0773-CE M

Suurus: px
Alustada lehe näitamist:

Download "0773-CE M"

Väljavõte

1 Do not remove brackets [ ] { } < > Do not translate RCU buttons (only the colour buttons [RED], [BLUE], [YELLOW] and [GREEN]) [NOOL_IMG] [TULETA_IMG] [MAANDUS_IMG] [WEEE] [LIIGUTA_IMG]

2 <Litsentsid> SELLE TOOTE MISTAHES KASUTAMINE, MIS EI OLE STANDARDSE MPEG-2 VIDEO INFORMATSIOONI KODEERIMISE MEEDIAPAKI AINULT ISIKLIKU KASUTAMISEGA KOOSKÕLAS, ON ILMA MPEG-2 PATENDIPORTFELLI LITSENTSITA RANGELT KEELATUD. LITSENTS ON SAADAVAL <MPEG LA, LLC>, 6312 S. Fiddlers Green Circle, Suite 400E, Greenwood Village, Colorado U.S.A. SEE TOODE ON LITSENTSEERITUD AVC PATENDIPORTFELLI LITSENTSIGA, OLLES MÕELDUD KASUTAMISEKS ISIKLIKEL JA MITTEÄRILISTEL EESMÄRKIDEL, ET (i) KODEERIDA VIDEOT VASTAVALT AVC STANDARDITELE ( AVC VIDEO ) JA/VÕI DEKODEERIDA AVC VIDEOT, MIS OLI KODEERITUD TARBIJA POOLT, KES TEGI SEDA ISIKLIKEL JA MITTEÄRILISTEL EESMÄRKIDEL JA/VÕI SAI SELLE AVC VIDEO PAKKUJA LITSENTSIGA VIDEO PAKKUJALT. MUUDEKS KASUTUSVIISIDEKS LITSENTSI OLEMASOLU EI EELDATA EGA ANTA. TÄIENDAVAT INFOT LEIAB: <MPEG LA, L.L.C.> KÜLASTAGE See toode sisaldab ühte või mitut programmi, mis on kaitstud avaldamata töödena rahvusvaheliste ja USA autoriõiguste seadusega. Need on konfidentsiaalsed ning nende omanikuks on <Dolby Laboratories>. Nende taastootmine või avaldamine, tervikuna või osaliselt või toote jäljendamine ilma Dolby Laboratories eriloata on keelatud. Autoriõigus Dolby Laboratories. Kõik õigused kaitstud.

3 DVB-T/T2/C/S/S2 LED-teler SRT 24HX4003 SRT 32HX4003 SRT 43FX4003 SRT 49FX4003 SRT 55FX4003 SRT 65FX4003 Kasutusjuhend Lugege see kasutusjuhend parima jõudluse ja turvalisuse saavutamiseks läbi. Jätke see kasutusjuhend hilisemaks kasutamiseks alles. Sisukord 1. JUHEND Turvalisus Hoiustamine Lisad Varustuse ülesseadmine PAIGALDAMINE Vaikimisi PIN-kood: Esipaneel Tagapaneel tolli tolli tolli, 49 tolli, 55 tolli, 65 tolli Kaugjuhtimispult Patareide paigaldamine Kaugjuhtimispuldi kasutamine ESMAKORDNE PAIGALDAMINE DVB-S paigaldamine DVB-T paigaldamine DVB-C paigaldamine ISIKLIKU VIDEO SALVESTAMINE Kohene ühe puudutusega salvestamine ja taasesitamine Taimeriga salvestamine Elektrooniline telekava (EPG) EPG-st salvestamine Info Ajakava Meeldetuletus MENÜÜ SEADED Menüü juhtimine (DTV režiim) Pildimenüü Helimenüü Kanal Automaatne häälestamine (ainult DVB-T/C režiimis) Täpsem häälestamine (ainult DVB-S režiimis) DTV käsitsi häälestamine (ainult DVB-T/C režiimis) ATV käsitsi häälestamine (ainult DVB-T/C režiimis) Kanali seaded... 16

4 5.4.6 Valikud Lukk USB Meeldetuletus USB-mängija kasutamisel USB menüü Filmide esitamine Muusika esitamine Fotode sirvimine TÕRKEOTSING TEHNILISED ANDMED LISA STRONG teatab, et varustus vastab Euroopa direktiivile 2004/108/CE (EMC) ja madalpinge direktiivile 2006/95/CE (LVD) järgnevate tehniliste standardite osas: ELEKTROMAGNEETILINE KOKKUSOBIVUS EN55013: A1: A2:2006; EN55020: A1: A2:2005; EN : A2:2005; EN : A1: A2:2005 MADALPINGE EN60065: Amd.1:2006 See on kooskõlas ka Itaalia ülekandesagedusi puudutava Ministerial Decree no ga (28. august 1995) ja RoHS direktiiviga 2002/95/EC. See varustus on toodetud vastavalt Ministerial Decree 26/03/92 sätetele, eriti veel selle artikli number ühega ning see vastab ka Circular 97/D (29. aprill 1999) nõuetele. Võib esineda muudatusi. Jätkuvate uuringute ning arendamise tõttu võivad toote tehnilised näitajad, disain ja välimus muutuda. Toodetud Dolby Laboratories litsentsi all. Dolby ja topelt-d sümbol on Dolby Laboratories kaubamärgid. HDMI, HDMI logo ja High-Definition Multimedia Interface on USAs ja teistes riikides HDMI Licensing LLC kaubamärgid või registreeritud kaubamärgid. Kõik tootenimed on vastavate omanike kaubamärgid või registreeritud kaubamärgid. STRONG Kõik õigused kaitstud.

5 1. JUHEND 1.1 Turvalisus Lugege kõik juhised enne toote kasutamist läbi. Jätke need juhised hilisemaks kasutamiseks alles. Kasutage ainult tootja poolt valmistatud lisasid (nagu näiteks toiteadapter, aku jne). Palun vaadake enne seadme paigaldamist või kasutamist tagakorpusel olevat elektrilist ja turvalisuse informatsioon. Ärge laske seadmel puutuda kokku vihma ega niiskusega, et vähendada tulekahju ja elektrišoki riski. Ventilatsiooniavasid ei tohiks tõkestada esemetega, nagu näiteks ajalehed, laudlina, kardinad jne. Seade ei tohiks puutuda kokku tilkade ega pritsmetega ning seadme lähedusse ei tohi asetada vedelikuga täidetud esemeid, nagu näiteks vaasid. Märgistus [NOOL_IMG] tähistab elektrišoki riski. Välised juhtmed tuleb paigaldata instrueeritud isiku poolt või tuleks kasutada valmisjuhtmeid. Seade tuleb vigastuste vältimiseks kinnitada vastavalt paigaldamise juhistele turvaliselt põranda/seina külge. Patarei vale paigaldamine võib põhjustada plahvatuse. Asendage ainult sama või samaväärsete tüüpidega. Patarei (aku või patareid või lisavooluallikas) ei tohi puutuda kokku liigse kuumusega, nagu päikesevalgus, tuli ja muu taoline. Üleliigne kõrvaklappidest tekkiv helirõhk võib tekitada kuulmiskahjustusi. Muusika pikaajaline kuulamine kõrge helitasemega võib kahjustada kuulmist. Vähendamaks kuulmiskahjustuse riski, tuleks vähendada helitugevust turvalisele, mugavale tasemele ning vähendada kõrge helitugevusega kuulamise aega. Toitepistikut ja ühenduspesa kasutatakse seadme lahtiühendamiseks, see peab jääma kergesti ligipääsetavaks. Kui ei kasutata või kui liigutatakse, siis hoolitsege voolujuhtme eest, siduge näiteks voolujuhtmete komplekt kaablisidemega kinni. Voolujuhe ei tohi puutuda kokku teravate nurkade ja muu taolisega, mis võivad voolujuhet kahjustada. Kui voolujuhet uuesti kasutama hakata, siis veenduge, et see poleks kahjustada saanud. Asendage kahjustuste esinemise korral toitejuhe samade tehniliste näitajatega juhtmega. Tuleindikaatori puudumine ei tähenda, et seade oleks täielikult vooluvõrgust lahti ühendatud. Tõmmake seadme täielikuks väljalülitamiseks toitepistik välja. Pöörake tähelepanu aku äraviskamise keskkondlikele aspektidele. Seadme lähedale ei tohiks asetada lahtise leegi allikaid, nagu näiteks põlevad küünlad. [TULETA_IMG] Hoidke küünlad ja teised lahtise leegi allikad tule edasilevimise vältimiseks sellest tootest alati eemal. USB-port pakub kuni 500 ma. [MAANDUS_IMG] Kaitsev maandusterminal. KLASS I konstruktsiooniga seade tuleb ühendada kaitsva maandusterminaliga pistikupesasse. <Töökeskkond> Ärge paigaldage seda seadet kitsastesse kohtadesse, nagu raamaturiiulisse või sarnasesse kohta. Ärge kasutage seadet niisketes ega külmades kohtades. Kaitske seadet ülekuumenemise eest. Hoidke otsesest päikesevalgusest eemal. Ärge kasutage seadet tolmustes kohtades. Ärge asetage küünalt avauste külge, et vältida süttivate võõrmaterjalide sisenemist telerisse.

6 <WEEE direktiiv> [WEEE] Õige viis toote kasutuselt kõrvaldamiseks. Selline tähistus näitab, et seda toodet ei tohi EL-is koos teiste olmejäätmetega kõrvaldada. Vältimaks kontrollimata kõrvaldamisest tingitud keskkonna või inimtervise kahjustamist, tuleb seda vastutustundlikult taaskäidelda, et edendada materiaalsetevahendite säästvat taaskasutust Kasutage oma kasutatud seadme tagastamiseks tagastamise ja kogumise süsteeme või võtke ühendust jaemüüjaga. Nad võivad viia selle toote keskkonnale turvalisse taaskäitlusesse. 1.2 Hoiustamine Teie seade on enne saatmist hoolikalt üle kontrollitud ja pakendatud. Veenduge toodet lahti pakkides, et kõik osad oleksid olemas ning hoidke pakend lastele kättesaamatus kohas. Soovitame teil pakendi garantiiperioodiks alles jätta, et teie seade oleks paranduse või garantii ajal hästi kaitstud. 1.3 Lisad 1x paigaldamise juhised 1x aluse kokkupanemise juhend 1x kaugjuhtimispult 2x AAA patareid 1x toitekaabel (32 65 ) 1x toiteadapter 12 V DC 3 A (24 ) 1.4 Varustuse ülesseadmine <Fig. 1> Paigaldage ekraan kindlale horisontaalsele pinnale, näiteks laule. Jätke ventilatsiooni jaoks seadme ümber vähemalt 10 cm vaba ala. Ärge asetage seadme peale ühtegi eset, et vältida mistahes riket ja ebaturvalisi olukordi. Seadet saab kasutada troopilistes ja/või mõõdukates kliimavööndites. See kasutusjuhend sisaldab juhiseid, kuidas seda telerit paigaldada ja kasutada. Sümbolid tähendavad järgmist. [HOIATUS] Näitab hoiatavat informatsiooni. [MÄRKUS] Näitab muud olulist või abistavat infot. [MENÜÜ] Kujutab endast nuppu puldil või teleril. <(Paks kiri)> {Liigu} {} Kujutab aknasisest menüüelementi. ({Kiri} {kursiivis})

7 2. PAIGALDAMINE 2.1 Vaikimisi PIN-kood: Esipaneel <Fig. 2> <Märkus:> Joonised on illustreeriva tähendusega. 1. Toitenäidik/kaugjuhtimispuldi andur 2. Puhkerežiimi nupp* 3. Kõlarid *välja arvatud 24 : vaadake peatükk Tagapaneel <Märkus:> Joonised on illustreeriva tähendusega. <Fig. 3> tolli 1. [ÜLES] Ülemise programmi nupp 2. [ALLA] Alumise programmi nupp 3. [MENÜÜ] Avab peamenüü. Tehke lühike vajutus, et siseneda peamenüüsse või vajutage ja hoidke all, et siseneda puhkerežiimi. 4. ANTENNI (ÕHK/KAABEL/LNB) SISEND: Ühendage kanalite otsimiseks ja vastuvõtmiseks teleriga antenn või kaabel. 5. HDMI1/HDMI2: Ühendage HDMI sisendi kaudu HDMI signaaliallikas, nagu DVD- või Blu-ray-mängija. 6. SCART: SCART-kaabli abil DVD või VCR taoliste seadmete ühendamine. 7. DC SISEND: Toitepesaga ühendamine. 8. USB: USB-port. 9. [KÕRVAKLAPID]: Kõrvaklappide heliväljund, kõrvaklappide ühendamisel ning valimisel vaigistatakse kõlarid. 10. TEENINDUS: Teenindusport. 11. PCMCIA: Ühendage tingimusjuurdepääsu moodul (CAM).

8 tolli 12. HDMI1 (MHL)/HDMI2: Ühendage HDMI sisendi kaudu HDMI signaaliallikas, nagu DVD- või Blu-ray-mängija. HDMI1 port toetab MHL funktsiooni. 13. SCART: SCART-kaabli abil DVD või VCR taoliste seadmete ühendamine. 14. ANTENNI (ÕHK/KAABEL/LNB) SISEND: Ühendage kanalite otsimiseks teleriga antenn, kaabel või satelliitantenn. 15. AINULT TEENINDUS: Teenindusport. 16. CI+: Ühendage tingimusjuurdepääsu moodul (CAM). 17. USB1: USB-port. 18. [KÕRVAKLAPID]: Kõrvaklappide heliväljund, kõrvaklappide ühendamisel ning valimisel vaigistatakse kõlarid tolli, 49 tolli, 55 tolli, 65 tolli 1. S/PDIF VÄLJUND: Ühendage oma teler RCA-kaabli abil ühilduva digitaalse võimendi või kodukinosüsteemiga. 2. USB 2: USB-port. 3. HDMI 3/HDMI 2: Ühendage HDMI sisendi kaudu HDMI signaaliallikas, nagu DVD- või Blu-ray-mängija. 4. SCART: SCART-kaabli abil DVD või VCR taoliste seadmete ühendamine. 5. PC SISEND: Arvuti ühendamine VGA-kaabli abil. 6. PC HELISISEND: Helisisend arvuti jaoks ja helisisend HDMI jaoks, kui signaaliks on DVT. 7. ANTENNI (ÕHK/KAABEL/LNB) SISEND: Ühendage kanalite otsimiseks ja vastuvõtmiseks teleriga antenn või kaabel. 8. AV SISEND: Signaaliallikast (näiteks DVD) pärinevate HELI ja VIDEO sisendsignaalide ühendamine. 9. [KÕRVAKLAPID]: Kõrvaklappide heliväljund, kõrvaklappide ühendamisel ning valimisel vaigistatakse kõlarid. 10. CI+: Ühendage tingimusjuurdepääsu moodul (CAM).

9 11. HDMI 1 (MHL): Ühendage HDMI sisendi kaudu HDMI signaaliallikas, nagu DVD- või Blu-ray-mängija. HDMI1 port toetab MHL funktsiooni. 12. USB 1: USB pesa 2.4 Kaugjuhtimispult <Fig. 4> 1. [STBY] Teleri sisselülitamine või ooterežiimile panek. 2. [MUTE] Vaigistab või taastab helitugevuse. 3. [PICTURE] Pildirežiimi vahetamine. 4. [Heli] Helirežiimi vahetamine. 5. [ZOOM] Kuvasuhte muutmine. 6. [SUBTITLE] DTV/USB-režiimis subtiitrite lubamine/keelamine. 7. [EPG] DTV-režiimis telekava kuvamine. 8. [FAV] Kuvab teie poolt valitud lemmikkanalid. Vajutage lemmikkanalite vahel valimiseks [UP/DOWN] nuppu ning vajutage kinnitamiseks [ENTER]. 9. <0 ~ 9> Kanali otsene valimine. 10. [CHN LIST] Avab kanalite nimekirja. 11. [RETURN] Viib tagasi viimasena vaadatud kanali juurde. 12. [MENU] Avab menüüvalikud. 13. [SOURCE] Sisendallika valimine. 14. [UP/DOWN][LEFT/RIGHT] Menüüs liikumine. 15. [ENTER] Valiku kinnitamine. 16. [TV/RADIO] TV ja raadio vahel valimine. 17. [EXIT] Praegusest menüüst väljumine. 18. [HOME] Kodutöölauale sisenemine. Kui teie teleril pole KODU funktsiooni, siis see nupp ei tööta. 19. [VOL +/-] Helitugevuse suurendamine/vähendamine. 20. [PR +/-] Kanali vahetamine. 21. [REC_IMG] Praeguse kanali salvestamine (töötab ainult DTVrežiimis). 22. [SLEEP] Valige unetaimeri aeg, näiteks 10 min, 20 min jne. 23. [INFO] Kuvab infot praeguse allika kohta. 24. [RIGHT/PAUSE] Esituse pausile panemine, vajutage uuesti, et esitamist jätkata. 25. [REW] Kiiresti tagasi kerimine. 26. [FWD] Kiiresti edasi kerimine. 27. [STOP] Esitamise peatamine. 28. [PREV] Eelmise faili esitamine. 29. [NEXT] Järgmise faili esitamine. 30. [VÄRVINUPUD] TV/DTV-režiimis funktsioonide elluviimine. 31. [I/II] Sõltuvalt kanalist heliväljundi valimine. 32. [TEXT] Teleteksti menüüsse sisenemine või sellest väljumine.

10 33. [FREEZE] Ekraanil oleva pildi külmutamine (ei ole saadaval USBrežiimis). 34. [PVR LIST] Salvestatud failide nimekirja kuvamine. 35. [QUICK] Funktsioon puudub. 36. [AD] Vajutage, et lülitada helikirjeldus sisse. Jutustaja kirjeldab pimedatele või nägemishäiretega vaatajatele, mis ekraanil toimub. Vajutage uuesti, et see välja lülitada. (sõltub kanalist) 37. [3D] Funktsioon puudub. <Teleteksti juhtnupud> [HOLD] [SIZE] [REVEAL] [MIX] [SUB-PAGE] [INDEX] [CANCEL] Hoiab teleteksti lehe ekraanil ilma uuenduste ja muudatusteta. Uuesti vajutamine vabastab peatamise režiimi. Teleteksti kuva suurendamine. Vajutage seda nuppu korra, et suurendada ekraani ülemist poolt. Vajutage seda nuppu korra, et suurendada ekraani ülemist poolt. Vajutage seda nuppu uuesti, et jätkata normaalsuuruses ekraaniga. Paljastab peidetud info, nagu mõistatuste või puslede lahendused. Uuesti vajutamine eemaldab ekraanilt info. Asetab teleteksti saatekava peale. Vajutage uuesti, et minna normaalsesse teleteksti režiimi tagasi. Alamlehe režiimi sisenemine või sellest väljumine (kui alamleht on saadaval}. Vajutage alamlehe valimiseks [PUNAST] või [ROHELIST] nuppu. Kuvab indeksilehe. Viib teleteksti lehte otsides ajutiselt telesaate juurde tagasi. Kui otsing on lõppenud, kuvatakse ekraani üleval vasakus osas lehe number. Vajutage uuesti, et minna teleteksti lehele tagasi. 2.5 Patareide paigaldamine <Fig. 5> Asetage kaugjuhtimispuldi patareide pesasse 2x AAA patareid. Veenduge, et poolused ühtiksid patareide pesas olevate märgistega. <Märkus>: Pildid on illustratiivsed. Tegelik toode võib olla teistsugune. 1 Libistage katet horisontaalselt. 2 Sisestage pesasse 2x AAA patareid ning veenduge, et poolused oleksid õigesti. 3 Libistage sulgemiseks katet horisontaalselt. <Ettevaatusabinõud patareide kasutamisel> Patareide vale kasutamine võib tekitada lekke. Järgige hoolikalt neid juhiseid. 1. Palun jälgige lühise tekkimise vältimiseks patareide polaarsust.

11 2. Kui patarei pinge pole enam piisav ning see hakkab kasutamisulatust mõjutama, siis vahetage see uue patarei vastu välja. Kui te ei plaani kaugjuhtimispulti pikemat aega kasutada, siis eemaldage patareide pesast patareid. 3. Ärge kasutage koos erinevat tüüpi patareisid (näiteks mangaan- ja leelispatareisid). 4. Ärge visake patareisid tulle ning ärge laadige ega lõhkuge neid. 5. Palun järgige patareide kasutamisest kõrvaldamisel vastavaid keskkonnakaitse regulatsioone. 2.6 Kaugjuhtimispuldi kasutamine Suunake kaugjuhtimispult kaugjuhtimispuldi anduri suunas. Kaugjuhtimispuldi ja anduri vahele jäävad esemed võivad takistada normaalset toimimist. Ärge laske kaugjuhtimispuldil tugevasti vibreerida. Ärge pritsige kaugjuhtimispuldi peale vedelikke ning ärge pange seda kõrge õhuniiskusega kohtadesse. Ärge asetage kaugjuhtimispulti otsese päikesevalguse kätte, sest kuumus võib seda kahjustada. Kui kaugjuhtimispuldi andur on otsese päikesevalguse või tugeva valguse käes, ei pruugi kaugjuhtimispult töötada. Palun muutke taolise olukorra puhul valgustuse või teleri asendit või kasutage kaugjuhtimispulti andurile lähedamal. 3. ESMAKORDNE PAIGALDAMINE Kui kõik on korrektselt ühendatud, siis lülitage oma teler sisse. Ekraanile ilmub keelevalik. Valige [UP/DOWN][LEFT/RIGHT] abil eelistatud {OSD keel}. Vajutage kinnitamiseks kaugjuhtimispuldil [ENTER] nuppu. Seejärel ilmub ekraanile tuuneri valik. Valige, millist te kasutada soovite. {Skannimise tüüp} Valige, millist sisendallikat te soovite kasutada: {DVB-S}, et võtta vastu satelliitkanaleid (kui teil on satelliitantenn), {DVB-T}, et võtta vastu maapealset digitaalseid kanaleid või {DVB-C}, et võtta vastu kaabeltelevisiooni kanaleid. 3.1 DVB-S paigaldamine <Satelliidi seaded> Vajutage satelliidi selekteerimiseks [UP/DOWN]. Ekraani alumises osas olev signaali kvaliteedi riba võimaldab teil antenni asetust peenhäälestada. Reguleerige antenni, et saavutada maksimaalse võimalik signaalikvaliteet. Kui signaali enam paremaks muuta ei saa, siis fikseerige antenn sellesse asendisse ning vajutage jätkamiseks [SINIST] {skannimise} nuppu. <Kanalite otsimine> Vajutage soovitud valiku selekteerimiseks [UP/DOWN] [LEFT/RIGHT] ning vajutage kanalite otsimise alustamiseks [ENTER]. {Skannimise režiim} Valige {kiire skannimise} (soovitatud), {pimeda skannimise} ja {võrgu} vahel {Krüptitud} Valige ainult vabalevi kanalite otsimiseks {FTA kanalid} või vabalevi ja krüptitud kanalite otsimiseks {kõik kanalid} {Teenuse tüüp} Valige ainult DTV kanalite otsimiseks {DTV}, ainult raadiokanalite otsimiseks {RAADIO} või täielikuks otsinguks {kõik}. On soovitatav kasutada vaikimisi seadeid.

12 3.2 DVB-T paigaldamine <Maapealsed seaded> Valige kõigepealt tuuneri tüüp, vajutades [LEFT/RIGHT], et valida {DVB-T, ATV} või {DVB-T+ATV} (DVB-T, et otsida digikanaleid ja ATV, et otsida analoogkanaleid). Vajutage jätkamiseks [DOWN]. Vajutage riigi selekteerimiseks [UP/DOWN] [LEFT/RIGHT] ning seejärel otsingu alustamiseks [ENTER]. <Märkus>: Kui teil on aktiivne antenn, siis kasutage selle sisse lülitamiseks paragrahvi <5.4.5> juhiseid ning korrake seejärel skannimist. 3.3 DVB-C paigaldamine <Kaabli seaded> Valige kõigepealt tuuneri tüüp, vajutades [LEFT/RIGHT], et valida {DVB-C, ATV} või {DVB-C+ATV} (DVB-C, et otsida digikanaleid ja ATV, et otsida analoogkanaleid). Vajutage jätkamiseks [DOWN]. Vajutage riigi selekteerimiseks [UP/DOWN] [LEFT/RIGHT] ning seejärel otsingu alustamiseks [ENTER]. 4. ISIKLIKU VIDEO SALVESTAMINE <Tähtsad märkmed> Peate selle teleriga mistahes tüüpi salvestamiseks ühendama teleri tagapaneelil oleva USB-pordi kaudu välise seadme, mille peale saate salvestada. USB-seade peab olema FAT32 vormingus. Kui te kasutate USB-seadet teleriga salvestamiseks esimest korda, siis soovitame teil enne salvestama hakkamist USB-seade teleris vormindada. Veenduge, et vaatate DTV kanalit. Kasutage HD kanalite salvestamiseks kvaliteetset mobiilseadet, vastasel juhul jookseb see esituse ajal kokku. Tehke kõikidest USB mäluseadmel olevatest andmetest varukoopia, vastasel juhul võivad need ootamatu õnnetuse korral kaduma minna. STRONG ei võta kasutamisest või riketest tingitud kadude eest mingisugust vastutust. Andmetest varukoopia tegemine on tarbija kohustus. 4.1 Kohene ühe puudutusega salvestamine ja taasesitamine <Fig. 6> Sisestage kiire väline mäluseade ning veenduge, et seadmel oleks piisavalt vaba ruumi. Valige teleprogramm, mida soovite salvestada. Vajutage {PVR} režiimi sisenemiseks ja salvestama hakkamiseks [REC]. Ekraanil olev PVR juhtriba, nagu on näidatud <Fig. 6>, võimaldab valida soovitud seadeid. Kui PVR funktsiooni ei saa kasutada, siis proovige oma USB-seade vormindada. Vajutage salvestamise lõpetamiseks [STOP].

13 <Märkus>: Salvestamise režiimi ajal ei saa vahetada kanaleid ega valida teisi funktsioone. Salvestamise ajal signaali katkemisel või eemaldamisel peatub salvestamine kuni signaali taastumiseni. Võite seeläbi kaotada saate sisu. Palun ärge lülitage telerit salvestamise ajal VÄLJA. See sunnib teleri väljuma PVR režiimist ning lülitab teleri puhkerežiimile. Mõne krüptitud kanali puhul (CI+ mooduli kasutamisel) on salvestamine kanali poolt blokeeritud 4.2 Taimeriga salvestamine Avage kanal, kus näidatakse programmi, mida soovite salvestada. Vajutage EPG liidese avamiseks oma kaugjuhtimispuldil [EPG] nuppu. Ilmub ekraan, kus on selekteeritud kanal, mida te vaatate. Vajutage kaugjuhtimispuldil [PUNAST] nuppu, vajutage seejärel salvestamise menüüs programmi üksikasjadesse sisenemiseks ja saate valimiseks [UP/DOWN] ning seadete muutmiseks [LEFT/RIGHT]. Näiteks kui saade algab samal päeval kell 20:30, siis sisestage {MINUTITE} kohale 30, {TUNDIDE} kohale 20 (kasutatakse 24-tunnist kella) ning seejärel vastav kuupäev. Sisestage sama meetodi abil lõpuaeg. Valige salvestamise režiim: {ühekordne, igapäevane} või {iganädalane}. Vajutage oma valiku kinnitamiseks [ENTER]. Avaneb kõikide salvestiste ajakava. Vaadake peatükki <4.3.3>, et lugeda ajakava kohta rohkem. Salvestamine on aktiivne ka ooterežiimis. <Märkus> Salvestamine on võimalik ainult ühendatud USB-seadme olemasolul. Kui te sirvite EPG-d, siis järgige EPG funktsioonilehe samme. 4.3 Elektrooniline telekava (EPG) EPG on elektroonilise telekava lühend. Tegemist on telekanali poolt pakutava informatsiooniga. Vajutage sellele juurdepääsu saamiseks kaugjuhtimispuldil olevat [EPG] nuppu. Vajutage EPG liidese avamiseks [EPG] nuppu. Ülevalt teisel ribal kuvatakse praegune kuupäev ja kellaaeg. Allpool olevas nimekirjas on selekteeritud kanal, mida te hetkel vaatate. Enne kui te saate elektroonilise telekava informatsiooni näha, peate selle kõikide soovitud kanalite jaoks aktiveerima. Vajutage selleks kanali valimiseks [UP/DOWN] ning seejärel kinnitamiseks [ENTER]. Kasutage tulevastel kuupäevadel näidatavate saadete otsimiseks [UP] nuppu, et vahetada kuupäeva. Vajutage soovitud kuupäeva valimiseks [RIGHT]. Vajutage ekraani ülemisele ribale kerimiseks [RIGHT/PAUSE] ning seejärel {kanalite nimekirja} valimiseks [LEFT/RIGHT]. Teine riba kuvab seejärel ühe saadavalolevatest kanalitest. Valige [LEFT/RIGHT] abil kanal, mille kohta soovite informatsiooni näha. Mõne hetke pärast avaneb saatekava. Liikuge [UP/DOWN] abil mööda erinevaid aegu. Vajutage EPG menüüst väljumiseks [MENU] EPG-st salvestamine Avage kanal, kus näidatakse programmi, mida soovite salvestada. Vajutage EPG liidese avamiseks oma kaugjuhtimispuldil [EPG] nuppu. Ilmub ekraan, kus on selekteeritud kanal, mida vaatate. Vajutage ülemisele ribale pääsemiseks [INDEX] ning kasutage kanali telekava nägemiseks [LEFT/RIGHT]. Valige [UP/DOWN] abil programm, mida soovite salvestada ning vajutage salvestamise menüü nägemiseks [PUNAST] nuppu. Vajutage salvestamise kinnitamiseks [ENTER]. Kuvatakse uuendatud ajakava. Vaadake üksikasjalikku informatsiooni, kuidas erinevatel viisidel telerist USB-seadmele salvestada Info Vajutage valitud programmi kohta info nägemiseks [ROHELIST] nuppu.

14 4.3.3 Ajakava Vajutage {ajakava} kuvamiseks [KOLLAST] nuppu. Vajutage sündmuse valimiseks [UP/DOWN] ning selle kustutamiseks [PUNAST] nuppu Meeldetuletus Vajutage meeldetuletuse menüü kuvamiseks [SINIST] nuppu. Vajutage valimiseks [UP/DOWN] ning seejärel seade muutmiseks [LEFT/RIGHT]. Vajutage ajakavasse sündmuse meeldetuletuse lisamiseks [ENTER]. Kuvatakse uuendatud ajakava. 5. MENÜÜ SEADED 5.1. Menüü juhtimine (DTV režiim) Vajutage peamenüüsse sisenemiseks [MENU]. Vajutage kirje valimiseks [LEFT/RIGHT]. Vajutage kirjesse sisenemiseks [ENTER]. Vajutage alammenüüde valimiseks [UP/DOWN][LEFT/RIGHT] ja [ENTER]. Vajutage kirjest väljumiseks [MENU]. 5.2 Pildimenüü {Pildirežiim} Valige automaatne pildi juhtrežiim. Saadavalolevateks valikuteks on {dünaamiline, standardne, mahe} ja {kasutaja}. {Värvitemperatuur} Valige pildi üldine värvitoon. Saadavalolevateks valikuteks on {jahe, keskmine, soe} ja {kasutaja}. {Kuvasuhe} Valige kuvasuhe vastavalt oma videosignaali tüübile või eelistustele. Saadavalolevateks valikuteks on {16:9, 4:3, lihtsalt skanni, suum1} ja {suum2}. <Märkus>: Mõni valik ei pruugi mõne allika puhul saadaval olla. {Müravaigistus} Eemaldab pildilt müra. Saadavalolevateks valikuteks on {väljas, madal, keskmine} ja {kõrge}. {MPEG müravähendus} Eemaldab digitaalsete pildisignaalide loomisel tekkinud müra. Saadavalolevateks valikuteks on {väljas, madal, keskmine} ja {kõrge}. {Kasutaja} režiimis saab muuta {teravuse, kontrastsuse, värvi, heledusvarjundi} ja {teravuse} seadeid. 5.3 Helimenüü {Helirežiim} {Bass} {Kõrged toonid} {Tasakaal} {Automaatne helitugevus} {Ruumiline heli} {Helikirjelduse lüliti} Valige iga sisendi jaoks oma lemmik helirežiim. Valikuteks on {standardne, muusika, film, sport} ja {kasutaja}. Madalsagedusega heli reguleerimine. Kõrgsagedusega heli reguleerimine. Reguleerige helitasakaalu parema ja vasaku kõlari (kõrvaklapi) vahel. Reguleerige helitugevust vastavalt sisendi helitasemele. Valikuteks on {sees} ja {väljas}. Lülitab ruumilised helid sisse. Lülitage {heli}kirjeldus sisse. Helikirjelduse sisselülitamisel kirjeldab jutustaja pimedatele või nägemishäiretega vaatajatele, mis ekraanil toimub. (Saadaval ainult DTV režiimis.)

15 5.4 Kanal Automaatne häälestamine (ainult DVB-T/C režiimis) Valige kõigepealt tuuneri tüüp, vajutades [LEFT/RIGHT], et valida {DVB-T, ATV} või {DVB-T+ATV} (DVB-T, et otsida digikanaleid ja ATV, et otsida analoogkanaleid). Vajutage jätkamiseks [DOWN]. Vajutage riigi selekteerimiseks [UP/DOWN] [LEFT/RIGHT] ning seejärel otsingu alustamiseks [ENTER]. <Märkus> Kui teil on aktiivne antenn, siis lülitage see {kanali} menüüst sisse ning alustage seejärel skannimist Täpsem häälestamine (ainult DVB-S režiimis) DVB-S allikate kaudu kanali otsimiseks tuleb minna satelliidi seadetesse. <Satelliitantenni seaded> Iga satelliidi puhul tuleb enne kanalite skannimist konfigureerida satelliitantenni seadeid. {Satelliit} Valige teleri jaoks satelliit. {LNB tüüp} Veenduge, et LNB tüüp ühtib teie antenni omaga. {LNB toide}: Määrake LNB jaoks toiteallikas (enamasti 13/18 V). {22KHz} Valige 22KHz, et lülitada 22K lüliti SISSE/VÄLJA. Automaatse režiimi (soovitatav) puhul lülitatakse 22 KHz sõltuvalt LNB tüübist sisse või välja. {DISEqC1.0/1.1} Valige valitud LNB jaoks DiSEqC režiim. Selekteerige {satelliit} ja vajutage satelliitide nimekirjale juurde pääsemiseks [ENTER] ning valige üks. Valige välja {LNB tüüp} ja vajutage LNB tüübi valimiseks [ENTER]. Veenduge, et {22KHz, DISEqC1.0/1.1} vastaks valitud satelliidile. Kui ülalnimetatud toimingud on tehtud, siis vajutage kanalite otsima hakkamiseks [SINIST] nuppu DTV käsitsi häälestamine (ainult DVB-T/C režiimis) Otsige ja salvestage kanaleid käsitsi. Valige allika tüüp {DVB-T} või {DVB-C} ja otsige digikanaleid käsitsi. Valige {kanali} menüüst {DTV käsitsi häälestamine} ja vajutage [ENTER]. Vajutage {kanali numbri} valimiseks [LEFT/RIGHT] ning vajutage otsingu alustamiseks [ENTER]. Otsing jääb kanali leidmisel seisma ning kanal salvestatakse praeguse kanali positsioonile. Kui te soovite otsingu peatada, siis vajutage [MENU] ATV käsitsi häälestamine (ainult DVB-T/C režiimis) Valige ATV allika tüüp. Valige {kanali} menüüst {ATV käsitsi häälestamine} ja vajutage [ENTER]. Vajutage [UP/DOWN], et valida {salvestage kohale 1} (võib olla teine number), {helisüsteem} ja {kanali number}. Valige seejärel otsing ning vajutage otsingu alustamiseks [ENTER]. Vajutage [RIGHT], et otsitaks kõrgemaid sagedusi. Vajutage [LEFT], et otsitaks madalamaid sagedusi. Otsing jääb kanali leidmisel seisma ning kanal salvestatakse praeguse kanali positsioonile. Kui te soovite otsingu peatada, siis vajutage [MENU]. <Peenhäälestamine> Selle valiku abil saab individuaalsetele kanalitele väikeseid korrektuure teha. Peenhäälestamine pole tavaolukorras vajalik. Peenhäälestamine võib osutuda vajalikuks halbade ülekandetingimuste juures, mil korrigeerimine võimaldab tagada paremat pilti ja heli. Valige kanal, mida soovite peenhäälestada. Valige {kanali} menüüst {ATV käsitsi häälestamine} ja vajutage

16 {peenhäälestamise} selekteerimiseks [DOWN]. Vajutage peenhäälestamiseks [LEFT/RIGHT], kuni saavutate parima võimaliku pildi ja heli Kanali seaded {Programmi muutmine} Programmide muutmine. Saate kaugjuhtimispuldil olevate [VÄRVILISTE NUPPUDE ABIL] kanaleid vahele jätta, ümber nimetada, kustutada või liigutada ning neid [FAV] nupu abil lemmikute hulka lisada. {Signaali info} Näitab infot praeguse DTV kanali kohta. {Cl info} Võimaldab kasutajal valida tingimusjuurdepääsu mooduli menüüd. Valige PC-kaardi menüül põhinev {Cl} menüü. {5 V antenni toide} See valik on saadaval ainult DVB-T allika puhul, valige antennile toite pakkumiseks {sees}. Valige selle funktsiooni väljalülitamiseks {väljas}. {Tarkvarauuendus (OAD)} Valige {sees}, et teler saaks süsteemi tarkvara läbi õhu uuendada. Valige selle funktsiooni väljalülitamiseks {väljas}. {OAD häälestamine} See valik on tarkvarauuenduse (OAD) väljalülitamise korral samuti väljas. Valides {OAD skannimine}, saate skannida kanaleid, et leida OAD uuenduse infot.* *Ainult mõnes piirkonnas Valikud {OSD keel} {Helikeeled/subtiitrite keeled} {TTX keel} {Aeg} {HDMI CEC} {PVR failisüsteem} {Tehasesätete taastamine} {SW versioon} {Tarkvarauuendus (USB)} Ekraanikuva keele valimine. Valige soovitud keel. Valige erinevate piirkondade jaoks TTX keel. Valikuteks on {automaatne sünkroonimine, kell, ajavöönd, suveaeg, unetaimer} ja {automaatne unerežiim}. Vajutage, et siseneda alammenüüdesse. HDMI CEC: HDMI CEC funktsiooni sisse või välja lülitamine. Automaatne ooterežiim: Lülitab teleri automaatselt ooterežiimile. Seadmete nimekiri: Kui HDMI CEC on {sees}, siis saate vaadata ühendatud seadmete nimekirja. Isikliku video salvestamise seaded. See funktsioon töötab ainult digikanalite vastuvõtmisel ning kui USBketas on ühendatud. Vaikimisi seadete taastamine. Kuvab praeguse tarkvara versiooni ja mudeli nime. Ühendage uuendamiseks teleriga USB mäluseade, millel on uuendatud tarkvara. <Märkus>: {Helikeeled, subtiitrite keeled} ja {PVR failisüsteem} töötavad ainult DVB-S/DVB-C/DVB-T režiimis.

17 Pärast selle funktsiooni kasutamist kustutatakse telerist kõik kasutajaandmed ära. Ärge lülitage telerit tarkvarauuenduse protsessi ajal välja, vastasel juhul ei pruugi teler enam töötada ning STRONG ei võta endale mingisugust vastutust. 5.5 Lukk {Süsteemi lukustamine} Lülitage lukusüsteem {sisse} või {välja}. {Parooli määramine} Parooli lähtestamine (originaalparooliks on <0000>) {Kanali blokeerimine} Blokeerige soovi korral kanaleid. {Vanusepiirang} Määrake, milliseid programme lapsed vaadata saavad. 6. USB 6.1 Meeldetuletus USB-mängija kasutamisel 1. Mõni USB mäluseade ei pruugi selle teleriga sujuvalt töötada. 2. Tehke kõikidest USB mäluseadmel olevatest andmetest varukoopia, vastasel juhul võivad need ootamatu õnnetuse korral kaduma minna. STRONG ei võta kasutamisest või riketest tingitud kadude eest mingisugust vastutust. Andmetest varukoopia tegemine on tarbija vastutus. 3. Laadimisaeg võib suurte failide puhul olla veidi pikem. 4. USB mäluseadme tuvastamise kiirus sõltub seadmest. 5. USB mäluseadet ühendades või lahti ühendades tuleb veenduda, et teler ei oleks USB režiimis, sest vastasel juhul võivad USB mäluseade või sellel olevad failid kahjustada saada. 6. Palun kasutage ainult Windowsi poolt toetatavas FAT16, FAT32, NTFS (ainult taasesitus) failisüsteemiga USB mäluseadmeid. Juhul kui mäluseadme vormindamiseks on kasutatud utiliiti, mida Windows ei toeta, ei pruugi teler mäluseadet ära tunda. 7. Kui kasutate USB kõvaketast, mis ei saa iseseisvat toidet, siis veenduge, et selle toide ei ületaks 500 ma. Vastasel juhul läheb teler ooterežiimi ning te peate USB kõvaketta välja tõmbama ja teleri taaskäivitama. 8. Kui failivormingut ei toetata või kui fail on rikutud, kuvatakse sõnum faili ei toetata. 9. Suur FHD pilt vajab töötlemiseks rohkem aega ning see ei ole tingitud telerist. Palun olge kannatlik. 10. Teler ei pruugi toetada mõnda muudetud ja uuendatud multimeediafaili, kui selle kodeerimise vorming või teised tehnilised aspektid on muutunud. 11. Palun vaadake peatükki <9. Lisa>, et vaadata nimekirja failivormingutest, mida USB taasesitus toetab. 6.2 USB menüü Vajutage [SOURCE] ja valige {USB}. Saate vaadata oma USB mäluseadmelt filme, muusikat ja fotosid. Ühendage USB mäluseade USB sisendiga ning valige kodulehelt meediatüüp: {film}, {muusika} ja {foto}. Vajutage [ENTER] ning ekraanil kuvatakse ühendatud USB seade. Vajutage kaustade ja failide nägemiseks uuesti [ENTER]. Vajutage kausta valimiseks [UP/DOWN] ning kausta avamiseks ja failide avamiseks [ENTER] ja märgistamiseks samuti [ENTER]. Valige välja fail, mida soovite esimesena esitada ning vajutage selle esitamiseks [RIGHT/PAUSE] või valige fail ja vajutage [RIGHT/PAUSE], et seda otse esitama hakata. Vajutage peatamiseks ja tagasi kausta minemiseks [STOP]. Vajutage korduvalt [RETURN], et minna tagasi eelmisesse kausta. Korrake, et valida ja esitada mõnda teist meediafaili.

18 <Märkus:> Valides ühe kolmest meediatüübist, näiteks {filmi}, kuvatakse kaustas ainult videofaile, teisi vorminguid ei näidata Filmide esitamine <Fig. 7> Vajutage menüüriba kuvamiseks/sellest väljumiseks [INFO] (<Fig. 7>). Kasutage kaugjuhtimispuldil olevaid <USB juhtnuppe>. {Esita & paus/stopp/eelmine/järgmine} Vajutage taasesituse käivitamiseks või pausile panemiseks [RIGHT/PAUSE]. Vajutage esitamise peatamiseks [STOP]. Vajutage eelmise või järgmise videofaili esitamiseks [PREV/NEXT]. Vajutage [INFO] ning kasutage juhtribal vastava ikooni selekteerimiseks [LEFT/RIGHT] ning vajutage seejärel [ENTER]. Teler käitub vastavalt. {Keri tagasi/keri edasi} Vajutage ja hoidke all [REW/FWD] nuppu, et liikuda soovitud kohta ning vajutage uuest kohast esitamise jätkamiseks [RIGHT/PAUSE]. {Esitusrežiim} Valige vastav ikoon ning vajutage esitusrežiimi muutmiseks [ENTER]. {Info} Selekteerige vastav ikoon ning vajutage esitatava video kohta käiva info nägemiseks [ENTER]. {Liigu ajale} Liikuge sisestatud ajale. Valige vastav ikoon ning vajutage aja sisestamiseks [ENTER]. Vajutage kursori liigutamiseks [LEFT/RIGHT] ning kasutage aja sisestamiseks numbriklahve. Vajutage [ENTER] ning teler alustab mängimist valitud ajast. {Kuvasuhe} Selekteerige nupp ja vajutage kuvarežiimi valimiseks [ENTER] Muusika esitamine <Fig. 8> Vajutage menüüriba kuvamiseks/sellest väljumiseks [INFO] (<Fig. 8>). Kasutage kaugjuhtimispuldil olevaid <USB juhtnuppe>. {Esita & paus/stopp/eelmine/järgmine} Vajutage taasesituse käivitamiseks või pausile panemiseks [RIGHT/PAUSE]. Vajutage esitamise peatamiseks [STOP]. Vajutage eelmise või järgmise

19 helifaili esitamiseks [PREV/NEXT]. Vajutage juhtribal vastava ikooni selekteerimiseks [LEFT/RIGHT] ning vajutage seejärel [ENTER]. Teler käitub vastavalt. {Keri tagasi/keri edasi} Vajutage ja hoidke all [REW/FWD] nuppu, et liikuda soovitud kohta ning vajutage uuest kohast esitamise jätkamiseks [RIGHT/PAUSE]. {Kordus} Valige ikoon ning vajutage [ENTER]. Saate valida 3 erineva režiimi vahel: funktsiooni väljalülitamiseks {puudub}, ainult ühe loo kordamiseks {1} ning pärast lõpetamist terve listi kordamiseks {kõik}. {Info} Selekteerige vastav ikoon ning vajutage esitatava loo kohta käiva info nägemiseks [ENTER]. <Märkus>: Kui on valitud üks (või mitu) faili, esitavad [PREV/NEXT] ainult valitud failid. See menüü näitab ainult toetatud faile. Teiste faililaienditega faile ei kuvata isegi siis, kui need on salvestatud samale USB mäluseadmele. Üle moduleeritud mp3-fail võib esitamise ajal tekitada helimoonutusi. See teler toetab laulusõnade kuvamist (inglise keeles). Maksimaalne kirjamärkide arv on 48. Laulusõnade kuvamiseks laulu ajal, peavad laulu ja laulusõnade faili nimed olema ühesugused. Kui te tahate näidata ekraanil muusikaga seotud laulusõnu, siis peate te salvestama need samasse kausta ning kasutama faililaiendit.irc Fotode sirvimine <Fig. 9> Vajutage menüüriba kuvamiseks/sellest väljumiseks [INFO] või [DOWN] (<Fig. 9>). Kasutage kaugjuhtimispuldil olevaid <USB juhtnuppe>. {Esita & paus/stopp/eelmine/järgmine} Vajutage taasesituse käivitamiseks või pausile panemiseks [RIGHT/PAUSE]. Vajutage esitamise peatamiseks [STOP]. Vajutage eelmise või järgmise pildi näitamiseks [PREV/NEXT]. Vajutage juhtribal vastava ikooni selekteerimiseks [LEFT/RIGHT] ning vajutage seejärel [ENTER]. Teler käitub vastavalt. {Kordus} Valige ikoon ning vajutage [ENTER]. Saate valida 3 erineva režiimi vahel: funktsiooni väljalülitamiseks {puudub}, ainult ühe loo kordamiseks {1} ning pärast lõpetamist terve listi kordamiseks {kõik}. {Info} Selekteerige vastav ikoon ning vajutage näidatava pildi kohta käiva info nägemiseks [ENTER].

20 {Pööra} {Suumi sisse/suumi välja} {Liiguta vaadet} Selekteerige menüüribal ikoon ning vajutage [ENTER], et pöörata pilti 90 kraadi päripäeva või vastupäeva. Selekteeri menüüribal ikoon ning vajuta sisse või välja suumimiseks [ENTER]. Saate kasutada, kui pilti on suurendatud. Selekteerige ikoon, vajutage [ENTER] ning vajutage pildi liigutamiseks [LEFT/RIGHT][UP/DOWN]. <Märkus:> Liigutamise funktsioon [MOVE_IMG] on saadaval ainult siis, kui pilti on suurendatud. 7. TÕRKEOTSING Vaadake enne hooldustehnikule helistamist järgmist informatsiooni, et leida esinevale probleemile võimalikke põhjuseid ja lahendusi. Kui teler ei tööta pärast kontrollimist õigesti, siis võtke palun ühendust oma kohaliku teeninduse või STRONG edasimüüjaga. Võite saata ka meie veebilehe kaudu meile meili <Probleem> <Võimalik põhjus ja lahendus> Pilt ja heli puuduvad 1. Kontrollige, kas kaitsmed töötavad. 2. Ühendage pistikupesasse mõni teine elektriseade, et veenduda, et see töötab või on sisse lülitatud. 3. Pistik on pistikupesaga halvas kontaktis. 4. Kontrollige signaalallikat. Värve pole 1. Muutke värvisüsteemi. 2. Reguleerige küllastust. 3. Proovige teist kanalit. Võib-olla vaadatakse must-valget kanalit. Kaugjuhtimispult ei tööta 1. Vahetage patareisid. 2. Patareid ei ole õigesti paigaldatud. 3. Ei ole vooluvõrku ühendatud. Pilt puudu, heli normaalne 1. Reguleerige heledust ja kontrastsust. 2. Võib esineda ülekandehäire. Normaalne pilt, heli puudub 1. Vajutage helitugevuse suurendamise nuppu. 2. Heli on vaigistatud, vajutage helide taastamiseks [MUTE] nuppu. 3. Muutke helisüsteemi. 4. Võib esineda ülekandehäire. Ebakorrapärased virvendused Enamasti on põhjuseks kohalikud segajad, nagu autod, päevavalguslambid ja föönid. Reguleerige segajate minimeerimiseks antenni. Lumised täpid, blokeerimine ja häired Kui antenn asub telesignaali äärealal, kus signaal on nõrk, võivad pilti varjutada täpid, võivad esineda katkemised, blokeerimised. Kui signaal on eriti nõrk, võib vaja minna eriantenni paigaldamist, et parandada signaali vastuvõtmist. 1. Reguleerige sise/väliantenni asendit ja suunda. 2. Kontrollige antenni ühendust. 3. Peenhäälestage kanalit. 4. Proovige teist kanalit. Võib esineda

21 Kummitus Raadiosageduse häire Video esitamine (või järelvaatamine) põhjustab pildi külmumist/suuri blokke või sarnaseid häireid, eriti HD sisu korral. Signaal puudub või nõrk signaal, vahelduv vastuvõtt. Halb pilt/blokeerimise tõrge tugeva vihmasaju ajal. ülekandehäire. Kummitused tekivad, kui telesignaal järgib kahte rada. Üks on otsene rada, teine on peegeldatud kõrgetelt hoonetelt, küngastelt või teistelt objektidelt. Antenni asukoha või suuna muutmine võib parandada vastuvõtmist. See häire tekitab liikuvaid virvendusi või diagonaalseid triipe ning mõnel juhul ka pildi kontrastsuse kadu. Tuvastage ja eemaldage raadiohäire allikas. Teie USB mäluseadme lugemis/kirjutamiskiirus võib olla liiga väike. Veenduge, et USB mäluseade oleks piisava kiirusega ning et sellel oleks piisavalt ruumi. Mälupulgad ei pruugi pakkuda piisavalt head kiirust. a) Kaablid võivad olla nõrgasti kinni; kaablites või ühenduspesades võib olla niiskus, momendil võib esineda tugev vihmasadu või torm. Kontrolli kaabli ühendusi, LNB-d ja teisi seadmeid, mis on ühendatud LNB ja vastuvõtja vahele või kontrollige satelliitantenni. Oodake, kuni vihm/torm järgi jääb. Küsige kohalikult satelliitantenni asjatundjalt nõu. b) Satelliitantenn ei ole suunatud (õige) satelliidi poole. Reguleerige satelliitantenni asendit. Küsige kohalikult satelliitantenni asjatundjalt nõu. c) Satelliitantenn on liiga väike, puud või ehitised jäävad ette. Kasutage suuremat satelliitantenni või muutke antenni asendit. d) Signaal on liiga tugev, antenn on liiga suur. Ühendage LNB sisendisse signaali nõrgendaja. Küsige kohalikult satelliitantenni asjatundjalt nõu. Tugev vihmasadu nõrgendab satelliidisignaale. Veenduge, et teie satelliitantenn oleks paigaldatud vastavalt standarditele, et vähendada vihmast tingitud mõjutusi. Küsige kahtluse korral nõu kohalikult satelliitantenni asjatundjalt. <Märkus>: Kui probleem püsib pärast nende lahenduste proovimist, siis võtke palun ühendust oma kohaliku teenindajaga või saatke meile läbi meie veebilehe meil 8. TEHNILISED ANDMED <Heli> Heliväljund: 6 W + 6 W <Video>

22 Sagedusvahemik: Süsteem: DVB-T/T2:174 MHz-230 MHz; 470 MHz-860 MHz DVB-C: MHz DVB-S/S2: 950 MHz-2150 MHz DTV: DVB-T/T2, DVB-S/S2, DVB-C ATV: PAL/SECAM (BG/DK/1) AV: PAL, NTSC <Ühenduspesad: 24 tolli, 32 tolli> 1 x ÕHK/KAABEL 1 x LNB 2 x HDMI 1 x TV SCART 1 x kõrvaklapid 1 x USB 1 x CI+ pesa 1 x toitekaabel <Ühenduspesad: 43 tolli, 49 tolli, 55 tolli, 65 tolli> 1 x ÕHK/KAABEL 1 x LNB 3 x HDMI 1 x TV SCART 1 x S/PDIF (koaksiaalne) 2 x USB 1 x kõrvaklapid 1 x CI+ pesa 1 x PC sisend 1 x PC helisisend 1 x AV sisend 1 x toitekaabel <Üldised andmed> Tööpinge: Energiatarve: Energiatarve ooterežiimis: 100 ~ 240 V AC 50/60 Hz 24 : maksimaalne 40 W, tüüpiline 25 W 32 : maksimaalne 65 W, tüüpiline 35 W 43 : maksimaalne 100 W, tüüpiline 61 W 49 : maksimaalne 120 W, tüüpiline 90 W 55 : maksimaalne 150 W, tüüpiline 99 W 65 : maksimaalne 190 W, tüüpiline 154 W 24 : <0,5 W 32 : 0,4 W 43, 49, 55, 65 : 0,5 W Töötemperatuur: +5 C ~ +35 C Hoiustamise temperatuur: -15 C ~ +45 C Tööniiskus: 20% ~ 80%, mitte-kondenseeruv Hoiustamise niiskus: 10% ~ 90%, mitte-kondenseeruv Mõõdud (L x K x S) (mm): 24 : 554 x 131,5 x : 735 x 466 x : 970 x 601 x : 1103 x 686 x : 1240x264x : 1468 x 300 x 893,5

23 Netokaal: 24 : 2,2 kg 32 : 4,5 kg 43 : 9,6 kg 49 : 12,7 kg 55 : 15 kg 65 : 24 kg 9. LISA USB failiesitamise tugi. <Video> <Failitüüp/(laiendi nimi)> <Videotüüp> <Helitüüp> <Märkus> MP4, MOV/(.mp4,.rnov,.m4v) AVI/(.avi) ASFI(.wmv3,.xvid) Motion JPEG MPEG-4 SP/ASP (XviD) MotionJPEG MPEG-4 SPIASP (XviD) MPEG-4 SPIASP (XviD) MPEG-AUDIO LPCM MPEG-AUDIO MS-ADPCM, Intel- ADPCM MKVI(.mkv,.xvid) MPEG-4 SPIASP (XviD) MPEG-AUDIO TSI(.tsltrp) DAT, MPG,MPEG/(.dat,.mpg,mpeg) VOB/(.vob) LPCM MPEG-AUDIO LPCM MPEG-AUDIO LPCM MPEG-1 Layer 2 <Muusika> <Failitüüp/(laiendi nimi)> <Faililaiend> <Versiooni tugi> <Märkus> Mpeg-1 Layer 3 Wma, mp3 LPCM WMA Ia WMA2 MPEG-1/2 Layer 1/2 pole (saadaval ainult video puhul) MPEG1/2 LPCM AAC pole (saadaval ainult video puhul) Aac, mp4, M4A AAC varieeruv bitisagedus : edasi kerimise kiirus 1.5x-2x m4a korral ei saa kasutada FF/FR ADIF korral ei saa kasutada FF/FR ADTS korral ei saa kasutada FF/FR <Foto> <Failitüüp> <Faililaiend> <Versiooni tugi> <Märkus> JPEG jpg/jpeg

24 BMP bmp toetab kõiki režiime PNG png MPEG1/2 ülerealaotuse tugi ei toeta animatsioone

B120_10 estonian.cdr

B120_10 estonian.cdr Alati seal, et teid aidata Registreerige oma toode ja otsige abi koduleheküljelt www.philips.com/welcome B120 Beebimonitor Küsimus? Kontakteeruge Philipsiga Eestikeelne kasutusjuhend 2 Valgussensor USB

Rohkem

KIIRJUHEND Lugege kiirjuhend enne seadme kasutamist hoolikalt läbi. Kõik tärniga (*) märgitud juhised kehtivad WLAN + 3G mudelitele (Lenovo B6000-H(V)

KIIRJUHEND Lugege kiirjuhend enne seadme kasutamist hoolikalt läbi. Kõik tärniga (*) märgitud juhised kehtivad WLAN + 3G mudelitele (Lenovo B6000-H(V) KIIRJUHEND Lugege kiirjuhend enne seadme kasutamist hoolikalt läbi. Kõik tärniga (*) märgitud juhised kehtivad WLAN + 3G mudelitele (Lenovo B6000-H(V) / Lenovo B8000-H). Tehnilised andmed Mudeli nimetus

Rohkem

Microsoft Word - Bose_SoundLink_around-ear_Kasutusjuhend.docx

Microsoft Word - Bose_SoundLink_around-ear_Kasutusjuhend.docx Bose SoundLink Around- ear II Kõrvaklapid ETTEVAATUSABINÕUD Pikaajaline vali heli võib kahjustada Teie kõrvakuulmist. Vältige kõrvaklappide kasutamist autoga sõitmise ajal. Kõrvaklappide ohutuimaks kasutamiseks

Rohkem

6 tsooniga keskus WFHC MASTER RF 868MHz & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE RF KASUTUSJUHEND 6 tsooniga WFHC RF keskus & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE

6 tsooniga keskus WFHC MASTER RF 868MHz & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE RF KASUTUSJUHEND 6 tsooniga WFHC RF keskus & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE 6 tsooniga keskus WFHC MASTER RF 868MHz & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE RF KASUTUSJUHEND 6 tsooniga WFHC RF keskus & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE RF 868MHz 3-6 EE 1. KASUTUSJUHEND 6 tsooniga WFHC

Rohkem

遥控器使用说明书(ROHS) ALPA-CS349-R09D(E)-0301(内容)

遥控器使用说明书(ROHS) ALPA-CS349-R09D(E)-0301(内容) KASUTUSJUHEND SIIRDATAV KDITSIEER KAUGJUHTIMISPULDI KASUTUSJUHEND AM-5PR(N) Täname teid, et olete soetanud endale meie õhukonditsioneeri Palun lugege hoolikalt käesolevat kasutusjuhendit enne seadme kasutamist

Rohkem

P9_10 estonian.cdr

P9_10 estonian.cdr Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt www.philips.com/welcome P9/10 Eestikeelne kasutusjuhend 2 Ühendage P9 kõlar Bluetooth ühenduse kaudu oma Bluetooth seadmega, nagu näiteks ipadiga, iphone'iga,

Rohkem

Väärtusta oma vabadust. Eesti Yale Seifide Kasutusjuhend Mudelid: YSB/200/EB1 YSB/250/EB1 YSB/400/EB1 YLB/200/EB1 YSM/250/EG1 YSM/400/EG1 YSM/520/EG1

Väärtusta oma vabadust. Eesti Yale Seifide Kasutusjuhend Mudelid: YSB/200/EB1 YSB/250/EB1 YSB/400/EB1 YLB/200/EB1 YSM/250/EG1 YSM/400/EG1 YSM/520/EG1 Väärtusta oma vabadust. Eesti Yale Seifide Kasutusjuhend Mudelid: YSB/200/EB1 YSB/250/EB1 YSB/400/EB1 YLB/200/EB1 YSM/250/EG1 YSM/400/EG1 YSM/520/EG1 YLM/200/EG1 Soovitame selle kasutusjuhendi alles hoida.

Rohkem

untitled

untitled Eesti Mudeli nr TX-40AX630E TX-48AX630E TX-55AX630E Kasutusjuhend LCD televiisor Täpsemate suuniste saamiseks vt [espikker] (sisseehitatud kasutusjuhend). Kuidas kasutada [espikker] (lk 17) Täname, et

Rohkem

DJI GOGGLES Kiirjuhend V1.0

DJI GOGGLES Kiirjuhend V1.0 DJI GOGGLES Kiirjuhend V1.0 DJI Goggles DJI Goggles on mugavad prillid, mis on disainitud mugavaks FPV lendamiseks DJI toodetega. Nad loovad ultra-kõrge kvaliteediga pildi, minimaalse viivitusega pikamaa

Rohkem

User Manual

User Manual Register your product and get support at 4900 series www.philips.com/welcome Kasutusjuhend 43PUH4900 43PUK4900 43PUT4900 43PUT4900 49PUH4900 49PUK4900 49PUT4900 49PUT4900 55PUH4900 55PUK4900 55PUT4900

Rohkem

Control no:

Control no: Smart Access Driftsprocedure A. Eeltingimused... 2 1. Nutitelefoni ühilduvus... 2 2. Kaabli valik... 2 a. Apple devices (Apple'i seadmed) (iphone 4/4S)... 2 b. Apple devices (Apple'i seadmed) (iphone 5/5c/5s)...

Rohkem

AJ3123_12 estonian.cdr

AJ3123_12 estonian.cdr Registreerige oma toode ja saage tuge www.philips.com/welcome AJ3123 Külastage Philipsit internetis: http://www.philips.com Eestikeelne kasutusjuhend 8. ed Kõik muudatused ja modifikatsioonid, mis pole

Rohkem

SINU UKS DIGITAALSESSE MAAILMA Ruuter Zyxel LTE3302 JUHEND INTERNETI ÜHENDAMISEKS

SINU UKS DIGITAALSESSE MAAILMA Ruuter Zyxel LTE3302 JUHEND INTERNETI ÜHENDAMISEKS SINU UKS DIGITAALSESSE MAAILMA Ruuter Zyxel LTE3302 JUHEND INTERNETI ÜHENDAMISEKS OLULINE TEAVE: LOE ENNE RUUTERI ÜHENDAMIST! Ruuter on sinu uks digitaalsesse maailma. Siit saavad alguse kõik Telia teenused

Rohkem

Programmi AnimatorDV Simple+ lühike kasutajajuhend

Programmi AnimatorDV Simple+ lühike kasutajajuhend Programmi AnimatorDV Simple+ esmane kasutusjuhend Programm AnimatorDV Simple+ on mõeldud animatsioonide loomiseks. Tegemist on tasuta tarkvaraga, mis töötab videoseadmetega (videokaamera, veebikaamera).

Rohkem

Estonian_TBW-106UB(V1).cdr

Estonian_TBW-106UB(V1).cdr Lühike paigaldusjuhend TBW-106UB H/W: V1 Sisukord... 1 1. Enne alustamist... 1 2. Kuidas paigaldada... 3. Bluetooth adapteriseadistamine... 2 5 Tõrkeotsing... 7 Version 02.17.2009 1. Enne alustamist Pakendi

Rohkem

CPA4164 USB 2.0 kõrgekvaliteediline videoadapter KASUTUSJUHEND 1. PEATÜKK - Ülevaade 1.1 Tutvustus CPA4164 USB 2.0 videoadapter võimaldab teil arvutis

CPA4164 USB 2.0 kõrgekvaliteediline videoadapter KASUTUSJUHEND 1. PEATÜKK - Ülevaade 1.1 Tutvustus CPA4164 USB 2.0 videoadapter võimaldab teil arvutis CPA4164 USB 2.0 kõrgekvaliteediline videoadapter KASUTUSJUHEND 1. PEATÜKK - Ülevaade 1.1 Tutvustus CPA4164 USB 2.0 videoadapter võimaldab teil arvutisse laadida ja redigeerida erinevatest analoogvideo

Rohkem

Microsoft Word - SCD38USB

Microsoft Word - SCD38USB SCD-38 USB KAASASKANTAV RAADIO/CD/MP3- MÄNGIJA USB-GA Kasutusjuhend Lenco soovitab lugeda juhendit hoolikalt enne seadme kasutamist. Rohkem informatsiooni www.lenco.eu Hea klient, Täname Teid,e t olete

Rohkem

Microsoft Word - HEOS 1 kasutusjuhend EST.docx

Microsoft Word - HEOS 1 kasutusjuhend EST.docx HEOS 1 Seadistamise kiirjuhend http://www.denon.ee/?op=body&id=169 http://www.tophifi.ee/ https://www.facebook.com/tophifi.ee ENNE, KUI ALUSTATE Veenduge, et kõik alljärgnev on töökorras: 1. SAMM: LAHTIPAKKIMINE

Rohkem

Taskuprinter KASUTUSJUHEND

Taskuprinter KASUTUSJUHEND Taskuprinter KASUTUSJUHEND Täname, et ostsite taskuprinteri Polaroid Mint. Käesoleva kasutusjuhendi eesmärk on anda teile juhiseid toote ohutuks kasutamiseks ja et see ei kujutaks endast kasutajale mingit

Rohkem

RVT_ DC-Arctic, 1, en_GB

RVT_ DC-Arctic, 1, en_GB Kasutusjuhend RVT 64 DC, RVT 354 DC, RVT 54 DC, RVT 684 DC Kasutusjuhend Üldteave Siseseadet saab hõlpsalt kasutada infrapunakaugjuhtimispuldiga. Siseseade annab õigest andmeedastusest teada helisignaaliga.

Rohkem

HP meediumi kaugjuhtimispult (ainult valitud mudelitel) Kasutusjuhend

HP meediumi kaugjuhtimispult (ainult valitud mudelitel) Kasutusjuhend HP meediumi kaugjuhtimispult (ainult valitud mudelitel) Kasutusjuhend Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista on Microsoft Corporationi USA-s registreeritud kaubamärgid.

Rohkem

KASUTUSJUHEND

KASUTUSJUHEND KASUTUSJUHEND Sissejuhatus Kui valvesüsteem on valvessepanekuks valmis ning puuduvad rikke- ning häireteated, kuvatakse sõrmistiku displeil kellaaeg, kuupäev ning tekst Enter Your Code sisestage kood Peale

Rohkem

JABRA STYLE Kasutusjuhend jabra.com/style

JABRA STYLE Kasutusjuhend jabra.com/style Kasutusjuhend jabra.com/style SISUKORD 1. TERE TULEMAST... 3 2. PEAKOMPLEKT... 4 3. KANDMINE... 5 3.1 KUULARIKATETE VAHETAMINE 4. AKU LAADIMINE... 6 5. ÜHENDAMINE... 7 5.1 BLUETOOTH SEADMEGA ÜHENDAMINE

Rohkem

Microsoft Word - TallinnLV_lihtsustatud_manual_asutuse_juhataja_ doc

Microsoft Word - TallinnLV_lihtsustatud_manual_asutuse_juhataja_ doc Tallinna Linnavalitsuse sõnumisaatja kasutusjuhend asutuse juhatajale Sisukord 1. Süsteemi sisenemine...2 2. Parooli lisamine ja vahetamine...2 3. Ametnike lisamine ametiasutuse juurde...2 4. Saatjanimede

Rohkem

Microsoft Word - TM70_SP-MG_kasutusjuhend.docx

Microsoft Word - TM70_SP-MG_kasutusjuhend.docx TM70 Touch-i kasutusjuhend Süsteemid: Magellan ja Spectra SP Põhiekraan Kuupäev/kellaaeg Välis-/sisetemperatuur Süsteemi olek Tsoonid Menüü Info OneScreen Monitoring SpotOn Locator Slaidiesitus Paanika-häire

Rohkem

Document number:

Document number: WNR Kiirpaigaldusjuhend Lisateavet, juhised ja uuendused saab leida internetist aadressil http://www.a-link.com Kiirpaigaldusjuhend Komplekt sisaldab: - WNR repiiter - Paigaldusjuhend Ühendused / Ports:

Rohkem

Soundbar (Dolby Atmos ) Eestikeelne kasutusjuhend Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt

Soundbar (Dolby Atmos ) Eestikeelne kasutusjuhend Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt Soundbar (Dolby Atmos ) Eestikeelne kasutusjuhend Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt www.philips.com/support Sisukord 1 Oluline 3 Ohutus 3 Toote hooldamine 4 Keskkonna kaitsmine 4 Vastavus

Rohkem

Juhend nutiterminali seadistamiseks ja kaardimaksete vastuvõtmiseks Ingenico Link/2500 ja icmp

Juhend nutiterminali seadistamiseks ja kaardimaksete vastuvõtmiseks Ingenico Link/2500 ja icmp Juhend nutiterminali seadistamiseks ja kaardimaksete vastuvõtmiseks Ingenico Link/2500 ja icmp Terminali seadistamine Lülita telefonis või tahvelarvutis (edaspidi telefonis) sisse Bluetooth. (1) 1 1 Mudel

Rohkem

User Manual

User Manual Register your product and get support at 5303 series www.philips.com/welcome Kasutusjuhend 22PFS5303 22PFT5303 24PFS5303 24PFT5303 Sisukord 1 Otsige kasutajatuge 3 1.1 Tuvastage ja registreerige oma teler

Rohkem

FLORY

FLORY FLORY MASAAŽI- KABIINI FSR60470 PAIGALDUSJUHEND 1 2 3 Taustvalgustus Juhtpaneel Segisti Düüs Jalamassaaž Düüs Lamp Ventilaator Laedušš Kõlar 4 1. Ettevalmistused paigaldamiseks a. Enne massaažikabiini

Rohkem

PET946D_12 estonian.cdr

PET946D_12 estonian.cdr Registreerige oma toode ning saage abi aadressilt www.philips.com/welcome PET 946D Külastage Philipsit internetis: http://www.philips.com Eestikeelne kasutusjuhend SISUKORD 1 Oluline...3 Olulised ohutusnõuded...3

Rohkem

Microsoft Word - EasyFit Touch_ET

Microsoft Word - EasyFit Touch_ET EasyFit Touch aktiivsusmonitor kasutusjuhend Puuteekraaniga aktiivsusmonitor - randmevõru Funktsioonid Kellaaeg Sammulugemine Läbitud vahemaa Kalorid Äratuskell Unejälgimise režiim Märguanne liikumiseks

Rohkem

Microsoft Word - HOTSEC kasutusjuhend v1.900.docx

Microsoft Word - HOTSEC kasutusjuhend v1.900.docx HOTSEC Tarkvara kasutusjuhend v. 1.9 1 Sisukord Käivitamine:... 3 Programmi kasutamine... 4 Kasutajate lisamine ja eemaldamine:... 6 Jooksev logi:... 9 Häired:... 9 2 HOTSEC põhioperatsioonide kirjeldus

Rohkem

FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND

FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND SISUKORD 1. Kuidas saan Freseniuse õppekeskuksesse? 03 2. Kuidas sisse logida? 04 3. Mida teha, kui ma ei mäleta oma parooli? 05 4. Mida leian kodulehelt pärast sisselogimist?

Rohkem

_EST.xml

_EST.xml !"#$%&'#(!)*+(!,(*-+.'!/0-!$#'!&+,,*('!/'!!!"#$%&%#'"()*+!,&()*, -./'010'20$,34- Sisukord 7 7.1 7.2 Mängud 51 Mängude mängimine 51 Kahe mängijaga mängud 51 1 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 1.8 1.9 1.10 2

Rohkem

Caterpillar Inc. 100 NE Adams Street, Peoria, IL USA Meedianumber U9NE8460 Tegevusdokument Lisateave GRADE süsteemi komponentide nõuetele vastav

Caterpillar Inc. 100 NE Adams Street, Peoria, IL USA Meedianumber U9NE8460 Tegevusdokument Lisateave GRADE süsteemi komponentide nõuetele vastav Tegevusdokument Lisateave GRADE süsteemi komponentide nõuetele vastavuse teave 1 Sisukord lk Ohutusmärgid ja -sildid... 3 Ohutusteated... 4 Muud sildid... 5 Üldine ohuteave... 6 Edastamine... 6 Sissejuhatus...

Rohkem

7008

7008 Register your product and get support at www.philips.com/welcome 7000 series Smart LED TV 42PFL7008 42PFL7108 47PFL7008 47PFL7108 55PFL7008 55PFL7108 Kasutusjuhend Sisukord 1 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7

Rohkem

UM 2K13 31x EU

UM 2K13 31x EU Register your product and get support at www.philips.com/welcome PFL3xx8H/T PFL4398H/T ET Kasutusjuhend Sisu 1 Tähtis 3 Ohutus 3 Hooldus 4 Õiguslik teave 5 Säästvus 7 Spikker ja tugi 8 2 Teleri kasutamine

Rohkem

E-arvete juhend

E-arvete juhend E- arvete seadistamine ja saatmine Omniva kaudu Standard Books 7.2 põhjal Mai 2015 Sisukord Sissejuhatus... 3 Seadistamine... 3 Registreerimine... 4 E- arve konto... 5 Vastuvõtu eelistus... 5 Valik E-

Rohkem

Lenovo IdeaPad Kasutusjuhend Tutvuge enne arvuti kasutamist oluliste ohutus- ning kasutusjuhistega.

Lenovo IdeaPad Kasutusjuhend Tutvuge enne arvuti kasutamist oluliste ohutus- ning kasutusjuhistega. Lenovo IdeaPad Kasutusjuhend Tutvuge enne arvuti kasutamist oluliste ohutus- ning kasutusjuhistega. Eestvaade - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Rohkem

Muusikakeskus Eestikeelne kasutusjuhend BTB4800 Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt

Muusikakeskus Eestikeelne kasutusjuhend BTB4800 Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt Muusikakeskus Eestikeelne kasutusjuhend BTB4800 Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt www.philips.com/support Sisukord 1 Oluline 3 Ohutus 3 Märkus 4 Vastavuse deklaratsioon 4 2 Teie muusikakeskus

Rohkem

Devilink PR Pistikuga relee Paigaldusjuhend EE

Devilink PR Pistikuga relee Paigaldusjuhend EE Devilink PR Pistikuga relee Paigaldusjuhend EE devireg 550 22.0 22.0 devireg 550 1. Kasutamine Devilink PR Devilink PR (Pistikuga relee) on seade kütteseadmete või muude elektriseadmete sisse/välja lülitamiseks

Rohkem

eUM S30-S40_12_60

eUM S30-S40_12_60 Register your product and get support at www.philips.com/welcome PFL30x7H PFL30x7T PFL30x7K PFL31x7H PFL31x7K PFL32x7H PFL33x7H PFL35x7H PFL35x7T PFL35x7K PFL38x7H PFL38x7T PFL38x7K ET Kasutusjuhend Sisu

Rohkem

40FDI7514 (REF. NO.: ) EESTI

40FDI7514 (REF. NO.: ) EESTI (REF. NO.: 10090402) EESTI Sisukord Ohutusteave... 2 Alustusjuhend... 3 Teated, omadused ja tarvikud... 3 Kaugjuhtimispult... 6 Ühendused... 7 Esmakordne seadistus USB-ühendused... 8 Teleri menüü võimalused

Rohkem

Smart Choice_ATV_ET.pdf

Smart Choice_ATV_ET.pdf Register your product and get support at www.philips.com/welcome 19PFL3405/12 22PFL3405/12 26PFL3405/12 Kasutusjuhend www.philips.com/support Model Serial Österreich 0810 000 205 0.07 pro Minute België/Belgique

Rohkem

User Manual

User Manual Register your product and get support at www.philips.com/tvsupport 6503 series Kasutusjuhend 43PUS6503 50PUS6503 55PUS6503 65PUS6503 Sisukord 1 Otsige kasutajatuge 1.1 Tuvastage ja registreerige oma teler

Rohkem

-,.%'/,012)301#0)43(/15641.,/1'3##)0/15/!!!"#$%&%#'"()*+!,&()*, 7%6,*5189:;1?@1AB CDEF>G;CH I5'3/3'J3$,64 Sisukord 1 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 Alustamine 3 Teleri ülevaade 3 Paigaldamine 7

Rohkem

User Manual

User Manual Register your product and get support at www.philips.com/tvsupport 6503 series Kasutusjuhend 43PUS6503 50PUS6503 55PUS6503 65PUS6503 Sisukord 1 Otsige kasutajatuge 1.1 Tuvastage ja registreerige oma teler

Rohkem

EE-macbook-retina-12-early2015-qs.indd

EE-macbook-retina-12-early2015-qs.indd Kiirjuhend Tervita oma MacBooki. Alustame. Maci käivitamiseks vajuta toitenuppu ning rakendus Setup Assistant annab sulle mõned lihtsad juhised, kuidas arvuti töökorda seada. See aitab sul Wi-Fi võrku

Rohkem

MS Word Sisukord Uue dokumendi loomine... 2 Dokumendi salvestamine... 3 Faili nimi... 4 Teksti sisestamine... 6 Klaviatuuril mitteleiduvat sümbolite l

MS Word Sisukord Uue dokumendi loomine... 2 Dokumendi salvestamine... 3 Faili nimi... 4 Teksti sisestamine... 6 Klaviatuuril mitteleiduvat sümbolite l MS Word Sisukord Uue dokumendi loomine... 2 Dokumendi salvestamine... 3 Faili nimi... 4 Teksti sisestamine... 6 Klaviatuuril mitteleiduvat sümbolite lisamine... 6 Uue dokumendi loomine Dokumendi salvestamine

Rohkem

AU581 Kasutusjuhend

AU581 Kasutusjuhend 1 Meelespea Hoiatuseks Vältimaks elektrišoki või teisi vigastusi ärge võtke seadet, akut või toiteadapterit lahti. Vältimaks tulekahju, elektrišoki või seadme vigastusi ärge kasutage seadet märjas keskkonnas,

Rohkem

LFH0615_0625_0635_00 estonian...

LFH0615_0625_0635_00 estonian... Registreerige oma toode ning saage abi aadressilt www.philips.com/welcome Digitaalne diktofon LFH0615 LFH0625 LFH0635 Külastage Philipsit internetis: http://www.philips.com Eestikeelne kasutusjuhend SISUKORD

Rohkem

PD7030_12 estonian.cdr

PD7030_12 estonian.cdr Registreerige oma toode ja saage tuge aadressil www.philips.com/welcome PD 7030 Külastage Philipsit internetis: http://www.philips.com Eestikeelne kasutusjuhend SISUKORD 1 Oluline...3 Olulised ohutusalased

Rohkem

SISUKORD

SISUKORD Copyright 2011 myphone. All rights reserved. 1 myphone 1030 SISUKORD Telefoni info... 3 Telefoni kasutuselevõtt... 5 SIM kaardi ja aku paigaldus... 5 Aku laadimine... 7 Telefoni sisse ja välja lülitamine...

Rohkem

AU350 kasutusjuhend

AU350 kasutusjuhend 1 Meelespea Hoiatuseks Vältimaks elektrišoki või teisi vigastusi ärge võtke seadet, akut või toiteadapterit lahti. Vältimaks tulekahju, elektrišoki või seadme vigastusi ärge kasutage seadet märjas keskkonnas,

Rohkem

ArcGIS Online Konto loomine Veebikaardi loomine Rakenduste tegemine - esitlus

ArcGIS Online Konto loomine Veebikaardi loomine Rakenduste tegemine - esitlus PILVI TAUER Tallinna Tehnikagümnaasium ArcGIS Online 1.Konto loomine 2.Veebikaardi loomine 3.Rakenduste tegemine - esitlus Avaliku konto loomine Ava ArcGIS Online keskkond http://www.arcgis.com/ ning logi

Rohkem

Elisa Ring Elisa Ringi mobiilirakendus Versioon

Elisa Ring Elisa Ringi mobiilirakendus Versioon Elisa Ring Elisa Ringi mobiilirakendus Versioon 1.0.85 15.01.2019 1 Elisa Ring... 1 1. Ülevaade... 3 1.1. Kirjeldus... 3 1.2. Tehnilised tingimused... 3 1.3. Kasutuselevõtt ja sisselogimine... 3 2. Rakenduse

Rohkem

BTM2280_12 estonian1.cdr

BTM2280_12 estonian1.cdr Alati seal, et teid aidata Registreerige oma toode ning saage abi aadressilt www.philips.com/welcome Küsimus? Kontakteeruge Philipsiga BTM2280/12 Eestikeelne kasutusjuhend Sisukord 1. Oluline...3 Tundke

Rohkem

E6/12 Juhtmeta kõlarid ja subwoofer Eestikeelne kasutusjuhend Alati seal, et teid aidata Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt

E6/12 Juhtmeta kõlarid ja subwoofer Eestikeelne kasutusjuhend Alati seal, et teid aidata Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt E6/12 Juhtmeta kõlarid ja subwoofer Eestikeelne kasutusjuhend Alati seal, et teid aidata Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt www.philips.com/support Küsimus? Kontakteeruge Philipsiga Sisukord

Rohkem

Tarkvaraline raadio Software defined radio (SDR) Jaanus Kalde 2017

Tarkvaraline raadio Software defined radio (SDR) Jaanus Kalde 2017 Tarkvaraline raadio Software defined radio (SDR) Jaanus Kalde 2017 Sissejuhatus Raadiosidest üldiselt Tarkvaraline raadio Kuidas alustada 2 Raadioside Palju siinussignaale õhus Info edastamiseks moduleerid

Rohkem

BDP2600_12 estonian.cdr

BDP2600_12 estonian.cdr Registreerige oma toode ja saage abi internetist www.philips.com/welcome BDP2600 Külastage Philipsit internetis http://www.philips.com Eestikeelne kasutusjuhend Enne blu-ray plaadimängija kasutamist lugege

Rohkem

G TECTA 4G mitme gaasi detektor EE Lühijuhend

G TECTA 4G mitme gaasi detektor EE Lühijuhend G TECTA 4G mitme gaasi detektor Lühijuhend 2 Sisukord Ohutus- ning ettevaatusabinõud 2 Karbi sisu 3 Toote ülevaade 3 Toote omadused 3 Akude kontrollimine 4 Sisselülitamine 4 G-TECTA 4G käivitusprotsess

Rohkem

User Manual

User Manual Register your product and get support at POS9002 series www.philips.com/tvsupport Kasutusjuhend 55POS9002 Sisukord 1 Uudised 1.1 Kodu ja kanalid 4 1.2 Rakendused ja Philips TV Collection 2 Seadistamine

Rohkem

Microsoft Word - Toetuste veebikaardi juhend

Microsoft Word - Toetuste veebikaardi juhend Toetuste veebikaardi juhend Toetuste veebikaardi ülesehitus Joonis 1 Toetuste veebikaardi vaade Toetuste veebikaardi vaade jaguneb tinglikult kaheks: 1) Statistika valikute osa 2) Kaardiaken Statistika

Rohkem

DVP5990 estonian.cdr

DVP5990 estonian.cdr DVD videomängija Registreerige oma toode ning saage abi aadressilt www.philips.com/welcome DVP5990 Külastage Philipsit internetis: http://www.philips.com Eestikeelene kasutusjuhend OLULINEINFORMATSIOON

Rohkem

ROHKEM KUI HELISTAMISEKS Telefon Snom 715 JUHEND TELEFONI ETTEVALMISTAMISEKS

ROHKEM KUI HELISTAMISEKS Telefon Snom 715 JUHEND TELEFONI ETTEVALMISTAMISEKS ROHKEM KUI HELISTAMISEKS Telefon Snom 75 JUHEND TELEFONI ETTEVALMISTAMISEKS PAKENDI SISU Telefonijuhe Alus Telefoniaparaat Telefonitoru Võrgukaabel Kiirjuhend ALUSE PAIGALDAMINE Alust on võimalik paigaldada

Rohkem

Microsoft Word - Keypad-controller-manual-new_1.docx

Microsoft Word - Keypad-controller-manual-new_1.docx Eraldiseisev ühe ukse juurdepääsukontroller Kasutusjuhend Enne seadme paigaldamist ja kasutamist lugege tähelepanelikult seda juhendit 1. Pakkeleht Nimi Kogus Märkused Sõrmistik 1 Kasutusjuhend 1 Kruvikeeraja

Rohkem

-,.%'/,012)301#0)43(/15641.,/1'3##)0/15/!!!"#$%&%#'"()*+!,&()*, 7%6,*5189:;1?@1AB CD;;CF G5'3/3'H3$,64 Sisukord 1 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 Alustamine 3 Teleri ülevaade 3 Paigaldamine

Rohkem

HTB3510_3540_3570_12 estonian...

HTB3510_3540_3570_12 estonian... Alati seal, et teid aidata Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt www.philips.com/welcome Küsimus? Kontakteeruge Philipsiga HTB3510 HTB3540 HTB3570 HTB3510 HTB3540 HTB3570 Eestikeelne kasutusjuhend

Rohkem

Häälestusutiliit Kasutusjuhend

Häälestusutiliit Kasutusjuhend Häälestusutiliit Kasutusjuhend Autoriõigus 2007, 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationi USAs registreeritud kaubamärk. Käesolevas dokumendis sisalduvat teavet

Rohkem

User Manual

User Manual Register your product and get support at 8601 series www.philips.com/welcome Kasutusjuhend 55PUS8601 65PUS8601 Sisukord 1 Teleri ülevaade 1.1 UltraHD TV 4 1.2 Philips Android TV 4 1.3 Kanalite vaatamine

Rohkem

KASUTUSJUHEND Mini Hi-Fi Süsteem Palun lugege see kasutusjuhend enne seadme kasutamist tähelepanelikult läbi ning hoidke see alles hilisemaks vaatamis

KASUTUSJUHEND Mini Hi-Fi Süsteem Palun lugege see kasutusjuhend enne seadme kasutamist tähelepanelikult läbi ning hoidke see alles hilisemaks vaatamis KASUTUSJUHEND Mini Hi-Fi Süsteem Palun lugege see kasutusjuhend enne seadme kasutamist tähelepanelikult läbi ning hoidke see alles hilisemaks vaatamiseks. MUDEL CK4 (CKS4F) MFL7082767 www.lg.com Copyright

Rohkem

DVP3260_3264 estonian.cdr

DVP3260_3264 estonian.cdr DVD VIDEOMÄNGIJA Registreerige oma toode ning saage abi aadressilt www.philips.com/welcome DVP3260 DVP3264 Külastage Philipsit internetis: http://www.philips.com Eestikeelne kasutusjuhend OLULINE INFORMATSIOON

Rohkem

Kiire Paigaldamine Otseühenduse Korral Lühi Manual DS-7000 Seeria NVR Salvestiste Jaoks

Kiire Paigaldamine Otseühenduse Korral Lühi Manual DS-7000 Seeria NVR Salvestiste Jaoks Kiire Paigaldamine Otseühenduse Korral Lühi Manual DS-7000 Seeria NVR Salvestiste Jaoks Sisukord Käivitamine ja Sulgemine... 3 Et, sulgeda NVR seade:... 3 Käivitamisel Wizadi kasutamine... 4 Setup Wizardi

Rohkem

Õppematerjalide esitamine Moodle is (alustajatele) seminar sarjas Lõunatund e-õppega 12. septembril 2017 õppedisainerid Ly Sõõrd (LT valdkond) ja Dian

Õppematerjalide esitamine Moodle is (alustajatele) seminar sarjas Lõunatund e-õppega 12. septembril 2017 õppedisainerid Ly Sõõrd (LT valdkond) ja Dian Õppematerjalide esitamine Moodle is (alustajatele) seminar sarjas Lõunatund e-õppega 12. septembril 2017 õppedisainerid Ly Sõõrd (LT valdkond) ja Diana Lõvi (SV valdkond) Järgmised e-lõunad: 10. oktoober

Rohkem

DCM2068_12 estonian.cdr

DCM2068_12 estonian.cdr Alati seal, et teid aidata Registreerige oma toode ja otsige abi koduleheküljelt www.philips.com/welcome DCM2068 Küsimus? Kontakteeruge Philipsiga Eestikeelne kasutusjuhend Sisukord 1. Oluline...3 2. Teie

Rohkem

DS9000_10 estonian.cdr

DS9000_10 estonian.cdr Registreerige oma toode ja saage abi veebilehelt www.philips.com/welcome DS 9000 Külastage Philipsit internetis: http://www.philips.com Eestikeelne kasutusjuhend SISUKORD 1 Oluline...3 Turvalisus...3 Märkus...5

Rohkem

DVP3580 estonian.cdr

DVP3580 estonian.cdr Registreerige oma toode ning saage osa klienditoest aadressil www.philips.com/welcome DVP 3580 Külastage Philipsit internetis: http://www.philips.com Eestikeelne kasutusjuhend OLULINE INFORMATSIOON KEELTE

Rohkem

Pintsli otsade juurde tegemine Esiteks Looge pilt suurusega 64x64 ja tema taustaks olgu läbipaistev kiht (Transparent). Teiseks Minge kihtide (Layers)

Pintsli otsade juurde tegemine Esiteks Looge pilt suurusega 64x64 ja tema taustaks olgu läbipaistev kiht (Transparent). Teiseks Minge kihtide (Layers) Pintsli otsade juurde tegemine Esiteks Looge pilt suurusega 64x64 ja tema taustaks olgu läbipaistev kiht (Transparent). Teiseks Minge kihtide (Layers) aknasse ja looge kaks läbipaistvat kihti juurde. Pange

Rohkem

B660 Kiirjuhend Märkus: Selles juhendis olevad joonised on ainult teabeks. Oma konkreetse mudeli kohta käivate üksikasjade teada saamiseks pöörduge om

B660 Kiirjuhend Märkus: Selles juhendis olevad joonised on ainult teabeks. Oma konkreetse mudeli kohta käivate üksikasjade teada saamiseks pöörduge om B660 Kiirjuhend Selles juhendis olevad joonised on ainult teabeks. Oma konkreetse mudeli kohta käivate üksikasjade teada saamiseks pöörduge oma teenusepakkuja poole. Seadet ostes kontrollige toote ja selle

Rohkem

StandardBooks_versiooni_uuendusWin

StandardBooks_versiooni_uuendusWin Versiooni uuendamine Standard Books 7.2 põhjal Windows 7 või uuemale operatsioonisüsteemile SISUKORD 1. ÜKSIKKASUTAJA VERSIOONI INSTALLEERIMINE...lk 2 2. SERVER/MITMEKASUTAJA VERSIOONI INSTALLEERIMINE.lk

Rohkem

-,.%'/,012)301#0)43(/15641.,/1'3##)0/15/!!!"#$%&%#'"()*+!,&()*, 78881',0%,'19*50/1:;?@AB:7C8C?DAB:7C8C E8AB:7C8C F@AB:7C8C ECAB:7D8C G5'3/3'H3$,64 Sisukord 1 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 Alustamine 3 Teleri

Rohkem

Microsoft Word - Vx610 EMV KASUTUSJUHEND.doc

Microsoft Word - Vx610 EMV KASUTUSJUHEND.doc MAKSETERMINALI KASUTUSJUHEND VERIFONE Vx610 GSM Kliendiabi: (0) 6711 444 (kõik nädalapäevad 24 h) Makseterminalide osakond: (0) 6711 411 (tööpäeviti kell 9.00 17.00) Faks: (0) 6711 420 Email: posgrupp@estcard.ee

Rohkem

20_23PFL5122_5322 estonian.cdr

20_23PFL5122_5322 estonian.cdr 20/23PFL5122 20/23PFL5322 Külastage Philipsit internetis: http://www.philips.com Eestikeelne kasutusjuhend MÄRKUSED 27 MÄRKUSED Taaskasutamine Toote pakend on mõeldud ümbertöötlemiseks. Õigeks hävitamiseks

Rohkem

Microsoft Word - Vestel kasutusjuhend.doc

Microsoft Word - Vestel kasutusjuhend.doc 27 Sisukord Kaugjuhtimispuldi nupud 28 TFT televiisor 29 TFT televiisori seinale paigaldamine (valikuline) 31 Ettevalmistused 33 Omadused 33 Paneeli omadused 33 Ohutusmeetmed 33 Enne oma televiisori sisse

Rohkem

Kom igang med Scratch

Kom igang med Scratch Alustame algusest Getting Started versioon 1.4 SCRATCH on uus programmeerimiskeel, mis lubab sul endal luua interaktiivseid annimatsioone, lugusid, mänge, muusikat, taieseid jm Scratch'i saab kasutada

Rohkem

TV

TV TX-50CX800E TX-55CX800E TX-65CX800E e SPIKKER Eesti Lugege esmalt espikker Kuidas kasutada 13 Funktsioonid 4K lahutusvõime 14 Koduekraan 15 Info Frame 16 Puutepadjaga juhtseade 17 TV Anywhere 18 DVB IP

Rohkem

AS851_10 estonian.cdr

AS851_10 estonian.cdr Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt www.philips.com/welcome AS851 Rohkem infot Philipsi toodete kohta saate aadressilt: http://www.philips.com Eestikeelne kasutusjuhend SISUKORD 7. PROBLEEMIDE

Rohkem

HTS7140_12 estonian.cdr

HTS7140_12 estonian.cdr Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt www.philips.com/welcome HTS 7140 Külastage Philipsit internetis: http://www.philips.com Eestikeelne kasutusjuhend SISUKORD 1...3 Autoriõigused...3 Vastavus...3

Rohkem

KOTKAS AVE kasutajakeskne juhend Loomise Muutmise kuupäev: kuupäev: Versioon: 2.0 Klient: Keskkonnaministeeriumi Infotehno

KOTKAS AVE kasutajakeskne juhend Loomise Muutmise kuupäev: kuupäev: Versioon: 2.0 Klient: Keskkonnaministeeriumi Infotehno Loomise 22.09.2015 Muutmise 10.10.2018 kuupäev: kuupäev: Versioon: 2.0 Klient: Keskkonnaministeeriumi Infotehnoloogiakeskus Projekt: Keskkonnaotsuste terviklik autonoomne süsteem (KOTKAS) Dokument: AVE

Rohkem

DVP3950_58 estonian.cdr

DVP3950_58 estonian.cdr Registreerige oma toode ja saage tuge www.philips.com/welcome DVP3950/58 Eestikeelne kasutusjuhend Enne DVD-mängija kasutamist lugege ja saage aru kõikidest kaasasolevatest juhenditest. DivX video: DivX

Rohkem

HTB9550D_12 estonian.cdr

HTB9550D_12 estonian.cdr Alati seal, et teid aidata Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt www.philips.com/welcome HTB9550D Küsimus? Kontakteeruge Philipsiga Eestikeelne kasutusjuhend Sisukord 1. Abi ja tugi...3 Elektroonilise

Rohkem

302110_EE

302110_EE DIGITAL VOICE RECORDER WS-100/ WS-200S EE JUHISED... 2 FI KÄYTTÖOHJE... 20 LT INSTRUKCIJOS... 38 LV INSTRUKCIJA... 56 SE INSTRUKTIONER... 74 EE Alustamine JUHISED Osade nimekiri Kõrvaklappide pistik Salvestuse/

Rohkem

E-MANUAL Täname, et ostsite selle Samsungi toote. Põhjalikuma teeninduse saamiseks registreerige oma toode aadressil Mudeli S

E-MANUAL Täname, et ostsite selle Samsungi toote. Põhjalikuma teeninduse saamiseks registreerige oma toode aadressil   Mudeli S E-MANUAL Täname, et ostsite selle Samsungi toote. Põhjalikuma teeninduse saamiseks registreerige oma toode aadressil www.samsung.com/register Mudeli Seerianumber Sisu e-manuali juhend e-manuali vaatamine

Rohkem

HTS9810 estonian.cdr

HTS9810 estonian.cdr DVD Kodukino süsteem HTS 9810 Registreerige oma toode ning saage osa klienditoest aadressil www.philips.com/welcome Külastage Philipsit internetis: http://www.philips.com Eestikeelne kasutusjuhend INFORMATSIOON

Rohkem

BDP7500MKII estonian.cdr

BDP7500MKII estonian.cdr Registreerige oma toode ning saage osa klienditoest aadressil: www.philips.com/welcome BDP7500 MK II (BDP7500S2/BDP7500B2) Külastage Philipsit internetis: http://www.philips.com Eestikeelne kasutusjuhend

Rohkem

BDP3280_12 estonian.cdr

BDP3280_12 estonian.cdr Registreerige oma toode ja saage abi internetist www.philips.com/welcome BDP3280 Külastage Philipsit internetis http://www.philips.com Eestikeelne kasutusjuhend Enne blu-ray plaadimängija kasutamist lugege

Rohkem

DCM2260_12 estonian.cdr

DCM2260_12 estonian.cdr Alati seal, et teid aidata Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt www.philips.com/welcome Küsimus? Kontakteeruge Philipsiga DCM2260/12 Eestikeelne kasutusjuhend Sisukord 1. Ohutus...3 Tundke neid

Rohkem

G aiasoft Programmi VERP ja Omniva Arvekeskuse liidese häälestamine ja arvete saatmine-lugemine VERP 6.3 ja VERP 6.3E Versioon ja hilisemad K

G aiasoft Programmi VERP ja Omniva Arvekeskuse liidese häälestamine ja arvete saatmine-lugemine VERP 6.3 ja VERP 6.3E Versioon ja hilisemad K Programmi VERP ja Omniva Arvekeskuse liidese häälestamine ja arvete saatmine-lugemine VERP 6.3 ja VERP 6.3E Versioon 6.3.1.51 ja hilisemad Kasutaja juhend 2016 Sisukord 1. Sissejuhatus...3 2. Liidese häälestus...3

Rohkem

MINIPESUMASIN KASUTUSJUHEND XPM25 Täname teid selle toote ostmise eest. Villaste riiete väänamine on rangelt keelatud. Palun lugege juhendit hoolikalt

MINIPESUMASIN KASUTUSJUHEND XPM25 Täname teid selle toote ostmise eest. Villaste riiete väänamine on rangelt keelatud. Palun lugege juhendit hoolikalt MINIPESUMASIN KASUTUSJUHEND XPM25 Täname teid selle toote ostmise eest. Villaste riiete väänamine on rangelt keelatud. Palun lugege juhendit hoolikalt enne seadme kasutamist ja hoidke see juhend alles.

Rohkem