ESM-paarikas kyssid-vassid-50

Suurus: px
Alustada lehe näitamist:

Download "ESM-paarikas kyssid-vassid-50"

Väljavõte

1 1) Seda spordiala olevat omal ajal harrastanud nii Stalin, Lenin kui ka isegi Peeter I. Spordiala oli NSV Liidus 20. sajandil väga populaarne, pärast II maailmasõda võrreldi selle populaarsust isegi jalgpalliga. Koos NSV Liiduga kadusid aga nii populaarsus kui ka harrastajad. Viimasel ajal on siiski märgata uut tõusu. Eestis on selle spordiala keskuseks Loksa. Lisaks klassikalisele variandile harrastatakse mitmeid muidki, nt soomlaste loodud versiooni valdab hästi Vääna kandi külamees Mihhail Jefremov, mullune selle ala maailmameister. Mis spordiala? 2) Piltidel on kaks aasta augustilast, kelle säravamad võidud pärinevad aastaist 2008 ja Naisterahvas võitis sise-mm-kullad, meespool aga EM- ja MM-tiitlid. Vastuseks kirjutage nende eesnimed, aga mitte passis olevad, vaid need, mille järgi neid spordiringkondades paremini teatakse. Väikese eelise saavad siinkohal ehk need, kes tunnevad hästi Sojuzmultfilmi aasta toodangut. Mis on nende eeshüüdnimed? (1 õige = 1 punkt.) 3) Autode ringrajaõidu võistlustel on muude hulgas kasutusel ka kollane punaste püsttriipudega lipp, millel on sama tähendus nii F1, NASCAR kui ka IndyCar sarjades. Mida see lipp tähistab? 4) Küsime korvpallurit, kes sündis Pariisis, võitis aastal MM-tiitli ning tuli aastal sünnilinnas ka Euroliiga tšempioniks (olles ühtlasi Final Four MVP). Enamuse ajast mängis ta siiski suure lombi taga, kus pälvis kõvasti tunnustust. Euroopas sündinud meestest on ta läbi aegade suurim punktikütt NBA-s, aastal pälvis ka NBA skoorikuninga nimetuse ning hääletati hooaja All- NBA esiviisikusse. Hiilgeperioodil valiti ta tähtede mängule üheksal aastal järjest. Eelöeldust peaks küll piisama, et küsida kellest on jutt? 5) Püüdke eelkõige vaadata logo, mis kuulub ühele rahvusvahelisele ettevõttele. Otsitava nime leidmisel on küllap abi teadmisest, et Tallinna lähedal Laagris paikneb samanimeline kardikeskus, mille omanik on Võidusõidu OÜ. Mis kaubamärgiga on tegu?

2 6) Vaid korra on Eesti aasta sportlaste valimisel juhtunud, et parima tiitel kuulub nii meeste kui ka naiste arvestuses kahel järjestikusel aastal ühtedele-samadele isikutele. Aastad olid siis ja need isikud olid Jaan Talts ning Laine Erik. Lõunanaabrite lätlaste juures tehakse aga sedalaadi ajalugu just praegu ka aasta Läti parima mees- ja naissportlase tiitli pälvisid ühedsamad isikud, kusjuures üks neist spordib rohkem ja edukamalt talvel, teine suvel. Kes? 7) Piltidel on Kiievi Dinamo jalgpallur (s 1975), kes demonstreerinud karjääri jooksul tõsist klubitruudust. On veetnud oma karjääri ainult Dinamos, mänginud klubi eest üle 350 mängu, võitnud 12 maa meistritiitlit, nimetatud 8 korral maa parimaks väravavahiks (viimati 2011). Rahvuskoondises mänginud seni 91 korda (debüüt aastal Eesti vastu), hiilanud MM-finaalturniiri mängudes. Talle kuulub ka oma maa rahvuskoondise vanima mängija rekord. Kes? 8) Tänasel päeval (17. märtsil) on tehtud ka Eesti ujumisajalugu. Just sel päeval aastal ujus esimene eestlane 100 meetrit ajaga alla ühe minuti. Võistlus toimus Tallinnas ja aeg oli 59,9, ent meid huvitab rekordi püstitaja. Küsitav on võitnud medaleid NSV Liidu meistrivõistlustelt nii ujumises kui ka veepallis ning kuulunud mõlemal alal ka NSV Liidu koondisesse. Kes? 9) Pildil pilti tegemas on üks 9-kordne maailmameister. Kes? 10) Sel aastal: - toimusid I Pan-Ameerika mängud ja I Aasia mängud, - sai alguse NBA All-Star mängude traditsioon, - sündis Anatoli Karpov, - asutati Rahvusvaheline Judoliit, - Eestis reorganiseeriti maaspordiühing Jõud vabatahtlikuks spordiühinguks Kolhoosnik. Mis aasta? (+/- 1 aasta annab ühe punkti)

3 11) Küsitav heitles omal ajal Andres Võsandiga NSV Liidu tenniseväljakutel ning pälvis aastal NSV Liidu teenelise meistersportlase aunimetuse. Ometi pühkis ta samal aastal nõukogude tolmu jalgadelt ja siirdus Saksamaale. Praegu resideerub ta Monte Carlos ning treenib oma Saksamaad esindavat poega, kes vähemalt ATP edetabeli (poja kõrgeim koht 45., isa kõrgeim koht 175.) ning teenitud rahasumma järgi otsustades tegemas isast hoopis edukamat tennisekarjääri (ehkki kaotas hiljuti nt Jürgen Zopile). Läbilööki on proovimas ka küsitava teine, aastal sündinud poeg, kes isaga sama nime kannab. Kes on see Andres Võsandi kunagine oponent? 12) Näete pildil üht härrasmeest ( ), Šveitsi Olümpiakomitee esimest presidenti, kes tegutses kõrgetel positsioonidel Rahvusvahelises Olümpiakomitees ja osales muuhulgas aktiivselt ROK-i peakorteri Šveitsi kolimises I maailmasõja päevil. Tema karjääri tipuks võib ilmselt pidada aastaid , mil ta täitis Pierre de Coubertini usaldusalusena ROK-i nn vahepresidendi kohuseid (ajal, mil Coubertin ise end Prantsuse sõjaväega sidunud oli). Hiljem püsis pikalt ROK-i asepresidendi toolil. Kes? 13) Enne mulluseid juunioride kergejõustiku EM-võistlusi toimunud renoveerimise käigus sai Kadrioru staadion 8000 m² rajakatet, mille sarnasel on võisteldud juba viimasel üheksal olümpial. Neid katteid toodab firma, mis on tänapäeval tuntud peamiselt spordiväljakute ning pallide pakkujana. Firmale pandi alus aastal ning esimesteks toodeteks olid jalgrataste õhukummide parandamise tarvikud, pallide tootmist alustati kaks aastat hiljem aastal paigaldati esimesed väljakukatted, esimeste sünteetiliste kateteni jõuti aastal. Küsitava firma rajakatet iseloomustatakse kui sprinteritele suurepärast, kuid näiteks kestvusjooksjatele või kõrgushüppajatele liiga jäika. Mis firma? 14) Piltidel on küllap üks kuulsamaid Montenegro korvpallureid. Naturaliseeritud eurooplane, tegelikult Brooklynist pärit nooruk on episoodiliselt palli põrgatanud NBA-s ja teinud ilma mitmetes Euroopa suurklubides aastal sündinud 186 cm pikkuse mängumehe karjääri ilmestavad esitused Malaga Unicajas, Belgradi Crvena Zvezdas ja Valencia Power Electronicsis. Hetkel on tal leping tehtud Milano Olimpiaga. Patsutas palli ka viimasel EM-võistluste finaalturniiril Leedus. Kes? 15) Eesti jäähoki viimase aja kuumim teema on ilmselt Olle Sildre ümber pöörlev skandaal. Mäletatavasti karistati Sildret kohtuniku väidetava mängujärgse verbaalse ründamise eest esialgu hooaja lõpuni kestva võistluskeeluga nii treeneri kui ka mängijana. Hiljem tühistas hokiliidu president Jaan Mölder ainuisikuliselt Sildre juhendajakeelu. Kuid meid huvitab, millise klubi mängiv peatreener on Olle Sildre? (Olge vastamisel täpsed!)

4 16) See riik võitis esimesed olümpiamedalid aastal ratsutamises. Olümpiakulda on kogunenud vaid kergejõustikus kokku 4 ja viimati aastal. Just selle maa sportlasega jagas OM-pronksi Aleksei Budõlin aasta Daegu kergejõustiku MM-i bilanss oli nukker: 0 medalit, 1 positiivne dopinguproov; lisaks osales üks sportlane rekordiliselt 11. korda järjest MM-il. F1 sarjas on mitu meest saanud kätt proovida, parimaks on jäänud USA boikoti-etapi III koht hooajal. Riigi hetke parim tennisist on ATP tabelis 83. kohal. Mullu tunnustati vastu ootusi aasta esisportlase nimetusega motokrossisõitjat, enduro maailmameistrit. Selle riigi vastu pidas oma viimase, n-ö lahkumismängu, Eesti eest aastal üks meie vutimehi; kohtumine lõppes 0:0. Mis riik? 17) Pildil on tänavuse Aafrika Rahvuste Karika ametlik pall, mis sai oma nime korraldajariikidest läbi voolava jõe järgi. Jõest tuntum on aga Põhja-Itaalias Alpide lõunajalamil asuv samanimeline järv. Hargikujulise järve maalilised mäed on juba sajandeid meelitanud ligi turiste ja suvitajaid. Järve kaldal asuv samanimeline linn võiks ehk olla oluliselt tuntum ka jalgpallilinnana, sest sealses klubis käis testimisel Lionel Messi. Paraku otsustas klubi temaga lepingut mitte sõlmida... Kuidas on pallile nime andnud jõe (ja järve) ühine nimi? 18) Aastail valitses Eesti iluuisutamise naisüksiksõitu kunagise ENSV rahandusministri Anatoli Tihase lapselaps, kes otsustas 15-aastaselt siiski jäätantsu ja Moskva võimaluste kasuks. Siinne ajakirjandus unustas Ly Piiri andeka kasvandiku peagi, ehkki Tallinnas sündinud ja üles kasvanud neiu tõusis aastate alguses koos partneri Aleksandr Svininiga maailma tippu MMvõistlustel oldi kolmel aastal järjest esikuuikus, Sarajevo olümpial saadi 7. koht ning EM-võistlustel võideti aastal Bestemjanova-Bukini järel suisa hõbe. Kellest on jutt? 19) Üks kummaline logo aastatest. See kuulub spordiklubile, mis elas tol perioodil üle üsna raskeid aegu, kuid jäi ellu ning tegutseb ka tänasel päeval, ehkki logo on muutunud. Mis linna mis klubi logo? (1 õige = 1 punkt.) 20) See Wroclawis sündinud maletaja ( ) mõjutas kaasaegset male-elu tuntavalt. Maleilma valitsedes võitis ta aastate alul järjest suurturniire, ent loobus aastal võimalusest MMtiitlimatšile Steinitzi vastu ega saanud uut võimalust enne aastat, mil temast Laskerile enam vastast polnud. Ebaõnnestunud MM-tiitli jahtijana teenis teise viiuli kuulsuse. Mitme maleraamatu autor, aitas kaasa maleteooria arengule (tuntud on nt temanimeline kaitse). Külastanud ka Eestit. Oma kohtumisel Lurichiga olevat küsitav eestlase tegudest vaimustununa tõdenud, et maadlus enam sport ei ole, vaid rohkem teaduseks saanud ning sellisena igati väärt aupaika male kõrval. Kes?

5 21) Küsime meest ( ), keda korvpalli euroliiga koduleht nimetab Euroopa kõige tituleeritumaks korvpalluriks. Tõepoolest, sel (vikipeedia andmetel 201 cm pikkusel) mehel oli uskumatu tulemustejada: 4 olümpiamedalit (sealhulgas kuld 1972, hõbedad 1960, 1964 ja pronks 1968), 6 EMkulda ( ), MM-kuld (1967) ja -pronks (1963). Kogu karjääri Moskvas veetnud mees lisas CSKA meeskonna koosseisus sellesse uhkesse loetelusse veel 3 euroliiga võitu (1961, 1963, 1969) ning 8 NSV Liidu meistritiitlit. Kes? 22) Pildil nähtav 3229 m kõrgune tipp Alpides on tuntud tänu oma tihti Tour de France i marsruudile jääva läbipääsutunneli tõttu. Tähistamaks saja aasta möödumist selle tipu esmakordsest läbimisest tuuril roniti mullu selle otsa lausa kaks korda. Esmalt võeti tippu lõunapoolsest tõusust (18. etapi lõpetas 22,8 kilomeetrit keskmiselt 4,8%-st tõusu), kusjuures finiš 2645 meetri kõrgusel on kõrgeim tuuri ajaloos ning just seal sai Taaramäe enda selga valge särgi. Järgmisel etapil tõusti mööda veelgi raskemat põhjakülge, kus 35 km jooksul tuli ronida üle 1800 meetri. Kuidas on selle mäe nimi? 23) Mis spordiala? - Marion Jones on sel alal võitnud kaks olümpiapronksi; - kõige rohkem OM-medaleid 5 on saanud Kathleen McKane Godfree - OM kulda on võitnud kõik püsiva inimasustusega mandrid ja maailmajaod - Viimase paarikümne aasta OM-medalistide seas on nt Piet Norval (hõbe, 1992), Neil Broad (hõbe, 1996), Sebastien Lareau (kuld, 2000), Patricia Tarabini (pronks, 2004) jt - Titanicu huku tegi läbi selle ala olümpiavõitja Richard "Dick" Norris Williams II 24) Seda pildiseeriat jälgides võib aimu saada vägijookide kõrvalmõjust, aga võib-olla õnnestub hoopis pilguheit ühe spordiala kulisside taha Orienteerujad on teatavasti üks omamoodi rahvas stardis näeb neid vilksamisi, seejärel lipatakse metsa oma asja ajama ning taas võib neid kohata (seejuures üllatavalt suurt osa startijaist!) alles finišipaigas. Pildil ohjeldamatult šampanjat kulistav ning ämbrist abi otsiv persoon (s 1964), orienteerumisspordis MM-võistlustelt 5 hõbedat-pronksi ( ) ning aastal MK üldvõidu pälvinud naisterahvas, võiks spordisõbrale siiski tuttav olla. Kes? 25) Laulab üks omaaegne olümpiamängude kuldmedalivõitja, kes igati mitmekülgse isikuna on välja andnud koguni oma albumi I m the greatest. Kes on see laulja?

6 26) Sellel spordialal on ainsa eestlasena NSV Liidu meistriks tulnud Kalju Telvar. Alaga sai ta sinasõbraks Kiievis aega teenides ning üleliidulise meistritiitlini jõudis aastal. Teadaolevalt on ta ka ainus eestlane, kes sel alal saavutatu eest meistersportlase aunimetuse pälvis. Ala möödunud aasta Eesti meistrite seast leiame sellised nimed kui Matis Sangla, Priit Meier ja Ott-Eik Kalmus, samas kui maadluse U20 vanuseklassi EM-medalimehed (2008) Ardo Arusaar ja Madis Sihimets pidid leppima hõbedaga. Olümpiamängudel on sel alal enim medaleid võitnud prantslased. Mis spordiala? 27) Näete pildil üht aastal püstitatud monumenti, mis tutvustab sir Stanley Matthewsi 30-aastase jalgpallurikarjääri erinevaid etappe. Monument kaunistab linna, milles sir Matthews veetis lõviosa oma mängijakarjäärist: aastad ja pärast vahepealset Blackpoolis käimist taas aastad Mis linn? 28) Selle aasta murdmaasuusatamise maailmameistri parimad kohad olümpiamängudel on 4. ja 5. ning Tour de Ski kokkuvõttes (kahel viimasel aastal) 4. ja 7. MK-sarjas on ta etapivõiduni jõudnud nii sprindis kui ka tavarajal. Kes? 29) Piltidel on Göteborgi ja Sevilla MM-pronks kergejõustikus, kahekordne Hea Tahte Mängude võitja (1994, 1998), kolmekordne individuaalne poolmaratoni maailmameister ja maratonijooksu eksmaailmarekordiomanik, kelle suurima võimaluse olümpial nurjas toidumürgitus (Sydney, 2000). Sportlaskarjääri lõppedes on paljajalu lipata armastanud naine muutunud aktiivseks hea tahte, ühiskonna- ja rahutegelaseks nii ÜRO, UNICEF-i kui ka IAAF-i raames. Oma kodumaal on ta rajanud omanimelise kooli, kus saavad õppida ka vanemateta lapsed (... Peace Academy), samuti on ta loonud omanimelise rahufondi aastal pälvis ta maineka ROK-i maailmaauhinna naiste ja neidude spordi edendamise eest. (Selle auhinnaga on ta ka pildil). Kes? 30) See pereärina alustanud rahvusvaheliselt tuntud kiivritootja sündis aastal Itaalias, kui vanem vend Franco nooremale vennale Allesandrole rattasõiduks esimese peakatte valmistas. Peagi toodeti omanimelise firmaga kiivreid kõikvõimalikele aladele, talispordiga alustades ja motospordiga lõpetades ning aidati samas kaasa edumeelse tootedisaini arengule. Otsides küsitavat Itaalia vennaste perenime (ühtlasi nende firma nime), saate ehk abi, kui mõtlete vendadele laiemalt, eeskätt ühele aastal sündinud tulpidemaa vendadepaarile, kes tegi mõne aja eest mehetegusid jalgpallimurul. Niisiis, mis on küsimuse alul mainitud Itaalia vennaste perenimi?

7 31) Pildil olevatest jooksjatest huvitab meid enim mees numbriga 23. Montreali olümpia-aastal oli ta NSV Liidu koondislane kaasaegses viievõistluses, varasemast ajast on ta ka paljukordne Eesti meister ning rekordimees ujumises. Spordiga on tihedalt seotud olnud nii tema isa, vend, poeg kui ka tütar. Kolmel korral on ta treenerina kuulunud Eesti olümpiadelegatsiooni koosseisu. Küsitava leidmisel on teile ehk abi ka teadmisest, et pildil hoidub tema varju kahekordne Eesti ja paljukordne trikimeister ning juunioride MM-võistluste hõbemedalimees Aldo Tammsaar. Kes on see mees numbriga 23? 32) Vaid kaks mängijat NBA ajaloos on tulnud meistriks kolme erineva klubi ridades. Meie küsime korvpallurit, kes jõudis selle tähiseni esimesena. Kui tema tiitlivõitude aegu Detroit Pistonsi ridades (1989, 1990) oli ta meeskonnas oluline vahetusmängija ning klubi edukaim visete blokeerija, siis järgmiste sõrmuste noppimisel (Bulls 1996, Lakers 2000) piirdus tema roll enamasti mõne üksiku minutiga mängus. Muide, aastal kuulus võistkonda ka see-teine-kolme-eri-klubi-ridades-nba-meistriks-tulnudkossumees. Teda me siiski ei küsi, tahame teada vaid pildilolija nime. Kes? 33) Küsitav Prantsuse ettevõtja, poliitik ja meediafiguur (s 1943) oli veel mitte väga ammu edukas spordiärimees aastatel tegutses tema rahastatud edukas profiratturite meeskond La Vie Claire team (Bernard Hinault, Greg LeMond jt), jalgpallipõldu kündis ta aga Marseille Olympique i vedades. Marseilased olidki platsil edukad, võttes aastal koguni Champions League i võidu. Paraku lagunes kogu ilu peagi. Klubi süüdistati kokkuleppemängude korraldamises ning see langetati karistuseks madalamasse liigasse, küsitavat härrat hakkasid aga saatma pikad kohtuprotsessid. Kes? 34) aastal peetud Stanley Cup play-off-i ühes mängus tegi Bostoni treener minut enne lõppu seisul 0:1 midagi enneolematut vahetas väravavahi väljakumängija vastu. Edu see ei toonud, ent uuendus võeti kiiresti omaks. Kes oli selle uuenduse autor? Ta on hokiajalukku jätnud jälje nii mängija, treeneri kui funktsionärina; kestnud mängijakarjääri tähistavad ka kaks Stanley karika võitu. Teda peetakse üheks esimeseks kaitsemängijaks, kes hakkas litrit vedades uisutama. Bostoni meeskonna eesotsas oli ta treeneri ja peamänedžerina alates klubi loomisest 30 aastat. Ühiselt võideti kolm Stanley karikat, neist ühel juhul oli ta peatreeneriks aastal annetas ta liigale trofee, mida antakse välja tänaseni. Niisiis - kes? 35) Küsime linna, mille alguslugu jääb XII sajandi lõppu ja kus praegu elab ~ inimest. Seal on edu saavutanud mitmed Eesti sportlased seitse meest on seal tulnud lausa maailmameistriks ning jäädvustanud nime maailmarekorditabelis. Selles linnas toimusid aastal ühe teise olümpiaala esimesed MM-võistlused; samal alal ja samas linnas korda saadetu eest kanti ühe eestlase nimi aastakümneid hiljem ka Guinnessi rekordite raamatusse. Üks meie praeguseid käsipallikoondislasi mängib selle linna (nime kandvas) klubis. Sealsel EAA õhtumiitingul on võistelnud mitmed maailma ässad ja meie kergejõustiklased, Gerd Kanter on suisa staadioni rekordiomanik. Mis linnast on jutt?

8 36) Küsime spordiala, mis algselt peitus lühendi UIT taha ning mille praegune nimekuju ja lühend võeti kasutusele alles aastal. Alaliidu presidenditoolil istub juba enam kui 30 aastat mehhiklane Olegario Vázquez Raña ning alaliidu peakorter asub Münchenis; kus toimusid aastal ka 50. MM-võistlused. Ala 51. MM leiab aset aastal Granadas. Praegustest maailma tippudest olgu mainitud nt hindud Abhinav Singh Bindra (maailmameister 2006, olümpiavõitja 2008) ning Tejaswini Sawant (maailmameister 2010). Alates aastast peetakse ka MK-võistlusi. Mis ala? 37) Küsitav jalgpalliklubi hoiab kolme suure järel neljandat positsiooni kõigi aegade jooksul võidetud Itaalia meistritiitlite arvult. Juventusel on 27, Milanil 18, Interil 18 ning küsitaval 9 tiitlit aastal brittide poolt asutatud spordiklubi (millest aastast sai jalgpalliklubi) on Itaalia vanim klubi, kusjuures klubi vapil leidub tänini viide klubi asutajatele. Viimase aja tuntud nimedest kandis enne Interisse siirdumist klubi särki Diego Milito. Mis klubi? 38) Näete pildil tänast abielupaari, aasta riikliku spordipreemia laureaate. Nad mõlemad on sündinud aastal, tulnud omal ajal Eesti meistriks ning võitnud kahepeale karbitäie Eesti esivõistluste medaleid. Sportlikud geenid on edasi antud ka nende lastele, nt nende tütar sai aasta talvel EM-konkurentsis 7. koha, aasta talvel oli aga MM-tasandil 12. Mis on nende ühine perenimi? 39) Näete üht küllaltki tuntud logo. See kuulub ettevõttele, mis loodi aastal ning on üsna hoogsalt laienenud ettevõtte enam kui 5000 esindust tegutsevad täna umbes 40 riigis ning koostööd tehakse ka mitmete suurvõistluste korraldajatega (korvpalli MM 2010, suusahüpete MK-sari, jäähoki MM jne). Mis ettevõtte logo? 40) aastal sai sellest mehest esimene Ladina-Ameerika meestennisist ATP edetabeli esikohal. Kuna tal polnud ette näidata ühtki Suure Slämmi turniiri võitu, sai temast ka esimene ja seni ainus Slämmi võiduta tennisist ATP esikohal. Esikohale aitasid teda Austraalia lahtiste finaalipääs ning võidud Indian Wellsis ja Key Biscayne is. Karjääri edukaimaks oligi talle just aasta, mil juhtis kokku kuuel nädalal edetabelit. Tänu kolmele Masters 9 turniiri võidule jõudis ta ka aasta lõpuedetabelis Pete Samprase järel teisele kohale. Paraku hakkasid juba järgmisel aastal tema karjääri segama mitmed vigastused, mistõttu pidi ta aastal kõigest 27-aastasena tipptennisest loobuma. Kes?

9 41) Slam dunk on naiste korvpallis veel tõsine saavutus, seega tasub küsida esimest lätlannat, kes sellega hakkama sai, ehkki mitte mänguolukorras. Hetkel Türgis mängiv kahemeetrine keskmängija on palli taga ajanud ka naiste NBA-s. Mullusel EM-il oli ta edukaim lauapallide hankija. Kes? 42) Piltidel on üks aastal sündinud tütarlaps, oma kodumaa patrioot ja suuremaid spordisangareid. Kes? 43) Küsitav persoon (s 1947) on harrastanud suusatamist ja aerutamist ning tulnud aerutamises koguni 36-kordseks Eesti meistriks. Käinud mitte küll sportlasena kolmedel olümpiamängudel ja 9 korda paraolümpiamängudel, seigelnud mootorite ja motospordimaailmas ning teinud spordifilme (nt Laskesuusatamine, 1981). Kes? 44) Piltidel tunnevad teineteisest rõõmu ühe suure spordimaa aasta parim naissportlane (kaks olümpiakulda 2008, võitis aasta hiljem ka kaks MM-tiitlit) ning aasta parim meessportlane (kaks MM-kulda 2009). Mõlemad on hetkel ka maailmarekordite omanikud. Mis on nende kahe perekonnanimed? (1 õige = 1 punkt.) 45) Aastaid tagasi hingusele läinud kuulsast Rahutuurist on tänaseks alles vaid lühike juunioride mitmepäevasõit. Kuid parimaid juuniore selgitati tuuril järjepidevalt juba alates aastast ning võitjate loetelust leiame ka sellised praeguse rattamaailma suurnimed nagu Deniss Mentšov, Roman Kreuziger ja Fabian Cancellara. Võitjate nimekirjas on ka kaks eestlast, võidumehed aastail 1993 ja Kes on need kaks küsiatavat eestlast? (1 õige = 1 punkt.)

10 46) Pep Guardiola järglaseks Barcelona B-meeskonna juhina sai samuti üks klubi legende. Olles küll endine Madridi Reali pallur, tekitas tema ost palju kahtlusi Kataloonia suurklubi pooldajate seas, ent kaheksa aastat kestnud perioodi lõpuks oli mitmekülgne mängija tõusnud klubi kapteniks ning fännide lemmikuks. Hispaania koondise ridades osales ta kolmel MM-il ( ) ning tuli ka Barcelonas olümpiavõitjaks. Ehkki ta on alates käesolevast hooajast tegev AS Roma peatreenerina, peetakse teda üheks peamiseks Guardiola järglase kandidaadiks Barca peatreeneri ametikohal. Kes? 47) aastal rahvusvahelises hokielus domineerisid NSV Liidu ja Tšehhoslovakkia jäähokikoondised, pidades rohkesti põhimõttelisi heitlusi erinevatel tiitlivõistlustel. Paljud meist mäletavad kindlasti, et üks tegijamaid mehi väljakul oli Nõukogude puurivaht Tretjak (vähemalt Ozerovist küll kuidagi teisiti aru saada ei saanud!), kuid üpriski samaväärne mees seisis ka tšehhide-slovakkide väravasuul. Küsitav mängis kodumaa koondises 164 mängu, tuli aastatel kolmel korral maailmameistriks ning valiti viiel korral MM-võistluste parimaks väravavahiks. Homme (18. märtsil) tähistab ta oma 68. sünnipäeva. Kes? 48) aastal käivitas Nike Barcelona olümpiamängudega seoses ambitsioonika reklaamikampaania, mida tabasid mitmed tagasilöögid. Kampaania keskendus neljale Nike sponsoreeritud sportlasele ning rääkis sellest, kui edukad nad olümpial saavad olema. Paraku suutis suurest nelikust olümpiamängudel eredalt särada vaid korvpallur Michael Jordan, teiste individuaalsed sooritused jäid erinevail põhjustel kaugelt alla loodetu. Kes olid need kolm põrunud sportlast? Nad on pärit eri maailmajagudest, võistlesid ühel ja samal spordialal ning on karjääri vältel võitnud ka olümpiakulda. (2 õiget = 1 punkt.) 49) See suusatajana sportlasteed alustanud motoäss (s 1949) veetis karjääri parimad ajad CSKA värvides. Aastail tegutses Saksa DV-s MZ tehase katsesõitjana, aastal 1976 sõitis kaasa neljal mootorrataste ringrajasõidu MM-etapil (parimal juhul 13. koht). Osalenud motoringrajasõitjana sotsialismimaade sõpruse karikasarjas, tulnud ringrajal nii NSV Liidu kui ka Eesti meistriks. Mitmekülgse tehnikamehena võistelnud hipodroomisõidus, motokrossis, autorallis jm. Täna tegutseb Viljandis ettevõtjana. Kes? 50) Mart Sanderi vaimustus Argo Aderi dekoltee üle on populaarse tantsusaate ehk üks meeleolukamaid seiku, ent mida võiks Mart Sander küll tunda juuresoleval pildil näha olevat ja ilmselt läbi aegade suurimat spordimälumängudes küsitud rinnapartiid vaadates? Selle omanikul on World Strongest Mani tiitleid rohkem kui kellelgi teisel tervelt viis. Lisaks on ta kuuekordne Euroopa tugevaima mehe tiitli võitja aastal loobus nooruses seitse aastat poksiga tegelenud sportlane rammumehe võistlustest, et alustada karjääri sportliku vabavõitlejana. Teinud koos oma vennaga ka bändi (mida te kohe kuulete) ning peale spordielu lõppu näeb ta oma tulevikku filmimaailmas. Kes?

11 Vastused 1) Kurnimäng DL 2) Lolo ja Pepe (tõkkesprinter Lori Jones ja jalgpalliväravavaht José Manuel Reina Páez) RM 3) Lipp hoiatab ootamatust libedusest teel (õlilaik, või näiteks ootamatult teele ilmunud lomp) PNB 4) Dominique Wilkins RM 5) Triobet (piltidel on ka Kalev/Cramo tantsutüdrukud) RM 6) Martins Dukurs, Ineta Rad vi a DL 7) Oleksandr Shovkovskiy (Ukraina) KV 8) Gunnar Päron DL 9) Gregor Schlierenzauer (Austria) DL 10) 1951 DL 11) Aleksander Zverev (pojad Mischa ja Sascha) DL 12) Godefroy de Blonay KV 13) Mondo PNB 14) Omar Cook KV 15) HC Panter/Purikad DL 16) Portugal RM 17) Como (Adidases toodetud palli nimi on Comoequa) PNB 18) Olga Voložinskaja RM 19) Boston Red Sox SR 20) Siegbert Tarrasch (Saksamaa) KV 21) Gennadi Volnov KV 22) Galibier (Col du Galibier) PNB 23) Tennis RM 24) Hilde Gjermundshaug Pedersen (suusaorienteeruja ja murdmaasuusataja) RM 25) Cassius Clay alias Muhammad Ali SR 26) Ragbi RM 27) Stoke-on-Trent (ehk lihtsalt Stoke, sealne vutiklubi kannab nime Stoke City) SR 28) Devon Kershaw (Kanada) RM 29) Tegla Loroupe (Keenia) KV 30) Boeri (vihjatud tulpidemaa jalgpallur-vendade Franki ja Ronaldi perekonnanimeks on de Boer) KV 31) Tõnu Meijel (isa Rudolf, vend Rein, poeg Toni ja tütar Triin-Karoliina) RM 32) John Salley PNB 33) Bernard Tapie KV 34) Arthur Howey "Art" Ross (trofee kuulub NHL-i värav+sööt arvestuses edukaimale mängijale) PNB 35) Luzern (Lucerne) RM 36) Laskmine, laskesport (praegune alaliidu lühend on ISSF) RM 37) Genoa C.F.C. SR 38) Mägi (Taivo, Anne ja Maris Mägi; lisaks jäi küsimuses mainimata poeg Rasmus) RM 39) Intersport KV 40) Marcelo Rios PNB 41) Zane Tamane PNB 42) Darja Domratšova KV 43) Are Eller DL 44) Britta Steffen ja Paul Biedermann (Saksamaa) RM 45) Tanel Kangert ja Janek Ermel RM 46) Luis Enrique PNB 47) Ji í Hole ek DL 48) Noureddine Morceli, Sergei Bubka ja Michael Johnson PNB 49) Mati Reinup KV 50) Mariusz Pudzianowski PNB Küsimusi koostasid: Kalle Voolaid, Daimar Lell, Siim Randoja, Priit Naruskberg ning Rait Männik

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation 1. VALIK: viiest parim 2. VALIK: kuuest parim 3. VALIK: seitsmest parim 4. Maailma parim? 5. Vihjeküsimus: AASTA 6. Auhind / tunnustus 7. EILE-TÄNA-HOMME 8. TARTU 9. Üllatus 10. Vihjeküsimus: RIIK 11.

Rohkem

Microsoft Word - 2. Tokio kriteerium

Microsoft Word - 2. Tokio kriteerium EESTI OLÜMPIAKOMITEE ESINDAJATE KOGU KOOSOLEK Tallinn 11. detsember 2018.a. Päevakorrapunkt EOK kvalifikatsioonikriteeriumide kinnitamine 2020.a. olümpiamängudeks Tokios Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK)

Rohkem

EDL Liiga reeglid 1. ÜLDSÄTTED 1.1. EDL Liiga toimub individuaalse arvestuse alusel, kus mängijad on jagatud hooaja EDL Liiga tulemuste põhj

EDL Liiga reeglid 1. ÜLDSÄTTED 1.1. EDL Liiga toimub individuaalse arvestuse alusel, kus mängijad on jagatud hooaja EDL Liiga tulemuste põhj EDL Liiga reeglid 1. ÜLDSÄTTED 1.1. EDL Liiga toimub individuaalse arvestuse alusel, kus mängijad on jagatud hooaja 2017-2018 EDL Liiga tulemuste põhjal nelja liigasse. a. Premium Liiga (9 osalejat) b.

Rohkem

2016. a võistluste kokkuvõte a võistlustest

2016. a võistluste kokkuvõte a võistlustest 2016. a võistluste kokkuvõte 2017. a võistlustest Andres Piibeleht EKJL Kohtunikekogu juhatuse esimees 12.11.2016 Millest juttu teeme Juhtumitest, mida saanuks teha paremini (kohtunikud aga ka treenerid

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation 1. VALIK: viiest parim 2. VALIK: kuuest parim 3. VALIK: seitsmest parim 4. JAANUAR 5. Vihjeküsimus: AASTA 6. VEEBRUAR 7. MÄRTS 8. APRILL 9. MAI 10. Vihjeküsimus: RIIK 11. JUUNI 12. JUULI 13. AUGUST 14.

Rohkem

Eesti keele võõrkeelena olümpiaadi lõppvoor 2013 Kõik ülesanded on siin lühendatult. Valikus on küsimusi mõlema vanuserühma töödest. Ülesanne 1. Kirju

Eesti keele võõrkeelena olümpiaadi lõppvoor 2013 Kõik ülesanded on siin lühendatult. Valikus on küsimusi mõlema vanuserühma töödest. Ülesanne 1. Kirju Eesti keele võõrkeelena olümpiaadi lõppvoor 2013 Kõik ülesanded on siin lühendatult. Valikus on küsimusi mõlema vanuserühma töödest. Ülesanne 1. Kirjuta sõna vastandsõna ehk antonüüm, nii et sõna tüvi

Rohkem

Suusatajate teekond PyeongChang’i

Suusatajate teekond PyeongChang’i Suusatajate keeruline teekond PyeongChang i Ettevalmistus 2017/2018 18 laagrit: 9 laagrit Eestis 9 välislaagrit 152 laagripäeva: 54 p. Eestis 98 p. Välislaagrid 79 päeva mägedes 73 päeva meretasapinnal

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Ott Ojaveer.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - Ott Ojaveer.ppt [Compatibility Mode] "Kooliolümpiamängud kooli identiteedi kandjana kõrvalseisja seisukohalt." Kool täna vastuvõtt katsete tulemuste põhjal õpilasi 541 noormehi 225 neide 316 töötjid54 töötajaid õpetajaid 45 Kuulsamad vilistlased

Rohkem

Kehaline Kasvatus Ainekava 6. kl. 2 h nädalas õpetaja: Siiri Sülla l trimester Kergejõustik Lähted, kiirendusjooks, süstikjooks, põlve- jala-, sääretõ

Kehaline Kasvatus Ainekava 6. kl. 2 h nädalas õpetaja: Siiri Sülla l trimester Kergejõustik Lähted, kiirendusjooks, süstikjooks, põlve- jala-, sääretõ Kehaline Kasvatus Ainekava 6. kl. 2 h nädalas Kergejõustik Lähted, kiirendusjooks, süstikjooks, põlve- jala-, sääretõste ja ristsammujooks. Jooks kurvis, tõkkejooks, ringteatejooks, täpsusjooks. Kaugushüpe-

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation 1. VALIK: viiest parim 2. VALIK: kuuest parim 3. VALIK: seitsmest parim 4. TULEVIKUTEGIJA 5. Vihjeküsimus: AASTA 6. ÕDE-VEND 7. ÖED 8. VENNAD 9. KAKS 10. Vihjeküsimus: RIIK 11. BELGLANE 12. AINUS 13. 13

Rohkem

ELVA XXXII TRIATLON Sprint, laste ja noorte Eesti MV, EKV VIII Laupäeval, 17. augustil 2019 VÕISTLUSKESKUS Elvas Verevi järve ääres VANUSEKLASSID JA D

ELVA XXXII TRIATLON Sprint, laste ja noorte Eesti MV, EKV VIII Laupäeval, 17. augustil 2019 VÕISTLUSKESKUS Elvas Verevi järve ääres VANUSEKLASSID JA D ELVA XXXII TRIATLON Sprint, laste ja noorte Eesti MV, EKV VIII Laupäeval, 17. augustil 2019 VÕISTLUSKESKUS Elvas Verevi järve ääres VANUSEKLASSID JA DISTANTSID: I START kell 12:00, stardid on vanuste kaupa

Rohkem

EESTI PURJELAUALIIDU (SURFILIIDU) ARENGUKAVA SISUKORD Identiteet... 2 Missioon... 2 Väärtuspakkumine... 2 Visioon... 2 Väärtused... 2 Eesmär

EESTI PURJELAUALIIDU (SURFILIIDU) ARENGUKAVA SISUKORD Identiteet... 2 Missioon... 2 Väärtuspakkumine... 2 Visioon... 2 Väärtused... 2 Eesmär EESTI PURJELAUALIIDU (SURFILIIDU) ARENGUKAVA 2017 2020 SISUKORD Identiteet... 2 Missioon... 2 Väärtuspakkumine... 2 Visioon... 2 Väärtused... 2 Eesmärgid ja fookusvaldkonnad... 3 Eesmärgid aastaks 2020...

Rohkem

Orbiidile! hooaja info

Orbiidile! hooaja info Orbiidile! hooaja info FIRST LEGO League Eelarve 2018/2019 hooajal Robotimängu väljak 130 EUR + transport Platsi arve hiljemalt oktoobris, meeskonna arve detsembris Esimene meeskond Teise meeskonna registreerimistasu

Rohkem

Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, a. Tallinna Jär

Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, a. Tallinna Jär Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, 2015. a. Töökirjeldus. Rühma vanus: 5-6 aastased lapsed. Peo teema: Vastlapäev.

Rohkem

5_Aune_Past

5_Aune_Past Kuidas kohaturundus suurendab ettevõtte kasumit? Aune Past Past ja Partnerid Kommunikatsioonibüroo aune@suhtekorraldus.ee 1 Miks inimesed teevad seda, mida nad teevad? Kuidas panna inimesed tegema seda,

Rohkem

lvk04lah.dvi

lvk04lah.dvi Lahtine matemaatikaülesannete lahendamise võistlus. veebruaril 004. a. Lahendused ja vastused Noorem rühm 1. Vastus: a) jah; b) ei. Lahendus 1. a) Kuna (3m+k) 3 7m 3 +7m k+9mk +k 3 3M +k 3 ning 0 3 0,

Rohkem

TARTU ORIENTEERUMIS- NELJAPÄEVAKUD neljapäevak Tehvandi, 1. august Ajakava: Start avatud: Finiš suletakse: Asukoht: Võistlu

TARTU ORIENTEERUMIS- NELJAPÄEVAKUD neljapäevak Tehvandi, 1. august Ajakava: Start avatud: Finiš suletakse: Asukoht: Võistlu TARTU ORIENTEERUMIS- NELJAPÄEVAKUD 2019 16. neljapäevak Tehvandi, 1. august Ajakava: Start avatud: 16.00 19.00 Finiš suletakse: 19.30 Asukoht: Võistluskeskuse, parkimise ja kohalesõidu tähistuse asukohad:

Rohkem

IAAF Youth Chief Coach Academy IAAFi noortekoondise peatreenerite kursus Mainz, Saksamaa

IAAF Youth Chief Coach Academy IAAFi noortekoondise peatreenerite kursus Mainz, Saksamaa IAAF Youth Chief Coach Academy IAAFi noortekoondise peatreenerite kursus Mainz, Saksamaa 27.08.-01.09.2017 Eksam I osa 1. Home study pack. Kodune ülesanne enne k u r s u s e a l g u s t e n e s e a n

Rohkem

OÜ Lemonsport Hummel spordivarustus Raplamaa JK õpilastele ja pereliikmetele Valik september Jalgpallikooli võistlus- ja treeningvarustus 20

OÜ Lemonsport Hummel spordivarustus Raplamaa JK õpilastele ja pereliikmetele Valik september Jalgpallikooli võistlus- ja treeningvarustus 20 OÜ Lemonsport Hummel spordivarustus Raplamaa JK õpilastele ja pereliikmetele Valik september 2016 -... Jalgpallikooli võistlus- ja treeningvarustus 2016/17 Jalgpallisärk 22.- 100% polüester Suurused 6/8,

Rohkem

KAITSELIIDU AASTA MEISTRIVÕISTLUSED SÕJALISES KOLMEVÕISTLUSES Eesmärk: JUHEND populariseerida sõjalis-sportlikku tegevust kaitseliitlastee hulga

KAITSELIIDU AASTA MEISTRIVÕISTLUSED SÕJALISES KOLMEVÕISTLUSES Eesmärk: JUHEND populariseerida sõjalis-sportlikku tegevust kaitseliitlastee hulga KAITSELIIDU 2019. AASTA MEISTRIVÕISTLUSED SÕJALISES KOLMEVÕISTLUSES Eesmärk: JUHEND populariseerida sõjalis-sportlikku tegevust kaitseliitlastee hulgas. selgitada välja Kaitseliidu 2019. aasta meistrid

Rohkem

MEHED

MEHED 2015 hooaja nominendid Eesti kergejõustiku auhindadele MEHED Roman Fosti Klubi: Stamina SK Treener: Jane Salumäe 10000m, poolmaraton, maraton PB:30:22,54/1:04.42/2:17.54 SB:30:22.54/1:04.42/2:20.22 - MM,

Rohkem

Microsoft Word - 56ylesanded1415_lõppvoor

Microsoft Word - 56ylesanded1415_lõppvoor 1. 1) Iga tärnike tuleb asendada ühe numbriga nii, et tehe oleks õige. (Kolmekohaline arv on korrutatud ühekohalise arvuga ja tulemuseks on neljakohaline arv.) * * 3 * = 2 * 1 5 Kas on õige, et nii on

Rohkem

FIDE reitingumäärus 1. juuli 2014 Kuremaa, Marek Kolk

FIDE reitingumäärus 1. juuli 2014 Kuremaa, Marek Kolk FIDE reitingumäärus 1. juuli 2014 Kuremaa, 2014. Marek Kolk Artikkel 0. Sissejuhatus Artikkel 0.2 (uus) Millal läheb partii FIDE reitinguarvestusse? Reitinguarvestusse minev turniir tuleb ette registreerida

Rohkem

Männiku (mitte Rait Männiku) spordipaarismäng 2018 Küsimused: Ove Põder, Igor Habal, Tauno Vahter 1. Vasakpoolsel fotol oleval põhjamaalasest sportlas

Männiku (mitte Rait Männiku) spordipaarismäng 2018 Küsimused: Ove Põder, Igor Habal, Tauno Vahter 1. Vasakpoolsel fotol oleval põhjamaalasest sportlas Männiku (mitte Rait Männiku) spordipaarismäng 2018 Küsimused: Ove Põder, Igor Habal, Tauno Vahter 1. Vasakpoolsel fotol oleval põhjamaalasest sportlasel (s. 1959) jäi 1980-ndatel aastatel kõigest 0,05

Rohkem

Tootmine_ja_tootlikkus

Tootmine_ja_tootlikkus TOOTMINE JA TOOTLIKKUS Juhan Lehepuu Leiame vastused küsimustele: Mis on sisemajanduse koguprodukt ja kuidas seda mõõdetakse? Kuidas mõjutavad sisemajanduse koguprodukti muutused elatustaset? Miks sõltub

Rohkem

Slaid 1

Slaid 1 on tuntuim Lõuna-Itaalia suurkooperatiiv, mis asub Puglia veinipiirkonna keskel Salentos ning tegutseb aastast 1989. 2007, 2009 ja 2014 aastatel sai Vinitalyl parima Itaalia veinimaja tiitli. 2005, 2006

Rohkem

Relatsiooniline andmebaaside teooria II. 6. Loeng

Relatsiooniline andmebaaside teooria II. 6. Loeng Relatsiooniline andmebaaside teooria II. 5. Loeng Anne Villems ATI Loengu plaan Sõltuvuste pere Relatsiooni dekompositsioon Kadudeta ühendi omadus Sõltuvuste pere säilitamine Kui jõuame, siis ka normaalkujud

Rohkem

VaadePõllult_16.02

VaadePõllult_16.02 OLARI TAAL KES JULGEB EESTIT REFORMIDA? VAADE PÕLLULT Illustratsioonid: Ebba Parviste SKP (miljard USD) RAHVAARV (miljon inimest) SOOME 267 5,5 LÄTI 31 2 majandusvõimsuse vahe 8,6 korda rahvaarvu vahe

Rohkem

A5_tegevus

A5_tegevus AVATUD MÄNGUVÄLJAD 2017 TEGELUSKAARDID VÄIKELASTELE Kaardid on mõeldud kohapeal kasutamiseks. Kaardi võib lasta lapsel pakist loosiga tõmmata ja mängida nii mitu kaarti nagu parasjagu aega ja jaksu on.

Rohkem

Slide 1

Slide 1 Eesti Maastikuvibu Liit & International Field Archery Association Maastikuvibu instuktori koolitus 2015 Vibulaskmine, see on imelihtne TABA KÜMNESSE ja SIIS KORDA SEDA Eesti Maastikuvibu Liit (est EML,

Rohkem

PÄRNU SPORDIKILB Küsimused: Urmo Kallakas, Märt-Martin Arengu PÄRNU SPORDIKILB Pildil olev Prantsuse väikelinn on meile tuntu

PÄRNU SPORDIKILB Küsimused: Urmo Kallakas, Märt-Martin Arengu PÄRNU SPORDIKILB Pildil olev Prantsuse väikelinn on meile tuntu Küsimused: Urmo Kallakas, Märt-Martin Arengu 1. Pildil olev Prantsuse väikelinn on meile tuntud eelkõige ühe autospordi võistluse keskusena. Samuti on see Pärnu-suurune linn tihedaks peatuspaigaks Tour

Rohkem

RAPLA MAAKONNA MEISTRIVÕISTLUSED MK JUHAN LAHTISED MEISTRIVÕISTLUSED Kivi-Vigala, 14. märts a sündinud ja nooremad 2004a sündinud ja nooremad

RAPLA MAAKONNA MEISTRIVÕISTLUSED MK JUHAN LAHTISED MEISTRIVÕISTLUSED Kivi-Vigala, 14. märts a sündinud ja nooremad 2004a sündinud ja nooremad RAPLA MAAKONNA MEISTRIVÕISTLUSED MK JUHAN LAHTISED MEISTRIVÕISTLUSED Kivi-Vigala, 1. märts 215 199a sündinud ja nooremad 2a sündinud ja nooremad 27a sündinud ja nooremad 3kg 3kg 22kg 1 Kaarel Tamm (SK

Rohkem

EMVJKR2008.xls

EMVJKR2008.xls EESTI MEISTRIVÕISTLUSED KREEKA-ROOMA MAADLUSES JUUNIORIDELE kg 8 kg DMITRI GORJUŠKO (SK MARGUS UMDA (MK RISTO TEESAAR (MK NELSON) MARTTI LAUBE (TARTU K) JURI HANENKO (SK RAKVERE) ELAR VAHTER (SAAREMAA

Rohkem

EESTI MEISTRIVÕISTLUSED PONIDE TAKISTUSSÕIDUS 2005

EESTI MEISTRIVÕISTLUSED PONIDE TAKISTUSSÕIDUS 2005 Lagedi Treeningvõistlus ja Ülikerge Derby JUHEND Toimumise aeg ja koht: Harjumaa 30.07.2016 Lagedi Ratsaspordikooli võistlusväljak, Lagedi, Võistlustingimused: Võistlusväljak Parkuur nr. 1-4 - liivaplats;

Rohkem

Microsoft Word - Tiivustame lapsi liikuma.doc

Microsoft Word - Tiivustame lapsi liikuma.doc Linaliugu, pikka kiudu... Hõissa vastlad Traditsioonilist vastlapäeva tähistamist alustasime kõigepealt üritusega saalis, kus läbi lavastuse tutvustasime lastele vastlakombeid. Kuna meie selle aasta nimikangelased

Rohkem

ESL murdmaasuusatamise alakomitee juhatuse koosoleku protokoll Eesti Maaülikooli spordihoone, algus 9.35, lõpp Osalesid alakomitee j

ESL murdmaasuusatamise alakomitee juhatuse koosoleku protokoll Eesti Maaülikooli spordihoone, algus 9.35, lõpp Osalesid alakomitee j ESL murdmaasuusatamise alakomitee juhatuse koosoleku protokoll 18.09.2018 Eesti Maaülikooli spordihoone, algus 9.35, lõpp 13.30. Osalesid alakomitee juhatuse liikmed Kaupo Tammemäe, Avo Sambla, Margus

Rohkem

(10. kl. I kursus, Teisendamine, kiirusega, kesk.kiirusega \374lesanded)

(10. kl. I kursus, Teisendamine, kiirusega, kesk.kiirusega  \374lesanded) TEISENDAMINE Koostanud: Janno Puks 1. Massiühikute teisendamine Eesmärk: vajalik osata teisendada tonne, kilogramme, gramme ja milligramme. Teisenda antud massiühikud etteantud ühikusse: a) 0,25 t = kg

Rohkem

45. TARTU NOORTETUUR EMV mitmepäevasõidus noortele (M16) 22. Janek Ermeli mälestusvõistlused EJL EMV kategooria Etapi paremusjärjestus IV etapp - grup

45. TARTU NOORTETUUR EMV mitmepäevasõidus noortele (M16) 22. Janek Ermeli mälestusvõistlused EJL EMV kategooria Etapi paremusjärjestus IV etapp - grup Etapi paremusjärjestus Distants 54 km (4 x 3,5 km) Koht 2 3 4 5 6 7 8 9 0 2 3 4 5 6 7 8 9 20 2 22 23 24 25 26 27 28 29 30 3 32 33 34 35 36 37 38 39 40 4 42 43 44 45 46 47 48 Võitja keskmine kiirus 39,320

Rohkem

Microsoft Word - hctallinn_teams_schedule_thc16.docx

Microsoft Word - hctallinn_teams_schedule_thc16.docx HC Tallinna võistkonnad, ajakava ja treenerid Tallinn Handball Cup 2016 (alustades tüdrukutest ja vanematest vanustest): TÜDRUKUD: 2003 Tüdrukud - HC Tallinn Treener: Mari Helstein 50 59 603 13:00 HC Tallinn

Rohkem

2016 aasta märtsi tulumaksu laekumine omavalitsustele See ei olnud ette arvatav Tõesti ei olnud, seda pole juhtunud juba tükk aega. Graafikult näeme,

2016 aasta märtsi tulumaksu laekumine omavalitsustele See ei olnud ette arvatav Tõesti ei olnud, seda pole juhtunud juba tükk aega. Graafikult näeme, 2016 märtsi tulumaksu laekumine omavalitsustele See ei olnud ette arvatav Tõesti ei olnud, seda pole juhtunud juba tükk aega. Graafikult näeme, et märtsis laekus tulumaksu eelmise märtsist vähem ka 2009

Rohkem

ESRI PÄEVADE AUHIND 2014 Aasta GIS-i tegu

ESRI PÄEVADE AUHIND 2014 Aasta GIS-i tegu ESRI PÄEVADE AUHIND 2014 Aasta GIS-i tegu Esri päevade auhinna Aasta GIS-i tegu eesmärk Eesmärk: - Tunnustada organisatsiooni või ettevõtte konkreetset GIS-i projekti, algatust või tegevust viimasel aastal

Rohkem

Bülletään nr

Bülletään nr EAL rahvasprindi karikavõistluste üldjuhend Kehtib alates 01.01.2016 1. KARIKAVÕISTLUSTE (KV) ÜLDKORRALDAJA 1.1. 2015. a KV üldkorraldaja on Eesti Autospordi Liit (EAL) koostöös spordiklubidega. 1.2. KV

Rohkem

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm algklassilastele tr\374kk 2.doc)

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm algklassilastele tr\374kk 2.doc) ALGKLASSILAPSED 1 MINU NIMI ON MINA OLEN PRAEGU TÄNA ON 1. KÄRNERIMAJA JA LILLED KIRJUTA VÕI JOONISTA SIIA KAKS KÄRNERI TÖÖRIISTA KIRJUTA SIIA SELLE TAIME 1. TÖÖRIIST 2. TÖÖRIIST NIMI MIDA ISTUTASID MÕISTA,

Rohkem

Eesti seenioride meistrivõistlus 09. dets Rapla 40l Õhupüstol Meesveteranid I (55-64) Sise- Koht Eesnimi Perenimi S.a. Klubi Seeriad Σ

Eesti seenioride meistrivõistlus 09. dets Rapla 40l Õhupüstol Meesveteranid I (55-64) Sise- Koht Eesnimi Perenimi S.a. Klubi Seeriad Σ Eesti seenioride meistrivõistlus 09. dets. 2018 Rapla 40l Õhupüstol Meesveteranid I (55-64) 1954-1963 Sise- I Heldur KURIG 1958 Elva LSK 89 92 92 94 367 10 II II Vello KARJA 1960 KL MäLK 93 93 89 89 364

Rohkem

Saalijalgpalli KV juhend

Saalijalgpalli KV juhend Eesti 2018/2019. a saalijalgpalli karikavõistluste ja Superkarika finaali juhend Kinnitatud EJL juhatuse poolt 1.08.2018. SISUKORD Preambul... 4 I ÜLDSÄTTED... 4 Artikkel 1 Reguleerimisala... 4 Artikkel

Rohkem

VKE definitsioon

VKE definitsioon Väike- ja keskmise suurusega ettevõtete (VKE) definitsioon vastavalt Euroopa Komisjoni määruse 364/2004/EÜ Lisa 1-le. 1. Esiteks tuleb välja selgitada, kas tegemist on ettevõttega. Kõige pealt on VKE-na

Rohkem

Portfoolio Edgar Volkov Ehtekunsti eriala 2015

Portfoolio Edgar Volkov Ehtekunsti eriala 2015 Portfoolio Edgar Volkov Ehtekunsti eriala 2015 Curriculum vitae Edgar Volkov Sündinud 1992 Tallinnas edgar.volkov@hotmail.com Haridus Tallinna Kunstigümnaasium (2009-2012) Eesti Kunstiakadeemia Ehte- ja

Rohkem

KUULA & KORDA INGLISE KEEL 1

KUULA & KORDA INGLISE KEEL 1 KUULA & KORDA INGLISE KEEL 1 KUULA JA KORDA Inglise keel 1 Koostanud Kaidi Peets Teksti lugenud Sheila Süda (eesti keel) Michael Haagensen (inglise keel) Kujundanud Kertu Peet OÜ Adelante Koolitus, 2018

Rohkem

Tallinn

Tallinn Tallinna linna tegevused Läänemere väljakutse võrgustikus initsiatiivi toetamisel Gennadi Gramberg Tallinna Keskkonnaamet Keskkonnaprojektide ja hariduse osakonna juhataja Tallinna osalemine Läänemere

Rohkem

ARENGUVESTLUSED COACHINGU PRINTSIIPE SILMAS PIDADES Arendava vestluste printsiibid: Eneseanalüüs, keskendumine tugevustele, julgustamine, motiveeriv e

ARENGUVESTLUSED COACHINGU PRINTSIIPE SILMAS PIDADES Arendava vestluste printsiibid: Eneseanalüüs, keskendumine tugevustele, julgustamine, motiveeriv e ARENGUVESTLUSED COACHINGU PRINTSIIPE SILMAS PIDADES Arendava vestluste printsiibid: Eneseanalüüs, keskendumine tugevustele, julgustamine, motiveeriv eesmärk Vestluse skeem vestluse läbiviijale Millel tähelepanu

Rohkem

5L_ELTL_4et.XLSX

5L_ELTL_4et.XLSX BALTECO EESTI 2018/2019 VÕISTKONDLIKUD MEISTRIVÕISTLUSED L A U A T E N N I S E S 4. mängupäev: Suure-Jaanis, 23. märtsil 2019 4. mängupäeva kohtumiste protokollid - 5. LIIGA mehed Match no 1 LTK KALEV

Rohkem

Microsoft Word - EAL rahvasprindi võistlusmäärus 2019.doc

Microsoft Word - EAL rahvasprindi võistlusmäärus 2019.doc RAHVASPRINDI VÕISTLUSMÄÄRUS Kehtib alates 01.01.2019 1. MÄÄRANG Rahvasprint on kiirusvõistlus, mis viiakse läbi ralli lisakatsetele sarnastel, üldiseks liikluseks suletud teedel või territooriumidel. 2.

Rohkem

MMM 2018 XII Mehaanikute Mitteametlikud Maailmameistrivõistlused ja nende sõprade üleriigilised meistrivõistlused VÕISTLUSJUHEND Eesmärk: MMM-i eesmär

MMM 2018 XII Mehaanikute Mitteametlikud Maailmameistrivõistlused ja nende sõprade üleriigilised meistrivõistlused VÕISTLUSJUHEND Eesmärk: MMM-i eesmär MMM 2018 XII Mehaanikute Mitteametlikud Maailmameistrivõistlused ja nende sõprade üleriigilised meistrivõistlused VÕISTLUSJUHEND Eesmärk: MMM-i eesmärk on pakkuda kord aastas motomehaanikutele ja teistele

Rohkem

Mida räägivad logid programmeerimisülesande lahendamise kohta? Heidi Meier

Mida räägivad logid programmeerimisülesande lahendamise kohta? Heidi Meier Mida räägivad logid programmeerimisülesande lahendamise kohta? Heidi Meier 09.02.2019 Miks on ülesannete lahendamise käigu kohta info kogumine oluline? Üha rohkem erinevas eas inimesi õpib programmeerimist.

Rohkem

Võistlustingimused 2017 Sisukord: 1. Masinaklassid 2. Tehnilised tingimused 3. Lipud ja märguanded 4. Ajakava ja võistlejate/kohtunike koosolek 5. Pun

Võistlustingimused 2017 Sisukord: 1. Masinaklassid 2. Tehnilised tingimused 3. Lipud ja märguanded 4. Ajakava ja võistlejate/kohtunike koosolek 5. Pun Võistlustingimused 2017 Sisukord: 1. Masinaklassid 2. Tehnilised tingimused 3. Lipud ja märguanded 4. Ajakava ja võistlejate/kohtunike koosolek 5. Punktiarvestus 6. Karistused 7. Võistlustele registreerumise

Rohkem

HIV-nakkuse levik Eestis ETTEKANNE KOOLITUSEL INIMKAUBANDUSE ENNETAMINE- KOOLITUS ÕPETAJATELE NOORSOOTÖÖTAJATELE JA KUTSENÕUSTAJATELE Sirle Blumberg A

HIV-nakkuse levik Eestis ETTEKANNE KOOLITUSEL INIMKAUBANDUSE ENNETAMINE- KOOLITUS ÕPETAJATELE NOORSOOTÖÖTAJATELE JA KUTSENÕUSTAJATELE Sirle Blumberg A HIV-nakkuse levik Eestis ETTEKANNE KOOLITUSEL INIMKAUBANDUSE ENNETAMINE- KOOLITUS ÕPETAJATELE NOORSOOTÖÖTAJATELE JA KUTSENÕUSTAJATELE Sirle Blumberg AIDS-i Ennetuskeskus HIV-nakkuse olukorra analüüs. Ohustatud

Rohkem

Diapositiva 1

Diapositiva 1 Pallini ajalugu 1875 Nicola Pallini asutas Antica Casa Pallini ja oli kõige tuntum kaupleja Abruzzos. Ta eksportis pähkeid, importis kivimeid Saksamaalt, oli pankur ja suurima poe omanik, valmistas veini

Rohkem

ELUPUU Eestikeelne nimi Harilik elupuu, levinud ka hiigelelupuu Ladinakeelne nimi Thuja occidentalis ja thuja plicata Rahvapärased nimed Ilmapuu, tule

ELUPUU Eestikeelne nimi Harilik elupuu, levinud ka hiigelelupuu Ladinakeelne nimi Thuja occidentalis ja thuja plicata Rahvapärased nimed Ilmapuu, tule ELUPUU Eestikeelne nimi Harilik elupuu, levinud ka hiigelelupuu Ladinakeelne nimi Thuja occidentalis ja thuja plicata Rahvapärased nimed Ilmapuu, tulelaps Süstemaatiline kuuluvus Puittaimede perekond,

Rohkem

Pealkiri

Pealkiri Keelelist arengut toetavad FREPY mängud Reili Argus Luksemburgi keelepäev 2015 Taustaks Grammatika omandamisest On rikka ja vaese vormimoodustusega keeli. Mida rikkam vormimoodustus, seda varem hakkab

Rohkem

A Peet Üldiseid fakte diabeedi tekkemehhanismide kohta \(sealhulgas lühiülevaade

A Peet Üldiseid fakte diabeedi tekkemehhanismide kohta \(sealhulgas lühiülevaade Suhkurtõve esinemissagedus lastel Diabeedi tekkepõhjused Aleksandr Peet SA TÜK Lastekliinik Suhkruhaiguse tüübid 1. tüüpi suhkruhaigus (T1D) Eestis 99,9% juhtudest kõhunääre ei tooda insuliini 2. tüüpi

Rohkem

Ranna ML juhend

Ranna ML juhend Eesti 2019. a rannajalgpalli meistrivõistluste Meistriliiga juhend Kinnitatud EJL-i juhatuse poolt 15.04.2019 SISUKORD PREAMBUL... 4 I ÜLDSÄTTED... 4 Artikkel 1 Reguleerimisala... 4 Artikkel 2 Mõisted...

Rohkem

MASTERTABEL I-II-III kv _KORRALDUS-III - uus

MASTERTABEL I-II-III kv _KORRALDUS-III - uus KORRALDUS Tallinn 18. juulil 2018. a nr. 81 Toetuse määramine spordiklubidele, spordikoolide pidajatele ja spordialaliitudele laste ning noorte treeningrühmi juhendavate treenerite tööjõukulude osaliseks

Rohkem

ELAMUD, SAUNAD, SUVILAD Norra puitmaja kvaliteet Eestis

ELAMUD, SAUNAD, SUVILAD Norra puitmaja kvaliteet Eestis ELAMUD, SAUNAD, SUVILAD Norra puitmaja kvaliteet Eestis ARCA NOVA ELEMENT OÜ on... Arca Nova Gruppi kuuluv majatehas mis asub Juuru vallas, Raplast 12 km kaugusel Kose suunas asuva Juuru aleviku ääres.

Rohkem

KOMISJONI MÄÄRUS (EL) 2019/ 316, veebruar 2019, - millega muudetakse määrust (EL) nr 1408/ 2013, milles käsitletakse Euroopa L

KOMISJONI  MÄÄRUS  (EL)  2019/  316, veebruar  2019,  -  millega  muudetakse  määrust  (EL)  nr 1408/  2013,  milles  käsitletakse  Euroopa  L 22.2.2019 L 51 I/1 II (Muud kui seadusandlikud aktid) MÄÄRUSED KOMISJONI MÄÄRUS (EL) 2019/316, 21. veebruar 2019, millega muudetakse määrust (EL) nr 1408/2013, milles käsitletakse Euroopa Liidu toimimise

Rohkem

Vilistlaste esindajate koosolek

Vilistlaste esindajate koosolek 13.04.2012 VILISTLASKOGU ÜLDKOGU ÕPILASTE KÜSITLUSE TULEMUSTEST UURING Uuringus osalesid 8 kooli 8. ja 9.klasside õpilased: Räpina ÜG, Mikitamäe, Mehikoorma, Kauksi, Ruusa, Orava, Viluste, Värska Küsimustiku

Rohkem

Ropka päevak 2018 Seiklushundi orienteerumispäevakute sügishooaja 8. etapp Seiklushundi päevakud kuuluvad RMK Eestimaa orienteerumispäevakute sarja Ae

Ropka päevak 2018 Seiklushundi orienteerumispäevakute sügishooaja 8. etapp Seiklushundi päevakud kuuluvad RMK Eestimaa orienteerumispäevakute sarja Ae Ropka päevak 2018 Seiklushundi orienteerumispäevakute sügishooaja 8. etapp Seiklushundi päevakud kuuluvad RMK Eestimaa orienteerumispäevakute sarja Aeg ja koht: 7. november 2018 - Forseliuse park 15:00

Rohkem

August Pulsti Õpistu PÄRIMUSMUUSIKA TUTVUSTAMINE LASTEAIAS 5-7a KURSUSETÖÖ ANNIKA LOODUS Lasteaed Mängupesa õpetaja Viljandi 2010 Õpetajate eri: Sisse

August Pulsti Õpistu PÄRIMUSMUUSIKA TUTVUSTAMINE LASTEAIAS 5-7a KURSUSETÖÖ ANNIKA LOODUS Lasteaed Mängupesa õpetaja Viljandi 2010 Õpetajate eri: Sisse August Pulsti Õpistu PÄRIMUSMUUSIKA TUTVUSTAMINE LASTEAIAS 5-7a KURSUSETÖÖ ANNIKA LOODUS Lasteaed Mängupesa õpetaja Viljandi 2010 Õpetajate eri: Sissejuhatus pärimusmuusikasse Sissejuhatus Rahvamängud

Rohkem

Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi korvpallimälumäng, Tartu 30. august See teenekas tsenter (s 1980, 211 cm) on pärast ülikooliaastaid USA-s vee

Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi korvpallimälumäng, Tartu 30. august See teenekas tsenter (s 1980, 211 cm) on pärast ülikooliaastaid USA-s vee 1. See teenekas tsenter (s 1980, 211 cm) on pärast ülikooliaastaid USA-s veetnud terve oma karjääri Itaalia liigas ja teinud seda edukalt, olles nüüdseks kokku juba 7-kordne Itaalia meister. Seni viimase

Rohkem

MASTERTABEL I kv _KORRALDUSEKS - Toomas

MASTERTABEL I kv _KORRALDUSEKS - Toomas KORRALDUS Tallinn 18. aprillil 2018. a nr. 50 Toetuse määramine spordiklubidele, spordikoolide pidajatele ja spordialaliitudele laste ning noorte treeningrühmi juhendavate treenerite tööjõukulude osaliseks

Rohkem

ambla.xls

ambla.xls Ambla valla lahtised MV kergejõustikus 26. mai 2001 Ambla staadion Kuni 16-aastaste tüdrukute 100 m jooks 1. Marili Toots 14,44 2. Elo Strauss 15,66 3. Kristi Lomp 15,68 4. Heike Petter 15,95 5. Kristi

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Majandusarengud maailmas lähiaastatel Ülo Kaasik Eesti Panga asepresident Maailma majandusaktiivsus on vähenenud Probleemid on tööstuses, kus eksporditellimused on jätkuvalt vähenemas Majanduskasv püsib

Rohkem

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm 4-6 kl tr\374kkimiseks.doc)

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm 4-6 kl tr\374kkimiseks.doc) 4-6 KLASS 1 Minu nimi on Ma olen praegu Täna on 1. KÄRNERIMAJA JA LILLED Kirjuta või joonista siia kolm kärneri tööriista Kirjuta siia selle taime nimi, 1. TÖÖRIIST 2. TÖÖRIIST 3. TÖÖRIIST mida istutasid

Rohkem

Microsoft Word - Aastaraamat 2013.docx

Microsoft Word - Aastaraamat 2013.docx Saaremaa Ühisgümnaasium 1 Koostaja, toimetaja ning kujundaja: Hedi Larionov Artiklite autorid: Viljar Aro, Marek Schapel, Indrek Peil, Anne Teigamägi, Marika Pärtel, Merle Prii, Kersti Truverk, Paavo Kuuseok,

Rohkem

1. klassi eesti keele tasemetöö Nimi: Kuupäev:. 1. Leia lause lõppu harjutuse alt veel üks sõna! Lõpeta lause! Lapsed mängivad... Polla närib... Õde r

1. klassi eesti keele tasemetöö Nimi: Kuupäev:. 1. Leia lause lõppu harjutuse alt veel üks sõna! Lõpeta lause! Lapsed mängivad... Polla närib... Õde r 1 klassi eesti keele tasemetöö Nimi: Kuupäev: 1 Leia lause lõppu harjutuse alt veel üks sõna! Lõpeta lause! Lapsed mängivad Polla närib Õde riputab Lilled lõhnavad Päike rõõmustab ( pesu, õues, peenral,

Rohkem

Erasmus+ EESKUJUD ÜHISTE VÄÄRTUSTE EDENDAMINE

Erasmus+ EESKUJUD ÜHISTE VÄÄRTUSTE EDENDAMINE Erasmus+ EESKUJUD ÜHISTE VÄÄRTUSTE EDENDAMINE LÖÖGE KAASA > kui olete õpetaja või sotsiaaltöötaja ja sooviksite korraldada oma kogukonnas üritust, kus osaleb mõni eeskujuks olev inimene > kui soovite osaleda

Rohkem

ESL jõud spordikalender 2010.indd

ESL jõud spordikalender 2010.indd Eestimaa Spordiliit Jõud 2010 Võistluste tulemused KALENDERPLAAN 2011 Eestimaa Spordiliidu Jõud 2010./2011. aasta infoteatmik Koostajad: Tarmo Volt, Arvo Saal Kujundaja ja küljendaja: Riju Johanson Väljaandja:

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Helpific MTÜ registrikood: tänava nimi, maja ja kort

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Helpific MTÜ registrikood: tänava nimi, maja ja kort MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: registrikood: 80380146 tänava nimi, maja ja korteri number: Rävala pst 7 linn: Tallinn maakond: Harju maakond postisihtnumber: 10143 telefon:

Rohkem

EESTI KORVPALLILIIDU ÜLDJUHEND hooajaks 2018 / 2019 Kinnitatud:

EESTI KORVPALLILIIDU ÜLDJUHEND hooajaks 2018 / 2019 Kinnitatud: EESTI KORVPALLILIIDU ÜLDJUHEND hooajaks 2018 / 2019 Kinnitatud: 06.07.2018 lk 2 / 39 Sisukord I. Üldsätted II. III. IV. 1. Ülesanne ja eesmärk 2. Üldmõisted Võistluste korraldusega seonduv 3. Võistlused

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Konjunktuur nr 3 (194) pressile marje .ppt

Microsoft PowerPoint - Konjunktuur nr 3 (194) pressile marje .ppt Konjunktuur 3 (194) 1. Majanduse üldolukord 2015. a septembris ja 6 kuu pärast (L. Kuum) 2. Konjunktuuribaromeetrid: september 2015 2.1. Tööstusbaromeeter (K. Martens) 2.2. Ehitusbaromeeter (A. Vanamölder)

Rohkem

Kuldkaruke Kohtla-Järve 20kg 23kg 26kg 29kg 32kg 35kg 1 Tristan Kiipus, Tulevik 2 Eryk Krawczyk, Kuldkaru 3 Ivan Chykhlin, Kuldkaru 4

Kuldkaruke Kohtla-Järve 20kg 23kg 26kg 29kg 32kg 35kg 1 Tristan Kiipus, Tulevik 2 Eryk Krawczyk, Kuldkaru 3 Ivan Chykhlin, Kuldkaru 4 Kohtla-Järve kg kg 6kg 9kg kg kg Tristan Kiipus, Tulevik Eryk Krawczyk, Kuldkaru Ivan Chykhlin, Kuldkaru Krsitaps Suncelis, Real Andrei Lapin, Kuldkaru Reigo Lain, Tapa VSK Reigo Koov, Tulevik Raian Romantšuk,

Rohkem

PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019

PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019 PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019 SISUKORD 1. SLAIDIESITLUS... 3 1.1. Esitlustarkvara... 3 1.2. Slaidiesitluse sisu... 3 1.3. Slaidiesitluse vormistamine... 4 1.3.1 Slaidid...

Rohkem

Karikavõistluste ja Superkarika juhend

Karikavõistluste ja Superkarika juhend Eesti 2018/2019. a karikavõistluste ja Superkarika finaali juhend Kinnitatud EJL juhatuse poolt 13.04.2018 SISUKORD Preambul... 4 I ÜLDSÄTTED... 4 Artikkel 1 Reguleerimisala... 4 Artikkel 2 Mõisted...

Rohkem

Kuidas ärgitada loovust?

Kuidas ärgitada loovust? Harjumaa ettevõtluspäev äriideed : elluviimine : edulood : turundus : eksport Äriideede genereerimine Harald Lepisk OPPORTUNITYISNOWHERE Ideed on nagu lapsed Kas tead kedagi, kelle vastsündinud laps on

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: EESTI PARALÜMPIAKOMITEE registrikood: tänava/talu ni

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: EESTI PARALÜMPIAKOMITEE registrikood: tänava/talu ni MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2018 aruandeaasta lõpp: 31.12.2018 nimi: registrikood: 80097278 tänava/talu nimi, Pärnu mnt 102c maja ja korteri number: linn: Tallinn maakond: Harju maakond

Rohkem

LVMVujumises2015.xls

LVMVujumises2015.xls Lääne - Virumaa meistrivõistlused ujumises Osales 60 inimest 12.detsember 2015.a. Tamsalus used 50m vabalt 12.12.15 Lääne-Viru MV 1 Anette Hallik 2000 Vinni 28,86 2 Carmen Kuntro 2001 Rakvere 29,11 3 Laura

Rohkem

juh125

juh125 EJL juhatuse koosoleku protokoll nr. 125 kuupäev: 26.03.2013 koht: EJL algus: 15:05 osalejad: Andrus Poksi, Jüri Käo, Toomas Tõniste, Egon Mats, Arnout Lugtmeijer peasekretär: Ott Kallas protokollija:

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Allan Hani RKAS korrashoiuhanked - EKKL

Microsoft PowerPoint - Allan Hani RKAS korrashoiuhanked - EKKL RKAS korrashoiu hanked Keskkonna- ja tehnilise toe osakond Osakonna juhataja Allan Hani 2019 Riigi Kinnisvara AS Kinnisvarahalduse ja arenduse ettevõte Asutatud 2001. a riigi kinnisvara senisest tõhusamaks

Rohkem

U12 ja U13 vanuseklasside juhend

U12 ja U13 vanuseklasside juhend Eesti 2017. a noorte klubidevaheliste võistluste juhend U12 ja U13 vanuseklassid Kinnitatud EJL-i juhatuse poolt 29.12.2016 SISUKORD Preambul... 4 I ÜLDSÄTTED... 4 Artikkel 1 Reguleerimisala... 4 Artikkel

Rohkem

SEPTIKU JA IMBVÄLAJKU KASUTUS-PAIGALDUS JUHEND 2017

SEPTIKU JA IMBVÄLAJKU KASUTUS-PAIGALDUS JUHEND 2017 SEPTIKU JA IMBVÄLAJKU KASUTUS-PAIGALDUS JUHEND 2017 Septiku ja imbväljaku tööprotsessi kirjeldus Üldine info ja asukoha valik: Septik on polüetüleenist (PE) rotovalu süsteemiga valmistatud mahuti, milles

Rohkem

M16 Final Decision_Recalculation of MTR for EMT

M16 Final Decision_Recalculation of MTR for EMT 1 OTSUS Tallinn 22.juuni 2007 J.1-45/07/7 Mobiiltelefonivõrgus häälkõne lõpetamise hinnakohustuse kehtestamine AS EMT- le Sideameti 21. märtsi 2006. a otsusega nr J.1-50/06/2 tunnistati AS EMT (edaspidi

Rohkem

D vanuserühm

D vanuserühm Nimi Raja läbimise aeg Raja läbimise kontrollaeg on 2 tundi 30 min. Iga hilinenud minuti eest kaotab võistleja 0,5 punkti. Mobiiltelefoni ei tohi maastikuvõistlusel kaasas olla! Hea, kui saad rajale kaasa

Rohkem

Tartu spordipaarikas (18

Tartu spordipaarikas (18 I 1) Atleetika on üks vana ja meie maile võõrast keelest mugandunud sõna, mis võiks otsetõlkes tähendada jõustikku ( kergeatleetika kergejõustik ). Inglaste jaoks ongi athletics ju tänaseni just kergejõustik.

Rohkem

Kiekim mees kirjeldus.docx

Kiekim mees kirjeldus.docx KULLAKERA KANDJAD XII noorte tantsupeo ühitants Tantsu on loonud Margus Toomla ja Karmen Ong 2016. aasta detsembris 2017. aasta noorte tantsupeoks MINA JÄÄN, kirjeldanud Margus Toomla. Muusika ja sõnad

Rohkem

maamangud2007_kr-ro_maadlus.xls

maamangud2007_kr-ro_maadlus.xls kg kg MAREK LAINELA (RAPLAMAA MK JUHAN) MARGUS UDEKÜLL (L.-VIRUMAA SK TAPA) KARRO KUUSBERG (RAPLAMAA MK JUHAN) ARGO MITT (PÄRNUMAA SK LEO) FRED HEIMVELL (LÄÄNEMAA MARTNA) ALEKSANDR RUDÕK (L.-VIRUMAA SK

Rohkem

esl-2018.xlsx

esl-2018.xlsx Kuld Hõbe Pronks VÕISTKONDLIK PAREMUSJÄRJESTUS Individuaalsete punktide jaotus Osalejaid Koht Maakonnad Kokku Arvesse läheb 10 paremat Mehi Naisi Kokku Võite Medaleid 1 I-Viru 93 10 10 10 10 9 9 9 9 9

Rohkem

Pealkiri

Pealkiri Eesti kui reisisiht 2011-2013 Eesti kui reisisihi tuntuse suurendamise tegevuste eesmärk: Programmi üldeesmärgiks on suurendada teadlikkust Eesti turismivõimalustest prioriteetsetel välisturgudel ning

Rohkem

Saksa keele riigieksamit asendavate eksamite tulemuste lühianalüüs Ülevaade saksa keele riigieksamit asendavatest eksamitest Saksa keele riigi

Saksa keele riigieksamit asendavate eksamite tulemuste lühianalüüs Ülevaade saksa keele riigieksamit asendavatest eksamitest Saksa keele riigi Saksa keele riigieksamit asendavate eksamite tulemuste lühianalüüs 2014 1. Ülevaade saksa keele riigieksamit asendavatest eksamitest Saksa keele riigieksam on alates 2014. a asendatud Goethe-Zertifikat

Rohkem

U12 ja U13 vanuseklasside juhend

U12 ja U13 vanuseklasside juhend Eesti 2019.a noorte klubidevaheliste võistluste juhend U12 ja U13 vanuseklassid Kinnitatud EJL-i juhatuse poolt 29.12.2018 SISUKORD Preambul... 4 I ÜLDSÄTTED... 4 Artikkel 1 Reguleerimisala... 4 Artikkel

Rohkem

Kokku Nimi jrk Võistkond Punkte AVK Punkte AVK Punkte AVK Punkte AVK Punkte AVK Punkte AVK Punkte AVK Punkte AVK Punkte AVK Punkt

Kokku Nimi jrk Võistkond Punkte AVK Punkte AVK Punkte AVK Punkte AVK Punkte AVK Punkte AVK Punkte AVK Punkte AVK Punkte AVK Punkt 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Kokku Nimi jrk Võistkond Punkte AVK Punkte AVK Punkte AVK Punkte AVK Punkte AVK Punkte AVK Punkte AVK Punkte AVK Punkte AVK Punkte AVK Punkte AVK 1 Ägedad 13 186.6 7 172.60 188.93

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Swedbank Eestis Swedbank avatud ja hooliv pank Meil on lihtsasti kasutatavad ja konkurentsivõimeliste hindadega finantsteenused: hoiukontod, hüpoteegid, kindlustus, krediitkaardid, laenud, pensionid ja

Rohkem