Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi korvpallimälumäng, Tartu 30. august See teenekas tsenter (s 1980, 211 cm) on pärast ülikooliaastaid USA-s vee

Suurus: px
Alustada lehe näitamist:

Download "Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi korvpallimälumäng, Tartu 30. august See teenekas tsenter (s 1980, 211 cm) on pärast ülikooliaastaid USA-s vee"

Väljavõte

1 1. See teenekas tsenter (s 1980, 211 cm) on pärast ülikooliaastaid USA-s veetnud terve oma karjääri Itaalia liigas ja teinud seda edukalt, olles nüüdseks kokku juba 7-kordne Itaalia meister. Seni viimase tiitli sai ta tänavu, juhtides kaptenina meistritiitlini Venezia meeskonna. Korvpalli mängib ka tema WNBA karastusega õde, lisaks on küsitav olnud Kristjan Kanguri klubikaaslane (vt neid ühisel pildil lennujaamatranspordi võlusid nautimas). Kellest jutt? 2. Vaatamata visale üritamisele sellel meeskonnal Eesti meistritiitlit võita ei õnnestunudki, medaleid võideti aga küll. Oma viimased tegevkorvpalluri aastad ( ) veetis seal ka mõne aja eest TÜ kantsleri ja TÜ Akadeemilise Spordiklubi juhatuse esimehe kohalt lahkunud Andres Liinat, võites selle ajaga eestikate hõbeda (1991) ja pronksid (1992, 1993). Küsime, mis meeskonnas tegi Liinat oma luigelaulu tegevmängijana? 3. Sel saavutusterohkel korvpalluril ( ) oli täiskasvanute tiitlivõistluste medaleid rohkem, kui sõrmi nende autasude hoidmiseks. Suurturniiridel mängis ta aastail ning kogus 12 medalit. Auhinnata jäi ta vaid 1987 (ei mahtunud EM-koondisesse), 1991 (koondis ei mänginud finaalturniiril) ning 1992 (jäi 4. kohale). Kes on see mees, olümpiavõitja, maailmameister ja kolmekordne Euroopa meister? aasta Barcelona olümpiakoondisesse soovisid ameeriklased NBA ässade kõrval kindlasti lülitada ka üht üliõpilaskorvpallurit ja selle koha sai lõpuks Christian Laettner. Kuid Laettneri kõrval kaaluti kohale veel mitut meest, teiste hulgas ka üht tulevast NBA mängijat (s 1972). Küsitav mängis Louisiana osariigi ülikooli meeskonnas ning tema NCAA karjäär oli vähem edukas kui Laettneril, hilisem NBA karjäär seevastu aga edukam, nii võitis ta nt aasta uustulnuka auhinna ning ka 4 NBA meistritiitlit. Mänginud klubides Orlando Magic, Los Angeles Lakers, Miami Heat, Phoenix Suns, Cleveland Cavaliers, Boston Celtics. Kes oli see õnnetu, kel napilt Dream Teami kuulumisest puudu jäi?

2 5. Tänavusel naiste EM-il, kust Läti naiskond end esimest korda ajaloos MM-ile murdis, tegi veelgi vahvamat ajalugu üks teine naiskond, võites Hispaania ja Prantsusmaa kannul pronksi selle riigi üldse esimese korvpallimedali täiskasvanute tiitlivõistlustelt (OM, MM, EM) ja tagades endale samuti esmakordse pääsu MM-ile. Eesti korvpallisõbrad aga teavad ilmselt paremini küsitava riigi meeskonda, kellega meie mehed ka nt EM-idel on kohtunud. Mis riigist jutt? 6. See Kameruni juurtega torn (213 cm), kes eelistab, et teda kutsutaks hüüdnimega The Process, valiti Philadelphia poolt draftis juba aastal, ent oli sunnitud siis vigastuste tõttu 2 aastat väljaku kõrval veetma. Oma NBA debüüdi tegi ta alles lõppenud hooajal ja see oli muljetavaldav, kuni kestis. Peoga rookie-auhindu, valik NBA All-Rookie esimesse tiimi, järjest purunenud isiklikud statistikarekordid see kõik oleks võnud tipneda ka All-Star mängule pääsuga, kui poleks tulnud järjekordset vigastust, mis mehe hooaja liig vara lõpetas. Kes? 7. Tegu on Eestit nii noorteklassides kui ka universiaaditasandil esindanud palluriga, kes tuleb sportlikust perekonnast. Eesti ja NSVL koondislane, tõsi, mitte küll korvpallis, on olnud ka tema maailmameistrist ja olümpiasportlasest isa. Kes on pildil? Tahame teada nii ees- kui ka perekonnanime (õige perenimi 1 p) 8. See klubi troonib VTB läbi aegade rekorditabeli tipus arvestuses keskmiselt punkte mängust (89,04 p), samuti kuuluvad neile samas liigas läbi aegade ühes mängus visatud punktide rekord (135 punkti Bisonsi vastu, 2016) ja poolajaga visatud punktide rekord (71p Astana vastu, 2015). Tegelikult jäävad selle resultatiivse meeskonna paremad ajad aga aastatesse, mil konkureeriti tublisti CSKA-ga Vene kossu liidrirolli nimel ning võideti 4 hõbedat ja kaks pronksi Venemaa meistrivõistlustelt. Toonaste nimekamate mängumeestena olgu siin mainitud vennad Pašutinid ning ka leedulased Gintaras Einikis ja Darius Lukminas. Vanemad korvpallisõbrad ehk mäletavad ka, et aasta sügisel oli just see klubi (tollase nimega) üks neist, mis oli peaaegu nurjamas Tallinna Kalevi tõusu NSV Liidu kõrgliiga põhiturniirile. Mis klubi?

3 9. Pikki spordimehi Eestis liiga palju kunagi ei ole. Esimene seesugune, Vastseliina kandist pärit Pikk-Juku ehk Johannes Reimann (piltidel, ), liikus siin ometigi juba aastatel. Mees proovis mitut ala, ent päris spordimeest temast siiski ei saanud, kuna alkoholi kutse oli tugevam. Gigandi jalanumber oli 56, ent meid huvitab hoopis tema igati kossumehele sobilik kasv. Nimelt olnud mehe kasv täpselt sama, mida Wikipedia annab Kareem Abdul-Jabbarile, Janis Kruminšile, Dikembe Mutombole, Luc Longley le, Ante Tomicile jne. Kui pikk oli Pikk- Juku? (pluss-miinus 3 cm annab 1p) 10. Põgusalt sai juba mainitud, et kui Salumetsa juhitud Tallinna Kalev alustas tagasiteed NSV Liidu korvpalliparemikku, tuli aasta sügisel esmalt läbida alagrupp, kus Kalevi vastasteks olid Moskva Dinamo, Saratovi Avtodoržnik ja veel üks meeskond. Selle küsitava tiimi nime tähendus vihjab füüsikale (terminile, mida võib tõlkida kui liikumishulka ). Küsitav tiim pankrotistus küll aastal, ent samas linnas tegutseb uus kossusats edasi tänagi. Lisaks on linnas korralik jalgpallimeeskond, mis lõpetas viimase hooaja Venemaal 4. kohaga ja on samal kohal ka käimasoleval hooajal. Mis meeskond, mis linn? (1 õige 1 punkt) aastal loodud Kansase ülikooli korvpallimeeskond on läbi oma pika ajaloo olnud üks USA üliõpilaskorvpalli edukamaid, seda nii võiduprotsendilt läbi aegade kui ka edu poolest tiitlivõistlustel (viimane NCAA võit 2008, viimane finaal 2012). Koguni pooled läbi aegade kaheksast Kansase peatreenerist on seejuures leidnud koha Naismithi kuulsuste hallis! Kuid on vaid üks peatreener, kel õnnestus oma juhendamisperioodil koguda võistkonnaga rohkem kaotusi kui võite. Küsitav oli muuhulgas ka presbüteri vaimulik ning pani palli mängu ühes legendaarses Eesti koondise kohtumises. Kes? 12. Tänavuse EM-i üks alagruppe mängib Rumeenias. Kõik mängud peetakse eestlastest korvpallisõpradele tuntud linnas, mille meeskond on ka valitsev maa korvpallimeister, kusjuures meistritiitli üle võis kevadel rõõmustada ka varem Eestiski nähtud Vlad Moldoveanu. Mis linn?

4 aastal korraldas profiliiga ABA ajaloolise, kogu Põhja-Ameerika profikorvpalli esimese pealtpaneku võistluse (ABA Slam Dunk Contest). Näete siin piltidel ka selle ürituse osalisi. Meie küsime, kes võitis? 14. On üteldud koguni nii, et et kui omaaegne kultusraamat oleks saanud järje ja ilmunud oleks Korvpalliromaan II, saanuks pildil olev härra (s 1964, 200 cm) selles olulise rolli. Ta oli igati arvestatav korvpallur, tuli Standardi koosseisus Eesti meistriks, võitis medaleid NSVL juunioride meistrivõistlustelt ning mängis palli Riia ASK-is ja Loimaan Korikonkarites. Aga Eesti korvpallimeistriks on tulnud ka tema abikaasa ning esimesi samme selles mängus astub tema poeg. Kes? 15. See sponsornimi kuulus pikka aega kokku tänaseks 15-kordse Itaalia korvpalli meisterklubiga, ühtlasi kahekordse Euroliiga võitjaga, mis on asutatud aastal ning mille hingekirja kuulub hetkel ka Mikk Jurkatamm. Küsitavat sponsornime kandes tuli klubi hooaegadel 1997/98 ja 2000/01 Euroliiga võitjaks, nime taga olev toode ja bränd kuulub aga Itaalia suurtootjale Ferrero SpA ning loodi aastal Saksamaal sealsele turule, levides hiljem üle ilma. Mis bränd? (Õige linn 1 p) 16. See aastal asutatud klubi on oma kodumaa meistriks tulnud 3 korral (viimati 2010) ning karika võitnud 6 korral (viimati 2009). Klubi praegune peatreener on Pablo Prigioni, meeskonna kapten on ungarlane Ádám Hanga, koosseisu kuulub aga mängijaid kümmekonnast riigist, sealhulgas leedukas Tadas Sederskis ning üks lätlane, järelkasvutiimist leiame ka Eesti värvid. Euroopas kogeti suuredu aastatuhande alguses, kui Euroleague lõpetati kahel korral finaalikaotusega, Euroleague Final Fouri jõuti ka paari aasta eest. Nimekaid mängijaid on ses klubis läbi aegade olnud hulga, ka Lamar Odom jõudis sealt põgusalt läbi hüpata, enne kui stripiklubis üledoosi sai. Klubi praegune nimi annab teile 2p, mõne varasema nime kirjapanek aga 1 punkti. Mis klubi?

5 17. Selle riigi parimaks tulemuseks olümpiakonkurentsis on 9. koht ning ligi pool selle koha saavutanud meeskonna rivistusest osaleb ka tänavusel EM-il, kindla plaaniga üle lüüa senine EMide parim koht 13. (milleni on viimasel kaheksal aastal jõutud kokku 3 korral). Eesmärgini jõudmine võib siiski kujuneda raskeks, sest NBA-st täiendust sel aastal ei tulnud. Mis riik? 18. Täitke valge laik. Mis tekst on pildilt kustutatud? 19. Piltidel on omaaegne Islandi noortekoondislane, U18 A-grupi EM-karastusega Hafþór Júlíus Björnsson (206 cm), kelle klubikarjäär piirdus vigastuste tõttu vaid kodumaaga (Breiðablik UBK, Fsu, KR) ja lõppes üsna varakult. Tema sportlastee siis aga alles algas aastail 2014, 2016 ja 2017 on ta olnud oma uuel alal koguni maailma teine number ning saavutanud muuhulgas võite selle ala meistrite liigas (... Champions League). Lisaks teeb sireda väljanägemisega Björnsson kaasa ühes tuntud telesarjas, kehastades tegelaskuju nimega Gregor Clegane. Niisiis, mis spordiala ta harrastab või mis telesarjas mängib? (Emb-kumb õige vastus annab 2 p) 20. Lisaks meeste korvpallile on Balti liiga (BWBL) olemas ka naiste korvpallis. Tiitleid on seal välja mängitud alates aastast, esimesel hooajal osalenud 5 riigi 8 esinduse hulgast tuli võitjaks Telerina nime kandnud naiskond. See naiskond tuli linnast, mis on liigat hiljemgi domineerinud, sealsed klubid on võidu koju viinud koguni rohkem kui pooltel hooaegadel, mil karikas üldse mängus olnud ehk kokku 13 juhul 22-st. Viimati õnnestus karikas küsitavasse linna viia aastal Mis linnast jutt?

6 21. Kunagised NSVL korvpallihiiud Aleksandr Belostennõi (vasakul) ja Arvydas Sabonis (paremal) on vasakul fotol võtnud oma embusesse ühe Madridi Reali ja Hispaania koondise legendi. Küsitav (s 1963, 194 cm) veetis Realis 11 hooaega ( ), jõudis võita nii Euroliiga kui ka 4 Hispaania meistritiitlit ning kuuluda 67 korral Hispaania koondisesse (ka ja aasta olümpial). George Karl on tema kohta öelnud, et tegu on kõige tugevamate jalgadega valge mehega, keda ta kunagi näinud. Oli pikalt enim Reali eest mänginud korvpallur (404 mängu), tänaseks on temast selles arvestuses möödunud Felipe Reyes ja Sergio Llull. Kes? 22. Küsime USA ülikooli, mille viimatised püüdlused NCAA meistritiitli suunas lõppesid tänavuse märtsihulluse ajal mängudega Carolina ülikooli võistkondade vastu. Maik-Kalev Kotsari koduülikooli Lõuna-Carolinat võideti poolfinaalis mõne punktiga, finaalduellis kahe kõrgeima asetusega võistkonna vahel tuli alla vanduda aga Põhja-Carolina esindusele. Mis ülikool siis lõpetas Maik-Kalevi tiitliunistused? 23. See kaubamärk loodi aastal Prantsusmaal, eesmärgiks erinevate pallimängude (korvpall, jalgpall, ragbi, võrkpall, pesapall jne) varustuse ja mänguvahendite taskukohase hinnaga turustamine ühes maailma suuremas sporditarvete poodide ketis Decathlon. Selle nimetus tekib kahest prantsuskeelsest sõnast: võistkond ja staadion. Ja nagu pildilt näha, kannab üks selle firma pallidest koguni meie kõrgushüppe olümpiavõitja nime Mis kaubamärk? 24. Mis aasta? - Naiste Euroopa meistriks tuli esmakordselt Hispaania; - Euroliiga võitis esimest ja seni viimast korda Limoges; - Suri Reggie Lewis, sündisid Anthony Davis ja Rait-Riivo Laane - Eesti meistriks tulid Rafter-Kalevi meeskond ning ELK/Meelise naiskond;

7 25. Seni viimase, aastal peetud meeste korvpalli MM-turniiri sümboolse viisiku moodustasid Kyrie Irving, Miloš Teodosić, Kenneth Faried, Pau Gasol ja mees, kes lisaks isiklikule tunnustusele lahkus turniirilt MM-pronksiga. Lisaks on tal auhinnakapis täiskomplekt EMmedaleid. NBA platsidel alustab ta tänavu kümnendat hooaega, seni on ta kahe klubi eest Portland ja Charlotte rüganud aga ilma suurema võistkondliku eduta. Kes? 26. Pildil olev tõsine mees oli viimasel kahel hooajal Eesti liiga parim vabaviskaja ning kuulus paremate sekka nii visatud punktide kui ka nt pallikaotuste arvestuses. Ehkki edukas vabaviskamine vajab eeskätt külma närvi, on küsitav ometi silma torganud ka tulisemate sõnavõttudega ning läinud ajalukku tänu sündmustele aasta aprillis, mil ta olevat Delfi andmetel pärast üht play-off mängus väljakult eemaldamist veidi pahane olnud ja löönud jalaga hingedelt maha Rapla spordihoone duširuumi ukse. Tõsi, hiljem läinud väänkaela pahameel üle ja ta soostunud tehtud varalise kahju korvama. Kes on pildil? aasta Barcelona OM-iks valmistudes finantstuge otsinud Leedu korvpallivõistkond sai toona ootamatult abi ühelt aastal loodud nimekalt USA bändilt, mille liikmed olevat nende raske rahalise seisu kohta lugenud ajalehest ja otsustanud leedulasi siis sõidurahadega toetada. Lisaks loodi leedulastele ka temaatiline riietus, millega meeskond hiljem koguni medalitseremoonial käis (pildid). Mis ansambel? 28. NBA-s on vaid 2 meeskonda, mis on alates liiga kõige esimesest hooajast mänginud kõik hooajad sama nime all ning samas linnas. Üheks selleks võistkonnaks on võidetud tiitlitelt NBA kõige edukam meeskond Boston Celtics. Teine meeskond pole nii edukas olnud: kaks tiitlit (1970 ja 1973) ning suisa kuus kaotatud finaalseeriat ( , 1972, 1994 ja 1999). Mis meeskond?

8 29. See on olnud ameeriklannadele tõsine väljakutse. Esimesena suutis seda Violet Palmer alles aastal, samal aastal järgnes talle Dee Kantner, kolmandana kordas saavutust Lauren Holtkamp aastal. Mida need kolm naisterahvast esimestena tegid? 30. Esimesel pildil oleva raamatu autor ( ) on aasta Euroopa meister ja kahekordne olümpiahõbe NSV Liidu meeskonna koosseisus (teisel pildil), hilisem sporditeadlane ja pedagoog, kes kaitses aastal Tartu ülikoolis oma doktoriväitekirja just noorte korvpalli teemadel. Kes? 31. Näete pildil hiljuti Tallinnas lõppenud U18 EM-turniiri MVP auhinna võitjat. See 17-aastane horvaat (207 cm) kannab FC Barcelona värve ja tuleb korvpalliperekonnast, sest ka tema isal on euroliiga mängude kogemus. Tallinna turniiril kogus ta keskmiselt 13,3 punkti ja 7,3 lauapalli mängus ja tegi suurepärase esituse (21 p, 8 lp, 4 vl, 3 bl) ka turniiri finaalis Suurbritannia vastu. Kes? 32. Brittide kossuliiga British Basketball League (BBL) vanim tegutsev meeskond Riders on ühtlasi valitsev riigi meister ning BBL Trophy võitja. Tänavu 50. juubelit tähistanud võistkond paikneb nimekas spordilinnas, kus tegutseb mitmeid mainekaid klubisid, näiteks Inglismaa Premiership i edukaim ragbimeeskond Tigers, samuti on see viimase kahe aasta snuukeri maailmameistri sünnilinn. Pole siis ime, et möödunud aastal just seda linna ühendkuningriigi suurima spordilinna (greatest sporting city) tiitliga pärjati. Ametlikult saadi linnaõigused aastal 1919, tegelikkuses aga ulatuvad vanimad elutegevuse jäljed seal koguni Kristuse-eelsesse aega. Mis linn see on?

9 33. Tegu on tõepoolest valusa viskekäega mängumehega, seda on tema kaks NBA-aastat meile kinnitanud. Debüüthooajal (2015/16) sai temast nt noorim oma klubi mängija, kes eales double-double ni jõudnud ning noorim mängija, kes eales osalenud All-Starsi nädalalõpu 3-punkti visete võistlusel. Tänavu 24. märtsil aga sai temast noorim mängija NBA ajaloos, kes skoorinud mängust 60 punkti või rohkem. Ja need tema poolt tolles mängus visatud 70 punkti jäidki kogu NBA lõppenud hooaja individuaalseks ühe mängu punktirekordiks. Kes? 34. Aastail tuli sellenimeline naiskond neljal aastal järjest Eesti korvpallimeistriks. Varem on Eestis tegutsenud ka sellenimeline õigusbüroo. Mis nimi? 35. See on vana mõõtühik, mis võrdub 1/8 miiliga ehk 220 jardiga. Kuid see on ka legendaarse Argentiina korvpalluri Oscar... (piltidel) perekonnanimi. Oscar viis Argentiina koondise aasta MMtiitlini (üldse aegade I kossu MM, valiti turniiri MVP-ks) ja aasta OM-i poolfinaali, samuti kahel korral Pan- Ameerika mängude hõbedani. Hiljem oli tegev tennises, tõusis Argentiina tenniseliidu asepresidendiks ning Davis Cup meeskonna treeneriks. Mis on siis see mõõtühik ja Oscari perenimi ühtaegu? 36. Küsime taasiseseisvunud Läti korvpallis esimesel kümnel aastal tooni andnud meeskonda, mille saagiks langesid kaheksa esimest meistritiitlit ning hõbedad järgmistest aastatest 2000 ja Pärast seda lõpetati tegevus ning klubi kadus. Sama meeskonna ridades tuli aastal Läti meistriks ja karikavõitjaks ka Rauno Pehka. Lisaks nimekamatele kodumaistele mängijatele on meeskonna hingekirja kuulunud ka jänkivenelane J.R. Holden. Mis klubi?

10 37. Kui vaadata kunagist NSVL korvpalli kõrgliiga statistikat, siis kõige rohkem, 24 meistritiitlit sai meeste hulgas mõistagi CSKA, kellele järgnes 5 tiitliga Žalgiris. Kolmas oli selles arvestuses aga 4 tiitliga (viimane tiitel 1968, viimane medal 1977) üks tänini eksisteeriv klubi (logo pildil), kes tuli tänavugi kevadel taas oma kodumaa meistriks. Mis klubi see on? 38. Piltidel olevat aastal sündinud meest on tagantjärele tituleeritud sõnaahtraks viskekahuriks, kelle hüppevõime polevat olnud sugugi kehvem kui nt Jaak Salumetsal. Suurt mängu mängis Ehitajas ja Kalevis, koduareenil kuulus nt Tallinna Tempo ja TPI ridadesse, ent Eesti meistriks tuli vaid korra, Metallisti meeskonna koosseisus aastal. Tõsi, Eesti koondisega saadud Balti karikaturniiri võite võib ta seevastu ette näidata koguni 6 (aastaist ). Kes? 39. Selle riigi korvpalluritest on olümpial esikümnesse jõudnud nii mees- kui ka naiskonnad, ent naised on olnud edukamad aastal oldi MM-i hõbedavõitjatena (1975) tõsised medalipretendendid, kuid olümpiamedalist jäädi siiski üsna napilt ilma. Rio olümpial alistusid naised veerandfinaalis ameeriklannadele, meeste lootused kustusid juba juulikuise kvalifikatsiooni avamängus, kus nt lätlastelt saadi 40-punktiline keretäis. Selle maa pallimängijaid on nähtud ka NBA ja WNBA palliplatsidel. Mis riigist on jutt? 40. Korvpalli nähti Eestis teadaolevalt esmakordselt aastal, mil seda siinmail esitlesid külalised Peterburist, spordiseltsist Majak. Mis linnas see sündmus aga aset leidis? Kus asub Eesti korvpalli häll?

11 41. Mis aasta? - Naiste Balti Liiga võitis Grodno Olimpia - NCAA meistriks tuli Louisville Cardinals; - Eesti meistriks tuli Kalev/Cramo 4-0 võiduga Tartu Rocki üle; - VTB liiga MVP tiitel läks Riia VEF-i mängijale E.J. Rowlandile; - NBA drafti esimese numbrina valiti kanadalane Anthony Bennett; 42. Korvpalli mitteametlik olümpiadebüüt toimus aastal St Louisis, mil said teoks kõlava nimega Olümpia maailma meistrivõistlused. Osalesid meeskonnad USA eri paigust, võitjaks tuli NMKÜ meeskond linnast, millel korvpalliseoseid olnud hiljemgi. Nimelt on seal eri aegadel asutatud kaks tänaseni tegusat, ent aja jooksul kodulinna muutnud satsi. Küsitavas linnas aastal loodud meeskond nimega Bisons on tänaseks saanud Atlanta Hawksiks, aastal samas loodud Braves aga kannab täna nime Los Angeles Clippers. Ja veel, selles linnas tegutsevad täna nii NHL-i kui ka NFL-i meeskonnad. Mis linnast on jutt? Kes on esimene olümpia korvpalliturniiri võitja? 43. Möödunud hooajal Tarvasega juhtunu ei ole sugugi esimene meistriliiga tasemel korvpallidraama Rakveres. Meenutagem: aastal loodi Rakveres klubi, mis tegutses seal kuni aastani. Esiliiga võitmise järel alustati aasta sügisel mängimist meistriliigas, põhijõuks Jaanus Liivak, Priit Lokutšievski, Raivo Tribuntsov, Tarmo Kalamats ning liiga ainuke välismängija Boriss Popkov. Meid huvitab, mis nime all see meeskond aastal oma meistriliiga teekonda alustas? aastal said nii Tallinna kui ka Tartu korvpallihuvilised kaasa elada Tšehhoslovakkia koondise mängudele eestlaste vastu, kusjuures Tallinnas võitsid külalised, Tartus aga väljakuperemehed. Tšehhe juhtis nendes mängudes mees (pildil), kes on hiljem valitud 20. sajandi parimaks Tšehhi korvpalluriks ja keda mõned peavad senini läbi aegade Tšehhi parimaks korvpalluriks. Korvpallurina tegi head tööd ka tema nimekaimust poeg (... jr), kes võitnud Žalgirisega euroliiga (1999) ja mänginud hiljem NBA-s. Mis on isa ja poja ühine nimi?

12 45. Aasta alul võttis majandusajakiri Forbes juba 19. korda kokku NBA rahalise seisu, analüüsides tulu- ja kulupooli ning kinnitades, et liigas on asjad igati korras ja frantsiiside keskmine väärtus jätkab kasvu. Kui väärtuslikeim on selles arvestuses traditsiooniliselt Knicks (3,3 mlrd USD), siis meid huvitab selle tabeli odavaim frantsiis, mille väärtuseks loeti vaid 750 miljonit USD. Küsitav klubi pole oma tänases asukohalinnas tegutsenud kuigi kaua ja pole jõudnud ka midagi võita, siiski on samas linnas olnud kossumeeskond ka varem, kandes toona Jazzi nime. Mis linna mis klubi on siis täna NBA odavaim? 46. Profikorvpallurina on ta tegev alates aastast ja kuulunud selle aja jooksul mitmesse klubisse nii kodumaal kui ka raja taga. Ta tuli aastal Tajfuniga Sloveenia meistriks ning sõlmis viimati lepingu samuti Sloveenia klubiga Krka. Kuid meid huvitab küsitav hoopis seetõttu, et just tema oli tänavuse eestikate finaalseeria viimase kohtumise (selle võitis mäletatavasti Kalev/Cramo 91:62) resultatiivseim mängija, tuues 22 punkti. Kogu hooaja näitajad olid tal aga 13,35 p, 4,3 lp ja 3,57 rs mängus. Kellest jutt? 47. Enne päris lõppu väike sock n roll! Küsime popikat sokitootjat, kelle Eestisse jõudmist tähistati rõõmsa hõikega: Peida oma igavad sokid sahtlipõhja ja tule võta ägedamad asemele! Ja on ka põhjust, sest see aastal loodud USA päritolu soki- (ja aluspesu-)tootja müüs juba esimese kuue tegevusaastaga üle 36 miljoni paari sokke ning on nüüdseks nii NBA kui ka MLB ametlik sokibränd. Nende ametlike sokisaadikute hulka kuuluvad nt Allen Iverson, Dwayne Wade, Klay Thompson jt. Mis kaubamärk? 48. Ja tänase mängu lõpetuseks veel üks numbriküsimus. Kui pikk on reeglite järgi rünnakuaeg FIBA 3x3 korvpallis?

13 1. Tomas Ress (tema õde on Kathrin Ress) / KV 2. Tallinna Baltika / UP 3. Aleksandr Belostennõi / RM 4. Shaquille O Neal / UP 5. Belgia / KV 6. Joel Embiid / KV 7. Aleksander Kaaberma (vehkleja Kaido Kaaberma poeg) / KV 8. Avtodor Saratov / KV cm / KV 10. Krasnodari Impulss / RM 11. James Naismith / SR 12. Cluj Napoca (seal on palli mänginud ka Reinar Hallik) / KV 13. Dr J (Julius Erving) / KV 14. Harri Drell (abikaasa Marelle Grünthal, poeg Henri Drell) / KV 15. Kinder (Bologna) / UP 16. Saski Baskonia (varasemate nimedega TAU Ceramica, Caja Laboral, Laboral Kutxa. Meeskonda kuuluv lätlane on Janis Timma ja eestlane Sander Raieste) / RM 17. Suurbritannia / RM 18. Meeskond (Hindrek Maasiku film Eesti kossukoondisest EM-il) / KV 19. Rammumeeste võistlused, telesari Troonide mäng / SR 20. Vilnius (naiskonnad on kandnud nimesid Telerina, Lietuvos Telekomas, TEO, Kibirkštis) / KV 21. Jose Birjukov / KV 22. Gonzaga / RM 23. Kipsta (nimetus tekib sõnadest équipe ja stade) / KV / UP 25. Nicolas Batum (Prantsusmaa) / RM 26. Reinis Strupovičs / KV 27. Grateful Dead / KV 28. New York Knicks / KV 29. Esimesed naiskohtunikud NBA-s / KV 30. Stasys Stonkus / KV 31. Luka Samanic (isa nimi on Marko Samanic) / KV 32. Leicester / RM 33. Devin Booker / KV 34. Eclex / KV 35. Oscar Furlong (mõõtühik on furlong) / KV 36. BK Brocēni / RM 37. Tbilisi Dinamo / KV 38. Tõnis Randala / KV 39. Jaapan / RM 40. Narva / KV / KV 42. Buffalo / KV 43. Rakvere Dublant / UP 44. Jiří Zídek / KV 45. New Orleans Pelicans (1970. aastail tegutses New Orleans Jazz) / KV 46. Domen Bratož (AVIS Rapla) / SR 47. Stance / KV sekundit / KV Küsimusi koostasid: Kalle Voolaid, Siim Randoja, Urmet Paloveer ja Rait Männik. Aitäh!

EDL Liiga reeglid 1. ÜLDSÄTTED 1.1. EDL Liiga toimub individuaalse arvestuse alusel, kus mängijad on jagatud hooaja EDL Liiga tulemuste põhj

EDL Liiga reeglid 1. ÜLDSÄTTED 1.1. EDL Liiga toimub individuaalse arvestuse alusel, kus mängijad on jagatud hooaja EDL Liiga tulemuste põhj EDL Liiga reeglid 1. ÜLDSÄTTED 1.1. EDL Liiga toimub individuaalse arvestuse alusel, kus mängijad on jagatud hooaja 2017-2018 EDL Liiga tulemuste põhjal nelja liigasse. a. Premium Liiga (9 osalejat) b.

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation 1. VALIK: viiest parim 2. VALIK: kuuest parim 3. VALIK: seitsmest parim 4. JAANUAR 5. Vihjeküsimus: AASTA 6. VEEBRUAR 7. MÄRTS 8. APRILL 9. MAI 10. Vihjeküsimus: RIIK 11. JUUNI 12. JUULI 13. AUGUST 14.

Rohkem

Mascus - Jatiina esitlus 2017

Mascus - Jatiina esitlus 2017 Veebruar 2017 Kuidas müüa kasutatud tehnikat? Annika Amenberg Mascus Eesti Mis on Mascus? 2 Maailma suurim kasutatud rasketehnika portaal 30 esindust 58 veebilehte 42 keelt 3 Esindused Veebilehed Mascuse

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation 1. VALIK: viiest parim 2. VALIK: kuuest parim 3. VALIK: seitsmest parim 4. TULEVIKUTEGIJA 5. Vihjeküsimus: AASTA 6. ÕDE-VEND 7. ÖED 8. VENNAD 9. KAKS 10. Vihjeküsimus: RIIK 11. BELGLANE 12. AINUS 13. 13

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation 1. VALIK: viiest parim 2. VALIK: kuuest parim 3. VALIK: seitsmest parim 4. Maailma parim? 5. Vihjeküsimus: AASTA 6. Auhind / tunnustus 7. EILE-TÄNA-HOMME 8. TARTU 9. Üllatus 10. Vihjeküsimus: RIIK 11.

Rohkem

untitled

untitled KORVPALLI JUHENDMATERJAL, V OSA; NOORED MÄNGUJUHID, IV OSA VEIDEMAN PÕRUTAS ITAALIASSE VIIVE-KAI REBANE PLATSIL TAGASI KLUBI: KK VIIMSI EESKUJUKS TEISTELE ISSN 1736-8324 KREGOR HERMETI TRIIBULISED KATALOONIAS

Rohkem

5_Aune_Past

5_Aune_Past Kuidas kohaturundus suurendab ettevõtte kasumit? Aune Past Past ja Partnerid Kommunikatsioonibüroo aune@suhtekorraldus.ee 1 Miks inimesed teevad seda, mida nad teevad? Kuidas panna inimesed tegema seda,

Rohkem

Orbiidile! hooaja info

Orbiidile! hooaja info Orbiidile! hooaja info FIRST LEGO League Eelarve 2018/2019 hooajal Robotimängu väljak 130 EUR + transport Platsi arve hiljemalt oktoobris, meeskonna arve detsembris Esimene meeskond Teise meeskonna registreerimistasu

Rohkem

HIV-nakkuse levik Eestis ETTEKANNE KOOLITUSEL INIMKAUBANDUSE ENNETAMINE- KOOLITUS ÕPETAJATELE NOORSOOTÖÖTAJATELE JA KUTSENÕUSTAJATELE Sirle Blumberg A

HIV-nakkuse levik Eestis ETTEKANNE KOOLITUSEL INIMKAUBANDUSE ENNETAMINE- KOOLITUS ÕPETAJATELE NOORSOOTÖÖTAJATELE JA KUTSENÕUSTAJATELE Sirle Blumberg A HIV-nakkuse levik Eestis ETTEKANNE KOOLITUSEL INIMKAUBANDUSE ENNETAMINE- KOOLITUS ÕPETAJATELE NOORSOOTÖÖTAJATELE JA KUTSENÕUSTAJATELE Sirle Blumberg AIDS-i Ennetuskeskus HIV-nakkuse olukorra analüüs. Ohustatud

Rohkem

Suusatajate teekond PyeongChang’i

Suusatajate teekond PyeongChang’i Suusatajate keeruline teekond PyeongChang i Ettevalmistus 2017/2018 18 laagrit: 9 laagrit Eestis 9 välislaagrit 152 laagripäeva: 54 p. Eestis 98 p. Välislaagrid 79 päeva mägedes 73 päeva meretasapinnal

Rohkem

FIDE reitingumäärus 1. juuli 2014 Kuremaa, Marek Kolk

FIDE reitingumäärus 1. juuli 2014 Kuremaa, Marek Kolk FIDE reitingumäärus 1. juuli 2014 Kuremaa, 2014. Marek Kolk Artikkel 0. Sissejuhatus Artikkel 0.2 (uus) Millal läheb partii FIDE reitinguarvestusse? Reitinguarvestusse minev turniir tuleb ette registreerida

Rohkem

A5_tegevus

A5_tegevus AVATUD MÄNGUVÄLJAD 2017 TEGELUSKAARDID VÄIKELASTELE Kaardid on mõeldud kohapeal kasutamiseks. Kaardi võib lasta lapsel pakist loosiga tõmmata ja mängida nii mitu kaarti nagu parasjagu aega ja jaksu on.

Rohkem

2016. a võistluste kokkuvõte a võistlustest

2016. a võistluste kokkuvõte a võistlustest 2016. a võistluste kokkuvõte 2017. a võistlustest Andres Piibeleht EKJL Kohtunikekogu juhatuse esimees 12.11.2016 Millest juttu teeme Juhtumitest, mida saanuks teha paremini (kohtunikud aga ka treenerid

Rohkem

OÜ Lemonsport Hummel spordivarustus Raplamaa JK õpilastele ja pereliikmetele Valik september Jalgpallikooli võistlus- ja treeningvarustus 20

OÜ Lemonsport Hummel spordivarustus Raplamaa JK õpilastele ja pereliikmetele Valik september Jalgpallikooli võistlus- ja treeningvarustus 20 OÜ Lemonsport Hummel spordivarustus Raplamaa JK õpilastele ja pereliikmetele Valik september 2016 -... Jalgpallikooli võistlus- ja treeningvarustus 2016/17 Jalgpallisärk 22.- 100% polüester Suurused 6/8,

Rohkem

Eesti_Energia_avatud_turg_elektrimüük_2013_Omanike keskliit

Eesti_Energia_avatud_turg_elektrimüük_2013_Omanike keskliit Elektri ostmine avatud elektriturult Sten Argos müügi- ja teenindusdirektor Eesti Energia AS 25.09.12 Eesti Energia elektritooted (1) Pakett Kindel = täielik hinnakindlus Hind, mis sõltub kliendi tarbimisest*

Rohkem

KAITSELIIDU AASTA MEISTRIVÕISTLUSED SÕJALISES KOLMEVÕISTLUSES Eesmärk: JUHEND populariseerida sõjalis-sportlikku tegevust kaitseliitlastee hulga

KAITSELIIDU AASTA MEISTRIVÕISTLUSED SÕJALISES KOLMEVÕISTLUSES Eesmärk: JUHEND populariseerida sõjalis-sportlikku tegevust kaitseliitlastee hulga KAITSELIIDU 2019. AASTA MEISTRIVÕISTLUSED SÕJALISES KOLMEVÕISTLUSES Eesmärk: JUHEND populariseerida sõjalis-sportlikku tegevust kaitseliitlastee hulgas. selgitada välja Kaitseliidu 2019. aasta meistrid

Rohkem

Vilistlaste esindajate koosolek

Vilistlaste esindajate koosolek 13.04.2012 VILISTLASKOGU ÜLDKOGU ÕPILASTE KÜSITLUSE TULEMUSTEST UURING Uuringus osalesid 8 kooli 8. ja 9.klasside õpilased: Räpina ÜG, Mikitamäe, Mehikoorma, Kauksi, Ruusa, Orava, Viluste, Värska Küsimustiku

Rohkem

KOOLIEKSAM AJALUGU Ajaloo koolieksam on kirjalik töö, mis annab maksimaalselt 100 punkti ning kestab 3 tundi ( 180 minutit ). Eksamil on võimalik kasu

KOOLIEKSAM AJALUGU Ajaloo koolieksam on kirjalik töö, mis annab maksimaalselt 100 punkti ning kestab 3 tundi ( 180 minutit ). Eksamil on võimalik kasu KOOLIEKSAM AJALUGU Ajaloo koolieksam on kirjalik töö, mis annab maksimaalselt 100 punkti ning kestab 3 tundi ( 180 minutit ). Eksamil on võimalik kasutada Gümnaasiumi ajaloo atlast. TEEMAD : I EESTI AJALUGU

Rohkem

Ranna ML juhend

Ranna ML juhend Eesti 2019. a rannajalgpalli meistrivõistluste Meistriliiga juhend Kinnitatud EJL-i juhatuse poolt 15.04.2019 SISUKORD PREAMBUL... 4 I ÜLDSÄTTED... 4 Artikkel 1 Reguleerimisala... 4 Artikkel 2 Mõisted...

Rohkem

2011_koolinoorte_paar

2011_koolinoorte_paar Põhikool POISID Põhikool TÜDRUKUD Oliver Orav - Gustav Saagpakk Katleen Kangur - Hanna-Loore Õunpuu Taavi Arula - Sander Kulp Gertrud Alatare - Karin Lassi Oscar Leemets - Aleksander Eerma Mariliis Karro

Rohkem

Markina

Markina EUROOPA NOORTE ALKOHOLITARBIMISE PREVENTSIOONI PRAKTIKAD JA SEKKUMISED Anna Markina Tartu Ülikool Meie ülesanne on: Tuvastada ja välja valida erinevaid programme ja sekkumist, mida on hinnatud ja mille

Rohkem

ELUPUU Eestikeelne nimi Harilik elupuu, levinud ka hiigelelupuu Ladinakeelne nimi Thuja occidentalis ja thuja plicata Rahvapärased nimed Ilmapuu, tule

ELUPUU Eestikeelne nimi Harilik elupuu, levinud ka hiigelelupuu Ladinakeelne nimi Thuja occidentalis ja thuja plicata Rahvapärased nimed Ilmapuu, tule ELUPUU Eestikeelne nimi Harilik elupuu, levinud ka hiigelelupuu Ladinakeelne nimi Thuja occidentalis ja thuja plicata Rahvapärased nimed Ilmapuu, tulelaps Süstemaatiline kuuluvus Puittaimede perekond,

Rohkem

Saaremaa Sügis '97

Saaremaa Sügis '97 3x20 lasku 29/Sep/2018 Põlvelt Lamades Püsti Sünd. Klubi I II I II I II Kl. 1. Tuuli KÜBARSEPP 1994 Elva LK 97 94 191 97 98 195 88 95 183 569 M 2. Sigrit JUHKAM 2000 KL MäLK 93 88 181 96 98 194 94 96 190

Rohkem

Eesti seenioride meistrivõistlus 09. dets Rapla 40l Õhupüstol Meesveteranid I (55-64) Sise- Koht Eesnimi Perenimi S.a. Klubi Seeriad Σ

Eesti seenioride meistrivõistlus 09. dets Rapla 40l Õhupüstol Meesveteranid I (55-64) Sise- Koht Eesnimi Perenimi S.a. Klubi Seeriad Σ Eesti seenioride meistrivõistlus 09. dets. 2018 Rapla 40l Õhupüstol Meesveteranid I (55-64) 1954-1963 Sise- I Heldur KURIG 1958 Elva LSK 89 92 92 94 367 10 II II Vello KARJA 1960 KL MäLK 93 93 89 89 364

Rohkem

EESTI PURJELAUALIIDU (SURFILIIDU) ARENGUKAVA SISUKORD Identiteet... 2 Missioon... 2 Väärtuspakkumine... 2 Visioon... 2 Väärtused... 2 Eesmär

EESTI PURJELAUALIIDU (SURFILIIDU) ARENGUKAVA SISUKORD Identiteet... 2 Missioon... 2 Väärtuspakkumine... 2 Visioon... 2 Väärtused... 2 Eesmär EESTI PURJELAUALIIDU (SURFILIIDU) ARENGUKAVA 2017 2020 SISUKORD Identiteet... 2 Missioon... 2 Väärtuspakkumine... 2 Visioon... 2 Väärtused... 2 Eesmärgid ja fookusvaldkonnad... 3 Eesmärgid aastaks 2020...

Rohkem

lvk04lah.dvi

lvk04lah.dvi Lahtine matemaatikaülesannete lahendamise võistlus. veebruaril 004. a. Lahendused ja vastused Noorem rühm 1. Vastus: a) jah; b) ei. Lahendus 1. a) Kuna (3m+k) 3 7m 3 +7m k+9mk +k 3 3M +k 3 ning 0 3 0,

Rohkem

Kuldkaruke Kohtla-Järve 20kg 23kg 26kg 29kg 32kg 35kg 1 Tristan Kiipus, Tulevik 2 Eryk Krawczyk, Kuldkaru 3 Ivan Chykhlin, Kuldkaru 4

Kuldkaruke Kohtla-Järve 20kg 23kg 26kg 29kg 32kg 35kg 1 Tristan Kiipus, Tulevik 2 Eryk Krawczyk, Kuldkaru 3 Ivan Chykhlin, Kuldkaru 4 Kohtla-Järve kg kg 6kg 9kg kg kg Tristan Kiipus, Tulevik Eryk Krawczyk, Kuldkaru Ivan Chykhlin, Kuldkaru Krsitaps Suncelis, Real Andrei Lapin, Kuldkaru Reigo Lain, Tapa VSK Reigo Koov, Tulevik Raian Romantšuk,

Rohkem

Valik harjutusi eesti keele postkaartide jaoks Tervitused ja hüvastijätud Grupp töötab paarides, harjutab fraase ja täiendab kaardil olevat veel omapo

Valik harjutusi eesti keele postkaartide jaoks Tervitused ja hüvastijätud Grupp töötab paarides, harjutab fraase ja täiendab kaardil olevat veel omapo Valik harjutusi eesti keele postkaartide jaoks Tervitused ja hüvastijätud Grupp töötab paarides, harjutab fraase ja täiendab kaardil olevat veel omapoolsete tervitus- ja hüvastijätufraasidega. Saab arutleda,

Rohkem

45. TARTU NOORTETUUR EMV mitmepäevasõidus noortele (M16) 22. Janek Ermeli mälestusvõistlused EJL EMV kategooria Etapi paremusjärjestus IV etapp - grup

45. TARTU NOORTETUUR EMV mitmepäevasõidus noortele (M16) 22. Janek Ermeli mälestusvõistlused EJL EMV kategooria Etapi paremusjärjestus IV etapp - grup Etapi paremusjärjestus Distants 54 km (4 x 3,5 km) Koht 2 3 4 5 6 7 8 9 0 2 3 4 5 6 7 8 9 20 2 22 23 24 25 26 27 28 29 30 3 32 33 34 35 36 37 38 39 40 4 42 43 44 45 46 47 48 Võitja keskmine kiirus 39,320

Rohkem

Balti noorte võistkondlikud mitmevõistluse meistrivõistlused , Rakvere M U20 100m 1 11 Hans-Christian HAUSENBERG EST 10,87 +2

Balti noorte võistkondlikud mitmevõistluse meistrivõistlused , Rakvere M U20 100m 1 11 Hans-Christian HAUSENBERG EST 10,87 +2 Balti noorte võistkondlikud mitmevõistluse meistrivõistlused 20.-21.05.2017, Rakvere M U20 100m 1 11 Hans-Christian HAUSENBERG 18.09.1998 EST 10,87 +2.5 890 j. 3 2 12 Kristo SIMULASK 20.03.1998 EST 10,96

Rohkem

Eesti keele võõrkeelena olümpiaadi lõppvoor 2013 Kõik ülesanded on siin lühendatult. Valikus on küsimusi mõlema vanuserühma töödest. Ülesanne 1. Kirju

Eesti keele võõrkeelena olümpiaadi lõppvoor 2013 Kõik ülesanded on siin lühendatult. Valikus on küsimusi mõlema vanuserühma töödest. Ülesanne 1. Kirju Eesti keele võõrkeelena olümpiaadi lõppvoor 2013 Kõik ülesanded on siin lühendatult. Valikus on küsimusi mõlema vanuserühma töödest. Ülesanne 1. Kirjuta sõna vastandsõna ehk antonüüm, nii et sõna tüvi

Rohkem

TARTU ORIENTEERUMIS- NELJAPÄEVAKUD neljapäevak Tehvandi, 1. august Ajakava: Start avatud: Finiš suletakse: Asukoht: Võistlu

TARTU ORIENTEERUMIS- NELJAPÄEVAKUD neljapäevak Tehvandi, 1. august Ajakava: Start avatud: Finiš suletakse: Asukoht: Võistlu TARTU ORIENTEERUMIS- NELJAPÄEVAKUD 2019 16. neljapäevak Tehvandi, 1. august Ajakava: Start avatud: 16.00 19.00 Finiš suletakse: 19.30 Asukoht: Võistluskeskuse, parkimise ja kohalesõidu tähistuse asukohad:

Rohkem

Relatsiooniline andmebaaside teooria II. 6. Loeng

Relatsiooniline andmebaaside teooria II. 6. Loeng Relatsiooniline andmebaaside teooria II. 5. Loeng Anne Villems ATI Loengu plaan Sõltuvuste pere Relatsiooni dekompositsioon Kadudeta ühendi omadus Sõltuvuste pere säilitamine Kui jõuame, siis ka normaalkujud

Rohkem

Microsoft Word - 56ylesanded1415_lõppvoor

Microsoft Word - 56ylesanded1415_lõppvoor 1. 1) Iga tärnike tuleb asendada ühe numbriga nii, et tehe oleks õige. (Kolmekohaline arv on korrutatud ühekohalise arvuga ja tulemuseks on neljakohaline arv.) * * 3 * = 2 * 1 5 Kas on õige, et nii on

Rohkem

Miksikese_e_tanukiri_2017_sugissprint_klassid_2

Miksikese_e_tanukiri_2017_sugissprint_klassid_2 Narva Soldino Gümnaasiumi 2.c klassi võistkond osales edukalt Miksikese online võistluses Осенний Спринт 2017 ja saavutas 2. klasside arvestuses I. koha Miksikese õppekeskkond tänab 2.c klassi õpetajat!

Rohkem

Microsoft Word - Uudiskirja_Toimetulekutoetus docx

Microsoft Word - Uudiskirja_Toimetulekutoetus docx Toimetulekutoetuse maksmine 2014. 2018. aastal Sotsiaalministeeriumi analüüsi ja statistika osakond Toimetulekutoetust on õigus saada üksi elaval isikul või perekonnal, kelle kuu netosissetulek pärast

Rohkem

MEHED

MEHED 2015 hooaja nominendid Eesti kergejõustiku auhindadele MEHED Roman Fosti Klubi: Stamina SK Treener: Jane Salumäe 10000m, poolmaraton, maraton PB:30:22,54/1:04.42/2:17.54 SB:30:22.54/1:04.42/2:20.22 - MM,

Rohkem

KOMISJONI MÄÄRUS (EL) 2019/ 316, veebruar 2019, - millega muudetakse määrust (EL) nr 1408/ 2013, milles käsitletakse Euroopa L

KOMISJONI  MÄÄRUS  (EL)  2019/  316, veebruar  2019,  -  millega  muudetakse  määrust  (EL)  nr 1408/  2013,  milles  käsitletakse  Euroopa  L 22.2.2019 L 51 I/1 II (Muud kui seadusandlikud aktid) MÄÄRUSED KOMISJONI MÄÄRUS (EL) 2019/316, 21. veebruar 2019, millega muudetakse määrust (EL) nr 1408/2013, milles käsitletakse Euroopa Liidu toimimise

Rohkem

ÕPETAJATE OSKUSED PIAAC ANDMETE BAASIL Aune Valk PIAAC (Programme for the International Assessment of Adult Competencies) uuringu raames va

ÕPETAJATE OSKUSED PIAAC ANDMETE BAASIL Aune Valk PIAAC (Programme for the International Assessment of Adult Competencies) uuringu raames va ÕPETAJATE OSKUSED PIAAC ANDMETE BAASIL 10.12.2013 Aune Valk PIAAC (Programme for the International Assessment of Adult Competencies) uuringu raames valmis väga rikas andmebaas, mis annab võimaluse uurida

Rohkem

EESTI KORVPALLILIIDU ÜLDJUHEND hooajaks 2018 / 2019 Kinnitatud:

EESTI KORVPALLILIIDU ÜLDJUHEND hooajaks 2018 / 2019 Kinnitatud: EESTI KORVPALLILIIDU ÜLDJUHEND hooajaks 2018 / 2019 Kinnitatud: 06.07.2018 lk 2 / 39 Sisukord I. Üldsätted II. III. IV. 1. Ülesanne ja eesmärk 2. Üldmõisted Võistluste korraldusega seonduv 3. Võistlused

Rohkem

Tootmine_ja_tootlikkus

Tootmine_ja_tootlikkus TOOTMINE JA TOOTLIKKUS Juhan Lehepuu Leiame vastused küsimustele: Mis on sisemajanduse koguprodukt ja kuidas seda mõõdetakse? Kuidas mõjutavad sisemajanduse koguprodukti muutused elatustaset? Miks sõltub

Rohkem

Polünoomi juured Juure definitsioon ja Bézout teoreem Vaadelgem polünoomi kus K on mingi korpus. f = a 0 x n + a 1 x n a n 1 x

Polünoomi juured Juure definitsioon ja Bézout teoreem Vaadelgem polünoomi kus K on mingi korpus. f = a 0 x n + a 1 x n a n 1 x 1 5.5. Polünoomi juured 5.5.1. Juure definitsioon ja Bézout teoreem Vaadelgem polünoomi kus K on mingi korpus. f = a 0 x n + a 1 x n 1 +... + a n 1 x + a n K[x], (1) Definitsioon 1. Olgu c K. Polünoomi

Rohkem

2006 aastal ilmus vene keeles kaks raamatut: KUNSTITERAAPIA ALBUM LASTELE ja KUNSTITERAAPIA ALBUM TÄISKASVANUTELE. Raamatu autorid on E. Vasina. Psühh

2006 aastal ilmus vene keeles kaks raamatut: KUNSTITERAAPIA ALBUM LASTELE ja KUNSTITERAAPIA ALBUM TÄISKASVANUTELE. Raamatu autorid on E. Vasina. Psühh 2006 aastal ilmus vene keeles kaks raamatut: KUNSTITERAAPIA ALBUM LASTELE ja KUNSTITERAAPIA ALBUM TÄISKASVANUTELE. Raamatu autorid on E. Vasina. Psühholoog - nõustaja, kunstiteraapia ühenduse liige Moskvas

Rohkem

Robomadin 2019 Sumo võistluse reeglid 1. Tutvustus Käesolev dokument sätestab reeglid Mini Sumo, LEGO Sumo ja mbot Sumo robotitele. Reeglid tulenevad

Robomadin 2019 Sumo võistluse reeglid 1. Tutvustus Käesolev dokument sätestab reeglid Mini Sumo, LEGO Sumo ja mbot Sumo robotitele. Reeglid tulenevad Robomadin 2019 Sumo võistluse reeglid 1. Tutvustus Käesolev dokument sätestab reeglid Mini Sumo, LEGO Sumo ja mbot Sumo robotitele. Reeglid tulenevad Robotexi reeglitest. 2. Robotite klassid Robomadin

Rohkem

ESL murdmaasuusatamise alakomitee juhatuse koosoleku protokoll Eesti Maaülikooli spordihoone, algus 9.35, lõpp Osalesid alakomitee j

ESL murdmaasuusatamise alakomitee juhatuse koosoleku protokoll Eesti Maaülikooli spordihoone, algus 9.35, lõpp Osalesid alakomitee j ESL murdmaasuusatamise alakomitee juhatuse koosoleku protokoll 18.09.2018 Eesti Maaülikooli spordihoone, algus 9.35, lõpp 13.30. Osalesid alakomitee juhatuse liikmed Kaupo Tammemäe, Avo Sambla, Margus

Rohkem

Print\A4\QualifyReduced.pmt

Print\A4\QualifyReduced.pmt Treeningsõit + kvalifikatsioonisõit - minutit /0/0 0: Sorted on Best time Practice started at 0:: Best Tm s In Class Entrant..0..... :0.0. I Optitrans Armin-Marlon MÄNGEL:0.0. Noored :0. 0. 0 Noored A

Rohkem

Microsoft Word - Eesti-turism2015

Microsoft Word - Eesti-turism2015 EESTI JA EUROOPA TURISM 215 EUROOPA TURISM Maailma Turismiorganisatsiooni (UNWTO) esialgsetel andmetel kasvas 215.a. kokkuvõttes välisturism kogu maailmas 4,4% (allikas: UNWTO World Tourism Barometer,

Rohkem

JÄRVAMAA SPORDILIIDU ÜLDKOOSOLEKU

JÄRVAMAA SPORDILIIDU ÜLDKOOSOLEKU P R O T O K O L L Algus kell 18.00 Lõpp kell 19.30 Koosolekust võttis osa 17 klubi esindajat (nimekiri lisatud) Koosoleku juhataja: Jüri Ellram Protokollija: Piret Maaring Hääli luges Kristi Rohtla. PÄEVAKORD:

Rohkem

MMM 2018 XII Mehaanikute Mitteametlikud Maailmameistrivõistlused ja nende sõprade üleriigilised meistrivõistlused VÕISTLUSJUHEND Eesmärk: MMM-i eesmär

MMM 2018 XII Mehaanikute Mitteametlikud Maailmameistrivõistlused ja nende sõprade üleriigilised meistrivõistlused VÕISTLUSJUHEND Eesmärk: MMM-i eesmär MMM 2018 XII Mehaanikute Mitteametlikud Maailmameistrivõistlused ja nende sõprade üleriigilised meistrivõistlused VÕISTLUSJUHEND Eesmärk: MMM-i eesmärk on pakkuda kord aastas motomehaanikutele ja teistele

Rohkem

LVMVujumises2015.xls

LVMVujumises2015.xls Lääne - Virumaa meistrivõistlused ujumises Osales 60 inimest 12.detsember 2015.a. Tamsalus used 50m vabalt 12.12.15 Lääne-Viru MV 1 Anette Hallik 2000 Vinni 28,86 2 Carmen Kuntro 2001 Rakvere 29,11 3 Laura

Rohkem

Pealkiri

Pealkiri Eesti kui reisisiht 2011-2013 Eesti kui reisisihi tuntuse suurendamise tegevuste eesmärk: Programmi üldeesmärgiks on suurendada teadlikkust Eesti turismivõimalustest prioriteetsetel välisturgudel ning

Rohkem

Microsoft Word - KML juhend _loplik

Microsoft Word - KML juhend _loplik Eesti Korvpalliliit KORVPALLI MEISTRILIIGA VÕISTLUSJUHEND hooajaks 2014/2015 kinnitatud 27. juuni 2014 täiendatud 05.09.2014 Sisukord I. Üldsätted... 4 2. KML mõiste ja eesmärk... 4 3. Meistriliiga auhinnad...

Rohkem

Tallinna Saksa Gümnaasiumi teatejooksupäeva tulemused 6. september 2017.a. Pendelteatejooks: 2.klassid: 20 x 60 meetrit 1. koht 2a klass 4.10,5 2. koh

Tallinna Saksa Gümnaasiumi teatejooksupäeva tulemused 6. september 2017.a. Pendelteatejooks: 2.klassid: 20 x 60 meetrit 1. koht 2a klass 4.10,5 2. koh Tallinna Saksa Gümnaasiumi teatejooksupäeva tulemused 6. september 2017.a. Pendelteatejooks: 2.klassid: 20 x 60 meetrit 1. koht 2a klass 4.10,5 2. koht 2c klass 4.24,2 3. koht 2b klass 4.26,8 3.klassid:

Rohkem

RAPLA MAAKONNA MEISTRIVÕISTLUSED MK JUHAN LAHTISED MEISTRIVÕISTLUSED Kivi-Vigala, 14. märts a sündinud ja nooremad 2004a sündinud ja nooremad

RAPLA MAAKONNA MEISTRIVÕISTLUSED MK JUHAN LAHTISED MEISTRIVÕISTLUSED Kivi-Vigala, 14. märts a sündinud ja nooremad 2004a sündinud ja nooremad RAPLA MAAKONNA MEISTRIVÕISTLUSED MK JUHAN LAHTISED MEISTRIVÕISTLUSED Kivi-Vigala, 1. märts 215 199a sündinud ja nooremad 2a sündinud ja nooremad 27a sündinud ja nooremad 3kg 3kg 22kg 1 Kaarel Tamm (SK

Rohkem

Ajutised bussiliinid laupäev

Ajutised bussiliinid laupäev Ajutine bussiliin nr 2 25.05.2019. kell 11.00 18. 00 Muudatus liinil: Buss sõidab Turu peatusest edasi marsruudile: Võidu sild Narva mnt Raatuse ristmikult tagasipööre Riia Väike Tähe Võru Aardla jne.

Rohkem

Elva lahtised MV , Elva 60l Lamades Mehed Koht Eesnimi Perenimi S.a. Klubi Seeriad Σ Klass I Andreas MASPANOV 1976 Põlva LSK 100,6 1

Elva lahtised MV , Elva 60l Lamades Mehed Koht Eesnimi Perenimi S.a. Klubi Seeriad Σ Klass I Andreas MASPANOV 1976 Põlva LSK 100,6 1 11-12.05.2019, Elva 60l Lamades Mehed Koht Eesnimi Perenimi S.a. Klubi Seeriad Σ Klass I Andreas MASPANOV 1976 Põlva LSK 100,6 103,2 101,7 102,8 102,2 101,2 611,7 I II Ain MURU 1956 KL MäLK 103,9 100,1

Rohkem

2016 aasta märtsi tulumaksu laekumine omavalitsustele See ei olnud ette arvatav Tõesti ei olnud, seda pole juhtunud juba tükk aega. Graafikult näeme,

2016 aasta märtsi tulumaksu laekumine omavalitsustele See ei olnud ette arvatav Tõesti ei olnud, seda pole juhtunud juba tükk aega. Graafikult näeme, 2016 märtsi tulumaksu laekumine omavalitsustele See ei olnud ette arvatav Tõesti ei olnud, seda pole juhtunud juba tükk aega. Graafikult näeme, et märtsis laekus tulumaksu eelmise märtsist vähem ka 2009

Rohkem

KUULA & KORDA INGLISE KEEL 1

KUULA & KORDA INGLISE KEEL 1 KUULA & KORDA INGLISE KEEL 1 KUULA JA KORDA Inglise keel 1 Koostanud Kaidi Peets Teksti lugenud Sheila Süda (eesti keel) Michael Haagensen (inglise keel) Kujundanud Kertu Peet OÜ Adelante Koolitus, 2018

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Majandusarengud maailmas lähiaastatel Ülo Kaasik Eesti Panga asepresident Maailma majandusaktiivsus on vähenenud Probleemid on tööstuses, kus eksporditellimused on jätkuvalt vähenemas Majanduskasv püsib

Rohkem

PÄRNU SPORDIKILB Küsimused: Urmo Kallakas, Märt-Martin Arengu PÄRNU SPORDIKILB Pildil olev Prantsuse väikelinn on meile tuntu

PÄRNU SPORDIKILB Küsimused: Urmo Kallakas, Märt-Martin Arengu PÄRNU SPORDIKILB Pildil olev Prantsuse väikelinn on meile tuntu Küsimused: Urmo Kallakas, Märt-Martin Arengu 1. Pildil olev Prantsuse väikelinn on meile tuntud eelkõige ühe autospordi võistluse keskusena. Samuti on see Pärnu-suurune linn tihedaks peatuspaigaks Tour

Rohkem

Ülesanne #5: Käik objektile Kooli ümberkujundamist vajava koha analüüs. Ülesanne #5 juhatab sisse teise poole ülesandeid, mille käigus loovad õpilased

Ülesanne #5: Käik objektile Kooli ümberkujundamist vajava koha analüüs. Ülesanne #5 juhatab sisse teise poole ülesandeid, mille käigus loovad õpilased Ülesanne #5: Käik objektile Kooli ümberkujundamist vajava koha analüüs. Ülesanne #5 juhatab sisse teise poole ülesandeid, mille käigus loovad õpilased oma kujunduse ühele kohale koolis. 5.1 Kohavalik Tiimi

Rohkem

Slaid 1

Slaid 1 on tuntuim Lõuna-Itaalia suurkooperatiiv, mis asub Puglia veinipiirkonna keskel Salentos ning tegutseb aastast 1989. 2007, 2009 ja 2014 aastatel sai Vinitalyl parima Itaalia veinimaja tiitli. 2005, 2006

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Kindlustuskelmus [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - Kindlustuskelmus [Compatibility Mode] Olavi-Jüri Luik Vandeadvokaat Advokaadibüroo LEXTAL 21.veebruar 2014 i iseloomustab Robin Hood ilik käitumine kindlustus on rikas ja temalt raha võtmine ei ole kuritegu. Näiteks näitavad Saksamaal ja USA-s

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Keskkonnamoju_rus.ppt

Microsoft PowerPoint - Keskkonnamoju_rus.ppt Keskkonnakonverents 07.01.2011 Keskkonnamõju hindamine ja keskkonnamõju strateegiline hindamine on avalik protsess kuidas osaleda? Elar Põldvere (keskkonnaekspert, Alkranel OÜ) Kõik, mis me õpime täna,

Rohkem

KOOLIEKSAMI ERISTUSKIRI LISA 1 EKSAMITEEMAD ja NÄIDISÜLESANDED AJALUGU Eksamil on võimalik kasutada Gümnaasiumi ajaloo atlast. TEEMAD : I EESTI AJALUG

KOOLIEKSAMI ERISTUSKIRI LISA 1 EKSAMITEEMAD ja NÄIDISÜLESANDED AJALUGU Eksamil on võimalik kasutada Gümnaasiumi ajaloo atlast. TEEMAD : I EESTI AJALUG KOOLIEKSAMI ERISTUSKIRI LISA 1 EKSAMITEEMAD ja NÄIDISÜLESANDED AJALUGU Eksamil on võimalik kasutada Gümnaasiumi ajaloo atlast. TEEMAD : I EESTI AJALUGU 1. Eesti üleminekul esiajast keskaega Läti Henriku

Rohkem

A Peet Üldiseid fakte diabeedi tekkemehhanismide kohta \(sealhulgas lühiülevaade

A Peet Üldiseid fakte diabeedi tekkemehhanismide kohta \(sealhulgas lühiülevaade Suhkurtõve esinemissagedus lastel Diabeedi tekkepõhjused Aleksandr Peet SA TÜK Lastekliinik Suhkruhaiguse tüübid 1. tüüpi suhkruhaigus (T1D) Eestis 99,9% juhtudest kõhunääre ei tooda insuliini 2. tüüpi

Rohkem

PowerPointi esitlus

PowerPointi esitlus Sotsiaaltranspordi toetamise erinevad võimalused Kristiina Tuisk Hoolekande osakond Nõunik 12.10.2017 STT sihtgrupp Seaduse järgi Puudega isik, kellel puue takistab isikliku või ühissõiduki kasutamist

Rohkem

DIPLOM Surju Põhikooli 7. klassi õpilane Birthe Lall saavutas Pranglimise eelvõistluse I etapil punktiga Pärnumaa 7. KLASSI arvestuses 1. koha A

DIPLOM Surju Põhikooli 7. klassi õpilane Birthe Lall saavutas Pranglimise eelvõistluse I etapil punktiga Pärnumaa 7. KLASSI arvestuses 1. koha A Surju Põhikooli 7. klassi õpilane Birthe Lall 10438 punktiga 1. koha Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumi 7.b klassi õpilane Arno-Kert Kaas 7313 punktiga 2. koha Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumi 7.b

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Swedbank Eestis Swedbank avatud ja hooliv pank Meil on lihtsasti kasutatavad ja konkurentsivõimeliste hindadega finantsteenused: hoiukontod, hüpoteegid, kindlustus, krediitkaardid, laenud, pensionid ja

Rohkem

2009a ja hiljem sündinud 38 kg 1 ANDREI BOJETSKI Kuldkaru 20 kg 2 SANDER LOIT Tulevik 1 ERYK KRAWCZYK Kuldkaru 3 OLIVER VARIS Tulevik 2 THRISTAN KIIPU

2009a ja hiljem sündinud 38 kg 1 ANDREI BOJETSKI Kuldkaru 20 kg 2 SANDER LOIT Tulevik 1 ERYK KRAWCZYK Kuldkaru 3 OLIVER VARIS Tulevik 2 THRISTAN KIIPU 009a ja hiljem sündinud 8 kg ANDREI BOJETSKI Kuldkaru 0 kg SANDER LOIT Tulevik ERYK KRAWCZYK Kuldkaru OLIVER VARIS Tulevik THRISTAN KIIPUS Tulevik ROBERT SPILIK Lapiti KRISTAPS SUNCELIS Cesis 5 KASPAR

Rohkem

juh125

juh125 EJL juhatuse koosoleku protokoll nr. 125 kuupäev: 26.03.2013 koht: EJL algus: 15:05 osalejad: Andrus Poksi, Jüri Käo, Toomas Tõniste, Egon Mats, Arnout Lugtmeijer peasekretär: Ott Kallas protokollija:

Rohkem

sander.indd

sander.indd Simmaniduo ja Kandlemees Sander LAULIK 43 laulu sünnipäevadeks, pulmadeks ja muudeks pidudeks 2016 ISMN 979-0-54002-301-0 Kirjastaja: RAFIKO Kirjastus OÜ, 2016 Postiaadress: Staadioni 38, 51008 Tartu www.rafiko.ee;

Rohkem

Saalijalgpalli KV juhend

Saalijalgpalli KV juhend Eesti 2018/2019. a saalijalgpalli karikavõistluste ja Superkarika finaali juhend Kinnitatud EJL juhatuse poolt 1.08.2018. SISUKORD Preambul... 4 I ÜLDSÄTTED... 4 Artikkel 1 Reguleerimisala... 4 Artikkel

Rohkem

Tarbijamängu Saa Kinder Bueno fotomodelliks reeglid 1. TOODETE TURUSTAJA: Mobec AS, registrinumber , aadress: Kurekivi tee 6, Rae vald, Harjum

Tarbijamängu Saa Kinder Bueno fotomodelliks reeglid 1. TOODETE TURUSTAJA: Mobec AS, registrinumber , aadress: Kurekivi tee 6, Rae vald, Harjum Tarbijamängu Saa Kinder Bueno fotomodelliks reeglid 1. TOODETE TURUSTAJA: Mobec AS, registrinumber 10048462, aadress: Kurekivi tee 6, Rae vald, Harjumaa. 2. KAMPAANIA KORRALDAJA: Sensesest OÜ, registrinumber

Rohkem

Microsoft Word - 2. Tokio kriteerium

Microsoft Word - 2. Tokio kriteerium EESTI OLÜMPIAKOMITEE ESINDAJATE KOGU KOOSOLEK Tallinn 11. detsember 2018.a. Päevakorrapunkt EOK kvalifikatsioonikriteeriumide kinnitamine 2020.a. olümpiamängudeks Tokios Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK)

Rohkem

Mälumäng Vol 3.

Mälumäng  Vol 3. Mälumäng Vol 3. 1. Mis linnu pilti on kujutatud 1993. aasta Soome 10-margasel metallmündil? a. Teder b. Lumekakk c. Laululuik d. Metsis Õige vastus d. Metsis 2. Millega kogus tuntust Külli Kersten Tartumaalt

Rohkem

keelenouanne soovitab 5.indd

keelenouanne soovitab 5.indd Kas algustäht oleneb asutusest? Maire Raadik Ajalugu On küsitud, mis ajast võib Tartu Ülikooli kirjutada ka väikese tähega, s.o Tartu ülikool. Vastus on: vähemalt eelmise sajandi kolmekümnendatest aastatest

Rohkem

ELVA XXXII TRIATLON Sprint, laste ja noorte Eesti MV, EKV VIII Laupäeval, 17. augustil 2019 VÕISTLUSKESKUS Elvas Verevi järve ääres VANUSEKLASSID JA D

ELVA XXXII TRIATLON Sprint, laste ja noorte Eesti MV, EKV VIII Laupäeval, 17. augustil 2019 VÕISTLUSKESKUS Elvas Verevi järve ääres VANUSEKLASSID JA D ELVA XXXII TRIATLON Sprint, laste ja noorte Eesti MV, EKV VIII Laupäeval, 17. augustil 2019 VÕISTLUSKESKUS Elvas Verevi järve ääres VANUSEKLASSID JA DISTANTSID: I START kell 12:00, stardid on vanuste kaupa

Rohkem

Lääne-Virumaa noorte kergejõustiku lõppvõistlus Jõuluvõistlus Rakveres Tulemused Tüdrukud m Koht Nimi Sünniaeg Kool Tulemus 1 Laura O

Lääne-Virumaa noorte kergejõustiku lõppvõistlus Jõuluvõistlus Rakveres Tulemused Tüdrukud m Koht Nimi Sünniaeg Kool Tulemus 1 Laura O Lääne-Virumaa noorte kergejõustiku lõppvõistlus Jõuluvõistlus 13.12.13 Rakveres Tulemused Tüdrukud 2000 1 Laura Ong 8.4.00 RRG 8,60 2 Kirke Külmhallik 5.1.00 Kadrina KK 8,66 3 Elisabeth Eiche 22.2.00 RRG

Rohkem

Projekt Eesti 20. sajandi ( ) sõjalise ehituspärandi kaardistamine ja analüüs 1 / 13 Projekt Eesti 20. sajandi ( ) sõjalise ehituspära

Projekt Eesti 20. sajandi ( ) sõjalise ehituspärandi kaardistamine ja analüüs 1 / 13 Projekt Eesti 20. sajandi ( ) sõjalise ehituspära Projekt Eesti 20. sajandi (1870 1991) sõjalise ehituspärandi kaardistamine ja analüüs 1 / 13 Projekt Eesti 20. sajandi (1870 1991) sõjalise ehituspärandi kaardistamine ja analüüs Austla (Karala) piirivalvekordon

Rohkem

Karikavõistluste ja Superkarika juhend

Karikavõistluste ja Superkarika juhend Eesti 2018/2019. a karikavõistluste ja Superkarika finaali juhend Kinnitatud EJL juhatuse poolt 13.04.2018 SISUKORD Preambul... 4 I ÜLDSÄTTED... 4 Artikkel 1 Reguleerimisala... 4 Artikkel 2 Mõisted...

Rohkem

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm algklassilastele tr\374kk 2.doc)

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm algklassilastele tr\374kk 2.doc) ALGKLASSILAPSED 1 MINU NIMI ON MINA OLEN PRAEGU TÄNA ON 1. KÄRNERIMAJA JA LILLED KIRJUTA VÕI JOONISTA SIIA KAKS KÄRNERI TÖÖRIISTA KIRJUTA SIIA SELLE TAIME 1. TÖÖRIIST 2. TÖÖRIIST NIMI MIDA ISTUTASID MÕISTA,

Rohkem

Tuhat tudengit ja sada seltsi välismaal ees2 keelt õppimas Katrin Maiste

Tuhat tudengit ja sada seltsi välismaal ees2 keelt õppimas Katrin Maiste Tuhat tudengit ja sada seltsi välismaal ees2 keelt õppimas Katrin Maiste Eesti keele ja kultuuri välisõpe Välisõppe kaks suunda: akadeemiline välisõpe rahvuskaaslased välismaal Ees$ keel välismaa ülikoolis

Rohkem

U12 ja U13 vanuseklasside juhend

U12 ja U13 vanuseklasside juhend Eesti 2019.a noorte klubidevaheliste võistluste juhend U12 ja U13 vanuseklassid Kinnitatud EJL-i juhatuse poolt 29.12.2018 SISUKORD Preambul... 4 I ÜLDSÄTTED... 4 Artikkel 1 Reguleerimisala... 4 Artikkel

Rohkem

Slide 1

Slide 1 Elektrituru avanemine 2013 Priit Värk Koduomanike Liit Ajalugu Euroopa Liidu elektriturg avanes täielikult 2007 juuli Ühtse siseturu põhimõte kaupade vaba liikumine; Turu avanemine tuleneb liitumislepingust

Rohkem

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm 4-6 kl tr\374kkimiseks.doc)

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm 4-6 kl tr\374kkimiseks.doc) 4-6 KLASS 1 Minu nimi on Ma olen praegu Täna on 1. KÄRNERIMAJA JA LILLED Kirjuta või joonista siia kolm kärneri tööriista Kirjuta siia selle taime nimi, 1. TÖÖRIIST 2. TÖÖRIIST 3. TÖÖRIIST mida istutasid

Rohkem

2015 aasta veebruari tulumaksu laekumise lühianalüüs aasta veebruari lühianalüüs pole eriti objektiivne, sest veebruari lõpuks polnud tuludeklar

2015 aasta veebruari tulumaksu laekumise lühianalüüs aasta veebruari lühianalüüs pole eriti objektiivne, sest veebruari lõpuks polnud tuludeklar 2015 aasta i tulumaksu laekumise lühianalüüs. 2015 aasta i lühianalüüs pole eriti objektiivne, sest i lõpuks polnud tuludeklaratsioonid laekunud veel üle 2500 ettevõttelt. Rahandusministeerium püüdis küll

Rohkem

Slide 1

Slide 1 Eesti Vabariik 100 EV 100 korraldustoimkond, Riigikantselei Eesti Vabariik 100 programmi ülesehitus ja korraldus Eesti Vabariik 100 2018 mõõdetakse välja 100 aastat Eesti riigi loomisest. EV 100 tähistamiseks:

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Helpific MTÜ registrikood: tänava nimi, maja ja kort

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Helpific MTÜ registrikood: tänava nimi, maja ja kort MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: registrikood: 80380146 tänava nimi, maja ja korteri number: Rävala pst 7 linn: Tallinn maakond: Harju maakond postisihtnumber: 10143 telefon:

Rohkem

VKE definitsioon

VKE definitsioon Väike- ja keskmise suurusega ettevõtete (VKE) definitsioon vastavalt Euroopa Komisjoni määruse 364/2004/EÜ Lisa 1-le. 1. Esiteks tuleb välja selgitada, kas tegemist on ettevõttega. Kõige pealt on VKE-na

Rohkem

Männiku (mitte Rait Männiku) spordipaarismäng 2018 Küsimused: Ove Põder, Igor Habal, Tauno Vahter 1. Vasakpoolsel fotol oleval põhjamaalasest sportlas

Männiku (mitte Rait Männiku) spordipaarismäng 2018 Küsimused: Ove Põder, Igor Habal, Tauno Vahter 1. Vasakpoolsel fotol oleval põhjamaalasest sportlas Männiku (mitte Rait Männiku) spordipaarismäng 2018 Küsimused: Ove Põder, Igor Habal, Tauno Vahter 1. Vasakpoolsel fotol oleval põhjamaalasest sportlasel (s. 1959) jäi 1980-ndatel aastatel kõigest 0,05

Rohkem

Abiarstide tagasiside 2016 Küsimustikule vastas 137 tudengit, kellest 81 (60%) olid V kursuse ning 56 (40%) VI kursuse tudengid. Abiarstina olid vasta

Abiarstide tagasiside 2016 Küsimustikule vastas 137 tudengit, kellest 81 (60%) olid V kursuse ning 56 (40%) VI kursuse tudengid. Abiarstina olid vasta Abiarstide tagasiside 2016 Küsimustikule vastas 137 tudengit, kellest 81 (60%) olid V kursuse ning 56 (40%) VI kursuse tudengid. Abiarstina olid vastanutest töötanud 87 tudengit ehk 64%, kellest 79 (91%)

Rohkem

Slide 1

Slide 1 Eesti Maastikuvibu Liit & International Field Archery Association Maastikuvibu instuktori koolitus 2015 Vibulaskmine, see on imelihtne TABA KÜMNESSE ja SIIS KORDA SEDA Eesti Maastikuvibu Liit (est EML,

Rohkem

Tants on loodud 1985.aasta tantsupeoks Muusika Lepo Sumra Koreograafia Helju Mikkel koostöös Lille- Astra Arraste ja "Sõlesepad" tantsurühma meestega.

Tants on loodud 1985.aasta tantsupeoks Muusika Lepo Sumra Koreograafia Helju Mikkel koostöös Lille- Astra Arraste ja Sõlesepad tantsurühma meestega. Tants on loodud 1985.aasta tantsupeoks Muusika Lepo Sumra Koreograafia Helju Mikkel koostöös Lille- Astra Arraste ja "Sõlesepad" tantsurühma meestega. 2019.aasta tantsupeoks täpsustused ja täiendused tehtud

Rohkem

Kuidas ärgitada loovust?

Kuidas ärgitada loovust? Harjumaa ettevõtluspäev äriideed : elluviimine : edulood : turundus : eksport Äriideede genereerimine Harald Lepisk OPPORTUNITYISNOWHERE Ideed on nagu lapsed Kas tead kedagi, kelle vastsündinud laps on

Rohkem

Microsoft Word - Aastaraamat 2013.docx

Microsoft Word - Aastaraamat 2013.docx Saaremaa Ühisgümnaasium 1 Koostaja, toimetaja ning kujundaja: Hedi Larionov Artiklite autorid: Viljar Aro, Marek Schapel, Indrek Peil, Anne Teigamägi, Marika Pärtel, Merle Prii, Kersti Truverk, Paavo Kuuseok,

Rohkem

raamat5_2013.pdf

raamat5_2013.pdf Peatükk 5 Prognoosiintervall ja Usaldusintervall 5.1 Prognoosiintervall Unustame hetkeks populatsiooni parameetrite hindamise ja pöördume tagasi üksikvaatluste juurde. On raske ennustada, milline on huvipakkuva

Rohkem