PÄRNU SPORDIKILB Küsimused: Urmo Kallakas, Märt-Martin Arengu PÄRNU SPORDIKILB Pildil olev Prantsuse väikelinn on meile tuntu

Suurus: px
Alustada lehe näitamist:

Download "PÄRNU SPORDIKILB Küsimused: Urmo Kallakas, Märt-Martin Arengu PÄRNU SPORDIKILB Pildil olev Prantsuse väikelinn on meile tuntu"

Väljavõte

1 Küsimused: Urmo Kallakas, Märt-Martin Arengu 1. Pildil olev Prantsuse väikelinn on meile tuntud eelkõige ühe autospordi võistluse keskusena. Samuti on see Pärnu-suurune linn tihedaks peatuspaigaks Tour de France i mägiettappide ajal. Moesõbrad võivad aga kursis olla hoopis samanimelise ühendriikide moebrändiga. Milline linn? 2. (Praegusel) aadressil Tondi 84 on Tallinnas spordiharidust antud juba alates aastast. Kui tänapäeval lõpetavad sealsed sportlased Audentese Spordigümnaasiumi, siis läbi ajaloo on seal tegutsetud veel kolme erineva nime all. Nimeta nende õppeasutuste nimed. (2 õiget, 1p). 3. Aasta 2000 oli Eesti suusatamisele hea Kristina Šmigun võitis kaks MK etappi ning Raul Olle võitis Vasaloppet i. Samal aastal tuli Vasaloppet i naiste arvestuse võitjaks esimene välismaalane selles arvestuses (üht varasemat rootsi-ameeriklast me välismaalaseks ei loe). Küsitaval naisel (sünd 1965) on kodus üks olümpiamängude medal (kuld), millele lisaks on ta MK-sarja individuaalarvestuses saavutanud ühe etapivõidu (1990. aastal) ja 17 poodiumikohta; ka teatesõitudes on tal poodiumile asja olnud. Kellest on jutt? 4. Eestlased on aegade algusest peale olnud maadlusrahvas. Millised on ainsad de facto iseseisva Eesti Vabariigi ajal toimunud suveolümpiamängud, kus matil ei käinud ühtki Eesti maadlejat? 5. Paljudel spordialadel (nt tennis, golf, autosport, jäähoki, golf) on oma suur slämm, ehk võistlused, mida loetakse selle spordiala kõige suuremateks ning mille võitmine on oma ala harrastajatele kõige ihaldusväärsem. Millist kolme võistlust kutsutakse snuukeris Triple Crown võistlusteks (alternatiivsed nimed ka Major turniirid või BIG Three võistlused)? Just aasta detsembris tehti selles arvestuses ajalugu kui Ronnie O Sullivan võitis oma 19nda Triple Crown turniiri, möödudes ühe võiduga Stephen Hendry st. (2 õiget 1p)

2 6. Küsime kahte naaberriiki. Kahe peale on neil rahvaarv 54 miljonit, pindala 811 tuh km2. Suveolümpiamängudelt on kahe peale võidetud 199 medalit, taliolümpialt 26 (suurem riik on taliolümpial olnud vähemedukam). Viimasel taliolümpial said võidurõõmu maitsta mõlema riigi esindajad, kokku riputati kuldmedal 6 nende riikide kodaniku kaela, seda kokku kolmel medalidistsipliinil. Mis riikidest on jutt? aastal asutatud The Topps Company, Inc. aastane müügitulu on üle 300 miljoni dollari, mida ta teenib närimiskummi, kommide ja küsitava tootmisest. Üheks suuremaks konkurendiks neile on aastal asutatud The Upper Deck Company, LLC. Mida (spordiga seotut) need nimetatud firmad mõlemad toodavad? 8. Uusim distsipliin murdmaasuusa maailmameistrivõistluste kalendris on team sprint ehk meeskondlik sprindivõistlus, mis on toimunud seitsmel viimasel MM-il. Selles distsipliinis on edukaimal sportlasel 4 medalit (sellest 2 kuldsed). Kes on see sportlane, kel muude distsipliinide peale on MM-idelt ette näidata vaid 1 medal (kuld) a MM-ilt, samas kui olümpiamängudelt on ta võitnud kaks medalit (kuld ja hõbe)? 9. Mis klubi peale Barcelona ja Real Madridi on ainuke, kes on osalenud kõikides meeste Euroopa jalgpalli meistrite liiga hooaegade alagrupifaasi mängudes alates selle liiga loomisest 1992 aastal (olles veel selgi hooajalgi tiitlikonkurentsis)? 10. VIIGILAHUTUSKÜSIMUS. Spordihuvilisele võib tulla üllatusena, et tavalise kergejõustikustaadioni esimese jooksuraja siseserv on tegelikult lühem kui 400,00m. Nimelt arvestab IAAF staadioniringi pikkuseks 400,00m esimese jooksuraja siseservast 30cm kaugusel (suunaga välisradade poole). Kui pikk on IAAF i nõuetele vastava staadioni esimese jooksuraja siseserv? Ootame vastust sentimeetri-täpsusega (xxx,xx meetrit). Nobedad matemaatikud suudavad selle (õigete eelduste seadmisel) ehk isegi kiiresti välja arvutada. +/-10cm 2p, +/-30cm 1p

3 11. Eesti võistkond tuli aastal ühel spordialal maailmameistriks. Allpool on pilt võiduvõistkonnast (küll ühelt varasemalt võistluselt). Mis spordialal? 12. Küsime parempoolsel pildil olevat meest, kes sündis mõjuka fašistliku poliitiku perre, mistõttu oli ta nooruspõlv keeruline. Esimesed paar eluaastat ta oma vanemaid ei näinud ning ta oli lapsena päris metsik ja mitmed koolid keeldusid teda õpetamast. Ta loobus varakult enda sportlikest ambitsioonidest, kuid tõusis lõpuks oma valitud valdkonnas rahvusvahelise alaliidu presidendiks, positsioonile, mida hoidis tervelt 16 aastat. Kellest on jutt? 13. Ka varem mälumängudes küsitud ameeriklanna Becky Hammon on olnud peale oma korvpallimängijakarjääri "esimene naine" mitmeski kategoorias - näiteks oli ta esimene naisterahvas täisajaga abitreeneri positsioonil NBA-s (San Antonio Spurs). Skandaalset tuntust kogus ta ka osaledes korvpallimängijana 2008 ja 2012 olümpiamängudel. Mis oli selles erakordset? 14. Küsitava klubi nimetus tuleneb Vana-Kreekast, kus see sõna tähistas mitteavalikku haridus- ja spordirajatist. Allpool on toodud mõningaid daatumeid ja saavutusi selle klubi ajaloost. Mis nime all me neid tunneme? Modern- ja džässtantsu elementidega sporttantsuklubi, loodud aastal valmis neist dokumentaalfilm. Osalenud filmides Tempo, Elurõõm, Kevad südames ning paljudes reklaamklippides nii Eesti kui ka nõukogude televisioonis esindati Eestit 11. korda rahvusvahelisel tantsufestivalil Kielis võideti Poolas noorte tantsu maailmakarikavõistlustel kõigis osaletud kategooriates kuldmedal. 15. Pildil olev daam (sünd. 1961) on võitnud 8 olümpiamedalit (neist 3 kuldset) ning 15 maailmameistrivõistluste medalit (neist 11 kuldset). Oma päritolule ja sportlastee ajastule kohaselt on temagi saavutuste taga omajagu keelatud vahendeid. Kes?

4 16. Pildil on hetk ühe Eesti pallimänguvõistkonna aasta hooaja alguse, võistkonda tutvustavalt pressikonverentsilt. Millist (looma nime kandvat) võistkonda parasjagu tutvustatakse? (Asula 1p, loom 1p) 17. Toomas Triisa on Eesti mootorrattur, kelle suurimaid saavutusi on võit oma klassis aasta Dakari rallil. Mis klassis ta võistles? Dakari reeglites pole selle klassi kirjeldus väga pikk, muuhulgas sisaldub seal ka järgmine: selle kategooria piloodid võistlevad ilma igasuguse välise abita (assistance). Ootame võimalikult täpset võistluskategooria nime, sobib nii vana nimi või alates aastast kasutusel olev uus nimi. 18. Jäähokis on üks kindel väravani viiv sooritus või meetod, mille kohta soomlased ütlevad "vanhanaikainen" (eesti k vanaaegne). Millise soorituse/meetodiga on tegu? Viimastel aastatel tuleb nõndaviisi väravaid harva ette, ent kui tuleb, on neid lust vaadata näiteks 2011 MM poolfinaalis visati sedasi värav Venemaa vastu. 19. Millise, 28-aastasena olümpiamedalini küündinud Eesti sportlase nimeline spordiklubi tuli möödunud sügisel Eesti karikavõitjaks nii U18 kui U20 vanuseklassides tüdrukute võrkpallis? aastal asutatud spordiklubi asub Tallinnas ning tegeleb lisaks võrkpallile veel võimlemise ning ujumisega (sh allveeujumine). Klubi tegutseb kolmes erinevas spordibaasis, mis asuvad Lasnamäel, Mustamäel ja Kesklinnas. Näete ka klubi logo. 20. Küsime üht järjest rohkem tähelepanu koguvat individuaalset spordiala, mis koosneb kolmest erinevast distsipliinist, võitja selgitatakse kolme distsipliini tulemuste kombineerimisel. Nendest kolmest osast kaks on kiirus... ja vaba... Kolmanda eestikeelse eesliite nimetamine teeks küsimusele vastamise vast liiga lihtsaks, lisame vaid, et kolmas distsipliin vajab sportlasele lisaks teise isiku abi. Mis (eestikeelse) sõna peaks kirjutama punktiirile?

5 21. Allpool on neli ratast, millega 1985., 1990., ja aastal Tour de France i võitnud mees ka oma vastaval võiduaastal sõitis. Reasta need neli ratast vanimast (1985) noorimani (1998). A B C D 22. On sportlasi ja on SUURI sportlasi. Kui pole ebatavaline, et sportlane tänab ajalehereklaamiga oma meeskonna kodulinna ja selle fänne peale klubist lahkumist, siis küsitav tellis aastal oma tulevase koduklubi linna lehte lehesuuruse reklaami, teavitades elanikke oma tulekust (tekstiga: "Dear... (linna nimi). You're welcome"). Kes on see tituleeritud sportlane, kelle puhul võib tõdeda, et suur talent ja suur ego võivad käia käsikäes? 23. Küsime üht linna, kus hetkel mängib ülikoolikossu Taavi Jurkatamm (võistkonnanimi on Dons). Linnas hetkel puuduvad NBA ja NHLi klubid, kuid MBLi ja NFLi klubid on saanud kahepeale kokku 13 tiitlit. Linnas valmivas Chase Center is hakkab alates aasta sügisest mängima ka üks NBA klubi, kuid selle linna nime ta endale üle ei võta. 24. Seda aastal esimest korda toimunud võistlust tunti kuni aastani tiitelsponsor Whitbread'i järgi, siis nimesponsor muutus. Viimati sai võidukarika (pildil) esimesena pea kohale tõsta Charles Caudrelier. Mis nime all me seda võistlust tänapäeval tunneme? 25. Suveolümpiamängude kurva statistika poolest on tuntud Montreali olümpia, kus korraldajamaa jäi kullata. Millised kaks suveolümpiat on selles nimekirjas järgmised, pakkudes korraldajariigile võidurõõmu vaid kolmel korral? Ükiskmängu tõttu anname abistava vihje, et mõlemal juhul lõpeb aastaarv sama numbriga.

6 26. Eesti meeste jalgpallikoondis teatavasti väravalöömise oskusega ei hiilga ning harva tuleb ette mänge, kus koondis rohkem kui 1-2 väravat ühes mängus lööb. Veelgi haruldasem on, et mõni Eesti koondislane lööks ühes mängus vähemalt 3 väravat. Kusjuures MM või EM valiksarjades ongi vaid üks Eesti koondislane löönud hat-trick i. Kes on sellega hakkama saanud? aasta suvel eetris olnud ETV saates Areeni varjus rääkis legendaarne korvpallur Arvydas Sabonis, et tema teada on maailmas vaid kaks riiki, kus korvpall on kõige populaarsem spordiala. Kui üheks riigiks on loomulikult Leedu, siis teisena nimetas Sabonis üht riiki, kel sarnaselt Leedule samuti meeste MMilt üks pronksmedal olemas. Selle riigi korvpallikoondis on sel kümnendil külastanud ka Eestit, kuid pidi siit lahkuma 10-punktilise kaotusega. Ka NBAs on üks selle riigi passiga mängija tegusid tegemas, esindades hetkel Cleveland Cavaliersi. Huvitaval kombel on see riik ka aastal üks korvpalli MMi korraldajariikidest. Millisest riigist on jutt? 28. Pildil olev mees võitis aastal Davis Cupi maailmaliigas 6st üksikmängust 5 (ainuke kaotus Mihhail Kukushkinile) ning aitas oma riigi teise numbrina võita meeskonnale Davis Cupi tiitli. Tennisist peab olema olnud edukas ka muudel turniiridel, kuna ta on tõusnud ATP edetabelis juba 12. kohale. Kellega on tegemist? 29. Millise saavutuseni on jõudnud kõik parempoolses tabelis olevad mehed? Ühtlasi on nad ainukesed selle saavutanud sportlased. 30. Venemaa sporti on viimastel aastatel tabanud mitu kriisi, ennekõike kahtlustatakse neid suures ulatuses, süstemaatiliselt, dopingu tarvitamises ning selle varjamises. Seetõttu oli nende osalemine 2017 kergejõustiku MM-il ning 2018 taliolümpial pikalt kahtluse all. Lõpuks siiski luba saadi, kuid mitte ametliku Venemaa koondisena, vaid mingi muu moodustisena. Nimetatud võistlustel ei tähistatud vastavat Venemaa koondist mitte tavapärase lühendiga RUS, vaid teistsuguste, kolmetäheliste lühenditega (2017 kergejõustiku MM-i lühend ja 2018 taliolümpia lühend olid erinevad). Nimeta mõlemad need lühendid, mille all mainitud võistlustel osaleti. Kahe täpse kolmetähelise lühendi eest saab 2p, ühe eest 1p.

7 31. Küsime isa ja poega sõudjaid, britte. Isa sportlasekarjäär oli märksa kõrgelennulisem, tipnedes meeste üksikaeru kahepaadil olümpiakullaga aastal. Poega professionaalseks sportlaseks on vast liig nimetada, kuid siiski on ta esindanud Cambridge i kuulsal ülikoolidevahelisel sõudevõistlusel Thames il. Poeg saavutas tuntuse pigem muu(de)lt eluala(de)lt, allpool ka paar pilti pojast peale tema sõudjakarjääri lõppu. Mis on isa ja poja ühine perekonnanimi? 32. Kes on ainus open era Grand Slam üksikmängu turniirivõitjast naistennisist, keda tänaseks meie seas enam pole. Naisterahva ainus suure slämmi tiitel sai võidetud Wimbledonis, kui ta alistas finaalis prantslanna Nathalie Tauziat 6-4, Tõenäoliselt on kõigil silme ees statistika, et taliolümpiamängude medaliarvestust (kuldade järgi) juhivad peale aasta OM-i kolm Norra kuulsust, kõigil neist kaheksa kulda. Kuid kes taliolümpialastest on saanud enim hõbemedaleid? Neid on tal hetkel tervelt 6 ning on võimalik, et tuleb lisagi. Siiski pole ta pidanud ainult teisel poodiumiastmel seisma - ka kõrgeimal astmel on tal õnnestunud kolmel korral võitja autasu vastu võtta (2010, 2014, 2018). 34. Küsime aastat, millal: NBA meistriks krooniti LA Lakers Tour de France meistriks krooniti rattur riigist, mille rahvaarv on 2018 seisuga 4,8m F1 maailmameistriks tuli brasiillane Eesti aasta meessportlase tiitli võitis maletaja Sündis võistkonnaalal OM-i medali võitnud eestlane Mis aastaga on tegemist? Õige aasta 2p, +/- 1 aasta 1p. 35. Kes on see Athlete, kes tõenäoliselt lõpetabki oma karjääri ilma ühegi suurvõistluse medalita? Sportlase perenimega samatähenduslikku (kuid kirjapildis oluliselt erinevat) nime kannab samast riigist pärit akustiline pop-duo, kes käis ka Tallinna Rock Cafe s aasta detsembris esinemas.

8 36. Küsime vendade perekonnanime. Üks vendadest (sünd. 1998) on pildil, tema sai oma auhinnakappi lisada aastal ühe Eesti meistritiitli. Tema vanem vend (sünd. 1992) aga võitis aastal muuhulgas kaks Eesti meistritiitlit, rääkimata väljamaal võidetust. 37. Berliini OM-il said kaks võistlejat küsitaval distsipliinil võrdse, teiseks parima tulemuse. Kohtunikud ei tahtnud siiski kahte hõbemedalit välja anda ning nõudsid uut sportlikku pingutust, et selgitada välja hõbeja pronksmedali omanik. Võistlejad keeldusid, misjärel selgitasid korraldajad hõbeda ja pronksi võitja loosiga. Võistlejad sellega siiski ei rahuldunud ning tagasi kodus, lasid nad oma medalid pooleks teha ning poolenisti hõbe-, poolenisti pronksmedalina kokku sulatada. Mis distsipliinil nii juhtus? 38. Mis nime kandis aastatel tegutsenud Eesti esimene spordisuunitlusega telekanal? Just selles kanalis alustas oma tegevust tänaseks legendaarseks saanud spordisaade Mehed Ei Nuta ning samuti tõi see telekanal meie ekraanidele tol hetkel ulmelisena tundunud eestikeelse kommentaariga inglise Premier League mängud. 39. Tegu on aasta enimteeninud naissportlaste edetabeliga. Mis ala harrastaja on 7ndal kohal paiknev neiu? 1-Serena Williams (tennis) - 18,1 miljonit dollarit 2-Caroline Wozniacki (tennis) - 13 miljonit dollarit 3-Sloane Stephens (tennis) - 11,2 miljonit dollarit 4-Garbine Muguruza (tennis) - 11 miljonit dollarit 5-Maria Šarapova (tennis) - 10,5 miljonit dollarit 6-Venus Williams (tennis) - 10,2 miljonit dollarit 7-PV Sindhu () - 8,5 miljonit dollarit 8-Simona Halep (tennis) - 7,7 miljonit dollarit 9-Danica Patrick (autosportlane) - 7,5 miljonit dollarit 10-Angelique Kerber (tennis) - 7 miljonit dollarit 40. Enne käesolevat NHL-i hooaega oli viimati sealse jooksva punktitabeli esikohal soomlane aasta detsembris, kui Saku Koivu oli 30 mänguga saavutanud 38 punkti. Alates möödunud sügisest on punktitabeli eesotsas, tihti esimesel kohal, figureerinud järgmine Soome hokimees. Kes? Kui otsida, leiaks nime peale mõteldes aastast muidki seoseid nüüd küsitava mehega.

9 41. Näete pildil ühe asjanduse patenditaotlusele lisatud joonist. Tegemist pole päris esimese, oma otstarvet täitva asjandusega, kuid tänaseni kasutuses oleva ning ühe levinuimaga. Taotlus anti USA-s sisse 1955, patent määrati Millega on tegemist? 42. Pildil oleva härra nimi on Mark Misch. Tal endal olulisi sportlikke saavutusi ette näidata pole, küll aga on ta kahe Eesti sportlase treener, kes esindasid Eestit võrdlemisi edukalt aasta tiitlivõistlusel (mõlemal kohad 10 parema hulgas). Kes on need kaks individuaalala harrastajast Eesti sportlast? 43. Küsime Ohio osariigi suuruselt viiendat linna, milles elab ligikaudu inimest. Asula rajati aastal 1825 ning sellest sai 19. sajandi teiseks pooleks üks riigi olulisemaid tööstuslinnu. 20. sajandil paiknes linnas peaaegu kogu Ameerika rehvitööstus ning linna nimetatigi maailma "rehvipealinnaks". Senini asub seal Goodyear i peakontor. Ühtegi profispordi võistkonda sellel linnal pole, küll aga on juhtunud nii, et just sellest linnast on pärit hetke maailma kaks kuumimat korvpallurit LeBron James ja Stephen Curry ning lisaks veel kuulsuste halli liikmed Gus Johnson ja Nate Thurmond. Et sellest veel vähe oleks, on samas linnas sündinud ka endine 400m maailmarekordi mees Butch Reynolds. Mis linn? 44. Maailma kalleimate jalgpallurite üleminekusummade tipus troonivad kaks brasiillast ja kolm prantslast. Üllataval kombel pole suured üleminekud puudutanud maailma ühe edukaima vutiriigi Saksamaa pallureid, kuna suurima üleminekusummaga sakslase leiame alles vastava edetabeli TOP50 viimastelt ridadelt. Kes on siis kõige kallim saksa jalgpallur? Vihjena käime välja, et vastavas tehingus ei olnud üheks osapooleks mõnda Saksamaa jalgpalliklubi. 45. Küsime Jaapani vabavõitluse sarja, kus peale oma sumokarjääri lõppu on neli võitlust pidanud ka Baruto (3 võitu, 1 kaotus) uusaastaööl astus samas sarjas ringi ka legendaarne Floyd Mayweather, vastaseks Jaapani kikkpoksija Tenshin Nasukawa. Matš teatavasti lõppes väga kiirelt. Mis nime all seda võistlussarja tuntakse?

10 46. Pärast Mati Koorepi loobumist 55 aastat kestnud võrkpalli kohtuniku karjäärist, on just nemad kaks tänasel päeval Eesti kogenuimad ja tunnustatuimad rahvusvahelise kategooria võrkpalli kohtunikud käies regulaarselt vilistamas nii suurvõistlustel kui eurosarjade mängudel. Kellega on tegu? 47. Eestlaste poolt suurte ootustega alanud, kuid mitte nii heade tulemustega lõppenud aasta vehklemise MM-il Hiinas tuli meeste meeskondlikus epees võitjaks riik, kellele see oli läbi aegade alles teiseks kuldmedaliks vehklemise MM-idelt. Varem oli sellele riigile kulla toonud Anja Straub naiste epees aastal. Samas ei ole tegu vehklemise mõistes liiga eksootilise riigiga, kuna MM on seal toimunud koguni kolmel korral (aastatel 1935, 1987 ja 1998). Olümpiamängudelt on vehklemises läbi aegade võidetud 8 medalit, kusjuures ainus kuldmedal tuli aastal meeste epee individuaalvõistlusel. Mis riigiga on tegemist? 48. Küsime üht kiiret ja mitmekülgset meest (sünd 1942). Tema saldoks WRC-s jäi kaks poodiumikohta kodurallil, oluliselt rohkem saavutas ta F1-s. Olles sisuliselt ikka veel oma võimete tipul, otsustas ta oma kodumaa ja F1 tiimi asukohariigi vahel tekkinud konfliktisituatsioonile viidates võidusõitmisest loobuda. Paljud nägid otsuses hüppelauda poliitikasse ning õigusega mees on hiljem mitu korda olnud oma riigis kuberneriks, kuid presidendiks kandideerimisest on ta (seni) keeldunud. Nimeta see mees (2p). Kui mehe nime ei tea, võib tema kodumaa nimetamisest teenida 1p. 49. Kuigi mõningane dokumenteeritud viide küsitavale on leitav juba aasta briti ajalehest, peetakse esimeseks selliseks siiski aastal Põhja-Carolinas, Pinehurstis, Thistle Dhu (This ll Do, eesti k käib kah ) nime kandvat. Eestis küsitavaid enne 90ndaid polnud, kuid täna leiaks ühe küsitava näiteks aadressilt Ahtri 9, Tallinn, kus reklaamitakse end kui suurimat Põhjamaades. Millest on jutt? 50. Ainult kahel USA nelja profiliiga (NBA, NHL, NFL, MLB) klubil on ette näidata üle 20 tiitlivõidu. Millistel klubidel?

11 51. Kui Rafael Nadal võitis aastal oma elu esimese suure slämmi turniiri, oli tema vastaseks tõeline üllatusmees Argentiinast, kellele see finaal jäigi elu tipphetkeks (vt ka pilti autasustamistseremoonialt). Veel samal aastal jäi mees teistkordselt oma karjääris vahele dopingainetega, mille eest saadud 8-aastane mängukeeld on siiani pikim profitennises määratud karistus. Kes on see 3 ATP turniirivõitu ja parimana ATP edetabeli 9. kohale tõusnud tennisist? 52. Jalgpall, korvpall ja jäähoki on kolm teineteist küllaltki välistavat spordiala. Mis on populaarne ühes riigis, pole seda tihti teises riigis. Eriti kehtib see väikeriikide kohta. Kui suurriigid suudavad tihti kahel või isegi kolmel alal rahvusvahelistel tiitlivõistlustel tõsist konkurentsi pakkuda, siis väikeriigid peavad keskenduma ühele-kahele alale. Millised kolm tänapäeva Euroopa väikeriiki (rahvaarv kuni 20m, seega räägime "väikeriikidest") on suutnud tulla kahel kolmest mainitud spordialast meeste Euroopa meistrivõistluste esikolmikusse? 53. Küsime Kesk-Euroopa mägikuurorti, mis on ka mäesuusatamise MK kalendris. See paik võõrustas hiljuti mäesuusatamise MK-sarja alles teist korda (esimest korda aastal). Ega muidu võib-olla seda ca 600 püsielanikuga asulat ei küsikski, aga paigal on olemas ka oma koht möödunud sajandi esimese poole Eesti spordiloos. Abiks võib olla ka juuresolev pilt. Milline asupaik? 54. Küsime üht Kanada hokimeest, kes võitis Kanada koondises aastal juunioride MM-i, seenioride MM-il hõbeda (1991) ning kuulus ka õnnetusse Kanada koondisse 1998 OM-il. Enamuse oma karjäärist veetis ta Vancouver Canucks is, alustades ja lõpetades seal oma karjääri ( ; 1382 mängu, 867 punkti ( )). Tema hokikarjääri kõrghetkeks võib tõenäoliselt pidada Vancouver i meeskonna kapteniks olekut hooaja Stanley Cup finaalis New York Rangers i vastu. Vastased olid seal favoriidid, kuid meie küsitava mängumehe juhtimisel osutati visa vastupanu ning lõpuks alistuti alles seitsmendas mängus. Kes on see endine hokimees, kel jäigi Stanley Cup oma karjääri jooksul võitmata? Vihjeks veel, et härra kannab sama eesnime kui üks eelmisel aastal Nõmme Kalju Eesti meistriks viinud kaitsemängija. 55. Ploki lõpetuseks ka üks lühem küsimus. Millises Euroopa linnas toimub tänavu Suveuniversiaad? Linn on spordimaastikult eelkõige tuntud ühe klubi näol, kelle koduareeni nimi on Stadio San Paolo

12 56. Selle ingliskeelse väljendi täpne algupära on vaieldav, kuid Wikipedia peab selle autoriks jalgpallikommentaator Stuart Hall i, kes kasutas seda väljendit jalgpallimängu kohta aastal. Jalgpalli hellitusnimena aitas sel väljendil kinnistuda Pele, kes pani oma aastal ilmunud autobiograafiale nimeks My life and. Mida peaks kirjutama punktiirile ehk milline on ingliskeelne üldlevinud hüüdnimi jalgpallimängule? Vastusena annab 2p ka selle eestikeelne tõlge. 57. Ühe aastal linastunud sporditeemalise filmi kolmandaks peaosatäitjaks võib tinglikult pidada alumisel vasakpoolsel pildil olevat meest. Kellega on tegu? Sama perekonnanimega härra leiame näiteks ka aasta Salt Lake City OM-i laskesuusatamise sprindi poodiumi kolmandalt astmelt. 58. Ülemine parempoolne pilt on novembrikuus toimunud MyHits Gala lt, kus koos ansambliga Púr Múdd esines ka üks 15-aastane kutt enda poolt kirjutatud lauluga Truth Is. Küsimus sobib ka spordimängu, kuna noormehe isa teab spordiväljakutelt iga eestlane ning ka tema 4 aastat vanema venna tegemistega peaks enamik siit saalist kursis olema. Perekonna noorim poeg Patrick on alles 6-aastane ning tema suured teod on veel ees. Mis on nende ühine perekonnanimi? 59. Meeste käsipall on olümpiamängudel olnud kavas 13 korda ning kui kuldmedaleid on jagunud üpriski erinevate riikide esindustele, siis ülejäänud esineliku kohtade osas võib märgata huvitavaid trende. Nimelt on Rootsi koondis saanud OM-idel 4 hõbedat, seejuures pole neil ühtegi muud esineliku kohta ning Hispaania koondis omakorda 3 pronksi, olemata muudel kordadel poolfinaali pääsenud. Ning veelgi veidram on, et ühe riigi koondis on saavutanud koguni viis neljandat kohta, aga ühtegi medalit neil OMidel meeste arvestuses ei ole. Küll on võidetud 1 hõbe- ja 2 pronksmedalit naiste käsipallis. Maailmameistrivõistlustel on sel riigil ette näidata meeste hulgas hõbemedal aastast aastal saavutati MMil 7s koht ning osaletakse ka 10. jaanuaril alanud aasta MMil. Mis riigist jutt? 60. Kui aastal loodi Pärnus üle pika aja Eesti Meeste Korvpalliliiga meeskond, toodi kohalikele noormängijatele täienduseks ka kogenumaid mängijaid nagu Tallinna Kalevi kogemusega peatreener Mait Käbini vend Rait Käbin ning mitmekordne Eesti meister Tartu Rocki ridadest Marti Lasn. Meeskonna tõeliseks liidriks oli aga mees, kes hooaja lõpuks oli ka kogu liiga resultatiivseim mängija ligi 21 punktiga mängust. Viimase kümne aasta jooksul on mees pidevalt toimetanud ka Eestis kaugel, kuid hoolimata sellest on ta viimasel ajal meie meedia tähelepanu all rohkem kui kunagi varem. Kes?

EDL Liiga reeglid 1. ÜLDSÄTTED 1.1. EDL Liiga toimub individuaalse arvestuse alusel, kus mängijad on jagatud hooaja EDL Liiga tulemuste põhj

EDL Liiga reeglid 1. ÜLDSÄTTED 1.1. EDL Liiga toimub individuaalse arvestuse alusel, kus mängijad on jagatud hooaja EDL Liiga tulemuste põhj EDL Liiga reeglid 1. ÜLDSÄTTED 1.1. EDL Liiga toimub individuaalse arvestuse alusel, kus mängijad on jagatud hooaja 2017-2018 EDL Liiga tulemuste põhjal nelja liigasse. a. Premium Liiga (9 osalejat) b.

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation 1. VALIK: viiest parim 2. VALIK: kuuest parim 3. VALIK: seitsmest parim 4. Maailma parim? 5. Vihjeküsimus: AASTA 6. Auhind / tunnustus 7. EILE-TÄNA-HOMME 8. TARTU 9. Üllatus 10. Vihjeküsimus: RIIK 11.

Rohkem

Microsoft Word - 2. Tokio kriteerium

Microsoft Word - 2. Tokio kriteerium EESTI OLÜMPIAKOMITEE ESINDAJATE KOGU KOOSOLEK Tallinn 11. detsember 2018.a. Päevakorrapunkt EOK kvalifikatsioonikriteeriumide kinnitamine 2020.a. olümpiamängudeks Tokios Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK)

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation 1. VALIK: viiest parim 2. VALIK: kuuest parim 3. VALIK: seitsmest parim 4. JAANUAR 5. Vihjeküsimus: AASTA 6. VEEBRUAR 7. MÄRTS 8. APRILL 9. MAI 10. Vihjeküsimus: RIIK 11. JUUNI 12. JUULI 13. AUGUST 14.

Rohkem

2016. a võistluste kokkuvõte a võistlustest

2016. a võistluste kokkuvõte a võistlustest 2016. a võistluste kokkuvõte 2017. a võistlustest Andres Piibeleht EKJL Kohtunikekogu juhatuse esimees 12.11.2016 Millest juttu teeme Juhtumitest, mida saanuks teha paremini (kohtunikud aga ka treenerid

Rohkem

EESTI PURJELAUALIIDU (SURFILIIDU) ARENGUKAVA SISUKORD Identiteet... 2 Missioon... 2 Väärtuspakkumine... 2 Visioon... 2 Väärtused... 2 Eesmär

EESTI PURJELAUALIIDU (SURFILIIDU) ARENGUKAVA SISUKORD Identiteet... 2 Missioon... 2 Väärtuspakkumine... 2 Visioon... 2 Väärtused... 2 Eesmär EESTI PURJELAUALIIDU (SURFILIIDU) ARENGUKAVA 2017 2020 SISUKORD Identiteet... 2 Missioon... 2 Väärtuspakkumine... 2 Visioon... 2 Väärtused... 2 Eesmärgid ja fookusvaldkonnad... 3 Eesmärgid aastaks 2020...

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation 1. VALIK: viiest parim 2. VALIK: kuuest parim 3. VALIK: seitsmest parim 4. TULEVIKUTEGIJA 5. Vihjeküsimus: AASTA 6. ÕDE-VEND 7. ÖED 8. VENNAD 9. KAKS 10. Vihjeküsimus: RIIK 11. BELGLANE 12. AINUS 13. 13

Rohkem

Suusatajate teekond PyeongChang’i

Suusatajate teekond PyeongChang’i Suusatajate keeruline teekond PyeongChang i Ettevalmistus 2017/2018 18 laagrit: 9 laagrit Eestis 9 välislaagrit 152 laagripäeva: 54 p. Eestis 98 p. Välislaagrid 79 päeva mägedes 73 päeva meretasapinnal

Rohkem

FIDE reitingumäärus 1. juuli 2014 Kuremaa, Marek Kolk

FIDE reitingumäärus 1. juuli 2014 Kuremaa, Marek Kolk FIDE reitingumäärus 1. juuli 2014 Kuremaa, 2014. Marek Kolk Artikkel 0. Sissejuhatus Artikkel 0.2 (uus) Millal läheb partii FIDE reitinguarvestusse? Reitinguarvestusse minev turniir tuleb ette registreerida

Rohkem

IAAF Youth Chief Coach Academy IAAFi noortekoondise peatreenerite kursus Mainz, Saksamaa

IAAF Youth Chief Coach Academy IAAFi noortekoondise peatreenerite kursus Mainz, Saksamaa IAAF Youth Chief Coach Academy IAAFi noortekoondise peatreenerite kursus Mainz, Saksamaa 27.08.-01.09.2017 Eksam I osa 1. Home study pack. Kodune ülesanne enne k u r s u s e a l g u s t e n e s e a n

Rohkem

Orbiidile! hooaja info

Orbiidile! hooaja info Orbiidile! hooaja info FIRST LEGO League Eelarve 2018/2019 hooajal Robotimängu väljak 130 EUR + transport Platsi arve hiljemalt oktoobris, meeskonna arve detsembris Esimene meeskond Teise meeskonna registreerimistasu

Rohkem

Kehaline Kasvatus Ainekava 6. kl. 2 h nädalas õpetaja: Siiri Sülla l trimester Kergejõustik Lähted, kiirendusjooks, süstikjooks, põlve- jala-, sääretõ

Kehaline Kasvatus Ainekava 6. kl. 2 h nädalas õpetaja: Siiri Sülla l trimester Kergejõustik Lähted, kiirendusjooks, süstikjooks, põlve- jala-, sääretõ Kehaline Kasvatus Ainekava 6. kl. 2 h nädalas Kergejõustik Lähted, kiirendusjooks, süstikjooks, põlve- jala-, sääretõste ja ristsammujooks. Jooks kurvis, tõkkejooks, ringteatejooks, täpsusjooks. Kaugushüpe-

Rohkem

MMM 2018 XII Mehaanikute Mitteametlikud Maailmameistrivõistlused ja nende sõprade üleriigilised meistrivõistlused VÕISTLUSJUHEND Eesmärk: MMM-i eesmär

MMM 2018 XII Mehaanikute Mitteametlikud Maailmameistrivõistlused ja nende sõprade üleriigilised meistrivõistlused VÕISTLUSJUHEND Eesmärk: MMM-i eesmär MMM 2018 XII Mehaanikute Mitteametlikud Maailmameistrivõistlused ja nende sõprade üleriigilised meistrivõistlused VÕISTLUSJUHEND Eesmärk: MMM-i eesmärk on pakkuda kord aastas motomehaanikutele ja teistele

Rohkem

KUULA & KORDA INGLISE KEEL 1

KUULA & KORDA INGLISE KEEL 1 KUULA & KORDA INGLISE KEEL 1 KUULA JA KORDA Inglise keel 1 Koostanud Kaidi Peets Teksti lugenud Sheila Süda (eesti keel) Michael Haagensen (inglise keel) Kujundanud Kertu Peet OÜ Adelante Koolitus, 2018

Rohkem

Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, a. Tallinna Jär

Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, a. Tallinna Jär Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, 2015. a. Töökirjeldus. Rühma vanus: 5-6 aastased lapsed. Peo teema: Vastlapäev.

Rohkem

ELVA XXXII TRIATLON Sprint, laste ja noorte Eesti MV, EKV VIII Laupäeval, 17. augustil 2019 VÕISTLUSKESKUS Elvas Verevi järve ääres VANUSEKLASSID JA D

ELVA XXXII TRIATLON Sprint, laste ja noorte Eesti MV, EKV VIII Laupäeval, 17. augustil 2019 VÕISTLUSKESKUS Elvas Verevi järve ääres VANUSEKLASSID JA D ELVA XXXII TRIATLON Sprint, laste ja noorte Eesti MV, EKV VIII Laupäeval, 17. augustil 2019 VÕISTLUSKESKUS Elvas Verevi järve ääres VANUSEKLASSID JA DISTANTSID: I START kell 12:00, stardid on vanuste kaupa

Rohkem

G OSA A VARIANT RESPONDENDILE ISE TÄITMISEKS

G OSA A VARIANT RESPONDENDILE ISE TÄITMISEKS G OSA A VARIANT RESPONDENDILE ISE TÄITMISEKS GS1 Järgnevalt on kirjeldatud lühidalt mõningaid inimesi. Palun lugege iga kirjeldust ja märkige igale reale, kuivõrd Teie see inimene on. Väga Minu Mõnevõrra

Rohkem

VaadePõllult_16.02

VaadePõllult_16.02 OLARI TAAL KES JULGEB EESTIT REFORMIDA? VAADE PÕLLULT Illustratsioonid: Ebba Parviste SKP (miljard USD) RAHVAARV (miljon inimest) SOOME 267 5,5 LÄTI 31 2 majandusvõimsuse vahe 8,6 korda rahvaarvu vahe

Rohkem

KAITSELIIDU AASTA MEISTRIVÕISTLUSED SÕJALISES KOLMEVÕISTLUSES Eesmärk: JUHEND populariseerida sõjalis-sportlikku tegevust kaitseliitlastee hulga

KAITSELIIDU AASTA MEISTRIVÕISTLUSED SÕJALISES KOLMEVÕISTLUSES Eesmärk: JUHEND populariseerida sõjalis-sportlikku tegevust kaitseliitlastee hulga KAITSELIIDU 2019. AASTA MEISTRIVÕISTLUSED SÕJALISES KOLMEVÕISTLUSES Eesmärk: JUHEND populariseerida sõjalis-sportlikku tegevust kaitseliitlastee hulgas. selgitada välja Kaitseliidu 2019. aasta meistrid

Rohkem

ESL murdmaasuusatamise alakomitee juhatuse koosoleku protokoll Eesti Maaülikooli spordihoone, algus 9.35, lõpp Osalesid alakomitee j

ESL murdmaasuusatamise alakomitee juhatuse koosoleku protokoll Eesti Maaülikooli spordihoone, algus 9.35, lõpp Osalesid alakomitee j ESL murdmaasuusatamise alakomitee juhatuse koosoleku protokoll 18.09.2018 Eesti Maaülikooli spordihoone, algus 9.35, lõpp 13.30. Osalesid alakomitee juhatuse liikmed Kaupo Tammemäe, Avo Sambla, Margus

Rohkem

Valik harjutusi eesti keele postkaartide jaoks Tervitused ja hüvastijätud Grupp töötab paarides, harjutab fraase ja täiendab kaardil olevat veel omapo

Valik harjutusi eesti keele postkaartide jaoks Tervitused ja hüvastijätud Grupp töötab paarides, harjutab fraase ja täiendab kaardil olevat veel omapo Valik harjutusi eesti keele postkaartide jaoks Tervitused ja hüvastijätud Grupp töötab paarides, harjutab fraase ja täiendab kaardil olevat veel omapoolsete tervitus- ja hüvastijätufraasidega. Saab arutleda,

Rohkem

Saksa keele riigieksamit asendavate eksamite tulemuste lühianalüüs Ülevaade saksa keele riigieksamit asendavatest eksamitest Saksa keele riigi

Saksa keele riigieksamit asendavate eksamite tulemuste lühianalüüs Ülevaade saksa keele riigieksamit asendavatest eksamitest Saksa keele riigi Saksa keele riigieksamit asendavate eksamite tulemuste lühianalüüs 2014 1. Ülevaade saksa keele riigieksamit asendavatest eksamitest Saksa keele riigieksam on alates 2014. a asendatud Goethe-Zertifikat

Rohkem

EESTI MEISTRIVÕISTLUSED PONIDE TAKISTUSSÕIDUS 2005

EESTI MEISTRIVÕISTLUSED PONIDE TAKISTUSSÕIDUS 2005 Lagedi Treeningvõistlus ja Ülikerge Derby JUHEND Toimumise aeg ja koht: Harjumaa 30.07.2016 Lagedi Ratsaspordikooli võistlusväljak, Lagedi, Võistlustingimused: Võistlusväljak Parkuur nr. 1-4 - liivaplats;

Rohkem

lvk04lah.dvi

lvk04lah.dvi Lahtine matemaatikaülesannete lahendamise võistlus. veebruaril 004. a. Lahendused ja vastused Noorem rühm 1. Vastus: a) jah; b) ei. Lahendus 1. a) Kuna (3m+k) 3 7m 3 +7m k+9mk +k 3 3M +k 3 ning 0 3 0,

Rohkem

Pärnakad tõid aastanäitusele ligemale 100 teost - Paberleht - Pärnu Postimees

Pärnakad tõid aastanäitusele ligemale 100 teost - Paberleht - Pärnu Postimees Pärnu 1 C Toimetus Klienditugi Kolmapäev, 6. detsember 2017 POSTIMEES PÄRNU POSTIMEES UUDISED ARVAMUS KULTUUR VABA AEG TARBIJA PAB Pärnumaa Video Galerii Sport Krimi Elu Kool Ajalugu Ettevõtluslood Maa

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Ott Ojaveer.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - Ott Ojaveer.ppt [Compatibility Mode] "Kooliolümpiamängud kooli identiteedi kandjana kõrvalseisja seisukohalt." Kool täna vastuvõtt katsete tulemuste põhjal õpilasi 541 noormehi 225 neide 316 töötjid54 töötajaid õpetajaid 45 Kuulsamad vilistlased

Rohkem

VKE definitsioon

VKE definitsioon Väike- ja keskmise suurusega ettevõtete (VKE) definitsioon vastavalt Euroopa Komisjoni määruse 364/2004/EÜ Lisa 1-le. 1. Esiteks tuleb välja selgitada, kas tegemist on ettevõttega. Kõige pealt on VKE-na

Rohkem

5_Aune_Past

5_Aune_Past Kuidas kohaturundus suurendab ettevõtte kasumit? Aune Past Past ja Partnerid Kommunikatsioonibüroo aune@suhtekorraldus.ee 1 Miks inimesed teevad seda, mida nad teevad? Kuidas panna inimesed tegema seda,

Rohkem

Männiku (mitte Rait Männiku) spordipaarismäng 2018 Küsimused: Ove Põder, Igor Habal, Tauno Vahter 1. Vasakpoolsel fotol oleval põhjamaalasest sportlas

Männiku (mitte Rait Männiku) spordipaarismäng 2018 Küsimused: Ove Põder, Igor Habal, Tauno Vahter 1. Vasakpoolsel fotol oleval põhjamaalasest sportlas Männiku (mitte Rait Männiku) spordipaarismäng 2018 Küsimused: Ove Põder, Igor Habal, Tauno Vahter 1. Vasakpoolsel fotol oleval põhjamaalasest sportlasel (s. 1959) jäi 1980-ndatel aastatel kõigest 0,05

Rohkem

EESTI KORVPALLILIIDU ÜLDJUHEND hooajaks 2018 / 2019 Kinnitatud:

EESTI KORVPALLILIIDU ÜLDJUHEND hooajaks 2018 / 2019 Kinnitatud: EESTI KORVPALLILIIDU ÜLDJUHEND hooajaks 2018 / 2019 Kinnitatud: 06.07.2018 lk 2 / 39 Sisukord I. Üldsätted II. III. IV. 1. Ülesanne ja eesmärk 2. Üldmõisted Võistluste korraldusega seonduv 3. Võistlused

Rohkem

ELUPUU Eestikeelne nimi Harilik elupuu, levinud ka hiigelelupuu Ladinakeelne nimi Thuja occidentalis ja thuja plicata Rahvapärased nimed Ilmapuu, tule

ELUPUU Eestikeelne nimi Harilik elupuu, levinud ka hiigelelupuu Ladinakeelne nimi Thuja occidentalis ja thuja plicata Rahvapärased nimed Ilmapuu, tule ELUPUU Eestikeelne nimi Harilik elupuu, levinud ka hiigelelupuu Ladinakeelne nimi Thuja occidentalis ja thuja plicata Rahvapärased nimed Ilmapuu, tulelaps Süstemaatiline kuuluvus Puittaimede perekond,

Rohkem

TARTU ORIENTEERUMIS- NELJAPÄEVAKUD neljapäevak Tehvandi, 1. august Ajakava: Start avatud: Finiš suletakse: Asukoht: Võistlu

TARTU ORIENTEERUMIS- NELJAPÄEVAKUD neljapäevak Tehvandi, 1. august Ajakava: Start avatud: Finiš suletakse: Asukoht: Võistlu TARTU ORIENTEERUMIS- NELJAPÄEVAKUD 2019 16. neljapäevak Tehvandi, 1. august Ajakava: Start avatud: 16.00 19.00 Finiš suletakse: 19.30 Asukoht: Võistluskeskuse, parkimise ja kohalesõidu tähistuse asukohad:

Rohkem

MEHED

MEHED 2015 hooaja nominendid Eesti kergejõustiku auhindadele MEHED Roman Fosti Klubi: Stamina SK Treener: Jane Salumäe 10000m, poolmaraton, maraton PB:30:22,54/1:04.42/2:17.54 SB:30:22.54/1:04.42/2:20.22 - MM,

Rohkem

KOOLIEKSAM AJALUGU Ajaloo koolieksam on kirjalik töö, mis annab maksimaalselt 100 punkti ning kestab 3 tundi ( 180 minutit ). Eksamil on võimalik kasu

KOOLIEKSAM AJALUGU Ajaloo koolieksam on kirjalik töö, mis annab maksimaalselt 100 punkti ning kestab 3 tundi ( 180 minutit ). Eksamil on võimalik kasu KOOLIEKSAM AJALUGU Ajaloo koolieksam on kirjalik töö, mis annab maksimaalselt 100 punkti ning kestab 3 tundi ( 180 minutit ). Eksamil on võimalik kasutada Gümnaasiumi ajaloo atlast. TEEMAD : I EESTI AJALUGU

Rohkem

Slide 1

Slide 1 Maksukäitumine, mille tulemusel saavad petta tarbija, ettevõtja ja riik Marek Helm maksu- ja tolliameti peadirektor Levinumad petuskeemid» Levinumad pettused kasutatud sõidukite turul on:» fiktiivsed komisjonimüügid»

Rohkem

ESL jõud spordikalender 2010.indd

ESL jõud spordikalender 2010.indd Eestimaa Spordiliit Jõud 2010 Võistluste tulemused KALENDERPLAAN 2011 Eestimaa Spordiliidu Jõud 2010./2011. aasta infoteatmik Koostajad: Tarmo Volt, Arvo Saal Kujundaja ja küljendaja: Riju Johanson Väljaandja:

Rohkem

Mida räägivad logid programmeerimisülesande lahendamise kohta? Heidi Meier

Mida räägivad logid programmeerimisülesande lahendamise kohta? Heidi Meier Mida räägivad logid programmeerimisülesande lahendamise kohta? Heidi Meier 09.02.2019 Miks on ülesannete lahendamise käigu kohta info kogumine oluline? Üha rohkem erinevas eas inimesi õpib programmeerimist.

Rohkem

2016 aasta märtsi tulumaksu laekumine omavalitsustele See ei olnud ette arvatav Tõesti ei olnud, seda pole juhtunud juba tükk aega. Graafikult näeme,

2016 aasta märtsi tulumaksu laekumine omavalitsustele See ei olnud ette arvatav Tõesti ei olnud, seda pole juhtunud juba tükk aega. Graafikult näeme, 2016 märtsi tulumaksu laekumine omavalitsustele See ei olnud ette arvatav Tõesti ei olnud, seda pole juhtunud juba tükk aega. Graafikult näeme, et märtsis laekus tulumaksu eelmise märtsist vähem ka 2009

Rohkem

Pealkiri

Pealkiri Eesti kui reisisiht 2011-2013 Eesti kui reisisihi tuntuse suurendamise tegevuste eesmärk: Programmi üldeesmärgiks on suurendada teadlikkust Eesti turismivõimalustest prioriteetsetel välisturgudel ning

Rohkem

Tarbijamängu Saa Kinder Bueno fotomodelliks reeglid 1. TOODETE TURUSTAJA: Mobec AS, registrinumber , aadress: Kurekivi tee 6, Rae vald, Harjum

Tarbijamängu Saa Kinder Bueno fotomodelliks reeglid 1. TOODETE TURUSTAJA: Mobec AS, registrinumber , aadress: Kurekivi tee 6, Rae vald, Harjum Tarbijamängu Saa Kinder Bueno fotomodelliks reeglid 1. TOODETE TURUSTAJA: Mobec AS, registrinumber 10048462, aadress: Kurekivi tee 6, Rae vald, Harjumaa. 2. KAMPAANIA KORRALDAJA: Sensesest OÜ, registrinumber

Rohkem

Markina

Markina EUROOPA NOORTE ALKOHOLITARBIMISE PREVENTSIOONI PRAKTIKAD JA SEKKUMISED Anna Markina Tartu Ülikool Meie ülesanne on: Tuvastada ja välja valida erinevaid programme ja sekkumist, mida on hinnatud ja mille

Rohkem

Bülletään nr

Bülletään nr EAL rahvasprindi karikavõistluste üldjuhend Kehtib alates 01.01.2016 1. KARIKAVÕISTLUSTE (KV) ÜLDKORRALDAJA 1.1. 2015. a KV üldkorraldaja on Eesti Autospordi Liit (EAL) koostöös spordiklubidega. 1.2. KV

Rohkem

10. peatükk Perevägivald See tund õpetab ära tundma perevägivalda, mille alla kuuluvad kõik füüsilise, seksuaalse, psühholoogilise või majandusliku vä

10. peatükk Perevägivald See tund õpetab ära tundma perevägivalda, mille alla kuuluvad kõik füüsilise, seksuaalse, psühholoogilise või majandusliku vä Perevägivald See tund õpetab ära tundma perevägivalda, mille alla kuuluvad kõik füüsilise, seksuaalse, psühholoogilise või majandusliku vägivalla aktid, mis leiavad aset perekonnas. Tunni eesmärgid Teada

Rohkem

Miksikese_e_tanukiri_2017_sugissprint_klassid_2

Miksikese_e_tanukiri_2017_sugissprint_klassid_2 Narva Soldino Gümnaasiumi 2.c klassi võistkond osales edukalt Miksikese online võistluses Осенний Спринт 2017 ja saavutas 2. klasside arvestuses I. koha Miksikese õppekeskkond tänab 2.c klassi õpetajat!

Rohkem

Microsoft Word - 56ylesanded1415_lõppvoor

Microsoft Word - 56ylesanded1415_lõppvoor 1. 1) Iga tärnike tuleb asendada ühe numbriga nii, et tehe oleks õige. (Kolmekohaline arv on korrutatud ühekohalise arvuga ja tulemuseks on neljakohaline arv.) * * 3 * = 2 * 1 5 Kas on õige, et nii on

Rohkem

Ranna ML juhend

Ranna ML juhend Eesti 2019. a rannajalgpalli meistrivõistluste Meistriliiga juhend Kinnitatud EJL-i juhatuse poolt 15.04.2019 SISUKORD PREAMBUL... 4 I ÜLDSÄTTED... 4 Artikkel 1 Reguleerimisala... 4 Artikkel 2 Mõisted...

Rohkem

Eesti keele võõrkeelena olümpiaadi lõppvoor 2013 Kõik ülesanded on siin lühendatult. Valikus on küsimusi mõlema vanuserühma töödest. Ülesanne 1. Kirju

Eesti keele võõrkeelena olümpiaadi lõppvoor 2013 Kõik ülesanded on siin lühendatult. Valikus on küsimusi mõlema vanuserühma töödest. Ülesanne 1. Kirju Eesti keele võõrkeelena olümpiaadi lõppvoor 2013 Kõik ülesanded on siin lühendatult. Valikus on küsimusi mõlema vanuserühma töödest. Ülesanne 1. Kirjuta sõna vastandsõna ehk antonüüm, nii et sõna tüvi

Rohkem

Kinnitatud dir kk nr 1.3/27-k PUURMANI MÕISAKOOLI ÕPILASTE KOOLI VASTUVÕTMISE ÜLDISED TINGIMUSED JA KORD NING KOOLIST VÄLJAARVAMISE KORD 1.

Kinnitatud dir kk nr 1.3/27-k PUURMANI MÕISAKOOLI ÕPILASTE KOOLI VASTUVÕTMISE ÜLDISED TINGIMUSED JA KORD NING KOOLIST VÄLJAARVAMISE KORD 1. PUURMANI MÕISAKOOLI ÕPILASTE KOOLI VASTUVÕTMISE ÜLDISED TINGIMUSED JA KORD NING KOOLIST VÄLJAARVAMISE KORD 1. ÜLDSÄTTED 1.1. Kord kehtestatakse Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse, välja kuulutatud Vabariigi

Rohkem

Mascus - Jatiina esitlus 2017

Mascus - Jatiina esitlus 2017 Veebruar 2017 Kuidas müüa kasutatud tehnikat? Annika Amenberg Mascus Eesti Mis on Mascus? 2 Maailma suurim kasutatud rasketehnika portaal 30 esindust 58 veebilehte 42 keelt 3 Esindused Veebilehed Mascuse

Rohkem

Võistlusülesanne Vastutuulelaev Finaal

Võistlusülesanne Vastutuulelaev Finaal Võistlusülesanne Vastutuulelaev Finaal CADrina 2016 võistlusülesannete näol on tegemist tekst-pilt ülesannetega, milliste lahendamiseks ei piisa ainult jooniste ülevaatamisest, vaid lisaks piltidele tuleb

Rohkem

Microsoft Word - Tiivustame lapsi liikuma.doc

Microsoft Word - Tiivustame lapsi liikuma.doc Linaliugu, pikka kiudu... Hõissa vastlad Traditsioonilist vastlapäeva tähistamist alustasime kõigepealt üritusega saalis, kus läbi lavastuse tutvustasime lastele vastlakombeid. Kuna meie selle aasta nimikangelased

Rohkem

Diapositiva 1

Diapositiva 1 Pallini ajalugu 1875 Nicola Pallini asutas Antica Casa Pallini ja oli kõige tuntum kaupleja Abruzzos. Ta eksportis pähkeid, importis kivimeid Saksamaalt, oli pankur ja suurima poe omanik, valmistas veini

Rohkem

Microsoft Word - Aastaraamat 2013.docx

Microsoft Word - Aastaraamat 2013.docx Saaremaa Ühisgümnaasium 1 Koostaja, toimetaja ning kujundaja: Hedi Larionov Artiklite autorid: Viljar Aro, Marek Schapel, Indrek Peil, Anne Teigamägi, Marika Pärtel, Merle Prii, Kersti Truverk, Paavo Kuuseok,

Rohkem

2015 aasta veebruari tulumaksu laekumise lühianalüüs aasta veebruari lühianalüüs pole eriti objektiivne, sest veebruari lõpuks polnud tuludeklar

2015 aasta veebruari tulumaksu laekumise lühianalüüs aasta veebruari lühianalüüs pole eriti objektiivne, sest veebruari lõpuks polnud tuludeklar 2015 aasta i tulumaksu laekumise lühianalüüs. 2015 aasta i lühianalüüs pole eriti objektiivne, sest i lõpuks polnud tuludeklaratsioonid laekunud veel üle 2500 ettevõttelt. Rahandusministeerium püüdis küll

Rohkem

Kodutöö Töö eesmärk: Antud töö eesmärgiks on analüüsida vabalt valitud andmestikust leiduvat infot ning luua antud teema kohta ülesandeid, mille lahen

Kodutöö Töö eesmärk: Antud töö eesmärgiks on analüüsida vabalt valitud andmestikust leiduvat infot ning luua antud teema kohta ülesandeid, mille lahen Kodutöö Töö eesmärk: Antud töö eesmärgiks on analüüsida vabalt valitud andmestikust leiduvat infot ning luua antud teema kohta ülesandeid, mille lahendamisel kasutan praktikumis omandatud oskusi. Käsitlen

Rohkem

Liidupäev 2014 MTÜ EESTI SÕUDELIIT 2014.a LIIDUPÄEVA PROTOKOLL Liidupäeva toimumise aeg: 25.veebruar 2014, Algus kell 16.00, lõpp kell Liidupäev

Liidupäev 2014 MTÜ EESTI SÕUDELIIT 2014.a LIIDUPÄEVA PROTOKOLL Liidupäeva toimumise aeg: 25.veebruar 2014, Algus kell 16.00, lõpp kell Liidupäev MTÜ EESTI SÕUDELIIT 2014.a LIIDUPÄEVA PROTOKOLL Liidupäeva toimumise aeg: 25.veebruar 2014, Algus kell 16.00, lõpp kell 19.45 Liidupäeva toimumise koht: Tallinn, Valge tn 16, EMT peakontori koosolekusaal

Rohkem

(10. kl. I kursus, Teisendamine, kiirusega, kesk.kiirusega \374lesanded)

(10. kl. I kursus, Teisendamine, kiirusega, kesk.kiirusega  \374lesanded) TEISENDAMINE Koostanud: Janno Puks 1. Massiühikute teisendamine Eesmärk: vajalik osata teisendada tonne, kilogramme, gramme ja milligramme. Teisenda antud massiühikud etteantud ühikusse: a) 0,25 t = kg

Rohkem

Võistlustingimused 2017 Sisukord: 1. Masinaklassid 2. Tehnilised tingimused 3. Lipud ja märguanded 4. Ajakava ja võistlejate/kohtunike koosolek 5. Pun

Võistlustingimused 2017 Sisukord: 1. Masinaklassid 2. Tehnilised tingimused 3. Lipud ja märguanded 4. Ajakava ja võistlejate/kohtunike koosolek 5. Pun Võistlustingimused 2017 Sisukord: 1. Masinaklassid 2. Tehnilised tingimused 3. Lipud ja märguanded 4. Ajakava ja võistlejate/kohtunike koosolek 5. Punktiarvestus 6. Karistused 7. Võistlustele registreerumise

Rohkem

Robomadin 2019 Sumo võistluse reeglid 1. Tutvustus Käesolev dokument sätestab reeglid Mini Sumo, LEGO Sumo ja mbot Sumo robotitele. Reeglid tulenevad

Robomadin 2019 Sumo võistluse reeglid 1. Tutvustus Käesolev dokument sätestab reeglid Mini Sumo, LEGO Sumo ja mbot Sumo robotitele. Reeglid tulenevad Robomadin 2019 Sumo võistluse reeglid 1. Tutvustus Käesolev dokument sätestab reeglid Mini Sumo, LEGO Sumo ja mbot Sumo robotitele. Reeglid tulenevad Robotexi reeglitest. 2. Robotite klassid Robomadin

Rohkem

45. TARTU NOORTETUUR EMV mitmepäevasõidus noortele (M16) 22. Janek Ermeli mälestusvõistlused EJL EMV kategooria Etapi paremusjärjestus IV etapp - grup

45. TARTU NOORTETUUR EMV mitmepäevasõidus noortele (M16) 22. Janek Ermeli mälestusvõistlused EJL EMV kategooria Etapi paremusjärjestus IV etapp - grup Etapi paremusjärjestus Distants 54 km (4 x 3,5 km) Koht 2 3 4 5 6 7 8 9 0 2 3 4 5 6 7 8 9 20 2 22 23 24 25 26 27 28 29 30 3 32 33 34 35 36 37 38 39 40 4 42 43 44 45 46 47 48 Võitja keskmine kiirus 39,320

Rohkem

Polünoomi juured Juure definitsioon ja Bézout teoreem Vaadelgem polünoomi kus K on mingi korpus. f = a 0 x n + a 1 x n a n 1 x

Polünoomi juured Juure definitsioon ja Bézout teoreem Vaadelgem polünoomi kus K on mingi korpus. f = a 0 x n + a 1 x n a n 1 x 1 5.5. Polünoomi juured 5.5.1. Juure definitsioon ja Bézout teoreem Vaadelgem polünoomi kus K on mingi korpus. f = a 0 x n + a 1 x n 1 +... + a n 1 x + a n K[x], (1) Definitsioon 1. Olgu c K. Polünoomi

Rohkem

Kommunikatsioonisoovitused

Kommunikatsioonisoovitused Meediaülevaade - AEG Riigikantselei 2018 05:30-05:45 06:00-06:15 06:30-06:45 07:00-07:15 07:30-07:45 08:00-08:15 08:30-08:45 09:00-09:15 09:30-09:45 10:00-10:15 10:30-10:45 11:00-11:15 11:30-11:45 12:00-12:15

Rohkem

OÜ Lemonsport Hummel spordivarustus Raplamaa JK õpilastele ja pereliikmetele Valik september Jalgpallikooli võistlus- ja treeningvarustus 20

OÜ Lemonsport Hummel spordivarustus Raplamaa JK õpilastele ja pereliikmetele Valik september Jalgpallikooli võistlus- ja treeningvarustus 20 OÜ Lemonsport Hummel spordivarustus Raplamaa JK õpilastele ja pereliikmetele Valik september 2016 -... Jalgpallikooli võistlus- ja treeningvarustus 2016/17 Jalgpallisärk 22.- 100% polüester Suurused 6/8,

Rohkem

Eetika kui tulevikuvaluuta tarbimiskeskkonnas!? Dr. Mari Kooskora Dotsent, EBS Ärieetikakeskuse juhataja Pilt: Mari Kooskora Sügis

Eetika kui tulevikuvaluuta tarbimiskeskkonnas!? Dr. Mari Kooskora Dotsent, EBS Ärieetikakeskuse juhataja Pilt:   Mari Kooskora Sügis Eetika kui tulevikuvaluuta tarbimiskeskkonnas!? Dr. Mari Kooskora Dotsent, EBS Ärieetikakeskuse juhataja Pilt: www.aaii.com Mari Kooskora Sügis 2013 1 Pisut taustast (EPL, H. Mets, nov 2005) Mari Kooskora

Rohkem

View PDF

View PDF Fitbit Ionic - ikoonilisest nutikellast natuke puudu, kuid spordiks ja kontoriks käib 11. aprill 2018-1:27 Autor: Kaido Einama Fitbiti nutikellad on balansseerinud pulsikella ja nutikella piiril ning viimasel

Rohkem

Microsoft Word - KML juhend _loplik

Microsoft Word - KML juhend _loplik Eesti Korvpalliliit KORVPALLI MEISTRILIIGA VÕISTLUSJUHEND hooajaks 2014/2015 kinnitatud 27. juuni 2014 täiendatud 05.09.2014 Sisukord I. Üldsätted... 4 2. KML mõiste ja eesmärk... 4 3. Meistriliiga auhinnad...

Rohkem

TV_10_OS_IVetapp

TV_10_OS_IVetapp TV 10 olümpiastarti PÕLVAMAA ja VÕRUMAA IV etapp Võru Spordikeskuse staadion T+PV 2005.-2006.a s T+PN 2007.a ja nooremad Üld- Koht Võru Põlva nr Võistleja Sünniaeg Kool tulemus eel-võistlus finaal PV ketas

Rohkem

juh125

juh125 EJL juhatuse koosoleku protokoll nr. 125 kuupäev: 26.03.2013 koht: EJL algus: 15:05 osalejad: Andrus Poksi, Jüri Käo, Toomas Tõniste, Egon Mats, Arnout Lugtmeijer peasekretär: Ott Kallas protokollija:

Rohkem

Slaid 1

Slaid 1 Eesti kinnisvaraturg Mihkel Eliste Arco Vara kinnisvaraanalüütik 26.04.2019 Tartu Tänased teemad Eesti kui tervik Tallinn, Tartu, Pärnu ja ülejäänud Eesti Elukondliku kinnisvara turg Mõningal määral muud

Rohkem

(Microsoft Word - ÜP küsimustiku kokkuvõte kevad 2019)

(Microsoft Word - ÜP küsimustiku kokkuvõte kevad 2019) Ümbrikupalkade küsimustiku kokkuvõte Ülevaade on koostatud alates 2017. aasta kevadest korraldatud küsitluste põhjal, võimalusel on võrdlusesse lisatud ka 2016. aasta küsitluse tulemused, kui vastava aasta

Rohkem

Uurimistöö Sulgpall

Uurimistöö Sulgpall Uurimistöö Sulgpall Koostaja:Anna Martha Seer Juhendaja:Annely Seer Laagri Kool 5.s Sissejuhatus Valisin sulgpalli sellepärast,et... Tegelen ise sulgpalliga Sulgpall on huvitav Sulgpallis on palju erinevaid

Rohkem

Vaba aja sisustamise ümbermõtestamine?

Vaba aja sisustamise ümbermõtestamine? Vaba aja sisustamise ümbermõtestamine? EGGA teabepäev Tallinnas, 21. mail 2019 Reeli Sirotkina Alustuseks Meeste Garaaž https://www.youtube.com/watch?v=ulyghzh 2WlM&list=PLBoPPphClj7l05PQWJQklXpATfd8 D_Vki&index=2&fbclid=IwAR1_QO2DVxE59E1

Rohkem

Microsoft Word - Eesti-turism2015

Microsoft Word - Eesti-turism2015 EESTI JA EUROOPA TURISM 215 EUROOPA TURISM Maailma Turismiorganisatsiooni (UNWTO) esialgsetel andmetel kasvas 215.a. kokkuvõttes välisturism kogu maailmas 4,4% (allikas: UNWTO World Tourism Barometer,

Rohkem

Print\A4\QualifyReduced.pmt

Print\A4\QualifyReduced.pmt Treeningsõit + kvalifikatsioonisõit - minutit /0/0 0: Sorted on Best time Practice started at 0:: Best Tm s In Class Entrant..0..... :0.0. I Optitrans Armin-Marlon MÄNGEL:0.0. Noored :0. 0. 0 Noored A

Rohkem

ambla.xls

ambla.xls Ambla valla lahtised MV kergejõustikus 26. mai 2001 Ambla staadion Kuni 16-aastaste tüdrukute 100 m jooks 1. Marili Toots 14,44 2. Elo Strauss 15,66 3. Kristi Lomp 15,68 4. Heike Petter 15,95 5. Kristi

Rohkem

HIV-nakkuse levik Eestis ETTEKANNE KOOLITUSEL INIMKAUBANDUSE ENNETAMINE- KOOLITUS ÕPETAJATELE NOORSOOTÖÖTAJATELE JA KUTSENÕUSTAJATELE Sirle Blumberg A

HIV-nakkuse levik Eestis ETTEKANNE KOOLITUSEL INIMKAUBANDUSE ENNETAMINE- KOOLITUS ÕPETAJATELE NOORSOOTÖÖTAJATELE JA KUTSENÕUSTAJATELE Sirle Blumberg A HIV-nakkuse levik Eestis ETTEKANNE KOOLITUSEL INIMKAUBANDUSE ENNETAMINE- KOOLITUS ÕPETAJATELE NOORSOOTÖÖTAJATELE JA KUTSENÕUSTAJATELE Sirle Blumberg AIDS-i Ennetuskeskus HIV-nakkuse olukorra analüüs. Ohustatud

Rohkem

6

6 TALLINNA ÕISMÄE GÜMNAASIUMI ÕPPESUUNDADE KIRJELDUSED JA NENDE TUNNIJAOTUSPLAAN GÜMNAASIUMIS Õppesuundade kirjeldused Kool on valikkursustest kujundanud õppesuunad, võimaldades õppe kolmes õppesuunas. Gümnaasiumi

Rohkem

Microsoft Word - EAL rahvasprindi võistlusmäärus 2019.doc

Microsoft Word - EAL rahvasprindi võistlusmäärus 2019.doc RAHVASPRINDI VÕISTLUSMÄÄRUS Kehtib alates 01.01.2019 1. MÄÄRANG Rahvasprint on kiirusvõistlus, mis viiakse läbi ralli lisakatsetele sarnastel, üldiseks liikluseks suletud teedel või territooriumidel. 2.

Rohkem

Relatsiooniline andmebaaside teooria II. 6. Loeng

Relatsiooniline andmebaaside teooria II. 6. Loeng Relatsiooniline andmebaaside teooria II. 5. Loeng Anne Villems ATI Loengu plaan Sõltuvuste pere Relatsiooni dekompositsioon Kadudeta ühendi omadus Sõltuvuste pere säilitamine Kui jõuame, siis ka normaalkujud

Rohkem

Ühinenud kinnisvarakonsultandid ja Adaur Grupp OÜ alustasid koostööd

Ühinenud kinnisvarakonsultandid ja Adaur Grupp OÜ alustasid koostööd Ühinenud kinnisvarakonsultandid ja Adaur Grupp OÜ alustasid koostööd Alates 2011. a. kevadest on alustanud koostööd Ühinenud Kinnisvarakonsultandid OÜ ja Adaur Grupp OÜ. Ühinenud Kinnisvarakonsultandid

Rohkem

Esialgsed tulemused

Esialgsed tulemused Eesti toiduainetööstuse plaanid konkurentsivõime tõstmiseks Toiduainetööstus Käive 1,7 miljardit - üks olulisemaid sektoreid Eesti tööstuses! Eksport 660 miljonit eurot ~14 500 töötajat 1 Kõrged tööjõukulud

Rohkem

Slaid 1

Slaid 1 on tuntuim Lõuna-Itaalia suurkooperatiiv, mis asub Puglia veinipiirkonna keskel Salentos ning tegutseb aastast 1989. 2007, 2009 ja 2014 aastatel sai Vinitalyl parima Itaalia veinimaja tiitli. 2005, 2006

Rohkem

PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019

PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019 PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019 SISUKORD 1. SLAIDIESITLUS... 3 1.1. Esitlustarkvara... 3 1.2. Slaidiesitluse sisu... 3 1.3. Slaidiesitluse vormistamine... 4 1.3.1 Slaidid...

Rohkem

Microsoft PowerPoint - VKP_VÜFdial_J_AnnikaUettekanne_VKP_ _taiendatudMU.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - VKP_VÜFdial_J_AnnikaUettekanne_VKP_ _taiendatudMU.ppt [Compatibility Mode] Kuidas arendada kohalikke avalikke teenuseid omavalitsuste ja kodanikuühenduste koostöös? Annika Uudelepp Praxise juhatuse liige, Valitsemise ja kodanikeühiskonna programmi direktor 16.09.2009 Tallinnas

Rohkem

Slide 1

Slide 1 Eesti Maastikuvibu Liit & International Field Archery Association Maastikuvibu instuktori koolitus 2015 Vibulaskmine, see on imelihtne TABA KÜMNESSE ja SIIS KORDA SEDA Eesti Maastikuvibu Liit (est EML,

Rohkem

Portfoolio Edgar Volkov Ehtekunsti eriala 2015

Portfoolio Edgar Volkov Ehtekunsti eriala 2015 Portfoolio Edgar Volkov Ehtekunsti eriala 2015 Curriculum vitae Edgar Volkov Sündinud 1992 Tallinnas edgar.volkov@hotmail.com Haridus Tallinna Kunstigümnaasium (2009-2012) Eesti Kunstiakadeemia Ehte- ja

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation KINNISVARATURU ÜLEVAADE JUUNI 217 Allikad: Maa-amet, city24, Eesti Pank, Statistikaamet Indeksi muutused võrreldes : -kaalutud keskmise m² muutus hinnatipuga (detsember 216): -1% -kaalutud keskmise m²

Rohkem

RAPLA MAAKONNA MEISTRIVÕISTLUSED MK JUHAN LAHTISED MEISTRIVÕISTLUSED Kivi-Vigala, 14. märts a sündinud ja nooremad 2004a sündinud ja nooremad

RAPLA MAAKONNA MEISTRIVÕISTLUSED MK JUHAN LAHTISED MEISTRIVÕISTLUSED Kivi-Vigala, 14. märts a sündinud ja nooremad 2004a sündinud ja nooremad RAPLA MAAKONNA MEISTRIVÕISTLUSED MK JUHAN LAHTISED MEISTRIVÕISTLUSED Kivi-Vigala, 1. märts 215 199a sündinud ja nooremad 2a sündinud ja nooremad 27a sündinud ja nooremad 3kg 3kg 22kg 1 Kaarel Tamm (SK

Rohkem

Erasmus+ EESKUJUD ÜHISTE VÄÄRTUSTE EDENDAMINE

Erasmus+ EESKUJUD ÜHISTE VÄÄRTUSTE EDENDAMINE Erasmus+ EESKUJUD ÜHISTE VÄÄRTUSTE EDENDAMINE LÖÖGE KAASA > kui olete õpetaja või sotsiaaltöötaja ja sooviksite korraldada oma kogukonnas üritust, kus osaleb mõni eeskujuks olev inimene > kui soovite osaleda

Rohkem

Kuldkaruke Kohtla-Järve 20kg 23kg 26kg 29kg 32kg 35kg 1 Tristan Kiipus, Tulevik 2 Eryk Krawczyk, Kuldkaru 3 Ivan Chykhlin, Kuldkaru 4

Kuldkaruke Kohtla-Järve 20kg 23kg 26kg 29kg 32kg 35kg 1 Tristan Kiipus, Tulevik 2 Eryk Krawczyk, Kuldkaru 3 Ivan Chykhlin, Kuldkaru 4 Kohtla-Järve kg kg 6kg 9kg kg kg Tristan Kiipus, Tulevik Eryk Krawczyk, Kuldkaru Ivan Chykhlin, Kuldkaru Krsitaps Suncelis, Real Andrei Lapin, Kuldkaru Reigo Lain, Tapa VSK Reigo Koov, Tulevik Raian Romantšuk,

Rohkem

ESM-paarikas kyssid-vassid-50

ESM-paarikas kyssid-vassid-50 1) Seda spordiala olevat omal ajal harrastanud nii Stalin, Lenin kui ka isegi Peeter I. Spordiala oli NSV Liidus 20. sajandil väga populaarne, pärast II maailmasõda võrreldi selle populaarsust isegi jalgpalliga.

Rohkem

Tootmine_ja_tootlikkus

Tootmine_ja_tootlikkus TOOTMINE JA TOOTLIKKUS Juhan Lehepuu Leiame vastused küsimustele: Mis on sisemajanduse koguprodukt ja kuidas seda mõõdetakse? Kuidas mõjutavad sisemajanduse koguprodukti muutused elatustaset? Miks sõltub

Rohkem

Kuidas hoida tervist töökohal?

Kuidas hoida tervist töökohal? Kuidas hoida tervist töökohal? Kristjan Port, TLU 25.04.2017 Tööinspektsiooni konverents Kas aeg tapab?. Mis on tervis? Teadmatus võib olla ratsionaalne. On olukordi milles teadmiste hankimise kulud ületavad

Rohkem

SAF 7 demo paigaldus. 1.Eeldused SAF 7 demo vajab 32- või 64-bitist Windows 7, Window 8, Windows 10, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012, Wind

SAF 7 demo paigaldus. 1.Eeldused SAF 7 demo vajab 32- või 64-bitist Windows 7, Window 8, Windows 10, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012, Wind SAF 7 demo paigaldus. 1.Eeldused SAF 7 demo vajab 32- või 64-bitist Windows 7, Window 8, Windows 10, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2, Windows Server 2016 või Windows

Rohkem

A Peet Üldiseid fakte diabeedi tekkemehhanismide kohta \(sealhulgas lühiülevaade

A Peet Üldiseid fakte diabeedi tekkemehhanismide kohta \(sealhulgas lühiülevaade Suhkurtõve esinemissagedus lastel Diabeedi tekkepõhjused Aleksandr Peet SA TÜK Lastekliinik Suhkruhaiguse tüübid 1. tüüpi suhkruhaigus (T1D) Eestis 99,9% juhtudest kõhunääre ei tooda insuliini 2. tüüpi

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Tartu_seminar_2008_1 [Read-Only]

Microsoft PowerPoint - Tartu_seminar_2008_1 [Read-Only] Fundamentaalne analüüs Sten Pisang Tartu 2008 Täna tuleb juttu Fundamentaalse analüüsi olemusest Erinevatest meetoditest Näidetest 2 www.lhv.ee Mis on fundamentaalne analüüs? Fundamentaalseks analüüsiks

Rohkem

Print\A4\QualifyReduced.pmt

Print\A4\QualifyReduced.pmt Sorted on Best time Treeningsõit + kvalifikatsioonisõit - 0 minutit.0.0 :00 Practice started at :0: Best Tm s In Nat Class Entrant 0.0 Vabaklass WD Mitsubishi Lancer Evo V 0.0 0. Esivedu....0 Lada 0..

Rohkem

Saalijalgpalli KV juhend

Saalijalgpalli KV juhend Eesti 2018/2019. a saalijalgpalli karikavõistluste ja Superkarika finaali juhend Kinnitatud EJL juhatuse poolt 1.08.2018. SISUKORD Preambul... 4 I ÜLDSÄTTED... 4 Artikkel 1 Reguleerimisala... 4 Artikkel

Rohkem

Slide 1

Slide 1 Eesti Vabariik 100 EV 100 korraldustoimkond, Riigikantselei Eesti Vabariik 100 programmi ülesehitus ja korraldus Eesti Vabariik 100 2018 mõõdetakse välja 100 aastat Eesti riigi loomisest. EV 100 tähistamiseks:

Rohkem

SKV_V_etapp_2018_juhend

SKV_V_etapp_2018_juhend Võistlusjuhend 2018. a. Superkrossi karikavõistluste V etapp Auhinnapood karikatele 2018. a Krosskart karikavõistluste III etapp Pühapäeval, 27. mai 2018. a Raassilla krossirada, Vilimeeste küla, Tarvastu

Rohkem