Männiku (mitte Rait Männiku) spordipaarismäng 2018 Küsimused: Ove Põder, Igor Habal, Tauno Vahter 1. Vasakpoolsel fotol oleval põhjamaalasest sportlas

Suurus: px
Alustada lehe näitamist:

Download "Männiku (mitte Rait Männiku) spordipaarismäng 2018 Küsimused: Ove Põder, Igor Habal, Tauno Vahter 1. Vasakpoolsel fotol oleval põhjamaalasest sportlas"

Väljavõte

1 Männiku (mitte Rait Männiku) spordipaarismäng 2018 Küsimused: Ove Põder, Igor Habal, Tauno Vahter 1. Vasakpoolsel fotol oleval põhjamaalasest sportlasel (s. 1959) jäi 1980-ndatel aastatel kõigest 0,05 sekundit puudu sellest, et olla neljakordne olümpiavõitja (täpsemalt oli ta 0,05 sekundit liiga aeglane). Selle nurjas üks NSVLiidu sportlane. Kes on fotol? a Rio de Janeiro olümpiamängude maskottideks olid Vinicius ja Tom. Vinicius (paremal) leidis ühel spordialal kasutamist ka ametliku vahendina. Mis spordiala? 3. Millistel olümpiamängudel (ühed mängud): - oli tõstmises viimast korda kavas surumine; - oli trekisõidus viimast korda kavas tandemisõit; - olid purjetamises esmakordselt võistlusklassiks Soling? 4. Millise Vormel-1s sõidetava raja (vastuseks sobib kas ringraja nimi, linn kus rada asub või siis riik, mille GP-ga on tegemist) viimase kurvi rajapiiret nimetatakse hellitavalt meistrite seinaks? Hüüdnime teenis ta a etapil toimunud sündmuste eest, mis lõpetas eksmaailmameistrite Damon Hilli, Michael Schumacheri ja Jacques Villeneuve i teekonna. Hiljem on võistlusnädalavahetusel seina ohvriks langenud Jenson Button ja Sebastian Vettel. 5. Kui võrrelda tänavusi Eesti meistrivõistlusi ja Euroopa meistrivõistlusi kergejõustikus, siis ühel selgelt võrreldaval distsipliinil oleks üks EM-i naisvõitja saanud oma võidutulemusega Eesti meistrivõistlustel meeste seas medali. Mis distsipliiniga on tegemist või kes oli see sportlane? 6. Millise tulemusega lõppesid mõlemad poolfinaalid (Argentina USA, Uruguay Jugoslaavia) a jalgpalli MM-il? Tulemuse saab moodustada käesoleva ploki küsimuste numbritest.

2 7. Veidi enam kui 25 aastat tagasi peeti Saksamaal korvpalli EM-võistlused. Turniiri avapäeval kohtus võõrustaja kodupublikule tundmatu Eestiga ning pälvis üllatuslikult kaotuse. Mängu suurim korvikütt oli loomulikult Aivar Kuusmaa, kes skooris 30 punkti. Kes olid aga selles mängus Eesti poolelt paremuselt teine-kolmas korvikütt? Mõlemad said kirja 23 punkti. 8. Üsna äraleierdatud fakt mälumänguküsimustes on Zimbabwe naiste olümpiavõitjaks tulek a Moskva OM-i maahokiturniiril. Suhteliselt üldteada on ka fakt, et pronksmedali pälvis NSVLiidu naiskond, tuues sellega riigile selle spordiala ainsa olümpiamedali. Mis riigi naiskond pälvis aga hõbeda? Enam on tolle kandi sportlased sinasõbrad jää peal mängitava hokiga. 9. Alates aastast on ühe erandiga võitnud kõik tennise Eesti meistritiitlid meeste üksikmängus Vladimir Ivanov. Erand leidis aset aastal. Kes tuli siis Eesti meistriks? Kui nime Ivanov kirjutatakse mälumängus vastuseks üsna sageli, siis sama saab öelda ka küsitava perekonnanime kohta. 10. Pärast talle sooritatud atentaati aastal oli president Ronald Reagani esimene lause teda haiglasse vaatama tulnud abikaasale Honey, I forgot to duck ( kallis, ma unustasin kummardada ), millega ta osundas ühele kuulsale poksijale, kes lausus enam-vähem samad sõnad 55 aastat varem oma abikaasale pärast kaotust oma tagasitulekukohtumises Gene Tunneyle. Kes oli see raskekaalu maailmameister? 11. Kes on parempoolsel fotol olev mitmekordne NSVL-i naiste meister males, kes suri mullu New Yorgis? Ta oli a MM-i pretendentide turniiril teine hiljem maailmameistriks tulnud Olga Rubtsova järel, kuid pühendus mõne aja pärast hoopis prantsuse kirjanduse uurimisele ning töötas mõnda aega professorina ka Tartu Ülikoolis. 12. Millisel suveolümpiamängude kavva kuuluval spordialal tuli aastal kahekordseks Euroopa meistriks Rootsi sportlane Björn Borg ( )?

3 13. Margus Hundi hooaeg Indianapolis Colts i ridades on alanud üle ootuste hästi. Kes on tema klubi põhiquarterback (fotol), kellel jäi terve eelmine hooaeg vigastuse tõttu vahele? Temaga sama perekonnanime kannab üks 1990-ndatel aastatel laskesuusatamises kahekordseks olümpiavõitjaks tulnud mees, ent perekonnanimedel on erinev hääldus. 14. Mis on purjetamises olümpiaajaloo edukaim ilma merepiirita riik kokku on võidetud 8 medalit ( ), ehk siis neli korda rohkem kui põline mereriik Eesti? 15. Milline suusahüppaja (fotodel) on Werner Herzogi aasta dokumentaalfilmi Puusepp suur ekstaas ( Die große Ekstase des Bildschnitzers ) peategelane? Film jälgib küsitava talisportlase ettevalmistusi pikima hüppe püstitamisel tegemist oligi peamiselt lennumäe eksperdiga, kes võitis selle distsipliini MM-tiitli ja aastal. Olümpiakullast jäi ta ilma napimast napimalt. 16. Milline aasta Euroopa karikavõitjate karikasarja võitja jalgpallis on käinud ära nii sügaval mudas kui oma riigi liigajalgpalli tugevuselt neljandal tasandil (praegu ollakse teisel tasandil)? 17. Ehkki Nike oli ettevõtte ajaloo esimestel kümnenditel rohkem seotud jooksuharrastusega ning nende reklaamnäoks kujunes seetõttu Steve Prefontaine, sõlmis Nike oma ajaloo esimese sponsorlepingu hoopis ühe teise spordiala esindajaga, kellega sõlmiti leping juba aastal. Kes oli Nike i esimene reklaamnägu? Hüüdnime Nasty kandev mees sai sellest ilmselt innustust, sest aastal võitis ta 17 turniiri ning tõusis esimeseks ametlikuks maailma esinumbriks. 18. Anatoli Karpov sai aastal taas FIDE-maailmameistriks ning hoidis seda tiitlit aastani. Millise maletaja pidi ta tiitli võitmiseks aastal matšis alistama ning millise kahe maletaja vastu ta matšides edukalt tiitlit kaitses (vastavalt ja aastal)? (2 õiget = 1 p.)

4 19. Aerutamises on olümpiakavva võetud läbi ajaloo järjest lühemaid distantse, aastast võisteldakse koguni 200 meetri distantsil. Mis on olnud aga pikim distants, milles aerutamises on olümpiamängudel võisteldud? Nii pikka distantsi sõideti olümpiamängudel kuni aastani, maailmameistrivõistlustel kuni aastani. 20. Seni viimane kord kui meeste jalgpalli MM-võistluste finaalturniiril kaotab võistkond kõik kolm alagrupimängu ja ei löö nendes ka ühtegi väravat, leidis aset a MM-il, kui sellega said hakkama kaks võistkonda. Mis võistkonnad? Ühe jaoks oli see turniir ka seni ainus kord finaalturniiril osaleda, teine aga osales ka sellesuvisel MM-il. 21. Milline iga kahe aasta tagant korraldatav hilissuvine-varasügisene spordivõistlus langes aastal 11. septembri sündmuste ohvriks ning lükati järgmisesse aastasse? See tõi kaasa selle, et seni paaritutel aastatel korraldatud võistluse kõik järgmised võistlused toimusid paarisaastatel ning kolm sellele võistlusele sarnanevat võistlust lükati omakorda paaritutele aastatele aastal peeti see teist korda ajaloo jooksul väljaspool Briti saari ja USA-d. 22. Kümnevõistluse sees tehtud üksikalade rekorditest ootab uusimana kinnitust kõrgushüppe 2.28 kanadalasest olümpiavõitja Derek Drouin i poolt. Terve rida neist rekorditest on tehtud viimasel kümnendil, kuid nimetage kaks distsipliini, mille rekordid on selles arvestuses kõige vanemad (autoriteks vastavalt Edy Hubacher ja Robert Baker aastal)! 23. Mis riigi tennisenaiskond jõudis aastal esmakordselt Fed Cup i finaali, mis oli seda hinnatavam, et riigi kõige parem tennisist, kelle kontost ei puudu ka Suure Slämmi turniiri esikohad üksikmängus, naiskonna eest ei mänginud? Finaalis jäädi siiski USA-le 2 3 alla. 24. Saksa DV ujuja Kornelia Ender (vasakul) võitis a olümpiamängudel kolm hõbemedalit. Prantsusmaa jalgrattur Jeannie Longo (paremal) jäi a olümpiamängudel individuaalses temposõidus napilt, vähem kui kahe sekundiga medalita. Ometi on need kaks endist sportlast sündinud ühel ja samal aastal (ja seda kuuepäevase vahega). Mis on nende ühine sünniaasta? (+/- 1 aasta = 1 p.)

5 a Pyeongchangi OM-il võistles Eesti lipu all ka kaks sportlast, kellega sama perekonnanime kandnud sportlased on varem tulnud taliolümpiavõitjaks. Mis on need kaks perekonnanime? 26. Milline edukas endine NASCARi sõitja oli tuntud selle poolest, et võidu korral tegi ta oma auto katuselt tagurpidi salto? Ta ei tulnud küll kordagi sarja võitjaks ning aastal jäi teiseks võrdsete punktidega võitja Tony Stewart iga (mõlemad kogusid 2403 punkti) aasta oli jalgrattaspordis Suurbritannia aasta, kui kõik kolm maanteesõidu suurtuuride võitu langes nende riigi kodanike kätte. Varem on sellise saavutuseni küündinud vaid Prantsusmaa aastal. Tol aastal võitis üks auhinnatud rattur oma seitsmenda ja kaheksanda suurtuuri ning tema igipõline konkurent, igavene teine oma ainsa suurtuuri. Kes olid need kaks ratturit? 28. Fotol ei ole mitte mõni Mad Max-filmide tegelane, vaid Inika McPherson. Millisel kergejõustikudistsipliinil on see daam maailma tipptegijate hulgas näiteks a MM-il sai ta 9. koha ja a sise-mm-il 7. koha? 29. Nicaragua juurtega perekond Lopez (Steven Lopez, tema noorem vend Mark Lopez ja noorem õde Diana Lopez) on toonud kolmedelt olümpiamängudelt (2000, 2004, 2008) USA-le kokku viis olümpiamedalit (2 kulda, 1 hõbe, 2 pronksi). Kahjuks on nad toonud kaasa ka kamaluga jama Stevenit ja veel üht venda, kelleks on treener Jean, süüdistatakse USA juuniorite koondise liikmete seksuaalses ahistamises, et mitte öelda vägistamises. Mis spordialal see vahmiil oma sportlikke vägitegusid tegi? 30. Millise aunimetuse pälvisid aastal teiste seas ka järgmised sportlased: Maria Gigova, Andrasz Balczo, Karin Janz, Ri Ho-jun, Teofilo Stevenson, Khorloogiin Bayanmönkh, Włodzimierz Lubański, Nicolae Martinescu ja Ondrej Nepela?

6 31. Fotol olev mees on seni ainus maailmas, kes suutnud heita ketast kaugemale kui 70 meetrit ja tõuganud kuuli kaugemale kui 21 meetrit. Ühel neist kahest distsipliinist on ta tulnud ka olümpiavõitjaks. Kes? 32. Hiljutisel Eesti-Soome vanurite, vabandust, jalgpallilegendide mängul osales mitmeid omaaegseid tuntud mängijaid nagu näiteks ka Rootsi emigreerunud Ott Mõtsnik. Tema aga ei olnud esimene tollane mängija, kes kadus Eesti NSV jalgpallist Rootsi põgenemise tõttu. Kes oli see Tallinna Spordi keskkaitsja, kes lahkus Rootsi juba aasta enne Mõtsnikku? Ka tema osales hiljutises veteranide mängus. 33. Mis aasta? (+/- 1 = 1 p.) - Lindsey Vonn võidab oma seni ainsad MM-tiitlid (kiirlaskumine, gigantslaalom); - Rafael Nadal võidab seni ainsat korda Austraalia lahtised meistrivõistlused; - Roger Federer võidab seni ainsat korda Prantsusmaa lahtised meistrivõistlused; - Alejandro Valverde võidab oma seni ainsa suurtuuri (Vuelta a Espana). 34. Eelmise NHL-i hooaja suurima tuhkatriinuloo pakkus debüüthooajal Stanley Cup i finaali jõudnud (Las) Vegas Golden Knights. Viimati jõuti sarnase saavutuseni hooajal, kui üks kuuest äsja NHL-iga liitunud klubist jõudis Stanley Cup i finaali, kaotades seal aga kuivalt Montreal Canadiensile. Mis klubi jõudis tookord niikaugele, korrates finaalipääsu ka kahel järgmisel aastal, mis on aga jäänud klubi ajaloos seni viimasteks? 35. Selles osas peeti Tour de France il eraldi arvestust ning kandis selle arvestuse liider punast särki. Selle arvestuse võitis kõige enam kordi iirlane Sean Kelly (1982, 1983, 1989). Mis arvestusest on jutt? aastast kuulub pikamaasuusatamise sarja Worldloppet ka Vasaloppet China. Millist laenatud nime kannab aga samuti Worldloppeti sarja kuuluv, USA Wisconsini osariigis sõidetav suusamaraton?

7 37. Tõenäoliselt on üks võikamaid vigastusi, mille jalgpallis võib saada, sääreluu murd. Tuntud jalgpalluritest on selle kurioosse saavutuseni jõudnud üks jalgpallur, kes murdis sääreluu karjääri jooksul kahel korral, sh kumbki kord ise jalal. Vasaku jala murdis see kahel korral Prantsumaa MM-koondisse pääsenud mees aasta oktoobris Liverpooli ja Blackburni vahelises kohtumises, kui tema jalg takerdus võitluses palli pärast muru taha ning läks sääreluu ja pindluu koha pealt katki aasta juunis murdis ta Prantsusmaa ja Hiina vahelises kohtumises parema jala sääreluu ja pindluu, mis jättis ta välja MM-koondisest. Kes? 38. Kes on see Serbia korvpallur (s. 1995), a Aadria liiga kõige väärtuslikum mängija ning praegune Denver Nuggetsi mängija, kes on eelkõige tuntud oma kolmikduublite tegemise võimekuse poolest: hooajal tegi ta neid kuus ning hooajal üheksa? 39. Nii a suveolümpiamängud kui toimusid Helsinkis. Nii a taliolümpiamängud kui toimusid Torinos. Need on seni ainsad korrad, kui olümpiamängud ja küsitav võistlus on samal aastal toimunud samas linnas. Mis on see iga kahe aasta tagant peetav rahvusvaheline tiitlivõistlus, millelt Eesti võitnud medali nii oma lipu all kui mitmeid medaleid võõra lipu all? 40. Kas mäletate veel, kes oli (seni) ainus Pyeongchangi OM-il medali võitnud sportlane, kelle dopinguproov osutus positiivseks? Tegemist oli curlingu segapaaride võistlusel algselt pronksi saanud Vene Föderatsiooni paari meespoolega. Tema perekonnanimi on põhimõtteliselt sama, kui ühel Erika Salumäe omaaegsel ukrainlannast konkurendil, kes a MM-il ja a Hea Tahte Mängudel pälvis naiste sprindis pronksmedali. 41. Austerlanna Elisabeth Theurer tuli a Moskva olümpiamängudel olümpiavõitjaks (boikottide tõttu alamõõdulises) individuaalses koolivõistluses hobusega Mon Cherie. Mon Cherie transportimine Moskvasse oli omaette saavutus, sest suhteliselt väikesesse lennukisse tuli hobuse jaoks ehitada spetsiaalne mahuti. Kes transportis Mon Cherie Moskvasse? 42. Milline tennisist võitis nii kui aastal US Openil tiitli kahes arvestuses?

8 43. Ei juhtu just tihti, et mõne Eesti klubi hingekirja kuuluv mängija teeb kaasa täiskasvanute tiitlivõistlustel. Just nii aga käesoleva aasta võrkpalli MM-il juhtus, kui Austraalia koondist esindas 208 cm pikkune Tartu nurgaründaja. Kes? 44. Sellesuvistel ujumise EM-võistlustel suutsid kaks erinevate riikide ujujat, üks mees ja üks naine tulla 4-kordseks Euroopa meistriks. Nii mees kui naine võitsid oma neli kulda ainult üht stiili ujudes, mis langevad ka kokku. Mees võitis 50 ja 100 meetri distantsi ning kuulus ka 4x100 meetri kombineeritud teateujumise võidukasse meeskonda ja 4x100 meetri kombineeritud teateujumise võidukasse segavõistkonda. Naine võitis nii 50, 100 kui 200 meetri distantsi ning kuulus ka 4x100 meetri kombineeritud teateujumises võidukasse naiskonda. Kes on need kaks ujujat? 45. Fotole on sattunud oma riigi värske president aastast Kes? 46. Iivo Niskanen tuli a Pyeongchangi olümpiamängudel võitjaks meeste 50 km suusatamises. Kes oli enne teda viimane Soome murdmaasuusataja, kes meeste 50 km distantsil olümpiavõitjaks tulnud? 47. Maailma müüduim sporditeemaline arvutimäng on FIFA seeria umbes 260 miljoni müüdud ametliku eksemplariga. Populaarsuselt järgmine on NFL-i teemaline mäng, mida on müüdud üle 130 miljoni eksemplari, valdavalt muidugi USA-s. See mängusari sisaldab ühe reaalse inimese nime (... NFL ). Millise aastal sündinud isiku, endise treeneri ja legendaarse TVkommentaatori nime see ülipopulaarne mängusari kannab? 48. Läti sportlane Toms Skujinš hoidis a 11. juulist kuni 17. juulini enda käes üht uhke kõlaga tiitlit. Millist?

9 49. Carlos Ruiz (vasakpoolsel fotol) on jalgpalli MM-i kvalifikatsiooniturniiride suurim väravakütt läbi aegade. Oma riigi rekordinternatsionaal lõi aastatel kokku 47 mänguga 39 väravat, ent tema pingutustest hoolimata ei pääsenud riik kordagi MM-finaalturniirile (ja ei olegi kunagi pääsenud). Mis riigi jalgpalluriga on tegemist? 50. Kes on see aastal sündinud naissõudja (parempoolsel fotol), kes alustas karjääri Läti värve esindades, ent aastast esindab Iirimaad ning tuli aastal sõudmise naiste ühepaadil maailmameistriks? 51. Vormel-1 maailmameistriks on seni neljal korral tulnud Soome sportlane: Keke Rosberg (1982), Mika Häkkinen (1998, 1999), Kimi Räikkönen (2007). Rosberg aastal ja Häkkinen aastal valiti ka Soome Aasta Sportlaseks. Häkkinen aastal ja Räikkönen aastal aga selle au osaliseks ei saanud. Kes osutusid valituks nondel aastatel? 52. Millise legendaarse kergejõustiklase viimane rahvusvaheliste tiitlivõistluste medal pärineb a Stuttgarti EM-ilt, kus ta meeste 4x100 meetri jooksus sai pronksmedali? oli autoralli MM-sarjas nõue auto ette valmistada seeriatootmises auto raami peal ning seeriatootmiseks loeti see, kui autot oli valmistatud vähemalt 2500 eksemplari. Ühele autotootjale valmistas see aga tõsist peavalu, sest raam oli 3835 mm pikk minimaalse 4000 mm asemel tuligi valmistada 2500 autot sellise pikkusega, et kvalifitseeruda. Millise autotootjaga see lugu juhtus? 54. Eesti Olümpiakomiteel on praegu kolm aupresidenti. Kaks neist on olümpiakomitee endised presidendid Tiit Nuudi ja Mart Siimann. Kes on kolmas? Ta oli olümpiakomitee asepresident ning aastatel oli ta veel ühe asutuse president.

10 a jalgpalli MM-finaalturniirile teenis pääsme ka Austria, ent neil jäi Anschlussi tõttu seal osalemata. Milline riik oleks pidanud Austria asemel finaalturniirile pääsema - nad jäid valikturniiril selles alagrupis Austria järel teiseks, ent FIFA otsustas esmalt pakkuda kohta valikturniiril üldse mitte osalenud Inglismaale, kes loobus ning seejärel Austria koha üldse tühjaks jätta? Riik ei ole seni MM-finaalturniirile pääsenud. 56. Kui vastate õigesti, millisel spordialal kasutatakse vasakpoolsel pildil nähtavaid esemeid, saate ühe punkti! Kui vastate õigesti selle vidina nime, saate ka teise punkti! 57. Tänavune tenniseaasta jääb meelde ka ühe rekordi püstitamise poolest. Nimelt sai Novak Djokovicist esimene tennisist, kes on karjääri jooksul võitnud kõik üheksa Masters 1000 tenniseturniiri. Mis oli viimane turniir, mis enne tänavust hooaega Djokovicil veel võitmata oli? Varem viis korda finaali jõudnud serblane alistas selle turniiri finaalis Roger Federeri, kellele ta oli varem selle turniiri finaalis kolmel korral kaotanud. Vastuseks piisab linna nimest, kus see turniir peetakse. 58. Millised olid viimased taliolümpiamängud, mille võistlused olid samaaegselt Rahvusvahelise Suusaföderatsiooni ehk FIS-i maailmameistrivõistlused ning esikolmikule jagati olümpiamedalite kõrvale ka MM-medaleid? 59. Milles seisneb peamine põhimõtteline vahe riistvõimlemises meeste ja naiste vabaharjutuse reeglites? 60. Tänu Magnus Kirdi suvisele medalivõidule Berliini EM-il on Eesti suutnud võita medali viimaselt neljalt kergejõustiku EM-ilt (2012, 2014, 2016, 2018). Mis riik, mis on läbi ajaloo võitnud kergejõustikus lausa 35 olümpiamedalit (sh 11 kuld-, 14 hõbe- ja 10 pronksmedalit), ei ole aga viimaselt neljalt kergejõustiku EM-ilt võitnud ühtegi medalit?

11 VASTUSED 1. Tomas Gustafson (OP) 2. maadlus (OP) München (OP) 4. Montreal / Kanada / Gilles Villeneuve (IH) m jooks või Dina Asher-Smith (TV) (IH) 7. Sergei Babenko, Rauno Pehka (IH) 8. Tšehhoslovakkia (OP) 9. Kristjan Tamm (OP) 10. Jack Dempsey (IH) 11. Larissa Volpert (TV) 12. ujumine (OP) 13. Andrew Luck (OP) 14. Austria (OP) 15. Walter Steiner (IH) FC Magdeburg (TV) 17. Ilie Nastase (IH) 18. Jan Timman, Gata Kamsky, V.Anand (OP) meetrit (IH) 20. Hiina RV, Saudi Araabia (OP) 21. Ryder Cup (IH) 22. kuulitõuge, 1500 meetri jooks (TV) 23. Valgevene (OP) (OP) 25. Veerpalu, Maltsev (OP) 26. Carl Edwards (TV) 27. Jacques Anquetil, Raymond Poulidor (IH) 28. kõrgushüpe (OP) 29. taekwondo (OP) 30. NSVLiidu teeneline meistersportlane (IH) 31. Mac Wilkins (OP) 32. Hans Näks (TV) (OP) 34. St. Louis Blues (IH) 35. vahesprint (IH) 36. American Birkebeiner (OP) 37. Djibril Cisse (IH) 38. Nikola Jokic (IH) 39. maleolümpia (OP) 40. Aleksandr Krušelnitski (OP) 41. Niki Lauda (OP) 42. Martina Hingis (TV) 43. Samuel Walker (IH) 44. Adam Peaty, Julia Jefimova (OP) 45. George Weah (IH) 46. Kalevi Hämäläinen (1960) (OP) 47. John Madden (TV) 48. Tour de France i mägedekuningas (OP) 49. Guatemala (IH) 50. Sanita Pušpure (IH) 51. Mika Myllylä, Tero Pitkämäki (OP) 52. Daley Thompson (OP) 53. Peugeot (TV) 54. Andres Lipstok (OP) 55. Läti (OP) 56. kriket, bail (TV) 57. Cincinnati (IH) Sarajevo (IH) 59. naiste vabaharjutus on muusika saatel (OP) 60. Rumeenia (OP)

Microsoft Word - 2. Tokio kriteerium

Microsoft Word - 2. Tokio kriteerium EESTI OLÜMPIAKOMITEE ESINDAJATE KOGU KOOSOLEK Tallinn 11. detsember 2018.a. Päevakorrapunkt EOK kvalifikatsioonikriteeriumide kinnitamine 2020.a. olümpiamängudeks Tokios Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK)

Rohkem

EDL Liiga reeglid 1. ÜLDSÄTTED 1.1. EDL Liiga toimub individuaalse arvestuse alusel, kus mängijad on jagatud hooaja EDL Liiga tulemuste põhj

EDL Liiga reeglid 1. ÜLDSÄTTED 1.1. EDL Liiga toimub individuaalse arvestuse alusel, kus mängijad on jagatud hooaja EDL Liiga tulemuste põhj EDL Liiga reeglid 1. ÜLDSÄTTED 1.1. EDL Liiga toimub individuaalse arvestuse alusel, kus mängijad on jagatud hooaja 2017-2018 EDL Liiga tulemuste põhjal nelja liigasse. a. Premium Liiga (9 osalejat) b.

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation 1. VALIK: viiest parim 2. VALIK: kuuest parim 3. VALIK: seitsmest parim 4. Maailma parim? 5. Vihjeküsimus: AASTA 6. Auhind / tunnustus 7. EILE-TÄNA-HOMME 8. TARTU 9. Üllatus 10. Vihjeküsimus: RIIK 11.

Rohkem

Suusatajate teekond PyeongChang’i

Suusatajate teekond PyeongChang’i Suusatajate keeruline teekond PyeongChang i Ettevalmistus 2017/2018 18 laagrit: 9 laagrit Eestis 9 välislaagrit 152 laagripäeva: 54 p. Eestis 98 p. Välislaagrid 79 päeva mägedes 73 päeva meretasapinnal

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation 1. VALIK: viiest parim 2. VALIK: kuuest parim 3. VALIK: seitsmest parim 4. TULEVIKUTEGIJA 5. Vihjeküsimus: AASTA 6. ÕDE-VEND 7. ÖED 8. VENNAD 9. KAKS 10. Vihjeküsimus: RIIK 11. BELGLANE 12. AINUS 13. 13

Rohkem

Kehaline Kasvatus Ainekava 6. kl. 2 h nädalas õpetaja: Siiri Sülla l trimester Kergejõustik Lähted, kiirendusjooks, süstikjooks, põlve- jala-, sääretõ

Kehaline Kasvatus Ainekava 6. kl. 2 h nädalas õpetaja: Siiri Sülla l trimester Kergejõustik Lähted, kiirendusjooks, süstikjooks, põlve- jala-, sääretõ Kehaline Kasvatus Ainekava 6. kl. 2 h nädalas Kergejõustik Lähted, kiirendusjooks, süstikjooks, põlve- jala-, sääretõste ja ristsammujooks. Jooks kurvis, tõkkejooks, ringteatejooks, täpsusjooks. Kaugushüpe-

Rohkem

FIDE reitingumäärus 1. juuli 2014 Kuremaa, Marek Kolk

FIDE reitingumäärus 1. juuli 2014 Kuremaa, Marek Kolk FIDE reitingumäärus 1. juuli 2014 Kuremaa, 2014. Marek Kolk Artikkel 0. Sissejuhatus Artikkel 0.2 (uus) Millal läheb partii FIDE reitinguarvestusse? Reitinguarvestusse minev turniir tuleb ette registreerida

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation 1. VALIK: viiest parim 2. VALIK: kuuest parim 3. VALIK: seitsmest parim 4. JAANUAR 5. Vihjeküsimus: AASTA 6. VEEBRUAR 7. MÄRTS 8. APRILL 9. MAI 10. Vihjeküsimus: RIIK 11. JUUNI 12. JUULI 13. AUGUST 14.

Rohkem

ESL jõud spordikalender 2010.indd

ESL jõud spordikalender 2010.indd Eestimaa Spordiliit Jõud 2010 Võistluste tulemused KALENDERPLAAN 2011 Eestimaa Spordiliidu Jõud 2010./2011. aasta infoteatmik Koostajad: Tarmo Volt, Arvo Saal Kujundaja ja küljendaja: Riju Johanson Väljaandja:

Rohkem

Slide 1

Slide 1 Eesti Maastikuvibu Liit & International Field Archery Association Maastikuvibu instuktori koolitus 2015 Vibulaskmine, see on imelihtne TABA KÜMNESSE ja SIIS KORDA SEDA Eesti Maastikuvibu Liit (est EML,

Rohkem

2016. a võistluste kokkuvõte a võistlustest

2016. a võistluste kokkuvõte a võistlustest 2016. a võistluste kokkuvõte 2017. a võistlustest Andres Piibeleht EKJL Kohtunikekogu juhatuse esimees 12.11.2016 Millest juttu teeme Juhtumitest, mida saanuks teha paremini (kohtunikud aga ka treenerid

Rohkem

ELVA XXXII TRIATLON Sprint, laste ja noorte Eesti MV, EKV VIII Laupäeval, 17. augustil 2019 VÕISTLUSKESKUS Elvas Verevi järve ääres VANUSEKLASSID JA D

ELVA XXXII TRIATLON Sprint, laste ja noorte Eesti MV, EKV VIII Laupäeval, 17. augustil 2019 VÕISTLUSKESKUS Elvas Verevi järve ääres VANUSEKLASSID JA D ELVA XXXII TRIATLON Sprint, laste ja noorte Eesti MV, EKV VIII Laupäeval, 17. augustil 2019 VÕISTLUSKESKUS Elvas Verevi järve ääres VANUSEKLASSID JA DISTANTSID: I START kell 12:00, stardid on vanuste kaupa

Rohkem

OÜ Lemonsport Hummel spordivarustus Raplamaa JK õpilastele ja pereliikmetele Valik september Jalgpallikooli võistlus- ja treeningvarustus 20

OÜ Lemonsport Hummel spordivarustus Raplamaa JK õpilastele ja pereliikmetele Valik september Jalgpallikooli võistlus- ja treeningvarustus 20 OÜ Lemonsport Hummel spordivarustus Raplamaa JK õpilastele ja pereliikmetele Valik september 2016 -... Jalgpallikooli võistlus- ja treeningvarustus 2016/17 Jalgpallisärk 22.- 100% polüester Suurused 6/8,

Rohkem

EESTI MEISTRIVÕISTLUSED PONIDE TAKISTUSSÕIDUS 2005

EESTI MEISTRIVÕISTLUSED PONIDE TAKISTUSSÕIDUS 2005 Lagedi Treeningvõistlus ja Ülikerge Derby JUHEND Toimumise aeg ja koht: Harjumaa 30.07.2016 Lagedi Ratsaspordikooli võistlusväljak, Lagedi, Võistlustingimused: Võistlusväljak Parkuur nr. 1-4 - liivaplats;

Rohkem

Saaremaa Sügis '97

Saaremaa Sügis '97 3x20 lasku 29/Sep/2018 Põlvelt Lamades Püsti Sünd. Klubi I II I II I II Kl. 1. Tuuli KÜBARSEPP 1994 Elva LK 97 94 191 97 98 195 88 95 183 569 M 2. Sigrit JUHKAM 2000 KL MäLK 93 88 181 96 98 194 94 96 190

Rohkem

KAITSELIIDU AASTA MEISTRIVÕISTLUSED SÕJALISES KOLMEVÕISTLUSES Eesmärk: JUHEND populariseerida sõjalis-sportlikku tegevust kaitseliitlastee hulga

KAITSELIIDU AASTA MEISTRIVÕISTLUSED SÕJALISES KOLMEVÕISTLUSES Eesmärk: JUHEND populariseerida sõjalis-sportlikku tegevust kaitseliitlastee hulga KAITSELIIDU 2019. AASTA MEISTRIVÕISTLUSED SÕJALISES KOLMEVÕISTLUSES Eesmärk: JUHEND populariseerida sõjalis-sportlikku tegevust kaitseliitlastee hulgas. selgitada välja Kaitseliidu 2019. aasta meistrid

Rohkem

Polünoomi juured Juure definitsioon ja Bézout teoreem Vaadelgem polünoomi kus K on mingi korpus. f = a 0 x n + a 1 x n a n 1 x

Polünoomi juured Juure definitsioon ja Bézout teoreem Vaadelgem polünoomi kus K on mingi korpus. f = a 0 x n + a 1 x n a n 1 x 1 5.5. Polünoomi juured 5.5.1. Juure definitsioon ja Bézout teoreem Vaadelgem polünoomi kus K on mingi korpus. f = a 0 x n + a 1 x n 1 +... + a n 1 x + a n K[x], (1) Definitsioon 1. Olgu c K. Polünoomi

Rohkem

TARTU ORIENTEERUMIS- NELJAPÄEVAKUD neljapäevak Tehvandi, 1. august Ajakava: Start avatud: Finiš suletakse: Asukoht: Võistlu

TARTU ORIENTEERUMIS- NELJAPÄEVAKUD neljapäevak Tehvandi, 1. august Ajakava: Start avatud: Finiš suletakse: Asukoht: Võistlu TARTU ORIENTEERUMIS- NELJAPÄEVAKUD 2019 16. neljapäevak Tehvandi, 1. august Ajakava: Start avatud: 16.00 19.00 Finiš suletakse: 19.30 Asukoht: Võistluskeskuse, parkimise ja kohalesõidu tähistuse asukohad:

Rohkem

10. peatükk Perevägivald See tund õpetab ära tundma perevägivalda, mille alla kuuluvad kõik füüsilise, seksuaalse, psühholoogilise või majandusliku vä

10. peatükk Perevägivald See tund õpetab ära tundma perevägivalda, mille alla kuuluvad kõik füüsilise, seksuaalse, psühholoogilise või majandusliku vä Perevägivald See tund õpetab ära tundma perevägivalda, mille alla kuuluvad kõik füüsilise, seksuaalse, psühholoogilise või majandusliku vägivalla aktid, mis leiavad aset perekonnas. Tunni eesmärgid Teada

Rohkem

Microsoft Word - 56ylesanded1415_lõppvoor

Microsoft Word - 56ylesanded1415_lõppvoor 1. 1) Iga tärnike tuleb asendada ühe numbriga nii, et tehe oleks õige. (Kolmekohaline arv on korrutatud ühekohalise arvuga ja tulemuseks on neljakohaline arv.) * * 3 * = 2 * 1 5 Kas on õige, et nii on

Rohkem

VaadePõllult_16.02

VaadePõllult_16.02 OLARI TAAL KES JULGEB EESTIT REFORMIDA? VAADE PÕLLULT Illustratsioonid: Ebba Parviste SKP (miljard USD) RAHVAARV (miljon inimest) SOOME 267 5,5 LÄTI 31 2 majandusvõimsuse vahe 8,6 korda rahvaarvu vahe

Rohkem

Euroopa Liidu tulevik aastal 2013 Euroopa Liidu tulevikust räägitakse kõikjal ja palju, on tekkinud palju küsimusi ning levib igasugust valeinfot, mis

Euroopa Liidu tulevik aastal 2013 Euroopa Liidu tulevikust räägitakse kõikjal ja palju, on tekkinud palju küsimusi ning levib igasugust valeinfot, mis Euroopa Liidu tulevik aastal 2013 Euroopa Liidu tulevikust räägitakse kõikjal ja palju, on tekkinud palju küsimusi ning levib igasugust valeinfot, mis ajab inimesed segadusse. Järgnevalt on ülevaade mõningatest

Rohkem

Valik harjutusi eesti keele postkaartide jaoks Tervitused ja hüvastijätud Grupp töötab paarides, harjutab fraase ja täiendab kaardil olevat veel omapo

Valik harjutusi eesti keele postkaartide jaoks Tervitused ja hüvastijätud Grupp töötab paarides, harjutab fraase ja täiendab kaardil olevat veel omapo Valik harjutusi eesti keele postkaartide jaoks Tervitused ja hüvastijätud Grupp töötab paarides, harjutab fraase ja täiendab kaardil olevat veel omapoolsete tervitus- ja hüvastijätufraasidega. Saab arutleda,

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Ott Ojaveer.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - Ott Ojaveer.ppt [Compatibility Mode] "Kooliolümpiamängud kooli identiteedi kandjana kõrvalseisja seisukohalt." Kool täna vastuvõtt katsete tulemuste põhjal õpilasi 541 noormehi 225 neide 316 töötjid54 töötajaid õpetajaid 45 Kuulsamad vilistlased

Rohkem

RAPLA MAAKONNA MEISTRIVÕISTLUSED MK JUHAN LAHTISED MEISTRIVÕISTLUSED Kivi-Vigala, 14. märts a sündinud ja nooremad 2004a sündinud ja nooremad

RAPLA MAAKONNA MEISTRIVÕISTLUSED MK JUHAN LAHTISED MEISTRIVÕISTLUSED Kivi-Vigala, 14. märts a sündinud ja nooremad 2004a sündinud ja nooremad RAPLA MAAKONNA MEISTRIVÕISTLUSED MK JUHAN LAHTISED MEISTRIVÕISTLUSED Kivi-Vigala, 1. märts 215 199a sündinud ja nooremad 2a sündinud ja nooremad 27a sündinud ja nooremad 3kg 3kg 22kg 1 Kaarel Tamm (SK

Rohkem

IAAF Youth Chief Coach Academy IAAFi noortekoondise peatreenerite kursus Mainz, Saksamaa

IAAF Youth Chief Coach Academy IAAFi noortekoondise peatreenerite kursus Mainz, Saksamaa IAAF Youth Chief Coach Academy IAAFi noortekoondise peatreenerite kursus Mainz, Saksamaa 27.08.-01.09.2017 Eksam I osa 1. Home study pack. Kodune ülesanne enne k u r s u s e a l g u s t e n e s e a n

Rohkem

Mascus - Jatiina esitlus 2017

Mascus - Jatiina esitlus 2017 Veebruar 2017 Kuidas müüa kasutatud tehnikat? Annika Amenberg Mascus Eesti Mis on Mascus? 2 Maailma suurim kasutatud rasketehnika portaal 30 esindust 58 veebilehte 42 keelt 3 Esindused Veebilehed Mascuse

Rohkem

EMVJKR2008.xls

EMVJKR2008.xls EESTI MEISTRIVÕISTLUSED KREEKA-ROOMA MAADLUSES JUUNIORIDELE kg 8 kg DMITRI GORJUŠKO (SK MARGUS UMDA (MK RISTO TEESAAR (MK NELSON) MARTTI LAUBE (TARTU K) JURI HANENKO (SK RAKVERE) ELAR VAHTER (SAAREMAA

Rohkem

Microsoft Word - Tiivustame lapsi liikuma.doc

Microsoft Word - Tiivustame lapsi liikuma.doc Linaliugu, pikka kiudu... Hõissa vastlad Traditsioonilist vastlapäeva tähistamist alustasime kõigepealt üritusega saalis, kus läbi lavastuse tutvustasime lastele vastlakombeid. Kuna meie selle aasta nimikangelased

Rohkem

PÄRNU SPORDIKILB Küsimused: Urmo Kallakas, Märt-Martin Arengu PÄRNU SPORDIKILB Pildil olev Prantsuse väikelinn on meile tuntu

PÄRNU SPORDIKILB Küsimused: Urmo Kallakas, Märt-Martin Arengu PÄRNU SPORDIKILB Pildil olev Prantsuse väikelinn on meile tuntu Küsimused: Urmo Kallakas, Märt-Martin Arengu 1. Pildil olev Prantsuse väikelinn on meile tuntud eelkõige ühe autospordi võistluse keskusena. Samuti on see Pärnu-suurune linn tihedaks peatuspaigaks Tour

Rohkem

5_Aune_Past

5_Aune_Past Kuidas kohaturundus suurendab ettevõtte kasumit? Aune Past Past ja Partnerid Kommunikatsioonibüroo aune@suhtekorraldus.ee 1 Miks inimesed teevad seda, mida nad teevad? Kuidas panna inimesed tegema seda,

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: EESTI PARALÜMPIAKOMITEE registrikood: tänava/talu ni

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: EESTI PARALÜMPIAKOMITEE registrikood: tänava/talu ni MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2018 aruandeaasta lõpp: 31.12.2018 nimi: registrikood: 80097278 tänava/talu nimi, Pärnu mnt 102c maja ja korteri number: linn: Tallinn maakond: Harju maakond

Rohkem

EPOK MV Haapsalu.xls

EPOK MV Haapsalu.xls EPOK MV ujumises 2011 Page 1 of 5 50 vabalt Neiud 1. Anette Remmelg S8-10 Meduus 0.47,55 2. Laura Ubei-Kon S8-10 Meduus 0.50,74 1. Elisabeth Egel S11-13 Meduus 0.51,22 2. Marilin Salström S11-13 Meduus

Rohkem

Microsoft Word - EAL rahvasprindi võistlusmäärus 2019.doc

Microsoft Word - EAL rahvasprindi võistlusmäärus 2019.doc RAHVASPRINDI VÕISTLUSMÄÄRUS Kehtib alates 01.01.2019 1. MÄÄRANG Rahvasprint on kiirusvõistlus, mis viiakse läbi ralli lisakatsetele sarnastel, üldiseks liikluseks suletud teedel või territooriumidel. 2.

Rohkem

Akoolipaev.indd

Akoolipaev.indd Hilli Rand ESIMENE A KLASS JA TARKUSEPÄEV Toimetaja Helle Tiisväli Pildid joonistanud Epp Marguste Hilli Rand ja kirjastus Argo, 2013 www.argokirjastus.ee ISBN 978-9949-527-07-6 Trükitud trükikojas Print

Rohkem

efo09v2pke.dvi

efo09v2pke.dvi Eesti koolinoorte 56. füüsikaolümpiaad 17. jaanuar 2009. a. Piirkondlik voor. Põhikooli ülesanded 1. (VÄRVITILGAD LAUAL) Ühtlaselt ja sirgjooneliselt liikuva horisontaalse laua kohal on kaks paigalseisvat

Rohkem

3. Laskevõistlus "Aasta lühim päev" ÕHKRELVADEST LASKMISES Toetajad: OÜ Masinateenus ja Laskur.ee Ülenurme Õhupüss 20l Poisid Koht Nimi

3. Laskevõistlus Aasta lühim päev ÕHKRELVADEST LASKMISES Toetajad: OÜ Masinateenus ja Laskur.ee Ülenurme Õhupüss 20l Poisid Koht Nimi Õhupüss 20l Poisid Sünd. Klubi Seeriad Kokku 10* I Karel UDRAS 2003 Ülenurme GSK 89 86 175 II Manfred KUKK 2003 Ülenurme GSK 80 87 167 III Markus Jasper LASSEN 2004 Ülenurme GSK 71 75 146 4 Kalev KIVIOJA

Rohkem

View PDF

View PDF Fitbit Ionic - ikoonilisest nutikellast natuke puudu, kuid spordiks ja kontoriks käib 11. aprill 2018-1:27 Autor: Kaido Einama Fitbiti nutikellad on balansseerinud pulsikella ja nutikella piiril ning viimasel

Rohkem

Orbiidile! hooaja info

Orbiidile! hooaja info Orbiidile! hooaja info FIRST LEGO League Eelarve 2018/2019 hooajal Robotimängu väljak 130 EUR + transport Platsi arve hiljemalt oktoobris, meeskonna arve detsembris Esimene meeskond Teise meeskonna registreerimistasu

Rohkem

Õppimine Anne Villems, Margus Niitsoo ja Konstantin Tretjakov

Õppimine Anne Villems, Margus Niitsoo ja Konstantin Tretjakov Õppimine Anne Villems, Margus Niitsoo ja Konstantin Tretjakov Kava Kuulame Annet Essed ja Felder Õppimise teooriad 5 Eduka õppe reeglit 5 Olulisemat oskust Anne Loeng Mida uut saite teada andmebaasidest?

Rohkem

Slaid 1

Slaid 1 on tuntuim Lõuna-Itaalia suurkooperatiiv, mis asub Puglia veinipiirkonna keskel Salentos ning tegutseb aastast 1989. 2007, 2009 ja 2014 aastatel sai Vinitalyl parima Itaalia veinimaja tiitli. 2005, 2006

Rohkem

Eesti keele võõrkeelena olümpiaadi lõppvoor 2013 Kõik ülesanded on siin lühendatult. Valikus on küsimusi mõlema vanuserühma töödest. Ülesanne 1. Kirju

Eesti keele võõrkeelena olümpiaadi lõppvoor 2013 Kõik ülesanded on siin lühendatult. Valikus on küsimusi mõlema vanuserühma töödest. Ülesanne 1. Kirju Eesti keele võõrkeelena olümpiaadi lõppvoor 2013 Kõik ülesanded on siin lühendatult. Valikus on küsimusi mõlema vanuserühma töödest. Ülesanne 1. Kirjuta sõna vastandsõna ehk antonüüm, nii et sõna tüvi

Rohkem

Võistlusülesanne Vastutuulelaev Finaal

Võistlusülesanne Vastutuulelaev Finaal Võistlusülesanne Vastutuulelaev Finaal CADrina 2016 võistlusülesannete näol on tegemist tekst-pilt ülesannetega, milliste lahendamiseks ei piisa ainult jooniste ülevaatamisest, vaid lisaks piltidele tuleb

Rohkem

Kuldkaruke Kohtla-Järve 20kg 23kg 26kg 29kg 32kg 35kg 1 Tristan Kiipus, Tulevik 2 Eryk Krawczyk, Kuldkaru 3 Ivan Chykhlin, Kuldkaru 4

Kuldkaruke Kohtla-Järve 20kg 23kg 26kg 29kg 32kg 35kg 1 Tristan Kiipus, Tulevik 2 Eryk Krawczyk, Kuldkaru 3 Ivan Chykhlin, Kuldkaru 4 Kohtla-Järve kg kg 6kg 9kg kg kg Tristan Kiipus, Tulevik Eryk Krawczyk, Kuldkaru Ivan Chykhlin, Kuldkaru Krsitaps Suncelis, Real Andrei Lapin, Kuldkaru Reigo Lain, Tapa VSK Reigo Koov, Tulevik Raian Romantšuk,

Rohkem

KOMISJONI MÄÄRUS (EL) 2019/ 316, veebruar 2019, - millega muudetakse määrust (EL) nr 1408/ 2013, milles käsitletakse Euroopa L

KOMISJONI  MÄÄRUS  (EL)  2019/  316, veebruar  2019,  -  millega  muudetakse  määrust  (EL)  nr 1408/  2013,  milles  käsitletakse  Euroopa  L 22.2.2019 L 51 I/1 II (Muud kui seadusandlikud aktid) MÄÄRUSED KOMISJONI MÄÄRUS (EL) 2019/316, 21. veebruar 2019, millega muudetakse määrust (EL) nr 1408/2013, milles käsitletakse Euroopa Liidu toimimise

Rohkem

lvk04lah.dvi

lvk04lah.dvi Lahtine matemaatikaülesannete lahendamise võistlus. veebruaril 004. a. Lahendused ja vastused Noorem rühm 1. Vastus: a) jah; b) ei. Lahendus 1. a) Kuna (3m+k) 3 7m 3 +7m k+9mk +k 3 3M +k 3 ning 0 3 0,

Rohkem

EUROOPA NÕUKOGU KONVENTSIOON NAISTEVASTASE- JA KODUVÄGIVALLA ENNETAMISE JA SELLE VASTU VÕITLEMISE KOHTA Istanbuli Konventsioon VABA HIRMUST VABA VÄGIV

EUROOPA NÕUKOGU KONVENTSIOON NAISTEVASTASE- JA KODUVÄGIVALLA ENNETAMISE JA SELLE VASTU VÕITLEMISE KOHTA Istanbuli Konventsioon VABA HIRMUST VABA VÄGIV EUROOPA NÕUKOGU KONVENTSIOON NAISTEVASTASE- JA KODUVÄGIVALLA ENNETAMISE JA SELLE VASTU VÕITLEMISE KOHTA Istanbuli Konventsioon VABA HIRMUST VABA VÄGIVALLAST MILLES SEISNEB NIMETATUD KONVENTSIOONI EESMÄRK?

Rohkem

Microsoft Word - Aastaraamat 2013.docx

Microsoft Word - Aastaraamat 2013.docx Saaremaa Ühisgümnaasium 1 Koostaja, toimetaja ning kujundaja: Hedi Larionov Artiklite autorid: Viljar Aro, Marek Schapel, Indrek Peil, Anne Teigamägi, Marika Pärtel, Merle Prii, Kersti Truverk, Paavo Kuuseok,

Rohkem

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm algklassilastele tr\374kk 2.doc)

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm algklassilastele tr\374kk 2.doc) ALGKLASSILAPSED 1 MINU NIMI ON MINA OLEN PRAEGU TÄNA ON 1. KÄRNERIMAJA JA LILLED KIRJUTA VÕI JOONISTA SIIA KAKS KÄRNERI TÖÖRIISTA KIRJUTA SIIA SELLE TAIME 1. TÖÖRIIST 2. TÖÖRIIST NIMI MIDA ISTUTASID MÕISTA,

Rohkem

juh125

juh125 EJL juhatuse koosoleku protokoll nr. 125 kuupäev: 26.03.2013 koht: EJL algus: 15:05 osalejad: Andrus Poksi, Jüri Käo, Toomas Tõniste, Egon Mats, Arnout Lugtmeijer peasekretär: Ott Kallas protokollija:

Rohkem

Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, a. Tallinna Jär

Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, a. Tallinna Jär Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, 2015. a. Töökirjeldus. Rühma vanus: 5-6 aastased lapsed. Peo teema: Vastlapäev.

Rohkem

maamangud2007_kr-ro_maadlus.xls

maamangud2007_kr-ro_maadlus.xls kg kg MAREK LAINELA (RAPLAMAA MK JUHAN) MARGUS UDEKÜLL (L.-VIRUMAA SK TAPA) KARRO KUUSBERG (RAPLAMAA MK JUHAN) ARGO MITT (PÄRNUMAA SK LEO) FRED HEIMVELL (LÄÄNEMAA MARTNA) ALEKSANDR RUDÕK (L.-VIRUMAA SK

Rohkem

VKE definitsioon

VKE definitsioon Väike- ja keskmise suurusega ettevõtete (VKE) definitsioon vastavalt Euroopa Komisjoni määruse 364/2004/EÜ Lisa 1-le. 1. Esiteks tuleb välja selgitada, kas tegemist on ettevõttega. Kõige pealt on VKE-na

Rohkem

Microsoft Word - Uudiskirja_Toimetulekutoetus docx

Microsoft Word - Uudiskirja_Toimetulekutoetus docx Toimetulekutoetuse maksmine 2014. 2018. aastal Sotsiaalministeeriumi analüüsi ja statistika osakond Toimetulekutoetust on õigus saada üksi elaval isikul või perekonnal, kelle kuu netosissetulek pärast

Rohkem

Pealkiri

Pealkiri Keelelist arengut toetavad FREPY mängud Reili Argus Luksemburgi keelepäev 2015 Taustaks Grammatika omandamisest On rikka ja vaese vormimoodustusega keeli. Mida rikkam vormimoodustus, seda varem hakkab

Rohkem

EESTI PURJELAUALIIDU (SURFILIIDU) ARENGUKAVA SISUKORD Identiteet... 2 Missioon... 2 Väärtuspakkumine... 2 Visioon... 2 Väärtused... 2 Eesmär

EESTI PURJELAUALIIDU (SURFILIIDU) ARENGUKAVA SISUKORD Identiteet... 2 Missioon... 2 Väärtuspakkumine... 2 Visioon... 2 Väärtused... 2 Eesmär EESTI PURJELAUALIIDU (SURFILIIDU) ARENGUKAVA 2017 2020 SISUKORD Identiteet... 2 Missioon... 2 Väärtuspakkumine... 2 Visioon... 2 Väärtused... 2 Eesmärgid ja fookusvaldkonnad... 3 Eesmärgid aastaks 2020...

Rohkem

Tallinna Saksa Gümnaasiumi teatejooksupäeva tulemused 6. september 2017.a. Pendelteatejooks: 2.klassid: 20 x 60 meetrit 1. koht 2a klass 4.10,5 2. koh

Tallinna Saksa Gümnaasiumi teatejooksupäeva tulemused 6. september 2017.a. Pendelteatejooks: 2.klassid: 20 x 60 meetrit 1. koht 2a klass 4.10,5 2. koh Tallinna Saksa Gümnaasiumi teatejooksupäeva tulemused 6. september 2017.a. Pendelteatejooks: 2.klassid: 20 x 60 meetrit 1. koht 2a klass 4.10,5 2. koht 2c klass 4.24,2 3. koht 2b klass 4.26,8 3.klassid:

Rohkem

Microsoft Word - EKVA tegevuse aastaaruanne 2013.doc

Microsoft Word - EKVA tegevuse aastaaruanne 2013.doc EKVA tegevuse aastaaruanne 2013 EKVA tegevuse 2013.a. võib kokku võtta ühte lausesse. EKVA tegevus jätkus. Meie eelmisel aastal valitud juhatus oli 10-liikmeline: president Lembit Talpsepp, asepresident

Rohkem

PowerPointi esitlus

PowerPointi esitlus INNOVATSIOONI TOETAVAD AVALIKU SEKTORI HANKED 16.03.2016 Sigrid Rajalo majandusarengu osakond MIKS? Edukas hangib nutikalt Riigi ostujõud: ca 8 12% SKPst ehk ca 2 miljardit eurot. Euroopa Liidus keskmiselt

Rohkem

Miksikese_e_tanukiri_2017_sugissprint_klassid_2

Miksikese_e_tanukiri_2017_sugissprint_klassid_2 Narva Soldino Gümnaasiumi 2.c klassi võistkond osales edukalt Miksikese online võistluses Осенний Спринт 2017 ja saavutas 2. klasside arvestuses I. koha Miksikese õppekeskkond tänab 2.c klassi õpetajat!

Rohkem

vv05lah.dvi

vv05lah.dvi IMO 05 Eesti võistkonna valikvõistlus 3. 4. aprill 005 Lahendused ja vastused Esimene päev 1. Vastus: π. Vaatleme esiteks juhtu, kus ringjooned c 1 ja c asuvad sirgest l samal pool (joonis 1). Olgu O 1

Rohkem

KOOLIEKSAM AJALUGU Ajaloo koolieksam on kirjalik töö, mis annab maksimaalselt 100 punkti ning kestab 3 tundi ( 180 minutit ). Eksamil on võimalik kasu

KOOLIEKSAM AJALUGU Ajaloo koolieksam on kirjalik töö, mis annab maksimaalselt 100 punkti ning kestab 3 tundi ( 180 minutit ). Eksamil on võimalik kasu KOOLIEKSAM AJALUGU Ajaloo koolieksam on kirjalik töö, mis annab maksimaalselt 100 punkti ning kestab 3 tundi ( 180 minutit ). Eksamil on võimalik kasutada Gümnaasiumi ajaloo atlast. TEEMAD : I EESTI AJALUGU

Rohkem

ELUPUU Eestikeelne nimi Harilik elupuu, levinud ka hiigelelupuu Ladinakeelne nimi Thuja occidentalis ja thuja plicata Rahvapärased nimed Ilmapuu, tule

ELUPUU Eestikeelne nimi Harilik elupuu, levinud ka hiigelelupuu Ladinakeelne nimi Thuja occidentalis ja thuja plicata Rahvapärased nimed Ilmapuu, tule ELUPUU Eestikeelne nimi Harilik elupuu, levinud ka hiigelelupuu Ladinakeelne nimi Thuja occidentalis ja thuja plicata Rahvapärased nimed Ilmapuu, tulelaps Süstemaatiline kuuluvus Puittaimede perekond,

Rohkem

Slide 1

Slide 1 Eesti Vabariik 100 EV 100 korraldustoimkond, Riigikantselei Eesti Vabariik 100 programmi ülesehitus ja korraldus Eesti Vabariik 100 2018 mõõdetakse välja 100 aastat Eesti riigi loomisest. EV 100 tähistamiseks:

Rohkem

Robomadin 2019 Sumo võistluse reeglid 1. Tutvustus Käesolev dokument sätestab reeglid Mini Sumo, LEGO Sumo ja mbot Sumo robotitele. Reeglid tulenevad

Robomadin 2019 Sumo võistluse reeglid 1. Tutvustus Käesolev dokument sätestab reeglid Mini Sumo, LEGO Sumo ja mbot Sumo robotitele. Reeglid tulenevad Robomadin 2019 Sumo võistluse reeglid 1. Tutvustus Käesolev dokument sätestab reeglid Mini Sumo, LEGO Sumo ja mbot Sumo robotitele. Reeglid tulenevad Robotexi reeglitest. 2. Robotite klassid Robomadin

Rohkem

MMM 2018 XII Mehaanikute Mitteametlikud Maailmameistrivõistlused ja nende sõprade üleriigilised meistrivõistlused VÕISTLUSJUHEND Eesmärk: MMM-i eesmär

MMM 2018 XII Mehaanikute Mitteametlikud Maailmameistrivõistlused ja nende sõprade üleriigilised meistrivõistlused VÕISTLUSJUHEND Eesmärk: MMM-i eesmär MMM 2018 XII Mehaanikute Mitteametlikud Maailmameistrivõistlused ja nende sõprade üleriigilised meistrivõistlused VÕISTLUSJUHEND Eesmärk: MMM-i eesmärk on pakkuda kord aastas motomehaanikutele ja teistele

Rohkem

Eesti seenioride meistrivõistlus 09. dets Rapla 40l Õhupüstol Meesveteranid I (55-64) Sise- Koht Eesnimi Perenimi S.a. Klubi Seeriad Σ

Eesti seenioride meistrivõistlus 09. dets Rapla 40l Õhupüstol Meesveteranid I (55-64) Sise- Koht Eesnimi Perenimi S.a. Klubi Seeriad Σ Eesti seenioride meistrivõistlus 09. dets. 2018 Rapla 40l Õhupüstol Meesveteranid I (55-64) 1954-1963 Sise- I Heldur KURIG 1958 Elva LSK 89 92 92 94 367 10 II II Vello KARJA 1960 KL MäLK 93 93 89 89 364

Rohkem

PR_NLE-CN_LegAct_app

PR_NLE-CN_LegAct_app Euroopa Parlament 2014-2019 Istungidokument A8-0054/2016 16.3.2016 * RAPORT soovituse kohta võtta vastu nõukogu otsus, mis käsitleb Horvaatia Vabariigi ühinemist Euroopa Liidu lepingu artiklil K.3 põhineva

Rohkem

KUULA & KORDA INGLISE KEEL 1

KUULA & KORDA INGLISE KEEL 1 KUULA & KORDA INGLISE KEEL 1 KUULA JA KORDA Inglise keel 1 Koostanud Kaidi Peets Teksti lugenud Sheila Süda (eesti keel) Michael Haagensen (inglise keel) Kujundanud Kertu Peet OÜ Adelante Koolitus, 2018

Rohkem

A5_tegevus

A5_tegevus AVATUD MÄNGUVÄLJAD 2017 TEGELUSKAARDID VÄIKELASTELE Kaardid on mõeldud kohapeal kasutamiseks. Kaardi võib lasta lapsel pakist loosiga tõmmata ja mängida nii mitu kaarti nagu parasjagu aega ja jaksu on.

Rohkem

Share wave 5: 50+ in Europe - Coverscreenwizard version IF SKIP_INTROPAGE = 0 CoverscreenWizardIntroPage Järgnev sissejuhatus sisaldab üldküsimu

Share wave 5: 50+ in Europe - Coverscreenwizard version IF SKIP_INTROPAGE = 0 CoverscreenWizardIntroPage Järgnev sissejuhatus sisaldab üldküsimu Share wave 5: 50+ in Europe - Coverscreenwizard version 5.4.2 IF SKIP_INTROPAGE = 0 CoverscreenWizardIntroPage Järgnev sissejuhatus sisaldab üldküsimusi vastaja leibkonna kohta. Lugege tekst kõvasti ette.

Rohkem

Elva lahtised MV , Elva 60l Lamades Mehed Koht Eesnimi Perenimi S.a. Klubi Seeriad Σ Klass I Andreas MASPANOV 1976 Põlva LSK 100,6 1

Elva lahtised MV , Elva 60l Lamades Mehed Koht Eesnimi Perenimi S.a. Klubi Seeriad Σ Klass I Andreas MASPANOV 1976 Põlva LSK 100,6 1 11-12.05.2019, Elva 60l Lamades Mehed Koht Eesnimi Perenimi S.a. Klubi Seeriad Σ Klass I Andreas MASPANOV 1976 Põlva LSK 100,6 103,2 101,7 102,8 102,2 101,2 611,7 I II Ain MURU 1956 KL MäLK 103,9 100,1

Rohkem

MEHED

MEHED 2015 hooaja nominendid Eesti kergejõustiku auhindadele MEHED Roman Fosti Klubi: Stamina SK Treener: Jane Salumäe 10000m, poolmaraton, maraton PB:30:22,54/1:04.42/2:17.54 SB:30:22.54/1:04.42/2:20.22 - MM,

Rohkem

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm 4-6 kl tr\374kkimiseks.doc)

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm 4-6 kl tr\374kkimiseks.doc) 4-6 KLASS 1 Minu nimi on Ma olen praegu Täna on 1. KÄRNERIMAJA JA LILLED Kirjuta või joonista siia kolm kärneri tööriista Kirjuta siia selle taime nimi, 1. TÖÖRIIST 2. TÖÖRIIST 3. TÖÖRIIST mida istutasid

Rohkem

Võistlustingimused 2017 Sisukord: 1. Masinaklassid 2. Tehnilised tingimused 3. Lipud ja märguanded 4. Ajakava ja võistlejate/kohtunike koosolek 5. Pun

Võistlustingimused 2017 Sisukord: 1. Masinaklassid 2. Tehnilised tingimused 3. Lipud ja märguanded 4. Ajakava ja võistlejate/kohtunike koosolek 5. Pun Võistlustingimused 2017 Sisukord: 1. Masinaklassid 2. Tehnilised tingimused 3. Lipud ja märguanded 4. Ajakava ja võistlejate/kohtunike koosolek 5. Punktiarvestus 6. Karistused 7. Võistlustele registreerumise

Rohkem

Mida räägivad logid programmeerimisülesande lahendamise kohta? Heidi Meier

Mida räägivad logid programmeerimisülesande lahendamise kohta? Heidi Meier Mida räägivad logid programmeerimisülesande lahendamise kohta? Heidi Meier 09.02.2019 Miks on ülesannete lahendamise käigu kohta info kogumine oluline? Üha rohkem erinevas eas inimesi õpib programmeerimist.

Rohkem

Saksa keele riigieksamit asendavate eksamite tulemuste lühianalüüs Ülevaade saksa keele riigieksamit asendavatest eksamitest Saksa keele riigi

Saksa keele riigieksamit asendavate eksamite tulemuste lühianalüüs Ülevaade saksa keele riigieksamit asendavatest eksamitest Saksa keele riigi Saksa keele riigieksamit asendavate eksamite tulemuste lühianalüüs 2014 1. Ülevaade saksa keele riigieksamit asendavatest eksamitest Saksa keele riigieksam on alates 2014. a asendatud Goethe-Zertifikat

Rohkem

Lääne-Virumaa noorte kergejõustiku lõppvõistlus Jõuluvõistlus Rakveres Tulemused Tüdrukud m Koht Nimi Sünniaeg Kool Tulemus 1 Laura O

Lääne-Virumaa noorte kergejõustiku lõppvõistlus Jõuluvõistlus Rakveres Tulemused Tüdrukud m Koht Nimi Sünniaeg Kool Tulemus 1 Laura O Lääne-Virumaa noorte kergejõustiku lõppvõistlus Jõuluvõistlus 13.12.13 Rakveres Tulemused Tüdrukud 2000 1 Laura Ong 8.4.00 RRG 8,60 2 Kirke Külmhallik 5.1.00 Kadrina KK 8,66 3 Elisabeth Eiche 22.2.00 RRG

Rohkem

Portfoolio Edgar Volkov Ehtekunsti eriala 2015

Portfoolio Edgar Volkov Ehtekunsti eriala 2015 Portfoolio Edgar Volkov Ehtekunsti eriala 2015 Curriculum vitae Edgar Volkov Sündinud 1992 Tallinnas edgar.volkov@hotmail.com Haridus Tallinna Kunstigümnaasium (2009-2012) Eesti Kunstiakadeemia Ehte- ja

Rohkem

Kiekim mees kirjeldus.docx

Kiekim mees kirjeldus.docx KULLAKERA KANDJAD XII noorte tantsupeo ühitants Tantsu on loonud Margus Toomla ja Karmen Ong 2016. aasta detsembris 2017. aasta noorte tantsupeoks MINA JÄÄN, kirjeldanud Margus Toomla. Muusika ja sõnad

Rohkem

Ranna ML juhend

Ranna ML juhend Eesti 2019. a rannajalgpalli meistrivõistluste Meistriliiga juhend Kinnitatud EJL-i juhatuse poolt 15.04.2019 SISUKORD PREAMBUL... 4 I ÜLDSÄTTED... 4 Artikkel 1 Reguleerimisala... 4 Artikkel 2 Mõisted...

Rohkem

Bülletään nr

Bülletään nr EAL rahvasprindi karikavõistluste üldjuhend Kehtib alates 01.01.2016 1. KARIKAVÕISTLUSTE (KV) ÜLDKORRALDAJA 1.1. 2015. a KV üldkorraldaja on Eesti Autospordi Liit (EAL) koostöös spordiklubidega. 1.2. KV

Rohkem

Hoia oma arvuti turvaline ja kiire 1.Leia start nupust alustades Juhtpaneel 2.Juhtpaneeli aadressiribalt leia Kõik juhtpaneeli üksused 3.Avanenud tööa

Hoia oma arvuti turvaline ja kiire 1.Leia start nupust alustades Juhtpaneel 2.Juhtpaneeli aadressiribalt leia Kõik juhtpaneeli üksused 3.Avanenud tööa Hoia oma arvuti turvaline ja kiire 1.Leia start nupust alustades Juhtpaneel 2.Juhtpaneeli aadressiribalt leia Kõik juhtpaneeli üksused 3.Avanenud tööaknas leia Windows Update 4.Lase arvutil kontrollida

Rohkem

PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019

PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019 PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019 SISUKORD 1. SLAIDIESITLUS... 3 1.1. Esitlustarkvara... 3 1.2. Slaidiesitluse sisu... 3 1.3. Slaidiesitluse vormistamine... 4 1.3.1 Slaidid...

Rohkem

Pärnakad tõid aastanäitusele ligemale 100 teost - Paberleht - Pärnu Postimees

Pärnakad tõid aastanäitusele ligemale 100 teost - Paberleht - Pärnu Postimees Pärnu 1 C Toimetus Klienditugi Kolmapäev, 6. detsember 2017 POSTIMEES PÄRNU POSTIMEES UUDISED ARVAMUS KULTUUR VABA AEG TARBIJA PAB Pärnumaa Video Galerii Sport Krimi Elu Kool Ajalugu Ettevõtluslood Maa

Rohkem

23. Üle Saadjärve ujumine Tulemused Üldjärjestus Koht Nimi Vanuseklass Klubi/Elukoht Tulemus 1 Tiit Matvejev M Ujumise Spordiklubi 23

23. Üle Saadjärve ujumine Tulemused Üldjärjestus Koht Nimi Vanuseklass Klubi/Elukoht Tulemus 1 Tiit Matvejev M Ujumise Spordiklubi 23 23. Üle Saadjärve ujumine 24.07.2016 Tulemused Üldjärjestus 1 Tiit Matvejev M 14-19 Ujumise Spordiklubi 23:51,5 2 Martin Piilberg M 14-19 Ujumise Spordiklubi 23:58,7 3 Margaret Markvardt N 14-19 TOP-Ujumisklubi

Rohkem

raamat5_2013.pdf

raamat5_2013.pdf Peatükk 5 Prognoosiintervall ja Usaldusintervall 5.1 Prognoosiintervall Unustame hetkeks populatsiooni parameetrite hindamise ja pöördume tagasi üksikvaatluste juurde. On raske ennustada, milline on huvipakkuva

Rohkem

Balti noorte võistkondlikud mitmevõistluse meistrivõistlused , Rakvere M U20 100m 1 11 Hans-Christian HAUSENBERG EST 10,87 +2

Balti noorte võistkondlikud mitmevõistluse meistrivõistlused , Rakvere M U20 100m 1 11 Hans-Christian HAUSENBERG EST 10,87 +2 Balti noorte võistkondlikud mitmevõistluse meistrivõistlused 20.-21.05.2017, Rakvere M U20 100m 1 11 Hans-Christian HAUSENBERG 18.09.1998 EST 10,87 +2.5 890 j. 3 2 12 Kristo SIMULASK 20.03.1998 EST 10,96

Rohkem

Slide 1

Slide 1 Imetajate jäljed JÄLJED metssiga, metskits, põder Autorid: Külli Kalamees-Pani, Aivo Tamm, Veljo Runnel, 2011 Joonised: Veljo Runnel Fotod: Külli Kalamees-Pani, Aivo Tamm www.natmuseum.ut.ee Sõrgade jäljed

Rohkem

Saalijalgpalli KV juhend

Saalijalgpalli KV juhend Eesti 2018/2019. a saalijalgpalli karikavõistluste ja Superkarika finaali juhend Kinnitatud EJL juhatuse poolt 1.08.2018. SISUKORD Preambul... 4 I ÜLDSÄTTED... 4 Artikkel 1 Reguleerimisala... 4 Artikkel

Rohkem

my_lauluema

my_lauluema Lauluema Lehiste toomisel A. Annisti tekst rahvaluule õhjal Ester Mägi (1983) Soran Alt q = 144 Oh se da ke na ke va de ta, ae ga i lust üü ri kes ta! üü ri kes ta! 3 Ju ba on leh tis lei na kas ke, hal

Rohkem

esl-2018.xlsx

esl-2018.xlsx Kuld Hõbe Pronks VÕISTKONDLIK PAREMUSJÄRJESTUS Individuaalsete punktide jaotus Osalejaid Koht Maakonnad Kokku Arvesse läheb 10 paremat Mehi Naisi Kokku Võite Medaleid 1 I-Viru 93 10 10 10 10 9 9 9 9 9

Rohkem

Miksikese_e_tanukiri_2017_sugissprint_ind_3

Miksikese_e_tanukiri_2017_sugissprint_ind_3 Narva Soldino Gümnaasiumi 3.a klassi õpilane Артём Калашников osales edukalt Miksikese online võistluses «Осенний Спринт» ja saavutas 3. klasside arvestuses 1. koha Miksikese õppekeskkond tänab 3.a klassi

Rohkem

M16 Final Decision_Recalculation of MTR for EMT

M16 Final Decision_Recalculation of MTR for EMT 1 OTSUS Tallinn 22.juuni 2007 J.1-45/07/7 Mobiiltelefonivõrgus häälkõne lõpetamise hinnakohustuse kehtestamine AS EMT- le Sideameti 21. märtsi 2006. a otsusega nr J.1-50/06/2 tunnistati AS EMT (edaspidi

Rohkem

TALLINNA SPORDI- JA NOORSOOAMET KÄSKKIRI Tallinn kuupäev digiallkirjas nr MTTK2500/18 Mittetulundustegevuseks toetuse eraldamine Tallinna Linnavolikog

TALLINNA SPORDI- JA NOORSOOAMET KÄSKKIRI Tallinn kuupäev digiallkirjas nr MTTK2500/18 Mittetulundustegevuseks toetuse eraldamine Tallinna Linnavolikog TALLINNA SPORDI- JA NOORSOOAMET KÄSKKIRI Tallinn kuupäev digiallkirjas nr MTTK2500/18 Mittetulundustegevuseks toetuse eraldamine Tallinna Linnavolikogu 17. juuni 2010 määrusega nr 38 kinnitatud "Tallinna

Rohkem

Jaanuar 2014 Jaanuaris jätkusid projektitegevused uue hooga. Jaanuari keskpaigaks tuli täita õpetajate küsimustikud ja saata koordinaatorkoolile nende

Jaanuar 2014 Jaanuaris jätkusid projektitegevused uue hooga. Jaanuari keskpaigaks tuli täita õpetajate küsimustikud ja saata koordinaatorkoolile nende Jaanuar 2014 Jaanuaris jätkusid projektitegevused uue hooga. Jaanuari keskpaigaks tuli täita õpetajate küsimustikud ja saata koordinaatorkoolile nende kokkuvõte ning õpetajate keeletasemed. Rühmades tegelesime

Rohkem

Kids Athletics[1]

Kids Athletics[1] IAAFi programmi LASTE KERGEJÕUSTIK rakendamise võimalustest üldhariduskooli kehalise kasvatuse tundides ja laste kergejõustikutreeningul Kristi Kiirats, IAAFi I taseme lektor, SK Fortis treener Heiko Väät,

Rohkem

(10. kl. I kursus, Teisendamine, kiirusega, kesk.kiirusega \374lesanded)

(10. kl. I kursus, Teisendamine, kiirusega, kesk.kiirusega  \374lesanded) TEISENDAMINE Koostanud: Janno Puks 1. Massiühikute teisendamine Eesmärk: vajalik osata teisendada tonne, kilogramme, gramme ja milligramme. Teisenda antud massiühikud etteantud ühikusse: a) 0,25 t = kg

Rohkem

Kasutusjuhend Dragon Winch vintsile DWM, DWH, DWT seeria Sisukord Üldised ohutusnõuded... 3 Vintsimise ohutusnõuded... 3 Kasulik teada... 4 Vintsimise

Kasutusjuhend Dragon Winch vintsile DWM, DWH, DWT seeria Sisukord Üldised ohutusnõuded... 3 Vintsimise ohutusnõuded... 3 Kasulik teada... 4 Vintsimise Kasutusjuhend Dragon Winch vintsile DWM, DWH, DWT seeria Sisukord Üldised ohutusnõuded... 3 Vintsimise ohutusnõuded... 3 Kasulik teada... 4 Vintsimisel on hea teada... 5 Vintsi hooldus... 6 Garantii...

Rohkem

2012 Harku valla meistrivõistlused ujumises. Vabalt 2004 ja nooremad tüdrukud 25 vabalt. 1. Mari Liis Maas ,38 2. Hanna Kübard ,30 3. Cr

2012 Harku valla meistrivõistlused ujumises. Vabalt 2004 ja nooremad tüdrukud 25 vabalt. 1. Mari Liis Maas ,38 2. Hanna Kübard ,30 3. Cr 2012 Harku valla meistrivõistlused ujumises. Vabalt 2004 ja nooremad tüdrukud 25 vabalt. 1. Mari Liis Maas 2004 18,38 2. Hanna Kübard 2004 25,30 3. Cris Jette Piht 2004 30,78 4. Inge Liis Rannapalu 2004

Rohkem