Ökulite Käskkiri

Suurus: px
Alustada lehe näitamist:

Download "Ökulite Käskkiri"

Väljavõte

1 Ökulite Nr 1 Käskkiri Detsember 2009 Õismäe Humanitaargümnaasiumi õpilasleht Hind 5.- Kuidas ristitakse TÕHGis ökuleid? lk 2-3 Slide 2009 lk 4 KOOLI UUSTULNUKAD lk 8-9 Laulud õpetajatega lk 5-6 Jätku leiba! lk 6 Persoonilugu lk 7

2 2 UUDISED Varsti-varsti on kätte jõudmas jõulud. Päkapikud käivad ja piiluvad juba akende taga, paremad lapsed võivad hommikuti sussi seest midagi meelepärast leida. Isegi meie oleme leidnud. Igatahes püüdsime ka meie natuke päkapikke mängida ja tegime Õismäe Humanitaargümnaasiumile ajalehe. Meie reporterid on mööda kooli ringi luusinud TERE, LUGEJA! ning kogunud materjali. Ja see, mida Sa, kallis lugeja, hetkel käes hoiad, on tulemus. Varem pole meie koolis midagi sellist ilmunud. Loodetavasti meeldib leht Sulle, sest oleme ju meiegi alles algajad. Lehest saad täpsemalt lugeda nii lauludest õpetajatega kui ka ökulite ristimisest, samuti tutvustame sel õppeaastal meie kooli tulnud uusi õpetajaid. Arvame, et igaüks leiab endale siit midagi meelepärast, niisiis loe ja vaata. Head tutvumist meie lehega! Ilusat koolivaheaega! Tervitavad Triin Roosimäe ja Martin Tuulik. Kuidas ristitakse TÕHGis ökuleid? Kristiane Päll Alustuseks mainitagu, et meie koolis nimetatakse rebaseid kooli sümboli järgi ökuliteks. Üldiselt korraldavad rebaste ristimist abituriendid, kuid mitte ÕHGs: meil on selleks 11. klass. Peakorraldajad olid tänavu Katarina Nikkel ja Triin Roosimäe 11.b klassist. Nemad panid kokku kava ja käisid seda direktorile tutvustamas. Ristimise põhiteemaks jäi "Reeglid muutuvad". Üheteistkümnendate klasside vahel jaotati "ametid" järgmiselt: valvurid, kes jälgisid, et pidevalt muutuvatest reeglitest kinni peetaks; rühmajuhid, kes organiseerisid oma rühma tegevust; töötubade organiseerijad, kes korraldasid oma töötoa tegevust, ja teatejooksu korraldajad, kes valmistasid ette ja korraldasid teatejooksu liiklusplatsil.

3 UUDISED 3 Kell 7.30 oli kooli ees umbes üheksa peatset ökulit, kell 7.45 oli neid juba 16. Napi arvu tingis asjaolu, et kümnendal klassil oli tegelikult vaja koolis olla alles Siinkohal kiidaks neid tublisid, kes siiski pool kaheksa saabusid. Alustati hommikuvõimlemisega, mille viis läbi Tauri Leppik. Sellele järgnes rühmadesse jaotamine. Rühmi oli kokku neli: punane, sinine, kollane ja roheline. Ökulid pidid kodust kaasa võtma heleda lina, mille nad endale nüüd ümber sidusid. Vastavalt rühma värvile said poisid lindi ümber pea, tüdrukud ümber kaela. Need, kes lina kaasa ei olnud võtnud, said särgiesisele ja seljale rühma värvile vastava suure kleepsu. Seejärel saadeti ökulid lugemissaali, kus esimene tund veedeti hilinejate grupeerimise ning jätkuva hommikuvõimlemisega. Esimene vahetund möödus ristitavatel rõõmsalt mööda liiklusplatsi joostes ja lennates. Kuna ristimise teemaks oli "Reeglid muutuvad" ning valvurid andsid pidevalt segadusse ajavaid ja vastuolulisi korraldusi, oli liiklusplatsil toimuv üpris meeltlahutav. Teatejooksu korraldasid Martin Tuulik ja Triin Roosimäe. Teisel vahetunnil ( ) toimus aga tutvustamise voor, kus ökulid end märksõnade abil tutvustama pidid (iga ökul sai ühe märksõna). Märksõnad olid võimalikult absurdsed (näiteks pidi kümnendik neist end tutvustama sõna "hoiupõrsas" abil). Kolmas ja neljas vahetund kulusid töötubadele. Neid oli neli: teadmiste kontroll lugemissaalis, kunstiruum poiste tööõpetuse klassis, kontrollruum ÕE ruumis ja jooga garderoobis. Teadmiste kontrollis küsiti ristitavatelt huvitavaid küsimusi. Kunstiruumis pidid ökulid joonistama pilte vabal teemal Merje Koppeli, Berit Baluta, Rene Luhti ja Martin Männasalu valvsa pilgu all. Seal said ökulid endale ka uut värvi sulgedesse (nende linu värviti rühma värvi guaššidega). Kontrollruumis vaadati üle värskete suleliste tervislik olukord: diagnoositi haigused, mille ristimine välja pidi ravima, manustati medikamente. Seda kõike viisid läbi Anžela Martirossova, Karmen Hall, Adele-Thele Kuusk ja Kristel Kangur. Neljas töötuba oli jooga, mida instrueerisid Aare Puht ja Robert-Karl Liive. Viiendal vahetunnil pidi aulas toimuma talendivoor, mis aga ära jäi. Selle asemel said ökulid rõõmsalt taas liiklusplatsil lennata, kus kohati võttis ristimine retsimise mõõtmed. Traditsiooniliselt said nad mekkida kilu, mett, sprotte, küüslauku, sibulat, toiduõli. Olgu mainitud, et sunniviisiliselt seda ei tehtud. Viimaks, kui sai läbi kuues tund, oli aeg ökulitel vanne anda. Vande luges ette Simona Peets, vannet kordasid tõstetud peadega maas lamavad ökulid. Teksti aluseks oli "Meie isa palve". Kõik kümnendikud olid pärast pikka ristimise päeva ära teeninud punase kukekommi ja arstitõendi ning võisid rahumeeli viimasesse tundi minna, kartmata, et mõni kurikiuslik üheteistkümnendik neid ootamatult sabasulest haaraks.

4 4 UUDISED Greethel-Rebecca Loopere Taas toimus AIDSiennetuslik tantsuvõistlus Slide, mille korraldasid Tõnis Kulbok ja tema abilised. Nelja-aastase traditsiooniga tantsuvõistlus kolis tavalisest kooliaulast suurde ja modernsesse Tallinna Tehnikaülikooli aulasse. Ürituse toimumisaeg oli sätitud võimalikult lähedale 1. detsembrile, mis on ülemaailmne AIDSi vastu võitlemise päev. Seekord toimus Slide 20. novembril algusega Võistlustulle astus kuus tantsugruppi algselt registreerunud kaheksa rühma asemel, põhjuseks suur haiguste laine, mille tipphetkel Slide toimus. Võistlus jagunes nelja vooru. Esimeses voorus esitasid rühmad oma ettevalmistatud kava, teises voorus loeti ette tänapäevane kokkuvõtlik jutt Punamütsikesest. Selle eeskujul tuli tegutseda. Tekstiga sai tutvuda tund aega enne esitust. Kolmandas ja neljandas voorus tuli võistkondadel endi seast lavale saata grupi esindaja: võistleja tuli lavale, sai loosiga teada tantsustiili ning esitas selle kohe vastava muusika saatel. Neljandas voorus näitas koreograaf Liisi Org ette hulga hoogsaid tantsuliigutusi, mida pidi järele tegema. Siis lahkus juhendaja lavalt ning hoogsad tantsuliigutused tuli esitada iseseisvalt. Publiku lemmiku valimine toimus rahakupüüride arvu järgi. Kogunenud summa anti AIDSi Ennetuskeskusele. Publiku lemmikuks sai võistkond Kolor. Žürii valis võitjateks rühma Järveotsa & Karina. Võitjad kuulutas välja ürituse patroon Gerli Padar. Aplausi järgi võis otsustada, et kõige rohkem võitsid südameid TÕHGi ja JG õpetajad, kes astusid lavale omaloominguliste tantsukavadega. Peale pingerikast tantsuvõistlust asus meelt lahutama legendaarne Toe Tag.

5 UUDISED 5 Laulud õpetajatega Karmen Hall, Elis Pärn, Kaire Feldmann 5. okoobril toimus meie koolis midagi uut, midagi sellist, mida keegi poleks osanud arvata: õpetajatel ja õpilastel oli võimalus üheskoos kooli publiku ees esineda. See oli väga põnev, sest kui räägitakse, et õpetajad laulavad, mõeldakse kohe: vauu, kui lahe, seda tahaks küll näha! Ja nii oligi. Kui telesaates Laulud tähtedega kuulutati võitjaks Ines ja Valdo, siis meie kooli versioonis ei olnud ühtegi võitjat, sest võitu väärisid kõik, kes osa võtsid, ja olgem ausad ega võit olegi ju kõige tähtsam. Tähtis on osavõtt ja et tunne oleks hea. Esimesteks julgeteks olid Rene Luht ja Harles Neljand (11.a klass) ning emakeeleõpetaja Laura Saidla. Klassikaaslane Elis Pärn ütles: Ma olin juba enne nende proovis korra käinud ning laulu juba varem kuulnud, kuid sellegipoolest oli see minu arvates fenomenaalne. Mul hakkas juba kohe alguses laval üksi nukrutsevast vaesest nohikust kahju. Nohikut mängis Harles, kes ise kommenteeris asja nii: Alguses oli mul närv sees ja ootasin, millal Taavi Rõivas direktori kõrvale istuma läheks, et ma juba esinetud saaksin ning teisi esinejaid nautima võiksin hakata. Teisena esinesid muusikaõpetaja Koidu Ilmjärv ning Kätlin Kukebal 11.a klassist. Nad esitasid väga meeldejääva ning silmapaistva loo Ebanormaalne. Polnud vist inimest, kes oleks selle loo ajal suutnud naeru tagasi hoida. Kätlin rääkis hiljem, et kogu ettevõtmine oli ääretult tore ning ta tundis end nagu lavale looduna. Lauluvaliku olevat teinud Koidu, aga ka Kätlini arvates oli see parim laul, mida parodeerida. Veel esinesid arvatavasti ühe kõige kaunima eesti lauluga, milleks oli Majake mere ääres, õpetaja Silvi Krebs ja Eliis Olman 2.a klassist. Nad olid laval nii siirad. Õpetaja Krebs rääkis hiljem, et vahva üritus oli, aga võiks rohkem nooremaid kaasata, ja et tema on alati proovinud kaasa lüüa, sest kui keegi midagi ei tee, siis ei toimugi midagi. Väga armsa esitusega Karulaane jenka astusid üles Tiia Arna ja Rasmus Mälton. Esinejaid sai ka näha üksmeelselt hüppamas ja karujenkat tantsimas. Õpetaja Arna rääkis hiljem, et üritus oli vahva ja põnev, kuid ise esineda oli hirmutav ja väike eneseületus. Ta ei kipu tavaliselt väga esinema. Veel võitis rahva südame teada-tuntud Vana vaksal, mille esitas Keidi Vatter 10.

6 6 klassist koos matemaatikaõpetaja Sirje Soosaluga. Keidi rääkis hiljem, et loo valiku tegi õpetaja ning et talle meeldis väga laval esineda. Keidile, kes on laulmisega tegelenud juba 3-aastasest peale, polnud see kogemus võõras ega isegi mitte hirmutav. Natuke kaasaegsema ja kiirema loo esitasid meie huvijuht Tõnis ning Marta Peetsalu (12.a klass). Marta rääkis hiljem, et ta kartis küll publiku reaktsiooni, aga et koolis on kõik omad ja väga tore oli. Lavahirm olevat olnud suur, põlved värisenud UUDISED ja lisaks sellele ei tahtnud hääl kurgust välja tulla. Pärast värisenud käed veel 10 minutit. Veel esines meie direktor, kes tõestas, et ka direktori kiiret ametit pidades jätkub aega meelelahutuslikuks tegevuseks ning et laulmine pole Piret Hiisjärvele üldse võõras. Temaga koos esines Kaur Peegel (12.c) ja trumme mängis Henri Sell (9.b). Eriti palju nalja pakkus väike poistekamp, kes esinesid väga humoorikalt. Viimasena esinesid lauluga Tean, et ei tea õpetajad ning kaks väga armsat poissi algklassidest. See oli tõeliselt sobiv lõpp väga lahedale üritusele. Hilisema info põhjal soovivad lapsed algklassidest järgmisel aastal esineda, kuna üritus oli neile samuti suurt muljet avaldanud. Peamine ongi, et kõik läks plaanitult ja paremat tulemust poleks osanud oodatagi. Üritus andis teistele õpilastele piisavalt innustust, et ka ise järgmisel aastal millegi samataolisega lavale astuda ja esineda. Tubli! Peeter Voronõi 8. oktoobril toimus algklassides leivapäev, mis on paljude põngerjate arvates parim päev üldse. Nagu mainitud, osalesid leivapäeval meie väiksemad kooliõed ja -vennad kolmandast ja neljandast klassist. Päeva jooksul jõuti teha palju huvitavat. Suurem tähelepanu oli pööratud leivaplakatitele ja alternatiivsetele leivareklaamidele. Kunstiteosed katsid kõik neljanda korruse seinad. Tehti ka leivalaule. Iga klass pidi koostama leivateemalise laulukese. Lahendati leivamõistatusi ja valiti klasside lemmikleivad. Märkamata ei jäänud 4.b klassi ainulaadne Jätku leiba! ja suur võluleib. Mõistatuste võitjad said pätsi lemmikleiba. "See on nii tore, nii palju on tegutsemisrõõmu, lõbus meeleolu, ettevalmistused. Leivapäev on väga armas ja hea päev," räägib õpetaja Mai Unt. Esimene leivapäev toimus neli aastat tagasi. Nii nagu tookord, armastavad õpilased ka praegu seda päeva. Küsinud ühelt tüdrukult, mis meeldis, sain vastuseks: "Kõik meeldis, väga lahe päev on!" Õhinal oodatakse ka järgmist leivapäeva, peaasi, et leiba jätkuks!

7 INTERVJUUD 7 Persoonilugu: Piret Hiisjärv Roger Linask Kust te pärit olete? Olen sündinud Tallinnas. Kelleks te soovisite saada lapsepõlves ja miks? Vastus on äärmiselt igav, sest juba lapsepõlves soovisin saada õpetajaks. Miks? Sellele ei oska ma vastata. Millistes koolides, mida ja kui kaua te õppinud olete? Keskhariduse sain tollase nimega Tallinna 43. Keskkoolis, nüüdse nimega Tallinna Tehnikagümnaasiumis. Õppisin matemaatika-füüsika eriklassis. Kõrghariduse omandasin tollase nimega E. Vilde nimelises Pedagoogilises Instituudis, nüüdse nimega Tallinna Ülikoolis, kus õppisin bibliograafiat ja infotöötlust aastal omandasin haridusteaduse magistrikraadi, lõpetades Tallinna Ülikooli pedagoogilise nõustamise eriala. Kaua te olete selles koolis töötanud? Läheb viies aasta. Missuguseid ameteid olete enne pidanud? Kõik minu ametid on olnud seotud kooliga. Noorena olin pioneerijuht, majanduslaborant, keemialaborant aastast alates olen olnud eesti keele õpetaja aastast alates olin ka Tallinna Ülikooli eesti keele didaktika õppejõud ja õpetajate täiendkoolitustel koolitaja. Missugused on teie hobid? Kõige rohkem meeldib mulle aiatöö. Meelsasti kuulan muusikat ja loen raamatuid. Ka autosõidust tunnen rõõmu. Missugused on teie saavutused elus? Kui karjääri poole pealt vaadata, siis kindlasti klassi eesti keele õppekirjanduse komplektide "Õpime eesti keelt suheldes" koostamine. Esimesed õppematerjalid ilmusid aastal ning mingil määral kasutatakse neid koolides praegugi. Oma elus pean silmapaistvamaks ajaks Eesti Emakeeleõpetajate Seltsi esimeheks olemist, mis langes samasse aega, kui president Lennart Meri kuulutas välja õpilaste kodukaunistamise teemalise kirjandite konkursi. Olin selle konkursi žürii esimees. Tänuks tehtud töö eest olin kutsutud aastal presidendi vastuvõtule. Teie perekond? Mul on kaks täiskasvanud poega. Vanem poeg õppis poiste tööõpetuse õpetajaks, kuid mõned aastad tagasi vahetas õpetajatöö kahjuks eraettevõtja kannatusrikka tee vastu. Noorem poeg on õppinud rahvusvahelist ärijuhtimist ja on praegu samuti eraettevõtja aastal suri minu abikaasa. Olen lesk. Teie unistused? Unistan, et headust ja mõistmist jaguks igasse päeva. TEKIRENT Kui koolis on külm, siis appi tõttab ÕE, kes pakub rendiks tekki. Rendipäev 10 krooni. Teenuse osutamist alustame jaanuarist 2010.

8 8 Helena Pass, Hendrika Öpik Ümit Gültekin Paljud õpilased on kindlasti märganud meie koolis uut õpetajat Ümit Gültekinit. Korraldasime Ümitiga väikese jutuajamise, saamaks rohkem teada tema päritolu ja seniste kogemuste kohta Eestis. Kas teile meeldib meie kool? Jah, mulle meeldib teie kool juba väga. Millised on teie suhted õpilaste ja teiste õpetajatega? Õpetajad on väga abivalmid ja lugupidavad ning aitavad mul kohaneda uute tavade ja kultuuriga. Õpilased on nutikad. Hendrika Öpik, Helena Pass Jana Paju INTERVJUUD UUED ÕPETAJAD Mis teile kõige rohkem eestlaste juures meeldib? Paljud ütlevad, et eestlased on külmad ja mittesõbralikud, kuid see ei ole tõsi. Eestlased on väga abivalmid. Miks te valisite Eesti mõne teise riigi asemel? See ei olnud minu valik siia tulla. Türgi lähetas mu Eestisse, mitte et mul midagi selle vastu oleks. Mulle meeldib siin. Mis erinevused on elul Türgis ja Eestis? Kliima on erinev. Samuti ka toidud. Sellegipoolest üritan siin elades ka oma kodumaiseid toite valmistada. Siin elab ka vähem inimesi, rahvaarv on väiksem. Rääkige meile natuke oma sünnikohast? Ma sündisin kohas nimega Füüsikaõpetaja Jana Paju on teistest õpetajatest erinev oma noortepärasuse ja julge välimusega. Uurisime veidi tema koolikogemust ja igapäevaelu. Te olete ka varem meie koolis õpetanud. Mis teid siit ära viis? Mis tagasi tõi? Ära viis arusaam, et mul on rohkem vaja oma kooliga tegeleda, rohkem õppida. Tagasi tõi tõdemus, et mulle meeldib siin. Miks just füüsikat otsustasite õppima minna? Seetõttu, et põhikoolis ei osanud ma füüsikat ega saanud õpetajast absoluutselt aru. Lõpuks andsin talle lubaduse, et hakkan paari aasta pärast ise teistele füüsikat selgeks tegema. Selliseid lubadusi ei tohiks kunagi anda! Mis on teie karjääri parimad ja halvimad küljed? (Pikk mõttepaus...) Parim on see, et töö on valdavalt lõbus. Kui ma vaatan vanemaid õpetajaid, härrasid ja prouasid, kes on eluaeg õpetanud, siis ka neil on tore. Halb külg on see, et päevad pole vennad ja vahel Artvin. See asub Kirde- Türgis, Gruusia piiri ääres. Seal on mitu erinevat kultuuri. Lisaks on Artvinis 3-4 aastaaega korraga. Tänu sellele on korraga võimalik näiteks soojas vees ujuda ja lumel suusatada. Seal ei ela aga palju inimesi, umbes , ning kõik on omavahel peaaegu tuttavad. Kas te olete ka teisi Eesti linnu külastanud? Kahjuks veel ei ole, aga vaatan veel, kas minna Tartusse või Pärnusse. Olen sellegipoolest külastanud paari muuseumi ja mulle meeldib väga teie vanalinn. Kui kauaks plaanite Eestisse jääda? Tulin siia kaheksaks kuuks, niisiis Eestis olen veel seitse. pole õpilased kõige toredamad. Kaua olete õpetanud? Kaks aastat. Milline koolilaps te omal ajal olite? Kaak. Kui te poleks õpetaja, siis millise elukutse valiksite? Kuigi keegi pole öelnud, et ma uut karjääri ei alusta, tahaksin teadusega tegeleda. Millega tegelete vabal ajal? Tuletantsuga. Kes on teile eeskujuks? Pole eeskuju. Mis on teie elu moto? Tunda, kogeda, avastada.

9 INTERVJUUD 9 Annika Kluge, Krista Karing Hilje Saag Hilje Saag on sellest õppeaastast meie kooli ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja. Mis mulje Õismäe Humanitaargümnaasium teile on jätnud? Väga meeldib. Tean tegelikult väga väikest osa sellest koolist: ruum 310, õpetajate tuba ja veel mõnda ruumi. Õpilased ja õpetajad on väga sõbralikud. Siiski on harjumatu, et gümnaasiumiõpilased nii palju puuduvad. See on tekitanud väikeseid naginaid. Millistes koolides olete veel töötanud? Õpetasin 25 aastat August Kitzbergi nimelises gümnaasiumis Karksi-Nuial. Seal olin varem ka ise üksteist aastat õppinud, nii et tundsin kooli läbi ja lõhki. Mis on meie koolis sealsest erinevat? Õpilaste arv on siin suurem. Sealne kool oli rohkem remonditud, vana tiib sai just JÄTKUB... eelmisel aastal uue näo. Eelmine kool tundus kuidagi kompaktsem ja mugavam. Seal oli juba 80. aastatest oma ujula. Aga õpilased on linnakoolis kuidagi sõbralikumad. Kas meie koolis on head õpilased? Ma ei tunne siin koolis küll kõiki, aga usun, et kõik õpilased on head. Ainult mõni laisem ei taha tööd teha. Milline õpilane teie olite? Minu hinded olid korras, kolmesid tunnistusel ei olnud. Mulle meeldisid rohkem humanitaarained. Matemaatikas meeldis mulle võrrandeid lahendada. Need olid nagu ristsõnad, milles lõpuks ilutseb lahendus. Minu õppetööd segas veidi see, et olin käsipallivõistkonnas. Paljud reeded, laupäevad ja pühapäevad veetsin võistlustel. Arvan, et oleksin võinud paremini õppida. Kelleks te lapsena saada tahtsite? Arheoloogiks. Siiani kahetsen veidi, et arheoloogiat õppima ei läinud. Ajalugu on mind kogu aeg paelunud, aga plaani õpetajaks saada ma otseselt ei pidanud. Kui kooli mängisin, tundus hinnetepanek kuidagi huvitavam. Praegu mulle halbu hindeid panna ei meeldi. Millega tegelete vabal ajal? Vaba aega on mul väga vähe, kuid kui leian vaba hetke, siis käin väljas jalutamas. Mulle meeldivad väljasõidud loodusesse. Mis on teie elu moto? Õpetajana arvatavasti, et ei saa aidata seda, kes ise ennast aidata ei taha. Proovin küll kõiki õpilasi aidata, aga kui nad ise õppida ei soovi, siis ei saa mina küll mitte midagi teha. Minu igapäevase elu motoks on: kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikkagi saab. Kas te Slide ile lähete? Ma ei oska öelda. Kindlasti tahan lähitulevikus kooli tegemistega tuttavaks saada. Kui mul aega on, siis olen kohal. TANTSUKURSUS KOOLI BALLIKS Jaanuarist 2010 alustame tantsukursustega. Tantsukursuse hind 200 krooni. Kursus toimub esmaspäeviti kell Kursuse kestvus 10 nädalat.

10 10 HOROSKOOP Jäär (21. märts aprill) Tunnete aasta lõpus tavalisest suuremat vajadust rääkida õpetajatega isiklikel ning sügavatel teemadel. Otsite põhjuseid oma halbadele õppetulemustele, kuid olete õnnelikud ainete üle, kus olete saavutanud häid tulemusi. Teid valdab matemaatiline energiaring, mis aitab saavutada häid tulemusi just reaalainetes! Sõnn (21. aprill mai) Püüate põgeneda oma murede eest. Võite minna nii kaugele, et hakkate probleeme eitama ning satute seeläbi täielikku illusiooni, mis ühel hetkel ikkagi puruneb. Seega võtke õppimine kiiresti ette ja ärge lükake tänaseid tegemisi homse varna! Sõnni raske iseloom teeb teil suhtlemise õpetajatega uuel aastal raskeks. Vanad haavad annavad tunda, kuid on kiirelt paranevad. Olles kannatlik, saate kooliaasta lõpuks kõik korda. Kaksikud (21. mai juuni) Olete aasta lõpus tavalisest kohusetundlikum ning kipute liiga palju muretsema. Püüdke mitte võtta liiga palju asju teha, tegelege vaid esmatähtsaga. Eesti keele õpetaja ütleb, et suudad küll rohkem, kuid kas on vaja rohkem? Lõdvestuge, kuna uuel aastal uue hooga käib just Teie kohta. Vähk (22. juuni juuli) Teie saavutusi märgatakse. Võimalik, et saate ootamatu pakkumise minna olümpiaadile, mis teile meeldib, kuid samas ka veidi kõhedust tekitab. Olge enesekindlam! Ikkagi on pealehakkamine pool võitu! Vähki saadab õppeedu ka uuel aastal, mis kokkuvõttes muudab Teie õppeaasta kordaläinuks. Lõvi (23. juuli august) Praegune tunniplaan loob teile optimistliku ja positiivse meeleolu. Suudate ka probleemidest hoopis kergemini üle saada kui tavaliselt. Takistust kohtate ainult keemia klassis: valemid võivad olla küll õpitavad, kuid kas saite ka päriselt aru, mida sooviti? Õige suuna aitavad leida klassikaaslased! Ära häbene abi küsida! Neitsi (23. august september) Tänasest suureneb Teie vajadus õppida ja uurida. Kui olete mingil põhjusel teistest õppimises maha jäänud, siis nüüd on õige aeg kõrvaldada võlad ja näidata oma tegelikke võimeid. Ärge kartke matemaatikat ega füüsikat nendes hakkab Teid pälvima edu. Realiseerige see edu hinneteks ja oletegi järjekordselt ennast tõestanud. Uus aasta toob Teie liigagi aktiivsesse ellu väheke rahunemist. Panete rõhku suhetele ja oma väljanägemisele. Olge kindlad, seda märgatakse! Kaalud (23. september oktoober) Ülekoolilised üritused muudavad Teid vabameelsemaks kui tavaliselt. Kipute erinevate inimestega flirtima ning võite kergesti armuda. Kahjuks viib armastus aga mõtted õppimiselt eemale. Võtke ennast kokku, tasakaalustage õppimine ja armastus. Kaalud leiavad vaheajal uut positiivset energiat. Tekib huvi lugemise vastu, leiate ennast mitmeid õhtuid raamatu eest! Uuel aastal pöörate suuremat tähelepanu humanitaarainetele. Seda näitab ka pidevalt laual vedelev sõnaraamat! Mõistate, kui tähtis on keelteoskus! Skorpion (24. oktoober november) Praegu alustatud tööd kipuvad paraku pooleli jääma. Ärge looge omale illusiooni, kuidas ükskord kõik Teid austavad. See tuleb välja teenida! Õppige, õppige, õppige!!! Ambur (23. november detsember) Olete viimasel ajal laisk ning mugav. Otsite võimalust oma igapäevastest kohustustest viilida. Meelsamini veedate aega orkutis või rate.ee s, kui tegelete koduste ülesannetega. Lülitage arvuti välja! Te ei vaja seda! Vaheaeg toob Teieni tõsiasja, et nii laiseldes ei saa! Võtate uuel aastal ennast kokku ja tulemused paranevad jõudsalt! Kaljukits (22. detsember jaanuar) Kipute tühjast asjast suurt numbrit tegema. Tänu oma liigsele emotsionaalsusele võite nii mõnegi suhte õpetajaga pingeliseks pöörata. Olles rohkem mõistvam, pääsete kindlasti õpetajate pailaste nimekirja. Tasub pingutada! Veevalaja (21. jaanuar veebruar) Teieni jõuavad mitmed töödeks vajalikud konspektid ja küsimused, kuid Te ei oska neid õigesti kasutada. Lootes oma helgele peale, peate mitmeid unetuid öid veetma. See mõjutab aga Teie suhteid klasskaaslastega. Olete aasta lõpus vähem emotsionaalsem ja vaiksem. Kõik muutub aga uuel aastal. Kalad (19. veebruar märts) Võite sattuda olukorda, kus peate ennast tõeliselt ületama. Samas, kui ennast tõesti kokku võtate, lahendate edukalt paljud olulised probleemid. Olge valmis uuteks tutvusteks koolis ja selle ees! Teie elu hakkab peagi muutuma ja seda ainult paremuse poole! Ka Teid valdab matemaatiline energiaring, mis muudab Teid eriti lähedasteks Jääraga! Koos filosofeerimine toob Teie ellu palju uut ja huvitavat!

11 KÜLALISED 11 Kaitsepolitsei vanemkomissariga loeng Martin Tuulik, Triin Roosimäe 27. novembril käis meie koolis esinemas Eesti Kaitsepolitsei vanemkomissar Martin Arpo. Selle kohtumise organiseeris klassi õpilastele ajalooõpetaja Hilje Saag. Arpo rääkis põgusalt, millega tegeleb Eesti Kaitsepolitsei, ja vastas kuulajate küsimustele. Esineja tutvustas Kaitsepolitsei tööülesandeid, rääkis lühidalt aasta aprillimässust ja ka Herman Simmi reetlikust teost Eesti vastu. Arpo põhjendas, miks on vajalik Eesti kuulumine NATOsse ja Euroopa Liitu. Loeng oli huvitav ja väga päevakajaline. Küsimusi esitati rohkesti ja vastused lisasid kindlustunnet, et Eesti Kaitsepolitsei suudab meie riiki kaitsta, olenemata ajakirjanduse kohatistest vastupidistest väidetest. Muusikalektoorium Martin Tuulik, Triin Roosimäe Teisipäeval, 8. detsembril toimus muusikalektoorium klassidele. Selle viisid läbi Reigo Ahven ja Lauri Õunapuu. Teemaks oli pärimusmuusika läbi aegade. Saime näha mitmete löökpillide ja torupilli mängu. Anti ka ülevaade vanima pilli sünnist, mis ulatub kolmekümne viie tuhande aasta taha. Kuulsime, et pillid on kasutusele võtnud soomeugrilased. Tunni lõpus sai kümmekond vabatahtlikku ka ise pillimängu proovida. Koolimaja rappus käteplaksudest ja jalalöökidest. Lektoorium meeldis kõigile ja juhendajaid tänati võimsa aplausiga. MEELELAHUTUS

12 MEELELAHUTUS Ristsõna 1. Kooli direktori eesnimi. 2. Algklasside muusikaõpetaja perekonnanimi. 3. Poiste kehalise kasvatuse õpetaja perekonnanimi. 4. Saksa keele õpetaja eesnimi. 5. Noortejuhi perekonnanimi. 6. Geograafiaõpetaja perekonnanimi. 7. Krista 8. Ökulite Naljanurk Ema ütleb Jukule: "Näe, vaata, mets!" Juku vastab: "Ma ei näe. Puud on ees!" Zooloogiatunnis: "Juku, kuidas vihmaussid paljunevad?" "Pooldumisega." "Aga täpsemalt?" "Labidaga!" Piiriületamine öösel. Rongi kupeesse siseneb noor piirivalvur ja käsib: "Näidake ette kõik relvad ja narkootikumid". Teisest kupeest kõlab unesegune hääl: "Oleks aeg juba endal omada!" Venemaal peatab miilits betooniauto: "Mida vead?" "Ehitusmaterjali." "Hmm, ei saa aru..." "Betooni segan, noh." "Segad keda?!" "Kedagi ei sega, auto on selline." "Milline?" "Tse-mendi-auto!!!" "Ah soo, erisõiduk... Head reisi!" "Miks sa töötad vaimuhaiglas?" küsib kolleeg psühhiaatrilt. "Su patsiendid on alaarenenud ja palk on väike?!" "Aga see-eest ei suuda ükski patsient tõestada, et teda ravitakse valesti!" TOIMETUS Peatoimetajad: Martin Tuulik, Triin Roosimäe Reporterid: Kristiane Päll, Greehel-Rebecca Loopere, Karmen Hall, Peeter Voronõi, Roger Linask, Helena Pass, Hendrika Öpik, Annika Kluge, Krista Karing Horoskoop: Rainer Järvela Meelelahutus: Kaarel Jaanson, Alfred Georg Klamas, Annika Kluge Keeletoimetaja-korrektor: Jaan Õispuu Kujundaja-küljendaja: Kristo Anupõld Tagasiside ja ettepanekud saata e-meilile

Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, a. Tallinna Jär

Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, a. Tallinna Jär Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, 2015. a. Töökirjeldus. Rühma vanus: 5-6 aastased lapsed. Peo teema: Vastlapäev.

Rohkem

G OSA A VARIANT RESPONDENDILE ISE TÄITMISEKS

G OSA A VARIANT RESPONDENDILE ISE TÄITMISEKS G OSA A VARIANT RESPONDENDILE ISE TÄITMISEKS GS1 Järgnevalt on kirjeldatud lühidalt mõningaid inimesi. Palun lugege iga kirjeldust ja märkige igale reale, kuivõrd Teie see inimene on. Väga Minu Mõnevõrra

Rohkem

Microsoft Word - Aastaraamat 2013.docx

Microsoft Word - Aastaraamat 2013.docx Saaremaa Ühisgümnaasium 1 Koostaja, toimetaja ning kujundaja: Hedi Larionov Artiklite autorid: Viljar Aro, Marek Schapel, Indrek Peil, Anne Teigamägi, Marika Pärtel, Merle Prii, Kersti Truverk, Paavo Kuuseok,

Rohkem

EVANGEELIUMI JAGAMINE MIKS JA KUIDAS RÄÄKIDA JEESUSEST TEISTELE? Kas Sa oled kunagi kellelegi rääkinud Jumalast/Jeesusest? Inimestele Jeesuse

EVANGEELIUMI JAGAMINE MIKS JA KUIDAS RÄÄKIDA JEESUSEST TEISTELE? Kas Sa oled kunagi kellelegi rääkinud Jumalast/Jeesusest? Inimestele Jeesuse EVANGEELIUMI JAGAMINE MIKS JA KUIDAS RÄÄKIDA JEESUSEST TEISTELE? Kas Sa oled kunagi kellelegi rääkinud Jumalast/Jeesusest? Inimestele Jeesuse pakutavast päästest rääkimine ongi see, mida nimetatakse evangeeliumi

Rohkem

A5_tegevus

A5_tegevus AVATUD MÄNGUVÄLJAD 2017 TEGELUSKAARDID VÄIKELASTELE Kaardid on mõeldud kohapeal kasutamiseks. Kaardi võib lasta lapsel pakist loosiga tõmmata ja mängida nii mitu kaarti nagu parasjagu aega ja jaksu on.

Rohkem

Kivid ja horoskoop.

Kivid ja horoskoop. Milline kivi sobib horoskoobiga JÄÄR Jäära isikupärale ja tugevale tahtejõule vastab teemant. See on number üks nagu jäär, ikka esimesena kohal. Punased kivid rubiin ja granaat iseloomustavad hoogsust

Rohkem

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm algklassilastele tr\374kk 2.doc)

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm algklassilastele tr\374kk 2.doc) ALGKLASSILAPSED 1 MINU NIMI ON MINA OLEN PRAEGU TÄNA ON 1. KÄRNERIMAJA JA LILLED KIRJUTA VÕI JOONISTA SIIA KAKS KÄRNERI TÖÖRIISTA KIRJUTA SIIA SELLE TAIME 1. TÖÖRIIST 2. TÖÖRIIST NIMI MIDA ISTUTASID MÕISTA,

Rohkem

Slide 1

Slide 1 Koolist väljalangenute endi vaatenurk (...) see et ma ei viitsind õppida. (...) oli raskusi midagi tunnis teha ka, kui keegi seal seljataga midagi möliseb Sul seal. Helen Toming Et jah kui klassiga nagu

Rohkem

2006 aastal ilmus vene keeles kaks raamatut: KUNSTITERAAPIA ALBUM LASTELE ja KUNSTITERAAPIA ALBUM TÄISKASVANUTELE. Raamatu autorid on E. Vasina. Psühh

2006 aastal ilmus vene keeles kaks raamatut: KUNSTITERAAPIA ALBUM LASTELE ja KUNSTITERAAPIA ALBUM TÄISKASVANUTELE. Raamatu autorid on E. Vasina. Psühh 2006 aastal ilmus vene keeles kaks raamatut: KUNSTITERAAPIA ALBUM LASTELE ja KUNSTITERAAPIA ALBUM TÄISKASVANUTELE. Raamatu autorid on E. Vasina. Psühholoog - nõustaja, kunstiteraapia ühenduse liige Moskvas

Rohkem

Ökulite Käskkiri

Ökulite Käskkiri Ökulite Nr 2 Käskkiri Veebruar 2010 Õismäe Humanitaargümnaasiumi õpilasleht Hind 5.- Talvepidu lk 4 Slide ike lk 5 JÕULULAAT ÖÖKULLILE lk 2-3 Persoonilugu lk 6-7 Spordipäev lk 8 2 UUDISED Hämmastav, kui

Rohkem

Valik harjutusi eesti keele postkaartide jaoks Tervitused ja hüvastijätud Grupp töötab paarides, harjutab fraase ja täiendab kaardil olevat veel omapo

Valik harjutusi eesti keele postkaartide jaoks Tervitused ja hüvastijätud Grupp töötab paarides, harjutab fraase ja täiendab kaardil olevat veel omapo Valik harjutusi eesti keele postkaartide jaoks Tervitused ja hüvastijätud Grupp töötab paarides, harjutab fraase ja täiendab kaardil olevat veel omapoolsete tervitus- ja hüvastijätufraasidega. Saab arutleda,

Rohkem

SEPTEMBER 3.09 Kooliasta alguse pidulikud aktused ( klass) Lastevanemate koosolek (eelkool) kell kooli aulas Tervisepäev (

SEPTEMBER 3.09 Kooliasta alguse pidulikud aktused ( klass) Lastevanemate koosolek (eelkool) kell kooli aulas Tervisepäev ( SEPTEMBER 3.09 Kooliasta alguse pidulikud aktused (1.-12. klass). 04.09. Lastevanemate koosolek (eelkool) kell 17.00 kooli aulas. 07.09. Tervisepäev (1.-12. klass). 10.-14.09 Lastevanemate üldkoosolekud

Rohkem

Eesti keele võõrkeelena olümpiaadi lõppvoor 2013 Kõik ülesanded on siin lühendatult. Valikus on küsimusi mõlema vanuserühma töödest. Ülesanne 1. Kirju

Eesti keele võõrkeelena olümpiaadi lõppvoor 2013 Kõik ülesanded on siin lühendatult. Valikus on küsimusi mõlema vanuserühma töödest. Ülesanne 1. Kirju Eesti keele võõrkeelena olümpiaadi lõppvoor 2013 Kõik ülesanded on siin lühendatult. Valikus on küsimusi mõlema vanuserühma töödest. Ülesanne 1. Kirjuta sõna vastandsõna ehk antonüüm, nii et sõna tüvi

Rohkem

Vilistlaste esindajate koosolek

Vilistlaste esindajate koosolek 13.04.2012 VILISTLASKOGU ÜLDKOGU ÕPILASTE KÜSITLUSE TULEMUSTEST UURING Uuringus osalesid 8 kooli 8. ja 9.klasside õpilased: Räpina ÜG, Mikitamäe, Mehikoorma, Kauksi, Ruusa, Orava, Viluste, Värska Küsimustiku

Rohkem

Ülesanne #5: Käik objektile Kooli ümberkujundamist vajava koha analüüs. Ülesanne #5 juhatab sisse teise poole ülesandeid, mille käigus loovad õpilased

Ülesanne #5: Käik objektile Kooli ümberkujundamist vajava koha analüüs. Ülesanne #5 juhatab sisse teise poole ülesandeid, mille käigus loovad õpilased Ülesanne #5: Käik objektile Kooli ümberkujundamist vajava koha analüüs. Ülesanne #5 juhatab sisse teise poole ülesandeid, mille käigus loovad õpilased oma kujunduse ühele kohale koolis. 5.1 Kohavalik Tiimi

Rohkem

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm 4-6 kl tr\374kkimiseks.doc)

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm 4-6 kl tr\374kkimiseks.doc) 4-6 KLASS 1 Minu nimi on Ma olen praegu Täna on 1. KÄRNERIMAJA JA LILLED Kirjuta või joonista siia kolm kärneri tööriista Kirjuta siia selle taime nimi, 1. TÖÖRIIST 2. TÖÖRIIST 3. TÖÖRIIST mida istutasid

Rohkem

Ökulite Käskkiri

Ökulite Käskkiri Ökulite Nr 3 Käskkiri Mai 2010 Õismäe Humanitaargümnaasiumi õpilasleht Hind 5.- HOT 2010 lk 5 KEVADBALL lk 3-4 LÕPUKELL lk 6 UUSTULNUKAD lk 7 PERSOONILUGU lk 8-9 JÄRELHÜÜE lk 10 2 UUDISED Mõelda vaid,

Rohkem

Pealkiri

Pealkiri Keelelist arengut toetavad FREPY mängud Reili Argus Luksemburgi keelepäev 2015 Taustaks Grammatika omandamisest On rikka ja vaese vormimoodustusega keeli. Mida rikkam vormimoodustus, seda varem hakkab

Rohkem

Portfoolio Edgar Volkov Ehtekunsti eriala 2015

Portfoolio Edgar Volkov Ehtekunsti eriala 2015 Portfoolio Edgar Volkov Ehtekunsti eriala 2015 Curriculum vitae Edgar Volkov Sündinud 1992 Tallinnas edgar.volkov@hotmail.com Haridus Tallinna Kunstigümnaasium (2009-2012) Eesti Kunstiakadeemia Ehte- ja

Rohkem

Jaanuar 2014 Jaanuaris jätkusid projektitegevused uue hooga. Jaanuari keskpaigaks tuli täita õpetajate küsimustikud ja saata koordinaatorkoolile nende

Jaanuar 2014 Jaanuaris jätkusid projektitegevused uue hooga. Jaanuari keskpaigaks tuli täita õpetajate küsimustikud ja saata koordinaatorkoolile nende Jaanuar 2014 Jaanuaris jätkusid projektitegevused uue hooga. Jaanuari keskpaigaks tuli täita õpetajate küsimustikud ja saata koordinaatorkoolile nende kokkuvõte ning õpetajate keeletasemed. Rühmades tegelesime

Rohkem

Abiarstide tagasiside 2016 Küsimustikule vastas 137 tudengit, kellest 81 (60%) olid V kursuse ning 56 (40%) VI kursuse tudengid. Abiarstina olid vasta

Abiarstide tagasiside 2016 Küsimustikule vastas 137 tudengit, kellest 81 (60%) olid V kursuse ning 56 (40%) VI kursuse tudengid. Abiarstina olid vasta Abiarstide tagasiside 2016 Küsimustikule vastas 137 tudengit, kellest 81 (60%) olid V kursuse ning 56 (40%) VI kursuse tudengid. Abiarstina olid vastanutest töötanud 87 tudengit ehk 64%, kellest 79 (91%)

Rohkem

Microsoft Word - Kurtna koolitöötajate rahulolu 2012

Microsoft Word - Kurtna koolitöötajate rahulolu 2012 KURTNA KOOLITÖÖTAJATE RAHULOLU-UURINGU TULEMUSED Koostaja: Kadri Pohlak Kurtna 212 Sisukord Sissejuhatus... 3 Rahulolu juhtimisega... 4 Rahulolu töötingimustega... 5 Rahulolu info liikumisega... 6 Rahulolu

Rohkem

EDL Liiga reeglid 1. ÜLDSÄTTED 1.1. EDL Liiga toimub individuaalse arvestuse alusel, kus mängijad on jagatud hooaja EDL Liiga tulemuste põhj

EDL Liiga reeglid 1. ÜLDSÄTTED 1.1. EDL Liiga toimub individuaalse arvestuse alusel, kus mängijad on jagatud hooaja EDL Liiga tulemuste põhj EDL Liiga reeglid 1. ÜLDSÄTTED 1.1. EDL Liiga toimub individuaalse arvestuse alusel, kus mängijad on jagatud hooaja 2017-2018 EDL Liiga tulemuste põhjal nelja liigasse. a. Premium Liiga (9 osalejat) b.

Rohkem

Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse tingimused ja kord Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse korraldamise tingimused ja kord kehtestatakse Põhikooli- ja g

Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse tingimused ja kord Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse korraldamise tingimused ja kord kehtestatakse Põhikooli- ja g Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse tingimused ja kord Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse korraldamise tingimused ja kord kehtestatakse Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse 37 lg 5 alusel. Mäetaguse Põhikooli

Rohkem

DIPLOM Viimsi Keskkooli 3.a klassi õpilane Aaron Siimon saavutas Pranglimise Eesti MV 2017 I ja II etapi kokkuvõttes punktiga Harjumaa koolide 3

DIPLOM Viimsi Keskkooli 3.a klassi õpilane Aaron Siimon saavutas Pranglimise Eesti MV 2017 I ja II etapi kokkuvõttes punktiga Harjumaa koolide 3 Viimsi Keskkooli 3.a klassi õpilane Aaron Siimon I ja II etapi kokkuvõttes 14530 punktiga 1. koha Jüri Gümnaasiumi 3.c klassi õpilane Annika Märtin I ja II etapi kokkuvõttes 8852 punktiga 2. koha Aruküla

Rohkem

Projekt: Sööbik ja Pisik Tartu Lasteaed Piilupesa Koostajad: Merelle Uusrand ja Ülle Rahv Sihtgrupp: 4 5aastased lapsed Periood: veebruar märts 2017 P

Projekt: Sööbik ja Pisik Tartu Lasteaed Piilupesa Koostajad: Merelle Uusrand ja Ülle Rahv Sihtgrupp: 4 5aastased lapsed Periood: veebruar märts 2017 P Projekt: Sööbik ja Pisik Tartu Lasteaed Piilupesa Koostajad: Merelle Uusrand ja Ülle Rahv Sihtgrupp: 4 5aastased lapsed Periood: veebruar märts 2017 Projekti eesmärk 1. Laps saab teadmisi tervislikest

Rohkem

Tartu Herbert Masingu Kooli üldtööplaan 2018/2019 õppeaasta September Sündmused Sihtrühm Vastutajad/ meeskond Mihklikuu 2018/2019 kooliaasta 1 alguse

Tartu Herbert Masingu Kooli üldtööplaan 2018/2019 õppeaasta September Sündmused Sihtrühm Vastutajad/ meeskond Mihklikuu 2018/2019 kooliaasta 1 alguse Tartu Herbert Masingu Kooli üldtööplaan 2018/2019 õppeaasta September Sündmused Sihtrühm Vastutajad/ meeskond Mihklikuu 2018/2019 kooliaasta 1 alguse aktus kell 12.00 kooli võimlas 12 Hoolekogu 14 Tervisepäev

Rohkem

VaadePõllult_16.02

VaadePõllult_16.02 OLARI TAAL KES JULGEB EESTIT REFORMIDA? VAADE PÕLLULT Illustratsioonid: Ebba Parviste SKP (miljard USD) RAHVAARV (miljon inimest) SOOME 267 5,5 LÄTI 31 2 majandusvõimsuse vahe 8,6 korda rahvaarvu vahe

Rohkem

KUULA & KORDA INGLISE KEEL 1

KUULA & KORDA INGLISE KEEL 1 KUULA & KORDA INGLISE KEEL 1 KUULA JA KORDA Inglise keel 1 Koostanud Kaidi Peets Teksti lugenud Sheila Süda (eesti keel) Michael Haagensen (inglise keel) Kujundanud Kertu Peet OÜ Adelante Koolitus, 2018

Rohkem

6

6 TALLINNA ÕISMÄE GÜMNAASIUMI ÕPPESUUNDADE KIRJELDUSED JA NENDE TUNNIJAOTUSPLAAN GÜMNAASIUMIS Õppesuundade kirjeldused Kool on valikkursustest kujundanud õppesuunad, võimaldades õppe kolmes õppesuunas. Gümnaasiumi

Rohkem

Õppimine Anne Villems, Margus Niitsoo ja Konstantin Tretjakov

Õppimine Anne Villems, Margus Niitsoo ja Konstantin Tretjakov Õppimine Anne Villems, Margus Niitsoo ja Konstantin Tretjakov Kava Kuulame Annet Essed ja Felder Õppimise teooriad 5 Eduka õppe reeglit 5 Olulisemat oskust Anne Loeng Mida uut saite teada andmebaasidest?

Rohkem

Kuidas ärgitada loovust?

Kuidas ärgitada loovust? Harjumaa ettevõtluspäev äriideed : elluviimine : edulood : turundus : eksport Äriideede genereerimine Harald Lepisk OPPORTUNITYISNOWHERE Ideed on nagu lapsed Kas tead kedagi, kelle vastsündinud laps on

Rohkem

Õppeprogramm „vesi-hoiame ja austame seda, mis meil on“

Õppeprogramm „vesi-hoiame ja austame seda, mis meil on“ ÕPPEPROGRAMM VESI-HOIAME JA AUSTAME SEDA, MIS MEIL ON PROGRAMMI LÄBIVIIJA AS TALLINNA VESI SPETSIALIST LIISI LIIVLAID; ESITUS JA FOTOD: ÕPPEALAJUHATAJA REELI SIMANSON 19.05.2016 ÕPPEPROGRAMMI RAHASTAS:

Rohkem

Projekt Kõik võib olla muusika

Projekt Kõik võib olla muusika Õpikäsitus ja projektiõpe Evelin Sarapuu Ülenurme lasteaed Pedagoog-metoodik TÜ Haridusteadused MA 7.märts 2018 Põlva Õpikäsitus... arusaam õppimise olemusest, eesmärkidest, meetoditest, erinevate osapoolte

Rohkem

Haanja Kool 8. klass Janete Talo TÄNAPÄEVA KÄSITÖÖ LAAGER Loovtöö Juhendaja: Kadri Parts Haanja 2019

Haanja Kool 8. klass Janete Talo TÄNAPÄEVA KÄSITÖÖ LAAGER Loovtöö Juhendaja: Kadri Parts Haanja 2019 Haanja Kool 8. klass Janete Talo TÄNAPÄEVA KÄSITÖÖ LAAGER Loovtöö Juhendaja: Kadri Parts Haanja 2019 Sisukord Sissejuhatus 3 1. Õpitoad 4 2. Laagri korraldus 5 2.1 Laagri kava 5 2.2 Korraldajad 5 2.3 Laagri

Rohkem

August Pulsti Õpistu PÄRIMUSMUUSIKA TUTVUSTAMINE LASTEAIAS 5-7a KURSUSETÖÖ ANNIKA LOODUS Lasteaed Mängupesa õpetaja Viljandi 2010 Õpetajate eri: Sisse

August Pulsti Õpistu PÄRIMUSMUUSIKA TUTVUSTAMINE LASTEAIAS 5-7a KURSUSETÖÖ ANNIKA LOODUS Lasteaed Mängupesa õpetaja Viljandi 2010 Õpetajate eri: Sisse August Pulsti Õpistu PÄRIMUSMUUSIKA TUTVUSTAMINE LASTEAIAS 5-7a KURSUSETÖÖ ANNIKA LOODUS Lasteaed Mängupesa õpetaja Viljandi 2010 Õpetajate eri: Sissejuhatus pärimusmuusikasse Sissejuhatus Rahvamängud

Rohkem

Miksikese_e_tanukiri_2017_sugissprint_klassid_2

Miksikese_e_tanukiri_2017_sugissprint_klassid_2 Narva Soldino Gümnaasiumi 2.c klassi võistkond osales edukalt Miksikese online võistluses Осенний Спринт 2017 ja saavutas 2. klasside arvestuses I. koha Miksikese õppekeskkond tänab 2.c klassi õpetajat!

Rohkem

No Slide Title

No Slide Title Ülevaade vanematekogu sisendist arengukavale ja arengukava tutvustus Karmen Paul sotsiaalselt toimetulev st on lugupidav ehk väärtustab ennast ja teisi saab hakkama erinevate suhetega vastutab on koostöine

Rohkem

1

1 1 ENO RAUD PILDID JOONISTANUD EDGAR VALTER 3 Kujundanud Dan Mikkin Illustreerinud Edgar Valter Küljendanud Villu Koskaru Eno Raud Illustratsioonid Edgar Valter Autoriõiguste pärija Külli Leppik Tänapäev,

Rohkem

TAI_meta_99x148_EST.indd

TAI_meta_99x148_EST.indd METADOONASENDUSRAVI Narkootikumide süstimine seab Sind ohtu nakatuda HI- või hepatiidiviirusega, haigestuda südamehaigustesse (nt endokardiit) või põdeda muid haigusi. Kuna narkootikumide süstimine on

Rohkem

David the King Part 1 Estonian CB

David the King Part 1 Estonian CB Piibel Lastele Esindab Kuningas Taavet (1. osa) Kirjutatud: Edward Hughes Joonistused: Lazarus Muudatud: Ruth Klassen Tõlkitud: Jaan Ranne Tekitatud: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Rohkem

10. peatükk Perevägivald See tund õpetab ära tundma perevägivalda, mille alla kuuluvad kõik füüsilise, seksuaalse, psühholoogilise või majandusliku vä

10. peatükk Perevägivald See tund õpetab ära tundma perevägivalda, mille alla kuuluvad kõik füüsilise, seksuaalse, psühholoogilise või majandusliku vä Perevägivald See tund õpetab ära tundma perevägivalda, mille alla kuuluvad kõik füüsilise, seksuaalse, psühholoogilise või majandusliku vägivalla aktid, mis leiavad aset perekonnas. Tunni eesmärgid Teada

Rohkem

Kiekim mees kirjeldus.docx

Kiekim mees kirjeldus.docx KULLAKERA KANDJAD XII noorte tantsupeo ühitants Tantsu on loonud Margus Toomla ja Karmen Ong 2016. aasta detsembris 2017. aasta noorte tantsupeoks MINA JÄÄN, kirjeldanud Margus Toomla. Muusika ja sõnad

Rohkem

George i Imeline Arstirohi Illustreerinud Quentin Blake Tõlkinud Elise ja Viktor Nikonov Värsid tõlkinud Leelo Märjamaa DRAAKON & KUU

George i Imeline Arstirohi Illustreerinud Quentin Blake Tõlkinud Elise ja Viktor Nikonov Värsid tõlkinud Leelo Märjamaa DRAAKON & KUU George i Imeline Arstirohi Illustreerinud Quentin Blake Tõlkinud Elise ja Viktor Nikonov Värsid tõlkinud Leelo Märjamaa DRAAKON & KUU George s Marvellous Medicine Text Copyright Roald Dahl Nominee Ltd,

Rohkem

Plant extinctions and colonizations in European grasslands due to loss of habitat area and quality: a meta-analysis

Plant extinctions and colonizations in European grasslands due to loss of habitat area and quality:  a meta-analysis Tagasivaade gümnaasiumi uurimistöö koostamisele Liina Saar Saaremaa Ühisgümnaasium, vilistlane Tartu Ülikool, doktorant Aasta oli siis 1999. o Uurimistööde koostamine ei olnud kohustuslik o Huvi bioloogia

Rohkem

Lisa 1 KINNITATUD direktori käskkirjaga nr 1-2/99 Võru Gümnaasiumi koolieksami eristuskiri 1. Eksami eesmärk saada ülevaade õppimise ja õpe

Lisa 1 KINNITATUD direktori käskkirjaga nr 1-2/99 Võru Gümnaasiumi koolieksami eristuskiri 1. Eksami eesmärk saada ülevaade õppimise ja õpe Lisa 1 KINNITATUD direktori 06.10.2017 käskkirjaga nr 1-2/99 Võru Gümnaasiumi koolieksami eristuskiri 1. Eksami eesmärk saada ülevaade õppimise ja õpetamise tulemuslikkusest koolis ning suunata eksami

Rohkem

Kuidas kehtestada N&M

Kuidas kehtestada N&M Kehtestav suhtlemine Kuidas ennast kehtestada, kui Su alluv on naine/mees? Tauri Tallermaa 15. mai 2019 Suhtlemine Kui inimene suhtleb teise inimesega keele vahendusel, leiab aset miski, mida me mujal

Rohkem

DIPLOM Rapla Ühisgümnaasiumi 10. klassi õpilane Kristin Düüna osales edukalt Pranglimise Eesti MV 2017 II etapis ja saavutas punktiga NEIDUDE ar

DIPLOM Rapla Ühisgümnaasiumi 10. klassi õpilane Kristin Düüna osales edukalt Pranglimise Eesti MV 2017 II etapis ja saavutas punktiga NEIDUDE ar Rapla Ühisgümnaasiumi 10. klassi õpilane Kristin Düüna saavutas 15825 punktiga 1. koha Hugo Treffneri Gümnaasiumi 11.a klassi õpilane Maret Sõmer saavutas 15094 punktiga 2. koha Kilingi-Nõmme Gümnaasiumi

Rohkem

Haridus- ja Teadusministeeriumi seisukohad kurtide hariduse korraldamisel Kalle Küttis Koolivõrgu juht

Haridus- ja Teadusministeeriumi seisukohad kurtide hariduse korraldamisel Kalle Küttis Koolivõrgu juht Haridus- ja Teadusministeeriumi seisukohad kurtide hariduse korraldamisel Kalle Küttis Koolivõrgu juht 10.11.2016 Eesti elukestva õppe strateegia üldeesmärk kõigile Eesti inimestele on loodud nende vajadustele

Rohkem

RAPLA MAAKONNA MEISTRIVÕISTLUSED MK JUHAN LAHTISED MEISTRIVÕISTLUSED Kivi-Vigala, 14. märts a sündinud ja nooremad 2004a sündinud ja nooremad

RAPLA MAAKONNA MEISTRIVÕISTLUSED MK JUHAN LAHTISED MEISTRIVÕISTLUSED Kivi-Vigala, 14. märts a sündinud ja nooremad 2004a sündinud ja nooremad RAPLA MAAKONNA MEISTRIVÕISTLUSED MK JUHAN LAHTISED MEISTRIVÕISTLUSED Kivi-Vigala, 1. märts 215 199a sündinud ja nooremad 2a sündinud ja nooremad 27a sündinud ja nooremad 3kg 3kg 22kg 1 Kaarel Tamm (SK

Rohkem

Individuaalne õppekava ja selle koostamine I. ÜLDSÄTTED Kehtestatud dir kk nr 32/ Individuaalse õppekava koostamise aluseks on 1.

Individuaalne õppekava ja selle koostamine I. ÜLDSÄTTED Kehtestatud dir kk nr 32/ Individuaalse õppekava koostamise aluseks on 1. Individuaalne õppekava ja selle koostamine I. ÜLDSÄTTED Kehtestatud dir kk 20.11.2012 nr 32/1.1-6 1.1. Individuaalse õppekava koostamise aluseks on 1.1.1. Põhikooli ja gümnaasiumiseadus 18. Vastu võetud

Rohkem

Mida me teame? Margus Niitsoo

Mida me teame? Margus Niitsoo Mida me teame? Margus Niitsoo Tänased teemad Tagasisidest Õppimisest TÜ informaatika esmakursuslased Väljalangevusest Üle kogu Ülikooli TÜ informaatika + IT Kokkuvõte Tagasisidest NB! Tagasiside Tagasiside

Rohkem

PÕLTSAMAA LINNAVOLIKOGU

PÕLTSAMAA LINNAVOLIKOGU ISTUNGI PROTOKOLL Põltsamaa Kultuurikeskuses 20. september 2011 nr 23 Algus kell 15.00, lõpp kell 17.35 Juhatas linnavolikogu esimees Margi Ein. Protokollis õigusnõunik Marit Seesmaa. Osa võtsid linnavolikogu

Rohkem

ДЕЛОВОЕ ОБЩЕНИЕ

ДЕЛОВОЕ ОБЩЕНИЕ Tõhusa ja kaasahaarava õppe korraldamine kõrgkoolis 1. Teema aktuaalsus 2. Probleemid 3. Küsitlusleht vastustega 4. Kämmal 5. Õppimise püramiid 6. Kuidas edasi? 7. Allikad 1. Vene keele omandamine on

Rohkem

3-15-aastaste erivajadustega laste abivajaduse hindamise töövahend A. ÜLDANDMED (LAPS ja LEIBKOND) Isikukood Sünniaeg (PP/KK/AAAA) täita juhul, kui is

3-15-aastaste erivajadustega laste abivajaduse hindamise töövahend A. ÜLDANDMED (LAPS ja LEIBKOND) Isikukood Sünniaeg (PP/KK/AAAA) täita juhul, kui is 3-15-aastaste erivajadustega laste abivajaduse hindamise töövahend A. ÜLDANDMED (LAPS ja LEIBKOND) Isikukood Sünniaeg (PP/KK/AAAA) täita juhul, kui isikukood ei ole teada Ees- ja perekonnanimi Sugu Vanus

Rohkem

Microsoft Word - MKM74_lisa2.doc

Microsoft Word - MKM74_lisa2.doc Majandus- ja kommunikatsiooniministri 6. oktoobri 2010. a määruse nr 74 Avaliku konkursi läbiviimise kord sageduslubade andmiseks televisiooni ringhäälingusaadete ja -programmide digitaalse edastamise

Rohkem

Suusatajate teekond PyeongChang’i

Suusatajate teekond PyeongChang’i Suusatajate keeruline teekond PyeongChang i Ettevalmistus 2017/2018 18 laagrit: 9 laagrit Eestis 9 välislaagrit 152 laagripäeva: 54 p. Eestis 98 p. Välislaagrid 79 päeva mägedes 73 päeva meretasapinnal

Rohkem

Orbiidile! hooaja info

Orbiidile! hooaja info Orbiidile! hooaja info FIRST LEGO League Eelarve 2018/2019 hooajal Robotimängu väljak 130 EUR + transport Platsi arve hiljemalt oktoobris, meeskonna arve detsembris Esimene meeskond Teise meeskonna registreerimistasu

Rohkem

Microsoft Word - 03_ausus lisaylesanded.doc

Microsoft Word - 03_ausus lisaylesanded.doc ÕPL LS 3 LSÜLSNDD USUS ML eemat usus (sh teisi teemasid) saab sisse juhatada ka HHK- (H HLB KSULK) meetodil. Näiteks: Miks on ausus hea? Miks on ausus halb? Miks on ausus kasulik? H: Hoiab ära segadused

Rohkem

HIV-nakkuse levik Eestis ETTEKANNE KOOLITUSEL INIMKAUBANDUSE ENNETAMINE- KOOLITUS ÕPETAJATELE NOORSOOTÖÖTAJATELE JA KUTSENÕUSTAJATELE Sirle Blumberg A

HIV-nakkuse levik Eestis ETTEKANNE KOOLITUSEL INIMKAUBANDUSE ENNETAMINE- KOOLITUS ÕPETAJATELE NOORSOOTÖÖTAJATELE JA KUTSENÕUSTAJATELE Sirle Blumberg A HIV-nakkuse levik Eestis ETTEKANNE KOOLITUSEL INIMKAUBANDUSE ENNETAMINE- KOOLITUS ÕPETAJATELE NOORSOOTÖÖTAJATELE JA KUTSENÕUSTAJATELE Sirle Blumberg AIDS-i Ennetuskeskus HIV-nakkuse olukorra analüüs. Ohustatud

Rohkem

katus_kaantega.pdf

katus_kaantega.pdf Heiki Vilep KATUS SÕIDAB Tartu 2007 Kunstnik: Moritz Küljendaja kujundaja: Margus Nõmm Kirjastaja: Vilep & Vallik (A Disain OÜ) Heiki Vilep ISBN-13: 978-9985-9718-2-6 EESTIMAA PEIPSI ÄÄREST SAAREMAANI

Rohkem

KuusaluLapsed xls

KuusaluLapsed xls Kuusalu valla laste kergejõustiku päev 17.09.2006 Kuusalu staadion 11-12 a poisid 60 m I Severi Jõõras 10.04.95 Kuusalu SK 9,1 II Taavi Tšernjavski 04.03.95 Loksa kk 9,2 III Aare Viilver 09.02.95 Leksi

Rohkem

2016 aasta märtsi tulumaksu laekumine omavalitsustele See ei olnud ette arvatav Tõesti ei olnud, seda pole juhtunud juba tükk aega. Graafikult näeme,

2016 aasta märtsi tulumaksu laekumine omavalitsustele See ei olnud ette arvatav Tõesti ei olnud, seda pole juhtunud juba tükk aega. Graafikult näeme, 2016 märtsi tulumaksu laekumine omavalitsustele See ei olnud ette arvatav Tõesti ei olnud, seda pole juhtunud juba tükk aega. Graafikult näeme, et märtsis laekus tulumaksu eelmise märtsist vähem ka 2009

Rohkem

Pärnakad tõid aastanäitusele ligemale 100 teost - Paberleht - Pärnu Postimees

Pärnakad tõid aastanäitusele ligemale 100 teost - Paberleht - Pärnu Postimees Pärnu 1 C Toimetus Klienditugi Kolmapäev, 6. detsember 2017 POSTIMEES PÄRNU POSTIMEES UUDISED ARVAMUS KULTUUR VABA AEG TARBIJA PAB Pärnumaa Video Galerii Sport Krimi Elu Kool Ajalugu Ettevõtluslood Maa

Rohkem

Koolitus Täiskasvanud õppija õpioskuste arendamine Haridus- ja Teadusministeerium koostöös Tartu Rahvaülikooli koolituskeskusega (Tartu Rahvaülikool S

Koolitus Täiskasvanud õppija õpioskuste arendamine Haridus- ja Teadusministeerium koostöös Tartu Rahvaülikooli koolituskeskusega (Tartu Rahvaülikool S Koolitus Täiskasvanud õppija õpioskuste arendamine Haridus- ja Teadusministeerium koostöös Tartu Rahvaülikooli koolituskeskusega (Tartu Rahvaülikool SA) korraldab koolituse "Täiskasvanud õppija õpioskuste

Rohkem

1. Eesti keele B2-taseme eksamiks ettevalmistamisele suunatud kursus Algus OÜ 2. Õppekavarühm: võõrkeeled ja -kultuurid. Õppekava õp v lju d d sa skus

1. Eesti keele B2-taseme eksamiks ettevalmistamisele suunatud kursus Algus OÜ 2. Õppekavarühm: võõrkeeled ja -kultuurid. Õppekava õp v lju d d sa skus 1 Eesti keele B2-taseme eksamiks ettevalmistamisele suunatud kursus Algus OÜ 2 Õppekavarühm: võõrkeeled ja -kultuurid Õppekava õp v lju d d sa skus e kaupa: : Kuulamine -, (uudised, intervjuud, filmid,

Rohkem

Loovtööd ja nende korraldus Lääne-Virumaal Roela koolis

Loovtööd ja nende korraldus Lääne-Virumaal Roela koolis Loovtööd ja nende korraldus Lääne-Virumaal Roela koolis Anne Maalman Roela kool Roela kool asub Rakvere-Mustvee mnt 26. kilomeetril Kooliga ühes majas asuvad lasteaed, raamatukogu ja osavalla kontor Meie

Rohkem

2 TERITAJA Rõngu Keskkooli ajaleht Esimeses numbris: Mis toimub Rõngu Keskkoolis? Rebaste Retsimine 2014 Intervjuu Anne Leppikuga Meedialaager 2014 El

2 TERITAJA Rõngu Keskkooli ajaleht Esimeses numbris: Mis toimub Rõngu Keskkoolis? Rebaste Retsimine 2014 Intervjuu Anne Leppikuga Meedialaager 2014 El 2 TERITAJA Rõngu Keskkooli ajaleht Esimeses numbris: Mis toimub Rõngu Keskkoolis? Rebaste Retsimine 2014 Intervjuu Anne Leppikuga Meedialaager 2014 Elvas Kuidas käituda ja riietuda kooli ballil Mis õpilastele

Rohkem

VASTSELIINA GÜMNAASIUMI HOOLEKOGU KOOSOLEK Protokoll nr Koosoleku toimumise aeg: 5. detsember 2016, algus kell 17.15, lõpp Kooso

VASTSELIINA GÜMNAASIUMI HOOLEKOGU KOOSOLEK Protokoll nr Koosoleku toimumise aeg: 5. detsember 2016, algus kell 17.15, lõpp Kooso VASTSELIINA GÜMNAASIUMI HOOLEKOGU KOOSOLEK Protokoll nr. 12 05.12.2016. Koosoleku toimumise aeg: 5. detsember 2016, algus kell 17.15, lõpp 18.50 Koosoleku toimumise koht: Vastseliina Gümnaasium Koosoleku

Rohkem

P9_10 estonian.cdr

P9_10 estonian.cdr Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt www.philips.com/welcome P9/10 Eestikeelne kasutusjuhend 2 Ühendage P9 kõlar Bluetooth ühenduse kaudu oma Bluetooth seadmega, nagu näiteks ipadiga, iphone'iga,

Rohkem

6

6 TALLINNA ÕISMÄE GÜMNAASIUMI ÕPPESUUNDADE KIRJELDUSED JA NENDE TUNNIJAOTUSPLAAN GÜMNAASIUMIS Õppesuundade kirjeldused Kool on valikkursustest kujundanud õppesuunad, võimaldades õppe kahes õppesuunas. Gümnaasiumi

Rohkem

Vastuvõtt 10.klassidesse 2016/2017

Vastuvõtt 10.klassidesse 2016/2017 VASTUVÕTT 10. KLASSIDESSE 2019/2020 Jüri Gümnaasium 20. veebruaril 2019 Maria Tiro, direktor Tänased teemad Õppesuunad, sarnasused ja erisused Õppekorraldus Sisseastumiskatsed, tulemused Dokumentide esitamine

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Alameede 1.1.7.6 Põhikooli ja gümnaasiumi riiklikele õppekavadele vastav üldharidus Projekt Tehnoloogiaõpetuse õpetajate täienduskoolitus, Moodul A1 Ainevaldkond Tehnoloogia Marko Reedik, MSc füüsikas

Rohkem

PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019

PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019 PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019 SISUKORD 1. SLAIDIESITLUS... 3 1.1. Esitlustarkvara... 3 1.2. Slaidiesitluse sisu... 3 1.3. Slaidiesitluse vormistamine... 4 1.3.1 Slaidid...

Rohkem

Tuustep

Tuustep TUUSTEPP Eesti tants segarühmale Tantsu on loonud Roland Landing 2011. a. Pärnus, kirjeldanud Erika Põlendik. Rahvalik muusika, esitab Väikeste Lõõtspillide Ühing (CD Kui on kuraasi ). Tantsus on käed

Rohkem

1. klassi eesti keele tasemetöö Nimi: Kuupäev:. 1. Leia lause lõppu harjutuse alt veel üks sõna! Lõpeta lause! Lapsed mängivad... Polla närib... Õde r

1. klassi eesti keele tasemetöö Nimi: Kuupäev:. 1. Leia lause lõppu harjutuse alt veel üks sõna! Lõpeta lause! Lapsed mängivad... Polla närib... Õde r 1 klassi eesti keele tasemetöö Nimi: Kuupäev: 1 Leia lause lõppu harjutuse alt veel üks sõna! Lõpeta lause! Lapsed mängivad Polla närib Õde riputab Lilled lõhnavad Päike rõõmustab ( pesu, õues, peenral,

Rohkem

Akoolipaev.indd

Akoolipaev.indd Hilli Rand ESIMENE A KLASS JA TARKUSEPÄEV Toimetaja Helle Tiisväli Pildid joonistanud Epp Marguste Hilli Rand ja kirjastus Argo, 2013 www.argokirjastus.ee ISBN 978-9949-527-07-6 Trükitud trükikojas Print

Rohkem

AJAKAVA Reede, 6. märts :00 Üleriigilise vokaalansamblite konkursi avamine 13:30 Lõunasöök 14:30 I kontsert IV V kl 1 Erahuvialakool Meero Muus

AJAKAVA Reede, 6. märts :00 Üleriigilise vokaalansamblite konkursi avamine 13:30 Lõunasöök 14:30 I kontsert IV V kl 1 Erahuvialakool Meero Muus AJAKAVA Reede, 6. märts 2015 13:00 Üleriigilise vokaalansamblite konkursi avamine 13:30 Lõunasöök 14:30 I kontsert IV V kl 1 Erahuvialakool Meero Muusik NELJAD-VIIED juhendaja Anu Lõhmus 2 Kuressaare Gümnaasiumi

Rohkem

Märts, 2015 Vene laulude konkurss klassis TOIMUNUD ÜRITUSED: 15. jaanuaril külastas klasse Eesti Kontserdi hariv programm Meie pillid kõig

Märts, 2015 Vene laulude konkurss klassis TOIMUNUD ÜRITUSED: 15. jaanuaril külastas klasse Eesti Kontserdi hariv programm Meie pillid kõig Märts, 2015 Vene laulude konkurss 6.-9. klassis TOIMUNUD ÜRITUSED: 15. jaanuaril külastas 1.-4. klasse Eesti Kontserdi hariv programm Meie pillid kõigi rõõmuks. Etiketiloengud erinevatele klassidele. 21.

Rohkem

ARENGUVESTLUSED COACHINGU PRINTSIIPE SILMAS PIDADES Arendava vestluste printsiibid: Eneseanalüüs, keskendumine tugevustele, julgustamine, motiveeriv e

ARENGUVESTLUSED COACHINGU PRINTSIIPE SILMAS PIDADES Arendava vestluste printsiibid: Eneseanalüüs, keskendumine tugevustele, julgustamine, motiveeriv e ARENGUVESTLUSED COACHINGU PRINTSIIPE SILMAS PIDADES Arendava vestluste printsiibid: Eneseanalüüs, keskendumine tugevustele, julgustamine, motiveeriv eesmärk Vestluse skeem vestluse läbiviijale Millel tähelepanu

Rohkem

EESTI MEISTRIVÕISTLUSED PONIDE TAKISTUSSÕIDUS 2005

EESTI MEISTRIVÕISTLUSED PONIDE TAKISTUSSÕIDUS 2005 Lagedi Treeningvõistlus ja Ülikerge Derby JUHEND Toimumise aeg ja koht: Harjumaa 30.07.2016 Lagedi Ratsaspordikooli võistlusväljak, Lagedi, Võistlustingimused: Võistlusväljak Parkuur nr. 1-4 - liivaplats;

Rohkem

NR 4 Ökulite Käskkiri November 2010 Õismäe Gümnaasiumi õpilasleht Hind 5EEK/0.32EUR Leib meie toidulaual LK 4 ÕPETAJATE PÄEV LK 3 Graffiti LK 5 Otsi k

NR 4 Ökulite Käskkiri November 2010 Õismäe Gümnaasiumi õpilasleht Hind 5EEK/0.32EUR Leib meie toidulaual LK 4 ÕPETAJATE PÄEV LK 3 Graffiti LK 5 Otsi k NR 4 Ökulite Käskkiri November 2010 Õismäe Gümnaasiumi õpilasleht Hind 5EEK/0.32EUR Leib meie toidulaual LK 4 ÕPETAJATE PÄEV LK 3 Graffiti LK 5 Otsi kohta, kus sa saad, ja hüppa kooli sisse! LK 6 Reisikiri

Rohkem

Microsoft Word - 56ylesanded1415_lõppvoor

Microsoft Word - 56ylesanded1415_lõppvoor 1. 1) Iga tärnike tuleb asendada ühe numbriga nii, et tehe oleks õige. (Kolmekohaline arv on korrutatud ühekohalise arvuga ja tulemuseks on neljakohaline arv.) * * 3 * = 2 * 1 5 Kas on õige, et nii on

Rohkem

Welcome to the Nordic Festival 2011

Welcome to the Nordic Festival 2011 Lupjamine eile, täna, homme 2016 Valli Loide vanemteadur Muldade lupjamise ajaloost Eestis on muldade lupjamisega tegeletud Lääne-Euroopa eeskujul juba alates 1814 aastast von Sieversi poolt Morna ja Heimtali

Rohkem

Rahvajutud: muistend Vaimse kultuuripärandi tööleht. Kirjandus Ingrid Mikk Jüri Gümnaasium 2014

Rahvajutud: muistend Vaimse kultuuripärandi tööleht. Kirjandus Ingrid Mikk Jüri Gümnaasium 2014 Rahvajutud: muistend Vaimse kultuuripärandi tööleht. Kirjandus Ingrid Mikk Jüri Gümnaasium 2014 Tunneme nimepidi oma allikasilmi ja suuremaid puid, jõekäärusid ja moreeninõlvu, mida nõudlikult mägedeks

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation HARIDUS 2006-2009 Tallinna Ülikool, organisatsioonikäitumine, magistrantuur Karjääri planeerimise seos karjäärialase tunnetatud võimekuse, töökontrollikeskme ja otsustusstiilidega Tallinna Tehnikakõrgkooli

Rohkem

Pealkiri

Pealkiri E-ga edasi! Tiia Ristolainen Tartu Ülikooli elukestva õppe keskuse juhataja 26.09.2013 E-kursuste arv Tartu Ülikoolis BeSt programmi toel TÜ-s loodud e-kursuste arv ja maht BeSt programmi toel TÜ-s loodud

Rohkem

Väljaandja: Narva Linnavalitsus Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst Avaldamismärge: KO 2006, 40, 476 Narva linna koolide 1. ja 10. klassidesse vas

Väljaandja: Narva Linnavalitsus Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst Avaldamismärge: KO 2006, 40, 476 Narva linna koolide 1. ja 10. klassidesse vas Väljaandja: Narva Linnavalitsus Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst Avaldamismärge: KO 2006, 40, 476 Narva linna koolide 1. ja 10. klassidesse vastuvõtmise korra kinnitamine Vastu võetud 08.02.2006

Rohkem

HEA PRAKTIKA NÄIDE

HEA PRAKTIKA NÄIDE Liikluskasvatus Liiklusohutuse päev ja liikluspidu Pallipõnnis Autorid: Helgi Palm, Katrin Rõõmusoks, Heddi Reinsalu, Liisi Pikpoom Tallinna Lasteaed Pallipõnn Taustinformatsioon Sellel sügisel sidusime

Rohkem

sander.indd

sander.indd Simmaniduo ja Kandlemees Sander LAULIK 43 laulu sünnipäevadeks, pulmadeks ja muudeks pidudeks 2016 ISMN 979-0-54002-301-0 Kirjastaja: RAFIKO Kirjastus OÜ, 2016 Postiaadress: Staadioni 38, 51008 Tartu www.rafiko.ee;

Rohkem

PISA 2015 tagasiside koolile Tallinna Rahumäe Põhikool

PISA 2015 tagasiside koolile Tallinna Rahumäe Põhikool PISA 215 tagasiside ile Tallinna Rahumäe Põhi PISA 215 põhiuuringus osales ist 37 õpilast. Allpool on esitatud ülevaade i õpilaste testisoorituse tulemustest. Võrdluseks on ära toodud vastavad näitajad

Rohkem

DIPLOM Surju Põhikooli 7. klassi õpilane Birthe Lall saavutas Pranglimise eelvõistluse I etapil punktiga Pärnumaa 7. KLASSI arvestuses 1. koha A

DIPLOM Surju Põhikooli 7. klassi õpilane Birthe Lall saavutas Pranglimise eelvõistluse I etapil punktiga Pärnumaa 7. KLASSI arvestuses 1. koha A Surju Põhikooli 7. klassi õpilane Birthe Lall 10438 punktiga 1. koha Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumi 7.b klassi õpilane Arno-Kert Kaas 7313 punktiga 2. koha Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumi 7.b

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation KINNISVARATURU ÜLEVAADE JUUNI 217 Allikad: Maa-amet, city24, Eesti Pank, Statistikaamet Indeksi muutused võrreldes : -kaalutud keskmise m² muutus hinnatipuga (detsember 216): -1% -kaalutud keskmise m²

Rohkem

TV_10_OS_IVetapp

TV_10_OS_IVetapp TV 10 olümpiastarti PÕLVAMAA ja VÕRUMAA IV etapp Võru Spordikeskuse staadion T+PV 2005.-2006.a s T+PN 2007.a ja nooremad Üld- Koht Võru Põlva nr Võistleja Sünniaeg Kool tulemus eel-võistlus finaal PV ketas

Rohkem

DIPLOM Kohila Gümnaasiumi 2.a klassi õpilane Markus Kala osales edukalt Pranglimise Eesti MV 2016 eelvõistluse II etapil ja saavutas 4555 punktiga Rap

DIPLOM Kohila Gümnaasiumi 2.a klassi õpilane Markus Kala osales edukalt Pranglimise Eesti MV 2016 eelvõistluse II etapil ja saavutas 4555 punktiga Rap Kohila Gümnaasiumi 2.a klassi õpilane Markus Kala ja saavutas 4555 punktiga Raplamaa koolide 1. koha. Märjamaa Gümnaasiumi 3.a klassi õpilane Gerda Rebane ja saavutas 4053 punktiga Raplamaa koolide 2.

Rohkem

raamat5_2013.pdf

raamat5_2013.pdf Peatükk 5 Prognoosiintervall ja Usaldusintervall 5.1 Prognoosiintervall Unustame hetkeks populatsiooni parameetrite hindamise ja pöördume tagasi üksikvaatluste juurde. On raske ennustada, milline on huvipakkuva

Rohkem

NR-2.CDR

NR-2.CDR 2. Sõidutee on koht, kus sõidavad sõidukid. Jalakäija jaoks on kõnnitee. Kõnnitee paikneb tavaliselt mõlemal pool sõiduteed. Kõige ohutum on sõiduteed ületada seal, kus on jalakäijate tunnel, valgusfoor

Rohkem

Lisa 2 Kinnitatud Kambja Vallavalitsuse määrusega nr 11 PUUDEGA LAPSE HOOLDUS- JA SOTSIAALTEENUSTE VAJADUSE HINDAMISVAHEND Lapsevaema/hoold

Lisa 2 Kinnitatud Kambja Vallavalitsuse määrusega nr 11 PUUDEGA LAPSE HOOLDUS- JA SOTSIAALTEENUSTE VAJADUSE HINDAMISVAHEND Lapsevaema/hoold Lisa 2 Kinnitatud Kambja Vallavalitsuse 08.03.2018 määrusega nr 11 PUUDEGA LAPSE HOOLDUS- JA SOTSIAALTEENUSTE VAJADUSE HINDAMISVAHEND Lapsevaema/hooldaja/kontaktisiku üldandmed Ees ja perekonnanimi Isikukood

Rohkem

MTÜ Iseseisev Elu tugikeskuste tegevused

MTÜ Iseseisev Elu tugikeskuste tegevused MTÜ Iseseisev Elu päevakeskuste tegevused 1. TARTU HEA PÄEVA KESKUS Jr k Päev Kellaaeg Tegevus Tegevuse lühikirjeldus Juhendaja 1. E-R 9:15-9:45 Tere hommikust! 2. E-N 10:00-12:00 Toidugrupp 3. E-R 13:00-14:00

Rohkem

4. KIRURGIA Üliõpilase andmed. Need väljad täidab üliõpilane Praktikatsükli sooritamise aeg Kirurgia praktikatsükkel Ees- ja perekonnanimi Matriklinum

4. KIRURGIA Üliõpilase andmed. Need väljad täidab üliõpilane Praktikatsükli sooritamise aeg Kirurgia praktikatsükkel Ees- ja perekonnanimi Matriklinum 4. KIRURGIA Üliõpilase andmed. Need väljad täidab üliõpilane Praktikatsükli sooritamise aeg Kirurgia praktikatsükkel Ees- ja perekonnanimi Matriklinumber E-posti aadress Telefoninumber Praktikatsükli läbimine.

Rohkem