Ökulite Käskkiri

Suurus: px
Alustada lehe näitamist:

Download "Ökulite Käskkiri"

Väljavõte

1 Ökulite Nr 3 Käskkiri Mai 2010 Õismäe Humanitaargümnaasiumi õpilasleht Hind 5.- HOT 2010 lk 5 KEVADBALL lk 3-4 LÕPUKELL lk 6 UUSTULNUKAD lk 7 PERSOONILUGU lk 8-9 JÄRELHÜÜE lk 10

2 2 UUDISED Mõelda vaid, alles oli talv ja hästi pime aeg, kuid juba paistab pea iga päev päike ning linnud laulavad. Kevad on lõpuks ometi kätte jõudnud. Pole enam kaua aega jäänud ei 12. klassi lõpueksamiteni ega suvevaheajani. Seekordses lehes tuleb juttu TÕHG uuest Hotist ja tema valimisest ning jätkub TERE, LUGEJA! ka selle aasta uustulnukate tutvustus. Ka on võimalik saada ülevaade gümnasistide Kevadballist, mis oli suurepärane. Et ka ajalehetoimetuse inimeste südamesse on kevad jõudnud, on see leht, mida hetkel käes hoiad, viimane sel aastal, aga kindlasti ilmub ajaleht ka järgmisel aastal. Niisiis soovime ajalehetoimetuse poolt kõigile eksamite tegijatele, aga ka teistele, edu, sest teame ju omastki käest, et kevadel ja suve hakul koolis käimine on piin. Kohtumiseni järgmisel aastal. Triin Roosimäe ja Martin Tuulik. Vabariigi aastapäeva tähistamine Elis Pärn Meie koolis tähistati Eesti Vabariigi aastapäeva direktori vastuvõtuga ja loengetendusega Eesti rahvarõivas. See tuletas meelde, et me oleme ära kaotanud traditsioonid ning oskuse hinnata meie kultuuripärandit ning ajalugu. Tänapäeval mõtleme ainult selle peale, et end võimalikult moekalt või mugavalt riietada. Kuid see on väga egoistlik, sest eirates Eesti rahvarõivaid, kaotame ka ühtekuuluvustunde, mille rahvarõivad endaga kaasa tõid. Eesti Vabariigi jooksul on aset leidnud palju muutusid nii riietuses kui ka inimestes endis. Peaksime suutma mõista nende muutuste olemust ning olevikku kui illusiooni, mis võib hetkega haihtuda. Samas ei saa öelda, et kõik muutused halvad on. Tuleb mõelda positiivselt ning varsti tundub ka kõik ümbritsev lilleline ja roosa. See etendus jäi mulle meelde just sellisena ning, kui juba 19. sajandi talupoeg suutis raske töö kõrval naljatleda ning elust rõõmu tunda, siis peaks meie ka sellega hakkama saama. Oma kiire tavaelu kõrvalt vaadakem tagasi minevikku, nähkem oleviku võlusid ning uskugem tulevikku - see on meie kui Eesti kodanike kõige suurem panus meie riigi heaolusse.

3 UUDISED 3 Vabariigi aastapäeva tähistamisel toimus ka traditsiooniks saanud direktori vastuvõtt silmapaistvatele õpilastele. Vastuvõtul said kõik endale kooli pastakad, mida siiani keegi veel saanud ei olnud. Ka luges direktor ette kõikide nimed ja mainis, mida nad on teinud. Peale seda said kõik käsu laud tühjaks süüa, sest pakuti ka head ja paremat. Loomulikult meeldis see kõigile. Ainulaadse Kevadballi edulugu Marta Peetsalu 19. märtsil toimus meie kooli aulas esimest ja viimast korda maagiline Kevadball, millest võttis osa väike, kuid väga armas seltskond meie gümnasistide seast. Kevadballi sarnast üritust Õismäe Humanitaargümnaasiumis varem toimunud ei ole ja meie kooli ühendamise tõttu Väike-Õismäe Gümnaasiumiga selles koolimajas enam ka kunagi ei toimu. Kohalolijad võivad enda üle uhked olla, sest nemad on näinud midagi ainulaadset. Tantsupeo korraldamine algas juba jaanuari algul, kui kõigil soovijatel oli võimalik osa võtta 10-tunnisest ballitantsude kursusest. Kümne tunniga õpiti selgeks kõik seltskonnatantsud ning tantsulistest Kevadballil puudust ei olnud. Üldkorraldamine jäi 11. klasside pärusmaaks: nende poolt olid lauakatted ja -kaunistused, suupisted, joogid, tort ning saali kaunistused.

4 4 UUDISED Aula oli üheks õhtuks muudetud lummavaks tantsusaaliks, mille äärde olid paigutatud lauad, et külalistel oleks võimalus ka jalga puhata. Saali sisseastuja sai kõndida mööda kuninglikku punast vaipa, õhupallid ääristasid seinu. Fotonurk oli muudetud hubaseks retrostiilis toaks, kus kõik kohalolijad said oma ilu jäädvustada. Balli avas Kaldamäe kvintett, kes mängis õige tuju loomiseks paar jazz'ilikku pala ning siis ütlesid oma tervitussõnad õhtujuhid Rainer ja Marta. Paarid paluti avavalsiks põrandale ja tantsupidu sai ilusti käima lükatud. Bänd mängis paarkümmend minutit muusikat, mille ajal said kõik, kes tahtsid, enda oskusi näidata. Peale esimese muusikaseti lõppu algasid seltskonnamängud Tõnise eestvedamisel. Nagu üks mees olid kõik ballikülalised peale õpetajate, tantsuplatsil end ringi võtnud. Nii mängudest osavõtjad kui ka pealtvaatajad olid mängude ajal eranditult naerusuised. Üsna varsti tuli bänd uuesti lavale ja jazzirütmid kutsusid ka tantsulised taaskord põrandale. Viktoriini alguseks paluti kõigil leida koht lauas ning kooliteemalisi küsimusi esitas Triin. Kuigi küsimustele vastamine möödus enamasti üpriski kiirelt, osutus võitja välja selgitamine raskeks, sest kaks võistkonda - Laud nr. 8 ja Midagi Muud - said võrdselt punkte. Kiire lõppmängu küsimus tuli Tõniselt ja selleks oli, et kui pikk Tõnis tegelikult on. Täpsemalt vastas küsimusele võistkond Midagi Muud ning sellega olingi viktoriini võitja selge. Peale küsimus-võistluse võitja autasustamist algas loterii, mille fortuunaks oli balli perenaine Marta. Välja loositi palju ebatavalisi auhindu ja lohutusauhindu. Võitjatele jagati näiteks käärid, raamat, Rubiku kuubik ja lohutusauhindadeks olid harilikud pliiatsid, küünlad ning joonlauad. Loterii lõppedes naasis lavale Kaldamäe kvintett, kelle viimase seti ajal saabus saali ka tort, mille lõikas lahti ja jagas laiali geograafia õpetaja Airi Nurk. Ballilt lahkusid kõik ülevas meeleolus. Loodame siiralt, et Kevadballist saab Õismäe Gümnaasiumis traditsioon ning piletid saavad välja müüdud juba varakult.

5 UUDISED 5 HOT 2010 Kristiane Päll Selle aasta 25. veebruaril, toimus meie koolis kolmandat korda üritus nimega HOT, mille eesmärgiks on välja valida kõige hotim (kuumim) õpilane meie koolist. Osalejad esinesid vastavalt oma numbrile ja neid oli seitse: 1.Elis Pärn, 2.Henri-Hannes Sell, 3.Kaire Feldmann, 4.Harles Neljand, 5.Marta Peetsalu, 6.Marleen- Kristiin Kitt, 7.Hanna Laura Metsma. Õhtut juhtis Maur. Üritus algas avatantsuga. Võistlejad toodi lavale hullusärkides, millele järgnes hoogne ja rütmikas tants. Kõik olid tantsusammud korralikult ära õppinud ning tants tuli efektselt välja. Järgnes intervjuuvoor, mille käigus tutvuti võistlejatega ükshaaval ning uuriti, miks peaks just intervjueeritav võitma TÕHG HOT'i aastal Viimaseks vooruks oli fantaasiavoor, kus igal võistlejal oli võimalus välja elada oma peas ringlevad unelmad/fantaasiad. Elis esitas paroodia, mis põhines S.Meyer'i raamatul "Videvik". Henri-Hannes jäljendas Vaido Neigausi tema laulu "Kõigest loobunud" saatel. Kaire elas välja soovi olla Elmayonesa, argentiinlane, kes laulab eesti keeles. Harles näitas end DJ Ryan Angelosena ning demonstreeris, kuidas tuleb tegelikult tantsida. Marta Peetsalu oli fantaasiavoorus väike tüdruk, kelle soov on laulda ja klaverit mängida, kuid kelle unistused purustati. Marleen- Kristiin Kitt tõi lives ettekandele Youtube'is leviva video "Mis sul viga on?". Hanna Laura ilmus lavale napilt nahka riietatuna ning käsutas lavale Viktor Vassiljevi - kes olid kohal, said kõhutäie naerda. Seejärel läks žürii otsust langetama. Žüriis olid Liisi Org (HOT aastal 2008), Taavi Rõivas, Kaidi Liive ja Viktor Vasssiljev, kes asendas Tallink Grupi esindajat, kes kahjuks kohale ei jõudnud. Lõpuks jagati välja auhinnad. Esimest kohta jagasid Henri-Hannes ja Marta. Otsustati nii, et kooli Hotiks saab Henri-Hannes ja Marta esindab meie kooli Koolimissi valimistel.

6 6 UUDISED TUTIPÄEV JA LÕPUKELL Triin Roosimäe Iga-aastase kombe kohaselt on viimased koolipäevad kaheteistkümnenda klassi noortele rohkem täis lõbu kui õppimist. Seetõttu tähistatakse kooli lõppu kahel päeval. Esimesel päeval, sellel aastal 21. aprillil, tulid kaheteistkümnendikud kooli lasteks riietatult ja mängisid veesõda. Vahel juhtus niigi, et seistes vales kohas, said isegi märjaks. Niisiis polnud ime, kui kooli peal jalutasid vastu mitte ainult märjad kaheteist-kümnendikud, vaid ka märjad nooremad õpilased. Järgmisel päeval, 22. aprillil, toimus pidulik lõpukella aktus. Algselt lõbusas meeleolus alanud aktus tegi nii mõnelgi tulevasel lõpetajal silmad niiskeks. Aktuse korraldasid 11. klassid. Kõigepealt esinesid 1. klassid. Neile järgnes Luule Vainu kõne, mis sisaldas õpetlikku juttu. Loodetavasti kuulasid tulevased lõpetajad tähelepanelikult! Pärast seda tänasid 12. klassi õpilased õpetajaid ja laulsid. Loomulikult oli oluline ka 11. klasside traditsiooniline sõnavõtt. Pärast kõne palusid 11. klasside õpilased kaheteistkümnendikke tantsule. Kuid erinevalt eelmistest aastatest, tantsiti seekord Kükita tantsu asemel veidi muudetud versiooni tantsust Kui sul tuju hea Peale seda üllatasid kaheteistkümnendikke õpetajad ja 12.a klassi klassijuhataja Kristo Anupõld. Nimelt laulsid nad Koolikella. See meeldis kõigile väga ja oli väga meeldejääv. Kui aktus läbi sai, istutasid kaheteistkümnendikud kooli kõrvale puu ja läksid viimasesse klassijuhatajatundi.

7 INTERVJUUD 7 UUED ÕPETAJAD Robert Karl Liive Liis Raudsepp Miks te siia õpetama tulite? Soov oli õpitud oskusi lõpuks tõeliselt koolis terve klassi ees rakendada ning kuna ainukeseks kriteeriumiks oli see, et kool peaks olema Tallinnas, sobis see kool suurepäraselt. Kaua te olete õpetanud? Olen andnud inglise keelt üksik õpilastele eratundidena, suure klassi ees seisin aga esimest korda käesoleva õppeaasta septembris. Kuidas teile siin meeldib? Olen siin suhteliselt lühikest aega olnud ja ei tea veel pooligi asju ja käin tihti ringi nagu peata kana, kuid see, mida siiani näinud ja kohanud olen, on igati positiivne. Mis hobid teil on? Hetkel olen väga hõivatud ja hobid on veidi tahaplaanile jäänud, kuid kui aega saan siis alati tahan ja püüan lugeda (mu to-be-read raamatute nimekiri on juba ise sama pikk kui mõni raamat). Samuti meeldib mulle õppida igasugu võõrkeeli ning kuna hetkel keeltekooliks lihtsalt aega ei ole teen seda iseseisvalt. Olen õppinud ja soovin edasi õppida prantsuse, saksa, jaapani, hiina ja veel muidki keeli. Kui spordist rääkida, siis meeldib inimlikumate ilmadega kodukandis lihtsalt jooksmas käia. Mida te õpite hetkel? Inglise keelt põhjalikumalt. Mis on teie lemmik telesari? Viimasel ajal vaatan televiisorit vähe just ajapuuduse tõttu, kuid alati püüan näha ära uudised ja kui leidub aega, siis jälgin ka paari huvitavat Aasia saadet. Eesti kanalitelt meeldib aga väga Inglise Allo Allo sari, mida kunagi ka õpilasena sai vaadatud. Kui vana te olete? No sellist asja ei küsita naise käest kunagi! Mis on teie lemmik värv? Kollane. Mis on kõige veidram situatsioon kus olete olnud? Kunagi 14. aastasena sai mindud bussiekskursiooniga Tšehhi Prahasse ning kogu see reis oli täis veidraid, kuid naljakaid situatsioone alustades Slovaki pulmast lõpetades Tikri lauluga ( oh sina kuri tikrimari... ). Vähemalt on see reis elu lõpuni meeles. Rääkige veidike enda mõttemaailmast. Hetkel on mu mõttemaailmas vähe ruumi kõigele peale töö ja õppimise. Kuid kui küsida, mida ma hindan ja tähtsaks pean, siis on need pere (mul on parimad vanemad), sõbrad (ka sõbrad on parimad) ja haridus (soov ennast uute teadmistega arendada ja pidevalt juurde õppida on ülitähtis).

8 8 INTERVJUUD Persoonilugu: Koidu Ilmjärv Greethel-Rebecca Loopere Kui saaksite olla üks päev nähtamatu, siis kuhu te läheks ja mida teeks? Esimest korda selle küsimuse peale mõeldes arvasin, et ma ei tahaks nähtamatu olla - mulle meeldib olukordades osaleda ja sealjuures mitte nähtamatuks jääda. Seda küsimust ikka ja jälle meelde tuletades tuli meelde ühe praegusaja dirigendi Hirvo Surva soov teada, kuidas Bach 17. sajandil poisse kooris laulma pani. Sedasi mõeldes istuks 18. sajandil kuskil Pariisi salongis ja naudiks Liszti või Chopini klaverimängu. Kui te saaksite ühe päeva olla keegi teine, kes te oleksite? Muusikaga seotud inimene, teeks täpselt sama, mis praegu. Milline muusikastiil võiks maailmast kaduda? Kõik muusikastiilid on omas ajas ja omal kohal. On olnud mingi põhjus, et need on tekkinud. Sellepärast pole põhjust ka neid kaotada. Millises ajastus ja miks soovite elada? Mulle meeldib pragune ajastu kõigi oma võima-lustega. Milliseid pille oskate mängida? Ma arvan, et oskan mängida klaverit. Pisut puhun plokkflööti ja törtsutan akordionit. Kui vaja, saan hädapärast hakkama suupilli ja parmupilliga. Paari laulu oskan saata kitarril. Rääkige mõni huvitav seik õpetajaametist! Iga päev juhtub palju põnevat. Kas olete pidanud mõnd muud ametit? Olen olnud ainult muusikaõpetaja. Õpetanud olen lastemuusikakoolis solfedžot ja klaverit ja G. Otsa nim. muusikakoolist solfedžot ja harmooniat. Mitmel laulupeol olete osalenud? Arvan, et kuskil 6-7. Kui te poleks õpetaja, siis oleksite Võib-olla merebioloog. Tegelikult ikka õpetaja. Mis on teie hobid ja millega tegelete vabal ajal? Mulle meeldib lugeda, kududa. Oma vaba aja veedan koduaias - ehitan kiviaeda või siblin kättpidi mullas. Hobiks koorilaul. Mida sooviksite õpilastel, kes küll tahaks muusikat õppida, kuid ei saa sellest lihtsalt aru? Kõik saavad muusikast aru, ainult igaüks erinevalt. Minu osa on lastele tutvustada võimalikult paljut ja anda edasi enda kogetut. Mille üle uhkust tunned? Olen uhke oma pere ja kõikide õpilaste üle.

9 INTERVJUUD 9 Persoonilugu: Kristjan Sert Elis Pärn Enamik inimesi Eestis ei tea jäähokist kuigi palju. Üheks põhjuseks on lühike jäähoki traditsioon Eestis. Meie koolis õpib üheksandas klassis hokimängija Kristjan Sert, kes on kahekordne Eesti meister. Kui kaua sa jäähokit oled mänginud? Viis aastat juba. Alustasin, kui olin kümnene. Kuidas sa hokiga tegelema hakkasid? Klassivend kutsus mind jäähokitrenni. Mina jäingi seal käima, kuid tema käis seal veel vaid lühikest aega. Minu jaoks oli hoki midagi teistsugust, enne olin käinud jalgpallitrennis, kuid see polnud nii huvitav. Kas sul on jäähoki tõttu esinenud spordivigastusi? Ainult mõned väikesed sinikad ja paar korda olen ka põlve välja väänanud. Mul on kõik seni õnnelikult läinud, mõnel teisel on aga suurmaid vigastusi ette tulnud. Kuidas sinu vanemad sellesse suhtuvad, et tegeled suhteliselt ohtliku sportiga? Tegelikult ei ole jäähoki üldse nii ohtlik kui tundub. Alguses minu isa arvas, et hoki on vägivaldne, kuid kui ta mind trennis nägi, siis mõistis, et tegelikult see nii pole. Tegelikkuses on jäähoki väga intelligentne mäng. Hetkel mängivad nii minu ema kui ka isa jäähokit hobi korras. Kas sa tahaksid saada elukutseliseks jäähokimängijaks? Kui ma tahaksin sellega tippu jõuda, siis peaksin kogu oma vaba aja sisustama jäähoki ning treeningutega ning seda ma teha ei taha. Pealegi on mul ka muid huvisid, millega ma tegeleda tahan. Mis sind huvitab peale jäähoki? Muusika, ma olen mänginud kuus aastat kitarri ning hetkel olen bändis. Veel oskan ka trumme mängida. Kunagi käisin ka tantsimas ning mind huvitab ka kunst. Muusika on siiski üks minu põhilisi huvisid. Missugust muusikat Sa kõige meelsamini kuulad? Ma kuulan peaaegu kõike alates metallist kuni jazzini. Tihti kuulan ka akustilist muusikat. Ega spordiga tegelemine koolitööd ei sega? Ei, mul on alati koolis alati suhteliselt hästi läinud. Ma ei üritagi kõiki viisi saada, peaasi, et kolmesid ei tule Kas sul on lemmik õppeaine? Viimasel ajal on hakanud mulle matemaatika meeldima. Kas Sa soovitaksid ka teistele jäähokit? Ikka, see on väga füüsiline trenn, samas ka väga põnev ning üldse väga erinev teistest meeskonnamängudest. KEVADKONTSERT kell klass, kell klass, kell 18 lapsevanematele.

10 10 MÄLESTUSEKS JÄRELHÜÜE Triin Roosimäe Alles eelmises lehes tegime persooniloo meie noortejuhist Tõnis Kulbokist. Nüüd räägime temast jälle. Kahjuks juhtus nii, et peale pikka ja rasket võitlust vähiga jäi Tõnis siiski alla. 1. aprillil jõudis kella kaheteistkümneks kooli uudis, mis väga paljud õudusega valdas. Tõnist enam ei ole. Väga paljudel oli seda raske uskuda, kuid siiski juhtus nii. Tõnis oli kõige aktiivsem, elavam ja rõõmsam inimene, keda võis kooli peal kohata. Ja ta ei olnud meile ainult noortejuht. Väga paljudele oli ta ka sõber, tantsuõpetaja või lihtsalt muhe kaaslane, kellega kokku saades mõni sõna juttu ajada. Tõnis aitas alati, kui vähegi sai, ja oli absoluutselt alati täis ideid, kuidas midagi lahedamaks, toredamaks või atraktiivsemaks muuta. Ta tegi meie koolipäevad rõõmsamaks ja huvitavamaks. Samuti oli temal vägaväga suur roll meie lehe ilmuma hakkamisel. Just tänu tema toetusele see võimalikuks saigi. Niisiis, usun ma, et räägin paljude eest, kui ütlen, et jääme sind igatsema, Tõnis! LÕPUAKTUSED kell 16 PÕHIKOOLI LÕPUAKTUS, kell 12 GÜMNAASIUMI LÕPUAKTUS.

11 HOROSKOOP 11 Jäär (21. märts aprill) Ebasoodne aeg tegeleda lugemisega, minge ja nautige kevadet. Märkamatult võite unustate ennast jutustama ning teised kipuvad teist tüdinema. Tunnete, et teil on üleloomulikku jõudu, kuid see võib petlik olla. Sõnn (21. aprill mai) Teid võib tabada masendushoog, õppeedukus langeb seal, kus seda kõige vähem karta oskate. Võivad esineda suhtlemisprobleemid, mis suure tõenäosusega toovad endaga kaasa suuri konflikte ning võite suures meeltesegaduses proovida probleeme lahendada füüsilise vägivallaga. Kaksikud (21. mai juuni) Taipate, et kevadine suplus meres võib päästa teid üleliigsetest sekeldustest, kuid olge ettevaatlikud - kevadine külmetus on kerge tulema! Hädavale saab teie lahutamatuks kaaslaseks, paraku nähakse seda läbi ning te riskite oma maine kahjustamisega. Vähk (22. juuni juuli) Leiate endas tohutu energia, kuid kipute seda valesti ära kasutama. Sobiv hetk kooliasjadega tegelemiseks, soovituslik oleks enne koolipäeva jooksmas käia, muidu võite üleliigse energia pärast käituda agressiivselt. Lõvi (23. juuli august) Teie keemia hinded paranevad ajutiselt. Seoses sellega arvate, et teis on avaldunud selgeltnägijavõimed, kuid peagi mõistate, et olete lihtsalt vahelduseks tegelenud rohkem koduste ülesannetega. Andke endast parim matemaatikatundides, sest segastel põhjustel hakkate neid varsti vältima. Neitsi (23. august september) Koolis käimine osutub peagi piinaks, enesehinnang tõuseb müstiliselt. Kipute arvama, et sellest on küll, mida praeguseks omandanud olete ning soovite kohe rajada oma ettevõtte. Õnneks loobute nendest plaanidest peatselt ja suudate kergete pingutuste abiga oma harjumuspärast kooliteed jätkata. Kaalud (23. september oktoober) Ideaalne aeg hakata lähemaid suhteid looma vanemate, austusväärsete pedagoogidega. Olete suhtlemisvalmis ja suudate jääda mõtetega reaalsusesse. Ettevaatlikud peate olema hommikuti kui kipute peale äratust uuesti magama jääma! Skorpion (24. oktoober november) Leiate endas vastupandamatu soovi meteoriitide uurimise vastu. Parim vaba ajaveetmise viis binokliga katusel või raamatukogus. Oht sattuda meedia huviorbiiti teie jaoks ebameeldivate teemadega. Ambur (23. november detsember) Loodusõpetus ja geograafia muutuvad teile kohutavalt vastikuks. Kodused tööd kipuvad unarusse jääma ja järeltööde hulk kasvab, paraku lahendust ei paista lähiajal tulevat. Lahkhelid klassijuhatajaga muutuvad vältimatuks. Suhted kehalise kasvatuse õpetajatega muutuvad suurepärasteks. Kaljukits (22. detsember jaanuar) Hea tuju ja naer hakkavad teid igapäevaselt saatma. Praegu on suurepärane aeg kirjandi kirjutamiseks. Enese heaolu ja rõõmsa meele saate teiste ebaõnnestumistest. Et suurepärane enesetunne säiliks, oleks kasulik tegeleda suurte ruumide, lagede ja seinte värvimisega. Veevalaja (21. jaanuar veebruar) Teile tundub, et reaalainete pedagoogid on sõlminud ühise kokkuleppe teid piinata, kuid see pole nii - teid on tabanud kevadväsimus. Heitke nurka kurvasisulised raamatud ja veetke võimalikult palju aega väljas. Kipute sööma palju rasvast ning hakkate kartma, paksenemist kuid selleks pole põhjust, teid tabab varsti superstress, mis röövib teie söögiisu. Kalad (19. veebruar märts) Taipate, et elu on ilus ning hakkate nägema rõõmu igas asjas. Jääte koolis tagaplaanile kuna õppeedukus stabiliseerub. Muutute sõpradega lahutamatuks ning hakkate koos nendega korraldama unelmate suve. Olge ettevaatlikud vastassoo esindajatega, armumine ja teiste unustamine võib saada saatuslikuks.

12 12 MEELELAHUTUS Ristsõna Kõige parem hinne? 2. Mille peal istub öökull? 3. Kooli nimi lühidalt? 4. Mõtlev kehaosa. 5. Mis toimub 22. mail? 6. Aastaaeg. 7. Kooli uus nimi. Koomiks TOIMETUS Peatoimetajad: Martin Tuulik, Triin Roosimäe Reporterid: Kristiane Päll, Greethel-Rebecca Loopere, Robert Karl Liive, Elis Pärn, Marta Peetsalu, Triin Roosimäe, Martin Tuulik Horoskoop: Martin Tuulik Meelelahutus: Martin Tuulik, Triin Roosimäe, Annika Kluge Keeletoimetaja-korrektor: Laura Saidla Kujundaja-küljendaja: Kristo Anupõld Tagasiside ja ettepanekud saata e-meilile

Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, a. Tallinna Jär

Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, a. Tallinna Jär Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, 2015. a. Töökirjeldus. Rühma vanus: 5-6 aastased lapsed. Peo teema: Vastlapäev.

Rohkem

SEPTEMBER 3.09 Kooliasta alguse pidulikud aktused ( klass) Lastevanemate koosolek (eelkool) kell kooli aulas Tervisepäev (

SEPTEMBER 3.09 Kooliasta alguse pidulikud aktused ( klass) Lastevanemate koosolek (eelkool) kell kooli aulas Tervisepäev ( SEPTEMBER 3.09 Kooliasta alguse pidulikud aktused (1.-12. klass). 04.09. Lastevanemate koosolek (eelkool) kell 17.00 kooli aulas. 07.09. Tervisepäev (1.-12. klass). 10.-14.09 Lastevanemate üldkoosolekud

Rohkem

G OSA A VARIANT RESPONDENDILE ISE TÄITMISEKS

G OSA A VARIANT RESPONDENDILE ISE TÄITMISEKS G OSA A VARIANT RESPONDENDILE ISE TÄITMISEKS GS1 Järgnevalt on kirjeldatud lühidalt mõningaid inimesi. Palun lugege iga kirjeldust ja märkige igale reale, kuivõrd Teie see inimene on. Väga Minu Mõnevõrra

Rohkem

Kivid ja horoskoop.

Kivid ja horoskoop. Milline kivi sobib horoskoobiga JÄÄR Jäära isikupärale ja tugevale tahtejõule vastab teemant. See on number üks nagu jäär, ikka esimesena kohal. Punased kivid rubiin ja granaat iseloomustavad hoogsust

Rohkem

Valik harjutusi eesti keele postkaartide jaoks Tervitused ja hüvastijätud Grupp töötab paarides, harjutab fraase ja täiendab kaardil olevat veel omapo

Valik harjutusi eesti keele postkaartide jaoks Tervitused ja hüvastijätud Grupp töötab paarides, harjutab fraase ja täiendab kaardil olevat veel omapo Valik harjutusi eesti keele postkaartide jaoks Tervitused ja hüvastijätud Grupp töötab paarides, harjutab fraase ja täiendab kaardil olevat veel omapoolsete tervitus- ja hüvastijätufraasidega. Saab arutleda,

Rohkem

Tartu Herbert Masingu Kooli üldtööplaan 2018/2019 õppeaasta September Sündmused Sihtrühm Vastutajad/ meeskond Mihklikuu 2018/2019 kooliaasta 1 alguse

Tartu Herbert Masingu Kooli üldtööplaan 2018/2019 õppeaasta September Sündmused Sihtrühm Vastutajad/ meeskond Mihklikuu 2018/2019 kooliaasta 1 alguse Tartu Herbert Masingu Kooli üldtööplaan 2018/2019 õppeaasta September Sündmused Sihtrühm Vastutajad/ meeskond Mihklikuu 2018/2019 kooliaasta 1 alguse aktus kell 12.00 kooli võimlas 12 Hoolekogu 14 Tervisepäev

Rohkem

Eesti keele võõrkeelena olümpiaadi lõppvoor 2013 Kõik ülesanded on siin lühendatult. Valikus on küsimusi mõlema vanuserühma töödest. Ülesanne 1. Kirju

Eesti keele võõrkeelena olümpiaadi lõppvoor 2013 Kõik ülesanded on siin lühendatult. Valikus on küsimusi mõlema vanuserühma töödest. Ülesanne 1. Kirju Eesti keele võõrkeelena olümpiaadi lõppvoor 2013 Kõik ülesanded on siin lühendatult. Valikus on küsimusi mõlema vanuserühma töödest. Ülesanne 1. Kirjuta sõna vastandsõna ehk antonüüm, nii et sõna tüvi

Rohkem

6

6 TALLINNA ÕISMÄE GÜMNAASIUMI ÕPPESUUNDADE KIRJELDUSED JA NENDE TUNNIJAOTUSPLAAN GÜMNAASIUMIS Õppesuundade kirjeldused Kool on valikkursustest kujundanud õppesuunad, võimaldades õppe kolmes õppesuunas. Gümnaasiumi

Rohkem

Vilistlaste esindajate koosolek

Vilistlaste esindajate koosolek 13.04.2012 VILISTLASKOGU ÜLDKOGU ÕPILASTE KÜSITLUSE TULEMUSTEST UURING Uuringus osalesid 8 kooli 8. ja 9.klasside õpilased: Räpina ÜG, Mikitamäe, Mehikoorma, Kauksi, Ruusa, Orava, Viluste, Värska Küsimustiku

Rohkem

EVANGEELIUMI JAGAMINE MIKS JA KUIDAS RÄÄKIDA JEESUSEST TEISTELE? Kas Sa oled kunagi kellelegi rääkinud Jumalast/Jeesusest? Inimestele Jeesuse

EVANGEELIUMI JAGAMINE MIKS JA KUIDAS RÄÄKIDA JEESUSEST TEISTELE? Kas Sa oled kunagi kellelegi rääkinud Jumalast/Jeesusest? Inimestele Jeesuse EVANGEELIUMI JAGAMINE MIKS JA KUIDAS RÄÄKIDA JEESUSEST TEISTELE? Kas Sa oled kunagi kellelegi rääkinud Jumalast/Jeesusest? Inimestele Jeesuse pakutavast päästest rääkimine ongi see, mida nimetatakse evangeeliumi

Rohkem

ELUPUU Eestikeelne nimi Harilik elupuu, levinud ka hiigelelupuu Ladinakeelne nimi Thuja occidentalis ja thuja plicata Rahvapärased nimed Ilmapuu, tule

ELUPUU Eestikeelne nimi Harilik elupuu, levinud ka hiigelelupuu Ladinakeelne nimi Thuja occidentalis ja thuja plicata Rahvapärased nimed Ilmapuu, tule ELUPUU Eestikeelne nimi Harilik elupuu, levinud ka hiigelelupuu Ladinakeelne nimi Thuja occidentalis ja thuja plicata Rahvapärased nimed Ilmapuu, tulelaps Süstemaatiline kuuluvus Puittaimede perekond,

Rohkem

August Pulsti Õpistu PÄRIMUSMUUSIKA TUTVUSTAMINE LASTEAIAS 5-7a KURSUSETÖÖ ANNIKA LOODUS Lasteaed Mängupesa õpetaja Viljandi 2010 Õpetajate eri: Sisse

August Pulsti Õpistu PÄRIMUSMUUSIKA TUTVUSTAMINE LASTEAIAS 5-7a KURSUSETÖÖ ANNIKA LOODUS Lasteaed Mängupesa õpetaja Viljandi 2010 Õpetajate eri: Sisse August Pulsti Õpistu PÄRIMUSMUUSIKA TUTVUSTAMINE LASTEAIAS 5-7a KURSUSETÖÖ ANNIKA LOODUS Lasteaed Mängupesa õpetaja Viljandi 2010 Õpetajate eri: Sissejuhatus pärimusmuusikasse Sissejuhatus Rahvamängud

Rohkem

Slide 1

Slide 1 Koolist väljalangenute endi vaatenurk (...) see et ma ei viitsind õppida. (...) oli raskusi midagi tunnis teha ka, kui keegi seal seljataga midagi möliseb Sul seal. Helen Toming Et jah kui klassiga nagu

Rohkem

Mida me teame? Margus Niitsoo

Mida me teame? Margus Niitsoo Mida me teame? Margus Niitsoo Tänased teemad Tagasisidest Õppimisest TÜ informaatika esmakursuslased Väljalangevusest Üle kogu Ülikooli TÜ informaatika + IT Kokkuvõte Tagasisidest NB! Tagasiside Tagasiside

Rohkem

Projekt: Sööbik ja Pisik Tartu Lasteaed Piilupesa Koostajad: Merelle Uusrand ja Ülle Rahv Sihtgrupp: 4 5aastased lapsed Periood: veebruar märts 2017 P

Projekt: Sööbik ja Pisik Tartu Lasteaed Piilupesa Koostajad: Merelle Uusrand ja Ülle Rahv Sihtgrupp: 4 5aastased lapsed Periood: veebruar märts 2017 P Projekt: Sööbik ja Pisik Tartu Lasteaed Piilupesa Koostajad: Merelle Uusrand ja Ülle Rahv Sihtgrupp: 4 5aastased lapsed Periood: veebruar märts 2017 Projekti eesmärk 1. Laps saab teadmisi tervislikest

Rohkem

Õppeprogramm „vesi-hoiame ja austame seda, mis meil on“

Õppeprogramm „vesi-hoiame ja austame seda, mis meil on“ ÕPPEPROGRAMM VESI-HOIAME JA AUSTAME SEDA, MIS MEIL ON PROGRAMMI LÄBIVIIJA AS TALLINNA VESI SPETSIALIST LIISI LIIVLAID; ESITUS JA FOTOD: ÕPPEALAJUHATAJA REELI SIMANSON 19.05.2016 ÕPPEPROGRAMMI RAHASTAS:

Rohkem

Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse tingimused ja kord Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse korraldamise tingimused ja kord kehtestatakse Põhikooli- ja g

Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse tingimused ja kord Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse korraldamise tingimused ja kord kehtestatakse Põhikooli- ja g Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse tingimused ja kord Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse korraldamise tingimused ja kord kehtestatakse Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse 37 lg 5 alusel. Mäetaguse Põhikooli

Rohkem

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm algklassilastele tr\374kk 2.doc)

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm algklassilastele tr\374kk 2.doc) ALGKLASSILAPSED 1 MINU NIMI ON MINA OLEN PRAEGU TÄNA ON 1. KÄRNERIMAJA JA LILLED KIRJUTA VÕI JOONISTA SIIA KAKS KÄRNERI TÖÖRIISTA KIRJUTA SIIA SELLE TAIME 1. TÖÖRIIST 2. TÖÖRIIST NIMI MIDA ISTUTASID MÕISTA,

Rohkem

Ökulite Käskkiri

Ökulite Käskkiri Ökulite Nr 2 Käskkiri Veebruar 2010 Õismäe Humanitaargümnaasiumi õpilasleht Hind 5.- Talvepidu lk 4 Slide ike lk 5 JÕULULAAT ÖÖKULLILE lk 2-3 Persoonilugu lk 6-7 Spordipäev lk 8 2 UUDISED Hämmastav, kui

Rohkem

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm 4-6 kl tr\374kkimiseks.doc)

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm 4-6 kl tr\374kkimiseks.doc) 4-6 KLASS 1 Minu nimi on Ma olen praegu Täna on 1. KÄRNERIMAJA JA LILLED Kirjuta või joonista siia kolm kärneri tööriista Kirjuta siia selle taime nimi, 1. TÖÖRIIST 2. TÖÖRIIST 3. TÖÖRIIST mida istutasid

Rohkem

Kiekim mees kirjeldus.docx

Kiekim mees kirjeldus.docx KULLAKERA KANDJAD XII noorte tantsupeo ühitants Tantsu on loonud Margus Toomla ja Karmen Ong 2016. aasta detsembris 2017. aasta noorte tantsupeoks MINA JÄÄN, kirjeldanud Margus Toomla. Muusika ja sõnad

Rohkem

Õppimine Anne Villems, Margus Niitsoo ja Konstantin Tretjakov

Õppimine Anne Villems, Margus Niitsoo ja Konstantin Tretjakov Õppimine Anne Villems, Margus Niitsoo ja Konstantin Tretjakov Kava Kuulame Annet Essed ja Felder Õppimise teooriad 5 Eduka õppe reeglit 5 Olulisemat oskust Anne Loeng Mida uut saite teada andmebaasidest?

Rohkem

DIPLOM Viimsi Keskkooli 3.a klassi õpilane Aaron Siimon saavutas Pranglimise Eesti MV 2017 I ja II etapi kokkuvõttes punktiga Harjumaa koolide 3

DIPLOM Viimsi Keskkooli 3.a klassi õpilane Aaron Siimon saavutas Pranglimise Eesti MV 2017 I ja II etapi kokkuvõttes punktiga Harjumaa koolide 3 Viimsi Keskkooli 3.a klassi õpilane Aaron Siimon I ja II etapi kokkuvõttes 14530 punktiga 1. koha Jüri Gümnaasiumi 3.c klassi õpilane Annika Märtin I ja II etapi kokkuvõttes 8852 punktiga 2. koha Aruküla

Rohkem

Lisa 1 KINNITATUD direktori käskkirjaga nr 1-2/99 Võru Gümnaasiumi koolieksami eristuskiri 1. Eksami eesmärk saada ülevaade õppimise ja õpe

Lisa 1 KINNITATUD direktori käskkirjaga nr 1-2/99 Võru Gümnaasiumi koolieksami eristuskiri 1. Eksami eesmärk saada ülevaade õppimise ja õpe Lisa 1 KINNITATUD direktori 06.10.2017 käskkirjaga nr 1-2/99 Võru Gümnaasiumi koolieksami eristuskiri 1. Eksami eesmärk saada ülevaade õppimise ja õpetamise tulemuslikkusest koolis ning suunata eksami

Rohkem

Projekt Kõik võib olla muusika

Projekt Kõik võib olla muusika Õpikäsitus ja projektiõpe Evelin Sarapuu Ülenurme lasteaed Pedagoog-metoodik TÜ Haridusteadused MA 7.märts 2018 Põlva Õpikäsitus... arusaam õppimise olemusest, eesmärkidest, meetoditest, erinevate osapoolte

Rohkem

Märts, 2015 Vene laulude konkurss klassis TOIMUNUD ÜRITUSED: 15. jaanuaril külastas klasse Eesti Kontserdi hariv programm Meie pillid kõig

Märts, 2015 Vene laulude konkurss klassis TOIMUNUD ÜRITUSED: 15. jaanuaril külastas klasse Eesti Kontserdi hariv programm Meie pillid kõig Märts, 2015 Vene laulude konkurss 6.-9. klassis TOIMUNUD ÜRITUSED: 15. jaanuaril külastas 1.-4. klasse Eesti Kontserdi hariv programm Meie pillid kõigi rõõmuks. Etiketiloengud erinevatele klassidele. 21.

Rohkem

DIPLOM Tallinna Reaalkooli 5.a klassi õpilane Markus Oliver Annuk saavutas Pranglimise Eesti MV 2017 eelvõistluses punktiga Tallinna koolide 5.

DIPLOM Tallinna Reaalkooli 5.a klassi õpilane Markus Oliver Annuk saavutas Pranglimise Eesti MV 2017 eelvõistluses punktiga Tallinna koolide 5. Tallinna Reaalkooli 5.a klassi õpilane Markus Oliver Annuk 14454 punktiga 1. koha Tallinna Reaalkooli 5.a klassi õpilane Ardi Raag 14263 punktiga 2. koha Tallinna Reaalkooli 5.a klassi õpilane Karl-Ustav

Rohkem

EDL Liiga reeglid 1. ÜLDSÄTTED 1.1. EDL Liiga toimub individuaalse arvestuse alusel, kus mängijad on jagatud hooaja EDL Liiga tulemuste põhj

EDL Liiga reeglid 1. ÜLDSÄTTED 1.1. EDL Liiga toimub individuaalse arvestuse alusel, kus mängijad on jagatud hooaja EDL Liiga tulemuste põhj EDL Liiga reeglid 1. ÜLDSÄTTED 1.1. EDL Liiga toimub individuaalse arvestuse alusel, kus mängijad on jagatud hooaja 2017-2018 EDL Liiga tulemuste põhjal nelja liigasse. a. Premium Liiga (9 osalejat) b.

Rohkem

1

1 1 ENO RAUD PILDID JOONISTANUD EDGAR VALTER 3 Kujundanud Dan Mikkin Illustreerinud Edgar Valter Küljendanud Villu Koskaru Eno Raud Illustratsioonid Edgar Valter Autoriõiguste pärija Külli Leppik Tänapäev,

Rohkem

KINNITATUD Tallinna Haridusameti juhataja käskkirjaga nr 1.-2/89 Haabersti Vene Gümnaasiumi vastuvõtu tingimused ja kord I. Üldsätted 1.1.

KINNITATUD Tallinna Haridusameti juhataja käskkirjaga nr 1.-2/89 Haabersti Vene Gümnaasiumi vastuvõtu tingimused ja kord I. Üldsätted 1.1. KINNITATUD 23.02.2017 Tallinna Haridusameti juhataja käskkirjaga nr 1.-2/89 vastuvõtu tingimused ja kord I. Üldsätted 1.1. õpilaste vastuvõtmise tingimused ja kord kehtestatakse Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse

Rohkem

6

6 TALLINNA ÕISMÄE GÜMNAASIUMI ÕPPESUUNDADE KIRJELDUSED JA NENDE TUNNIJAOTUSPLAAN GÜMNAASIUMIS Õppesuundade kirjeldused Kool on valikkursustest kujundanud õppesuunad, võimaldades õppe kahes õppesuunas. Gümnaasiumi

Rohkem

Loovtööd ja nende korraldus Lääne-Virumaal Roela koolis

Loovtööd ja nende korraldus Lääne-Virumaal Roela koolis Loovtööd ja nende korraldus Lääne-Virumaal Roela koolis Anne Maalman Roela kool Roela kool asub Rakvere-Mustvee mnt 26. kilomeetril Kooliga ühes majas asuvad lasteaed, raamatukogu ja osavalla kontor Meie

Rohkem

Microsoft Word - Kurtna koolitöötajate rahulolu 2012

Microsoft Word - Kurtna koolitöötajate rahulolu 2012 KURTNA KOOLITÖÖTAJATE RAHULOLU-UURINGU TULEMUSED Koostaja: Kadri Pohlak Kurtna 212 Sisukord Sissejuhatus... 3 Rahulolu juhtimisega... 4 Rahulolu töötingimustega... 5 Rahulolu info liikumisega... 6 Rahulolu

Rohkem

No Slide Title

No Slide Title Ülevaade vanematekogu sisendist arengukavale ja arengukava tutvustus Karmen Paul sotsiaalselt toimetulev st on lugupidav ehk väärtustab ennast ja teisi saab hakkama erinevate suhetega vastutab on koostöine

Rohkem

Pärnakad tõid aastanäitusele ligemale 100 teost - Paberleht - Pärnu Postimees

Pärnakad tõid aastanäitusele ligemale 100 teost - Paberleht - Pärnu Postimees Pärnu 1 C Toimetus Klienditugi Kolmapäev, 6. detsember 2017 POSTIMEES PÄRNU POSTIMEES UUDISED ARVAMUS KULTUUR VABA AEG TARBIJA PAB Pärnumaa Video Galerii Sport Krimi Elu Kool Ajalugu Ettevõtluslood Maa

Rohkem

Pealkiri

Pealkiri Keelelist arengut toetavad FREPY mängud Reili Argus Luksemburgi keelepäev 2015 Taustaks Grammatika omandamisest On rikka ja vaese vormimoodustusega keeli. Mida rikkam vormimoodustus, seda varem hakkab

Rohkem

HEA PRAKTIKA NÄIDE

HEA PRAKTIKA NÄIDE Liikluskasvatus Liiklusohutuse päev ja liikluspidu Pallipõnnis Autorid: Helgi Palm, Katrin Rõõmusoks, Heddi Reinsalu, Liisi Pikpoom Tallinna Lasteaed Pallipõnn Taustinformatsioon Sellel sügisel sidusime

Rohkem

Ülesanne #5: Käik objektile Kooli ümberkujundamist vajava koha analüüs. Ülesanne #5 juhatab sisse teise poole ülesandeid, mille käigus loovad õpilased

Ülesanne #5: Käik objektile Kooli ümberkujundamist vajava koha analüüs. Ülesanne #5 juhatab sisse teise poole ülesandeid, mille käigus loovad õpilased Ülesanne #5: Käik objektile Kooli ümberkujundamist vajava koha analüüs. Ülesanne #5 juhatab sisse teise poole ülesandeid, mille käigus loovad õpilased oma kujunduse ühele kohale koolis. 5.1 Kohavalik Tiimi

Rohkem

Microsoft Word - VG loodus

Microsoft Word - VG loodus Loodusteaduste õppesuund Loodusteaduste õppesuund annab lisateadmisi loodusprotsesside toimemehhanismide paremaks mõistmiseks ja igapäevaeluliste probleemide lahendamiseks. Uusi teadmisi saadakse loodusteaduslikke

Rohkem

K Kell AKK saal N Kell Kab. 14 N Kell AKK saal N Kell AKK saal N Kell AKK saal R.04.

K Kell AKK saal N Kell Kab. 14 N Kell AKK saal N Kell AKK saal N Kell AKK saal R.04. K.02.05 17.10 Kab. 14 Kell 16.05 Kell 16.30 Kab. 14 Kab. 7 L.05.05 AHTME KUNSTIDE KOOLI MUUSIKAOSAKONNA ÕPPEPLAAN 2017-2018 õ.a MAI II poolaasta IV klassi eksamikava läbikuulamine (kitarr, flööt, tšello,

Rohkem

Tuustep

Tuustep TUUSTEPP Eesti tants segarühmale Tantsu on loonud Roland Landing 2011. a. Pärnus, kirjeldanud Erika Põlendik. Rahvalik muusika, esitab Väikeste Lõõtspillide Ühing (CD Kui on kuraasi ). Tantsus on käed

Rohkem

Microsoft Word - Aastaraamat 2013.docx

Microsoft Word - Aastaraamat 2013.docx Saaremaa Ühisgümnaasium 1 Koostaja, toimetaja ning kujundaja: Hedi Larionov Artiklite autorid: Viljar Aro, Marek Schapel, Indrek Peil, Anne Teigamägi, Marika Pärtel, Merle Prii, Kersti Truverk, Paavo Kuuseok,

Rohkem

Tants on loodud 1985.aasta tantsupeoks Muusika Lepo Sumra Koreograafia Helju Mikkel koostöös Lille- Astra Arraste ja "Sõlesepad" tantsurühma meestega.

Tants on loodud 1985.aasta tantsupeoks Muusika Lepo Sumra Koreograafia Helju Mikkel koostöös Lille- Astra Arraste ja Sõlesepad tantsurühma meestega. Tants on loodud 1985.aasta tantsupeoks Muusika Lepo Sumra Koreograafia Helju Mikkel koostöös Lille- Astra Arraste ja "Sõlesepad" tantsurühma meestega. 2019.aasta tantsupeoks täpsustused ja täiendused tehtud

Rohkem

10. peatükk Perevägivald See tund õpetab ära tundma perevägivalda, mille alla kuuluvad kõik füüsilise, seksuaalse, psühholoogilise või majandusliku vä

10. peatükk Perevägivald See tund õpetab ära tundma perevägivalda, mille alla kuuluvad kõik füüsilise, seksuaalse, psühholoogilise või majandusliku vä Perevägivald See tund õpetab ära tundma perevägivalda, mille alla kuuluvad kõik füüsilise, seksuaalse, psühholoogilise või majandusliku vägivalla aktid, mis leiavad aset perekonnas. Tunni eesmärgid Teada

Rohkem

ARENGUVESTLUSED COACHINGU PRINTSIIPE SILMAS PIDADES Arendava vestluste printsiibid: Eneseanalüüs, keskendumine tugevustele, julgustamine, motiveeriv e

ARENGUVESTLUSED COACHINGU PRINTSIIPE SILMAS PIDADES Arendava vestluste printsiibid: Eneseanalüüs, keskendumine tugevustele, julgustamine, motiveeriv e ARENGUVESTLUSED COACHINGU PRINTSIIPE SILMAS PIDADES Arendava vestluste printsiibid: Eneseanalüüs, keskendumine tugevustele, julgustamine, motiveeriv eesmärk Vestluse skeem vestluse läbiviijale Millel tähelepanu

Rohkem

Abiarstide tagasiside 2016 Küsimustikule vastas 137 tudengit, kellest 81 (60%) olid V kursuse ning 56 (40%) VI kursuse tudengid. Abiarstina olid vasta

Abiarstide tagasiside 2016 Küsimustikule vastas 137 tudengit, kellest 81 (60%) olid V kursuse ning 56 (40%) VI kursuse tudengid. Abiarstina olid vasta Abiarstide tagasiside 2016 Küsimustikule vastas 137 tudengit, kellest 81 (60%) olid V kursuse ning 56 (40%) VI kursuse tudengid. Abiarstina olid vastanutest töötanud 87 tudengit ehk 64%, kellest 79 (91%)

Rohkem

1. Eesti keele B2-taseme eksamiks ettevalmistamisele suunatud kursus Algus OÜ 2. Õppekavarühm: võõrkeeled ja -kultuurid. Õppekava õp v lju d d sa skus

1. Eesti keele B2-taseme eksamiks ettevalmistamisele suunatud kursus Algus OÜ 2. Õppekavarühm: võõrkeeled ja -kultuurid. Õppekava õp v lju d d sa skus 1 Eesti keele B2-taseme eksamiks ettevalmistamisele suunatud kursus Algus OÜ 2 Õppekavarühm: võõrkeeled ja -kultuurid Õppekava õp v lju d d sa skus e kaupa: : Kuulamine -, (uudised, intervjuud, filmid,

Rohkem

TV_10_OS_IVetapp

TV_10_OS_IVetapp TV 10 olümpiastarti PÕLVAMAA ja VÕRUMAA IV etapp Võru Spordikeskuse staadion T+PV 2005.-2006.a s T+PN 2007.a ja nooremad Üld- Koht Võru Põlva nr Võistleja Sünniaeg Kool tulemus eel-võistlus finaal PV ketas

Rohkem

KUULA & KORDA INGLISE KEEL 1

KUULA & KORDA INGLISE KEEL 1 KUULA & KORDA INGLISE KEEL 1 KUULA JA KORDA Inglise keel 1 Koostanud Kaidi Peets Teksti lugenud Sheila Süda (eesti keel) Michael Haagensen (inglise keel) Kujundanud Kertu Peet OÜ Adelante Koolitus, 2018

Rohkem

Miksikese_e_tanukiri_2017_sugissprint_klassid_2

Miksikese_e_tanukiri_2017_sugissprint_klassid_2 Narva Soldino Gümnaasiumi 2.c klassi võistkond osales edukalt Miksikese online võistluses Осенний Спринт 2017 ja saavutas 2. klasside arvestuses I. koha Miksikese õppekeskkond tänab 2.c klassi õpetajat!

Rohkem

Aktiivtöö. Kuri Muri Teema: viha ja agressiivsus. Toimetulek vihaga. Alateema: eneseanalüüs, vihapäevik. Õpitulemused. Õpilane: oskab ära tunda olukor

Aktiivtöö. Kuri Muri Teema: viha ja agressiivsus. Toimetulek vihaga. Alateema: eneseanalüüs, vihapäevik. Õpitulemused. Õpilane: oskab ära tunda olukor Aktiivtöö. Kuri Muri Teema: viha ja agressiivsus. Toimetulek vihaga. Alateema: eneseanalüüs, vihapäevik. Õpitulemused. Õpilane: oskab ära tunda olukorrad, mis tekitavad viha; oskab ära tunda kehalisi reaktsioone,

Rohkem

Jaanuar 2014 Jaanuaris jätkusid projektitegevused uue hooga. Jaanuari keskpaigaks tuli täita õpetajate küsimustikud ja saata koordinaatorkoolile nende

Jaanuar 2014 Jaanuaris jätkusid projektitegevused uue hooga. Jaanuari keskpaigaks tuli täita õpetajate küsimustikud ja saata koordinaatorkoolile nende Jaanuar 2014 Jaanuaris jätkusid projektitegevused uue hooga. Jaanuari keskpaigaks tuli täita õpetajate küsimustikud ja saata koordinaatorkoolile nende kokkuvõte ning õpetajate keeletasemed. Rühmades tegelesime

Rohkem

Hommikune kordus / Taevas TV7 26 nädala kordus - Esmaspäev Teisipäev Kolmapäev Neljapäev Reede

Hommikune kordus / Taevas TV7 26 nädala kordus -   Esmaspäev Teisipäev Kolmapäev Neljapäev Reede Hommikune kordus / Taevas TV7 26 nädala kordus - www.tv7.ee 08:00 Derek Prince: Ülistus 1/3 08:30 Kohtumine Messiaga: Marion Wells 08:40 Ärka!: Võrratu Jumala armastus 09:00 Danny Silk - Austuse kultuur:

Rohkem

Akoolipaev.indd

Akoolipaev.indd Hilli Rand ESIMENE A KLASS JA TARKUSEPÄEV Toimetaja Helle Tiisväli Pildid joonistanud Epp Marguste Hilli Rand ja kirjastus Argo, 2013 www.argokirjastus.ee ISBN 978-9949-527-07-6 Trükitud trükikojas Print

Rohkem

2006 aastal ilmus vene keeles kaks raamatut: KUNSTITERAAPIA ALBUM LASTELE ja KUNSTITERAAPIA ALBUM TÄISKASVANUTELE. Raamatu autorid on E. Vasina. Psühh

2006 aastal ilmus vene keeles kaks raamatut: KUNSTITERAAPIA ALBUM LASTELE ja KUNSTITERAAPIA ALBUM TÄISKASVANUTELE. Raamatu autorid on E. Vasina. Psühh 2006 aastal ilmus vene keeles kaks raamatut: KUNSTITERAAPIA ALBUM LASTELE ja KUNSTITERAAPIA ALBUM TÄISKASVANUTELE. Raamatu autorid on E. Vasina. Psühholoog - nõustaja, kunstiteraapia ühenduse liige Moskvas

Rohkem

PIKSELOITS Täpsustused 15.oktoobri 2018 seisuga Tants on loodud 1985.aasta tantsupeoks Muusika Lepo Sumra Koreograafia Helju Mikkel koostöös Lille- As

PIKSELOITS Täpsustused 15.oktoobri 2018 seisuga Tants on loodud 1985.aasta tantsupeoks Muusika Lepo Sumra Koreograafia Helju Mikkel koostöös Lille- As PIKSELOITS Täpsustused 15.oktoobri 2018 seisuga Tants on loodud 1985.aasta tantsupeoks Muusika Lepo Sumra Koreograafia Helju Mikkel koostöös Lille- Astra Arraste ja "Sõlesepad" tantsurühma meestega. 2019.aasta

Rohkem

TARTU ORIENTEERUMIS- NELJAPÄEVAKUD neljapäevak Tehvandi, 1. august Ajakava: Start avatud: Finiš suletakse: Asukoht: Võistlu

TARTU ORIENTEERUMIS- NELJAPÄEVAKUD neljapäevak Tehvandi, 1. august Ajakava: Start avatud: Finiš suletakse: Asukoht: Võistlu TARTU ORIENTEERUMIS- NELJAPÄEVAKUD 2019 16. neljapäevak Tehvandi, 1. august Ajakava: Start avatud: 16.00 19.00 Finiš suletakse: 19.30 Asukoht: Võistluskeskuse, parkimise ja kohalesõidu tähistuse asukohad:

Rohkem

NR-2.CDR

NR-2.CDR 2. Sõidutee on koht, kus sõidavad sõidukid. Jalakäija jaoks on kõnnitee. Kõnnitee paikneb tavaliselt mõlemal pool sõiduteed. Kõige ohutum on sõiduteed ületada seal, kus on jalakäijate tunnel, valgusfoor

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Kas mehed ja naised juhivad erinevalt? Kuidas kaasata mitmekesiseid meeskondi? Ester Eomois, EBSi õppejõud, doktorand Organisatsioonide juhtimistreener Minu tänased mõtted Kas naised ja mehed on juhtidena

Rohkem

Vastuvõtt 10.klassidesse 2016/2017

Vastuvõtt 10.klassidesse 2016/2017 VASTUVÕTT 10. KLASSIDESSE 2019/2020 Jüri Gümnaasium 20. veebruaril 2019 Maria Tiro, direktor Tänased teemad Õppesuunad, sarnasused ja erisused Õppekorraldus Sisseastumiskatsed, tulemused Dokumentide esitamine

Rohkem

Tartu MV mitmevõistluses (U14, U16, U18, U20 ja täiskasvanud) , Tartu I päev P U14 60m 1 Egert Tohvre Tartu SS Kalev 8,69 719

Tartu MV mitmevõistluses (U14, U16, U18, U20 ja täiskasvanud) , Tartu I päev P U14 60m 1 Egert Tohvre Tartu SS Kalev 8,69 719 Tartu MV mitmevõistluses (U14, U16, U18, U20 ja täiskasvanud) 13.-14.03.2019, Tartu I päev P U14 60m 1 Egert Tohvre 02.03.2006 Tartu SS Kalev 8,69 719 2 Kert Alekand 29.06.2007 TÜ ASK 8,90 662 3 Hardi

Rohkem

Slide 1

Slide 1 Eesti Vabariik 100 EV 100 korraldustoimkond, Riigikantselei Eesti Vabariik 100 programmi ülesehitus ja korraldus Eesti Vabariik 100 2018 mõõdetakse välja 100 aastat Eesti riigi loomisest. EV 100 tähistamiseks:

Rohkem

Euroopa Liidu tulevik aastal 2013 Euroopa Liidu tulevikust räägitakse kõikjal ja palju, on tekkinud palju küsimusi ning levib igasugust valeinfot, mis

Euroopa Liidu tulevik aastal 2013 Euroopa Liidu tulevikust räägitakse kõikjal ja palju, on tekkinud palju küsimusi ning levib igasugust valeinfot, mis Euroopa Liidu tulevik aastal 2013 Euroopa Liidu tulevikust räägitakse kõikjal ja palju, on tekkinud palju küsimusi ning levib igasugust valeinfot, mis ajab inimesed segadusse. Järgnevalt on ülevaade mõningatest

Rohkem

SG kodukord

SG kodukord Saue Gümnaasium Koostaja: Robert Lippin Lk 1 / 5 KOOLI VASTUVÕTMISE JA VÄLJAARVAMISE TINGIMUSED JA KORD 1. ÜLDPÕHIMÕTTED 1.1. Põhikooli õpilaseks võetakse vastu kõik selleks soovi avaldavad koolikohustuslikud

Rohkem

Haanja Kool 8. klass Janete Talo TÄNAPÄEVA KÄSITÖÖ LAAGER Loovtöö Juhendaja: Kadri Parts Haanja 2019

Haanja Kool 8. klass Janete Talo TÄNAPÄEVA KÄSITÖÖ LAAGER Loovtöö Juhendaja: Kadri Parts Haanja 2019 Haanja Kool 8. klass Janete Talo TÄNAPÄEVA KÄSITÖÖ LAAGER Loovtöö Juhendaja: Kadri Parts Haanja 2019 Sisukord Sissejuhatus 3 1. Õpitoad 4 2. Laagri korraldus 5 2.1 Laagri kava 5 2.2 Korraldajad 5 2.3 Laagri

Rohkem

Individuaalne õppekava ja selle koostamine I. ÜLDSÄTTED Kehtestatud dir kk nr 32/ Individuaalse õppekava koostamise aluseks on 1.

Individuaalne õppekava ja selle koostamine I. ÜLDSÄTTED Kehtestatud dir kk nr 32/ Individuaalse õppekava koostamise aluseks on 1. Individuaalne õppekava ja selle koostamine I. ÜLDSÄTTED Kehtestatud dir kk 20.11.2012 nr 32/1.1-6 1.1. Individuaalse õppekava koostamise aluseks on 1.1.1. Põhikooli ja gümnaasiumiseadus 18. Vastu võetud

Rohkem

RAPLA MAAKONNA MEISTRIVÕISTLUSED MK JUHAN LAHTISED MEISTRIVÕISTLUSED Kivi-Vigala, 14. märts a sündinud ja nooremad 2004a sündinud ja nooremad

RAPLA MAAKONNA MEISTRIVÕISTLUSED MK JUHAN LAHTISED MEISTRIVÕISTLUSED Kivi-Vigala, 14. märts a sündinud ja nooremad 2004a sündinud ja nooremad RAPLA MAAKONNA MEISTRIVÕISTLUSED MK JUHAN LAHTISED MEISTRIVÕISTLUSED Kivi-Vigala, 1. märts 215 199a sündinud ja nooremad 2a sündinud ja nooremad 27a sündinud ja nooremad 3kg 3kg 22kg 1 Kaarel Tamm (SK

Rohkem

DIPLOM Miina Härma Gümnaasiumi 8.b klassi õpilane Oliver Tennisberg saavutas Pranglimise eelvõistluse I etapil 7954 punktiga 8. klassi arvestuses 1. k

DIPLOM Miina Härma Gümnaasiumi 8.b klassi õpilane Oliver Tennisberg saavutas Pranglimise eelvõistluse I etapil 7954 punktiga 8. klassi arvestuses 1. k Miina Härma Gümnaasiumi 8.b klassi õpilane Oliver Tennisberg 7954 punktiga 1. koha Pärnu Mai Kooli 8.b klassi õpilane Krethel Tiits 7443 punktiga 2. koha Kilingi-Nõmme Gümnaasiumi 8.b klassi õpilane Marie

Rohkem

Ökulite Käskkiri

Ökulite Käskkiri Ökulite Nr 1 Käskkiri Detsember 2009 Õismäe Humanitaargümnaasiumi õpilasleht Hind 5.- Kuidas ristitakse TÕHGis ökuleid? lk 2-3 Slide 2009 lk 4 KOOLI UUSTULNUKAD lk 8-9 Laulud õpetajatega lk 5-6 Jätku leiba!

Rohkem

Õppekava arendus

Õppekava arendus Õppekava arendus Ülle Liiber Õppekava kui kokkulepe ja ajastu peegeldus Riiklik õppekava on peegeldus sellest ajast, milles see on koostatud ja kirjutatud valitsevast mõtteviisist ja inimkäsitusest, pedagoogilistest

Rohkem

2016. a võistluste kokkuvõte a võistlustest

2016. a võistluste kokkuvõte a võistlustest 2016. a võistluste kokkuvõte 2017. a võistlustest Andres Piibeleht EKJL Kohtunikekogu juhatuse esimees 12.11.2016 Millest juttu teeme Juhtumitest, mida saanuks teha paremini (kohtunikud aga ka treenerid

Rohkem

katus_kaantega.pdf

katus_kaantega.pdf Heiki Vilep KATUS SÕIDAB Tartu 2007 Kunstnik: Moritz Küljendaja kujundaja: Margus Nõmm Kirjastaja: Vilep & Vallik (A Disain OÜ) Heiki Vilep ISBN-13: 978-9985-9718-2-6 EESTIMAA PEIPSI ÄÄREST SAAREMAANI

Rohkem

Lisa 2 Kõrge õpimotivatsiooniga õpilaste väikerühmade graafik 2017/2018 õppeaastal. Rühm Õpetaja Tunni toimumise aeg IV kooliaste Eesti keel IV koolia

Lisa 2 Kõrge õpimotivatsiooniga õpilaste väikerühmade graafik 2017/2018 õppeaastal. Rühm Õpetaja Tunni toimumise aeg IV kooliaste Eesti keel IV koolia Lisa 2 Kõrge õpimotivatsiooniga õpilaste väikerühmade graafik 2017/2018 õppeaastal. Rühm Õpetaja Tunni toimumise aeg Eesti keel Matemaatika Katri Lehtsalu Anneli Morgenson N 1.t. 2. tund õpilastega K 8.t.

Rohkem

VASTSELIINA GÜMNAASIUMI HOOLEKOGU KOOSOLEK Protokoll nr Koosoleku toimumise aeg: 5. detsember 2016, algus kell 17.15, lõpp Kooso

VASTSELIINA GÜMNAASIUMI HOOLEKOGU KOOSOLEK Protokoll nr Koosoleku toimumise aeg: 5. detsember 2016, algus kell 17.15, lõpp Kooso VASTSELIINA GÜMNAASIUMI HOOLEKOGU KOOSOLEK Protokoll nr. 12 05.12.2016. Koosoleku toimumise aeg: 5. detsember 2016, algus kell 17.15, lõpp 18.50 Koosoleku toimumise koht: Vastseliina Gümnaasium Koosoleku

Rohkem

MMM 2018 XII Mehaanikute Mitteametlikud Maailmameistrivõistlused ja nende sõprade üleriigilised meistrivõistlused VÕISTLUSJUHEND Eesmärk: MMM-i eesmär

MMM 2018 XII Mehaanikute Mitteametlikud Maailmameistrivõistlused ja nende sõprade üleriigilised meistrivõistlused VÕISTLUSJUHEND Eesmärk: MMM-i eesmär MMM 2018 XII Mehaanikute Mitteametlikud Maailmameistrivõistlused ja nende sõprade üleriigilised meistrivõistlused VÕISTLUSJUHEND Eesmärk: MMM-i eesmärk on pakkuda kord aastas motomehaanikutele ja teistele

Rohkem

Print\A4\QualifyReduced.pmt

Print\A4\QualifyReduced.pmt Kvalifiikatsioon - minutit.0.0 0:0 Sorted on Best time Qualifying started at :0: Best Tm Gap In s Nat Entrant Make Class 0 0 0 Leonid LUTER Hannes HANSMAN Khevin KALM Alexey TEPLOV Petri TUUKKANEN Raido

Rohkem

2016 aasta märtsi tulumaksu laekumine omavalitsustele See ei olnud ette arvatav Tõesti ei olnud, seda pole juhtunud juba tükk aega. Graafikult näeme,

2016 aasta märtsi tulumaksu laekumine omavalitsustele See ei olnud ette arvatav Tõesti ei olnud, seda pole juhtunud juba tükk aega. Graafikult näeme, 2016 märtsi tulumaksu laekumine omavalitsustele See ei olnud ette arvatav Tõesti ei olnud, seda pole juhtunud juba tükk aega. Graafikult näeme, et märtsis laekus tulumaksu eelmise märtsist vähem ka 2009

Rohkem

Kinnitatud 09. märtsil 2018 direktori käskkirjaga nr Muraste Kooli hindamisjuhend 1. Hindamise alused 1.1. Õpilaste hindamise korraga sätestatak

Kinnitatud 09. märtsil 2018 direktori käskkirjaga nr Muraste Kooli hindamisjuhend 1. Hindamise alused 1.1. Õpilaste hindamise korraga sätestatak Muraste Kooli hindamisjuhend 1. Hindamise alused 1.1. Õpilaste hindamise korraga sätestatakse Muraste Kooli õpilaste õpitulemuste, käitumise ja hoolsuse, koostööoskuse ja -valmiduse, iseseisva töö oskuse

Rohkem

Hommikune kordus / Taevas TV7 33 nädala kordus - Esmaspäev Teisipäev Kolmapäev Neljapäev Reede

Hommikune kordus / Taevas TV7 33 nädala kordus -   Esmaspäev Teisipäev Kolmapäev Neljapäev Reede Hommikune kordus / Taevas TV7 33 nädala kordus - www.tv7.ee 08:00 Derek Prince: Kas mõistad, kui väärtuslik sa oled? 3/3 08:30 Vabaduseks kutsutud: Kuidas valmistuda lahinguks? 09:00 Vabastav uuestisünd:

Rohkem

Erasmus+ EESKUJUD ÜHISTE VÄÄRTUSTE EDENDAMINE

Erasmus+ EESKUJUD ÜHISTE VÄÄRTUSTE EDENDAMINE Erasmus+ EESKUJUD ÜHISTE VÄÄRTUSTE EDENDAMINE LÖÖGE KAASA > kui olete õpetaja või sotsiaaltöötaja ja sooviksite korraldada oma kogukonnas üritust, kus osaleb mõni eeskujuks olev inimene > kui soovite osaleda

Rohkem

David the King Part 1 Estonian CB

David the King Part 1 Estonian CB Piibel Lastele Esindab Kuningas Taavet (1. osa) Kirjutatud: Edward Hughes Joonistused: Lazarus Muudatud: Ruth Klassen Tõlkitud: Jaan Ranne Tekitatud: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Rohkem

Politsei Hädaabi 112, infotelefon E-R Keila, Keskväljak 8a E-R : 09:00-17:00, Lääne-Harju politsei korrapidaja 24/7, Turvat

Politsei Hädaabi 112, infotelefon E-R Keila, Keskväljak 8a E-R : 09:00-17:00, Lääne-Harju politsei korrapidaja 24/7, Turvat Politsei Hädaabi 112, infotelefon E-R 612 3000 Keila, Keskväljak 8a E-R : 09:00-17:00, 612 4510 Lääne-Harju politsei korrapidaja 24/7, 612 5710 Turvatunne algab meist enestest ;.politsei.ee Mart Meriküll

Rohkem

Hiina traditsiooni järgi on väärtuslik teekingitus parim viis oluliste sündmuste puhul õnnitlemiseks. On sul vahel olnud rasle leida õiget komplimenti

Hiina traditsiooni järgi on väärtuslik teekingitus parim viis oluliste sündmuste puhul õnnitlemiseks. On sul vahel olnud rasle leida õiget komplimenti Hiina traditsiooni järgi on väärtuslik teekingitus parim viis oluliste sündmuste puhul õnnitlemiseks. On sul vahel olnud rasle leida õiget komplimenti? Enam ei pea otsima, Espechal on neid valikus mitmeid!

Rohkem

Tallinna Saksa Gümnaasiumi teatejooksupäeva tulemused 6. september 2017.a. Pendelteatejooks: 2.klassid: 20 x 60 meetrit 1. koht 2a klass 4.10,5 2. koh

Tallinna Saksa Gümnaasiumi teatejooksupäeva tulemused 6. september 2017.a. Pendelteatejooks: 2.klassid: 20 x 60 meetrit 1. koht 2a klass 4.10,5 2. koh Tallinna Saksa Gümnaasiumi teatejooksupäeva tulemused 6. september 2017.a. Pendelteatejooks: 2.klassid: 20 x 60 meetrit 1. koht 2a klass 4.10,5 2. koht 2c klass 4.24,2 3. koht 2b klass 4.26,8 3.klassid:

Rohkem

raamat5_2013.pdf

raamat5_2013.pdf Peatükk 5 Prognoosiintervall ja Usaldusintervall 5.1 Prognoosiintervall Unustame hetkeks populatsiooni parameetrite hindamise ja pöördume tagasi üksikvaatluste juurde. On raske ennustada, milline on huvipakkuva

Rohkem

Present enesejuhtimine lühi

Present enesejuhtimine lühi ENESEJUHTIMINE 11. osa ELUKVALITEET SELF-MANAGEMENT 2009, Mare Teichmann, Tallinna Tehnikaülikool ELUKVALITEET NB! Elukvaliteet Kas raha teeb õnnelikuks? Kuidas olla eluga rahul? Elukvaliteet Maailma Terviseorganisatsioon

Rohkem

LPC_IO2_A05_004_uuringukava tagasiside protokoll_ET

LPC_IO2_A05_004_uuringukava tagasiside protokoll_ET Prtklli viitenumber: 4 Kstaja: Cathlic Educatin Flanders Pealkiri Uuringuplaani tagasiside prtkll Allikad Dana, N. F., & Yendl-Hppey, D. (2008). The Reflective Educatr s Guide t Prfessinal Develpment:

Rohkem

Arnold Luhaääre mälestusvõistlus 2009

Arnold Luhaääre mälestusvõistlus 2009 Kaalumine 9:00-10:00, võistluste avamine 10:45 ja algus 11:00 Mehed -61 kg. 1 grupp Summa Koht Punktid Järk 1 Armas Reisel 19.11.2001 Vargamäe A.Uppin 59,85 1,459 75 81 83x 94 100x 100 81 100 181 I 264,14

Rohkem

3. Laskevõistlus "Aasta lühim päev" ÕHKRELVADEST LASKMISES Toetajad: OÜ Masinateenus ja Laskur.ee Ülenurme Õhupüss 20l Poisid Koht Nimi

3. Laskevõistlus Aasta lühim päev ÕHKRELVADEST LASKMISES Toetajad: OÜ Masinateenus ja Laskur.ee Ülenurme Õhupüss 20l Poisid Koht Nimi Õhupüss 20l Poisid Sünd. Klubi Seeriad Kokku 10* I Karel UDRAS 2003 Ülenurme GSK 89 86 175 II Manfred KUKK 2003 Ülenurme GSK 80 87 167 III Markus Jasper LASSEN 2004 Ülenurme GSK 71 75 146 4 Kalev KIVIOJA

Rohkem

Inglise keele ainekava 5.klassile Kuu Õpitulemused Õppesisu Kohustuslik hindamine September 1. Räägib loomadest. Vaba aeg. Animals (Wild life 2. Kuula

Inglise keele ainekava 5.klassile Kuu Õpitulemused Õppesisu Kohustuslik hindamine September 1. Räägib loomadest. Vaba aeg. Animals (Wild life 2. Kuula Inglise keele ainekava 5.klassile Kuu Õpitulemused Õppesisu Kohustuslik hindamine September 1. Räägib loomadest. Vaba aeg. Animals (Wild life 2. Kuulab, loeb ja jutustab dialooge and pets) Sõnavara teemadel

Rohkem

D vanuserühm

D vanuserühm Nimi Raja läbimise aeg Raja läbimise kontrollaeg on 2 tundi 30 min. Iga hilinenud minuti eest kaotab võistleja 0,5 punkti. Mobiiltelefoni ei tohi maastikuvõistlusel kaasas olla! Hea, kui saad rajale kaasa

Rohkem

5_Aune_Past

5_Aune_Past Kuidas kohaturundus suurendab ettevõtte kasumit? Aune Past Past ja Partnerid Kommunikatsioonibüroo aune@suhtekorraldus.ee 1 Miks inimesed teevad seda, mida nad teevad? Kuidas panna inimesed tegema seda,

Rohkem

DIPLOM Rapla Ühisgümnaasiumi 10. klassi õpilane Kristin Düüna osales edukalt Pranglimise Eesti MV 2017 II etapis ja saavutas punktiga NEIDUDE ar

DIPLOM Rapla Ühisgümnaasiumi 10. klassi õpilane Kristin Düüna osales edukalt Pranglimise Eesti MV 2017 II etapis ja saavutas punktiga NEIDUDE ar Rapla Ühisgümnaasiumi 10. klassi õpilane Kristin Düüna saavutas 15825 punktiga 1. koha Hugo Treffneri Gümnaasiumi 11.a klassi õpilane Maret Sõmer saavutas 15094 punktiga 2. koha Kilingi-Nõmme Gümnaasiumi

Rohkem

INIMESEÕPETUSE AINEKAVA ABJA GÜMNAASIUMIS Klass: 10. klass (35. tundi) Kursus: Perekonnaõpetus Perekond Õpitulemused: Kursuse lõpus õpilane: 1) mõista

INIMESEÕPETUSE AINEKAVA ABJA GÜMNAASIUMIS Klass: 10. klass (35. tundi) Kursus: Perekonnaõpetus Perekond Õpitulemused: Kursuse lõpus õpilane: 1) mõista INIMESEÕPETUSE AINEKAVA ABJA GÜMNAASIUMIS Klass: 10. klass (35. tundi) Kursus: Perekonnaõpetus Perekond : 1) mõistab, kuidas ühiskonnas toimuvad muutused avaldavad mõju perekonna ja peresuhetega seotud

Rohkem

Lisa 2 KÕRGE ÕPIMOTIVATSIOONIGA ÕPILASTE VÄIKERÜHMADE GRAAFIK I poolaasta 2018/2019 Rühm Õpetaja Tunni toimu mi-se aeg Ruum Rüh mas osale va õpilas e

Lisa 2 KÕRGE ÕPIMOTIVATSIOONIGA ÕPILASTE VÄIKERÜHMADE GRAAFIK I poolaasta 2018/2019 Rühm Õpetaja Tunni toimu mi-se aeg Ruum Rüh mas osale va õpilas e Lisa 2 KÕRGE ÕPIMOTIVATSIOONIGA ÕPILASTE VÄIKERÜHMADE GRAAFIK I poolaasta 2018/2019 Rühm Õpetaja Tunni toimu mi-se aeg Ruum Rüh mas osale va õpilas e klass Millise tunni arvelt Märkused IV kooliaste Inglise

Rohkem

1. klassi eesti keele tasemetöö Nimi: Kuupäev:. 1. Leia lause lõppu harjutuse alt veel üks sõna! Lõpeta lause! Lapsed mängivad... Polla närib... Õde r

1. klassi eesti keele tasemetöö Nimi: Kuupäev:. 1. Leia lause lõppu harjutuse alt veel üks sõna! Lõpeta lause! Lapsed mängivad... Polla närib... Õde r 1 klassi eesti keele tasemetöö Nimi: Kuupäev: 1 Leia lause lõppu harjutuse alt veel üks sõna! Lõpeta lause! Lapsed mängivad Polla närib Õde riputab Lilled lõhnavad Päike rõõmustab ( pesu, õues, peenral,

Rohkem

DIPLOM Surju Põhikooli 7. klassi õpilane Birthe Lall saavutas Pranglimise eelvõistluse I etapil punktiga Pärnumaa 7. KLASSI arvestuses 1. koha A

DIPLOM Surju Põhikooli 7. klassi õpilane Birthe Lall saavutas Pranglimise eelvõistluse I etapil punktiga Pärnumaa 7. KLASSI arvestuses 1. koha A Surju Põhikooli 7. klassi õpilane Birthe Lall 10438 punktiga 1. koha Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumi 7.b klassi õpilane Arno-Kert Kaas 7313 punktiga 2. koha Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumi 7.b

Rohkem

2012 Harku valla meistrivõistlused ujumises. Vabalt 2004 ja nooremad tüdrukud 25 vabalt. 1. Mari Liis Maas ,38 2. Hanna Kübard ,30 3. Cr

2012 Harku valla meistrivõistlused ujumises. Vabalt 2004 ja nooremad tüdrukud 25 vabalt. 1. Mari Liis Maas ,38 2. Hanna Kübard ,30 3. Cr 2012 Harku valla meistrivõistlused ujumises. Vabalt 2004 ja nooremad tüdrukud 25 vabalt. 1. Mari Liis Maas 2004 18,38 2. Hanna Kübard 2004 25,30 3. Cris Jette Piht 2004 30,78 4. Inge Liis Rannapalu 2004

Rohkem

Kasutusjuhend Dragon Winch vintsile DWM, DWH, DWT seeria Sisukord Üldised ohutusnõuded... 3 Vintsimise ohutusnõuded... 3 Kasulik teada... 4 Vintsimise

Kasutusjuhend Dragon Winch vintsile DWM, DWH, DWT seeria Sisukord Üldised ohutusnõuded... 3 Vintsimise ohutusnõuded... 3 Kasulik teada... 4 Vintsimise Kasutusjuhend Dragon Winch vintsile DWM, DWH, DWT seeria Sisukord Üldised ohutusnõuded... 3 Vintsimise ohutusnõuded... 3 Kasulik teada... 4 Vintsimisel on hea teada... 5 Vintsi hooldus... 6 Garantii...

Rohkem