Ökulite Käskkiri

Suurus: px
Alustada lehe näitamist:

Download "Ökulite Käskkiri"

Väljavõte

1 Ökulite Nr 2 Käskkiri Veebruar 2010 Õismäe Humanitaargümnaasiumi õpilasleht Hind 5.- Talvepidu lk 4 Slide ike lk 5 JÕULULAAT ÖÖKULLILE lk 2-3 Persoonilugu lk 6-7 Spordipäev lk 8

2 2 UUDISED Hämmastav, kui kiiresti aeg ikka läinud on. Alles olid jõulud ja meie, koolilehe toimetus, andsime välja lehe esimese numbri. Kuid nüüd on juba veebruar ja müüki on jõudnud teine number. TERE, LUGEJA! Seekordses lehes on infot jõuluürituste aga ka jõuluvaheajaeelse spordipäeva kohta. Samuti saate lugeda järgmist persoonilugu. Igatahes loodame, et meie leht teile meeldib ja et lugemist jagub kõigile. Ilusat tulevat sõbrapäeva! Tervitavad Triin Roosimäe ja Martin Tuulik. Jõululaat öökullile Peeter Voronõi 21. detsembril toimus esimest korda TÕHGi seinte vahel jõululaat. Üritus tõi endaga kaasa rõõmu, lusti, jõulutunnet ja palju muud head. Olles ise olnud nii teenusepakkuja kui ka tarbija, võin öelda, et ootasin sellest üritusest esialgu palju vähem. Kujutasin ette suhteliselt tühjasid laudu, iga teine piparkookidega. Tegelikult olin vaimustatud juba siis, kui koolimajja sisse astusin. Õhk oli õhinat täis juba enne kella ühtteist, kui tegelikult kõik algama pidi. Juba esimesel korrusel nägin lõpmatult kaupa: piparkoogid, tordid, koogid, vahvlid, pitsad, saiakesed, kommid, mänguasjad, joogid, küünlad, seebid, nukud, jõulukaardid, jõuluehted. See kõik ajas silme eest kirjuks, aga jättis hea tunde. Kõnnin mööda koridori ja aina hüüti: "Kuule, kas sa osta tahad?"

3 UUDISED 3 ning "Osta, nii odav!" aga ka "Näe, sulle viimane peaaegu tasuta!" Ei tahtnud eriti vastu ka vaielda, sest hinnad olid tühised ja piparkoogid maitsvad. Miks ma muidu 50 krooni eest sööki ostsin! Aulas jätkus samasugune, kui mitte paremgi melu. Õnneloosid, värsked vahvlid, lihtsalt ilusad asjad. Märka-mata ei jäänud ka plakat "VÕLUJOOK AINULT TÄNA 4.-!" Ise seda osta ei raatsinud, aga ega see vist mingi mürk olnud. Kui kuulsin, et võimlas on batuut, siis alguses arvasin, et see on nali. Ei olnud nali, tõepoolest, võimlas oligi batuut. Need, kes seal käisid, ütlesid, et lahe värk oli olnud. Vaadanud veel natuke ringi, astusin tarbija rollist teenusepakkuja rolli. Kes artikli alt suudab nime lugeda, see võib-olla isegi teab, mida ma seal pakkusin. Arvan, et igaüks nägi aula sissepääsu juures kahe leti vahel kahtlast poolpaljast moslemit flöödiga ja korvi kirjaga: "OHTLIK MADU!" Otseselt ma mingit teenust ei pakkunudki, meelitasin pigem minu kõrval asetsevaid ajalehti ja loosipileteid ostma. Aga jõulurõõmu täis nägudega õpilaste rahakotid ei unustanud ka vaest maotaltsutajat. Oli rõõm näha, kuidas inimesed mind suurte silmadega vaatasid ja nende suule tasakesi naeratus tekib. Mis sest, et minu kõrval asetsevad letid palju edukamad olid, jõululaat oli ju ikkagi mõeldud heategevuseks, pakkumiseks jõulurõõmu ja pühade ettevalmistuseks. On ju armas vaadata, kuidas kaks suurt poissi kitarri mängivad ja jõululaule laulavad. Aina vaatad ja laulad kaasa. Lõpuks kukub ka sinu rahakotist ühekroonine nende rahatopsikusse ja ongi hing jälle lusti ning isegi omamoodi hasarti täis. Mis seal ikka, nagunii kogume raha ju öökulli söögi jaoks. Seoses öökulliga üks huvitav fakt. Kui pandi üles annetuskast, unustati alguses teha kiri. Selle tegemiseks lahkuti umbes kümneks minutiks. Tagasi tulles oli kast ilma kirjatagi raha täis. Arvatavasti on mõiste öökull meisse juba nii tugevasti juurdunud, et teeme seda lihtsalt austusest targa looma vastu või oleme lihtsalt "patrioodid" ja meile meeldivad öökullid hullupööra. Nii või naa ületas jõululaat kõiki ootusi. Ega nüüd meie Strigiformes nälga jää. Ta istub seal nüüd täis kõhuga ja ootab, kuni see artikkel tema puuri jõuab.

4 4 UUDISED Annika Kluge, Krista Karing Talvepidu on meie kooli traditsioon. Sellel üritusel saavad osaleda klassi õpilased aasta Talvepidu algas klasside kaunistamise konkursi võitjate väljakuulutamisega. Võitjateks osutusid põhikoolist 6.a klass ja keskkoolist 11.b klass. Peale autasustamist jõudis järg etteasteteni. Avalöögi andis õpilasesindus koos Tõnisega, kasutades hittlugude Bad romance ja Evacuate the Talvepidu dancfloor muusikat ning ürituse teemale Ole terve vastavaid sõnu. Teisena pääsesid lavale 6.a klassi esindajad, kes esitasid loo Jingle bells, mille muusikalise tausta mängis neli kitarristi. Peale seda etendasid 8.a klassi poisid loo, kus punt šamaane andsid endast parima, et meelemärkuseta poissi teadvusele tuua. Järgenes 10. klassi jutustus, mis oli jõuludele sobivalt rahulik ja rääkis armastusest ning sõprusest. Üritus jätkus luuletuste lugemistega. Luuletusi lugesid 8.a klassi tüdrukud. 12.c klass esitas lühi-näidendi, kus toodi esile elu põhitõdesid. 11.b klass laitis looduslikke ja vanamoodsaid ravimeid ning soovitas moodsat ja kõike ravivat Aineklainesoldfadeiini. Lõpuks anti esinemisjärg õpetajatele. Nemad esitasid taaskord Slide i jaoks valminud tantsukava, mis võitis taas vaatajate südamed. Üritus läks korda ning tõstis kõigi tuju.

5 UUDISED 5 Slide ike Triin Roosimäe, Martin Tuulik 17. detsembril toimus taaskord väikeste tantsuvõistlus Slide`ike. Slide ike sündis seoses tantsuvõistlusega Slide. Sellel aastal toimus Slide ike teist korda. See oli meie koolis ja seal said osa võtta 2. kuni 4. klassi õpilased. Nagu ka eelmisel aastal ei loobunud osavõtust mitte ükski klass. Kõik osavõtjad olid korralikult ettevalmistunud ja andsid endast laval parima. Paraku tuli aga välja selgitada parim ja lisaks anda ka eriauhinnad. Sel ajal kui žürii käis otsustamas, õpetas Tõnis väikestele tantsu Michael Jacksoni laulu Thriller järgi. See oli äärmiselt populaarne ja paljudele meeldejääv. Kuid siis oligi käes aeg teada saada, kes on võitja. Seekord siis oli žürii lemmikuks 2.a klassi tiim Head sõbrad. Eriauhinnad teenisid ära 4.a ja 4.b klassi võistkonnad. Ürituse lõpetas õpilasesinduse täiesti uus muusikaline kava, mida kanti ette ka Talvepeol.

6 6 INTERVJUUD Persoonilugu: Tõnis Kulbok Greehel-Rebecca Loopere Kerli Hendrikson Kas kunagi oled mõelnud ka õpetaja elukutsest? Tantsuõpetaja ma tegelikult juba 10 aastat olengi. Praegu õpetan tantsu Haapsalus, Lool ja Kostiveres. Koolis meeldiks mulle olla ajaloo ja muusika õpetaja. Mis tantsu õpetad? Showtantsu. Miks? MTV ja popmuusika - meeldis ja meeldib. Meeldib tants sünkroonis. Miks just ajalooõpetaja? Olen müütide ja arheoloogia fänn. Miks otsustasid kooli tööle tulla? Direktor tegi sellise pakkumise umbes kolm ja pool aastat tagasi. Olin just aasta enne seda lõpetanud koolis töötamise. Mõtlesin küll, et teeks koolitöös pikema pausi, aga direktor moosis mind ära. Mul meeldib siin väga ja see, mida ma teen. Arvan, et noorsootöötaja amet sobib mulle. Kust meie direktor su üles leidis? Üks mu väga hea sõber õppis Haapsalu Kolledzis. Kunagi olime sõbraga kolledži direktori sünnipäeval õhtujuhid. Kohal oli ka Piret Hiisjärv. Jäin talle silma ning kui Baari saate ajal mainisin, et hakkan peale saadet tööd otsima, siis mingi aja pärast ta mu ülesse otsis. Vastuste põhjal võib järeldada, et oled kooliga üsna seotud. Millal pere lood? Arvatavasti paari aasta pärast, kui mul mürkained kehast läinud on. Kui saaksid homme ärgata ükskõik millises maakera punktis, siis kus see olla võiks? Mulle tuli meelde kohe film Jumper, kus mehel oli võime ennast igale poole teleportida. Filmis oli ta ka korra Egiptuses püramiidi või sfinksi otsas. Seal kuskil otsas oleks küll päris tore ärgata. Millise projekti üle tunned eriti uhkust? Kas miski on kunagi ebaõnnestunud?

7 INTERVJUUD 7 Üritustega, mida teinud olen ja võin oma üritusteks nimetada, olen suhteliselt rahule jäänud, aga täielikult vist ainult kahega (HOT 2008 ja Slide 2009). Tahan alati maksimumi. Ebaõnnestunud ürituseks pean vaid eelmise sügise Mardikarnevali, kuna sinna tuli kohale ainult mõni inimene. Kuidas tulevad mõtted ürituste korraldamiseks? Tegelikult mõtlen nende peale kogu aeg - kodus, süües, magades, wc-s, autoga sõites, telekat vaadates ja loomulikult koolis töö ajal. Milline näeb välja teie argipäev? Umbes 9.30 tulen kooli. Saadan kirju, helistan, osalen ja viin läbi koosolekuid, teen inimestega ürituste etteastete proove, söön ning õhtuti vaatan telekat kui just kui just trenni pole. Kas pead kunagi nii-öelda tööd koju kaasa võtma? Kuna olen suhteliselt hingega oma ürituste juures, siis on mul töö kogu aeg kaasas. Mida sooviksid tulevikus teha? Korraldada mõni ülelinnaline üritus, võtta võib-olla laulutunde ja õppida ära mingi instrument. Milline? Kas sa ei oska juba mõnda pilli mängida? Vaat mingit pilli ma, jah, tõesti ei oska, aga arvan, et see on tulevikus klaver, kitarr või trumm Miks need? Sisetunne ütleb nii. Kirjelda end mõne positiivse sõnaga? Positiivne, aktiivne, särtsu täis, loominguline, hull. Mis on sinu halvad omadused? Olen suhteliselt hajameelne ning karjun ja paugutan uksi, kui närvis olen. Kui palju lased ennast mõjutada teiste halvast tujust? Oleneb olukorrast. Eks ta veidi ikka mõjutab, aga üritan ikka üldiselt üle olla Kuidas jäid rahule jõuluaja üritustega? Talvepidu ja kirikukontsert olid ikka omas vanas heas kuues. Jõululaat oli üle ootuste suur õnnestumine. Intervjuu lõpus lisas Tõnis veel, et soovitab noortel kõigist huvitavatest pakkumistest kinni haarata, sest ta võib omadest kogemustest öelda, et mitte miski mida proovida ei jookse mööda külgi alla.

8 8 Karmen Hall, Adeele-Thele Kuusk, Aare Puht Talispordipäeva näol on tegemist vististi väga pika traditsiooniga? On spordipäeva kava läbi aegade ühesugune olnud? Tõsi ta on, kuid täpsustuseks tuleb öelda, et tegu ei ole talvise spordipäevaga, vaid võimlemise spordipäevaga. Lumerikastel aegadel on kogu koolipere suuskadel olnud. Talvist spordipäeva peeti eraldi praeguse K-raua kaupluse tagusel väljal. Seal toimusid suusavõistlused. Samas olid eelnevalt ka suusatunnid. Täpset võimlemisvõistluste algusaastat ei UUDISED Spordipäev mäletagi. Alguses tegelesid riistvõimlemisega ainult poisid, tütarlapsed tegelesid samal ajal võimlemiskavadega. Kahel aastal toimus ka suur võimlemisgaala. Tütarlapsed lülitusid riistvõimlemisse mõned aastad tagasi. Aja jooksul on harjutused muutunud mitmekesisemaks. Juurde on tulnud keerulisemaid harjutusi, et parimad saaksid oma oskusi näidata. Kogu asja mõte on aga selles, et kõik õpilased suudaksid sooritada harjutusi, mida nad on eelnevalt õppetundides omandanud. Kas tulemused on aastatega parmuse/halvemuse poole nihkunud? Kas tänapäeva noored on tugevamad ja tervemad kui kümme aastat tagasi? Mis tulemustesse puutub, siis võib-olla on tase muutunud ühtlasemaks. Tippe ja nõrgemaid on alati olnud. Et tänapäeva noored erineksid oluliselt kümne aasta tagustest, küll öelda ei saa. Kui võrrelda 20 või 30 aastat tagasi, siis on tulemused tõenäoliselt praeguste noorte kahjuks. Millise olid tulemused sellel aastal, eelmise aastaga võrreldes? Juba eelmine vastus peaks andma vastuse. Õpilased on igal aastal hoolsalt valmistunud. Seega ei saa ühe aastaga mingit hüpet või tagasiminekut toimuda.

9 HOROSKOOP 9 Jäär (21. märts aprill) Soodne päev matemaatilisi probleeme lahendada, õpetajaid mõjutada, särada ja avalikkuse ees esineda. Vältige liigset nõudlikkust enda ja koolikaaslaste suhtes. Instinktid on teie suurim pluss! Sõnn (21. aprill mai) Laienevad huvivaldkonnad ja aktiviseerub õppevõime. Muutute õpetajate seisukohtade suhtes tolerantsemaks. Praegu paika pandud tööd tuleb teha korralikult ja andunult, siis tuleb ka vastav tulemus. Ära karda keemiat ega füüsikat, nende ainete õpetajad on hetkel väga aldis viisi panema. Kaksikud (21. mai juuni) Pettuse ja petturite aeg. Kui võimalik, kasutage vähe spikreid ja erinevaid pettusi. Võite vahele jääda, jättes sellega õpetajale edaspidise halva mulje. Olete küll hea humanitaartajuga, kuid siiski pange rõhku keeltele. Nende tase on märkamatult langenud. Vähk (22. juuni juuli) See veerand on soodne klassikaaslastega suhtlemiseks ja õpetajatega vaidlemiseks. Võimalik, et kaldute pisut nostalgiasse ja tuletate meelde "vanu häid aegu". Kuid teadke, et kool on varsti läbi ja paremad ajad on juba tulemas. Lõvi (23. juuli august) Tunnete tavalisest suuremat energiat. Hea aeg tegeleda spordiga ja sõbruneda õp. Jõudnaga. Suhetes teistega kipute olema pealetükkiv ja kamandav. See põhjustab aga intriige. Neitsi (23. august september) Võtke ennast kokku ning ilmutage julgelt oma tõelist palet ja võimeid. On algamas aeg, mil teid võetakse tõsiselt ja suhtutakse huviga teie ideedesse. Hoiduge liigsest pidutsemisest, see õõnestab teie autoriteeti. Kaalud (23. september oktoober) Olete vastutustundlik ja otsustusvõimeline ning kõik ettevõtmised lõppevad hästi. Soodne aeg oma kohustuste täitmiseks. Võimalik kokkupuude direktoriga. Tervislik seisund võib küll halveneda, kuid see ei mõjuta teie edu. Skorpion (24. oktoober november) Soodne aeg intellektuaalseks tegevuseks. Leiate enda eest huvitavad raamatud ja õppeained, kasutage võimalust, saage targaks või jääge ilusaks. Edu pälvib Teid igal juhul.

10 10 HOROSKOOP Ambur (23. november detsember) Teil tasuks eesseisva veerandi plaanid paika panna. Teie unistused täituvad ja seda tänu teie loovale energiale. Iga hinnaga tuleks säilitada sisemine rahu. Käige teatris ja näitustel, uskuge, Te naudite seda. Kaljukits (22. detsember jaanuar) Tunnete väsimust ja enda ebaefektiivsust töö tegemisel. Võib juhtuda, et saate negatiivseid hindeid. Seejuures mõistmata, et süüdi olete ise. Jõudke endas selgusele. Sööge vitamiine ja naerge palju siis, seljatate madalseisu. Veevalaja (21. jaanuar veebruar) Kipute olema ettevaatamatu. Võib juhtuda, et käitute impulsiivselt ja arutult. Vältige tülisid õpetajatega ja olge nooremate suhtes tähelepanelikum. Kalad (19. veebruar märts) Kipute olema tujukas, Te võite ootamatult tutvuda uute inimestega, sellest tulenevalt ka uued kuumad suhted. Püüdke vältida ebasõbralikkust ja tõrjuvust. Avage oma positiivsed emotsioonid. Vältige sõnu miks, kaks, paks! KOOMIKSID

11 UUDISED 11 Jõulukontsert Martin Tuulik, Triin Roosimäe 22. detsembril toimus taaskord üks koolitraditsioon. Kirikukontsert Pühavaimu kirikus. Esinesid meie kooli õpilased erinevate ettekannetega. Loeti luuletusi ja enamasti lauldi jõululaule. Esinesid kõik kooris alustades mudilastest kuni õpetajateni välja. Ka direktor esines oma igaaastase jõulutervitusega, kus ta tänas kõiki jõululaadal osavõtnuid ja tegi teatavaks öökulli tarbeks kogutud raha summa, mis pani väga paljud imestama. Kirikukontsert meeldis kõigile kohalviibijatele ja tekitas mõnusa jõulutunde. KOOLIÜRITUSED Haabersti Moe-Malle kell Hot TÕHG kell Kevadball

12 12 MEELELAHUTUS Ristsõna Hoole 2. Meie kodumaa. 3. Ruum, kus saab laenutada raamatuid. 4. Viimane suvevaheaja kuu. 5. Looduseõpetuse õpetaja eesnimi. 6. Õpilase esimene raamat. 7. Ajaloo õpetaja perekonnanimi. 8. Õpilase abivahend töödel. 9. Plaat klassiseinal. Naljanurk Juku läheb koolist koju. Kodus küsib ema Jukult: Kuidas koolis läks? Juku vastab: Nii hästi kui ka halvasti. Mis hästi läks? küsib ema. Juku vastab: See, et sain kahe. Ema küsib: Ja mis halvasti läks? See, et pean järele vastama. Õpetaja: "Loodan, et ma enam ei taba sind vōōrast vihikust maha kirjutamas." Juku: "Mina loodan sedasama." Õpetaja imestab ühel hommikul: "Küll sul on ikka imelikud sokid! Üks punane ja teine sinine." "On jah," vastab Juku, "ja kodus on veel teisedki samasugused." TOIMETUS Peatoimetajad: Martin Tuulik, Triin Roosimäe Reporterid: Aare Puht, Adeele-Thele Kuusk, Greehel-Rebecca Loopere, Karmen Hall, Peeter Voronõi, Roger Linask, Helena Pass, Hendrika Öpik, Annika Kluge, Krista Karing, Kerli Hendrikson Horoskoop: Rainer Järvela Koomiks: Annika Kluge Keeletoimetaja-korrektor: Jaan Õispuu, Laura Saidla Kujundaja-küljendaja: Kristo Anupõld Tagasiside ja ettepanekud saata e-meilile

Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, a. Tallinna Jär

Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, a. Tallinna Jär Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, 2015. a. Töökirjeldus. Rühma vanus: 5-6 aastased lapsed. Peo teema: Vastlapäev.

Rohkem

Slide 1

Slide 1 Koolist väljalangenute endi vaatenurk (...) see et ma ei viitsind õppida. (...) oli raskusi midagi tunnis teha ka, kui keegi seal seljataga midagi möliseb Sul seal. Helen Toming Et jah kui klassiga nagu

Rohkem

Kivid ja horoskoop.

Kivid ja horoskoop. Milline kivi sobib horoskoobiga JÄÄR Jäära isikupärale ja tugevale tahtejõule vastab teemant. See on number üks nagu jäär, ikka esimesena kohal. Punased kivid rubiin ja granaat iseloomustavad hoogsust

Rohkem

SEPTEMBER 3.09 Kooliasta alguse pidulikud aktused ( klass) Lastevanemate koosolek (eelkool) kell kooli aulas Tervisepäev (

SEPTEMBER 3.09 Kooliasta alguse pidulikud aktused ( klass) Lastevanemate koosolek (eelkool) kell kooli aulas Tervisepäev ( SEPTEMBER 3.09 Kooliasta alguse pidulikud aktused (1.-12. klass). 04.09. Lastevanemate koosolek (eelkool) kell 17.00 kooli aulas. 07.09. Tervisepäev (1.-12. klass). 10.-14.09 Lastevanemate üldkoosolekud

Rohkem

Ökulite Käskkiri

Ökulite Käskkiri Ökulite Nr 1 Käskkiri Detsember 2009 Õismäe Humanitaargümnaasiumi õpilasleht Hind 5.- Kuidas ristitakse TÕHGis ökuleid? lk 2-3 Slide 2009 lk 4 KOOLI UUSTULNUKAD lk 8-9 Laulud õpetajatega lk 5-6 Jätku leiba!

Rohkem

1

1 1 ENO RAUD PILDID JOONISTANUD EDGAR VALTER 3 Kujundanud Dan Mikkin Illustreerinud Edgar Valter Küljendanud Villu Koskaru Eno Raud Illustratsioonid Edgar Valter Autoriõiguste pärija Külli Leppik Tänapäev,

Rohkem

Eesti keele võõrkeelena olümpiaadi lõppvoor 2013 Kõik ülesanded on siin lühendatult. Valikus on küsimusi mõlema vanuserühma töödest. Ülesanne 1. Kirju

Eesti keele võõrkeelena olümpiaadi lõppvoor 2013 Kõik ülesanded on siin lühendatult. Valikus on küsimusi mõlema vanuserühma töödest. Ülesanne 1. Kirju Eesti keele võõrkeelena olümpiaadi lõppvoor 2013 Kõik ülesanded on siin lühendatult. Valikus on küsimusi mõlema vanuserühma töödest. Ülesanne 1. Kirjuta sõna vastandsõna ehk antonüüm, nii et sõna tüvi

Rohkem

Ökulite Käskkiri

Ökulite Käskkiri Ökulite Nr 3 Käskkiri Mai 2010 Õismäe Humanitaargümnaasiumi õpilasleht Hind 5.- HOT 2010 lk 5 KEVADBALL lk 3-4 LÕPUKELL lk 6 UUSTULNUKAD lk 7 PERSOONILUGU lk 8-9 JÄRELHÜÜE lk 10 2 UUDISED Mõelda vaid,

Rohkem

EVANGEELIUMI JAGAMINE MIKS JA KUIDAS RÄÄKIDA JEESUSEST TEISTELE? Kas Sa oled kunagi kellelegi rääkinud Jumalast/Jeesusest? Inimestele Jeesuse

EVANGEELIUMI JAGAMINE MIKS JA KUIDAS RÄÄKIDA JEESUSEST TEISTELE? Kas Sa oled kunagi kellelegi rääkinud Jumalast/Jeesusest? Inimestele Jeesuse EVANGEELIUMI JAGAMINE MIKS JA KUIDAS RÄÄKIDA JEESUSEST TEISTELE? Kas Sa oled kunagi kellelegi rääkinud Jumalast/Jeesusest? Inimestele Jeesuse pakutavast päästest rääkimine ongi see, mida nimetatakse evangeeliumi

Rohkem

Vilistlaste esindajate koosolek

Vilistlaste esindajate koosolek 13.04.2012 VILISTLASKOGU ÜLDKOGU ÕPILASTE KÜSITLUSE TULEMUSTEST UURING Uuringus osalesid 8 kooli 8. ja 9.klasside õpilased: Räpina ÜG, Mikitamäe, Mehikoorma, Kauksi, Ruusa, Orava, Viluste, Värska Küsimustiku

Rohkem

Õppimine Anne Villems, Margus Niitsoo ja Konstantin Tretjakov

Õppimine Anne Villems, Margus Niitsoo ja Konstantin Tretjakov Õppimine Anne Villems, Margus Niitsoo ja Konstantin Tretjakov Kava Kuulame Annet Essed ja Felder Õppimise teooriad 5 Eduka õppe reeglit 5 Olulisemat oskust Anne Loeng Mida uut saite teada andmebaasidest?

Rohkem

2006 aastal ilmus vene keeles kaks raamatut: KUNSTITERAAPIA ALBUM LASTELE ja KUNSTITERAAPIA ALBUM TÄISKASVANUTELE. Raamatu autorid on E. Vasina. Psühh

2006 aastal ilmus vene keeles kaks raamatut: KUNSTITERAAPIA ALBUM LASTELE ja KUNSTITERAAPIA ALBUM TÄISKASVANUTELE. Raamatu autorid on E. Vasina. Psühh 2006 aastal ilmus vene keeles kaks raamatut: KUNSTITERAAPIA ALBUM LASTELE ja KUNSTITERAAPIA ALBUM TÄISKASVANUTELE. Raamatu autorid on E. Vasina. Psühholoog - nõustaja, kunstiteraapia ühenduse liige Moskvas

Rohkem

Tartu Herbert Masingu Kooli üldtööplaan 2018/2019 õppeaasta September Sündmused Sihtrühm Vastutajad/ meeskond Mihklikuu 2018/2019 kooliaasta 1 alguse

Tartu Herbert Masingu Kooli üldtööplaan 2018/2019 õppeaasta September Sündmused Sihtrühm Vastutajad/ meeskond Mihklikuu 2018/2019 kooliaasta 1 alguse Tartu Herbert Masingu Kooli üldtööplaan 2018/2019 õppeaasta September Sündmused Sihtrühm Vastutajad/ meeskond Mihklikuu 2018/2019 kooliaasta 1 alguse aktus kell 12.00 kooli võimlas 12 Hoolekogu 14 Tervisepäev

Rohkem

Ülesanne #5: Käik objektile Kooli ümberkujundamist vajava koha analüüs. Ülesanne #5 juhatab sisse teise poole ülesandeid, mille käigus loovad õpilased

Ülesanne #5: Käik objektile Kooli ümberkujundamist vajava koha analüüs. Ülesanne #5 juhatab sisse teise poole ülesandeid, mille käigus loovad õpilased Ülesanne #5: Käik objektile Kooli ümberkujundamist vajava koha analüüs. Ülesanne #5 juhatab sisse teise poole ülesandeid, mille käigus loovad õpilased oma kujunduse ühele kohale koolis. 5.1 Kohavalik Tiimi

Rohkem

Hiina traditsiooni järgi on väärtuslik teekingitus parim viis oluliste sündmuste puhul õnnitlemiseks. On sul vahel olnud rasle leida õiget komplimenti

Hiina traditsiooni järgi on väärtuslik teekingitus parim viis oluliste sündmuste puhul õnnitlemiseks. On sul vahel olnud rasle leida õiget komplimenti Hiina traditsiooni järgi on väärtuslik teekingitus parim viis oluliste sündmuste puhul õnnitlemiseks. On sul vahel olnud rasle leida õiget komplimenti? Enam ei pea otsima, Espechal on neid valikus mitmeid!

Rohkem

G OSA A VARIANT RESPONDENDILE ISE TÄITMISEKS

G OSA A VARIANT RESPONDENDILE ISE TÄITMISEKS G OSA A VARIANT RESPONDENDILE ISE TÄITMISEKS GS1 Järgnevalt on kirjeldatud lühidalt mõningaid inimesi. Palun lugege iga kirjeldust ja märkige igale reale, kuivõrd Teie see inimene on. Väga Minu Mõnevõrra

Rohkem

Mida me teame? Margus Niitsoo

Mida me teame? Margus Niitsoo Mida me teame? Margus Niitsoo Tänased teemad Tagasisidest Õppimisest TÜ informaatika esmakursuslased Väljalangevusest Üle kogu Ülikooli TÜ informaatika + IT Kokkuvõte Tagasisidest NB! Tagasiside Tagasiside

Rohkem

Valik harjutusi eesti keele postkaartide jaoks Tervitused ja hüvastijätud Grupp töötab paarides, harjutab fraase ja täiendab kaardil olevat veel omapo

Valik harjutusi eesti keele postkaartide jaoks Tervitused ja hüvastijätud Grupp töötab paarides, harjutab fraase ja täiendab kaardil olevat veel omapo Valik harjutusi eesti keele postkaartide jaoks Tervitused ja hüvastijätud Grupp töötab paarides, harjutab fraase ja täiendab kaardil olevat veel omapoolsete tervitus- ja hüvastijätufraasidega. Saab arutleda,

Rohkem

Haanja Kool 8. klass Janete Talo TÄNAPÄEVA KÄSITÖÖ LAAGER Loovtöö Juhendaja: Kadri Parts Haanja 2019

Haanja Kool 8. klass Janete Talo TÄNAPÄEVA KÄSITÖÖ LAAGER Loovtöö Juhendaja: Kadri Parts Haanja 2019 Haanja Kool 8. klass Janete Talo TÄNAPÄEVA KÄSITÖÖ LAAGER Loovtöö Juhendaja: Kadri Parts Haanja 2019 Sisukord Sissejuhatus 3 1. Õpitoad 4 2. Laagri korraldus 5 2.1 Laagri kava 5 2.2 Korraldajad 5 2.3 Laagri

Rohkem

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm algklassilastele tr\374kk 2.doc)

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm algklassilastele tr\374kk 2.doc) ALGKLASSILAPSED 1 MINU NIMI ON MINA OLEN PRAEGU TÄNA ON 1. KÄRNERIMAJA JA LILLED KIRJUTA VÕI JOONISTA SIIA KAKS KÄRNERI TÖÖRIISTA KIRJUTA SIIA SELLE TAIME 1. TÖÖRIIST 2. TÖÖRIIST NIMI MIDA ISTUTASID MÕISTA,

Rohkem

Tuustep

Tuustep TUUSTEPP Eesti tants segarühmale Tantsu on loonud Roland Landing 2011. a. Pärnus, kirjeldanud Erika Põlendik. Rahvalik muusika, esitab Väikeste Lõõtspillide Ühing (CD Kui on kuraasi ). Tantsus on käed

Rohkem

Pärnakad tõid aastanäitusele ligemale 100 teost - Paberleht - Pärnu Postimees

Pärnakad tõid aastanäitusele ligemale 100 teost - Paberleht - Pärnu Postimees Pärnu 1 C Toimetus Klienditugi Kolmapäev, 6. detsember 2017 POSTIMEES PÄRNU POSTIMEES UUDISED ARVAMUS KULTUUR VABA AEG TARBIJA PAB Pärnumaa Video Galerii Sport Krimi Elu Kool Ajalugu Ettevõtluslood Maa

Rohkem

Aktiivtöö. Kuri Muri Teema: viha ja agressiivsus. Toimetulek vihaga. Alateema: eneseanalüüs, vihapäevik. Õpitulemused. Õpilane: oskab ära tunda olukor

Aktiivtöö. Kuri Muri Teema: viha ja agressiivsus. Toimetulek vihaga. Alateema: eneseanalüüs, vihapäevik. Õpitulemused. Õpilane: oskab ära tunda olukor Aktiivtöö. Kuri Muri Teema: viha ja agressiivsus. Toimetulek vihaga. Alateema: eneseanalüüs, vihapäevik. Õpitulemused. Õpilane: oskab ära tunda olukorrad, mis tekitavad viha; oskab ära tunda kehalisi reaktsioone,

Rohkem

Kuidas ärgitada loovust?

Kuidas ärgitada loovust? Harjumaa ettevõtluspäev äriideed : elluviimine : edulood : turundus : eksport Äriideede genereerimine Harald Lepisk OPPORTUNITYISNOWHERE Ideed on nagu lapsed Kas tead kedagi, kelle vastsündinud laps on

Rohkem

Loovtööd ja nende korraldus Lääne-Virumaal Roela koolis

Loovtööd ja nende korraldus Lääne-Virumaal Roela koolis Loovtööd ja nende korraldus Lääne-Virumaal Roela koolis Anne Maalman Roela kool Roela kool asub Rakvere-Mustvee mnt 26. kilomeetril Kooliga ühes majas asuvad lasteaed, raamatukogu ja osavalla kontor Meie

Rohkem

Õppeprogramm „vesi-hoiame ja austame seda, mis meil on“

Õppeprogramm „vesi-hoiame ja austame seda, mis meil on“ ÕPPEPROGRAMM VESI-HOIAME JA AUSTAME SEDA, MIS MEIL ON PROGRAMMI LÄBIVIIJA AS TALLINNA VESI SPETSIALIST LIISI LIIVLAID; ESITUS JA FOTOD: ÕPPEALAJUHATAJA REELI SIMANSON 19.05.2016 ÕPPEPROGRAMMI RAHASTAS:

Rohkem

Microsoft Word - Kurtna koolitöötajate rahulolu 2012

Microsoft Word - Kurtna koolitöötajate rahulolu 2012 KURTNA KOOLITÖÖTAJATE RAHULOLU-UURINGU TULEMUSED Koostaja: Kadri Pohlak Kurtna 212 Sisukord Sissejuhatus... 3 Rahulolu juhtimisega... 4 Rahulolu töötingimustega... 5 Rahulolu info liikumisega... 6 Rahulolu

Rohkem

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm 4-6 kl tr\374kkimiseks.doc)

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm 4-6 kl tr\374kkimiseks.doc) 4-6 KLASS 1 Minu nimi on Ma olen praegu Täna on 1. KÄRNERIMAJA JA LILLED Kirjuta või joonista siia kolm kärneri tööriista Kirjuta siia selle taime nimi, 1. TÖÖRIIST 2. TÖÖRIIST 3. TÖÖRIIST mida istutasid

Rohkem

Pealkiri

Pealkiri Keelelist arengut toetavad FREPY mängud Reili Argus Luksemburgi keelepäev 2015 Taustaks Grammatika omandamisest On rikka ja vaese vormimoodustusega keeli. Mida rikkam vormimoodustus, seda varem hakkab

Rohkem

Märts, 2015 Vene laulude konkurss klassis TOIMUNUD ÜRITUSED: 15. jaanuaril külastas klasse Eesti Kontserdi hariv programm Meie pillid kõig

Märts, 2015 Vene laulude konkurss klassis TOIMUNUD ÜRITUSED: 15. jaanuaril külastas klasse Eesti Kontserdi hariv programm Meie pillid kõig Märts, 2015 Vene laulude konkurss 6.-9. klassis TOIMUNUD ÜRITUSED: 15. jaanuaril külastas 1.-4. klasse Eesti Kontserdi hariv programm Meie pillid kõigi rõõmuks. Etiketiloengud erinevatele klassidele. 21.

Rohkem

Slide 1

Slide 1 Hiiumaa Mesinike Seltsing Mesilasperede talvitumine, soojusrežiim ja ainevahetus talvel Uku Pihlak Tänast üritust toetab Euroopa Liit Eesti Mesindusprogrammi raames Täna räägime: Natuke füüsikast ja keemiast

Rohkem

Portfoolio Edgar Volkov Ehtekunsti eriala 2015

Portfoolio Edgar Volkov Ehtekunsti eriala 2015 Portfoolio Edgar Volkov Ehtekunsti eriala 2015 Curriculum vitae Edgar Volkov Sündinud 1992 Tallinnas edgar.volkov@hotmail.com Haridus Tallinna Kunstigümnaasium (2009-2012) Eesti Kunstiakadeemia Ehte- ja

Rohkem

katus_kaantega.pdf

katus_kaantega.pdf Heiki Vilep KATUS SÕIDAB Tartu 2007 Kunstnik: Moritz Küljendaja kujundaja: Margus Nõmm Kirjastaja: Vilep & Vallik (A Disain OÜ) Heiki Vilep ISBN-13: 978-9985-9718-2-6 EESTIMAA PEIPSI ÄÄREST SAAREMAANI

Rohkem

David the King Part 1 Estonian CB

David the King Part 1 Estonian CB Piibel Lastele Esindab Kuningas Taavet (1. osa) Kirjutatud: Edward Hughes Joonistused: Lazarus Muudatud: Ruth Klassen Tõlkitud: Jaan Ranne Tekitatud: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Rohkem

Kiekim mees kirjeldus.docx

Kiekim mees kirjeldus.docx KULLAKERA KANDJAD XII noorte tantsupeo ühitants Tantsu on loonud Margus Toomla ja Karmen Ong 2016. aasta detsembris 2017. aasta noorte tantsupeoks MINA JÄÄN, kirjeldanud Margus Toomla. Muusika ja sõnad

Rohkem

KUULA & KORDA INGLISE KEEL 1

KUULA & KORDA INGLISE KEEL 1 KUULA & KORDA INGLISE KEEL 1 KUULA JA KORDA Inglise keel 1 Koostanud Kaidi Peets Teksti lugenud Sheila Süda (eesti keel) Michael Haagensen (inglise keel) Kujundanud Kertu Peet OÜ Adelante Koolitus, 2018

Rohkem

Microsoft Word - MKM74_lisa2.doc

Microsoft Word - MKM74_lisa2.doc Majandus- ja kommunikatsiooniministri 6. oktoobri 2010. a määruse nr 74 Avaliku konkursi läbiviimise kord sageduslubade andmiseks televisiooni ringhäälingusaadete ja -programmide digitaalse edastamise

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation KINNISVARATURU ÜLEVAADE JUUNI 217 Allikad: Maa-amet, city24, Eesti Pank, Statistikaamet Indeksi muutused võrreldes : -kaalutud keskmise m² muutus hinnatipuga (detsember 216): -1% -kaalutud keskmise m²

Rohkem

“MÄLUKAS”

“MÄLUKAS” Hiiumaa Arenguseminar 2016 Mälu ja mõtlemine Juhi tähelepanu Tauri Tallermaa 27.oktoober 2016 Edu 7 tunnust Allikas: Anthony Robbins. Sisemine jõud 1. Vaimustus 2. Usk e veendumus 3. Strateegia 4. Väärtushinnangute

Rohkem

A5_tegevus

A5_tegevus AVATUD MÄNGUVÄLJAD 2017 TEGELUSKAARDID VÄIKELASTELE Kaardid on mõeldud kohapeal kasutamiseks. Kaardi võib lasta lapsel pakist loosiga tõmmata ja mängida nii mitu kaarti nagu parasjagu aega ja jaksu on.

Rohkem

ArcGIS Online Konto loomine Veebikaardi loomine Rakenduste tegemine - esitlus

ArcGIS Online Konto loomine Veebikaardi loomine Rakenduste tegemine - esitlus PILVI TAUER Tallinna Tehnikagümnaasium ArcGIS Online 1.Konto loomine 2.Veebikaardi loomine 3.Rakenduste tegemine - esitlus Avaliku konto loomine Ava ArcGIS Online keskkond http://www.arcgis.com/ ning logi

Rohkem

Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse tingimused ja kord Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse korraldamise tingimused ja kord kehtestatakse Põhikooli- ja g

Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse tingimused ja kord Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse korraldamise tingimused ja kord kehtestatakse Põhikooli- ja g Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse tingimused ja kord Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse korraldamise tingimused ja kord kehtestatakse Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse 37 lg 5 alusel. Mäetaguse Põhikooli

Rohkem

raamat5_2013.pdf

raamat5_2013.pdf Peatükk 5 Prognoosiintervall ja Usaldusintervall 5.1 Prognoosiintervall Unustame hetkeks populatsiooni parameetrite hindamise ja pöördume tagasi üksikvaatluste juurde. On raske ennustada, milline on huvipakkuva

Rohkem

FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND

FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND SISUKORD 1. Kuidas saan Freseniuse õppekeskuksesse? 03 2. Kuidas sisse logida? 04 3. Mida teha, kui ma ei mäleta oma parooli? 05 4. Mida leian kodulehelt pärast sisselogimist?

Rohkem

Vaba aja sisustamise ümbermõtestamine?

Vaba aja sisustamise ümbermõtestamine? Vaba aja sisustamise ümbermõtestamine? EGGA teabepäev Tallinnas, 21. mail 2019 Reeli Sirotkina Alustuseks Meeste Garaaž https://www.youtube.com/watch?v=ulyghzh 2WlM&list=PLBoPPphClj7l05PQWJQklXpATfd8 D_Vki&index=2&fbclid=IwAR1_QO2DVxE59E1

Rohkem

2017/18 õ.a. Aastaraamat KOOLIRAAMATUKOGU TÖÖST LAENUTUS Õppeaasta jooksul registreeriti raamatukogu lugejaks 865 (eelmisel õ.a. 833) lugejat, neist õ

2017/18 õ.a. Aastaraamat KOOLIRAAMATUKOGU TÖÖST LAENUTUS Õppeaasta jooksul registreeriti raamatukogu lugejaks 865 (eelmisel õ.a. 833) lugejat, neist õ KOOLIRAAMATUKOGU TÖÖST LAENUTUS Õppeaasta jooksul registreeriti raamatukogu lugejaks 865 (eelmisel õ.a. 833) lugejat, neist õpilasi 759. Laenutusi registreeriti õppeaasta jooksul 14 168 (eelmisel õ.a.

Rohkem

DIPLOM Viimsi Keskkooli 3.a klassi õpilane Aaron Siimon saavutas Pranglimise Eesti MV 2017 I ja II etapi kokkuvõttes punktiga Harjumaa koolide 3

DIPLOM Viimsi Keskkooli 3.a klassi õpilane Aaron Siimon saavutas Pranglimise Eesti MV 2017 I ja II etapi kokkuvõttes punktiga Harjumaa koolide 3 Viimsi Keskkooli 3.a klassi õpilane Aaron Siimon I ja II etapi kokkuvõttes 14530 punktiga 1. koha Jüri Gümnaasiumi 3.c klassi õpilane Annika Märtin I ja II etapi kokkuvõttes 8852 punktiga 2. koha Aruküla

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Ott Ojaveer.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - Ott Ojaveer.ppt [Compatibility Mode] "Kooliolümpiamängud kooli identiteedi kandjana kõrvalseisja seisukohalt." Kool täna vastuvõtt katsete tulemuste põhjal õpilasi 541 noormehi 225 neide 316 töötjid54 töötajaid õpetajaid 45 Kuulsamad vilistlased

Rohkem

Pealkiri on selline

Pealkiri on selline Kuidas keerulisemad alluvad muudaksid oma käitumist, kui juht seda soovib? Jaana S. Liigand-Juhkam Millest tuleb juttu? - Kuidas enesekehtestamist suhtlemises kasutada? - Miks kardetakse ennast kehtestada?

Rohkem

Microsoft Word - 56ylesanded1415_lõppvoor

Microsoft Word - 56ylesanded1415_lõppvoor 1. 1) Iga tärnike tuleb asendada ühe numbriga nii, et tehe oleks õige. (Kolmekohaline arv on korrutatud ühekohalise arvuga ja tulemuseks on neljakohaline arv.) * * 3 * = 2 * 1 5 Kas on õige, et nii on

Rohkem

2016 aasta märtsi tulumaksu laekumine omavalitsustele See ei olnud ette arvatav Tõesti ei olnud, seda pole juhtunud juba tükk aega. Graafikult näeme,

2016 aasta märtsi tulumaksu laekumine omavalitsustele See ei olnud ette arvatav Tõesti ei olnud, seda pole juhtunud juba tükk aega. Graafikult näeme, 2016 märtsi tulumaksu laekumine omavalitsustele See ei olnud ette arvatav Tõesti ei olnud, seda pole juhtunud juba tükk aega. Graafikult näeme, et märtsis laekus tulumaksu eelmise märtsist vähem ka 2009

Rohkem

Abiarstide tagasiside 2016 Küsimustikule vastas 137 tudengit, kellest 81 (60%) olid V kursuse ning 56 (40%) VI kursuse tudengid. Abiarstina olid vasta

Abiarstide tagasiside 2016 Küsimustikule vastas 137 tudengit, kellest 81 (60%) olid V kursuse ning 56 (40%) VI kursuse tudengid. Abiarstina olid vasta Abiarstide tagasiside 2016 Küsimustikule vastas 137 tudengit, kellest 81 (60%) olid V kursuse ning 56 (40%) VI kursuse tudengid. Abiarstina olid vastanutest töötanud 87 tudengit ehk 64%, kellest 79 (91%)

Rohkem

August Pulsti Õpistu PÄRIMUSMUUSIKA TUTVUSTAMINE LASTEAIAS 5-7a KURSUSETÖÖ ANNIKA LOODUS Lasteaed Mängupesa õpetaja Viljandi 2010 Õpetajate eri: Sisse

August Pulsti Õpistu PÄRIMUSMUUSIKA TUTVUSTAMINE LASTEAIAS 5-7a KURSUSETÖÖ ANNIKA LOODUS Lasteaed Mängupesa õpetaja Viljandi 2010 Õpetajate eri: Sisse August Pulsti Õpistu PÄRIMUSMUUSIKA TUTVUSTAMINE LASTEAIAS 5-7a KURSUSETÖÖ ANNIKA LOODUS Lasteaed Mängupesa õpetaja Viljandi 2010 Õpetajate eri: Sissejuhatus pärimusmuusikasse Sissejuhatus Rahvamängud

Rohkem

VÄHEMA EEST ROHKEM...IGA PÄEV Riided, millesse armud, hindadega, mis sulle meeldivad Pakkumised kehtivad KAUPA ON PIIRATUD KOGUSES. ku

VÄHEMA EEST ROHKEM...IGA PÄEV Riided, millesse armud, hindadega, mis sulle meeldivad Pakkumised kehtivad KAUPA ON PIIRATUD KOGUSES. ku VÄHEMA EEST ROHKEM...IGA PÄEV Riided, millesse armud, hindadega, mis sulle meeldivad Pakkumised kehtivad 9.05 15.05 2019 KAUPA ON PIIRATUD KOGUSES. kuum! 1 29 BODI puuvillane, beebidele, pealetrükiga,

Rohkem

Õpetajate täiendkoolituse põhiküsimused

Õpetajate täiendkoolituse põhiküsimused Õpetajate täienduskoolituse vajadus ja põhimõtted Meedi Neeme Rocca al Mare Seminar 2010 Hariduse eesmärk on õpilase areng Olulised märksõnad: TEADMISED,ARUKUS,ELUTARKUS,ISIKUPÄ- RASUS, ENESEKINDLUS JA

Rohkem

01_loomade tundmaõppimine

01_loomade tundmaõppimine Tunnikava vorm Õppeaine ja -valdkond: Mina ja keskkond Klass, vanuse- või haridusaste: alusharidus Tunni kestvus: 30+15minutit Tunni teema (sh alateemad): Loomade tundmaõppimine, maal elavad loomad Tase:

Rohkem

Tants on loodud 1985.aasta tantsupeoks Muusika Lepo Sumra Koreograafia Helju Mikkel koostöös Lille- Astra Arraste ja "Sõlesepad" tantsurühma meestega.

Tants on loodud 1985.aasta tantsupeoks Muusika Lepo Sumra Koreograafia Helju Mikkel koostöös Lille- Astra Arraste ja Sõlesepad tantsurühma meestega. Tants on loodud 1985.aasta tantsupeoks Muusika Lepo Sumra Koreograafia Helju Mikkel koostöös Lille- Astra Arraste ja "Sõlesepad" tantsurühma meestega. 2019.aasta tantsupeoks täpsustused ja täiendused tehtud

Rohkem

TARTU ORIENTEERUMIS- NELJAPÄEVAKUD neljapäevak Tehvandi, 1. august Ajakava: Start avatud: Finiš suletakse: Asukoht: Võistlu

TARTU ORIENTEERUMIS- NELJAPÄEVAKUD neljapäevak Tehvandi, 1. august Ajakava: Start avatud: Finiš suletakse: Asukoht: Võistlu TARTU ORIENTEERUMIS- NELJAPÄEVAKUD 2019 16. neljapäevak Tehvandi, 1. august Ajakava: Start avatud: 16.00 19.00 Finiš suletakse: 19.30 Asukoht: Võistluskeskuse, parkimise ja kohalesõidu tähistuse asukohad:

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Kas mehed ja naised juhivad erinevalt? Kuidas kaasata mitmekesiseid meeskondi? Ester Eomois, EBSi õppejõud, doktorand Organisatsioonide juhtimistreener Minu tänased mõtted Kas naised ja mehed on juhtidena

Rohkem

ДЕЛОВОЕ ОБЩЕНИЕ

ДЕЛОВОЕ ОБЩЕНИЕ Tõhusa ja kaasahaarava õppe korraldamine kõrgkoolis 1. Teema aktuaalsus 2. Probleemid 3. Küsitlusleht vastustega 4. Kämmal 5. Õppimise püramiid 6. Kuidas edasi? 7. Allikad 1. Vene keele omandamine on

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Mis on EstWin.pptx

Microsoft PowerPoint - Mis on EstWin.pptx Mis on EstWin? Mis on EstWin Lairiba baasvõrgu ehitus asulatesse ja mobiili mastidesse, eesmärgiga luua sideettevõtetele võimalus tarbijatele kiire interneti pakkumiseks EstWin projekti käigus juurdepääsuvõrku

Rohkem

Kom igang med Scratch

Kom igang med Scratch Alustame algusest Getting Started versioon 1.4 SCRATCH on uus programmeerimiskeel, mis lubab sul endal luua interaktiivseid annimatsioone, lugusid, mänge, muusikat, taieseid jm Scratch'i saab kasutada

Rohkem

1. Eesti keele B2-taseme eksamiks ettevalmistamisele suunatud kursus Algus OÜ 2. Õppekavarühm: võõrkeeled ja -kultuurid. Õppekava õp v lju d d sa skus

1. Eesti keele B2-taseme eksamiks ettevalmistamisele suunatud kursus Algus OÜ 2. Õppekavarühm: võõrkeeled ja -kultuurid. Õppekava õp v lju d d sa skus 1 Eesti keele B2-taseme eksamiks ettevalmistamisele suunatud kursus Algus OÜ 2 Õppekavarühm: võõrkeeled ja -kultuurid Õppekava õp v lju d d sa skus e kaupa: : Kuulamine -, (uudised, intervjuud, filmid,

Rohkem

P õ nni k a j a 4 Näitus eesti lastekirjandusest Meie eesmärk sellel aastal on tutvustada lastele võimalikult palju Eesti lastekirjandust, et laps juh

P õ nni k a j a 4 Näitus eesti lastekirjandusest Meie eesmärk sellel aastal on tutvustada lastele võimalikult palju Eesti lastekirjandust, et laps juh P õ nni k a j a 4 Näitus eesti lastekirjandusest Meie eesmärk sellel aastal on tutvustada lastele võimalikult palju Eesti lastekirjandust, et laps juhatada võimalikult varajases kasvueas raamatu juurde

Rohkem

K Kell AKK saal N Kell Kab. 14 N Kell AKK saal N Kell AKK saal N Kell AKK saal R.04.

K Kell AKK saal N Kell Kab. 14 N Kell AKK saal N Kell AKK saal N Kell AKK saal R.04. K.02.05 17.10 Kab. 14 Kell 16.05 Kell 16.30 Kab. 14 Kab. 7 L.05.05 AHTME KUNSTIDE KOOLI MUUSIKAOSAKONNA ÕPPEPLAAN 2017-2018 õ.a MAI II poolaasta IV klassi eksamikava läbikuulamine (kitarr, flööt, tšello,

Rohkem

NR-2.CDR

NR-2.CDR 2. Sõidutee on koht, kus sõidavad sõidukid. Jalakäija jaoks on kõnnitee. Kõnnitee paikneb tavaliselt mõlemal pool sõiduteed. Kõige ohutum on sõiduteed ületada seal, kus on jalakäijate tunnel, valgusfoor

Rohkem

ARENGUVESTLUSED COACHINGU PRINTSIIPE SILMAS PIDADES Arendava vestluste printsiibid: Eneseanalüüs, keskendumine tugevustele, julgustamine, motiveeriv e

ARENGUVESTLUSED COACHINGU PRINTSIIPE SILMAS PIDADES Arendava vestluste printsiibid: Eneseanalüüs, keskendumine tugevustele, julgustamine, motiveeriv e ARENGUVESTLUSED COACHINGU PRINTSIIPE SILMAS PIDADES Arendava vestluste printsiibid: Eneseanalüüs, keskendumine tugevustele, julgustamine, motiveeriv eesmärk Vestluse skeem vestluse läbiviijale Millel tähelepanu

Rohkem

Slide 1

Slide 1 Eesti Vabariik 100 EV 100 korraldustoimkond, Riigikantselei Eesti Vabariik 100 programmi ülesehitus ja korraldus Eesti Vabariik 100 2018 mõõdetakse välja 100 aastat Eesti riigi loomisest. EV 100 tähistamiseks:

Rohkem

NR 4 Ökulite Käskkiri November 2010 Õismäe Gümnaasiumi õpilasleht Hind 5EEK/0.32EUR Leib meie toidulaual LK 4 ÕPETAJATE PÄEV LK 3 Graffiti LK 5 Otsi k

NR 4 Ökulite Käskkiri November 2010 Õismäe Gümnaasiumi õpilasleht Hind 5EEK/0.32EUR Leib meie toidulaual LK 4 ÕPETAJATE PÄEV LK 3 Graffiti LK 5 Otsi k NR 4 Ökulite Käskkiri November 2010 Õismäe Gümnaasiumi õpilasleht Hind 5EEK/0.32EUR Leib meie toidulaual LK 4 ÕPETAJATE PÄEV LK 3 Graffiti LK 5 Otsi kohta, kus sa saad, ja hüppa kooli sisse! LK 6 Reisikiri

Rohkem

Rahvajutud: muistend Vaimse kultuuripärandi tööleht. Kirjandus Ingrid Mikk Jüri Gümnaasium 2014

Rahvajutud: muistend Vaimse kultuuripärandi tööleht. Kirjandus Ingrid Mikk Jüri Gümnaasium 2014 Rahvajutud: muistend Vaimse kultuuripärandi tööleht. Kirjandus Ingrid Mikk Jüri Gümnaasium 2014 Tunneme nimepidi oma allikasilmi ja suuremaid puid, jõekäärusid ja moreeninõlvu, mida nõudlikult mägedeks

Rohkem

PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019

PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019 PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019 SISUKORD 1. SLAIDIESITLUS... 3 1.1. Esitlustarkvara... 3 1.2. Slaidiesitluse sisu... 3 1.3. Slaidiesitluse vormistamine... 4 1.3.1 Slaidid...

Rohkem

6

6 TALLINNA ÕISMÄE GÜMNAASIUMI ÕPPESUUNDADE KIRJELDUSED JA NENDE TUNNIJAOTUSPLAAN GÜMNAASIUMIS Õppesuundade kirjeldused Kool on valikkursustest kujundanud õppesuunad, võimaldades õppe kolmes õppesuunas. Gümnaasiumi

Rohkem

Orbiidile! hooaja info

Orbiidile! hooaja info Orbiidile! hooaja info FIRST LEGO League Eelarve 2018/2019 hooajal Robotimängu väljak 130 EUR + transport Platsi arve hiljemalt oktoobris, meeskonna arve detsembris Esimene meeskond Teise meeskonna registreerimistasu

Rohkem

1. klassi eesti keele tasemetöö Nimi: Kuupäev:. 1. Leia lause lõppu harjutuse alt veel üks sõna! Lõpeta lause! Lapsed mängivad... Polla närib... Õde r

1. klassi eesti keele tasemetöö Nimi: Kuupäev:. 1. Leia lause lõppu harjutuse alt veel üks sõna! Lõpeta lause! Lapsed mängivad... Polla närib... Õde r 1 klassi eesti keele tasemetöö Nimi: Kuupäev: 1 Leia lause lõppu harjutuse alt veel üks sõna! Lõpeta lause! Lapsed mängivad Polla närib Õde riputab Lilled lõhnavad Päike rõõmustab ( pesu, õues, peenral,

Rohkem

Vabariigi Valitsuse määrus Hädaolukorra lahendamise juhtimise, lahendamisel osalevate asutuste ja isikute koostöö, avalikkuse teavitamise ja asutustev

Vabariigi Valitsuse määrus Hädaolukorra lahendamise juhtimise, lahendamisel osalevate asutuste ja isikute koostöö, avalikkuse teavitamise ja asutustev Vabariigi Valitsuse määrus Hädaolukorra lahendamise juhtimise, lahendamisel osalevate asutuste ja isikute koostöö, avalikkuse teavitamise ja asutustevahelise teabevahetuse ning ulatusliku evakuatsiooni

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation TeaMe programm 2009-2015 7. mai 2015 Eesmärgid Suurendada noorte huvi teaduse ja tehnoloogia ning nendega seotud elukutsete vastu Laiendada Eesti teadusmeedia arenguvõimalusi Levitada täppis- ja loodusteaduslikku

Rohkem

TV_10_OS_IVetapp

TV_10_OS_IVetapp TV 10 olümpiastarti PÕLVAMAA ja VÕRUMAA IV etapp Võru Spordikeskuse staadion T+PV 2005.-2006.a s T+PN 2007.a ja nooremad Üld- Koht Võru Põlva nr Võistleja Sünniaeg Kool tulemus eel-võistlus finaal PV ketas

Rohkem

Keeleruum, sõnaenergia ja kasvataja hääl

Keeleruum, sõnaenergia ja kasvataja hääl Sõnaenergia ja ümbritsev keskkond Maria Tilk Tallinna Ülikool Keeleruum Tants Rütm Laul Loodus - Energia - Heli - Inimene - Loits - Sakraalsus Sõna Energia ei hävi ega kao, vaid ainult muudab oma kuju

Rohkem

ELUPUU Eestikeelne nimi Harilik elupuu, levinud ka hiigelelupuu Ladinakeelne nimi Thuja occidentalis ja thuja plicata Rahvapärased nimed Ilmapuu, tule

ELUPUU Eestikeelne nimi Harilik elupuu, levinud ka hiigelelupuu Ladinakeelne nimi Thuja occidentalis ja thuja plicata Rahvapärased nimed Ilmapuu, tule ELUPUU Eestikeelne nimi Harilik elupuu, levinud ka hiigelelupuu Ladinakeelne nimi Thuja occidentalis ja thuja plicata Rahvapärased nimed Ilmapuu, tulelaps Süstemaatiline kuuluvus Puittaimede perekond,

Rohkem

PIKSELOITS Täpsustused 15.oktoobri 2018 seisuga Tants on loodud 1985.aasta tantsupeoks Muusika Lepo Sumra Koreograafia Helju Mikkel koostöös Lille- As

PIKSELOITS Täpsustused 15.oktoobri 2018 seisuga Tants on loodud 1985.aasta tantsupeoks Muusika Lepo Sumra Koreograafia Helju Mikkel koostöös Lille- As PIKSELOITS Täpsustused 15.oktoobri 2018 seisuga Tants on loodud 1985.aasta tantsupeoks Muusika Lepo Sumra Koreograafia Helju Mikkel koostöös Lille- Astra Arraste ja "Sõlesepad" tantsurühma meestega. 2019.aasta

Rohkem

No Slide Title

No Slide Title Ülevaade vanematekogu sisendist arengukavale ja arengukava tutvustus Karmen Paul sotsiaalselt toimetulev st on lugupidav ehk väärtustab ennast ja teisi saab hakkama erinevate suhetega vastutab on koostöine

Rohkem

Plant extinctions and colonizations in European grasslands due to loss of habitat area and quality: a meta-analysis

Plant extinctions and colonizations in European grasslands due to loss of habitat area and quality:  a meta-analysis Tagasivaade gümnaasiumi uurimistöö koostamisele Liina Saar Saaremaa Ühisgümnaasium, vilistlane Tartu Ülikool, doktorant Aasta oli siis 1999. o Uurimistööde koostamine ei olnud kohustuslik o Huvi bioloogia

Rohkem

5_Aune_Past

5_Aune_Past Kuidas kohaturundus suurendab ettevõtte kasumit? Aune Past Past ja Partnerid Kommunikatsioonibüroo aune@suhtekorraldus.ee 1 Miks inimesed teevad seda, mida nad teevad? Kuidas panna inimesed tegema seda,

Rohkem

Individuaalne õppekava ja selle koostamine I. ÜLDSÄTTED Kehtestatud dir kk nr 32/ Individuaalse õppekava koostamise aluseks on 1.

Individuaalne õppekava ja selle koostamine I. ÜLDSÄTTED Kehtestatud dir kk nr 32/ Individuaalse õppekava koostamise aluseks on 1. Individuaalne õppekava ja selle koostamine I. ÜLDSÄTTED Kehtestatud dir kk 20.11.2012 nr 32/1.1-6 1.1. Individuaalse õppekava koostamise aluseks on 1.1.1. Põhikooli ja gümnaasiumiseadus 18. Vastu võetud

Rohkem

Lisa 1 KINNITATUD direktori käskkirjaga nr 1-2/99 Võru Gümnaasiumi koolieksami eristuskiri 1. Eksami eesmärk saada ülevaade õppimise ja õpe

Lisa 1 KINNITATUD direktori käskkirjaga nr 1-2/99 Võru Gümnaasiumi koolieksami eristuskiri 1. Eksami eesmärk saada ülevaade õppimise ja õpe Lisa 1 KINNITATUD direktori 06.10.2017 käskkirjaga nr 1-2/99 Võru Gümnaasiumi koolieksami eristuskiri 1. Eksami eesmärk saada ülevaade õppimise ja õpetamise tulemuslikkusest koolis ning suunata eksami

Rohkem

2011_koolinoorte_paar

2011_koolinoorte_paar Põhikool POISID Põhikool TÜDRUKUD Oliver Orav - Gustav Saagpakk Katleen Kangur - Hanna-Loore Õunpuu Taavi Arula - Sander Kulp Gertrud Alatare - Karin Lassi Oscar Leemets - Aleksander Eerma Mariliis Karro

Rohkem

HEA PRAKTIKA NÄIDE

HEA PRAKTIKA NÄIDE Liikluskasvatus Liiklusohutuse päev ja liikluspidu Pallipõnnis Autorid: Helgi Palm, Katrin Rõõmusoks, Heddi Reinsalu, Liisi Pikpoom Tallinna Lasteaed Pallipõnn Taustinformatsioon Sellel sügisel sidusime

Rohkem

Projekt: Sööbik ja Pisik Tartu Lasteaed Piilupesa Koostajad: Merelle Uusrand ja Ülle Rahv Sihtgrupp: 4 5aastased lapsed Periood: veebruar märts 2017 P

Projekt: Sööbik ja Pisik Tartu Lasteaed Piilupesa Koostajad: Merelle Uusrand ja Ülle Rahv Sihtgrupp: 4 5aastased lapsed Periood: veebruar märts 2017 P Projekt: Sööbik ja Pisik Tartu Lasteaed Piilupesa Koostajad: Merelle Uusrand ja Ülle Rahv Sihtgrupp: 4 5aastased lapsed Periood: veebruar märts 2017 Projekti eesmärk 1. Laps saab teadmisi tervislikest

Rohkem

IDA-TALLINNA KESKHAIGLA Statsionaarsete patsientide rahulolu uuring

IDA-TALLINNA KESKHAIGLA Statsionaarsete patsientide rahulolu uuring IDA-TALLINNA KESKHAIGLA Statsionaarsete patsientide rahulolu uuring 2015 2015 Sisukord: Statsionaarsete patsientide rahulolu uuring 2015... 1 1. Uuringu läbiviimise metoodika... 3 2. Andmete analüüs...

Rohkem

Taskuprinter KASUTUSJUHEND

Taskuprinter KASUTUSJUHEND Taskuprinter KASUTUSJUHEND Täname, et ostsite taskuprinteri Polaroid Mint. Käesoleva kasutusjuhendi eesmärk on anda teile juhiseid toote ohutuks kasutamiseks ja et see ei kujutaks endast kasutajale mingit

Rohkem

Untitled-2

Untitled-2 Tervise Alkeemia Hiina meditsiin on aastatuhandete vanune tarkus sellest, mis on tervis ning kuidas seda luua ja hoida. Tervise Alkeemia keskuse eesmärgiks on aidata taastada harmoonia ja tasakaal inimese

Rohkem

4. KIRURGIA Üliõpilase andmed. Need väljad täidab üliõpilane Praktikatsükli sooritamise aeg Kirurgia praktikatsükkel Ees- ja perekonnanimi Matriklinum

4. KIRURGIA Üliõpilase andmed. Need väljad täidab üliõpilane Praktikatsükli sooritamise aeg Kirurgia praktikatsükkel Ees- ja perekonnanimi Matriklinum 4. KIRURGIA Üliõpilase andmed. Need väljad täidab üliõpilane Praktikatsükli sooritamise aeg Kirurgia praktikatsükkel Ees- ja perekonnanimi Matriklinumber E-posti aadress Telefoninumber Praktikatsükli läbimine.

Rohkem

Miksikese_e_tanukiri_2017_sugissprint_klassid_2

Miksikese_e_tanukiri_2017_sugissprint_klassid_2 Narva Soldino Gümnaasiumi 2.c klassi võistkond osales edukalt Miksikese online võistluses Осенний Спринт 2017 ja saavutas 2. klasside arvestuses I. koha Miksikese õppekeskkond tänab 2.c klassi õpetajat!

Rohkem

Tartu Ülikool

Tartu Ülikool Tartu Ülikool Code coverage Referaat Koostaja: Rando Mihkelsaar Tartu 2005 Sissejuhatus Inglise keelne väljend Code coverage tähendab eesti keeles otse tõlgituna koodi kaetust. Lahti seletatuna näitab

Rohkem

AJAKAVA Reede, 6. märts :00 Üleriigilise vokaalansamblite konkursi avamine 13:30 Lõunasöök 14:30 I kontsert IV V kl 1 Erahuvialakool Meero Muus

AJAKAVA Reede, 6. märts :00 Üleriigilise vokaalansamblite konkursi avamine 13:30 Lõunasöök 14:30 I kontsert IV V kl 1 Erahuvialakool Meero Muus AJAKAVA Reede, 6. märts 2015 13:00 Üleriigilise vokaalansamblite konkursi avamine 13:30 Lõunasöök 14:30 I kontsert IV V kl 1 Erahuvialakool Meero Muusik NELJAD-VIIED juhendaja Anu Lõhmus 2 Kuressaare Gümnaasiumi

Rohkem

V A H E A E G Huvitegevuse üldtööplaan 2017 I veerand September Oktoober Nädal

V A H E A E G Huvitegevuse üldtööplaan 2017 I veerand September Oktoober Nädal Huvitegevuse üldtööplaan 2017 I veerand September Oktoober Nädal 1.-8..-15. 25.-29. 2.-6. 9.-13. 16.-20. 21.-29. 30.-3. Tarkusepäev Liiklusnädal 12. Lastevanemate koosolek võimlas kell 17 14. kergejõustik

Rohkem

my_lauluema

my_lauluema Lauluema Lehiste toomisel A. Annisti tekst rahvaluule õhjal Ester Mägi (1983) Soran Alt q = 144 Oh se da ke na ke va de ta, ae ga i lust üü ri kes ta! üü ri kes ta! 3 Ju ba on leh tis lei na kas ke, hal

Rohkem

Iluteenused_A5.indd

Iluteenused_A5.indd Tarbija meelespea KASUTA TARGALT! KOSMEETIKATOODETE kasutamise eesmärk on inimese keha kaitsmine, muutmine, heas seisus hoidmine või lõhnastamine. Enne järjekordse kosmeetikatoote ostmist anname sulle

Rohkem

Ohtlike ainete sisaldus kalades

Ohtlike ainete sisaldus kalades Eesti Keskkonnauuringute Keskus Ohtlike ainete sisaldus kalades Marek Nurmik Keskkonna- ja analüütilise keemia osakond peaspetsialist 4. veebruar 2019 Tallinn Projekti üldinformatsioon Rahastusallikas:

Rohkem

loogikaYL_netis_2018_NAIDISED.indd

loogikaYL_netis_2018_NAIDISED.indd . Lihtne nagu AB Igas reas ja veerus peavad tähed A, B ja esinema vaid korra. Väljaspool ruudustikku antud tähed näitavad, mis täht on selles suunas esimene. Vastuseks kirjutage ringidesse sattuvad tähed

Rohkem