S60 T W I N E N G I N E

Suurus: px
Alustada lehe näitamist:

Download "S60 T W I N E N G I N E"

Väljavõte

1 S60 T W I N E N G I N E QUICK GUIDE

2 VÄLKOMMEN! Juhendis Quick Guide tutvustatakse teie Volvo funktsioonide valikut. Täpsema kasutusteabe leiate autost, rakendusest ja Internetist. AUTO KESKEKRAAN Kasutusjuhendi saate avada auto keskekraani ülavaate kaudu. MOBIILIRAKENDUS Kasutusjuhend on saadaval nutitelefoni ja tahvelarvuti rakendusena (Volvo kasutusjuhend). Rakendus sisaldab valitud funktsioonide kohta ka videoõpetusi. VOLVO TUGISAIT Volvo autode tugisait (support.volvocars.com) sisaldab juhendeid ja videoõpetusi ning ka lisateavet ja tugiteenuseid teie Volvo ja selle kasutamise kohta. PABERKANDJAL JUHEND Kindalaekas asub kasutusjuhendi lisa, mis sisaldab teavet kaitsmete ja tehniliste andmete kohta ning ka oluliste ja praktiliste üksikasjade kokkuvõtet. Tellida saab ka paberkandjal kasutusjuhendi ning sellega seotud lisa.

3 SISUKORD 01. VOLVOGA TUTVUMINE Selles peatükis antakse teavet mõne Volvo süsteemide ja teenuste kohta, ülevaade auto sisemusest ja väliküljest ning keskekraanist. 02. LAADIMINE Selles jaotises kirjeldatakse auto laadimise olekut, laadimisseadme kasutamist ning juhiekraani erinevaid sümboleid. 03. SALONG JA ÜHENDUSED Siin saate lugeda salongi eri funktsioonide näiteks istme sätete ja Interneti-ühenduse kohta. 04. KESKEKRAANI VAATED Siit leiate teavet keskekraani eri põhivaadete kohta, mille kaudu saab juhtida paljusid auto funktsioone. 05. NUTIKAS SÕITMINE Selles peatükis kirjeldatakse auto juhiabisüsteeme ja antakse nõu, kuidas saate sõita säästlikumalt. 06. HÄÄLJUHTIMINE Siit leiate erinevad käsud/fraasid, mida saate kasutada auto hääljuhtimise süsteemiga. 07. ERITEKSTID Hoiatused, olulised teated ja märkused, millega tuleb tutvuda. Kõik avaldamise hetkel teadaolevad lisavarustused/tarvikud on tähistatud tärniga (*).

4 01

5 ALUSTAMINE 01 Selleks, et saaksite oma Volvot kasutama hakata parimal võimalikul viisil, on kasulik teada mitut funktsiooni, väljendit ja näpunäidet. Volvo ID Volvo ID on isiklik ID, mis annab ühe kasutajanime ja parooliga juurdepääsu mitmesugustele teenustele. Mõned näited on Volvo On Call*, kaarditeenused*, sisselogimise võimalus aadressil volvocars.com ning võimalus broneerida hooldust ja parandust. Volvo ID saate luua aadressil volvocars.com, rakenduses Volvo On Call või otse autos. Sensus Sensus on auto nutikas liides, mis katab kõiki auto lahendusi, mis on seotud meelelahutuse, Interneti-ühenduse, navigatsiooni* ja teabe teenustega. Sensus on see funktsioon, mis ühendab teid, teie autot ja välismaailma. Volvo On Call* Volvo On Call loob otsekontakti 1 autoga ning pakub ööpäevaringselt lisamugavust ja abi. Rakendusega Volvo On Call on näiteks võimalik näha, kas vaja on vahetada elektripirne või lisada pesuvedelikku. Saate autot lukustada ja lukust avada, kontrollida kütusetaset ning vaadata lähimat tanklat. Eelsoojendust saab ka reguleerida ja käivitada auto seisukliimaseadme või sõiduki kaugkäivitusfunktsiooniga 2. Alustamiseks laadige alla rakendus Volvo On Call. Volvo On Call hõlmab ka maanteeabi ning muid turbe- ja hädaabiteenuseid, mida saab kasutada katusekonsoolis olevate nuppudega ON CALL ja SOS. Juhiprofiilid Paljusid autos määratud seadeid saab muuta juhi isiklike eelistuste alusel ning seejärel need salvestada ühte või enamasse juhiprofiili. Kõik võtmed saab juhiprofiiliga siduda. Lisateavet juhiprofiilide kohta leiate juhendi Quick Guide peatükist Ülavaade. Eelsoojendamine enne reisimist Eelsoojendage autot enne teele asumist, et autosalongis oleks meeldivam temperatuur. Valige keskekraani kliimakuvalt vahekaart Parkimiskliima või aktiveerige funktsioon Volvo On Calli rakenduse kaudu. Täielik eelsoojendus on saadaval ainult siis, kui auto on ühendatud pistikupessa 3. 1 Nõuab, et auto ja mobiilseade saavad kasutada mobiilset andmesidet või muud internetiühendust. 2 Saadaval teatud turgudel ja mudelitel. 3 Kehtib elektrikütteseadmele.

6 01

7 ÜLEVAADE, VÄLIMUS 01 Kontrollige uut rehvirõhku ja salvestage see (ITPMS)*, kasutades keskekraani rakenduste vaates rakenduses Auto olek valikut TPMS. Kui rehvirõhk on väike, põleb juhiekraanil sümbol pidevalt. Kui rehvirõhk on väike, kontrollige ja reguleerige rehvirõhku kõigis neljas rehvis ja vajutage nuppu Salvesta rõhk, et uut rõhku salvestada. Mootoriõli kontrollimine toimib rakenduses Auto olek. Siin näete ka olekuteateid ning saate broneerida hooldust ja remonti*. Hübriidakut laaditakse laadimissisendi pesa kaudu. Luugi avamiseks vajutage sellele õrnalt. Optimaalse vahemaa jaoks alustage teekonda täielikult laetud akuga. Uksepeegleid saab automaatselt* alla suunata, kui rakendatud on tagurpidikäik. Kui auto kaugjuhtimispuldiga lukustatakse/ avatakse, saab uksepeegleid automaatselt sisse tõmmata / laiendada. Aktiveerige need funktsioonid keskekraani ülavaate menüüs Seaded My Car Peeglid ja mugavus. Võtmevaba lukustamine/avamine* tähendab, et auto lukustamiseks või lukust avamiseks peate kaugjuhtimispulti lihtsalt näiteks taskus kandma. Kaugjuhtimispult peab autost asuma ligikaudu 1 meetri (3 jala) kaugusel. Auto avamiseks võtke kinni käepidemest või vajutage pakiruumi kaane kummiga kaetud surveplaadile. Auto lukustamiseks vajutage õrnalt uksekäepideme süvendile. Ärge katsuge mõlemat survepinda korraga. Panoraamkatusel* on avanev klaasaken ja päikesekate ning seda saab juhtida tahavaatepeegli kohal olevast juhtnupust, kui auto on vähemalt süüteasendis I. Panoraamkatuse avamiseks õhutusasendis lükake juhtnuppu ülespoole ja sulgemiseks tõmmake allapoole. Panoraamkatuse täielikult avamiseks tõmmake juhtnuppu kaks korda tahapoole. Sulgemiseks tõmmake juhtnuppu kaks korda allapoole. Pakiruumi kaane jalaliigutusega avamine* on võimalik, liigutades jalga tagumise põrkeraua vasakpoolse osa all aeglaselt ettepoole. Pakiruumi kaane avamiseks jalaliigutusega peab autol olema võtmeta lukustamise/avamise süsteem*. Jalaliigutusega avamiseks peab kaugjuhtimispult olema ligikaudu 1 meetri (3 jala) kaugusel auto taga.

8 01

9 LUKUSTAMINE/AVAMINE 01 Kaugjuhtimispult-võti Üks lühike vajutus lukustab uksed, pakiruumi kaane ja tankeava luugi ning lülitab alarmi sisse*. Pikk vajutus sulgeb panoraamkatuse* ja kõik külgaknad ühel ajal. Üks vajutus avab uksed ja pakiruumi kaane lukust ning lülitab alarmi välja*. Pikk vajutus avab kõik aknad korraga. Üks vajutus avab ainult pakiruumi kaane lukust ja tühistab selle alarmi. Pikk vajutus avab pakiruumi kaane mehaaniliselt. Paanikafunktsioon aktiveerib suunatuled ja helisignaali, et tõmmata vajaduse korral tähelepanu. Aktiveerimiseks vajutage ja hoidke nuppu all vähemalt kolm sekundit või vajutage nuppu kaks korda kolme sekundi jooksul. Funktsiooni saab inaktiveerida sama nupuga pärast seda, kui funktsioon on vähemalt viis sekundit olnud aktiivne. Muidu inaktiveeritakse funktsioon automaatselt kolme minuti pärast. Laadimisluuk Enne laadimiskaabli ühendamist või eemaldamist veenduge, et auto oleks avatud ja mootor seisatud. 1. Vajutage luugi tagumist osa sissepoole. 2. Avage luuk. Funktsiooni aktiveerimiseks/inaktiveerimiseks vajutage keskekraani funktsioonivaates nuppu Eralukk. Aktiveerimiseks/väljalülitamiseks kuvatakse hüpikaken. Neljakohaline kood tuleb valida iga kord, kui lukustust kasutatakse. Funktsiooni esmakordsel kasutamisel tuleb sisestada täiendav turvakood. Kindalaeka lukustamine* toimub käsitsi, kasutades kindalaekas asuvat võtit. Pärast laadimise alustamist lukustub kaabel pesasse. Auto lukust avamisel laadimine peatub, kuid jätkub peagi, kui kaablit ei eemaldata. Eralukk Eralukuga saab lukustada pakituumi kaane ja tagaistme seljatoe, mis võib olla kasulik näiteks auto hooldusse viimisel või hotellis.

10 01

11 ÜLEVAADE, SISEMUS 01 Keskekraani kasutatakse auto paljude põhifunktsioonide juhtimiseks, nt meedium, navigeerimine*, kliimaseade, juhi abisüsteemid ja autosisesed rakendused. Juhiekraanil kuvatakse teavet sõidu, nt kiiruse, mootori kiiruse, navigatsioonisüsteemi* ja aktiivse juhiabi kohta. Teil on võimalik valida, mida juhiekraanil kuvatakse, rakenduse menüü kaudu, mis avatakse rooli parempoolse klahvistikuga. Seadistusi saab teha ka rakenduse Seaded My Car Juhi infoekraan kaudu keskekraani ülavaates. Esiklaasinäidik* täiendab auto juhiekraani ja kuvab teabe otse esiklaasile. Seda saab aktiveerida keskekraani funktsioonivaates. Käivitusnuppu kasutatakse auto käivitamiseks. Ilma mootorit käivitamata ekraanidele juurde pääsemiseks keerake nuppu päripäeva ja vabastage see. Mootori käivitamiseks hoidke piduripedaal all, keerake käivitusnuppu päripäeva ja vabastage see. Auto väljalülitamiseks keerake käivitusnuppu päripäeva. Sõidurežiimid* määratakse tunnelkonsooli juhtseadisega. Vajutage juhtnuppu ja keerake seda, et valida keskekraanil Hybrid, Pure, Constant AWD, Võimsus/Polestar Engineered* või Individual. Kinnitage, vajutades juhtseadist. Režiimiga Individual saate sõidurežiimi kohandada eelistatud sõiduomaduste järgi. Üksik sõidurežiim aktiveeritakse jaotises Seaded My Car Individuaalne sõidurežiim keskekraani ülavaates. Seisupidur aktiveeritakse juhtseadise tõmbamisel ülespoole, misjärel süttib juhiekraanil vastav sümbol. Vabastage see käsitsi, lükates juhtseadist alla ja vajutades samal ajal piduripedaali. Pidurite automaatse rakendamisega paigal seistes ( ) saab juht vabastada seisupiduri, säilitades siiski pidurdusjõudu, kui auto on näiteks valgusfoori taga seisma jäänud. Pidage meeles, et automaatse autopesu ajal peavad olema inaktiveeritud nii pidurite automaatne rakendamine paigal seistes kui ka seisupiduri automaatne rakendamine. Deaktiveerige automaatse seisupiduri rakendus keskekraani ülavaates jaotises Seaded My Car Seisupidur ja vedrustus. Kaassõitja turvapadja lüliti* asub kaassõitja poolel armatuurlaua küljel ning sellele pääseb juurde siis, kui uks on avatud. Tõmmake lülitit väljapoole ja keerake see asendisse ON/OFF, et turvapadi aktiveerida/inaktiveerida.

12 01

13 KESKEKRAAN 01 Keskekraanil saate muuta seadeid ja kontrollida enamikke funktsioone. Keskekraanil on kolm põhivaadet: avavaade, funktsioonivaade ja rakendusevaade. Funktsiooni- ja rakendusevaatele jõuate avavaatelt, nipsates paremale või vasakule. Saadaval on ka ülavaade, millele pääsete ligi, kui lohistate ekraani ülaosa alla. Keskekraani ja juhiekraani välimuse muutmiseks valige ülavaate valikust Seaded My Car Juhi infoekraan sobiv kujundus. Siin saate valida ka keskekraani jaoks tumeda või heleda tausta. Minge mõnelt muult vaatelt tagasi avavaatele, vajutades lühidalt kuva all olevat kodunuppu. Kuvatakse viimane avavaatel kasutatud režiim. Kui vajutate kodunuppu uuesti lühidalt, seatakse kõik avavaate paanid standardrežiimi. Keskekraani puhastamiseks lukustage puutefunktsioon, vajutades pikalt ekraani all olevat avakuvanuppu. Puutefunktsiooni uuesti aktiveerimiseks vajutage lühidalt avakuvanuppu. Olekuriba ekraani ülaosas kuvab autos käivad tegevused. Vasakus servas kuvatakse võrgu- ja ühendusteave; meediumiga seonduv teave, kellaaeg ja tausttoimingu tähis kuvatakse paremal. All olevas kliimareas saate määrata temperatuuri ja istme mugavustaseme, vajutades vastavat ikooni. Avage kliimavaade, koputades kliimarea kesknuppu.

14 02

15 LAADIMINE Teie Volvo on varustatud elektrimootoriga, mis käitab autot peamiselt aeglastel kiirustel, ning ka sisepõlemismootoriga, mis käitab autot suurematel kiirustel ja aktiivsema sõitmise korral. Hübriidaku laadimisaeg oleneb pesa laadimisvoolust. Hübriidakut laetakse ka sujuva pidurdamise või mootoriga pidurdamise ajal, nt laskumisel. Kõik laadimistüübid on toodud juhiekraanil. Laadimiskaabli hoiustamine Laadimiskaabel asub pakiruumis põrandaluugi all. Laadimiskaabli juhtseadis Lisatud laadimiskaabel on varustatud juhtseadisega, mis näitab laadimisolekut. Kaabel võimaldab jälgida temperatuuri ja sellel on sisseehitatud maaühendusrikke kaitse. Laadimise alustamine Süüteakut laaditakse, kui hübriidakut ei laadita, ja laadimine lõpetatakse, kui hübriidaku on täis. 1. Ühendage laadimiskaabel pessa. Ärge kasutage kunagi pikenduskaablit. 2. Laadimisluugi avamiseks vajutage sellele õrnalt. 3.Eemaldage laadimishoova kaitsekate ja torgake hoob üleni auto laadimispessa. Laadimiskaabel lukustub laadimispessa automaatselt ja 5 sekundi jooksul alustatakse laadimist. 4.Kerevärvi kahjustamise vältimiseks paigutage laadimishoova kaitsekate nii, et see ei puutuks vastu autot. Laadimise lõpuleviimine 1. Avage auto lukust kaugjuhtimispuldi nupuga 4. Laadimine lõpetatakse ja laadimiskaabel vabastatakse/avatakse lukust. 2. Ühendage laadimiskaabel auto küljest lahti. 3.Sulgege laadimisluuk. 4.Ühendage laadimiskaabel pesast lahti. 5. Pange laadimiskaabel tagasi pakiruumi põrandaluugi alla. Kui laadimiskaablit ei eemaldata laadimispesast lukustub see varsti pärast lukust avamist uuesti et tagada maksimaalne laetus ja sõiduulatus ning võimaldada enne sõitma hakkamist eelsoojenduse kasutamine. Laadimiskaabli saab eemaldada pärast auto lukust avamist kaugjuhtimispult-võtmega. Autosid, millel on võtmeta lukustamise/avamise funktsioon*, saate lukustada ja lukust avada laadimishoovaga. 4 Seda tuleb teha ka siis, kui autouksed on juba lukust avatud. Kui autot ei avata lukust avamise nupuga, võib see kahjustada laadimiskaablit või süsteemi. 02

16 02 LAADIMISE OLEK Auto laadimise olekut saab kontrollida laadimispesast, juhtseadmest, juhiekraanilt ja rakenduses Volvo On Call*. Laadimispesa tuled Valge = LED-tuli. Kollane = ooterežiim - laadimise alustamise ootamine. Sinine = taimer on seadistatud. Vilkuv roheline = laadimine. Põlev roheline = laadimine on lõpetatud. Tuli kustub mõne aja pärast. Põlev punane = ilmnes tõrge. Juhtseade Mõlemad LED-tuled vilguvad siniselt, kollaselt ja punaselt: enesekontroll oodake, kuni enesekontroll on lõppenud. Üks LED-tuli helendab või vilgub siniselt, teine LED-tuli ei põle: ooterežiim. Mõlemad LED-tuled vilguvad siniselt: toimub laadimine. Üks LED-tuli helendab või vilgub kollaselt, teine LED-tuli ei põle: toimib laadimine või laadimine pole võimalik temperatuurijälgimise viga. Taaskäivitage laadimine. Üks LED-tuli helendab või vilgub punaselt, teine LED-tuli ei põle: Laadimine pole võimalik maanduse rikkelüliti on välja lülitunud. Taaskäivitage laadimine. Üks LED-tuli vilgub punaselt, teine helendab punaselt: laadimine pole võimalik laadimiskaabel on ühendatud maandamata pesaga. Ühendage maandatud pistikupesaga. Mõlemad LED-tuled vilguvad punaselt: laadimine pole võimalik sisemine tõrge. Juhiekraan Sümbolil olevad erinevad tuled näitavad laadimise olekut. Sinine tuli - laadimine on pooleli. Roheline tuli - aku on täis laetud. Punane tuli laadimistõrge, kontrollige laadimiskaabli ühendusi auto ja 230 V pesaga.

17 HÜBRIIDTEAVE JUHIEKRAANIL Olenevalt valitud sõidurežiimist kuvatakse juhiekraanil erinevad sümbolid ja animatsioonid. Elektri- ja kütusekulu kuvatakse paremal oleval mõõdikul. Kütusekulu oleneb sõidustiilist. Kui peenike valge osuti möödub ülemisest valgest noolest, lülitub auto sisepõlemismootorile. Kui osuti on oranžis tsoonis, laetakse akut, nt pidurdamise ajal. Kaugus aku tühjenemiseni Näidik kuvab ligikaudse kauguse aku tühjenemiseni. Vahemaa oleneb erinevatest teguritest, nt sõidustiilist, kiirusest ja välistemperatuurist ning see võib sõidu ajal muutuda. Tavaliselt on vahemaaks km (15 27 miili). Lähteväärtus, mis kuvatakse, kui aku on täis laetud, määratleb kuni-arvu, mitte ei kasuta elektrirežiimi prognoositud sõiduulatust, ja see muutub reisi jooksul. Kui näidikupaneelil on tähis ---, pole elektrirežiim garanteeritud. Näidikupaneeli sümbolid Üleni valge sümbol näitab, kas kasutatakse elektri- või bensiinimootorit. Välgunool tähistab elektrimootorit, piisk sisepõlemismootorit. Näitab aku laadimist, näiteks mootoriga pidurdamisel. Näidik näitab, kui palju on jäänud akus energiat elektrimootori toiteks. Seda energiat kasutatakse ka kliimaseadme jaoks. Näitab, et aktiveeritud on funktsioon Lae või Säilita. Funktsioone saab aktiveerida keskekraani funktsioonivaates. Lae tähendab, et hübriidakut laetakse, kui laetuse tase on madal. Säilita tähendab, et aku taset säilitatakse hilisemaks kasutamiseks. Sisepõlemismootori käivitamine ja seiskamine Auto arvutab välja, millal tuleb kasutada sisepõlemismootorit, elektrimootorit või mõlemat korraga. Elektrimootori kasutamisel võib Fully charged at 14:21 auto mõnikord eritingimustel sisepõlemismootori käivitada automaatselt, näiteks madala välistemperatuuri korral. Sisepõlemismootor käivitub alati, kui hübriidaku laetuse tase on madal

18 03 2. Vahetage keskekraanil eri funktsioone, keerates juhtseadist üles/ alla. 3.Muutke valitud funktsiooni sätet, vajutades juhtseadise ülemist/ alumist/eesmist/tagumist osa. Asendite salvestamine 1. Seadke iste, küljepeeglid ja esiklaasinäidik* soovitud asendisse ning vajutage uksepaneelil nuppu M. Nupu märgutuli süttib. 2. Vajutage kolme sekundi jooksul mälunuppu 1 või 2. Kõlab helisignaal ja nupu M valgustus kustub. Salvestatud asendi kasutamine Kui uks on avatud vajutage korraks üht mälunuppudest. Kui uks on suletud hoidke üht mälunuppudest all, kuni taastatakse salvestatud asend. ELEKTRILISED* ESIISTMED Kasutage juhtseadiseid istme välisküljel, et reguleerida nt istme asendit ja nimmetuge*. Kaht istmekujulist juhtseadist kasutatakse istme asendi reguleerimiseks. Kolmandat, multifunktsionaalset juhtseadist* kasutatakse mitmesuguste mugavusfunktsioonide, nt massaaži* reguleerimiseks. Istmekujulised juhtseadised Alumise juhtseadisega saate reguleerida istmepehmendust või liigutada tervet istet. Tagumise juhtseadisega saate reguleerida seljatoe nurka. Multifunktsionaalne juhtseadis 5 Massaaži*, küljetuge*, nimmetuge* ja istmepadja pikendust* saab seadistada multifunktsionaalse juhtseadisega. 1. Aktiveerige istme seadistus keskekraanil, keerates juhtseadist üles/alla. 5 Neljasuunalise nimmetoega autod*

19 TAGAISTME SELJATUGEDE ALLALASKMINE* Tagaistet alla lastes jälgige, et seljatugi ja peatugi ei puutuks kokku esiistme tagaküljega. Seljatugede langetamiseks tuleb võib-olla esmalt esiistmeid reguleerida. Seljatugede kokkupanek Tagaistme kokkupanekuks peab auto seisma ja tagaluuk peab olema avatud. Veenduge, et tagaistmel ei oleks isikuid ega esemeid. 1. Laske keskmise istme peatugi käsitsi alla. 2. Hoidke all auto vasakul pool pakiriiulil asuvatest nuppudest. 3.Iste avatakse lukust, kuid see jääb samasse asendisse. Peatoed lastakse automaatselt alla. 4.Laske seljatugi käsitsi alla horisontaalsesse asendisse. Seljatugede ülestõstmine 1. Viige seljatugi üles/taha, kuni see lukustub paika. 2. Tõstke peatuge käsitsi. 3.Vajadusel tõstke keskmise istme peatugi üles. 03

20 03 ROOLIRATAS Rooli reguleerimine Reguleerida saab nii rooli kõrgust kui ka sügavust. 1. Tõmmake/lükake 6 kangi rooli all ette/taha. 2. Reguleerige rool soovitud asendisse ja liigutage hoob tagasi lukustatud asendisse. Vasak klahvistik Juhi abi saab valida keskekraanil, kasutades rooli vasaku klahvistiku nooli ( ja ). Kui juhiabi sümbol on valge, on funktsioon aktiivne. Hall sümbol tähendab, et funktsioon on peatatud või ooterežiimis. Näidikupaneeli sümbolid: Kiirusepiiraja aitab vältida valitud maksimumkiiruse ületamist. Kiirushoidik aitab säilitada ühtlast sõidukiirust. Kohanduv kiirushoidik* aitab hoida ühtlast sõidukiirust ja pikivahet eesoleva sõidukiga. Pilot Assist aitab autot roolimisabi kasutades hoida reamärgistuste vahel ning hoida ühtlast sõidukiirust ja pikivahet eesoleva sõidukiga. Vajutage valitud funktsiooni käivitamiseks või peatamiseks nuppu. Üks lühike vajutus nupul / suurendab/vähendab salvestatud kiirust 5 km/h (5 miili/h) võrra. Sujuvaks reguleerimiseks vajutage ja hoidke nuppu all ning vabastage nuppu sobiva kiiruse juures. / suurendab/vähendab vahemaad eesoleva sõidukini, kui kasutatakse kohanduvat kiirushoidikut ja funktsiooni Pilot Assist.

21 Üks vajutus nupul jaoks. Parem klahvistik taastab talletatud kiiruse valitud funktsiooni Navigeerige juhiekraanil rooli parempoolse klahvistiku abil. Juhiekraani rakendus avaneb/sulgub. Siit saab juhtida pardaarvutit, meediumimängijat, telefoni ja navigeerimist*. Rakenduste vahel liikumiseks vajutage vasak- või paremnoolt. Valige, tühistage või kinnitage valik, näiteks valige pardaarvuti menüü või kustutage teade keskekraanil. Valitud rakenduse leidmiseks sirvige funktsioone, puudutades üla- või alaosa. Meediumi helitugevuse suurendamiseks/vähendamiseks vajutage ja. Kui aktiivne on ainult see funktsioon saab neid nuppe kasutada helitugevuse reguleerimiseks. Hääljuhtimise saab aktiveerida nupuga ja see võimaldab teil kontrollida nt meediumi, navigatsiooniseadet ja kliimaseadet oma häälega. Öelge nt Radio, Raise temperature või Cancel. Vaadake rohkem häälkäsklusi juhendi Quick Guide peatükist Häälkäsklused. Pardaarvuti Pardaarvuti näitab nt läbisõitu, kütusekulu ja keskmist liikumiskiirust. Saate valida, millist teavet pardaarvuti näidikupaneelil kuvab. Pardaarvuti arvutab järelejäänud ulatuse paagi või hübriidaku tühjenemiseni. Erinevate valikute kuvamiseks kasutage rooliratta paremat klahvistikku. Kui juhiekraanil on ees "----", pole sõit garanteeritud Olenevalt riigist.

22 03 Turvalise kojujõudmise valgustus valgustab pärast auto lukustamist osa välistest tuledest, et teil oleks pimedas veidi valgem. Aktiveerige funktsioon pärast seda, kui olete auto välja lülitanud, liigutades vasakpoolset roolikangi instrumendipaneeli poole ja seejärel kangi vabastades. Aega, kui kaua turvalise kojujõudmise valgustus on sisse lülitatud, saab määrata keskekraanil. Pardaarvuti lähtestamine Manuaalse sõidumõõdiku (TM) kogu teabe lähtestamiseks vajutage pikalt nuppu RESET. Lühike vajutus lähtestab ainult läbisõidu. Kui autot pole 4 tundi kasutatud, lähtestatakse automaatne sõidumõõdik (TA) automaatselt. VASAKPOOLNE ROOLIKANG Esitulede funktsioone kontrollitakse vasaku roolikangiga. Režiimi AUTO tuvastab auto, kas väljas on pime või valge ja kohandab selle järgi valgustust, nt õhtu saabumisel või tunnelisse sõitmisel. Keerake kangi pöördnupp asendisse, see muudab kaugtule vastutulevate sõidukite jaoks automaatselt tuhmimaks. Liigutage kangi rooli poole, et aktiveerida kaugtuli käsitsi, ja inaktiveerimiseks liigutage kangi armatuurlaua poole. Aktiivsed kurvituled* on mõeldud valgustama kurve ja ristmikke ning need järgivad rooli keeramist. Funktsioon aktiveeritakse auto käivitamisel automaatselt ja selle saab soovi korral keskekraani funktsioonivaates inaktiveerida. Lähenemisvalgustus lülitab sisse välis- ja sisevalgustuse, kui avate auto võtmega ning see aitab teil pimedas turvaliselt autoni jõuda.

23 PAREMPOOLNE ROOLIKANG Parempoolne roolikang juhib klaasipuhasteid ja vihmaandurit. Tuuleklaasi pühkimiseks ühe korra liigutage roolikangi allapoole. Liigutage hooba sammudena üles, et kasutada katkendlikku, tavalist ja kiiret kiirust. Käigu intervalli reguleerimiseks kasutage roolikangi pöidlalülitit. Lükake hooba rooli suunas, et käivitada tuuleklaasi- ja esitulepesurid. Vihmaanduri aktiveerimiseks/väljalülitamiseks vajutage vihmaandurinuppu. Tuuleklaasipuhasti roolikangi lüliti peab olema asendis 0 või ühe pühkimisliigutuse asendis. Vihmaandur käivitab tuuleklaasipuhastid automaatselt vastavalt sellele, kui palju vett see tuuleklaasil leiab. Tundlikkuse suurendamiseks/ vähendamiseks keerake pöidlalülitit üles/alla. Kasutage tuuleklaasipuhastite hooldusrežiimi nt puhasti labade vahetamisel, puhastamisel või üles tõstmisel. Puudutage keskekraani funktsioonivaatel nuppu Klaasipuhasti hooldusasend, et teenuserežiim aktiveerida või inaktiveerida. 03

24 03

25 SALONGI KLIIMASEADE Salongi esi- ja tagaosa kliimaseadet saab kontrollida keskekraanilt ning keskkonsoolis ja tunnelkonsooli tagaosas olevate nuppudega*. Teatud kliimafunktsioone saab ka hääljuhtida. Kliimavaate avamiseks kasutatav ikoon asub keskekraani allservas keskel. Kui tekst Puhas tsoon on sinine, siis on salongi heaks õhukvaliteediks vajalikud tingimused täidetud. Puudutage kliimakuval valikut AUTO, et kliimafunktsioone automaatselt reguleerida. Lühike vajutus reguleerib automaatselt õhuvoolu, konditsioneeri ja õhu jaotumist. Pikk vajutus reguleerib automaatselt õhuvoolu, konditsioneeri ja õhu jaotumist ning seda, et temperatuur ja ventilaatori kiirus oleks seatud standardsätetele: 22 C (72 F) ja tase 3. Saate muuta temperatuuri ja ventilaatori kiirust isereguleerivat kliimasüsteemi inaktiveerimata. Puudutage keskekraani alumises servas olevaid kliimarea ikoone, et reguleerida temperatuuri, istmesoojendust* ja ventilaatori kiirust. Kõigi tsoonide temperatuuri sünkroonimiseks juhipoolse temperatuuriga vajutage juhi poolel olevat temperatuuriikooni ja valikut Sünkroniseeri temperatuur. Eelsoojendus Eelsoojenduse saab seadistada auto keskekraanil ja rakenduses Volvo On Call*. Eelsoojendus soojendab või jahutab salongi enne sõitmist. Eelsoojenduse saab määrata või käivitada taimeriga. Eelsoojenduse otsekäivitamine 1. Avage keskekraanil kliimavaade. 2. Valige vahekaart Parkimiskliima, märkige sobiv valik ja puudutage valikut Eelsoojendus. Taimeri seadistamine eelsoojenduseks 1. Avage keskekraanil kliimavaade. 2. Valige vahekaart Parkimiskliima Lisa taimer ja seadistage kuupäeva/päeva vajaduse järgi. Eelsoojenduse täielikuks toimimiseks peab auto olema ühendatud elektritoitega (kehtib elektriküttega autode puhul). Olenevalt turust kasutatakse kas kütusepõhist kütet või elektrikütet 7. Õhukvaliteedisüsteem IAQS* IAQS on süsteemi Clean Zone Interior Package* osa. Tegemist on täisautomaatse süsteemiga, mis puhastab salongiõhku saasteainetest, nagu tolmuosakestest, süsivesinikest, lämmastikoksiidist ja troposfääriosoonist. Funktsiooni saab aktiveerida keskekraani ülavaates valikus Seaded Kliima Õhu puhtusandur. 7 Teavet eri turgudel kasutatavate soojendite kohta saate Volvo volitatud edasimüüjalt. 03

26 03 ÜHENDUSED Häältuvastuse abil saate autos taasesitada/juhtida meediumi, SMS-e ja telefonikõnesid ning luua Interneti-ühenduse erinevate välisseadmete kaudu, nagu nutitelefonid. Ühendatud seadmete kasutamiseks peab auto elektrisüsteem olema vähemalt süüteasendis I. Auto modem 8 Kõige lihtsam ja tõhusam viis autos Interneti-ühenduse loomiseks on auto enda modemi kaudu. Modem loob kõige kiirema ühenduse, see aktiveeritakse iga reisi jaoks automaatselt ja selle jaoks pole vaja nutitelefoniga ühendust luua. 1. Sisestage personaalne SIM-kaart selleks ette nähtud pessa kaassõitja poolel põranda lähedal. 2. Vajutage ülavaates valikut Seaded Side Auto modemi Internet. 3.Aktiveerimiseks märkige ruut Auto modemi Internet. Jagamine Kui autos on modemi kaudu loodud Interneti-ühendus, saate seda jagada teiste seadmetega (Wi-Fi tööpunkt). Puudutage ülavaates valikut Seaded ja valige Side Auto Wi-Fi pääsupunkt. Bluetooth Bluetoothi abil saate telefoni kaudu teha autost telefonikõnesid, saata SMS-e ja voogesitada meediumi. Samuti saate Bluetoothi kaudu autos luua Interneti-ühenduse. Korraga saab autoga ühendada kaks Bluetooth-seadet millest üks saab ainult meediat voogesitada. Kui telefoni Bluetooth on aktiivne, ühendatakse kaks viimati

27 ühendatud telefoni auto järgmisel kasutamisel automaatselt. Seadmete ühendamise lihtsustamiseks salvestatakse autosse kuni 20 seadet. 1. Aktiveerige telefonis Bluetooth. Interneti-ühenduse loomiseks aktiveerige telefonis ka jagamine. 2. Avage keskekraanil telefoni alammenüü. 3.Puudutage valikut Lisa telefon või kui telefon on juba ühendatud, valikut Muuda ja Lisa telefon. 4.Valige telefon, mille soovite ühendada ja järgige keskekraanil ning telefonis olevaid juhiseid. Pidage meeles, et teatud telefonides tuleb sõnumifunktsioon aktiveerida. Wi-Fi Kui loote autos Interneti-ühenduse Wi-Fi kaudu, saate autosiseste rakenduste kaudu voogesitada veebiteenuseid, nagu Interneti-raadio ja muusika, laadida alla / uuendada tarkvara jne kiiremini kui Bluetoothi kaudu. Nutitelefonis loodud Wi-Fi-ühendus toimib tööpunktina nii auto kui ka teiste autos olevate välisseadmete jaoks. 1. Aktiveerige telefonis sidumine. 2. Puudutage keskekraani ülavaates valikut Seaded. 3.Puudutage valikut Side Wi-Fi ja aktiveerige see, milleks märkige ruut Wi-Fi-ühenduse loomiseks. Teatud telefonid lülitavad sidumise välja, kui ühendus autoga katkestatakse. Seetõttu tuleb sidumine telefonis järgmisel korral uuesti aktiveerida. USB Võite kasutada USB-d välise seadme ühendamiseks, et meediumsisu taasesitada. USB-pesa kasutatakse ka Apple CarPlay* ja Android Auto* jaoks. Kui autos on kaks USB-pesa, ühendage USB valge raamiga pesasse. Välisseadet laetakse, kui see on autoga ühendatud. USB-sisendid (tüüp A) leiate käetoe panipaigast istmete vahel. Pistikupesad Autos on saadaval järgmised pistikupesad. 12 V pistikupesa. 12 V pistikupesa ja 230 V pistikupesa*. Ka pakiruumis asub üks 12 V pistikupesa*. 8 Ainult P-SIM* autod. Rakendusega Volvo On Call* autod kasutavad teenuste jaoks Internetiühendust automodemiga. 03

28 ÜHENDATUD SEADMETE KASUTAMINE 03 Saate ühendada väliseid seadmeid näiteks telefonikõnedega tegelemiseks ning meediumifailide taasesitamiseks auto heli- ja meediumisüsteemis. Telefonikõnede haldamine 9 Autos saab Bluetooth-ühendusega telefoniga helistada ja kõnesid vastu võtta. Keskekraani kaudu helistamine 1. Avage avakuval alamvaade Telefon. Helistamiseks valige number kõnelogist, kontaktiloendist või sisestage number klahvistiku abil. 2. Vajutage. Helistamine rooli parempoolse klahvistiku abil 1. Vajutage nuppu ja liikuge nupuga või valikule Telefon. 2. Liikuge kõneloendis nupuga ja valige nupuga. Helistada saate ka häältuvastusega. Vajutage rooli parempoolsel klahvistikul hääljuhtimise nuppu. Häälkäskluste kohta vaadake teavet selle kiirjuhendi Quick Guide jaotisest Hääljuhtimine. Meediumi taasesitamine Heli taasesitamiseks välisseadmest peate selle valitud viisil autoga ühendama, vt erinevaid ühendusviise eelmiselt lehelt. Bluetoothi kaudu ühendatud seade 1. Alustage ühendatud seadmest taasesitust. 2. Avage keskekraani rakenduste vaates rakendus Bluetooth. Algab taasesitus. USB kaudu ühendatud seade 1. Käivitage rakenduse vaates rakendus USB. 2. Valige, mida soovite esitada. Algab taasesitus. 9 Autoga ühilduvate telefonide teavet vt

29 MP3-mängija või ipod 1. Hakake seadet kasutama. 2. Olenevalt ühendusviisist avage rakendus ipod või USB. Heli taasesitamiseks ipodilt valige olenemata ühendusviisist rakendus ipod. Algab taasesitus. Apple CarPlay * 10 ja Android Auto* Funktsioonide CarPlay ja Android Auto abil saate kasutada ios või Android seadme teatud rakendusi auto kaudu nt muusika taasesitamiseks või netisaadete kuulamiseks. Interaktsioon toimub auto keskekraanil või seadme kaudu. CarPlay kasutamiseks peab ios-seadmes olema aktiveeritud Siri. Seadmel peab ka olema Interneti-ühendus Wi-Fi või mobiilivõrgu kaudu. Rakenduse Android Auto kasutamiseks peab Android-seadmesse olema installitud rakendus Android Auto. Lisaks peab seade olema ühendatud auto USB-pesasse. 1. Ühendage seade valge raamiga USB-pesasse. 2. Rakenduse Android Auto aktiveerimiseks puudutage rakenduste vaates valikut Android Auto. 3.Lugege kasutustingimusi ja puudutage seejärel ühenduse loomiseks valikut Luba. 4.Puudutage vajalikku rakendust. CarPlay ja Android Auto hääljuhtimise aktiveerimiseks hoidke rooliratta parempoolsel klahvistikul pikalt all nuppu. Lühike vajutus aktiveerib hoopis auto enda hääljuhtimissüsteemi. CarPlay kasutamisel lülitatakse Bluetooth välja. Kui peate ühendama auto Internetiga, kasutage Wi-Fi-it või auto modemit* Apple ja CarPlay ja ettevõttele Apple Inc. kuuluvad registreeritud kaubamärgid.

30 04

31 AVAKUVA VAADE Keskekraani käivitamisel kuvatakse avakuva vaade ning navigatsiooni, meediumi ja telefoni paanid; siit pääsete ligi ka auto viimati kasutatud rakendusele või funktsioonile. Navigatsioon vajutage siia, et avada navigatsioonisüsteemi Sensus Navigation*. Määrake sihtkoht vabatekstiga laiendage tööriistariba allanoolega vasakpoolsel serval ja puudutage valikut. Kaardi kujutis asendub vaba tekstiga otsinguga. Sisestage otsinguterminid. Sisestage sihtkoht kaardiga maksimeerige kaart, vajutades nuppu. Vajutage ja hoidke all asukohta, kuhu soovite minna, seejärel valige Mine siia. Sihtkoha kustutamine puudutage valikut, et avada reisiplaan. Puudutage prügikasti ikooni, et kustutada reisiplaanis vahepealne sihtkoht või puudutage valikut Tühjenda teek, et kustutada kogu reisiplaan. Kaardiuuendus 11 puudutage rakenduse vaates valikut Kauguuenduse teenus. Saadaolevate kaardiuuenduste arv kuvatakse valikus Kaardid. Puudutage valikut Kaardid Paigalda Kinnita kaardi uuendamiseks või valitud kaardi installimiseks. Samuti saate kaardid aadressilt support.volvocars.com laadida alla USB-mälupulgale ja seejärel edastada need autosse. Meedium siin kuvatakse nt teie välisseadmel olev muusika või FM-raadio, kui olete selle rakenduse vaates valinud. Seadete muutmiseks puudutage alamvaadet. Siin näete oma muusikateeki, raadiojaamu jne. Telefon siin saate juurdepääsu telefoni funktsioonile. Alamvaate laiendamiseks puudutage seda. Siin saate helistada kõnede ajaloost või kontaktiloendist või sisestada numbri käsitsi, kasutades klahvistikku. Kui olete numbri valinud, vajutage nuppu. Auto viimati kasutatud rakendus või funktsioon siin näete auto viimati kasutatud rakendust või funktsiooni, mida ei kuvata ühelgi teisel paanil, nt Auto olek või Juhi jõudlus. Viimati kasutatud funktsiooni avamiseks puudutage alamvaadet. 11 Funktsiooni saadavus võib olenevalt riigist erineda. 04

32 04

33 FUNKTSIOONI JA RAKENDUSE VAADE Funktsioonivaade Kui nipsate avakuva vaates vasakult paremale 12, jõuate funktsioonivaatesse. Siin saate sisse ja välja lülitada auto erinevaid funktsioone, nt Sõiduabi näidik* ja Parkimisabi. Nende aktiveerimiseks/ deaktiveerimiseks puudutage vastavat sümbolit. Mõned funktsioonid avanevad eraldi aknas. Rakenduse vaade Rakenduse vaate nägemiseks nipsake avakuva vaates paremalt vasakule 12. Siin näete nii autoga kaasasolevaid rakendusi kui ka rakendusi, mille saate ise alla laadida ja installida. Rakenduste ja süsteemide haldamine ja uuendamine Valikus Kauguuenduse teenus saate rakenduse vaates värskendada auto erinevaid süsteeme. Selles tuleb luua autos Interneti-ühendus. Rakenduses Kauguuenduse teenus saate teha järgmist. Rakenduste allalaadimine - puudutage valikut Uued rakendused ja valige soovitud rakendus. Rakenduse allalaadimiseks valige Paigalda. Rakenduste värskendamine - kõigi rakenduste värskendamiseks puudutage valikut Paigalda kõik. Võimalike uuenduste loendi nägemiseks võite ka puudutada valikut Rakenduse uuendused. Valige soovitud rakendus ja puudutage valikut Paigalda. Rakenduste desinstallimine - puudutage valikut Rakenduse uuendused ja valige soovitud rakendus. Rakenduse desinstallimiseks puudutage valikut Eemalda. Süsteemitarkvara uuendamine - puudutage valikut Süsteemi uuendused, et kuvada uuendused, mida saate autosse installida. Kogu tarkvara uuendamiseks puudutage loendi all valikut Paigalda kõik ja üksikute tarkvaraprogrammide uuendamiseks valikut Paigalda. Kui loendit pole vaja, valige nupu Paigalda kõik juures valik Süsteemi uuendused. Ikoonide teisaldamine Rakenduste ja funktsioonide vaates sisalduvaid auto funktsioonide rakendusi ja nuppe saab vastavalt vajadusele teisaldada. 1. Hoidke rakendust või nuppu all. 2. Lohistage rakendus või nuppu vaate tühjale alale ja vabastage. 12 Rakendub vasakpoolse rooliga autodele. Parempoolse rooliga autos tõmmake sõrmega vasakult paremale. 04

34 04

35 ÜLAVAADE Ekraani ülemises osas on vahekaart, mida saate lohistada allapoole, et saada juurdepääs ülavaatele. Siit saate juurdepääsu rakendustele Seaded, Kasutusjuhend, Profiil ja auto salvestatud sõnumitele. Isiklikud eelistused Valikus Seaded saate määrata nt ekraanide, peeglite, esiistme, navigatsioonisüsteemi*, heli- ja meediumisüsteemi, keele ning hääljuhtimise isiklikke seadistusi. Juhiprofiilid Kui autot kasutavad erinevad juhid, saab iga juht kasutada isiklikku juhiprofiili. Iga kord autosse istudes on teil võimalus valida oma juhiprofiil, kuhu on salvestatud teie isiklikud eelistused. Profiilide arv oleneb auto jaoks saadaolevate võtmete arvust. Profiil Külaline ei ole ühendatud kindla võtmega. Lukust avamiseks kasutatakse viimati aktiivset juhiprofiili. Juhiprofiili muutmiseks valige ülavaates Profiil. Juhiprofiilid saab ühendada auto võtmetega ja auto lukust avamisel aktiveeritakse teie isiklikud eelistused automaatselt. Võtme saate ühendada valikus Seaded Süsteem Juhiprofiilid. Valige üks juhiprofiilidest (profiili Külaline ei saa ühendada). Kuvatakse uuesti avakuva vaade. Lohistage ülavaade uuesti alla, korrake ülal esitatud toimingut ja puudutage valitud profiilis valikuid Muuda ja seejärel Ühenda võti. Sõidurežiim Individual Kui soovite kohandada üht sõidurežiimidest Hybrid, Pure või Power, aktiveerige see valikus Seaded My Car Individuaalne sõidurežiim. Süsteemi helitugevused Kui soovite reguleerida süsteemihelide tugevust või helisid välja lülitada (nt ekraani puudutamise heli), avage Seaded Heli Süsteemi helitugevused. 04

36 05

37 JUHI ABI Teie auto on varustatud erinevate funktsioonidega, mis aitavad teil sõita ohutult ja vältida õnnetusi. Need funktsioonid saate aktiveerida keskekraani funktsioonivaates. Pidage meeles, et juhi abifunktsioonid on mõeldud ainult abistamiseks ja autoga turvaliselt sõitmise eest vastutate alati teie. Valik on toodud allpool. City Safety City Safety 13 võib olla abiks kriitilistes olukordades, et ära hoida või leevendada kokkupõrget sõiduki, suuremate loomade, jalakäijate või jalgratturitega. Kokkupõrkeohu korral antakse visuaalsed, akustilised ja tajutavad pidurdushoiatused, mis aitavad õigel ajal reageerida. Kui see teil ei õnnestu ja kokkupõrge on peaaegu vältimatu, saab auto panna pidurdama automaatselt. City Safety roolimisabi sekkub ka laveeriva manöövri alustamisel, kui keerate kokkupõrke vältimiseks liiga vähe. City Safety aktiveeritakse, kui mootor käivitatakse, ja seda ei saa inaktiveerida. Blind Spot Information (BLIS)* BLIS võib teid teavitada pimealas olevast sõidukist ja kõrvalreal kiiresti lähenevast sõidukist. Roolimisabi kokkupõrkeohu korral Pilot Assist Funktsioon Kokkupõrke vältimise abi võib vähendada ohtu, et auto kaldub tahtmatult oma sõidurealt kõrvale ja/või põrkab kokku teise sõiduki/takistusega, juhtides auto aktiivselt tagasi õigele sõidureale ja/või manööverdades kõrvale takistusest. Sellel funktsioonil on kolm alamfunktsiooni: roolimisabi teelt väljasõitmise ohu korral, roolimisabi otsekokkupõrke korral ja roolimisabi tagant sissesõitmise ohu korral*. Pilot Assist 14 on mugavusfunktsioon, mis aitab autot hoida sõidureal ja eesolevast sõidukist eelmääratud kaugusel. Pilot Assist valitakse ja inaktiveeritakse rooli vasakpoolselt klahvistikult. Selleks, et roolimisabi töötaks, peavad näiteks juhi mõlemad käed olema roolil ja teetähised olema nähtavad. Kui roolimisabi on aktiivne, kuvatakse juhiekraanil ROHELINE rooliratta sümbol. Cross Traffic Alert (CTA)* Automaatpiduriga CTA on juhiabisüsteem, mis täiendab funktsiooni BLIS; see võib hoiatada auto taga olevast liiklusest. Kui te ei jälgi CTA hoiatust ja kokkupõrge on vältimatu, võib funktsioon auto peatada. CTA aktiveeritakse tagurpidikäigu rakendamisel või kui auto vajub tahapoole. Sõidurea hoidmise abisüsteem Sõidurea hoidmise abisüsteem (Lane Keeping Aid) võib vähendada ohtu, et auto liigub tahtmatult oma sõidurealt kõrvale. Abisüsteemi sobiv vorm valitakse keskekraani ülakuvalt menüüst Seaded My Car IntelliSafe Režiim Lane Keeping Aid. 13 Ei ole kõigis riikides saadaval. 14 See funktsioon on turust olenevalt standardvalikus või valikuline. 05

38 05

39 PARKIMISABI Parkimisabi* Park Assist Pilot võib abistada juhti parkimise ajal manööverdamisel. Juhi ülesanne on jälgida auto ümbrust, järgida keskekraani juhiseid, valida õige käik, reguleerida kiirust ja olla valmis pidurdamiseks. Parkimine parkimisabiga Parkimisel ärge sõitke kiiremini kui 30 km/h (20 miili tunnis). Vahemaa auto ja parkimiskohtade vahel peab olema ligikaudu 1 meeter (3 jalga), kui funktsioon otsib parkimiskohta. 1. Vajutage funktsioonivaates või kaameravaates nuppu Pargi. 2. Valmistuge auto parkimiseks, kui keskekraanil olev graafika ja tekst annavad teada, et sobiv parkimiskoht on leitud. Avaneb hüpikaken. 3.Valige Paralleelparkimine või Risti parkimine ja seejärel valige tagurpidikäik. 4.Järgige keskekraanil kuvatavaid juhiseid. Park Assist Piloti kasutamine paralleelpargitud kohast välja sõitmiseks Seda funktsiooni saab kasutada vaid paralleelselt pargitud autos. 1. Vajutage funktsioonivaates või kaameravaates nuppu Parkimiskohalt väljumine. 2. Kasutage suunatuld, et valida suund, kuhu poole peaks auto parkimiskohalt liikuma. 3.Järgige keskekraanil kuvatavaid juhiseid. Parkimisabi kaamera* Parkimisabi kaamera abistab kitsastes kohtades manööverdamisel, näidates takistusi kaamerakujutistel ja keskekraani graafikul. Kaameravaateid ja parkimisabijooni saab valida keskekraanil. Pange tähele, et esemed/takistused võivad olla autole lähemal, kui need ekraanil paistavad. Parkimisabi kaamera aktiveerub automaatselt, kui valitakse tagurpidikäik, või keskekraanilt käsitsi valides. Funktsiooni aktiveerimiseks/väljalülitamiseks käsitsi vajutage funktsioonivaates nuppu Kaamera. 05

40 05

41 PUHTAM SÕIDURÕÕM Kui planeerite oma sõitu ette ja sõidate säästlikult, saate pikendada elektrirežiimi sõiduulatust ja vähendada keskkonnamõju. Maksimaalse sõiduulatuse saavutamise tingimused olenevad autoga sõitmise oludest ja tingimustest. Mõni tegur oleneb teist, mõni mitte. Kõige pikem sõiduulatus saavutatakse väga soodsates tingimustes, kus kõik tegurid avaldavad positiivset mõju. Planeerige sõitu alati ette, tehes järgmist Laadige auto aku enne väljasõitu täis. Kasutage auto eelsoojendust. Sõitke säästlikult, tehes järgmist Aktiveerige sõidurežiim Pure. Langetage salongi temperatuuri ja vähendage ventilaatori tugevust. Sõitke ühtlase kiirusega ning säilitage teiste sõidukite ja objektidega ühtlane vahemaa, et vähendada pidurdusteekonda. Sõitke õige rehvirõhuga ja kontrollige rõhku korrapäraselt. Suurima säästlikkuse saavutamiseks valige rehvirõhuks ECO. Ärge sõitke avatud akendega. Tegurid, mis ei olene teist Liiklusolukord. Teetingimused ja topograafia. välistemperatuur ja vastutuul. 05 Kasutusjuhendist leiate veelgi rohkem näpunäiteid sõiduulatuse suurendamiseks ja kütusesäästlikumaks sõitmiseks.

42 06 HÄÄLKÄSKLUSED Hääljuhtimissüsteem võimaldab teil häältuvastuse 15 kaudu juhtida meediumimängija, Bluetoothi kaudu ühendatud telefoni, kliimaseadme ja Volvo navigatsioonisüsteemi teatud funktsioone* eelmääratud käskude abil. Hääljuhtimise saab aktiveerida häältuvastuse nupuga rooli parempoolsel klahvistikul. Olukorrast olenemata võib enamasti kasutada järgmisi käskusid: Repeat: kordab poolelioleva dialoogi viimast hääljuhist. Help: käivitab abidialoogi. Süsteem vastab viiba, näite või käsuga, mida saab hetkeolukorras kasutada. Cancel: tühistab dialoogi 16. Telefoni häälkäsklused Call [kontakt] Call [telefoninumber] Recent calls Read message Message to [kontakt] 17 Raadio ja meediumisüsteemi häälkäsklused Media Play [esitaja] Play [loo pealkiri] Play [loo pealkiri] albumilt [album] Play [telekanali nimi]* 18 Play [raadiojaam] Tune to [sagedus] Tune to [sagedus] [lainepikkus] Radio Radio FM DAB * TV* CD* USB ipod Bluetooth Similar music Kliimaseadme häälkäsklused Climate Set temperature to X degrees Raise temperature/lower temperature Sync temperature Air on feet/air on body

43 Air on feet off/air on body off Set fan to max/turn off fan Raise fan speed/lower fan speed Turn on auto Air condition on/air condition off Recirculation on/recirculation off Turn on defroster /Turn off defroster Turn on max defroster/turn max defroster off Turn on electric defroster/turn off electric defroster* Turn on rear defroster/turn off rear defroster Turn steering wheel heat on/turn steering wheel heat off* Raise steering wheel heat/lower steering wheel heat* Turn on seat heat/turn off seat heat* Raise seat heat/lower seat heat* Turn on seat ventilation/turn off seat ventilation* Raise seat ventilation/lower seat ventilation* Navigatsioonisüsteemide häälkäsklused* Navigatsioon Take me home Go to [linn] Go to [aadress] Add intersection Go to [sihtnumber] Go to [kontakt] Search [huvipunkti kategooria] Search [huvipunkti kategooria] [linn] Search [huvipunkti nimi] Change country/change state19, 20 Show favourites Clear itinerary Repeat voice guidance Turn off voice guidance Turn on voice guidance 15 Kehtib teatud mudelitel. 16 Arvestage, et see tühistab dialoogi ainult siis, kui süsteem ei kõnele. Selleks vajutage hääljuhtimise nuppu seni, kuni kuulete kahte piiksatust. 17 Ainult teatud telefonidega saab autost sõnumeid saata. Ühilduvust vaadake aadressilt support.volvocars.com. 18 Kehtib teatud mudelitel. 19 Euroopa riikides kasutatakse osariigi asemel riiki. 20 Brasiilias ja Indias saab otsinguala muuta keskekraanil. 06

44 07 ERITEKSTID Kasutusjuhend ja muud juhendid sisaldavad ohutusteavet ja kõiki hoiatusi, olulisi teateid ja märkuseid, millega tuleb tutvuda. Teatud funktsioonid on kasutatavad vaid teatud riikides. HOIATUS ALUSTAMINE Volvo On Call süsteemi teenused toimivad ainult piirkondades, kus teenuse Volvo On Call partnerid saavad kasutada mobiililevi ja Volvo On Call on saadaval. Nii nagu mobiiltelefonide puhulgi, võivad ühenduse võimatuks muuta atmosfäärihäired või saatjate hõre paigutus, nt hõredasti asustatud piirkondades. Volvo On Call-teenuste hoiatuste, olulise teabe ja tähelepanu juhtivate tekstide teavet vaadake Volvo On Call-tellimuse lepingust ja kasutusjuhendist. Sensus Navigation* jälgige tähelepanelikult liiklust ja keskenduge ainult auto juhtimisele. Järgige kõiki liikluseeskirju ja sõitke ettevaatlikult. Teeolusid mõjutavate ilmaolude või aastaaja tõttu ei pruugi mõned soovitused täielikult kehtida. ÜLEVAADE, VÄLIMUS Pakiruumi kaas vaadake, et pakiruumi kaane avamisel/sulgemisel ei jääks ükski kehaosa selle vahele. Enne pakiruumi kaane sulgemist kontrollige, et keegi ei viibiks pakiruumi kaane lähedal ega saaks vigastada. Pakiruumi kaane liikumist tuleb kogu aeg jälgida. Võtmeta avamine/sulgemine* jälgige, et akende puldiga või ukse käepideme võtmevaba avamisfunktsiooniga sulgemise* korral ei oleks laste või teiste kaassõitjate muljumise ohtu. ÜLEVAADE, SISEMUS Kui autol pole kaasreisija turvapadja aktiveerimise/deaktiveerimise lülitit, on kaasreisija turvapadi alati aktiveeritud. Kui turvapadi on aktiveeritud, ei tohi selle istmele asetada seljaga sõidusuunas paigaldatavat turvatooli. Kaassõitja turvapadi peab olema alati aktiveeritud, kui kaassõitja istmel on näoga sõidusuunas istuvad lapsed või täiskasvanud. Ärge asetage esemeid armatuurlaua ette ega peale, kus asub kaassõitja turvapadi. Kaugjuhtimisvõti tuleb autost lahkudes alati autost välja võtta. Veenduge, et auto elektrisüsteem on süüterežiimis 0, eriti kui autos on lapsi. Kallakul parkides tuleb alati kasutada seisupidurit. Automaatkäigukasti asend P ei ole kõigis parkimisoludes auto paigal hoidmiseks piisav. LAADIMINE Hübriidakut tohib laadida ainult maksimaalse (või madalama) lubatud laadimisvooluga vastavalt kohalikele ja riiklikele hübriidaku laadimise soovitustele, kasutades 230 V pesa/ pistikut. Hübriidakut võib laadida ainult heakskiidetud maandatud 230 V pesa kasutades (või olenevalt riigist teise pingega samaväärset pesa kasutades) või laadimisjaamas Volvo laadimiskaabliga (režiim 3). Juhtseadme maalühiskaitse kaitseb autot, kuid on endiselt oht 230 V võrku üle koormata. Hübriidaku laadimisel tohib kasutada ainult maandatud ja heaks kiidetud 230 V pesasid. Kui pesa ja kaitsmeahela võimsus ei ole teada, paluge litsentsiga elektrikul võimsus kindlaks teha. Kui laadimisel ületatakse kaitsmeahela võimsust, siis võib kaitsmeahel põlema süttida või kahjustuda. Laadimiskaablil on sisseehitatud kaitselüliti. Laadimisel tohib kasutada ainult maandatud ja heaks kiidetud pistikupesa. Kui ühendatud laadimiskaabli lähedal on lapsed, tuleb neil silm peal hoida. Laadimiskaablis on kõrgepinge. Kokkupuude kõrgepingega võib põhjustada surma või tõsiseid vigastusi. Laadimiskaabel ega selle osad ei tohi sattuda vette. Ärge kasutage kahjustatud laadimiskaablit. Kahjustatud või vigast laadimiskaablit tohib parandada ainult töökojas - soovitame volitatud Volvo teenindust. Veenduge, et keegi ei saa ühendatud laadimiskaablist üle sõita, sellele astuda, otsa komistada või seda muul viisil kahjustada või endale kehavigastusi põhjustada. Enne laadija puhastamist eemaldage see seinakontaktist. Ärge ühendage laadimiskaablit pikendusjuhtmesse või mitme pesaga adapterisse. Vältige nähtavalt kulunud või kahjustatud vooluvõrgu pistikupesasid, kuna need võivad põhjustada tulekahju ja/või kehavigastusi. Vaadake ka tootja juhiseid laadimiskaabli ja selle komponentide kasutamise kohta. ELEKTRILISED ESIISTMED Reguleerige juhiistme asendit enne liikuma hakkamist, mitte sõidu ajal. Veenduge, et iste on fikseeritud asendis, et vältida kehavigastusi äkilise pidurdamise või liiklusõnnetuse korral. TAGAISTME SELJATUGEDE ALLALASKMINE Veenduge, et seljatoed pärast tõstmist või langetamist ja peatoed pärast tõstmist korralikult lukustataks. SALONGI KLIIMASEADE Istmesoojendust* ei tohi kasutada inimesed, kellel on temperatuuri tõusu puuduliku tunnetuse tõttu raske tajuda või kellel on raskusi istmesoojenduse nuppude kasutamisega. Vastasel korral võivad neil tekkida tervist kahjustavad põletused. Eelsoojendust saab käivitada taimeriga tükk aega enne sõitma hakkamist. Ärge eelsoojendust kasutage järgmistel tingimustel (kehtib kütusel töötava kütteseadme korral): Ventileerimata siseruumides. Kütteseadme käivitamisel võivad eralduda heitgaasid. Plahvatusohtlikes piirkondades ja kergesti süttivate materjalide läheduses. Kütus, gaas, pikad rohulibled, saepuru jne võib süttida. Kui kütteseadme väljalaskesüsteem võib olla ummistunud. Näiteks parempoolsesse rattakoopasse ulatuv sügav lumi võib kütteseadme ventilatsiooni ummistada. ÜHENDUSED Kasutage ainult kahjustamata ja riketeta tarvikuid. Tarvikutel peab olema CE-märgistus, ULmärgistus või samaväärne ohutusmärgistus. Tarvikute nimipinge ja -sagedus koos pistikupesale ette nähtud pistikuga peab olema vastavalt 230 V ja 50 Hz. Jälgige, et pistikupesad, pistikud või tarvikud ei puutuks kokku vee ega muude vedelikega. Ärge puudutage ega kasutage pistikupesa, kui see on kahjustatud või on saanud märjaks. Ärge ühendage harupistikuid, adaptereid ega pikendusjuhtmeid pistikupessa, sest need võivad pistikupesa ohutuspiiranguid ületada. Pistikupesale on lisatud kaitsekaas. Veenduge, et miski ei tungiks pistikupesa sisse ega kahjustaks seda ning takistaks kaanel oma funktsiooni täita. Ärge jätke lapsi autosse ilma järelevalveta, kui pistikupesa on aktiivne. JUHI ABI Autos saadaolevad juhiabisüsteemid on loodud täiendavaks abiks juhile, aga nendega ei saa lahendada kõiki liikluse, ilmastiku ja teeoludega seotud olukordi. Need ei vabasta kunagi juhti kohustusest olla valvas ja tähelepanelik. Juht vastutab alati ohutu sõidu, sobiva sõidukiiruse ja piisava vahemaa hoidmise eest teistest sõidukitest ning peab alati järgima kehtivaid liikluseeskirju. Juht vastutab alati auto pidurdamise ja juhtimise eest. Enne auto kasutamist on soovitatav lugeda läbi kõik kasutusjuhendi osad, mis on seotud auto juhiabisüsteemidega. PARKIMISABI Parkimisabi on täiendav juhiabi, kuid see ei suuda lahendada kõiki olukordi. Funktsioon on mõeldud ainult juhi aitamiseks paralleelselt ja ristiparkimisel. Juht vastutab täielikult auto ohutu parkimise ja vajaduse korral pidurdamise eest. Skannimisel võivad märkamata jääda sügaval parkimiskohal olevad esemed. Juht vastutab alati hinnangu andmise eest, kas parkimisabi pakutav parkimiskoht on parkimiseks sobiv. Parkimiskaamera on täiendav juhiabi auto parkimiseks. Funktsioon ei saa kunagi asendada

B120_10 estonian.cdr

B120_10 estonian.cdr Alati seal, et teid aidata Registreerige oma toode ja otsige abi koduleheküljelt www.philips.com/welcome B120 Beebimonitor Küsimus? Kontakteeruge Philipsiga Eestikeelne kasutusjuhend 2 Valgussensor USB

Rohkem

JABRA STYLE Kasutusjuhend jabra.com/style

JABRA STYLE Kasutusjuhend jabra.com/style Kasutusjuhend jabra.com/style SISUKORD 1. TERE TULEMAST... 3 2. PEAKOMPLEKT... 4 3. KANDMINE... 5 3.1 KUULARIKATETE VAHETAMINE 4. AKU LAADIMINE... 6 5. ÜHENDAMINE... 7 5.1 BLUETOOTH SEADMEGA ÜHENDAMINE

Rohkem

Taskuprinter KASUTUSJUHEND

Taskuprinter KASUTUSJUHEND Taskuprinter KASUTUSJUHEND Täname, et ostsite taskuprinteri Polaroid Mint. Käesoleva kasutusjuhendi eesmärk on anda teile juhiseid toote ohutuks kasutamiseks ja et see ei kujutaks endast kasutajale mingit

Rohkem

Microsoft Word - Bose_SoundLink_around-ear_Kasutusjuhend.docx

Microsoft Word - Bose_SoundLink_around-ear_Kasutusjuhend.docx Bose SoundLink Around- ear II Kõrvaklapid ETTEVAATUSABINÕUD Pikaajaline vali heli võib kahjustada Teie kõrvakuulmist. Vältige kõrvaklappide kasutamist autoga sõitmise ajal. Kõrvaklappide ohutuimaks kasutamiseks

Rohkem

Control no:

Control no: Smart Access Driftsprocedure A. Eeltingimused... 2 1. Nutitelefoni ühilduvus... 2 2. Kaabli valik... 2 a. Apple devices (Apple'i seadmed) (iphone 4/4S)... 2 b. Apple devices (Apple'i seadmed) (iphone 5/5c/5s)...

Rohkem

Juhend nutiterminali seadistamiseks ja kaardimaksete vastuvõtmiseks Ingenico Link/2500 ja icmp

Juhend nutiterminali seadistamiseks ja kaardimaksete vastuvõtmiseks Ingenico Link/2500 ja icmp Juhend nutiterminali seadistamiseks ja kaardimaksete vastuvõtmiseks Ingenico Link/2500 ja icmp Terminali seadistamine Lülita telefonis või tahvelarvutis (edaspidi telefonis) sisse Bluetooth. (1) 1 1 Mudel

Rohkem

P9_10 estonian.cdr

P9_10 estonian.cdr Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt www.philips.com/welcome P9/10 Eestikeelne kasutusjuhend 2 Ühendage P9 kõlar Bluetooth ühenduse kaudu oma Bluetooth seadmega, nagu näiteks ipadiga, iphone'iga,

Rohkem

KIIRJUHEND Lugege kiirjuhend enne seadme kasutamist hoolikalt läbi. Kõik tärniga (*) märgitud juhised kehtivad WLAN + 3G mudelitele (Lenovo B6000-H(V)

KIIRJUHEND Lugege kiirjuhend enne seadme kasutamist hoolikalt läbi. Kõik tärniga (*) märgitud juhised kehtivad WLAN + 3G mudelitele (Lenovo B6000-H(V) KIIRJUHEND Lugege kiirjuhend enne seadme kasutamist hoolikalt läbi. Kõik tärniga (*) märgitud juhised kehtivad WLAN + 3G mudelitele (Lenovo B6000-H(V) / Lenovo B8000-H). Tehnilised andmed Mudeli nimetus

Rohkem

6 tsooniga keskus WFHC MASTER RF 868MHz & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE RF KASUTUSJUHEND 6 tsooniga WFHC RF keskus & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE

6 tsooniga keskus WFHC MASTER RF 868MHz & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE RF KASUTUSJUHEND 6 tsooniga WFHC RF keskus & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE 6 tsooniga keskus WFHC MASTER RF 868MHz & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE RF KASUTUSJUHEND 6 tsooniga WFHC RF keskus & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE RF 868MHz 3-6 EE 1. KASUTUSJUHEND 6 tsooniga WFHC

Rohkem

Microsoft Word - HEOS 1 kasutusjuhend EST.docx

Microsoft Word - HEOS 1 kasutusjuhend EST.docx HEOS 1 Seadistamise kiirjuhend http://www.denon.ee/?op=body&id=169 http://www.tophifi.ee/ https://www.facebook.com/tophifi.ee ENNE, KUI ALUSTATE Veenduge, et kõik alljärgnev on töökorras: 1. SAMM: LAHTIPAKKIMINE

Rohkem

RVT_ DC-Arctic, 1, en_GB

RVT_ DC-Arctic, 1, en_GB Kasutusjuhend RVT 64 DC, RVT 354 DC, RVT 54 DC, RVT 684 DC Kasutusjuhend Üldteave Siseseadet saab hõlpsalt kasutada infrapunakaugjuhtimispuldiga. Siseseade annab õigest andmeedastusest teada helisignaaliga.

Rohkem

遥控器使用说明书(ROHS) ALPA-CS349-R09D(E)-0301(内容)

遥控器使用说明书(ROHS) ALPA-CS349-R09D(E)-0301(内容) KASUTUSJUHEND SIIRDATAV KDITSIEER KAUGJUHTIMISPULDI KASUTUSJUHEND AM-5PR(N) Täname teid, et olete soetanud endale meie õhukonditsioneeri Palun lugege hoolikalt käesolevat kasutusjuhendit enne seadme kasutamist

Rohkem

DJI GOGGLES Kiirjuhend V1.0

DJI GOGGLES Kiirjuhend V1.0 DJI GOGGLES Kiirjuhend V1.0 DJI Goggles DJI Goggles on mugavad prillid, mis on disainitud mugavaks FPV lendamiseks DJI toodetega. Nad loovad ultra-kõrge kvaliteediga pildi, minimaalse viivitusega pikamaa

Rohkem

SINU UKS DIGITAALSESSE MAAILMA Ruuter Zyxel LTE3302 JUHEND INTERNETI ÜHENDAMISEKS

SINU UKS DIGITAALSESSE MAAILMA Ruuter Zyxel LTE3302 JUHEND INTERNETI ÜHENDAMISEKS SINU UKS DIGITAALSESSE MAAILMA Ruuter Zyxel LTE3302 JUHEND INTERNETI ÜHENDAMISEKS OLULINE TEAVE: LOE ENNE RUUTERI ÜHENDAMIST! Ruuter on sinu uks digitaalsesse maailma. Siit saavad alguse kõik Telia teenused

Rohkem

Microsoft Word - EasyFit Touch_ET

Microsoft Word - EasyFit Touch_ET EasyFit Touch aktiivsusmonitor kasutusjuhend Puuteekraaniga aktiivsusmonitor - randmevõru Funktsioonid Kellaaeg Sammulugemine Läbitud vahemaa Kalorid Äratuskell Unejälgimise režiim Märguanne liikumiseks

Rohkem

Elisa Ring Elisa Ringi mobiilirakendus Versioon

Elisa Ring Elisa Ringi mobiilirakendus Versioon Elisa Ring Elisa Ringi mobiilirakendus Versioon 1.0.85 15.01.2019 1 Elisa Ring... 1 1. Ülevaade... 3 1.1. Kirjeldus... 3 1.2. Tehnilised tingimused... 3 1.3. Kasutuselevõtt ja sisselogimine... 3 2. Rakenduse

Rohkem

ArcGIS Online Konto loomine Veebikaardi loomine Rakenduste tegemine - esitlus

ArcGIS Online Konto loomine Veebikaardi loomine Rakenduste tegemine - esitlus PILVI TAUER Tallinna Tehnikagümnaasium ArcGIS Online 1.Konto loomine 2.Veebikaardi loomine 3.Rakenduste tegemine - esitlus Avaliku konto loomine Ava ArcGIS Online keskkond http://www.arcgis.com/ ning logi

Rohkem

Väärtusta oma vabadust. Eesti Yale Seifide Kasutusjuhend Mudelid: YSB/200/EB1 YSB/250/EB1 YSB/400/EB1 YLB/200/EB1 YSM/250/EG1 YSM/400/EG1 YSM/520/EG1

Väärtusta oma vabadust. Eesti Yale Seifide Kasutusjuhend Mudelid: YSB/200/EB1 YSB/250/EB1 YSB/400/EB1 YLB/200/EB1 YSM/250/EG1 YSM/400/EG1 YSM/520/EG1 Väärtusta oma vabadust. Eesti Yale Seifide Kasutusjuhend Mudelid: YSB/200/EB1 YSB/250/EB1 YSB/400/EB1 YLB/200/EB1 YSM/250/EG1 YSM/400/EG1 YSM/520/EG1 YLM/200/EG1 Soovitame selle kasutusjuhendi alles hoida.

Rohkem

EE-macbook-retina-12-early2015-qs.indd

EE-macbook-retina-12-early2015-qs.indd Kiirjuhend Tervita oma MacBooki. Alustame. Maci käivitamiseks vajuta toitenuppu ning rakendus Setup Assistant annab sulle mõned lihtsad juhised, kuidas arvuti töökorda seada. See aitab sul Wi-Fi võrku

Rohkem

Microsoft Word - TM70_SP-MG_kasutusjuhend.docx

Microsoft Word - TM70_SP-MG_kasutusjuhend.docx TM70 Touch-i kasutusjuhend Süsteemid: Magellan ja Spectra SP Põhiekraan Kuupäev/kellaaeg Välis-/sisetemperatuur Süsteemi olek Tsoonid Menüü Info OneScreen Monitoring SpotOn Locator Slaidiesitus Paanika-häire

Rohkem

FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND

FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND SISUKORD 1. Kuidas saan Freseniuse õppekeskuksesse? 03 2. Kuidas sisse logida? 04 3. Mida teha, kui ma ei mäleta oma parooli? 05 4. Mida leian kodulehelt pärast sisselogimist?

Rohkem

KASUTUSJUHEND

KASUTUSJUHEND KASUTUSJUHEND Sissejuhatus Kui valvesüsteem on valvessepanekuks valmis ning puuduvad rikke- ning häireteated, kuvatakse sõrmistiku displeil kellaaeg, kuupäev ning tekst Enter Your Code sisestage kood Peale

Rohkem

Document number:

Document number: WNR Kiirpaigaldusjuhend Lisateavet, juhised ja uuendused saab leida internetist aadressil http://www.a-link.com Kiirpaigaldusjuhend Komplekt sisaldab: - WNR repiiter - Paigaldusjuhend Ühendused / Ports:

Rohkem

Estonian_TBW-106UB(V1).cdr

Estonian_TBW-106UB(V1).cdr Lühike paigaldusjuhend TBW-106UB H/W: V1 Sisukord... 1 1. Enne alustamist... 1 2. Kuidas paigaldada... 3. Bluetooth adapteriseadistamine... 2 5 Tõrkeotsing... 7 Version 02.17.2009 1. Enne alustamist Pakendi

Rohkem

Microsoft Word - TallinnLV_lihtsustatud_manual_asutuse_juhataja_ doc

Microsoft Word - TallinnLV_lihtsustatud_manual_asutuse_juhataja_ doc Tallinna Linnavalitsuse sõnumisaatja kasutusjuhend asutuse juhatajale Sisukord 1. Süsteemi sisenemine...2 2. Parooli lisamine ja vahetamine...2 3. Ametnike lisamine ametiasutuse juurde...2 4. Saatjanimede

Rohkem

Microsoft Word - HOTSEC kasutusjuhend v1.900.docx

Microsoft Word - HOTSEC kasutusjuhend v1.900.docx HOTSEC Tarkvara kasutusjuhend v. 1.9 1 Sisukord Käivitamine:... 3 Programmi kasutamine... 4 Kasutajate lisamine ja eemaldamine:... 6 Jooksev logi:... 9 Häired:... 9 2 HOTSEC põhioperatsioonide kirjeldus

Rohkem

CPA4164 USB 2.0 kõrgekvaliteediline videoadapter KASUTUSJUHEND 1. PEATÜKK - Ülevaade 1.1 Tutvustus CPA4164 USB 2.0 videoadapter võimaldab teil arvutis

CPA4164 USB 2.0 kõrgekvaliteediline videoadapter KASUTUSJUHEND 1. PEATÜKK - Ülevaade 1.1 Tutvustus CPA4164 USB 2.0 videoadapter võimaldab teil arvutis CPA4164 USB 2.0 kõrgekvaliteediline videoadapter KASUTUSJUHEND 1. PEATÜKK - Ülevaade 1.1 Tutvustus CPA4164 USB 2.0 videoadapter võimaldab teil arvutisse laadida ja redigeerida erinevatest analoogvideo

Rohkem

G TECTA 4G mitme gaasi detektor EE Lühijuhend

G TECTA 4G mitme gaasi detektor EE Lühijuhend G TECTA 4G mitme gaasi detektor Lühijuhend 2 Sisukord Ohutus- ning ettevaatusabinõud 2 Karbi sisu 3 Toote ülevaade 3 Toote omadused 3 Akude kontrollimine 4 Sisselülitamine 4 G-TECTA 4G käivitusprotsess

Rohkem

SISUKORD

SISUKORD Copyright 2011 myphone. All rights reserved. 1 myphone 1030 SISUKORD Telefoni info... 3 Telefoni kasutuselevõtt... 5 SIM kaardi ja aku paigaldus... 5 Aku laadimine... 7 Telefoni sisse ja välja lülitamine...

Rohkem

Caterpillar Inc. 100 NE Adams Street, Peoria, IL USA Meedianumber U9NE8460 Tegevusdokument Lisateave GRADE süsteemi komponentide nõuetele vastav

Caterpillar Inc. 100 NE Adams Street, Peoria, IL USA Meedianumber U9NE8460 Tegevusdokument Lisateave GRADE süsteemi komponentide nõuetele vastav Tegevusdokument Lisateave GRADE süsteemi komponentide nõuetele vastavuse teave 1 Sisukord lk Ohutusmärgid ja -sildid... 3 Ohutusteated... 4 Muud sildid... 5 Üldine ohuteave... 6 Edastamine... 6 Sissejuhatus...

Rohkem

Microsoft Word - Keypad-controller-manual-new_1.docx

Microsoft Word - Keypad-controller-manual-new_1.docx Eraldiseisev ühe ukse juurdepääsukontroller Kasutusjuhend Enne seadme paigaldamist ja kasutamist lugege tähelepanelikult seda juhendit 1. Pakkeleht Nimi Kogus Märkused Sõrmistik 1 Kasutusjuhend 1 Kruvikeeraja

Rohkem

ROHKEM KUI HELISTAMISEKS Telefon Snom 715 JUHEND TELEFONI ETTEVALMISTAMISEKS

ROHKEM KUI HELISTAMISEKS Telefon Snom 715 JUHEND TELEFONI ETTEVALMISTAMISEKS ROHKEM KUI HELISTAMISEKS Telefon Snom 75 JUHEND TELEFONI ETTEVALMISTAMISEKS PAKENDI SISU Telefonijuhe Alus Telefoniaparaat Telefonitoru Võrgukaabel Kiirjuhend ALUSE PAIGALDAMINE Alust on võimalik paigaldada

Rohkem

FLORY

FLORY FLORY MASAAŽI- KABIINI FSR60470 PAIGALDUSJUHEND 1 2 3 Taustvalgustus Juhtpaneel Segisti Düüs Jalamassaaž Düüs Lamp Ventilaator Laedušš Kõlar 4 1. Ettevalmistused paigaldamiseks a. Enne massaažikabiini

Rohkem

AS851_10 estonian.cdr

AS851_10 estonian.cdr Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt www.philips.com/welcome AS851 Rohkem infot Philipsi toodete kohta saate aadressilt: http://www.philips.com Eestikeelne kasutusjuhend SISUKORD 7. PROBLEEMIDE

Rohkem

Outlookist dokumendi registreerimine Plugina seadistamine Dokumendi registreerimine Outlookist Vastusdokumendi registreerimine Outlookist Outlooki plu

Outlookist dokumendi registreerimine Plugina seadistamine Dokumendi registreerimine Outlookist Vastusdokumendi registreerimine Outlookist Outlooki plu Outlookist dokumendi registreerimine Plugina seadistamine Dokumendi registreerimine Outlookist Vastusdokumendi registreerimine Outlookist Outlooki plugina ikoon on kadunud Outlooki kasutajad saavad dokumente

Rohkem

B660 Kiirjuhend Märkus: Selles juhendis olevad joonised on ainult teabeks. Oma konkreetse mudeli kohta käivate üksikasjade teada saamiseks pöörduge om

B660 Kiirjuhend Märkus: Selles juhendis olevad joonised on ainult teabeks. Oma konkreetse mudeli kohta käivate üksikasjade teada saamiseks pöörduge om B660 Kiirjuhend Selles juhendis olevad joonised on ainult teabeks. Oma konkreetse mudeli kohta käivate üksikasjade teada saamiseks pöörduge oma teenusepakkuja poole. Seadet ostes kontrollige toote ja selle

Rohkem

Lenovo IdeaPad Kasutusjuhend Tutvuge enne arvuti kasutamist oluliste ohutus- ning kasutusjuhistega.

Lenovo IdeaPad Kasutusjuhend Tutvuge enne arvuti kasutamist oluliste ohutus- ning kasutusjuhistega. Lenovo IdeaPad Kasutusjuhend Tutvuge enne arvuti kasutamist oluliste ohutus- ning kasutusjuhistega. Eestvaade - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Rohkem

Microsoft Word - Toetuste veebikaardi juhend

Microsoft Word - Toetuste veebikaardi juhend Toetuste veebikaardi juhend Toetuste veebikaardi ülesehitus Joonis 1 Toetuste veebikaardi vaade Toetuste veebikaardi vaade jaguneb tinglikult kaheks: 1) Statistika valikute osa 2) Kaardiaken Statistika

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Lühijuhend Turvaline juurdepääs, ühiskasutus ja salvestusruum failide jaoks. Rohkem võimalusi olenemata sellest, kus te asute! Logige oma Office 365 tellimusse sisse ja valige rakendusekäiviti kaudu SharePoint.

Rohkem

Müük (Microsoft Dynamics AX (Axapta) tarkvara) Paigaldusjuhend bifree.ee qlik.com

Müük (Microsoft Dynamics AX (Axapta) tarkvara) Paigaldusjuhend bifree.ee qlik.com Müük (Microsoft Dynamics AX (Axapta) tarkvara) Paigaldusjuhend bifree.ee qlik.com Microsoft Dynamics AX (Axapta) tarkvara 2 Seadistamise etapid 1. Laadige alla ja installeerige Qlik Sense Desktop. 2. Laadige

Rohkem

Kom igang med Scratch

Kom igang med Scratch Alustame algusest Getting Started versioon 1.4 SCRATCH on uus programmeerimiskeel, mis lubab sul endal luua interaktiivseid annimatsioone, lugusid, mänge, muusikat, taieseid jm Scratch'i saab kasutada

Rohkem

MINIPESUMASIN KASUTUSJUHEND XPM25 Täname teid selle toote ostmise eest. Villaste riiete väänamine on rangelt keelatud. Palun lugege juhendit hoolikalt

MINIPESUMASIN KASUTUSJUHEND XPM25 Täname teid selle toote ostmise eest. Villaste riiete väänamine on rangelt keelatud. Palun lugege juhendit hoolikalt MINIPESUMASIN KASUTUSJUHEND XPM25 Täname teid selle toote ostmise eest. Villaste riiete väänamine on rangelt keelatud. Palun lugege juhendit hoolikalt enne seadme kasutamist ja hoidke see juhend alles.

Rohkem

Programmi AnimatorDV Simple+ lühike kasutajajuhend

Programmi AnimatorDV Simple+ lühike kasutajajuhend Programmi AnimatorDV Simple+ esmane kasutusjuhend Programm AnimatorDV Simple+ on mõeldud animatsioonide loomiseks. Tegemist on tasuta tarkvaraga, mis töötab videoseadmetega (videokaamera, veebikaamera).

Rohkem

NR-2.CDR

NR-2.CDR 2. Sõidutee on koht, kus sõidavad sõidukid. Jalakäija jaoks on kõnnitee. Kõnnitee paikneb tavaliselt mõlemal pool sõiduteed. Kõige ohutum on sõiduteed ületada seal, kus on jalakäijate tunnel, valgusfoor

Rohkem

E6/12 Juhtmeta kõlarid ja subwoofer Eestikeelne kasutusjuhend Alati seal, et teid aidata Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt

E6/12 Juhtmeta kõlarid ja subwoofer Eestikeelne kasutusjuhend Alati seal, et teid aidata Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt E6/12 Juhtmeta kõlarid ja subwoofer Eestikeelne kasutusjuhend Alati seal, et teid aidata Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt www.philips.com/support Küsimus? Kontakteeruge Philipsiga Sisukord

Rohkem

Microsoft Word - Vx610 EMV KASUTUSJUHEND.doc

Microsoft Word - Vx610 EMV KASUTUSJUHEND.doc MAKSETERMINALI KASUTUSJUHEND VERIFONE Vx610 GSM Kliendiabi: (0) 6711 444 (kõik nädalapäevad 24 h) Makseterminalide osakond: (0) 6711 411 (tööpäeviti kell 9.00 17.00) Faks: (0) 6711 420 Email: posgrupp@estcard.ee

Rohkem

Ace primax Kasutusjuhend

Ace primax Kasutusjuhend Ace primax Kasutusjuhend Sisu Tere tulemast! 4 Teie kuuldeaparaadid 5 Aparaadi tüüp 5 Kuuldeaparaatide tundmaõppimine 5 Osad ja nimetused 6 Juhtelemendid 8 Sätted 9 Patareid 10 Aku suurus ja käsitsemisnõuanded

Rohkem

Microsoft Word - XTOP026.doc

Microsoft Word - XTOP026.doc XTOP026 Enne seadme kasutamist lugege kasutusjuhend hoolikalt läbi ja järgige kõiki juhiseid. Hoidke juhend hilisemaks vajaduseks alles. MOOTORRATTA TÕSTUK Kasutusjuhend OLULINE! EST LUGEGE NEED JUHISED

Rohkem

AJ3123_12 estonian.cdr

AJ3123_12 estonian.cdr Registreerige oma toode ja saage tuge www.philips.com/welcome AJ3123 Külastage Philipsit internetis: http://www.philips.com Eestikeelne kasutusjuhend 8. ed Kõik muudatused ja modifikatsioonid, mis pole

Rohkem

efo09v2pke.dvi

efo09v2pke.dvi Eesti koolinoorte 56. füüsikaolümpiaad 17. jaanuar 2009. a. Piirkondlik voor. Põhikooli ülesanded 1. (VÄRVITILGAD LAUAL) Ühtlaselt ja sirgjooneliselt liikuva horisontaalse laua kohal on kaks paigalseisvat

Rohkem

Kiire Paigaldamine Otseühenduse Korral Lühi Manual DS-7000 Seeria NVR Salvestiste Jaoks

Kiire Paigaldamine Otseühenduse Korral Lühi Manual DS-7000 Seeria NVR Salvestiste Jaoks Kiire Paigaldamine Otseühenduse Korral Lühi Manual DS-7000 Seeria NVR Salvestiste Jaoks Sisukord Käivitamine ja Sulgemine... 3 Et, sulgeda NVR seade:... 3 Käivitamisel Wizadi kasutamine... 4 Setup Wizardi

Rohkem

Kuidas vahetada esimesi suspensiooni vedrusid autol VOLKSWAGEN TOURAN 1

Kuidas vahetada esimesi suspensiooni vedrusid autol VOLKSWAGEN TOURAN 1 Sooritage asendamine järgnevas järjekorras: 1 Vahetage Volkswagen Touran 1 vedrud paarikaupa. 2 Pingutage seisupiduri hooba. 3 Asetage tõkiskingad tagumiste rataste taha. Lõdvendage ratta kinnituspolte.

Rohkem

(Estonian) DM-RBCS Edasimüüja juhend MAANTEE MTB Rändamine City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Kasseti ketiratas CS-HG400-9 CS-HG50-8

(Estonian) DM-RBCS Edasimüüja juhend MAANTEE MTB Rändamine City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Kasseti ketiratas CS-HG400-9 CS-HG50-8 (Estonian) DM-RBCS001-02 Edasimüüja juhend MAANTEE MTB Rändamine City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Kasseti ketiratas CS-HG400-9 CS-HG50-8 SISUKORD OLULINE MÄRKUS... 3 OHUTUSE TAGAMINE... 4

Rohkem

Flite SHB4805 Eestikeelne kasutusjuhend Kõrvaklapid Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt

Flite SHB4805 Eestikeelne kasutusjuhend Kõrvaklapid Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt Flite SHB4805 Eestikeelne kasutusjuhend Kõrvaklapid Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt www.philips.com/support 2 EE Sisukord 1 Olulised ohutusalased juhendid 4 Kuulamisohutus 4 Üldine informatsioon

Rohkem

Kasutusjuhend Dragon Winch vintsile DWM, DWH, DWT seeria Sisukord Üldised ohutusnõuded... 3 Vintsimise ohutusnõuded... 3 Kasulik teada... 4 Vintsimise

Kasutusjuhend Dragon Winch vintsile DWM, DWH, DWT seeria Sisukord Üldised ohutusnõuded... 3 Vintsimise ohutusnõuded... 3 Kasulik teada... 4 Vintsimise Kasutusjuhend Dragon Winch vintsile DWM, DWH, DWT seeria Sisukord Üldised ohutusnõuded... 3 Vintsimise ohutusnõuded... 3 Kasulik teada... 4 Vintsimisel on hea teada... 5 Vintsi hooldus... 6 Garantii...

Rohkem

E-arvete juhend

E-arvete juhend E- arvete seadistamine ja saatmine Omniva kaudu Standard Books 7.2 põhjal Mai 2015 Sisukord Sissejuhatus... 3 Seadistamine... 3 Registreerimine... 4 E- arve konto... 5 Vastuvõtu eelistus... 5 Valik E-

Rohkem

Microsoft Word _08_D7_RU_ET--1530_kujundatud.doc

Microsoft Word _08_D7_RU_ET--1530_kujundatud.doc KASUTUSJUHEND TAIMERIGA JUHTSEADE JA ELEKTROONILISED SIDEMOODULID EST KIRJELDUS Termostaadid ja juhtseade on juhtmeta ühenduses, kasutades aktiivantenni. Tegevusraadius kinnises ruumis on umbes 50 m. Nädalaprogramm.

Rohkem

The world’s favourite lock

The world’s favourite lock Kasutusjuhend Täname teid, et valisite luku Yale Doorman! See kasutusjuhend koos paigaldusjuhendiga tagab toote ohutu ja õige kasutamise, aga ka selle, et oskate kõiki toote võimalusi ära kasutada. 1 Sisukord

Rohkem

Ülaveeris

Ülaveeris SÕIDUKI PILDISTAMISE JUHEND Sõiduki pildistamisel tuleb järgida allpool esitatud nõudeid. Nõutavate fotode näidised on juhendis. 1. Üldnõuded 1.1. Peale sõiduki tuleb fotol jäädvustada ka fotode saatmise

Rohkem

KOOLITUSTE HALDAMINE E-TÖÖTUKASSA KASUTAJAJUHEND 1

KOOLITUSTE HALDAMINE E-TÖÖTUKASSA KASUTAJAJUHEND 1 KOOLITUSTE HALDAMINE E-TÖÖTUKASSA KASUTAJAJUHEND 1 Sisukord E-TÖÖTUKASSASSE SISSE LOGIMINE JA MINU KOOLITUSED AVALEHT... 2 UUE KOOLITUSE LISAMINE... 5 MÄÄRAMATA TOIMUMISAJAGA KOOLITUSED... 9 REGISTREERIMISTEATE

Rohkem

GSMG UK.indd

GSMG UK.indd GSMG kasutusjuhend Põrandakütte termostaat Fikseeritud paigaldusega relee-vastuvõtja Juhitav relee-pistikupesa Kiirühendusega termostaat Glamox 3001 seeria küttekehadele GSM-seade 1 Akulaadija 2 Toime

Rohkem

SAF 7 demo paigaldus. 1.Eeldused SAF 7 demo vajab 32- või 64-bitist Windows 7, Window 8, Windows 10, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012, Wind

SAF 7 demo paigaldus. 1.Eeldused SAF 7 demo vajab 32- või 64-bitist Windows 7, Window 8, Windows 10, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012, Wind SAF 7 demo paigaldus. 1.Eeldused SAF 7 demo vajab 32- või 64-bitist Windows 7, Window 8, Windows 10, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2, Windows Server 2016 või Windows

Rohkem

NIRO HEV Hinnad ja varustused KIA NIRO HEV HINNAKIRI Mootor VARUSTUSTASE Käigukast Kütus Kombineeritud kütusekulu CO₂ emissioon (g/km) Hind

NIRO HEV Hinnad ja varustused KIA NIRO HEV HINNAKIRI Mootor VARUSTUSTASE Käigukast Kütus Kombineeritud kütusekulu CO₂ emissioon (g/km) Hind Hinnad ja varustused KIA HINNAKIRI 01.11.2018 Mootor VARUSTUSTASE Käigukast Kütus Kombineeritud kütusekulu CO₂ emissioon (g/km) Hind Soodushind 1.6 GDI 6DCT LX Automaat Hübriid (bensiin) 3,4-4,0 86 22

Rohkem

Pimeda ajal sõitmine

Pimeda ajal sõitmine Sõidueksamitel tehtud vead www.mnt.ee 1 Vasakpöörde sooritamine Sõiduteel paiknemine. Enne vasak- või tagasipööret peab juht aegsasti suunduma sõidutee pärisuunavööndi vasaku ääre lähedale või selle pöörde

Rohkem

Manuals Generator

Manuals Generator Sooritage asendamine järgnevas järjekorras: 1 Vahetage vedrud paarikaupa. Pingutage seisupiduri hooba. 2 3 Asetage tõkiskingad tagumiste rataste taha. Lõdvendage ratta kinnituspolte. 4 5 Tõstke esimest

Rohkem

KASUTUSJUHEND SM-G398FN/DS Estonian. 06/2019. Rev.1.0

KASUTUSJUHEND SM-G398FN/DS Estonian. 06/2019. Rev.1.0 KASUTUSJUHEND SM-G398FN/DS Estonian. 06/2019. Rev.1.0 www.samsung.com Sisukord Põhiline 4 Üldteave 7 Olukorrad ja lahendused, kui seade üle kuumeneb 10 Seadme paigutus ja funktsioonid 14 Aku 19 SIM või

Rohkem

Pintsli otsade juurde tegemine Esiteks Looge pilt suurusega 64x64 ja tema taustaks olgu läbipaistev kiht (Transparent). Teiseks Minge kihtide (Layers)

Pintsli otsade juurde tegemine Esiteks Looge pilt suurusega 64x64 ja tema taustaks olgu läbipaistev kiht (Transparent). Teiseks Minge kihtide (Layers) Pintsli otsade juurde tegemine Esiteks Looge pilt suurusega 64x64 ja tema taustaks olgu läbipaistev kiht (Transparent). Teiseks Minge kihtide (Layers) aknasse ja looge kaks läbipaistvat kihti juurde. Pange

Rohkem

Devilink PR Pistikuga relee Paigaldusjuhend EE

Devilink PR Pistikuga relee Paigaldusjuhend EE Devilink PR Pistikuga relee Paigaldusjuhend EE devireg 550 22.0 22.0 devireg 550 1. Kasutamine Devilink PR Devilink PR (Pistikuga relee) on seade kütteseadmete või muude elektriseadmete sisse/välja lülitamiseks

Rohkem

Nokia Bluetooth-peakomplekt BH /1

Nokia Bluetooth-peakomplekt BH /1 Nokia Bluetooth-peakomplekt BH-213 1 2 4 3 5 7 6 9 11 8 10 9210874/1 VASTAVUSKINNITUS Käesolevaga kinnitab NOKIA CORPORATION seadme HS-127W vastavust direktiivi 1999/5/EÜ põhinõuetele ja nimetatud direktiivist

Rohkem

V90-hinnakiri

V90-hinnakiri VOLVO V90 See hinnakiri tühistab kõik eelmised hinnakirjad. Tootjal on õigus muuta käesolevas nimekirjas olevat autode ehitust, varustust ja hindu ilma sellest eelnevalt teavitamata. Viimati uuendatud

Rohkem

Auto multimeediasüsteem Kasutusjuhend KONA Electric

Auto multimeediasüsteem Kasutusjuhend KONA Electric Auto multimeediasüsteem Kasutusjuhend KONA Electric [[ Valmistaja jätab endale õiguse selles juhendis kirjeldatud funktsioone ja teenuseid tootearenduse eesmärgil eelneva etteteatamiseta muuta. Kui süsteemi

Rohkem

HP meediumi kaugjuhtimispult (ainult valitud mudelitel) Kasutusjuhend

HP meediumi kaugjuhtimispult (ainult valitud mudelitel) Kasutusjuhend HP meediumi kaugjuhtimispult (ainult valitud mudelitel) Kasutusjuhend Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista on Microsoft Corporationi USA-s registreeritud kaubamärgid.

Rohkem

Tants on loodud 1985.aasta tantsupeoks Muusika Lepo Sumra Koreograafia Helju Mikkel koostöös Lille- Astra Arraste ja "Sõlesepad" tantsurühma meestega.

Tants on loodud 1985.aasta tantsupeoks Muusika Lepo Sumra Koreograafia Helju Mikkel koostöös Lille- Astra Arraste ja Sõlesepad tantsurühma meestega. Tants on loodud 1985.aasta tantsupeoks Muusika Lepo Sumra Koreograafia Helju Mikkel koostöös Lille- Astra Arraste ja "Sõlesepad" tantsurühma meestega. 2019.aasta tantsupeoks täpsustused ja täiendused tehtud

Rohkem

est_002575_DM-FC indd

est_002575_DM-FC indd (Estonian) DM-FC0001-00 Edasimüüja juhend FC-M820 / FC-M825 SM-BB71 / SM-CR82 OLULINE MÄRKUS See edasimüüja juhend on mõeldud eelkõige professionaalsetele jalgrattamehaanikutele. Kasutajad, kes ei ole

Rohkem

Microsoft Word - EHR.docx

Microsoft Word - EHR.docx earvekeskus E-ARVE TELLIMUSTE JUHEND 1 Sisukord E-arvete tellimused... 3 Klientide tellimused... 3 E-arve tellimuse lisamine... 3 E-arve tellimuse muutmine... 9 Minu tellimused... 10 Minu tellimuse sisestamine...

Rohkem

Peugeot Uus 508 SW Hinnad ja varustused Bensiin Mootor ja kere Käigukast Võimsus (kw/hj) Keskmine kütusekulu (l/100km) VARUSTUSTASE Varustustaseeuro P

Peugeot Uus 508 SW Hinnad ja varustused Bensiin Mootor ja kere Käigukast Võimsus (kw/hj) Keskmine kütusekulu (l/100km) VARUSTUSTASE Varustustaseeuro P Peugeot Uus 508 SW Hinnad ja varustused Bensiin Mootor ja kere Käigukast Võimsus (kw/hj) Keskmine kütusekulu (l/100km) VARUSTUSTASE Varustustaseeuro PureTech 180 AT8 PureTech 180 AT8 PureTech 180 AT8 Automaat

Rohkem

MS Word Sisukord Uue dokumendi loomine... 2 Dokumendi salvestamine... 3 Faili nimi... 4 Teksti sisestamine... 6 Klaviatuuril mitteleiduvat sümbolite l

MS Word Sisukord Uue dokumendi loomine... 2 Dokumendi salvestamine... 3 Faili nimi... 4 Teksti sisestamine... 6 Klaviatuuril mitteleiduvat sümbolite l MS Word Sisukord Uue dokumendi loomine... 2 Dokumendi salvestamine... 3 Faili nimi... 4 Teksti sisestamine... 6 Klaviatuuril mitteleiduvat sümbolite lisamine... 6 Uue dokumendi loomine Dokumendi salvestamine

Rohkem

Hoia oma arvuti turvaline ja kiire 1.Leia start nupust alustades Juhtpaneel 2.Juhtpaneeli aadressiribalt leia Kõik juhtpaneeli üksused 3.Avanenud tööa

Hoia oma arvuti turvaline ja kiire 1.Leia start nupust alustades Juhtpaneel 2.Juhtpaneeli aadressiribalt leia Kõik juhtpaneeli üksused 3.Avanenud tööa Hoia oma arvuti turvaline ja kiire 1.Leia start nupust alustades Juhtpaneel 2.Juhtpaneeli aadressiribalt leia Kõik juhtpaneeli üksused 3.Avanenud tööaknas leia Windows Update 4.Lase arvutil kontrollida

Rohkem

Täiustatud ja julge uus HR-V pakub sõiduelamust, mis ei tee kompromisse ja pakub palju põnevust. Uued kujunduselemendid, nagu silmapaistev tume kroomi

Täiustatud ja julge uus HR-V pakub sõiduelamust, mis ei tee kompromisse ja pakub palju põnevust. Uued kujunduselemendid, nagu silmapaistev tume kroomi Täiustatud ja julge uus HR-V pakub sõiduelamust, mis ei tee kompromisse ja pakub palju põnevust. Uued kujunduselemendid, nagu silmapaistev tume kroomitud esivõre, voolujooniselid esituled, tagumine kroomitud

Rohkem

Microsoft Word - Suure thermori pass2.doc

Microsoft Word - Suure thermori pass2.doc PAIGALDAMINE KASUTAMINE HOOLDUS SUUREMAHULISED 500-3000 L VEEBOILERID Need on sukel-ja keraamilise küttekehaga elektrilised veesoojendid. Võimalikud on variandid kus täiendavalt küttekehale on ka kesküttesüsteemiga

Rohkem

StandardBooks_versiooni_uuendusWin

StandardBooks_versiooni_uuendusWin Versiooni uuendamine Standard Books 7.2 põhjal Windows 7 või uuemale operatsioonisüsteemile SISUKORD 1. ÜKSIKKASUTAJA VERSIOONI INSTALLEERIMINE...lk 2 2. SERVER/MITMEKASUTAJA VERSIOONI INSTALLEERIMINE.lk

Rohkem

ipod nano Kasutusjuhend

ipod nano Kasutusjuhend ipod nano Kasutusjuhend Sisukord 1. peatükk 4 Põhiinfo ipod nano kohta 5 ipod nano lühiülevaade 5 ipod nano nuppude kasutamine 7 Pikkade nimistute kiire sirvimine 7 Muusikaga seotud menüüosade otsimine

Rohkem

5/8/ Dacia SANDERO Hinnad ja varustused SANDERO HINNAKIRI

5/8/ Dacia SANDERO Hinnad ja varustused SANDERO HINNAKIRI Hinnad ja varustused SANDERO HINNAKIRI 02.04.2019 VARUSTUSTASE MUDELI KOOD KERE MOOTOR KÜTUS KW/HJ KÄIGUKAST HIND (EUR) ACCESS SA2-AC75GEC Luukpära Sce 75 Bensiin 54/73 manuaal 7 490 AMBIANCE SA2-AM75GEC

Rohkem

XC40-hinnakiri

XC40-hinnakiri VOLVO XC40 See hinnakiri tühistab kõik eelmised hinnakirjad. Tootjal on õigus muuta käesolevas nimekirjas olevat autode ehitust, varustust ja hindu ilma sellest eelnevalt teavitamata. HINNAKIRI Kirjeldus

Rohkem

PICANTO Hinnad ja varustused KIA PICANTO HINNAKIRI Mootor VARUSTUSTASE Käigukast CO₂ emissioon (g/km) Kombineeritud kütusekulu Hind Soodush

PICANTO Hinnad ja varustused KIA PICANTO HINNAKIRI Mootor VARUSTUSTASE Käigukast CO₂ emissioon (g/km) Kombineeritud kütusekulu Hind Soodush Hinnad ja varustused KIA HINNAKIRI 01.11.2018 Mootor VARUSTUSTASE Käigukast CO₂ emissioon (g/km) Kombineeritud kütusekulu Hind Soodushind 1,2 MPI, 84 hj EX Manuaal 119 5,2 11 490 1,2 MPI, 84 hj GT Line

Rohkem

PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019

PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019 PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019 SISUKORD 1. SLAIDIESITLUS... 3 1.1. Esitlustarkvara... 3 1.2. Slaidiesitluse sisu... 3 1.3. Slaidiesitluse vormistamine... 4 1.3.1 Slaidid...

Rohkem

PIKSELOITS Täpsustused 15.oktoobri 2018 seisuga Tants on loodud 1985.aasta tantsupeoks Muusika Lepo Sumra Koreograafia Helju Mikkel koostöös Lille- As

PIKSELOITS Täpsustused 15.oktoobri 2018 seisuga Tants on loodud 1985.aasta tantsupeoks Muusika Lepo Sumra Koreograafia Helju Mikkel koostöös Lille- As PIKSELOITS Täpsustused 15.oktoobri 2018 seisuga Tants on loodud 1985.aasta tantsupeoks Muusika Lepo Sumra Koreograafia Helju Mikkel koostöös Lille- Astra Arraste ja "Sõlesepad" tantsurühma meestega. 2019.aasta

Rohkem

GT-I9205 Kasutusjuhend

GT-I9205 Kasutusjuhend GT-I9205 Kasutusjuhend www.samsung.com Käesolevast juhendist Tänu Samsungi kõrgetele standarditele ning tehnoloogilisele asjatundlikkusele võimaldab antud seade kõrgekvaliteedilist mobiilsidet ja meelelahutust.

Rohkem

Sony Mobile Communications AB

Sony Mobile Communications AB Kasutusjuhend Xperia L1 G3311/G3313 Sisukord Alustamine...6 Teave selle kasutusjuhendi kohta...6 Ülevaade...6 Kokkupanek...7 Ekraanikaitse...8 Seadme esmakordne käivitamine...8 Miks on mul vaja Google

Rohkem

Alati valmis teid aitama Registreerige oma toode ja saate tootetuge saidilt Kas teil on küsimus? Võtke Philipsiga ühendust SHB

Alati valmis teid aitama Registreerige oma toode ja saate tootetuge saidilt   Kas teil on küsimus? Võtke Philipsiga ühendust SHB Alati valmis teid aitama Registreerige oma toode ja saate tootetuge saidilt www.philips.com/support Kas teil on küsimus? Võtke Philipsiga ühendust SHB7150 Kasutusjuhend Sisukord 1 Olulised ohutusjuhised

Rohkem

Microsoft Word - requirements.doc

Microsoft Word - requirements.doc Dokumendi ajalugu: Versioon Kuupäev Tegevus Autor 1.0 04.03.2008 Dokumendi loomine Madis Abel 1.1 09.03.2008 Kasutuslugude loomine Madis Abel 1.2 12.03.2008 Kasutuslugude täiendused Andres Kalle 1.3 13.03.2008

Rohkem

Microsoft Word - MEG09_kayttoohje_EST.doc

Microsoft Word - MEG09_kayttoohje_EST.doc Enne seadme kasutamist loe tähelepanelikult läbi kasutusjuhend ning seadet kasutades järgi kõiki loetud juhiseid. Hoia kasutusjuhend hilisemaks vajaduseks alles. SOOJAPUHUR Kasutusjuhend Originaaljuhendi

Rohkem

GT-I8260 Kasutusjuhend

GT-I8260 Kasutusjuhend GT-I8260 Kasutusjuhend www.samsung.com Käesolevast juhendist Tänu Samsungi kõrgetele standarditele ning tehnoloogilisele asjatundlikkusele võimaldab antud seade kõrgekvaliteedilist mobiilsidet ja meelelahutust.

Rohkem

Häälestusutiliit Kasutusjuhend

Häälestusutiliit Kasutusjuhend Häälestusutiliit Kasutusjuhend Autoriõigus 2007, 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationi USAs registreeritud kaubamärk. Käesolevas dokumendis sisalduvat teavet

Rohkem

ALFA ROMEO STELVIO Super PILOT MOTORS OÜ

ALFA ROMEO STELVIO Super   PILOT MOTORS OÜ ALFA ROMEO STELVIO Super www.alfaromeo.ee PILOT MOTORS OÜ Alfa Romeo Stelvio 2.0 Turbo 200 Super AWD AT8 Mootori töömaht, cm 3 1995 Võimsus, kw (hj) 147 (200) 4500 p/min Pöördemoment, Nm 330 1750 p/min

Rohkem

SM-A300FU Kasutusjuhend Estonian. 01/2015. Rev.1.0

SM-A300FU Kasutusjuhend Estonian. 01/2015. Rev.1.0 SM-A300FU Kasutusjuhend Estonian. 01/2015. Rev.1.0 www.samsung.com Sisukord Üldteave Alustamine 7 Pakendi sisu 8 Seadme osad 10 SIM- või USIM-kaardi ja aku kasutamine 15 Mälukaardi kasutamine 17 Seadme

Rohkem

KASUTUSJUHEND SM-G970F/DS SM-G973F/DS SM-G975F/DS Estonian. 03/2019. Rev.1.0

KASUTUSJUHEND SM-G970F/DS SM-G973F/DS SM-G975F/DS Estonian. 03/2019. Rev.1.0 KASUTUSJUHEND SM-G970F/DS SM-G973F/DS SM-G975F/DS Estonian. 03/2019. Rev.1.0 www.samsung.com Sisukord Põhiline 4 Üldteave 7 Olukorrad ja lahendused, kui seade üle kuumeneb 11 Seadme paigutus ja funktsioonid

Rohkem

VIVARO_2450-9_EE.book

VIVARO_2450-9_EE.book OPEL Vivaro AINULT EURO DIESEL EN 590!* Teie auto diiselmootor on välja töötatud autotööstuse uusimate saavutuste alusel ja esindab tipptehnoloogiat, keskkonnasõbralikkust ja ökonoomsust. Selleks, et hoida

Rohkem