Mehaanikakool_CVI_72dpi

Suurus: px
Alustada lehe näitamist:

Download "Mehaanikakool_CVI_72dpi"

Väljavõte

1 Mehaanikakool Stiiliraamat 2011

2 TUNNUSGRAAFIKA Sümbol Logotüüp Logo Korporatiivsed värvid Korporatiivne kirjatüüp Logo värvilised ja mustvalged kasutusvariandid Sümboli kaitstud ala ja miinimumsuurus Logotüübi kaitstud ala ja miinimumsuurus Logo kaitstud ala ja miinimumsuurus Logo keelatud kasutusvariandid Täiendavad graafilised korporatiivsed elemendid Pildikeel Kujunduskontseptsiooni kompaktne visualiseering Sisukord KUJUNDUSNÄITED Visiitkaart Kirjaplank A4 Ümbrik Elektrooniline kirjaplank PowerPointi presentatsioonipõhjad 1 PowerPointi presentatsioonipõhjad 2 Voldik Tänukiri A3 plakat Tunnistus Kodulehe kujundus. Esileht Kodulehe kujundus. Sisuleht CD-plaadi sisu

3 Tunnusgraafika

4 4. SÜMBOL Mehaanikakooli sümbol koosneb kahest hammasratta fragmendist, mis koos moodustavad ühtse graafilise motiivi. Mehaanikakooli sümbolit võib kasutada nii iseseisvalt kui ka määratletud seoses koos Mehaanikakooli logotüübiga.

5 5. LOGOTÜÜP Mehaanikakooli logotüüp on kirjutatud selleks spetsiaalselt kujundatud kirjatüübiga. Logotüüp on tervik, mille proportsioone muuta ei tohi. Mehaanikakooli logotüüpi võib kasutada nii iseseisvalt kui ka määratletud seoses koos Mehaanikakooli sümboliga.

6 6. LOGO Mehaanikakooli logotüüpi ja sümbolit kasutatakse koos kindlas määratletud seoses. Koos moodustavad nad tervikliku logo, mille asetust ja proportsioone muuta ei tohi. Mehaanikakooli logotüüpi ja sümbolit võib kasutada nii iseseisvalt kui ka kindlas määratletud seoses tervikliku logona.

7 PÕHIVÄRV Pantone 285 C Pantone 285 U C 91; M 43; Y 0; K 0 R 23; G 145; B 255 LISAVÄRV 1 Pantone 485 C Pantone 485 U C 0; M 94; Y 100; K 19 R 204; G 12; B 0 LISAVÄRV 2 Pantone Black C Pantone Black U C 100; M 0; Y 0; K; 0 R 0; G 0; B; 0 LISAVÄRV 3 Pantone Cool Gray 5 C Pantone Cool Gray 5 U C 0; M 0; Y 2; K 38 R 184; G 179; B 173 LISAVÄRV 4 Pantone Cool Gray 2 C Pantone Cool Gray 2 U C 0; M 0; Y 3; K 15 R 219; G 217; B KORPORATIIVSED VÄRVID Mehaanikakooli värvipalett koosneb põhivärvist ning sellega kokkukõlavast lisavärvivalikust. Lisavärvid on paleti vabam osa, pigem inspireeriva kui reglementeeriva eesmärgiga. Kujunduses võib vajadusel lisavärve rakendada abipindadel põhivärvi täienduseks, kuid nende kasutamise kohustus puudub. Samuti ei ole lisavärvide hulk tulevikku silmas pidades lõplik. Värvid on ära näidatud Pantone Matching Systemi trükivärvikataloogi alusel täisvärvi- (spot) ja neljavärvitrüki (process CMYK) vääringutes ning RGB vääringutes arvuti ja telemonitoride tarbeks. Antud stiiliraamatus võivad värvid tehnoloogilistel põhjustel erineda tegelikus kasutuses olevatest värvidest, mistõttu tuleb värve kontrollida alati Pantone trükivärvikataloogi abil. Arvesse tuleb võtta ka kaetud ja katmata paberile trükkimisel ning neljavärvi- ja täisvärvitrükil tekkivaid toonide erinevusi.

8 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint TAHOMA BOLD Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occae TAHOMA REGULAR 8. KORPORATIIVNE KIRJATÜÜP Mehaanikakooli korporatiivne kirjatüüp on Tahoma. Tahoma fondiperekonda kuulub kaks erinevat stiili, mida kasutatakse kohast ja tekstide rõhuasetusest lähtuvalt. Tahoma on kõikides Apple Macintoshil ja Windowsil baseeruvates arvutites saadaval vabavarana. Disainerid: Matthew Carter, Tom Rickner Valmimisaasta: 1994 Kirjastaja: Ascender Corp. Disaini omanik: Microsoft Lisainfo:

9 Värviversioon 1 Värviversioon 2 Värviversioon 3 Värviversioon 4 Värviversioon 5 Värviversioon 6 logo sinine taust hele logo must/roheline taust tume logo valge/must taust must logo must/valge taust valge Logo on valge, kui taust on piisava tumedusega, et oleks tagatud eristuvus. Logo värvivalik tuleb teha vastavalt eksponeerimispinna tumedusest, et oleks tagatud eristuvus. 9. LOGO VÄRVILISED JA MUSTVALGED KASUTUSVARIANDID Eelistatud värviversioon on põhivärvi sinine logo (värviversioon 1). Tumeda tausta puhul on logo põhivärvi sinine kui, taust on piisava tumedusega, et tagada logo eristuvus (värviversioon 2). Alternatiivsed värviversioonid on kasutamiseks juhul, kui pole võimalik kasutada peamist värviversiooni. Kui tausta värvi ei ole tehnilistel põhjustel võimalik muuta põhivärviliseks, tuleb logo värviotsus teha sõltuvalt eksponeerimispinna heletumedusest. Sama värviskeem kehtib nii Mehaanikakooli sümbolile kui ka logole.

10 Sümboli minimaalne laius on 4 mm 10. SÜMBOLI KAITSTUD ALA JA MIINIMUMSUURUS Mehaanikakooli sümbolit ümbritseb skeemil näidatud suurusega kaitstud ala, millesse eristuvuse tagamiseks ei tohi paigutada tekste ega teisi kujunduselemente, mida ei ole sätestatud stiiliraamatus. Sümboli kaitstud ala suurus on määratletud läbi hammasratta hamba kõrguse Mehaanikakooli sümbolis. Mehaanikakooli sümboli soovituslik miinimumsuurus on laius 4 mm. Materjali viidud sümboli puhul tuleks väikeste suuruste puhul eristuvusest ja nähtavusest lähtudes iga kord eraldi otsuseid teha.

11 Logotüübi minimaalne laius on 9 mm 11. LOGOTÜÜBI KAITSTUD ALA JA MIINIMUMSUURUS Mehaanikakooli logotüüpi ümbritseb skeemil näidatud suurusega kaitstud ala, millesse eristuvuse tagamiseks ei tohi paigutada tekste ega teisi kujunduselemente, mida ei ole sätestatud stiiliraamatus. Logotüübi kaitstud ala suurus on määratletud läbi Mehaanikakooli logotüübi tähe paksuse. Mehaanikakooli logotüübi soovituslik miinimumsuurus on laius 9 mm. Materjali viidud logotüübi puhul tuleks väikeste suuruste puhul eristuvusest ja nähtavusest lähtudes iga kord eraldi otsuseid teha.

12 Logo minimaalne laius on 30 mm 12. LOGO KAITSTUD ALA JA MIINIMUMSUURUS Mehaanikakooli logo ümbritseb skeemil näidatud suurusega kaitstud ala, millesse eristuvuse tagamiseks ei tohi paigutada tekste ega teisi kujunduselemente, mida ei ole sätestatud stiiliraamatus. Logo kaitstud ala suurus on määratletud läbi Mehaanikakooli logotüübi tähe paksuse. Mehaanikakooli logo soovituslik miinimumsuurus on laius 30 mm. Materjali viidud logo puhul tuleks väikeste suuruste puhul eristuvusest ja nähtavusest lähtudes iga kord eraldi otsuseid teha.

13 LOGO KEELATUD KASUTUSVARIANDID 1. Keelatud on logole või selle osadele lisada detaile, kontuurjooni, varje või mis tahes muid efekte, mida pole määratud stiiliraamatus. 2. Keelatud on logo detailide ebaproportsionaalne suurendamine, vähendamine, deformeerimine ja ümberpaigutamine. 3. Keelatud on logotüübi asendamine muu kirjatüübiga osaliselt või täielikult. 4. Keelatud on logos või selle detailides kasutada värve või faktuurpindu, mida ei ole määratud stiiliraamatus. 5. Keelatud on logo kasutamine kujunduses koos mis tahes lisakujundi või -pinnaga, mida ei ole määratud stiiliraamatus. 6. Keelatud on logo või sümboli detaile eemaldada, muuta või välja vahetada.

14 Nimi Perekonnanimi / Ametinimi Uuslinna 10 / Tallinn / E-post: kool@tlmk.ee Telefon / Faks / Uuslinna 10 / Tallinn / E-post kool@tlmk.ee Telefon / Faks / TÄIENDAVAD GRAAFILISED KORPORATIIVSED ELEMENDID Mehaanikakooli täiendavateks elementideks on illustratiivsed pildid, mida võib kasutada kujunduse elavdamiseks. Pildid valitakse ja asetatakse kujunduspinnale vastavalt käesoleva kujunduse spetsiifikale ning vajadustele. Näidiseks on toodud lisaelementide kasutus visiitkaardil ja ümbrikul.

15 15. PILDIKEEL Mehaanikakool kasutab visuaalse kommunikatsiooni elavdamiseks ja emotsionaalsemaks muutmiseks fragmente ja detaile mehaanikateemalisest pildimaterjalist. Ülejäänud kommunikatsiooni esiletoomiseks kasutatakse peamiselt mustvalgete fotode kadreeringuid, kuid lubatud on ka värviliste piltide kasutamine. Dekoratiivpindadena kasutatav pildimaterjal lisandub kommunikatsioonikandjatel konkreetseid detaile kuvavatele, illustratiivse loomuga fotodele. Üldine pildikeel mõjub pigem abstraktse kompositsioonina.

16 16. KUJUNDUSKONTSEPTSIOONI KOMPAKTNE VISUALISEERING Mehaanikakooli visuaali moodustavad logo, dekoratiivsed fotod ning lihtsa ja selge küljendusega tekst. Kompositsioonid on üles ehitatud horisontaal-, diagonaal- ja vertikaaltelgi jälgides. Tekstiplokid ja logo paigutatakse materjalidele süsteemselt ja selgelt, tekitades korrapäraseid struktuure. Kõikidele kompositsiooni osadele peab jätma piisavalt eksponeerimisruumi. Kujunduste üldine visuaal on pigem lihtne ja minimalistlik kui infost ülekoormatud. Võtteid ja kujundeid, mida pole stiiliraamatus käsitletud, ei kasutata.

17 Kujundusnäited

18 18. VISIITKAART

19 19. KIRJAPLANK A4

20 20. ÜMBRIK

21 Tühi ala 35 mm Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nulla dictum magna non diam. Suspendisse ac pede. Nullam sed sem in augue pulvinar feugiat. Curabitur sit amet leo in tellus bibendum iaculis. Proin non odio. Donec ullamcorper luctus velit. Vestibulum bibendum purus id elit. Integer rutrum nunc ut nibh. Duis purus sem, mollis sed, feugiat id, luctus vitae, erat. Donec iaculis. Phasellus malesuada. Vivamus congue nunc commodo nibh. Donec feugiat ultrices neque. In varius justo at mauris. Sed libero ante, euismod sit amet, ullamcorper non, placerat non, felis. Ut consectetuer vestibulum velit. Vestibulum auctor blandit lacus. Pellentesque cursus, dui a varius tristique, ipsum enim accumsan nisl, eget ornare tortor erat in ipsum. Aliquam erat volutpat. Quisque condimentum. Cras consequat lacus nec lorem. Cras metus ligula, condimentum ut, interdum ac, ullamcorper ac, leo. Ut id neque nec lorem semper molestie. Proin vehicula. Vestibulum cursus metu sit amet urna. Donec condimentum arcu quis justo. Pellentesque dignis. consectetuer adipiscing elit. Nulla dictum magna non diam. Suspendisse ac pede. Nullam sed sem in augue pulvinar feugiat. Curabitur sit amet leo in tellus bibendum iaculis. Proin non odio. Donec ullamcorper luctus velit. Vestibulum bibendum purus id elit. Integer rutrum nunc ut nibh. Duis purus sem, mollis sed, feugiat id, luctus vitae, erat. Donec iaculis. Phasellus malesuada. Vivamus congue nunc commodo nibh. Donec feugiat ultrices neque. In varius justo at mauris. Sed libero ante, euismod sit amet, ullamcorper non, placerat non, felis. Ut consectetuer vestibulum velit. Vestibulum auctor blandit lacus. Pellentesque cursus, dui a varius tristique, ipsum enim accumsan nisl, eget ornare tortor erat in ipsum. Aliquam erat volutpat. Quisque condimentum. Cras consequat lacus nec lorem. Cras metus ligula, condimentum ut, interdum ac, ullamcorper ac, leo. Ut id neque nec lorem semper molestie. Proin vehicula. Vestibulum cursus metu sit amet urna. Donec condimentum arcu quis justo. Pellentesque dignis. consectetuer adipiscing elit. Nulla dictum magna non diam. Suspendisse ac pede. Nullam sed sem in augue pulvinar feugiat. Curabitur sit amet leo in tellus bibendum iaculis. Proin non odio. Donec ullamcorper luctus velit. Vestibulum bibendum purus id elit. Integer rutrum nunc ut nibh. Duis purus sem, mollis sed, feugiat id, luctus vitae, erat. Donec iaculis. Phasellus malesuada. Vivamus congue nunc commodo nibh. Donec feugiat ultrices neque. In varius justo at mauris. consectetuer adipiscing elit. Nulla dictum magna non diam. Suspendisse ac pede. Nullam sed sem in augue pulvinar feugiat. Curabitur sit amet leo in tellus bibendum iaculis. Proin non odio. Donec ullamcorper luctus velit. Vestibulum bibendum purus id elit. Integer rutrum nunc ut nibh. Duis purus sem, mollis sed, feugiat id, luctus vitae, erat. Donec iaculis. Phasellus malesuada. Vivamus congue nunc commodo nibh. Donec feugiat ultrices neque. In varius justo at mauris. Sed libero ante, euismod sit amet, ullamcorper non, placerat non, felis. Ut consectetuer vestibulum velit. Vestibulum auctor blandit lacus. Pellentesque cursus, dui a varius tristique, ipsum enim accumsan nisl, eget ornare tortor erat in ipsum. Aliquam erat volutpat. Quisque condimentum. Cras consequat lacus nec lorem. Cras metus ligula, condimentum ut, interdum ac, ullamcorper ac, leo. Ut id neque nec lorem semper molestie. Proin vehicula. Vestibulum cursus metu sit amet urna. Donec condimentum arcu quis justo. Pellentesque dignis. Lorem. Cras metus ligula, condimentum ut, interdum ac, ullamcorper ac, leo. Ut id neque nec lorem semper molestie. Proin vehicula. Vestibulum cursus metu sit amet urna. Donec condimentum arcu quis justo. Pellentesque dignis. neque nec lorem semper molestie. Proin vehicula. Vestibulum cursus metu sit amet urna. Donec condimentum arcu quis justo. Pellentesque dignis. Suspendisse potenti, Name Familyname Sed libero ante, euismod sit amet, ullamcorper non, placerat non, felis. Ut consectetuer vestibulum velit. Vestibulum auctor blandit lacus. Pellentesque cursus, dui a varius tristique, ipsum enim accumsan nisl, eget ornare tortor erat in ipsum. Aliquam erat volutpat. Quisque condimentum. Cras consequat lacus nec lorem. Cras metus ligula, condimentum ut, interdum ac, ullamcorper ac, leo. Ut id neque nec lorem semper molestie. Proin vehicula. Vestibulum cursus metu sit amet urna. Donec condimentum arcu quis justo. Pellentesque dignis. Lorem. Cras metus ligula, condimentum ut, interdum ac, ullamcorper ac, leo. Ut id neque nec lorem semper molestie. Proin vehicula. Vestibulum cursus metu sit amet urna. Donec condimentum arcu quis justo. Pellentesque dignis. neque nec lorem semper molestie. Proin vehicula. Vestibulum cursus metu sit amet urna. Donec condimentum arcu quis justo. Pellentesque dignis. Mehaanikakool / Uuslinna 10 / Tallinn / E-post: kool@tlmk.ee Telefon / Faks / ELEKTROONILINE KIRJAPLANK

22 3 Slaidi pealkiri lorem ipsum dolor ced eame integerrutrum feugiat esi es Lorem ipsum dolore sed amet, consectetuere adipiscing elite. Null dictu magna suspend acendis upitsede. Nullam sed semetis indespe. Curas ntegerrutrum nunc su niose bitures sete amet leo i tellus bibendum iaculis. Proini no placerat udmon, spfaelis simollisi am. Vestibulum bibendum purus iderse elit amet integerrutrum nunc sute niose Duisie espen disse puruse sem, simollise sed, feugiat i es luctus teavite erat. Do ipsaculis Phasellus malesuada bibendu acendis upits. Donec feugiat ultrices neque. Ineco variuse justoes tuatat asimauris. Sas euismod sit amet, ullamcorper pesnonare, place erat udm on spfael is simollis sedef sutes 2 4 Slaidi pealkiri lorem ipsum dolor se? Presentatsiooni pealkiri consectetuer vestibulum velit est ipsum. Esitaja: Nimi Perekonnanimi / Lorem ipsum dolore sed amet, consectetuere adipiscing elite. Null dictu magna suspend acendis upitsede. Nullam sed semetis indespe. Curas ntegerrutrum nunc su niose bitures sete amet leo i tellus bibendum iaculis. Proini no placerat udmon POWERPOINTI PRESENTATSIOONIPÕHJAD 1

23 5 7 Lorem ipsum Ineco vartus Dolore es vite Mehaanikakool Donec fugiat Neque Sed amet dolor 23. POWERPOINTI PRESENTATSIOONIPÕHJAD 2

24 24. VOLDIK

25 25. TÄNUKIRI

26 26. A3 PLAKAT

27 27. TUNNISTUS

28 AVALEHT ÜLDINFO ERIALAD VASTUVÕTT ÕPILASELE TÄISKASVANUTE KOOLITUS PROJEKTID GALERII TEATED KONTAKT IN AUGUE PULVINARE FEUGIAT. CURABITUR ET VERO EOS ET ACCUSAMUS ET DIGNISSIMOS DUCIMUS QUI ES BLANDITIIS PRAES? IN AUGUE Nulla dictum magna non diam. Suspendis se ac pede. Nullam In augue pulvinare feugiat. Curabitur sit amet leo in tellus biben dum iacui ulis. Proin non odio. Donec ullam cor luctus velit. Vestibulum bibendum pur us id elit. Integer rutr nunc ut nibh. Phasellus males uada... UUDISED Nulla dictum magna non diam. Suspendis In augue pulvinare feugiat. Curabitur sit amet leo in tellus biben dum iacui ulis. Proin non odio. Donec ullam cor luctus velit. Vestibulum bibendum pu In augue pulvinare feugiat. Curabitur sit amet leo in tellus biben dum iacui ulis. Proin non odio. Donec ullam cor luctus velit. Vestibulum bibendum pu In augue pulvinare feugiat. Curabitur sit amet leo in tellus biben dum iacui ulis. Proin non odio. Donec ullam cor luctus velit. Vestibulum bibendum pu In augue pulvinare feugiat KODULEHE KUJUNDUS. ESILEHT

29 AVALEHT ÜLDINFO ERIALAD VASTUVÕTT ÕPILASELE TÄISKASVANUTE KOOLITUS PROJEKTID GALERII TEATED KONTAKT IN AUGUE PULVINARE FEUGIAT. CURABITUR LOREM IPSUM DOLOR 1. septembril aastal alustas tööd uus kutseõppeasutus, mis kandis nime Tallinna Kutsekeskkool nr 21. Kooli baasettevõtteks oli tehas «Dvigatel», kellele hakati koolitama oskustöölisi. Õpinguid alustas aastal 164 noormeest kolmel erialal: freesija, treial ja remondilukksepp. Kuna koolil algul oma hoonet ei olnud anti esimesed õppetunnid Tulemäe tänaval asuva Õhtukeskkooli nr 8 ruumides. Kutsekeskkoli nr 21 juhtis aastal direktori kohusetäitjana Vassili Antsiferov. Samal ajal käis juba kooli oma hoone ehitustöö. 24. jaanuaril a määrati kooli direktoriks Mihhail Rakov. 12. märtsil 1973.a sai kooli direktoriks Igor Roþdestvennõi aastal valmisid kooli praeguses asukohas õppekorpus, õppetöökojad ja 240 inimest majutav ühiselamu. Esimesed oskustöölised lõpetasid meie kooli aastal ning sama aasta sügisel alustas õpinguid juba 216 õpilast ning lisandunud olid uued erialad katelsepp, koostelukksepp ja keevitaja. 26. jaanuaril 1976.a sai kooli direktoriks Endel Holm a nimetati kool ümber A. Hendriksoni nim. Kutsekeskkooliks nr aastaks ehitati juurde uus 3-korruseline õppekorpus, aula ja spordisaal. 10. märtsist aastast oli kooli direktor Vladimir Belõi aastal nimetati kool Tallinna Lasnamäe Mehaanikakooliks. Lisandusid uued ja noorte seas populaarsed erialad autolukksepp-elektrik, autoplekksepp-maaler, kinnisvarahooldus ja automaatika. Koostöös Balti Laevaremonditehasega hakati koolitama laevaehitajaid- remontijaid aastal nimetati kool Tallinna Lasnamäe Mehaanikakooliks. Lisandusid uued ja noorte seas populaarsed erialad autolukksepp-elektrik, autoplekksepp-maaler, kinnisvarahooldus ja automaatika. Koostöös Balti Laevaremonditehasega hakati koolitama laevaehitajaid- remontijaid aastast on kooli direktor Dimitri Koromnov. IN AUGUE Nulla dictum magna non diam. Suspendis se ac pede. Nullam In augue pulvinare feugiat. Curabitur sit amet leo in tellus biben dum iacui ulis. Proin non odio. Donec ullam cor luctus velit. Vestibulum bibendum pur us id elit. Integer rutr nunc ut nibh. Phasellus males uada... UUDISED Nulla dictum magna non diam. Suspendis In augue pulvinare feugiat. Curabitur sit amet leo in tellus biben dum iacui ulis. Proin non odio. Donec ullam cor luctus velit. Vestibulum bibendum pu In augue pulvinare feugiat. Curabitur sit amet leo in tellus biben dum iacui ulis. Proin non odio. Donec ullam cor luctus velit. Vestibulum bibendum pu In augue pulvinare feugiat. Curabitur sit amet leo in tellus biben dum iacui ulis. Proin non odio. Donec ullam cor luctus velit. Vestibulum bibendum pu In augue pulvinare feugiat KODULEHE KUJUNDUS. SISULEHT

30 Stiiliraamatu juurde kuulub CD, millel on tunnuselemendid digitaalselt. Folderis LOGO on failid jaotatud kahte folderisse: SÜMBOL ja LOGO. Vektorgraafika failid jagunevad omakorda värvikasutuse järgi ekraanil kasutatavateks (RGB), neljavärvitrükis kasutatavateks (CMYK), kaetud paberil täisvärvitrükis kasutatavateks (Spot_Coated) ning katmata paberil täisvärvitrükis kasutatavateks (Spot_Uncoated). Stiiliraamatu juurde kuuluval CD-l on raamat vaatefailina (Mehaanikakool_CVI/Vaatefail PDF) ja kujundusfailina (IllustratorCS4). Folderis DOKUMENDID on visiitkaartide, blanketi, PowerPointi põhjade jms kujunduste failid nii vaatefailidena (PDF) kui ka kujundusfailidena (IllustratorCS4 eps, IllustratorCS4 ai, Illustrator10 ai) kujundajale kasutamiseks. 30. CD-PLAADI SISU

31 Identity OÜ 2011 Raamatus kasutatud pildimaterjal on näitlik.

Tartu Ülikool Loodus- ja täppisteaduste valdkond Tehnoloogiainstituut Eesnimi Perekonnanimi Minu lõputöö pealkiri Bakalaureusetöö (12 EAP) Arvutitehni

Tartu Ülikool Loodus- ja täppisteaduste valdkond Tehnoloogiainstituut Eesnimi Perekonnanimi Minu lõputöö pealkiri Bakalaureusetöö (12 EAP) Arvutitehni Tartu Ülikool Loodus- ja täppisteaduste valdkond Tehnoloogiainstituut Eesnimi Perekonnanimi Minu lõputöö pealkiri Bakalaureusetöö (12 EAP) Arvutitehnika eriala Juhendaja: amet Eesnimi Perekonnanimi Tartu

Rohkem

Stiiliraamat_2016

Stiiliraamat_2016 SIHTASUTUSE ARCHIMEDES VISUAALNE IDENTITEET 2015 1 Sisukord 2 3 Korporatiivse identiteedi hierarhia 4 Toetuva kaubamärgistrateegia identiteedi hierarhia 5 TUNNUSGRAAFIKA 6 Värvipalett 7 Värvikasutuse soovitused

Rohkem

RMK visuaalne kommunikatsioon 2013

RMK visuaalne kommunikatsioon 2013 RMK visuaalne kommunikatsioon 2013 2 Sissejuhatus Hea disainer RMK on tark organisatsioon, mis jälgib metsa käekäiku pikaajaliselt terves riigis. Kus vaja, seal parandab ja arendab. Uuendab ja majandab

Rohkem

AB_esikaas.ai

AB_esikaas.ai 5Logo CMYK PANTONE 0, 100, 30, 65 RGB 88, 0, 30 0, 0, 0, 26 RGB 195, 195, 195 P209 Avery 513 P CoolGrey 4 Avery 546 0, 0, 0, 17 RGB 218, 218, 218 P CoolGrey 4 66% Avery 546 6 Logo värvilahendus Allomer

Rohkem

PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019

PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019 PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019 SISUKORD 1. SLAIDIESITLUS... 3 1.1. Esitlustarkvara... 3 1.2. Slaidiesitluse sisu... 3 1.3. Slaidiesitluse vormistamine... 4 1.3.1 Slaidid...

Rohkem

FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND

FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND SISUKORD 1. Kuidas saan Freseniuse õppekeskuksesse? 03 2. Kuidas sisse logida? 04 3. Mida teha, kui ma ei mäleta oma parooli? 05 4. Mida leian kodulehelt pärast sisselogimist?

Rohkem

MS Word Sisukord Uue dokumendi loomine... 2 Dokumendi salvestamine... 3 Faili nimi... 4 Teksti sisestamine... 6 Klaviatuuril mitteleiduvat sümbolite l

MS Word Sisukord Uue dokumendi loomine... 2 Dokumendi salvestamine... 3 Faili nimi... 4 Teksti sisestamine... 6 Klaviatuuril mitteleiduvat sümbolite l MS Word Sisukord Uue dokumendi loomine... 2 Dokumendi salvestamine... 3 Faili nimi... 4 Teksti sisestamine... 6 Klaviatuuril mitteleiduvat sümbolite lisamine... 6 Uue dokumendi loomine Dokumendi salvestamine

Rohkem

ArcGIS Online Konto loomine Veebikaardi loomine Rakenduste tegemine - esitlus

ArcGIS Online Konto loomine Veebikaardi loomine Rakenduste tegemine - esitlus PILVI TAUER Tallinna Tehnikagümnaasium ArcGIS Online 1.Konto loomine 2.Veebikaardi loomine 3.Rakenduste tegemine - esitlus Avaliku konto loomine Ava ArcGIS Online keskkond http://www.arcgis.com/ ning logi

Rohkem

Microsoft Word - NM2018_vo?istlusjuhend_graafiline-disainer_draft.doc

Microsoft Word - NM2018_vo?istlusjuhend_graafiline-disainer_draft.doc NOOR MEISTER 2018 3.-4.05.2018 Eesti Näituste Messikeskuse B, C, D ja E hallides GRAAFILISE DISAINERI kutsemeistrivõistlus VÕISTLUSJUHEND Individuaalne võistlus kutseõppeasutuste õpilastele. Ühest koolist

Rohkem

Page 1 of 7 SKANNER -VÄRVIDEST Kirjutas Isahiir Thursday, 16 March 2006 Värvidest TUNTUD TEOORIAD Selle teema juhtmõtteks on: kuidas sünnib värv, mida me näeme, kuidas värvi erinevates süsteemides määrata

Rohkem

my_lauluema

my_lauluema Lauluema Lehiste toomisel A. Annisti tekst rahvaluule õhjal Ester Mägi (1983) Soran Alt q = 144 Oh se da ke na ke va de ta, ae ga i lust üü ri kes ta! üü ri kes ta! 3 Ju ba on leh tis lei na kas ke, hal

Rohkem

StandardBooks_versiooni_uuendusWin

StandardBooks_versiooni_uuendusWin Versiooni uuendamine Standard Books 7.2 põhjal Windows 7 või uuemale operatsioonisüsteemile SISUKORD 1. ÜKSIKKASUTAJA VERSIOONI INSTALLEERIMINE...lk 2 2. SERVER/MITMEKASUTAJA VERSIOONI INSTALLEERIMINE.lk

Rohkem

kaubamärgikaitsmineEkke [Kirjutuskaitstud] [Ühilduvusrežiim]

kaubamärgikaitsmineEkke [Kirjutuskaitstud] [Ühilduvusrežiim] Kaubamärkide kaitsmine Eestis ja välisriikides. Ekke-Kristian Erilaid kaubamärgiekspert 26.04.2012 Mis on kaubamärk? Kaubamärk on tähis, millega on võimalik eristada ühe isiku kaupa või teenust teise isiku

Rohkem

Microsoft Word - Vorm_TSD_Lisa_1_juhend_2015

Microsoft Word - Vorm_TSD_Lisa_1_juhend_2015 TSD lisa 1 täitmise juhend Olulisemad muudatused deklareerimisel alates 01.01.2015 vorm TSD lisal 1. Alates 01.01.2015 muutus vorm TSD ja tema lisad. Deklaratsioonivorme muutmise peamine eesmärk oli tagada

Rohkem

Komisjoni delegeeritud määrus (EL) nr 862/2012, 4. juuni 2012, millega muudetakse määrust (EÜ) nr 809/2004 seoses teabega nõusoleku kohta prospekti ka

Komisjoni delegeeritud määrus (EL) nr 862/2012, 4. juuni 2012, millega muudetakse määrust (EÜ) nr 809/2004 seoses teabega nõusoleku kohta prospekti ka L 256/4 Euroopa Liidu Teataja 22.9.2012 MÄÄRUSED KOMISJONI DELEGEERITUD MÄÄRUS (EL) nr 862/2012, 4. juuni 2012, millega muudetakse määrust (EÜ) nr 809/2004 seoses teabega nõusoleku kohta prospekti kasutamiseks,

Rohkem

KIIRJUHEND Lugege kiirjuhend enne seadme kasutamist hoolikalt läbi. Kõik tärniga (*) märgitud juhised kehtivad WLAN + 3G mudelitele (Lenovo B6000-H(V)

KIIRJUHEND Lugege kiirjuhend enne seadme kasutamist hoolikalt läbi. Kõik tärniga (*) märgitud juhised kehtivad WLAN + 3G mudelitele (Lenovo B6000-H(V) KIIRJUHEND Lugege kiirjuhend enne seadme kasutamist hoolikalt läbi. Kõik tärniga (*) märgitud juhised kehtivad WLAN + 3G mudelitele (Lenovo B6000-H(V) / Lenovo B8000-H). Tehnilised andmed Mudeli nimetus

Rohkem

RKT Lisa.tabel

RKT Lisa.tabel Lisa KINNITATUD Haridus- ja teadusministri käskkirjaga Kutseõppe tasemeõppe riiklik koolitustellimus aastateks 2017-2019 Kutseõppe riiklik koolitustellimus aastateks 2017-2019 1 2017 sh HEV 2018 2019 Aiandus

Rohkem

Esitatud a. 1 PROJEKTEERIMISTINGIMUSTE TAOTLUS DETAILPLANEERINGU OLEMASOLUL 1. Füüsilisest isikust taotluse esitaja 2 eesnimi perekonnanim

Esitatud a. 1 PROJEKTEERIMISTINGIMUSTE TAOTLUS DETAILPLANEERINGU OLEMASOLUL 1. Füüsilisest isikust taotluse esitaja 2 eesnimi perekonnanim Esitatud 19. 1. 2017 a. 1 PROJEKTEERIMISTINGIMUSTE TAOTLUS DETAILPLANEERINGU OLEMASOLUL 1. Füüsilisest isikust taotluse esitaja 2 eesnimi perekonnanimi isikukood riik isikukoodi puudumisel sünnipäev sünnikuu

Rohkem

Pintsli otsade juurde tegemine Esiteks Looge pilt suurusega 64x64 ja tema taustaks olgu läbipaistev kiht (Transparent). Teiseks Minge kihtide (Layers)

Pintsli otsade juurde tegemine Esiteks Looge pilt suurusega 64x64 ja tema taustaks olgu läbipaistev kiht (Transparent). Teiseks Minge kihtide (Layers) Pintsli otsade juurde tegemine Esiteks Looge pilt suurusega 64x64 ja tema taustaks olgu läbipaistev kiht (Transparent). Teiseks Minge kihtide (Layers) aknasse ja looge kaks läbipaistvat kihti juurde. Pange

Rohkem

Tallinna Ülikool Digitehnoloogiate Instituut ZURB Foundation 5 õppematerjal Seminaritöö Autor: Hainer Savimaa Juhendaja: Jaagup Kippar Autor :

Tallinna Ülikool Digitehnoloogiate Instituut ZURB Foundation 5 õppematerjal Seminaritöö Autor: Hainer Savimaa Juhendaja: Jaagup Kippar Autor : Tallinna Ülikool Digitehnoloogiate Instituut ZURB Foundation 5 õppematerjal Seminaritöö Autor: Hainer Savimaa Juhendaja: Jaagup Kippar Autor :.........2015 Juhendaja :.........2015 Tallinn 2015 Autorideklaratsioon

Rohkem

Õppematerjalide esitamine Moodle is (alustajatele) seminar sarjas Lõunatund e-õppega 12. septembril 2017 õppedisainerid Ly Sõõrd (LT valdkond) ja Dian

Õppematerjalide esitamine Moodle is (alustajatele) seminar sarjas Lõunatund e-õppega 12. septembril 2017 õppedisainerid Ly Sõõrd (LT valdkond) ja Dian Õppematerjalide esitamine Moodle is (alustajatele) seminar sarjas Lõunatund e-õppega 12. septembril 2017 õppedisainerid Ly Sõõrd (LT valdkond) ja Diana Lõvi (SV valdkond) Järgmised e-lõunad: 10. oktoober

Rohkem

SAF 7 demo paigaldus. 1.Eeldused SAF 7 demo vajab 32- või 64-bitist Windows 7, Window 8, Windows 10, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012, Wind

SAF 7 demo paigaldus. 1.Eeldused SAF 7 demo vajab 32- või 64-bitist Windows 7, Window 8, Windows 10, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012, Wind SAF 7 demo paigaldus. 1.Eeldused SAF 7 demo vajab 32- või 64-bitist Windows 7, Window 8, Windows 10, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2, Windows Server 2016 või Windows

Rohkem

EUROOPA LIIDU NÕUKOGU Brüssel, 15. mai 2008 (22.05) (OR. en) 9192/08 Institutsioonidevaheline dokument: 2008/0096 (CNB) UEM 110 ECOFIN 166 SAATEMÄRKUS

EUROOPA LIIDU NÕUKOGU Brüssel, 15. mai 2008 (22.05) (OR. en) 9192/08 Institutsioonidevaheline dokument: 2008/0096 (CNB) UEM 110 ECOFIN 166 SAATEMÄRKUS EUROOPA LIIDU NÕUKOGU Brüssel, 15. mai 2008 (22.05) (OR. en) 9192/08 Institutsioonidevaheline dokument: 2008/0096 (CNB) UEM 110 ECOFIN 166 SAATEMÄRKUSED Saatja: Euroopa Komisjoni peasekretär, allkirjastanud

Rohkem

Microsoft Word - Toetuste veebikaardi juhend

Microsoft Word - Toetuste veebikaardi juhend Toetuste veebikaardi juhend Toetuste veebikaardi ülesehitus Joonis 1 Toetuste veebikaardi vaade Toetuste veebikaardi vaade jaguneb tinglikult kaheks: 1) Statistika valikute osa 2) Kaardiaken Statistika

Rohkem

Hoia oma arvuti turvaline ja kiire 1.Leia start nupust alustades Juhtpaneel 2.Juhtpaneeli aadressiribalt leia Kõik juhtpaneeli üksused 3.Avanenud tööa

Hoia oma arvuti turvaline ja kiire 1.Leia start nupust alustades Juhtpaneel 2.Juhtpaneeli aadressiribalt leia Kõik juhtpaneeli üksused 3.Avanenud tööa Hoia oma arvuti turvaline ja kiire 1.Leia start nupust alustades Juhtpaneel 2.Juhtpaneeli aadressiribalt leia Kõik juhtpaneeli üksused 3.Avanenud tööaknas leia Windows Update 4.Lase arvutil kontrollida

Rohkem

Microsoft Word - FV Steine - Keramik_Eesti

Microsoft Word - FV Steine - Keramik_Eesti Tõlge saksa keelest Austria Majanduskoja kivi- ja keraamikatööstuse erialaliidu töörühm Looduslikud ehitusmaterjalid puit Wiedner Hauptstraße 63 1045 Viin Erialaliit Kivid keraamika 16. nov. 2005 Kaust:

Rohkem

UUS ALUSPESU VÄHEMA EEST ROHKEM...IGA PÄEV KOLLEKTSIOON hinnaga, mis sind üllatab! kuum! 2 49 RINNAHOIDJA tõstva efektiga, polsterdatud, elastse pitsi

UUS ALUSPESU VÄHEMA EEST ROHKEM...IGA PÄEV KOLLEKTSIOON hinnaga, mis sind üllatab! kuum! 2 49 RINNAHOIDJA tõstva efektiga, polsterdatud, elastse pitsi UUS ALUSPESU VÄHEMA EEST ROHKEM...IGA PÄEV KOLLEKTSIOON hinnaga, mis sind üllatab! kuum! tõstva efektiga, polsterdatud, elastse pitsiga, saadaval värvides: suurused: 70B-85C IDEAALNE SÜGAVA DEKOLTEEGA

Rohkem

KOOLITUSTE HALDAMINE E-TÖÖTUKASSA KASUTAJAJUHEND 1

KOOLITUSTE HALDAMINE E-TÖÖTUKASSA KASUTAJAJUHEND 1 KOOLITUSTE HALDAMINE E-TÖÖTUKASSA KASUTAJAJUHEND 1 Sisukord E-TÖÖTUKASSASSE SISSE LOGIMINE JA MINU KOOLITUSED AVALEHT... 2 UUE KOOLITUSE LISAMINE... 5 MÄÄRAMATA TOIMUMISAJAGA KOOLITUSED... 9 REGISTREERIMISTEATE

Rohkem

Microsoft Word - 56ylesanded1415_lõppvoor

Microsoft Word - 56ylesanded1415_lõppvoor 1. 1) Iga tärnike tuleb asendada ühe numbriga nii, et tehe oleks õige. (Kolmekohaline arv on korrutatud ühekohalise arvuga ja tulemuseks on neljakohaline arv.) * * 3 * = 2 * 1 5 Kas on õige, et nii on

Rohkem

Microsoft Word - KÜ Väljundid _90913.docx

Microsoft Word - KÜ Väljundid _90913.docx Eesti Kooriühingu väljundid hooajaks 2013/2014 I ansamblite võistulaulmise TULJAK Eestikeelse, Eesti autorite ansamblimuusika ja vokaalansamblite tegevuse edendamine ning uue traditsiooni loomine. Sihtgrupp:

Rohkem

Microsoft PowerPoint - EMCS13

Microsoft PowerPoint - EMCS13 EMCS piloot-projekt Raigo Veisberg Maksu- ja Tolliameti kaudsete maksude ja aktsiiside talitus TEEMAD Mis on EMCS EMCS käivitumine EMCS kasutamine ja selle võimalused E-saateleht Info edastamine EMCS infosüsteemi

Rohkem

loeng2

loeng2 Automaadid, keeled, translaatorid Kompilaatori struktuur Leksiline analüüs Regulaaravaldised Leksiline analüüs Süntaks analüüs Semantiline analüüs Analüüs Masinkoodi genereerimine Teisendamine (opt, registrid)

Rohkem

seletus 2 (2)

seletus 2 (2) Arnold A. Matteusele pühendatud skvääri arhitektuurivõistlus JAANIMARDIKAS Seletuskiri Matteuse skväär on osa Tähtvere aedlinna planeeringust, mille autor on Arnold Matteus. Põhiline idee on peegeldada

Rohkem

KINNITATUD Tallinna Ehituskooli direktori käskkirjaga nr 1-1/18 KOOSKÕLASTATUD Tallinna Ehituskooli nõukogu protokoll nr 10 Õppe

KINNITATUD Tallinna Ehituskooli direktori käskkirjaga nr 1-1/18 KOOSKÕLASTATUD Tallinna Ehituskooli nõukogu protokoll nr 10 Õppe KINNITATUD Tallinna Ehituskooli direktori 14.03.2017 käskkirjaga nr 1-1/18 KOOSKÕLASTATUD Tallinna Ehituskooli nõukogu 13.03.2017 protokoll nr 10 Õppekavarühm Õppekava nimetus Puitmaterjalide töötlus CNC

Rohkem

KUUM! OTSI POEST ja heade hindadega! 2 49 DRESSIPLUUS tüdrukutele, värvilise kirjaga, suurused: cm DRESSIPLUUS poistele, kirja ja pealetrükiga

KUUM! OTSI POEST ja heade hindadega! 2 49 DRESSIPLUUS tüdrukutele, värvilise kirjaga, suurused: cm DRESSIPLUUS poistele, kirja ja pealetrükiga KUUM! OTSI POEST ja heade hindadega! värvilise kirjaga, poistele, kirja ja pealetrükiga, DRESSIPÜKSID värvilise aplikatsiooni ja elastsete mansettidega, DRESSIPÜKSID poistele, ühevärvilised, elastsete

Rohkem

Harku valla Ühtekuuluvusfondi veemajandusprojekt

Harku valla Ühtekuuluvusfondi veemajandusprojekt Muraste veemajandusprojekt Infopäev Meelis Härms, Strantum OÜ juhataja 16.04.19 Taust Projekti eesmärk- Muraste küla põhjaosa ja Eeriku tee kanaliseerimine ja veevarustuse väljaehitamine, Aida ja Sauna

Rohkem

Pärnakad tõid aastanäitusele ligemale 100 teost - Paberleht - Pärnu Postimees

Pärnakad tõid aastanäitusele ligemale 100 teost - Paberleht - Pärnu Postimees Pärnu 1 C Toimetus Klienditugi Kolmapäev, 6. detsember 2017 POSTIMEES PÄRNU POSTIMEES UUDISED ARVAMUS KULTUUR VABA AEG TARBIJA PAB Pärnumaa Video Galerii Sport Krimi Elu Kool Ajalugu Ettevõtluslood Maa

Rohkem

Peugeot Boxer eriversioonid Hinnad ja varustused Diisel Mootor ja kere Käigukast Võimsus (kw/hj) Keskmine kütusekulu (l/100km) VARUSTUSTASE Varustusta

Peugeot Boxer eriversioonid Hinnad ja varustused Diisel Mootor ja kere Käigukast Võimsus (kw/hj) Keskmine kütusekulu (l/100km) VARUSTUSTASE Varustusta Peugeot Boxer eriversioonid Hinnad ja varustused Diisel Mootor ja kere Käigukast Võimsus (kw/hj) Keskmine kütusekulu (l/100km) VARUSTUSTASE Varustustaseeuro 3.5t BlueHDi 140 Chassis Double Cab L2 Pro 23

Rohkem

Esitlusslaidide kujundusest

Esitlusslaidide kujundusest Ülevaade Maa-ameti avaandmetest Tanel Hurt Maa-amet / Geoinformaatika osakond 9. mai 2019 Teemad Andmekogud Ruumiandmete / avaandmete uuendamine Eesti topograafia andmekogu andmed Andmete korraga allalaadimine,

Rohkem

TUNNUSTATUD TURVALAHENDUS Esitaja: G4S Eesti AS, Alarmtec AS Automaatse numbrituvastussüsteemi paigaldamine keelatud piirikaubanduse vastu võitlemisek

TUNNUSTATUD TURVALAHENDUS Esitaja: G4S Eesti AS, Alarmtec AS Automaatse numbrituvastussüsteemi paigaldamine keelatud piirikaubanduse vastu võitlemisek TUNNUSTATUD TURVALAHENDUS Esitaja: G4S Eesti AS, Alarmtec AS Automaatse numbrituvastussüsteemi paigaldamine keelatud piirikaubanduse vastu võitlemiseks Tellija: Maksu- ja Tolliamet Teostaja: Alarmtec AS

Rohkem

E-arvete juhend

E-arvete juhend E- arvete seadistamine ja saatmine Omniva kaudu Standard Books 7.2 põhjal Mai 2015 Sisukord Sissejuhatus... 3 Seadistamine... 3 Registreerimine... 4 E- arve konto... 5 Vastuvõtu eelistus... 5 Valik E-

Rohkem

Otsinguteavituse esitamine Kultuurimälestiste riiklikus registris 1. Mine aadressile: ja vajuta nuppu Kodanikule. 2. Sisene

Otsinguteavituse esitamine Kultuurimälestiste riiklikus registris 1. Mine aadressile:   ja vajuta nuppu Kodanikule. 2. Sisene Otsinguteavituse esitamine Kultuurimälestiste riiklikus registris 1. Mine aadressile: https://register.muinas.ee ja vajuta nuppu Kodanikule. 2. Sisene registrisse ID-kaardi, Mobiili-ID-ga. Kasutajakonto

Rohkem

ECOMENGRAD ÕPPEKESKUS GRAAFILINE KUJUNDAJA ÕPPEKAVA ÕPPEKAVARÜHM GRAAFILINE KUJUNDAMINE ÕPPEKAVA NIMETUS KOOLITUS ON MÕELDUD (eesti keeles) GRAAFILINE

ECOMENGRAD ÕPPEKESKUS GRAAFILINE KUJUNDAJA ÕPPEKAVA ÕPPEKAVARÜHM GRAAFILINE KUJUNDAMINE ÕPPEKAVA NIMETUS KOOLITUS ON MÕELDUD (eesti keeles) GRAAFILINE ECOMENGRAD ÕPPEKESKUS GRAAFILINE KUJUNDAJA ÕPPEKAVA ÕPPEKAVARÜHM GRAAFILINE KUJUNDAMINE ÕPPEKAVA NIMETUS KOOLITUS ON MÕELDUD (eesti keeles) GRAAFILINE KUJUNDAJA ( vene keeles) ГРАФИЧЕСКИЙ ДИЗАЙНЕР Koolitus

Rohkem

(Estonian) DM-RBCS Edasimüüja juhend MAANTEE MTB Rändamine City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Kasseti ketiratas CS-HG400-9 CS-HG50-8

(Estonian) DM-RBCS Edasimüüja juhend MAANTEE MTB Rändamine City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Kasseti ketiratas CS-HG400-9 CS-HG50-8 (Estonian) DM-RBCS001-02 Edasimüüja juhend MAANTEE MTB Rändamine City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Kasseti ketiratas CS-HG400-9 CS-HG50-8 SISUKORD OLULINE MÄRKUS... 3 OHUTUSE TAGAMINE... 4

Rohkem

Projekt: Sööbik ja Pisik Tartu Lasteaed Piilupesa Koostajad: Merelle Uusrand ja Ülle Rahv Sihtgrupp: 4 5aastased lapsed Periood: veebruar märts 2017 P

Projekt: Sööbik ja Pisik Tartu Lasteaed Piilupesa Koostajad: Merelle Uusrand ja Ülle Rahv Sihtgrupp: 4 5aastased lapsed Periood: veebruar märts 2017 P Projekt: Sööbik ja Pisik Tartu Lasteaed Piilupesa Koostajad: Merelle Uusrand ja Ülle Rahv Sihtgrupp: 4 5aastased lapsed Periood: veebruar märts 2017 Projekti eesmärk 1. Laps saab teadmisi tervislikest

Rohkem

ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU

ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU000003 ACU000005 ACU000006 ACU000012 ACU000014 ACU000016 ACU000017 ACU000019 ACU000020 ACU000024 ACU000025 ACU000026 ACU000028 ACU000029 ACU000035 ACU000037 ACU000038 ACU000040 ACU000041 ACU000043 ACU000046

Rohkem

Estonian_TBW-106UB(V1).cdr

Estonian_TBW-106UB(V1).cdr Lühike paigaldusjuhend TBW-106UB H/W: V1 Sisukord... 1 1. Enne alustamist... 1 2. Kuidas paigaldada... 3. Bluetooth adapteriseadistamine... 2 5 Tõrkeotsing... 7 Version 02.17.2009 1. Enne alustamist Pakendi

Rohkem

Outlookist dokumendi registreerimine Plugina seadistamine Dokumendi registreerimine Outlookist Vastusdokumendi registreerimine Outlookist Outlooki plu

Outlookist dokumendi registreerimine Plugina seadistamine Dokumendi registreerimine Outlookist Vastusdokumendi registreerimine Outlookist Outlooki plu Outlookist dokumendi registreerimine Plugina seadistamine Dokumendi registreerimine Outlookist Vastusdokumendi registreerimine Outlookist Outlooki plugina ikoon on kadunud Outlooki kasutajad saavad dokumente

Rohkem

KEHTNA KUTSEHARIDUSKESKUS KÄSKKIRI Kehtnas nr 2-1/8 Kehtna Kutsehariduskeskuse täiskasvanuhariduse ja täiendkoolituste läbiviimise eeskirja

KEHTNA KUTSEHARIDUSKESKUS KÄSKKIRI Kehtnas nr 2-1/8 Kehtna Kutsehariduskeskuse täiskasvanuhariduse ja täiendkoolituste läbiviimise eeskirja KEHTNA KUTSEHARIDUSKESKUS KÄSKKIRI Kehtnas nr 2-1/8 Kehtna Kutsehariduskeskuse täiskasvanuhariduse ja täiendkoolituste läbiviimise eeskirja kinnitamine 1. Kinnitan täiskasvanuhariduse ja täiendkoolituste

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation HARIDUS 2006-2009 Tallinna Ülikool, organisatsioonikäitumine, magistrantuur Karjääri planeerimise seos karjäärialase tunnetatud võimekuse, töökontrollikeskme ja otsustusstiilidega Tallinna Tehnikakõrgkooli

Rohkem

Tootmine_ja_tootlikkus

Tootmine_ja_tootlikkus TOOTMINE JA TOOTLIKKUS Juhan Lehepuu Leiame vastused küsimustele: Mis on sisemajanduse koguprodukt ja kuidas seda mõõdetakse? Kuidas mõjutavad sisemajanduse koguprodukti muutused elatustaset? Miks sõltub

Rohkem

Microsoft Word - TallinnLV_lihtsustatud_manual_asutuse_juhataja_ doc

Microsoft Word - TallinnLV_lihtsustatud_manual_asutuse_juhataja_ doc Tallinna Linnavalitsuse sõnumisaatja kasutusjuhend asutuse juhatajale Sisukord 1. Süsteemi sisenemine...2 2. Parooli lisamine ja vahetamine...2 3. Ametnike lisamine ametiasutuse juurde...2 4. Saatjanimede

Rohkem

Taskuprinter KASUTUSJUHEND

Taskuprinter KASUTUSJUHEND Taskuprinter KASUTUSJUHEND Täname, et ostsite taskuprinteri Polaroid Mint. Käesoleva kasutusjuhendi eesmärk on anda teile juhiseid toote ohutuks kasutamiseks ja et see ei kujutaks endast kasutajale mingit

Rohkem

CSS juhend

CSS juhend Lehekülg 1/5 31.12.2012 21:11 CSS (Cascading Style Sheets) CSS on keel kujunduse loomiseks veebidokumentidele. Tänases praktikumis rakendame CSS-i veebidokumendile, kasutades programmi Dreamweaver. Töö

Rohkem

Microsoft Word - TM70_SP-MG_kasutusjuhend.docx

Microsoft Word - TM70_SP-MG_kasutusjuhend.docx TM70 Touch-i kasutusjuhend Süsteemid: Magellan ja Spectra SP Põhiekraan Kuupäev/kellaaeg Välis-/sisetemperatuur Süsteemi olek Tsoonid Menüü Info OneScreen Monitoring SpotOn Locator Slaidiesitus Paanika-häire

Rohkem

EBSCO täistekstiandmebaaside kasutamine Otsingu sooritamiseks: 1. Logi sisse 2. Vali EBSCOhost Web 3. Seejärel vali andmebaas, milles soovid otsingut

EBSCO täistekstiandmebaaside kasutamine Otsingu sooritamiseks: 1. Logi sisse 2. Vali EBSCOhost Web 3. Seejärel vali andmebaas, milles soovid otsingut EBSCO täistekstiandmebaaside kasutamine Otsingu sooritamiseks: 1. Logi sisse 2. Vali EBSCOhost Web 3. Seejärel vali andmebaas, milles soovid otsingut sooritada. Andmebaasid on temaatilised. Koolitööde

Rohkem

Ülaveeris

Ülaveeris SÕIDUKI PILDISTAMISE JUHEND Sõiduki pildistamisel tuleb järgida allpool esitatud nõudeid. Nõutavate fotode näidised on juhendis. 1. Üldnõuded 1.1. Peale sõiduki tuleb fotol jäädvustada ka fotode saatmise

Rohkem

SQL

SQL SQL Teine loeng Mõtelda CREATE TABLE ( { INTEGER VARCHAR(10)} [ NOT NULL] ); Standard SQL-86 (ANSI X3.135-1986), ISO võttis üle 1987 SQL-89 (ANSIX3.135-1989) SQL-92 (ISO/IEC 9075:1992)

Rohkem

Pealkiri

Pealkiri Andmebaasid II praktikum Andmebaaside administreerimine Andmete sisestamine KESKKOND, KASUTAJAD, ÕIGUSED Mõisted Tabelid, vaated, trigerid, jpm on objektid Objektid on grupeeritud skeemi Skeemid moodustavad

Rohkem

Funktsionaalne Programmeerimine

Funktsionaalne Programmeerimine Kõrvalefektid ja Haskell Kõik senised programmid on olnud ilma kõrvalefektideta; so. puhtalt funktsionaalsed. Programmi täitmise ainsaks efektiks on tema väartus. Osade ülesannete jaoks on kõrvalefektid

Rohkem

Microsoft Word a. II kvartali täiendavad aruanded.doc

Microsoft Word a. II kvartali täiendavad aruanded.doc AS SEB Pank Grupp 2008. a. II kvartali täiendavad aruanded (vastavalt Eesti Panga Presidendi 21.12.2007.a. määrusele nr. 20) SEB Pank, bilanss 30.06.08 1501 1. Raha ja nõuded keskpankadele 5242.0 5242.0

Rohkem

Tiia Salm 2011 Online kirjastus CALAMÉO Calameo kujutab endast on-line kirjastust, mis võimaldab oma dokumente avaldada e-raamatuna tasuta. Failid (Pd

Tiia Salm 2011 Online kirjastus CALAMÉO Calameo kujutab endast on-line kirjastust, mis võimaldab oma dokumente avaldada e-raamatuna tasuta. Failid (Pd Online kirjastus CALAMÉO Calameo kujutab endast on-line kirjastust, mis võimaldab oma dokumente avaldada e-raamatuna tasuta. Failid (Pdf, Word, Excel, PowerPoint, Open Office) tuleb esmalt keskkonda üles

Rohkem

Page 1 of 5 Tehniline Allikas: Pereregistri Kasutusjuhend Sisukord 1 Töö rahvastikuregistri menetlustarkvaraga 1.1 RR menetlustarkvara töökoha riistvara ning andmesideühendus 1.2 Klienditarkvara installeerimisele

Rohkem

Microsoft Word a. I kvartali täiendavad aruanded.doc

Microsoft Word a. I kvartali täiendavad aruanded.doc AS SEB Pank Grupp 2009. a. I kvartali täiendavad aruanded (vastavalt Eesti Panga Presidendi 21.12.2007.a. määrusele nr. 20) Bilanss 31.03.09 1501 1. Raha ja nõuded keskpankadele 5809.7 5810.3 1503 2. Kauplemiseks

Rohkem

Microsoft Word - Mesi, kestvuskatsed, doc

Microsoft Word - Mesi, kestvuskatsed, doc MEEPROOVIDE KESTVUSKATSED Tallinn 2017 Töö nimetus: Meeproovide kestvuskatsed. Töö autorid: Anna Aunap Töö tellija: Eesti Mesinike Liit Töö teostaja: Marja 4D Tallinn, 10617 Tel. 6112 900 Fax. 6112 901

Rohkem

Kliinilise keemia uuringud, südamemarkerite uuringud lapsed Kompleksanalüüsi nimetus Analüüsi nimetus Lühend Referentsväärtused Vanus Sugu

Kliinilise keemia uuringud, südamemarkerite uuringud lapsed Kompleksanalüüsi nimetus Analüüsi nimetus Lühend Referentsväärtused Vanus Sugu Kliinilise keemia uuringud, südamemarkerite uuringud lapsed Analüüsi Alaniini aminotransferaas plasmas P-ALAT 7 17 a M/N < 37 U/L 1 6 a M/N < 29 U/L < 1 a M/N < 56 U/L Albumiin plasmas P-Alb 15 18 a M/N

Rohkem

laoriiulida1.ai

laoriiulida1.ai LAORIIULID LAORIIULID KAUBAALUSTE RIIULID , arhiiviriiulid - Lk.3 Liikuvad arhiiviriiulid - Lk.5 Laiad laoriiulid - Lk.11 Kaubaaluste riiulid - Lk.13 Drive-in riiulid - Lk.14 Konsool- ehk harudega riiulid

Rohkem

ДЕЛОВОЕ ОБЩЕНИЕ

ДЕЛОВОЕ ОБЩЕНИЕ Tõhusa ja kaasahaarava õppe korraldamine kõrgkoolis 1. Teema aktuaalsus 2. Probleemid 3. Küsitlusleht vastustega 4. Kämmal 5. Õppimise püramiid 6. Kuidas edasi? 7. Allikad 1. Vene keele omandamine on

Rohkem

Sotsiaalministri 17. septembri a määrus nr 53 Tervise infosüsteemi edastatavate dokumentide andmekoosseisud ning nende säilitamise tingimused ja

Sotsiaalministri 17. septembri a määrus nr 53 Tervise infosüsteemi edastatavate dokumentide andmekoosseisud ning nende säilitamise tingimused ja Sotsiaalministri 17. septembri 2008. a määrus nr 53 Tervise infosüsteemi edastatavate dokumentide andmekoosseisud ning nende säilitamise tingimused ja kord Lisa 2 Statsionaarse epikriisi andmekoosseis

Rohkem

EST_QIG_TEW-424UB(V3.1.1).cdr

EST_QIG_TEW-424UB(V3.1.1).cdr Lühike paigaldusjuhend TEW-424UB Sisukord Eesti... 1 1. Enne alustamist... 1 2. Kuidas paigaldada... 2 3. WiFi seadistamine... 4 Tõrkeotsing... 6 Version 12.05.2007 1. Enne alustamist Pakendi sisu TEW-424UB

Rohkem

Pealkiri

Pealkiri Eesti kui reisisiht 2011-2013 Eesti kui reisisihi tuntuse suurendamise tegevuste eesmärk: Programmi üldeesmärgiks on suurendada teadlikkust Eesti turismivõimalustest prioriteetsetel välisturgudel ning

Rohkem

ANDMEKAITSE INSPEKTSIOON Valvame, et isikuandmete kasutamisel austatakse eraelu ning et riigi tegevus oleks läbipaistev ISIKUANDMETE KAITSE EEST VASTU

ANDMEKAITSE INSPEKTSIOON Valvame, et isikuandmete kasutamisel austatakse eraelu ning et riigi tegevus oleks läbipaistev ISIKUANDMETE KAITSE EEST VASTU ANDMEKAITSE INSPEKTSIOON Valvame, et isikuandmete kasutamisel austatakse eraelu ning et riigi tegevus oleks läbipaistev ISIKUANDMETE KAITSE EEST VASTUTAV ISIK Juhend kehtestatakse isikuandmete kaitse seaduse

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Lühijuhend Turvaline juurdepääs, ühiskasutus ja salvestusruum failide jaoks. Rohkem võimalusi olenemata sellest, kus te asute! Logige oma Office 365 tellimusse sisse ja valige rakendusekäiviti kaudu SharePoint.

Rohkem

CPA4164 USB 2.0 kõrgekvaliteediline videoadapter KASUTUSJUHEND 1. PEATÜKK - Ülevaade 1.1 Tutvustus CPA4164 USB 2.0 videoadapter võimaldab teil arvutis

CPA4164 USB 2.0 kõrgekvaliteediline videoadapter KASUTUSJUHEND 1. PEATÜKK - Ülevaade 1.1 Tutvustus CPA4164 USB 2.0 videoadapter võimaldab teil arvutis CPA4164 USB 2.0 kõrgekvaliteediline videoadapter KASUTUSJUHEND 1. PEATÜKK - Ülevaade 1.1 Tutvustus CPA4164 USB 2.0 videoadapter võimaldab teil arvutisse laadida ja redigeerida erinevatest analoogvideo

Rohkem

DJI GOGGLES Kiirjuhend V1.0

DJI GOGGLES Kiirjuhend V1.0 DJI GOGGLES Kiirjuhend V1.0 DJI Goggles DJI Goggles on mugavad prillid, mis on disainitud mugavaks FPV lendamiseks DJI toodetega. Nad loovad ultra-kõrge kvaliteediga pildi, minimaalse viivitusega pikamaa

Rohkem

Microsoft Word ESMA CFD Renewal Decision Notice_ET

Microsoft Word ESMA CFD Renewal Decision Notice_ET ESMA35-43-1397 ESMA teade Teade hinnavahelepingute seotud ESMA toodetesse sekkumise otsuse pikendamise kohta 23. oktoober 2018 võttis Euroopa Väärtpaberiturujärelevalve (ESMA) vastu määruse (EL) nr 600/2014

Rohkem

Väljaandja: Regionaalminister Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst-terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: Redaktsiooni kehtivuse lõpp:

Väljaandja: Regionaalminister Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst-terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: Redaktsiooni kehtivuse lõpp: Väljaandja: Regionaalminister Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst-terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: 28.01.2005 Redaktsiooni kehtivuse lõpp: 09.06.2005 Avaldamismärge: RTL 2005, 13, 116 Elukoha

Rohkem

Kinnitatud dir kk nr 1.3/27-k PUURMANI MÕISAKOOLI ÕPILASTE KOOLI VASTUVÕTMISE ÜLDISED TINGIMUSED JA KORD NING KOOLIST VÄLJAARVAMISE KORD 1.

Kinnitatud dir kk nr 1.3/27-k PUURMANI MÕISAKOOLI ÕPILASTE KOOLI VASTUVÕTMISE ÜLDISED TINGIMUSED JA KORD NING KOOLIST VÄLJAARVAMISE KORD 1. PUURMANI MÕISAKOOLI ÕPILASTE KOOLI VASTUVÕTMISE ÜLDISED TINGIMUSED JA KORD NING KOOLIST VÄLJAARVAMISE KORD 1. ÜLDSÄTTED 1.1. Kord kehtestatakse Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse, välja kuulutatud Vabariigi

Rohkem

EID TARKVARA (v.1812 baasil)

EID TARKVARA (v.1812 baasil) EID tarkvara ülevaade V.18.12 baasil Dokumendi info Loomise aeg 21.01.2019 Tellija RIA Autor Urmas Vanem, OctoX Versioon 19.01 Versiooni info Kuupäev Versioon Muutused/märkused 21.01.2019 19.01/1 Avalik

Rohkem

MINISTRI KÄSKKIRI Tallinn nr Ministri käskkirja nr 164 Autokaubaveo komisjoni moodustamine ja töökorra kinnitamine muutmin

MINISTRI KÄSKKIRI Tallinn nr Ministri käskkirja nr 164 Autokaubaveo komisjoni moodustamine ja töökorra kinnitamine muutmin MINISTRI KÄSKKIRI Tallinn 03.04.14 nr 14-0104 Ministri 25.09.2006 käskkirja nr 164 Autokaubaveo komisjoni moodustamine ja töökorra kinnitamine muutmine Vabariigi Valitsuse seaduse paragrahvi 46 lõike 6,

Rohkem

Infopäeva päevakava 1. Meetme väljatöötamise üldised põhimõtted (Rahandusministeerium, Tarmo Kivi) 2. Taotlemine (Rahandusministeerium, Siiri Saarmäe)

Infopäeva päevakava 1. Meetme väljatöötamise üldised põhimõtted (Rahandusministeerium, Tarmo Kivi) 2. Taotlemine (Rahandusministeerium, Siiri Saarmäe) Infopäeva päevakava 1. Meetme väljatöötamise üldised põhimõtted (Rahandusministeerium, Tarmo Kivi) 2. Taotlemine (Rahandusministeerium, Siiri Saarmäe) 3. Nõuded energiaauditile (Teet Tark) Energiatõhususe

Rohkem

Suunised Euroopa turu infrastruktuuri määruse (EMIR) kohaste kesksetele vastaspooltele suunatud protsüklilisusvastaste tagatismeetmete kohta 15/04/201

Suunised Euroopa turu infrastruktuuri määruse (EMIR) kohaste kesksetele vastaspooltele suunatud protsüklilisusvastaste tagatismeetmete kohta 15/04/201 Suunised Euroopa turu infrastruktuuri määruse (EMIR) kohaste kesksetele vastaspooltele suunatud protsüklilisusvastaste tagatismeetmete kohta 15/04/2019 ESMA70-151-1496 ET Sisukord I. Reguleerimisala...

Rohkem

ESF VAHENDITEST RAHASTATAVA TÄISKASVANUTE TÄIENDUSKOOLITUSE ÕPPEKAVA 1. Üldandmed Õppeasutus: Õppekava nimetus: (venekeelsetel kursustel nii eesti kui

ESF VAHENDITEST RAHASTATAVA TÄISKASVANUTE TÄIENDUSKOOLITUSE ÕPPEKAVA 1. Üldandmed Õppeasutus: Õppekava nimetus: (venekeelsetel kursustel nii eesti kui ESF VAHENDITEST RAHASTATAVA TÄISKASVANUTE TÄIENDUSKOOLITUSE ÕPPEKAVA 1. Üldandmed Õppeasutus: Õppekava nimetus: (venekeelsetel kursustel nii eesti kui vene keeles): Õppekavarühm: (täienduskoolituse standardi

Rohkem

Statistikatarkvara

Statistikatarkvara Sissejuhatus statistika erialasse, sissejuhatus matemaatika erialasse, 20. september 2018 Statistikatarkvara põgus ülevaade Krista Fischer Statistikatarkvara kategooriad Võib jagada mitut moodi: Tarkvara,

Rohkem

B120_10 estonian.cdr

B120_10 estonian.cdr Alati seal, et teid aidata Registreerige oma toode ja otsige abi koduleheküljelt www.philips.com/welcome B120 Beebimonitor Küsimus? Kontakteeruge Philipsiga Eestikeelne kasutusjuhend 2 Valgussensor USB

Rohkem

(Microsoft Word - RIIGIHANKE \360\345\354\356\355\362 \357\356\346\344\342\345\360\345\351,18.doc)

(Microsoft Word - RIIGIHANKE \360\345\354\356\355\362 \357\356\346\344\342\345\360\345\351,18.doc) Kinnitan:.. J.Nikitin Kooli direktor 06.02.2018.a HANKIJA: SILLAMÄE KANNUKA KOOL Ремонт противопожарных дверей в здании школы Sillamäe Kannuka Kool,Geologia tn 13. HANKEDOKUMENDID EHITUSTÖÖD 1 SISUKORD

Rohkem

Eetika kui tulevikuvaluuta tarbimiskeskkonnas!? Dr. Mari Kooskora Dotsent, EBS Ärieetikakeskuse juhataja Pilt: Mari Kooskora Sügis

Eetika kui tulevikuvaluuta tarbimiskeskkonnas!? Dr. Mari Kooskora Dotsent, EBS Ärieetikakeskuse juhataja Pilt:   Mari Kooskora Sügis Eetika kui tulevikuvaluuta tarbimiskeskkonnas!? Dr. Mari Kooskora Dotsent, EBS Ärieetikakeskuse juhataja Pilt: www.aaii.com Mari Kooskora Sügis 2013 1 Pisut taustast (EPL, H. Mets, nov 2005) Mari Kooskora

Rohkem

3-15-aastaste erivajadustega laste abivajaduse hindamise töövahend A. ÜLDANDMED (LAPS ja LEIBKOND) Isikukood Sünniaeg (PP/KK/AAAA) täita juhul, kui is

3-15-aastaste erivajadustega laste abivajaduse hindamise töövahend A. ÜLDANDMED (LAPS ja LEIBKOND) Isikukood Sünniaeg (PP/KK/AAAA) täita juhul, kui is 3-15-aastaste erivajadustega laste abivajaduse hindamise töövahend A. ÜLDANDMED (LAPS ja LEIBKOND) Isikukood Sünniaeg (PP/KK/AAAA) täita juhul, kui isikukood ei ole teada Ees- ja perekonnanimi Sugu Vanus

Rohkem

SUUNISED, MIS KÄSITLEVAD SELLISEID TESTE, LÄBIVAATAMISI VÕI TEGEVUSI, MIS VÕIVAD VIIA TOETUSMEETMETE RAKENDAMISENI EBA/GL/2014/ september 2014 S

SUUNISED, MIS KÄSITLEVAD SELLISEID TESTE, LÄBIVAATAMISI VÕI TEGEVUSI, MIS VÕIVAD VIIA TOETUSMEETMETE RAKENDAMISENI EBA/GL/2014/ september 2014 S EBA/GL/2014/09 22. september 2014 Suunised, mis käsitlevad selliseid teste, läbivaatamisi või tegevusi, mis võivad viia pankade finantsseisundi taastamise ja kriisilahenduse direktiivi artikli 32 lõike

Rohkem

Lisa 2 Töökohapõhise õppe rakendamise kord Tallinna Lasnamäe Mehaanikakoolis 1. Üldsätted Õppekorralduseeskiri Kinnitatud dir kk 1-4/11 1.1

Lisa 2 Töökohapõhise õppe rakendamise kord Tallinna Lasnamäe Mehaanikakoolis 1. Üldsätted Õppekorralduseeskiri Kinnitatud dir kk 1-4/11 1.1 Lisa 2 Töökohapõhise õppe rakendamise kord Tallinna Lasnamäe Mehaanikakoolis 1. Üldsätted 1.1. Käesoleva korra aluseks on haridus- ja teadusministri 20.12.2013 määrus nr 39 Töökohapõhise õppe rakendamise

Rohkem

Microsoft Word - EHR.docx

Microsoft Word - EHR.docx earvekeskus E-ARVE TELLIMUSTE JUHEND 1 Sisukord E-arvete tellimused... 3 Klientide tellimused... 3 E-arve tellimuse lisamine... 3 E-arve tellimuse muutmine... 9 Minu tellimused... 10 Minu tellimuse sisestamine...

Rohkem

Pealkiri

Pealkiri E-ga edasi! Tiia Ristolainen Tartu Ülikooli elukestva õppe keskuse juhataja 26.09.2013 E-kursuste arv Tartu Ülikoolis BeSt programmi toel TÜ-s loodud e-kursuste arv ja maht BeSt programmi toel TÜ-s loodud

Rohkem

EE-macbook-retina-12-early2015-qs.indd

EE-macbook-retina-12-early2015-qs.indd Kiirjuhend Tervita oma MacBooki. Alustame. Maci käivitamiseks vajuta toitenuppu ning rakendus Setup Assistant annab sulle mõned lihtsad juhised, kuidas arvuti töökorda seada. See aitab sul Wi-Fi võrku

Rohkem

untitled

untitled et Raketise eksperdid. Kaarraketis Framax Xlife Raamraketis Framax Xlife Informatsioon kasutajale Instruktsioon paigaldamiseks ja kasutamiseks 9727-0-01 Sissejuhatus tus Sissejuha- by Doka Industrie GmbH,

Rohkem

est_002575_DM-FC indd

est_002575_DM-FC indd (Estonian) DM-FC0001-00 Edasimüüja juhend FC-M820 / FC-M825 SM-BB71 / SM-CR82 OLULINE MÄRKUS See edasimüüja juhend on mõeldud eelkõige professionaalsetele jalgrattamehaanikutele. Kasutajad, kes ei ole

Rohkem

SG kodukord

SG kodukord Saue Gümnaasium Koostaja: Robert Lippin Lk 1 / 5 KOOLI VASTUVÕTMISE JA VÄLJAARVAMISE TINGIMUSED JA KORD 1. ÜLDPÕHIMÕTTED 1.1. Põhikooli õpilaseks võetakse vastu kõik selleks soovi avaldavad koolikohustuslikud

Rohkem

HAJUSSÜSTEEMID HAJUSSÜSTEEMID Kaugprotseduurid IDL kompileerimine ONCIDLnäide CORBAIDLnäide MIDLnäide DCERPCmuidomadusi XML-RPC JSON-RPC REST document

HAJUSSÜSTEEMID HAJUSSÜSTEEMID Kaugprotseduurid IDL kompileerimine ONCIDLnäide CORBAIDLnäide MIDLnäide DCERPCmuidomadusi XML-RPC JSON-RPC REST document Kaugprotseduurid IDL kompileerimine ONCIDLnäide CORBAIDLnäide MIDLnäide DCERPCmuidomadusi XML-RPC JSON-RPC REST document.idl IDL kompilaator document_cstub.o document.h document_sstub.o #include document_client.c

Rohkem

KINNITATUD Tartu Ülikooli rektori 4. septembri a käskkirjaga nr 13 (jõustunud ) MUUDETUD Tartu Ülikooli rektori 27. novembri a k

KINNITATUD Tartu Ülikooli rektori 4. septembri a käskkirjaga nr 13 (jõustunud ) MUUDETUD Tartu Ülikooli rektori 27. novembri a k KINNITATUD Tartu Ülikooli rektori 4. septembri 2013. a käskkirjaga nr 13 (jõustunud 04.09.2013) MUUDETUD Tartu Ülikooli rektori 27. novembri 2014. a käskkirjaga nr 39 (jõustub 01.01.2015) Diplomite, residentuuri

Rohkem