SÕIDUKITE RENTIMISE JA TEENUSTE OSUTAMISE TINGIMUSED

Suurus: px
Alustada lehe näitamist:

Download "SÕIDUKITE RENTIMISE JA TEENUSTE OSUTAMISE TINGIMUSED"

Väljavõte

1 SÕIDUKITE RENTIMISE JA TEENUSTE OSUTAMISE TINGIMUSED 1. ÜLDSÄTTED 1.1. Alljärgnevad Eesti seaduste alusel asutatud äriühingu Electric Beast Global OÜ (registrikoodiga , registreeritud asukohaga Pärnu maantee 148, Tallinn; edaspidi Beast ) Sõidukite rentimise ja teenuste osutamise tingimused (edaspidi tingimused ) määravad kindlaks Beasti Mobiilirakenduse (määratletud allpool) ja Veebisaidi (määratletud allpool) Kasutajaks (määratletud allpool) registreerumise ja elektriautode kasutamise korra, sõidukite kasutamise tingimused ja vastutuse ning vaidluste lahendamise protseduuri Enne Beasti pakutavate Teenuste (määratletud allpool) kasutamist peab Kasutaja täitma järgmised nõuded Kasutaja peab siinsed tingimused hoolikalt läbi lugema, neist aru saama ja nendega nõustuma. Nõusolekut saab anda mitut moodi: klõpsates Beasti Mobiilirakenduses Kasutajaks registreerumisel nuppu Nõustu, nõustudes Beasti Veebisaidil renditingimustega või allkirjastades digitaalselt (tarkvara DigiDoc või DocuSign abil) Sõidukite rentimise ja teenuste osutamise tingimused. Selguse mõttes olgu öeldud, et Kasutaja kinnitab Mobiilirakenduses Kasutajaks registreerudes või teenuseid kasutama hakates, et kogu talle esitatud teave on selge ja arusaadav ning ta nõustub nende tingimustega. Kui Kasutaja nende tingimustega ei nõustu, ei saa ta teenuseid kasutada Samuti peab Kasutaja esitama Beastile need isikuandmed, sellise teabe ja need dokumendid, mida Beast temalt küsib Juhul, kui Kasutajal on siinsete tingimuste või teenuste kasutamise kohta küsimusi, võib ta Beastiga ühendust võtta e-posti aadressil info@beast.rent või telefoninumbril Siinsed tingimused moodustavad Beasti ja Kasutaja vahel Beasti pakutavate teenuste kasutamiseks õiguslikult siduva lepingu. Kasutajal on õiguslik suhe ainult Beastiga ning ta on teadlik sellest, et Beast ei ole mingil moel seotud ettevõttega Tesla, Inc. (varasemalt nimega Tesla Motors). 2. TÕLGENDAMINE JA TERMINID 2.1. Kui selgesõnaliselt pole öeldud muudmoodi või kontekstis ei ilmne teisiti, on järgmistel terminitel ja väljenditel selle lepingu tingimustes allpool esitatud tähendus Põhiteenustasu teenustasu, mida makstakse Sõiduki kasutamise perioodi iga minuti eest. Teenustasu makstakse vastavalt Mobiilirakenduses ja/või Veebisaidil esitatud hinnakirjale Laadimiskaardid laadimiskaart (kaardid) ja laadimiskiibid, mida kasutatakse Sõiduki laadimiseks Laadimisseade laadimiskaablid või laadimisadapterid, mida kasutatakse Sõiduki laadimiseks.

2 Kindlustustingimused Sõiduki kindlustanud kindlustusseltsi kindlustingimused, mis on saadaval Mobiilirakenduses või Veebisaidil Kilomeetritasu teenustasu, mida makstakse iga kilomeetri eest, kui ühe päeva (24 tundi) kohta ettenähtud läbisõidulimiit (vastavalt Mobiilirakenduses ja Veebisaidil näidatud informatsioonile) on ületatud. Kilomeetritasu makstakse vastavalt Mobiilirakenduses ja/või Veebisaidil esitatud hinnakirjale Mobiilirakendus nutitelefonidele, tahvelarvutitele ja teistele mobiilseadmetele mõeldud rakendustarkvara, mille kaudu toimub Sõidukite broneerimine, avamine, lukustamine ja muud toimingud seoses Sõidukite kasutamise ja kasutamisega Üleandmisala parkla, kust Kasutaja saab Sõiduki kätte ja/või kuhu Kasutaja Sõiduki tagastab. Lubatud üleandmisalade loetelu tehakse kättesaadavaks Mobiilirakenduses ja Veebisaidil Pool nii iga Kasutaja kui ka Beast Kasutuskoht koht, kus Sõidukit kasutatakse Privaatsuspoliitika tähendab Beasti privaatsuspoliitikat, mis on saadaval Mobiilirakenduses või Veebisaidil Teenustasu igasugune teenuste eest makstav tasu, sealhulgas Põhiteenustasu, Kilomeetritasu (kui see on kohaldatav) ja Sõiduki broneeringu ennetähtaegse tühistamise tasu. Mis tahes teenustasu makstakse vastavalt Mobiilirakenduses ja/või Veebisaidil esitatud hinnakirjale Teenused teenused, mida Beast pakub Kasutajatele, sealhulgas Mobiilirakenduse ja Veebisaidi kaudu osutatavad Sõidukirendi teenused Liikluseeskirjad kõik kohaldatavad seadused, mis reguleerivad Sõidukite kasutamist, sealhulgas igasugused liikluseeskirjad ja liiklusohutuseeskirjad Kasutaja isik, kes kasutab Beasti Mobiilirakendust ja/või Beasti pakutavaid teenuseid Lisakasutaja kõik teised, kelle Kasutaja on lisanud pärast verifitseerimist ja kinnitamist samuti Sõidukit kasutama Sõiduk täiselektrilise veoajamiga elektrisõiduk, mille Beast annab ajutiselt Kasutaja valdusse ja kasutusse vastavalt selle lepingu tingimustele Sõidukisüsteem Sõidukisse paigaldatud süsteem (sh valverežiim, mille Beast saab kaugjuhtimise teel aktiveerida), mis registreerib Sõiduki asukoha ja selle ümbruse, Sõidukiga läbitud vahemaa, Sõiduki kasutamise aja ja muud Sõiduki ja selle kasutamisega seotud andmed ning edastab need Beastile Sõiduki kasutamise periood ajavahemik alates hetkest, kui Kasutaja teeb Sõiduki lukust lahti või võtab selle üleandmisalalt, kuni hetkeni, kui Kasutaja viib Sõiduki üleandmisalale tagasi või lukustab selle Veebisait Beasti Veebisait aadressil ja kõik selle alamdomeenid. 2 (21)

3 Beast Bucks Mobiilirakendusele spetsiifiline sõidukrediit, mida on võimalik kasutada vaid Beast Mobiilirakendusega seotud teenuste eest tasumiseks. Beast Bucks sõidukrediiti ei maksta välja ning seda ei ole võimalik kasutada maksevahendina väljaspool Mobiilirakenduse teenuseid Beast Bucks i tingimused Beasti poolt välja antud Beast Bucks i tingimusi, mis on saadaval Mobiilirakenduses või Veebisaidil Siinsetes tingimustes esitatud loetelud, millele eelneb sõna sealhulgas, on näitlikud ega ole lõplikud Kasutaja kohustus millegi tegemisest hoiduda hõlmab ühtlasi kohustust keelata selle tegemine ka teistel Selles lepingus on pealkirju kasutatud ainult viitamise lihtsustamiseks ning need ei piira ega mõjuta mingil muul viisil lepingu tingimuste tähendust ega tõlgendamist. 3. KASUTAJA REGISTREERIMINE MOBIILIRAKENDUSES 3.1. Kasutaja saab õiguse Beasti pakutavaid teenuseid kasutada alles pärast Mobiilirakenduses või Veebisaidil registreerumist, kõigi Beasti küsitud isikuandmete, muu teabe ja vajalike dokumentide esitamist ning siinsete tingimustega nõustumist Mobiilirakenduses või Veebisaidil registreerumisel esitab Kasutaja oma telefoninumbri, millest saab tema identifitseerimisnumber ja mida ta kasutab edaspidi sisselogimiseks Kui Kasutaja soovib teenuseid kasutada, peab ta (i) olema Sõiduki kasutamise kohas kehtivate seaduste järgi täisealine füüsiline isik ja (ii) omama kehtivat juhiluba, mille on välja andnud Euroopa Liidu liikmesriigi, Islandi, Liechtensteini, Norra, Ühendkuningriigi, Ameerika Ühendriikide, Šveitsi Konföderatsiooni või Kanada asjaomane ametiasutus ning mille alusel on Kasutajal lubatud Sõidukit iseseisvalt juhtida. Peale selle peab Kasutaja esitama Beastile fotod oma näost ja juhiloast, et Beast saaks veenduda Kasutaja sarnasuses juhiloal kujutatud isikuga ja kontrollida juhiloa kehtivust. Selle protseduuri võib teostada kolmandast isikust teenuseosutaja (näiteks Veriff) vastavalt Mobiilirakenduses kehtestatud menetluskorrale. Kolmanda isiku teenusepakkuja kasutamise suhtes kohaldatakse privaatsuseeskirju. Kasutajalt võib Beasti teenuste kasutamiseks nõuda kolmanda osapoole teenusepakkuja tingimuste aktsepteerimist Kui Kasutaja ei esita oma isikuandmeid või esitab valed või ebatäpsed isikuandmed, siis on Kasutaja registreering kehtetu. Kasutaja tasub valede või ebatäpsete isikuandmete esitamisel Beastile leppetrahvi summas 1500 eurot ja hüvitab Beastile igasuguse muu kahju, mis on tekkinud valede või ebatäpsete isikuandmete esitamise tagajärjel Pärast seda, kui Beast on Kasutaja tuvastamiseks ja esitatud teabe kontrollimiseks kõik vajalikud protseduurid läbi viinud, annab ta Kasutajale ajutise õiguse Sõidukit kasutada ning Kasutaja kohustub Sõidukit kasutama vastavalt selle lepingu tingimustele ja tasuma selle eest ettenähtud teenustasu Kui Kasutaja on end Mobiilirakenduses registreerinud, antakse talle Mobiilirakendusse sisselogimise juurdepääs, mille tulemusena saab ta kasutada Mobiilirakenduse kaudu 3 (21)

4 pakutavaid teenuseid. Mobiilirakenduses sisselogimist võimaldavad andmed on Kasutaja isiklikud andmed ja tal ei ole lubatud neid kellelegi teisele avaldada Kui sisselogimist võimaldavad andmed lähevad kaotsi või saavad kättesaadavaks kolmandatele isikutele, tuleb Kasutajal sellest Beasti punktis 1.3 esitatud kontaktandmetel viivitamata teavitada. Kui Beast Kasutajalt vastava teate saab, tõkestab ta Kasutaja ligipääsu Mobiilirakendusse. Igasuguse Kasutajale endale ja/või Beastile põhjustatud kahju, mis on tekkinud enne seda, kui Kasutaja on Beastile vastava teate edastanud, kannab Kasutaja Kasutajal on keelatud omada Mobiilirakenduses rohkem kui ühte kontot, et tagada selge ja kontrollitav identiteet ning kooskõla Teenustega Kasutaja on kohustatud teavitama Beasti kõigist oma isikuandmete (sh eesnimi, perekonnanimi, aadress, isikukood, sünniaeg) ja juhiloaga seotud muudatustest, enne kui jätkab teenuste kasutamist. Igasuguse Kasutajale endale ja/või Beastile põhjustatud kahju, mis on tekkinud enne seda, kui Kasutaja on Beastile vastava teate edastanud, kannab Kasutaja. 4. SÕIDUKI KASUTAMISE ÜLDTINGIMUSED JA VASTUTUS 4.1. Beast rakendab kõiki vajalikke abinõusid, et tagada Sõiduki korrasolek ja sõiduvalmidus Neid Sõiduki puudusi, mis liiklusohutust ei kahjusta või Sõidukit ennast lühemas plaanis ei mõjuta, ning puudusi, mis ei ole tekkinud Beasti-poolse Sõiduki vale hoolduse tagajärjel, ei loeta puudusteks Kasutaja peab Sõidukiga ümber käima ettevaatliku ja hoolika omanikuna ning kasutama Sõidukit sihtotstarbeliselt vastavalt käesoleva lepingu tingimustes sätestatule Kasutaja peab järgima Sõiduki tootja esitatud Sõiduki kasutamise nõudeid, mis on kirjas Sõiduki kasutusjuhendis (seda hoitakse Sõidukis), ning käesoleva lepingu jaotisi 4 ja 5, asukohariigi liikluseeskirju, Kindlustustingimusi ja muudes asukohariigi kehtivates seadustes sisalduvaid nõudeid. Kasutaja peab järgima ka muid Sõiduki kasutamise nõudeid, mida ei ole siin nimetatud, kuid mida peetakse seda tüüpi vara kasutamisel tavapäraseks Kui Sõiduk saab kahjustada, hävib, läheb katki, kaob (sealhulgas konfiskeeritakse) või muutub muul viisil kasutamatuks või kui esineb muid asjaolusid, mis takistavad Sõiduki kasutamist, teavitab Kasutaja sellest vastavalt punktile 1.3 viivitamata Beasti ja vajaduse korral ka vastavat ametiasutust (näiteks politseid, tuletõrjet). Eelmises lauses kirjeldatud teate Beastile ja vajaduse korral vastavale ametiasutusele edastamata jätmise korral tuleb Kasutajal tasuda leppetrahv summas 1500 eurot Kasutaja kasutab Sõidukit isiklikult, välja arvatud juhul, kui Sõiduki kasutamiseks on lisatud, kontrollitud ja kinnitatud lisakasutaja. Ta ei tohi Sõidukit edasi rentida, seda teisele isikule üle anda ega lubada seda teisel isikul kasutada ilma Beasti eelneva kirjaliku selgelt kinnitatud nõusolekuta. Selguse mõttes olgu öeldud, et Kasutaja vastutab mis tahes kahju eest, mille on tekitanud Sõiduki kasutamise ajal Sõidukit loata juhtinud isik, ja hüvitab Beastile selle kahju. 4 (21)

5 4.7. Kasutaja vastutab Sõiduki eest kogu Sõiduki kasutamise aja vältel, sõltumata Kasutuskohast. Sõiduki kasutamise ajal lasub vastutus Sõiduki kui suurema ohu allika valdamise eest Sõiduki Kasutajal Kasutaja ei vastuta Sõiduki (i) selliste puuduste eest, mis ilmnevad Sõiduki kasutamise ajal ja mille on põhjustanud mõni teine isik, kes on Sõidukit varem kasutanud (tingimusel, et Kasutaja on Beasti sellest puudusest vastavalt punktile 5.4 teavitanud), ega (ii) mis tahes puuduste eest, mis tulenevad Sõiduki tavapärasest kulumisest siis, kui Kasutaja teavitab nendest puudustest Beasti viivitamata punktis 1.3 nimetatud kontaktandmetel ja järgib Beasti antud juhiseid Kui Sõiduk saab Sõiduki kasutamise ajal mis tahes põhjusel kahjustada, hävib või kaob (sealhulgas konfiskeeritakse) või kui mingisugune Sõiduki osa saab mis tahes põhjusel kahjustada, hävib või kaob, on Kasutaja kohustatud tasuma Beastile leppetrahvi summas kuni 600 eurot, juhul kui Sõiduki kindlustanud kindlustusselts tekkinud kahju ei hüvita. Lisaks on Kasutaja kohustatud Beastile hüvitama kahju, mis ületab leppetrahvi summa ja kõik kahjustused, mida kindlustusselts ei kata (kindlustusseltsi poolt hüvitamatute kahjude ja kahjustuste summate lisandub omavastutus summas 1000 eurot). See, mis põhjusel otsustab kindlustusselts jätta kindlustushüvitise välja tasumata (sealhulgas omavastutus, kindlustuslepinguga katmata sündmus), ei mõjuta kuidagi Kasutaja kohustust hüvitada Beastile kahju vastavalt eelmises lauses sätestatule. Järgmistel juhtudel on kindlustusseltsil õigus nõuda Kasutajalt kindlustushüvitise tagasimaksmist: Sõiduk saab kahjustada ajal, kui seda kasutab keegi teine kui Kasutaja (välja arvatud juhul, kui Beast on andnud selleks eelneva kirjaliku nõusoleku vastavalt punktis 4.6 sätestatule); Sõiduk saab kahjustada ja Sõiduki juht lahkub sündmuskohalt enne politsei või muu pädeva ametivõimu saabumist, juhul kui vastava ametivõimu kohaletulek sündmuskohta on kehtivate seaduste alusel nõutav; Sõiduk varastatakse või hävitatakse, kui selle aknad, katus või katuseluuk on jäetud avatuks või uksed jäetud lukustamata; Sõiduk saab kahjustada ajal, kui Sõidukit kasutaval isikul või Kasutajal ei ole punktis 3.3 sätestatud asjakohase asutuse kehtivat juhiluba või kui Kasutaja pole andnud Beastile kontrollimiseks oma kehtivat juhiluba; Sõidukit kahjustatakse liikluseeskirjade rikkumise tagajärjel Kui Sõiduk muutub Sõiduki kasutamise perioodil määrdunumaks, kui see tavapärase kasutamise käigus (seest või väljast) muidu oleks, on Kasutaja kohustatud tasuma Beastile leppetrahvi vastavalt kulule, mille määrab puhastusteenuse pakkuja Kasutaja on täielikult vastutav selle lepingu tingimuste, liikluseeskirjade ja muude kehtivate seaduste rikkumise eest, aga ka Sõiduki kasutamise ajal kolmandatele isikutele tekitatud kahju eest. Kui Kasutaja kasutab Sõidukit ebasobival viisil, sealhulgas rikub selle lepingu tingimusi, liikluseeskirju ja muid kehtivaid seadusi, ning see toob Beastile kaasa kulutusi või kahju (sealhulgas kohustus maksta maksu, tasuda ametiasutustele või kolmandatele isikutele trahv), on Kasutaja kohustatud need kulutused või kahju täies ulatuses hüvitama. Vastavalt kehtivatele seadustele võib Beast edastada talle 5 (21)

6 kättesaadavad Kasutaja isikuandmed ametiasutustele ja kohtutäituritele, et need saaksid Kasutajalt sisse nõuda vajalikud maksed, maksud, trahvid ja muud sarnased tasud Kui Kasutaja ei järgi selle lepingu tingimusi, rikub neid või ei järgi neid nõuetekohaselt, siis on ta kohustatud Beasti nõudmisel tasuma talle leppetrahvi summas kuni 2000 eurot, välja arvatud juhul, kui siinsetes tingimustes on konkreetse rikkumise korral ette nähtud muu kahjuhüvitamise viis Kui Beast ei taga Kasutajale nõuetekohast teenuste osutamist (näiteks ei asu Sõiduk kindlaksmääratud üleandmisalal, ei ole töökorras või ei saa seda kasutada), siis pärast seda, kui Kasutaja on Beasti neist asjaoludest vastavalt punktile 1.3 telefoni teel teavitanud, toimib Beast Kasutaja valikul järgmisel viisil: (i) hüvitab Kasutaja ühe taksosõidu kulud, milles on telefonitsi kokku lepitud ja mis ei ületa Mobiilirakenduses nimetatud summat, või (ii) toimetab hiljemalt kolme tunni jooksul Kasutajani asendussõiduki. Selguse mõttes olgu öeldud, et Beast ei vastuta ühegi muu kulutuse ega mis tahes muu kahju eest, mida Kasutaja on selliste asjaolude tõttu kandnud Beast ei vastuta kahju eest, mida Kasutaja on kandnud oma oskamatusest Sõidukit õnnetuse korral käsitseda või muudel Beasti kontrolli alt väljas olevatel põhjustel Arvestades kohaldatavates seadustes sätestatut, ei vastuta Beast mitte mingisuguse kahju eest, mille on põhjustanud kolmandad isikud või mis on tekkinud Beastist sõltumatutel asjaoludel (sealhulgas häkkerirünnakud, tehnilised rikked, defektid, vead või viirused, mis mõjutavad Mobiilirakendust või Veebisaiti; Kasutajapoolne lepingu tingimuste rikkumine ja mis tahes ametiasutuste võetud meetmed) Beast vastutab ja on kohustatud Kasutajale hüvitama üksnes otsese rahalise kahju (seega ei kuulu hüvitamisele kaudne kahju ega saamata jäänud kasum) ning üksnes tingimusel, et selle kahju on Kasutajale tekitanud Beast kas tahtlikult või raske hooletuse tõttu. Beasti vastutust vähendatakse summa võrra, mis vastab kahjule, mille Kasutaja oleks saanud mõistlike jõupingutuste abil ise ära hoida Kui Kasutaja ei saa teenuseid õigesti kasutada, teavitab ta sellest Beasti punktis 1.3 nimetatud kontaktandmetel. Vaidlused püütakse lahendada poolte vastastikusel läbirääkimisel, mille käigus jõutakse kokkuleppele, või kehtivate seadustega ettenähtud korras. Teenustega seotud pretensioonid esitab Kasutaja kolme kuu jooksul alates teenuste kasutamise kuupäevast. Beast vastab Kasutaja nõuetele võimalikult kiiresti, kuid mitte hiljem kui 14 kalendripäeva jooksul alates nõude laekumise kuupäevast. Kui Kasutaja leiab, et Beast ei ole tema nõuet rahuldanud või on selle rahuldanud ainult osaliselt, on Kasutajal õigus pöörduda kohaliku tarbijakaitseameti poole. 5. SÕIDUKI KASUTAMISE ERITINGIMUSED 5.1. Sõiduki juhtimine alkoholi, narkootiliste ainete või muude psühhotroopsete ainete mõju all on keelatud. Samuti on Kasutajal keelatud Sõidukit juhtida ajal, kui ta on haige või väsinud või kui tema juhtimisviis võib ohustada ülejäänud liiklust. Kasutajal on lubatud juhtida ainult selle kategooria Sõidukit, mille juhtimiseks on tal juhiloa alusel õigus Sõiduki kasutamisel peab Kasutaja olema täiesti kaine (0,00 promilli) ega tohi olla psühhotroopsete ainete mõju all. Kui Kasutaja rikub punktis 5.1 või 5.2 esitatud mis tahes nõuet või lubab teisel isikul juhtida Sõidukit alkoholi, narkootiliste ainete või muude 6 (21)

7 psühhotroopsete ainete mõju all või rikub muul moel punkte 5.1 või 5.2, peab Kasutaja tasuma Beastile leppetrahvi summas 2500 eurot. Lisaks on Beastil õigus lõpetada koheselt Kasutajale teenuste osutamine (sealhulgas takistada Sõiduki kasutama hakkamist ja võtta Sõiduk tagasi) määramata ajaks Sõiduki salongi puhtana hoidmiseks ning juhi vahetu mõjukeskkonna turvalisuse säilitamiseks, on kaasreisijatel keelatud tarbida sõidukis alkoholi Beast sõidukiparki kuuluvad vaid täiselektrise veoajamiga sõidukid. Täiselektrise veoajamiga sõidukite akunäidikud on indikatiivsed, tegelik sõiduulatus sõltub aku eelsoojenduse määrast, ilmastikutingimustest (temperatuur ja vastutuul), teeoludest, teekatte korrast ning Kasutaja sõidustiilist (kiirus ja manöövrid) Sõidukit tohib kasutada ainult Eesti, Läti, Soome, Rootsi, Norra, Taani, Šveitsi ja Prantsusmaa territooriumitel. Punktis 5.5 esitatud piirangu rikkumise korral vastutab Kasutaja Sõidukile või kolmandatele isikutele tekitatud kahju eest täiel määral, muu hulgas tuleb tal kanda algsesse Üleandmisalale tagasi toomisega seotud kulud Teenuste osutamise käigus kasutab Beast Sõidukisüsteemi, et tagada Sõiduki kasutamine vastavalt käesolevatele tingimustele. Sõidukisüsteemi kasutamise suhtes kohaldatakse privaatsuseeskirju Alati enne Sõiduki kasutamist peab Kasutaja selle üle vaatama ja veenduma, et Sõidukil poleks selgelt nähtavaid kahjustusi. Mis tahes kahjustuse avastamise korral on Kasutaja kohustatud Beasti punktis 1.3 esitatud kontaktandmetel teavitama. Samuti on Kasutajal Mobiilirakenduses võimalus teha selgelt nähtavatest kahjustustest fotod Sõiduki välimusest kui ka salongi seest enne rendiga alustamist. Teavitamata jätmise korral loetakse puudused ilmnenuks Sõiduki kasutamise ajal ja Kasutajal tuleb nende eest vastutada Pärast sõitmist tagastab Kasutaja Sõiduki lubatud üleandmisalale Kasutaja on teadlik, et Sõiduki lukust avamine ja lukustamine võib sideteenuse pakkujast olenevalt aega võtta ning tal tuleb tasuda ka selle aja eest (see arvestatakse teenuse kasutamise aja sisse) Kasutaja tagastab Sõiduki sellises seisukorras, nagu see oli enne ülevõtmist, seejuures arvestatakse tavapärast kulumist. Sõiduki tavapärase kulumise kindlaksmääramisel järgivad pooled asjaomaste tööstusorganisatsioonide kehtestatud juhiseid. Sõltumata ülalöeldust ei hõlma tavaline kulumine järgmist: purunenud, deformeerunud või muul viisil mehaaniliselt või termiliselt kahjustatud osad; mittetöötavad seadmed ja mehhanismid; kere mõlgid, praod värvikihis ja selged kriimustused (mille korral värvikiht on kahjustunud kruntkihini välja); värvikihi kulumine Sõiduki tugeva pesemise ja/või muu puhastamise tagajärjel; ebakvaliteetne remont ja/või remondi käigus tekkinud kahjustused; 7 (21)

8 mõrad akendes või keres; kriimustused akendel või kerel, mis on tekkinud Sõiduki vale kasutamise ja/või puhastamise tagajärjel; salongi kahjustused, sealhulgas põletada saanud või määrdunud istmed, pagasiruumi katkised plastdetailid, katkised akende avamiseks mõeldud käepidemed; Tesla Performance-mudelite korral rehvide kulumine üle 1 millimeetri nädalas; ja kere geomeetria kahjustused Kui Kasutaja kahjustab Sõiduki rehvi, on ta kohustatud tasuma Beastile leppetrahvi summas 100 eurot iga kahjustatud rehvi eest. Juhul, kui rehvile tekitatud kahjustus on nii suur, et rehvi ei ole võimalik enam taastada, tuleb Kasutajal hüvitada Beastile kogu uue rehvi maksumus Kui Kasutaja kahjustab Sõiduki velge, on ta Tesla Model 3 Standard Range Plus rentimise korral kohustatud tasuma Beastile leppetrahvi summas 150 eurot iga kahjustatud velje eest; Tesla Model 3 Long Range ja Performance versioonide ning mudelite Tesla Model S ja Tesla Model X korral on iga kahjustatud velje eest ette nähtud leppetrahv summas 300 eurot Kui (i) Sõiduk läheb katki, (ii) armatuurlaual lülituvad sisse hoiatustuled, (iii) kuulda on kahtlast müra või (iv) esineb muid asjaolusid, mis takistavad Sõiduki ohutut kasutamist, peab Kasutaja Sõiduki kasutamise viivitamata lõpetama, teavitama Beasti punktis 1.3 esitatud kontaktandmetel ja tegutsema Beasti juhiste kohaselt Kui Sõiduk (i) varastatakse või (ii) saab liiklusõnnetuse või muude asjaolude tõttu kahjustada, peab Kasutaja sellest vastavalt punktile 1.3 Beasti ja vajaduse korral ka asjaomast ametiasutust (näiteks politseid, tuletõrjet) viivitamata teavitama, sh täitma liiklusõnnetuse protokolli ja tegema kõik muud toimingud, mis on vajalikud selleks, et ennetada või vähendada lisakahju tekitamist Sõidukile ja/või kolmandatele isikutele või varale. Eelmises lauses kirjeldatud teate Beastile ja vajaduse korral vastavale ametiasutusele edastamata jätmise korral tuleb Kasutajal tasuda leppetrahv summas 1500 eurot Kasutaja tagab, et pärast seda, kui Sõiduk on katki läinud või kui selle edasine kasutamine võib suurendada Sõidukile tekitatavat kahju või olla liiklusohtlik, siis Sõidukit enam ei kasutata Beastil on õigus paigaldada Sõidukile alkolukud (s.t hingeõhu kaudu alkoholisisalduse mõõtmise süsteem), mis takistavad Sõiduki käivitamist, kui juhil tuvastatakse alkoholi tarvitamise nähud. Kui alkolukud tuvastavad mis tahes alkoholi tarbimise taseme, siis teenust Kasutajale ei osutata. Selguse mõttes olgu öeldud, et kui alkolukud jätavad alkoholi tarvitamise nähud tuvastamata ja võimaldavad Sõiduki siiski käivitada, ei too see kaasa Kasutaja vastutusest vabanemist Kasutajal ei ole õigust kasutada Sõidukit järgmisel viisil: osaleda tegevustes, mis on Kasutuskoha seaduste alusel keelatud; 8 (21)

9 ületada korduvalt suurimat lubatud sõidukiirust enam kui 20 km/h kehtiva Liiklusseaduse alusel määratud piirangust vastavas Kasutuskohas; osaleda rallidel, katsesõitudel, mootorispordiüritustel ja muudel spordivõistlustel; sõita ringradadel ja muudel motospordiks mõeldud radadel, teedel või kompleksidel; lülitada välja Sõiduki veojõukontroll ja/või kasutada Sõidukit driftimiseks; vedada rohkem inimesi, kui on lubatud Sõiduki registreerimistunnistuses või tehnilises passis; vedada koormat, mis on raskem, kui on lubatud Sõiduki registreerimistunnistuses või tehnilises passis, või kasutada Sõidukit raske koorma (s.t raskete asjade) pidevaks veoks; lükata või pukseerida teisi Sõidukeid (sealhulgas haagiseid) või muid objekte; sõita maastikul või teedel, mis ei ole Sõidukile ette nähtud, sealhulgas teedel, mille pind võib kahjustada Sõiduki rehve, velgi, vedrustust või muid osi; transportida inimesi ärilistel tingimustel või kaubanduslikel vedudel (sh on keelatud kasutada Sõidukit taksoveoks, kullerteenuste teostamiseks, toidu kohaletoimetamiseks jms tegevusteks) ilma Beasti eelneva kirjaliku nõusolekuta; õppesõitu teha või sõitmist harjutada; vedada ohtlikke kaupu; vedada loomi muul viisil, kui siinsetes tingimustes on ette nähtud; või vedada korralikult kinnitamata esemeid Punktides kuni väljatoodud piirangute rikkumisel peab Kasutaja tasuma Beastile leppetrahvi summas 500 eurot, Sõiduki kahjustamise korral lisandub eraldiseisvalt omavastutus kindlustuse ees summas 1000 eurot ning muud kulud, mida Sõiduki kindlustanud kindlustusselts ei nõustu hüvitama Kasutaja tagab, et Sõidukis ei suitsetataks ja kõiki loomi veetakse ainult selleks ettenähtud transpordipuuris, mida saab oma rendi ajaks paluda ning mis seejärel paigutatakse Sõiduki pagasiruumi. Kui Sõidukis suitsetatakse või kui loomi ei veeta selleks ettenähtud kohas, on Kasutaja kohustatud Beastile tasuma leppetrahvi summas 300 eurot Sõidukit on lubatud pesta survepesuga vaid iseteeninduslikes käsipesulates, kus ei kasutata abrasiivseid vahendeid. Sõidukit ei ole lubatud viia automaatpesulasse, autopesutunnelitesse ega muudesse autopesulatesse, kus Sõiduki pesemiseks kasutatakse harju ja võimsaid survepesusüsteeme, mis võivad Sõiduki klaasaknaid -ja katust, väliskülgi, kaitse- või värvikihti kahjustada. Sellise piirangu rikkumisel peab Kasutaja tasuma Beastile leppetrahvi summas 400 eurot Kasutaja tagab, et Sõiduki akuindikaator ületab alati 40 kilomeetrit. Kui Sõiduki indikaator on langenud alla 40-kilomeetrise sõiduulatuse, on Kasutaja kohustatud viima Sõiduki 9 (21)

10 lähimasse laadimisjaama ja algatama laadimise. Juhul, kui Sõiduk tagastatakse vähem kui 40-kilomeetrise sõiduulatusega ega seata seda laadima, kohaldub leppetrahv summas 40 eurot. Kui Sõiduk tagastatakse ligikaudselt 40-kilomeetrise sõiduulatuse juures laadijasse, leppetrahvi ei kohaldu. Olukorras, kus rent lõpetatakse ning Sõiduk tagastatakse vähem kui 10-kilomeetrise sõiduulatusega akuindikaatoril, peab Kasutaja tasuma Beastile leppetrahvi summas 300 eurot sõltumata muudest asjaoludest Sõiduki keskkonsooli ekraani puhastamine muude toodete (sealhulgas keemiliste puhastusvahendite, niiskete salvrätikutega ja teiste märgvahenditega) on rangelt keelatud. Keskkonsooli puhastamine on lubatud vaid spetsiaalse kuiva mikrokiudlapiga, mida hoiustatakse Sõiduki kindalaekas Kasutaja tagab, et Sõiduki parkimisel mis tahes ajaks lülitatakse tuled ja meediasüsteem välja, aknad, katus ja katuseluuk suletakse ning uksed lukustatakse Sõidukit on keelatud parkida maa-alustes parklates ning muudes alades, kui nendes puudub mobiilandmeside või internetiühendus. Andmeside puudumisel ei ole võimalik Mobiilirakendusel luua ühendust Sõidukiga ning sellisel juhul on vajalik operatiivmeeskonna väljasõit, millega kaasneb leppetrahv vahemikus eurot vastavalt olukorra lahendamiseks kuluvale ajale ning väljasõidu kaugusele lähimast operatiivpunktist Sõidukisüsteemi andmeid mis tahes viisil lugeda, kopeerida, muuta või kustutada on rangelt keelatud, sealhulgas on keelatud välja lülitada Sõiduki veojõukontrolli või muuta sätteid driftimise jaoks. Selliste piirangute rikkumisel peab Kasutaja tasuma Beastile leppetrahvi summas 500 eurot, Sõiduki kahjustamise korral lisandub eraldiseisvalt omavastutus kindlustuse ees summas 1000 eurot ning muud kulud, mida Sõiduki kindlustanud kindlustusselts ei nõustu hüvitama Pärast igat sõitu tuleb Kasutajal Sõiduk üleandmisalale viia. Kasutaja on kohustatud tagama, et Sõidukit ei pargitaks kolmandatele isikutele ettenähtud parkimiskohtadele. Samuti ei tohi Sõidukit jätta kohtadesse, kus parkimine on liiklusmärkide või vastava teemärgistusega keelatud. Kasutaja vastutab liikluseeskirjade ja muude Sõiduki parkimist reguleerivate seaduste rikkumiste eest Kui Kasutaja pargib Sõiduki kasutamise ajal Sõiduki tasulisse parklasse, tasub ta parkimise eest nõuetekohaselt ise või hüvitab Beastile kõik sellega seotud kulutused. Kui Kasutaja ei ole parkimistasu nõuetekohaselt tasunud, on Kasutaja kohustatud tasuma Beastile leppetrahvi summas 15 eurot iga parkimistasu maksmisega viivitatud päeva eest. Sellise leppetrahvi summas maksmine Beastile ei vabasta Kasutajat parkimistasu maksmise kohustusest Sõiduki broneerimise kord Enne sõitma hakkamist tuleb Sõiduk broneerida. Sõiduk broneeritakse Mobiilirakenduse kaudu. Broneerimise aeg on näha siis, kui Sõiduk broneeritakse Beastil on õigus küsida broneeringu ennetähtaegse lõpetamise eest tasu Mobiilirakenduses ja/või Veebisaidil esitatud hinnakirjas ettenähtud summas. 10 (21)

11 Sõiduki broneerimiseks tuleb teha järgmised toimingud: (i) logida sisse Mobiilirakendusse, (ii) valida välja sobiv Sõiduk ja (iii) kinnitada Sõiduki broneerimine Broneeringu kinnitus kuvatakse Kasutaja Mobiilirakenduses Kasutaja võib Sõidukit kasutada selle aja vältel, mis talle Sõiduki broneerimise kohta kinnituse saamisel esitatakse. Kui Kasutaja ületab maksimaalset Sõiduki kasutamiseks ettenähtud ajavahemikku, kaotab Sõiduki broneering automaatselt kehtivuse ja Kasutaja on kohustatud Sõiduki viivitamata üleandmisalale tagasi viima Sõiduki kasutamise kord Sõiduki vastuvõtmiseks teeb Kasutaja Sõiduki uksed lukust lahti, vajutades Mobiilirakenduse nuppu Unlock (Ava uksed) Sõitmise alustamiseks peab Kasutaja vajutama nuppu Start Drive (Alusta sõitmist) ning seejärel vajutama piduripedaali ja panema käigu sisse Ka lühiajalise parkimise korral tuleb Sõiduk lukustada ja hiljem Mobiilirakenduse kaudu taas lukust lahti teha Sõiduki akut saab laadida tasuta, kasutades laadimiskaarte koos Sõidukisse salvestatud laadimisseadmetega. Laadimiskaardi kasutamine muude Sõidukite laadimiseks on rangelt keelatud ja selle reegli rikkumisel on Kasutaja kohustatud Beastile tasuma leppetrahvi summas 200 eurot. Laadimiskaardi kaotamise või varastamise korral peab Kasutaja tasuma Beastile leppetrahvi summas 50 eurot Kui Kasutaja on Sõiduki kasutamise lõpetanud, peab ta Sõiduki lubatud üleandmisalale tagasi viima Beastil on õigus asendada Kasutaja kasutatav Sõiduk selle kasutamise ajal mõne teise sama kategooria ja samade parameetritega Sõidukiga, et teostada asendataval Sõidukil perioodilisi hooldus- ja remonttöid, parandada kahjustusi ja teha muid protseduure, teavitades sellest Kasutajat telefoni, e-posti, tekstsõnumi või Mobiilirakenduse sõnumi teel vähemalt kolm päeva ette. Kasutaja peab võimaldama Beastil Sõiduki asendada, sealhulgas tagastama talle võtmed ja muud Sõidukist pärit esemed, ning võtma kõik isiklikud asjad Sõidukist välja. See toimub Beasti täpsustatud ajal ja kohas. Sõiduki vahetamata jätmise korral on Kasutaja kohustatud hüvitama Beastile kogu tekitatud kahju Kui Sõiduk tagastatakse üleandmisalale, ei tohi Kasutaja jätta sellesse ühtegi isiklikku eset. Samuti tuleb tal veenduda, et kõik Sõiduki dokumendid, tarvikud ja lisaseadmed (sealhulgas Sõiduki võti koos võtmehoidjaga või Sõiduki kaart, laadimiskaardid ja - seadmed, parkimiskell, tulekustuti, esmaabikomplekti, ohutusvesti ja ohukolmnurka sisaldav Tesla kott, mikrokiudlapp keskkonsooli puhastamiseks, desinfitseerimisvahendi pudel, käte puhastamiseks mõeldud salvrätid, Sõiduki puhastamise lapid, vihmavari, telefonilaadijad ning vajaduse korral ka laste turvatoolid ja lemmikloomadele mõeldud transpordipuurid) asetseksid oma algses asukohas. Sõiduki dokumentide, tarvikute või lisaseadmete kaotamise või varastamise korral peab Kasutaja tasuma Beastile leppetrahvi summas kuni 600 eurot. 11 (21)

12 Sõiduk tuleb tagastada ja parkida avalikku kohta, kus sellele saab igal ajal ligi pääseda. Sõidukit ei tohi jätta tõketega piiratud alale (välja arvatud teatud lennujaamade juures asuvad üleandmisalad või muud alad, mida on nimetatud Mobiilirakenduses), eraparklatesse ega mujale eravaldusse. Sellise piirangu rikkumisel peab Kasutaja tasuma Beastile leppetrahvi summas 100 eurot Sõiduki tagastamiseks peab Kasutaja lukustama Sõiduki uksed vastavalt Mobiilirakenduses esitatud juhistele ning järgima Mobiilirakenduses kuvatavaid teisi tingimusi, mis võivad muu hulgas nõuda Kasutajalt fotosid Sõidukist. Sõiduki tagastamisel veendub Kasutaja, et Sõiduki tuled ja meediasüsteem on välja lülitatud, aknad, katus ja katuseluuk suletud ning uksed lukustatud Kui Sõiduk on broneeritud läbi beast.rent Veebisaidi ja määratud tagastusaeg lükkub edasi Kasutaja hilinemise tõttu, kohaldub leppetrahv summas 25 eurot iga viivitatud 30 (kolmekümne) minuti eest Mobiilirakendust kasutades koguneb Põhiteenustasu kuni kasutatavad teenused on edukalt lõpetatud vastavalt Mobiilirakenduses väljatoodud lõpetusprotseduuridele ning Sõiduk tagastatud lubatud Üleandmisalasse. 6. MAKSETINGIMUSED 6.1. Kasutaja maksab Beastile baasteenustasu iga Sõiduki kasutamise minuti eest vastavalt Mobiilirakenduses esitatud Sõiduki kasutamise aja alguses kehtinud hinnakirjale. Kasutajad, kes broneerivad Sõidukeid veebisaidi kaudu, maksavad valitud rendiperioodi eest fikseeritud summa, tuginedes Veebisaidil toodud hinnakirjale Sõiduki kasutamise aeg salvestatakse Sõidukisüsteemi ning seda hakatakse arvestama hetkel, kui Sõiduk broneeritakse, ja seda arvestatakse hetkeni, kui Sõiduk üleandmisalale tagastatakse ja lukustatakse Kasutaja maksab Beastile kilomeetri tasu iga kilomeetri eest, mis ületab igapäevase (24 tunni) läbisõidupiiri, mis on määratud Mobiilirakenduses ja/või Veebisaidil, vastavalt Sõiduki kasutusperioodi alguses kehtinud Mobiilirakenduse ja/või Veebisaidi hinnakirjale Kasutaja saab hankida endale Beast Bucks i ja tasuda selle kaudu teenuste eest vastavalt Beast Bucks i tingimustele Kasutaja seob oma maksekaardi oma Mobiilirakenduse kontoga. Kasutaja võib Mobiilirakenduses siduda oma kontoga ka mitu maksekaarti. Kontoga ühendatud maksekaart peab võimaldama Kasutaja pangakonto automaatset debiteerimist. Teenustasu debiteeritakse maksekaardilt automaatselt kas Sõiduki kasutamise aja alguses või pärast Sõiduki kasutusperioodi lõppu. Makse tagasilükkamisest teavitab Beast Kasutajat telefoni, e-posti, tekstsõnumite või Mobiilirakenduse kaudu edastatava sõnumi teel, nõudes Sõiduki eest sissenõutavaks muutunud tasu viivitamatut maksmist ja/või Sõiduki tagastamist. Kui Kasutaja ei tee makset või ei tagasta Sõidukit 24 tunni jooksul alates sellekohase teate saamisest, on Beastil õigus esitada politseisse teade Sõiduki varguse kohta Kui Kasutaja seob Mobiilirakenduses maksekaardi oma kontoga, kontrollib Beast enne rendi lubamist maksekaardi õigsust, broneerides sellelt summa vastavalt 12 (21)

13 Mobiilirakenduses ja/või Veebisaidil esitatud hinnakirjale. Broneeritud summa tagastatakse Kasutaja pangakontole pärast seda, kui rendi eest on pärast rendi lõppu edukalt tasutud (makse õnnestunud). Aeg, mis kulub selleks, et tagastada broneeritud summa Kasutaja pangakontole, oleneb maksekaardi väljastaja protseduuridest Beast võib maksete töötlemiseks kasutada kolmanda osapoole teenusepakkujat (nt Stripe). Kolmanda isiku teenusepakkuja kasutamise suhtes kohaldatakse privaatsuseeskirju. Kasutajalt võib Beasti teenuste kasutamiseks nõuda kolmanda osapoole teenusepakkuja tingimuste aktsepteerimist Kasutajal on õigus saada käibemaksuarveid, lisades asjaomased andmed Mobiilirakenduses oma kontole (vastavad andmed tuleb lisada iga maksekaardi kohta, millega seoses Kasutaja käibemaksuarveid saada soovib). Käibemaksuarved saadetakse pärast igat sõitu Kasutaja e-posti aadressile. Käibemaksuarvetel esitatud teenuste Kasutajaks on Sõiduki Kasutaja Kui Beast ei saa Kasutaja maksekaardilt kogu summat debiteerida, ei ole Kasutajal lubatud uut Sõidukit broneerida enne, kui varasem summa või mis tahes leppetrahv on täielikult tasutud Kui Kasutajale arvet e-posti teel ei saadeta, on tal õigus Beastilt seda arvet punktis 1.3 nimetatud kontaktandmetel nõuda. Ka kõik Kasutaja varasemate sõitude arved peavad tema kontol Mobiilirakenduses olema talle kättesaadavad Kui Kasutaja ei suuda võlgnetavat summat Beastile õigel ajal tasuda, on Beastil õigus esitada maksekäsu kiirmenetluse avaldus, volitada inkassofirma Kasutajalt võlga sisse nõudma või loovutada Kasutaja vastu suunatud nõue inkassofirmale Kui Kasutaja rikub mõnda käesolevates tingimustes sätestatud kohustust või piirangut, mille eest on ette nähtud leppetrahv, viivised, kahjude hüvitamine või mis tahes muu hüvitis (edaspidi koos nimetatud trahv ), on Beastil õigus sellist trahvi automaatselt debiteerida igalt Kasutaja maksekaardilt, mis on Mobiilirakenduses seotud tema kontoga. Kui makse lükatakse tagasi, maksab Kasutaja Beastile trahvi 10 kalendripäeva jooksul alates Beasti sellekohasest nõudest Beastil on õigus Kasutajalt nõuda viivise maksmist 0,05% summas hilinenud maksete eest iga viivitatud päeva eest Kõiki siinsetes tingimustes või Mobiilirakenduses nimetatud leppetrahve käsitletakse Beasti minimaalse vaieldamatu kahjutasuna. Leppetrahvi summas maksmine ei vabasta Kasutajat kohustusest hüvitada Beastile igasugune muu kahju, mis ületab leppetrahvi summas summa. Samuti ei vabasta leppetrahvi summas maksmine Kasutajat talle sellest lepingust tulenevate kohustuste täitmisest Kui Kasutaja tähtaeg Mobiilirakenduses kirjeldatud teenuste eest lõppeb, on Beastil õigus nõuda Kasutajalt, et ta tähtaja lõpuks teenuste eest täiel määral tasuks. Kui Kasutaja ei suuda tähtaja lõpuks teenuste eest täiel määral tasuda, viib ta Sõiduki üleandmisalale tagasi, lukustab selle ja lõpetab sõidu hiljemalt ühe tunni jooksul pärast seda, kui on saanud Beastilt nõude teenuste eest täiel määral tasuda. Kui Kasutaja ei suuda teenuste eest täiel määral tasuda ega vii Sõidukit üleandmisalale tagasi, on Beastil õigus tõkestada Kasutaja juurdepääs Mobiilirakendusele, peatada Sõiduki kasutamine (Sõiduk lukustada) 13 (21)

14 seniks, kuni Kasutaja on teenuste eest täielikult tasunud, ning esitada politseisse teade varastatud Sõiduki kohta Kasutaja maksab Põhiteenustasu, seni kuni ta ei ole ületanud päeva/nädala/kuu (olenevalt olukorrast) limiiti, mis on esitatud Mobiilirakenduses ja/või Veebisaidil olevas hinnakirjas. Kui Kasutaja kasutab sama Sõidukit järgmisel päeval/nädalal/kuul (olenevalt olukorrast), tuleb tal Põhiteenustasu uuesti maksta, seni kuni ta ei ületa päeva/nädala/kuu (olenevalt olukorrast) limiiti Kui Kasutaja selle lepingu tingimusi ei järgi, on Beastil õigus lõpetada talle teenuste osutamine, tühistada tema sõidud (või broneeringud) ning piirata tema juurdepääsu Mobiilirakendusele. Kui Kasutaja selle lepingu tingimusi ei järgi, on Beastil õigus anda talle lisaaega, et Kasutaja saaks tingimuste rikkumise lõpetada (seejuures on Beastil ainuõigus otsustada, kas ja kui palju ta Kasutajale lisaaega annab). Kui Kasutajale teenuste osutamine peatatakse, Kasutaja sõidud (broneeringud) tühistatakse ja tema ligipääsu Beasti Mobiilirakendusele piiratakse, on Kasutaja kohustatud viima Sõiduki viivitamata lähimale üleandmisalale, Sõiduki lukustama ja sõidu nõuetekohaselt lõpetama. Kui Kasutajal ei õnnestu Sõidukit lähimale üleandmisalale tagasi viia, on Beastil õigus tõkestada Kasutaja juurdepääs Mobiilirakendusele ja/või blokeerida Sõiduki kasutamine (Sõiduk lukustada) ja/või saata Beasti töötaja Sõidukile järele. 7. MUUD TINGIMUSED 7.1. Siinsed tingimused hakkavad Kasutaja suhtes kehtima sellest hetkest, kui ta on nende järgimiseks nõusoleku andnud. Nõusolekut saab anda mitut moodi: klõpsates Beasti Mobiilirakenduses Kasutajaks registreerumisel nuppu Nõustu, nõustudes Beasti Veebisaidil renditingimustega või allkirjastades digitaalselt (tarkvara DigiDoc või DocuSign abil) Sõidukite rentimise ja teenuste osutamise tingimused Beast võib neid tingimusi ning tema Mobiilirakenduses ja/või Veebisaidil esitatud hinnakirja ühepoolselt muuta, edastades Kasutajale selle kohta teate e-posti teel või Mobiilirakenduse kaudu Kui pärast siinsete tingimuste või hinnakirja muutmist ning Kasutaja muudatustest teavitamist otsustab Kasutaja Sõiduki kasutamist jätkata, tõlgendatakse seda kinnitusena, et ta on muudetud tingimuste ning esitatud uue hinnakirjaga nõus. Kui Kasutaja muudatustega ei nõustu, tuleb tal Sõiduk üleandmisalale viivitamata tagasi viia ning sõit nõuetekohaselt lõpetada Beasti suutmatus teostada oma õigusi või jõustada siinsete tingimuste mis tahes sätet ei tähenda sellest õigusest loobumist või sätte tagasilükkamist Kui mingi osa nendest tingimustest tunnistatakse kehtetuks või jõustamatuks, ei too see kaasa ülejäänud sätete kehtetust Beast võib käesoleva lepingu (tema enda äranägemisel kas tervikuna või üksikute õiguste ja kohustuste kaupa) anda üle nii oma emaettevõttele, filiaalile kui ka tütarettevõttele, ilma et ta selleks Kasutajalt eelnevat nõusolekut küsiks. Seevastu Kasutaja ei saa õigusi ega kohustusi, mis tal käesoleva lepingu tingimuste alusel on, kellelegi üle anda ilma Beasti eelneva kirjaliku nõusolekuta. 14 (21)

15 7.7. Siinsete tingimustega nõustumisel mõistab Kasutaja, et vaidlustes ja õiguslikes toimingutes esindab Electric Beast Global OÜ-d Advokaadibüroo COBALT OÜ (edaspidi Cobalt Legal ) Kasutaja kohustuste täitmisele võivad kohalduda Kasutuskoha seadused, näiteks Kasutuskohas kehtivad liiklusseadused ja -eeskirjad (kohalikud õigusaktid) ning Kasutaja kohustub kohalikke õigusakte järgima Selle lepingu tingimusi tõlgendatakse kooskõlas Eesti seadustega ja Eesti seaduste alusel. Mis tahes vaidlus, vastuolu või nõue, mis tuleneb siinsetest tingimustest või on nendega seotud, või selle lepingu tingimuste rikkumine, lepingu lõpetamine või kehtetuks tunnistamine, mida pooled pole suutnud läbirääkimiste või kohtuväliste diskussioonide teel lahendada, lahendatakse Eesti Vabariigi kohtutes ja kohtutes, mis menetlevad nende kohtute lahendite peale esitatud kaebusi.! 15 (21)

16 PRIVAATSUSEESKIRJAD Meie Kasutajate privaatsus on meile tähtis. Beast põhimõte on austada Kasutaja privaatsust seoses andmetega, mida võime koguda meie veebisaidil mobiilirakenduse Beast Rent kaudu (saadaval ios- ja Android-seadmetele) ning teistel saitidel, mida omame ja haldame. 1. TEAVE, MIDA KOGUME Logiandmed Kui külastate meie veebisaiti või mobiilirakendust, võivad meie serverid automaatselt salvestada standardandmeid, mida Kasutaja brauser või seade edastab. Need võivad olla näiteks Kasutaja seadme internetiprotokolli aadress (nt IP-aadress), brauseri tüüp ja versioon, leheküljed, mida külastate, külastuse kellaaeg ja kuupäev, lehekülgedel veedetud aeg ja muud üksikasjad. Seadme andmed Lisaks võime koguda andmeid seadme kohta, mida kasutate selleks, et meie veebisaidile või mobiilirakendusele juurde pääseda. Need andmed võivad olla näiteks seadme tüüp, operatsioonisüsteem, seadme kordumatu identifikaator, seadme sätted ja geograafilise asukoha andmed. See, mida me kogume, võib sõltuda Kasutaja seadme ja tarkvara erisätetest. Soovitame kontrollida oma seadme tootja või tarkvara pakkuja põhimõtteid, et teada saada, millist teavet nad meile kättesaadavaks teevad. Isikuandmed Võime küsida Kasutaja isikuandmeid, nagu: nimi; e-post; sotsiaalvõrgustiku profiilid; sünniaeg; laua-/mobiiltelefoni number; kodu-/postiaadress; makseteave. Kasutame turvaliste maksete töötlemise platvormi Stripe, et pakkuda sujuvat ja ladusat maksekogemust. Palun tutvuge Stripe"i privaatsuskeskuse sisuga, et saada teada, kuidas Stripe tegeleb privaatsusküsimustega. Lisaks kasutame Veriff teenuseid, et kontrollida Kasutaja isikutunnistust ja/või juhiluba. Veriff pakub klientidele (sh Beastile) isikutuvastusteenuseid. See tähendab, et ta tuvastab kasutajad ning et Kasutaja (st kasutaja) olete andnud oma nõusoleku, et meie tohime töödelda Kasutaja andmeid oma privaatsuspõhimõtete järgi ja Veriff tohib töödelda Kasutaja andmeid Veriff privaatsuspõhimõtete järgi. Veriff võib muu hulgas koguda ja töödelda järgmiseid isikuandmeid: 16 (21)

17 (1) kasutaja isikuandmed, näiteks nimi, sugu, isikukood, sünniaeg, teovõime, rahvus ja kodakondsus, ning kasutaja varasemad andmed, mida võisime säilitusperioodil eelmise suhtluse ajal salvestada; dokumendi üksikasjad, näiteks dokumendi nimi, selle väljastanud riik, dokumendi number, aegumiskuupäev, vöötkoodi teave (võib erineda olenevalt dokumendist) ja turvafunktsioonid; näotuvastusteave, näiteks fotod, videod ja helisalvestised, teist ja Kasutaja dokumendist tehtud fotod ja videod ning tuvastamisest tehtud helisalvestis; kontaktandmed, näiteks aadress, e-posti aadress, telefoninumber, IP-aadress; tehnilised andmed (seadme allkiri), sealhulgas teave selle kohta, mis kuupäeval ja kellaajal teenust kasutasite ning mis tegevust see hõlmas, Kasutaja IP-aadress ja domeeninimi, Kasutaja tark- ja riistvara näitajad ning Kasutaja üldine geograafiline asukoht (nt linn, riik); biomeetrilised andmed, näiteks näotuvastus; avalikult kättesaadavad asjakohased andmed, nt teave riikliku taustaga isiku kohta ja kontroll avalike sanktsioonide loeteludest. 2. TÖÖTLEMISE ÕIGUSLIK ALUS Töötleme Kasutaja isikuandmeid seaduslikul, õiglasel ja läbipaistval viisil. Kogume ja töötleme Kasutaja andmeid ainult juhul, kui meil on selleks õiguslik alus. Õiguslik alus sõltub sellest, mis teenuseid ja kuidas neid kasutate st kogume ja kasutame teid käsitlevat teavet ainult siis, kui: see on vajalik, et täita Kasutajaga sõlmitud lepingut või võtta Kasutaja soovil meetmeid enne sellise lepingu sõlmimist (nt kui osutame Kasutajale teenust, mida meilt soovisite); see täidab seaduslikku huvi (välja arvatud juhul, kui selle kaaluvad üles Kasutaja andmekaitsehuvid), näiteks teadus- ja arendustegevuseks, meie teenuste turustamiseks ja edendamiseks, meie seaduslike õiguste ja huvide kaitseks; te nõustute, et kasutame Kasutaja andmeid kindlal eesmärgil (näiteks võite nõustuda, et saadame Kasutajale uudiskirju), või peame töötlema Kasutaja andmeid, et täita seaduslikku kohustust. Kui nõustute, et kasutame Kasutaja andmeid kindlal eesmärgil, on teil igal ajal õigus ümber mõelda (aga see ei mõjuta asjaolu, et teatud töötlemine on juba toimunud). Me ei säilita isikuandmeid kauem kui vajalik. Kui me säilitame Kasutaja andmeid, kasutame kaubanduslikult vastuvõetavaid meetmeid, et kaitsta neid kaotamise ja varastamise, volitamata kasutuse, avaldamise, kopeerimise, kasutamise või muutmise eest. Seega tasub meeles pidada, et ükski elektrooniline teabe edastamise või säilitamise viis ei ole sada protsenti kindel ega saa tagada andmete täielikku turvalisust. Vajaduse korral võime säilitada Kasutaja isikuandmeid, et täita oma seaduslikke kohustusi või kaitsta Kasutaja või mõne teise isiku olulisi huve. 17 (21)

18 3. ANDMETE KOGUMINE JA KASUTAMINE Võime koguda, säilitada, kasutada ja avaldada teavet järgmistel eesmärkidel ning me ei töötle isikuandmeid viisil, mis ei vasta nendele eesmärkidele: et kontrollida, kas rendisõidukit kasutatakse meie sõidukite rendi ja teenusepakkumise tingimuste kohaselt, kasutades sõiduki süsteemi ja eraldiseisvalt paigaldatud GPSi asjakohase teabe saamiseks ja kogumiseks, nt asukoha, läbisõidu, kiiruse, teeolude jms kohta; et Kasutaja saaks kohandada või isikupärastada oma kogemust meie veebisaidil või mobiilirakenduses; et Kasutaja saaks vaadata ja kasutada meie veebisaiti, mobiilirakendust, seotud rakendusi ning sotsiaalmeediaplatvorme; et saaksime Kasutajaga ühendust võtta ja suhelda; dokumentide säilitamiseks ja halduseesmärkidel; analüütika, turu-uuringute ja äritegevuse arendamiseks, sh meie veebisaidi, mobiilirakenduse, seotud rakenduste ning sotsiaalmeediaplatvormide käitamiseks ja täiustamiseks; et saaksime korraldada kampaaniaid ja/või pakkuda Kasutajale lisahüvesid; reklaamiks ja turunduseks, sealhulgas selleks, et saata Kasutajale oma toodete ja teenuste kohta reklaammaterjale ning teavet kolmandate isikute kohta, kes võivad meie arvates Kasutajale huvi pakkuda; et täita meie seaduslikke kohustusi ja lahendada võimalikke vaidlusi; et kaaluda tööle kandideerimise avaldust. 4. ISIKUANDMETE AVALDAMINE KOLMANDATELE ISIKUTELE Võime avalikustada isikuandmeid järgmistele isikutele: kolmandast isikust teenusepakkujad, et nad saaksid Kasutajale oma teenuseid pakkuda, sealhulgas (piiramatult) IT-teenuste pakkujad, andmete säilitamise, majutamise ja serveriteenuste pakkujad, reklaamivõrgustikud, analüütika ja vigade logijad, võlgade sissenõudjad, hooldus- ja vealahendusteenuste pakkujad, turundus- või reklaamteenuste pakkujad, professionaalsed nõustajad ja maksesüsteemioperaatorid; meie töötajad, töövõtjad ja/või seotud isikud; meie korraldatavate kampaaniate sponsorid või elluviijad; krediidiinfoasutused, kohtud, vahekohtud ja regulatiivasutused, kui te ei tasu Kasutajale pakutud kaupade või teenuste eest; 18 (21)

19 kohtud, vahekohtud, regulatiivasutused ja õiguskaitseorganid kooskõlas seadusega seoses tegelike või võimalike kohtumenetlustega või meie seaduslike õigushüvede kehtestamiseks, rakendamiseks või kaitsmiseks; kolmandad isikud, sealhulgas esindajad või alltöövõtjad, kes aitavad meil Kasutajale teavet edastada või tooteid, teenuseid ja otseturundust pakkuda; ning kolmandad isikud, et andmeid koguda ja töödelda. 5. ISIKUANDMETE EDASTAMINE RAHVUSVAHELISEL TASANDIL Meie kogutavaid isikuandmeid säilitatakse ja töödeldakse Eestis, Saksamaal, Prantsusmaal, Belgias, Tšehhi Vabariigis, Taanis, Norras, Rootsis, Soomes, Islandil, Lätis, Leedus, Poolas, Austrias, Šveitsis, Horvaatias, Küprosel, Kreekas, Ungaris, Iirimaal, Itaalias, Luksemburgis, Maltas, Hollandis, Portugalis, Rumeenias, Slovakkias, Sloveenias, Hispaanias ja Ameerika Ühendriikides kui kohtades, kus asume meie või kus asuvad meie partnerid, tütarettevõtted ja kolmandast isikust teenusepakkujad. Kui esitate meile oma isikuandmed, nõustute, et need avaldatakse nendele rahvusvahelistele kolmandatele isikutele. Tagame, et isikuandmeid, mis edastatakse Euroopa Majanduspiirkonna riikidest väljapoole Euroopa Majanduspiirkonna riike, kaitstakse nõuetekohaste vahenditega, näiteks rakendades Euroopa Komisjoni kinnitatud standardseid andmekaitseklausleid või siduvaid ettevõtte eeskirju või teisi seaduslikult aktsepteeritavaid vahendeid. Kui me edastame isikuandmeid Euroopa Majanduspiirkonna välisest riigist teise riiki, siis kinnitate ja nõustute, et teistes kohtualluvustes asuvate kolmandate isikute kohta ei pruugi kehtida samasugused andmekaitseseadused, mis meie kohtualluvuses. On oht, et kui sellised kolmandad isikud tegelevad tegevusega, mis on vastuolus meie kohtualluvuses kehtivate andmete privaatsuse seadustega, siis te ei pruugi saada algatada vaidemenetlust meie kohtualluvuses kehtivate privaatsusseaduste alusel. 6. KASUTAJA ÕIGUSED SEOSES KASUTAJA ISIKUANDMETEGA JA ISIKUANDMETE KONTROLL Valik ja nõusolek. Kui Kasutaja esitab meile oma isikuandmeid, nõustub ta, et neid kogutakse, säilitatakse, kasutatakse ja avaldatakse siinsete põhimõtete kohaselt. Kui Kasutaja on noorem kui 16-aastane, peab tal olema vanema või seadusliku eestkostja luba veebisaiti ja/või mobiilirakendust vaadata ja kasutada ning vanem või seaduslik eestkostja peab olema andnud oma nõusoleku, et Kasutaja esitab meile oma isikuandmeid. Kasutaja ei pea meile oma isikuandmeid esitama, aga kui Kasutaja seda ei tee, võib see mõjutada siinse veebisaidi ja/või mobiilirakenduse kasutamise võimalusi või nende kaudu pakutavate toodete ja/või teenuste kättesaadavust. Teave kolmandatelt isikutelt. Kui saame kolmandatelt isikutelt Kasutaja kohta isikuandmeid, kaitseme neid siinsete põhimõtete kohaselt. Kui olete kolmas isik, kes esitab kellegi teise kohta isikuandmeid, kinnitate, et olete saanud nende esitamiseks selle isiku nõusoleku. Piirangud. Võite otsustada piirata oma isikuandmete kogumist või kasutamist. Kui olete meiega enne kokku leppinud, et võime kasutada Kasutaja isikuandmeid otseturunduseks, võite igal ajal meelt muuta, võttes meiega ühendust alltoodud kontaktandmetel. Kui palute meil piirata Kasutaja 19 (21)

A5 kahjukindlustus

A5 kahjukindlustus Finantsinspektsioon I Kahjukindlustusest Mida peaks teadma enne kahjukindlustuse ostmist? Kindlustuslepingut sõlmides peab kindlustusvõtja (klient) olema: kannatlik ja läbi lugema kõik tingimused olema

Rohkem

LITSENTSILEPING Jõustumise kuupäev: LITSENTSIANDJA Nimi: SinuLab OÜ Registrikood: Aadress: Telefon: E-post:

LITSENTSILEPING Jõustumise kuupäev: LITSENTSIANDJA Nimi: SinuLab OÜ Registrikood: Aadress: Telefon: E-post: LITSENTSILEPING Jõustumise kuupäev: 01.01.2017 1. LITSENTSIANDJA Nimi: SinuLab OÜ Registrikood: 12750143 Aadress: Telefon: 5210194 E-post: kontakt@sinulab.ee Esindaja: juhatuse liige Eesnimi Perekonnanimi

Rohkem

Microsoft Word - Orca Swim Club MTÜ üldtingimused_ docx

Microsoft Word - Orca Swim Club MTÜ üldtingimused_ docx ORCA SWIM CLUB MTÜ ÜLDTINGIMUSED 1. LEPING 1.1. Leping sõlmitakse ORCA SWIM CLUB MTÜ (edaspidi Ujumisklubi) ja täisealise Ujuja või alaealise Ujuja (edaspidi ühiselt nimetatud Ujuja) lapsevanema või muu

Rohkem

KOMISJONI MÄÄRUS (EL) 2019/ 316, veebruar 2019, - millega muudetakse määrust (EL) nr 1408/ 2013, milles käsitletakse Euroopa L

KOMISJONI  MÄÄRUS  (EL)  2019/  316, veebruar  2019,  -  millega  muudetakse  määrust  (EL)  nr 1408/  2013,  milles  käsitletakse  Euroopa  L 22.2.2019 L 51 I/1 II (Muud kui seadusandlikud aktid) MÄÄRUSED KOMISJONI MÄÄRUS (EL) 2019/316, 21. veebruar 2019, millega muudetakse määrust (EL) nr 1408/2013, milles käsitletakse Euroopa Liidu toimimise

Rohkem

MINISTRI KÄSKKIRI Tallinn nr Ministri käskkirja nr 164 Autokaubaveo komisjoni moodustamine ja töökorra kinnitamine muutmin

MINISTRI KÄSKKIRI Tallinn nr Ministri käskkirja nr 164 Autokaubaveo komisjoni moodustamine ja töökorra kinnitamine muutmin MINISTRI KÄSKKIRI Tallinn 03.04.14 nr 14-0104 Ministri 25.09.2006 käskkirja nr 164 Autokaubaveo komisjoni moodustamine ja töökorra kinnitamine muutmine Vabariigi Valitsuse seaduse paragrahvi 46 lõike 6,

Rohkem

TELE2 SEADMEKINDLUSTUSE tingimused TH-TELE Vaata lisaks TELE2 SEADMEKINDLUSTUSE TINGIMUSED TH-TELE

TELE2 SEADMEKINDLUSTUSE tingimused TH-TELE Vaata lisaks   TELE2 SEADMEKINDLUSTUSE TINGIMUSED TH-TELE TELE2 SEADMEKINDLUSTUSE tingimused TH-TELE2 20191 Vaata lisaks www.tele2.ee TELE2 SEADMEKINDLUSTUSE TINGIMUSED TH-TELE2 20191 1 Tele2 seadmekindlustuse tingimused TH-TELE2 20191 TINGIMUSTE KASUTAMINE 1.

Rohkem

MÄÄRUS nr 18 Välisvärbamise toetuse taotlemise ja kasutamise tingimused ning kord Määrus kehtestatakse riigieelarve seaduse 53 1 lõike 1 al

MÄÄRUS nr 18 Välisvärbamise toetuse taotlemise ja kasutamise tingimused ning kord Määrus kehtestatakse riigieelarve seaduse 53 1 lõike 1 al MÄÄRUS 19.04.2018 nr 18 Välisvärbamise toetuse taotlemise ja kasutamise tingimused ning kord Määrus kehtestatakse riigieelarve seaduse 53 1 lõike 1 alusel. 1. peatükk Üldsätted 1. Välisvärbamise toetuse

Rohkem

(Microsoft Word - Tasuta kasutamiselepingu \374ldtingimused_versioon_2_ )

(Microsoft Word - Tasuta kasutamiselepingu \374ldtingimused_versioon_2_ ) TASUTA KASUTAMISE LEPINGU ÜLDTINGIMUSED (kuuluvad tasuta kasutamise lepingu juurde) Kehtivad alates 08 juuni 2011.a. 1. 1. ÜLDSÄTTED 1.1. Käesolevad tasuta kasutamise lepingu üldtingimused (edaspidi nimetatud

Rohkem

Komisjoni delegeeritud määrus (EL) nr 862/2012, 4. juuni 2012, millega muudetakse määrust (EÜ) nr 809/2004 seoses teabega nõusoleku kohta prospekti ka

Komisjoni delegeeritud määrus (EL) nr 862/2012, 4. juuni 2012, millega muudetakse määrust (EÜ) nr 809/2004 seoses teabega nõusoleku kohta prospekti ka L 256/4 Euroopa Liidu Teataja 22.9.2012 MÄÄRUSED KOMISJONI DELEGEERITUD MÄÄRUS (EL) nr 862/2012, 4. juuni 2012, millega muudetakse määrust (EÜ) nr 809/2004 seoses teabega nõusoleku kohta prospekti kasutamiseks,

Rohkem

ANDMEKAITSE INSPEKTSIOON Valvame, et isikuandmete kasutamisel austatakse eraelu ning et riigi tegevus oleks läbipaistev ISIKUANDMETE KAITSE EEST VASTU

ANDMEKAITSE INSPEKTSIOON Valvame, et isikuandmete kasutamisel austatakse eraelu ning et riigi tegevus oleks läbipaistev ISIKUANDMETE KAITSE EEST VASTU ANDMEKAITSE INSPEKTSIOON Valvame, et isikuandmete kasutamisel austatakse eraelu ning et riigi tegevus oleks läbipaistev ISIKUANDMETE KAITSE EEST VASTUTAV ISIK Juhend kehtestatakse isikuandmete kaitse seaduse

Rohkem

FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND

FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND SISUKORD 1. Kuidas saan Freseniuse õppekeskuksesse? 03 2. Kuidas sisse logida? 04 3. Mida teha, kui ma ei mäleta oma parooli? 05 4. Mida leian kodulehelt pärast sisselogimist?

Rohkem

TEENUSE OSUTAMISE LEPING /kuupäev digikonteineris/ Kooli nimi, Registrikood (edaspidi Asutus), mida esindab amet Eesnimi Perekonnanimi, ja Hariduse In

TEENUSE OSUTAMISE LEPING /kuupäev digikonteineris/ Kooli nimi, Registrikood (edaspidi Asutus), mida esindab amet Eesnimi Perekonnanimi, ja Hariduse In TEENUSE OSUTAMISE LEPING /kuupäev digikonteineris/ Kooli nimi, Registrikood (edaspidi Asutus), mida esindab amet Eesnimi Perekonnanimi, ja Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus, registrikood 90005872 (edaspidi

Rohkem

MergedFile

MergedFile K O H T U M Ä Ä R U S Kohus Kohtunik Viru Maakohus Leanika Tamm Määruse tegemise päev ja koht Kohtuasja number 01. detsember 2014, Narva kohtumaja Kohtuasi Menetlustoiming Menetlusosalised ja nende esindajad

Rohkem

Microsoft Word - RVLi juhend.doc

Microsoft Word - RVLi juhend.doc KINNITATUD peadirektori 23. mai 2008.a käskkirjaga nr 32 I. ÜLDSÄTTED EESTI RAHVUSRAAMATUKOGU RAAMATUKOGUDEVAHELISE LAENUTUSE JUHEND 1. Käesolev juhend sätestab raamatukogudevahelise laenutuse (edaspidi

Rohkem

Juhend nutiterminali seadistamiseks ja kaardimaksete vastuvõtmiseks Ingenico Link/2500 ja icmp

Juhend nutiterminali seadistamiseks ja kaardimaksete vastuvõtmiseks Ingenico Link/2500 ja icmp Juhend nutiterminali seadistamiseks ja kaardimaksete vastuvõtmiseks Ingenico Link/2500 ja icmp Terminali seadistamine Lülita telefonis või tahvelarvutis (edaspidi telefonis) sisse Bluetooth. (1) 1 1 Mudel

Rohkem

Tallinna lennujaam HEA ÜHINGUJUHTIMISE TAVA

Tallinna lennujaam HEA ÜHINGUJUHTIMISE TAVA Tallinna lennujaam HEA ÜHINGUJUHTIMISE TAVA KONTSERN TALLINNA LENNUJAAM TEGELEB ETTEVÕTTE HALDUSES OLEVATE LENNUJAAMADE KÄI- TAMISE JA ARENDAMISEGA; ÕHU- SÕIDUKITE, REISIJATE JA KAUBA MAAPEALSE TEENINDAMISEGA

Rohkem

Ülaveeris

Ülaveeris SÕIDUKI PILDISTAMISE JUHEND Sõiduki pildistamisel tuleb järgida allpool esitatud nõudeid. Nõutavate fotode näidised on juhendis. 1. Üldnõuded 1.1. Peale sõiduki tuleb fotol jäädvustada ka fotode saatmise

Rohkem

Load Ehitise kasutusluba Ehitusseaduse kohaselt võib valminud ehitist või selle osa kasutada vaid ettenähtud otstarbel. Kasutamise

Load Ehitise kasutusluba Ehitusseaduse kohaselt võib valminud ehitist või selle osa kasutada vaid ettenähtud otstarbel. Kasutamise 3. 3. Ehitise kasutusluba Ehitusseaduse kohaselt võib valminud ehitist või selle osa kasutada vaid ettenähtud otstarbel. Kasutamise otstarve märgitakse kasutusloale. ehitise kasutusluba Erandlikult ei

Rohkem

Elisa Ring Elisa Ringi mobiilirakendus Versioon

Elisa Ring Elisa Ringi mobiilirakendus Versioon Elisa Ring Elisa Ringi mobiilirakendus Versioon 1.0.85 15.01.2019 1 Elisa Ring... 1 1. Ülevaade... 3 1.1. Kirjeldus... 3 1.2. Tehnilised tingimused... 3 1.3. Kasutuselevõtt ja sisselogimine... 3 2. Rakenduse

Rohkem

Lisa 1 I Üldsätted 1. Riigihanke korraldamisel tuleb tagada rahaliste vahendite läbipaistev, otstarbekas ja säästlik kasutamine, isikute võrdne kohtle

Lisa 1 I Üldsätted 1. Riigihanke korraldamisel tuleb tagada rahaliste vahendite läbipaistev, otstarbekas ja säästlik kasutamine, isikute võrdne kohtle Lisa 1 I Üldsätted 1. korraldamisel tuleb tagada rahaliste vahendite läbipaistev, otstarbekas ja säästlik kasutamine, isikute võrdne kohtlemine ning olemasolevate konkurentsitingimuste efektiivne ärakasutamine.

Rohkem

(Microsoft Word - \334\374rilepingu \374ldtingimused_versioon_2_ )

(Microsoft Word - \334\374rilepingu \374ldtingimused_versioon_2_ ) ÜÜRILEPINGU ÜLDTINGIMUSED (kuuluvad üürilepingu juurde) Kehtivad alates 08 juuni 2011.a. 1. ÜLDSÄTTED 1.1. Käesolevad üürilepingu üldtingimused (edaspidi nimetatud Üldtingimused) määravad kindlaks põhilised

Rohkem

LEPING, UUS

LEPING, UUS PÜSIKLIENDI KREDIIDILEPING NR -PM Tallinnas, kuupäev AS PUUMARKET, registrikoodiga 10363212, aadressiga Väike-Männiku 11, Tallinn 11216, juhatuse liige (isikukood ) isikus, kes tegutseb põhikirja alusel

Rohkem

Microsoft Word ESMA CFD Renewal Decision Notice_ET

Microsoft Word ESMA CFD Renewal Decision Notice_ET ESMA35-43-1397 ESMA teade Teade hinnavahelepingute seotud ESMA toodetesse sekkumise otsuse pikendamise kohta 23. oktoober 2018 võttis Euroopa Väärtpaberiturujärelevalve (ESMA) vastu määruse (EL) nr 600/2014

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Teave, mis on avalikustatud mis tahes üldtajutaval kujul, tasu eest või tasuta, teenuse osutamise või kauba müügi suurendamise, ürituse edendamise või isiku käitumise avalikes huvides suunamise eesmärgil.

Rohkem

Microsoft Word ESMA CFD Renewal Decision (2) Notice_ET

Microsoft Word ESMA CFD Renewal Decision (2) Notice_ET ESMA35-43-1562 ESMA teade Teade hinnavahelepingutega seotud ESMA toodetesse sekkumise otsuse pikendamise kohta 23. jaanuaril 2019 võttis Euroopa Väärtpaberiturujärelevalve (ESMA) vastu määruse (EL) nr

Rohkem

E-arvete juhend

E-arvete juhend E- arvete seadistamine ja saatmine Omniva kaudu Standard Books 7.2 põhjal Mai 2015 Sisukord Sissejuhatus... 3 Seadistamine... 3 Registreerimine... 4 E- arve konto... 5 Vastuvõtu eelistus... 5 Valik E-

Rohkem

EUPL v 1 1-all versions _4_

EUPL v 1 1-all versions _4_ Euroopa Liidu tarkvara vaba kasutuse litsents V.1.1 EUPL Euroopa Ühendus 2007 Euroopa Liidu tarkvara vaba kasutuse litsents ("EUPL") 1 kehtib allpool määratletud teose või tarkvara suhtes, mida levitatakse

Rohkem

KINNITATUD Tallinna Ehituskooli direktori 5.september 2011.a käskkirjaga nr 1-2/146 MUUDETUD Tallinna Ehituskooli direktori 26.märts 2012.a käskkirjag

KINNITATUD Tallinna Ehituskooli direktori 5.september 2011.a käskkirjaga nr 1-2/146 MUUDETUD Tallinna Ehituskooli direktori 26.märts 2012.a käskkirjag KINNITATUD Tallinna Ehituskooli direktori 5.september 2011.a käskkirjaga nr 1-2/146 MUUDETUD Tallinna Ehituskooli direktori 26.märts 2012.a käskkirjaga nr 1-2/50 TALLINNA EHITUSKOOLI ÕPILASKODU SISEKORRAEESKIRI

Rohkem

Väljaandja: Põllumajandusminister Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst-terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: Redaktsiooni kehtivuse lõ

Väljaandja: Põllumajandusminister Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst-terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: Redaktsiooni kehtivuse lõ Väljaandja: Põllumajandusminister Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst-terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: 17.06.2011 Redaktsiooni kehtivuse lõpp: 17.05.2013 Avaldamismärge: RT I, 14.06.2011, 1

Rohkem

LUMINOR-kontotingimused_A4-210x297mm_CMYK-EST

LUMINOR-kontotingimused_A4-210x297mm_CMYK-EST Kontolepingu tingimused Kehtivad alates 0.0.09 I Mõisted. Klient Konto Konto number Konto valuuta Kontoleping Makse autoriseerimine Maksejuhis Maksejuhise aktsepteerimine Maksetingimused Pank Üldtingimused

Rohkem

Teenuste hinnakiri Kontohalduri nimi: Coop Pank AS Konto nimi: arvelduskonto Kuupäev: Käesolevas dokumendis on esitatud tasud maksekontoga

Teenuste hinnakiri Kontohalduri nimi: Coop Pank AS Konto nimi: arvelduskonto Kuupäev: Käesolevas dokumendis on esitatud tasud maksekontoga Teenuste hinnakiri Kontohalduri nimi: Coop Pank AS Konto nimi: arvelduskonto Kuupäev: 01.04.2019 Käesolevas dokumendis on esitatud tasud maksekontoga seotud peamiste teenuste eest. See aitab teil võrrelda

Rohkem

Nissi Põhikooli isikuandmete töötlemise kord Kinnitatud direktori KK nr 1-2/10

Nissi Põhikooli isikuandmete töötlemise kord Kinnitatud direktori KK nr 1-2/10 Nissi Põhikooli isikuandmete töötlemise kord Kinnitatud direktori KK 14.03.2019 nr 1-2/10 1 Üldalused 1.1. Käesolev isikuandmete töötlemise kord (edaspidi kord) sätestab isikuandmete töötlemise põhimõtted,

Rohkem

ÜLDTEENUSE TÜÜPTINGIMUSED OÜ Livilla üldteenuse tüüptingimused alates a. 1. ÜLDTEENUSE ELEKTRIENERGIA MÜÜK 1.1 Käesolevad Üldteenuse tüüpti

ÜLDTEENUSE TÜÜPTINGIMUSED OÜ Livilla üldteenuse tüüptingimused alates a. 1. ÜLDTEENUSE ELEKTRIENERGIA MÜÜK 1.1 Käesolevad Üldteenuse tüüpti ÜLDTEENUSE TÜÜPTINGIMUSED OÜ Livilla üldteenuse tüüptingimused alates 01.01.2013 a. 1. ÜLDTEENUSE ELEKTRIENERGIA MÜÜK 1.1 Käesolevad Üldteenuse tüüptingimused (edaspidi Tüüptingimused) reguleerivad Livilla

Rohkem

Euroopa andmekaitseinspektori arvamus ettepaneku kohta võtta vastu nõukogu määrus, millega luuakse ühenduse kontrollisüsteem ühise kalanduspoliitika e

Euroopa andmekaitseinspektori arvamus ettepaneku kohta võtta vastu nõukogu määrus, millega luuakse ühenduse kontrollisüsteem ühise kalanduspoliitika e 3.7.2009 Euroopa Liidu Teataja C 151/11 ARVAMUSED EUROOPA ANDMEKAITSEINSPEKTOR Euroopa andmekaitseinspektori arvamus ettepaneku kohta võtta vastu nõukogu määrus, millega luuakse ühenduse kontrollisüsteem

Rohkem

Kinnitatud dir kk nr 1.3/27-k PUURMANI MÕISAKOOLI ÕPILASTE KOOLI VASTUVÕTMISE ÜLDISED TINGIMUSED JA KORD NING KOOLIST VÄLJAARVAMISE KORD 1.

Kinnitatud dir kk nr 1.3/27-k PUURMANI MÕISAKOOLI ÕPILASTE KOOLI VASTUVÕTMISE ÜLDISED TINGIMUSED JA KORD NING KOOLIST VÄLJAARVAMISE KORD 1. PUURMANI MÕISAKOOLI ÕPILASTE KOOLI VASTUVÕTMISE ÜLDISED TINGIMUSED JA KORD NING KOOLIST VÄLJAARVAMISE KORD 1. ÜLDSÄTTED 1.1. Kord kehtestatakse Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse, välja kuulutatud Vabariigi

Rohkem

Töökoha kaotuse kindlustuse tingimused TTK indd

Töökoha kaotuse kindlustuse tingimused TTK indd TÖÖKOHA KAOTUS Ifi töökoha kaotuse kindlustuse tingimused TTK-20161 Helista meile numbril 777 1211 IFI TÖÖKOHA KAOTUSE KINDLUSTUSE TINGIMUSED TTK - 20161 1 Ifi töökoha kaotuse kindlustuse tingimused TTK

Rohkem

KLIENDILEPINGU PÕHITINGIMUSED 1. KASUTATAVAD MÕISTED 1.1 Abonemenditasu Klienditsoonis ära toodud summa, mis sisaldab tasu Kliendi poolt valitud Abone

KLIENDILEPINGU PÕHITINGIMUSED 1. KASUTATAVAD MÕISTED 1.1 Abonemenditasu Klienditsoonis ära toodud summa, mis sisaldab tasu Kliendi poolt valitud Abone KLIENDILEPINGU PÕHITINGIMUSED 1. KASUTATAVAD MÕISTED 1.1 Abonemenditasu Klienditsoonis ära toodud summa, mis sisaldab tasu Kliendi poolt valitud Abonemendi liigi eest; 1.2 Abonement jõusaali korduva tasulise

Rohkem

Kinnitatud Setomaa Liidu üldkoosolekul Setomaa edendüsfond 1. SEF eesmärk MTÜ Setomaa Liit juures asuv Setomaa edendüsfond (SEF) on loodud

Kinnitatud Setomaa Liidu üldkoosolekul Setomaa edendüsfond 1. SEF eesmärk MTÜ Setomaa Liit juures asuv Setomaa edendüsfond (SEF) on loodud Kinnitatud Setomaa Liidu üldkoosolekul 29.11.2018 Setomaa edendüsfond 1. SEF eesmärk MTÜ Setomaa Liit juures asuv Setomaa edendüsfond (SEF) on loodud rahaliste vahendite sihipärase kogumiseks ja sihtotstarbelise

Rohkem

Microsoft Word - Kliendiandmete töötlemise põhimõtted

Microsoft Word - Kliendiandmete töötlemise põhimõtted Kliendiandmete töötlemise kord Kehtiv alates 25.05.2018. a 1. Mõisted Klient on füüsiline isik, kes kasutab, on kasutanud või plaanib kasutada Panga poolt osutatavaid teenuseid. Kliendiandmed on kõik Pangale

Rohkem

B120_10 estonian.cdr

B120_10 estonian.cdr Alati seal, et teid aidata Registreerige oma toode ja otsige abi koduleheküljelt www.philips.com/welcome B120 Beebimonitor Küsimus? Kontakteeruge Philipsiga Eestikeelne kasutusjuhend 2 Valgussensor USB

Rohkem

PR_COD_2am

PR_COD_2am EUROOPA PARLAMENT 2004 Tööhõive- ja sotsiaalkomisjon 2009 2004/0209(COD) 3.10.2008 ***II SOOVITUSE PROJEKT TEISELE LUGEMISELE eesmärgiga võtta vastu Euroopa Parlamendi ja nõukogu direktiiv, millega muudetakse

Rohkem

Microsoft Word - EHR.docx

Microsoft Word - EHR.docx earvekeskus E-ARVE TELLIMUSTE JUHEND 1 Sisukord E-arvete tellimused... 3 Klientide tellimused... 3 E-arve tellimuse lisamine... 3 E-arve tellimuse muutmine... 9 Minu tellimused... 10 Minu tellimuse sisestamine...

Rohkem

Taskuprinter KASUTUSJUHEND

Taskuprinter KASUTUSJUHEND Taskuprinter KASUTUSJUHEND Täname, et ostsite taskuprinteri Polaroid Mint. Käesoleva kasutusjuhendi eesmärk on anda teile juhiseid toote ohutuks kasutamiseks ja et see ei kujutaks endast kasutajale mingit

Rohkem

Seotud reisikorraldusteenuste üldtingimused Seotud reisikorraldusteenuste (SRK) lepingute pakkuja (hõlbustaja) teeb käesolevad üldtingimused reisijale

Seotud reisikorraldusteenuste üldtingimused Seotud reisikorraldusteenuste (SRK) lepingute pakkuja (hõlbustaja) teeb käesolevad üldtingimused reisijale Seotud reisikorraldusteenuste üldtingimused Seotud reisikorraldusteenuste (SRK) lepingute pakkuja (hõlbustaja) teeb käesolevad üldtingimused reisijale kättesaadavaks enne SRK lepingu sõlmimist. Üldtingimused

Rohkem

CL2004D0003ET _cp 1..1

CL2004D0003ET _cp 1..1 2004D0003 ET 29.03.2015 002.001 1 Käesolev dokument on vaid dokumenteerimisvahend ja institutsioonid ei vastuta selle sisu eest B EUROOPA KESKPANGA OTSUS, 4. märts 2004, üldsuse juurdepääsu kohta Euroopa

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Uut riigihangete valdkonnas Maire Vaske 11.10.1017 Riigihanke üldpõhimõtted Läbipaistvus, kontrollitavus, proportsionaalsus; Võrdne kohtlemine; Konkurentsi efektiivne ärakasutamine, seda kahjustava huvide

Rohkem

Microsoft Word - TallinnLV_lihtsustatud_manual_asutuse_juhataja_ doc

Microsoft Word - TallinnLV_lihtsustatud_manual_asutuse_juhataja_ doc Tallinna Linnavalitsuse sõnumisaatja kasutusjuhend asutuse juhatajale Sisukord 1. Süsteemi sisenemine...2 2. Parooli lisamine ja vahetamine...2 3. Ametnike lisamine ametiasutuse juurde...2 4. Saatjanimede

Rohkem

Justiitsministri määrus nr 10 Euroopa tõkendi tunnistuse vormi kehtestamine Lisa EUROOPA TÕKENDI TUNNISTUS 1 Viidatud nõukogu raamotsuse 20

Justiitsministri määrus nr 10 Euroopa tõkendi tunnistuse vormi kehtestamine Lisa EUROOPA TÕKENDI TUNNISTUS 1 Viidatud nõukogu raamotsuse 20 Justiitsministri 26.03.2015 määrus nr 10 Euroopa tõkendi tunnistuse vormi kehtestamine Lisa EUROOPA TÕKENDI TUNNISTUS 1 Viidatud nõukogu raamotsuse 2009/829/JSK artiklis 10 a) Taotlev riik: Täitev riik:

Rohkem

(Microsoft Word - Riigi \365igusabi tasu ja kulud_kord _3_.doc)

(Microsoft Word - Riigi \365igusabi tasu ja kulud_kord _3_.doc) Kinnitatud Eesti Advokatuuri juhatuse 15. detsembri 2009. a otsusega Riigi õigusabi osutamise eest makstava tasu arvestamise alused, maksmise kord ja tasumäärad ning riigi õigusabi osutamisega kaasnevate

Rohkem

Financing Agreement

Financing Agreement F24, LAENULEPING, EE--201 Kliendi nr: -201 Tallinn, 2018 Käesolev laenuleping (edaspidi Laenuleping ), mis koosneb alljärgnevatest eritingimustest (Laenulepingu I jaotis, edaspidi Eritingimused ), üldtingimustest

Rohkem

Control no:

Control no: Smart Access Driftsprocedure A. Eeltingimused... 2 1. Nutitelefoni ühilduvus... 2 2. Kaabli valik... 2 a. Apple devices (Apple'i seadmed) (iphone 4/4S)... 2 b. Apple devices (Apple'i seadmed) (iphone 5/5c/5s)...

Rohkem

MÜÜGITINGIMUSED e-poes arlee.ee 1. Müügitingimuste kehtivus 1) Müügitingimused kehtivad Arlee.ee veebipoest ostja (edaspidi Tarbija) ja ettevõtja Avil

MÜÜGITINGIMUSED e-poes arlee.ee 1. Müügitingimuste kehtivus 1) Müügitingimused kehtivad Arlee.ee veebipoest ostja (edaspidi Tarbija) ja ettevõtja Avil MÜÜGITINGIMUSED e-poes arlee.ee 1. Müügitingimuste kehtivus 1) Müügitingimused kehtivad Arlee.ee veebipoest ostja (edaspidi Tarbija) ja ettevõtja Avilet OÜ (registrikood 12998127, edaspidi ka Müüja) vahel

Rohkem

struktuuriüksus

struktuuriüksus Haigla Tähis THA/46 Viide KHA/2 Versioon 1 TEAVIK Klienditeeninduse standard lisa 8 SA VILJANDI HAIGLA ISIKUANDMETE TÖÖTLEMISE PÕHIMÕTTED SISSEJUHATUS Sihtasutus Viljandi Haigla (registrikood 90004585,

Rohkem

ERAELU KAITSE JA RIIGI LÄBIPAISTVUSE EEST VAIDEOTSUS avaliku teabe asjas nr /18/2778 Otsuse tegija Otsuse tegemise aeg ja koht Andmekaitse Inspe

ERAELU KAITSE JA RIIGI LÄBIPAISTVUSE EEST VAIDEOTSUS avaliku teabe asjas nr /18/2778 Otsuse tegija Otsuse tegemise aeg ja koht Andmekaitse Inspe ERAELU KAITSE JA RIIGI LÄBIPAISTVUSE EEST VAIDEOTSUS avaliku teabe asjas nr 2.1.-3/18/2778 Otsuse tegija Otsuse tegemise aeg ja koht Andmekaitse Inspektsiooni peainspektor Elve Adamson 06.11.2018 Tallinnas

Rohkem

EUROOPA LIIDU NÕUKOGU Brüssel, 15. mai 2008 (22.05) (OR. en) 9192/08 Institutsioonidevaheline dokument: 2008/0096 (CNB) UEM 110 ECOFIN 166 SAATEMÄRKUS

EUROOPA LIIDU NÕUKOGU Brüssel, 15. mai 2008 (22.05) (OR. en) 9192/08 Institutsioonidevaheline dokument: 2008/0096 (CNB) UEM 110 ECOFIN 166 SAATEMÄRKUS EUROOPA LIIDU NÕUKOGU Brüssel, 15. mai 2008 (22.05) (OR. en) 9192/08 Institutsioonidevaheline dokument: 2008/0096 (CNB) UEM 110 ECOFIN 166 SAATEMÄRKUSED Saatja: Euroopa Komisjoni peasekretär, allkirjastanud

Rohkem

G4S poolt võetavad kohustused 1. G4S juurutab oma hinnastamispõhimõtetes käesolevale dokumendile lisatud hinnastamismaatriksi. Hinnastamismaatriks läh

G4S poolt võetavad kohustused 1. G4S juurutab oma hinnastamispõhimõtetes käesolevale dokumendile lisatud hinnastamismaatriksi. Hinnastamismaatriks läh G4S poolt võetavad kohustused 1. G4S juurutab oma hinnastamispõhimõtetes käesolevale dokumendile lisatud hinnastamismaatriksi. Hinnastamismaatriks lähtub järgmistest põhimõtetest. a. Hinnastamismaatriks

Rohkem

Väljaandja: Regionaalminister Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst-terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: Redaktsiooni kehtivuse lõpp:

Väljaandja: Regionaalminister Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst-terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: Redaktsiooni kehtivuse lõpp: Väljaandja: Regionaalminister Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst-terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: 28.01.2005 Redaktsiooni kehtivuse lõpp: 09.06.2005 Avaldamismärge: RTL 2005, 13, 116 Elukoha

Rohkem

KOOLITUSTE HALDAMINE E-TÖÖTUKASSA KASUTAJAJUHEND 1

KOOLITUSTE HALDAMINE E-TÖÖTUKASSA KASUTAJAJUHEND 1 KOOLITUSTE HALDAMINE E-TÖÖTUKASSA KASUTAJAJUHEND 1 Sisukord E-TÖÖTUKASSASSE SISSE LOGIMINE JA MINU KOOLITUSED AVALEHT... 2 UUE KOOLITUSE LISAMINE... 5 MÄÄRAMATA TOIMUMISAJAGA KOOLITUSED... 9 REGISTREERIMISTEATE

Rohkem

KINNITATUD Tartu Ülikooli rektori 4. septembri a käskkirjaga nr 13 (jõustunud ) MUUDETUD Tartu Ülikooli rektori 27. novembri a k

KINNITATUD Tartu Ülikooli rektori 4. septembri a käskkirjaga nr 13 (jõustunud ) MUUDETUD Tartu Ülikooli rektori 27. novembri a k KINNITATUD Tartu Ülikooli rektori 4. septembri 2013. a käskkirjaga nr 13 (jõustunud 04.09.2013) MUUDETUD Tartu Ülikooli rektori 27. novembri 2014. a käskkirjaga nr 39 (jõustub 01.01.2015) Diplomite, residentuuri

Rohkem

IT TEENUSTE EESKIRI Kehtib alates ÜLDSÄTTED 1.1. Käesolev Telia Eesti AS (edaspidi Telia) IT teenuste eeskiri (edaspidi Eeskiri) regulee

IT TEENUSTE EESKIRI Kehtib alates ÜLDSÄTTED 1.1. Käesolev Telia Eesti AS (edaspidi Telia) IT teenuste eeskiri (edaspidi Eeskiri) regulee IT TEENUSTE EESKIRI Kehtib alates 25.05.2018 1. ÜLDSÄTTED 1.1. Käesolev Telia Eesti AS (edaspidi Telia) IT teenuste eeskiri (edaspidi Eeskiri) reguleerib IT teenuste pakkumist äriklientidele ehk juriidilisest

Rohkem

M16 Final Decision_Recalculation of MTR for EMT

M16 Final Decision_Recalculation of MTR for EMT 1 OTSUS Tallinn 22.juuni 2007 J.1-45/07/7 Mobiiltelefonivõrgus häälkõne lõpetamise hinnakohustuse kehtestamine AS EMT- le Sideameti 21. märtsi 2006. a otsusega nr J.1-50/06/2 tunnistati AS EMT (edaspidi

Rohkem

Purgimis üldtingimused

Purgimis üldtingimused Sademe-, drenaaži- ja reovee ning fekaalide vastuvõtu tingimused Eritingimused 1. Üldine Käesolevate eritingimuste lahutamatuks osaks on Kliendi ja Vee-ettevõtja vahel sõlmitavad üldtingimused, milles

Rohkem

EUROOPA KOMISJON Brüssel, C(2017) 4679 final KOMISJONI RAKENDUSOTSUS (EL) /, , milles käsitletakse EURESe portaalis vabade töökohta

EUROOPA KOMISJON Brüssel, C(2017) 4679 final KOMISJONI RAKENDUSOTSUS (EL) /, , milles käsitletakse EURESe portaalis vabade töökohta EUROOPA KOMISJON Brüssel, 11.7.2017 C(2017) 4679 final KOMISJONI RAKENDUSOTSUS (EL) /, 11.7.2017, milles käsitletakse EURESe portaalis vabade töökohtade ning töökohataotluste ja CVde omavahelist sobitamist

Rohkem

SUUNISED, MIS KÄSITLEVAD SELLISEID TESTE, LÄBIVAATAMISI VÕI TEGEVUSI, MIS VÕIVAD VIIA TOETUSMEETMETE RAKENDAMISENI EBA/GL/2014/ september 2014 S

SUUNISED, MIS KÄSITLEVAD SELLISEID TESTE, LÄBIVAATAMISI VÕI TEGEVUSI, MIS VÕIVAD VIIA TOETUSMEETMETE RAKENDAMISENI EBA/GL/2014/ september 2014 S EBA/GL/2014/09 22. september 2014 Suunised, mis käsitlevad selliseid teste, läbivaatamisi või tegevusi, mis võivad viia pankade finantsseisundi taastamise ja kriisilahenduse direktiivi artikli 32 lõike

Rohkem

KASUTUSJUHEND

KASUTUSJUHEND KASUTUSJUHEND Sissejuhatus Kui valvesüsteem on valvessepanekuks valmis ning puuduvad rikke- ning häireteated, kuvatakse sõrmistiku displeil kellaaeg, kuupäev ning tekst Enter Your Code sisestage kood Peale

Rohkem

DJI GOGGLES Kiirjuhend V1.0

DJI GOGGLES Kiirjuhend V1.0 DJI GOGGLES Kiirjuhend V1.0 DJI Goggles DJI Goggles on mugavad prillid, mis on disainitud mugavaks FPV lendamiseks DJI toodetega. Nad loovad ultra-kõrge kvaliteediga pildi, minimaalse viivitusega pikamaa

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: mittetulundusühing Pärmivabriku Töökoda registrikood:

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: mittetulundusühing Pärmivabriku Töökoda registrikood: MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2014 aruandeaasta lõpp: 31.12.2014 nimi: registrikood: 80266953 tänava/talu nimi, Tähtvere 11-7 maja ja korteri number: linn: Tartu linn maakond: Tartu maakond

Rohkem

EUROOPA KOMISJON Brüssel, C(2018) 7044 final KOMISJONI DELEGEERITUD MÄÄRUS (EL) /, , millega muudetakse delegeeritud määrust (EL)

EUROOPA KOMISJON Brüssel, C(2018) 7044 final KOMISJONI DELEGEERITUD MÄÄRUS (EL) /, , millega muudetakse delegeeritud määrust (EL) EUROOPA KOMISJON Brüssel, 30.10.2018 C(2018) 7044 final KOMISJONI DELEGEERITUD MÄÄRUS (EL) /, 30.10.2018, millega muudetakse delegeeritud määrust (EL) nr 807/2014, millega täiendatakse Euroopa Parlamendi

Rohkem

1 (7) Isikuandmete puutumatust käsitlev teadaanne - Stora Enso tarnija ja osaniku register 1 Eesmärk Käesoleva isikuandmete puutumatust käsitleva tead

1 (7) Isikuandmete puutumatust käsitlev teadaanne - Stora Enso tarnija ja osaniku register 1 Eesmärk Käesoleva isikuandmete puutumatust käsitleva tead 1 (7) Isikuandmete puutumatust käsitlev teadaanne - Stora Enso tarnija ja osaniku register 1 Eesmärk Käesoleva isikuandmete puutumatust käsitleva teadaande eesmärk on anda isikutele, kes suhtlevad Stora

Rohkem

TUNNUSTATUD TURVALAHENDUS Esitaja: G4S Eesti AS, Alarmtec AS Automaatse numbrituvastussüsteemi paigaldamine keelatud piirikaubanduse vastu võitlemisek

TUNNUSTATUD TURVALAHENDUS Esitaja: G4S Eesti AS, Alarmtec AS Automaatse numbrituvastussüsteemi paigaldamine keelatud piirikaubanduse vastu võitlemisek TUNNUSTATUD TURVALAHENDUS Esitaja: G4S Eesti AS, Alarmtec AS Automaatse numbrituvastussüsteemi paigaldamine keelatud piirikaubanduse vastu võitlemiseks Tellija: Maksu- ja Tolliamet Teostaja: Alarmtec AS

Rohkem

HARIDUSLEPING NR. OÜ Garant Sport (Erakool Garant), registrikood , mida esindab juhatuse liige Yulia Lemberg (edaspidi: Erakool) ja lapse sead

HARIDUSLEPING NR. OÜ Garant Sport (Erakool Garant), registrikood , mida esindab juhatuse liige Yulia Lemberg (edaspidi: Erakool) ja lapse sead HARIDUSLEPING NR. OÜ Garant Sport (Erakool Garant), registrikood 11877858, mida esindab juhatuse liige Yulia Lemberg (edaspidi: Erakool) ja lapse seadusliku esindaja ees- ja perekonnanimi..., isikukood...

Rohkem

Markina

Markina EUROOPA NOORTE ALKOHOLITARBIMISE PREVENTSIOONI PRAKTIKAD JA SEKKUMISED Anna Markina Tartu Ülikool Meie ülesanne on: Tuvastada ja välja valida erinevaid programme ja sekkumist, mida on hinnatud ja mille

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Kick-off 30.06.2014 Toetuse kasutamise leping Kadri Klaos 30.06.2014 Lepingu struktuur Eritingimused Üldtingimused Lisa I, Projekti sisukirjeldus Lisa II, Projekti eelarve Lisa III, Projekti rahastamis-

Rohkem

Caterpillar Inc. 100 NE Adams Street, Peoria, IL USA Meedianumber U9NE8460 Tegevusdokument Lisateave GRADE süsteemi komponentide nõuetele vastav

Caterpillar Inc. 100 NE Adams Street, Peoria, IL USA Meedianumber U9NE8460 Tegevusdokument Lisateave GRADE süsteemi komponentide nõuetele vastav Tegevusdokument Lisateave GRADE süsteemi komponentide nõuetele vastavuse teave 1 Sisukord lk Ohutusmärgid ja -sildid... 3 Ohutusteated... 4 Muud sildid... 5 Üldine ohuteave... 6 Edastamine... 6 Sissejuhatus...

Rohkem

156-77

156-77 EUROOPA KOHTU OTSUS 12. oktoober 1978 * [ ] Kohtuasjas 156/77, Euroopa Ühenduste Komisjon, esindaja: selle õigusnõunik George L. Close, keda abistas selle õigustalituse ametnik Charles Lux, kohtudokumentide

Rohkem

(Microsoft Word - RIIGIHANKE \360\345\354\356\355\362 \357\356\346\344\342\345\360\345\351,18.doc)

(Microsoft Word - RIIGIHANKE \360\345\354\356\355\362 \357\356\346\344\342\345\360\345\351,18.doc) Kinnitan:.. J.Nikitin Kooli direktor 06.02.2018.a HANKIJA: SILLAMÄE KANNUKA KOOL Ремонт противопожарных дверей в здании школы Sillamäe Kannuka Kool,Geologia tn 13. HANKEDOKUMENDID EHITUSTÖÖD 1 SISUKORD

Rohkem

Hinnakiri kehtiv alates Täiendava maksekonto avamine (maksekonto avamine teises valuutas) Kontohaldustasu (kuu) * rakendatakse olukorras, k

Hinnakiri kehtiv alates Täiendava maksekonto avamine (maksekonto avamine teises valuutas) Kontohaldustasu (kuu) * rakendatakse olukorras, k Hinnakiri kehtiv alates 03.07.2019 Täiendava maksekonto avamine (maksekonto avamine teises valuutas) Kontohaldustasu (kuu) * rakendatakse olukorras, kui kuus tehakse vähem kui 10 väljaminevaid makseid

Rohkem

GRUPI-SMS Veebirakenduse kasutamise juhend Rakendus Elisa grupi-smsi rakendus Väljaandja Elisa Eesti AS Juhendi koostamise kuupäev Versioon

GRUPI-SMS Veebirakenduse kasutamise juhend Rakendus Elisa grupi-smsi rakendus Väljaandja Elisa Eesti AS Juhendi koostamise kuupäev Versioon GRUPI-SMS Veebirakenduse kasutamise juhend Rakendus Elisa grupi-smsi rakendus Väljaandja Elisa Eesti AS Juhendi koostamise kuupäev 05.02.2018 Versiooni kuupäev 30.01.2018 1 SISUKORD 1. ÜLEVAADE... 3 1.1

Rohkem

Dokumendiohje protseduur

Dokumendiohje protseduur Elektrilevi OÜ liitumislepingu tüüptingimused 1. Üldsätted 1.1. "Elektrilevi OÜ liitumislepingu tüüptingimused" (edaspidi: tüüptingimused) reguleerivad Elektrilevi OÜ (edaspidi: võrguettevõtja või pool)

Rohkem

ET I LISA KOONDDOKUMENT NIMETUS KPN/KGT-XX-XXXX Taotluse esitamise kuupäev: XX-XX-XXXX 1. REGISTREERITAV(AD) NIMETUS(ED) KOLMAS RIIK, KUHU MÄÄRA

ET I LISA KOONDDOKUMENT NIMETUS KPN/KGT-XX-XXXX Taotluse esitamise kuupäev: XX-XX-XXXX 1. REGISTREERITAV(AD) NIMETUS(ED) KOLMAS RIIK, KUHU MÄÄRA ET I LISA KOONDDOKUMENT NIMETUS KPN/KGT-XX-XXXX Taotluse esitamise kuupäev: XX-XX-XXXX 1. REGISTREERITAV(AD) NIMETUS(ED) 2. KOLMAS RIIK, KUHU MÄÄRATLETUD PIIRKOND KUULUB: 3. GEOGRAAFILISE TÄHISE TÜÜP:

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Avaandmed Urmas Sinisalu Mis on avaandmed? Alus vs. Kohustus Avaandmed on kõigile vabalt ja avalikult kasutamiseks antud masinloetaval kujul andmed, millel puuduvad kasutamist ning levitamist takistavad

Rohkem

Hinnakiri kehtiv alates Hinnakiri eraklientidele Tüüpiliste makseteenuste hinnakiri Kirjeldus C2 C3 Läbi iseteeninduse Maksekonto Maksekont

Hinnakiri kehtiv alates Hinnakiri eraklientidele Tüüpiliste makseteenuste hinnakiri Kirjeldus C2 C3 Läbi iseteeninduse Maksekonto Maksekont Hinnakiri kehtiv alates 03.07.2019 Hinnakiri eraklientidele Tüüpiliste makseteenuste hinnakiri Kirjeldus Läbi iseteeninduse Maksekonto Maksekonto avamiseks esitatud dokumentide analüüs/ Maksekonto avamine

Rohkem

EESTI STANDARD EVS-EN ISO 3381:2007 See dokument on EVS-i poolt loodud eelvaade RAUDTEEALASED RAKENDUSED Akustika Raudteeveeremi sisemüra mõõtmine (IS

EESTI STANDARD EVS-EN ISO 3381:2007 See dokument on EVS-i poolt loodud eelvaade RAUDTEEALASED RAKENDUSED Akustika Raudteeveeremi sisemüra mõõtmine (IS EESTI STANDARD RAUDTEEALASED RAKENDUSED Akustika Raudteeveeremi sisemüra mõõtmine Railway applications Acoustics Measurement of noise inside railbound vehicles EESTI STANDARDIKESKUS EESTI STANDARDI EESSÕNA

Rohkem

Microsoft Word - Vorm_TSD_Lisa_1_juhend_2015

Microsoft Word - Vorm_TSD_Lisa_1_juhend_2015 TSD lisa 1 täitmise juhend Olulisemad muudatused deklareerimisel alates 01.01.2015 vorm TSD lisal 1. Alates 01.01.2015 muutus vorm TSD ja tema lisad. Deklaratsioonivorme muutmise peamine eesmärk oli tagada

Rohkem

Microsoft Word - Document1

Microsoft Word - Document1 E-poe kasutustingimused 1. Üldsätted 1.1. E-poe tingimused kehtivad ostjatele, kes kasutavad veebilehte www.k-rauta.ee (edaspidi nimetatud e-pood) ning ostavad e-poest kaupu. E-poe omanik ja müügilepingu

Rohkem

Jenny Papettas

Jenny Papettas SISEPOLIITIKA PEADIREKTORAAT POLIITIKAOSAKOND C: KODANIKE ÕIGUSED JA PÕHISEADUSKÜSIMUSED ÕIGUSKÜSIMUSED Kohaldatav õigus piiriüleste liiklusõnnetuste puhul: Rooma II, Haagi konventsioon ja liikluskindlustuse

Rohkem

Microsoft Word - Otsus domeenivaidluses 11-1a-274 cialis.ee.doc

Microsoft Word - Otsus domeenivaidluses 11-1a-274 cialis.ee.doc DOMEENIVAIDLUSTE KOMISJON OTSUS Asja number: 11-1a-274 Otsuse kuupäev: 25. november 2011 Komisjoni koosseis: Vaidlustaja: Vaidlustaja esindaja: Registreerija: Registripidaja: Vaidlustatud domeeninimi:

Rohkem

Tallinna Lauluväljaku hangete kordV2

Tallinna Lauluväljaku hangete kordV2 Tallinna Lauluväljak Sihtasutus riigihangete läbiviimise kord 1. Üldsätted (1) Tallinna Lauluväljaku SA (edaspidi TLSA) hankekorra (edaspidi kord) eesmärk on reguleerida riigihangete korraldamist TLSA.

Rohkem

JM_ _m46lisa

JM_ _m46lisa Justiitsministri 30.12.2014 määrus nr 46 Vabadusekaotuse tunnistuse vormi kehtestamine Lisa VABADUSEKAOTUSE TUNNISTUS( 1 ) Viidatud nõukogu raamotsuse 2008/909/JSK artiklis 4 a) Taotlev riik: Täitev riik:

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Põhimeede 2 Strateegiline koostöö Toetuse kasutamise leping Ülle Kase 26.08.2016 Lepingu struktuur Eritingimused Lisa I Üldtingimused Lisa II, Projekti eelarve; Projekti teiste toetusesaajate nimekiri;

Rohkem

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia diplomite, akadeemiliste õiendite ja tunnistuste väljaandmise kord I Üldsätted 1. Käesolev eeskiri sätestab Eesti Mu

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia diplomite, akadeemiliste õiendite ja tunnistuste väljaandmise kord I Üldsätted 1. Käesolev eeskiri sätestab Eesti Mu Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia diplomite, akadeemiliste õiendite ja tunnistuste väljaandmise kord I Üldsätted 1. Käesolev eeskiri sätestab Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias (edaspidi akadeemia) diplomi,

Rohkem

Eritingimused - (isiku)andmete töötlemine seoses HW teenuste osutamisega Vastavalt EL isikuandmete kaitse üldmäärusele (2016/679) toimub isikuandmete

Eritingimused - (isiku)andmete töötlemine seoses HW teenuste osutamisega Vastavalt EL isikuandmete kaitse üldmäärusele (2016/679) toimub isikuandmete Eritingimused - (isiku)andmete töötlemine seoses HW teenuste osutamisega Vastavalt EL isikuandmete kaitse üldmäärusele (2016/679) toimub isikuandmete töötlemine töötlejate vahel sõlmitud lepingu alusel.

Rohkem

Arvamus nr 3/2019 seoses küsimuste ja vastustega kliiniliste uuringute määruse ja isikuandmete kaitse üldmääruse koosmõju kohta (artikli 70 lõike 1 pu

Arvamus nr 3/2019 seoses küsimuste ja vastustega kliiniliste uuringute määruse ja isikuandmete kaitse üldmääruse koosmõju kohta (artikli 70 lõike 1 pu Arvamus nr 3/2019 seoses küsimuste ja vastustega kliiniliste uuringute määruse ja isikuandmete kaitse üldmääruse koosmõju kohta (artikli 70 lõike 1 punkt b) Vastu võetud 23. jaanuaril 2019 1 Sisukord 1

Rohkem

VME_Toimetuleku_piirmäärad

VME_Toimetuleku_piirmäärad Tapa TAPA VALLAVOLIKOGU MÄÄRUS EELNÕU 30. aprill 2015 nr Eluruumi alaliste kulude piirmäärade kehtestamine toimetulekutoetuse määramisel Määrus kehtestatakse kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse 22

Rohkem

Peep Koppeli ettekanne

Peep Koppeli ettekanne HOOVID KORDA Peep Koppel Tallinna Kommunaalamet Eesti Kodukaunistamise Ühenduse nõupäev 12.mail 2009 Luua Metsanduskoolis, Jõgevamaal 2005. a PROJEKT 2005.a eelprojekt - korteriühistute kaasfinantseerimisel

Rohkem

Esitatud a. 1 PROJEKTEERIMISTINGIMUSTE TAOTLUS DETAILPLANEERINGU OLEMASOLUL 1. Füüsilisest isikust taotluse esitaja 2 eesnimi perekonnanim

Esitatud a. 1 PROJEKTEERIMISTINGIMUSTE TAOTLUS DETAILPLANEERINGU OLEMASOLUL 1. Füüsilisest isikust taotluse esitaja 2 eesnimi perekonnanim Esitatud 19. 1. 2017 a. 1 PROJEKTEERIMISTINGIMUSTE TAOTLUS DETAILPLANEERINGU OLEMASOLUL 1. Füüsilisest isikust taotluse esitaja 2 eesnimi perekonnanimi isikukood riik isikukoodi puudumisel sünnipäev sünnikuu

Rohkem

OMANIKUJÄRELEVALVE_JG_TEIM

OMANIKUJÄRELEVALVE_JG_TEIM INSENERITÖÖ ALUSED OMANIKUJÄRELEVALVE Teim Elekter TÜ Jüri Gross ÜLDIST Omanikujärelevalve seaduslikuks aluseks on Ehitusseadus (ES) ja selle alusel MKM poolt kehtestatud Ehituse omanikujärelevalve kord.

Rohkem

C

C EUROOPA KOHTU OTSUS (kuues koda) 8. veebruar 1990 * Kuuenda käibemaksudirektiivi artikli 5 lõike 1 tõlgendamine Kinnisvara müük Majandusliku omandiõiguse üleminek Kohtuasjas C-320/88, mille esemeks on

Rohkem

Microsoft Word - Vx610 EMV KASUTUSJUHEND.doc

Microsoft Word - Vx610 EMV KASUTUSJUHEND.doc MAKSETERMINALI KASUTUSJUHEND VERIFONE Vx610 GSM Kliendiabi: (0) 6711 444 (kõik nädalapäevad 24 h) Makseterminalide osakond: (0) 6711 411 (tööpäeviti kell 9.00 17.00) Faks: (0) 6711 420 Email: posgrupp@estcard.ee

Rohkem