1 Aastaaruanne 2016 Kunda Linnaraamatukogu Elanike arv: Põhilised tegevussuunad Lugejate rahulolu uuring Ajalooline näitus/merekultuuriaasta 20

Suurus: px
Alustada lehe näitamist:

Download "1 Aastaaruanne 2016 Kunda Linnaraamatukogu Elanike arv: Põhilised tegevussuunad Lugejate rahulolu uuring Ajalooline näitus/merekultuuriaasta 20"

Väljavõte

1 1 Aastaaruanne 2016 Kunda Linnaraamatukogu Elanike arv: Põhilised tegevussuunad Lugejate rahulolu uuring Ajalooline näitus/merekultuuriaasta 2016 Lääne-Virumaa raamatukoguhoidjate suveseminari korraldamine Kundas Kunda Linnaraamatukogu uus koduleht ja blogi Inventuur Alustasime aastat lugejate küsitlusega, et teada saada, kas Kunda Linnaraamatukogu külastajad on rahul meie poolt pakutavate teenustega. Kunda Linnaraamatukogu rahuloluküsitlusele sai vastata nii paberkandjal kui ka Interneti teel. (vt. 9) Merekultuuriaastal pakkus Kunda Linnaraamatukogu nii lastele kui ka täiskasvanutele mitmekülgset üldkultuurilist meelelahutust. Vahendati meeldejäävaid tegevusi, täiskasvanukoolitusi, huvitavaid näituseid ning kohtumisi kirjanikega.. Merekultuuriaastaks koostasime ajaloolise näituse Kunda kujunemisest sadamalinnaks. Lääne-Virumaa ainuke mereäärne linn Kunda võõrustas seekord suveseminarile tulnud maakonna raamatukoguhoidjaid. Seminarist osavõtjad said kuulda huvitavaid loenguid Kunda linnapea Kaido Veski ja ajaloolase Uuno Trummi esituses. Suureks abiks uue kodulehe tegemisel oli Kunda linnavalitsuse it-spetsialist Alexey Demin. Koostöös valmis kaasaegse kujundusega ning ajakohast infot vahendav koduleht. Samuti uuendasime raamatukogu laste ja noorte blogi aastal oli kavas teavikute inventuur, kuid fondi puhastamine ja uute paigutus siltide vahetamine võttis planeeritust kauem aega ning seetõttu lükkus inventuur 2017.aasta jaanuarisse. 2. Juhtimine 2.1 Raamatukogudevõrgu struktuur ja nõukogud: Struktuur on endine, lahtiolekuaegu pole muudetud. Nõukogust lahkus Krista Engelbreht ja uueks protokollijaks valiti Kunda linnavalitsuse liige Anne-Ly Nõmmiste. Kunda Linnaraamatukogus on nõukogude tegevust kajastavad dokumendid kättesaadavad. 2.2 Eelarve Tabel 1 Põhieelarve Seisuga Seisuga Muutus % Eelarve kokku % Personalikulu % Komplekteerimiskulu %

2 2 sh KOV-lt % sh riigilt ,2% Infotehnoloogiakulu % *Ürituste/näituste % korraldamise kulu 2.3 Projektid Projektitaotluseid ei esitatud. 2.4 Personali koosseis, juhtimine ja areng Kunda linnaraamatukogus on 3,5 ametikohta. Töövõtulepinguga töötab Kunda linnaraamatukogus juba vanaduspensionil olev endine töötaja Ülevaade täienduskoolitusest: Koolituse teema Korraldaja Osalejate arv Motiveeritud raamatukoguhoidja kui kogukonna alus Lääne-Virumaa keskraamatukogu Mervi Lilleoja Leili Eiskop Õppereis Soome raamatukogudesse Lääne-Virumaa keskraamatukogu Mervi Lilleoja Soome kirjandus Lääne-Virumaa keskraamatukogu Mervi Lilleoja Leili Eiskop Tõsimämgud ja mängustamine Lääne-Virumaa keskraamatukogu Livia Aaloe Leili Eiskop Arvo Iho. Elu ja looming Lääne -Virumaa keskraamatukogu Leili Eiskop Eesti, islam ja kultuurierinevused Lääne-Virumaa keskraamatukogu Leili Eiskop Õppimisvõimaluste infootsingu Lääne-Virumaa keskraamatukogu Leili Eiskop toetamine Suveseminar/Merekultuuriaasta Lääne-Virumaa keskraamatukogu Leili Eiskop Kundas Kunda Linnaraamatukogu Tsemenditööstuse ajaloost ja sõbrakaubandusest Kundas Kunda hariduselust ja Rahvaülikoolist Lääne-Virumaa Keskraamatukogu korraldatud väikese osalustasuga, huvitavad ja erialaselt arendavad koolitused on enesetäiendamisel suureks abiks.

3 Raamatukogutöötajate avalikud esinemised Leili Eiskop tegi ettekande Kunda Linnaraamatukogu hetkeolukorrast ja tulevikuplaanidest Lääne- Virumaa rahvaraamatukogude suveseminaril, mis toimus merekultuuriaasta raames Kunda linnas Erialahariduse omandamine Mervi Lilleoja õpib Tartu Ülikoolis infokorralduse erialal (rakenduslik kõrgharidus) Töötajate tunnustamine Töötajaid ei tunnustatud. 2.5 Raamatukogu haldusjuhtimine. Haldustegevuse üldiseloomustus. Raamatukogu ruumid ja asukoht aasta eelarvesse taotlesime ventilatsioon-konditsioneeri paigaldamiseks raha, et tagada palavatel suvepäevadel töötegemiseks nõuetekohane temperatuur. Märtsikuus paigaldati AS Kliimaseade poolt raamatukogu ruumidesse kaks seadeldist, mis võimaldavad ruumide temperatuuri alandada. Siseruumides asendasid elektrikud vilkuma hakanud lampe, majanduskeskus parandas katkiseid lauajalgu, AS Kvaliteetaken vahetas lõhutud aknaruudu, vahetati välja GSM valvesüsteemi tagavara aku. Remont toimus internetiruumis, kus pahteldati ja värviti seinu Juurdepääs liikumispuudega inimesele Liikumispuuetega inimestele on tagatud juurdepääs raamatukogule. 2.6 Raamatukogu arendustegevused infotehnoloogia valdkonnas kodulehe uuendamine blogi uuendamine wi-ffi ruuteri vahetamine Üldine hinnang raamatukogu infotehnoloogilisele baasile: täiskasvanute poolel asuvale arvutile tuleb paigaldada Windows (Ubuntu ei ühildu värviprinteriga). suurendada interneti allalaadimiskiirust (praegune kiirus on 29 Mbit/S, tulevane Mbit/S). uuendada raamatukogu arvutipark (kolm arvutit on uuemad kui 5 aastat).

4 4 3. Kogud 3.1 komplekteerimise põhimõtted ja uuendused (sh e-teavikud) 2016.aastal toimus teavikute tellimine esitatud tellimisplaanide alusel, järgides rahvaraamatukogude töökorralduse juhendit aastaga võrreldes vähenes komplekteerimisraha 172 eurot, seda tänu elanike arvu vähenemisele linnas. Omavalitsuse rahasumma vähenes 158 eurot ja riigi 14 eurot. Teavikute eksemplare (935) saime 3 vähem, kui eelmise aastal. Annetatud raamatute hulk 33 eksemplari, mis on 15 eksemplari võrra suurem kui eelmisel aastal. Üks kolmandik tellitavast kirjandusest on aimekirjandus, juurdetulek 180 eksemplari aastas. Kunda Linnaraamatukogu komplekteerib raamatuid lastele ja täiskasvanutele nii eesti kui ka vene keeles. Suurim muudatus on toimunud venekeelse kirjanduse tellimise osas aastal 178 eksemplari, mis on 13 eksemplari vähem kui 2015.aastal. Põhjuseks oli rahade nappus, kuna osa aastal tellitud venekeelsest kirjandusest jääb endiselt Lääne-Virumaa Keskraamatukogu komplekteerimisosakonda ootele. Eesmärk suurendada aastal venekeelse kirjanduse hulka, jäi see tõttu saavutamata Raamatu komplekteerimine (trükis + e-raamat) Inimesed, kes on hiljuti Kunda linna elama asunud ja leidnud tee raamatukokku, kiidavad Kunda linnaraamatukogu kui hästi komplekteeritud raamatukogu. Seda kinnitas ka 2016.aastal läbiviidud lugejateküsitlus. E-raamatuid kogus ei ole Perioodika komplekteerimine Vähendasime kultuuriajakirjanduse eksemplaride arvu. Kõik aastaks tellitud ajakirjad ja ajalehed on ostetud kohaliku omavalitsuse rahade eest. Ajakirjadest laenutati kõige enam Lizat ja Burdat (venekeelsed) ning Imelist Ajalugu, Horisonti ja Kodutohtrit. Raamatukogu lugejatel on võimalus kohapeal kasutada ka elektroonilisi ajalehti: Virumaa Teataja ja Eesti Päevaleht Auviste komplekteerimine Auviseid ei komplekteeritud. 3.2 Inventuurid, mahakandmised Inventuur toimub 2017.aasta jaanuari kuus aastal kustutasime kogust 2137 teavikut. 4. Lugejateenindus ja raamatukoguteenused magnetkaart on kasutusel lugejapiletina aastast 2007 id-kaart kasutusel lugejapiletina 2008 reserveerimist võimaldatakse lugeja.ee portaali kaudu pikendamisel kasutatakse lugejaportaali, i, telefoni võimalus koopiaid teha, printida, skaneerida, andmekandjale salvestada.

5 5 elektrooniliste jadaväljaannete kasutamise võimalus individuaalkoolituse võimalus koduteenindus 4.1 Avaliku teabe kättesaadavaks tegemine. AIP-i kasutamine. juurdepääs Kunda linnavalitsuse veebilehele ja avalikule FB kontole juurdepääs Kunda Linnaraamatukogu veebilehele ja blogile Kunda Linnavalitsuse ja volikogu materjalid on kättesaadavad paberkandjal raamatukogus on olemas ajalehed ja ajakirjad (Meie Kodu) 4.2 Raamatukogu kasutamine ja teenused. Üldistav ja muutusi näitav kokkuvõte. Tabel 2 Raamatukogu Kunda linnaraamatukogu Tabel 3 Raamatukogu Kunda linnaraamatukogu Tabel 4 Raamatukogu Kunda linnaraamatukogu Lugejad Lugejad Muutus (+-) Külastused 2015 Külastused 2016 Muutus (+-) Virtuaalkülast Virtuaalkülast Muutus (+-) Laenut-d Laenut-d Muutus Päringud Päringud Muutus (+-) (+-) Eelnevatest tabelist selgub, et raamatukogu kasutamist iseloomustavad näidud on kasvanud, välja arvatud lugejate poolt kohapeal kasutatavad ja kojulaenutatavate teavikute hulk, päringud ja lugejate arv. Infopäringud: 562 päringut aastas. Jagades päringute kogusumma raamatukogu lahtioldud päevade arvuga saame keskmiselt 2-3 päringut päevas.

6 6 4.3 RVL teenindus Raamatukogudevaheline laenutus toimib edukalt lähiümbruse raamatukogude vahel. Meie anname raamatuid RVL vahendusel põhiliselt Lääne-Virumaa Keskraamatukogule, Kadrina valla raamatukogule ja Karepa raamatukogule, vahel ka teistele kogudele maakonnas ning ise tellime põhiliselt Lääne-Virumaa Keskraamatukogust aastal tellisime Lääne-Virumaa Keskraamatukogust 199 eksemplari teavikuid ning ise andsime teistele kogudele 80 eksemplari. 4.4 Laste- ja noorteteenindus Laste-ja noortekirjanduse komplekteerimine Kunda Linnaraamatukogu lasteosakond sai 2015.aastal 274 eksemplari teavikuid, nendest 39 olid venekeelsed aastal 240 eksemplari, sh 10 venekeelset. Venekeelset lastekirjandust ei ole mõtet enam juurde tellida, sest Kunda linnas õpivad kõik lapsed varakult eesti keele selgeks ja edaspidi loevad eestikeelset kirjandust Laste-ja noorte raamatukogu kasutamine Tabel 5 Raamatukogu Kunda Linnaraamatukogu Muutus (+-) Lugd 2015 Lugd 2016 Külastd 2015 Külastd 2016 Muutus (+-) Laenut 2015 Laenut 2016 Muutus (+/-) Laste-ja noorteteenindus s.h lugemisharjumuste kujundamine ja arendamine Alates 2003.aastast on Kunda Linnaraamatukogu prioriteediks olnud lastega tegelemine. Erinevate tegevuste abil suuname lapsi lugema, et nad jõuaksid põneva raamatumaailmani. Tänu järjepidevale ja heal tasemel lastetööle suutsime aastal säilitada lugejate, laenutuste ning külastajate arvu Laste- ja noorteüritused: ülevaade, millised olid põhiteemad ja millised suuremad üritused. Eelnevatel aastatel on käivitatud erinevaid lapsi arendavaid projekte, kuhu oli kaasatud lasteaed Kelluke, sellel aastal tegime koostööd ka Kunda linna klubi ja Kunda Ühisgümnaasiumiga. Järjepidevatest üritustest toimus üks kord kuus koolieelikutele Jututuba, mis on saanud Kunda Linnaraamatukogu ja Kunda lasteaed Kelluke koostööprojekti Kooliminev laps lugejaks ühisosaks. Lapsed said kuulda huvitavaid ja õpetlikke lugusid erinevatelt autoritelt ja kohaneda raamatukogu kui keskkonnaga ning seal pakutavaga. Jututoas on saanud traditsiooniks pakkuda käelist tegevust. Lasteaia pidulikul lõpetamisüritusel said lapsed flaieri, mis on ühtlasi kutseks raamatukogusse ning infot andev materjal lapsevanemale. Eesti Lastekirjanduse keskusel ja Kultuuriministeeriumil on tore traditsioon kinkida kõikidele Eesti sündinud lastele raamat ( Pisike puu ). Uute omanikeni jõuavad raamatud kohalike raamatukogude kaudu, kus need omavalitsuse korraldatud pidulikul üritusel üle antakse. Kunda linna klubi

7 7 koostöös raamatukoguga andsid beebidele ja nende vanematele raamatud üle Lusikapeol, kus tervitati uusi linnakodanikke ning õnnitleti vanemaid. Emakeelepäeval külastasid raamatukogu lasteaed Kelluke vanemad rühmad, toimusid raamatukogutunnid, kus rääkisime lastele, kuidas raamat jõuab raamatukogusse, raamatu töötlemisest, paigutusest riiulitel ja lõpuks sai igaüks proovida ka laenutamist. KÜG algklasside õpilased koos õpetajaga võtsid samuti osa raamatukogutundidest, et teadmisi omandada ja raamatukogus mõnusalt aega veeta. Kuna aasta oli Merekultuuriaasta, siis meri oli ka läbivaks teemaks koolivaheaja üritustes. Toimusid viktoriinid, kus teatmeteoste abil tuli lastel vastata mereteemalistele küsimustel, otsisime interneti vahendusel mereteemalisi laule ning kuulasime neid. Lapsed said meisterdada vahvaid mereelukaid ja mängida mereteemalisi mänge: Meri ja maa, Purjetajad rannal, Laevad udus, Kass Miisu ja Kala saba, mis kõige suuremat elavust tekitasid. Suvel sai taas hoo sisse pärlimäng ehk Suur raamatute lugemise võistlus. Iga raamatu läbi lugemise eest sai laps pärli. Pärlikogumine lõppes suve viimastel päevadel ühise kommi söömisega ja ehete valmistamisega. Ettelugemispäeval said lugusid kuulata lasteaialapsed. Loetud sai jällegi Merekultuuriaastale sobiliku raamatut, Aino Perviku Klabautermanni mure kus tegutsevad meremehed ja merehaldjad. Novembris võtsime osa Põhjamaade raamatukogu nädala tähistamisest kus hommikuhämaruses sai loetud Krõllide rühma lastele Põhjamaade muinasjuttude kuldraamatust islandi muinasjuttu Kuud taga ajamas ning soome muinasjuttu Sipelgas läks arsti juurde. Koos lastega uurisime gloobuse pealt, kus põhjamaad asuvad. Aasta viimasel kuul oli raamatukogus jälle palju tegemist. Lasteaia kahel rühmal oli palju rõõmu kohvritäiest põnevatest raamatutest, kui raamatukoguhoidjapäkapikk neile külla läks. Muumide ja Sipsikute rühmad said vaadata ja oma käega katsuda laulvaid, sumisevaid, põrisevaid jne raamatuid. Koostasime kirjandusnimestikke erinevas vanuses lastele, soovitamaks neile aimekirjandust ja ilukirjandust. Püsiv väljapanek nimega Lugeja soovitab, kus vahelduvad raamatud vastavalt sellele, kui populaarseks need Kunda laste ja noorte seas osutuvad. Eelkooli- ja põhikooliealisetel soovitati lugeda: A.Kivirähki Karneval ja kartulisalat, Kaka ja kevad, E.Kalmre Tüdruk veinipunases kleidis, F.Simoni, Hirmus Henry, M,Widmarki Lasse Maia detektiivibüroo, Z.Suggi Tüdruk online, K.Casti Märgitud, K:Priilinna Miraculum, A.Rassi Kasuisa. Näitused ja väljapanekud toetasid erinevaid tegevusi või moodustasid iseseisvaid teemasid: Luuletusi merest, Meri mu meri, Sõua laeva, jõua laeva, Meie ilus emakeel, Lõbusad jutud, Heljo Mänd 90, Avo Paist 80, Ira Lember 90, Aleksei Turovski 70, Olivia Saar 85 jne. Näitus Ise Tegin! sisaldas aasta jooksul laste poolt raamatukogus meisterdatud töid. Ka lasteaia Kelluke lapsed kaunistasid järjekordselt meie ruume oma ilusate talvepiltidega.

8 8 4.5 Erivajadustega sihtrühmade teenused Tabel 6 Kordade arv Teenuste arv Kasutajate arv Koduteenindus Tabel 7 Teenused teistele asutustele Ürituste arv Osavõtjate arv Kunda Hooldekodu Eakatele suunatud tegevused toimuvad Kunda Hooldekodus, kus raamatukogu avas teeninduspunkti. Kord kuus, tutvustati ja loeti ette raamatuid (olenevalt hooldekodus elavate inimeste tervisest ja hulgast). Ette loetakse lihtsaid, meeleolu tõstvaid jutte: muinasjutte, naljajutte, anekdoote jne. Lemmikraamatuks aastal osutus M.Saksatamme Tont ja mannapuder. 4.6 Raamatukogu kui kohalikku pärandit jäädvustav, elukestvat õpet toetav ja vabaaja võimalusi pakkuv kultuurikeskkond. Merekultuuriaastal tegime koostööd teiste Kunda linnavalitsuse allasutustega ning kõigi teiste Lääne-Virumaa rahvaraamatukogudega. Peamisteks raamatukogu koostööpartneriteks Kunda linnas on Kunda Hooldekodu, Villa Alfred ja Kunda linna klubi. Alustasime aastat lugejate küsitlusega, et teada saada, kas Kunda Linnaraamatukogu külastajad on rahul meie poolt pakutavate teenustega. Kunda Linnaraamatukogu rahuloluküsitlusele sai vastata nii paberkandjal kui ka interneti teel. Interneti teel vastas küsitlusele kokku 76 inimest. Internetis oli küsitlusele vastajate keskmiseks vanuseks 41 aastat. Kõige noorem osaleja oli 15-aastane, kõige vanem 75-aastane. Paberkandjal oli vastajaid 50 ning nende keskmine vanus oli 64. Venekeelse ankeedi valis vastamiseks 18 vastanut. Kokku oli vastanuid 126, kellest vaid 28 olid mehed. Analüüs teeninduspiirkonna kohta: enamusel teeninduspiirkonna elanikel on võimalik raamatukogu teenuseid kasutada, asukoht ja lahtiolekuajad on sobivad, kuigi avaldati soovi, et raamatukogu võiks laupäeval kauem lahti olla ning ka pühapäeval avatud raamatukogu klienditeenindust peeti heaks, kvaliteetseks ja sõbralikuks. rahul oldi nii kirjanduse valikuga kui teavikute paigutusega raamatukogus ning raamatukogu tasuliste teenustega raamatukogude vahelise laenutuse teenust oli kasutanud 86 inimest ning nad pidasid seda väga heaks. vastanutest oli meie internetipunkti kasutanud 95 inimest, sooviti kiiremat internetiühendust.

9 9 lugejaportaali Urram oli vastanutest kasutanud vaid 49. koolituste ja üritustega jäädi rahule, kuid arvati, et neid võiks rohkem olla. Juunis valmis meil suur ja põhjalik ajalooline näitus, millega tähistasime Merekultuuriaastat. Näituse külastajad said ülevaate, kuidas 1805.aastal rajati Kunda sadam. Tänu mõisnik Arthur Girard de Soucanton ettevõtlikkusele kujunes väiksest sadamast välja muljet avaldava kaubalaevastikuga, raudtee ja hilisematel aastatel tsemendivabrikuga Kunda linn. Juulikuus tegime koostööd Kunda linna klubiga võttes osa Kundas traditsiooniks saanud Sõbralaada meeskonna tööst. Andsime raamatukogu töötajatega oma panuse info ja meenete telgis tervitades sõbralaada külalisi. Augustis Merekultuuriaasta raames võõrustasime Lääne-Virumaa raamatukoguhoidjaid. Maakonnas traditsiooniks saanud raamatukoguhoidjate suveseminar toimus esimest korda Kundas. Ainukene mereäärne linn Lääne-Virumaal oma looduse, kaunite vaadete ja ajaloolise pärandiga üllatas ja avaldas muljet nii mõnelegi. Suveseminaril koolitajaks oli Virumaa muuseumi vanemteadur Uuno Trumm, kes andis põhjaliku ülevaate sõbrakaubandusest, tsemendivabriku ajaloost, tutvustas kauneid ja ajaloolisi paiku Kundas ja selle ümbruses. Ettekande Kunda Linnaraamatukogu hetkeseisust ja tulevikuplaanidest tegi juhataja Leili Eiskop. Maakonna raamatukogutöötajaid tervitas ka Kunda linnapea Kaido Veski ning esitas huvitava ettekande Kunda hariduselust, Virumaa Rahvaülikooli Seltsi loomisest ja tegevusest. Suveseminari õnnestumisele aitasid kaasa Kunda linna klubi ja muuseum. Huvitavat programmi pakkusime Kunda elanikele ka Raamatukogupäevade raames. Raamatukogu kunagine juhataja Hinge Kaljund tutvustas oma uut raamatut Ajaratta rehvi peal. Raamat annab põhjaliku ülevaate eesti ajaloost tegelaskujude elu keerdkäikude kaudu. See raamat võiks olla gümnaasiumis kohustuslik kirjandus. Traditsiooniks on saanud Raamatukogupäevade üritus Vaat, kes täna laenutab!. Tuntud inimene Kunda Linnaraamatukogus oli seekord raamatukogu nõukogu uus liige Ann-Ly Nõmmiste, kes tutvus raamatukoguhoidja tööga. Kunda Linnaraamatukogu toetab elukestva õppimise ideed ning igal aastal viiakse Täiskasvanud õppija nädala (TÕN) raames läbi mõni täiskasvanuõpet toetav üritus aastal koolitasime neli korda lasteaed Kelluke lasteaiaõpetajaid, tutvustades ilmunud pedagoogilist- ja väikelaste kirjandust. Samuti tegime individuaalkoolitust raamatukogu klientidele, kes vajasid abi infootsingul, pangateenuste kasutamisel või soovisid juhatust lugeja.ee portaali käsitlemisel. Osalesime ANDRASE korraldatud pilootprojektis Kingi võimalus!, mis eesmärgiks täiskasvanuhariduse edendamine ja õppimisvõimaluste tutvustamine. Suurt tagasisidet me ei saanud, kuid kuulutused linnas ja flaierite jagamine raamatukogu külastajatele äratas nii mõneski huvi selle teema vastu. Eakatele suunatud tegevused toimuvad Villa Alfredis ja Kunda Hooldekodus, kus raamatukogu on avanud teeninduspunktid. Kord kuus, mõnikord ka tihedamini, tutvustati ja loeti ette raamatuid (olenevalt hooldekodus elavate inimeste tervisest ja hulgast). Raamatukogu külaskäiku oodatakse väga, see on nagu arutelukohviku kokkusaamine. Kohvilaua ääres kuulatakse lugusid ja arutletakse. Aasta lõpetasime hooldekodus üritusega Jõulurahu toomas, raamatukogu töötaja esitas jõuluteemalisi luuletusi ning laulsid lasteaed Kelluke lapsed.

10 1 0 Sõnaränd ehk eesti kirjanikud eesti raamatukogudes, toimus seekord ka Kunda linnas ning üritus oli suunatud gümnaasiumi õpilastele. Koostöös KÜG raamatukoguga olid külas kirjanikud: Kätlin Kaldmaa, Mihkel Kaevats, Anti Saar ja Karl-Martin Sinijärv aastal hakkas ajaleht Meie Kodu ilmuma kakskeelselt (eesti- ja vene keeles). Meie poolt esitatud teated, reklaam ja artiklid jõuavad ka venekeelse elanikkonnani. Venekeelseid väljapanekuid oli kokku 8. Eestikeelseid väljapanekuid oli erinevatel teemadel: Merekultuuriaasta, Kevadeks korda, Kalaroad, Hoidised, Meri on meri jääb, Minu maailm jne. Kirjanike sünnipäevad: Virve Osila 70, Viivi Luik 70, Mats Traat 80. Aasta alguses uudistati Kundas tegutseva vene kunstistuudio Vanadi Art mereteemalist näitust. Merekultuuriaasta tähistamiseks kavandasime ja valmistasime ise ette ajaloolise näituse Kunda kujunemisest sadamalinnaks. Aasta lõpetuseks oli võimalus raamatukogu külastajatel nostalgitseda ja uudistada linnalehe toimetaja Samuel Golumbi jõulu ja nääride teemaliste postkaartide näitust. Oleme oma tegevusega toetanud lõimimisprotsesse Kunda linnas ning mitmekesistanud kohalikku kultuurielu. 4.7 Raamatukogu koolituskeskusena kasutajatele. Individuaalkoolitustel vajatakse abi otsingute tegemiseks, erinevate kontode avamiseks, tervisetõendi saamiseks, pangateenuste ja lugeja.ee portaali kasutamisel. Enamus abivajajatest on keskealised ja vanemad inimesed. 4.8 Raamatukoguteenuse turundus ja väljaanded URRAM i vahendusel Flaierid, infovoldikud Soovitusnimestikud, Lugeja soovitab! riiul Tasuta lugejapilet lastele Viivisevaba periood Kakskeelne reklaam, fotod, artiklid ajalehes Meie Kodu Kunda Linnaraamatukogu veebileht ja lastele mõeldud blogi Koolitused/muusika ja kohtumisõhtud kirjanikega Kooliminev laps lugejaks! koostööprojekt lasteaiaga Väliteeninduspunktid ja hooldekodudes ettelugemine Koduteenindus 4.9 Andmebaasid. Kodulehe vahendusel on juurdepääs Urrami e-kataloogi. Samuti on raamatukogu kodulehel lingikogu, mida jooksvalt täiendatakse.

11 aasta tegevused: inventuur näituse avamine (100 aastat esimese raamatukogu loomisest Kundas) laste- ja noorte kultuuriaasta tähistamine it-arendused liitumisettevalmistused Viru-Nigula ja Aseri raamatukogudega Allkiri Leili Eiskop Kunda Linnaraamatukogu juhataja LISA 1 Personali koolitus (siia ainult arvud) Raamatukogu nimi Koolituste arv Koolitustundide arv (koolituse maht ) Koolituskulud eelarves Koolituseks kulutatud Kunda Linnaraamatukogu LISA 2 Leili Eiskop tegi ettekande Kunda Linnaraamatukogu hetkeolukorrast ja tulevikuplaanidest Lääne- Virumaa rahvaraamatukogude suveseminaril, mis toimus merekultuuriaasta raames Kunda linnas. LISA 3 Raamatukogude ehitamine, renoveerimine, remondid Raamatukogu nimi Teostatud tööd (2016) Kunda Linnaraamatukogu Internetiruumi remont, pahteldamine ja värvimine LISA 4 Laste-ja noorteüritused Raamatukogu nimi Ürituse nimi Osavõtjate arv Kunda Linnaraamatukogu Jututuba/kooliminev laps 125 lugejaks Pärlimäng 100 Emakeelepäev 24 Ettelugemispäev 23

12 1 2 Koolivaheajaüritused 245 Raamatukogutunnid 24 Päkapikk raamatukohvriga 25 Põhjamaade raamatukogunädal 27

1 Viru-Nigula valla raamatukogu aasta tegevuse aruanne 2018

1 Viru-Nigula valla raamatukogu aasta tegevuse aruanne 2018 1 Viru-Nigula valla raamatukogu. aasta tegevuse aruanne 2 Tabel 1 Omavalitsus Piirkonna elanike arv (01.12.17) Raamatukogusid kokku Neist harukogusid Teeninduspunktide arv Viru-Nigula vald 5981 3 2 1 1.

Rohkem

Aaastaaruanne 2015 Lääne-Virumaa Venevere raamatukogu elanike arv Põhilised tegevussuunad a. Venevere raamatukogus suuri muutusi ei toonud

Aaastaaruanne 2015 Lääne-Virumaa Venevere raamatukogu elanike arv Põhilised tegevussuunad a. Venevere raamatukogus suuri muutusi ei toonud Aaastaaruanne 205 Venevere raamatukogu elanike arv 94.Põhilised tegevussuunad. 205.a. Venevere raamatukogus suuri muutusi ei toonud.külastuste ja laenutuste arv raamatukogus kasvas.korra kuus käis koos

Rohkem

Kullamaa raamatukogu aastaaruanne 2018 Rmtkogu nimi Maakonna/valla nimi Elanike arv ( ) raamatu kogude arv Haruko gude arv Teenin duspun kt. ar

Kullamaa raamatukogu aastaaruanne 2018 Rmtkogu nimi Maakonna/valla nimi Elanike arv ( ) raamatu kogude arv Haruko gude arv Teenin duspun kt. ar Kullamaa raamatukogu aastaaruanne Rmtkogu nimi Maakonna/valla nimi Elanike arv (01.12.17) raamatu kogude arv Haruko gude arv Teenin duspun kt. arv Kullamaa raamatukogu, Kullamaa osavald, Lääne-Nigula vald

Rohkem

Liivi Raamatukogu aastaaruanne 2018 Rmtkogu nimi Elanike ( ) Maakonna/valla nimi arv raamatu kogude arv Haruk ogude arv Teenind uspunkti de arv

Liivi Raamatukogu aastaaruanne 2018 Rmtkogu nimi Elanike ( ) Maakonna/valla nimi arv raamatu kogude arv Haruk ogude arv Teenind uspunkti de arv Liivi Raamatukogu aastaaruanne Rmtkogu nimi Elanike (01.12.17) Maakonna/valla nimi raamatu kogude Haruk ogude Teenind uspunkti de Liivi Raamatukogu, Lääne-Nigula vald, Kullamaa osavald, Lääne maakond 277

Rohkem

Aastaaruanne 2018 Võsupere haruraamatukogu Elanike arv: Põhilised tegevussuunad * 2018 aasta oli Võsupere raamatukogule suurte muutuste aastaks,

Aastaaruanne 2018 Võsupere haruraamatukogu Elanike arv: Põhilised tegevussuunad * 2018 aasta oli Võsupere raamatukogule suurte muutuste aastaks, Aastaaruanne Võsupere haruraamatukogu Elanike arv: 404 1.Põhilised tegevussuunad * aasta oli Võsupere raamatukogule suurte muutuste aastaks, seoses haldusreformiga muutus raamatukogu omanik kelleks sai

Rohkem

Rahvaraamatukogude aastaaruande struktuur 2005

Rahvaraamatukogude aastaaruande struktuur 2005 1 Ridala Raamatukogu aasta aruanne Nimi, KOV Ridala rmtkogu, Haapsalu linn Elanike arv (01.12.18) Üldkasutatavate raamatukogude arv Harukogude arv 1000 1 0 0 Kokku Lääne maakonnas haldusreformi järgselt.

Rohkem

Microsoft Word - RVLi juhend.doc

Microsoft Word - RVLi juhend.doc KINNITATUD peadirektori 23. mai 2008.a käskkirjaga nr 32 I. ÜLDSÄTTED EESTI RAHVUSRAAMATUKOGU RAAMATUKOGUDEVAHELISE LAENUTUSE JUHEND 1. Käesolev juhend sätestab raamatukogudevahelise laenutuse (edaspidi

Rohkem

Rahvaraamatukogude aastaaruande struktuur 2005

Rahvaraamatukogude aastaaruande struktuur 2005 1 Lääne-Virumaa rahvaraamatukogude aastaaruanne 2016 Tabel 1 Maakonna/linna nimi Elanike arv (01.12.15) KOV-de arv maakonnas Üldkasutatavate raamatukogude arv Harukogude arv Lääne-Virumaa 60443 15 28 13

Rohkem

SEPTEMBER 3.09 Kooliasta alguse pidulikud aktused ( klass) Lastevanemate koosolek (eelkool) kell kooli aulas Tervisepäev (

SEPTEMBER 3.09 Kooliasta alguse pidulikud aktused ( klass) Lastevanemate koosolek (eelkool) kell kooli aulas Tervisepäev ( SEPTEMBER 3.09 Kooliasta alguse pidulikud aktused (1.-12. klass). 04.09. Lastevanemate koosolek (eelkool) kell 17.00 kooli aulas. 07.09. Tervisepäev (1.-12. klass). 10.-14.09 Lastevanemate üldkoosolekud

Rohkem

Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, a. Tallinna Jär

Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, a. Tallinna Jär Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, 2015. a. Töökirjeldus. Rühma vanus: 5-6 aastased lapsed. Peo teema: Vastlapäev.

Rohkem

Rahvaraamatukogude aastaaruande struktuur 2005

Rahvaraamatukogude aastaaruande struktuur 2005 1 Lääne-Viru maakonna rahvaraamatukogude 2013. aasta aruanne Maakonna/linna nimi Elanike arv (01.01.13) Üldkasutatavate raamatukogude arv Harukogude arv Lääne-Virumaa 63574 29 14 43 1. Põhilised tegevussuunad

Rohkem

1 Aastaaruanne 2018 Raamatukogu nimi: Haljala Vallaraamatukogu Karepa haruraamatukogu Elanike arv: Põhilised tegevussuunad * Mis sel aastal oli

1 Aastaaruanne 2018 Raamatukogu nimi: Haljala Vallaraamatukogu Karepa haruraamatukogu Elanike arv: Põhilised tegevussuunad * Mis sel aastal oli 1 Aastaaruanne 2018 Raamatukogu nimi: Haljala Vallaraamatukogu Karepa haruraamatukogu Elanike arv: 227 1.Põhilised tegevussuunad * Mis sel aastal oli uut ja eriliselt märkimisväärset. Kevad-suvel toimus

Rohkem

2017/18 õ.a. Aastaraamat KOOLIRAAMATUKOGU TÖÖST LAENUTUS Õppeaasta jooksul registreeriti raamatukogu lugejaks 865 (eelmisel õ.a. 833) lugejat, neist õ

2017/18 õ.a. Aastaraamat KOOLIRAAMATUKOGU TÖÖST LAENUTUS Õppeaasta jooksul registreeriti raamatukogu lugejaks 865 (eelmisel õ.a. 833) lugejat, neist õ KOOLIRAAMATUKOGU TÖÖST LAENUTUS Õppeaasta jooksul registreeriti raamatukogu lugejaks 865 (eelmisel õ.a. 833) lugejat, neist õpilasi 759. Laenutusi registreeriti õppeaasta jooksul 14 168 (eelmisel õ.a.

Rohkem

Loovtööd ja nende korraldus Lääne-Virumaal Roela koolis

Loovtööd ja nende korraldus Lääne-Virumaal Roela koolis Loovtööd ja nende korraldus Lääne-Virumaal Roela koolis Anne Maalman Roela kool Roela kool asub Rakvere-Mustvee mnt 26. kilomeetril Kooliga ühes majas asuvad lasteaed, raamatukogu ja osavalla kontor Meie

Rohkem

Jaanuar 2014 Jaanuaris jätkusid projektitegevused uue hooga. Jaanuari keskpaigaks tuli täita õpetajate küsimustikud ja saata koordinaatorkoolile nende

Jaanuar 2014 Jaanuaris jätkusid projektitegevused uue hooga. Jaanuari keskpaigaks tuli täita õpetajate küsimustikud ja saata koordinaatorkoolile nende Jaanuar 2014 Jaanuaris jätkusid projektitegevused uue hooga. Jaanuari keskpaigaks tuli täita õpetajate küsimustikud ja saata koordinaatorkoolile nende kokkuvõte ning õpetajate keeletasemed. Rühmades tegelesime

Rohkem

Projekt Kõik võib olla muusika

Projekt Kõik võib olla muusika Õpikäsitus ja projektiõpe Evelin Sarapuu Ülenurme lasteaed Pedagoog-metoodik TÜ Haridusteadused MA 7.märts 2018 Põlva Õpikäsitus... arusaam õppimise olemusest, eesmärkidest, meetoditest, erinevate osapoolte

Rohkem

Haridus- ja Teadusministeeriumi seisukohad kurtide hariduse korraldamisel Kalle Küttis Koolivõrgu juht

Haridus- ja Teadusministeeriumi seisukohad kurtide hariduse korraldamisel Kalle Küttis Koolivõrgu juht Haridus- ja Teadusministeeriumi seisukohad kurtide hariduse korraldamisel Kalle Küttis Koolivõrgu juht 10.11.2016 Eesti elukestva õppe strateegia üldeesmärk kõigile Eesti inimestele on loodud nende vajadustele

Rohkem

2014. aasta tegevusaruanne

2014. aasta tegevusaruanne EESTI PIMEDATE RAAMATUKOGU 2014. AASTA ARUANNE EESSÕNA Alates 2010. aasta 1. juunist Eesti Hoiuraamatukogu osakonnana tegutseva Eesti Pimedate Raamatukogu ülesandeks on valmistada, komplekteerida, säilitada

Rohkem

Powerpointi kasutamine

Powerpointi kasutamine RMK IDA-VIRUMAA KÜLASTUSALA KÜLASTUSKORRALDUSLIKUD TÖÖD ALUTAGUSE RAHVUSPARGIS TÖÖRÜHMA KOHTUMINE Heinar Juuse 13. veebruar 2019 Iisaku Külastuskorralduse ja loodushariduse tegevusvaldkonna eesmärgiks

Rohkem

1 KADRINA VALLA RAAMATUKOGU AASTA TEGEVUSE ARUANNE 2018

1 KADRINA VALLA RAAMATUKOGU AASTA TEGEVUSE ARUANNE 2018 1 KADRINA VALLA RAAMATUKOGU 2018. AASTA TEGEVUSE ARUANNE 2018 2 Kadrina valla raamatukogu koondaruanne on kirjutatud etteantud kava alusel. Filiaalide üritusi ei ole dubleeritud. Vt Hulja, Kihlevere, Viitna,

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Koolituspäeva algus ja lõpp aeg 09.30 11.00 koolitus 11.00 11.10 paus 11.10 12.00 koolitus 12.00 12.30 lõuna 12.30 14.00 koolitus 14.00 14.10 paus 14.10 15.00 koolitus Lõunapaus ja lõuna asukoht Tualetid

Rohkem

Võrguväljaanded ja veebiarhiveerimine

Võrguväljaanded ja veebiarhiveerimine e24.ee folklore.ee delfi.ee www.ut.ee www.delfi.ee ut.ee Teeme ISE: harilikud hoidised virtuaalsetest viljadest veebiarhiivi riiulil Jaanus Kõuts, Eesti Rahvusraamatukogu 17.09.2013 Kogemused http://archive.org

Rohkem

Lisa 7.1. KINNITATUD juhatuse a otsusega nr 2 MTÜ Saarte Kalandus hindamiskriteeriumite määratlemine ja kirjeldused 0 nõrk e puudulik -

Lisa 7.1. KINNITATUD juhatuse a otsusega nr 2 MTÜ Saarte Kalandus hindamiskriteeriumite määratlemine ja kirjeldused 0 nõrk e puudulik - Lisa 7.1. KINNITATUD juhatuse 04. 01. 2018. a otsusega nr 2 MTÜ Saarte Kalandus hindamiskriteeriumite määratlemine ja kirjeldused 0 nõrk e puudulik - kriteerium ei ole täidetud (hindepunkti 0 saab rakendada

Rohkem

1 LÄÄNE-VIRUMAA KESKRAAMATUKOGU AASTA TEGEVUSE ARUANNE Rakvere 2018

1 LÄÄNE-VIRUMAA KESKRAAMATUKOGU AASTA TEGEVUSE ARUANNE Rakvere 2018 1 LÄÄNE-VIRUMAA KESKRAAMATUKOGU 2018. AASTA TEGEVUSE ARUANNE Rakvere 2018 2 Elanike arv: 15639 1. Põhilised tegevussuunad 2018. a sündmused olid suures osas seotud EV 100 tähistamisega. Näiteks Kunst Raamatukokku

Rohkem

ДЕЛОВОЕ ОБЩЕНИЕ

ДЕЛОВОЕ ОБЩЕНИЕ Tõhusa ja kaasahaarava õppe korraldamine kõrgkoolis 1. Teema aktuaalsus 2. Probleemid 3. Küsitlusleht vastustega 4. Kämmal 5. Õppimise püramiid 6. Kuidas edasi? 7. Allikad 1. Vene keele omandamine on

Rohkem

1 VÕRU MAAKONNA RAHVARAAMATUKOGUDE AASTA TEGEVUSE ARUANNE Võru 2019

1 VÕRU MAAKONNA RAHVARAAMATUKOGUDE AASTA TEGEVUSE ARUANNE Võru 2019 1 VÕRU MAAKONNA RAHVARAAMATUKOGUDE 2018. AASTA TEGEVUSE ARUANNE Võru 2019 2 Sisukord Sissejuhatus... 4 1. Põhilised tegevussuunad... 4 2. Juhtimine... 4 2.1 Raamatukogude võrgu struktuur ja nõukogud...

Rohkem

Euroopa Liidu Nõukogu Euroopa Liidu KUST SAADA TEAVET EUROOPA ÜLEMKOGU JA NÕUKOGU KOHTA? Mis vahe on Euroopa Ülemkogul ja Euroopa Liidu Nõukogul? Kuid

Euroopa Liidu Nõukogu Euroopa Liidu KUST SAADA TEAVET EUROOPA ÜLEMKOGU JA NÕUKOGU KOHTA? Mis vahe on Euroopa Ülemkogul ja Euroopa Liidu Nõukogul? Kuid Euroopa Liidu Nõukogu Euroopa Liidu KUST SAADA TEAVET EUROOPA ÜLEMKOGU JA NÕUKOGU KOHTA? Mis vahe on Euroopa Ülemkogul ja Euroopa Liidu Nõukogul? Kuidas ma saan neid kahte institutsiooni külastada? Kas

Rohkem

Slide 1

Slide 1 Eesti Vabariik 100 EV 100 korraldustoimkond, Riigikantselei Eesti Vabariik 100 programmi ülesehitus ja korraldus Eesti Vabariik 100 2018 mõõdetakse välja 100 aastat Eesti riigi loomisest. EV 100 tähistamiseks:

Rohkem

KINNITATUD Tallinna Haridusameti juhataja käskkirjaga nr 1.-2/89 Haabersti Vene Gümnaasiumi vastuvõtu tingimused ja kord I. Üldsätted 1.1.

KINNITATUD Tallinna Haridusameti juhataja käskkirjaga nr 1.-2/89 Haabersti Vene Gümnaasiumi vastuvõtu tingimused ja kord I. Üldsätted 1.1. KINNITATUD 23.02.2017 Tallinna Haridusameti juhataja käskkirjaga nr 1.-2/89 vastuvõtu tingimused ja kord I. Üldsätted 1.1. õpilaste vastuvõtmise tingimused ja kord kehtestatakse Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse

Rohkem

1 IDA-VIRU MAAKONNA RAHVARAAMATUKOGUDE AASTA TEGEVUSE ARUANNE Jõhvi 2018

1 IDA-VIRU MAAKONNA RAHVARAAMATUKOGUDE AASTA TEGEVUSE ARUANNE Jõhvi 2018 1 IDA-VIRU MAAKONNA RAHVARAAMATUKOGUDE 2018. AASTA TEGEVUSE ARUANNE Jõhvi 2018 2 Sisukord Sissejuhatus... 4 1. Põhilised tegevussuunad... 4 2. Juhtimine... 5 2.1 Raamatukogude võrgu struktuur ja nõukogud...

Rohkem

Microsoft Word - Aastaraamat 2013.docx

Microsoft Word - Aastaraamat 2013.docx Saaremaa Ühisgümnaasium 1 Koostaja, toimetaja ning kujundaja: Hedi Larionov Artiklite autorid: Viljar Aro, Marek Schapel, Indrek Peil, Anne Teigamägi, Marika Pärtel, Merle Prii, Kersti Truverk, Paavo Kuuseok,

Rohkem

Pealkiri

Pealkiri Elanike hinnangud arstiabile 2014, peamised arengud ja edasised tegevused Tanel Ross Haigekassa juhatuse esimees Üldised järeldused elanike hinnangutest Hinnangud Eesti tervishoiusüsteemile on püsinud

Rohkem

SINU UKS DIGITAALSESSE MAAILMA Ruuter Zyxel LTE3302 JUHEND INTERNETI ÜHENDAMISEKS

SINU UKS DIGITAALSESSE MAAILMA Ruuter Zyxel LTE3302 JUHEND INTERNETI ÜHENDAMISEKS SINU UKS DIGITAALSESSE MAAILMA Ruuter Zyxel LTE3302 JUHEND INTERNETI ÜHENDAMISEKS OLULINE TEAVE: LOE ENNE RUUTERI ÜHENDAMIST! Ruuter on sinu uks digitaalsesse maailma. Siit saavad alguse kõik Telia teenused

Rohkem

Rahvaraamatukogude aastaaruande struktuur 2005

Rahvaraamatukogude aastaaruande struktuur 2005 1 Lääne-Virumaa Keskraamatukogu aastaaruanne 2014 Rakvere linna elanike arv (31.12.2013): 16335 1.Põhilised tegevussuunad 2014.aasta peamisteks märksõnadeks olid uute teenuste arendamine ning edukalt läbi

Rohkem

Vilistlaste esindajate koosolek

Vilistlaste esindajate koosolek 13.04.2012 VILISTLASKOGU ÜLDKOGU ÕPILASTE KÜSITLUSE TULEMUSTEST UURING Uuringus osalesid 8 kooli 8. ja 9.klasside õpilased: Räpina ÜG, Mikitamäe, Mehikoorma, Kauksi, Ruusa, Orava, Viluste, Värska Küsimustiku

Rohkem

Bit AS_seisukoht vastuolu mittetuvastamise kohta_laenutushüvitis

Bit AS_seisukoht vastuolu mittetuvastamise kohta_laenutushüvitis Ilmar Härg Bit AS ilmar@avita.ee Teie 25.03.2010 nr [Seosviit] Õiguskantsler 17.01.2011 nr 6-2/100747/1007632 Seisukoht vastuolu mittetuvastamise kohta Austatud härra Härg Pöördusite minu poole avaldusega,

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Uue eakuse rahvakogu Hetkeseis 19. septembril uuseakus.rahvaalgatus.ee Aastal 2050 võiks: Uue eakuse visioon elukvaliteet eakana sõltuda pigem inimese valikutest, mitte riigist; 70aastastest täis- või

Rohkem

PÕLTSAMAA LINNAVOLIKOGU

PÕLTSAMAA LINNAVOLIKOGU ISTUNGI PROTOKOLL Põltsamaa Kultuurikeskuses 20. september 2011 nr 23 Algus kell 15.00, lõpp kell 17.35 Juhatas linnavolikogu esimees Margi Ein. Protokollis õigusnõunik Marit Seesmaa. Osa võtsid linnavolikogu

Rohkem

Microsoft Word - TallinnLV_lihtsustatud_manual_asutuse_juhataja_ doc

Microsoft Word - TallinnLV_lihtsustatud_manual_asutuse_juhataja_ doc Tallinna Linnavalitsuse sõnumisaatja kasutusjuhend asutuse juhatajale Sisukord 1. Süsteemi sisenemine...2 2. Parooli lisamine ja vahetamine...2 3. Ametnike lisamine ametiasutuse juurde...2 4. Saatjanimede

Rohkem

Microsoft Word - Kurtna koolitöötajate rahulolu 2012

Microsoft Word - Kurtna koolitöötajate rahulolu 2012 KURTNA KOOLITÖÖTAJATE RAHULOLU-UURINGU TULEMUSED Koostaja: Kadri Pohlak Kurtna 212 Sisukord Sissejuhatus... 3 Rahulolu juhtimisega... 4 Rahulolu töötingimustega... 5 Rahulolu info liikumisega... 6 Rahulolu

Rohkem

B120_10 estonian.cdr

B120_10 estonian.cdr Alati seal, et teid aidata Registreerige oma toode ja otsige abi koduleheküljelt www.philips.com/welcome B120 Beebimonitor Küsimus? Kontakteeruge Philipsiga Eestikeelne kasutusjuhend 2 Valgussensor USB

Rohkem

Abiarstide tagasiside 2016 Küsimustikule vastas 137 tudengit, kellest 81 (60%) olid V kursuse ning 56 (40%) VI kursuse tudengid. Abiarstina olid vasta

Abiarstide tagasiside 2016 Küsimustikule vastas 137 tudengit, kellest 81 (60%) olid V kursuse ning 56 (40%) VI kursuse tudengid. Abiarstina olid vasta Abiarstide tagasiside 2016 Küsimustikule vastas 137 tudengit, kellest 81 (60%) olid V kursuse ning 56 (40%) VI kursuse tudengid. Abiarstina olid vastanutest töötanud 87 tudengit ehk 64%, kellest 79 (91%)

Rohkem

Kinnitatud Setomaa Liidu üldkoosolekul Setomaa edendüsfond 1. SEF eesmärk MTÜ Setomaa Liit juures asuv Setomaa edendüsfond (SEF) on loodud

Kinnitatud Setomaa Liidu üldkoosolekul Setomaa edendüsfond 1. SEF eesmärk MTÜ Setomaa Liit juures asuv Setomaa edendüsfond (SEF) on loodud Kinnitatud Setomaa Liidu üldkoosolekul 29.11.2018 Setomaa edendüsfond 1. SEF eesmärk MTÜ Setomaa Liit juures asuv Setomaa edendüsfond (SEF) on loodud rahaliste vahendite sihipärase kogumiseks ja sihtotstarbelise

Rohkem

PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019

PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019 PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019 SISUKORD 1. SLAIDIESITLUS... 3 1.1. Esitlustarkvara... 3 1.2. Slaidiesitluse sisu... 3 1.3. Slaidiesitluse vormistamine... 4 1.3.1 Slaidid...

Rohkem

Lugu sellest, kuidas me „Murdepunktini“ jõudsime ja mis edasi sai Anne Õuemaa, Eesti ANK projektijuht

Lugu sellest, kuidas me „Murdepunktini“  jõudsime ja mis edasi sai Anne Õuemaa, Eesti ANK projektijuht Lugu sellest, kuidas me Murdepunktini jõudsime ja mis edasi sai Anne Õuemaa, Eesti ANK projektijuht Elu enne Murdepunkti Mõjutusvahendid vähetulemuslikud (Riigikontroll 2010) Programmide nappus alaealiste

Rohkem

No Slide Title

No Slide Title Ülevaade vanematekogu sisendist arengukavale ja arengukava tutvustus Karmen Paul sotsiaalselt toimetulev st on lugupidav ehk väärtustab ennast ja teisi saab hakkama erinevate suhetega vastutab on koostöine

Rohkem

Sammel.A. TAI tegevused koolitoidu vallas

Sammel.A. TAI tegevused koolitoidu vallas Tervise Arengu Instituudi tegevused koolitoidu vallas Anneli Sammel Tervise Arengu Instituudi mittenakkushaiguste ennetamise osakonna juhataja Kool - tervislike toitumisharjumuste oluline kujundaja Koolitoit

Rohkem

2 Sisukord 1. Põhilised tegevussuunad Juhtimine Raamatukogu tegevust reguleerivad dokumendid ja nõukogud Eelarve Pr

2 Sisukord 1. Põhilised tegevussuunad Juhtimine Raamatukogu tegevust reguleerivad dokumendid ja nõukogud Eelarve Pr 2 Sisukord 1. Põhilised tegevussuunad... 4 2. Juhtimine... 6 2.1 Raamatukogu tegevust reguleerivad dokumendid ja nõukogud... 6 2.2 Eelarve... 6 2.3 Projektid... 7 2.4 Personali koosseis, juhtimine ja areng...

Rohkem

(Microsoft PowerPoint - Roheline_Voti infop\344ev_kriteeriumid )

(Microsoft PowerPoint - Roheline_Voti infop\344ev_kriteeriumid ) Rohelise Võtme infopäev EAS turismiarenduskeskus Liina Värs Rohelise Võtme koordinaator 16.02.2012 6 sammu tunnustuse saamiseks 1. Tutvu põhjalikumalt Rohelise Võtme süsteemiga. 2. Kaardista ettevõtte

Rohkem

Microsoft Word - Vx610 EMV KASUTUSJUHEND.doc

Microsoft Word - Vx610 EMV KASUTUSJUHEND.doc MAKSETERMINALI KASUTUSJUHEND VERIFONE Vx610 GSM Kliendiabi: (0) 6711 444 (kõik nädalapäevad 24 h) Makseterminalide osakond: (0) 6711 411 (tööpäeviti kell 9.00 17.00) Faks: (0) 6711 420 Email: posgrupp@estcard.ee

Rohkem

G OSA A VARIANT RESPONDENDILE ISE TÄITMISEKS

G OSA A VARIANT RESPONDENDILE ISE TÄITMISEKS G OSA A VARIANT RESPONDENDILE ISE TÄITMISEKS GS1 Järgnevalt on kirjeldatud lühidalt mõningaid inimesi. Palun lugege iga kirjeldust ja märkige igale reale, kuivõrd Teie see inimene on. Väga Minu Mõnevõrra

Rohkem

Veebipõhised andmebaasid ja otsi(ngu)mootorid Internet on Oluline, peagi peamine andmeallikas! 2/3 Eesti aktiivsest elanikkonnast kasutab;! 90% arvuti

Veebipõhised andmebaasid ja otsi(ngu)mootorid Internet on Oluline, peagi peamine andmeallikas! 2/3 Eesti aktiivsest elanikkonnast kasutab;! 90% arvuti Veebipõhised andmebaasid ja otsi(ngu)mootorid on Oluline, peagi peamine andmeallikas! 2/3 Eesti aktiivsest elanikkonnast kasutab;! 90% arvutikasutajatest kasutab ka ti;! 40% Eesti kodudest on vähemalt

Rohkem

1

1 IDA-TALLINNA KESKHAIGLA Statsionaarsete patsientide rahulolu uuring 13 13 Sisukord 1. Uuringu läbiviimise metoodika... 2 2. Andmete analüüs... 2 3. Uuringu valim... 3 3.1. Vastanute iseloomustus: sugu,

Rohkem

PowerPointi esitlus

PowerPointi esitlus Sotsiaaltranspordi toetamise erinevad võimalused Kristiina Tuisk Hoolekande osakond Nõunik 12.10.2017 STT sihtgrupp Seaduse järgi Puudega isik, kellel puue takistab isikliku või ühissõiduki kasutamist

Rohkem

Pealkiri

Pealkiri Keelelist arengut toetavad FREPY mängud Reili Argus Luksemburgi keelepäev 2015 Taustaks Grammatika omandamisest On rikka ja vaese vormimoodustusega keeli. Mida rikkam vormimoodustus, seda varem hakkab

Rohkem

Microsoft Word - Aastaaruanne_2015_K‰rvekÅla.docx

Microsoft Word - Aastaaruanne_2015_K‰rvekÅla.docx 1 Kõrveküla raamatukogu Tartu maakonnaraamatukogu 2015. aasta aruanne Kõrveküla 2016 2 Sisukord 1. Põhilised tegevussuunad 3 2. Juhtimine 4 2.1 Raamatukogude tegevust reguleerivad dokumendid ja nõukogud.

Rohkem

SG kodukord

SG kodukord Saue Gümnaasium Koostaja: Robert Lippin Lk 1 / 5 KOOLI VASTUVÕTMISE JA VÄLJAARVAMISE TINGIMUSED JA KORD 1. ÜLDPÕHIMÕTTED 1.1. Põhikooli õpilaseks võetakse vastu kõik selleks soovi avaldavad koolikohustuslikud

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Eurotoetused esitlus 2010.ppt

Microsoft PowerPoint - Eurotoetused esitlus 2010.ppt AVALIK ARVAMUS EUROOPA LIIDU STRUKTUURITOETUSEST !"!!!!!!! "!" #! "!! $!!% & '! " ## (((! )!!!*! "#!" " $%!&!" $#! + " $ Kas olete kursis, et Eesti saab toetust Euroopa Liidust? jah ei Ei oska öelda 010

Rohkem

Tabel 1 Maakonna/linna nimi Saare maakonna rahvaraamatukogude aastaaruanne 2016 Elanike arv ( ) KOV-de arv maakonnas Üldkasutatavate raamatukog

Tabel 1 Maakonna/linna nimi Saare maakonna rahvaraamatukogude aastaaruanne 2016 Elanike arv ( ) KOV-de arv maakonnas Üldkasutatavate raamatukog Tabel 1 Maakonna/linna nimi Saare maakonna rahvaraamatukogude aastaaruanne 2016 Elanike arv (01.12.15) KOV-de arv maakonnas Üldkasutatavate raamatukogude arv Harukogude arv Saare maakond 34 259 14 30 0

Rohkem

Koolitus Täiskasvanud õppija õpioskuste arendamine Haridus- ja Teadusministeerium koostöös Tartu Rahvaülikooli koolituskeskusega (Tartu Rahvaülikool S

Koolitus Täiskasvanud õppija õpioskuste arendamine Haridus- ja Teadusministeerium koostöös Tartu Rahvaülikooli koolituskeskusega (Tartu Rahvaülikool S Koolitus Täiskasvanud õppija õpioskuste arendamine Haridus- ja Teadusministeerium koostöös Tartu Rahvaülikooli koolituskeskusega (Tartu Rahvaülikool SA) korraldab koolituse "Täiskasvanud õppija õpioskuste

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Helpific MTÜ registrikood: tänava nimi, maja ja kort

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Helpific MTÜ registrikood: tänava nimi, maja ja kort MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: registrikood: 80380146 tänava nimi, maja ja korteri number: Rävala pst 7 linn: Tallinn maakond: Harju maakond postisihtnumber: 10143 telefon:

Rohkem

A5_tegevus

A5_tegevus AVATUD MÄNGUVÄLJAD 2017 TEGELUSKAARDID VÄIKELASTELE Kaardid on mõeldud kohapeal kasutamiseks. Kaardi võib lasta lapsel pakist loosiga tõmmata ja mängida nii mitu kaarti nagu parasjagu aega ja jaksu on.

Rohkem

Esitatud a. 1 PROJEKTEERIMISTINGIMUSTE TAOTLUS DETAILPLANEERINGU OLEMASOLUL 1. Füüsilisest isikust taotluse esitaja 2 eesnimi perekonnanim

Esitatud a. 1 PROJEKTEERIMISTINGIMUSTE TAOTLUS DETAILPLANEERINGU OLEMASOLUL 1. Füüsilisest isikust taotluse esitaja 2 eesnimi perekonnanim Esitatud 19. 1. 2017 a. 1 PROJEKTEERIMISTINGIMUSTE TAOTLUS DETAILPLANEERINGU OLEMASOLUL 1. Füüsilisest isikust taotluse esitaja 2 eesnimi perekonnanimi isikukood riik isikukoodi puudumisel sünnipäev sünnikuu

Rohkem

KINNITATUD Tartu Ülikooli rektori 4. septembri a käskkirjaga nr 13 (jõustunud ) MUUDETUD Tartu Ülikooli rektori 27. novembri a k

KINNITATUD Tartu Ülikooli rektori 4. septembri a käskkirjaga nr 13 (jõustunud ) MUUDETUD Tartu Ülikooli rektori 27. novembri a k KINNITATUD Tartu Ülikooli rektori 4. septembri 2013. a käskkirjaga nr 13 (jõustunud 04.09.2013) MUUDETUD Tartu Ülikooli rektori 27. novembri 2014. a käskkirjaga nr 39 (jõustub 01.01.2015) Diplomite, residentuuri

Rohkem

m24-Lisa

m24-Lisa Lisa Viimsi Vallavalitsuse 22.12.2015 määrusele nr 24 Viimsi valla 2015.aasta lisaeelarve artiklite jaotus 1. Eelarve põhitegevuse tulude jaotus tululiikide lõikes: Suurendamine Vähendamine TULU NIMETUS

Rohkem

Microsoft Word - KOV_uuringu_analyys.doc

Microsoft Word - KOV_uuringu_analyys.doc UURING OMAVALITSUSTE SENISEST PROJEKTIKOGEMUSEST, LÄHIAJA PLAANIDEST NING OOTUSTEST LOODAVALE MAAKONDLIKULE ARENGUKESKUSELE Küsitlus viid läbi 6.-12. maini 2003 EAS Regionaalarengu Agentuuri tellimisel

Rohkem

E-arvete juhend

E-arvete juhend E- arvete seadistamine ja saatmine Omniva kaudu Standard Books 7.2 põhjal Mai 2015 Sisukord Sissejuhatus... 3 Seadistamine... 3 Registreerimine... 4 E- arve konto... 5 Vastuvõtu eelistus... 5 Valik E-

Rohkem

Ülesanne #5: Käik objektile Kooli ümberkujundamist vajava koha analüüs. Ülesanne #5 juhatab sisse teise poole ülesandeid, mille käigus loovad õpilased

Ülesanne #5: Käik objektile Kooli ümberkujundamist vajava koha analüüs. Ülesanne #5 juhatab sisse teise poole ülesandeid, mille käigus loovad õpilased Ülesanne #5: Käik objektile Kooli ümberkujundamist vajava koha analüüs. Ülesanne #5 juhatab sisse teise poole ülesandeid, mille käigus loovad õpilased oma kujunduse ühele kohale koolis. 5.1 Kohavalik Tiimi

Rohkem

Sekretäri tööülesanded, õigused ja vastutus Ametikohtade eesmärk Ametikoht 1 (sekretär) Asjaajamise, dokumendiringluse ja linnavalitsuse sisekommunika

Sekretäri tööülesanded, õigused ja vastutus Ametikohtade eesmärk Ametikoht 1 (sekretär) Asjaajamise, dokumendiringluse ja linnavalitsuse sisekommunika Sekretäri tööülesanded, õigused ja vastutus Ametikohtade eesmärk Ametikoht 1 (sekretär) Asjaajamise, dokumendiringluse ja linnavalitsuse sisekommunikatsiooni korraldamine ning dokumentide korrektne ja

Rohkem

View PDF

View PDF Fitbit Ionic - ikoonilisest nutikellast natuke puudu, kuid spordiks ja kontoriks käib 11. aprill 2018-1:27 Autor: Kaido Einama Fitbiti nutikellad on balansseerinud pulsikella ja nutikella piiril ning viimasel

Rohkem

Tartu Herbert Masingu Kooli üldtööplaan 2018/2019 õppeaasta September Sündmused Sihtrühm Vastutajad/ meeskond Mihklikuu 2018/2019 kooliaasta 1 alguse

Tartu Herbert Masingu Kooli üldtööplaan 2018/2019 õppeaasta September Sündmused Sihtrühm Vastutajad/ meeskond Mihklikuu 2018/2019 kooliaasta 1 alguse Tartu Herbert Masingu Kooli üldtööplaan 2018/2019 õppeaasta September Sündmused Sihtrühm Vastutajad/ meeskond Mihklikuu 2018/2019 kooliaasta 1 alguse aktus kell 12.00 kooli võimlas 12 Hoolekogu 14 Tervisepäev

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Ühendus Loov Nõmme registrikood: tänava/talu nimi, T

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Ühendus Loov Nõmme registrikood: tänava/talu nimi, T MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2016 aruandeaasta lõpp: 31.12.2016 nimi: registrikood: 80326129 tänava/talu nimi, Trummi tn 7 maja ja korteri number: linn: Tallinn maakond: Harju maakond

Rohkem

Plant extinctions and colonizations in European grasslands due to loss of habitat area and quality: a meta-analysis

Plant extinctions and colonizations in European grasslands due to loss of habitat area and quality:  a meta-analysis Tagasivaade gümnaasiumi uurimistöö koostamisele Liina Saar Saaremaa Ühisgümnaasium, vilistlane Tartu Ülikool, doktorant Aasta oli siis 1999. o Uurimistööde koostamine ei olnud kohustuslik o Huvi bioloogia

Rohkem

Faktileht-1.indd

Faktileht-1.indd eesti keelest erineva emakeelega täiskasvanute eesti keele õpe Uuringu terviktekst: www.sm.ee/et/uuringud-ja-analuusid Eesti keelest erineva emakeelega täiskasvanutest umbes pooled oskavad eesti keelt

Rohkem

Rahulolu_uuring_2010.pdf

Rahulolu_uuring_2010.pdf Rahulolu raport Kuressaare Haigla SA Käesolev uuring viidi läbi 2010. aastal. Uuriti ambulatoorse ravi patsientide rahulolu raviteenusega. Ankeetide arv ja tagastusprotsent Struktuuriüksus Väljastatud

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: sihtasutuse nimi: Sihtasutus AKADEEMIAKE registrikood: tän

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: sihtasutuse nimi: Sihtasutus AKADEEMIAKE registrikood: tän MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2015 aruandeaasta lõpp: 31.12.2015 sihtasutuse nimi: registrikood: 90008057 tänava nimi, maja ja korteri number: Vaksali 21-30 linn: Tartu maakond: Tartumaa

Rohkem

Microsoft Word hankeplaan veebi.rtf

Microsoft Word hankeplaan veebi.rtf TALLINNA LINNAKANTSELEI 2016. AASTA HANKEPLAAN Jrk nr Riigihanke eseme nimetus Hankemenetluse liik Hankelepingu liik Elektrooniline riigihange (jah/ei) Riigihanke korraldamise eeldatav aeg (kuu või kvartal)

Rohkem

Hinnakiri kehtiv alates Täiendava maksekonto avamine (maksekonto avamine teises valuutas) Kontohaldustasu (kuu) * rakendatakse olukorras, k

Hinnakiri kehtiv alates Täiendava maksekonto avamine (maksekonto avamine teises valuutas) Kontohaldustasu (kuu) * rakendatakse olukorras, k Hinnakiri kehtiv alates 03.07.2019 Täiendava maksekonto avamine (maksekonto avamine teises valuutas) Kontohaldustasu (kuu) * rakendatakse olukorras, kui kuus tehakse vähem kui 10 väljaminevaid makseid

Rohkem

ÕPETAJATE OSKUSED PIAAC ANDMETE BAASIL Aune Valk PIAAC (Programme for the International Assessment of Adult Competencies) uuringu raames va

ÕPETAJATE OSKUSED PIAAC ANDMETE BAASIL Aune Valk PIAAC (Programme for the International Assessment of Adult Competencies) uuringu raames va ÕPETAJATE OSKUSED PIAAC ANDMETE BAASIL 10.12.2013 Aune Valk PIAAC (Programme for the International Assessment of Adult Competencies) uuringu raames valmis väga rikas andmebaas, mis annab võimaluse uurida

Rohkem

IDA-TALLINNA KESKHAIGLA Statsionaarsete patsientide rahulolu uuring

IDA-TALLINNA KESKHAIGLA Statsionaarsete patsientide rahulolu uuring IDA-TALLINNA KESKHAIGLA Statsionaarsete patsientide rahulolu uuring 2015 2015 Sisukord: Statsionaarsete patsientide rahulolu uuring 2015... 1 1. Uuringu läbiviimise metoodika... 3 2. Andmete analüüs...

Rohkem

HIV-nakkuse levik Eestis ETTEKANNE KOOLITUSEL INIMKAUBANDUSE ENNETAMINE- KOOLITUS ÕPETAJATELE NOORSOOTÖÖTAJATELE JA KUTSENÕUSTAJATELE Sirle Blumberg A

HIV-nakkuse levik Eestis ETTEKANNE KOOLITUSEL INIMKAUBANDUSE ENNETAMINE- KOOLITUS ÕPETAJATELE NOORSOOTÖÖTAJATELE JA KUTSENÕUSTAJATELE Sirle Blumberg A HIV-nakkuse levik Eestis ETTEKANNE KOOLITUSEL INIMKAUBANDUSE ENNETAMINE- KOOLITUS ÕPETAJATELE NOORSOOTÖÖTAJATELE JA KUTSENÕUSTAJATELE Sirle Blumberg AIDS-i Ennetuskeskus HIV-nakkuse olukorra analüüs. Ohustatud

Rohkem

EBÜ Üldkoosolek

EBÜ Üldkoosolek EBÜ 20. aastapäeva koosviibimine Estonia Resort Hotel & Spa A.H. Tammsaare puiestee 4a/6, Pärnu, 04.05.2018. Ülo Kask 20 aastat Eesti Biokütuste Ühingut Asutamine Eesti Biokütuste Ühing - EBÜ (www.eby.ee)

Rohkem

Hinnakiri kehtiv alates Hinnakiri eraklientidele Tüüpiliste makseteenuste hinnakiri Kirjeldus C2 C3 Läbi iseteeninduse Maksekonto Maksekont

Hinnakiri kehtiv alates Hinnakiri eraklientidele Tüüpiliste makseteenuste hinnakiri Kirjeldus C2 C3 Läbi iseteeninduse Maksekonto Maksekont Hinnakiri kehtiv alates 03.07.2019 Hinnakiri eraklientidele Tüüpiliste makseteenuste hinnakiri Kirjeldus Läbi iseteeninduse Maksekonto Maksekonto avamiseks esitatud dokumentide analüüs/ Maksekonto avamine

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Raigo Iling, MKM

Microsoft PowerPoint - Raigo Iling, MKM Kiire interneti ühenduste ( viimase miili ) rajamise analüüs ja ettepanekud Raigo Iling Sideosakond / nõunik 1.04.2016 Eesti infoühiskonna arengukava 2020 eesmärgid 30 Mbit/s kiirusega interneti kättesaadavus

Rohkem

Kuidas ärgitada loovust?

Kuidas ärgitada loovust? Harjumaa ettevõtluspäev äriideed : elluviimine : edulood : turundus : eksport Äriideede genereerimine Harald Lepisk OPPORTUNITYISNOWHERE Ideed on nagu lapsed Kas tead kedagi, kelle vastsündinud laps on

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Teave, mis on avalikustatud mis tahes üldtajutaval kujul, tasu eest või tasuta, teenuse osutamise või kauba müügi suurendamise, ürituse edendamise või isiku käitumise avalikes huvides suunamise eesmärgil.

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Mahara võimalused Marju Piir Triin Marandi Tartu Ülikool 2016 E-portfoolio Kogumik õppija poolt loodud, valitud, järjestatud, reflekteeritud ja esitletud materjalidest, tõendamaks õpitust arusaamist ja

Rohkem

Microsoft Word - Määrus nr 7 Puhja valla aasta lisaeelarve.doc

Microsoft Word - Määrus nr 7 Puhja valla aasta lisaeelarve.doc PUHJA VALLA 2015.a LISAEELARVE Lisa 1 Puhja Vallavolikogu 1. juuli 2015 määruse nr 7 juurde KOONDEELARVE 27.02.2015 LISA- EELARVE 01.07.2015 I osa PÕHITEGEVUSE TULUD 2 143 312 49 005 2 192 317 30 Maksutulud

Rohkem

Tallinn

Tallinn Tallinna linna tegevused Läänemere väljakutse võrgustikus initsiatiivi toetamisel Gennadi Gramberg Tallinna Keskkonnaamet Keskkonnaprojektide ja hariduse osakonna juhataja Tallinna osalemine Läänemere

Rohkem

Lääne-Harju Koostöökogu stateegia veebruar 2018 Kerli Lambing

Lääne-Harju Koostöökogu stateegia veebruar 2018 Kerli Lambing Lääne-Harju Koostöökogu stateegia 2014-2020 08. veebruar 2018 Kerli Lambing Mis see LEADER lähenemine on? Piirkonnapõhine lähenemine Altpoolt tulev algatus Avaliku ja erasektori partnerlus Uuenduslikkuse

Rohkem

FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND

FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND SISUKORD 1. Kuidas saan Freseniuse õppekeskuksesse? 03 2. Kuidas sisse logida? 04 3. Mida teha, kui ma ei mäleta oma parooli? 05 4. Mida leian kodulehelt pärast sisselogimist?

Rohkem

Slide 1

Slide 1 Elukohajärgse koolikoha määramisest 2017 Viivi Lokk Tallinna Haridusamet Olulised tähtajad 2017. aastal 1.-15. märtsil toimub taotluse esitamine ekoolis või Tallinna Haridusametis; hiljemalt 20. mail teavitab

Rohkem

Juhend nutiterminali seadistamiseks ja kaardimaksete vastuvõtmiseks Ingenico Link/2500 ja icmp

Juhend nutiterminali seadistamiseks ja kaardimaksete vastuvõtmiseks Ingenico Link/2500 ja icmp Juhend nutiterminali seadistamiseks ja kaardimaksete vastuvõtmiseks Ingenico Link/2500 ja icmp Terminali seadistamine Lülita telefonis või tahvelarvutis (edaspidi telefonis) sisse Bluetooth. (1) 1 1 Mudel

Rohkem

Monitooring 2010f

Monitooring 2010f Lõimumiskava monitooring 2010 Raivo Vetik, TLÜ võrdleva poliitika professor Kohtumine Rahvuste Ümarlauas 24. september, 2010 Uuringu taust TLÜ uurimisgrupp: Raivo Vetik, Jüri Kruusvall, Maaris Raudsepp,

Rohkem

Valik harjutusi eesti keele postkaartide jaoks Tervitused ja hüvastijätud Grupp töötab paarides, harjutab fraase ja täiendab kaardil olevat veel omapo

Valik harjutusi eesti keele postkaartide jaoks Tervitused ja hüvastijätud Grupp töötab paarides, harjutab fraase ja täiendab kaardil olevat veel omapo Valik harjutusi eesti keele postkaartide jaoks Tervitused ja hüvastijätud Grupp töötab paarides, harjutab fraase ja täiendab kaardil olevat veel omapoolsete tervitus- ja hüvastijätufraasidega. Saab arutleda,

Rohkem

(Microsoft Word - ÜP küsimustiku kokkuvõte kevad 2019)

(Microsoft Word - ÜP küsimustiku kokkuvõte kevad 2019) Ümbrikupalkade küsimustiku kokkuvõte Ülevaade on koostatud alates 2017. aasta kevadest korraldatud küsitluste põhjal, võimalusel on võrdlusesse lisatud ka 2016. aasta küsitluse tulemused, kui vastava aasta

Rohkem

Hoia oma arvuti turvaline ja kiire 1.Leia start nupust alustades Juhtpaneel 2.Juhtpaneeli aadressiribalt leia Kõik juhtpaneeli üksused 3.Avanenud tööa

Hoia oma arvuti turvaline ja kiire 1.Leia start nupust alustades Juhtpaneel 2.Juhtpaneeli aadressiribalt leia Kõik juhtpaneeli üksused 3.Avanenud tööa Hoia oma arvuti turvaline ja kiire 1.Leia start nupust alustades Juhtpaneel 2.Juhtpaneeli aadressiribalt leia Kõik juhtpaneeli üksused 3.Avanenud tööaknas leia Windows Update 4.Lase arvutil kontrollida

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation PAHKLA CAMPHILLI KÜLA Kaasav talupidamine 1992.aastast Pärnumaa Kutsehariduskeskus Go Green &Care projekti lõppseminar 30. 08. 2016 1 Camphill maailmas Ülemaailmselt on meie küla osa Camphilli liikumisest,

Rohkem

Mascus - Jatiina esitlus 2017

Mascus - Jatiina esitlus 2017 Veebruar 2017 Kuidas müüa kasutatud tehnikat? Annika Amenberg Mascus Eesti Mis on Mascus? 2 Maailma suurim kasutatud rasketehnika portaal 30 esindust 58 veebilehte 42 keelt 3 Esindused Veebilehed Mascuse

Rohkem

Microsoft Word - Tartumaa aastaaruanne_2011_.doc

Microsoft Word - Tartumaa aastaaruanne_2011_.doc Kõrveküla Raamatukogu 2011. a. aruanne Tartumaa Elanike arv 50707 Üldkasutatavate raamatukogude arv: kokku: 43 + 6 haruraamatukogu. Aastaaruanne on koostatud 38 Tartumaa raamatukogu poolt esitatud aruande

Rohkem