Kooli õppekava ja selle muudatused esitatakse enne kehtestamist arvamuse avaldamiseks kooli hoolekogule, õpilasesindusele ja õppenõukogule. Õppenõukog

Suurus: px
Alustada lehe näitamist:

Download "Kooli õppekava ja selle muudatused esitatakse enne kehtestamist arvamuse avaldamiseks kooli hoolekogule, õpilasesindusele ja õppenõukogule. Õppenõukog"

Väljavõte

1

2 Kooli õppekava ja selle muudatused esitatakse enne kehtestamist arvamuse avaldamiseks kooli hoolekogule, õpilasesindusele ja õppenõukogule. Õppenõukogu on arvamuse õppekava kohta avaldanud 19. septembril Alustava koolina on hoolekogu ja õpilasesindus loomisel ning kaasatakse õppekava töösse esimese õppeaasta jooksul. Sisukord Üldosa... 3 Kooli õppekava aluseks olevad väärtused ja kooli eripära ning pedagoogiline käsitus...3 Õppe- ja kasvatuseesmärgid... 3 Õppekorraldus... 4 Kohustuslikud kursused... 4 Valikkursused süvendatud õppimiseks...6 G2 ja G3 jätkuvad õppesuunad... 9 G2 ja G3 jätkuvad õppesuunad...10 Mittestatsionaarse õppe jätkuvad kursused...10 Õppekoormuse kujundamise põhimõtted...11 Õppekoormuse kujundamise põhimõtted statsionaarses õppes...11 Õppekoormuse kujundamise põhimõtted mittestatsionaarses õppes...12 Varasemate õpingute ja töökogemuse arvestamine (VÕTA)...12 Õppeainete vahelise lõimingu põhimõtted...14 Õpilasuurimuse ja praktilise töö korraldus...15 Erinevate õppekeelte kasutamine...15 Üldpädevuste kujundamiseks ja õppekeskkonna mitmekesistamiseks kavandatud tegevused...16 Hindamise korraldus Hindamise alused Hindamise põhimõtted Kokkuvõttev hindamine Kordusvastamise kord ja õppevõlgnevused...17 Hinde vaidlustamine Õpilaste teavitamise ja nõustamise ning karjääriõppe, sh karjääriinfo ja -nõustamise korraldamine Õpetajate koostöö ja töö planeerimise põhimõtted...18 Kooli õppekava uuendamise ja täiendamise kord (19)

3 Üldosa Rapla Gümnaasiumi õppekava on kooli õppe- ja kasvatustegevuse alusdokument. Õppekavas lähtutakse riiklikust õppekavast, kooli arengukavast ja riigigümnaasiumide kvaliteedikokkuleppest. Kooli õppekava koosneb üldosast ning kohustuslike kursuste, valikkursuste ja valikõppeainete kavadest. Kohustuslike kursuste ja valikkursuste kavad esitatakse ainevaldkondade kaupa. Rapla Gümnaasiumi õppekava on ajas muutuv dokument, mida vaadatakse regulaarselt läbi ja arendatakse ning täiendatakse vastavalt kooli, kogukonna ja ühiskonna vajaduste muutumisele ja teaduse arengule. Rapla Gümnaasium on organisatsioon, kus õpikeskkond on paindlik ja kohanev. Kooli õppekava aluseks olevad väärtused ja kooli eripära ning pedagoogiline käsitus Rapla Gümnaasiumi väärtusteks on hoolivus (sh abivalmidus ja sõbralikkus), mõistmine, lugupidamine enda ja teiste vastu, ausus ning vastutustundlikkus. Kokkulepitud väärtused toetavad oskust õppida oma võimeid ja probleeme tundma, samuti motivatsiooni ja oskust õppida ning sotsialiseeruda. Ühiselt luuakse keskkond, kus kõik inimesed tunnevad end mugavalt, turvaliselt ning väärtustatult. Rapla Gümnaasiumi sotsiaalse keskkonna loovad inimesed, ruumid ja töökorraldus, mida omavahel seovad suhted. Kesksel kohal on õppija oma vajaduste, huvide ja soovidega. Meeskondlik juhtimine tagab turvalise koolikultuuri ja -keskkonna, toetades õppimist ja iga õppija individuaalset arengut. Õpetaja roll on toetada õppija autonoomsust, mis aitab hoida õpimotivatsiooni, et õppijast kujuneks ennastjuhtiv õppija. Õpetaja loob õppimiseks keskkonna, kus on arvestatud nii õppija hetketase kui ka arengupotentsiaal. Õpetaja peamiseks ülesandeks on üld- ja valdkonnapädevuste (teadmised, oskused, hoiakud) kujundamine igas õppijas, aidates kaasa enesekindlusele ja -usaldusele, motivatsioonile ja püüdlustele. Õppija koostab oma õppekava vastavalt isiklikele huvidele ja edasistele karjääriplaanidele, lähtudes kooli pakutavatest valikainetest. On oluline, et õppijad tulevad toime omandatud teadmiste, oskuste ja väärtushoiakutega. Õppijat toetab tema õpingutes isiklik mentor, kes aitab seada eesmärke. Mida selgemad on eesmärgid, seda efektiivsemalt toimub õpe. Õppe- ja kasvatuseesmärgid Rapla Gümnaasiumis on võimalik omandada kvaliteetset üldkeskharidust, mis põhineb õppijate huvide ja võimetega arvestamisel. Koolis on toimiv õppesüsteem, mis toetab õppija igakülgset arengut, et tulla toime erinevates eluvaldkondades ja jätkata õpiteed kõrgkoolis või kutseõppeasutuses. Teadmisi, praktilisi oskusi, väärtushinnanguid ja pädevusi arendatakse ja omandatakse kogu õppe- ja kasvatusprotsessi tulemusena koostöös kooli, kodu ning kogukonna vahel. Koolis on usaldusväärsed ja üksteist toetavad suhted, väärtustatakse õpetaja professionaalset tööd, enesearendust ning loomingulisust. 3 (19)

4 Mittestatsionaarne õpe Rapla Gümnaasiumis on paindlik ja mitmekülgne ning annab võimaluse omandada haridust vastavalt õppekoormusele formaalses, mitteformaalses ja informaalses õppekeskkonnas. Formaalõppe eesmärk on tagada organiseeritud juhendatud ja iseseisev õppimine vastavalt kooli õppekavale. Mitteformaalse ja informaalse õppe eesmärk on anda võimalus rakendada vaba- ja eluharidust õppekava läbimisel, kasutades VÕTA-t. Kool teeb koostööd Raplamaa Rajaleidja keskuse ja Eesti Töötukassa Raplamaa osakonnaga, et tähtsustada elukestvat õppimist. Õppekorraldus Kohustuslike ja valikkursuste kirjeldused on toodud kooli õppekava vastava valdkonna ainekavades. Kohustuslikud kursused Statsionaarne õpe Ainevaldkond Keel ja kirjandus Võõrkeeled Matemaatika Loodusained Sotsiaalained Kunstiained Kehaline kasvatus Uurimistöö Kohustuslik õppeaine Kursuste arv Tertia (2018/19) Secunda (2019/20) Prima (2020/21) Eesti keel Kirjandus B2-keeleoskustaseme võõrkeel inglise keel B1-keeleoskustaseme võõrkeel saksa keel/vene keel B1-keeleoskustaseme võõrkeel alustajatele saksa/prantsuse/itaalia Matemaatika (kitsas kursus) Matemaatika (lai kursus) Geograafia Bioloogia Keemia Füüsika Ajalugu Ühiskonnaõpetus 2 2 Inimeseõpetus 1 1 Muusika Kunst Kehaline kasvatus Uurimistöö alused 1 1 Uurimistöö (19)

5 Ainevaldkond Kohustuslik õppeaine Kursuste arv Tertia (2018/19) Õpin iseendale 1 1 Secunda (2019/20) Prima (2020/21) Silmaring 1 1 Kokku laia matemaatikaga 74/78* 25/26* 26/28* 23/24* Kokku kitsa matemaatikaga 68/72* 23/24* 24/26* 21/22* * Kaldkriipsu ees on B1 keeleoskustasemel kursuste arv õppijaile, kes jätkavad põhikoolis alustatud keelega; kaldkriipsu järel õppijaile, kes alustavad B1 keeleoskustaseme saavutamiseks õppimist uue keelega. Mittestatsionaarne õpe Ainevaldkond Keel ja kirjandus Võõrkeeled Matemaatika Loodusained Sotsiaalained Kunstiained Uurimistöö Kohustuslik õppeaine Kursuste arv Tertia (2018/19) Secunda (2019/20) Prima (2020/21) Eesti keel Kirjandus B2-keeleoskustaseme võõrkeel inglise keel B1-keeleoskustaseme võõrkeel saksa keel/vene keel B1-keeleoskustaseme võõrkeel alustajatele saksa/vene Matemaatika (kitsas kursus) Matemaatika (lai kursus) Geograafia Bioloogia Keemia 3 3 Füüsika Ajalugu Ühiskonnaõpetus 2 2 Inimeseõpetus 1 1 Muusika Kunst 2 2 Uurimistöö alused 1 1 Uurimistöö 2 2 Kokku laia matemaatikaga 67/71* 21/22* 26/28* 20/21* Kokku kitsa matemaatikaga 61/65* 19/20* 24/26* 18/19* * Kaldkriipsu ees on B1 keeleoskustasemel kursuste arv õppijaile, kes jätkavad põhikoolis alustatud keelega; kaldkriipsu järel õppijaile, kes alustavad B1 keeleoskustaseme saavutamiseks õppimist uue keelega. 5 (19)

6 Valikkursused süvendatud õppimiseks Ainevaldkond Keel ja kirjandus Kursus Kirjaread läbi ajaloo (lõimitud kursus ajalooga) Kursuste arv Tertia Secunda Prima Eesti keele õigekiri 1 1 Luule, see ei tule tuulest 1 1 Avalik esinemine ja sündmuste korraldamine 1 1 Audiovisuaalne meedia (kooli ajaleht) 1 1 Teatriõpe (kooli valik) 2 2 Teatriõpe 1 1 Teatriõppe suvekool 1 1 Filmikursus 1 1 Teatrit avastamas 1 1 Lühidokumentaalnäidendi kirjutamine 1 1 Lühidokumentaallavastus kui meeskonnatöö 1 1 Sõna on relv 1 1 Näitlejameisterlikkus laval ja filmis 1 1 Võõrkeeled Inglise keel B2 põhikursuse lisakursus Seiklus mitmekultuurilisel maastikul 1 1 Inglise kirjandus 1 1 Inglise keele vestluskursus 1 1 Briti ajalugu ja traditsioonid 1 1 Loovkirjutamine Saksa keel A1 B1 (kolmas keel) Prantsuse keel A1 B1 (kolmas keel) Itaalia keel A1 B1 (kolmas keel) Vene keel A1 B1 (kolmas keel) Tallinn Lübecki linnaõigusega linn. Sissejuhatus giidindusse (saksa keeles) Saksakeelne külaline Raplamaal (saksa keeles) Matemaatika Praktiline matemaatika 1 1 Majandusmatemaatika 1 1 Riigieksamiks ettevalmistav kursus 1 1 Loodusained Praktiline loodus 1 1 Geoinformaatika 1 1 Elu keemia 1 1 Joonestamine (19)

7 Ainevaldkond Kursus Kursuste arv IT Arvuti üldkursus (Word, Excel, esitlused) 1 1 Programmeerimise alused 1 1 Raspberry Pi (eeldusaine programmeerimise alused) Programmeerimine2 (eeldusaine programmeerimise alused) Arvuti kasutamine uurimistöös (uurimistöö alused) 1 1 Tertia Secunda Prima Informaatika mitteinformaatikutele 1 1 Programmeerimine3 (eeldusained programmeerimise alused ja informaatika edasijõudnutele) 1 1 3D modelleerimine ja 3D printimine 1 1 Veebidisain (Javascript) 1 1 Küberkaitse 1 1 Tark masin 1 1 Sotsiaalained Meie aja lugu 1 1 Majandus- ja ettevõtlusõpe Kunstiained Psühholoogia 1 1 Inimene ja õigus 1 1 Filosoofia 1 1 Usundiõpetus 1 1 Riigikaitse 2 2 Õpin iseendale 1 1 Quo vadis, 21. sajand 1 1 Sotsiaalmeedia 1 1 Õnnelik elu 1 1 Majandus- ja ettevõtlusõpe Majandus- ja ettevõtlusõpe Õpilasfirma 1 1 Foto- ja pilditöötlus vabavaraprogrammiga GIMP Androidarvutiga pildi maalimine, joonistamine ja kujundamine Eneseväljendus eesti kunsti kaudu 1 1 Keraamika 1 1 Kaasaegne kunst 1 1 Väikekandle õpe 1 1 Pärimusbänd (19)

8 Ainevaldkond Liikumine ja tervis Kursus Kursuste arv Tertia Secunda Prima Muusikaline improvisatsioon ja moodne kunst 1 1 Muusikaline etendus 1 1 Perkussiivne kitarr 1 1 Koorilaul Värvid muusikas 1 1 Muusikateraapia 1 1 Rahvatants Spordiõpe (liikumine ja tervis) 1 1 Inimene ja tervis 1 1 Abitreeneri III kutse (ujumine, jalgpall, korvpall) Sissejuhatus füsioteraapiasse 1 1 Discgolf 1 1 Matkakursus 1 1 Seltskonnatantsud 1 1 Jazztantsu baaskursus Vabaained Ehitan enda elu 1 1 Retk toidumaailma 1 1 Ideele raha 1 1 Projektijuhtimine 1 1 Fotoõpe 1 1 Animatsiooni kiirkursus 1 1 Raplamaa giidid 1 1 Abstraktne moevorm 1 1 Praktiline rõivadisain 1 1 Eluoskused 1 1 Jooga 1 1 Helidisain 1 1 Töötervishoid ja -ohutus 1 1 Suhtlemine ja asjaajamine 1 1 Maastikuehituse algtõed 1 1 Plaatija 4. taseme kutseõpe 3 3 Kihnu eraldatud maailm (19)

9 G2 ja G3 jätkuvad õppesuunad Kollase taustavärviga on tähistatud õppekava tööversioonis ruudud, kus RVG, RÜGi ja RTG tunnijaotusplaanis olevad erinevused tuleb arvesse võtta Rapla Gümnaasiumis õppe korraldamisel. Ainevaldkond Kohustuslik õppeaine RVG meedia ja ühiskonnahariduse õppesuund RVG looduse ja reaalsuund Keel ja kirjandus Võõrkeeled Matemaatika Loodusained Sotsiaalained Kunstiained Kehaline kasvatus Uurimistöö Riigikaitse Majandus- ja ettevõtlusõpe G2 G3 G2 G3 Eesti keel Tekstiõpetus 1 1 Kirjandus B2-keeleoskustaseme võõrkeel inglise keel B1-keeleoskustaseme võõrkeel saksa keel/vene keel A1-keeleoskustasemega võõrkeel Matemaatika (kitsas kursus) Matemaatika (lai kursus) Geograafia 1 1 Bioloogia Keemia 1 1 Füüsika Ajalugu Ühiskonnaõpetus 2 2 Inimeseõpetus 1 1 Muusika Kunst 1 1 Kehaline kasvatus Uurimistöö alused 1 1 Uurimistöö 1 1 Riigikaitse Praktiline õpe välilaagris Majandusõpetus Ettevõtlusõpetus RVG õpilastel läbitud 10. klassis Kokku (19)

10 G2 ja G3 jätkuvad õppesuunad Ainevaldkond Kohustuslik õppeaine RÜG keele- ja teatrisuund RÜG reaalsuund G2 G3 G2 G3 Keel ja kirjandus Eesti keel Võõrkeeled Matemaatika Kirjandus B2-keeleoskustaseme võõrkeel inglise keel B1-keeleoskustaseme võõrkeel saksa keel/vene keel A1-keeleoskustasemega võõrkeel Matemaatika (kitsas kursus) Matemaatika (lai kursus) Loodusained Geograafia 1 1 Bioloogia Keemia Füüsika Sotsiaalained Ajalugu Ühiskonnaõpetus 2 2 Inimeseõpetus 1 1 Kunstiained Muusika Kehaline kasvatus Uurimistöö Kunst 1 1 Kehaline kasvatus Uurimistöö alused Uurimistöö 2 2 Riigikaitse Riigikaitse 1 1 Praktiline õpe välilaagris 1 1 Teatriõpe Draamaõpe 1 Majandus- ja ettevõtlusõpe Majandusõpetus Ettevõtlusõpetus 1 Kokku laia matemaatikaga Mittestatsionaarse õppe jätkuvad kursused Ainevaldkond Kohustuslik õppeaine G2 G3 Keel ja kirjandus Eesti keel 2 2 Kirjandus 2 1 Võõrkeeled B2-keeleoskustaseme võõrkeel inglise keel 2 2 B1-keeleoskustaseme võõrkeel saksa (19)

11 Ainevaldkond Kohustuslik õppeaine G2 G3 keel/vene keel A1-keeleoskustasemega võõrkeel Matemaatika Matemaatika (kitsas kursus) 3 3 Matemaatika ( lai kursus) 5 5 Geograafia 2 Loodusained Bioloogia 2 2 Keemia 2 Füüsika 2 2 Ajalugu 2 3 Sotsiaalained Ühiskonnaõp 2 Inimeseõp 1 Kunstiained Muusika 2 1 Kunst 1 1 Uurimistöö Uurimistöö alused 1 1 Uurimistöö 1 Arvutiõpetus Arvutiõpetus 1 1 Valikkursused Raamatupidamine 1 Õmblemine, rahvuslikud motiivid 1 Kokku laia matemaatikaga Kokku kitsa matemaatikaga Õppekoormuse kujundamise põhimõtted Õppekoormuse kujundamise põhimõtted statsionaarses õppes Õppija õppekoormus kujundatakse Rapla Gümnaasiumis kooli õppekorralduse kaudu. Õppetöö korraldus Rapla Gümnaasiumis toetab õppija vastutust ja aktiivset õppimist. Statsionaarses õppes on õppijate koormus õppeaastas vähemalt 32 kursust. Soovi korral võib õppija läbida ka rohkem kursusi. Õppeaasta jaguneb 3 perioodiks, milles igaühes on õppenädalat. 3 õppenädalat on ülekooliliste valikkursuste läbimiseks. Õppe läbiviimise peamine viis ning õppe arvestuse alus on kursus. Kursuse maht on üldjuhul 21 tundi õppetööd. Õppetunni pikkus on 75 minutit, mille sisse on arvestatud 5 minutit iseseisva õppimise aega iseõppimise tunni või muul ajal koolipäeva jooksul. Õppetundidele lisanduvad vajadusel konsultatsioonid ja iseseisev töö kodus. Kursus võib olla üles ehitatud ka teisiti, kui kasutatakse e-õppe lahendusi ja suurendatakse iseseisva töö osakaalu. Riikliku õppekavaga kehtestatud kohustuslikele kursustele lisanduvad kooli poolt kohustuslikud kursused ja valikkursused. Kooli pakutavate valikainete asemel või neile lisaks võib õppija taotleda sama mahu ja tasemega õpet teaduskoolis, huvikoolis, treeningrühmas või kursust mõne muu kooli juures. Taotluse koos õppe mahtu ja taset kinnitavate dokumentidega vaatab läbi ja kinnitab kooli õppejuht. Valikaine loetakse arvestatuks, kui õppe kohta on välja antud tunnistus, tõend või tulemusi kinnitav dokument. 11 (19)

12 B2-keeleoskustaseme keelena õpetatakse koolis inglise keelt, B1-keeleoskustaseme keeltena õpetatakse vene ja saksa keelt. Soovi korral võib õppija G1 tasemel õppima asumisel vahetada B1 tasemel õpitavat keelt. Õppekoormuse kujundamise põhimõtted mittestatsionaarses õppes Mittestatsionaarne õpe on üldjuhul täiskasvanud õppijatele suunatud õpe, kus juhendatud õppe kõrval on võrreldes statsionaarse õppega oluliselt suurem osakaal iseseisval õppimisel. Iseseisev õppimine eeldab endas õppematerjali läbitöötamist ja tööülesannete täitmist, millele õpetaja annab tagasisidet. Õppija koormus õppeaastas on vähemalt 24 kursust. Soovi korral võib õppija läbida rohkem kursusi. Õppeaasta jaguneb 3 perioodiks, milles igaühes on õppenädalat (sh ülekoolilised valikainete nädalad). Õppija õppekoormus õppenädalas on ⅔ (2 õppepäeva) juhendatud õppimist ja ⅓ (1 õppepäev) iseseisvat õppimist. E-õppija õppekoormus õppenädalas on ⅓ (1 õppepäev) juhendatud õppimist ja ⅔ (2 õppepäeva) iseseisvat õppimist. Õppetundides on rõhk teemade üle arutlemisel ning kinnistamisel. Õppijal on võimalus osaleda valikainete nädalal, läbides ühe valikkursuse omal valikul, puududes sel nädalal kohustuslike ainete õppetundidest omal vastutusel. Õppijal on võimalus osaleda statsionaarse õppe ainetundides, kui õppija päevakava ja tunniplaan seda võimaldavad. Õppija osaleb tunni kõikides tegevustes. Õppest puudumise korral on õpilasel võimalus kasutada e-õppe võimalusi (näiteks vaadates tundi tagantjärele veebi vahendusel). Õppekava täitmisel on õppijal võimalus arvestada õpitavat VÕTA (varasemate õpingute ja töökogemuse arvestamise) protsessi kaudu. Rapla Gümnaasiumis võib õppida ka üksikuid õppeaineid. Üksikuid õppeaineid õppiva õpilase koormus kooskõlastatakse õppenõustajaga. Kuna üksikuid aineid õppiv õppija õpib osakoormusega, siis tema õppeaeg pikeneb. Varasemate õpingute ja töökogemuse arvestamine (VÕTA) Õppija võib taotleda varasemate õpingute ja töökogemuse (VÕTA) arvestamist õppekava täitmisel. VÕTA eesmärgiks on väärtustada kõiki õppija teadmisi ja oskusi, olenemata nende omandamise ajast, kohast ja viisist. VÕTA võimaldab arvestada varem õppeasutustes sooritatud õpinguid, täienduskoolituses või iseseisvalt õpitut, töökogemuse kaudu omandatud teadmisi ja oskusi. Varasemate õpingute ja töökogemuse hindamine toimub tõendusmaterjali põhjal. Hindamisel kasutatakse sobivaid hindamismeetodeid ja selgeid hindamiskriteeriume. Hinnatakse kogemusest õpitut. VÕTA puhul ei hinnata taotlejat rangemalt statsionaarses õppes õppijast. Varasemate õpingute ja töökogemuse arvestamise soovi korral taotleja: tutvub kooli õppekavaga, selgitamaks, millised omandatud kogemused võivad sobida taotlemiseks; esitab vormikohase taotluse koos vajaliku tõendusmaterjaliga oma õppenõustajale; vastutab esitatud andmete ja dokumentide õigsuse eest; esitab vajadusel täiendavaid dokumente. 12 (19)

13 Taotleja pöördub õppenõustaja poole, kellele esitab tõendusmaterjali õpitu kohta. Õppenõustaja selgitab ja otsustab, kas esitatud tõendusmaterjal sobib. Omandatud teadmised/oskused peavad vastama nõutud haridustasemele, esitatav tõendusmaterjal peab olema asjassepuutuv ja otseselt seotud õppekavaga. Õppenõustaja edastab taotluse aineõpetajale ülevaatamiseks ja otsustamiseks. Taotlust hindab vastava ainekursuse õpetaja, kes kontrollib, kas taotlusega koos esitatud tõendusmaterjal vastab nõuetele ja on piisav. Hindamise käigus võib nõuda täiendavat tõendusmaterjali või lisaülesannete sooritamist. Hindamise puhul lähtutakse põhimõttest, et hinnatakse kogemusest õpitut, mitte (töö)kogemust ennast. Varem õpitu peab sisuliselt sobima õppekavaga (õpitu peab vastama õppekava õpitulemustele), omandatud teadmised ja oskused peavad sobima selle kursuse õpitulemustega, millel arvestamist taotletakse. Õpetaja teeb otsuse ja annab taotlejale tagasisidet ning infot otsuse kohta hiljemalt 30 päeva jooksul pärast taotluse esitamist. Hindaja lisab otsusele: a) milliste dokumentide või vahendite abil õpiväljundeid/pädevusi tõestati ja otsus tehti; b) milline kursus õppekavast on loetud varasemate töökogemuste arvestamise alusel sooritatuks ja kuidas seda on hinnatud; c) mitterahuldamise korral põhjenduse, miks ei saa taotlust rahuldada. Hindaja edastab taotlusvormi koos arvestamise otsusega õppenõustajale, kes teavitab sellest õppijat. Õppenõustaja lisab taotlusmaterjalid ja otsuse õppija dokumentide juurde või mitterahuldamise korral tagastab õppijale. Õppenõustaja kannab hinde/arvestuse kooli elektroonilisse õppeinfosüsteemi. Varasemate õpingute ja töökogemuse hindamisel kasutatavad vahendid Taotlusvorm Koolis on välja töötatud taotlusvorm varasemate õpingute ja töökogemuse arvestamiseks. Koos taotlusega on nõutav ka vastava tõendusmaterjali esitamine: varasemate õpingute puhul akadeemiline õiend, hinneteleht, diplom; täienduskoolituste puhul tunnistus, tõend; töökogemuse puhul ametisse nimetamise käskkirja koopia, ametijuhend, töökogemusest õpitu analüüs, portfoolio vm; riigikaitse puhul nt sõjaväepilet. Portfoolio ehk õpimapp Portfoolio on materjalide kogum, mis esitatakse mapina. Portfoolio näitab isiku tugevaid külgi, oskusi ja kogemusi ning võib sisaldada väga erinevaid materjale. Õpimapis kirjeldatakse teadmisi, mida omandati tänu kogemustele. Tõendusmaterjal tuleb esitada nii, et seda saab hinnata. Intervjuu Intervjuu võimaldab vestluse käigus väljendada oma eelnevaid saavutusi. Intervjuu tehakse vajadusel. VÕTA-meetodiga arvestatavad valikkursused Valikkursus Huvialaring Tegevus toimub õppekava alusel (spordikool, muusikakool, kunstikool) või lepinguliste partnerite juures vastavalt kokkuleppele (näiteks treeningtegevusega kaasneb võistlustel osalemine): taotluse esitamine 1. oktoobriks Stuudiumi-keskkonnas; tõendi või tunnistuse esitamine õppenõustajale 15. maiks osalemise ja õpitulemuste kohta koos õppemahuga. 13 (19)

14 Valikkursus Vabatahtlik tegevus Panus koolielu korraldamisel, edendamisel, arendamisel või tegevus noortekeskuses, kultuurikeskuses, sündmustel, üritustel, konverentsidel, festivalidel (kursuse arvestamise minimaalne maht on 90 tundi). taotleja täidab järjepidevalt õpimappi, kus iga tegevuse juurde on lisatud analüüs; õppimappi on lisatud huvijuhi, väljaspool õppeasutust asutuse juhi/peakorraldaja kinnitus; taotleja esitab õpimapi õppejuhile 10. juuniks; iga õppija saab arvestada ühe kursuse eelpool nimetatud tegevuse mahu põhjal. Valikkursus Silmaring Kursus eeldab erinevat liiki tekstide lugemist ja analüüsimist, mis on valitud õpetajate või teiste koolitöötajate poolt. Lubatud on lugeda ja analüüsida ka enda leitud teksti, mille sobivus kooskõlastatakse enne mentoriga. Esmaspäeviti kell toimub lugemistund koos mentoriga, kus pärast lugemist analüüsitakse loetud teksti. Sellele lisandub loengutel osalemine, millele järgneb analüüs vastavalt ette antud küsimustele. Valikkursus on kohustuslik, kuna see on osa koolieksamist (väljaastumisvestlus). Kursus rakendub alates 2019/2020. õa II poolaastast. Hariduslike erivajadustega õpilaste õppe korraldus Hariduslike erivajadustega õpilaste õpe korraldatakse vastavalt gümnaasiumi riikliku õppekava ( nõuetele. Õppekorraldus on suunatud õpilaste erivajadustega arvestamisele: 1. Õppija valib valikkursused oma erivajadusi arvestades. 2. Õppijal on võimalik taotleda väljaspool kooli läbitud õppetegevuse arvestamist õppe osana. 3. Vajadusel koostatakse õppijale individuaalne õppekava. 4. Piiratud teovõimega õppija puhul kaasatakse tema individuaalse arengu vajaduste väljaselgitamisse ja vajalike tugimeetmete rakendamisse õppija vanem. 5. Mittestatsionaarses õppes on võrreldes statsionaarse õppega suurem osakaal iseseisval õppimisel. 6. Õppija nõustamise ja õpiabi osutamise eesmärgil rakendatakse koolis järgmisi tugisüsteeme: aineõpetaja konsultatsiooni- ja õpiabitunnid, õpetamine tasemerühmades mõnes õppeaines, õppenõustaja kaasamine õpilase toetamiseks, mentorsüsteemi rakendamine, arenguvestlused (vajadusel), individuaalse õppekava koostamine ja rakendamine, koduõpe, diferentseeritud hindamine, Rajaleidja spetsialistide kaasamine, jt. Õppeainete vahelise lõimingu põhimõtted Lõiming toetab õppijate üld- ja valdkonnapädevuste kujunemist. Lõimingu saavutamist kavandab kool õppetegevuse planeerimise käigus, mis võimaldab õpetajatel kursusi koos ette valmistada ning lõimimisvõimalused läbi arutada. Õppe lõimimine saavutatakse erinevate ainevaldkondade õppeainete ühisosa järgimisel, 14 (19)

15 lõimitud valikkursuste loomise ja läbiviimise kaudu; koolisiseste projektide ja läbivate teemade ühiste temaatiliste rõhuasetuste, õppeülesannete ning -viiside abil. Lõiminguaspektid on konkreetsemalt esitatud ainekavades ja õpetaja töökavas. Õpetajad teevad koostööd, et õppeainete lõimimist õppetöös kasutada ja ellu rakendada. Õpilasuurimuse ja praktilise töö korraldus Uurimistööde tegemist korraldavad haridustehnoloog ja õppejuht koostöös juhendajate-õpetajatega, lähtudes kooli uurimistööde koostamise ja vormistamise juhendist. Kooli uurimistööde koostamise ja vormistamise juhend vaadatakse üle ja vajadusel korrigeeritakse iga õppeaasta algul. Uurimistööde koostamise ja vormistamise juhend sisaldab juhtnööre töö teostamiseks, vormistamiseks, esitamiseks ja kaitsmiseks. Põhjalikult on käsitletud viitamist. Tutvustatud on kaitsmise, retsenseerimise ja hindamise nõudeid. Juhendi viimases peatükis käsitletakse praktilise töö tegemist ja vormistamist. Uurimistööde koostamise ja vormistamise juhend ning muud juhendmaterjalid on õpilastele kättesaadavad Stuudiumi-keskkonnas. Uurimistöö koostamist toetab kohustuslik kursus Uurimistöö alused. Uurimistöö või praktiline töö tehakse ja kaitstakse teisel õppeaastal. Mittestatsionaarses õppes on uurimistöö soovitatav teha eelkõige õppijatel, kel on plaan jätkata õppimist kõrgkoolis. Praktiline töö võib lähtuda õppija huvialast. Töötav õppija võib taotleda VÕTAga oma töökogemuse arvestamist praktilise tööna: tööandja annab kirjaliku allkirjastatud kinnituse töötamise kohta. Kutseharidusest tulnud õppija võib taotleda VÕTAga erialapraktika arvestamist praktilise tööna. Kaitseväeteenistuse läbinud õppija võib taotleda VÕTAga kaitseväes omandatu arvestamist praktilise tööna, esitades kaitseväe pileti. VÕTA kasutamisel vormistab õppija oma töö, praktika, omandatu kirjelduse vastavalt koolis välja töötatud juhendile. Erinevate õppekeelte kasutamine Rapla Gümnaasiumis toimub õppetöö eesti keeles, välja arvatud võõrkeeletundides, kus osa õppetööst võib toimuda õpetatavas keeles. 15 (19)

16 Üldpädevuste kujundamiseks ja õppekeskkonna mitmekesistamiseks kavandatud tegevused Kõik tegevused koolis kavandatakse ja viiakse läbi üldpädevuste kujundamise ja õppekeskkonna mitmekesistamise eesmärgil. Peamised üldpädevuste kujundamise ja õppekeskkonna mitmekesistamise eesmärgil kavandatud tegevused on õppetunnid, ringitunnid, külalisõpetajate tunnid, kohtumised asjatundlike inimestega erinevatest elu- ja töövaldkondadest, õppekäigud, elulised ja praktilised valikkursused, õpilasüritused, vestlused õpilastega (sisse- ja väljaastumisvestlused, arenguvestlused jmt) õppijate nõustamine, mentorsüsteemi rakendamine, osalemine uuringutes, osalemine kogukonnapraktikas ja vabatahtlikus tegevuses, õpilasuurimuste ja praktiliste tööde läbiviimine jm. Hindamise korraldus Hindamise alused Õpilase hindamise aluseks on Põhikooli- ja gümnaasiumiseadus ja Gümnaasiumi riiklik õppekava. Kooli õppekavas tuuakse ära riiklikke nõudeid täpsustavad või täiendavad kokkulepped. Hindamise põhimõtted Hindamises rakendatakse eristavat (hinded) ja mitteeristavat (arvestatud-mittearvestatud) hindamist. Mitteeristav hindamine on kasutusel valikainete hindamisel. Eristava hindamise korral väljendatakse tulemuse saavutamist protsentides. Positiivne tulemus on % saavutamine. Mitterahuldav tulemus on 0 49%. Hindamise olulisim eesmärk on suunata õppija arengut. Õpetaja koostab oma aines kursusehinde mudeli ja selgitab õppijale iga kursuse alguses, kuidas kujuneb kursusehinne, missugune on hindamisel iga õpiväljundi ja õppeprotsessis osalemise osakaal. Õpetaja tutvustab kursuse algul nõutavate õpiväljundite kontrollimise vormi ja aega. Õppeaine hindamispõhimõtted on kirjeldatud kooli õppekavas vastava aine kavas. Ühe valdkonna ainete õpetajad võivad koostada ühised põhimõtted. Hindamiskriteeriumite valikul on õpetaja vaba. Hindamine on läbinähtav ja arusaadav (õppijale, õpetajale, lapsevanemale, juhtkonnale). Õppija on kaasatud hindamisse nii kursuse algul hindamisvormide läbiarutamisel koos õpetajaga kui ka kokkuvõtval hindamisel. Õpetaja kasutab mitmekesiseid hindamisvorme (meetodeid). Hindamist peab olema nii palju kui vaja ja nii vähe kui võimalik. 16 (19)

17 Tagasisidenädalal iga trimestri lõpus viib õpetaja läbi õppijaga tagasisidevestluse, mille käigus analüüsitakse õppija arengut, kursus(t)e õpiväljundite ja õpitulemuste saavutatust. Tagasisidevestluse aluseks on ka õpetaja antud eksperthinnangud ja õppija enesehinnang, kui tegemist on aine esimese ja viimase kursusega. Kokkuvõttev hindamine Kursusehinde kujunemisel arvestatakse õpitulemuste saavutatust, õppeülesannete täitmist ja osalemist tunnis. Üldjuhul toimub kursusehinde väljapanemine tagasisidenädalal. Kui kursuse lõpp ja trimestri lõpp ei lange kokku, pannakse kursusehinne välja kolme õppepäeva jooksul pärast viimase õppetunni toimumist. Kooliastmehinne pannakse õpilasele välja kõigi kursusehinnete alusel pärast vastava aine viimase kursuse läbimist koos viimase kursuse hindega, kusjuures ükski kursus ei tohi olla sooritatud kursusehindele 1 ehk nõrk või 2 ehk puudulik. Kooliastmehinde väljapanekul võib õpetaja lisaks kursusehinnetele arvestada õpilase arengut kogu õppeaja vältel ja kooli lõpuks saavutatud õpitulemusi. Kordusvastamise kord ja õppevõlgnevused Kui kirjaliku või praktilise töö, suulise vastuse (esituse), praktilise tegevuse tulemus on alla 50% või on hinne jäänud panemata, antakse õpilasele võimalus kordusvastamiseks või kordustöö sooritamiseks. Kordusvastamine on õpilase võimalus teha puudumise tõttu tegemata või mitterahuldavale tulemusele vastatud õpetaja poolt oluliseks peetud õpiülesanne uuesti. Kordustöö tegemise aeg lepitakse aineõpetajaga kokku esimesel võimalusel. Õpetaja otsustab õppija konsultatsiooni vajaduse enne kordustööd. Õpilasel on õigus teha kordustööd kaks korda. Tegemata töö märgitakse e-päevikus T. 5 tööpäeva möödumisel on õpetajal õigus kirjutada T asemele tulemuseks 0%. Õppija võtab vastutuse T muutumise eest positiivseks tulemuseks. T võrdsustatakse kursuse hinde väljapanemisel tulemusega 0%.! kasutatakse tähelepanu tõmbamiseks vastavale tulemusele. Töö ajal puudunud õpilasele võib õpetaja koostada järgmise töö koos eelmise töö sisuga, s.t mahukam töö. Võlgnevuseks loetakse puudulik, nõrk või mittearvestatud kursusehinne ning sooritamata uurimistöö/ praktiline töö. Õppevõlgnevused tuleb likvideerida hiljemalt järgmise kursuse või trimestri jooksul samal õppeaastal. Õppeperioodi lõpuks (kolmanda trimestri lõppemisel) ei tohi õpilasel olla õppevõlgnevusi. Erijuhtumite korral arutatakse juunikuus iga õpilase õppevõlgnevusi õppenõukogus. Õppija esitab õppenõukogule vähemalt viis tööpäeva enne õppenõukogu toimumist põhjendatud taotluse koos ajakava ja õpetaja(te) nõusolekuga õppevõlgnevuste kordusvastamiseks pärast õppeperioodi lõppu. Vajadusel teeb õppenõukogu direktorile ettepaneku vastavaks otsuseks, milleks võib olla kokkulepitud individuaalne töö või täiendav järelarvestus või koolist väljaarvamine. Hinde vaidlustamine Õpilasel ja tema seaduslikul esindajal on õigus üksikuid tulemusi, aga ka kursuse- või kooliastmehinnet vaidlustada viie õppepäeva jooksul alates hinde e-päevikusse kandmise päevast. Hinde vaidlustamiseks tuleb esitada õppejuhile vastavasisuline kirjalik taotlus. Vaide lahendamine toimub õpilase (vajadusel õpilase seadusliku esindaja), õppejuhi ning aineõpetaja koostöös. 17 (19)

18 Õpilaste teavitamise ja nõustamise ning karjääriõppe, sh karjääriinfo ja -nõustamise korraldamine Kool tagab õpilasele ning vanematele teabe kättesaadavuse õppe ja kasvatuse korralduse kohta ning juhendamise ja nõustamise õppetööd puudutavates küsimustes. Õppijat toetab isiklik mentor, kes aitab teha individuaalseid valikuid ning seada eesmärke. Mida selgemad on eesmärgid, seda efektiivsemalt toimub õpe. Õpilasel on võimalus pöörduda igapäevaselt õppenõustaja poole õppimise (sh õppekorraldus, hindamine, õpioskused) ning seda mõjutavate asjaoludega (tervisega, suhetega, eluoluga) seotud küsimustes. Õppenõustaja on kuulaja, abistaja, nõuandja, suunanäitaja, infojagaja, tähelepanu juhtija. Õpilase nõustamise esmatasandile kuuluvad ka õppejuht, õppekorraldusjuht ja direktor. Õpilase teavitamise ja nõustamisega tegeleb vastavalt vajadusele ja suutlikkusele iga kooli töötaja. Kool nõustab vajaduse korral õpilase vanemat õpilase arengu toetamises. Arenguvestlused korraldatakse õpilase, vanema või õpetaja soovil. Arenguvestluse temaatika ja osalejate ring lepitakse eelnevalt omavahel kokku. Õpetajad võimaldavad ainealaseid konsultatsioone. Kui õppija vajab õppimiseks olulisi erisusi võrreldes kooli õppekavaga, koostatakse õpilasele individuaalne õppekava, kus kirjeldatakse muudatusi ja kohandusi õppe sisus, õppe kestvuses, õppekoormuses või õpikeskkonnas. Individuaalse õppekava koostamise taotluse võib esitada õppija, aineõpetaja, mentor, õpilasnõustaja või õppejuht ning selle rakendamise otsuse teeb õppejuht. Koolis kasutatakse karjääriteenuste pakkumiseks järgmisi võimalusi: karjääriõpe: kooli poolt pakutavate valikkursusete hulgas on Karjääriõpetus (rakendub alates 2019/2020. õppeaastast); koostöö Rajaleidja keskusega (edaspidi Töötukassa karjäärikeskusega): karjääriinfo loengud, enesetundmise-teemalised rühmatööd õpilastele, grupitööd nõustamiskeskuses teemade lõikes, kutsemappide kasutamise võimalus, võimete-, kutsesobivus- ja karjääritestide läbiviimine, personaalne nõustamine nõustamiskeskuses; õppekäigud: töövarjupäeval osalemine, töökohtade tutvustamine, karjäärivalikute tutvustamiseks mõeldud õppeekskursioonid; elukutsete esindajate esinemine: elukutsete esindajate kaasamine õppetundidesse, karjääriteemalised elukutsete esindajate loengud, Tagasi kooli" projekti võimaluste kasutamine; valikainete nädalad: praktiliste ja eluliste kursuste pakkumine kolmel valikainete nädalal; tugisüsteemide toetus ja tegevus; karjääriteemaga tegelemine mentori/õppenõustajaga vestlustes ja/või ainetundides. Õpetajate koostöö ja töö planeerimise põhimõtted Õpetaja tööd ja õpetajate koostööd planeeritakse lähtudes kooli arengu- ja õppekava eesmärkidest, üldtööplaanist, kooliaasta kursuste plaanist ja teistest dokumentidest. Õpetajad teevad koostööd ainevaldkondliku töö planeerimisel: ainevaldkondlike pädevuste saavutamisel, metoodika arendamisel, õppematerjalide loomisel ja muretsemisel, õppekorralduse täpsustamisel, sündmuste korraldamisel jne. Töö koordineerimise otsustavad vastavas ainevaldkonnas töötavad õpetajad. 18 (19)

19 Õpetajad teevad koostööd aineteülese töö planeerimisel ja läbiviimisel: lõimitud õppe, lõimingupäevade korraldamisel, üldpädevuste saavutamisel ja läbivate teemade taotluste elluviimisel. Tööd koordineerib õppejuht. Igal kooli töötajal on võimalik osaleda kooli arengut puudutavate teemade püstitamises, aruteludes ning otsuste langetamises. Kooli õppekava uuendamise ja täiendamise kord Kooli õppekava uuendamiseks ja täiendamiseks võivad ettepaneku teha kõik kooli töötajad, samuti õpilased õpilasesinduse kaudu ning lapsevanemad kooli hoolekogu kaudu. Muudatused esitatakse enne kehtestamist arvamuse avaldamiseks kooli hoolekogule, õpilasesindusele ja õppenõukogule. 19 (19)

6

6 TALLINNA ÕISMÄE GÜMNAASIUMI ÕPPESUUNDADE KIRJELDUSED JA NENDE TUNNIJAOTUSPLAAN GÜMNAASIUMIS Õppesuundade kirjeldused Kool on valikkursustest kujundanud õppesuunad, võimaldades õppe kolmes õppesuunas. Gümnaasiumi

Rohkem

KINNITATUD Tallinna Saksa Gümnaasiumi direktori KK nr 1-2/4 TALLINNA SAKSA GÜMNAASIUM GÜMNAASIUMI OSA ÕPPEKAVA Tallinn 2016

KINNITATUD Tallinna Saksa Gümnaasiumi direktori KK nr 1-2/4 TALLINNA SAKSA GÜMNAASIUM GÜMNAASIUMI OSA ÕPPEKAVA Tallinn 2016 KINNITATUD Tallinna Saksa Gümnaasiumi direktori 10.10.2016 KK nr 1-2/4 TALLINNA SAKSA GÜMNAASIUM GÜMNAASIUMI OSA ÕPPEKAVA Tallinn 2016 Sisukord 1. Üldsätted... 3 2. Gümnaasiumi õppekava aluseks olevad

Rohkem

Individuaalne õppekava ja selle koostamine I. ÜLDSÄTTED Kehtestatud dir kk nr 32/ Individuaalse õppekava koostamise aluseks on 1.

Individuaalne õppekava ja selle koostamine I. ÜLDSÄTTED Kehtestatud dir kk nr 32/ Individuaalse õppekava koostamise aluseks on 1. Individuaalne õppekava ja selle koostamine I. ÜLDSÄTTED Kehtestatud dir kk 20.11.2012 nr 32/1.1-6 1.1. Individuaalse õppekava koostamise aluseks on 1.1.1. Põhikooli ja gümnaasiumiseadus 18. Vastu võetud

Rohkem

6

6 TALLINNA ÕISMÄE GÜMNAASIUMI ÕPPESUUNDADE KIRJELDUSED JA NENDE TUNNIJAOTUSPLAAN GÜMNAASIUMIS Õppesuundade kirjeldused Kool on valikkursustest kujundanud õppesuunad, võimaldades õppe kahes õppesuunas. Gümnaasiumi

Rohkem

Kinnitatud 09. märtsil 2018 direktori käskkirjaga nr Muraste Kooli hindamisjuhend 1. Hindamise alused 1.1. Õpilaste hindamise korraga sätestatak

Kinnitatud 09. märtsil 2018 direktori käskkirjaga nr Muraste Kooli hindamisjuhend 1. Hindamise alused 1.1. Õpilaste hindamise korraga sätestatak Muraste Kooli hindamisjuhend 1. Hindamise alused 1.1. Õpilaste hindamise korraga sätestatakse Muraste Kooli õpilaste õpitulemuste, käitumise ja hoolsuse, koostööoskuse ja -valmiduse, iseseisva töö oskuse

Rohkem

Vastuvõtt 10.klassidesse 2016/2017

Vastuvõtt 10.klassidesse 2016/2017 VASTUVÕTT 10. KLASSIDESSE 2019/2020 Jüri Gümnaasium 20. veebruaril 2019 Maria Tiro, direktor Tänased teemad Õppesuunad, sarnasused ja erisused Õppekorraldus Sisseastumiskatsed, tulemused Dokumentide esitamine

Rohkem

HAAPSALU GÜMNAASIUMI

HAAPSALU GÜMNAASIUMI Õpilaste hindamise, järgmisse klassi üleviimise ning klassikursust kordama jätmise alused, tingimused ja kord Kinnitatud Haapsalu Põhikooli direktori 30.08.2018 käskkirjaga nr 14 Hindamisjuhendi koostamisel

Rohkem

Lisa 1 KEHTESTATUD direktori a käskkirjaga nr 1-2/135 Võru Gümnaasiumi õppekava üldosa I PEATÜKK Üldsätted 1. Õppekava koostamise alused j

Lisa 1 KEHTESTATUD direktori a käskkirjaga nr 1-2/135 Võru Gümnaasiumi õppekava üldosa I PEATÜKK Üldsätted 1. Õppekava koostamise alused j Lisa 1 KEHTESTATUD direktori 03.10.2018. a käskkirjaga nr 1-2/135 Võru Gümnaasiumi õppekava üldosa I PEATÜKK Üldsätted 1. Õppekava koostamise alused ja ülesehitus (1) Võru Gümnaasiumi (edaspidi kooli)

Rohkem

Lisa 1 KINNITATUD direktori käskkirjaga nr 1-2/99 Võru Gümnaasiumi koolieksami eristuskiri 1. Eksami eesmärk saada ülevaade õppimise ja õpe

Lisa 1 KINNITATUD direktori käskkirjaga nr 1-2/99 Võru Gümnaasiumi koolieksami eristuskiri 1. Eksami eesmärk saada ülevaade õppimise ja õpe Lisa 1 KINNITATUD direktori 06.10.2017 käskkirjaga nr 1-2/99 Võru Gümnaasiumi koolieksami eristuskiri 1. Eksami eesmärk saada ülevaade õppimise ja õpetamise tulemuslikkusest koolis ning suunata eksami

Rohkem

SG kodukord

SG kodukord Saue Gümnaasium Koostaja: Robert Lippin Lk 1 / 5 KOOLI VASTUVÕTMISE JA VÄLJAARVAMISE TINGIMUSED JA KORD 1. ÜLDPÕHIMÕTTED 1.1. Põhikooli õpilaseks võetakse vastu kõik selleks soovi avaldavad koolikohustuslikud

Rohkem

Projekt Kõik võib olla muusika

Projekt Kõik võib olla muusika Õpikäsitus ja projektiõpe Evelin Sarapuu Ülenurme lasteaed Pedagoog-metoodik TÜ Haridusteadused MA 7.märts 2018 Põlva Õpikäsitus... arusaam õppimise olemusest, eesmärkidest, meetoditest, erinevate osapoolte

Rohkem

Tallinna Ülikool/ Haridusteaduste instituut/ Üliõpilase eneseanalüüsi vorm õpetajakutse taotlemiseks (tase 7) ÜLIÕPILASE PÄDEVUSPÕHINE ENESEANALÜÜS Ül

Tallinna Ülikool/ Haridusteaduste instituut/ Üliõpilase eneseanalüüsi vorm õpetajakutse taotlemiseks (tase 7) ÜLIÕPILASE PÄDEVUSPÕHINE ENESEANALÜÜS Ül ÜLIÕPILASE PÄDEVUSPÕHINE ENESEANALÜÜS Üliõpilase nimi: Kuupäev: Pädevus Hindamiskriteerium Eneseanalüüs koos näidetega (sh vajadusel viited teoreetilistel ainekursustel tehtule) B.2.1 Õpi- ja õpetamistegevuse

Rohkem

Microsoft Word - VG loodus

Microsoft Word - VG loodus Loodusteaduste õppesuund Loodusteaduste õppesuund annab lisateadmisi loodusprotsesside toimemehhanismide paremaks mõistmiseks ja igapäevaeluliste probleemide lahendamiseks. Uusi teadmisi saadakse loodusteaduslikke

Rohkem

HINDAMISE KORRALDUS PÄRNU-JAAGUPI GÜMNAASIUMIS

HINDAMISE KORRALDUS PÄRNU-JAAGUPI GÜMNAASIUMIS HINDAMISE KORRALDUS PÄRNU-JAAGUPI GÜMNAASIUMIS Kehtiv alates 01.09.2011 Pärnu-Jaagupi Gümnaasiumis on trimestrid. I trimestri pikkus on 13 nädalat, II trimestri pikkus 12 nädalat III trimester 11 nädalat.

Rohkem

Viljandi Gümnaasiumi õppekava kehtestatakse kooli õppenõukoja otsuse alusel direktori käskkirjaga. 1. peatükk ÜLDSÄTTED 1. Viljandi Gümnaasiumi õppeka

Viljandi Gümnaasiumi õppekava kehtestatakse kooli õppenõukoja otsuse alusel direktori käskkirjaga. 1. peatükk ÜLDSÄTTED 1. Viljandi Gümnaasiumi õppeka Viljandi Gümnaasiumi õppekava kehtestatakse kooli õppenõukoja otsuse alusel direktori käskkirjaga. 1. peatükk ÜLDSÄTTED 1. Viljandi Gümnaasiumi õppekava kaudu rakendatakse Vabariigi Valitsuse määrusega

Rohkem

Tallinna Kesklinna Täiskasvanute Gümnaasiumi ÕPPEKAVA

Tallinna Kesklinna Täiskasvanute Gümnaasiumi   ÕPPEKAVA TALLINNA TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ÕPPEKAVA 1 ÜLDOSA Tallinna Täiskasvanute Gümnaasium (edaspidi TTG) on üldhariduskool, kus päevakooliõpingud mingitel põhjustel katkestanud õpilastel on võimalik omandada

Rohkem

Kinnitatud dir kk nr 1.3/27-k PUURMANI MÕISAKOOLI ÕPILASTE KOOLI VASTUVÕTMISE ÜLDISED TINGIMUSED JA KORD NING KOOLIST VÄLJAARVAMISE KORD 1.

Kinnitatud dir kk nr 1.3/27-k PUURMANI MÕISAKOOLI ÕPILASTE KOOLI VASTUVÕTMISE ÜLDISED TINGIMUSED JA KORD NING KOOLIST VÄLJAARVAMISE KORD 1. PUURMANI MÕISAKOOLI ÕPILASTE KOOLI VASTUVÕTMISE ÜLDISED TINGIMUSED JA KORD NING KOOLIST VÄLJAARVAMISE KORD 1. ÜLDSÄTTED 1.1. Kord kehtestatakse Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse, välja kuulutatud Vabariigi

Rohkem

Lisa 1_õiend

Lisa 1_õiend Lisa 1 KINNITATUD Haridus- ja teadusministeeriumi kantsleri käskkirjaga Räpina Ühisgümnaasiumi haldusjärelevalve õiendi kinnitamine ÕIEND TEMAATILISE JÄRELEVALVE TEOSTAMISE KOHTA RÄPINA ÜHISGÜMNAASIUMIS

Rohkem

No Slide Title

No Slide Title Ülevaade vanematekogu sisendist arengukavale ja arengukava tutvustus Karmen Paul sotsiaalselt toimetulev st on lugupidav ehk väärtustab ennast ja teisi saab hakkama erinevate suhetega vastutab on koostöine

Rohkem

KUUENDA KOOSSEISU MÄÄRUS Haapsalu, 22. veebruar 2013 nr 70 Haapsalu Põhikooli põhimäärus Määrus kehtestatakse kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse

KUUENDA KOOSSEISU MÄÄRUS Haapsalu, 22. veebruar 2013 nr 70 Haapsalu Põhikooli põhimäärus Määrus kehtestatakse kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse KUUENDA KOOSSEISU MÄÄRUS Haapsalu, 22. veebruar 2013 nr 70 Haapsalu Põhikooli põhimäärus Määrus kehtestatakse kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse 35 lg 2, põhikooli ja gümnaasiumiseaduse 66 lg 2 alusel.

Rohkem

VHK õppekava üldosa

VHK  õppekava üldosa Kinnitatud direktori 20.11.2013 Käskkirjaga nr. 1.2-3/17 VHK õppekava üldosa I Üldsätted (1) Vanalinna Hariduskolleegiumi õppekava (edaspidi VHK õppekava) lähtub põhikooli riiklikust õppekavast, gümnaasiumi

Rohkem

KINNITATUD Tartu Ülikooli rektori 4. septembri a käskkirjaga nr 13 (jõustunud ) MUUDETUD Tartu Ülikooli rektori 27. novembri a k

KINNITATUD Tartu Ülikooli rektori 4. septembri a käskkirjaga nr 13 (jõustunud ) MUUDETUD Tartu Ülikooli rektori 27. novembri a k KINNITATUD Tartu Ülikooli rektori 4. septembri 2013. a käskkirjaga nr 13 (jõustunud 04.09.2013) MUUDETUD Tartu Ülikooli rektori 27. novembri 2014. a käskkirjaga nr 39 (jõustub 01.01.2015) Diplomite, residentuuri

Rohkem

Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse tingimused ja kord Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse korraldamise tingimused ja kord kehtestatakse Põhikooli- ja g

Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse tingimused ja kord Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse korraldamise tingimused ja kord kehtestatakse Põhikooli- ja g Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse tingimused ja kord Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse korraldamise tingimused ja kord kehtestatakse Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse 37 lg 5 alusel. Mäetaguse Põhikooli

Rohkem

Microsoft Word - VOTA_dok_menetlemine_OIS_ doc

Microsoft Word - VOTA_dok_menetlemine_OIS_ doc Varasemate õpingute ja töökogemuse arvestamine (VÕTA ) dokumentide menetlemise protsess ÕISis Koostanud: Ele Hansen Ele Mägi Tartu 2012 1. Aine ülekandmine-õppekavajärgne aine Varasemalt sooritatud aine

Rohkem

Õppekava arendus

Õppekava arendus Õppekava arendus Ülle Liiber Õppekava kui kokkulepe ja ajastu peegeldus Riiklik õppekava on peegeldus sellest ajast, milles see on koostatud ja kirjutatud valitsevast mõtteviisist ja inimkäsitusest, pedagoogilistest

Rohkem

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia diplomite, akadeemiliste õiendite ja tunnistuste väljaandmise kord I Üldsätted 1. Käesolev eeskiri sätestab Eesti Mu

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia diplomite, akadeemiliste õiendite ja tunnistuste väljaandmise kord I Üldsätted 1. Käesolev eeskiri sätestab Eesti Mu Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia diplomite, akadeemiliste õiendite ja tunnistuste väljaandmise kord I Üldsätted 1. Käesolev eeskiri sätestab Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias (edaspidi akadeemia) diplomi,

Rohkem

Õpetajate täiendkoolituse põhiküsimused

Õpetajate täiendkoolituse põhiküsimused Õpetajate täienduskoolituse vajadus ja põhimõtted Meedi Neeme Rocca al Mare Seminar 2010 Hariduse eesmärk on õpilase areng Olulised märksõnad: TEADMISED,ARUKUS,ELUTARKUS,ISIKUPÄ- RASUS, ENESEKINDLUS JA

Rohkem

Põltsamaa Ühisgümnaasiumi loodussuuna õppekava 1. Üldalused 1.1. Õppe- ja kasvatuseesmärgid Loodusainete õpetamise eesmärk gümnaasiumis on: 1) kujunda

Põltsamaa Ühisgümnaasiumi loodussuuna õppekava 1. Üldalused 1.1. Õppe- ja kasvatuseesmärgid Loodusainete õpetamise eesmärk gümnaasiumis on: 1) kujunda Põltsamaa Ühisgümnaasiumi loodussuuna õppekava 1. Üldalused 1.1. Õppe- ja kasvatuseesmärgid Loodusainete õpetamise eesmärk gümnaasiumis on: 1) kujundada õpilastes loodusteaduslik pädevus, see tähendab

Rohkem

Õppekorralduseeskirja lisa nr 9 Õppetoetuste taotlemise, määramise ja maksmise tingimused ja kord Õppetoetuste, mitteriikike stipendiumite ning mitter

Õppekorralduseeskirja lisa nr 9 Õppetoetuste taotlemise, määramise ja maksmise tingimused ja kord Õppetoetuste, mitteriikike stipendiumite ning mitter Õppetoetuste, mitteriikike stipendiumite ning mitteriiklike toetuste taotlemise, määramise ja maksmise tingimused ja kord I Õppetoetused 1. Üldsätted 1.1. Kord põhineb õppetoetuste ja õppelaenuseadusel

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Alameede 1.1.7.6 Põhikooli ja gümnaasiumi riiklikele õppekavadele vastav üldharidus Projekt Tehnoloogiaõpetuse õpetajate täienduskoolitus, Moodul A1 Ainevaldkond Tehnoloogia Marko Reedik, MSc füüsikas

Rohkem

KEHTNA KUTSEHARIDUSKESKUS KÄSKKIRI Kehtnas nr 2-1/8 Kehtna Kutsehariduskeskuse täiskasvanuhariduse ja täiendkoolituste läbiviimise eeskirja

KEHTNA KUTSEHARIDUSKESKUS KÄSKKIRI Kehtnas nr 2-1/8 Kehtna Kutsehariduskeskuse täiskasvanuhariduse ja täiendkoolituste läbiviimise eeskirja KEHTNA KUTSEHARIDUSKESKUS KÄSKKIRI Kehtnas nr 2-1/8 Kehtna Kutsehariduskeskuse täiskasvanuhariduse ja täiendkoolituste läbiviimise eeskirja kinnitamine 1. Kinnitan täiskasvanuhariduse ja täiendkoolituste

Rohkem

KINNITATUD Tallinna Haridusameti juhataja käskkirjaga nr 1.-2/89 Haabersti Vene Gümnaasiumi vastuvõtu tingimused ja kord I. Üldsätted 1.1.

KINNITATUD Tallinna Haridusameti juhataja käskkirjaga nr 1.-2/89 Haabersti Vene Gümnaasiumi vastuvõtu tingimused ja kord I. Üldsätted 1.1. KINNITATUD 23.02.2017 Tallinna Haridusameti juhataja käskkirjaga nr 1.-2/89 vastuvõtu tingimused ja kord I. Üldsätted 1.1. õpilaste vastuvõtmise tingimused ja kord kehtestatakse Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse

Rohkem

Koolitus Täiskasvanud õppija õpioskuste arendamine Haridus- ja Teadusministeerium koostöös Tartu Rahvaülikooli koolituskeskusega (Tartu Rahvaülikool S

Koolitus Täiskasvanud õppija õpioskuste arendamine Haridus- ja Teadusministeerium koostöös Tartu Rahvaülikooli koolituskeskusega (Tartu Rahvaülikool S Koolitus Täiskasvanud õppija õpioskuste arendamine Haridus- ja Teadusministeerium koostöös Tartu Rahvaülikooli koolituskeskusega (Tartu Rahvaülikool SA) korraldab koolituse "Täiskasvanud õppija õpioskuste

Rohkem

Seletuskiri

Seletuskiri 05. jaanuar 2010 Seletuskiri põhikooli riikliku õppekava määruse eelnõu juurde Sisukord: I Sissejuhatus II Määruse eesmärk ja mõju III Määruses kasutatud mõisted IV Määruse üldosa eelnõu sisu ja võrdlev

Rohkem

VASTSELIINA GÜMNAASIUMI HOOLEKOGU KOOSOLEK Protokoll nr Koosoleku toimumise aeg: 5. detsember 2016, algus kell 17.15, lõpp Kooso

VASTSELIINA GÜMNAASIUMI HOOLEKOGU KOOSOLEK Protokoll nr Koosoleku toimumise aeg: 5. detsember 2016, algus kell 17.15, lõpp Kooso VASTSELIINA GÜMNAASIUMI HOOLEKOGU KOOSOLEK Protokoll nr. 12 05.12.2016. Koosoleku toimumise aeg: 5. detsember 2016, algus kell 17.15, lõpp 18.50 Koosoleku toimumise koht: Vastseliina Gümnaasium Koosoleku

Rohkem

ПОЛОЖЕНИЕ ОБ ОЦЕНИВАНИИ УЧАЩИХСЯ ЛИЦЕЯ

ПОЛОЖЕНИЕ ОБ ОЦЕНИВАНИИ УЧАЩИХСЯ ЛИЦЕЯ SISUKORD 1. ÜLDALUSED... 3 1.1 Hindamise alused... 3 1.2 Hindamise eesmärgid... 3 1.2.1 Teadmiste ja oskuste hindamisega püütakse:... 3 1.2.2 Käitumise ja hoolsuse hindamisega põhikoolis:... 3 1.3 Kujundav

Rohkem

KEHTESTATUD õppeprorektori korraldusega nr 190 MUUDETUD õppeprorektori korraldusega nr 158 MUUDETUD õppeprorektori ko

KEHTESTATUD õppeprorektori korraldusega nr 190 MUUDETUD õppeprorektori korraldusega nr 158 MUUDETUD õppeprorektori ko KEHTESTATUD õppeprorektori 29.08.2016 korraldusega nr 190 MUUDETUD õppeprorektori 18.09.2017 korraldusega nr 158 MUUDETUD õppeprorektori 08.03.2018 korraldusega nr 54 Õpetajakoolituse erialastipendiumi

Rohkem

AG informaatika ainekava PK

AG informaatika ainekava PK INFORMAATIKA AINEKAVA PÕHIKOOLIS Õppe- ja kasvatuseesmärgid Põhikooli informaatikaõpetusega taotletakse, et õpilane: 1) valdab peamisi töövõtteid arvutil igapäevases õppetöös eelkõige infot otsides, töödeldes

Rohkem

Õppekava

Õppekava Eesti Kooligeograafia konverents 7.-8. jaanuar, 2005 Õppekava uuendamisest Ülle Liiber TÜ geograafia instituut Miks jälle uus õppekava? Muutused ühiskonnas toimuvad aina kiiremini. Nendega peab kaasas

Rohkem

Õnn ja haridus

Õnn ja haridus Prof. Margit Sutrop Tartu Ülikooli eetikakeskuse juhataja Õpetajate Liidu konverents Viimsis, 24. oktoobril 2012 Õnn tähendab elada head elu. Hea elu teooria seab 2 tingimust: Inimene on subjektiivselt

Rohkem

ADAVERE PÕHIKOOLI ÕPPEKAVA Adavere 26. augusti 2016.a Adavere Põhikooli (edaspidi "Kooli") õppekava on kehtestatud põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse 17

ADAVERE PÕHIKOOLI ÕPPEKAVA Adavere 26. augusti 2016.a Adavere Põhikooli (edaspidi Kooli) õppekava on kehtestatud põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse 17 ADAVERE PÕHIKOOLI ÕPPEKAVA Adavere 26. augusti 2016.a Adavere Põhikooli (edaspidi "Kooli") õppekava on kehtestatud põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse 17 lõike 2, Vabariigi Valitsuse 6. jaanuari 2015. a määruse

Rohkem

(Microsoft Word - Mihkli Kooli p\365hikiri 2015.doc)

(Microsoft Word - Mihkli Kooli p\365hikiri 2015.doc) Läbi arutatud õppenõukogu koosolekul 30.01.2015 nr.3 Läbi arutatud MTÜ Imastu Kooli Seltsi üldkoosolekul 23.03.2015 nr. 15 KEHTESTATUD MTÜ Imastu Kooli Seltsi juhatuse otsusega 23.03.2015 nr.54 Imastu

Rohkem

MÄÄRUS nr 18 Välisvärbamise toetuse taotlemise ja kasutamise tingimused ning kord Määrus kehtestatakse riigieelarve seaduse 53 1 lõike 1 al

MÄÄRUS nr 18 Välisvärbamise toetuse taotlemise ja kasutamise tingimused ning kord Määrus kehtestatakse riigieelarve seaduse 53 1 lõike 1 al MÄÄRUS 19.04.2018 nr 18 Välisvärbamise toetuse taotlemise ja kasutamise tingimused ning kord Määrus kehtestatakse riigieelarve seaduse 53 1 lõike 1 alusel. 1. peatükk Üldsätted 1. Välisvärbamise toetuse

Rohkem

KINNITATUD Tallinna Ehituskooli direktori käskkirjaga nr 1-1/18 KOOSKÕLASTATUD Tallinna Ehituskooli nõukogu protokoll nr 10 Õppe

KINNITATUD Tallinna Ehituskooli direktori käskkirjaga nr 1-1/18 KOOSKÕLASTATUD Tallinna Ehituskooli nõukogu protokoll nr 10 Õppe KINNITATUD Tallinna Ehituskooli direktori 14.03.2017 käskkirjaga nr 1-1/18 KOOSKÕLASTATUD Tallinna Ehituskooli nõukogu 13.03.2017 protokoll nr 10 Õppekavarühm Õppekava nimetus Puitmaterjalide töötlus CNC

Rohkem

Põhimäärus

Põhimäärus aa JÕHVI VALLAVOLIKOGU 3. KOOSSEISU 16. ISTUNGI MÄÄRUS Jõhvis 18. novembril 2014 nr 31 Jõhvi Põhikooli põhimäärus Määrus antakse põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse 66 lõike 2 alusel ning lähtudes kohaliku

Rohkem

PÕLTSAMAA VALLAVOLIKOGU MÄÄRUS Põltsamaa nr 1-2/2018/28 Lustivere Põhikooli põhimäärus Määrus kehtestatakse kohaliku omavalitsuse korraldus

PÕLTSAMAA VALLAVOLIKOGU MÄÄRUS Põltsamaa nr 1-2/2018/28 Lustivere Põhikooli põhimäärus Määrus kehtestatakse kohaliku omavalitsuse korraldus PÕLTSAMAA VALLAVOLIKOGU MÄÄRUS Põltsamaa 28.06.2018 nr 1-2/2018/28 Lustivere Põhikooli põhimäärus Määrus kehtestatakse kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse 22 lõike 1 punkti 34 ja 35 lõike 2, põhikooli-

Rohkem

Väljaandja: Põltsamaa Vallavolikogu Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst-terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: Redaktsiooni kehtivuse

Väljaandja: Põltsamaa Vallavolikogu Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst-terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: Redaktsiooni kehtivuse Väljaandja: Põltsamaa Vallavolikogu Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst-terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: 01.01.2016 Redaktsiooni kehtivuse lõpp: 08.07.2018 Avaldamismärge: RT IV, 29.12.2015,

Rohkem

KINNITATUD Tallinna Saksa Gümnaasiumi a Direktori käskkirjaga nr 1-2/6 TALLINNA SAKSA GÜMNAASIUM TALLINNA SAKSA GÜMNAASIUMI SISEHINDAMISE K

KINNITATUD Tallinna Saksa Gümnaasiumi a Direktori käskkirjaga nr 1-2/6 TALLINNA SAKSA GÜMNAASIUM TALLINNA SAKSA GÜMNAASIUMI SISEHINDAMISE K I SISEHINDAMISE KORD Kord kehtestatakse põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse 78 lõike 3 alusel. 1. Üldsätted 1.1 Koolis sisehindamine on pidev protsess, mille eesmärk on tagada õpilaste arengut toetavad tingimused

Rohkem

RAKVERE AMETIKOOLI ÕPPEKAVA Õppekavarühm Õppekava nimetus Logistika Logistiku abi Logistic assistant Õppekava kood EHIS-es ESMAÕPPE ÕPPEKAVA EK

RAKVERE AMETIKOOLI ÕPPEKAVA Õppekavarühm Õppekava nimetus Logistika Logistiku abi Logistic assistant Õppekava kood EHIS-es ESMAÕPPE ÕPPEKAVA EK RAKVERE AMETIKOOLI ÕPPEKAVA Õppekavarühm Õppekava nimetus Logistika Logistiku abi Logistic assistant Õppekava kood EHIS-es 140918 ESMAÕPPE ÕPPEKAVA EKR 2 EKR 3 EKR 4 kutsekeskharidus Õppekava maht: 180

Rohkem

KINNITATUD Dir kk nr 1.2/ PÕLTSAMAA ÜHISGÜMNAASIUMI ÕPPEKAVA ÜLDSÄTTED 2 KOOLI ÕPPEKAVA ÜLDOSA 3 1. PÕLTSAMAA ÜHISGÜMNAASIUMI MISSIOON, VÄ

KINNITATUD Dir kk nr 1.2/ PÕLTSAMAA ÜHISGÜMNAASIUMI ÕPPEKAVA ÜLDSÄTTED 2 KOOLI ÕPPEKAVA ÜLDOSA 3 1. PÕLTSAMAA ÜHISGÜMNAASIUMI MISSIOON, VÄ KINNITATUD Dir kk nr 1.2/4 07.09.2016 PÕLTSAMAA ÜHISGÜMNAASIUMI ÕPPEKAVA ÜLDSÄTTED 2 KOOLI ÕPPEKAVA ÜLDOSA 3 1. PÕLTSAMAA ÜHISGÜMNAASIUMI MISSIOON, VÄÄRTUSED, ERIPÄRA, ÕPPE- JA KASVATUSEESMÄRGID 3 1.1.

Rohkem

NÕO REAALGÜMNAASIUMI KOOLIEKSAMI ERISTUSKIRI I. KOOLIEKSAMI OSAD Võttes aluseks Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse ( ) 31 lõike 2, tuleb gümnaa

NÕO REAALGÜMNAASIUMI KOOLIEKSAMI ERISTUSKIRI I. KOOLIEKSAMI OSAD Võttes aluseks Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse ( ) 31 lõike 2, tuleb gümnaa NÕO REAALGÜMNAASIUMI KOOLIEKSAMI ERISTUSKIRI I. KOOLIEKSAMI OSAD Võttes aluseks Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse (09.06.2010) 31 lõike 2, tuleb gümnaasiumi õpilastel kooli lõpetamiseks sooritada koolieksam.

Rohkem

Tallinna Ülikool

Tallinna Ülikool TALLINNA ÜLIKOOL Akadeemiline üksus: 1636 Informaatika instituut Õppekava nimetus eesti keeles INFORMAATIKA ÕPETAJA, KOOLI INFOJUHT 22.08.2002 (Õppekava kood) Õppekava nimetus inglise keeles (HTM registrisse

Rohkem

SILLAOTSA KOOLI KODUKORD Kooli kodukord kehtestatakse Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse 68 lg 1 alusel.

SILLAOTSA KOOLI KODUKORD Kooli kodukord kehtestatakse Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse 68 lg 1 alusel. Kooli kodukord kehtestatakse Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse 68 lg 1 alusel. Sisukord 1. Üldsätted... 1 2. Hindamisest teavitamise tingimused ja kord (PGS 29 lg 4)... 1 3. Õppest puudumisest teavitamise

Rohkem

Kinnitatud Setomaa Liidu üldkoosolekul Setomaa edendüsfond 1. SEF eesmärk MTÜ Setomaa Liit juures asuv Setomaa edendüsfond (SEF) on loodud

Kinnitatud Setomaa Liidu üldkoosolekul Setomaa edendüsfond 1. SEF eesmärk MTÜ Setomaa Liit juures asuv Setomaa edendüsfond (SEF) on loodud Kinnitatud Setomaa Liidu üldkoosolekul 29.11.2018 Setomaa edendüsfond 1. SEF eesmärk MTÜ Setomaa Liit juures asuv Setomaa edendüsfond (SEF) on loodud rahaliste vahendite sihipärase kogumiseks ja sihtotstarbelise

Rohkem

Kinnitan: U.Veeroja Haanja Kooli direktor Loovtöö koostamise ja hindamise juhend Haanja Koolis 1. Mis on loovtöö Loovtöö on juhendatud õppe

Kinnitan: U.Veeroja Haanja Kooli direktor Loovtöö koostamise ja hindamise juhend Haanja Koolis 1. Mis on loovtöö Loovtöö on juhendatud õppe Kinnitan: U.Veeroja Haanja Kooli direktor 28.08.2013 Loovtöö koostamise ja hindamise juhend Haanja Koolis 1. Mis on loovtöö Loovtöö on juhendatud õppeprotsess, mille käigus õpilane rakendab iseseisva töö

Rohkem

RKP6072 Praktika II: osaluspraktika 5 EAP EKSAM Praktika eesmärgid: - luua eeldused seoste loomiseks teoreetiliste teadmiste ja praktika vahel ning sa

RKP6072 Praktika II: osaluspraktika 5 EAP EKSAM Praktika eesmärgid: - luua eeldused seoste loomiseks teoreetiliste teadmiste ja praktika vahel ning sa RKP6072 Praktika II: osaluspraktika 5 EAP EKSAM Praktika eesmärgid: - luua eeldused seoste loomiseks teoreetiliste teadmiste ja praktika vahel ning saada kogemus teoreetiliste teadmiste rakendamisest töökeskkonnas;

Rohkem

Lisa 7.1. KINNITATUD juhatuse a otsusega nr 2 MTÜ Saarte Kalandus hindamiskriteeriumite määratlemine ja kirjeldused 0 nõrk e puudulik -

Lisa 7.1. KINNITATUD juhatuse a otsusega nr 2 MTÜ Saarte Kalandus hindamiskriteeriumite määratlemine ja kirjeldused 0 nõrk e puudulik - Lisa 7.1. KINNITATUD juhatuse 04. 01. 2018. a otsusega nr 2 MTÜ Saarte Kalandus hindamiskriteeriumite määratlemine ja kirjeldused 0 nõrk e puudulik - kriteerium ei ole täidetud (hindepunkti 0 saab rakendada

Rohkem

Sekretäri tööülesanded, õigused ja vastutus Ametikohtade eesmärk Ametikoht 1 (sekretär) Asjaajamise, dokumendiringluse ja linnavalitsuse sisekommunika

Sekretäri tööülesanded, õigused ja vastutus Ametikohtade eesmärk Ametikoht 1 (sekretär) Asjaajamise, dokumendiringluse ja linnavalitsuse sisekommunika Sekretäri tööülesanded, õigused ja vastutus Ametikohtade eesmärk Ametikoht 1 (sekretär) Asjaajamise, dokumendiringluse ja linnavalitsuse sisekommunikatsiooni korraldamine ning dokumentide korrektne ja

Rohkem

Sammel.A. TAI tegevused koolitoidu vallas

Sammel.A. TAI tegevused koolitoidu vallas Tervise Arengu Instituudi tegevused koolitoidu vallas Anneli Sammel Tervise Arengu Instituudi mittenakkushaiguste ennetamise osakonna juhataja Kool - tervislike toitumisharjumuste oluline kujundaja Koolitoit

Rohkem

Pealkiri

Pealkiri E-ga edasi! Tiia Ristolainen Tartu Ülikooli elukestva õppe keskuse juhataja 26.09.2013 E-kursuste arv Tartu Ülikoolis BeSt programmi toel TÜ-s loodud e-kursuste arv ja maht BeSt programmi toel TÜ-s loodud

Rohkem

J. V. Veski nimelise Maarja Põhikooli põhimäärus Õpilasesindus on andnud arvamuse a. Hoolekogu on andnud arvamuse a. Õppenõukogu

J. V. Veski nimelise Maarja Põhikooli põhimäärus Õpilasesindus on andnud arvamuse a. Hoolekogu on andnud arvamuse a. Õppenõukogu J. V. Veski nimelise Maarja Põhikooli põhimäärus Õpilasesindus on andnud arvamuse 06.01.2015.a. Hoolekogu on andnud arvamuse 29.01.2015.a. Õppenõukogus läbiarutatud ja arvamus antud 30.01.2015.a. J.V.

Rohkem

Kinnitatud direktori käskkirjaga nr 4-1/35Ü Tabasalu Ühisgümnaasium Üldtööplaan Võtmeteemad kaasav haridus (seadus, arengukava) k

Kinnitatud direktori käskkirjaga nr 4-1/35Ü Tabasalu Ühisgümnaasium Üldtööplaan Võtmeteemad kaasav haridus (seadus, arengukava) k Kinnitatud direktori 31.08.2015 käskkirjaga nr 4-1/35Ü Tabasalu Ühisgümnaasium Üldtööplaan 2015-2016 Võtmeteemad kaasav haridus (seadus, arengukava) kujundav hindamine (seadus, arengukava) õppesuundade

Rohkem

Microsoft Word - Muud JUHENDID

Microsoft Word - Muud JUHENDID KUTSE ANDMISE KORDA TÄIENDAVAD JUHENDID A. KUTSEKOMISJONI TEGUTSEMISKORD 1.1. Treeneritele kutse andmise õigus on Kutseseaduses sätestatud korra alusel Eesti Olümpiakomiteel (edaspidi EOK). EOK on kutse

Rohkem

ESF VAHENDITEST RAHASTATAVA TÄISKASVANUTE TÄIENDUSKOOLITUSE ÕPPEKAVA 1. Üldandmed Õppeasutus: Õppekava nimetus: (venekeelsetel kursustel nii eesti kui

ESF VAHENDITEST RAHASTATAVA TÄISKASVANUTE TÄIENDUSKOOLITUSE ÕPPEKAVA 1. Üldandmed Õppeasutus: Õppekava nimetus: (venekeelsetel kursustel nii eesti kui ESF VAHENDITEST RAHASTATAVA TÄISKASVANUTE TÄIENDUSKOOLITUSE ÕPPEKAVA 1. Üldandmed Õppeasutus: Õppekava nimetus: (venekeelsetel kursustel nii eesti kui vene keeles): Õppekavarühm: (täienduskoolituse standardi

Rohkem

Kinnitatud õppenõukogu otsusega nr LÄHTE ÜHISGÜMNAASIUMI GÜMNAASIUMI ÕPPEKAVA

Kinnitatud õppenõukogu otsusega nr LÄHTE ÜHISGÜMNAASIUMI GÜMNAASIUMI ÕPPEKAVA Kinnitatud õppenõukogu otsusega nr 425 30.08.2018 LÄHTE ÜHISGÜMNAASIUMI GÜMNAASIUMI ÕPPEKAVA SISUKORD 1. ÜLDSÄTTED... 3 2. ÜLDOSA... 4 2.1 Lähte Ühisgümnaasiumi gümnaasiumi õppe- ja kasvatustegevuse eesmärgid...

Rohkem

Vilistlaste esindajate koosolek

Vilistlaste esindajate koosolek 13.04.2012 VILISTLASKOGU ÜLDKOGU ÕPILASTE KÜSITLUSE TULEMUSTEST UURING Uuringus osalesid 8 kooli 8. ja 9.klasside õpilased: Räpina ÜG, Mikitamäe, Mehikoorma, Kauksi, Ruusa, Orava, Viluste, Värska Küsimustiku

Rohkem

HARIDUSLEPING NR. OÜ Garant Sport (Erakool Garant), registrikood , mida esindab juhatuse liige Yulia Lemberg (edaspidi: Erakool) ja lapse sead

HARIDUSLEPING NR. OÜ Garant Sport (Erakool Garant), registrikood , mida esindab juhatuse liige Yulia Lemberg (edaspidi: Erakool) ja lapse sead HARIDUSLEPING NR. OÜ Garant Sport (Erakool Garant), registrikood 11877858, mida esindab juhatuse liige Yulia Lemberg (edaspidi: Erakool) ja lapse seadusliku esindaja ees- ja perekonnanimi..., isikukood...

Rohkem

Õppekavarühm Õppekava nimetus Õppekava kood EHIS-es HAAPSALU KUTSEHARIDUSKESKUSE ÕPPEKAVA Turismi-, toitlustus- ja majutusteenindus Majutusette

Õppekavarühm Õppekava nimetus Õppekava kood EHIS-es HAAPSALU KUTSEHARIDUSKESKUSE ÕPPEKAVA Turismi-, toitlustus- ja majutusteenindus Majutusette Õppekavarühm Õppekava nimetus Õppekava kood EHIS-es 134911 HAAPSALU KUTSEHARIDUSKESKUSE ÕPPEKAVA Turismi-, toitlustus- ja majutusteenindus Hotel management Менеджер отеля ESMAÕPPE ÕPPEKAVA EKR 2 EKR 3

Rohkem

Microsoft Word - G uurimistoo alused

Microsoft Word - G uurimistoo alused Valikaine - uurimistöö alused Kooliaste: gümnaasium 1. Õppe- ja kasvatuseesmärgid Valikainega Uurimistöö alused taotletakse, et õpilane: 1) oskab seada eesmärke, sõnastada uurimusküsimuse või hüpoteesi

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation TeaMe programm 2009-2015 7. mai 2015 Eesmärgid Suurendada noorte huvi teaduse ja tehnoloogia ning nendega seotud elukutsete vastu Laiendada Eesti teadusmeedia arenguvõimalusi Levitada täppis- ja loodusteaduslikku

Rohkem

TALLINNA KOPLI AMETIKOOL (TKAK) ÕPPEKORRALDUSEESKIRI

TALLINNA KOPLI AMETIKOOL (TKAK) ÕPPEKORRALDUSEESKIRI TALLINNA KOPLI AMETIKOOL (TKAK) ÕPPEKORRALDUSEESKIRI KINNITATUD TKAK direktori 14.02.2006.a käskkirjaga nr 1-5/6 KINNITATUD direktori 05.11.2018 käskkirjaga nr 1-5/132 TALLINNA KOPLI AMETIKOOLI ÕPPEKORRALDUSEESKIRI

Rohkem

VÕTA Varasemate Õpingute ja Töökogemuse Arvestamine HINDAJA JUHEND Juhendmaterjali koostaja Einike Pilli Kaasautorid Maiki Udam, Aili Saluveer, Anna-L

VÕTA Varasemate Õpingute ja Töökogemuse Arvestamine HINDAJA JUHEND Juhendmaterjali koostaja Einike Pilli Kaasautorid Maiki Udam, Aili Saluveer, Anna-L VÕTA Varasemate Õpingute ja Töökogemuse Arvestamine HINDAJA JUHEND Juhendmaterjali koostaja Einike Pilli Kaasautorid Maiki Udam, Aili Saluveer, Anna-Liisa Peebo, Lilian Ariva, Kaire Kroos ja Mari-Ann Rebane

Rohkem

Microsoft Word - TUGIMATERJAL_Karja_a_riteenuste_korraldus_yldhariduskoolis_RL

Microsoft Word - TUGIMATERJAL_Karja_a_riteenuste_korraldus_yldhariduskoolis_RL Karjääriteenuste korraldus üldhariduskoolis Tugimaterjal Tallinn 2014 SA Innove karjääri- ja nõustamisteenuste arenduskeskus Tugimaterjal on koostatud SA Innove poolt riikliku programmi Karjääriteenuste

Rohkem

ÕPILASTE UURIMISTÖÖDE

ÕPILASTE UURIMISTÖÖDE TALLINNA ÕISMÄE GÜMNAASIUMI LÕPUEKSAMI UURIMISTÖÖ KOOSTAMISE JA KAITSMISE KORD 1. ÜLDIST 1.1. Vastavalt Vabariigi Valitsuse 28. jaanuari 2010. a määrusega nr 13 (ametlik tekst avaldatud Riigi Teatajas

Rohkem

Saksa keele riigieksamit asendavate eksamite tulemuste lühianalüüs Ülevaade saksa keele riigieksamit asendavatest eksamitest Saksa keele riigi

Saksa keele riigieksamit asendavate eksamite tulemuste lühianalüüs Ülevaade saksa keele riigieksamit asendavatest eksamitest Saksa keele riigi Saksa keele riigieksamit asendavate eksamite tulemuste lühianalüüs 2014 1. Ülevaade saksa keele riigieksamit asendavatest eksamitest Saksa keele riigieksam on alates 2014. a asendatud Goethe-Zertifikat

Rohkem

Euroopa Liidu struktuurifondide programmi Meede 2.2 Tööturul osalemist toetavad hoolekandeteenused 1.3 Rehabilitatsioonialaste hindamis- ja sekkumisme

Euroopa Liidu struktuurifondide programmi Meede 2.2 Tööturul osalemist toetavad hoolekandeteenused 1.3 Rehabilitatsioonialaste hindamis- ja sekkumisme KOGEMUSNÕUSTAJATE KOOLITUS Loov Ruum OÜ võitis hanke kogemusnõustajate koolitamiseks. Pakume koolitust inimestele, kes sooviksid saada tervisekahjustustest taastumise, lähedaste taastumise toetamise või

Rohkem

KINNITATUD Pärnumaa Kutsehariduskeskuse nõukogu protokoll nr 8 otsusega nr 2 ÕPPEKORRALDUSEESKIRI Pärnu

KINNITATUD Pärnumaa Kutsehariduskeskuse nõukogu protokoll nr 8 otsusega nr 2 ÕPPEKORRALDUSEESKIRI Pärnu KINNITATUD Pärnumaa Kutsehariduskeskuse nõukogu 27.09.2018 protokoll nr 8 otsusega nr 2 ÕPPEKORRALDUSEESKIRI Pärnu 1. Õppekorralduseeskirja reguleerimisala 1.1. Pärnumaa Kutsehariduskeskuse õppekorralduseeskiri

Rohkem

AINEKAVA VORM

AINEKAVA VORM ÕPPEKAVA VORM 1 2 ÕPPEKAVA NIMETUS EESTI ÕPPEKAVA NIMETUS INGLISE Keeleõpetaja mitmekeelses koolis Teacher of Languages in a Multilingual School 3 ÕPPEKAVA KOOD xxxx 4 ÕPPEASUTUS(ED) Tartu Ülikool 5 VALDKON(NA)D

Rohkem

Õppimine Anne Villems, Margus Niitsoo ja Konstantin Tretjakov

Õppimine Anne Villems, Margus Niitsoo ja Konstantin Tretjakov Õppimine Anne Villems, Margus Niitsoo ja Konstantin Tretjakov Kava Kuulame Annet Essed ja Felder Õppimise teooriad 5 Eduka õppe reeglit 5 Olulisemat oskust Anne Loeng Mida uut saite teada andmebaasidest?

Rohkem

Microsoft Word - P6_metsamasinate juhtimine ja seadistamine FOP kutsekeskharidus statsionaarne

Microsoft Word - P6_metsamasinate juhtimine ja seadistamine FOP kutsekeskharidus statsionaarne MOODULI RAKENDUSKAVA Sihtrühm: forvarderioperaatori 4. taseme kutsekeskhariduse taotlejad Õppevorm: statsionaarne Moodul nr 6 Mooduli vastutaja: Mooduli õpetajad: Metsamasinate juhtimine ja seadistamine

Rohkem

Tartu 2016

Tartu 2016 Tartu 2016 Inspektori käsiraamat. Järelevalve korraldusest õppeasutustes. Käesoleva kogumiku eesmärgiks on koondada abimaterjal järelevalve korraldamiseks ja läbiviimiseks 2016/2017. õppeaastal. Järelevalve

Rohkem

VÄIKE-MAARJA GÜMNAASIUMI ARENGUKAVA Lisa 1 Väike-Maarja Vallavolikogu määrusele nr 15

VÄIKE-MAARJA GÜMNAASIUMI ARENGUKAVA Lisa 1 Väike-Maarja Vallavolikogu määrusele nr 15 VÄIKE-MAARJA GÜMNAASIUMI ARENGUKAVA 2019-2021 Lisa 1 Väike-Maarja Vallavolikogu 25.04.2019 määrusele nr 15 SISUKORD 1. Üldandmed... 3 2. Õppeasutuse lühikirjeldus... 3 3. Arengukava koostamise põhimõtted...

Rohkem

Viljandi Kesklinna kooli õppekava Viljandi

Viljandi Kesklinna kooli õppekava Viljandi Viljandi Kesklinna kooli õppekava Viljandi 2016 1 Sisukord ÜLDSÄTTED... 4 KOOLI ERIPÄRA, VÄÄRTUSED NING KOOLI ÕPPE-JA KASVATUSEESMÄRGID... 4 ÕPPE JA KASVATUSE RÕHUASETUSED KOOLIASTMETI... 14 ÕPPEKORRALDUS...

Rohkem

ДЕЛОВОЕ ОБЩЕНИЕ

ДЕЛОВОЕ ОБЩЕНИЕ Tõhusa ja kaasahaarava õppe korraldamine kõrgkoolis 1. Teema aktuaalsus 2. Probleemid 3. Küsitlusleht vastustega 4. Kämmal 5. Õppimise püramiid 6. Kuidas edasi? 7. Allikad 1. Vene keele omandamine on

Rohkem

(Microsoft Word - P4_FOP_karj\344\344riplaneerimine kutsekeskharidus )

(Microsoft Word - P4_FOP_karj\344\344riplaneerimine kutsekeskharidus ) MOODULI RAKENDUSKAVA Sihtrühm: forvarderioperaatori 4. taseme kutsekeskhariduse taotlejad Õppevorm: statsionaarne Moodul nr 4 Mooduli vastutaja: Karjääri planeerimine ja ettevõtluse alused Veiko Belials

Rohkem

(Microsoft Word - Lisa5_L\344bivad teemad kooliastmeti.docx)

(Microsoft Word - Lisa5_L\344bivad teemad kooliastmeti.docx) Läbivate teemade käsitlemine kooliastmeti Elukestev õpe ja karjääri planeerimine Õppimisse positiivse hoiaku Esmaste õpioskuste omandamine. Iseenda tundma õppimine. Lähiümbruse töömaailma tundma õppimine.

Rohkem

KINNITATUD Vara- ja Isikukaitse Kutsenõukogu otsusega nr 13 SISEKAITSEAKADEEMIA KUTSE ANDMISE KORD pääste valdkonna kutsetele 1 ÜLDOSA 1.1

KINNITATUD Vara- ja Isikukaitse Kutsenõukogu otsusega nr 13 SISEKAITSEAKADEEMIA KUTSE ANDMISE KORD pääste valdkonna kutsetele 1 ÜLDOSA 1.1 KINNITATUD Vara- ja Isikukaitse Kutsenõukogu 15.04.2019 otsusega nr 13 SISEKAITSEAKADEEMIA KUTSE ANDMISE KORD pääste valdkonna kutsetele 1 ÜLDOSA 1.1 Kutse andmise kord (edaspidi kord) reguleerib järgmiste

Rohkem

KINNITATUD programmi nõukogu koosolekul Haridus ja Teadusministeeriumi teadus- ja arendustegevuse programmi Eesti keel ja kultuur digiajast

KINNITATUD programmi nõukogu koosolekul Haridus ja Teadusministeeriumi teadus- ja arendustegevuse programmi Eesti keel ja kultuur digiajast KINNITATUD programmi nõukogu koosolekul 28.06.2019 Haridus ja Teadusministeeriumi teadus- ja arendustegevuse programmi Eesti keel ja kultuur digiajastul 2019-2027 projekti- ja tegevustoetuste taotlemise

Rohkem

Microsoft Word - Kurtna koolitöötajate rahulolu 2012

Microsoft Word - Kurtna koolitöötajate rahulolu 2012 KURTNA KOOLITÖÖTAJATE RAHULOLU-UURINGU TULEMUSED Koostaja: Kadri Pohlak Kurtna 212 Sisukord Sissejuhatus... 3 Rahulolu juhtimisega... 4 Rahulolu töötingimustega... 5 Rahulolu info liikumisega... 6 Rahulolu

Rohkem

Põlva Vallavalitsuse a määruse nr 2-2/4 "Põlva kooli arengukava aastateks " Lisa PÕLVA KOOLI ARENGUKAVA AASTATEKS

Põlva Vallavalitsuse a määruse nr 2-2/4 Põlva kooli arengukava aastateks  Lisa PÕLVA KOOLI ARENGUKAVA AASTATEKS Põlva Vallavalitsuse 07.06.2017. a määruse nr 2-2/4 "Põlva kooli arengukava aastateks 2017 2020" Lisa PÕLVA KOOLI ARENGUKAVA AASTATEKS 2017 2020 1 SISUKORD SISSEJUHATUS... 3 1. VISIOON, MISSIOON, PÕHIVÄÄRTUSED...

Rohkem

MAAVANEMA KORRALDUS Pärnu Mai Kooli haldusjärelevalve õiendi kinnitamine 03. jaanuar 2017 nr 1-1/17/2 Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse 87 lõigete 1 ja

MAAVANEMA KORRALDUS Pärnu Mai Kooli haldusjärelevalve õiendi kinnitamine 03. jaanuar 2017 nr 1-1/17/2 Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse 87 lõigete 1 ja MAAVANEMA KORRALDUS Pärnu Mai Kooli haldusjärelevalve õiendi kinnitamine 03. jaanuar 2017 nr 1-1/17/2 Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse 87 lõigete 1 ja 4 alusel : 1. Kinnitan Pärnu Mai Kooli haldusjärelevalve

Rohkem

Microsoft Word - Narva Paju Kooli sisehindamise 2015.docx

Microsoft Word - Narva Paju Kooli sisehindamise 2015.docx Narva Paju Kooli sisehindamise 2015.-2016.õa aruanne. 1. Üldandmed õppeasutuse kohta 1.1 ÕPPEASUTUSE NIMETUS 1.1. Juht Ljudmila Smirnova 1.2. Õppeasutuse kontaktandmed aadress telefon e-post kodulehekülg

Rohkem

VIRUMAA KOLLEDŽ HARIDUSVALDKOND ARENGUFOORUM: IDA-VIRU Mare Roosileht, TalTech Virumaa kolledži arendusdirektor

VIRUMAA KOLLEDŽ HARIDUSVALDKOND ARENGUFOORUM: IDA-VIRU Mare Roosileht, TalTech Virumaa kolledži arendusdirektor VIRUMAA KOLLEDŽ HARIDUSVALDKOND ARENGUFOORUM: IDA-VIRU 2030+ Mare Roosileht, TalTech Virumaa kolledži arendusdirektor 22.11.2018 ÜLEVAADE HARIDUSASUTUSTEST* Haridusvaldkond Haridusasutus Arv Märkused Alusharidus

Rohkem

Tallinna Muhu Lasteaia arengukava

Tallinna Muhu Lasteaia arengukava Tallinna Muhu Lasteaia arengukava 2014-2016 2 Sisukord 1. Sissejuhatus...3 2. Olukorra kirjeldus...3 3. Visioon, missioon ja väärtused...4 4. Sisehindamise kokkuvõte...5 5. Prioriteetsed arenguvaldkonnad

Rohkem

Microsoft Word - Aastaraamat 2013.docx

Microsoft Word - Aastaraamat 2013.docx Saaremaa Ühisgümnaasium 1 Koostaja, toimetaja ning kujundaja: Hedi Larionov Artiklite autorid: Viljar Aro, Marek Schapel, Indrek Peil, Anne Teigamägi, Marika Pärtel, Merle Prii, Kersti Truverk, Paavo Kuuseok,

Rohkem

Tartu Herbert Masingu Kooli üldtööplaan 2018/2019 õppeaasta September Sündmused Sihtrühm Vastutajad/ meeskond Mihklikuu 2018/2019 kooliaasta 1 alguse

Tartu Herbert Masingu Kooli üldtööplaan 2018/2019 õppeaasta September Sündmused Sihtrühm Vastutajad/ meeskond Mihklikuu 2018/2019 kooliaasta 1 alguse Tartu Herbert Masingu Kooli üldtööplaan 2018/2019 õppeaasta September Sündmused Sihtrühm Vastutajad/ meeskond Mihklikuu 2018/2019 kooliaasta 1 alguse aktus kell 12.00 kooli võimlas 12 Hoolekogu 14 Tervisepäev

Rohkem

TARTU HERBERT MASINGU PÕHIKOOLI ÕPPEKAVA ÜLDOSA

TARTU HERBERT MASINGU PÕHIKOOLI ÕPPEKAVA ÜLDOSA TARTU HERBERT MASINGU PÕHIKOOLI ÕPPEKAVA ÜLDOSA Sisukord 1. kooli väärtused ja eripära, kooli õppe- ja kasvatuseesmärgid... 4 1.1. Kooli eripära... 4 1.2 Põhihariduse eesmärgid... 5 1.3. Kooli väärtused...

Rohkem

Microsoft Word Kutseliste hindajate aruandluse ja auditeerimise kord.doc

Microsoft Word Kutseliste hindajate aruandluse ja auditeerimise kord.doc Kutseliste hindajate aruandluse ja auditeerimise kord I ÜLDSÄTTED 1. Reguleerimisala Kord sätestab kutseliste hindajate (edaspidi Hindaja) kutsetegevuse aruandluse, täiendõppe aruandluse ja auditeerimise

Rohkem

KA kord

KA kord KINNITATUD Toiduainetööstuse ja Põllumajanduse Kutsenõukogu 13.11.2017 otsusega nr 8 MTÜ EESTI LEIVALIIT KUTSE ANDMISE KORD Pagari ja kondiitri kutsetele 1 ÜLDOSA 1.1 Kutse andmise kord (edaspidi kord)

Rohkem

PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019

PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019 PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019 SISUKORD 1. SLAIDIESITLUS... 3 1.1. Esitlustarkvara... 3 1.2. Slaidiesitluse sisu... 3 1.3. Slaidiesitluse vormistamine... 4 1.3.1 Slaidid...

Rohkem