Rahvaraamatukogude aastaaruande struktuur 2005

Suurus: px
Alustada lehe näitamist:

Download "Rahvaraamatukogude aastaaruande struktuur 2005"

Väljavõte

1 1 Ridala Raamatukogu aasta aruanne Nimi, KOV Ridala rmtkogu, Haapsalu linn Elanike arv ( ) Üldkasutatavate raamatukogude arv Harukogude arv Kokku Lääne maakonnas haldusreformi järgselt. aastal 16 rahvaraamatukogu. Ridala raamatukogu läks üle Haapsalu linna haldusalasse. Lääne Maakonna Keskraamatukogu Haapsalus, 3 harukogu Asuküla, Ridala, Uuemõisa. 1.Põhilised tegevussuunad Ridala Raamatukogu peamine tegevussuund. a. oli säilitada raamatukoguteenus heal tasemel. Põhitegevus oli teavikute kogumine ja hoidmine, teavikute koju- ja kohallaenutus, avalike andmepankade kasutamine, eakate ja kaugemal elavate inimeste koduteenindus, lugejakoolitus(raamatukogutunnid, kirjandusüritused, raamatunäitused), muusika ja muinasjuttude kuulamine, kodulooalane töö. Jätkus lugejakoolitus erinevatele sihtgruppidele ja vanuserühmadele. Tähtsündmused, millest lähtuvalt toimus sisutöö korraldamine, olid: Anton Hansen Tammsaare 140 Mareie Under 135 Ülle Meister 70 Helvi Jürisson 90 Lydia Koidula 175 Raamatukogupäevad Kohtume raamatukogus Põhjamaade kirjanduse nädal Põhjala kangelased Eesti Vabariik 100 Euroopa kultuuripärandiaasta Euroopa kultuuripärandiaasta andis võimaluse tuua esile Euroopa kultuuri olulisust ja seda, mida meil on võimalik teha kultuuripärandi säilitamiseks ja edasiandmiseks tulevastele põlvedele. Eesti Folkloorinõukogu ja Rahvakultuuri Keskuse eestvedamisel toimunud üle-eestilise aktsiooni Hakkame santima raames toimunud kogumiskonkursil Märka Marti koguti sandijookmiskombestikust pilte ja videoid. Tore, et meie kooli III klassi juhataja ja raamatukogunõukogu liige Aime Koit jäi vana foto kategoorias jagama I ja II kohta ja sai ühtlasi publiku lemmikuks. Pöörasime tähelepanu laste lugemisharjumuste kujundamisele, uudiskirjanduse tutvustamisele ja lugemise populariseerimisele. Toimusid ettelugemisepäevad, kirjarahva tähtpäevad,kolme põlvkonna kohtumisõhtud jne. Raamatukogu on meie kodukülas üks kokkusaamise meelispaiku ning on kujunenud kohaliku kultuurielu keskuseks. 2. Juhtimine. 2.1 Raamatukogudevõrgu struktuur ja nõukogud: Ridala raamatukogu läks üle Haapsalu linna haldusalasse, muutudes Lääne maakonna keskraamatukogu harukoguks, direktor Haapsalus, Ridala raamatukoguhoidja peaspetsialist. Raamatukogu on avatud E, T, K , N , R sisetööpäev (külastajatele suletud). Raamatukogu nõukogu on viieliikmeline ja käib koos vastavalt vajadusele. On abiks eelarve koostamisel, sisetöö organiseerimisel, raamatuürituste korraldamisel, raamatupakkide kohaletoimetamisel, töös võlglastega, jne.

2 2 2.2 Eelarve Tabelites toodud arve ja ei saa võrrelda, kuna. aastal kuulus Ridala raamatukogu Ridala valda ja oli iseseisva eelarvega.. aastal raamatukogu Haapsalu linna haldusalas, eelarve keskkogul. Põhieelarve Seisuga Seisuga Eelarve kokku 23,84 Personalikulu 9,13 Komplekteerimiskulu 5,39 5,35 sh KOV-lt 3,45 3,47 sh riigilt 1,94 1,88 Infotehnoloogiakulu % 2.3 Projektid Projektid, toetused (Kellelt saadud?) Periood Eraldatud summa Projekti üldmaksumus 2.4. Personali koosseis, juhtimine ja areng Ridala raamatukogu läks üle Haapsalu linna haldusalasse, muutudes Lääne maakonna keskraamatukogu harukoguks, direktor Haapsalus, Ridala raamatukoguhoidja peaspetsialist. Mitmed valdkonnad, mis varem kuulusid Ridala valla ja kooli juhtimise alla, läksid üle keskkogule. Raamatukoguhoidja osutas ka postiteenust, kooli töötaja abiga Ülevaade täienduskoolitusest ERÜ maaraamatukogude sektsiooni 27. suveseminar- laager Valgamaal juuni. Osalesin: ERÜ kõnekoosolekul Raamatukogud kultuuris ja ERÜ maaraamatukoguhoidjate päeval Kehtnas Maakonnaraamatukogu korraldatud koolitused: 26. jaan. Õppepäev: erialane teave, plakati kujundamine programmis Canva. Käitumishäiretega lapsed ja kuidas nendega raamatukogus toime tulla - Kristin Veltri. Kahel korral, kevadel ja sügisel. 6. novembril õppepäev maakonna raamatukoguhoidjatele, osalesid ka Lääneranna valla töötajad - Isikuandmete kaitse raamatukogus, Ilme Sepp; Rahva Raamatu tutvustus; Kirjaniketuur Sõnaränd - Veiko Märka, Loone Ots, Andra Teede, Piret Jaaks. 3. detsembri õppepäev: Kuidas kehakeel enda kasuks tööle panna? - Inga Lunge; Konfliktivaba suhtlus igapäevaelus - Hannes Hermaküla; MTÜ Bõliina esindaja tutvustas vene rahvanukke; Raamatukogu turundamisest, Svea Talving Raamatukogutöötajate avalikud esinemised: ettekanded, loengud, koolitused Erialahariduse omandamine Raamatukoguhoidjal 6. kutsekvalifikatsiooni tase (2008) Töötajate tunnustamine Ridala Põhikooli tänukiri Südame ja hingega tehtud töö eest ning kaasaegse ja hubase õpilasesõbraliku koolikeskkonna loomise eest.

3 3 2.5 Raamatukogu haldusjuhtimine. Haldustegevuse üldiseloomustus. Raamatukogu ruumid ja asukoht. Raamatukogu asub Haapsalule kuuluva Ridala Põhikooli ruumides. Renoveeritud raamatukoguks aastal. Ruumid on avarad, valgusküllased ja soojad, sisustatud uue mööbliga. Tore, et raamatukogule on abiks majandusprobleemides kooli majandusjuhataja, töömees, elektrik ja IT spetsialist Juurdepääs liikumispuudega inimesele. Raamatukogus ei ole tagatud juurdepääsu liikumispuudega inimestele. 2.6 Raamatukogu arendustegevused infotehnoloogia valdkonnas. Lääne maakonna keskraamatukogu vahetas arvuteid, sh ka Ridala ja Asuküla raamatukogus. 3. Kogud. 3.1 komplekteerimise põhimõtted ja uuendused (sh e-teavikud) Kogu komplekteeriti Lääne Maakonna Keskraamatukogu kaudu ostmise ja annetuste teel. Komplekteerimise alused: uus algupärane eesti kirjandus, uus lastekirjandus, teabekirjandus ja teatmeteosed, vastavalt võimalustele ajaviite- ja tõlkekirjandus. Seisuga 31. detsember oli kogus teavikut. Raamatufondi kohta olen lugejatelt kuulnud kiitvaid sõnu. Kogu on korrastatud ja säilivus tagatud. Kogude kasutatavuse kohta uuringuid pole tehtud Raamatu komplekteerimine (trükis + e-raamat) Perioodika komplekteerimine. aastal saabus 386 raamatut, neist 21 annetusena. Ajakirju oli tellitud 15, neist nn kultuuriajakirju 5. Ajalehti 4 nimetust, neist 1 kultuurileht Auviste komplekteerimine 3.2 inventuurid, mahakandmised Maakonna raamatukogudel palus keskkogu läbi viia kogude inventuur. Ridala raamatukogus inventuuri ei toimunud, plaanis. aastal. 4. Lugejateenindus ja raamatukoguteenused Alates on kasutusel raamatukogu tarkvara Urram. Ridala raamatukogu lugejatele pakutavad teenused: teavikute kojulaenutus, teatmekirjanduse kohallaenutus, ajakirjanduse lugemine raamatukogus, koduteenindus kaugemal elavatele ja eakatele lugejatele, päringutele vastamine, raamatukogude vaheline laenutus (RVL), lugejakoolitus, interneti kasutamine, avalikule teabele juurdepääsu võimaldamine, printimise, skaneerimise ja koopiate tegemise võimalus. 4.1 Avaliku teabe kättesaadavaks tegemine. Avalik teave on kättesaadav elektrooniliselt. Eesti Vabariigis kehtivate seadustega tutvumiseks on kõigil võimalik kasutada elektroonilise Riigi Teataja andmebaasi ning teiste erinevate asutuste artiklite elektroonilisi andmebaase. Lugejate käsutuses on kolm avalikku arvutit väljaprintimise võimalusega, ID kaardi lugeja, kasutada saab ka koopiamasinat. 4.2 Raamatukogu kasutamine ja teenused. Üldistav ja muutusi näitav kokkuvõte. Raamatukogu Lugejad Lugejad Ridala

4 4 Raamatukogu Külastused Külastused Virtuaalkülast. Virtuaalkülast. Ridala Raamatu- Laenut-d Laenut-d Päringud Päringud kogu Ridala Aruandes ei kajastu ühekordsed lehelugejad, arvutikasutajad ja suveelanikud, kes käivad mõned korrad suveperioodil. Infopäringud (teatmebibliograafilise töö korraldamine, järjepidev töö registreerimisel). Registreeritud päringuid. a. 87, suurema osa neist moodustavad õpilaste omad. 4.3 RVL teenindus. RVL välja 13 (Uuemõisa raamatukogu) RVL sisse 30 (raamatuid tellitud näituste jaoks keskkogu lasteosakonnast). 4.4 Laste- ja noorteteenindus Lasteteenindus on üks meie maja tähtsamaid töölõike. Teisiti ei saakski see olla, asume kooliga ühes majas. Kogu lastetöö on organiseeritud ühiste jõududega. Laste arvates on tore, et raamatukogu on lähedal ja saab kasutada igapäevaselt. Tänu õpetajatele on muutunud raamatukogu roll laste hulgas tähtsamaks. On täidetud töölehti raamatukogu kohta, viidud läbi intervjuusid raamatukoguhoidjaga, jne. Kasutades meie fondi valmistutakse aineolümpiaadideks ja õpioskuste olümpiaadiks, tehakse referaate Laste-ja noortekirjanduse komplekteerimine Keskkogu komplekteerijad on teinud hea valiku ilmuvast kirjandusest. Vajadusel muretsetakse puuduvad eksemplarid operatiivselt. Toimib hea koostöö. Aitäh teile, Helle ja Mati! Laste-ja noorte raamatukogu kasutamine Rmtk Lug-d Lug-d Külast-d Külast-d Laenut Laenut (+/-) Ridala Laste-ja noorteteenindus s.h lugemisharjumuste kujundamine ja arendamine On heameel, et lugejate arv ei langenud. Kuna neljapäeval on hommikul raamatukogu suletud ja tööpäev algab alles pärastlõunal ( ), siis on vähenenud laste külastuste arv Laste- ja noorteüritused: ülevaade, millised olid põhiteemad, suuremad üritused. Kultuuripärandiaastale mõeldes korraldasime igas kuus rahvakalendritähtpäevi tutvustava ürituse. On ju eestlaste eripärased kombed ja traditsioonid üks osa kultuuripärandist. Toredaks kujunes oktoobrikuu tähtpäevi tutvustav hommik. Käisime I klassiga Mäemõisa pargi tiigi ääres mardipäevaks jääd nõidumas. Simunapäev tähistas vanasti talve lähenemist. Ütlemine Siim teeb sillad soode peale tähendas, et soos hakkas veele jää tekkima. Lugesime simunapäeva salmi sosinal ja ikka valjemini. Meie hääl kõlas hommikuse tiigi kohal nagu nõiasalm. Kooli tagasi jõudes mängisime raamatukogus pimesikumänge.

5 5 Põhjamaade raamatukogunädal. Üks toredamaid traditsioonilisi ettevõtmisi meie raamatukogus. Tänavu tähistasime 14. novembril maailmakuulsa Rootsi lastekirjaniku A. Lindgreni 111. sünniaastapäeva. Süütasime 111 küünalt, laulsime sünnipäevalaulu, tutvusime kirjaniku elu ja loominguga ja maiustasime. 15. novembril avasime näituse Trollid Põhjalas. 16. novembril osales 3. ja 4. kl. aasta ettelugemise projektis. Hommikuhämaruses süütasime küünlad ja lugesime ekraanilt Superkangelaste käsiraamatut. Saime teada, et raamatu peategelane Lisa on nagu tänapäeva Pipi Pikksukk oma supervõimetega. Hästi õnnestusid järgmised üritused: XIV Nukitsakonkurss H. C. Anderseni muinasjutumaale Maailma parim (A. Lindgren) Sügise sünnipäevapeod (Lasteaed, algklassid) Euroopa päev Eesti rahvusloom hunt. Külas Tõnis Ulm Keskkonnaametist Räägib, laulab ja heliseb muinasjutt Raamatukogupäevade raames toimus külalislaenutajate päev. Mõeldes meie koduvabariigi sünnipäevale olid tänavu külas Heiki Magnus Kaitseliidu Lääne Malevast ja naiskodukaitsjad Virge Võsu ja Kaja Lotman. Traditsiooniks on see, et külalised mitte ainult ei teeninda lugejaid, vaid üllatavad ka. Kaja Lotman rääkis lasteraamatu "Hommikukontsert Matsalus" sünniloost. Raamatu tutvustuse lõpus tuli vastata esitatud küsimusele. Ja nii sai kolmanda klassi Maarja õiguse kõige esimesena laenutada raamatukogule kingitud raamatut. Külastajaid sel päeval 83 last ja 41 täiskasvanut. Laenutusi 65 lastele ja 26 täiskasvanutele. Oli mõnus ja töine päev. 4.5 Erivajadustega sihtrühmade teenused 4.6 Raamatukogu kui kohalikku pärandit jäädvustav, elukestvat õpet toetav ja vabaaja võimalusi pakkuv kultuurikeskkond kohalikul tasandil Raamatukogus on eraldi väike pärandkultuuri tuba. Väljapanekud kannavad mõtet Pärandit ei ole vaja minevikule, pärandit on vaja tulevikule. Väikeses maakohas on raamatukogul täita ka kultuurikeskuse roll. Luulehommikute, kohtumisõhtute, viktoriinide ja konkurssidega püüdsime tähistada kirjarahva tähtpäevi, üldriiklikke ja rahvakalendri tähtpäevi. Mõned näited: Kellaviietee reisihuvilistele. Õpetaja Aime Koit pajatas Albaania, Makedoonia ja Rumeenia reisist. Malta, mu unistuste maa Reisimuljeid vahendas Simona Seppi. Heli Reichardt i raamatu Siinpool linnuteed II esitlus. Lasteajaõpetaja Raidi Sannik u luuleraamatu Aastaring esitlus (ilmunud sarjas 100 Eesti luuleraamatut). Memmede videvikutund raamatu ja roosiga. Seal silmapiiri taga mu saatuse maa (Aino Kallas 140) Kultuuripärandi aastale pühendatud näitused: Esiemadelt päritud ilu, Kindakirjad esiemade pärandist Töö edukus väikeses maakohas sõltub headest koostöösuhetest.

6 6 Aitäh Haapsalu Linnavalitsusele, keskraamatukogule, Asuküla ja Uuemõisa raamatukogule, Ridala Põhikoolile, seltsingutele Mäemõisa kangakudujad, Elurõõm ja Tamme Daamed ning Kaitseliidu Lääne malevale ja Heiki Magnusele. Hea koostöö sai alguse Haapsalu kunstikooli Ridala osakonnaga. Suur tänu teile, Annely ja Margit, imeilusate näituste eest! riiklikul rahvusvahelisel tasandil. 4.7 Raamatukogu koolituskeskusena kasutajatele. Statistilise aruande järgi individuaalkoolitusi 13, rühmakoolitusi 11. Peamised sihtgrupid olid õpilased, seltside ja seltsingute liikmed. Peamised teemad kirjandus ja kultuurilugu, rahvakultuur, käsitöö. 4.8 Raamatukoguteenuse turundus ja väljaanded Toimuvad raamatutunnid ja raamatuüritused täiskasvanutele ja lastele. Elektrooniliste andmebaaside tutvustamine. Raamatukogu tegevus kajastub aadressil Andmebaasid. Raamatukogu ise andmebaase ei koosta, kasutab ja tutvustab riiklikke otsinguportaale aasta tegevused Seoses Haapsalu linna ja Ridala valla ühinemisega tuli üle minna raamatukogunduslikule programmile Urram. Sellega harjumine ja võimaluste avastamine oli. aasta peaeesmärk. Kõik ei sujunud loodetult ja sellega seoses jätkub töö programmi tundmaõppimisega ka aastal. Tuleb läbi viia kogude inventuur. Suurim soov on, et Eesti Posti postipunkt leiaks tee külakeskusesse. Raamatukogu on ajaloo, koduloo ja rahvakultuuri koguja, säilitaja ning propageerija. Et see roll püsiks, püüdsime möödunud Euroopa kultuuripärandi aastal selle teadmise viia laste ja noorteni, jätkata seda tööd ka 2019 aastal. 4. detsembril. a kell andis Eesti Kultuuripärandiaasta teatepulga üle järgmisele- Laulu ja tantsupeoaastale, aasta on kuulutatud ka eesti keele aastaks. Toogu aasta kaasa toredaid kohtumisi raamatute seltsis. Koostaja Hilja Tamm

Liivi Raamatukogu aastaaruanne 2018 Rmtkogu nimi Elanike ( ) Maakonna/valla nimi arv raamatu kogude arv Haruk ogude arv Teenind uspunkti de arv

Liivi Raamatukogu aastaaruanne 2018 Rmtkogu nimi Elanike ( ) Maakonna/valla nimi arv raamatu kogude arv Haruk ogude arv Teenind uspunkti de arv Liivi Raamatukogu aastaaruanne Rmtkogu nimi Elanike (01.12.17) Maakonna/valla nimi raamatu kogude Haruk ogude Teenind uspunkti de Liivi Raamatukogu, Lääne-Nigula vald, Kullamaa osavald, Lääne maakond 277

Rohkem

Kullamaa raamatukogu aastaaruanne 2018 Rmtkogu nimi Maakonna/valla nimi Elanike arv ( ) raamatu kogude arv Haruko gude arv Teenin duspun kt. ar

Kullamaa raamatukogu aastaaruanne 2018 Rmtkogu nimi Maakonna/valla nimi Elanike arv ( ) raamatu kogude arv Haruko gude arv Teenin duspun kt. ar Kullamaa raamatukogu aastaaruanne Rmtkogu nimi Maakonna/valla nimi Elanike arv (01.12.17) raamatu kogude arv Haruko gude arv Teenin duspun kt. arv Kullamaa raamatukogu, Kullamaa osavald, Lääne-Nigula vald

Rohkem

Aaastaaruanne 2015 Lääne-Virumaa Venevere raamatukogu elanike arv Põhilised tegevussuunad a. Venevere raamatukogus suuri muutusi ei toonud

Aaastaaruanne 2015 Lääne-Virumaa Venevere raamatukogu elanike arv Põhilised tegevussuunad a. Venevere raamatukogus suuri muutusi ei toonud Aaastaaruanne 205 Venevere raamatukogu elanike arv 94.Põhilised tegevussuunad. 205.a. Venevere raamatukogus suuri muutusi ei toonud.külastuste ja laenutuste arv raamatukogus kasvas.korra kuus käis koos

Rohkem

Aastaaruanne 2018 Võsupere haruraamatukogu Elanike arv: Põhilised tegevussuunad * 2018 aasta oli Võsupere raamatukogule suurte muutuste aastaks,

Aastaaruanne 2018 Võsupere haruraamatukogu Elanike arv: Põhilised tegevussuunad * 2018 aasta oli Võsupere raamatukogule suurte muutuste aastaks, Aastaaruanne Võsupere haruraamatukogu Elanike arv: 404 1.Põhilised tegevussuunad * aasta oli Võsupere raamatukogule suurte muutuste aastaks, seoses haldusreformiga muutus raamatukogu omanik kelleks sai

Rohkem

1 Aastaaruanne 2018 Raamatukogu nimi: Haljala Vallaraamatukogu Karepa haruraamatukogu Elanike arv: Põhilised tegevussuunad * Mis sel aastal oli

1 Aastaaruanne 2018 Raamatukogu nimi: Haljala Vallaraamatukogu Karepa haruraamatukogu Elanike arv: Põhilised tegevussuunad * Mis sel aastal oli 1 Aastaaruanne 2018 Raamatukogu nimi: Haljala Vallaraamatukogu Karepa haruraamatukogu Elanike arv: 227 1.Põhilised tegevussuunad * Mis sel aastal oli uut ja eriliselt märkimisväärset. Kevad-suvel toimus

Rohkem

Rahvaraamatukogude aastaaruande struktuur 2005

Rahvaraamatukogude aastaaruande struktuur 2005 1 Lääne-Virumaa rahvaraamatukogude aastaaruanne 2016 Tabel 1 Maakonna/linna nimi Elanike arv (01.12.15) KOV-de arv maakonnas Üldkasutatavate raamatukogude arv Harukogude arv Lääne-Virumaa 60443 15 28 13

Rohkem

1 Aastaaruanne 2016 Kunda Linnaraamatukogu Elanike arv: Põhilised tegevussuunad Lugejate rahulolu uuring Ajalooline näitus/merekultuuriaasta 20

1 Aastaaruanne 2016 Kunda Linnaraamatukogu Elanike arv: Põhilised tegevussuunad Lugejate rahulolu uuring Ajalooline näitus/merekultuuriaasta 20 1 Aastaaruanne 2016 Kunda Linnaraamatukogu Elanike arv: 3218 1.Põhilised tegevussuunad Lugejate rahulolu uuring Ajalooline näitus/merekultuuriaasta 2016 Lääne-Virumaa raamatukoguhoidjate suveseminari korraldamine

Rohkem

1 Viru-Nigula valla raamatukogu aasta tegevuse aruanne 2018

1 Viru-Nigula valla raamatukogu aasta tegevuse aruanne 2018 1 Viru-Nigula valla raamatukogu. aasta tegevuse aruanne 2 Tabel 1 Omavalitsus Piirkonna elanike arv (01.12.17) Raamatukogusid kokku Neist harukogusid Teeninduspunktide arv Viru-Nigula vald 5981 3 2 1 1.

Rohkem

Microsoft Word - RVLi juhend.doc

Microsoft Word - RVLi juhend.doc KINNITATUD peadirektori 23. mai 2008.a käskkirjaga nr 32 I. ÜLDSÄTTED EESTI RAHVUSRAAMATUKOGU RAAMATUKOGUDEVAHELISE LAENUTUSE JUHEND 1. Käesolev juhend sätestab raamatukogudevahelise laenutuse (edaspidi

Rohkem

2017/18 õ.a. Aastaraamat KOOLIRAAMATUKOGU TÖÖST LAENUTUS Õppeaasta jooksul registreeriti raamatukogu lugejaks 865 (eelmisel õ.a. 833) lugejat, neist õ

2017/18 õ.a. Aastaraamat KOOLIRAAMATUKOGU TÖÖST LAENUTUS Õppeaasta jooksul registreeriti raamatukogu lugejaks 865 (eelmisel õ.a. 833) lugejat, neist õ KOOLIRAAMATUKOGU TÖÖST LAENUTUS Õppeaasta jooksul registreeriti raamatukogu lugejaks 865 (eelmisel õ.a. 833) lugejat, neist õpilasi 759. Laenutusi registreeriti õppeaasta jooksul 14 168 (eelmisel õ.a.

Rohkem

Rahvaraamatukogude aastaaruande struktuur 2005

Rahvaraamatukogude aastaaruande struktuur 2005 1 Lääne-Viru maakonna rahvaraamatukogude 2013. aasta aruanne Maakonna/linna nimi Elanike arv (01.01.13) Üldkasutatavate raamatukogude arv Harukogude arv Lääne-Virumaa 63574 29 14 43 1. Põhilised tegevussuunad

Rohkem

Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, a. Tallinna Jär

Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, a. Tallinna Jär Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, 2015. a. Töökirjeldus. Rühma vanus: 5-6 aastased lapsed. Peo teema: Vastlapäev.

Rohkem

Tabel 1 Maakonna/linna nimi Saare maakonna rahvaraamatukogude aastaaruanne 2016 Elanike arv ( ) KOV-de arv maakonnas Üldkasutatavate raamatukog

Tabel 1 Maakonna/linna nimi Saare maakonna rahvaraamatukogude aastaaruanne 2016 Elanike arv ( ) KOV-de arv maakonnas Üldkasutatavate raamatukog Tabel 1 Maakonna/linna nimi Saare maakonna rahvaraamatukogude aastaaruanne 2016 Elanike arv (01.12.15) KOV-de arv maakonnas Üldkasutatavate raamatukogude arv Harukogude arv Saare maakond 34 259 14 30 0

Rohkem

1 VÕRU MAAKONNA RAHVARAAMATUKOGUDE AASTA TEGEVUSE ARUANNE Võru 2019

1 VÕRU MAAKONNA RAHVARAAMATUKOGUDE AASTA TEGEVUSE ARUANNE Võru 2019 1 VÕRU MAAKONNA RAHVARAAMATUKOGUDE 2018. AASTA TEGEVUSE ARUANNE Võru 2019 2 Sisukord Sissejuhatus... 4 1. Põhilised tegevussuunad... 4 2. Juhtimine... 4 2.1 Raamatukogude võrgu struktuur ja nõukogud...

Rohkem

1 IDA-VIRU MAAKONNA RAHVARAAMATUKOGUDE AASTA TEGEVUSE ARUANNE Jõhvi 2018

1 IDA-VIRU MAAKONNA RAHVARAAMATUKOGUDE AASTA TEGEVUSE ARUANNE Jõhvi 2018 1 IDA-VIRU MAAKONNA RAHVARAAMATUKOGUDE 2018. AASTA TEGEVUSE ARUANNE Jõhvi 2018 2 Sisukord Sissejuhatus... 4 1. Põhilised tegevussuunad... 4 2. Juhtimine... 5 2.1 Raamatukogude võrgu struktuur ja nõukogud...

Rohkem

Slide 1

Slide 1 Eesti Vabariik 100 EV 100 korraldustoimkond, Riigikantselei Eesti Vabariik 100 programmi ülesehitus ja korraldus Eesti Vabariik 100 2018 mõõdetakse välja 100 aastat Eesti riigi loomisest. EV 100 tähistamiseks:

Rohkem

Rahvaraamatukogude aastaaruande struktuur 2005

Rahvaraamatukogude aastaaruande struktuur 2005 1 Lääne-Virumaa Keskraamatukogu aastaaruanne 2014 Rakvere linna elanike arv (31.12.2013): 16335 1.Põhilised tegevussuunad 2014.aasta peamisteks märksõnadeks olid uute teenuste arendamine ning edukalt läbi

Rohkem

Euroopa Liidu Nõukogu Euroopa Liidu KUST SAADA TEAVET EUROOPA ÜLEMKOGU JA NÕUKOGU KOHTA? Mis vahe on Euroopa Ülemkogul ja Euroopa Liidu Nõukogul? Kuid

Euroopa Liidu Nõukogu Euroopa Liidu KUST SAADA TEAVET EUROOPA ÜLEMKOGU JA NÕUKOGU KOHTA? Mis vahe on Euroopa Ülemkogul ja Euroopa Liidu Nõukogul? Kuid Euroopa Liidu Nõukogu Euroopa Liidu KUST SAADA TEAVET EUROOPA ÜLEMKOGU JA NÕUKOGU KOHTA? Mis vahe on Euroopa Ülemkogul ja Euroopa Liidu Nõukogul? Kuidas ma saan neid kahte institutsiooni külastada? Kas

Rohkem

SEPTEMBER 3.09 Kooliasta alguse pidulikud aktused ( klass) Lastevanemate koosolek (eelkool) kell kooli aulas Tervisepäev (

SEPTEMBER 3.09 Kooliasta alguse pidulikud aktused ( klass) Lastevanemate koosolek (eelkool) kell kooli aulas Tervisepäev ( SEPTEMBER 3.09 Kooliasta alguse pidulikud aktused (1.-12. klass). 04.09. Lastevanemate koosolek (eelkool) kell 17.00 kooli aulas. 07.09. Tervisepäev (1.-12. klass). 10.-14.09 Lastevanemate üldkoosolekud

Rohkem

1 KADRINA VALLA RAAMATUKOGU AASTA TEGEVUSE ARUANNE 2018

1 KADRINA VALLA RAAMATUKOGU AASTA TEGEVUSE ARUANNE 2018 1 KADRINA VALLA RAAMATUKOGU 2018. AASTA TEGEVUSE ARUANNE 2018 2 Kadrina valla raamatukogu koondaruanne on kirjutatud etteantud kava alusel. Filiaalide üritusi ei ole dubleeritud. Vt Hulja, Kihlevere, Viitna,

Rohkem

Microsoft Word - Aastaaruanne_2015_K‰rvekÅla.docx

Microsoft Word - Aastaaruanne_2015_K‰rvekÅla.docx 1 Kõrveküla raamatukogu Tartu maakonnaraamatukogu 2015. aasta aruanne Kõrveküla 2016 2 Sisukord 1. Põhilised tegevussuunad 3 2. Juhtimine 4 2.1 Raamatukogude tegevust reguleerivad dokumendid ja nõukogud.

Rohkem

PowerPointi esitlus

PowerPointi esitlus Sotsiaaltranspordi toetamise erinevad võimalused Kristiina Tuisk Hoolekande osakond Nõunik 12.10.2017 STT sihtgrupp Seaduse järgi Puudega isik, kellel puue takistab isikliku või ühissõiduki kasutamist

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Ühendus Loov Nõmme registrikood: tänava/talu nimi, T

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Ühendus Loov Nõmme registrikood: tänava/talu nimi, T MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2016 aruandeaasta lõpp: 31.12.2016 nimi: registrikood: 80326129 tänava/talu nimi, Trummi tn 7 maja ja korteri number: linn: Tallinn maakond: Harju maakond

Rohkem

RKT Lisa.tabel

RKT Lisa.tabel Lisa KINNITATUD Haridus- ja teadusministri käskkirjaga Kutseõppe tasemeõppe riiklik koolitustellimus aastateks 2017-2019 Kutseõppe riiklik koolitustellimus aastateks 2017-2019 1 2017 sh HEV 2018 2019 Aiandus

Rohkem

Microsoft Word - Aastaraamat 2013.docx

Microsoft Word - Aastaraamat 2013.docx Saaremaa Ühisgümnaasium 1 Koostaja, toimetaja ning kujundaja: Hedi Larionov Artiklite autorid: Viljar Aro, Marek Schapel, Indrek Peil, Anne Teigamägi, Marika Pärtel, Merle Prii, Kersti Truverk, Paavo Kuuseok,

Rohkem

Kõrveküla Raamatukogu a. aruanne

Kõrveküla Raamatukogu a. aruanne Kõrveküla raamatukogu 2012. aasta aruanne Maakond Tartumaa Elanike arv 50903, seisuga 1.jaanuar 2012 Üldkasutatavate raamatukogude arv kokku: 49, neist 8 haruraamatukogu 1 Aastaaruanne on koostatud 38

Rohkem

1 LÄÄNE-VIRUMAA KESKRAAMATUKOGU AASTA TEGEVUSE ARUANNE Rakvere 2018

1 LÄÄNE-VIRUMAA KESKRAAMATUKOGU AASTA TEGEVUSE ARUANNE Rakvere 2018 1 LÄÄNE-VIRUMAA KESKRAAMATUKOGU 2018. AASTA TEGEVUSE ARUANNE Rakvere 2018 2 Elanike arv: 15639 1. Põhilised tegevussuunad 2018. a sündmused olid suures osas seotud EV 100 tähistamisega. Näiteks Kunst Raamatukokku

Rohkem

Haridus- ja Teadusministeeriumi seisukohad kurtide hariduse korraldamisel Kalle Küttis Koolivõrgu juht

Haridus- ja Teadusministeeriumi seisukohad kurtide hariduse korraldamisel Kalle Küttis Koolivõrgu juht Haridus- ja Teadusministeeriumi seisukohad kurtide hariduse korraldamisel Kalle Küttis Koolivõrgu juht 10.11.2016 Eesti elukestva õppe strateegia üldeesmärk kõigile Eesti inimestele on loodud nende vajadustele

Rohkem

Bit AS_seisukoht vastuolu mittetuvastamise kohta_laenutushüvitis

Bit AS_seisukoht vastuolu mittetuvastamise kohta_laenutushüvitis Ilmar Härg Bit AS ilmar@avita.ee Teie 25.03.2010 nr [Seosviit] Õiguskantsler 17.01.2011 nr 6-2/100747/1007632 Seisukoht vastuolu mittetuvastamise kohta Austatud härra Härg Pöördusite minu poole avaldusega,

Rohkem

Koolitus Täiskasvanud õppija õpioskuste arendamine Haridus- ja Teadusministeerium koostöös Tartu Rahvaülikooli koolituskeskusega (Tartu Rahvaülikool S

Koolitus Täiskasvanud õppija õpioskuste arendamine Haridus- ja Teadusministeerium koostöös Tartu Rahvaülikooli koolituskeskusega (Tartu Rahvaülikool S Koolitus Täiskasvanud õppija õpioskuste arendamine Haridus- ja Teadusministeerium koostöös Tartu Rahvaülikooli koolituskeskusega (Tartu Rahvaülikool SA) korraldab koolituse "Täiskasvanud õppija õpioskuste

Rohkem

Kinnitatud Setomaa Liidu üldkoosolekul Setomaa edendüsfond 1. SEF eesmärk MTÜ Setomaa Liit juures asuv Setomaa edendüsfond (SEF) on loodud

Kinnitatud Setomaa Liidu üldkoosolekul Setomaa edendüsfond 1. SEF eesmärk MTÜ Setomaa Liit juures asuv Setomaa edendüsfond (SEF) on loodud Kinnitatud Setomaa Liidu üldkoosolekul 29.11.2018 Setomaa edendüsfond 1. SEF eesmärk MTÜ Setomaa Liit juures asuv Setomaa edendüsfond (SEF) on loodud rahaliste vahendite sihipärase kogumiseks ja sihtotstarbelise

Rohkem

2 Sisukord 1. Põhilised tegevussuunad Juhtimine Raamatukogu tegevust reguleerivad dokumendid ja nõukogud Eelarve Pr

2 Sisukord 1. Põhilised tegevussuunad Juhtimine Raamatukogu tegevust reguleerivad dokumendid ja nõukogud Eelarve Pr 2 Sisukord 1. Põhilised tegevussuunad... 4 2. Juhtimine... 6 2.1 Raamatukogu tegevust reguleerivad dokumendid ja nõukogud... 6 2.2 Eelarve... 6 2.3 Projektid... 7 2.4 Personali koosseis, juhtimine ja areng...

Rohkem

Sammel.A. TAI tegevused koolitoidu vallas

Sammel.A. TAI tegevused koolitoidu vallas Tervise Arengu Instituudi tegevused koolitoidu vallas Anneli Sammel Tervise Arengu Instituudi mittenakkushaiguste ennetamise osakonna juhataja Kool - tervislike toitumisharjumuste oluline kujundaja Koolitoit

Rohkem

Kommunikatsioonisoovitused

Kommunikatsioonisoovitused Meediaülevaade - AEG Riigikantselei 2018 05:30-05:45 06:00-06:15 06:30-06:45 07:00-07:15 07:30-07:45 08:00-08:15 08:30-08:45 09:00-09:15 09:30-09:45 10:00-10:15 10:30-10:45 11:00-11:15 11:30-11:45 12:00-12:15

Rohkem

KUULA & KORDA INGLISE KEEL 1

KUULA & KORDA INGLISE KEEL 1 KUULA & KORDA INGLISE KEEL 1 KUULA JA KORDA Inglise keel 1 Koostanud Kaidi Peets Teksti lugenud Sheila Süda (eesti keel) Michael Haagensen (inglise keel) Kujundanud Kertu Peet OÜ Adelante Koolitus, 2018

Rohkem

Microsoft Word - Tartumaa aastaaruanne_2011_.doc

Microsoft Word - Tartumaa aastaaruanne_2011_.doc Kõrveküla Raamatukogu 2011. a. aruanne Tartumaa Elanike arv 50707 Üldkasutatavate raamatukogude arv: kokku: 43 + 6 haruraamatukogu. Aastaaruanne on koostatud 38 Tartumaa raamatukogu poolt esitatud aruande

Rohkem

Lisa 7.1. KINNITATUD juhatuse a otsusega nr 2 MTÜ Saarte Kalandus hindamiskriteeriumite määratlemine ja kirjeldused 0 nõrk e puudulik -

Lisa 7.1. KINNITATUD juhatuse a otsusega nr 2 MTÜ Saarte Kalandus hindamiskriteeriumite määratlemine ja kirjeldused 0 nõrk e puudulik - Lisa 7.1. KINNITATUD juhatuse 04. 01. 2018. a otsusega nr 2 MTÜ Saarte Kalandus hindamiskriteeriumite määratlemine ja kirjeldused 0 nõrk e puudulik - kriteerium ei ole täidetud (hindepunkti 0 saab rakendada

Rohkem

2014. aasta tegevusaruanne

2014. aasta tegevusaruanne EESTI PIMEDATE RAAMATUKOGU 2014. AASTA ARUANNE EESSÕNA Alates 2010. aasta 1. juunist Eesti Hoiuraamatukogu osakonnana tegutseva Eesti Pimedate Raamatukogu ülesandeks on valmistada, komplekteerida, säilitada

Rohkem

sander.indd

sander.indd Simmaniduo ja Kandlemees Sander LAULIK 43 laulu sünnipäevadeks, pulmadeks ja muudeks pidudeks 2016 ISMN 979-0-54002-301-0 Kirjastaja: RAFIKO Kirjastus OÜ, 2016 Postiaadress: Staadioni 38, 51008 Tartu www.rafiko.ee;

Rohkem

Veebipõhised andmebaasid ja otsi(ngu)mootorid Internet on Oluline, peagi peamine andmeallikas! 2/3 Eesti aktiivsest elanikkonnast kasutab;! 90% arvuti

Veebipõhised andmebaasid ja otsi(ngu)mootorid Internet on Oluline, peagi peamine andmeallikas! 2/3 Eesti aktiivsest elanikkonnast kasutab;! 90% arvuti Veebipõhised andmebaasid ja otsi(ngu)mootorid on Oluline, peagi peamine andmeallikas! 2/3 Eesti aktiivsest elanikkonnast kasutab;! 90% arvutikasutajatest kasutab ka ti;! 40% Eesti kodudest on vähemalt

Rohkem

Vilistlaste esindajate koosolek

Vilistlaste esindajate koosolek 13.04.2012 VILISTLASKOGU ÜLDKOGU ÕPILASTE KÜSITLUSE TULEMUSTEST UURING Uuringus osalesid 8 kooli 8. ja 9.klasside õpilased: Räpina ÜG, Mikitamäe, Mehikoorma, Kauksi, Ruusa, Orava, Viluste, Värska Küsimustiku

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Helpific MTÜ registrikood: tänava nimi, maja ja kort

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Helpific MTÜ registrikood: tänava nimi, maja ja kort MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: registrikood: 80380146 tänava nimi, maja ja korteri number: Rävala pst 7 linn: Tallinn maakond: Harju maakond postisihtnumber: 10143 telefon:

Rohkem

PÕLTSAMAA LINNAVOLIKOGU

PÕLTSAMAA LINNAVOLIKOGU ISTUNGI PROTOKOLL Põltsamaa Kultuurikeskuses 20. september 2011 nr 23 Algus kell 15.00, lõpp kell 17.35 Juhatas linnavolikogu esimees Margi Ein. Protokollis õigusnõunik Marit Seesmaa. Osa võtsid linnavolikogu

Rohkem

Slide 1

Slide 1 Omavalitsuse valmidus turvalisteks ITlahendusteks ja infrastruktuuri kaitseks Jaan Oruaas Anu Tanila Linnade-valdade päevad 17. märts 2016 1 Räägime infoturbest Mis see on? Rahulik uni võib-olla on see

Rohkem

(Microsoft PowerPoint - Roheline_Voti infop\344ev_kriteeriumid )

(Microsoft PowerPoint - Roheline_Voti infop\344ev_kriteeriumid ) Rohelise Võtme infopäev EAS turismiarenduskeskus Liina Värs Rohelise Võtme koordinaator 16.02.2012 6 sammu tunnustuse saamiseks 1. Tutvu põhjalikumalt Rohelise Võtme süsteemiga. 2. Kaardista ettevõtte

Rohkem

Hunt - looduse raamatukogu - tutvustus

Hunt - looduse raamatukogu - tutvustus 2014/3 HUNT TEABEROHKE AIMESARI LOODUSEST, TEADUSEST, KULTUURIST www.loodusajakiri.ee HUNT Aasta loom 2013 Koostaja Helen Arusoo Tallinn 2014 Sarja Looduse raamatukogu kolmeteistkümnes raamat Hunt on piiratud

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation TeaMe programm 2009-2015 7. mai 2015 Eesmärgid Suurendada noorte huvi teaduse ja tehnoloogia ning nendega seotud elukutsete vastu Laiendada Eesti teadusmeedia arenguvõimalusi Levitada täppis- ja loodusteaduslikku

Rohkem

ESF VAHENDITEST RAHASTATAVA TÄISKASVANUTE TÄIENDUSKOOLITUSE ÕPPEKAVA 1. Üldandmed Õppeasutus: Õppekava nimetus: (venekeelsetel kursustel nii eesti kui

ESF VAHENDITEST RAHASTATAVA TÄISKASVANUTE TÄIENDUSKOOLITUSE ÕPPEKAVA 1. Üldandmed Õppeasutus: Õppekava nimetus: (venekeelsetel kursustel nii eesti kui ESF VAHENDITEST RAHASTATAVA TÄISKASVANUTE TÄIENDUSKOOLITUSE ÕPPEKAVA 1. Üldandmed Õppeasutus: Õppekava nimetus: (venekeelsetel kursustel nii eesti kui vene keeles): Õppekavarühm: (täienduskoolituse standardi

Rohkem

Võrguväljaanded ja veebiarhiveerimine

Võrguväljaanded ja veebiarhiveerimine e24.ee folklore.ee delfi.ee www.ut.ee www.delfi.ee ut.ee Teeme ISE: harilikud hoidised virtuaalsetest viljadest veebiarhiivi riiulil Jaanus Kõuts, Eesti Rahvusraamatukogu 17.09.2013 Kogemused http://archive.org

Rohkem

Pealkiri

Pealkiri Eesti kui reisisiht 2011-2013 Eesti kui reisisihi tuntuse suurendamise tegevuste eesmärk: Programmi üldeesmärgiks on suurendada teadlikkust Eesti turismivõimalustest prioriteetsetel välisturgudel ning

Rohkem

Microsoft Word hankeplaan veebi.rtf

Microsoft Word hankeplaan veebi.rtf TALLINNA LINNAKANTSELEI 2016. AASTA HANKEPLAAN Jrk nr Riigihanke eseme nimetus Hankemenetluse liik Hankelepingu liik Elektrooniline riigihange (jah/ei) Riigihanke korraldamise eeldatav aeg (kuu või kvartal)

Rohkem

Projekt Kõik võib olla muusika

Projekt Kõik võib olla muusika Õpikäsitus ja projektiõpe Evelin Sarapuu Ülenurme lasteaed Pedagoog-metoodik TÜ Haridusteadused MA 7.märts 2018 Põlva Õpikäsitus... arusaam õppimise olemusest, eesmärkidest, meetoditest, erinevate osapoolte

Rohkem

„Me teame niigi kõike“- koolitus ja kogemus

„Me teame niigi kõike“- koolitus ja kogemus Me teame niigi kõike - koolitus ja kogemus TERJE TEDER, SIRLE LIIDRES SIHTASUTUS KOERU HOOLDEKESKUS Tutvustus Sihtasutus Koeru Hooldekeskus asub Järvamaal, Koeru alevikus 01.10.1950. aastal avati endises

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation PAHKLA CAMPHILLI KÜLA Kaasav talupidamine 1992.aastast Pärnumaa Kutsehariduskeskus Go Green &Care projekti lõppseminar 30. 08. 2016 1 Camphill maailmas Ülemaailmselt on meie küla osa Camphilli liikumisest,

Rohkem

NELJANDA KOOSSEISU

NELJANDA KOOSSEISU SELETUSKIRI Haapsalu linna. aasta esimene lisa ja Haapsalu Linnavalitsuse poolt on koostatud linna. aasta esimese lisa projekt. Eelnõu kohaselt: Põhitegevuse tulud vähenevad summas 65 028 eurot; Põhitegevuse

Rohkem

ESRI PÄEVADE AUHIND 2014 Aasta GIS-i tegu

ESRI PÄEVADE AUHIND 2014 Aasta GIS-i tegu ESRI PÄEVADE AUHIND 2014 Aasta GIS-i tegu Esri päevade auhinna Aasta GIS-i tegu eesmärk Eesmärk: - Tunnustada organisatsiooni või ettevõtte konkreetset GIS-i projekti, algatust või tegevust viimasel aastal

Rohkem

JÄRVAMAA SPORDILIIDU ÜLDKOOSOLEKU

JÄRVAMAA SPORDILIIDU ÜLDKOOSOLEKU P R O T O K O L L Algus kell 18.00 Lõpp kell 19.30 Koosolekust võttis osa 17 klubi esindajat (nimekiri lisatud) Koosoleku juhataja: Jüri Ellram Protokollija: Piret Maaring Hääli luges Kristi Rohtla. PÄEVAKORD:

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Eesti Infosüsteemide Audiitorite Ühing registrikood:

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Eesti Infosüsteemide Audiitorite Ühing registrikood: MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2017 aruandeaasta lõpp: 31.12.2017 nimi: registrikood: 80007111 tänava/talu nimi, Mäealuse tn 2/1 maja ja korteri number: linn: Tallinn maakond: Harju maakond

Rohkem

Hinnakiri kehtiv alates Täiendava maksekonto avamine (maksekonto avamine teises valuutas) Kontohaldustasu (kuu) * rakendatakse olukorras, k

Hinnakiri kehtiv alates Täiendava maksekonto avamine (maksekonto avamine teises valuutas) Kontohaldustasu (kuu) * rakendatakse olukorras, k Hinnakiri kehtiv alates 03.07.2019 Täiendava maksekonto avamine (maksekonto avamine teises valuutas) Kontohaldustasu (kuu) * rakendatakse olukorras, kui kuus tehakse vähem kui 10 väljaminevaid makseid

Rohkem

PowerPointi esitlus

PowerPointi esitlus Ühistranspordi korraldamine alates 01.01.2018 Kirke Williamson Maanteeamet 12.10.2017 Haldusreform ja ühistranspordi korraldamine 17.12.2015 toimus esimene arutelu ühistranspordi korralduse üle Aprill

Rohkem

Aruanne 2016

Aruanne 2016 EESTI HOIURAAMATUKOGU TEGEVUSARUANNE 2016. AASTAL MÄRTS 2017 2 SISUKORD EESTI HOIURAAMATUKOGU TEGEVUSARUANNE 2016. AASTAL EESSÕNA... 3 1 ORGANISATSIOON JA JUHTIMINE... 4 STRUKTUUR... 4 NÕUKOGU... 4 TÖÖALANE

Rohkem

m24-Lisa

m24-Lisa Lisa Viimsi Vallavalitsuse 22.12.2015 määrusele nr 24 Viimsi valla 2015.aasta lisaeelarve artiklite jaotus 1. Eelarve põhitegevuse tulude jaotus tululiikide lõikes: Suurendamine Vähendamine TULU NIMETUS

Rohkem

Hinnakiri kehtiv alates Hinnakiri eraklientidele Tüüpiliste makseteenuste hinnakiri Kirjeldus C2 C3 Läbi iseteeninduse Maksekonto Maksekont

Hinnakiri kehtiv alates Hinnakiri eraklientidele Tüüpiliste makseteenuste hinnakiri Kirjeldus C2 C3 Läbi iseteeninduse Maksekonto Maksekont Hinnakiri kehtiv alates 03.07.2019 Hinnakiri eraklientidele Tüüpiliste makseteenuste hinnakiri Kirjeldus Läbi iseteeninduse Maksekonto Maksekonto avamiseks esitatud dokumentide analüüs/ Maksekonto avamine

Rohkem

Powerpointi kasutamine

Powerpointi kasutamine RMK IDA-VIRUMAA KÜLASTUSALA KÜLASTUSKORRALDUSLIKUD TÖÖD ALUTAGUSE RAHVUSPARGIS TÖÖRÜHMA KOHTUMINE Heinar Juuse 13. veebruar 2019 Iisaku Külastuskorralduse ja loodushariduse tegevusvaldkonna eesmärgiks

Rohkem

Microsoft Word - Määrus nr 7 Puhja valla aasta lisaeelarve.doc

Microsoft Word - Määrus nr 7 Puhja valla aasta lisaeelarve.doc PUHJA VALLA 2015.a LISAEELARVE Lisa 1 Puhja Vallavolikogu 1. juuli 2015 määruse nr 7 juurde KOONDEELARVE 27.02.2015 LISA- EELARVE 01.07.2015 I osa PÕHITEGEVUSE TULUD 2 143 312 49 005 2 192 317 30 Maksutulud

Rohkem

Microsoft PowerPoint - VKP_VÜFdial_J_AnnikaUettekanne_VKP_ _taiendatudMU.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - VKP_VÜFdial_J_AnnikaUettekanne_VKP_ _taiendatudMU.ppt [Compatibility Mode] Kuidas arendada kohalikke avalikke teenuseid omavalitsuste ja kodanikuühenduste koostöös? Annika Uudelepp Praxise juhatuse liige, Valitsemise ja kodanikeühiskonna programmi direktor 16.09.2009 Tallinnas

Rohkem

Rehabilitatsiooniteenuste järjekord ja esimene vaba aeg seisuga (Lg 1), päringu aeg :36:14 Lg3 - Sihtgrupp 1: Puuetega inime

Rehabilitatsiooniteenuste järjekord ja esimene vaba aeg seisuga (Lg 1), päringu aeg :36:14 Lg3 - Sihtgrupp 1: Puuetega inime Rehabilitatsiooniteenuste järjekord ja esimene vaba aeg seisuga 01.02.2017 2 (Lg 1), päringu aeg 01.02.2017 13:36:14 Lg3 - Sihtgrupp 1: Puuetega inimeste sotsiaaltoetuste seaduse 2-1 lg 2 p 1 tähenduses

Rohkem

Microsoft Word - ERY_Aastraamat_2008.doc

Microsoft Word - ERY_Aastraamat_2008.doc EESTI RAAMATUKOGUHOIDJATE ÜHING EESTI RAAMATUKOGUHOIDJATE ÜHINGU AASTARAAMAT 2008 20 Tallinn 2010 Koostanud: Ave Janu (koostaja), Linda Kask, Reet Olevsoo, Kristina Rallmann Resümeed tõlkinud: Maarika

Rohkem

Väljaandja: Põllumajandusminister Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst-terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: Redaktsiooni kehtivuse lõ

Väljaandja: Põllumajandusminister Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst-terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: Redaktsiooni kehtivuse lõ Väljaandja: Põllumajandusminister Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst-terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: 17.06.2011 Redaktsiooni kehtivuse lõpp: 17.05.2013 Avaldamismärge: RT I, 14.06.2011, 1

Rohkem

ATAP4_töökava

ATAP4_töökava Avalike teenuste arendamise programm Töökava 18.06.2019 Programmi finantseeritakse Euroopa Liidu Sotsiaalfondist ja riigieelarvest omafinantseerimiseks ettenähtud vahenditest. Korralduslik info Koht ja

Rohkem

KUUENDA KOOSSEISU MÄÄRUS Haapsalu, 22. veebruar 2013 nr 70 Haapsalu Põhikooli põhimäärus Määrus kehtestatakse kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse

KUUENDA KOOSSEISU MÄÄRUS Haapsalu, 22. veebruar 2013 nr 70 Haapsalu Põhikooli põhimäärus Määrus kehtestatakse kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse KUUENDA KOOSSEISU MÄÄRUS Haapsalu, 22. veebruar 2013 nr 70 Haapsalu Põhikooli põhimäärus Määrus kehtestatakse kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse 35 lg 2, põhikooli ja gümnaasiumiseaduse 66 lg 2 alusel.

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Mittetulundusühing Eesti Pottsepad registrikood: tän

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Mittetulundusühing Eesti Pottsepad registrikood: tän MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2017 aruandeaasta lõpp: 31.12.2017 nimi: registrikood: 80275254 tänava/talu nimi, Tähe tn 127e maja ja korteri number: linn: Tartu linn vald: Tartu linn

Rohkem

No Slide Title

No Slide Title Ülevaade vanematekogu sisendist arengukavale ja arengukava tutvustus Karmen Paul sotsiaalselt toimetulev st on lugupidav ehk väärtustab ennast ja teisi saab hakkama erinevate suhetega vastutab on koostöine

Rohkem

SINU UKS DIGITAALSESSE MAAILMA Ruuter Zyxel LTE3302 JUHEND INTERNETI ÜHENDAMISEKS

SINU UKS DIGITAALSESSE MAAILMA Ruuter Zyxel LTE3302 JUHEND INTERNETI ÜHENDAMISEKS SINU UKS DIGITAALSESSE MAAILMA Ruuter Zyxel LTE3302 JUHEND INTERNETI ÜHENDAMISEKS OLULINE TEAVE: LOE ENNE RUUTERI ÜHENDAMIST! Ruuter on sinu uks digitaalsesse maailma. Siit saavad alguse kõik Telia teenused

Rohkem

Rahvuskaaslaste programm rakendusplaan

Rahvuskaaslaste programm rakendusplaan Rahvuskaaslaste programm 214 22 RAKENDUSPLAAN aastateks 218 22 Lühendid: BHN = BaltHerNet, EAS = Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, EELK= Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Misjonikeskus, EINST = Eesti

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: VALGA MOTOKLUBI registrikood: tänava/talu nimi, Kesk

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: VALGA MOTOKLUBI registrikood: tänava/talu nimi, Kesk MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2015 aruandeaasta lõpp: 31.12.2015 nimi: registrikood: 80139404 tänava/talu nimi, Kesk 6 maja ja korteri number: alevik: Laatre alevik vald: Tõlliste vald

Rohkem

Huvitegevus

Huvitegevus PÕLTSAMAA KULTUURIKESKUS J. Kuperjanovi 1 Põltsamaa INFO: tel.: 7762270 www.kultuurikeskus.eu ja FB -s 1. TAIMESEADERING ÕPILASTELE Aeg: teisipäev 15.00 17.00, kolmapäev kell 14.00 17.00 Juhendaja: Eha

Rohkem

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm algklassilastele tr\374kk 2.doc)

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm algklassilastele tr\374kk 2.doc) ALGKLASSILAPSED 1 MINU NIMI ON MINA OLEN PRAEGU TÄNA ON 1. KÄRNERIMAJA JA LILLED KIRJUTA VÕI JOONISTA SIIA KAKS KÄRNERI TÖÖRIISTA KIRJUTA SIIA SELLE TAIME 1. TÖÖRIIST 2. TÖÖRIIST NIMI MIDA ISTUTASID MÕISTA,

Rohkem

MÄRJAMAA VALLA AASTA EELARVE II lugemine

MÄRJAMAA VALLA AASTA EELARVE II  lugemine Märjamaa Vallavalitsus Lea Laurits 17.02. Eelarve ülesehitus ja esitlusviis Märjamaa valla eelarve koostamise aluseks on: Märjamaa valla arengukava 2010-2025 Märjamaa valla eelarvestrateegia -2018 Märjamaa

Rohkem

Pärnu-Jaagupi Gümnaasium

Pärnu-Jaagupi Gümnaasium Õpetaja: Eva Palk Õppeaine: Perekonnaõpetus Tundide arv: 1 nädalatund, 35 tundi õppeaastas Õpetaja töökava Tun Peateemad dide arv 5 PEREKOND Perekonna minevik, olevik ja tulevik. Kooseluvormid. Perekonna

Rohkem

Microsoft Word - Järvamaa_KOVid_rahvastiku analüüs.doc

Microsoft Word - Järvamaa_KOVid_rahvastiku analüüs.doc Töömaterjal. Rivo Noorkõiv. Käesolev töö on koostatud Siseministeeriumi poolt osutatava kohalikeomavalitsuste ühinemist toetava konsultatsioonitöö raames. Järvamaa omavalitsuste rahvastiku arengu üldtrendid

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: RÄLBY KÜLASELTS registrikood: tänava/talu nimi, Lill

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: RÄLBY KÜLASELTS registrikood: tänava/talu nimi, Lill MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2014 aruandeaasta lõpp: 31.12.2014 nimi: registrikood: 80188897 tänava/talu nimi, Lillgordi maja ja korteri number: küla: Rälby küla vald: Vormsi vald maakond:

Rohkem

EESTI RAHVUSRAAMATUKOGU TEGEVUSARUANNE 2018 KINNITATUD Eesti Rahvusraamatukogu nõukogu 09. aprilli a otsusega nr 1-1/11

EESTI RAHVUSRAAMATUKOGU TEGEVUSARUANNE 2018 KINNITATUD Eesti Rahvusraamatukogu nõukogu 09. aprilli a otsusega nr 1-1/11 EESTI RAHVUSRAAMATUKOGU TEGEVUSARUANNE 2018 KINNITATUD Eesti Rahvusraamatukogu nõukogu 09. aprilli 2019. a otsusega nr 1-1/11 SISUKORD 1. Üldhinnang... 3 2. Eesti kirjasõna maailma... 5 3. Kogud ja e-kogud...

Rohkem

Pealkiri

Pealkiri Elanike hinnangud arstiabile 2014, peamised arengud ja edasised tegevused Tanel Ross Haigekassa juhatuse esimees Üldised järeldused elanike hinnangutest Hinnangud Eesti tervishoiusüsteemile on püsinud

Rohkem

Aruanne 2018

Aruanne 2018 EESTI HOIURAAMATUKOGU TEGEVUSARUANNE 2018. AASTAL MÄRTS 2019 2 SISUKORD EESTI HOIURAAMATUKOGU TEGEVUSARUANNE 2018. AASTAL EESSÕNA... 3 1 ORGANISATSIOON JA JUHTIMINE... 4 STRUKTUUR... 4 NÕUKOGU... 4 TÖÖALANE

Rohkem

KINNITATUD Tartu Ülikooli rektori 4. septembri a käskkirjaga nr 13 (jõustunud ) MUUDETUD Tartu Ülikooli rektori 27. novembri a k

KINNITATUD Tartu Ülikooli rektori 4. septembri a käskkirjaga nr 13 (jõustunud ) MUUDETUD Tartu Ülikooli rektori 27. novembri a k KINNITATUD Tartu Ülikooli rektori 4. septembri 2013. a käskkirjaga nr 13 (jõustunud 04.09.2013) MUUDETUD Tartu Ülikooli rektori 27. novembri 2014. a käskkirjaga nr 39 (jõustub 01.01.2015) Diplomite, residentuuri

Rohkem

MTÜ Iseseisev Elu tugikeskuste tegevused

MTÜ Iseseisev Elu tugikeskuste tegevused MTÜ Iseseisev Elu päevakeskuste tegevused 1. TARTU HEA PÄEVA KESKUS Jr k Päev Kellaaeg Tegevus Tegevuse lühikirjeldus Juhendaja 1. E-R 9:15-9:45 Tere hommikust! 2. E-N 10:00-12:00 Toidugrupp 3. E-R 13:00-14:00

Rohkem

Lääne-Harju Koostöökogu stateegia veebruar 2018 Kerli Lambing

Lääne-Harju Koostöökogu stateegia veebruar 2018 Kerli Lambing Lääne-Harju Koostöökogu stateegia 2014-2020 08. veebruar 2018 Kerli Lambing Mis see LEADER lähenemine on? Piirkonnapõhine lähenemine Altpoolt tulev algatus Avaliku ja erasektori partnerlus Uuenduslikkuse

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Maamaksu infosüsteem (MAKIS) Maksustamishind Talumistasud Andres Juss Maa-ameti kinnisvara hindamise osakonna juhataja 13.11.2018 MAKIS eesmärk Kõik omavalitsused kasutavad veebipõhist maamaksu infosüsteemi

Rohkem

Jaanuar 2014 Jaanuaris jätkusid projektitegevused uue hooga. Jaanuari keskpaigaks tuli täita õpetajate küsimustikud ja saata koordinaatorkoolile nende

Jaanuar 2014 Jaanuaris jätkusid projektitegevused uue hooga. Jaanuari keskpaigaks tuli täita õpetajate küsimustikud ja saata koordinaatorkoolile nende Jaanuar 2014 Jaanuaris jätkusid projektitegevused uue hooga. Jaanuari keskpaigaks tuli täita õpetajate küsimustikud ja saata koordinaatorkoolile nende kokkuvõte ning õpetajate keeletasemed. Rühmades tegelesime

Rohkem

Lisa 2 Kõrge õpimotivatsiooniga õpilaste väikerühmade graafik 2017/2018 õppeaastal. Rühm Õpetaja Tunni toimumise aeg IV kooliaste Eesti keel IV koolia

Lisa 2 Kõrge õpimotivatsiooniga õpilaste väikerühmade graafik 2017/2018 õppeaastal. Rühm Õpetaja Tunni toimumise aeg IV kooliaste Eesti keel IV koolia Lisa 2 Kõrge õpimotivatsiooniga õpilaste väikerühmade graafik 2017/2018 õppeaastal. Rühm Õpetaja Tunni toimumise aeg Eesti keel Matemaatika Katri Lehtsalu Anneli Morgenson N 1.t. 2. tund õpilastega K 8.t.

Rohkem

AG informaatika ainekava PK

AG informaatika ainekava PK INFORMAATIKA AINEKAVA PÕHIKOOLIS Õppe- ja kasvatuseesmärgid Põhikooli informaatikaõpetusega taotletakse, et õpilane: 1) valdab peamisi töövõtteid arvutil igapäevases õppetöös eelkõige infot otsides, töödeldes

Rohkem

Slaid 1

Slaid 1 Kronoloogia Omavalitsuspäeva otsus Arenduskeskuse asutamise kohta 14.10.2002 Järvamaa Omavalitsuste Liidu Volikogu otsus Järvamaa Arenduskeskuse asutamise kohta 14.02.2003 Järvamaa Arenduskeskusega ühineb

Rohkem

1. Eesti keele B2-taseme eksamiks ettevalmistamisele suunatud kursus Algus OÜ 2. Õppekavarühm: võõrkeeled ja -kultuurid. Õppekava õp v lju d d sa skus

1. Eesti keele B2-taseme eksamiks ettevalmistamisele suunatud kursus Algus OÜ 2. Õppekavarühm: võõrkeeled ja -kultuurid. Õppekava õp v lju d d sa skus 1 Eesti keele B2-taseme eksamiks ettevalmistamisele suunatud kursus Algus OÜ 2 Õppekavarühm: võõrkeeled ja -kultuurid Õppekava õp v lju d d sa skus e kaupa: : Kuulamine -, (uudised, intervjuud, filmid,

Rohkem

Rahvajutud: muistend Vaimse kultuuripärandi tööleht. Kirjandus Ingrid Mikk Jüri Gümnaasium 2014

Rahvajutud: muistend Vaimse kultuuripärandi tööleht. Kirjandus Ingrid Mikk Jüri Gümnaasium 2014 Rahvajutud: muistend Vaimse kultuuripärandi tööleht. Kirjandus Ingrid Mikk Jüri Gümnaasium 2014 Tunneme nimepidi oma allikasilmi ja suuremaid puid, jõekäärusid ja moreeninõlvu, mida nõudlikult mägedeks

Rohkem

TÜRI RAAMATUKOGU TEGEVUSARUANNE 2018 Põhilised tegevussuunad Raamatukogude jaoks on aasta olnud väga tegevusterohke. Juba paar aastat oleme pakkunud l

TÜRI RAAMATUKOGU TEGEVUSARUANNE 2018 Põhilised tegevussuunad Raamatukogude jaoks on aasta olnud väga tegevusterohke. Juba paar aastat oleme pakkunud l TÜRI RAAMATUKOGU TEGEVUSARUANNE 2018 Põhilised tegevussuunad Raamatukogude jaoks on aasta olnud väga tegevusterohke. Juba paar aastat oleme pakkunud lugemise kõrvale üha enam ka muud kultuurilist meelelahutust.

Rohkem

PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019

PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019 PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019 SISUKORD 1. SLAIDIESITLUS... 3 1.1. Esitlustarkvara... 3 1.2. Slaidiesitluse sisu... 3 1.3. Slaidiesitluse vormistamine... 4 1.3.1 Slaidid...

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Joogivesi Tartu regioonis nov08

Microsoft PowerPoint - Joogivesi Tartu regioonis nov08 Joogivee kvaliteedist Tartu regioonis Kea Kiidjärv, Tartu TKT juhtivinspektor Ettekande sisu Tartu regioon Tartu TKT ülesanne seoses joogiveega Ühisveevärgid arvudes Joogivee kvaliteet regioonis (2007)

Rohkem

OTSUS nr 8-4/ Tegevusloa andmine, tegevusloa kõrvaltingimuste kehtestamine ja tüüptingimuste kooskõlastamine 1. Haldusmenetluse alu

OTSUS nr 8-4/ Tegevusloa andmine, tegevusloa kõrvaltingimuste kehtestamine ja tüüptingimuste kooskõlastamine 1. Haldusmenetluse alu OTSUS 09.09.2019 nr 8-4/2019-005 Tegevusloa andmine, tegevusloa kõrvaltingimuste kehtestamine ja tüüptingimuste kooskõlastamine 1. Haldusmenetluse alustamine AS Eesti Post (edaspidi Eesti Post) omab kehtivat

Rohkem