Tallinna Tööstushariduskeskus KIRJALIKU TÖÖ VORMINDAMINE Tallinn 2011

Suurus: px
Alustada lehe näitamist:

Download "Tallinna Tööstushariduskeskus KIRJALIKU TÖÖ VORMINDAMINE Tallinn 2011"

Väljavõte

1 Tallinna Tööstushariduskeskus KIRJALIKU TÖÖ VORMINDAMINE Tallinn 2011

2 2 SISUKORD SISUKORD... 3 Sisukorrakirjete märkimine... 3 Nummerduse lisamine pealkirjadele... 3 Sisukorra loomine valmispealkirjalaadide abil... 4 Sisukorra loomine kohandatud laadide abil... 4 Sisukorra värskendamine... 5 Sisukorra kustutamine... 6 ALL- JA LÕPUMÄRKUSED... 7 All- või lõpumärkuse lisamine... 7 All- või lõpumärkuste numbrivormingu muutmine... 8 All- või lõpumärkuse kustutamine... 8 All- või lõpumärkuste nummerduse taasalustamine numbrist Allmärkuste teisendamine lõpumärkusteks ja vastupidi... 9 PEALDISED Pealdiste automaatne lisamine Pealdiste käsitsi lisamine RISTVIITED Ristviite loomine Ristviite muutmine Leheküljenumbrite ristviidete värskendamine LEHE LISAMINE JA KUSTUTAMINE Lehe lisamine Esilehe lisamine Lehe kustutamine Tühja lehe kustutamine Ühe sisulehe kustutamine Tühja lehe kustutamine dokumendi lõpust LEHEKÜLJENUMBRID Leheküljenumbrite lisamine Leheküljenumbrite vormindamine Leheküljenumbrite vormingu muutmine (nt 1, i või a) Leheküljenumbrite fondi ja suuruse muutmine Lehekülgede nummerdamise alustamine või jätkamine Lehekülgede nummerdamise alustamine mõnest muust numbrist Iga peatüki või sektsiooni lehekülgede nummerdamise alustamine ühest Peatükinumbrite lisamine leheküljenumbritele Leheküljenumbrite eemaldamine Esilehelt leheküljenumbri eemaldamine LEHEVEERISED Leheveeriste muutmine või häälestamine Vastastikuste lehekülgede veeriste seadmine Köitevaruveeriste seadmine köidetavatele dokumentidele SEKTSIOONIPIIRID Sektsioonipiiri lisamine Sektsioonipiiri eemaldamine... 28

3 3 SISUKORD Sisukord on kirjalikus töös sisalduvate pealkirjade loend. Sisukorra loomiseks tuleb valida sisukorda kaasatavate pealkirjade laadid (nt Pealkiri 1, Pealkiri 2 ja Pealkiri 3). Microsoft Office Word otsib valitud laadiga vastanduvaid pealkirju, vormindab ja taandab tekstikirjed vastavalt pealkirjalaadile ning lisab dokumendile sisukorra. Sisukorrakirjete märkimine Hõlpsaim moodus sisukorra loomiseks on kasutada sisemisi pealkirjalaade. Sisukorra saate luua ka pealkirjadele rakendatud kohandatud laadide põhjal. Kirjete märkimine sisemiste pealkirjalaadidega 1. Valige pealkiri, millele soovite rakendada pealkirjalaadi. 2. Klõpsake menüü Avaleht jaotises Laadid soovitud laadi. Kui soovitud laadi ei kuvata, klõpsake kiirlaadide galerii laiendamiseks noolenuppu. Nummerduse lisamine pealkirjadele Kui dokumendis kasutatakse pealkirjade vormindamiseks Microsoft Wordi sisemisi pealkirjalaade, saab pealkirjad automaatselt nummerdada valitud nummerdusvorminguga. Kui pealkirjade jaoks on loodud kohandatud laadid, saab ikkagi lisada pealkirjadele numbreid, linkides iga pealkirja nummerdatud vorminguga. 1. Klõpsake menüü Avaleht jaotise Lõik nupu Mitmetasemeline loend kõrval olevat noolt. 2. Klõpsake nummerdusvormingut, mis sisaldab teksti Pealkiri 1, Pealkiri 2, Pealkiri 3.

4 4 Sisukorra loomine valmispealkirjalaadide abil Kasutage seda toimingut dokumendi puhul, milles on kasutatud pealkirjalaade. 1. Klõpsake kohta, kuhu soovite sisukorra lisada. 2. Klõpsake menüü Viited jaotise Sisukord nuppu Sisukord ning klõpsake seejärel soovitud sisukorralaadi. Lisasuvandite kuvamiseks klõpsake dialoogiboksi Sisukord avamiseks käsku Lisa sisukord. Sisukorra loomine kohandatud laadide abil Kasutage seda toimingut, kui olete pealkirjadele juba rakendanud kohandatud laadid. Saate valida laadisätteid, mida Word peaks sisukorra loomisel kasutama. 1. Klõpsake kohta, kuhu soovite sisukorra lisada. 2. Klõpsake menüü Viited jaotise Sisukord nuppu Sisukord ning klõpsake seejärel käsku Lisa sisukord. 3. Klõpsake nuppu Suvandid. 4. Otsige jaotisest Saadaolevad laadid dokumendi pealkirjadele rakendatud laadid.

5 5 5. Tippige väljale Sisukorratase number, mis tähistab vastava pealkirjalaadi taset. Kui soovite kasutada ainult kohandatud laade, kustutage valmislaadide (nt Pealkiri 1) sisukorratasemete numbrid. 6. Klõpsake nuppu OK. 7. Valige muud soovitud sisukorrasuvandid. 8. Klõpsake nuppu OK. Sisukorra värskendamine Kui lisasite või eemaldasite dokumendi pealkirju või muid sisukorrakirjeid, saate sisukorda kiiresti uuendada. 1. Klõpsake menüü Viited jaotise Sisukord nuppu Värskenda tabel. 2. Märkige raadionupp Värskenda ainult leheküljenumbrid või Värskenda terve tabel.

6 6 Sisukorra kustutamine 1. Klõpsake menüü Viited jaotises Sisukord nuppu Sisukord. 2. Klõpsake käsku Eemalda sisukord.

7 7 ALL- JA LÕPUMÄRKUSED All- ja lõpumärkusi kasutatakse prinditud dokumentides dokumendi teksti selgitamiseks, kommenteerimiseks või viidete lisamiseks. Allmärkusi võib kasutada üksikasjalike kommentaaride ja lõpumärkusi allikaviidete esitamiseks. All- või lõpumärkus koosneb kahest lingitud osast märkuse viitemärgist ja vastava märkuse tekstist. All- või lõpumärkuse lisamine Kui olete määranud nummerdusskeemi, nummerdab Microsoft Office Word all- ja lõpumärkused automaatselt. Võite kasutada kogu dokumendis üht nummerdusskeemi või dokumendi iga sektsiooni puhul erinevat skeemi. Automaatselt nummerdatud märkuste lisamisel, kustutamisel või teisaldamisel nummerdab Word all- ja lõpumärkuste viitemärgid ümber. Vaikimisi paigutab Microsoft Word allmärkused vastava lehekülje lõppu ja lõpumärkused dokumendi lõppu. 1. Klõpsake küljendivaates kohta, kuhu soovite lisada märkuse viitemärgi. 2. Klõpsake menüü Viited jaotise Allmärkused nuppu Lisa allmärkus või Lisa lõpumärkus. 3. Word lisab märkuse numbri ja paigutab järjepunkti märkuse numbri kõrvale. 4. Tippige märkuse tekst. Kui vaatate prinditavat dokumenti ekraanil, siis võib märkusi näha, kui hoiate hiirekursorit dokumendis märkuse viitemärgil. Märkuse tekst kuvatakse viitemärgi kohale. Järgmise allmärkuse lisamiseks klõpsake klahvikombinatsiooni CTRL+ALT+F, järgmise lõpumärkuse lisamiseks CTRL+ALT+D.

8 8 All- või lõpumärkuste numbrivormingu muutmine 1. Asetage järjepunkt sektsiooni, milles soovite muuta all- või lõpumärkuste vormingut. Kui dokument pole sektsioonideks jaotatud, asetage järjepunkt dokumendi suvalisse kohta. 2. Klõpsake menüü Viited dialoogiboksi käivitit Allmärkus ja lõpumärkus. 3. Klõpsake raadionuppu Allmärkused või Lõpumärkused. 4. Klõpsake väljal Numbrivorming soovitud suvandit. 5. Klõpsake nuppu Rakenda. All- või lõpumärkuse kustutamine Märkuse kustutamiseks töötage märkuse viitemärgiga dokumendiaknas, mitte tekstiga märkmepaanil. Valige dokumendis kustutatava all- või lõpumärkuse viitemärk ja seejärel vajutage kustutusklahvi DELETE. All- või lõpumärkuste nummerduse taasalustamine numbrist 1 Allmärkuste nummerdust võite taasalustada igal leheküljel või igas sektsioonis. Lõpumärkuste nummerdust võite taasalustada igas sektsioonis. 1. Klõpsake menüü Viited jaotise Allmärkused dialoogiboksi käivitit Allmärkused. 2. Klõpsake väljal Alguskoht numbrit Väljal Nummerdus klõpsake väärtust Alusta igas sektsioonis uuesti või Alusta igal leheküljel uuesti. 4. Klõpsake nuppu Rakenda.

9 9 Allmärkuste teisendamine lõpumärkusteks ja vastupidi Pärast allmärkuste lisamist dokumenti saate need muuta lõpumärkusteks ja vastupidi. Kõigi märkuste teisendamine all- või lõpumärkusteks 1. Klõpsake menüü Viited dialoogiboksi käivitit Allmärkus ja lõpumärkus. 2. Klõpsake nuppu Teisenda. 3. Klõpsake soovitud suvandit ja seejärel nuppu OK. 4. Klõpsake nuppu Sule.

10 10 PEALDISED Pealdis on nummerdatud silt, näiteks "Joonis 1", mille joonisele, võrrandile või muule üksusele. saate lisada tabelile, Võite lasta Wordil tabelite, jooniste või muude üksuste lisamisel dokumenti lisada automaatselt pealdised. Kui need üksused on dokumenti juba lisatud, siis võite pealdised lisada käsitsi. Pealdisesilti ja numbrivormingut saab erinevat tüüpi elementide puhul varieerida (nt "Tabel II" ja "Valem 1-A") või muuta ühe või mitme pealdise silti (nt muuta pealdis "Tabel 6" pealdiseks "Joonis 6"). Samuti võite luua uue pealdisesildi, näiteks "Foto". Pealdisi hiljem lisades, kustutades või teisaldades saab kõik pealdisenumbrid kerge vaevaga korraga värskendada. Pealdiste automaatne lisamine Pealdiste automaatne lisamine tabelite, illustratsioonide, võrrandite või muude objektide lisamisel. 1. Klõpsake menüü Viited jaotise Pealdised nuppu Lisa pealdis. 2. Klõpsake nuppu Automaatpealdis. 3. Märkige loendis Lisa pealdis, kui sisestatakse, millele soovitakse Microsoft Wordis lisada pealdised.

11 11 4. Valige mõni loendis Kasuta silti olev silt. 5. Kui loend ei paku õiget silti, klõpsake käsku Uus silt, trükkige uus silt boksi Silt ja seejärel klõpsake nuppu OK. 6. Valige muud soovitud suvandid. 7. Klõpsake nuppu OK. 8. Lisage oma dokumenti objekt. Word lisab sobiva pealdise ja järjenumbri automaatselt alati, kui lisatakse üks Kasuta silti valitud objektidest. Kui soovite pealdisele lisada veel teksti, klõpsake pealdise järel ja sisestage soovitud tekst. Pealdiste käsitsi lisamine Pealdiste käsitsi lisamine olemasolevale tabelile, illustratsioonile, võrrandile või muule objektile. 1. Valige üksus, millele soovite pealdist lisada. 2. Klõpsake menüü Viited jaotise Pealdised nuppu Lisa pealdis. 3. Valige loendis Silt objekti kõige paremini kirjeldav silt (nt joonis).

12 12 4. Kui loendis ei pakuta õiget silti, klõpsake käsku Uus silt, trükkige boksi Silt uus pealdis ja klõpsake nuppu OK. Microsoft Word lisab pealdised tekstina, kuid pealdise järjenumbri väljana.

13 13 RISTVIITED Ristviide viitab üksusele, mis asub dokumendis mõnes muus kohas näiteks "Vt Joonis 1." Ristviiteid saab luua pealkirjadele, allmärkustele, lõpumärkustele, järjehoidjatele, joonistele, tabelitele, võrranditele ja nummerdatud lõikudele. Seda, millele ristviide viitab, võib pärast viite loomist muuta. Näiteks võib muuta viiteüksuse leheküljenumbrist lõigunumbriks. Ristviite loomine Ristviidet saab luua ainult viitega samas dokumendis asuvale üksusele. Ristviite loomiseks mõnes muus dokumendis asuvale üksusele peab esmalt ühendama dokumendid põhidokumendiks. Üksus, millele ristviide luuakse (nt pealkiri või järjehoidja), peab juba olemas olema. Tippige dokumenti tutvustav tekst, millega ristviide algab. Näiteks tippige (vt ). Jätke sisestuskursor sisestatud tekstist paremale. Antud näite puhul jätke sisestuskursor parema sulu ette. Klõpsake menüü Viide jaotise Pealdised nuppu Ristviide. Klõpsake loendiboksis Viite tüüp viidatava üksuse tüüpi (nt Joonis).

14 14 Klõpsake loendiboksis Lisatav viide teavet, mida soovite lasta dokumenti lisada (nt Ainult silt ja number). Klõpsake loendiboksis Millisele pealdisele, millele soovite viidata. Et võimaldada kasutajatel hüpata viidatud üksusele, märkige ruut Lisa hüperlingina. Kui ruut Kaasa viite suund on saadaval, võite selle märkida, et lisada teave viidatud üksuse suhtelise asukoha kohta. Klõpsake nuppu Lisa. Klõpsake nuppu Sule. Ristviited lisatakse väljadena. Kui ristviide näeb välja nagu {REF _Ref \* MERGEFORMAT}, on Microsoft Word kuvanud väljatulemite asemel väljakoodid. Väljatulemite nägemiseks vajutada klahvikombinatsiooni ALT+F9 või paremklõpsata väljakoodi ja seejärel klõpsake otseteemenüü käsku Lülita väljakoodid sisse/välja.

15 15 Ristviite muutmine Valige dokumendis ristviide (vt Joonis 1). Ärge valige sissejuhatavat teksti (nt "Lisateabe saamiseks vt "). Klõpsake menüü Viide jaotise Pealdied nuppu Ristviide. Klõpsake boksis Viite tüüp uut üksust, millele soovite viidata. Klõpsake nuppu Lisa. Klõpsake nuppu Sule. Kui soovite muuta ristviite sissejuhatavat teksti, redigeerige seda teksti dokumendis. Leheküljenumbrite ristviidete värskendamine Kasutage seda toimingut ristviite teisaldamisel ühelt leheküljelt teisele. Valige värskendatav ristviide või ristviited. Tehke ühte järgmistest: o Kindla ristviite värskendamiseks valige see. o Kõigi ristviidete värskendamiseks valige terve dokument. Paremklõpsake valikut ja seejärel klõpsake otseteemenüü käsku Värskenda väli. Samuti võite ristviiteid värskendada, valides kindla ristviite või terve dokumendi ja seejärel vajutades klahvi F9.

16 16 LEHE LISAMINE JA KUSTUTAMINE Teksti või piltide sisestamisel lehele lisab Microsoft Word automaatse leheküljepiiri ja alustab uut lehte. Soovi korral saate igal ajal dokumendile lisada uue valmispaigutusega tühja lehe, klõpsates menüü Lisa jaotises Lehed nuppu Tühi leht. Samuti saate kustutada soovimatud lehed, kustutades dokumendist leheküljepiirid. Lehe lisamine 1. Klõpsake dokumendis kohta, kuhu soovite lehe lisada. Leht lisatakse kohe kursori asukoha ette. 2. Klõpsake menüü Lisa jaotise Lehed nuppu Tühi leht. Esilehe lisamine Rakenduses Office Word 2007 on saadaval lai valik valmiskujundusega esilehti. Saate valida soovitud esilehe ja asendada näidisteksti oma tekstiga. Esileht lisatakse alati dokumendi algusesse sõltumata sellest, kus kursor dokumendis asub. 1. Klõpsake menüü Lisa jaotise Lehed nuppu Esileht. 2. Kõpsake suvanditegaleriis soovitud esilehepaigutust. Kui olete esilehe lisanud, saate näidisteksti asendada oma tekstiga. Kui lisate dokumenti veel ühe esilehe, asendab see varem lisatud esilehe. Kui olete esilehe loonud Wordi mõnes varasemas versioonis, ei saa seda esilehte versiooni Office Word 2007 galeriis leiduva kujundusega asendada. Esilehe kustutamiseks klõpsake menüü Lisa jaotises Lehed nuppu Esileht ja seejärel käsku Eemalda praegune esileht.

17 17 Lehe kustutamine Tühja lehe (sh dokumendi lõpus oleva tühja lehe) kustutamiseks Wordi dokumendis kustutage leheküljepiirid. Samuti saate kaks lehte ühendada, kustutades nendevahelise leheküljepiiri. Tühja lehe kustutamine Veenduge, et mustandvaade oleks aktiveeritud. Klõpsake menüü Vaade olekuribal nuppu Mustand. Kui mitteprinditavad märgid (nt lõigumärgid ( )) ei ole nähtaval, klõpsake menüü Avaleht jaotises Lõik nuppu Kuva/peida. Tühja lehe kustutamiseks valige lehe lõpus leheküljepiir ja vajutage kustutusklahvi DELETE. Ühe sisulehe kustutamine Saate valida ja kustutada dokumendi mis tahes sisulehe. 1. Asetage kursor sisulehe mis tahes kohta. 2. Klõpsake menüü Avaleht jaotises Redigeerimine nupu Otsi kõrval asuvat noolt ja seejärel käsku Mine. 3. Tippige \lehekülg ja klõpsake seejärel nuppu Mine. 4. Valitakse määratud lehe sisu.

18 18 5. Klõpsake nuppu Sule ja vajutage seejärel kustutusklahvi DELETE. Tühja lehe kustutamine dokumendi lõpust Veenduge, et mustandvaade oleks aktiveeritud. Klõpsake menüü Vaade olekuribal nuppu Mustand. Kui mitteprinditavad märgid (nt lõigumärgid ( )) ei ole nähtaval, klõpsake menüü Avaleht jaotises Lõik nuppu Kuva/peida. Tühja lehe kustutamiseks dokumendi lõpust valige dokumendi lõpus olev leheküljepiir või mis tahes lõigumärk ( ) ja vajutage kustutusklahvi DELETE.

19 19 LEHEKÜLJENUMBRID Leheküljenumbrite lisamine 1. Klõpsake menüü Lisa jaotise Päis ja jalus nuppu Leheküljenumber. 2. Klõpsake käsku Lehe algus, Lehe lõpp või Lehe veerised sõltuvalt sellest, kuhu soovite dokumendis leheküljenumbrid lisada. 3. Valige kujunduste galeriist soovitud leheküljenumbri kujundus. 4. Galerii sisaldab ka suvandeid Leht X/Y.

20 20 Leheküljenumbrite vormindamine Pärast leheküljenumbrite lisamist saate neid muuta samamoodi kui päiste või jaluste teksti. Saate muuta nii leheküljenumbrite vormingut, fonti kui ka suurust. Leheküljenumbrite vormingu muutmine (nt 1, i või a) 1. Topeltklõpsake dokumendi mõne lehekülje päist või jalust. 2. Klõpsake menüü Päise ja jaluse tööriistad menüü Kujundus jaotise Päis ja jalus nuppu Leheküljenumber ning seejärel käsku Vorminda leheküljenumbrid. 3. Klõpsake väljal Numbrivorming numbrilaadi ja seejärel nuppu OK. Leheküljenumbrite fondi ja suuruse muutmine 1. Topeltklõpsake dokumendi mõne lehekülje päist, jalust või veerist. 2. Valige leheküljenumber. 3. Tehke valitud leheküljenumbri kohal kuvataval minitööriistaribal ühte järgmistest. o Fondi muutmiseks klõpsake väljal fondi nimi. o Fondi suurendamiseks või vähendamiseks tehke ühte järgmistest. Teksti suurendamiseks klõpsake nuppu Suurenda fonti. Samuti võite vajutada klahvikombinatsiooni CTRL+SHIFT+>. Teksti vähendamiseks klõpsake nuppu Vähenda fonti või vajutage klahvikombinatsiooni CTRL+SHIFT+<. Fondisuurust saate määrata ka menüü Avaleht jaotises Font. Lehekülgede nummerdamise alustamine või jätkamine Lehekülgede nummerdamise alustamine mõnest muust numbrist Näiteks kui lisate leheküljenumbritega dokumendile esilehe, antakse teise lehe numbriks automaatselt 2. Kui soovite, et dokument algaks 1. leheküljega, tehke järgmist. 1. Klõpsake dokumendis mis tahes kohas. 2. Klõpsake menüü Lisa jaotise Päis ja jalus nuppu Leheküljenumber.

21 21 3. Klõpsake käsku Vorminda leheküljenumbreid. 4. Sisestage väljale Alusta numbrist soovitud number. 5. Klõpsake nuppu OK. Kui dokumendil on esileht ja te soovite, et dokumendi esimese lehekülje numbriks häälestada 1, tippige väljale Alusta numbrist väärtus 0. Iga peatüki või sektsiooni lehekülgede nummerdamise alustamine ühest Näiteks saate sisukorra nummerdada leheküljenumbritega i iv ja ülejäänud dokumendi leheküljed numbritega Kui dokument koosneb mitmest peatükist, saate iga uue peatüki puhul alustada lehekülgede nummerdamist ühest. 1. Klõpsake sektsiooni, millest alates soovite lehekülgede nummerdamist uuesti ühest alustada (peab olema lisatud sektsioonipiir). 2. Klõpsake menüü Lisa jaotise Päis ja jalus nuppu Leheküljenumber. 3. Klõpsake käsku Vorminda leheküljenumbreid. 4. Sisestage väljale Alusta numbrist väärtus Klõpsake nuppu OK. Peatükinumbrite lisamine leheküljenumbritele Peatükinumbrite lisamiseks leheküljenumbritele peavad pealkirjad olema vormindatud pealkirjalaadidega. Dokument jaotage sektsioonideks. 1. Klõpsake menüü Lisa jaotise Päis ja jalus nuppu Leheküljenumber. 2. Klõpsake käsku Vorminda leheküljenumbreid. 3. Märkige väli Kaasa peatüki number. 4. Klõpsake loendiboksis Peatükk algab laadiga peatükkide pealkirjadele rakendatud pealkirjalaadi. 5. Klõpsake loendiboksis Kasuta eraldajat märki, millega soovite eraldada peatükinumbri leheküljenumbrist. 6. Klõpsake nuppu OK.

22 22 Leheküljenumbrite eemaldamine Kui klõpsate käsku Eemalda leheküljenumbrid või eemaldate dokumendist käsitsi ühe leheküljenumbri, eemaldab või kustutab Microsoft Office Word 2007 kõik leheküljenumbrid automaatselt. 1. Klõpsake menüü Lisa jaotise Päis ja jalus nuppu Leheküljenumber. 2. Klõpsake käsku Eemalda leheküljenumbrid. Kui lõite esilehekülje või paaritute ja paarislehekülgede puhul erinevad päised või jalused või dokumendis on linkimata sektsioone, veenduge, et eemaldate iga erineva päise või jaluse leheküljenumbrid. Esilehelt leheküljenumbri eemaldamine Mõnikord on vaja dokumendi esilehelt eemaldada leheküljenumber. Näiteks tiitellehele või esikaanele tavaliselt leheküljenumbrit ei panda. Kujunduste galeriist eelkujundatud esi- või tiitellehe lisamisel nummerdatud lehtedega dokumendile lisatakse esi- või tiitelleht leheküljenumbriga 1, järgmise lehe number on 2 jne. Toiming rakendub dokumendile, millele pole lisatud esilehte esilehtede galeriist. 1. Klõpsake dokumendis mis tahes kohas. 2. Klõpsake menüü Küljendus jaotise Lehe häälestus dialoogiboksikäivitit ning seejärel vahekaarti Paigutus.

23 23 3. Märkige jaotises Päised ja jalused ruut Erinev esilehekülg ja klõpsake nuppu OK. Ruudu Erinev esilehekülg tühjendamisel kuvatakse esilehekülje number uuesti.

24 24 LEHEVEERISED Leheveeriste muutmine või häälestamine 1. Klõpsake menüü Küljendus jaotise Lehe häälestus nuppu Veerised. 2. Klõpsake soovitud veerisetüüpi. Kõige levinuma veeriselaiuse häälestamiseks klõpsake käsku Tavaline. Soovitud veerisetüübi klõpsamisel muudetakse kogu dokument vastavalt valitud veerisetüübile automaatselt. 3. Saate veerisesätted ka ise määrata. Klõpsake nuppu Veerised ja seejärel käsku Kohandatud veerised ning sisestage väljadele Üleval, All, Vasakul ja Paremal veeriste uued väärtused.

25 25 Vaikeveeriste muutmiseks klõpsake pärast uue veerise valimist nuppu Veerised ja klõpsake käsku Kohandatud veerised. Klõpsake dialoogiboksis Lehe häälestus nuppu Vaikesätted ja seejärel nuppu Jah. Uued vaikesätted salvestatakse mallis, millel dokument põhineb. Edaspidi kasutab iga uus samal mallil põhinev dokument automaatselt samu vaikesätteid. Kui soovite muuta dokumendiosa veeriseid, valige tekst ja häälestage veerised, sisestades dialoogiboksis Lehe häälestus uued väärtused. Klõpsake väljal Rakenduskoht väärtust Valitud tekst. Microsoft Word lisab uute veerisesätetega teksti ette ja järele automaatselt sektsioonipiirid. Kui dokument on juba sektsioonideks jaotatud, võite klõpsata mõnda sektsiooni või valida mitu sektsiooni ja seejärel muuta veerised. Vastastikuste lehekülgede veeriste seadmine Peegelveeriste valimisel on vasakpoolse lehe veerised parempoolse lehe peegelpildiks (st mõlema lehe siseveerised on ühelaiused, samuti välisveerised). 1. Klõpsake menüü Küljendus jaotise Lehe häälestus nuppu Veerised. 2. Klõpsake käsku Peegelpilt. 3. Veeriste laiuse muutmiseks klõpsake nuppu Veerised ja seejärel käsku Kohandatud veerised ning sisestage väljadele Seespool ja Väljaspool soovitud laiused.

26 26 Köitevaruveeriste seadmine köidetavatele dokumentidele Köitevaruveerise säte lisab köidetava dokumendi külje- või ülaveerisele lisaruumi. Köitevaruveeris tagab, et tekst ei jääks köitmisel varju. 1. Klõpsake menüü Küljendus jaotise Lehe häälestus nuppu Veerised. 2. Klõpsake käsku Kohandatud veerised. 3. Klõpsake loendis Mitu lehekülge väärtust Tavaline. 4. Sisestage väljale Köitevaru köitevaruveerise laius. 5. Klõpsake väljal Köitevaru asukoht väärtust Vasakul või Üleval. Väli Köitevaru asukoht ei ole saadaval, kui kasutate suvandit Peegelveerised, 2 lehekülge lehel või Raamatupaigutus. Nende suvandite puhul määratletakse köitevaru asukoht automaatselt.

27 27 SEKTSIOONIPIIRID Sektsioonipiire saate kasutada lehe või lehtede paigutuse või vormingu muutmiseks dokumendis. Näiteks saate küljendada osa üheveerulisest lehest kahe veeruna. Saate eraldada oma dokumendi peatükid nii, et iga peatüki lehed nummerdatakse alates ühest. Saate ka luua dokumendi sektsioonidele erinevaid päiseid või jaluseid. Sektsioonipiir on märk, mis lisatakse sektsiooni lõpu tähistamiseks. Sektsioonipiir talletab sektsiooni vorminguelemendid (nt veerised, lehekülje suuna, päised ja jalused ning leheküljenumbrite järjestuse). Sektsioonipiir reguleerib sellele eelneva teksti sektsioonivormingut. Sektsioonipiiri kustutamisel kustutatakse ka piirile eelneva teksti sektsioonivorming. See tekst saab järgmise sektsiooni osaks ja omandab selle vormingu. Teie dokumendi viimase osa vormingut reguleerivat sektsioonipiiri ei kuvata dokumendi osana. Dokumendivormingu muutmiseks klõpsake dokumendi viimast lõiku. Käsuga Järgmine lehekülg lisatakse sektsioonipiir ja alustatakse uut sektsiooni järgmiselt lehelt. Seda tüüpi sektsioonipiire on dokumendis hea kasutada uute peatükkide alustamiseks. Käsuga Pidev lisatakse sektsioonipiir ja alustatakse uut sektsiooni samalt lehelt. Pidevast sektsioonipiirist on kasu vormindusmuudatuste rakendamisel (nt veergude arvu muutmisel). Käsuga Paarisleht või Paaritu leht lisatakse sektsioonipiir ja alustatakse uut sektsiooni vastavalt kas järgmiselt paaris- või paaritult lehelt. Kui soovite, et dokumendi peatükid algaksid alati kas paaritult või paarislehelt, kasutage sektsioonipiirisuvandit Paaritu leht või Paarisleht. Sektsioonipiiri lisamine 1. Klõpsake kohata, kus soovite vormingut muuta. Saate valida osa dokumendist, mille ümber soovite paigutada sektsioonipiirid. 2. Klõpsake menüü Küljendus jaotise Lehe häälestus nuppu Piirid. 3. Klõpsake jaotises Jaotisepiirid piiritüüpi, mis sobib soovitud vormindusmuudatusega.

28 28 Sektsioonipiiri eemaldamine Sektsioonipiiri tähistava topeltpunktiirjoone kuvamiseks veenduge, et mustandvaade oleks aktiveeritud. 1. Valige kustutatav sektsioonipiir. 2. Vajutage kustutusklahvi Delete.

Doktoritöö malli kasutamise juhend koos Wordi selgitustega Sisukord Sissejuhatus see on numbrita esimese taseme pealkiri Doktoritöö malli kasut

Doktoritöö malli kasutamise juhend koos Wordi selgitustega Sisukord Sissejuhatus see on numbrita esimese taseme pealkiri Doktoritöö malli kasut Doktoritöö malli kasutamise juhend koos Wordi selgitustega Sisukord Sissejuhatus see on numbrita esimese taseme pealkiri... 2 1 Doktoritöö malli kasutamise selgitus peatükkide kaupa... 3 1.1 Tiitellehed...

Rohkem

MS Word Sisukord Uue dokumendi loomine... 2 Dokumendi salvestamine... 3 Faili nimi... 4 Teksti sisestamine... 6 Klaviatuuril mitteleiduvat sümbolite l

MS Word Sisukord Uue dokumendi loomine... 2 Dokumendi salvestamine... 3 Faili nimi... 4 Teksti sisestamine... 6 Klaviatuuril mitteleiduvat sümbolite l MS Word Sisukord Uue dokumendi loomine... 2 Dokumendi salvestamine... 3 Faili nimi... 4 Teksti sisestamine... 6 Klaviatuuril mitteleiduvat sümbolite lisamine... 6 Uue dokumendi loomine Dokumendi salvestamine

Rohkem

ArcGIS Online Konto loomine Veebikaardi loomine Rakenduste tegemine - esitlus

ArcGIS Online Konto loomine Veebikaardi loomine Rakenduste tegemine - esitlus PILVI TAUER Tallinna Tehnikagümnaasium ArcGIS Online 1.Konto loomine 2.Veebikaardi loomine 3.Rakenduste tegemine - esitlus Avaliku konto loomine Ava ArcGIS Online keskkond http://www.arcgis.com/ ning logi

Rohkem

Microsoft Word - TallinnLV_lihtsustatud_manual_asutuse_juhataja_ doc

Microsoft Word - TallinnLV_lihtsustatud_manual_asutuse_juhataja_ doc Tallinna Linnavalitsuse sõnumisaatja kasutusjuhend asutuse juhatajale Sisukord 1. Süsteemi sisenemine...2 2. Parooli lisamine ja vahetamine...2 3. Ametnike lisamine ametiasutuse juurde...2 4. Saatjanimede

Rohkem

KOOLITUSTE HALDAMINE E-TÖÖTUKASSA KASUTAJAJUHEND 1

KOOLITUSTE HALDAMINE E-TÖÖTUKASSA KASUTAJAJUHEND 1 KOOLITUSTE HALDAMINE E-TÖÖTUKASSA KASUTAJAJUHEND 1 Sisukord E-TÖÖTUKASSASSE SISSE LOGIMINE JA MINU KOOLITUSED AVALEHT... 2 UUE KOOLITUSE LISAMINE... 5 MÄÄRAMATA TOIMUMISAJAGA KOOLITUSED... 9 REGISTREERIMISTEATE

Rohkem

GRUPI-SMS Veebirakenduse kasutamise juhend Rakendus Elisa grupi-smsi rakendus Väljaandja Elisa Eesti AS Juhendi koostamise kuupäev Versioon

GRUPI-SMS Veebirakenduse kasutamise juhend Rakendus Elisa grupi-smsi rakendus Väljaandja Elisa Eesti AS Juhendi koostamise kuupäev Versioon GRUPI-SMS Veebirakenduse kasutamise juhend Rakendus Elisa grupi-smsi rakendus Väljaandja Elisa Eesti AS Juhendi koostamise kuupäev 05.02.2018 Versiooni kuupäev 30.01.2018 1 SISUKORD 1. ÜLEVAADE... 3 1.1

Rohkem

FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND

FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND SISUKORD 1. Kuidas saan Freseniuse õppekeskuksesse? 03 2. Kuidas sisse logida? 04 3. Mida teha, kui ma ei mäleta oma parooli? 05 4. Mida leian kodulehelt pärast sisselogimist?

Rohkem

Microsoft Word - Toetuste veebikaardi juhend

Microsoft Word - Toetuste veebikaardi juhend Toetuste veebikaardi juhend Toetuste veebikaardi ülesehitus Joonis 1 Toetuste veebikaardi vaade Toetuste veebikaardi vaade jaguneb tinglikult kaheks: 1) Statistika valikute osa 2) Kaardiaken Statistika

Rohkem

Microsoft Word - EHR.docx

Microsoft Word - EHR.docx earvekeskus E-ARVE TELLIMUSTE JUHEND 1 Sisukord E-arvete tellimused... 3 Klientide tellimused... 3 E-arve tellimuse lisamine... 3 E-arve tellimuse muutmine... 9 Minu tellimused... 10 Minu tellimuse sisestamine...

Rohkem

G aiasoft Programmi VERP ja Omniva Arvekeskuse liidese häälestamine ja arvete saatmine-lugemine VERP 6.3 ja VERP 6.3E Versioon ja hilisemad K

G aiasoft Programmi VERP ja Omniva Arvekeskuse liidese häälestamine ja arvete saatmine-lugemine VERP 6.3 ja VERP 6.3E Versioon ja hilisemad K Programmi VERP ja Omniva Arvekeskuse liidese häälestamine ja arvete saatmine-lugemine VERP 6.3 ja VERP 6.3E Versioon 6.3.1.51 ja hilisemad Kasutaja juhend 2016 Sisukord 1. Sissejuhatus...3 2. Liidese häälestus...3

Rohkem

Microsoft Word - HOTSEC kasutusjuhend v1.900.docx

Microsoft Word - HOTSEC kasutusjuhend v1.900.docx HOTSEC Tarkvara kasutusjuhend v. 1.9 1 Sisukord Käivitamine:... 3 Programmi kasutamine... 4 Kasutajate lisamine ja eemaldamine:... 6 Jooksev logi:... 9 Häired:... 9 2 HOTSEC põhioperatsioonide kirjeldus

Rohkem

Excel Valemite koostamine (HARJUTUS 3) Selles peatükis vaatame millistest osadest koosnevad valemid ning kuidas panna need Excelis kirja nii, et

Excel Valemite koostamine (HARJUTUS 3) Selles peatükis vaatame millistest osadest koosnevad valemid ning kuidas panna need Excelis kirja nii, et Excel2016 - Valemite koostamine (HARJUTUS 3) Selles peatükis vaatame millistest osadest koosnevad valemid ning kuidas panna need Excelis kirja nii, et programm suudaks anda tulemusi. Mõisted VALEM - s.o

Rohkem

Control no:

Control no: Smart Access Driftsprocedure A. Eeltingimused... 2 1. Nutitelefoni ühilduvus... 2 2. Kaabli valik... 2 a. Apple devices (Apple'i seadmed) (iphone 4/4S)... 2 b. Apple devices (Apple'i seadmed) (iphone 5/5c/5s)...

Rohkem

Tartu Kutsehariduskeskus Teksti sisestamine Suurem osa andmetest saab sisestatud klaviatuuril leiduvate sümbolite abil - tähed, numbrid, kirjavahemärg

Tartu Kutsehariduskeskus Teksti sisestamine Suurem osa andmetest saab sisestatud klaviatuuril leiduvate sümbolite abil - tähed, numbrid, kirjavahemärg Teksti sisestamine Suurem osa andmetest saab sisestatud klaviatuuril leiduvate sümbolite abil - tähed, numbrid, kirjavahemärgid jne. Suurte tähtede sisestamiseks hoia all Shift-klahvi. Kolmandate märkide

Rohkem

Leheküljenumbrite lisamine

Leheküljenumbrite lisamine PIRITA MAJANDUSGÜMNAASIUM ÕPILASUURIMUSE JA PRAKTILISE TÖÖ VORMISTAMINE ARVUTIL (MS Word 2013 baasil) Õppematerjal Tallinn 2018 SISUKORD 1. MICROSOFT OFFICE WORD 2013 TÖÖKESKKOND JA TÖÖAKEN... 3 2. LEHEKÜLJE

Rohkem

KASUTUSJUHEND

KASUTUSJUHEND KASUTUSJUHEND Sissejuhatus Kui valvesüsteem on valvessepanekuks valmis ning puuduvad rikke- ning häireteated, kuvatakse sõrmistiku displeil kellaaeg, kuupäev ning tekst Enter Your Code sisestage kood Peale

Rohkem

Juhend nutiterminali seadistamiseks ja kaardimaksete vastuvõtmiseks Ingenico Link/2500 ja icmp

Juhend nutiterminali seadistamiseks ja kaardimaksete vastuvõtmiseks Ingenico Link/2500 ja icmp Juhend nutiterminali seadistamiseks ja kaardimaksete vastuvõtmiseks Ingenico Link/2500 ja icmp Terminali seadistamine Lülita telefonis või tahvelarvutis (edaspidi telefonis) sisse Bluetooth. (1) 1 1 Mudel

Rohkem

Kom igang med Scratch

Kom igang med Scratch Alustame algusest Getting Started versioon 1.4 SCRATCH on uus programmeerimiskeel, mis lubab sul endal luua interaktiivseid annimatsioone, lugusid, mänge, muusikat, taieseid jm Scratch'i saab kasutada

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Lühijuhend Turvaline juurdepääs, ühiskasutus ja salvestusruum failide jaoks. Rohkem võimalusi olenemata sellest, kus te asute! Logige oma Office 365 tellimusse sisse ja valige rakendusekäiviti kaudu SharePoint.

Rohkem

KOTKAS AVE kasutajakeskne juhend Loomise Muutmise kuupäev: kuupäev: Versioon: 2.0 Klient: Keskkonnaministeeriumi Infotehno

KOTKAS AVE kasutajakeskne juhend Loomise Muutmise kuupäev: kuupäev: Versioon: 2.0 Klient: Keskkonnaministeeriumi Infotehno Loomise 22.09.2015 Muutmise 10.10.2018 kuupäev: kuupäev: Versioon: 2.0 Klient: Keskkonnaministeeriumi Infotehnoloogiakeskus Projekt: Keskkonnaotsuste terviklik autonoomne süsteem (KOTKAS) Dokument: AVE

Rohkem

Õppematerjalide esitamine Moodle is (alustajatele) seminar sarjas Lõunatund e-õppega 12. septembril 2017 õppedisainerid Ly Sõõrd (LT valdkond) ja Dian

Õppematerjalide esitamine Moodle is (alustajatele) seminar sarjas Lõunatund e-õppega 12. septembril 2017 õppedisainerid Ly Sõõrd (LT valdkond) ja Dian Õppematerjalide esitamine Moodle is (alustajatele) seminar sarjas Lõunatund e-õppega 12. septembril 2017 õppedisainerid Ly Sõõrd (LT valdkond) ja Diana Lõvi (SV valdkond) Järgmised e-lõunad: 10. oktoober

Rohkem

DJI GOGGLES Kiirjuhend V1.0

DJI GOGGLES Kiirjuhend V1.0 DJI GOGGLES Kiirjuhend V1.0 DJI Goggles DJI Goggles on mugavad prillid, mis on disainitud mugavaks FPV lendamiseks DJI toodetega. Nad loovad ultra-kõrge kvaliteediga pildi, minimaalse viivitusega pikamaa

Rohkem

Elisa Ring Elisa Ringi mobiilirakendus Versioon

Elisa Ring Elisa Ringi mobiilirakendus Versioon Elisa Ring Elisa Ringi mobiilirakendus Versioon 1.0.85 15.01.2019 1 Elisa Ring... 1 1. Ülevaade... 3 1.1. Kirjeldus... 3 1.2. Tehnilised tingimused... 3 1.3. Kasutuselevõtt ja sisselogimine... 3 2. Rakenduse

Rohkem

1. Üliõpilased 1.1 Tõendid Vali menüüst: Üliõpilased tõendid tõendite trükkimine. Avaneb vorm Tõendite trükkimine, vali tõendi liik Tõend õppim

1. Üliõpilased 1.1 Tõendid Vali menüüst: Üliõpilased tõendid tõendite trükkimine. Avaneb vorm Tõendite trükkimine, vali tõendi liik Tõend õppim 1. Üliõpilased 1.1 Tõendid Vali menüüst: Üliõpilased tõendid tõendite trükkimine. Avaneb vorm Tõendite trükkimine, vali tõendi liik. 1.1.1 Tõend õppimise kohta TLÜ-s Seda tõendiliiki saab väljastada ainult

Rohkem

Hoia oma arvuti turvaline ja kiire 1.Leia start nupust alustades Juhtpaneel 2.Juhtpaneeli aadressiribalt leia Kõik juhtpaneeli üksused 3.Avanenud tööa

Hoia oma arvuti turvaline ja kiire 1.Leia start nupust alustades Juhtpaneel 2.Juhtpaneeli aadressiribalt leia Kõik juhtpaneeli üksused 3.Avanenud tööa Hoia oma arvuti turvaline ja kiire 1.Leia start nupust alustades Juhtpaneel 2.Juhtpaneeli aadressiribalt leia Kõik juhtpaneeli üksused 3.Avanenud tööaknas leia Windows Update 4.Lase arvutil kontrollida

Rohkem

Programmi AnimatorDV Simple+ lühike kasutajajuhend

Programmi AnimatorDV Simple+ lühike kasutajajuhend Programmi AnimatorDV Simple+ esmane kasutusjuhend Programm AnimatorDV Simple+ on mõeldud animatsioonide loomiseks. Tegemist on tasuta tarkvaraga, mis töötab videoseadmetega (videokaamera, veebikaamera).

Rohkem

Microsoft Word - TM70_SP-MG_kasutusjuhend.docx

Microsoft Word - TM70_SP-MG_kasutusjuhend.docx TM70 Touch-i kasutusjuhend Süsteemid: Magellan ja Spectra SP Põhiekraan Kuupäev/kellaaeg Välis-/sisetemperatuur Süsteemi olek Tsoonid Menüü Info OneScreen Monitoring SpotOn Locator Slaidiesitus Paanika-häire

Rohkem

E-arvete juhend

E-arvete juhend E- arvete seadistamine ja saatmine Omniva kaudu Standard Books 7.2 põhjal Mai 2015 Sisukord Sissejuhatus... 3 Seadistamine... 3 Registreerimine... 4 E- arve konto... 5 Vastuvõtu eelistus... 5 Valik E-

Rohkem

STAR andmeregistri koolitusmaterjal Juhtumimenetluse läbiviimine ja juhtumiplaani haldamine 1

STAR andmeregistri koolitusmaterjal Juhtumimenetluse läbiviimine ja juhtumiplaani haldamine 1 STAR andmeregistri koolitusmaterjal Juhtumimenetluse läbiviimine ja juhtumiplaani haldamine 1 Sisukord 1. Üldinfo... 3 2. Juhtumimenetluse algatamine... 4 3. Kliendi nõusoleku sisestamine... 11 4. Kliendi

Rohkem

Kinnitan: U.Veeroja Haanja Kooli direktor Loovtöö koostamise ja hindamise juhend Haanja Koolis 1. Mis on loovtöö Loovtöö on juhendatud õppe

Kinnitan: U.Veeroja Haanja Kooli direktor Loovtöö koostamise ja hindamise juhend Haanja Koolis 1. Mis on loovtöö Loovtöö on juhendatud õppe Kinnitan: U.Veeroja Haanja Kooli direktor 28.08.2013 Loovtöö koostamise ja hindamise juhend Haanja Koolis 1. Mis on loovtöö Loovtöö on juhendatud õppeprotsess, mille käigus õpilane rakendab iseseisva töö

Rohkem

ATV_esmaspäev

ATV_esmaspäev Kursuseprogramm Ainekood: IFI6001 Arvuti töövahendina Maht 5 EAP Kontakttundide maht: 56 Õppesemester: K Eksam Eesmärk: Aine lühikirjeldus: (sh iseseisva töö sisu kirjeldus vastavuses iseseisva töö mahule)

Rohkem

Selgitused Väikeste põllumajandusettevõtete arendamise toetuse taotlemise protsessi kohta e- PRIAs. Taotlusi saab eeltäita ajavahemikul

Selgitused Väikeste põllumajandusettevõtete arendamise toetuse taotlemise protsessi kohta e- PRIAs. Taotlusi saab eeltäita ajavahemikul Selgitused Väikeste põllumajandusettevõtete arendamise toetuse taotlemise protsessi kohta e- PRIAs. Taotlusi saab eeltäita ajavahemikul 27.03 02.04.2019 Taotlusi saab esitada taotlusperioodil 03.04 10.04.2019

Rohkem

Microsoft Word - E-portfoolio-googlesites.docx

Microsoft Word - E-portfoolio-googlesites.docx Õpimapi ehk e-portfoolio loomine google sites keskkonnas Õpimapi loomise protsess I. Igapäevane õppetöö, mille õppeülesannete täitmise käigus loob õppija erinevaid materjale: klassitööd, kodutööd, esseed,

Rohkem

PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019

PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019 PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019 SISUKORD 1. SLAIDIESITLUS... 3 1.1. Esitlustarkvara... 3 1.2. Slaidiesitluse sisu... 3 1.3. Slaidiesitluse vormistamine... 4 1.3.1 Slaidid...

Rohkem

Taskuprinter KASUTUSJUHEND

Taskuprinter KASUTUSJUHEND Taskuprinter KASUTUSJUHEND Täname, et ostsite taskuprinteri Polaroid Mint. Käesoleva kasutusjuhendi eesmärk on anda teile juhiseid toote ohutuks kasutamiseks ja et see ei kujutaks endast kasutajale mingit

Rohkem

Microsoft Word - requirements.doc

Microsoft Word - requirements.doc Dokumendi ajalugu: Versioon Kuupäev Tegevus Autor 1.0 04.03.2008 Dokumendi loomine Madis Abel 1.1 09.03.2008 Kasutuslugude loomine Madis Abel 1.2 12.03.2008 Kasutuslugude täiendused Andres Kalle 1.3 13.03.2008

Rohkem

Cisco Unified Communications Self Care Portali kasutusjuhend, väljaanne 11.5(1)

Cisco Unified Communications Self Care Portali kasutusjuhend, väljaanne 11.5(1) Cisco Unified Communications Self Care Portali kasutusjuhend, väljaanne 11.5(1) Unified Communications Self Care Portal 2 Unified Communications Self Care'i seaded 2 Telefonid 4 Lisaseaded 12 Revised:

Rohkem

Müügiarvete juhend VEP_

Müügiarvete juhend VEP_ MÜÜGIARVETE KASUTUSJUHEND Sisukord earvekeskusesse sisenemine... 2 Ettevõtte seadete määramine... 3 Ettevõtte kontole ligipääsude volitamine... 5 Käibemaksu koodide seadistamine... 6 Müügiarve koostamine...

Rohkem

Pintsli otsade juurde tegemine Esiteks Looge pilt suurusega 64x64 ja tema taustaks olgu läbipaistev kiht (Transparent). Teiseks Minge kihtide (Layers)

Pintsli otsade juurde tegemine Esiteks Looge pilt suurusega 64x64 ja tema taustaks olgu läbipaistev kiht (Transparent). Teiseks Minge kihtide (Layers) Pintsli otsade juurde tegemine Esiteks Looge pilt suurusega 64x64 ja tema taustaks olgu läbipaistev kiht (Transparent). Teiseks Minge kihtide (Layers) aknasse ja looge kaks läbipaistvat kihti juurde. Pange

Rohkem

Otsinguteavituse esitamine Kultuurimälestiste riiklikus registris 1. Mine aadressile: ja vajuta nuppu Kodanikule. 2. Sisene

Otsinguteavituse esitamine Kultuurimälestiste riiklikus registris 1. Mine aadressile:   ja vajuta nuppu Kodanikule. 2. Sisene Otsinguteavituse esitamine Kultuurimälestiste riiklikus registris 1. Mine aadressile: https://register.muinas.ee ja vajuta nuppu Kodanikule. 2. Sisene registrisse ID-kaardi, Mobiili-ID-ga. Kasutajakonto

Rohkem

Vabavara programmi ACDChemSketch kasutamine struktuurivalemite koostamiseks

Vabavara programmi ACDChemSketch kasutamine struktuurivalemite koostamiseks Vabavara programmi ACD/ChemSketch kasutamine struktuurivalemite koostamiseks Neeme Katt Jõgeva Ühisgümnaasiumi keemia- ja informaatikaõpetaja ACD/ChemSketch on keemilise graafika programm, mida võib kasutada

Rohkem

HP meediumi kaugjuhtimispult (ainult valitud mudelitel) Kasutusjuhend

HP meediumi kaugjuhtimispult (ainult valitud mudelitel) Kasutusjuhend HP meediumi kaugjuhtimispult (ainult valitud mudelitel) Kasutusjuhend Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista on Microsoft Corporationi USA-s registreeritud kaubamärgid.

Rohkem

Häälestusutiliit Kasutusjuhend

Häälestusutiliit Kasutusjuhend Häälestusutiliit Kasutusjuhend Autoriõigus 2007, 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationi USAs registreeritud kaubamärk. Käesolevas dokumendis sisalduvat teavet

Rohkem

Kursuseprogramm Ainekood: IFI6001 Arvuti töövahendina Maht 5 EAP Kontakttundide maht: 56 Õppesemester: K Eksam Eesmärk: Aine lühikirjeldus: (sh isesei

Kursuseprogramm Ainekood: IFI6001 Arvuti töövahendina Maht 5 EAP Kontakttundide maht: 56 Õppesemester: K Eksam Eesmärk: Aine lühikirjeldus: (sh isesei Kursuseprogramm Ainekood: IFI6001 Arvuti töövahendina Maht 5 EAP Kontakttundide maht: 56 Õppesemester: K Eksam Eesmärk: Aine lühikirjeldus: (sh iseseisva töö sisu kirjeldus vastavuses iseseisva töö mahule)

Rohkem

EBSCO täistekstiandmebaaside kasutamine Otsingu sooritamiseks: 1. Logi sisse 2. Vali EBSCOhost Web 3. Seejärel vali andmebaas, milles soovid otsingut

EBSCO täistekstiandmebaaside kasutamine Otsingu sooritamiseks: 1. Logi sisse 2. Vali EBSCOhost Web 3. Seejärel vali andmebaas, milles soovid otsingut EBSCO täistekstiandmebaaside kasutamine Otsingu sooritamiseks: 1. Logi sisse 2. Vali EBSCOhost Web 3. Seejärel vali andmebaas, milles soovid otsingut sooritada. Andmebaasid on temaatilised. Koolitööde

Rohkem

Estonian_TBW-106UB(V1).cdr

Estonian_TBW-106UB(V1).cdr Lühike paigaldusjuhend TBW-106UB H/W: V1 Sisukord... 1 1. Enne alustamist... 1 2. Kuidas paigaldada... 3. Bluetooth adapteriseadistamine... 2 5 Tõrkeotsing... 7 Version 02.17.2009 1. Enne alustamist Pakendi

Rohkem

JABRA STYLE Kasutusjuhend jabra.com/style

JABRA STYLE Kasutusjuhend jabra.com/style Kasutusjuhend jabra.com/style SISUKORD 1. TERE TULEMAST... 3 2. PEAKOMPLEKT... 4 3. KANDMINE... 5 3.1 KUULARIKATETE VAHETAMINE 4. AKU LAADIMINE... 6 5. ÜHENDAMINE... 7 5.1 BLUETOOTH SEADMEGA ÜHENDAMINE

Rohkem

Document number:

Document number: WNR Kiirpaigaldusjuhend Lisateavet, juhised ja uuendused saab leida internetist aadressil http://www.a-link.com Kiirpaigaldusjuhend Komplekt sisaldab: - WNR repiiter - Paigaldusjuhend Ühendused / Ports:

Rohkem

Tartu Kutsehariduskeskus IKT osakond Merlis Karja-Kännaste ASUTUSE DOKUMENDIREGISTRI AVALIK VAADE Analüüs Juhendaja Mirjam-Merike Sõmer Tartu 2015

Tartu Kutsehariduskeskus IKT osakond Merlis Karja-Kännaste ASUTUSE DOKUMENDIREGISTRI AVALIK VAADE Analüüs Juhendaja Mirjam-Merike Sõmer Tartu 2015 Tartu Kutsehariduskeskus IKT osakond Merlis Karja-Kännaste ASUTUSE DOKUMENDIREGISTRI AVALIK VAADE Analüüs Juhendaja Mirjam-Merike Sõmer Tartu 2015 SISUKORD SISSEJUHATUS... 3 1. VILJANDI LINNAVALITSUSE

Rohkem

MAKSETERMINALI KASUTUSJUHEND

MAKSETERMINALI KASUTUSJUHEND MAKSETERMINALI KASUTUSJUHEND DESK/3200 Kliendiabi: 6711 444 (kõik nädalapäevad 24 h) Makseterminalide osakond: 6711 411 (tööpäeviti kell 9.00 17.00) Faks: 6 711 420 e-mail: posgrupp@estcard.ee N e t s

Rohkem

Outlookist dokumendi registreerimine Plugina seadistamine Dokumendi registreerimine Outlookist Vastusdokumendi registreerimine Outlookist Outlooki plu

Outlookist dokumendi registreerimine Plugina seadistamine Dokumendi registreerimine Outlookist Vastusdokumendi registreerimine Outlookist Outlooki plu Outlookist dokumendi registreerimine Plugina seadistamine Dokumendi registreerimine Outlookist Vastusdokumendi registreerimine Outlookist Outlooki plugina ikoon on kadunud Outlooki kasutajad saavad dokumente

Rohkem

SISUKORD

SISUKORD Copyright 2011 myphone. All rights reserved. 1 myphone 1030 SISUKORD Telefoni info... 3 Telefoni kasutuselevõtt... 5 SIM kaardi ja aku paigaldus... 5 Aku laadimine... 7 Telefoni sisse ja välja lülitamine...

Rohkem

Kasutajajuhend pakkuja esindajale Riigihangete register (RHR) Tellija: Rahandusministeerium Loodud: Kehtib kuni: Tähtajatult 1

Kasutajajuhend pakkuja esindajale Riigihangete register (RHR) Tellija: Rahandusministeerium Loodud: Kehtib kuni: Tähtajatult 1 Kasutajajuhend pakkuja esindajale Riigihangete register (RHR) Tellija: Rahandusministeerium Loodud: 22.10.2018 Kehtib kuni: Tähtajatult 1 Sisukord 1 Muudatuste ajalugu... 4 2 Sisselogimine... 5 3 Minu

Rohkem

Microsoft Word - 56ylesanded1415_lõppvoor

Microsoft Word - 56ylesanded1415_lõppvoor 1. 1) Iga tärnike tuleb asendada ühe numbriga nii, et tehe oleks õige. (Kolmekohaline arv on korrutatud ühekohalise arvuga ja tulemuseks on neljakohaline arv.) * * 3 * = 2 * 1 5 Kas on õige, et nii on

Rohkem

VL1_praks2_2009s

VL1_praks2_2009s Biomeetria praks 2 Illustreeritud (mittetäielik) tööjuhend Eeltöö 1. Avage MS Excel is oma kursuse ankeedivastuseid sisaldav andmestik (see, mida 1. praktikumiski analüüsisite), 2. nimetage Sheet3 ümber

Rohkem

Tarvastu Gümnaasium LOOVTÖÖDE KOOSTAMISE JUHEND Mustla 2018

Tarvastu Gümnaasium LOOVTÖÖDE KOOSTAMISE JUHEND Mustla 2018 Tarvastu Gümnaasium LOOVTÖÖDE KOOSTAMISE JUHEND Mustla 2018 Sisukord 1. Loovtöö korraldamisest põhikoolis... 3 2. Loovtöö teema valimine... 4 3. Loovtöö juhendamine... 5 4. Töö kava ja üldistatud nõuded...

Rohkem

Microsoft Word - Bose_SoundLink_around-ear_Kasutusjuhend.docx

Microsoft Word - Bose_SoundLink_around-ear_Kasutusjuhend.docx Bose SoundLink Around- ear II Kõrvaklapid ETTEVAATUSABINÕUD Pikaajaline vali heli võib kahjustada Teie kõrvakuulmist. Vältige kõrvaklappide kasutamist autoga sõitmise ajal. Kõrvaklappide ohutuimaks kasutamiseks

Rohkem

Kasutajajuhend hankija esindajale Riigihangete register (RHR) Tellija: Rahandusministeerium Loodud: Kehtib kuni: Tähtajatult

Kasutajajuhend hankija esindajale Riigihangete register (RHR) Tellija: Rahandusministeerium Loodud: Kehtib kuni: Tähtajatult Kasutajajuhend hankija esindajale Riigihangete register (RHR) Tellija: Rahandusministeerium Loodud: 22.10.2018 Kehtib kuni: Tähtajatult Sisukord 1 Muudatuste ajalugu... 6 2 Mõisted ja lühendid... 7 3 Kasutajaks

Rohkem

8. Lõpetamine 8.1 Lõpetamise eeldused Eelduseks, et üliõpilane saaks lõpetada, peab tema õppekava täidetud olema. Kui üliõpilane õpib õppekaval, mis l

8. Lõpetamine 8.1 Lõpetamise eeldused Eelduseks, et üliõpilane saaks lõpetada, peab tema õppekava täidetud olema. Kui üliõpilane õpib õppekaval, mis l 8. Lõpetamine 8.1 Lõpetamise eeldused Eelduseks, et üliõpilane saaks lõpetada, peab tema õppekava täidetud olema. Kui üliõpilane õpib õppekaval, mis lõpeb lõputööga, on tema tulemustes enne lõputöö sooritamist

Rohkem

Väärtusta oma vabadust. Eesti Yale Seifide Kasutusjuhend Mudelid: YSB/200/EB1 YSB/250/EB1 YSB/400/EB1 YLB/200/EB1 YSM/250/EG1 YSM/400/EG1 YSM/520/EG1

Väärtusta oma vabadust. Eesti Yale Seifide Kasutusjuhend Mudelid: YSB/200/EB1 YSB/250/EB1 YSB/400/EB1 YLB/200/EB1 YSM/250/EG1 YSM/400/EG1 YSM/520/EG1 Väärtusta oma vabadust. Eesti Yale Seifide Kasutusjuhend Mudelid: YSB/200/EB1 YSB/250/EB1 YSB/400/EB1 YLB/200/EB1 YSM/250/EG1 YSM/400/EG1 YSM/520/EG1 YLM/200/EG1 Soovitame selle kasutusjuhendi alles hoida.

Rohkem

Kasutusjuhend

Kasutusjuhend Kasutusjuhend Firmware 5.14 Sisukord ETTEVAATUSABINÕUD...4 ILME...9 TEHNILISED ANDMED...10 ALUSTAMINE...11 Aku laadimine 11 Seadme haldamine 13 Ülevaade peamenüüst 14 Juhtviiped 16 Töötamine ekraaniklaviatuuriga

Rohkem

Juhend Merit Aktivas korteriühistu erilahenduse kasutamiseks Merit Aktiva Pro ja Premium pakettides on olemas erilahendus korteriühistutele. Seda saab

Juhend Merit Aktivas korteriühistu erilahenduse kasutamiseks Merit Aktiva Pro ja Premium pakettides on olemas erilahendus korteriühistutele. Seda saab Juhend Merit Aktivas korteriühistu erilahenduse kasutamiseks Merit Aktiva Pro ja Premium pakettides on olemas erilahendus korteriühistutele. Seda saab kasutada ettevõtetes, mis on loodud korteriühistu

Rohkem

Pealkiri

Pealkiri Andmebaasid II praktikum Andmebaaside administreerimine Andmete sisestamine KESKKOND, KASUTAJAD, ÕIGUSED Mõisted Tabelid, vaated, trigerid, jpm on objektid Objektid on grupeeritud skeemi Skeemid moodustavad

Rohkem

Kfloppy vormindamistööriista käsiraamat

Kfloppy vormindamistööriista käsiraamat Kfloppy vormindamistööriista käsiraamat Thad McGinnis Nicolas Goutte Arendaja: Bernd Johannes Wuebben Arendaja (kasutajaliidese ümberkujundamine): Chris Howells Arendaja (BSD toetuse lisamine): Adriaan

Rohkem

Kasutusjuhend

Kasutusjuhend Kasutusjuhend Firmware 4.4 Sisukord ETTEVAATUSABINÕUD...5 ILME...10 TEHNILISED ANDMED...11 ALUSTAMINE...12 Aku laadimine 12 Toitehaldus 13 Failide laadimine 14 Juhtviiped 15 Töötamine ekraaniklaviatuuriga

Rohkem

Tiia Salm 2011 Online kirjastus CALAMÉO Calameo kujutab endast on-line kirjastust, mis võimaldab oma dokumente avaldada e-raamatuna tasuta. Failid (Pd

Tiia Salm 2011 Online kirjastus CALAMÉO Calameo kujutab endast on-line kirjastust, mis võimaldab oma dokumente avaldada e-raamatuna tasuta. Failid (Pd Online kirjastus CALAMÉO Calameo kujutab endast on-line kirjastust, mis võimaldab oma dokumente avaldada e-raamatuna tasuta. Failid (Pdf, Word, Excel, PowerPoint, Open Office) tuleb esmalt keskkonda üles

Rohkem

遥控器使用说明书(ROHS) ALPA-CS349-R09D(E)-0301(内容)

遥控器使用说明书(ROHS) ALPA-CS349-R09D(E)-0301(内容) KASUTUSJUHEND SIIRDATAV KDITSIEER KAUGJUHTIMISPULDI KASUTUSJUHEND AM-5PR(N) Täname teid, et olete soetanud endale meie õhukonditsioneeri Palun lugege hoolikalt käesolevat kasutusjuhendit enne seadme kasutamist

Rohkem

KIIRJUHEND Lugege kiirjuhend enne seadme kasutamist hoolikalt läbi. Kõik tärniga (*) märgitud juhised kehtivad WLAN + 3G mudelitele (Lenovo B6000-H(V)

KIIRJUHEND Lugege kiirjuhend enne seadme kasutamist hoolikalt läbi. Kõik tärniga (*) märgitud juhised kehtivad WLAN + 3G mudelitele (Lenovo B6000-H(V) KIIRJUHEND Lugege kiirjuhend enne seadme kasutamist hoolikalt läbi. Kõik tärniga (*) märgitud juhised kehtivad WLAN + 3G mudelitele (Lenovo B6000-H(V) / Lenovo B8000-H). Tehnilised andmed Mudeli nimetus

Rohkem

RVT_ DC-Arctic, 1, en_GB

RVT_ DC-Arctic, 1, en_GB Kasutusjuhend RVT 64 DC, RVT 354 DC, RVT 54 DC, RVT 684 DC Kasutusjuhend Üldteave Siseseadet saab hõlpsalt kasutada infrapunakaugjuhtimispuldiga. Siseseade annab õigest andmeedastusest teada helisignaaliga.

Rohkem

Microsoft Word - VOTA_dok_menetlemine_OIS_ doc

Microsoft Word - VOTA_dok_menetlemine_OIS_ doc Varasemate õpingute ja töökogemuse arvestamine (VÕTA ) dokumentide menetlemise protsess ÕISis Koostanud: Ele Hansen Ele Mägi Tartu 2012 1. Aine ülekandmine-õppekavajärgne aine Varasemalt sooritatud aine

Rohkem

ESET Smart Security Premium

ESET Smart Security Premium KIIRJUHEND Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / Home Server 2011 Selle dokumendi uusima versiooni allalaadimiseks klõpsake siin. ESET Smart Security Premium on universaalne Interneti turbetarkvara.

Rohkem

PRESTIGIO LIBRETTO e-raamatu lugeja PER3072B

PRESTIGIO LIBRETTO e-raamatu lugeja PER3072B PRESTIGIO LIBRETTO e-raamatu lugeja PER3072B www.prestigio.com Sisukord Lahtiütlus 3 Sissejuhatus 3 Pakendi sisu 4 Alustamine 5 Lugeja laadimine 6 Sisse- ja väljalülitamine, seadme lähtestamine, MicroSD-kaardi

Rohkem

NAVIREC KASUTUSJUHEND Tehniline tugi: (E-R 8:00 17:00) 1

NAVIREC KASUTUSJUHEND   Tehniline tugi: (E-R 8:00 17:00) 1 NAVIREC KASUTUSJUHEND 1 Sisukord 1. Üldised võimalused... 4 2. Kuidas alustada... 4 3. Seaded... 5 3.1 Isiklikud seaded... 5 3.2 Sõidukid... 6 3.3 Hodomeetri näidu sisestamine... 7 3.4 Juhid... 8 3.5 Kasutajad

Rohkem

Praks 1

Praks 1 Biomeetria praks 3 Illustreeritud (mittetäielik) tööjuhend Eeltöö 1. Avage MS Excel is oma kursuse ankeedivastuseid sisaldav andmestik, 2. lisage uus tööleht, 3. nimetage see ümber leheküljeks Praks3 ja

Rohkem

Microsoft Word - Vx610 EMV KASUTUSJUHEND.doc

Microsoft Word - Vx610 EMV KASUTUSJUHEND.doc MAKSETERMINALI KASUTUSJUHEND VERIFONE Vx610 GSM Kliendiabi: (0) 6711 444 (kõik nädalapäevad 24 h) Makseterminalide osakond: (0) 6711 411 (tööpäeviti kell 9.00 17.00) Faks: (0) 6711 420 Email: posgrupp@estcard.ee

Rohkem

Microsoft Word - Keypad-controller-manual-new_1.docx

Microsoft Word - Keypad-controller-manual-new_1.docx Eraldiseisev ühe ukse juurdepääsukontroller Kasutusjuhend Enne seadme paigaldamist ja kasutamist lugege tähelepanelikult seda juhendit 1. Pakkeleht Nimi Kogus Märkused Sõrmistik 1 Kasutusjuhend 1 Kruvikeeraja

Rohkem

Müük (Microsoft Dynamics AX (Axapta) tarkvara) Paigaldusjuhend bifree.ee qlik.com

Müük (Microsoft Dynamics AX (Axapta) tarkvara) Paigaldusjuhend bifree.ee qlik.com Müük (Microsoft Dynamics AX (Axapta) tarkvara) Paigaldusjuhend bifree.ee qlik.com Microsoft Dynamics AX (Axapta) tarkvara 2 Seadistamise etapid 1. Laadige alla ja installeerige Qlik Sense Desktop. 2. Laadige

Rohkem

-,.%'/,012)301#0)43(/15641.,/1'3##)0/15/!!!"#$%&%#'"()*+!,&()*, 7%6,*5189:;1?@1AB CD;;CF G5'3/3'H3$,64 Sisukord 1 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 Alustamine 3 Teleri ülevaade 3 Paigaldamine

Rohkem

User Manual

User Manual Register your product and get support at 4900 series www.philips.com/welcome Kasutusjuhend 43PUH4900 43PUK4900 43PUT4900 43PUT4900 49PUH4900 49PUK4900 49PUT4900 49PUT4900 55PUH4900 55PUK4900 55PUT4900

Rohkem

Ajaveeb-veebileht.pptx

Ajaveeb-veebileht.pptx Inoftehnoloogia ja koostöö Ajaveeb ehk blog Ka veebipäevik, weblog - sisaldab perioodiliselt lisatavaid postitusi, mis on pööratud kronoloogilises järjekorras Ajaveeb võib olla avalik (nähtav kõigile lugejatele)või

Rohkem

Halliste Põhikool HALLISTE PÕHIKOOLI LOOVTÖÖ KOOSTAMISE JA VORMISTAMISE JUHEND Halliste 2018

Halliste Põhikool HALLISTE PÕHIKOOLI LOOVTÖÖ KOOSTAMISE JA VORMISTAMISE JUHEND Halliste 2018 Halliste Põhikool HALLISTE PÕHIKOOLI LOOVTÖÖ KOOSTAMISE JA VORMISTAMISE JUHEND Halliste 2018 SISUKORD SISSEJUHATUS 3 1. LOOVTÖÖ KOOSTAMINE 4 1.1 Üldised nõuded õpilaste loovtöödele 5 1.2. Loovtöö hindamine

Rohkem

SAF 7 demo paigaldus. 1.Eeldused SAF 7 demo vajab 32- või 64-bitist Windows 7, Window 8, Windows 10, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012, Wind

SAF 7 demo paigaldus. 1.Eeldused SAF 7 demo vajab 32- või 64-bitist Windows 7, Window 8, Windows 10, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012, Wind SAF 7 demo paigaldus. 1.Eeldused SAF 7 demo vajab 32- või 64-bitist Windows 7, Window 8, Windows 10, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2, Windows Server 2016 või Windows

Rohkem

Robin.book

Robin.book hp photosmart 320 sarja digitaalkaamera kasutusjuhend Kaubamärgi- ja autorikaitse alane teave Autoriõigus 2002, Hewlett-Packard Company Kõik õigused on reserveeritud. Ühtegi selle dokumendi osa ei tohi

Rohkem

loeng7.key

loeng7.key Grammatikate elustamine JFLAPiga Vesal Vojdani (TÜ Arvutiteaduse Instituut) Otse Elust: Java Spec https://docs.oracle.com/javase/specs/jls/se8/html/ jls-14.html#jls-14.9 Kodutöö (2. nädalat) 1. Avaldise

Rohkem

-,.%'/,012)301#0)43(/15641.,/1'3##)0/15/!!!"#$%&%#'"()*+!,&()*, 7%6,*5189:;1?@1AB CDEF>G;CH I5'3/3'J3$,64 Sisukord 1 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 Alustamine 3 Teleri ülevaade 3 Paigaldamine 7

Rohkem

User Manual

User Manual Register your product and get support at www.philips.com/tvsupport 6503 series Kasutusjuhend 43PUS6503 50PUS6503 55PUS6503 65PUS6503 Sisukord 1 Otsige kasutajatuge 1.1 Tuvastage ja registreerige oma teler

Rohkem

EE-macbook-retina-12-early2015-qs.indd

EE-macbook-retina-12-early2015-qs.indd Kiirjuhend Tervita oma MacBooki. Alustame. Maci käivitamiseks vajuta toitenuppu ning rakendus Setup Assistant annab sulle mõned lihtsad juhised, kuidas arvuti töökorda seada. See aitab sul Wi-Fi võrku

Rohkem

Pealkiri

Pealkiri Andmebaasid (6EAP) I praktikum Mida praktikumides tehakse? Õpitakse SQL i Tehakse andmebaas ope (igas praktikumis natuke, kuni lõpuks saab valmis) Tehakse andmebaas edu (kui ope on valmis, tehakse edu,

Rohkem

SM-A300FU Kasutusjuhend Estonian. 01/2015. Rev.1.0

SM-A300FU Kasutusjuhend Estonian. 01/2015. Rev.1.0 SM-A300FU Kasutusjuhend Estonian. 01/2015. Rev.1.0 www.samsung.com Sisukord Üldteave Alustamine 7 Pakendi sisu 8 Seadme osad 10 SIM- või USIM-kaardi ja aku kasutamine 15 Mälukaardi kasutamine 17 Seadme

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Mahara võimalused Marju Piir Triin Marandi Tartu Ülikool 2016 E-portfoolio Kogumik õppija poolt loodud, valitud, järjestatud, reflekteeritud ja esitletud materjalidest, tõendamaks õpitust arusaamist ja

Rohkem

KsirKi käsiraamat

KsirKi käsiraamat Gael Kleag de Chalendar Nemanja Hirsl Tõlge eesti keelde: Marek Laane 2 Sisukord 1 Sissejuhatus 6 2 KsirKi kasutamine 7 2.1 KsirKi mängimine...................................... 7 2.1.1 Mängu käivitamine.................................

Rohkem

The EOLABEL CATALOGUE

The EOLABEL CATALOGUE ECAT_Admin Litsentsiomaniku käsiraamat ELi ökomärgise kasutajatugi viimati ajakohastanud: jaanuar 2015 Sisukord Sissejuhatus... 2 1. peatükk. Põhietapid... 3 1.1 Konto loomine ECAT_Admin-süsteemis (esmakordne

Rohkem

Skriptid ja käsud

Skriptid ja käsud TTÜ informaatikainstituut Skriptid ja käsud Skript on Scratchi programmi suhteliselt sõltumatu üksus, mida mõnedes programmeerimiskeeltes nimetatakse protseduurideks või funktsioonideks. Skript on alati

Rohkem

KASUTUSJUHEND SM-G398FN/DS Estonian. 06/2019. Rev.1.0

KASUTUSJUHEND SM-G398FN/DS Estonian. 06/2019. Rev.1.0 KASUTUSJUHEND SM-G398FN/DS Estonian. 06/2019. Rev.1.0 www.samsung.com Sisukord Põhiline 4 Üldteave 7 Olukorrad ja lahendused, kui seade üle kuumeneb 10 Seadme paigutus ja funktsioonid 14 Aku 19 SIM või

Rohkem

AU350 kasutusjuhend

AU350 kasutusjuhend 1 Meelespea Hoiatuseks Vältimaks elektrišoki või teisi vigastusi ärge võtke seadet, akut või toiteadapterit lahti. Vältimaks tulekahju, elektrišoki või seadme vigastusi ärge kasutage seadet märjas keskkonnas,

Rohkem

Directo ja Omniva arvekeskuse (endine EAK ehk Eesti E-arvete Keskus) liidestamine

Directo ja Omniva arvekeskuse (endine EAK ehk Eesti E-arvete Keskus) liidestamine 2019/02/17 11:26 1/2 Directo ja Omniva arvekeskuse (endine EAK ehk Eesti E-arvete Keskus) liidestamine Sisukord Directo ja Omniva arvekeskuse (endine EAK ehk Eesti E-arvete Keskus) liidestamine... 1 Definitsioonid...

Rohkem

Microsoft Word - UurimistOO_vormistamise_juhend

Microsoft Word - UurimistOO_vormistamise_juhend Uurimistöö vormistamise juhend Kinnitatud dir. kk. nr. 27, 18. detsember 2012 Uurimistöö osad: 1) tiitelleht 2) sisukord 3) sissejuhatus 4) põhiosa 5) kokkuvõte 6) kasutatud materjalid 7) lisa(d) (vajadusel).

Rohkem

Lenovo IdeaPad Kasutusjuhend Tutvuge enne arvuti kasutamist oluliste ohutus- ning kasutusjuhistega.

Lenovo IdeaPad Kasutusjuhend Tutvuge enne arvuti kasutamist oluliste ohutus- ning kasutusjuhistega. Lenovo IdeaPad Kasutusjuhend Tutvuge enne arvuti kasutamist oluliste ohutus- ning kasutusjuhistega. Eestvaade - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Rohkem

B120_10 estonian.cdr

B120_10 estonian.cdr Alati seal, et teid aidata Registreerige oma toode ja otsige abi koduleheküljelt www.philips.com/welcome B120 Beebimonitor Küsimus? Kontakteeruge Philipsiga Eestikeelne kasutusjuhend 2 Valgussensor USB

Rohkem