KEILA JK UUDISKIRI JUULI KEILA JALGPALLIKLUBI AMETLIK TRÜKIPARTNER:

Suurus: px
Alustada lehe näitamist:

Download "KEILA JK UUDISKIRI JUULI KEILA JALGPALLIKLUBI AMETLIK TRÜKIPARTNER:"

Väljavõte

1 KEILA JK UUDISKIRI JUULI KEILA JALGPALLIKLUBI AMETLIK TRÜKIPARTNER:

2 Keila JK avas tuliuue kodulehekülje! Meie koduleht on saanud täiesti uue ilme, mis vastab kõikidele kaasaja nõuetele. Uuest veebist leiab hõlpsalt värskeimat infot klubi tegemiste kohta. Suur tänu kogu arendustiimile eesotsas Jan Annikve-ga! Mine ja külasta kohe Hakka esindusmeeskonna fänniks!

3

4 VIDEOD NUTISEADMESSE Keila Jalgpalliklubi käib tänapäeva tehnoloogia arenguga kaasas ning on lisanud oma uudiskirja QR koodid, mille kaudu on lugejal äärmiselt mugav vaadata oma nutiseadmest meie videoid ja uudiseid. Millega QR koodi oma telefonis lugeda? Kõige lihtsam on otsida vastava telefoni operatsioonisüsteemi rakendustepoest barcode scannerit või QR code i. Neid rakendusi on kümneid. Androidi kasutajatele on kõige lihtsam võtta Google i enda Google Goggles, mis tunneb lisaks firmalogodele, tekstile ja erinevatele kujutistele ka QR koodi. On ka Barcode Scanner, mis on üks allalaadituimaid Androidi QR-lugereid ja mõnedes telefonides kohe kaasas. Nokia omanikel on veel lihtsam. Üsna suure tõenäosusega on nende telefonides Symbianiga kaasa tulnud ka QR koodi tundja. Apple i ja RIM Blackberry mobiilsetesse platvormidesse on samuti QR-koodi tundja vaikimisi kaasa pandud. [Allikas:Arvutimaailm 2011] Kasutusjuhend: 1. Installi oma nutiseadmesse QR koodi scanner/lugeja 2. Ava application ja suuna kaamerapilt soovitud QR koodiga pildile 3. Scanner tunneb koodi ära ja avab nutiseadmes soovitud video

5 Keila JK esindusmeeskond võttis üleminekuaknast maksimumi (tagasi on Toomas Kelo, Braien Kaldoja, Raido ja Rando Leokin!) Tippliigades ca kuu aega vältava üleminekute perioodil toimub tavapäraselt hulganisti korrektuure klubide mängijate nimekirjades. Sel korral osutus mõneti ootamatult aktiivseks turuosaliseks ka Keila JK. Kommenteerib klubi tegevjuht Rasmus Heinla: Meil on hooaja kestel olnud hetki, kus kogu kaitseliin on korraga rivist väljas, samuti on tipuründes pidanud Meelis Reiss juba mitu aastat üksi rabama. Sellel tasemel mängimiseks oli vajalik juurde tuua sügavust, mis lisaks treeningkvaliteeti ning annaks ka mängus võimaluse muutuseid tuua. Saime täidetud kõik vajalikud positsioonid ning mis kõige tähtsam, 100% Keila oma kasvandikega! Vennad Leokinid on aastaid mänginud Eesti kõrgeimal tasemel ning meie õnneks on tegemist suurepäraste universiaalidega kaitsest rünnakuni ehk üks ei välista teist. Tasub vaid vaadata Youtube-ist vendade Leokinite parimaid momente! Toomas Kelo ja Braien Kaldoja kvaliteedis ei kahtle keegi. Treeningutel on mehed nagu purikad ja vahepealsest eemaloldud ajast pole märkigi. Klass on jääv! Kokkuvõtteks saame uhked olla, et meie väga hea kaitseliin on nüüd suurepärane ning meie suurepärane ründeliin on nüüd hirmuäratav!

6 TEGIJA Hoolikamad pealtvaatajad on ehk märganud, et Keila JK esindusmeeskonna mängudel figureerib üks abivalmis tegelane, kes jookseb väljakule, kui mõni mängija on haiget saanud. Tegemist on meie esindusmeeskonna meedikuga- Heitti Randkivi. Räägi lähemalt, missugune on sinu kokkupuude meditsiinivaldkonnaga? Meditsiinivaldkonnaga tegin lähemalt tutvust ajal, mil asusin tööle Harjumaa Päästeteenistusse s.o. aastal Siis astusin Päästekooli, kus lõpetasin katastroofimeditsiini kursused ja sain parameediku tunnistuse. Millised on olnud peamised traumad, millega on tulnud jalgpalliväljaku ääres tegeleda? Missugune on üldine esmane ravi mängijale, kes on saanud näiteks vana hea puuka jala piirkonda? Jalgpallis on peamised vigastused kindlasti löögid jalgadesse, nn sissesõidud jalgadesse. Sellistel nn sissesõitudel võivad olla väga kurvad tagajärjed, mispuhul parameediku abist võib väheseks jääda. Kindlasti on ka pisivigastusi ja venitusi mujal kehapiirkondades. Siiani oleme ühiste jõududega vigastustest võitu saanud. Aga vana hea puuka puhul olen proovinud alguses seda universaalset salmi varesele valu, harakale haigus..., aga kui sellest on väheseks jäänud, siis kasutan külmakotte või külmaspray-d. Oled olnud meedik ka võitlusspordialade ringi kõrval. Kas ülesanded ja eesmärgid jalgpalliväljaku ja võitlusringi ääres on samasugused? Võitlusspordialadel meedik olles tuli tegeleda põhiliselt lõikehaavadega ja verejooksudega, kuna tegemist on kontaktspordiga. Verejooksud tuli sulgeda kiirelt ilma plaastrite, sidemete ja muude abivahenditeta, kuna vastasel juhul poleks võitlejal edasi võistelda lubatud. Poksiringis on keelatud plaastrid, sidemed jms. Eks seal ole omad nipid, kuidas verejooksud sulgeda.meediku ülesandeks võitlusspordis on ka võitlejate jälgimine ja hindamine kogu matši vältel. Vajadusel saab meedik lõpetada matši, kui ühel või mõlemal võitlejatest ilmnevad tervislikud probleemid. Jalgpallis tuleb õnneks harva ette suuri vigastusi pea- ja näopiirkonnas. Laias laastus on eesmärgid meedikutel alati samad- sportlasele kiirelt abi osutamine. Oled saanud esindusmeeskonna üheks vajalikuks liikmeks, kes kindlasti kuuleb ka jutte, mis räägitakse vahetusmeeste pingil. Oskaksid öelda mõne nime, kes on mängu ajal pingil kõige jutukam ning kes on suurim naljanina? Hea küsimus! :) Eks nad on seal kõik omamoodi jutukad. Aga paratamatult kõlab pingil kõige enam Kermo hele hääleke! :D

7 ESINDUSMEESKOND Treener Tiit Tikenberg: Juulikuus oli esindusmeeskonnal kokku 5 mängu, millest võitsime kaks mängu, kaotasime kaks mängu ja tegime ühe viigi. Võõrsil mängisime viiki 1-1 Tartu JK Tammeka U21ga, kodus võitsime 3-1 Sillamäe Kalev U21te, kaotasime 0-2 JK Tallinna Kalev U21le, kaotasime võõrsil Tammekale 1-4 ja võitsime kodus Paide U-21 meeskonda 4-1. Juulis meiega liitunud 4 mängijat on kõik oma tasemelt head mängumehed ja aitavad kõvasti kaasa meie meeskonnal hooaja lõpuni Esiliiga B tabeli tipu konkurentsis püsida. Juulikuus on meeskonna mänguvorm olnud nagu ameerika mäed - vahel sujub mäng väga kenasti ja siis teine mäng oleme väga hädas oma tavapärase soorituse leidmisega. Vabandusi võib leida palju, aga nende taha ei saa pugeda, sest tuleb hakkama saada ja pigistada välja parim nendest meestest, kes hetkel kohal on. Positiivne on see, et meeskond sulandub iga mänguga ühe enam kokku ja nauditakse jalgpalli mängimist, mis on peamine. Negatiivne on see, et juulikuu kahe kaotusega mängisime maha oma väikese edu teiste ees. Kuigi oleme hetkel tabeli tipus, siis seis on väga intrigeeriv ning 4 esimest meeskonda on väikeste punktide vahedega. Hooaja teisest poolest proovime välja pigistada maksimumi ja jätta alles võimalused võitlemiseks hooaja lõpus tabeli kõrgeima koha eest. TRIBÜÜNI KAAMERA Oleme varem teile näidanud ainulaadseid kaadreid, mis toimub Keila JK mängude ajal staadionil, riietusruumis, mängueelsel soojendusel ja tehnilises alas. Nüüd on võimalus saada osa sellest melust ja atmosfäärist, mis tekib meile kõige olulisemas paigas ehk tribüünil! #ParimadFännid #ÜhineGrupiga #KeilaJK #ÜksKogukond

8 ESINDUSMEESKOND Keila JK TV on esindus- ja duubelmeeskonna mängud linti võtnud ja koostanud mängu parimatest hetkedest kokkuvõtvad klipid. Lisaks on küsitud mängijatelt mängujärgseid mõtteid ja emotsioone. HIGHLIGHTS ja INTERVJUUD videod: Seis:4-1(1-1) Seis:4-1(1-1) Seis:0-2(0-1) Seis:3-1(0-1) Seis:1-1(0-1) VIDEOD:

9 DUUBELMEESKOND Treener Egon Mõek: Keila JK duubelvõistkonnal oli juulis puhkus ehk treeninguid ei toimunud. Kuigi aktiivsemad said osa võtta esindusmeeskonna treeningutest. Kindlasti on nende mängijate roll kohe augustis algavates liigamängudes suurem kui teistel, kuna on saanud pidevalt jalgpalli mängida ja kõrge kvaliteediga trennides osaleda. Ootused hooaja teiseks pooleks oleksid: Lõpetamine esi kolme hulgas, mis on meile täiesti jõukohane. Noormängija mänguline esilekerkimine ja esindusvõistkonda murdmine. Duubelvõiskonna mängijad ja treener osalesid 29.juulil Keila Terviseradadel toimunud ekstreemtakistustega jooksul Myfitness Madness Final Race. Umbes 5,5 km pikkusele rajale oli paigaldatud 20 takistust. Meeste arvestuses sai II koha Egon Mõek, Keila JK meeskonna vanameister.

10 ESILIIGA B IV.N/W LIIGA

11 U-17 TABASALU/KEILA Treener Tiit Tikenberg: U-17 eliitliiga Keila/Tabasalu ühendmeeskonnal juulikuus mänge ei olnud. Enamus poisse käis koos esindusmeeskonnaga trennis ja ootame põnevusega hooaja teise poole jätku augustikuus. Siis läheb meie U-17 noortel jälle tegusaks- ees ootavad nii eliitliiga, kui ka esindus ja duubelmeeskonna mängud.

12 Treener Gerli Israel: Juulis peeti maha 2 rahvaliiga mängu. Esimene mäng mängiti Fc ERR vastu, kes meie soovidele vastu ei tulnud ning pidime mängima esimese poolaja vähemuses. Teadupärast on Rahvaliigas NAISKOND RAHVALIIGA osalevate mängijate arv ja väljaku mõõtmed omavahel mängivate võistkondade vahel kokkuleppelised. Teisel poolajal, kui nad olid juba 3 väravat suutnud ära lüüa, otsustasid, et nüüd oleks õige aeg fair play jaoks. Mängu lõpptulemuseks jäi 0:4 kaotus, kuid meie tüdrukud olid igati tublid. Teine mäng peeti Põhja-Tallinna Volta vastu, kus tuli leppida 1:1 viigiga. Meie ainsa värava lõi Heidi. Mängu tegi keeruliseks see, et meil oli ainult 7 mängijat ning tuli mängida ilma vahetusteta. Viimased 10 minutit mängiti U-13 TÜDRUKUD lausa vähemuses, kuid endale teist väravat lüüa ei lastud. Tüdrukud olid igati tublid ning loodi palju häid olukordi, kuid väravasse suudeti ainult üks pall lüüa. Augusti alguses saavad naised natukene puhata ning siis jääb veel 5 mängu pidada. U-13 tüdrukutel oli juulis treeningutest paus. Treeningud algavad augusti esimesel nädalal.

13 U-15 Treenerid Tõnu Metsson ja Ott Aunver: Enamuse ajast juulis puhkasime, kuid 24.ndal alustasime treeningutega. U14 ja U15 ühisvõistkonnaga pidasime juuli lõpus maha kaks sõpruslahingut. Ühe kohtumise mängisime meie jaoks eksootiliste külalistega Indiast, mille meie poisid võitsid. Kohtumine sai teoks, kuna algselt Tallinnas toimuma pidanud jalgpalliturniir jäeti ära ning korraldajad pakkusid võimalust teha omavaheline sõpruskohtumine. Teise mängu tegime kohalike Vasalemma poiste vastu- paraku napilt kaotasime. Mõlemad mängud olid mängutunnetuse taastamiseks väga kasulikud. Kohe-kohe algaval ENMV sügisringis läheb U15 püüdma esiliiga kohta ja U14 üritab võtta igast mängust võimalikult palju kogemusi, eemärgiga olla II liiga B taseme turniiri lõppedes turniiritabeli esimese poole sees.

14 U-14

15 U-12 ja U-11 Treener Tauri Tamkivi: Keila Jalgpalliklubi aasta sündinud poistel oli juuli alguses 2 nädalat treeningutest paus ning 17.juulil algas 5päevane treeninglaager Valtus. Laagris osales 16 poissi ning treenerid Tauri ja Erkki. Treeninglaagris pöörasime suuremat rõhku füüsilise võimekuse tõstmisele ehk toimusid hommikujooksud, 2 x päevas trenn, ujumine. Lisaks toimusid iga päev individuaalvõistlused kiirendus jooksus, täpsus jooksus, palliga driblamises, palliga kõksimises, täpsus söötmises, füüsilises jõus, palli kauguslöögis ja 1500m krossijooksus. Tulemuste põhjal jagasime punkte ja tekkis edetabel, mille esimene koht selgus viimases pikamajooksus, kus poisid kulutasid kogu oma jõuvarud. Meeleolu laagris oli positiivne ja lõbus, sest pidevalt oli tegevusi ja sai sõpradega koos ööbida. Eriti tuleb kiita Valtu spordikompleksi, kus on sportlastele loodud väga head ja mugavad tingimused sportimiseks ja erinevate tegevuste korraldamiseks. Treener märkas, et poiste oskused on laagri lõppedes paranenud ja see on ka loomulik, sest pidevalt oli jalgpall jala juures. Mis tähendab, et heaks jalgpalluriks saamiseks ei piisa ainult klubi treeningutel osalemisest, vaid tuleb ka individuaalselt vaeva näha ja sõpradega jalgpalli mängida. 23.juulil tegime taktikatreeningu + omavahelise jalgpallimängu, kus osalesid ka tublimad 2008 aasta sündinud poisid. Eesmärk oli selgitada taktikaliselt mängijate asetsemist ja keha asendit väljakul ning standardolukordi. 5.augustil saame neid teadmisi juba võistlusmängus rakendada.

16 U-10 ja U-9 Treener Mart-Mattis Niinepuu: grupil oli juulis puhkus ja tavatreeninguid ei toimunud. Küll aga käisime 5-päevases treeninglaagris Valtus, mis paljudele poistele oli esimene laagri kogemus. Osales 17 poissi ja treenerid Mart ning Niilo. Päevad olid pikad ja tegusad. Hommikujooks, päevane trenn, pealelõunane trenn, ujumine ja õhtused tegevused. Treeneritena rõhusime meeskonnatöö põhimõtetele nii väljakul, kui koos mujal olles. Julgeksin väita, et laagris käinud poisid arenesid ja õppisid 5-päevaga sama palju, kui mitme kuu jooksul tavatrennides. Samuti tugevnesid poiste sõprussidemed. Augustis lähme treeningutega edasi ja nüüd 3 korda nädalas - iga esmaspäev, kolmapäev ja neljapäev. Samuti ootavad ees meid mitmed Eesti Meistrivõistluste turniirid. Tuleb põnev kuu!

17 VIDEO juuli toimus Valtus Keila JK treeninglaager aasta sündinud poistele. Tehti palju trenni, mängiti tennist, võrkpalli, malet, disc-golfi, käidi ujumas ja oldi lahedad. Äratus oli iga päev kell 8:00, millele järgnes kohe hommikujooks ja võimlemine. Tehti hommikune pesemine ja koristus ning mindi hommikusöögile. Päevas oli 2 jalgpallitrenni + muud võistlused ja oma algatuslikud mängud. Pärast esimest treenigut kell 11:00-13:00 toimus lõuna ning puhkepaus 13:30-15:30. Päeva teine treening toimus 16:00-18:00, millele järgnes kohe ujumine 45min. Seega õhtusöögi ajaks olid poiste energiavarud juba lõppemas. Peale õhtust söömist, mis oli kell 19:00, toimusid erinevad mängud ja ettevõtmised, kus sai palju nalja. Öörahu algas kell 23:00, et puhata järgmisteks väljakutseteks. GALERII:

18 PILDIMÄNG Keila JK käivitas aasta alguses jalgpallurite pildimängu! Iga nädal postitame facebooki piltmõistatuse ning teie ülesanne on ära arvata, kes on pildil. Pildimängu igakuine võitja loositakse facebookis nende vahel, kes andsid õigeid vastuseid. Mida rohkem õigeid vastuseid suudad anda, seda suurem võimalus võita auhind. Trummide põrin... Juulikuu auhinna saab omale Rasmus Orav! Võitja saab valida endale auhinna Keila JK salli ja polosärgi vahel. Palju õnne! 2.Kes on see jalgpallur? 1.Kes on see omapärase soenguga jalgpallur? a) Arturo Vidal b) Nicolas Otamendi c) Gerard Pique d) Francesco Totti a) Arturo Vidal b) S. El Shaarawy c) Neymar d) Firmino a) Djibril Cissé b) Kylian Mbappé 3.Kes on pildil? c) Thierry Henry d) Marcus Rashford Vastused:1-b, 2-b, 3-c

19

20 Esiliiga B kodumängudel saab head ja paremat osta meie mitmekülgsest kioskist. Valikus on näiteks külmad joogid ja mahlad, chipsid, šokolaadid, pähklid, küüslauguleivad, vorstid, kartulivahvlid ning Keila JK fännitooted. Poolajal leiab huvitavat lugemist meie uudiskirjast või mängukavast!

21 NÄDALASISENE MÕÕDUVÕTT! Kohapeal loositakse pealtvaatajate vahel välja 20euro väärtusega restoran Gusto kinkekaart! Lisaks on avatud Keila JK oma müügipunkt snäki, joogi ja fänni stuffiga.

22 KONTAKTID KEILA JALGPALLSTAADION- EHITAJATE TEE 13, KEILA

23 ADIDAS & ISPORT Aastast 2015 mängivad Keila Jalgpalliklubi võistkonnad Adidase mänguvormides. Uurisime lähemalt Adidase ametlikult maaletoojalt Isport OÜ, millised on trendid tänapäeva jalgpalli varustuses. Adidas on üks juhtivaid spordiriiete ja -varustuse brände. Mis on adidase toodetes erilist? Adidas on väga pikaajalise kogemusega innovatiivne spordirõivaste ja jalatsite tootja. Just pikaajaline kogemus on see, mis on võimaldanud arendada nii materjale, kui rõivaste lõikeid ja jalatsite mudeleid erinevate spordialade eripäradest lähtudes. Lisaks võib veel välja tuua eriprojekte, mis juhivad tähelepanu globaalsetele küsimustele. Heaks näiteks on taaskasutatud materjalidest loodud rõiva ja jalatsite kollektsioonid. Kas oskaksite tuua välja hetkel kõige kuumemad jalgpallisaapad, mis Teilt osta saab? Mis on nende eripära? Hetke,,kuumimad,, ja uuenduslikumad jalgpallisaapad, mida müüme, on Nemeziz. Tippmudeli eripäraks on see, et jalgpallisaabastel ei ole paelu ning jalatsi pealisosa valmistamisel on kasutatud kompressiooniteibi laadset materjali. Seda saabast kandes on tunne, et saabas sulandub jalaga aasta maailmameistrivõistluste ametlik pall on? Mille poolest erineb ta eelmistest maailmameistrivõistlustel kasutusel olnud pallidest? Kogu info 2018.aasta MM-i ametliku palli osas on veel salastatud. Ametlik esitluskuupäev on 15.nov Esitluse käigus avalikustatakse palli nimi ja tehnilised detailid ning nüansid. Kas olete Keila Jalgpalliklubi koostööga rahul? Miks toetate Keila JK-d? Meie oleme koostööga väga rahul. Heameel on tõdeda, et klubi igapäevatöö ja arendamine toimub professionaalsel tasemel. Spordivarustuse müüjana tunneme endal vastutust toetada sporti ja läbi senise koostöö oleme seda saanud ka teha.

24

EDL Liiga reeglid 1. ÜLDSÄTTED 1.1. EDL Liiga toimub individuaalse arvestuse alusel, kus mängijad on jagatud hooaja EDL Liiga tulemuste põhj

EDL Liiga reeglid 1. ÜLDSÄTTED 1.1. EDL Liiga toimub individuaalse arvestuse alusel, kus mängijad on jagatud hooaja EDL Liiga tulemuste põhj EDL Liiga reeglid 1. ÜLDSÄTTED 1.1. EDL Liiga toimub individuaalse arvestuse alusel, kus mängijad on jagatud hooaja 2017-2018 EDL Liiga tulemuste põhjal nelja liigasse. a. Premium Liiga (9 osalejat) b.

Rohkem

TARTU ORIENTEERUMIS- NELJAPÄEVAKUD neljapäevak Tehvandi, 1. august Ajakava: Start avatud: Finiš suletakse: Asukoht: Võistlu

TARTU ORIENTEERUMIS- NELJAPÄEVAKUD neljapäevak Tehvandi, 1. august Ajakava: Start avatud: Finiš suletakse: Asukoht: Võistlu TARTU ORIENTEERUMIS- NELJAPÄEVAKUD 2019 16. neljapäevak Tehvandi, 1. august Ajakava: Start avatud: 16.00 19.00 Finiš suletakse: 19.30 Asukoht: Võistluskeskuse, parkimise ja kohalesõidu tähistuse asukohad:

Rohkem

Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, a. Tallinna Jär

Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, a. Tallinna Jär Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, 2015. a. Töökirjeldus. Rühma vanus: 5-6 aastased lapsed. Peo teema: Vastlapäev.

Rohkem

FIDE reitingumäärus 1. juuli 2014 Kuremaa, Marek Kolk

FIDE reitingumäärus 1. juuli 2014 Kuremaa, Marek Kolk FIDE reitingumäärus 1. juuli 2014 Kuremaa, 2014. Marek Kolk Artikkel 0. Sissejuhatus Artikkel 0.2 (uus) Millal läheb partii FIDE reitinguarvestusse? Reitinguarvestusse minev turniir tuleb ette registreerida

Rohkem

OÜ Lemonsport Hummel spordivarustus Raplamaa JK õpilastele ja pereliikmetele Valik september Jalgpallikooli võistlus- ja treeningvarustus 20

OÜ Lemonsport Hummel spordivarustus Raplamaa JK õpilastele ja pereliikmetele Valik september Jalgpallikooli võistlus- ja treeningvarustus 20 OÜ Lemonsport Hummel spordivarustus Raplamaa JK õpilastele ja pereliikmetele Valik september 2016 -... Jalgpallikooli võistlus- ja treeningvarustus 2016/17 Jalgpallisärk 22.- 100% polüester Suurused 6/8,

Rohkem

Suusatajate teekond PyeongChang’i

Suusatajate teekond PyeongChang’i Suusatajate keeruline teekond PyeongChang i Ettevalmistus 2017/2018 18 laagrit: 9 laagrit Eestis 9 välislaagrit 152 laagripäeva: 54 p. Eestis 98 p. Välislaagrid 79 päeva mägedes 73 päeva meretasapinnal

Rohkem

ELVA XXXII TRIATLON Sprint, laste ja noorte Eesti MV, EKV VIII Laupäeval, 17. augustil 2019 VÕISTLUSKESKUS Elvas Verevi järve ääres VANUSEKLASSID JA D

ELVA XXXII TRIATLON Sprint, laste ja noorte Eesti MV, EKV VIII Laupäeval, 17. augustil 2019 VÕISTLUSKESKUS Elvas Verevi järve ääres VANUSEKLASSID JA D ELVA XXXII TRIATLON Sprint, laste ja noorte Eesti MV, EKV VIII Laupäeval, 17. augustil 2019 VÕISTLUSKESKUS Elvas Verevi järve ääres VANUSEKLASSID JA DISTANTSID: I START kell 12:00, stardid on vanuste kaupa

Rohkem

Karikavõistluste ja Superkarika juhend

Karikavõistluste ja Superkarika juhend Eesti 2018/2019. a karikavõistluste ja Superkarika finaali juhend Kinnitatud EJL juhatuse poolt 13.04.2018 SISUKORD Preambul... 4 I ÜLDSÄTTED... 4 Artikkel 1 Reguleerimisala... 4 Artikkel 2 Mõisted...

Rohkem

Saalijalgpalli KV juhend

Saalijalgpalli KV juhend Eesti 2018/2019. a saalijalgpalli karikavõistluste ja Superkarika finaali juhend Kinnitatud EJL juhatuse poolt 1.08.2018. SISUKORD Preambul... 4 I ÜLDSÄTTED... 4 Artikkel 1 Reguleerimisala... 4 Artikkel

Rohkem

Orbiidile! hooaja info

Orbiidile! hooaja info Orbiidile! hooaja info FIRST LEGO League Eelarve 2018/2019 hooajal Robotimängu väljak 130 EUR + transport Platsi arve hiljemalt oktoobris, meeskonna arve detsembris Esimene meeskond Teise meeskonna registreerimistasu

Rohkem

Kehaline Kasvatus Ainekava 6. kl. 2 h nädalas õpetaja: Siiri Sülla l trimester Kergejõustik Lähted, kiirendusjooks, süstikjooks, põlve- jala-, sääretõ

Kehaline Kasvatus Ainekava 6. kl. 2 h nädalas õpetaja: Siiri Sülla l trimester Kergejõustik Lähted, kiirendusjooks, süstikjooks, põlve- jala-, sääretõ Kehaline Kasvatus Ainekava 6. kl. 2 h nädalas Kergejõustik Lähted, kiirendusjooks, süstikjooks, põlve- jala-, sääretõste ja ristsammujooks. Jooks kurvis, tõkkejooks, ringteatejooks, täpsusjooks. Kaugushüpe-

Rohkem

MergedFile

MergedFile spordihingeks juba noorelt eesti viimase kuue aasta parimas poiste korvpalliklubis - BC Tartu korvpallikoolis - treenib igapäevaselt 12 treeneri käe all üle 300 lapse vanuses 5-19 aastat. hooajal 2016/2017

Rohkem

View PDF

View PDF Fitbit Ionic - ikoonilisest nutikellast natuke puudu, kuid spordiks ja kontoriks käib 11. aprill 2018-1:27 Autor: Kaido Einama Fitbiti nutikellad on balansseerinud pulsikella ja nutikella piiril ning viimasel

Rohkem

Ranna ML juhend

Ranna ML juhend Eesti 2019. a rannajalgpalli meistrivõistluste Meistriliiga juhend Kinnitatud EJL-i juhatuse poolt 15.04.2019 SISUKORD PREAMBUL... 4 I ÜLDSÄTTED... 4 Artikkel 1 Reguleerimisala... 4 Artikkel 2 Mõisted...

Rohkem

U12 ja U13 vanuseklasside juhend

U12 ja U13 vanuseklasside juhend Eesti 2019.a noorte klubidevaheliste võistluste juhend U12 ja U13 vanuseklassid Kinnitatud EJL-i juhatuse poolt 29.12.2018 SISUKORD Preambul... 4 I ÜLDSÄTTED... 4 Artikkel 1 Reguleerimisala... 4 Artikkel

Rohkem

Kuidas kehtestada N&M

Kuidas kehtestada N&M Kehtestav suhtlemine Kuidas ennast kehtestada, kui Su alluv on naine/mees? Tauri Tallermaa 15. mai 2019 Suhtlemine Kui inimene suhtleb teise inimesega keele vahendusel, leiab aset miski, mida me mujal

Rohkem

Ülesanne #5: Käik objektile Kooli ümberkujundamist vajava koha analüüs. Ülesanne #5 juhatab sisse teise poole ülesandeid, mille käigus loovad õpilased

Ülesanne #5: Käik objektile Kooli ümberkujundamist vajava koha analüüs. Ülesanne #5 juhatab sisse teise poole ülesandeid, mille käigus loovad õpilased Ülesanne #5: Käik objektile Kooli ümberkujundamist vajava koha analüüs. Ülesanne #5 juhatab sisse teise poole ülesandeid, mille käigus loovad õpilased oma kujunduse ühele kohale koolis. 5.1 Kohavalik Tiimi

Rohkem

Haanja Kool 8. klass Janete Talo TÄNAPÄEVA KÄSITÖÖ LAAGER Loovtöö Juhendaja: Kadri Parts Haanja 2019

Haanja Kool 8. klass Janete Talo TÄNAPÄEVA KÄSITÖÖ LAAGER Loovtöö Juhendaja: Kadri Parts Haanja 2019 Haanja Kool 8. klass Janete Talo TÄNAPÄEVA KÄSITÖÖ LAAGER Loovtöö Juhendaja: Kadri Parts Haanja 2019 Sisukord Sissejuhatus 3 1. Õpitoad 4 2. Laagri korraldus 5 2.1 Laagri kava 5 2.2 Korraldajad 5 2.3 Laagri

Rohkem

U12 ja U13 vanuseklasside juhend

U12 ja U13 vanuseklasside juhend Eesti 2017. a noorte klubidevaheliste võistluste juhend U12 ja U13 vanuseklassid Kinnitatud EJL-i juhatuse poolt 29.12.2016 SISUKORD Preambul... 4 I ÜLDSÄTTED... 4 Artikkel 1 Reguleerimisala... 4 Artikkel

Rohkem

PowerPointi esitlus

PowerPointi esitlus Konverents Terve iga hinna eest, 07.03.2013 Tervis ja haigus muutuvas maailmas Andres Soosaar Mis on meditsiin? Meditsiin on pikka aega olnud ruum, mille koordinaattelgedeks on tervise-haiguse eristus

Rohkem

EESTI MEISTRIVÕISTLUSED PONIDE TAKISTUSSÕIDUS 2005

EESTI MEISTRIVÕISTLUSED PONIDE TAKISTUSSÕIDUS 2005 Lagedi Treeningvõistlus ja Ülikerge Derby JUHEND Toimumise aeg ja koht: Harjumaa 30.07.2016 Lagedi Ratsaspordikooli võistlusväljak, Lagedi, Võistlustingimused: Võistlusväljak Parkuur nr. 1-4 - liivaplats;

Rohkem

2016. a võistluste kokkuvõte a võistlustest

2016. a võistluste kokkuvõte a võistlustest 2016. a võistluste kokkuvõte 2017. a võistlustest Andres Piibeleht EKJL Kohtunikekogu juhatuse esimees 12.11.2016 Millest juttu teeme Juhtumitest, mida saanuks teha paremini (kohtunikud aga ka treenerid

Rohkem

Microsoft Word - 2. Tokio kriteerium

Microsoft Word - 2. Tokio kriteerium EESTI OLÜMPIAKOMITEE ESINDAJATE KOGU KOOSOLEK Tallinn 11. detsember 2018.a. Päevakorrapunkt EOK kvalifikatsioonikriteeriumide kinnitamine 2020.a. olümpiamängudeks Tokios Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK)

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation TeaMe programm 2009-2015 7. mai 2015 Eesmärgid Suurendada noorte huvi teaduse ja tehnoloogia ning nendega seotud elukutsete vastu Laiendada Eesti teadusmeedia arenguvõimalusi Levitada täppis- ja loodusteaduslikku

Rohkem

Hommikune kordus / Taevas TV7 33 nädala kordus - Esmaspäev Teisipäev Kolmapäev Neljapäev Reede

Hommikune kordus / Taevas TV7 33 nädala kordus -   Esmaspäev Teisipäev Kolmapäev Neljapäev Reede Hommikune kordus / Taevas TV7 33 nädala kordus - www.tv7.ee 08:00 Derek Prince: Kas mõistad, kui väärtuslik sa oled? 3/3 08:30 Vabaduseks kutsutud: Kuidas valmistuda lahinguks? 09:00 Vabastav uuestisünd:

Rohkem

Valik harjutusi eesti keele postkaartide jaoks Tervitused ja hüvastijätud Grupp töötab paarides, harjutab fraase ja täiendab kaardil olevat veel omapo

Valik harjutusi eesti keele postkaartide jaoks Tervitused ja hüvastijätud Grupp töötab paarides, harjutab fraase ja täiendab kaardil olevat veel omapo Valik harjutusi eesti keele postkaartide jaoks Tervitused ja hüvastijätud Grupp töötab paarides, harjutab fraase ja täiendab kaardil olevat veel omapoolsete tervitus- ja hüvastijätufraasidega. Saab arutleda,

Rohkem

Pärnakad tõid aastanäitusele ligemale 100 teost - Paberleht - Pärnu Postimees

Pärnakad tõid aastanäitusele ligemale 100 teost - Paberleht - Pärnu Postimees Pärnu 1 C Toimetus Klienditugi Kolmapäev, 6. detsember 2017 POSTIMEES PÄRNU POSTIMEES UUDISED ARVAMUS KULTUUR VABA AEG TARBIJA PAB Pärnumaa Video Galerii Sport Krimi Elu Kool Ajalugu Ettevõtluslood Maa

Rohkem

MMM 2018 XII Mehaanikute Mitteametlikud Maailmameistrivõistlused ja nende sõprade üleriigilised meistrivõistlused VÕISTLUSJUHEND Eesmärk: MMM-i eesmär

MMM 2018 XII Mehaanikute Mitteametlikud Maailmameistrivõistlused ja nende sõprade üleriigilised meistrivõistlused VÕISTLUSJUHEND Eesmärk: MMM-i eesmär MMM 2018 XII Mehaanikute Mitteametlikud Maailmameistrivõistlused ja nende sõprade üleriigilised meistrivõistlused VÕISTLUSJUHEND Eesmärk: MMM-i eesmärk on pakkuda kord aastas motomehaanikutele ja teistele

Rohkem

B120_10 estonian.cdr

B120_10 estonian.cdr Alati seal, et teid aidata Registreerige oma toode ja otsige abi koduleheküljelt www.philips.com/welcome B120 Beebimonitor Küsimus? Kontakteeruge Philipsiga Eestikeelne kasutusjuhend 2 Valgussensor USB

Rohkem

KAITSELIIDU AASTA MEISTRIVÕISTLUSED SÕJALISES KOLMEVÕISTLUSES Eesmärk: JUHEND populariseerida sõjalis-sportlikku tegevust kaitseliitlastee hulga

KAITSELIIDU AASTA MEISTRIVÕISTLUSED SÕJALISES KOLMEVÕISTLUSES Eesmärk: JUHEND populariseerida sõjalis-sportlikku tegevust kaitseliitlastee hulga KAITSELIIDU 2019. AASTA MEISTRIVÕISTLUSED SÕJALISES KOLMEVÕISTLUSES Eesmärk: JUHEND populariseerida sõjalis-sportlikku tegevust kaitseliitlastee hulgas. selgitada välja Kaitseliidu 2019. aasta meistrid

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Koolituspäeva algus ja lõpp aeg 09.30 11.00 koolitus 11.00 11.10 paus 11.10 12.00 koolitus 12.00 12.30 lõuna 12.30 14.00 koolitus 14.00 14.10 paus 14.10 15.00 koolitus Lõunapaus ja lõuna asukoht Tualetid

Rohkem

Väärtusta oma vabadust. Eesti Yale Seifide Kasutusjuhend Mudelid: YSB/200/EB1 YSB/250/EB1 YSB/400/EB1 YLB/200/EB1 YSM/250/EG1 YSM/400/EG1 YSM/520/EG1

Väärtusta oma vabadust. Eesti Yale Seifide Kasutusjuhend Mudelid: YSB/200/EB1 YSB/250/EB1 YSB/400/EB1 YLB/200/EB1 YSM/250/EG1 YSM/400/EG1 YSM/520/EG1 Väärtusta oma vabadust. Eesti Yale Seifide Kasutusjuhend Mudelid: YSB/200/EB1 YSB/250/EB1 YSB/400/EB1 YLB/200/EB1 YSM/250/EG1 YSM/400/EG1 YSM/520/EG1 YLM/200/EG1 Soovitame selle kasutusjuhendi alles hoida.

Rohkem

Loovtööd ja nende korraldus Lääne-Virumaal Roela koolis

Loovtööd ja nende korraldus Lääne-Virumaal Roela koolis Loovtööd ja nende korraldus Lääne-Virumaal Roela koolis Anne Maalman Roela kool Roela kool asub Rakvere-Mustvee mnt 26. kilomeetril Kooliga ühes majas asuvad lasteaed, raamatukogu ja osavalla kontor Meie

Rohkem

(Estonian) DM-RBCS Edasimüüja juhend MAANTEE MTB Rändamine City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Kasseti ketiratas CS-HG400-9 CS-HG50-8

(Estonian) DM-RBCS Edasimüüja juhend MAANTEE MTB Rändamine City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Kasseti ketiratas CS-HG400-9 CS-HG50-8 (Estonian) DM-RBCS001-02 Edasimüüja juhend MAANTEE MTB Rändamine City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Kasseti ketiratas CS-HG400-9 CS-HG50-8 SISUKORD OLULINE MÄRKUS... 3 OHUTUSE TAGAMINE... 4

Rohkem

Vilistlaste esindajate koosolek

Vilistlaste esindajate koosolek 13.04.2012 VILISTLASKOGU ÜLDKOGU ÕPILASTE KÜSITLUSE TULEMUSTEST UURING Uuringus osalesid 8 kooli 8. ja 9.klasside õpilased: Räpina ÜG, Mikitamäe, Mehikoorma, Kauksi, Ruusa, Orava, Viluste, Värska Küsimustiku

Rohkem

“MÄLUKAS”

“MÄLUKAS” Hiiumaa Arenguseminar 2016 Mälu ja mõtlemine Juhi tähelepanu Tauri Tallermaa 27.oktoober 2016 Edu 7 tunnust Allikas: Anthony Robbins. Sisemine jõud 1. Vaimustus 2. Usk e veendumus 3. Strateegia 4. Väärtushinnangute

Rohkem

Tartu Ülikool

Tartu Ülikool Tartu Ülikool Code coverage Referaat Koostaja: Rando Mihkelsaar Tartu 2005 Sissejuhatus Inglise keelne väljend Code coverage tähendab eesti keeles otse tõlgituna koodi kaetust. Lahti seletatuna näitab

Rohkem

Pealkiri

Pealkiri Keelelist arengut toetavad FREPY mängud Reili Argus Luksemburgi keelepäev 2015 Taustaks Grammatika omandamisest On rikka ja vaese vormimoodustusega keeli. Mida rikkam vormimoodustus, seda varem hakkab

Rohkem

Mascus - Jatiina esitlus 2017

Mascus - Jatiina esitlus 2017 Veebruar 2017 Kuidas müüa kasutatud tehnikat? Annika Amenberg Mascus Eesti Mis on Mascus? 2 Maailma suurim kasutatud rasketehnika portaal 30 esindust 58 veebilehte 42 keelt 3 Esindused Veebilehed Mascuse

Rohkem

Microsoft Word - EGL_RHCP_koosolek_

Microsoft Word - EGL_RHCP_koosolek_ EGL REEGLITE & HCP KOMITEE KOOSOLEKU PROTOKOLL Koosoleku toimumise aeg: 15. märts 2018. a. kl 16:00 Koosoleku toimumise koht: Fahle restoran, Tallinn Koosoleku algus: 16:00 Koosolekul osalesid: e-mail

Rohkem

Mare Kiisk Tartu Raatuse kool IGAPÄEVAELU TARKUSTE OTSIMISMÄNG 3. klassile Mängu koostas: Mare Kiisk, Tartu Raatuse kooli klassiõpetaja, 2018 VOSK Võt

Mare Kiisk Tartu Raatuse kool IGAPÄEVAELU TARKUSTE OTSIMISMÄNG 3. klassile Mängu koostas: Mare Kiisk, Tartu Raatuse kooli klassiõpetaja, 2018 VOSK Võt IGAPÄEVAELU TARKUSTE OTSIMISMÄNG 3. klassile Mängu koostas:, i klassiõpetaja, 2018 VOSK Võta Oma Seade Kaasa (nutiseadmete kasutamine), rühmades 2 3 liiget Eesmärgid Võimalus õppesisu abil lõimida inimeseõpetust,

Rohkem

Pealkiri

Pealkiri Elanike hinnangud arstiabile 2014, peamised arengud ja edasised tegevused Tanel Ross Haigekassa juhatuse esimees Üldised järeldused elanike hinnangutest Hinnangud Eesti tervishoiusüsteemile on püsinud

Rohkem

Kom igang med Scratch

Kom igang med Scratch Alustame algusest Getting Started versioon 1.4 SCRATCH on uus programmeerimiskeel, mis lubab sul endal luua interaktiivseid annimatsioone, lugusid, mänge, muusikat, taieseid jm Scratch'i saab kasutada

Rohkem

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm algklassilastele tr\374kk 2.doc)

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm algklassilastele tr\374kk 2.doc) ALGKLASSILAPSED 1 MINU NIMI ON MINA OLEN PRAEGU TÄNA ON 1. KÄRNERIMAJA JA LILLED KIRJUTA VÕI JOONISTA SIIA KAKS KÄRNERI TÖÖRIISTA KIRJUTA SIIA SELLE TAIME 1. TÖÖRIIST 2. TÖÖRIIST NIMI MIDA ISTUTASID MÕISTA,

Rohkem

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm 4-6 kl tr\374kkimiseks.doc)

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm 4-6 kl tr\374kkimiseks.doc) 4-6 KLASS 1 Minu nimi on Ma olen praegu Täna on 1. KÄRNERIMAJA JA LILLED Kirjuta või joonista siia kolm kärneri tööriista Kirjuta siia selle taime nimi, 1. TÖÖRIIST 2. TÖÖRIIST 3. TÖÖRIIST mida istutasid

Rohkem

Microsoft Word - Kurtna koolitöötajate rahulolu 2012

Microsoft Word - Kurtna koolitöötajate rahulolu 2012 KURTNA KOOLITÖÖTAJATE RAHULOLU-UURINGU TULEMUSED Koostaja: Kadri Pohlak Kurtna 212 Sisukord Sissejuhatus... 3 Rahulolu juhtimisega... 4 Rahulolu töötingimustega... 5 Rahulolu info liikumisega... 6 Rahulolu

Rohkem

EESTI PURJELAUALIIDU (SURFILIIDU) ARENGUKAVA SISUKORD Identiteet... 2 Missioon... 2 Väärtuspakkumine... 2 Visioon... 2 Väärtused... 2 Eesmär

EESTI PURJELAUALIIDU (SURFILIIDU) ARENGUKAVA SISUKORD Identiteet... 2 Missioon... 2 Väärtuspakkumine... 2 Visioon... 2 Väärtused... 2 Eesmär EESTI PURJELAUALIIDU (SURFILIIDU) ARENGUKAVA 2017 2020 SISUKORD Identiteet... 2 Missioon... 2 Väärtuspakkumine... 2 Visioon... 2 Väärtused... 2 Eesmärgid ja fookusvaldkonnad... 3 Eesmärgid aastaks 2020...

Rohkem

Tarbijamängu Saa Kinder Bueno fotomodelliks reeglid 1. TOODETE TURUSTAJA: Mobec AS, registrinumber , aadress: Kurekivi tee 6, Rae vald, Harjum

Tarbijamängu Saa Kinder Bueno fotomodelliks reeglid 1. TOODETE TURUSTAJA: Mobec AS, registrinumber , aadress: Kurekivi tee 6, Rae vald, Harjum Tarbijamängu Saa Kinder Bueno fotomodelliks reeglid 1. TOODETE TURUSTAJA: Mobec AS, registrinumber 10048462, aadress: Kurekivi tee 6, Rae vald, Harjumaa. 2. KAMPAANIA KORRALDAJA: Sensesest OÜ, registrinumber

Rohkem

Control no:

Control no: Smart Access Driftsprocedure A. Eeltingimused... 2 1. Nutitelefoni ühilduvus... 2 2. Kaabli valik... 2 a. Apple devices (Apple'i seadmed) (iphone 4/4S)... 2 b. Apple devices (Apple'i seadmed) (iphone 5/5c/5s)...

Rohkem

PÕHIKOOL (7. 9. KLASS) JA GÜMNAASIUM TEADLIK TARBIJA Ühiskonnaõpetus, majandusõpe (integreeritult ka teised õppeained) Õppe eesmärk: Omandada teadmise

PÕHIKOOL (7. 9. KLASS) JA GÜMNAASIUM TEADLIK TARBIJA Ühiskonnaõpetus, majandusõpe (integreeritult ka teised õppeained) Õppe eesmärk: Omandada teadmise PÕHIKOOL (7. 9. KLASS) JA GÜMNAASIUM TEADLIK TARBIJA Ühiskonnaõpetus, majandusõpe (integreeritult ka teised õppeained) Õppe eesmärk: Omandada teadmised tarbija õigustest ja kohustustest. Arendada õpilaste

Rohkem

Microsoft Word - MKM74_lisa2.doc

Microsoft Word - MKM74_lisa2.doc Majandus- ja kommunikatsiooniministri 6. oktoobri 2010. a määruse nr 74 Avaliku konkursi läbiviimise kord sageduslubade andmiseks televisiooni ringhäälingusaadete ja -programmide digitaalse edastamise

Rohkem

Mida räägivad logid programmeerimisülesande lahendamise kohta? Heidi Meier

Mida räägivad logid programmeerimisülesande lahendamise kohta? Heidi Meier Mida räägivad logid programmeerimisülesande lahendamise kohta? Heidi Meier 09.02.2019 Miks on ülesannete lahendamise käigu kohta info kogumine oluline? Üha rohkem erinevas eas inimesi õpib programmeerimist.

Rohkem

FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND

FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND SISUKORD 1. Kuidas saan Freseniuse õppekeskuksesse? 03 2. Kuidas sisse logida? 04 3. Mida teha, kui ma ei mäleta oma parooli? 05 4. Mida leian kodulehelt pärast sisselogimist?

Rohkem

ESL jõud spordikalender 2010.indd

ESL jõud spordikalender 2010.indd Eestimaa Spordiliit Jõud 2010 Võistluste tulemused KALENDERPLAAN 2011 Eestimaa Spordiliidu Jõud 2010./2011. aasta infoteatmik Koostajad: Tarmo Volt, Arvo Saal Kujundaja ja küljendaja: Riju Johanson Väljaandja:

Rohkem

Aktiivtöö. Kuri Muri Teema: viha ja agressiivsus. Toimetulek vihaga. Alateema: eneseanalüüs, vihapäevik. Õpitulemused. Õpilane: oskab ära tunda olukor

Aktiivtöö. Kuri Muri Teema: viha ja agressiivsus. Toimetulek vihaga. Alateema: eneseanalüüs, vihapäevik. Õpitulemused. Õpilane: oskab ära tunda olukor Aktiivtöö. Kuri Muri Teema: viha ja agressiivsus. Toimetulek vihaga. Alateema: eneseanalüüs, vihapäevik. Õpitulemused. Õpilane: oskab ära tunda olukorrad, mis tekitavad viha; oskab ära tunda kehalisi reaktsioone,

Rohkem

Arstiüliõpilaste visioonid tulevikust aastatel ja 2016.

Arstiüliõpilaste visioonid tulevikust aastatel ja 2016. Arstiüliõpilaste visioonid tulevikust aastatel 1990. ja 2016. Siim Rinken ja Ivo Valter Stud. med V ja Stud. med XXX Tulevikust minevikus 1988-1990 fosforiit, muinsuskaitse, öölaulupidu, EV aegsete seltside

Rohkem

Huvitegevus

Huvitegevus PÕLTSAMAA KULTUURIKESKUS J. Kuperjanovi 1 Põltsamaa INFO: tel.: 7762270 www.kultuurikeskus.eu ja FB -s 1. TAIMESEADERING ÕPILASTELE Aeg: teisipäev 15.00 17.00, kolmapäev kell 14.00 17.00 Juhendaja: Eha

Rohkem

ArcGIS Online Konto loomine Veebikaardi loomine Rakenduste tegemine - esitlus

ArcGIS Online Konto loomine Veebikaardi loomine Rakenduste tegemine - esitlus PILVI TAUER Tallinna Tehnikagümnaasium ArcGIS Online 1.Konto loomine 2.Veebikaardi loomine 3.Rakenduste tegemine - esitlus Avaliku konto loomine Ava ArcGIS Online keskkond http://www.arcgis.com/ ning logi

Rohkem

Õppimine Anne Villems, Margus Niitsoo ja Konstantin Tretjakov

Õppimine Anne Villems, Margus Niitsoo ja Konstantin Tretjakov Õppimine Anne Villems, Margus Niitsoo ja Konstantin Tretjakov Kava Kuulame Annet Essed ja Felder Õppimise teooriad 5 Eduka õppe reeglit 5 Olulisemat oskust Anne Loeng Mida uut saite teada andmebaasidest?

Rohkem

Juhend nutiterminali seadistamiseks ja kaardimaksete vastuvõtmiseks Ingenico Link/2500 ja icmp

Juhend nutiterminali seadistamiseks ja kaardimaksete vastuvõtmiseks Ingenico Link/2500 ja icmp Juhend nutiterminali seadistamiseks ja kaardimaksete vastuvõtmiseks Ingenico Link/2500 ja icmp Terminali seadistamine Lülita telefonis või tahvelarvutis (edaspidi telefonis) sisse Bluetooth. (1) 1 1 Mudel

Rohkem

TAI programm „Tervem ja kainem Eesti“ SA PERH Psühhiaatriakliinikus

TAI programm „Tervem ja kainem Eesti“ SA PERH Psühhiaatriakliinikus Kainem ja tervem Eesti (KTE) programm SA PERH psühhiaatriakliinikus Eerik Kesküla Teenusele pöördumine Saatekirjata Registreerumine tel 6172545 ja e-mail KTE@regionaalhaigla.ee Esmane hindamine 3 tööpäeva

Rohkem

Tarkvaraline raadio Software defined radio (SDR) Jaanus Kalde 2017

Tarkvaraline raadio Software defined radio (SDR) Jaanus Kalde 2017 Tarkvaraline raadio Software defined radio (SDR) Jaanus Kalde 2017 Sissejuhatus Raadiosidest üldiselt Tarkvaraline raadio Kuidas alustada 2 Raadioside Palju siinussignaale õhus Info edastamiseks moduleerid

Rohkem

EVANGEELIUMI JAGAMINE MIKS JA KUIDAS RÄÄKIDA JEESUSEST TEISTELE? Kas Sa oled kunagi kellelegi rääkinud Jumalast/Jeesusest? Inimestele Jeesuse

EVANGEELIUMI JAGAMINE MIKS JA KUIDAS RÄÄKIDA JEESUSEST TEISTELE? Kas Sa oled kunagi kellelegi rääkinud Jumalast/Jeesusest? Inimestele Jeesuse EVANGEELIUMI JAGAMINE MIKS JA KUIDAS RÄÄKIDA JEESUSEST TEISTELE? Kas Sa oled kunagi kellelegi rääkinud Jumalast/Jeesusest? Inimestele Jeesuse pakutavast päästest rääkimine ongi see, mida nimetatakse evangeeliumi

Rohkem

View PDF

View PDF Galaxy XCover 4 purunematu nutitelefon neile, kellel midagi juba katki läinud 26. märts 2017-19:25 Autor: AM Kestvustelefonidega on tavaliselt see lugu, et nende poole hakatakse vaatama siis, kui oled

Rohkem

Slide 1

Slide 1 PIPELIFE EESTI 2017 Pipelife Eesti AS 2018 Indrek Oidram Pipelife Grupi võtmenäitajad Käive: ca 1 miljard EUR Tehased: 26 Euroopas ja USA-s Esindused 26 riigis Töötajaid: 2.700 Peakorter: Vienna/Austria

Rohkem

Eetika kui tulevikuvaluuta tarbimiskeskkonnas!? Dr. Mari Kooskora Dotsent, EBS Ärieetikakeskuse juhataja Pilt: Mari Kooskora Sügis

Eetika kui tulevikuvaluuta tarbimiskeskkonnas!? Dr. Mari Kooskora Dotsent, EBS Ärieetikakeskuse juhataja Pilt:   Mari Kooskora Sügis Eetika kui tulevikuvaluuta tarbimiskeskkonnas!? Dr. Mari Kooskora Dotsent, EBS Ärieetikakeskuse juhataja Pilt: www.aaii.com Mari Kooskora Sügis 2013 1 Pisut taustast (EPL, H. Mets, nov 2005) Mari Kooskora

Rohkem

HIV-nakkuse levik Eestis ETTEKANNE KOOLITUSEL INIMKAUBANDUSE ENNETAMINE- KOOLITUS ÕPETAJATELE NOORSOOTÖÖTAJATELE JA KUTSENÕUSTAJATELE Sirle Blumberg A

HIV-nakkuse levik Eestis ETTEKANNE KOOLITUSEL INIMKAUBANDUSE ENNETAMINE- KOOLITUS ÕPETAJATELE NOORSOOTÖÖTAJATELE JA KUTSENÕUSTAJATELE Sirle Blumberg A HIV-nakkuse levik Eestis ETTEKANNE KOOLITUSEL INIMKAUBANDUSE ENNETAMINE- KOOLITUS ÕPETAJATELE NOORSOOTÖÖTAJATELE JA KUTSENÕUSTAJATELE Sirle Blumberg AIDS-i Ennetuskeskus HIV-nakkuse olukorra analüüs. Ohustatud

Rohkem

TUNNUSTATUD TURVALAHENDUS Esitaja: G4S Eesti AS, Alarmtec AS Automaatse numbrituvastussüsteemi paigaldamine keelatud piirikaubanduse vastu võitlemisek

TUNNUSTATUD TURVALAHENDUS Esitaja: G4S Eesti AS, Alarmtec AS Automaatse numbrituvastussüsteemi paigaldamine keelatud piirikaubanduse vastu võitlemisek TUNNUSTATUD TURVALAHENDUS Esitaja: G4S Eesti AS, Alarmtec AS Automaatse numbrituvastussüsteemi paigaldamine keelatud piirikaubanduse vastu võitlemiseks Tellija: Maksu- ja Tolliamet Teostaja: Alarmtec AS

Rohkem

Microsoft Word - hctallinn_teams_schedule_thc16.docx

Microsoft Word - hctallinn_teams_schedule_thc16.docx HC Tallinna võistkonnad, ajakava ja treenerid Tallinn Handball Cup 2016 (alustades tüdrukutest ja vanematest vanustest): TÜDRUKUD: 2003 Tüdrukud - HC Tallinn Treener: Mari Helstein 50 59 603 13:00 HC Tallinn

Rohkem

jrk Võistkond Matšipunktid Partiipunktid Koht 1 Keila MK II 2 Saue MKK I 3 Kose MKK

jrk Võistkond Matšipunktid Partiipunktid Koht 1 Keila MK II 2 Saue MKK I 3 Kose MKK jrk Võistkond 1 2 3 4 5 6 Matšipunktid Partiipunktid Koht 1 Keila MK 1 2.5 3 2.5 4 8 13 II 2 Saue MKK 3 1 3 3 4 8 14 I 3 Kose MKK 1.5 3 2.5 1.5 4 6 12.5 III 4 Kose vald 1 1 1.5 1 3 2 7.5 V 5 Kernu vald

Rohkem

EESTI KORVPALLILIIDU ÜLDJUHEND hooajaks 2018 / 2019 Kinnitatud:

EESTI KORVPALLILIIDU ÜLDJUHEND hooajaks 2018 / 2019 Kinnitatud: EESTI KORVPALLILIIDU ÜLDJUHEND hooajaks 2018 / 2019 Kinnitatud: 06.07.2018 lk 2 / 39 Sisukord I. Üldsätted II. III. IV. 1. Ülesanne ja eesmärk 2. Üldmõisted Võistluste korraldusega seonduv 3. Võistlused

Rohkem

Kuidas vahetada esimesi suspensiooni vedrusid autol VOLKSWAGEN TOURAN 1

Kuidas vahetada esimesi suspensiooni vedrusid autol VOLKSWAGEN TOURAN 1 Sooritage asendamine järgnevas järjekorras: 1 Vahetage Volkswagen Touran 1 vedrud paarikaupa. 2 Pingutage seisupiduri hooba. 3 Asetage tõkiskingad tagumiste rataste taha. Lõdvendage ratta kinnituspolte.

Rohkem

Uurimistöö Sulgpall

Uurimistöö Sulgpall Uurimistöö Sulgpall Koostaja:Anna Martha Seer Juhendaja:Annely Seer Laagri Kool 5.s Sissejuhatus Valisin sulgpalli sellepärast,et... Tegelen ise sulgpalliga Sulgpall on huvitav Sulgpallis on palju erinevaid

Rohkem

Hommikune kordus / Taevas TV7 26 nädala kordus - Esmaspäev Teisipäev Kolmapäev Neljapäev Reede

Hommikune kordus / Taevas TV7 26 nädala kordus -   Esmaspäev Teisipäev Kolmapäev Neljapäev Reede Hommikune kordus / Taevas TV7 26 nädala kordus - www.tv7.ee 08:00 Derek Prince: Ülistus 1/3 08:30 Kohtumine Messiaga: Marion Wells 08:40 Ärka!: Võrratu Jumala armastus 09:00 Danny Silk - Austuse kultuur:

Rohkem

Programmi AnimatorDV Simple+ lühike kasutajajuhend

Programmi AnimatorDV Simple+ lühike kasutajajuhend Programmi AnimatorDV Simple+ esmane kasutusjuhend Programm AnimatorDV Simple+ on mõeldud animatsioonide loomiseks. Tegemist on tasuta tarkvaraga, mis töötab videoseadmetega (videokaamera, veebikaamera).

Rohkem

Manuals Generator

Manuals Generator Sooritage asendamine järgnevas järjekorras: 1 Vahetage vedrud paarikaupa. Pingutage seisupiduri hooba. 2 3 Asetage tõkiskingad tagumiste rataste taha. Lõdvendage ratta kinnituspolte. 4 5 Tõstke esimest

Rohkem

Õppematerjalide esitamine Moodle is (alustajatele) seminar sarjas Lõunatund e-õppega 12. septembril 2017 õppedisainerid Ly Sõõrd (LT valdkond) ja Dian

Õppematerjalide esitamine Moodle is (alustajatele) seminar sarjas Lõunatund e-õppega 12. septembril 2017 õppedisainerid Ly Sõõrd (LT valdkond) ja Dian Õppematerjalide esitamine Moodle is (alustajatele) seminar sarjas Lõunatund e-õppega 12. septembril 2017 õppedisainerid Ly Sõõrd (LT valdkond) ja Diana Lõvi (SV valdkond) Järgmised e-lõunad: 10. oktoober

Rohkem

10. peatükk Perevägivald See tund õpetab ära tundma perevägivalda, mille alla kuuluvad kõik füüsilise, seksuaalse, psühholoogilise või majandusliku vä

10. peatükk Perevägivald See tund õpetab ära tundma perevägivalda, mille alla kuuluvad kõik füüsilise, seksuaalse, psühholoogilise või majandusliku vä Perevägivald See tund õpetab ära tundma perevägivalda, mille alla kuuluvad kõik füüsilise, seksuaalse, psühholoogilise või majandusliku vägivalla aktid, mis leiavad aset perekonnas. Tunni eesmärgid Teada

Rohkem

Abiarstide tagasiside 2016 Küsimustikule vastas 137 tudengit, kellest 81 (60%) olid V kursuse ning 56 (40%) VI kursuse tudengid. Abiarstina olid vasta

Abiarstide tagasiside 2016 Küsimustikule vastas 137 tudengit, kellest 81 (60%) olid V kursuse ning 56 (40%) VI kursuse tudengid. Abiarstina olid vasta Abiarstide tagasiside 2016 Küsimustikule vastas 137 tudengit, kellest 81 (60%) olid V kursuse ning 56 (40%) VI kursuse tudengid. Abiarstina olid vastanutest töötanud 87 tudengit ehk 64%, kellest 79 (91%)

Rohkem

Microsoft PowerPoint - VKP_VÜFdial_J_AnnikaUettekanne_VKP_ _taiendatudMU.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - VKP_VÜFdial_J_AnnikaUettekanne_VKP_ _taiendatudMU.ppt [Compatibility Mode] Kuidas arendada kohalikke avalikke teenuseid omavalitsuste ja kodanikuühenduste koostöös? Annika Uudelepp Praxise juhatuse liige, Valitsemise ja kodanikeühiskonna programmi direktor 16.09.2009 Tallinnas

Rohkem

efo09v2pke.dvi

efo09v2pke.dvi Eesti koolinoorte 56. füüsikaolümpiaad 17. jaanuar 2009. a. Piirkondlik voor. Põhikooli ülesanded 1. (VÄRVITILGAD LAUAL) Ühtlaselt ja sirgjooneliselt liikuva horisontaalse laua kohal on kaks paigalseisvat

Rohkem

VaadePõllult_16.02

VaadePõllult_16.02 OLARI TAAL KES JULGEB EESTIT REFORMIDA? VAADE PÕLLULT Illustratsioonid: Ebba Parviste SKP (miljard USD) RAHVAARV (miljon inimest) SOOME 267 5,5 LÄTI 31 2 majandusvõimsuse vahe 8,6 korda rahvaarvu vahe

Rohkem

ESRI PÄEVADE AUHIND 2014 Aasta GIS-i tegu

ESRI PÄEVADE AUHIND 2014 Aasta GIS-i tegu ESRI PÄEVADE AUHIND 2014 Aasta GIS-i tegu Esri päevade auhinna Aasta GIS-i tegu eesmärk Eesmärk: - Tunnustada organisatsiooni või ettevõtte konkreetset GIS-i projekti, algatust või tegevust viimasel aastal

Rohkem

Kuidas ärgitada loovust?

Kuidas ärgitada loovust? Harjumaa ettevõtluspäev äriideed : elluviimine : edulood : turundus : eksport Äriideede genereerimine Harald Lepisk OPPORTUNITYISNOWHERE Ideed on nagu lapsed Kas tead kedagi, kelle vastsündinud laps on

Rohkem

Print\A4\RaceLandscape.pmt

Print\A4\RaceLandscape.pmt Heat laps. start.. : Race ( ) started at :: Start Janno LIGUR Škoda Fabia :....97.97 Arvo KASK Ford Ka :....79..9 Arnis ODINŠ TT Motorsport :7.. 7.99 7..9. Martin JUGA CUEKS Racing :..7 7..9.9 9. Romet

Rohkem

Ülaveeris

Ülaveeris SÕIDUKI PILDISTAMISE JUHEND Sõiduki pildistamisel tuleb järgida allpool esitatud nõudeid. Nõutavate fotode näidised on juhendis. 1. Üldnõuded 1.1. Peale sõiduki tuleb fotol jäädvustada ka fotode saatmise

Rohkem

August Pulsti Õpistu PÄRIMUSMUUSIKA TUTVUSTAMINE LASTEAIAS 5-7a KURSUSETÖÖ ANNIKA LOODUS Lasteaed Mängupesa õpetaja Viljandi 2010 Õpetajate eri: Sisse

August Pulsti Õpistu PÄRIMUSMUUSIKA TUTVUSTAMINE LASTEAIAS 5-7a KURSUSETÖÖ ANNIKA LOODUS Lasteaed Mängupesa õpetaja Viljandi 2010 Õpetajate eri: Sisse August Pulsti Õpistu PÄRIMUSMUUSIKA TUTVUSTAMINE LASTEAIAS 5-7a KURSUSETÖÖ ANNIKA LOODUS Lasteaed Mängupesa õpetaja Viljandi 2010 Õpetajate eri: Sissejuhatus pärimusmuusikasse Sissejuhatus Rahvamängud

Rohkem

ARENGUVESTLUSED COACHINGU PRINTSIIPE SILMAS PIDADES Arendava vestluste printsiibid: Eneseanalüüs, keskendumine tugevustele, julgustamine, motiveeriv e

ARENGUVESTLUSED COACHINGU PRINTSIIPE SILMAS PIDADES Arendava vestluste printsiibid: Eneseanalüüs, keskendumine tugevustele, julgustamine, motiveeriv e ARENGUVESTLUSED COACHINGU PRINTSIIPE SILMAS PIDADES Arendava vestluste printsiibid: Eneseanalüüs, keskendumine tugevustele, julgustamine, motiveeriv eesmärk Vestluse skeem vestluse läbiviijale Millel tähelepanu

Rohkem

CPA4164 USB 2.0 kõrgekvaliteediline videoadapter KASUTUSJUHEND 1. PEATÜKK - Ülevaade 1.1 Tutvustus CPA4164 USB 2.0 videoadapter võimaldab teil arvutis

CPA4164 USB 2.0 kõrgekvaliteediline videoadapter KASUTUSJUHEND 1. PEATÜKK - Ülevaade 1.1 Tutvustus CPA4164 USB 2.0 videoadapter võimaldab teil arvutis CPA4164 USB 2.0 kõrgekvaliteediline videoadapter KASUTUSJUHEND 1. PEATÜKK - Ülevaade 1.1 Tutvustus CPA4164 USB 2.0 videoadapter võimaldab teil arvutisse laadida ja redigeerida erinevatest analoogvideo

Rohkem

Microsoft Word - KML juhend _loplik

Microsoft Word - KML juhend _loplik Eesti Korvpalliliit KORVPALLI MEISTRILIIGA VÕISTLUSJUHEND hooajaks 2014/2015 kinnitatud 27. juuni 2014 täiendatud 05.09.2014 Sisukord I. Üldsätted... 4 2. KML mõiste ja eesmärk... 4 3. Meistriliiga auhinnad...

Rohkem

Personalijuht keskastme juhi kingades3 [Compatibility Mode]

Personalijuht keskastme juhi kingades3 [Compatibility Mode] Vähemalt kaks paari kingi ja lisamõtteid Personalijuht keskastme juhi kingades PARE Akadeemia klubi Karl Laas Keskjuhi arusaam oma tööst inimeste juhina - mis on minu vastutus ja roll? Valida, arendada,

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation HARIDUS 2006-2009 Tallinna Ülikool, organisatsioonikäitumine, magistrantuur Karjääri planeerimise seos karjäärialase tunnetatud võimekuse, töökontrollikeskme ja otsustusstiilidega Tallinna Tehnikakõrgkooli

Rohkem

Microsoft PowerPoint - FCF tootekataloog sygis

Microsoft PowerPoint - FCF tootekataloog sygis OLE FC FLORA! AMETLIK FCF VARUSTUSKATALOOG Sügis 2013 treening VABA AEG fännitooted ( / / ) Fcf treening- ja voistlusvarustus Voistlussärk energy Täiskasvanud : 25.00 eur Noored 20.00 eur : Treeningsärk

Rohkem

RAPLA MAAKONNA MEISTRIVÕISTLUSED MK JUHAN LAHTISED MEISTRIVÕISTLUSED Kivi-Vigala, 14. märts a sündinud ja nooremad 2004a sündinud ja nooremad

RAPLA MAAKONNA MEISTRIVÕISTLUSED MK JUHAN LAHTISED MEISTRIVÕISTLUSED Kivi-Vigala, 14. märts a sündinud ja nooremad 2004a sündinud ja nooremad RAPLA MAAKONNA MEISTRIVÕISTLUSED MK JUHAN LAHTISED MEISTRIVÕISTLUSED Kivi-Vigala, 1. märts 215 199a sündinud ja nooremad 2a sündinud ja nooremad 27a sündinud ja nooremad 3kg 3kg 22kg 1 Kaarel Tamm (SK

Rohkem

5L_ELTL_4et.XLSX

5L_ELTL_4et.XLSX BALTECO EESTI 2018/2019 VÕISTKONDLIKUD MEISTRIVÕISTLUSED L A U A T E N N I S E S 4. mängupäev: Suure-Jaanis, 23. märtsil 2019 4. mängupäeva kohtumiste protokollid - 5. LIIGA mehed Match no 1 LTK KALEV

Rohkem

Print\A4\QualifyReduced.pmt

Print\A4\QualifyReduced.pmt Treeningsõit + kvalifikatsioonisõit - minutit /0/0 0: Sorted on Best time Practice started at 0:: Best Tm s In Class Entrant..0..... :0.0. I Optitrans Armin-Marlon MÄNGEL:0.0. Noored :0. 0. 0 Noored A

Rohkem

Tallinna patsient valikute ristmikul

Tallinna patsient valikute ristmikul Tallinna patsient valikute ristmikul Dr. Vassili Novak Konverents õpitud abitus 27 märts 2013 kiirabi 20613 80787 muul viisil saabunud 60174 25,52% 74,48% LV1 LV2 LV3 LV4 EMO saal + isolaatorid IR saal

Rohkem

Portfoolio Edgar Volkov Ehtekunsti eriala 2015

Portfoolio Edgar Volkov Ehtekunsti eriala 2015 Portfoolio Edgar Volkov Ehtekunsti eriala 2015 Curriculum vitae Edgar Volkov Sündinud 1992 Tallinnas edgar.volkov@hotmail.com Haridus Tallinna Kunstigümnaasium (2009-2012) Eesti Kunstiakadeemia Ehte- ja

Rohkem

Kaupmehed ja ehitusmeistrid Selle laiendusega mängimiseks on vajalik Carcassonne põhimäng. Laiendit võib mängus kasutada täielikult või osaliselt ning

Kaupmehed ja ehitusmeistrid Selle laiendusega mängimiseks on vajalik Carcassonne põhimäng. Laiendit võib mängus kasutada täielikult või osaliselt ning Kaupmehed ja ehitusmeistrid Selle laiendusega mängimiseks on vajalik Carcassonne põhimäng. Laiendit võib mängus kasutada täielikult või osaliselt ning seda saab kombineerida teiste Carcassonne laiendustega.

Rohkem

Mida me teame? Margus Niitsoo

Mida me teame? Margus Niitsoo Mida me teame? Margus Niitsoo Tänased teemad Tagasisidest Õppimisest TÜ informaatika esmakursuslased Väljalangevusest Üle kogu Ülikooli TÜ informaatika + IT Kokkuvõte Tagasisidest NB! Tagasiside Tagasiside

Rohkem