AS Metrosert

Suurus: px
Alustada lehe näitamist:

Download "AS Metrosert"

Väljavõte

1 Otsus Tallinn nr 5.1-5/ Metrex Mõõtekeskus OÜ taotluse alusel alustatud haldusmenetluse lõpetamine AS Metrosert tegevuse suhtes 1. Haldusmenetluse algatamine Metrex Mõõtekeskus OÜ (edaspidi Metrex) esitas Konkurentsiametile taotluse haldusmenetluse algatamiseks AS Metrosert (edaspidi Metrosert) kui taatlusteenuste turul võimaliku turgu valitseva ettevõtja tegevuse suhtes. Taotluses väidetakse, et Metrosert esitab alla omahinna sooduspakkumisi kaalude ja vedelkütuste tankurite taatlemist kasutavatele ettevõtjatele ning taotluse esitaja peab võimalikuks, et selline tegevus on võimalik ainult kalibreerimise ja sertifitseerimise valdkondade arvelt ristsubsideerimisega. Taotleja palub Konkurentsiametil esitatud kahtlusi kontrollida ja anda Metrosert tegevusele kirjalik hinnang. 2. Haldusmenetluse sisu Haldusmenetluse eesmärgiks oli kontrollida AS Metrosert tegevus vastavust konkurentsiseaduse (edaspidi KonkS) 16 p-le Menetlusosalised AS Metrosert äriregistri kood , Aru 10, Tallinn OÜ Metrex Mõõtekeskus äriregistri kood , Riia mnt 269, Pärnu. 4. Faktilised asjaolud 4.1 Metrex Mõõtekeskus OÜ taotluses esitatud asjaolud Metrexi poolt Konkurentsiametile esitatud taotluses väidetakse, et mitmed akrediteeritud laborid on oma tegevuse lõpetanud, kuna Metrosert surub konkureerivaid ettevõtjaid turult välja mitmesuguste võtetega. Ühe konkurentsi kahjustava tegevusena toob taotleja välja Metroserdi poolt kaalude ja vedelkütuse tankurite taatlemisteenuse osutamisel 2 3 korda madalama taatlushinna pakkumise võrreldes nende endi avaliku hinnakirjaga internetis.

2 2 Taotleja märgib, et Metrosert tegi Metrexi juhatajale a. alguses ettepaneku asuda tööle Metroserti ja Metrexi tegevus lõpetada. Metrex keeldus sellisest ettepanekust. Taotluses on märgitud, et Metroserdile ei ole Eesti Vabariik (100%-lise aktsiate omanikuna) seadnud eesmärgiks kasumi teenimist, mis annab vabad käed palkade ja preemiate maksmiseks. Samuti avaldab taotleja kahtlust, et Metroserdil on võimalik võtta kalibreerimise ja sertifitseerimise valdkondade tulust vahendeid taatlemisteenuse ebareaalselt madala hinna tõttu selles valdkonnas tekkiva kahjumi katmiseks. Metrex palub Konkurentsiametil kontrollida esitatud kahtlusi tegelikkuses ja nõuda kontrollimiseks Metroserdilt välja ja aastate kohta taatluslepingute pakkumiste koopiad. Samuti soovib taotleja saada Konkurentsiameti hinnangut selle kohta, kui suuri soodustusi võiks teenuse osutaja, võrreldes avaliku hinnakirjaga, klientidele vastu tulles anda, et jääda eetilistesse piiridesse. Arvestades asjaolu, et taatlemisega tegelevad ettevõtjad vastavad ühesugustele akrediteerimisnõuetele, on Metrex arvamusel, et kõnealuses valdkonnas võiks kehtida ühtsed riiklikud hinnad. 4.2 Taatlusteenus ja akrediteerimine Metrexi taotluses on peetud silmas kütusetankurite ja kaalude taatlemisteenust. Taatlemine on hinnangu andmine, kas mõõtevahendi mõõtehälve mahub seadusega lubatud piiridesse. Taadeldavad on mitmesugused mõõturid: kaalud, kütusetankurid, mõõtemahutid, vee- ja soojusearvestid, mõõtetrafod, mõõdulindid, taksomeertid, kiirusmõõturid, ratta- ja teljekoormuskaalud, tihedusmõõturid, vererõhumõõturid jne. Vastavalt mõõteseadusele on mõõtevahendite taatlusteenuse osutamise eelduseks Eesti Akrediteerimiskeskuse (EAK) poolt väljastatav akrediteerimistunnistus. 4.3 Taatlemisteenust osutavad ettevõtjad EAK on Eestis aastatel akrediteerinud kalibreerimislaborina 17 laborit. Neist mitmed (nt Metrex Mõõtekeskuse OÜ, Kaalukoda A.A. OÜ, Enko Katse- ja Kalibreerimislabor AS, Tanklahoolduse OÜ) on akrediteeritud mahu- ja massimõõtevahendite kalibreerijatena. EAK esitas Konkurentsiameti taotlusel ettevõtjate kohta peetavad taatlemisaruanded aastate kohta. Nende põhjal tegutsesid taatlemislaboritena ettevõtjat. Aruannetest nähtub, et kõikvõimalike mõõturite ja arvestite taatlemine Eestis on kolme aasta jooksul vähenenud 31%. Mõõteseadusest tingituna kadusid taatluskohustused kaaluvihtidele ja tariifilülituskelladele. Mõõteseaduse 49 jõustumine viis kasutusest välja suure hulga nõukogudeaegseid mõõtevahendeid, mis asendati uutega ja viimaste puhul oli tegemist ainult esmataatlusega. Taatluslaborid tegutsevad mõõtevahendite taatlemisel üsna erinevates valdkondades. Taotluse esitajaga samasuguseid mõõtevahendeid on taadelnud mitmed laborid. Kaalude ja tankurite taatlemisel on EAK aruande põhjal 2008.a Metrexi konkurentideks veel neli ettevõtjat.

3 3 Ettevõtjate turuosad Tabel 1 Metrosert Metrex Kaalukoda Silmet (kaalud) ja Tanklahooldus (tankurid) Kaalud ( ) ( ) ( ) ( ) Tankurid ( ) ( ) ( ) Turuosa: kaalud tankurid - ( ) ( )% Metroserdi turuosa kaalude taatlemisel oli 2008 majandusaastal ( )%. Arvestatav on ka Metrexi turuosa, mis moodustas ( )%. Seevastu tankurite taatlemisel on Metrex vaieldamatult turuliider ( )%, sealjuures Metroserdi turuosa ( )%) jääb tunduvalt alla ( )%. Taatlemise nomenklatuuris kattuvad Metrexil ja Metroserdil veel elektriarvestite taatlemine ja mahutite taatlemine. Elektriarvestite taatlemisel omab Metrosert ( )% ja Metrex ( )% turuosa. Mahutite taatlemisel omab Metrosert ( )% ja Metrex ( )% turuosa. EAK aruannete andmetel on Metroserdi turuosa tankurite taatlemisel on aastal võrreldes aastaga langenud 14% ja Metrexi turuosa on kasvanud 9%. Mitteautomaatkaalude taatlemisel on Metroserdi turuosa kasvanud 2008.aastal võrreldes 2006.aastaga 7% ja Metrexi turuosa on kasvanud 4%. 4.4 Metroserdi tegevusalad Metrosert täidab Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumiga sõlmitud pikaajalise lepingu alusel Eestis metroloogia keskasutuse funktsioone. Metroloogia keskasutusena korraldab Metrosert riigietalonide perioodilist kalibreerimist, võrdlusmõõtmisi rahvusvaheliste või teiste riikide etalonidega võrdlemiseks, esindab Eestit rahvusvahelistes metroloogiaorganisatsioonides, koordineerib riigietaloni laborite taatlus ja arendustegevust, korraldab sellealaseid koolitusi ja osaleb metroloogia valdkonnas eestikeelse terminoloogia korrastamises. EAK on akrediteerinud Metroserdi kui mõõtevahendite kalibreerimislabori, inspekteerimisasutuse taatluse valdkonnas, sertifitseerimisasutuse ja väärismetallide katselabori. EAK andmetel on Metrosert akrediteerimisala mahumõõdunõude, tankurite ja arvestite, otsmõõtude, kriips- ja pikkusmõõtude, takistustermomeetrite, ala- ja ülerõhu mõõtevahendite, termomeetrite, soojusenergiamõõturite, külma- ja kuumaveearvestite kalibreerimine. Mitteautomaatsete kaalude ja automaatsete raudteekaalude katsetamine. 4.5 AS Metrosert selgitused ja seisukohad esitas Konkurentsiamet Metroserdile taotluse teabe saamiseks, milles nõuti teavet ettevõtja turupositsiooni ja majandustegevuse kohta põhitegevusvaldkondades ja turgu valitseva positsiooni saavutamiseks võimalike kasutatavate meetmete kohta. Samuti nõuti

4 4 kinnitatud koopiaid taatlustegevuse aruannetest aastatel, eeltoodud ajavahemikul sõlmitud taatlustööde lepingutest ja kehtinud hinnakirjadest, 2008.aastal tellijatele tehtud hinnapakkumistest ja omahinna arvestustest esitas Metrosert nõutud dokumentidest koopiad ja andis omapoolsed selgitused Metroserdi turupositsioon Metrosert hoiab ja haldab riigiga halduslepingu alusel riigi mõõteetalone. Metroserdi ainuaktsionär on Eesti Vabariik. Metroserdi põhitegevuse valdkondadeks on metroloogia- ja sertifitseerimisteenused. Teenuste osas kehtib Eestis, nagu Euroopa Liiduski, teenuste vaba liikumise põhimõte. Seega on Eestis metroloogia- ja sertifitseerimisteenuste turul konkurents üha rahvusvahelisem ja tihedam. Eestis pakuvad metroloogiateenuseid mitmed kodu- ja välismaised ettevõtjad, kellest Metrosert peab peamisteks konkurentideks järgmisi ettevõtjaid: Tepso OÜ, Metrex Mõõtekeskus OÜ, Kaalukoda A.A OÜ, EstDoma OÜ, ELME TKS OÜ, Inspecta OY, Agilent Technologies Finland OY ja Rhode & Schwarz Denmark Eesti Filiaal. Nimetatud ettevõtjatest on mitmed suurte rahvusvaheliste ettevõtjate tütarettevõtjad kes on spetsialiseerunud kindlale turusegmendile metroloogiateenuste osutamisel, nagu ehitusmaterjalide tööstus, elektroonikatööstus. Sertifitseerimisteenuse osas omab Eesti Kvaliteediühingu andmetel suurimat turuosa Bureau Veritas Eesti OÜ ( )%, talle järgnevad Det Norske Veritas Eesti OÜ ( )%, Loyds Register EMEA Eesti filiaal ( )% ja Metrosert ( )% Taatlusteenused Vaieldamatult on Metroserdil juhtpositsioon nende taatlusteenuste osutamisel, mille turumaht on väike, näiteks pikkusmõõtevahendite, liiklusjärelevalvega seotud mõõtevahendite, digitaalsete termomeetrite ja vererõhumõõturite taatlemisel. Metrosert ei ole ainsaks taatlusteenuse osutajaks vee- ja soojusarvestite, mitteautomaat- ja automaatkaalude, taksomeetrite, kütusetankurite ja statsionaarsete kütusemahutite taatlusel. Põhilised taatluskohustuse alla käivad ja kliendi juures taadeldavad mõõtevahendid on kaalud ja kütusetankurid. Metroserdi taatlusteenuste kogumahud aastatel olid: tuhat krooni; tuhat krooni, kasv eelmise aastaga võrreldes 0,3% tuhat krooni, kasv eelmise aastaga võrreldes 8,1%.

5 5 Mitteautomaatkaalude ja kütusetankurite taatlemise osakaal kogu Metroserdi taatlusteenuste mahust perioodil oli: Mitteautomaatkaalud (%) Kütusetankurid (%) 2006.a ( ) ( ) 2007.a ( ) ( ) 2008.a ( ) ( ) Aastatel sõlmiti mitteautomaatkaalude ja kütusetankurite taatlemisel lepinguid: Mitteautomaatkaalud Kütusetankurid 2006.a ( ) (..) 2007.a ( ) (..) 2008.a ( ) (..) Metroserdi hinnakujunduse põhimõtted Metroserdi metroloogiateenuste hinnakiri on pidevalt uuenev dokument, sest ka teenuste osutamiseks kasutatavad seadmed ja metoodika on pidevas muutumises. Mõõtevahendi kalibreerimise/taatlemise hinnakirjas sisalduv hind arvutatakse ühele mõõtevahendile tehtavate kulutuste põhjal, sisaldades sealjuures kogu spetsialisti väljasõidu kulu labori tööpiirkonnas. Ühekordselt ja ühe mõõtevahendi kontrollimist telliv klient tasub teenustasu vastavalt hinnakirjale Lepingulised kliendid esitavad kontrollimiseks reeglina korraga hulgaliselt mõõtevahendeid. Mõõtevahendite partii kontrollimisel võib Metroserdi poolne teenuse osutamise kulu ühele ühikule olla kordades väiksem hinnakirjas ühele mõõtevahendile arvestatud hinnast. Omahinna arvestus II kl <15 kg kaalude taatlemisel näitab, et ühe kaalu taatlemisel on täisomahind ( ) krooni ( ) senti (hinnakirjas hind ). Samal ajal tellija juures 25 sama klassi kaalu taatlemise täisomahind on ( ) krooni ja ( ) senti, mis teeb ühe kaalu taatlemise omahinnaks ( ) krooni ja ( ) senti. Omahinna arvestuses on arvestatud taatlemise ajakulu ühele tükile, samuti on ühele tükile arvestatud ka kõik teised tegevuseks vajalikud kulukirjed s. h admin-, juhtimis- ja üldkulud. Arvestades eeltoodud omahindadega, on Metrosert teinud kasumit andva hinnasoodustusega pakkumisi, mille kohta esitati Konkurentsiametile koopiad pakkumiste dokumentidest Ülevaade Metroserdi poolt taatlusteenuse osutamisel tehtud hinnapakkumistest vahemikus aastatel Konkurentsiamet analüüsis Metroserdi poolt esitatud lepinguid ja nende soodushinda sisaldavaid lisasid. Sõltuvalt tellija poolt taatlemiseks antud kaalude ja tankurite arvust on Metrosert Konkurentsiametile esitatud pakkumiste koopiate kohaselt andnud tellijale allahindlust üldjuhul 10% - 55 %. Näiteks pakutud odavaimatest soodushindadest on ( ) AS-le tähtajatu lepinguga taadeldud kaale (III klass kuni 30 kg) hinnaga ( ) krooni tükk.

6 6 Menetluse käigus vaadeldi hinnapakkumisi, kus Metrosert oli teenuse ostjale andnud enam kui ( )%-lisi allahindlusi. Suure hinnasoodustuse saajateks osutusid aastatel Metroserdi lepingulised kliendid: ( ). Tegemist on ettevõtjatega, kes oma majandustegevuse tõttu (kaubandus, kaalude hulgimüük jne) tegelevad suure hulga kaaludega ja annavad seega taatlemiseks neid samuti suuremal hulgal korraga kas tellija juures kohapeal või transportides kaalud täitja juurde. Kui kaalud transporditakse täitja juurde on see üheks põhjuseks allahindlusele, sest Metroserdil endal puuduvad siis transpordikulud ja töötaja kohalesõiduks ei kulu aega. Allahindluse suurused sõltuvad alati taatlemiseks ja kalibreerimiseks antud kaalude arvust ja taatlemiskohast. Pakkumistes püsiklientidele ja pakkumistes esmakordselt taatlusteenust ostvatele klientidele ei esine Konkurentsiametile esitatud lepingute ja sooduspakkumiste kohaselt kunagi ühikuhinnast kordades väiksemaid sooduspakkumisi. Vaadeldes põhjalikumalt näiteks Metroserdi püsikliendile ( ) antud soodustusi aastatel selgub, et soodustus teenuse osutamise eest sõltub samuti taatlemiseks antud kaalude arvust. Konkurentsiametile esitatud kalkulatsioonide kohaselt sisaldavad soodushinnad mõistlikku kasumit hinnakirja järgsetes hindades sisalduva kasumiga samas suurusjärgus (4-10%) Metroserdi majandusaastate aruannetest Metroserdile on nõukogu poolt kinnitatud eelarved, mille kohaselt oli ettevõtja aasta kasumiülesanne krooni ja aasta kasumiülesanne krooni. Kasumiülesanded täideti ja aasta puhaskasum moodustas majandusaasta aruande põhjal krooni ning 2008.aasta puhaskasum krooni. Metroserdi jaotamata kasum on 11,95 mln krooni. Metroserdi aasta võrreldav tulude kasv ilma Eesti Proovikojata oli 18 % ja ärikulud kasvasid 15,7 %. Kogu tuludest moodustas teenuste müük 69 %. Kulude kasvust moodustas olulise osa töötasude kasv, mistõttu tööjõukulud suurenesid 24,7 %. Metroserdi peamised finantssuhtarvud: Omakapitali rentaablus (ROE) % 2,25 3,62 Aktiva tulusus (ROA) % 0,50 2,1 Ettevõtte tulusus 0,63 2,1 Majandusaasta aruannetest nähtub, et ettevõtja on aastal oma majandustegevusega eelmise majandusaastaga võrreldes suurendanud tulukust ja puhaskasumit Metroserdi 2008.aasta segmendiaruandlus Vastavalt Konkurentsiameti teabe nõudele esitas Metrosert aasta kohta kulude ja tulude arvestuse divisjonide kaupa. Metroserdi realisatsiooni kulud ja tulud 2008.a (kroonides) Tabel 2 Realisat- Metroloogiadivisioon Sertifitsee Etalonidi-divisjon Proovikoda

7 7 siooni artikkel s.h kaalude taatlemine ja kalibreerimine ri-mise divisjon s.h riigieta lon Äritulud ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) Ärikulud ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) Finantstulud ja -kulud Puhaskasum ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) s.h nime märgis Metroserdi metroloogiadivisjon, mis tegeleb mõõteriistade kalibreerimise ja taatlemisega, töötas aastal enam kui 666 tuhande kroonise kasumiga. Sealhulgas kaalude taatlemisest ja kalibreerimisest, mille osas võib Metrosert olla turgu valitsev ettevõtja, saadi kasumit ( ) tuhat krooni Metroserdi ettepanek Metrexi töötajatele Metroserti tööle asuda. Vastuseks Metrexi avalduses sisaldunud väitele et Metrosert tegi Metrexi juhatajale a. alguses ettepaneku asuda tööle Metroserti ja Metrexi tegevus lõpetada, teatas Metrosert, et sellele eelnes Metrexi enda ettepanek Metroserdile Metrex ära osta. Kuna Metroserdi hinnangul olid Metrexi varad väheväärtuslikud, tehti ettevõtja ostmise asemel Metrexi juhatajale ettepanek Metroserti tööle asuda. 5. Õiguslik hinnang 5.1 Kaubaturu piiritlemine ja Metroserdi seisund kaubaturul KonkS 3 lg 1 kohaselt on kaubaturg hinna, kvaliteedi, tehniliste omaduste, realiseerimis- ja kasutustingimuste ning tarbimis- ja muude omaduste poolest ostja seisukohalt omavahel vahetatavate või asendatavate kaupade käibimise ala, mis hõlmab muu hulgas kogu Eesti territooriumi või selle osa. KonkS 13 lg 1 kohaselt omab turgu valitsevat seisundit ettevõtja või mitu samal kaubaturul tegutsevat ettevõtjat, kelle positsioon võimaldab tal/neil sellel kaubaturul tegutseda arvestataval määral sõltumatult konkurentidest, varustajatest ja ostjatest. Turgu valitseva seisundi omamist eeldatakse, kui ettevõtjale või mitmele samal kaubaturul tegutsevale ettevõtjale kuulub kaubaturul vähemalt 40 protsenti käibest. Käesolevas menetluses on vaatluse all olnud kaalude kalibreerimise ja taatlemise kaubaturg ning tankurite kalibreerimise ja taatlemise kaubaturg. Kumbki nimetatud teenustest ei ole ostja seisukohalt vahetatav või asendatav teiste teenustega, mistõttu tegemist on eraldiseisvate kaubaturgudega KonkS 3 lg 1 tähenduses. Kuna kalibreerimise ja taatlemise teenust osutavad ettevõtjad kogu vabariigi piires, siis on geograafiline kaubaturg piiritletav Eesti Vabariigiga. Eesti Akrediteerimiskeskuse aasta andmete põhjal tegutses kaalude kalibreerimise ja taatlemise kaubaturul neli ettevõtjat, kellel olid nimetatud kaubaturul järgmised turuosad: Metrosert, Metrex, OÜ Kaalukoda ja AS Silmet.

8 8 Tankurite kalibreerimise ja taatlemise kaubaturul tegutses aastal kolm ettevõtjat ning nende turuosad olid järgmised: Metrex, Metrosert, Tanklahooldus OÜ ( )%. Seega, vaadeldavatest kaubaturgudest võib Metrosert omada turgu valitsevat seisundit kaalude kalibreerimise ja taatlemise kaubaturul, kuna temale kuulub kaubaturust. Kuna alljärgnevast ilmneb, et Metrosert ei ole kuritarvitanud turgu valitsevat seisundit ka sellise seisundi eksisteerimise korral, jätab Konkurentsiamet nimetatud küsimuse lahtiseks. Eesti Akrediteerimiskeskuse andmete kohaselt ei oma Metrosert turgu valitsevat seisundit vedelkütuste tankurite kalibreerimis- ja taatlemisteenuse osutamisel. Metroserdi turuosa on kordades väiksem kaebuse esitanud Metrexi turuosast ja jääb tunduvalt alla 30%. Konkurentsiamet ei pea seetõttu otstarbekaks analüüsida põhjalikult Metroserdi majandustegevuse kulusid ja kulusid vedelkütuste tankurite kalibreerimis- ja taatlemisteenuse osutamisel. 5.2 Metroserdi tegevuse hindamine KonkS 16 p 1 kohaselt on turgu valitseval ettevõtjal keelatud otsene või kaudne ebaõiglase ostu- või müügihindade või muude äritingimuste kehtestamine. Konkurentsiametile esitatud taotluse kohaselt on Metrosert teinud kaalude ja vedelkütuste tankurite taatlemisteenuse ostjatele hinnapakkumisi, mis on 2-3 korda madalamad taatlushinnast Metroserdi veebilehel avaldatud hinnakirjas. Taotleja esitatud kahtluste kohaselt võib toimuda taatlemisteenuse kulude katmine teiste Metroserdi poolt osutatavate teenust arvelt. Taotluse esitaja palub Konkurentsiametil kontrollida esitatud kahtlusi. Konkurentsiametile esitatud sooduspakkumiste ja kalkulatsioonide kohaselt on taatlusteenuse osutamisel soodustuse andmine teatud ulatuses normaalne ja isegi vajalik tegevus. Avalikus hinnakirjas sisaldab ühe kaalu taatlemise hind üldjuhul kliendi juurde kohalesõidu kulu ning töötaja ajakulu. Kui korraga esitatakse taatlemiseks rohkem kaale, siis jaotub kohalesõiduks vajalik transpordikulu ja töötaja kohalesõiduks vajalik ning mitmete teiste tegevuste ajakulu arvuliselt suuremale kogusele. Näiteks, Metroserdi andmetel on ühe kuni 15 kg II klassi kaalu taatlemise täisomahind ( ). Konkurentsiamet peab sellist mastaabisäästust tuleneva säästu eksisteerimist Metroserdi kuludes usutavaks ja põhjendatuks. Kui Metrosert rakendaks igal taatlemisel ühe kaalu taatlemishinda, korrutades seda taadeldavate kaalude arvuga, saaks ettevõtja kaalude taatlemisel isegi kuni 70%-list kasumit. Konkurentsiamet analüüsis menetluse käigus hinnapakkumisi, kus Metrosert oli teenuse ostjale andnud enam kui ( )%-lisi allahindlusi. Suure hinnasoodustuse saajateks osutusid aastatel Metroserdi lepingulised kliendid: ( ). Tegemist on ettevõtjatega, kes oma majandustegevuse tõttu (kaubandus, kaalude hulgimüük jne) tegelevad suure hulga kaaludega ja annavad seega taatlemiseks neid samuti suuremal hulgal korraga kas tellija juures kohapeal või transportides kaalud täitja juurde. Kui kaalud transporditakse täitja juurde on see üheks põhjuseks allahindlusele, sest Metroserdil endal puuduvad siis transpordikulud ja töötaja kohalesõiduks ei kulu aega. Allahindluse suurused sõltuvad alati taatlemiseks ja kalibreerimiseks antud kaalude arvust ja taatlemiskohast. Pakkumistes püsiklientidele ja pakkumistes esmakordselt taatlusteenust ostvatele klientidele ei esine Konkurentsiametile esitatud lepingute ja sooduspakkumiste kohaselt kunagi ühikuhinnast kordades väiksemaid sooduspakkumisi. Konkurentsiamet vaatles detailsemalt Rimi Eesti Food AS-le antud

9 9 soodustusi ja tuvastas, et soodustus teenuse osutamise eest sõltub taatlemiseks antud kaalude arvust. Sealjuures sisaldasid soodushinnad samas suurusjärgus kasumit, kui hinnakirjajärgsed hinnad. Vastavalt Konkurentsiameti nõudele esitas Metrosert aasta kohta kulude ja tulude arvestuse divisjonide kaupa. Metroserdi metroloogiadivisjon, mis tegeleb mõõteriistade kalibreerimise ja taatlemisega, töötas aastal enam kui 666 tuhande kroonise kasumiga. Sealhulgas kaalude taatlemisest ja kalibreerimisest, mille osas võib Metrosert olla turgu valitsev ettevõtja, saadi kasumit ( ) tuhat krooni. Seega Metroserdi 2008.a majandustegevuse kulude ja tulude arvestuse kohaselt ei toimunud mõõteriistade, sealhulgas kaalude, kalibreerimis- ja taatlemisteenuse osutamisel ühe teenuse kulude katmist teiste teenuste arvelt. Samuti on Metrosert täitnud ja ületanud nõukogu poolt ette nähtud ja majandusaastate kasumi. Metrexi avalduses sisaldus väide, et Metrosert tegi Metrexi juhatajale a. alguses ettepaneku asuda tööle Metroserti ja Metrexi tegevus lõpetada. Metrosert teatas, et sellele eelnes Metrexi enda ettepanek Metroserdile Metrex ära osta. Kuna Metroserdi hinnangul olid Metrexi varad väheväärtuslikud, tehti ettevõtja ostmise asemel Metrexi juhatajale ettepanek Metroserti tööle asuda. KonkS 16 p 5 kohaselt on turgu valitseval ettevõtjal keelatud teise ettevõtja sundimine endaga koondumiseks. Konkurentsiamet leiab esiteks, et sõltumata sellest kelle initsiatiivil läbirääkimised toimusid, puuduvad tõendid selle kohta, nagu oleks Metrosert sundi rakendanud. Teiseks, teise ettevõtja töötajatele ettepaneku tegemine enda juurde tööle asuda ei ole koondumine KonkS 19 tähenduses, mistõttu ei ole KonkS 16 p 5 ka sel põhjusel antud juhul kohaldatav. Taotluses on esitatud kõlvatu konkurentsi kahtlus ja väidetud, et Metrosert on halvustanud konkurente, kahjustades sellega nende mainet ja majandustegevust. Kui taotlejal on andmeid, mis kinnitavad eksitava teabe või ebatõeste andmete avaldamist või avaldamiseks esitamist Metroserdi poolt (KonkS 51), siis on tal võimalus pöörduda kohtusse, kuna KonkS 53 kohaselt tuvastatakse kõlvatu konkurents või selle puudumine poolte vaidluses tsiviilkohtumenetluse korras. Võttes arvesse kõiki haldusmenetluse käigus selgunud asjaolusid kaalude kalibreerimis- ja taatlemisteenuse hinnast mahuallahindluse andmisel, ei ole Metroserdi tegevus Konkurentsiameti hinnangul vastuolus konkurentsiseadusega. Lähtudes eeltoodust ning juhindudes KonkS 63 4 lg 1 p-st 1 otsustan: 1. Lõpetada Metrex Mõõtekeskus OÜ taotluse alusel alustatud haldusmenetlus AS Metrosert poolt kaalude kalibreerimis- ja taatlemisteenuse osutamisel klientidele hinnasoodustuste rakendamise osas seoses konkurentsiseaduse rikkumise tunnuste puudumisega tema tegevuses. Käesoleva otsuse peale võib esitada haldusmenetluse seaduses sätestatud korras vaide Konkurentsiameti peadirektorile või kaebuse Tallinna Halduskohtule 30 päeva jooksul otsuse teadasaamise päevast. Märt Ots Peadirektor

Vaideotsus 5-P AS Estonian Air

Vaideotsus 5-P AS Estonian Air P E A D I R E K T O R ÄRAKIRI Vaideotsus Tallinn 26.01.2007 nr 5-P AS Estonian Air 12.01.2007 vaide Konkurentsiameti peadirektori 20.11.2006 otsusele nr 48-L rahuldamata jätmine 1. Haldusmenetlus Konkurentsiametis

Rohkem

Kirjaplank

Kirjaplank VAIDEOTSUS avaliku teabe asjas nr 2.1-3/15/1585 Otsuse tegija Andmekaitse Inspektsiooni vaneminspektor Helina- Aleksandra Lettens Otsuse tegemise aeg ja koht 12.10.2015 Tallinnas Vaide esitamise aeg 31.08.2015

Rohkem

bioenergia M Lisa 2.rtf

bioenergia M Lisa 2.rtf Põllumajandusministri 20. juuli 2010. a määruse nr 80 «Bioenergia tootmise investeeringutoetuse saamise nõuded, toetuse taotlemise ja taotluse menetlemise täpsem kord» lisa 2 Tabel 1 Taotleja andmed 1.1

Rohkem

Vaideotsus VÄLJAVÕTE ÄRISALADUSED VÄLJA JÄETUD Tallinn nr 5.1-5/ Logowest OÜ vaide Konkurentsiameti otsusele nr

Vaideotsus VÄLJAVÕTE ÄRISALADUSED VÄLJA JÄETUD Tallinn nr 5.1-5/ Logowest OÜ vaide Konkurentsiameti otsusele nr Vaideotsus VÄLJAVÕTE ÄRISALADUSED VÄLJA JÄETUD Tallinn 24.09.2014 nr 5.1-5/14-026 Logowest OÜ 15.08.2014 vaide Konkurentsiameti 16.07.2014 otsusele nr 5.1-5/14-020 rahuldamata jätmine 1. Menetluse käik

Rohkem

ERAELU KAITSE JA RIIGI LÄBIPAISTVUSE EEST VAIDEOTSUS avaliku teabe asjas nr /18/2778 Otsuse tegija Otsuse tegemise aeg ja koht Andmekaitse Inspe

ERAELU KAITSE JA RIIGI LÄBIPAISTVUSE EEST VAIDEOTSUS avaliku teabe asjas nr /18/2778 Otsuse tegija Otsuse tegemise aeg ja koht Andmekaitse Inspe ERAELU KAITSE JA RIIGI LÄBIPAISTVUSE EEST VAIDEOTSUS avaliku teabe asjas nr 2.1.-3/18/2778 Otsuse tegija Otsuse tegemise aeg ja koht Andmekaitse Inspektsiooni peainspektor Elve Adamson 06.11.2018 Tallinnas

Rohkem

Otsus

Otsus Otsus Tallinn 17.06.2009 nr 5.1-5/09-0028 AS Maardu Terminal 18.09.2008 taotluse alusel algatatud haldusmenetluse lõpetamine 1. Haldusmenetluse algatamine Advokaadibüroo Luiga Mody Hääl Borenius esitas

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: ärinimi: Will Do OÜ registrikood: tänava/talu nimi, Haraka

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: ärinimi: Will Do OÜ registrikood: tänava/talu nimi, Haraka MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2017 aruandeaasta lõpp: 31.12.2017 ärinimi: registrikood: 12833490 tänava/talu nimi, Haraka tn 35 maja ja korteri number: linn: Pärnu linn vald: Pärnu linn

Rohkem

Väljaandja: Põllumajandusminister Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst-terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: Redaktsiooni kehtivuse lõ

Väljaandja: Põllumajandusminister Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst-terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: Redaktsiooni kehtivuse lõ Väljaandja: Põllumajandusminister Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst-terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: 17.06.2011 Redaktsiooni kehtivuse lõpp: 17.05.2013 Avaldamismärge: RT I, 14.06.2011, 1

Rohkem

MÄÄRUS nr 18 Välisvärbamise toetuse taotlemise ja kasutamise tingimused ning kord Määrus kehtestatakse riigieelarve seaduse 53 1 lõike 1 al

MÄÄRUS nr 18 Välisvärbamise toetuse taotlemise ja kasutamise tingimused ning kord Määrus kehtestatakse riigieelarve seaduse 53 1 lõike 1 al MÄÄRUS 19.04.2018 nr 18 Välisvärbamise toetuse taotlemise ja kasutamise tingimused ning kord Määrus kehtestatakse riigieelarve seaduse 53 1 lõike 1 alusel. 1. peatükk Üldsätted 1. Välisvärbamise toetuse

Rohkem

(Microsoft Word - Matsalu Veev\344rk AS aktsion\344ride leping \(Lisa D\) Valemid )

(Microsoft Word - Matsalu Veev\344rk AS aktsion\344ride leping \(Lisa D\) Valemid ) 1(6) 1. Vee- ja kanalisatsiooniteenuse hinna kujundamise põhimõtted Aktsiaselts tegevuskulude arvestuse aluseks on auditeeritud ja kinnitatud aastaaruanne. Hinnakujunduse analüüsis kasutatakse Aktsiaseltsi

Rohkem

Microsoft Word - Otsus 39-L Neste kohta.doc

Microsoft Word - Otsus 39-L Neste kohta.doc PEADIREKTOR Ärakiri Ärisaladused on välja jäetud Otsus Tallinn 27.07.2005.a nr 39-L Mootorikütuste jae- ja hulgimüügi kaubaturu konkurentsiolukorra analüüsi lõpetamine ja ettekirjutuse tegemata jätmine

Rohkem

Microsoft Word - Elioni suurklientide mahahindlused.doc

Microsoft Word - Elioni suurklientide mahahindlused.doc PEADIREKTOR Ärakiri Ärisaladused on välja jäetud Otsus Tallinn 04. o4. 2005 nr L-16 Äriklientidest lõpptarbijatele telefoniteenuse osutamise kaubaturu konkurentsiolukorra analüüsi lõpetamine Konkurentsiolukorra

Rohkem

Ärisaladused välja jäetud OTSUS Tallinn nr 5.1-5/ If P&C Insurance AS taotluse alusel Insurance broker services OÜ ja Codan Forsikrin

Ärisaladused välja jäetud OTSUS Tallinn nr 5.1-5/ If P&C Insurance AS taotluse alusel Insurance broker services OÜ ja Codan Forsikrin Ärisaladused välja jäetud OTSUS Tallinn 07.05.2014 nr 5.1-5/14-010 If P&C Insurance AS taotluse alusel Insurance broker services OÜ ja Codan Forsikring A/S Eesti filiaali koostöö suhtes alustatud järelevalvemenetluse

Rohkem

M16 Final Decision_Recalculation of MTR for EMT

M16 Final Decision_Recalculation of MTR for EMT 1 OTSUS Tallinn 22.juuni 2007 J.1-45/07/7 Mobiiltelefonivõrgus häälkõne lõpetamise hinnakohustuse kehtestamine AS EMT- le Sideameti 21. märtsi 2006. a otsusega nr J.1-50/06/2 tunnistati AS EMT (edaspidi

Rohkem

Microsoft PowerPoint - VKP_VÜFdial_J_AnnikaUettekanne_VKP_ _taiendatudMU.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - VKP_VÜFdial_J_AnnikaUettekanne_VKP_ _taiendatudMU.ppt [Compatibility Mode] Kuidas arendada kohalikke avalikke teenuseid omavalitsuste ja kodanikuühenduste koostöös? Annika Uudelepp Praxise juhatuse liige, Valitsemise ja kodanikeühiskonna programmi direktor 16.09.2009 Tallinnas

Rohkem

G4S poolt võetavad kohustused 1. G4S juurutab oma hinnastamispõhimõtetes käesolevale dokumendile lisatud hinnastamismaatriksi. Hinnastamismaatriks läh

G4S poolt võetavad kohustused 1. G4S juurutab oma hinnastamispõhimõtetes käesolevale dokumendile lisatud hinnastamismaatriksi. Hinnastamismaatriks läh G4S poolt võetavad kohustused 1. G4S juurutab oma hinnastamispõhimõtetes käesolevale dokumendile lisatud hinnastamismaatriksi. Hinnastamismaatriks lähtub järgmistest põhimõtetest. a. Hinnastamismaatriks

Rohkem

Krediidireiting

Krediidireiting Aastaaruande põhiaruanded 2015 Reg. kood: 00000000 Pärnu mnt 5 10148 Tallinn, Harjumaa Tel: 6000000 naidis@naidis.ee, www.naidis.ee > Põhinäitajad 2015 Müügitulu: sh eksport: Ärikasum: Puhaskasum /(-kahjum):

Rohkem

MergedFile

MergedFile K O H T U M Ä Ä R U S Kohus Kohtunik Viru Maakohus Leanika Tamm Määruse tegemise päev ja koht Kohtuasja number 01. detsember 2014, Narva kohtumaja Kohtuasi Menetlustoiming Menetlusosalised ja nende esindajad

Rohkem

Riigile kuuluvate äriühingute aasta lühikokkuvõte Sissejuhatus aasta lõpu seisuga kuulus riigile osalus 29 jätkuvalt tegutsevas äriühingus

Riigile kuuluvate äriühingute aasta lühikokkuvõte Sissejuhatus aasta lõpu seisuga kuulus riigile osalus 29 jätkuvalt tegutsevas äriühingus Riigile kuuluvate äriühingute 018. aasta lühikokkuvõte Sissejuhatus 018. aasta lõpu seisuga kuulus riigile osalus 9 jätkuvalt tegutsevas äriühingus, sealhulgas oli riik ainuomanik 5 äriühingus ning enamusosalus

Rohkem

(Microsoft Word - Riigi \365igusabi tasu ja kulud_kord _3_.doc)

(Microsoft Word - Riigi \365igusabi tasu ja kulud_kord _3_.doc) Kinnitatud Eesti Advokatuuri juhatuse 15. detsembri 2009. a otsusega Riigi õigusabi osutamise eest makstava tasu arvestamise alused, maksmise kord ja tasumäärad ning riigi õigusabi osutamisega kaasnevate

Rohkem

M16 Final Decision_Recalculation of MTR for Elisa

M16 Final Decision_Recalculation of MTR for Elisa OTSUS Tallinn 20.06.2007 J.1-45/07/4 Mobiiltelefonivõrgus häälkõne lõpetamise hinnakohustuse kehtestamine Elisa Eesti AS- le Sideameti 21. märtsi 2006. a otsusega nr J.1-50/06/2 tunnistati AS EMT (edaspidi

Rohkem

Microsoft Word - RVLi juhend.doc

Microsoft Word - RVLi juhend.doc KINNITATUD peadirektori 23. mai 2008.a käskkirjaga nr 32 I. ÜLDSÄTTED EESTI RAHVUSRAAMATUKOGU RAAMATUKOGUDEVAHELISE LAENUTUSE JUHEND 1. Käesolev juhend sätestab raamatukogudevahelise laenutuse (edaspidi

Rohkem

VKE definitsioon

VKE definitsioon Väike- ja keskmise suurusega ettevõtete (VKE) definitsioon vastavalt Euroopa Komisjoni määruse 364/2004/EÜ Lisa 1-le. 1. Esiteks tuleb välja selgitada, kas tegemist on ettevõttega. Kõige pealt on VKE-na

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: sihtasutuse nimi: Sihtasutus AKADEEMIAKE registrikood: tän

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: sihtasutuse nimi: Sihtasutus AKADEEMIAKE registrikood: tän MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2016 aruandeaasta lõpp: 31.12.2016 sihtasutuse nimi: registrikood: 90008057 tänava nimi, maja ja korteri number: Vaksali 21-30 linn: Tartu maakond: Tartumaa

Rohkem

Microsoft Word - Otsus 21-L TPT.doc

Microsoft Word - Otsus 21-L TPT.doc Ärakiri Ärisaladused on välja jäetud PEADIREKTORI ASETÄITJA Otsus Tallinn 15.mai 2006 nr 21-L Konkurentsiolukorra analüüsi lõpetamine Tallinna Piimatööstuse AS-i ja tema toodete edasimüüjate tegevuse osas

Rohkem

OTSUS nr 8-4/ Tegevusloa andmine, tegevusloa kõrvaltingimuste kehtestamine ja tüüptingimuste kooskõlastamine 1. Haldusmenetluse alu

OTSUS nr 8-4/ Tegevusloa andmine, tegevusloa kõrvaltingimuste kehtestamine ja tüüptingimuste kooskõlastamine 1. Haldusmenetluse alu OTSUS 09.09.2019 nr 8-4/2019-005 Tegevusloa andmine, tegevusloa kõrvaltingimuste kehtestamine ja tüüptingimuste kooskõlastamine 1. Haldusmenetluse alustamine AS Eesti Post (edaspidi Eesti Post) omab kehtivat

Rohkem

Microsoft Word - L_5_2017_teravili (1).docx

Microsoft Word - L_5_2017_teravili (1).docx Maaeluministri.0.07 määrus nr 4 Põllumajandusettevõtja tulemuslikkuse parandamise investeeringutoetus Lisa (maaeluministri. oktoobri 07 määruse nr 70 sõnastuses) Teravilja, õliseemnete valgurikaste taimede

Rohkem

MINISTRI KÄSKKIRI Tallinn nr Ministri käskkirja nr 164 Autokaubaveo komisjoni moodustamine ja töökorra kinnitamine muutmin

MINISTRI KÄSKKIRI Tallinn nr Ministri käskkirja nr 164 Autokaubaveo komisjoni moodustamine ja töökorra kinnitamine muutmin MINISTRI KÄSKKIRI Tallinn 03.04.14 nr 14-0104 Ministri 25.09.2006 käskkirja nr 164 Autokaubaveo komisjoni moodustamine ja töökorra kinnitamine muutmine Vabariigi Valitsuse seaduse paragrahvi 46 lõike 6,

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: sihtasutuse nimi: Sihtasutus AKADEEMIAKE registrikood: tän

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: sihtasutuse nimi: Sihtasutus AKADEEMIAKE registrikood: tän MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2015 aruandeaasta lõpp: 31.12.2015 sihtasutuse nimi: registrikood: 90008057 tänava nimi, maja ja korteri number: Vaksali 21-30 linn: Tartu maakond: Tartumaa

Rohkem

Tallinna lennujaam HEA ÜHINGUJUHTIMISE TAVA

Tallinna lennujaam HEA ÜHINGUJUHTIMISE TAVA Tallinna lennujaam HEA ÜHINGUJUHTIMISE TAVA KONTSERN TALLINNA LENNUJAAM TEGELEB ETTEVÕTTE HALDUSES OLEVATE LENNUJAAMADE KÄI- TAMISE JA ARENDAMISEGA; ÕHU- SÕIDUKITE, REISIJATE JA KAUBA MAAPEALSE TEENINDAMISEGA

Rohkem

Maksu- ja Tolliamet MAKSUKOHUSTUSLANE Vorm KMD INF Nimi Registri- või isikukood A-osa ANDMED VÄLJASTATUD ARVETE KOHTA. Esitatakse koos käibedeklaratsi

Maksu- ja Tolliamet MAKSUKOHUSTUSLANE Vorm KMD INF Nimi Registri- või isikukood A-osa ANDMED VÄLJASTATUD ARVETE KOHTA. Esitatakse koos käibedeklaratsi Vorm KMD INF A-osa ANDMED VÄLJASTATUD ARVETE KOHTA. Esitatakse koos käibedeklaratsiooniga maksustamisperioodile järgneva kuu 0. kuupäevaks Kinnitan, et deklareeritavad arved puuduvad Esitan arvete andmed

Rohkem

Microsoft Word - Uudiskirja_Toimetulekutoetus docx

Microsoft Word - Uudiskirja_Toimetulekutoetus docx Toimetulekutoetuse maksmine 2014. 2018. aastal Sotsiaalministeeriumi analüüsi ja statistika osakond Toimetulekutoetust on õigus saada üksi elaval isikul või perekonnal, kelle kuu netosissetulek pärast

Rohkem

KINNITATUD Tartu Ülikooli rektori 4. septembri a käskkirjaga nr 13 (jõustunud ) MUUDETUD Tartu Ülikooli rektori 27. novembri a k

KINNITATUD Tartu Ülikooli rektori 4. septembri a käskkirjaga nr 13 (jõustunud ) MUUDETUD Tartu Ülikooli rektori 27. novembri a k KINNITATUD Tartu Ülikooli rektori 4. septembri 2013. a käskkirjaga nr 13 (jõustunud 04.09.2013) MUUDETUD Tartu Ülikooli rektori 27. novembri 2014. a käskkirjaga nr 39 (jõustub 01.01.2015) Diplomite, residentuuri

Rohkem

Microsoft Word - L_5_2018_docx.docx

Microsoft Word - L_5_2018_docx.docx Maaeluministri 0.0.07 määrus nr 4 Põllumajandusettevõtja tulemuslikkuse parandamise investeeringutoetus Lisa (maaeluministri. novembri 08 määruse nr 6 sõnastuses) Teravilja, õliseemnete ja valgurikaste

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: ärinimi: OÜ Kindlustusmaakler Tiina Naur registrikood: tän

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: ärinimi: OÜ Kindlustusmaakler Tiina Naur registrikood: tän MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2016 aruandeaasta lõpp: 31.12.2016 ärinimi: registrikood: 11529005 tänava/talu nimi, Juhkentali tn 52 maja ja korteri number: linn: Tallinn maakond: Harju

Rohkem

Microsoft Word - RM_ _17lisa2.rtf

Microsoft Word - RM_ _17lisa2.rtf Maksu- ja Tolliamet Maksukohustuslane Vorm KMD INF Nimi Registri- või isikukood A-osa ANDMED VÄLJASTATUD ARVETE KOHTA Esitatakse koos käibedeklaratsiooniga maksustamisperioodile järgneva kuu 20. kuupäevaks

Rohkem

HCB_hinnakiri2017_kodukale

HCB_hinnakiri2017_kodukale Betooni baashinnakiri Hinnakiri kehtib alates 01.04.2016 Töödeldavus S3 Töödeldavus S4 / m 3 /m 3 km-ga / m 3 /m 3 km-ga C 8/10 69 83 71 85 C 12/15 73 88 75 90 C 16/20 75 90 77 92 C 20/25 78 94 80 96 C

Rohkem

Komisjoni delegeeritud määrus (EL) nr 862/2012, 4. juuni 2012, millega muudetakse määrust (EÜ) nr 809/2004 seoses teabega nõusoleku kohta prospekti ka

Komisjoni delegeeritud määrus (EL) nr 862/2012, 4. juuni 2012, millega muudetakse määrust (EÜ) nr 809/2004 seoses teabega nõusoleku kohta prospekti ka L 256/4 Euroopa Liidu Teataja 22.9.2012 MÄÄRUSED KOMISJONI DELEGEERITUD MÄÄRUS (EL) nr 862/2012, 4. juuni 2012, millega muudetakse määrust (EÜ) nr 809/2004 seoses teabega nõusoleku kohta prospekti kasutamiseks,

Rohkem

Microsoft Word - MKM74_lisa2.doc

Microsoft Word - MKM74_lisa2.doc Majandus- ja kommunikatsiooniministri 6. oktoobri 2010. a määruse nr 74 Avaliku konkursi läbiviimise kord sageduslubade andmiseks televisiooni ringhäälingusaadete ja -programmide digitaalse edastamise

Rohkem

Lp Armin Lastovets Rahandusministeerium Suur-Ameerika 1 Teie: nr / Tallinn Meie: a nr 5-1-4/ Edastat

Lp Armin Lastovets Rahandusministeerium Suur-Ameerika 1 Teie: nr / Tallinn Meie: a nr 5-1-4/ Edastat Lp Armin Lastovets Rahandusministeerium Suur-Ameerika 1 Teie: 17.09.2012 nr 12.2-1/13528 15006 Tallinn Meie: 22.02.2013.a nr 5-1-4/12-0010-146 Edastatud elektrooniliselt e-posti aadressile madli.juhani@fin.ee

Rohkem

Microsoft Word - vistremid.yhi.doc

Microsoft Word - vistremid.yhi.doc TARTU NOTAR TIINA TOMBERG BÜROO ASUKOHT TARTU SOOLA 8 Notariaalakt ametitoimingute raamatus 2003.a. nr Täna, üheteistkümnendal augustil kahetuhande kolmandal aastal (11.08.2003.a.) pöördus Ellen Tohvri,

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Mittetulundusühing Hooandja registrikood: tänava nim

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Mittetulundusühing Hooandja registrikood: tänava nim MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2017 aruandeaasta lõpp: 31.12.2017 nimi: registrikood: 80341695 tänava nimi Telliskivi tn 60 linn: Tallinn maakond: Harju maakond postisihtnumber: 10412

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: ärinimi: Osaühing Puka Vesi registrikood: tänava/talu nimi

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: ärinimi: Osaühing Puka Vesi registrikood: tänava/talu nimi MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2016 aruandeaasta lõpp: 31.12.2016 ärinimi: registrikood: 12548743 tänava/talu nimi, Kooli tn 6 maja ja korteri number: alevik: Puka alevik vald: Puka vald

Rohkem

C

C EUROOPA KOHTU OTSUS (kuues koda) 8. veebruar 1990 * Kuuenda käibemaksudirektiivi artikli 5 lõike 1 tõlgendamine Kinnisvara müük Majandusliku omandiõiguse üleminek Kohtuasjas C-320/88, mille esemeks on

Rohkem

Microsoft Word - Orca Swim Club MTÜ üldtingimused_ docx

Microsoft Word - Orca Swim Club MTÜ üldtingimused_ docx ORCA SWIM CLUB MTÜ ÜLDTINGIMUSED 1. LEPING 1.1. Leping sõlmitakse ORCA SWIM CLUB MTÜ (edaspidi Ujumisklubi) ja täisealise Ujuja või alaealise Ujuja (edaspidi ühiselt nimetatud Ujuja) lapsevanema või muu

Rohkem

ERAELU KAITSE JA RIIGI LÄBIPAISTVUSE EEST VAIDEOTSUS avaliku teabe asjas nr 2.1-3/17/316 Otsuse tegija Otsuse tegemise aeg ja koht Andmekaitse Inspekt

ERAELU KAITSE JA RIIGI LÄBIPAISTVUSE EEST VAIDEOTSUS avaliku teabe asjas nr 2.1-3/17/316 Otsuse tegija Otsuse tegemise aeg ja koht Andmekaitse Inspekt ERAELU KAITSE JA RIIGI LÄBIPAISTVUSE EEST VAIDEOTSUS avaliku teabe asjas nr 2.1-3/17/316 Otsuse tegija Otsuse tegemise aeg ja koht Andmekaitse Inspektsiooni peainspektor Elve Adamson 22.03.2017 Tallinnas

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: mittetulundusühing Pärmivabriku Töökoda registrikood:

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: mittetulundusühing Pärmivabriku Töökoda registrikood: MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2014 aruandeaasta lõpp: 31.12.2014 nimi: registrikood: 80266953 tänava/talu nimi, Tähtvere 11-7 maja ja korteri number: linn: Tartu linn maakond: Tartu maakond

Rohkem

HCB_hinnakiri2018_kodukale

HCB_hinnakiri2018_kodukale Betooni baashinnakiri Hinnakiri kehtib alates 01.01.2018 Töödeldavus S3 Töödeldavus S4 / m 3 /m 3 km-ga / m 3 /m 3 km-ga C 8/10 73 87 75 89 C 12/15 77 92 79 94 C 16/20 79 94 81 96 C 20/25 82 98 84 100

Rohkem

(Microsoft Word - \334levaade erakondade finantsseisust docx)

(Microsoft Word - \334levaade erakondade finantsseisust docx) Ülevaade erakondade finantsmajanduslikust olukorrast seisuga 31.12.2010 Ülevaate eesmärgiks on kirjeldada erakondade rahalist seisu, mis annab informatsiooni nende tugevusest või nõrkusest, mis omakorda

Rohkem

Microsoft Word Kutseliste hindajate aruandluse ja auditeerimise kord.doc

Microsoft Word Kutseliste hindajate aruandluse ja auditeerimise kord.doc Kutseliste hindajate aruandluse ja auditeerimise kord I ÜLDSÄTTED 1. Reguleerimisala Kord sätestab kutseliste hindajate (edaspidi Hindaja) kutsetegevuse aruandluse, täiendõppe aruandluse ja auditeerimise

Rohkem

PowerPointi esitlus

PowerPointi esitlus Ühistranspordi korraldamine alates 01.01.2018 Kirke Williamson Maanteeamet 12.10.2017 Haldusreform ja ühistranspordi korraldamine 17.12.2015 toimus esimene arutelu ühistranspordi korralduse üle Aprill

Rohkem

Microsoft Word - 228est.doc

Microsoft Word - 228est.doc KINNITATUD AS Eesti Loots nõukogu 11.06.2018 otsusega Lootsitasu määrad ja maksmise kord 1. Lootsitasu määrad kohustuslikus lootsimispiirkonnas on: GT Lootsimine sadama akvatooriumil Lootsimine väljaspool

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: ärinimi: Allier Kindlustusmaakler OÜ registrikood: tänava/

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: ärinimi: Allier Kindlustusmaakler OÜ registrikood: tänava/ MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2018 aruandeaasta lõpp: 31.12.2018 ärinimi: registrikood: 12043500 tänava/talu nimi, Udeselja tn 4-1 maja ja korteri number: linn: Tallinn maakond: Harju

Rohkem

Konkurentsiamet Märt Ots

Konkurentsiamet Märt Ots Konkurentsiamet Märt Ots 21.10.2015 Vaba konkurents Vaba konkurents on majanduse edasiviivaks jõuks ning tagab tarbijate heaolu. Vaba konkurentsi piiravad tegurid turgu valitsev seisund ehk monopol liigne

Rohkem

Tallinna Lauluväljaku hangete kordV2

Tallinna Lauluväljaku hangete kordV2 Tallinna Lauluväljak Sihtasutus riigihangete läbiviimise kord 1. Üldsätted (1) Tallinna Lauluväljaku SA (edaspidi TLSA) hankekorra (edaspidi kord) eesmärk on reguleerida riigihangete korraldamist TLSA.

Rohkem

Sularahateenuse hinnastamise põhimõtted SRK 3 12_

Sularahateenuse hinnastamise põhimõtted SRK 3 12_ Koostas: E. Vinni (sularahateenuste müügijuht) Kinnitas: P. Sarapuu (juhatuse esimees) Vers.: 2 Lk: 1/7 Sularahateenuse hinnastamise põhimõtted Koostas: E. Vinni (sularahateenuste müügijuht) Kinnitas:

Rohkem

Jäätmetest saavad tooted läbi sertifitseerimisprotsessi. SERTIFITSEERIMISPROTSESSI tutvustus ja praktilised nõuanded.

Jäätmetest saavad tooted läbi sertifitseerimisprotsessi.   SERTIFITSEERIMISPROTSESSI tutvustus ja praktilised nõuanded. Sertifitseerimisest ja SA Taaskasutatavate Materjalide Sertifitseerimiskeskus loomisest Marit Liivik Eesti Jäätmekäitlejate Liit 05.04.2016 Jäätmete Taaskasutusklaster Koostöö - ettevõtete ja teadus-ja

Rohkem

Lisa 1 I Üldsätted 1. Riigihanke korraldamisel tuleb tagada rahaliste vahendite läbipaistev, otstarbekas ja säästlik kasutamine, isikute võrdne kohtle

Lisa 1 I Üldsätted 1. Riigihanke korraldamisel tuleb tagada rahaliste vahendite läbipaistev, otstarbekas ja säästlik kasutamine, isikute võrdne kohtle Lisa 1 I Üldsätted 1. korraldamisel tuleb tagada rahaliste vahendite läbipaistev, otstarbekas ja säästlik kasutamine, isikute võrdne kohtlemine ning olemasolevate konkurentsitingimuste efektiivne ärakasutamine.

Rohkem

Microsoft Word a. I kvartali täiendavad aruanded.doc

Microsoft Word a. I kvartali täiendavad aruanded.doc AS SEB Pank Grupp 2009. a. I kvartali täiendavad aruanded (vastavalt Eesti Panga Presidendi 21.12.2007.a. määrusele nr. 20) Bilanss 31.03.09 1501 1. Raha ja nõuded keskpankadele 5809.7 5810.3 1503 2. Kauplemiseks

Rohkem

MergedFile

MergedFile Maanteeamet ja Maksu- ja Tolliamet teevad koostööd Maanteeametile esitatud andmete kontrollimisel, täpsustamisel ja teavitamisel. Koostööd rakendatakse sõidukitele, mis on viimase 6 aasta jooksul Euroopa

Rohkem

Microsoft Word - Otsus 20-L EGRAL.doc

Microsoft Word - Otsus 20-L  EGRAL.doc PEADIREKTORI ASETÄITJA Ärakiri Ärisaladused on välja jäetud Otsus Tallinn 08.05.2006 nr.20-l Eesti Geneeriliste Ravimite Liidu (EGRAL) tegevuse suhtes 16.05.2005 alustatud konkurentsiolukorra analüüsi

Rohkem

Siseministri 21. veebruari 2005.a määruse nr 34 Siseministri 27. augusti 2004.a määruse nr 52 Schengen Facility vahendite kasutamise kord muutmine lis

Siseministri 21. veebruari 2005.a määruse nr 34 Siseministri 27. augusti 2004.a määruse nr 52 Schengen Facility vahendite kasutamise kord muutmine lis Siseministri 21. veebruari 2005.a määruse 34 Siseministri 27. augusti 2004.a määruse 52 Schengen Facility vahendite kasutamise kord muutmine lisa 1 Schengen Facility projekti lõpparuanne Projekti nimi:..

Rohkem

M 3_5 Otsuse Lisa 1_Vastulausete arvestamine non-konf

M 3_5 Otsuse Lisa 1_Vastulausete arvestamine non-konf VÄLJAVÕTE Eion Ettevõtted ASi ja ASi Starman ärisaladus välja jäetud Sideameti 22. augusti 2007. a otsuse nr J.1-45/07/12 Märkimisväärse turujõuga ettevõtja määramata jätmine eraklientidele ja äriklientidele

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Uut riigihangete valdkonnas Maire Vaske 11.10.1017 Riigihanke üldpõhimõtted Läbipaistvus, kontrollitavus, proportsionaalsus; Võrdne kohtlemine; Konkurentsi efektiivne ärakasutamine, seda kahjustava huvide

Rohkem

Microsoft Word - Tegevusaruanne_ 2018_ EST.doc

Microsoft Word - Tegevusaruanne_ 2018_ EST.doc Ettevõtte tegevusaruanne 2017 1. Sissejuhatus AS Sillamäe-Veevärk tegeleb veevarustuse, heitvee ärajuhtimise ja puhastuse, maagaasi müügi ja jaotamise teenuste osutamisega Sillamäe linna elanikele, ettevõtetele

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Tartu_seminar_2008_1 [Read-Only]

Microsoft PowerPoint - Tartu_seminar_2008_1 [Read-Only] Fundamentaalne analüüs Sten Pisang Tartu 2008 Täna tuleb juttu Fundamentaalse analüüsi olemusest Erinevatest meetoditest Näidetest 2 www.lhv.ee Mis on fundamentaalne analüüs? Fundamentaalseks analüüsiks

Rohkem

Aruanne_ _ pdf

Aruanne_ _ pdf MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2014 aruandeaasta lõpp: 31.12.2014 nimi: registrikood: 80004940 tänava/talu nimi, Paasiku tn 4-75 maja ja korteri number: linn: Tallinn maakond: Harju maakond

Rohkem

G aiasoft Programmi VERP ja Omniva Arvekeskuse liidese häälestamine ja arvete saatmine-lugemine VERP 6.3 ja VERP 6.3E Versioon ja hilisemad K

G aiasoft Programmi VERP ja Omniva Arvekeskuse liidese häälestamine ja arvete saatmine-lugemine VERP 6.3 ja VERP 6.3E Versioon ja hilisemad K Programmi VERP ja Omniva Arvekeskuse liidese häälestamine ja arvete saatmine-lugemine VERP 6.3 ja VERP 6.3E Versioon 6.3.1.51 ja hilisemad Kasutaja juhend 2016 Sisukord 1. Sissejuhatus...3 2. Liidese häälestus...3

Rohkem

KONSOLIDEERITUD MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: ärinimi: Osaühing ABC Kindlustusmaaklerid registrik

KONSOLIDEERITUD MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: ärinimi: Osaühing ABC Kindlustusmaaklerid registrik KONSOLIDEERITUD MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2018 aruandeaasta lõpp: 31.12.2018 ärinimi: registrikood: 10590020 tänava nimi, Keemia tn 4 maja number: linn: Tallinn maakond: Harju maakond

Rohkem

Lisa 7.1. KINNITATUD juhatuse a otsusega nr 2 MTÜ Saarte Kalandus hindamiskriteeriumite määratlemine ja kirjeldused 0 nõrk e puudulik -

Lisa 7.1. KINNITATUD juhatuse a otsusega nr 2 MTÜ Saarte Kalandus hindamiskriteeriumite määratlemine ja kirjeldused 0 nõrk e puudulik - Lisa 7.1. KINNITATUD juhatuse 04. 01. 2018. a otsusega nr 2 MTÜ Saarte Kalandus hindamiskriteeriumite määratlemine ja kirjeldused 0 nõrk e puudulik - kriteerium ei ole täidetud (hindepunkti 0 saab rakendada

Rohkem

Microsoft Word - Otsus domeenivaidluses 11-1a-274 cialis.ee.doc

Microsoft Word - Otsus domeenivaidluses 11-1a-274 cialis.ee.doc DOMEENIVAIDLUSTE KOMISJON OTSUS Asja number: 11-1a-274 Otsuse kuupäev: 25. november 2011 Komisjoni koosseis: Vaidlustaja: Vaidlustaja esindaja: Registreerija: Registripidaja: Vaidlustatud domeeninimi:

Rohkem

Load Ehitise kasutusluba Ehitusseaduse kohaselt võib valminud ehitist või selle osa kasutada vaid ettenähtud otstarbel. Kasutamise

Load Ehitise kasutusluba Ehitusseaduse kohaselt võib valminud ehitist või selle osa kasutada vaid ettenähtud otstarbel. Kasutamise 3. 3. Ehitise kasutusluba Ehitusseaduse kohaselt võib valminud ehitist või selle osa kasutada vaid ettenähtud otstarbel. Kasutamise otstarve märgitakse kasutusloale. ehitise kasutusluba Erandlikult ei

Rohkem

Peep Koppeli ettekanne

Peep Koppeli ettekanne HOOVID KORDA Peep Koppel Tallinna Kommunaalamet Eesti Kodukaunistamise Ühenduse nõupäev 12.mail 2009 Luua Metsanduskoolis, Jõgevamaal 2005. a PROJEKT 2005.a eelprojekt - korteriühistute kaasfinantseerimisel

Rohkem

M15 Annex 1 Results of National Consultation non_conf

M15 Annex 1 Results of National Consultation non_conf Mobiiltelefonivõrgule juurdepääsu ja mobiiltelefonivõrgus kõnede algatamise turul (turg 15) märkimisväärse turujõuga ettevõtja määramata jätmise otsuse eelnõu Lisa 1 Otsuse kavandi riigisisesel konsulteerimisel

Rohkem

Kinnitatud Setomaa Liidu üldkoosolekul Setomaa edendüsfond 1. SEF eesmärk MTÜ Setomaa Liit juures asuv Setomaa edendüsfond (SEF) on loodud

Kinnitatud Setomaa Liidu üldkoosolekul Setomaa edendüsfond 1. SEF eesmärk MTÜ Setomaa Liit juures asuv Setomaa edendüsfond (SEF) on loodud Kinnitatud Setomaa Liidu üldkoosolekul 29.11.2018 Setomaa edendüsfond 1. SEF eesmärk MTÜ Setomaa Liit juures asuv Setomaa edendüsfond (SEF) on loodud rahaliste vahendite sihipärase kogumiseks ja sihtotstarbelise

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: RÄLBY KÜLASELTS registrikood: tänava/talu nimi, Lill

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: RÄLBY KÜLASELTS registrikood: tänava/talu nimi, Lill MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2014 aruandeaasta lõpp: 31.12.2014 nimi: registrikood: 80188897 tänava/talu nimi, Lillgordi maja ja korteri number: küla: Rälby küla vald: Vormsi vald maakond:

Rohkem

AS KIT Finance Europe lõppenud poolaasta vahearuanne (auditeerimata) Aruandeperioodi algus: 01. jaanuar 2010 Aruandeperioodi lõpp: 30. juun

AS KIT Finance Europe lõppenud poolaasta vahearuanne (auditeerimata) Aruandeperioodi algus: 01. jaanuar 2010 Aruandeperioodi lõpp: 30. juun 30.06.2010 lõppenud poolaasta vahearuanne (auditeerimata) Aruandeperioodi algus: 01. jaanuar 2010 Aruandeperioodi lõpp: 30. juuni 2010 Äriregistri kood 11058103 Aadress: Roosikrantsi 11, Tallinn 10119

Rohkem

Microsoft Word - Otsus 52-L Laomaailm ja Elion bännerreklaami avaldamisest.doc

Microsoft Word - Otsus 52-L Laomaailm ja Elion bännerreklaami avaldamisest.doc Väljavõte Ärisaladused välja jäetud PEADIREKTORI ASETÄITJA Otsus Tallinn 31.12.2007 nr 52-L AS-i Konsensus-Laomaailm esindava Advokaadibüroo Teder, Glikma & Partnerid 11.06.2007 kaebuse alusel Elion Ettevõtted

Rohkem

Microsoft Word a. II kvartali täiendavad aruanded.doc

Microsoft Word a. II kvartali täiendavad aruanded.doc AS SEB Pank Grupp 2008. a. II kvartali täiendavad aruanded (vastavalt Eesti Panga Presidendi 21.12.2007.a. määrusele nr. 20) SEB Pank, bilanss 30.06.08 1501 1. Raha ja nõuded keskpankadele 5242.0 5242.0

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Mittetulundusühing Eesti Pottsepad registrikood: tän

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Mittetulundusühing Eesti Pottsepad registrikood: tän MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2017 aruandeaasta lõpp: 31.12.2017 nimi: registrikood: 80275254 tänava/talu nimi, Tähe tn 127e maja ja korteri number: linn: Tartu linn vald: Tartu linn

Rohkem

Infopäeva päevakava 1. Meetme väljatöötamise üldised põhimõtted (Rahandusministeerium, Tarmo Kivi) 2. Taotlemine (Rahandusministeerium, Siiri Saarmäe)

Infopäeva päevakava 1. Meetme väljatöötamise üldised põhimõtted (Rahandusministeerium, Tarmo Kivi) 2. Taotlemine (Rahandusministeerium, Siiri Saarmäe) Infopäeva päevakava 1. Meetme väljatöötamise üldised põhimõtted (Rahandusministeerium, Tarmo Kivi) 2. Taotlemine (Rahandusministeerium, Siiri Saarmäe) 3. Nõuded energiaauditile (Teet Tark) Energiatõhususe

Rohkem

Microsoft Word ESMA CFD Renewal Decision Notice_ET

Microsoft Word ESMA CFD Renewal Decision Notice_ET ESMA35-43-1397 ESMA teade Teade hinnavahelepingute seotud ESMA toodetesse sekkumise otsuse pikendamise kohta 23. oktoober 2018 võttis Euroopa Väärtpaberiturujärelevalve (ESMA) vastu määruse (EL) nr 600/2014

Rohkem

Report

Report Krediidireiting Reg. kood: 11727171 Kadaka tee 63 12915 Tallinn, Harjumaa Tel: 6064350 info@bestair.eu, www.bestair.ee > Üldinfo Staatus: Registrisse kantud Registreeritud Äriregistris: 30.09.2009 Registreeritud

Rohkem

LITSENTSILEPING Jõustumise kuupäev: LITSENTSIANDJA Nimi: SinuLab OÜ Registrikood: Aadress: Telefon: E-post:

LITSENTSILEPING Jõustumise kuupäev: LITSENTSIANDJA Nimi: SinuLab OÜ Registrikood: Aadress: Telefon: E-post: LITSENTSILEPING Jõustumise kuupäev: 01.01.2017 1. LITSENTSIANDJA Nimi: SinuLab OÜ Registrikood: 12750143 Aadress: Telefon: 5210194 E-post: kontakt@sinulab.ee Esindaja: juhatuse liige Eesnimi Perekonnanimi

Rohkem

LEPING, UUS

LEPING, UUS PÜSIKLIENDI KREDIIDILEPING NR -PM Tallinnas, kuupäev AS PUUMARKET, registrikoodiga 10363212, aadressiga Väike-Männiku 11, Tallinn 11216, juhatuse liige (isikukood ) isikus, kes tegutseb põhikirja alusel

Rohkem

Imatra Elekter AS-i võrgupiirkonna üldteenuse arvutamise metoodika 2019 Mai Üldteenuse hinna arvutamise metoodika on kirjeldatud Imatra Elekter AS-i ü

Imatra Elekter AS-i võrgupiirkonna üldteenuse arvutamise metoodika 2019 Mai Üldteenuse hinna arvutamise metoodika on kirjeldatud Imatra Elekter AS-i ü Imatra Elekter AS-i võrgupiirkonna üldteenuse arvutamise metoodika 2019 Mai Üldteenuse hinna arvutamise metoodika on kirjeldatud Imatra Elekter AS-i üldteenuse tüüptingimustes järgnevalt: 4.2. Müüja arvutab

Rohkem

Luminor Bank AS Ärinimi Luminor Bank AS Registrikood Aadress Liivalaia 45, Tallinn Telefon E-posti aadress

Luminor Bank AS Ärinimi Luminor Bank AS Registrikood Aadress Liivalaia 45, Tallinn Telefon E-posti aadress Luminor Bank AS Ärinimi Luminor Bank AS Registrikood 11315936 Aadress Liivalaia 45, 10145 Tallinn Telefon +372 628 3300 E-posti aadress info@luminor.ee Veebilehe aadress http://www.luminor.ee/ Kande tegemise

Rohkem

Pagaritööstuse aasta 9 kuu ülevaade

Pagaritööstuse aasta 9 kuu ülevaade Pagaritööstuse 2016. aasta 9 kuu ülevaade Lühikokkuvõte Tugeva konkurentsi tingimustes jätkub tööstuste konsolideerumine. Oktoobris allkirjastasid OÜ Eesti Leivatööstus ja AS Hagar omanikud lepingu, mille

Rohkem

Väljaandja: Rahandusminister Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst-terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: Redaktsiooni kehtivuse lõpp: H

Väljaandja: Rahandusminister Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst-terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: Redaktsiooni kehtivuse lõpp: H Väljaandja: Rahandusminister Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst-terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: 01.01.2007 Redaktsiooni kehtivuse lõpp: Hetkel kehtiv Avaldamismärge: RTL 2006, 81, 1506 Seotud

Rohkem

C

C EUROOPA KOHTU OTSUS 12. juuli 1990 * Sotsiaalkindlustus Fonds national de solidarité lisatoetus Sissemaksetest sõltumatute hüvitiste eksporditavus Kohtuasjas C-236/88, Euroopa Ühenduste Komisjon, esindajad:

Rohkem

Seletuskiri

Seletuskiri SELETUSKIRI Perioodi 2014 2020 struktuuritoetuse seaduse alusel kehtestatud haridus- ja teadusministri määruste muutmise eelnõu juurde I. SISSEJUHATUS Määrust muudetakse perioodi 2014 2020 struktuuritoetuse

Rohkem

Väljaandja: Regionaalminister Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst-terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: Redaktsiooni kehtivuse lõpp:

Väljaandja: Regionaalminister Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst-terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: Redaktsiooni kehtivuse lõpp: Väljaandja: Regionaalminister Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst-terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: 28.01.2005 Redaktsiooni kehtivuse lõpp: 09.06.2005 Avaldamismärge: RTL 2005, 13, 116 Elukoha

Rohkem

Üldist majandushuvi pakkuvate teenuste otsuse artikli 9 ja üldist majandushuvi pakkuvate teenuste raamistiku punkti 62 kohane liikmesriikide aruande v

Üldist majandushuvi pakkuvate teenuste otsuse artikli 9 ja üldist majandushuvi pakkuvate teenuste raamistiku punkti 62 kohane liikmesriikide aruande v Üldist majandushuvi pakkuvate teenuste otsuse artikli 9 ja üldist majandushuvi pakkuvate teenuste raamistiku punkti 62 kohane liikmesriikide aruande vorm Üldist majandushuvi pakkuvate teenuste otsuse artiklis

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: VALGA MOTOKLUBI registrikood: tänava/talu nimi, Kesk

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: VALGA MOTOKLUBI registrikood: tänava/talu nimi, Kesk MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2015 aruandeaasta lõpp: 31.12.2015 nimi: registrikood: 80139404 tänava/talu nimi, Kesk 6 maja ja korteri number: alevik: Laatre alevik vald: Tõlliste vald

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Ühendus Loov Nõmme registrikood: tänava/talu nimi, T

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Ühendus Loov Nõmme registrikood: tänava/talu nimi, T MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2016 aruandeaasta lõpp: 31.12.2016 nimi: registrikood: 80326129 tänava/talu nimi, Trummi tn 7 maja ja korteri number: linn: Tallinn maakond: Harju maakond

Rohkem

Microsoft Word - OTSUS maket vs korobova.doc

Microsoft Word - OTSUS maket vs korobova.doc Üürivaidlusasi nr. 11-1/90/10 Otsuse kuupäev ja koht 20.09.2010.a, Tallinn Üürikomisjoni koosseis Kaja Tassa (istungi juhataja), Heli Hellamaa ja Anne Oad, istungi sekretär Maarika Snoting Üürivaidlusasi

Rohkem

Tln Vesi

Tln Vesi KONKURENTSIAMET ANALÜÜS JA HINNANG AS TALLINNA VESI HINNAKUJUNDUSELE Tallinn 2009 SISUKORD 1 SISSEJUHATUS, ANALÜÜSI KOOSTAMISE EESMÄRK... 3 2 HINNAREGULATSIOON... 5 2.1 Infrastruktuurimonopolide majandusliku

Rohkem

SUUNISED, MIS KÄSITLEVAD SELLISEID TESTE, LÄBIVAATAMISI VÕI TEGEVUSI, MIS VÕIVAD VIIA TOETUSMEETMETE RAKENDAMISENI EBA/GL/2014/ september 2014 S

SUUNISED, MIS KÄSITLEVAD SELLISEID TESTE, LÄBIVAATAMISI VÕI TEGEVUSI, MIS VÕIVAD VIIA TOETUSMEETMETE RAKENDAMISENI EBA/GL/2014/ september 2014 S EBA/GL/2014/09 22. september 2014 Suunised, mis käsitlevad selliseid teste, läbivaatamisi või tegevusi, mis võivad viia pankade finantsseisundi taastamise ja kriisilahenduse direktiivi artikli 32 lõike

Rohkem