HU1000C.CDR

Suurus: px
Alustada lehe näitamist:

Download "HU1000C.CDR"

Väljavõte

1 Aitab vältida UV kiirguse üledoosi

2 1.0 Sissejuhatus Täname Teid selle muudeli ostmise eest. Teie kellal on 5 funktsionaalset režiimi. Need on: kellaaeg, režiim, äratuse režiim, kronograafi režiim ja taimeri režiim. Laske patarei vahetada vastava väljaõppe saanud isikul või sertifitseeritud teenindusbüroos, vastasel korral riskite oma kella veekindluse kaotamisega. Sellel kellal on UV andur, mis mõõdab UV kiirguse ajalist t. Sellel mudelil on ka 2 märgusignaali. Lisaks UV andurile on kellal ka kellaja, äratuse ja kronograafi ja taimeri funktsioonid. Teie kell on kavandatud ja toodetud hoolikalt ja selleks, et selle funktsioone täielikult kasutada, on soovitatav kasutada kella kooskõlas allolevate märkustega: Enne kella kasutuselevõttu lugege läbi käesolev juhend. Vältige kella jätmist ekstreemsetesse tingimustesse põhjendamatult pikaks ajaks. Vältige kella ägedat kasutamist ja järske lööke. Hoidke kella kuivas kohas kui Te kella ei kasuta. Puhastage oma kella aeg-ajalt pehme niiske lapiga. Vältige kella kokkupuudet agressivsete kemikaalidega nagu bensiin ja alkoholid, mis võivad kahjustada Teie kella. HOIATUS Ärge kasutage seda kella ärilistel ega ega professionaalsel eesmärgil. Enne kella kasutamaasumist tutvuge selle funktsioonide ja piirangutega. Võrrelge oma kella UV alati ilmajaama poolt ennustatuga. Ülemäärane UV kiirgus põhjustab inimkeha fataalseid kahjustusi. Alati kui päevitama lähete, kuulake enne Ülemaailmse Tervishoiuorganisatsiooni poolt antavaid soovitusi. 2.0 Osad ja nende otstarve UV Indeksi värvikood Valgustus Start/Stop nupp Vajutage seda nuppu, et liikuda erinevate funktsionaalsete režiimide vahel. Vajutage ja hoidke nuppu, et pääseda seaderežiimi. Seadereziimis kasutage nuppu erinevate seadistatavate väärtuste vahel valiku tegemiseks. Vajutage ja hoidke nuppu seaderežiimist väljumiseks. Režiim Displei UV andur Lap/Reset nupp Kellaaja režiimis vajutage nuppu, et teha valik kuupäeva displei ja displei vahel. Äratuse reziimis saab sellest nupust äratuse sisse/välja lülitada. Kronograafi ja taimerirežiimides saab selle nupuga ajamõõtmise käivitada ja seisata. Seaderežiimis saab selle nupu abil kerida. Märkus: Nuppude otstarve on üldistavalt kõrvalolevas peatükis ära toodud, aga detailsemalt on seda kirjeldatud järgmistes peatükkides. nupp Äratuse režiimis saab sellest nupust sisse/väljalülitada täistunnu piiksu. Kronograafirežiimis vajutage nuppu vaheaja võtmiseks. Kui ajamõõtmine on seisatud, saate sellest nupust nullida näidu. Taimerirežiimis kui ajamõõtmine on seisatud saab nupulevajutusega taastada esialgse seadeväärtuse. Seaderežiimis saate sellest nupust kerida. [light] nupp Ükskõik millises režiimis vajutage nupule, et valgustus süttiks umbes kolmeks sekundiks.

3 3.0 Funktsinaalsed režiimid ja displeid Kellaaja režiim nupp UV Indeksi režiim nupp Taimeri režiim nupp Kronograafi režiim Kellal on 5 erinevat funktsionaalset režiimi: kellaja,, äratuse, kronograafi ja taimeri režiim. Igal funktsionaalsel režiimil võib olla üks või mitu funktsionaalset displeid, mis annavad täiendavaid võimalusi antud funktsionaalsele režiimile. Valik 5 funktsionaalse režiimi seast Vajaliku funktsionaalse režiimi valikuks vajutage nupule vastavalt kõrvalolevale diagrammile. Funktsionaalse displei valik Sellest kuidas teha valik erinevate funktsionaalsete displeide vahel, lugegedetailsemalt järgmistest peatükkidest. nupp nupp Funktsionaal Displei Funktsionaal Displei Funktsionaal Displei Äratuse režiim Funktsionaalsete režiimide valiku järjekord Funktsionaalne režiim Funktsionaalsed režiimid ja displeid 4.0 Kellaaja reziim - Kuupäeva displei & UV Indeksi displei Nädalapäev Kellaaja funktsioonil on kaks funktsionaalset displeid: kuupäeva displei ja displei. *2 Jooksev UV indeks, esitatud tulpdiagrammina alarmi ikoon Tipp UV Indeks esitatuna tulpdiagrammina Tipp UV Kuupäeva displei *1 displei (Jooksev UV Indeks) Kuupäev Kellaaeg (tunnid, minutid sekundid) värvikood Jooksev UV indeks Kellaaeg (tunnid,minutid sekundid) UV Indeksi värvikood Tipp UV Index Kuupäeva displei Nädalapäev ja kuuäev on displei ülemisel real ja kellaaeg (tunnid, minutid ja sekundid ) on displei alumisel real. displei Displei ülemisel real on kas jooksev UV indeks või tipp UV indeks. Märkus 1: Jooksev UV Indeksi info on sellel displeil kui režiimis on valitud see indeks. Märkus 2: Tipp info on sellel displeil kui režiimis on valitud tipp UV indeks. Vaadake peatükist 5.4 Jooksev ja tipp displei detailsemalt kuidas teha valik tipp ja jooksva indeksi vahel. UV Indeksi alarmi it ja kellaaega kuvatakse displei alumisel real. Valiku tegemine kuupäeva ja displei vahel UV Indeksi Displei (Tipp UV Indeks) Kellaaeg (tunnid, minutid sekundid) Vajuta nuppu et teha valik kuupäeva ja displei vahel.

4 4.1 Kellaaja režiim - Kellaaja seadmine Kellaaja režiim või '12' asemel '24'; '24' asemel '12'. 12/24 nullib sekundite näidu tunnid aasta päev või sekundid minutid M-D/ D-M kuu Kellaaja seadmise järjekord või 'päev-kuu' muutub 'kuu-päev'; 'kuu-päev' muutub 'päev-kuu'. Kellaaja ja selle näitamise formaadi seaderežiimi minekuks vajutage je hoidke nuppu vähemalt 2 sekundit. Kui '12Hr' või '24Hr' vilgub,vajutage nupule või, et valida 12 tunni formaat '12Hr' või 24 tunni formaat '24Hr'. Kui sekundite näit displeil vilgub, vajutage selle nullimiseks nupule või. Kui üks seatavatest väärtustest (minutid, tunnid, aasta, kuu või kuupäev) vilgub, vajutage nupule või näidu kerimiseks (Nupu hoidmine muutab ). Kui 'M-D' või 'D-M' vilgub, vajutage valiku tegemiseks või nupule, et valida formaat 'M-D' (kuu-päev) või 'D-M' (päev-kuu). Kui ülaltoodud seaded on tehtud, vajutage seaderežiimi lõpetamiseks nuppu ja hoidke seda vähemalt 2 sekundit. Seaderežiim läheb automaatselt üle kellaaja režiimi kui ühtki nuppu 3 minuti jooksul ei vajutata. Suhteline erüteemne efektiivsus 5.0 režiim - Mida UV indeks tähendab Lainepikkus (nm) Erüteemse kiirguse efektiivsuskõver Allikas: Rahvusvaheheline Valgusmõõtmise Organisatsioon UV Indeks on mõõtühik, mis kirjeldab Päikese poolt kiiratud UV (ultraviolett) kiirguse intensiivsuse mõju inimnahale. Körvalolev graafik on erüteemse UV kiirguse efektiivsuskõver ja näitab kiirguse mõju sõltuvust lainepikkusest. Selle spektri on standardina kinnitanud Rahvusvaheline Valgusmõõtmise Organisatsioon (CIE) ja näitab UV spektri toimet keskmisel nahatüübile. Allikas: Ülemaailmne Tervishoiu Organisatsioon USA riiklik ookeani- ja atmosfäärivalitsus Hong Kongi Observatoorium Täiendav informatsioon (28 November 2007): 1) 2) b /vaht.pdf 3)

5 5.1 UV Indeksi režiim - UV Indeksi vahemik, mõju kategooria ja värvikood UV Indeks Mõju Ekstreemne Värvi kood 0-2 Madal Roheline 3-5 Mõõdukas Kollane 6-7 Kõrge Oranž 8-10 Väga kõrge Punane 11 Purpur UV kiirguse mõju Allikas:Rahvusvaheline Tervishoiu Organisatsioon Rahvusvaheline Tervishoiu Organisatsioon liigitab t vahemikus 0 kuni 11+. Igale UV indeksile vastab mõju ja värvikood. Need UV indeksid, nende mõju ja värvikoodid on toodud kõrvalolevas tabelis. Mida madalam on UV index, seda madalam on ka UV kiirguse mõju ning ebatõenäolisem oht kahjustada oma nahka. Mida kõrgem on UV Indeks, seda kõrgem on ka UV kiirguse mõju ning ka oht päikesepõletuse tekkeks. See kell näitab t. Kasutaja saab seeläbi hinnata saadud UV kiirguse doosi ja võtta tarvitusele abinõud oma keha kaitsmiseks potensiaalse UV kiirguse poolt põhjustatava nahapõletuse vältimiseks. Allikas: Rahvusvaheline Tervishoiu Organisatsioon USA riiklik ookeani- ja atmosfäärivalitsus Hong Kongi Observatoorium Täiendav informatsioon (25.november 2007): 1) 2) uv_index/uv_information.shtml 3) uvbginfo.htm 5.2 UV Indeksi režiim - Põhilised tused päikesekiirguse eest 1. Kontrollige viimast t 3. Kandke pikkade varukatega ja avarat riietust Kandke UV kaitsega päikeseprille Vältige päevitus voodit 2. Vältige päikese käes viibimist kui UV indeks on väga kõrge 4. Kandke laiaservalist kübarat või kasutage päikesevarju 6. Kandke UV kaitsekreemi nahale korrapäraselt 8. Hoidke imikuid ja väikelapsi Ülemaailmne Tervishoiu Organisatsioon (WHO) soovitab Teil päikesepaistelise ilmaga välja minnes üleliigse UV kiirguse saamiseks: 1) Päikesekiirgusega ei tohiks liialdada. 2) Hoiduda varjulisematesse kohtadesse. 3) Kandke avarat ja heledat riietust. 4)Silmade, näo ja õlgade kaiseks kandke laiaservalist kaabut. 5)Kaitske oma silmi liibuvate või laiade sangadega päikeseprillidega. 6) Paigaldada ja kasutada laiaspektrilisi päikesesirme, mille päikese kaitsefaktor (SPF) on vähemalt ) Vältige päevitusvoodeid 8) Kaitske oma imikuid ja lapsi Allikas: Ülemaailmne Tervishoiu Organisatsioon Hong Kongi Observatoorium Täiendav informatsioon ( ): 1) 2) euvtoday.htm

6 5.3 režiim- Kuidas ultraviolettkiirgus mõjub 1. Pange kella UV andur otsese kiirguse kätte 3. Pöörake kella aeglaselt ja leidke maksimaalne näit Päike Ultraviolettkiirgus UV Andur UV Indeks Kell Kuidas UV kiirgus mõjub 2. Vältige UV anduri juhuslikku varjamist 4. Puhastage kella läätse enne mõõtmist pehme riidega. Sellel kellal on sisseehitatud UV andur, mis mõõdab igalt poolt tulevat kiirgust, mille alusel arvutatakse UV indeks. UV andur on pisike täpp sihverplaadi alaosas. Vaadake eelnevast 2. Osad ja nende funktsioonid peatükist detailsemalt anduri asukoha kohta. Soovitused UV kiirguse mõõtmisel Selleks, et saada täpset UV kiirguse mõõtmistulemust, toimige vastavalt järgnevatele juhistele: 1) Pange kell asendisse kus UV kiirgus, näiteks päikesevalgus, langeb otse andurile. 2) Vältige UV anduri juhuslikku varjamist. 3) Keerake kella aeglaselt ja leidke asend, kus näit on maksimaalne. 4) Enne möötmist puhastage kella läätse pehme lapiga, sellega väldite, et mustus või tolm varjutab UV sensori. Esimese viie minuti jooksul läheb kellal UV indeksi režiimis näidu saamiseks 2 sekundit. Peale viie minuti möödumist läheb kellal UV indeksi režiimis näidu saamiseks 10 sekundit. Soovitused UV kiirguse mõõtmisel 5.4 režiim - Hetke & tipp displei Jooksva diagrammi tulp Jooksva UV alarmi Tipp UV indeks diagrammi tulp Tipp režiim (Jooksva UV Indeksi displei) värvikood Jooksev UV Index Tipp UV Indeks režiimil on kaks erinevat funktsionaalset displeid: hetke ja UV tippindeksi displei. Hetke displei Jooksva diagrammi tulbad on displei ülemiesel real. Hetke UV indeks ja alarm on displei alumisel real. Märkus: Kui displei on valitud ja kell naaseb kellaaja režiimi, siis näidatakse displeil nii hetke tulpdiagrammi kui ka hetke t. Tipp displei Tipp diagrammi tulbad on displei ülemisel real. Tipp UV indeks ja alarm kuvatakse selle all asuval real. režiim (Tipp displei) Märkus: Kui tipp UV displei on valitud ja kell naaseb kellaaja režiimi, näidatakse displeil nii tipp tulpdiagrammi kui ka tipp t. Jooksva ja tipp valik Valiku tegemiseks jooksva ja tipp vahel vajutage nupule.

7 5.5 režiim - diagrammi ja värvikoodide lugemine Roheline (0-2) 2 tulpa; järelikult UV indks = 2 5 tulpa; järelikult UV indeks = 5 diagrammi tulbad Värvikoodide liigitus Ülemaailmse Tervishoiu Organisatsiooni poolt Kollane Oranž Red (3-5) (6-7) (8-10) Roheline Kollane UV Index = 5 Punane värvikood Purpurpunane (11+) Purpurpunane Värvikood: Kollane diagrammi tulbad & värvikood sammasdiagramm Selleks, et kasutaja saaks kiire ülevaate UV jooksvast või tippindeksist, näidatakse neid sammasdiagrammi tulpadena displei ülemisel real. Ükskõik kas displei ülemisel real on jooksev või tipp UV indeks, igal juhul vastab ühele diagrammi tulbale üks UV indeks. Näiteks, kui UV selle real on 5 tulpa tähendab see, et UV indeks on viis. värvikood Ülemaailmne Tervishoiu Organisatsioon on seadnud vastavusse värvikoodiga. Vaadake järgnevast, peatükist 5.1 piirid,kiirguse kategooriad ja värvikood värvikoodi kohta detailsemalt. Selleks, et kasutaja saaks kiire ülevaate tipp ja jooksva värvikoodist, on kella displei värvitud rohelist, kollast, punast (mis tähistab oranži ja punast) ning purpurpunast värvi. UV värvikoodi lugemiseks vaadake diagrammi viimase tulba all olevat värvi. Näiteks kui displei ülemisel real olevas diagrammis on viis tulpa, on värvikood kollane. 5.6 režiim - UV Indeksi alarm Alumist UV Indeksi alarmi tähistav vilkuv diagrammi tulp hetkväärtuse tulbad alarmi ikoon Alumist UV indeksi alarmi tähistav vilkuv diagrammi tulp hetkväärtus režiim ( hetkväärtuse displei) Selleks, et vältida päikesepõletust, on kellal kaks alarmi. Need on ülemine ja alumine alarm. Neid alarme saab kasutaja üksteisest sõltumatult seada. Vaadake järgnevast peatükist 5.7 Ülemise ja alumise UV alarmi seadmine detailsemalt kuidas seda teha. Kui üks vastavatest alarmidest on seatud, hakkab vastav diagrammi tulp displeil vilkma. Ülemine UV Indeksi 'HI' alarm Alumine 'LO' alarm UV Indeks 0 Kogu alarmi vilgub UV alarmi i kiired vilguvad alarmi on püsiv alarm UV alarmi ja helisignaal piiksub 10 sekundit piiksub 10 sekundit Time alarmi heli Igas režiimis kui jooksev UV indeks on võrdne või suurem kui alumise või ülemise alarmi seadei, piiksub kell 10 sekundit. alarmi Kui hetkväärtus on suurem või võrdne kui alumine alarmi seadeväärtus, hakkavad UV alarmi i kiired vilkuma igas displei režiimis. Kui hetkväärtus on suurem või võrdne kui ülemine alarmi seadeväärtus, hakkab UV alarmi vilkuma igas UV indeksi displei režiimis.

8 5.7 režiim - Ülemise ja alumise alarmi seadmine Ülemise ja alumise alarmi seadmise displeile minekuks ja kalibreerimiseks vajuta ja nuppu umbes 2 sekundit. režiim ( hetkväärtuse displei) 'LO' alumine alarm 'HI' Ülemine alarm režiim Seadmise järjekord 'CAL' Kalibreerimine Kui näete displeil it LO, vajutage nuppu või, et valida alumise UV ndeksi alarm vahemikus 0 kuni 25 (valige kui soovite alarmi välja lülitada) kerides või hoidke nuppu vajutatuna, et säte vahelduks. Kui näete displeil it HI, vajutage nuppu või, et valida ülemise UV alarmi vahemikus 0 kuni 25 (valige kui soovite alarmi välja lülitada) kerides või hoidke nuppu vajutatuna, et säte vahelduks. Märkus: Selleks, et kasutada kahetasemelist UV kiirguse alarmi, seadke madalam väärtus(näiteks 6) alumise alarmi seadeväärtuseks ja suurem (nt. 10) ülemise alarmi seadeväärtuseks. Kui eelnevad seaded on tehtud, vajutage ja hoidke nuppu 2 sekundit, et seaderežiimist väljuda või nuppu ainult korraks, et kalibreerida UV indeksit. Enne kalibreerimist lugege läbi järgnevad peatükid 5.8 Hoiatused kalibreerimisel ja 5.9 Kalibreerimisteguri (CAL) määramine ja 5.10 kalibreerimine. 5.8 režiim - Hoiatused kalibreerimisel 15 min. keskväärtus Ilmajaama poolt ennustatud UV indeks Ajafaktori mõju le Asukoht A (kõrgem UV indeks) Ei pruugi olla võrdne Päike Ultraviolettkiirgus Asukoht B (madalam UV indeks) Pilvituse mõju le hetkeline UV indeks Kella poolt näidatav UV indeks Selle kella UV andur on kalibreeritud tehases. Tehase ja kasutuskoha osoonikihi paksuse erinevusest tingituna võib olla hälbeid kella näidus. Normaalse kasutuse korral ei ole vaja seda kella kalibreerida. Ärge üritage t kalibreerida, kui Teil ei ole alljärgnevat, et määrata kalibreerimiskoefitsenti (CAL): 1)Standardne UV generaator 2)Täpset samaaegset t samas kohas Ärge kasutage selleks ilmajaama poolt ennustatud t, sest see ei pruugi üldsegi olla vastavuses indeksiga Teie asukohas kui Te kella kalibreerite ja seda setõttu,et: 1) Ilmajaamad ennustavad avalikkusele tavaliselt 15 minutillise perioodi keskväärtust, mis on erinev konkreetsel ajahetkel valitsevast UV kiirgusest, mida kell parajasti mõõdab. 2) Pilved mõjutavad t oluliselt ja seetõttu võib UV indeks Teie asukohas oluliselt erineda ilmajaama poolt ennustatust kuna pilvisus on erinev. Vaadake järgnevast peatükist 5.9 Kalibreerimisteguri(CAL) määramine detailsemalt kuidas seda tegurit määrata.

9 5.9 režiim - Kalibreerimisteguri (CAL) määramine Standardne UV generaator (Täpne UV Indeks) Ultraviolett kiirgus UV Andur Näidatav UV indeks Teie kell Kalibreerimisteguri määramine teadaoleva abil. Kalibreerimisteguri määramiseks juhindu järgnevatest reeglitest: 1) Täpne UV indeks: Genereeritud standardse UV generaatori või sarnase seadme poolt. 2) Näidatav UV indeks: Kella poolt mõõdetud UV indeks standardse generaatori mõjul. 3)ADJ: UV Indeksi protsentuaalne muutus Seega ADJ = ((Täpne UV indeks - Näidatav UV indeks) / näidatav UV indeks) X 100% 4) Kalibreerimistegur(CAL): Väärtus, mis arvutatakse. CAL= 25 + ADJ. Näide 1: Kui kell näitab indeksi väärtuseks 4,8 ja tegelik (täpne) UV indeks on 4,0. ADJ = (( ) / 4.8) X 100 = -17; CAL= 25 + ADJ; Seega, CAL=25-17 = 8. Näide 2: Kui kell näitb indeksi väärtuseks 7,8 ja tegelik (täpne) indeks on 8,0 ADJ = (( ) / 7.8) X 100 = 3; CAL= 25 + ADJ; Seega, CAL=25 +3 = 28. Kui soovite, et kell asuks uuesti oma esialgset UV kiirgustundlikkust, kasutama, seadke CAL väärtuseks vaikesäte (25) režiim - kalibreerimine scroll the setting by increment of 1 režiim ( Uv indeksi hetkväärtuse displei) 'LO' alumine alarm 'HI' ülemine alarm 'CAL' Kalibreerimine režiim seadmise järjekord kalibreerimine Kui eelnevalt on ülemise ja alumise UV alarmi seadmine vastavalt petükile 5.7 Ülemise ja alumise alarmi seadmine lõpetatud vajutage korraks nupule, et kalibreerida t. Kui displeile ilmub CAL, vajutage nupule või,et teha valik eelseadistatud väärtuste 0-st kuni 50-ni vahel (nupu hoidmisel allavajutatune muutub seade ). Vaadake eelnevast peatükist 5.9 Kalibreerimisteguri (CAL) määramine detailsemalt kuidas seda kalibreerimistegurit (CAL) määratakse. Kui eeltoodud seaded on tehtud, vajutage ja hoidke umbes 2 sekundit nuppu seaderežiimist väljumiseks. Seadedisplei läheb automaatselt üle režiimi kui ühtki nuppu 3 minuti jooksul ei vajutata.

10 6.0 Äratuse režiim - Igapäevane äratus Äratuse aeg Äratuse režiim (Äratus ja täistunni piiks väljas) Äratuse režiim (Äratuse märgusignaal sees) Kellaaeg Režiimi Äratuse märgusignaali Sellel kellal on igapäevase äratuse funktsioon, mille aega saab seada kasutaja. Vaadake järgnevast petükist 6.1 Äratuse režiimi seaded detailsemalt kuidas seada ärtuse režiimi. Äratuse displei Displei ülemisel real on kellaaeg (tunnid, minutid) Displei alumisel real on äratuse aeg (tunnid, minutid). Äratuse märgusignaali sisse- ja väljalülitamine Äratuse märgusignaali sisse- ja väljalülitamiseks vajutage nupule. Kui äratuse ' ' on displeil nähtav, on äratuse märgusignaal sisse lülitatud (kell hakkab umbes 30 sekundiks äratuse aja saabumisel piiksuma). Täistunni piiksu sisse- ja väljalülitamine Äratuse režiim (Täistunni piiks sees) Täistunni piiksu Täistunni piiksu sisse/väljalülitamiseks vajutage nuppu. Kui täistunni piiksu ' ' on displeil nähtav, on täistunni piiks sisse lülitatud ja kell teeb igal täistunnil piiksu. 6.1 Äratuse režiim - Äratuse režiimi seaded Äratuse režiim Minutid Äratuse režiim Seadmise järjekord Tunnid Äratuse aja seadmiseks vajutage ja hoidke vajutatuna nuppu. Kui minutite näit vilgub, saate nuppudest või seada minutid kerides. Kiireks näidu kerimiseks hoidke nuppu vajutatuna. Kui tunni näit vilgub, saate nupule või vajutades kerida. Nupu hoidmisel vajutatuna vaheldub näit. Kui seadmine on lõpetatud, saate seaderežiimist väljuda vajutades nuppu. Seadedisplei läheb automaatselt üle äratuse režiimi kui ühtki nuppu 3 minuti jooksul ei vajutata. Igapäevase äratuse helisignaal Kui igapäevane äratus on sisse lülitatud, hakkab kell äratuse aja saabudes 30 sekundiks piiksuma. Piiksumise saab katkestada ka enne 30 sekundi möödumist, vajutades ükskõik millisele nupule väljaarvatud valgustuse [light] nupp.

11 7.0 Kronograafi režiim - Krongraafi režiim Režiimi Kronograafi aeg (tunnid) Kronograafi aeg (minutid) 1. Möödunud aeg 2. Kumulatiivne aeg Kronograafi režiim (Null displei) Kronograafi aeg (1/100 sekundid) Kronograafi aeg (sekundid) Kellal on kronograafi režiim, milles on võimalik mõõta 3 tüüpi aegasid: 1)Möödunud aega, 2)Kumulatiivset aega ja 3)Vaheaega (ainult 1 ring) Chronograph Display Kronograafil on nulldisplei peale seda kui kell või kronograaf on algseadistatud. Kronograafirežiimi it näidatakse displei ülemisel real. Kronograafi aega (tunnid, minutid, sekundid ja 1/100 sekundid) on displei alumisel real. Kronograafi maksimaalne mõõtepiirkond on kuni 9 tundi, 59 minutit ja 59,99 sekundit Vaheaeg (ainult 1 ring) aeg Möödunud aeg, kumulatiivne aeg ja vaheaeg : Loendamine seisatud : Loendamine 7.1 Kronograafi režiim - Kronograafi kasutamine Vaheaeg (Kronograaf loendab taustal) Kronograafi režiim (Nulldisplei) Note: Kõrvalolev joonis illustreerib liikumist erinevate funktsionaalsete displeide vahel ja seetõttu ei vasta tegelikkuses ettetulevatele olukordadele. loendab Möödunud aeg (kronograaf seisab) Kronograafi režiim (Vaheaja displei) Kronograafi režiim (Loendudisplei) Kronograafi režiim (Loendamist ei toimu) flash Kui displei on nullis, vajutage kronograafi käivitamiseks nuppu. Kui kronograaf töötab, saate selle seisata vajutades uuesti samale nupule ja displeil näete seejärel kronograafi käivitamisest möödunud aega. Kui kell näitab möödunud aega saate samade nuppude vajumisega mõõta ka kumulatiivset aega või vajutades nupule kui kronograaf seisab, nullida kronograafi näit.(kronograaf on valmis uueks ajamõõtmiseks.) Vaadake allolevast osast Kronograafi algseadistamine detailsemalt kuidas kronograafi nullida. Vaheaja võtmine Kui kronograaf töötab ajamõõtmise režiimis, vajutage nupule, et minna vaheaja displeile ( ' ' ja ' ' hakkavad vilkuma). Kui displeil on vaheaeg, jätkab kronograaf taustal loendamist. Kui displeil on vaheaja näit, vajutage loendusdispleile tagasiminekuks nupule. Peale loendusdispleile minekut võite ükskõik millisel ajahetkel nupule vajutades uue vaheaja võtta. (Eelmine vaheaeg kustutakse.) Kronograafi nullimine Kronograafi nullimiseks vajutage nupule kui kronograaf on seisatud.

12 8.0 Taimer - Taimeri režiim Režiimi Taimerirežiim Etteantud aeg (tunnid, minutid ja sekundid) 1. Üheetapiline pöörd loendus Mitmeetapiline pöördloendus 0 piiks 20 0 piiks Teie kellal on ka taimeri funktsioon, millega saate mõõta aega teatud perioodi vältel (etteantud aeg). Etteantud aeg Etteantud aeg on aeg, millest pöördloendustaimer hakkab aega maha lahutama. Etteantud aja saab seada kasutaja piires kuni 23 tundi, 59 minutit ja 59 sekundit. Vaadake järgmisest peatükist '8.1 Taimerirežiimi seadmine' detailsemalt kuidas seada taimerirežiimi etteantavat aega. Taimeri displei Taimerirežiimi it näete displei ülemisel real. Etteantud aega (tunnid, minutid ja sekundid) näete displei alumisel real Eelseadistatud etteantud aja algseadistamine time Ühe/mitmeetapiline pöördloendus ja algseadistamine : Ei loenda : Loendab 8.1 Taimer - Taimerirežiimi seadmine Taimerirežiim Tunnid Minutid Taimeri režiim Seadmise järjekord Sekundid hold Taimerirežiimi seadmine Etteandeaja seadmiseks taimerirežiimis vajutage ja hoidke nuppu umbes 2 sekundit, et minna seaderežiimi. Kui tunni näit displeil vilgub, vajutage nupule või selleks, et muuta (nupu hoidmine vajutatuna ). Kui minutite näit displeil vilgub, vajutage nupule või selleks, et muuta (nupu hoidmine vajutatuna ). Kui sekundite näit displeil vilgub, vajutage nupule või selleks, et muuta (nupu hoidmine vajutatuna ). Kui seaded on tehtud vajutage ja hoidke nuppu, et väljuda seaderežiimist. Seadedisplei läheb automaatselt üle taimeridispleile kui ühtki nuppu 3 minuti jooksul ei vajutata.

13 8.2 Taimer - Taimeri kasutamine set the target time to 30 minute Taimeri režiim (Null displei) Taimeri režiim (Loendur seisab piiksub stop counting loendab Taimeri režiim (Loendur seisab) Taimeri režiim (Loendab) 29'59" Taimeri kasutamine Kui etteandeaeg on seatud(näiteks 30 minutit), vajutage taimeri käivitamiseks nupule. Kui taimer töötab saate nupule vajutades taimeri seisma panna. Nii kaua kui taimer töötab, on displeil ka lõpuni jäänud aeg. Taimeri algseadistamine Selleks, et algseadistada taimer enne nullijõudmist, vajutage nupule kui taimer on seisatud. Selleks, et kasutada uut aega, tuleb etteandeajale anda uus väärtus. Vaadake peatükist 8 Taimerirežiimi seadmine detailsemalt kuidas seada taimerile uut etteandeaega. Taimeri helisignaal Kui loendada on jäänud viimased viis sekundit, teeb kell piiksu sekundis. Nullijõudmisel piiksub kell umbes 10 sekundit Selle 10 sekundilise piiksumise saab enneaegselt lõpetada, vajutades pkskõik millisele nupule väljaarvatud valgustuse [light] nupp. loendamine seisab Taimerirežiim (Loendur seisab) Märkus: Kõrvalolev diagramm ainult illustreerib liikumist erinevate funktsionaalsete displeide vahel ja seetõttu ei vasta tegelikkuses ettetulevatele olukordadele. 9.0 Spetsifikatsioon Kellaaeg Tunnid, minutid ja sekundid Kuu, päev, nädalapäev ja aasta 12 / 24 tunni formaadi valik Kuu-kuupäev/ kuupäev/ kuu valikuvõimalus Kalender aastateks 2000 kuni Piiksub täistunnil UV indeks Näiteulatus (diagrammi tulbad): 0 kuni 15 Mõõtepiirkond(numbriline): 0 kuni 25 Eraldusvõime (diagrammi tulbad): 1 UV index Eraldusvõime (numbriline): 0.1 UV indeks Alarm: 2 alarmi Värvikoodid: 4 värvi (roheline, kollane, punane ja purpurpunane). Äratuse režiim Äratus: 1 igapäevane äratus Äratuse kestus: umbes 30 sekundit Kronograaf Täpsus: 1/100 sekundit Mõõtepiirkond: 9 tundi, 59 minutit ja 59,99 sekundit Mõõterežiimid: möödunud aeg, kumulatiivne aeg ja vaheaeg (ainult üks ring). Taimer Täpsus: 1 sekund Etteandeväärtuse piir: Kuni 23 tundi, 59 minutit ja 59 skundit Taimeri märgusignaal: Üks piiks 5,4,3,2 ja 1 sekundil enne nullijõudmist Märgusignaal: piiks-piiks-piiks nullijõudmisel Kestus: umbes 10 sekundit Muud Elektroluminestsents taustavalgustus

14 10.0 Piiratud vastutus Latitude Ltd.e(daspidi tootja) ei ole mitte mingil juhul vastutav ühegi osapoole ees ega vastuta ühegi otsese, kaudse või spetsiifilise kahju eest, mis on tekkinud selle toote või toote tõrke tagajärjel,sealhulgas mistahes tulust ilmajäämine, Tootja välistab igasuguse vastutuse kolmanda osapoole ees, mille teete Teie kolmanda osa -poole huvides (eest). Piiratud vastutus kehtib ka juhul kui olete tootjat või tema poolt nimetatud esindajat teavitanud sellise kahju tekkimise võimalikkusest. Seda piiratud vastutust ei saa mitte keegi muuta ega sellest piiratud vastutusest loobuda. See piirang on rakendatav ka juhul kui nõutakse kahjutasu või esitatakse hagi. Tootja ei garanteeri, et seadme tarkvara töötamine kulgeb katkematult ja ilma vigadeta. Tootja ei tunnusta ühtki nõuet, mida ei sätestata selgesõnaliselt käesolevas piiratud vastutuse juhendis. Tehas ei anna ka mingeid kinnitusi ja otseseid või kaudseid garantiisid selle kaubastatavuse või teatud eesmärgiks sobivuse kohta. Kõik seadusest tulenevad enesestmõistetavad garantiid on piiratud käesoleva piiratud vastutusega. Kuna mõned riigid/osariigid/jurisdiktsioonid ei luba vastutuse välistamist või piiramist, kuid võivad lubada piiranguid vastutuses ja vastutuse kestuses, on sellistel juhtudel tootja vastutuse piiriks erinev määr, mis varieerub riikide kaupa. Käesolev piiratud garantii annab Sulle asukoha riigis kehtivad seaduslikud õigused, mis erinevates riikides võivad olla erinevad Piiratud garantii Tootja garanteerib, et tootel puuduvad materjali- ja tootmisdefektid 1 aasta vältel müügikupäevast. See garantii ei hõlma teisele omanikule üleminekut või tootele, mis on ostetud edasimüügiks või rentimiseks. Garantii ei laiene ka vääramatu jõu, äikese, väärkasutusest või autoriseerimata remondi poolt tekitatud kahjustustele ja ümbertegemistele. Kui Teie kellal ilmnevad defektid esimese kasutusaastal, viige see täies komplektsuses koos kõigi pakkematerjalide ja kasutusjuhenditega tagasi kauplusse, kust Te selle ostsite. Otsuse remondi või asendamise kohta teeb kauplus. Asendatud/remonditud kellale kehtib garantii kas 90 päeva või esialgne 1 aastane periood vastavalt selle kumb neist on pikem. Selleks, et kella garantiikorras remontida ja hooldada, peate suutma müügikuupäeva usaldusväärselt tõestada. Soovitame Teil alles hoida müügikviitung ja kõik pakkematerjalid. Vastavalt piiratud garantiile, juhul kui remont pole võimalik ja uut toodet pole võimalik mõistliku aja jooksul anda võite kella kauplusele tagastada. Tagastamisel tuleb esitada kõik lisaseadmed, kasutusjuhendid ja originaalpakend. Samuti lisada lühiülevaade veast ja koopia müügikviitungist. Maaletooja ja hulgimüüja: AS Keilar Laki Tallinn Tel: Fax: keilar@keilar.ee

遥控器使用说明书(ROHS) ALPA-CS349-R09D(E)-0301(内容)

遥控器使用说明书(ROHS) ALPA-CS349-R09D(E)-0301(内容) KASUTUSJUHEND SIIRDATAV KDITSIEER KAUGJUHTIMISPULDI KASUTUSJUHEND AM-5PR(N) Täname teid, et olete soetanud endale meie õhukonditsioneeri Palun lugege hoolikalt käesolevat kasutusjuhendit enne seadme kasutamist

Rohkem

6 tsooniga keskus WFHC MASTER RF 868MHz & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE RF KASUTUSJUHEND 6 tsooniga WFHC RF keskus & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE

6 tsooniga keskus WFHC MASTER RF 868MHz & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE RF KASUTUSJUHEND 6 tsooniga WFHC RF keskus & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE 6 tsooniga keskus WFHC MASTER RF 868MHz & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE RF KASUTUSJUHEND 6 tsooniga WFHC RF keskus & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE RF 868MHz 3-6 EE 1. KASUTUSJUHEND 6 tsooniga WFHC

Rohkem

KASUTUSJUHEND

KASUTUSJUHEND KASUTUSJUHEND Sissejuhatus Kui valvesüsteem on valvessepanekuks valmis ning puuduvad rikke- ning häireteated, kuvatakse sõrmistiku displeil kellaaeg, kuupäev ning tekst Enter Your Code sisestage kood Peale

Rohkem

Väärtusta oma vabadust. Eesti Yale Seifide Kasutusjuhend Mudelid: YSB/200/EB1 YSB/250/EB1 YSB/400/EB1 YLB/200/EB1 YSM/250/EG1 YSM/400/EG1 YSM/520/EG1

Väärtusta oma vabadust. Eesti Yale Seifide Kasutusjuhend Mudelid: YSB/200/EB1 YSB/250/EB1 YSB/400/EB1 YLB/200/EB1 YSM/250/EG1 YSM/400/EG1 YSM/520/EG1 Väärtusta oma vabadust. Eesti Yale Seifide Kasutusjuhend Mudelid: YSB/200/EB1 YSB/250/EB1 YSB/400/EB1 YLB/200/EB1 YSM/250/EG1 YSM/400/EG1 YSM/520/EG1 YLM/200/EG1 Soovitame selle kasutusjuhendi alles hoida.

Rohkem

Taskuprinter KASUTUSJUHEND

Taskuprinter KASUTUSJUHEND Taskuprinter KASUTUSJUHEND Täname, et ostsite taskuprinteri Polaroid Mint. Käesoleva kasutusjuhendi eesmärk on anda teile juhiseid toote ohutuks kasutamiseks ja et see ei kujutaks endast kasutajale mingit

Rohkem

G TECTA 4G mitme gaasi detektor EE Lühijuhend

G TECTA 4G mitme gaasi detektor EE Lühijuhend G TECTA 4G mitme gaasi detektor Lühijuhend 2 Sisukord Ohutus- ning ettevaatusabinõud 2 Karbi sisu 3 Toote ülevaade 3 Toote omadused 3 Akude kontrollimine 4 Sisselülitamine 4 G-TECTA 4G käivitusprotsess

Rohkem

Solaariumisalongides UVseadmete kiiritustiheduse mõõtmine. Tallinn 2017

Solaariumisalongides UVseadmete kiiritustiheduse mõõtmine. Tallinn 2017 Solaariumisalongides UVseadmete kiiritustiheduse mõõtmine. Tallinn 2017 1. Sissejuhatus Solaariumides antakse päevitusseansse kunstliku ultraviolettkiirgusseadme (UV-seadme) abil. Ultraviolettkiirgus on

Rohkem

Microsoft Word - Bose_SoundLink_around-ear_Kasutusjuhend.docx

Microsoft Word - Bose_SoundLink_around-ear_Kasutusjuhend.docx Bose SoundLink Around- ear II Kõrvaklapid ETTEVAATUSABINÕUD Pikaajaline vali heli võib kahjustada Teie kõrvakuulmist. Vältige kõrvaklappide kasutamist autoga sõitmise ajal. Kõrvaklappide ohutuimaks kasutamiseks

Rohkem

Microsoft Word - Keypad-controller-manual-new_1.docx

Microsoft Word - Keypad-controller-manual-new_1.docx Eraldiseisev ühe ukse juurdepääsukontroller Kasutusjuhend Enne seadme paigaldamist ja kasutamist lugege tähelepanelikult seda juhendit 1. Pakkeleht Nimi Kogus Märkused Sõrmistik 1 Kasutusjuhend 1 Kruvikeeraja

Rohkem

FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND

FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND SISUKORD 1. Kuidas saan Freseniuse õppekeskuksesse? 03 2. Kuidas sisse logida? 04 3. Mida teha, kui ma ei mäleta oma parooli? 05 4. Mida leian kodulehelt pärast sisselogimist?

Rohkem

Microsoft Word - TM70_SP-MG_kasutusjuhend.docx

Microsoft Word - TM70_SP-MG_kasutusjuhend.docx TM70 Touch-i kasutusjuhend Süsteemid: Magellan ja Spectra SP Põhiekraan Kuupäev/kellaaeg Välis-/sisetemperatuur Süsteemi olek Tsoonid Menüü Info OneScreen Monitoring SpotOn Locator Slaidiesitus Paanika-häire

Rohkem

RVT_ DC-Arctic, 1, en_GB

RVT_ DC-Arctic, 1, en_GB Kasutusjuhend RVT 64 DC, RVT 354 DC, RVT 54 DC, RVT 684 DC Kasutusjuhend Üldteave Siseseadet saab hõlpsalt kasutada infrapunakaugjuhtimispuldiga. Siseseade annab õigest andmeedastusest teada helisignaaliga.

Rohkem

Juhend nutiterminali seadistamiseks ja kaardimaksete vastuvõtmiseks Ingenico Link/2500 ja icmp

Juhend nutiterminali seadistamiseks ja kaardimaksete vastuvõtmiseks Ingenico Link/2500 ja icmp Juhend nutiterminali seadistamiseks ja kaardimaksete vastuvõtmiseks Ingenico Link/2500 ja icmp Terminali seadistamine Lülita telefonis või tahvelarvutis (edaspidi telefonis) sisse Bluetooth. (1) 1 1 Mudel

Rohkem

PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019

PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019 PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019 SISUKORD 1. SLAIDIESITLUS... 3 1.1. Esitlustarkvara... 3 1.2. Slaidiesitluse sisu... 3 1.3. Slaidiesitluse vormistamine... 4 1.3.1 Slaidid...

Rohkem

Document number:

Document number: WNR Kiirpaigaldusjuhend Lisateavet, juhised ja uuendused saab leida internetist aadressil http://www.a-link.com Kiirpaigaldusjuhend Komplekt sisaldab: - WNR repiiter - Paigaldusjuhend Ühendused / Ports:

Rohkem

Microsoft Word - HOTSEC kasutusjuhend v1.900.docx

Microsoft Word - HOTSEC kasutusjuhend v1.900.docx HOTSEC Tarkvara kasutusjuhend v. 1.9 1 Sisukord Käivitamine:... 3 Programmi kasutamine... 4 Kasutajate lisamine ja eemaldamine:... 6 Jooksev logi:... 9 Häired:... 9 2 HOTSEC põhioperatsioonide kirjeldus

Rohkem

B120_10 estonian.cdr

B120_10 estonian.cdr Alati seal, et teid aidata Registreerige oma toode ja otsige abi koduleheküljelt www.philips.com/welcome B120 Beebimonitor Küsimus? Kontakteeruge Philipsiga Eestikeelne kasutusjuhend 2 Valgussensor USB

Rohkem

GPS HRM_FINAL_ver12.cdr

GPS HRM_FINAL_ver12.cdr N AV M e ast r NAV Master NAV Master Globaalne kohamääramissüsteem südame löögisageduse anduriga Kasutusjuhend Sisukord: Osa 1 A. Ülevaade Mida teeb NAV Master Mida NAV Masteri pakend sisaldab Hoiatused

Rohkem

Devilink PR Pistikuga relee Paigaldusjuhend EE

Devilink PR Pistikuga relee Paigaldusjuhend EE Devilink PR Pistikuga relee Paigaldusjuhend EE devireg 550 22.0 22.0 devireg 550 1. Kasutamine Devilink PR Devilink PR (Pistikuga relee) on seade kütteseadmete või muude elektriseadmete sisse/välja lülitamiseks

Rohkem

Microsoft Word _08_D7_RU_ET--1530_kujundatud.doc

Microsoft Word _08_D7_RU_ET--1530_kujundatud.doc KASUTUSJUHEND TAIMERIGA JUHTSEADE JA ELEKTROONILISED SIDEMOODULID EST KIRJELDUS Termostaadid ja juhtseade on juhtmeta ühenduses, kasutades aktiivantenni. Tegevusraadius kinnises ruumis on umbes 50 m. Nädalaprogramm.

Rohkem

Microsoft Word - Vx610 EMV KASUTUSJUHEND.doc

Microsoft Word - Vx610 EMV KASUTUSJUHEND.doc MAKSETERMINALI KASUTUSJUHEND VERIFONE Vx610 GSM Kliendiabi: (0) 6711 444 (kõik nädalapäevad 24 h) Makseterminalide osakond: (0) 6711 411 (tööpäeviti kell 9.00 17.00) Faks: (0) 6711 420 Email: posgrupp@estcard.ee

Rohkem

(Estonian) DM-RBCS Edasimüüja juhend MAANTEE MTB Rändamine City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Kasseti ketiratas CS-HG400-9 CS-HG50-8

(Estonian) DM-RBCS Edasimüüja juhend MAANTEE MTB Rändamine City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Kasseti ketiratas CS-HG400-9 CS-HG50-8 (Estonian) DM-RBCS001-02 Edasimüüja juhend MAANTEE MTB Rändamine City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Kasseti ketiratas CS-HG400-9 CS-HG50-8 SISUKORD OLULINE MÄRKUS... 3 OHUTUSE TAGAMINE... 4

Rohkem

EUPL v 1 1-all versions _4_

EUPL v 1 1-all versions _4_ Euroopa Liidu tarkvara vaba kasutuse litsents V.1.1 EUPL Euroopa Ühendus 2007 Euroopa Liidu tarkvara vaba kasutuse litsents ("EUPL") 1 kehtib allpool määratletud teose või tarkvara suhtes, mida levitatakse

Rohkem

P9_10 estonian.cdr

P9_10 estonian.cdr Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt www.philips.com/welcome P9/10 Eestikeelne kasutusjuhend 2 Ühendage P9 kõlar Bluetooth ühenduse kaudu oma Bluetooth seadmega, nagu näiteks ipadiga, iphone'iga,

Rohkem

ArcGIS Online Konto loomine Veebikaardi loomine Rakenduste tegemine - esitlus

ArcGIS Online Konto loomine Veebikaardi loomine Rakenduste tegemine - esitlus PILVI TAUER Tallinna Tehnikagümnaasium ArcGIS Online 1.Konto loomine 2.Veebikaardi loomine 3.Rakenduste tegemine - esitlus Avaliku konto loomine Ava ArcGIS Online keskkond http://www.arcgis.com/ ning logi

Rohkem

RK-2001AT2-ENG_AC22.kmd

RK-2001AT2-ENG_AC22.kmd KASUTUSJUHEND RK-2001AT2 TAHKEKÜTUSEL TÖÖTAVA KATLA TEMPERATUURIKONTROLLER Versioon AC22 Toote ajalugu: Kuupäev Versioon Muudatused 2010-08-03 A803 Suitsugaaside termostaat on vaid kütuse lõppemise tuvastamiseks

Rohkem

SINU UKS DIGITAALSESSE MAAILMA Ruuter Zyxel LTE3302 JUHEND INTERNETI ÜHENDAMISEKS

SINU UKS DIGITAALSESSE MAAILMA Ruuter Zyxel LTE3302 JUHEND INTERNETI ÜHENDAMISEKS SINU UKS DIGITAALSESSE MAAILMA Ruuter Zyxel LTE3302 JUHEND INTERNETI ÜHENDAMISEKS OLULINE TEAVE: LOE ENNE RUUTERI ÜHENDAMIST! Ruuter on sinu uks digitaalsesse maailma. Siit saavad alguse kõik Telia teenused

Rohkem

Polar W.I.N.D. väntamissageduse andur kasutusjuhend

Polar W.I.N.D. väntamissageduse andur kasutusjuhend Polar W.I.N.D. väntamissageduse andur Kasutusjuhend A 1 B 2 3 C 4 max 4 mm / 0.16 Polari väntamissageduse andur Polar Cadence Sensor W.I.N.D. on mõeldud väntamissageduse ehk vändapöörete arvu minutis mõõtmiseks

Rohkem

Manual PC 9 D,GB,F

Manual PC 9 D,GB,F 289105/2 SIGMA PULSOMEETER PC 9 PULS COMPUTER TOPLINE G E R M A N Y WWW.SIGMASPORT.COM WWW.SIGMASPORT.COM PC 9 SIGMA EUROPA: SIGMA Elektro GmbH Dr.- Julius-Leber-Straße 15 D-67433 Neustadt a.d.w. Tel.

Rohkem

CPA4164 USB 2.0 kõrgekvaliteediline videoadapter KASUTUSJUHEND 1. PEATÜKK - Ülevaade 1.1 Tutvustus CPA4164 USB 2.0 videoadapter võimaldab teil arvutis

CPA4164 USB 2.0 kõrgekvaliteediline videoadapter KASUTUSJUHEND 1. PEATÜKK - Ülevaade 1.1 Tutvustus CPA4164 USB 2.0 videoadapter võimaldab teil arvutis CPA4164 USB 2.0 kõrgekvaliteediline videoadapter KASUTUSJUHEND 1. PEATÜKK - Ülevaade 1.1 Tutvustus CPA4164 USB 2.0 videoadapter võimaldab teil arvutisse laadida ja redigeerida erinevatest analoogvideo

Rohkem

GSMG UK.indd

GSMG UK.indd GSMG kasutusjuhend Põrandakütte termostaat Fikseeritud paigaldusega relee-vastuvõtja Juhitav relee-pistikupesa Kiirühendusega termostaat Glamox 3001 seeria küttekehadele GSM-seade 1 Akulaadija 2 Toime

Rohkem

KIIRJUHEND Lugege kiirjuhend enne seadme kasutamist hoolikalt läbi. Kõik tärniga (*) märgitud juhised kehtivad WLAN + 3G mudelitele (Lenovo B6000-H(V)

KIIRJUHEND Lugege kiirjuhend enne seadme kasutamist hoolikalt läbi. Kõik tärniga (*) märgitud juhised kehtivad WLAN + 3G mudelitele (Lenovo B6000-H(V) KIIRJUHEND Lugege kiirjuhend enne seadme kasutamist hoolikalt läbi. Kõik tärniga (*) märgitud juhised kehtivad WLAN + 3G mudelitele (Lenovo B6000-H(V) / Lenovo B8000-H). Tehnilised andmed Mudeli nimetus

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Difraktsioon

Microsoft PowerPoint - Difraktsioon Laineotika Difraktsioon Füüsika Antsla GümnaasiumG 11 klass Eelmine tund 1) Mille alusel liigitatakse laineid ristilaineteks ja pikilaineteks? 2) Nimeta laineid iseloomustavaid suuruseid. Tunnis: Uurime,

Rohkem

SPORTident Air+

SPORTident Air+ Tarmo Klaar 2012-2013 Esimene koolitus Eestis 2012, Põlvas Ülevaade Uus riistvara Vana tarkvara Proovime kasutada, näited Põhineb hetkel teadaoleval funktsionaalsusel. Tootja ei ole veel lõplikku versiooni

Rohkem

SISUKORD

SISUKORD Copyright 2011 myphone. All rights reserved. 1 myphone 1030 SISUKORD Telefoni info... 3 Telefoni kasutuselevõtt... 5 SIM kaardi ja aku paigaldus... 5 Aku laadimine... 7 Telefoni sisse ja välja lülitamine...

Rohkem

DJI GOGGLES Kiirjuhend V1.0

DJI GOGGLES Kiirjuhend V1.0 DJI GOGGLES Kiirjuhend V1.0 DJI Goggles DJI Goggles on mugavad prillid, mis on disainitud mugavaks FPV lendamiseks DJI toodetega. Nad loovad ultra-kõrge kvaliteediga pildi, minimaalse viivitusega pikamaa

Rohkem

normaali

normaali AS TEEKARU T-2 Tallinn-Tartu-Võru Luhamaa mnt kiirustabloode mõõtetulemused enne ja pärast märgi aktiveerimist. Vahearuanne Tallinn 2 AS TEEKARU LIIKLUSOSAKOND T-2 Tallinn-Tartu-Võru Luhamaa mnt kiirustabloode

Rohkem

Manual PC 15 D,GB,F

Manual PC 15 D,GB,F 281503/2 SIGMA PULSOMEETER PC 15 PULS COMPUTER TOPLINE G E R M A N Y WWW.SIGMASPORT.COM WWW.SIGMASPORT.COM PC 15 SIGMA EUROPA: SIGMA Elektro GmbH Dr.- Julius-Leber-Straße 15 D-67433 Neustadt a.d.w. Tel.

Rohkem

Monitooring

Monitooring IT infrastruktuuri teenused Monitooring Margus Ernits margus.ernits@itcollege.ee 1 Miks? Arvutisüsteemid töötavad tõrgetega Pole olemas 100% veakindlaid ja keerulisi arvutisüsteeme Tõrgetest võib teada

Rohkem

Õppematerjalide esitamine Moodle is (alustajatele) seminar sarjas Lõunatund e-õppega 12. septembril 2017 õppedisainerid Ly Sõõrd (LT valdkond) ja Dian

Õppematerjalide esitamine Moodle is (alustajatele) seminar sarjas Lõunatund e-õppega 12. septembril 2017 õppedisainerid Ly Sõõrd (LT valdkond) ja Dian Õppematerjalide esitamine Moodle is (alustajatele) seminar sarjas Lõunatund e-õppega 12. septembril 2017 õppedisainerid Ly Sõõrd (LT valdkond) ja Diana Lõvi (SV valdkond) Järgmised e-lõunad: 10. oktoober

Rohkem

SEADMED Kasutusjuhend Traadi-, metalli- ja puidudetektor Mudel: Wall Scanner 80 Tootja: ADAINSTRUMENTS Aadress:

SEADMED Kasutusjuhend Traadi-, metalli- ja puidudetektor Mudel: Wall Scanner 80 Tootja: ADAINSTRUMENTS Aadress: Kasutusjuhend Traadi-, metalli- ja puidudetektor Mudel: Wall Scanner 80 Tootja: ADAINSTRUMENTS Aadress: WWW.ADAINSTRUMENTS.COM Sisukord 1. Otstarbekohane kasutamine 3 2. Toote omadused 3 3. Tehnilised

Rohkem

MINIPESUMASIN KASUTUSJUHEND XPM25 Täname teid selle toote ostmise eest. Villaste riiete väänamine on rangelt keelatud. Palun lugege juhendit hoolikalt

MINIPESUMASIN KASUTUSJUHEND XPM25 Täname teid selle toote ostmise eest. Villaste riiete väänamine on rangelt keelatud. Palun lugege juhendit hoolikalt MINIPESUMASIN KASUTUSJUHEND XPM25 Täname teid selle toote ostmise eest. Villaste riiete väänamine on rangelt keelatud. Palun lugege juhendit hoolikalt enne seadme kasutamist ja hoidke see juhend alles.

Rohkem

Microsoft Word - XTOP026.doc

Microsoft Word - XTOP026.doc XTOP026 Enne seadme kasutamist lugege kasutusjuhend hoolikalt läbi ja järgige kõiki juhiseid. Hoidke juhend hilisemaks vajaduseks alles. MOOTORRATTA TÕSTUK Kasutusjuhend OLULINE! EST LUGEGE NEED JUHISED

Rohkem

Caterpillar Inc. 100 NE Adams Street, Peoria, IL USA Meedianumber U9NE8460 Tegevusdokument Lisateave GRADE süsteemi komponentide nõuetele vastav

Caterpillar Inc. 100 NE Adams Street, Peoria, IL USA Meedianumber U9NE8460 Tegevusdokument Lisateave GRADE süsteemi komponentide nõuetele vastav Tegevusdokument Lisateave GRADE süsteemi komponentide nõuetele vastavuse teave 1 Sisukord lk Ohutusmärgid ja -sildid... 3 Ohutusteated... 4 Muud sildid... 5 Üldine ohuteave... 6 Edastamine... 6 Sissejuhatus...

Rohkem

Kasutusjuhend Dragon Winch vintsile DWM, DWH, DWT seeria Sisukord Üldised ohutusnõuded... 3 Vintsimise ohutusnõuded... 3 Kasulik teada... 4 Vintsimise

Kasutusjuhend Dragon Winch vintsile DWM, DWH, DWT seeria Sisukord Üldised ohutusnõuded... 3 Vintsimise ohutusnõuded... 3 Kasulik teada... 4 Vintsimise Kasutusjuhend Dragon Winch vintsile DWM, DWH, DWT seeria Sisukord Üldised ohutusnõuded... 3 Vintsimise ohutusnõuded... 3 Kasulik teada... 4 Vintsimisel on hea teada... 5 Vintsi hooldus... 6 Garantii...

Rohkem

Microsoft Word - EHR.docx

Microsoft Word - EHR.docx earvekeskus E-ARVE TELLIMUSTE JUHEND 1 Sisukord E-arvete tellimused... 3 Klientide tellimused... 3 E-arve tellimuse lisamine... 3 E-arve tellimuse muutmine... 9 Minu tellimused... 10 Minu tellimuse sisestamine...

Rohkem

Microsoft Word - HEOS 1 kasutusjuhend EST.docx

Microsoft Word - HEOS 1 kasutusjuhend EST.docx HEOS 1 Seadistamise kiirjuhend http://www.denon.ee/?op=body&id=169 http://www.tophifi.ee/ https://www.facebook.com/tophifi.ee ENNE, KUI ALUSTATE Veenduge, et kõik alljärgnev on töökorras: 1. SAMM: LAHTIPAKKIMINE

Rohkem

GRUPI-SMS Veebirakenduse kasutamise juhend Rakendus Elisa grupi-smsi rakendus Väljaandja Elisa Eesti AS Juhendi koostamise kuupäev Versioon

GRUPI-SMS Veebirakenduse kasutamise juhend Rakendus Elisa grupi-smsi rakendus Väljaandja Elisa Eesti AS Juhendi koostamise kuupäev Versioon GRUPI-SMS Veebirakenduse kasutamise juhend Rakendus Elisa grupi-smsi rakendus Väljaandja Elisa Eesti AS Juhendi koostamise kuupäev 05.02.2018 Versiooni kuupäev 30.01.2018 1 SISUKORD 1. ÜLEVAADE... 3 1.1

Rohkem

PROFESSIONAALNE MIKROPRUULIMISSEADE Bullet Brew 45 KASUTUSJUHEND MUDELI NR.: BM-S400M-1 BM-S500M-1 Täname Teid selle mikropruulimissüsteemi ostu eest.

PROFESSIONAALNE MIKROPRUULIMISSEADE Bullet Brew 45 KASUTUSJUHEND MUDELI NR.: BM-S400M-1 BM-S500M-1 Täname Teid selle mikropruulimissüsteemi ostu eest. PROFESSIONAALNE MIKROPRUULIMISSEADE Bullet Brew 45 KASUTUSJUHEND MUDELI NR.: BM-S400M-1 BM-S500M-1 Täname Teid selle mikropruulimissüsteemi ostu eest. Parimate tulemuste saavutamiseks järgige alljärgnevaid

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Avaandmed Urmas Sinisalu Mis on avaandmed? Alus vs. Kohustus Avaandmed on kõigile vabalt ja avalikult kasutamiseks antud masinloetaval kujul andmed, millel puuduvad kasutamist ning levitamist takistavad

Rohkem

Microsoft Word - EasyFit Touch_ET

Microsoft Word - EasyFit Touch_ET EasyFit Touch aktiivsusmonitor kasutusjuhend Puuteekraaniga aktiivsusmonitor - randmevõru Funktsioonid Kellaaeg Sammulugemine Läbitud vahemaa Kalorid Äratuskell Unejälgimise režiim Märguanne liikumiseks

Rohkem

Control no:

Control no: Smart Access Driftsprocedure A. Eeltingimused... 2 1. Nutitelefoni ühilduvus... 2 2. Kaabli valik... 2 a. Apple devices (Apple'i seadmed) (iphone 4/4S)... 2 b. Apple devices (Apple'i seadmed) (iphone 5/5c/5s)...

Rohkem

Kiire Paigaldamine Otseühenduse Korral Lühi Manual DS-7000 Seeria NVR Salvestiste Jaoks

Kiire Paigaldamine Otseühenduse Korral Lühi Manual DS-7000 Seeria NVR Salvestiste Jaoks Kiire Paigaldamine Otseühenduse Korral Lühi Manual DS-7000 Seeria NVR Salvestiste Jaoks Sisukord Käivitamine ja Sulgemine... 3 Et, sulgeda NVR seade:... 3 Käivitamisel Wizadi kasutamine... 4 Setup Wizardi

Rohkem

NR-2.CDR

NR-2.CDR 2. Sõidutee on koht, kus sõidavad sõidukid. Jalakäija jaoks on kõnnitee. Kõnnitee paikneb tavaliselt mõlemal pool sõiduteed. Kõige ohutum on sõiduteed ületada seal, kus on jalakäijate tunnel, valgusfoor

Rohkem

Microsoft Word - Toetuste veebikaardi juhend

Microsoft Word - Toetuste veebikaardi juhend Toetuste veebikaardi juhend Toetuste veebikaardi ülesehitus Joonis 1 Toetuste veebikaardi vaade Toetuste veebikaardi vaade jaguneb tinglikult kaheks: 1) Statistika valikute osa 2) Kaardiaken Statistika

Rohkem

MAKSETERMINALI KASUTUSJUHEND

MAKSETERMINALI KASUTUSJUHEND MAKSETERMINALI KASUTUSJUHEND DESK/3200 Kliendiabi: 6711 444 (kõik nädalapäevad 24 h) Makseterminalide osakond: 6711 411 (tööpäeviti kell 9.00 17.00) Faks: 6 711 420 e-mail: posgrupp@estcard.ee N e t s

Rohkem

Kuidas vahetada esimesi suspensiooni vedrusid autol VOLKSWAGEN TOURAN 1

Kuidas vahetada esimesi suspensiooni vedrusid autol VOLKSWAGEN TOURAN 1 Sooritage asendamine järgnevas järjekorras: 1 Vahetage Volkswagen Touran 1 vedrud paarikaupa. 2 Pingutage seisupiduri hooba. 3 Asetage tõkiskingad tagumiste rataste taha. Lõdvendage ratta kinnituspolte.

Rohkem

Elisa Ring Elisa Ringi mobiilirakendus Versioon

Elisa Ring Elisa Ringi mobiilirakendus Versioon Elisa Ring Elisa Ringi mobiilirakendus Versioon 1.0.85 15.01.2019 1 Elisa Ring... 1 1. Ülevaade... 3 1.1. Kirjeldus... 3 1.2. Tehnilised tingimused... 3 1.3. Kasutuselevõtt ja sisselogimine... 3 2. Rakenduse

Rohkem

Ecophon Hygiene Meditec A C1 Ecophon Hygiene Meditec A C1 on helineelav ripplaesüsteem kohtadesse, kus regulaarne desinfektsioon ja/või puhastamine on

Ecophon Hygiene Meditec A C1 Ecophon Hygiene Meditec A C1 on helineelav ripplaesüsteem kohtadesse, kus regulaarne desinfektsioon ja/või puhastamine on Ecophon Hygiene Meditec A C1 Ecophon Hygiene Meditec A C1 on helineelav ripplaesüsteem kohtadesse, kus regulaarne desinfektsioon ja/või puhastamine on vajalik. Sobib kuiva keskkonda. Kasutuskoha näited:

Rohkem

Outlookist dokumendi registreerimine Plugina seadistamine Dokumendi registreerimine Outlookist Vastusdokumendi registreerimine Outlookist Outlooki plu

Outlookist dokumendi registreerimine Plugina seadistamine Dokumendi registreerimine Outlookist Vastusdokumendi registreerimine Outlookist Outlooki plu Outlookist dokumendi registreerimine Plugina seadistamine Dokumendi registreerimine Outlookist Vastusdokumendi registreerimine Outlookist Outlooki plugina ikoon on kadunud Outlooki kasutajad saavad dokumente

Rohkem

AJ3123_12 estonian.cdr

AJ3123_12 estonian.cdr Registreerige oma toode ja saage tuge www.philips.com/welcome AJ3123 Külastage Philipsit internetis: http://www.philips.com Eestikeelne kasutusjuhend 8. ed Kõik muudatused ja modifikatsioonid, mis pole

Rohkem

HP meediumi kaugjuhtimispult (ainult valitud mudelitel) Kasutusjuhend

HP meediumi kaugjuhtimispult (ainult valitud mudelitel) Kasutusjuhend HP meediumi kaugjuhtimispult (ainult valitud mudelitel) Kasutusjuhend Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista on Microsoft Corporationi USA-s registreeritud kaubamärgid.

Rohkem

LITSENTSILEPING Jõustumise kuupäev: LITSENTSIANDJA Nimi: SinuLab OÜ Registrikood: Aadress: Telefon: E-post:

LITSENTSILEPING Jõustumise kuupäev: LITSENTSIANDJA Nimi: SinuLab OÜ Registrikood: Aadress: Telefon: E-post: LITSENTSILEPING Jõustumise kuupäev: 01.01.2017 1. LITSENTSIANDJA Nimi: SinuLab OÜ Registrikood: 12750143 Aadress: Telefon: 5210194 E-post: kontakt@sinulab.ee Esindaja: juhatuse liige Eesnimi Perekonnanimi

Rohkem

Microsoft Word - requirements.doc

Microsoft Word - requirements.doc Dokumendi ajalugu: Versioon Kuupäev Tegevus Autor 1.0 04.03.2008 Dokumendi loomine Madis Abel 1.1 09.03.2008 Kasutuslugude loomine Madis Abel 1.2 12.03.2008 Kasutuslugude täiendused Andres Kalle 1.3 13.03.2008

Rohkem

Microsoft Word - MEG09_kayttoohje_EST.doc

Microsoft Word - MEG09_kayttoohje_EST.doc Enne seadme kasutamist loe tähelepanelikult läbi kasutusjuhend ning seadet kasutades järgi kõiki loetud juhiseid. Hoia kasutusjuhend hilisemaks vajaduseks alles. SOOJAPUHUR Kasutusjuhend Originaaljuhendi

Rohkem

EDL Liiga reeglid 1. ÜLDSÄTTED 1.1. EDL Liiga toimub individuaalse arvestuse alusel, kus mängijad on jagatud hooaja EDL Liiga tulemuste põhj

EDL Liiga reeglid 1. ÜLDSÄTTED 1.1. EDL Liiga toimub individuaalse arvestuse alusel, kus mängijad on jagatud hooaja EDL Liiga tulemuste põhj EDL Liiga reeglid 1. ÜLDSÄTTED 1.1. EDL Liiga toimub individuaalse arvestuse alusel, kus mängijad on jagatud hooaja 2017-2018 EDL Liiga tulemuste põhjal nelja liigasse. a. Premium Liiga (9 osalejat) b.

Rohkem

Microsoft Word - 56ylesanded1415_lõppvoor

Microsoft Word - 56ylesanded1415_lõppvoor 1. 1) Iga tärnike tuleb asendada ühe numbriga nii, et tehe oleks õige. (Kolmekohaline arv on korrutatud ühekohalise arvuga ja tulemuseks on neljakohaline arv.) * * 3 * = 2 * 1 5 Kas on õige, et nii on

Rohkem

G OSA A VARIANT RESPONDENDILE ISE TÄITMISEKS

G OSA A VARIANT RESPONDENDILE ISE TÄITMISEKS G OSA A VARIANT RESPONDENDILE ISE TÄITMISEKS GS1 Järgnevalt on kirjeldatud lühidalt mõningaid inimesi. Palun lugege iga kirjeldust ja märkige igale reale, kuivõrd Teie see inimene on. Väga Minu Mõnevõrra

Rohkem

Programmi AnimatorDV Simple+ lühike kasutajajuhend

Programmi AnimatorDV Simple+ lühike kasutajajuhend Programmi AnimatorDV Simple+ esmane kasutusjuhend Programm AnimatorDV Simple+ on mõeldud animatsioonide loomiseks. Tegemist on tasuta tarkvaraga, mis töötab videoseadmetega (videokaamera, veebikaamera).

Rohkem

Microsoft Word - ref - Romet Piho - Tutorial D.doc

Microsoft Word - ref - Romet Piho - Tutorial D.doc Tartu Ülikool Andmetöötluskeel "Tutorial D" realisatsiooni "Rel" põhjal Referaat aines Tarkvaratehnika Romet Piho Informaatika 2 Juhendaja Indrek Sander Tartu 2005 Sissejuhatus Tänapäeval on niinimetatud

Rohkem

M (12)+lisa Mario Narbekov, Dmitri Tiško, Ingrid Leemet Liiklus- ja raudteemüra mõõtmised Vaksali 3 ja 11, Hurda 38, Tammsa

M (12)+lisa Mario Narbekov, Dmitri Tiško, Ingrid Leemet Liiklus- ja raudteemüra mõõtmised Vaksali 3 ja 11, Hurda 38, Tammsa 190687-M01-11242 1(12)+lisa Mario Narbekov, Dmitri Tiško, Ingrid Leemet 14.06.2019 Liiklus- ja raudteemüra mõõtmised Vaksali 3 ja 11, Hurda 38, Tammsaare 8, Tartu Tellija: Tartu Linnavalitsus Tellimus:

Rohkem

Microsoft Word - CobraMT975.doc

Microsoft Word - CobraMT975.doc COBRA MT975 Raadiosaatjad. KASUTAMINE: MicroTALK raadiosaatjad töötavad PMR 446 MHz lainealadel ning vastab kõikidele raadioseadmeid puudutavatele asjakohastele standarditele. Raadiosaatjaga töötamisel

Rohkem

Jabra CRUISER 2 Bluetooth autokomplekti kasutusjuhend 1. TÄNAME! Täname Sind Jabra CRUISER 2 Bluetooth autokomplekti ostmise eest ja loodame, et jääd

Jabra CRUISER 2 Bluetooth autokomplekti kasutusjuhend 1. TÄNAME! Täname Sind Jabra CRUISER 2 Bluetooth autokomplekti ostmise eest ja loodame, et jääd Jabra CRUISER 2 Bluetooth autokomplekti kasutusjuhend 1. TÄNAME! Täname Sind Jabra CRUISER 2 Bluetooth autokomplekti ostmise eest ja loodame, et jääd selle kasutamisega rahule. Palun loe enne seadme kasutamist

Rohkem

raamat5_2013.pdf

raamat5_2013.pdf Peatükk 5 Prognoosiintervall ja Usaldusintervall 5.1 Prognoosiintervall Unustame hetkeks populatsiooni parameetrite hindamise ja pöördume tagasi üksikvaatluste juurde. On raske ennustada, milline on huvipakkuva

Rohkem

MS Word Sisukord Uue dokumendi loomine... 2 Dokumendi salvestamine... 3 Faili nimi... 4 Teksti sisestamine... 6 Klaviatuuril mitteleiduvat sümbolite l

MS Word Sisukord Uue dokumendi loomine... 2 Dokumendi salvestamine... 3 Faili nimi... 4 Teksti sisestamine... 6 Klaviatuuril mitteleiduvat sümbolite l MS Word Sisukord Uue dokumendi loomine... 2 Dokumendi salvestamine... 3 Faili nimi... 4 Teksti sisestamine... 6 Klaviatuuril mitteleiduvat sümbolite lisamine... 6 Uue dokumendi loomine Dokumendi salvestamine

Rohkem

JABRA STYLE Kasutusjuhend jabra.com/style

JABRA STYLE Kasutusjuhend jabra.com/style Kasutusjuhend jabra.com/style SISUKORD 1. TERE TULEMAST... 3 2. PEAKOMPLEKT... 4 3. KANDMINE... 5 3.1 KUULARIKATETE VAHETAMINE 4. AKU LAADIMINE... 6 5. ÜHENDAMINE... 7 5.1 BLUETOOTH SEADMEGA ÜHENDAMINE

Rohkem

R4BP 3 Print out

R4BP 3 Print out Biotsiidi omaduste kokkuvõte Biotsiidi nimi: Dismate PE Biotsiidi liik (liigid): Tooteliik 9 - Repellendid ja atraktandid (kahjuritõrje) Loa number: UK-06-08 Biotsiidiregistri (R4BP 3) kande viitenumber:

Rohkem

Tarkvaraline raadio Software defined radio (SDR) Jaanus Kalde 2017

Tarkvaraline raadio Software defined radio (SDR) Jaanus Kalde 2017 Tarkvaraline raadio Software defined radio (SDR) Jaanus Kalde 2017 Sissejuhatus Raadiosidest üldiselt Tarkvaraline raadio Kuidas alustada 2 Raadioside Palju siinussignaale õhus Info edastamiseks moduleerid

Rohkem

Kom igang med Scratch

Kom igang med Scratch Alustame algusest Getting Started versioon 1.4 SCRATCH on uus programmeerimiskeel, mis lubab sul endal luua interaktiivseid annimatsioone, lugusid, mänge, muusikat, taieseid jm Scratch'i saab kasutada

Rohkem

Manuals Generator

Manuals Generator Sooritage asendamine järgnevas järjekorras: 1 Vahetage vedrud paarikaupa. Pingutage seisupiduri hooba. 2 3 Asetage tõkiskingad tagumiste rataste taha. Lõdvendage ratta kinnituspolte. 4 5 Tõstke esimest

Rohkem

Flite SHB4805 Eestikeelne kasutusjuhend Kõrvaklapid Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt

Flite SHB4805 Eestikeelne kasutusjuhend Kõrvaklapid Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt Flite SHB4805 Eestikeelne kasutusjuhend Kõrvaklapid Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt www.philips.com/support 2 EE Sisukord 1 Olulised ohutusalased juhendid 4 Kuulamisohutus 4 Üldine informatsioon

Rohkem

AU350 kasutusjuhend

AU350 kasutusjuhend 1 Meelespea Hoiatuseks Vältimaks elektrišoki või teisi vigastusi ärge võtke seadet, akut või toiteadapterit lahti. Vältimaks tulekahju, elektrišoki või seadme vigastusi ärge kasutage seadet märjas keskkonnas,

Rohkem

ROHKEM KUI HELISTAMISEKS Telefon Snom 715 JUHEND TELEFONI ETTEVALMISTAMISEKS

ROHKEM KUI HELISTAMISEKS Telefon Snom 715 JUHEND TELEFONI ETTEVALMISTAMISEKS ROHKEM KUI HELISTAMISEKS Telefon Snom 75 JUHEND TELEFONI ETTEVALMISTAMISEKS PAKENDI SISU Telefonijuhe Alus Telefoniaparaat Telefonitoru Võrgukaabel Kiirjuhend ALUSE PAIGALDAMINE Alust on võimalik paigaldada

Rohkem

Õppeprogramm „vesi-hoiame ja austame seda, mis meil on“

Õppeprogramm „vesi-hoiame ja austame seda, mis meil on“ ÕPPEPROGRAMM VESI-HOIAME JA AUSTAME SEDA, MIS MEIL ON PROGRAMMI LÄBIVIIJA AS TALLINNA VESI SPETSIALIST LIISI LIIVLAID; ESITUS JA FOTOD: ÕPPEALAJUHATAJA REELI SIMANSON 19.05.2016 ÕPPEPROGRAMMI RAHASTAS:

Rohkem

Statistikatarkvara

Statistikatarkvara Sissejuhatus statistika erialasse, sissejuhatus matemaatika erialasse, 20. september 2018 Statistikatarkvara põgus ülevaade Krista Fischer Statistikatarkvara kategooriad Võib jagada mitut moodi: Tarkvara,

Rohkem

LFH0615_0625_0635_00 estonian...

LFH0615_0625_0635_00 estonian... Registreerige oma toode ning saage abi aadressilt www.philips.com/welcome Digitaalne diktofon LFH0615 LFH0625 LFH0635 Külastage Philipsit internetis: http://www.philips.com Eestikeelne kasutusjuhend SISUKORD

Rohkem

Microsoft Word - TallinnLV_lihtsustatud_manual_asutuse_juhataja_ doc

Microsoft Word - TallinnLV_lihtsustatud_manual_asutuse_juhataja_ doc Tallinna Linnavalitsuse sõnumisaatja kasutusjuhend asutuse juhatajale Sisukord 1. Süsteemi sisenemine...2 2. Parooli lisamine ja vahetamine...2 3. Ametnike lisamine ametiasutuse juurde...2 4. Saatjanimede

Rohkem

Microsoft Word - Iseseisev töö nr 1 õppeaines.doc

Microsoft Word - Iseseisev töö nr 1 õppeaines.doc TALLINNA TEHNIKAÜLIKOOL Raadio- ja sidetehnika instituut Mikrolainetehnika õppetool Iseseisva töö nr 1 juhend õppeaines Sideseadmete mudeldamine Ionosfäärse sidekanali mudeldamine Tallinn 2006 1 Teoreetilised

Rohkem

Nokia Bluetooth-peakomplekt BH /1

Nokia Bluetooth-peakomplekt BH /1 Nokia Bluetooth-peakomplekt BH-213 1 2 4 3 5 7 6 9 11 8 10 9210874/1 VASTAVUSKINNITUS Käesolevaga kinnitab NOKIA CORPORATION seadme HS-127W vastavust direktiivi 1999/5/EÜ põhinõuetele ja nimetatud direktiivist

Rohkem

efo09v2pke.dvi

efo09v2pke.dvi Eesti koolinoorte 56. füüsikaolümpiaad 17. jaanuar 2009. a. Piirkondlik voor. Põhikooli ülesanded 1. (VÄRVITILGAD LAUAL) Ühtlaselt ja sirgjooneliselt liikuva horisontaalse laua kohal on kaks paigalseisvat

Rohkem

Vulkan Lokring kliimasüsteemi remondi tarvikud. Liitmik alumiiniumtoru jätkamiseks. Liitmik alumiiniumtoru jätkamiseks. Liitmik vooliku jätkamiseks. L

Vulkan Lokring kliimasüsteemi remondi tarvikud. Liitmik alumiiniumtoru jätkamiseks. Liitmik alumiiniumtoru jätkamiseks. Liitmik vooliku jätkamiseks. L Vulkan Lokring kliimasüsteemi remondi tarvikud. Liitmik alumiiniumtoru jätkamiseks. Liitmik alumiiniumtoru jätkamiseks. Liitmik vooliku jätkamiseks. L13001393 Ø 8 mm 7.- L13001443 Ø 9,53 8 mm 7.- L13004219

Rohkem

TARTU ORIENTEERUMIS- NELJAPÄEVAKUD neljapäevak Tehvandi, 1. august Ajakava: Start avatud: Finiš suletakse: Asukoht: Võistlu

TARTU ORIENTEERUMIS- NELJAPÄEVAKUD neljapäevak Tehvandi, 1. august Ajakava: Start avatud: Finiš suletakse: Asukoht: Võistlu TARTU ORIENTEERUMIS- NELJAPÄEVAKUD 2019 16. neljapäevak Tehvandi, 1. august Ajakava: Start avatud: 16.00 19.00 Finiš suletakse: 19.30 Asukoht: Võistluskeskuse, parkimise ja kohalesõidu tähistuse asukohad:

Rohkem

M16 Final Decision_Recalculation of MTR for EMT

M16 Final Decision_Recalculation of MTR for EMT 1 OTSUS Tallinn 22.juuni 2007 J.1-45/07/7 Mobiiltelefonivõrgus häälkõne lõpetamise hinnakohustuse kehtestamine AS EMT- le Sideameti 21. märtsi 2006. a otsusega nr J.1-50/06/2 tunnistati AS EMT (edaspidi

Rohkem

Estonian_TBW-106UB(V1).cdr

Estonian_TBW-106UB(V1).cdr Lühike paigaldusjuhend TBW-106UB H/W: V1 Sisukord... 1 1. Enne alustamist... 1 2. Kuidas paigaldada... 3. Bluetooth adapteriseadistamine... 2 5 Tõrkeotsing... 7 Version 02.17.2009 1. Enne alustamist Pakendi

Rohkem

1. Üliõpilased 1.1 Tõendid Vali menüüst: Üliõpilased tõendid tõendite trükkimine. Avaneb vorm Tõendite trükkimine, vali tõendi liik Tõend õppim

1. Üliõpilased 1.1 Tõendid Vali menüüst: Üliõpilased tõendid tõendite trükkimine. Avaneb vorm Tõendite trükkimine, vali tõendi liik Tõend õppim 1. Üliõpilased 1.1 Tõendid Vali menüüst: Üliõpilased tõendid tõendite trükkimine. Avaneb vorm Tõendite trükkimine, vali tõendi liik. 1.1.1 Tõend õppimise kohta TLÜ-s Seda tõendiliiki saab väljastada ainult

Rohkem

Microsoft Word - SCD38USB

Microsoft Word - SCD38USB SCD-38 USB KAASASKANTAV RAADIO/CD/MP3- MÄNGIJA USB-GA Kasutusjuhend Lenco soovitab lugeda juhendit hoolikalt enne seadme kasutamist. Rohkem informatsiooni www.lenco.eu Hea klient, Täname Teid,e t olete

Rohkem

EBSCO täistekstiandmebaaside kasutamine Otsingu sooritamiseks: 1. Logi sisse 2. Vali EBSCOhost Web 3. Seejärel vali andmebaas, milles soovid otsingut

EBSCO täistekstiandmebaaside kasutamine Otsingu sooritamiseks: 1. Logi sisse 2. Vali EBSCOhost Web 3. Seejärel vali andmebaas, milles soovid otsingut EBSCO täistekstiandmebaaside kasutamine Otsingu sooritamiseks: 1. Logi sisse 2. Vali EBSCOhost Web 3. Seejärel vali andmebaas, milles soovid otsingut sooritada. Andmebaasid on temaatilised. Koolitööde

Rohkem

FLORY

FLORY FLORY MASAAŽI- KABIINI FSR60470 PAIGALDUSJUHEND 1 2 3 Taustvalgustus Juhtpaneel Segisti Düüs Jalamassaaž Düüs Lamp Ventilaator Laedušš Kõlar 4 1. Ettevalmistused paigaldamiseks a. Enne massaažikabiini

Rohkem

B660 Kiirjuhend Märkus: Selles juhendis olevad joonised on ainult teabeks. Oma konkreetse mudeli kohta käivate üksikasjade teada saamiseks pöörduge om

B660 Kiirjuhend Märkus: Selles juhendis olevad joonised on ainult teabeks. Oma konkreetse mudeli kohta käivate üksikasjade teada saamiseks pöörduge om B660 Kiirjuhend Selles juhendis olevad joonised on ainult teabeks. Oma konkreetse mudeli kohta käivate üksikasjade teada saamiseks pöörduge oma teenusepakkuja poole. Seadet ostes kontrollige toote ja selle

Rohkem

Lenovo IdeaPad Kasutusjuhend Tutvuge enne arvuti kasutamist oluliste ohutus- ning kasutusjuhistega.

Lenovo IdeaPad Kasutusjuhend Tutvuge enne arvuti kasutamist oluliste ohutus- ning kasutusjuhistega. Lenovo IdeaPad Kasutusjuhend Tutvuge enne arvuti kasutamist oluliste ohutus- ning kasutusjuhistega. Eestvaade - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Rohkem