KOKKUVÕTE Kokkuvõte sisaldab käesolevast Prospektist, eriti punktidest Emitendi kirjeldus ja Väärtpaberite kirjeldus pärinevat informatsiooni, et võim

Suurus: px
Alustada lehe näitamist:

Download "KOKKUVÕTE Kokkuvõte sisaldab käesolevast Prospektist, eriti punktidest Emitendi kirjeldus ja Väärtpaberite kirjeldus pärinevat informatsiooni, et võim"

Väljavõte

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26 KOKKUVÕTE Kokkuvõte sisaldab käesolevast Prospektist, eriti punktidest Emitendi kirjeldus ja Väärtpaberite kirjeldus pärinevat informatsiooni, et võimaldada potentsiaalsetel investoritel saada teavet UBS AG kohta, mis tegutseb oma [Londoni] [Jersey] filiaali kaudu (edaspidi nimetatud Emitent ), UBS [Kapitalikaitsega (Inglise keeles Capital Protected)] [Finantsvõimendusega (inglise keeles Gearing)] [(Piirlaega) (inglise keeles Capped)] [Sertifikaatide * kohta (edaspidi nimetatud Sertifikaat või Sertifikaadid, samuti Väärtpaber või Väärtpaberid ), mis moodustavad käesoleva Prospekti objekti, ning kõigi Väärtpaberitesse investeerimisega seotud riskide kohta. Kokkuvõtet ei tohiks siiski käsitleda kui Prospekti sissejuhatust. Seega, kui potentsiaalne investor on tegemas otsust, mis on seotud Väärtpaberitesse investeerimisega, peaks ta hoolikalt kaaluma Prospektis kui tervikus sisalduvat informatsiooni. Et Väärtpaberitest täielikku ülevaadet saada, soovitame potentsiaalsetel investoritel hoolikalt läbi lugeda Väärtpaberite Tingimused, samuti maksuküsimusi puudutavad osad ja muid olulisi Väärtpaberitesse investeerimise otsusega seotud asjaolusid käsitlevad osad. Vajadusel tuleb nõu küsida juriidilistelt, maksualastelt, finants- ja muudelt nõustajatelt. Samuti rõhutab Emitent, et kui Prospektis sisalduva informatsiooniga seotud nõue esitatakse kohtusse, võib hagejast investor olla sunnitud kandma Prospekti tõlkimise kulud enne kohtumenetluse alustamist Euroopa Majanduspiirkonna vastava liikmesriigi kohaldatavate siseriiklike seaduste alusel. Potentsiaalsed investorid peaksid tähelepanu pöörama sellele, et Emitent ja UBS Limited, 1 Finsbury Avenue, London EC2M 2PP, Ühendkuningriik, kui pakkuja ( Pakkuja ) vastutavad Kokkuvõtte, sealhulgas Prospektis sisalduva Kokkuvõtte tõlke eest, kuid ainult siis, kui Kokkuvõte on eksitav, ebaõige või vastuoluline loetuna koos Prospekti teiste osadega. Kes on Emitent? UBS AG, mille registrijärgsed asukohad on Zürichis ja Baselis, Šveitsis, moodustati Swiss Bank Corporation ja Union Bank of Switzerland ühinemise tulemusena a. UBS AG (ning selle tütarettevõtjad UBS AG või UBS ), kuulub enda arvates maailma juhtivate finantsasutuste hulka, teenindades asjatundlikku rahvusvahelist klientuuri. UBS on enda arvates juhtiv globaalne privaatportfellide haldur, tugeva institutsioonilise ja äriklientuuriga juhtiv investeerimispanganduse ja väärpaberifirma, üks suurimatest globaalsetest varahalduritest ning turuliider Šveitsi kommerts- ja * Väärtpaberite tähistus on tinglik ning see täpsustatakse ja määratakse kindlaks Lõplikes Tingimustes.

27 jaepanganduse sektoris. 30. juunil a töötas UBS-is üle inimese. UBS-i peakorterid on Šveitsis Zürichis ja Baselis, kuid UBS tegutseb rohkem kui 50 riigis ja kõigis suuremates rahvusvahelistes keskustes. UBS on enda arvates üks paremini kapitaliseeritud finantsinstitutsioone maailmas. 30. juunil a oli BIS Tier 1 1 suhtarv 11,6%, investeeritud varad moodustasid miljardit CHF, UBS aktsionäride osa omakapitalist miljonit CHF ja turu kapitaliseerimine oli miljonit CHF. Reitinguagentuurid Standard & Poor s, Inc. ( Standard & Poor s ), Fitch Ratings ( Fitch ) ja Moody s Investors Service Inc. ( Moody s ) on hinnanud UBS-i krediidivõimet, s.o UBS-i võimet täita õigeaegselt maksekohustusi, näiteks teha pikaajaliste laenude põhisumma- või intressimakseid, mida nimetatakse ka võla teenindamiseks. Fitch ning Standard & Poor s reitinguid võidakse täiendada plussvõi miinusmärgiga ning Moody s reitinguid antakse numbriga. Need lisamärgistused näitavad suhtelist positsiooni vastava reitinguklassi sees. Standard & Poor s hindab UBS-i praegust krediidivõimet hindega AA-, Fitch AA- ning Moody s Aa2 2. Kes on Emitendi juhtorganite ja järelevalveorganite liikmed? Juhatusse kuulub kuus kuni kaksteist liiget. Nende ametiaeg on üks aasta. UBS AG juhatus Juhatusse kuulub kaksteist liiget 3 : Ametinimetus Ametiaeg Ametid väljaspool UBS AG-d Peter Kurer Esimees 2009 Stephan Tegev 2010 Haeringer Sergio Marchionne aseesimees Mitte-tegev aseesimees 2010 Fiat S.p.A, Turin tegevdirektor; Fiat Group Automobiles finantsdirektor; Société Générale de Surveillance (SGS) Group, Genf, juhatuse esimees ja CNH Global N.V., Amsterdam, juhatuse esimees; Philip Morris International Inc., New York juhatuse liige 1 Tier 1 kapital hõlmab aktsiakapitali, ülekurssi, jaotamata kasumit, sealhulgas jooksva aasta kasumit, valuutakursi erinevustest tulenevat kasumit või kahjumit ja vähemusosalust, millest on maha arvatud arvestatud dividendid, oma aktsiate neto pikad positsioonid ja maineväärtus juulil a langetas Moody s Investors Service UBS AG eelisvõlgade ja hoiuste reitinguid Aa1-lt Aa2-le. 3 Neli juhatuse liiget (Stephan Haeringer, Rolf A. Meyer, Peter Spuhler ja Lawrence A. Weinbach) on otsustanud lahkuda oma ametist a oktoobris. Pärast juhtimis- ja ametisse nimetava komitee ettepanekut esitas UBS juhatus Sally Bott i, Rainer- Marc Frey, Bruno Gehrig i ja William G. Parrett i valimiseks juhatuse iseseisvateks liikmeteks, kelle ametiaeg lõppeb a korralisel üldkoosolekul. Esitatud isikute valimiseks tehakse ettepanek UBS AG erakorralisel üldkoosolekul 2. oktoobril a.

28 Ernesto Bertarelli Gabrielle Kaufmann- Kohler Liige 2009 Kedge Capital Partners Ltd. Jersey, esimees; Team Alinghi SA, Ecublens (Šveits) esimees; Alinghi Holdings Ltd. Jersey esimees; juhatuse liige mitmes professionaalses organisatsioonis biotehnika ja farmaatsia sektoris Liige 2009 Lévy, Kaufmann-Kohler advokaadibüroo partner ja rahvusvahelise eraõiguse professor Genfi Ülikoolis, Ameerika Arbitraažiühingu liige Rolf A. Meyer Liige 2009 DKSH AG, Zürich, juhatuse liige; Ascom (Šveits) Ltd., Bern, juhatuse liige Helmut Panke Liige 2010 Microsoft Corporation, Redmond, WA (USA) juhatuse liige; Saksamaal asuva Ameerika Kaubanduskoja juhatuse liige; Dubai Rahvusvahelise Kapitali Global Strategic Equities Fund rahvusvahelise nõuandekomitee liige David Sidwell Liige 2009 MSCI Barra Inc. juhatuse liige; Rahvusvaheliste Raamatupidamisstandardite Komitee Sihtasutuse usaldusisik; Ameerika Ühendriikide Väärtpaberi- ja Börsikomisjoni (SEC) nõuandva komitee liige Peter Spuhler Liige 2010 Stadler Rail AG, Šveits, omanik; Stadler Bussnang AG juhatuse esimees; mitme Stadler Rail kontserni kuuluva äriühingu juhatuse esimees; Kühne Holding, Šveits, juhatuse liige; Walo Bertschinger Central AG, Šveits, juhatuse liige; LITRA, Bern, asepresident; Šveitsi Parlamendi (alamkoja)

29 rahvusnõukogu liige Peter R. Voser Liige 2009 Royal Dutch Shell plc, London, finantsdirektor; Föderaalse Audiitorite Järelevalveasutuse (Federal Auditor Oversight Authority) juhatuse liige Lawrence A. Liige 2009 Yankee Hill Capital Weinbach Management LLC, Southport, CT (USA) partner; Avon Products Inc., New York, juhatuse liige; Carnegie Hall, New York, auditikomitee usaldusisik ja liige; Quadra Realty Trust, Inc., New York, juhatuse liige; Discover Financial Services, Riverwoods, Illinois juhatuse liige; New Yorgi börsil noteeritud äriühingute nõuandekomitee (New York Stock Exchange Listed Company Advisory Committee) liige; Siseriikliku julgeoleku telekommunikatsiooni nõuandekomitee (National Security Telecommunications Advisory Committee) liige Joerg Wolle Liige 2009 DKSH (Diethelm Keller Siber Hegner) Holding Ltd., Zürich, president ja tegevdirektor UBS AG kontserni juhatus Kontserni juhatusse kuulub üksteist liiget 4 : Marcel Rohner John A. Fraser Marten Hoekstra Kontserni peadirektor Esimees ja tegevdirektor globaalne varahaldus Tegevdirektori asetäitja, globaalne privaatportfellide haldus ja äripangandus ning Ameerika varahalduse, globaalse privaatportfellide halduse ja äripanganduse juht augustil a teatas UBS, et juhatus on kontserni üldnõustajaks määranud Markus U. Diethelmi. Ta liitub UBS-iga a kolmandas kvartalis. Marco Suter, kes on avaldanud soovi astuda tagasi oma ametist kontserni finantsdirektorina, annab oma ameti üle John Cryan ile 1. septembril a.

30 Jerker Johansson Joseph Scoby Walter Stuerzinger Marco Suter Rory Tapner Raoul Weil Alexander Wilmot-Sitwell Robert Wolf Esimees ja tegevdirektor investeerimispangandus Kontserni riskijuht Tootmisjuht, kontserni keskus Kontserni finantsdirektor Esimees ja tegevdirektor Aasia ja Vaikse ookeani piirkond Esimees ja tegevdirektor globaalne privaatportfellide haldus ja äripangandus Ühise globaalse investeerimispanganduse osakonna juht, investeerimispangandus, ning esimees ja tegevdirektor UBS kontserni Euroopa, Kesk-Aasia ja Aafrika regioonis Esimees ja tegevdirektor, UBS kontserni Ameerika piirkonna president ja tootmisdirektor, investeerimispangandus Ühelgi kontserni juhatuse liikmel ei ole olulisi ärialaseid huve väljaspool UBS-i. Milline on Emitendi finantsolukord? Alljärgnev tabel on koostatud UBS auditeerimata kvartalitulemuste alusel seisuga 30. juuni a ning see sisaldab põhinäitajaid ja UBS kõrgeid reitinguid: UBS olulisemad finantstulemused Seisuga või lõppenud kvartali kohta % muutus alates Sel aastal / aasta tagasi Miljonites CHF, kui ei ole teisiti märgitud kv08 2kv Finantstulemused jätkuvast tegevusest Vähendatud aktsiatulu (Diluted earnings per share) (CHF) (0,17) (5,26) 2,36 (97) (5,02) 3,70 UBS aktsionäride tulu omakapitalilt (%) 1 (85,7) 31,8 Kulude/tulude suhe (%) 2 200,7 N/A 3 61,9 65,4 Uus raha, neto (miljardites CHF) 4 (43,8) (12,8) 34,0 (56,5) 86,8 Kontserni tulemused Müügitulu (3 952) (75) Ärikulud (18) Ärikasum enne makse (jätkuvast ja lõpetatud tegevusest) (4 030) (11 679) (15 710) UBS aktsionäride osa puhaskasumist (358) (11 535) (11 893) Personal (täiskohaga) (3) 0 UBS bilanss ja kapitalijuhtimine Bilansi põhinäitajad Varad kokku (7) (18) UBS aktsionäride osa omakapitalist (13)

31 Turu kapitaliseerimine (58) BIS kapitali suhtarvud Tier 1 (%) 11,6 6,9 12,3 6 Kokku BIS (%) 15,7 10,7 15,5 6 Riskiga kaalutud varad (3) Investeeritud varad (miljardites CHF) (15) Pikaajalised reitingud Fitch, London AA- AA AA+ Moody s, New York 7 Aa2 Aa1 Aaa Standard & Poor s, New York AA- AA AA+ 1 UBS aktsionäride osa jätkuvast tegevusest saadud puhaskasumist käesoleval aastal kuni tänaseni (vajadusel arvutatud aasta baasil) / keskmine UBS aktsionäride osa omakapitalist, millest on maha arvatud väljamaksed (hinnatud vastavalt vajadusele). 2 Ärikulud / müügitulu enne laenukahjusid või tagasi saadud laene. 3 Kulude/tulude suhe ei oma negatiivse tulu tõttu tähendust. 4 Välja on jäetud intressi- ja dividenditulu. 5 Välja on jäetud Private Equity personal (osa korporatsiooni keskusest) a eelnenud arvestuse aluseks on Basel I meetod. 7 Moody s pika-ajaline reiting muudeti Aa2-ks 4. juulil a ja Aa1-ks 1. aprillil a. Kuidas Emitent puhastulu kasutab? Emissiooni puhastulu kasutatakse UBS kontserni rahastamiseks ning seda ei kasuta Emitent Šveitsi piires. Väärtpaberite müügist saadavat puhastulu kasutab Emitent üldistel äriga seotud eesmärkidel. Eraldi ( eriotstarbelist ) fondi ei asutata. Kas Emitendiga seondub mingeid riske? Potentsiaalsed Väärtpaberitesse investeerijad peaksid teadma, et nagu iga äriühinguga, seonduvad ka Emitendiga üldised riskid: Iga investor võtab enda kanda üldise riski, et Emitendi finantsolukord võib halveneda. Samuti võib Väärtpaberite väärtust mõjutada Emitendi krediidivõime üldine hinnang. Nimetatud hinnang sõltub tavaliselt reitingutest, mis on omistatud Emitendi või tema sidusettevõtjate emiteeritud Väärtpaberitele selliste reitingufirmade poolt, nagu Moody s, Fitch ja Standard & Poor s. Samuti võivad Emitent ja tema sidusettevõtjad osaleda Väärtpaberitega seotud tehingutes enda arvel või kliendi arvel. Nimetatud tehingud võivad Väärtpaberite hinda mõjutada negatiivses suunas. Väärtpaberitesse investeerimisega seotud otsuste tegemisel peaksid potentsiaalsed investorid arvesse võtma kogu Prospektis sisalduvat informatsiooni ning vajadusel konsulteerima oma juriidiliste, maksualaste või finantsnõustajatega.

32 Mis on Väärtpaberid? Käesoleva Prospekti kohaselt emiteerib UBS AG, tegutsedes oma [Londoni] [Jersey] filiaali kaudu, [määratle UBS [Kapitalikaitsega] [Finantsvõimendusega] [(Piirlaega)] Sertifikaatide * tähistus rahvusvahelise väärtpaberite identifitseerimisnumbriga [*] ( ISIN ) [Emissiooni suurusega] [Emissiooni Kogusummas], Emitendina kooskõlas Saksa seadustega. Nimetatud Väärtpaberite järjekoht on pari passu (võrdselt) Emitendi kõigi teiste otseste allutamata, tingimusteta ja tagatiseta võlakohustustega. Kõigi Väärtpaberite aluseks on [[aktsia] [indeksi] [väärtpaberikursi] [väärismetalli] [toorme] [intressimäära] [muu tagatise][fondiosaku] [eelpool nimetatud varadest koosneva paketi] kirjeldus: [*] ( Alusvara )] [eelpool nimetatud varadest koosneva portfelli kirjeldus: [*] (igaüks neist Alusvara või koos Alusvarad, kusjuures termin Alusvara viitab ka kõigile Alusvaradele (i=1) kuni (i=n) )]. Kuidas Väärtpabereid pakutakse? [Emitent kavatseb kasutada käesolevat Prospekti pärast vajalike teadete saatmist Euroopa Majanduspiirkonna vastavale liikmesriigile Saksa Föderaalse Finantsinspektsiooni (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht BaFin ) kui pädeva asutuse poolt UBS (valitud) päritoluliikmesriigis Euroopa Komisjoni 4. novembri a direktiivi 2003/71/EC tähenduses ( Prospekti Direktiiv ) ja Saksa väärtpaberiprospektide seaduse (Wertpapierprospektgesetz) tähenduses Väärtpaberite avalikuks pakkumiseks Euroopa Majanduspiirkonna erinevates liikmesriikides.] Peale Põhiprospekti [ja Lõplike Tingimuste] esitamist BaFin-ile [,] [ja] peale vajalikke publikatsioone [ning samuti, kui seda nõutakse, vajalikku Põhiprospektist teavitamist] ei ole Emitent ega Pakkuja astunud mingeid samme ega astu ka tulevikus mingeid samme, et muuta Väärtpaberite avalik Pakkumine või nende omamine või Väärtpaberitega seotud pakkumisdokumentide jaotamine üheski teises jurisdiktsioonis lubatavaks, kui see nõuab avalikuks pakkumiseks erimeetmete rakendamist. Emitent ega ka Pakkuja ei kinnita, et Põhiprospekti [ja Lõplikke Tingimusi] võib seaduslikult jaotada või et Väärtpabereid võib seaduslikult pakkuda kooskõlas mis tahes jurisdiktsiooni kehtivate registreerimis- või muude nõuetega või vastavalt nendest tulenevatele eranditele, ega võta enda kanda mingit vastutust jaotamise ega pakkumise võimaldamise eest. [Märkimisperioodi korral lisage järgmine tekst: On kokku lepitud, et vastaval Emissioonikuupäeval või pärast seda kohustub UBS Limited, 1 Finsbury Avenue, London EC2M 2PP, Ühendkuningriik, korraldama Väärtpaberite emissiooni emissioonilepingu alusel ning panema nad müüki [Väljalaskehinnaga] tingimustel, * Väärtpaberite tähistus on tinglik ning see täpsustatakse ja määratakse kindlaks Lõplikes Tingimustes.

33 mis võivad muutuda. [Väljalaskehind [saab olema] [oli] fikseeritud [Väärtpaberite avaliku pakkumise alguses] [Fikseerimiskuupäeval] [lähtuvalt turul valitsevast olukorrast ja [Alusvara] hinnast [vajadusel märkida teine viide käesolevast Põhiprospektis sisalduvale Alusvarale: [*]] [, ning [on seejärel] [on] Pakkuja juures saadaval.]] Müügihinda korrigeeritakse [pärast Märkimisperioodi lõppu] [Väärtpaberite avaliku pakkumise alguse seisuga] [Fikseerimiskuupäeva seisuga] [seejärel] jätkuvalt selliselt, et see kajastaks turul valitsevat olukorda. Pakkuja vastutab kogu Väärtpaberite pakkumise koordineerimise eest ning Väärtpabereid saab märkida Pakkuja juures [ja [*]] [vajadusel märkida edasised müügi korraldajad: [*]] tavalisel tööajal Märkimisperioodi jooksul. [Väärtpabereid saab märkida ainult Minimaalses Investeerimiskoguses.]] [Kui Märkimisperioodi ei kavandata, lisage järgmine tekst: On kokku lepitud, et vastaval Emissioonikuupäeval või pärast seda kohustub UBS Limited, 1 Finsbury Avenue, London EC2M 2PP, Ühendkuningriik, korraldama Väärtpaberite emissiooni emissioonilepingu alusel ning panema nad müüki [Väljalaskehinnaga] tingimustel, mis võivad muutuda. [Väärtpabereid saab osta ainult Minimaalses Investeerimiskoguses.]] [Väljalaskehind [saab olema] [oli] fikseeritud [Väärtpaberite avaliku pakkumise alguses] [Fikseerimiskuupäeval] [lähtuvalt turul valitsevast olukorrast ja [Alusvara] hinnast [vajadusel märkida teine viide käesolevast Põhiprospektis sisalduvale Alusvarale: [*]] [, ning [on seejärel] [on] Pakkuja juures saadaval.]] Müügihinda [korrigeeritakse] [korrigeeriti] [Väärtpaberite avaliku pakkumise alguse seisuga] [Fikseerimiskuupäeva seisuga] [seejärel] jätkuvalt selliselt, et see kajastaks turul valitsevat olukorda. Pakkuja vastutab kogu Väärtpaberite pakkumise koordineerimise eest ning Väärtpabereid saab osta Pakkujalt [ja [*]] [vajadusel märkida edasised müügi korraldajad: [*]] pärast Väärtpaberite avaliku pakkumise algust. Kas väärtpaberid noteeritakse kauplemiseks börsil? [Juhul, kui Pakkuja kavatseb taotleda Väärtpaberite noteerimist börsil, lisage järgmine tekst: Pakkuja kavatseb taotleda Väärtpaberite noteerimist [börsil] [mitmel börsil]. [Tingimusel, et Emitent ei ole Väärtpabereid enne Lõpptähtpäeva tühistanud ning tingimusel, et Väärtpaberid ei ole ennetähtaegselt lõppenud, lõpeb kauplemine Väärtpaberitega [[kaks] [*] kauplemispäeva enne Lõpptähtpäeva] [Lõpptähtpäeval]. [Antud hetkest kuni Lõpptähtpäevani võib kauplemine toimuda ainult börsiväliselt ja Pakkujaga.]]] [Juba emiteeritud Väärtpaberid noteeritakse Börsil (Börsidel).] [Juhul, kui Pakkuja ei kavatse taotleda Väärtpaberite noteerimist, lisage järgmine tekst: Pakkuja ei kavatse taotleda Väärtpaberite noteerimist börsil.]

34 Kas Väärtpaberite müügiga on seotud piiranguid? Väärtpabereid saab jurisdiktsiooni piires või jurisdiktsioonist pakkuda, müüa või üle kanda ainult tingimusel, et see on lubatud kohaldatavate seaduste ja muude õigusaktide alusel ning tingimusel, et Emitent ei võta enda kanda mingeid edasisi kohustusi. Väärtpabereid ei tohi kunagi otseselt ega kaudselt pakkuda, müüa, üle kanda ega nendega kaubelda Ameerika Ühendriikides või Ameerika Ühendriikide isikule (nagu on defineeritud Ameerika Ühendriikide a väärtpaberiseaduse määruses S). [Vajadusel lisage muud müügipiirangud: [*]] Mida Väärtpaberiomanik Väärtpaberitest saab? (1) UBS [Kapitalikaitsega] [Finantsvõimendusega] [(Piirlaega)] Sertifikaadi ostuga omandab investor õiguse teatud tingimustel ja kooskõlas Väärtpaberite Tingimustes sätestatuga nõuda Emitendilt Tagastussumma tasumist Arveldusvaluutas [mis on korrutatud Osalusmääraga] [mis on korrutatud Suhtarvuga] olenevalt [Alusvara] väärtuse muutustest [vajadusel märkida teine viide käesolevast Põhiprospektis sisalduvale Alusvarale: [*]] ( Arveldussumma ) [füüsilise arvelduse korral lisage järgmine tekst: või vastavalt olukorrale Füüsilise Alusvara üleandmist [arvul, mida väljendab Suhtarv] [vastaval arvul]] ( Tagatisõigus ). [Vajadusel lisage Tagatisõiguse täpsem kirjeldus: [*]] [Kapitalikaitsega (inglise keeles: Capital Protected) Minimaalse Tagasimaksesumma korral lisage järgmine tekst: Tagastussumma on igal juhul võrdne kapitalikaitsega Minimaalse Tagasimaksesummaga.] [Kapitalikaitsega Minimaalse Tagasimaksesumma ja Piirsumma (Inglise keeles Cap Amount) korral lisage järgmine tekst: Tagastussumma on igal juhul võrdne kapitalikaitsega Minimaalse Tagasimaksesummaga, ning selle laeks on Piirsumma] [Piirsumma korral lisage järgmine tekst: Tagastussumma laeks on Piirsumma]. [Lisaks on (1) UBS [Kapitalikaitsega] [Finantsvõimendusega] [(Piirlaega)] Sertifikaadiomanikul õigus saada teatud tingimustel ning kooskõlas Väärtpaberite Tingimustes sätestatuga [eelnevalt kindlaks määratud] Preemiat [, mis määratakse kindlaks [Alusvara] väärtuse muutumise alusel [[vajadusel märkida teine viide käesolevast Põhiprospektis sisalduvale Alusvarale: [*]]. Potentsiaalsed Väärtpaberitesse investeerijad peaksid teadma, et kui Väärtpaberite Tingimustes sätestatud eeltingimused ei ole täidetud, siis [Preemiat] ei maksta.] [Lisaks on (1) UBS [Kapitalikaitsega] [Finantsvõimendusega] [(Piirlaega)] Sertifikaadiomanikul õigus saada teatud tingimustel ning kooskõlas Väärtpaberite Tingimustes sätestatuga [eelnevalt kindlaks määratud] Kupongisumma [, mis määratakse kindlaks [Alusvara] väärtuse muutumise alusel [[vajadusel märkida teine viide käesolevast Põhiprospektis sisalduvale Alusvarale: [*]]. Potentsiaalsed

35 Väärtpaberitesse investeerijad peaksid teadma, et kui Väärtpaberite Tingimustes sätestatud eeltingimused ei ole täidetud, siis Kupongisummat ei maksta.] [Väärtpaberiomanikel ei ole õigust saada mingeid vahemakseid. Ükski Sertifikaat ei anna õigust saada fikseeritud ega ujuva määraga intresse ega dividende ning nad tooda mingit regulaarset tulu. Seega ei saa Väärtpaberite väärtuse võimalikke langusi tasa arvestada mingi muu Väärtpaberitest saadava tuluga.] [vajadusel lisage alternatiivsed või lisasätted: [*].] Millised riskid on seotud Väärtpaberitesse investeerimisega? Investeerimine Väärtpaberitesse toob investorile endaga kaasa tootespetsiifilisi riske. UBS [Kapitalikaitsega] [Finantsvõimendusega] [(Piirlaega)] Sertifikaadi väärtust ei määra mitte ainult [Alusvara] [Hinna] [Hindade] muutused [[vajadusel märkida teine viide käesolevast Põhiprospektis sisalduvale Alusvarale: [*]], vaid see sõltub ka mitmetest teistest faktoritest. Seega võib Sertifikaatide väärtus langeda isegi siis, kui [Alusvara] [Hind] [Hinnad] [[vajadusel märkida teine viide käesolevast Põhiprospektis sisalduvale Alusvarale: [*]], jääb [jäävad] samaks. Tulevased investorid peaksid tähele panema, et muutused [Alusvara] [[vajadusel märkida teine viide käesolevast Põhiprospektis sisalduvale Alusvarale: [*]][Hinnas] [Hindades], mis on Sertifikaatide aluseks (või isegi oodatavate hinnamuutuste saabumata jäämise korral), võivad langetada Sertifikaadi väärtust [kuni punktini, kus sellel ei olegi enam mingit väärtust]. Nimetatud risk ei sõltu Emitendi finantsolukorrast. Lisaks Väärtpaberite Tähtajale, [Alusvara] [[vajadusel märkida teine viide käesolevast Põhiprospektis sisalduvale Alusvarale: [*]] hinna kõikumiste (volatiilsuse) sagedusele ja intensiivsusele, valitsevatele intressimääradele ja väljamakstavate dividendide suurusele või vastavalt olukorrale välisbörside üldine arengule on Emitendi arvates järgmised asjaolud üliolulisteks faktoriteks, mis mõjutavad Väärtpaberite hinda ja mis võivad tuua kaasa teatud riske Väärtpaberitesse investeerijate jaoks: [Kui Sertifikaatide struktuuris esineb erisusi, lisage vastavalt vajadusele järgmine tekst: Sertifikaatide struktuuri erisused Enne Väärtpaberitesse investeerimist peaksid tulevased investorid arvestama, et järgmised UBS [Kapitalikaitsega] [Finantsvõimendusega] [(Piirlaega)] Sertifikaatide erisused võivad mõjutada Väärtpaberite väärtust või vastavalt olukorrale mis tahes summat, mis kuulub väljamaksmisele vastavalt Tingimustele [füüsilise arvelduse korral lisage järgmine tekst: või vastavalt olukorrale [[Suhtarvuna väljendatud arvul] [vastaval arvul] üleantava] Füüsilise Alusvara väärtust ning et Väärtpaberitel on vastavalt ka erilised riskiprofiilid[.][:]] [Osalusmäära korral lisage järgmine tekst:

36 [Alusvara] [[vajadusel märkida teine viide käesolevast Põhiprospektis sisalduvale Alusvarale: [*]]väärtuse muutustes osalemise määr Osalusmäära kasutamine Tagatisõiguse määramisel toob endaga kaasa selle, et UBS [Kapitalikaitsega] [Finantsvõimendusega] [(Piirlaega)] Sertifikaadid sarnanevad majanduslikus mõttes otseinvesteeringuga [Alusvarasse] [[vajadusel märkida teine viide käesolevast Põhiprospektis sisalduvale Alusvarale [*]], kuid ei ole siiski täielikult võrreldavad otseinvesteeringuga, eriti seetõttu, et Väärtpaberiomanikud ei osale vastavas väärtuse muutumises 1:1, vaid [ainult madalama Osalusmäära alusel] [kõrgema Osalusmäära alusel]. Samuti osaleb Väärtpaberiomanik [[Alusvara] [[vajadusel märkida teine viide käesolevast Põhiprospektis sisalduvale Alusvarale: [*]]võimalikus väärtuse tõusus vähem kui proportsionaalselt, ainult Osalusmäära madalama proportsiooni kohaselt.] [[Alusvara] [[vajadusel märkida teine viide käesolevast Põhiprospektis sisalduvale Alusvarale: [*]]võimalikus väärtuse languses rohkem kui proportsionaalselt, ainult Osalusmäära kõrgema proportsiooni kohaselt.]] [Suhtarvu korral lisage järgmine tekst: [Alusvara] [[vajadusel märkida teine viide käesolevast Põhiprospektis sisalduvale Alusvarale: [*]]väärtuse muutustes osalemise määr Suhtarvu kasutamine Tagatisõiguse määramisel toob endaga kaasa selle, et UBS [Kapitalikaitsega] [Finantsvõimendusega] [(Piirlaega)] Sertifikaadid sarnanevad majanduslikus mõttes otseinvesteeringuga [Alusvarasse] [[vajadusel märkida teine viide käesolevast Põhiprospektis sisalduvale Alusvarale [*]], kuid ei ole siiski täielikult võrreldavad otseinvesteeringuga, eriti seetõttu, et Väärtpaberiomanikud ei osale vastavas väärtuse muutumises 1:1, vaid ainult Suhtarvu proportsioonis.] [kiirstruktuuri korral lisage vastavalt olukorrale järgmine tekst: Kiirstruktuuri mõju Tulevased investorid peaksid [samuti] arvestama, et UBS [Kapitalikaitsega] [Finantsvõimendusega] [(Piirlaega)] Sertifikaadid võivad vastavalt Tingimustele ja teatud asjaolude korral lõppeda enne Lõpptähtpäeva ilma, et selleks oleks nõutav mis tahes avalduse tegemine Emitendi või Väärtpaberiomaniku poolt, nii-nimetatud kiirstruktuur. Juhul, kui Sertifikaadid lõppevad enne Lõpptähtpäeva, on Väärtpaberiomanikul õigus nõuda teatud summa maksmist ennetähtaegse lõppemise eest. Samas ei ole Väärtpaberiomanikul õigust nõuda mingeid lisamakseid Sertifikaatidelt [füüsilise arvelduse korral lisage järgmine tekst: või vastavalt olukorrale Füüsilise Alusvara üleandmist] pärast Ennetähtaegset Lõpptähtpäeva. Seega jääb Väärtpaberiomaniku kanda risk, mis on seotud mitte osalemisega [Alusvara] [[vajadusel märkida teine viide käesolevast Põhiprospektis sisalduvale

37 Alusvarale [*]] väärtuse muutuses kuni oodatud tasemeni ning oodatud perioodi jooksul [ning seetõttu saab ta tulu, mis jääb alla tema poolt investeeritud kapitali]. UBS [Kapitalikaitsega] [Finantsvõimendusega] [(Piirlaega)] Sertifikaatide ennetähtaegse lõppemise korral jääb Väärtpaberiomaniku kanda ka niinimetatud reinvesteerimisrisk. Väärtpaberiomanik võib olla suuteline reinvesteerima Emitendi poolt ennetähtaegse lõppemise korral makstud mis tahes summa, kui selline summa üldse makstakse, turutingimustel, mis on vähem soodsad kui need, mis valitsesid Väärtpaberite omandamise ajal.] [Piirsumma korral lisage järgmine tekst: Potentsiaalse kasumi piiramine Piirsummaga Tulevased investorid peaksid [samuti] arvestama, et UBS [Kapitalikaitsega] [Finantsvõimendusega] [(Piirlaega)] Sertifikaatidega seotud Tagastussumma [füüsilise arvelduse korral lisage järgmine tekst: või vastavalt olukorrale [[Suhtarvuna väljendatud arvul] [vastaval arvul] üleantava] Füüsilise Alusvara väärtus], kui seda kasutatakse, on piiratud Tingimustes sätestatud Piirsummaga. Erinevalt otseinvesteeringust [Alusvarasse] [[vajadusel märkida teine viide käesolevast Põhiprospektis sisalduvale Alusvarale [*]] on UBS [Kapitalikaitsega] [Finantsvõimendusega] [(Piirlaega)] Sertifikaatidega seotud potentsiaalne kasum seega piiratud Piirsummaga.] [teatud lävede või piiride puhul lisage vajadusel järgmine tekst: [Teatud lävede või piiride] kasutamise mõju [vajadusel lisage lävede või piiride kirjeldus: [*] Tulevased investorid peaksid [samuti] arvestama, et UBS [Kapitalikaitsega] [Finantsvõimendusega] [(Piirlaega)] Sertifikaatidega seotud Tagastussumma [füüsilise arvelduse korral lisage järgmine tekst: või vastavalt olukorrale [[Suhtarvuna väljendatud arvul] [vastaval arvul] üleantava] Füüsilise Alusvara väärtus], kui seda kasutatakse, sõltub sellest, kas [Alusvara] [[vajadusel märkida teine viide käesolevast Põhiprospektis sisalduvale Alusvarale [*]] Hind [või vastavalt olukorrale Arveldushind] [on võrdne ja/või on alla vastavalt on üle] [vajadusel lisage erinev(ad) eeltingimus(ed): [*]] [Väljumistasemega / Väljumistaseme 5 ]] [vajadusel lisage erinev lävi või piir: [*]] [või vastavalt olukorrale [vajadusel lisage edasine lävi või piir (edasised läved või piirid): [*]] [vastaval] Tingimustes kindlaksmääratud ajahetkel või [vastava] ajaperioodi jooksul. Ainult tingimusel, et vastav lävi või piir ei ole [saavutatud ja/või alla selle langetud või vastavalt ületatud] Tingimustes määratud ajal või perioodil [vajadusel lisage erinev(ad) eeltingimus(ed): [*]], saab UBS [Kapitalikaitsega] [Finantsvõimendusega] 5 Inglise keeles Kick Out level tõlkija märkus

38 [(Piirlaega)] Sertifikaadi omanik Tingimustes sätestatud Arveldussumma [vähemalt] [kirjutage summa: [*]]. Vastasel juhul osaleb Väärtpaberiomanik [Alusvara] [[vajadusel märkida teine viide käesolevast Põhiprospektis sisalduvale Alusvarale [*]] väärtuse muutumises ning seega jääb tema kanda ka investeeritud kapitali kaotamise risk kuni [[vastava] Minimaalse Tagasimaksesummani][Nominaalsummani].] [Asjassepuutuva Alusvara korral lisage vajadusel järgmine tekst: Asjassepuutuva Alusvaraga sidumise tagajärjed Tagastussumma taseme [füüsilise arvelduse korral lisage järgmine tekst: või vastavalt olukorrale [[Suhtarvuna väljendatud arvul] [vastaval arvul] üleantava] Füüsilise Alusvara väärtuse] arvutamine viitab ainult Asjassepuutuva Alusvara väärtuse muutumisele ning seega ka Alusvarale [, mille väärtus langeb Jälgimisperioodi jooksul [kõige rohkem] [kõige madalamale] [mille Hind on võrreldes teiste Alusvaradega langenud Väärtpaberite Tähtaja jooksul kõige rohkem] [mille Arveldushind võrrelduna Võrdlushinnaga on langenud kõige madalamale] [vajadusel lisage Asjassepuutuva Alusvara teistsugune määratlus: [*]]. Tulevased investorid peaksid seega teadma, et võrreldes Väärtpaberitega, mis on seotud ainult ühe alusvaraga, on UBS [Kapitalikaitsega] [Finantsvõimendusega] [(Piirlaega)] Sertifikaatidega seotud suurem kahjumirisk. Riski ei pruugi vähendada ülejäänud Alusvarade väärtuse [positiivsed] [negatiivsed] muutused, sest ülejäänud Alusvarasid ei võeta Tagastussumma taseme arvutamisel arvesse [füüsilise arvelduse korral lisage järgmine tekst: või vastavalt olukorrale [[Suhtarvuna väljendatud arvul] [vastaval arvul] üleantava] Füüsilise Alusvara väärtuse] arvutamisel arvesse. [Alusvarana kasutatava Paketi või Alusvarade Portfelli korral lisage vajadusel järgmine tekst: [Alusvarana kasutatava paketiga] [Alusvarade portfelliga] sidumise tagajärjed] UBS [Kapitalikaitsega] [Finantsvõimendusega] [(Piirlaega)] Sertifikaatide eriliseks tunnusjooneks on see, et Tagastussumma taseme [füüsilise arvelduse korral lisage järgmine tekst: või vastavalt olukorrale [[Suhtarvuna väljendatud arvul] [vastaval arvul] üleantava] Füüsilise Alusvara väärtuse] arvutamine sõltub [Paketi Koostisosi sisaldava Paketi] [Alusvaradest koosneva Portfelli] väärtuse muutustest. Samal ajal on Tagastussumma taseme [füüsilise arvelduse korral lisage järgmine tekst: või vastavalt olukorrale [[Suhtarvuna väljendatud arvul] [vastaval arvul] üleantava] Füüsilise Alusvara väärtuse] arvutamisel oluline ka [Paketi Koostisosade] [Alusvarade] üksteisest sõltumise tase, niinimetatud korrelatsioon.

39 [Et kõik [Paketi Koostisosad] [Alusvarad] pärinevad [samast majandussektorist] [samast riigist] [[vajadusel märkida teine viide käesolevast Põhiprospektis sisalduvale Alusvarale [*]], siis sõltub [Paketi Koostisosade] [Alusvara] areng [ühe majandussektori] [ühe riigi] [[vajadusel märkida teine viide käesolevast Põhiprospektis sisalduvale Alusvarale [*]] arengust. See tähendab, et kui [majandussektori] [riigi] [[vajadusel märkida teine viide käesolevast Põhiprospektis sisalduvale Alusvarale [*]] areng on ebasoodne, mida väljendab [Paketi Koostisosi sisaldav Pakett] [Alusvarasid sisaldav Portfell], võib selline ebasoodne areng [Paketti] [Portfelli] mõjutada rohkem kui vaid proportsionaalselt.]] [füüsilise arvelduse korral lisage vajadusel järgmine tekst: Füüsilise Alusvara võimaliku üleandmise mõju Niivõrd, kui Väärtpaberite Tingimustes on ette nähtud arveldus füüsilise üleandmise kaudu, peaksid tulevased UBS [Kapitalikaitsega] [Finantsvõimendusega] [(Piirlaega)] Sertifikaatidesse investeerijad arvestama, et Väärtpaberite kustutusaja saabudes või nende lõppemisel ei toimu mitte Tagastussumma väljamaksmine, vaid Väärtpaberite Tingimustes kirjeldatud vastaval arvul [mida väljendab Suhtarv] Füüsilise Alusvara üleandmine. Seega peaksid potentsiaalsed investorid arvestama, et Sertifikaatide tagasiostmisel vastaval arvul [mida väljendab Suhtarv] Füüsilise Alusvara füüsilise üleandmise kaudu ei saa investorid mingeid summasid rahas [, vaid õiguse vastavale tagatisele, mis kuulub üleandmisele kooskõlas asjakohase hoiusüsteemi tingimustega] [vajadusel kirjutage siia erinev Füüsiline Alusvara: [*]]. Et sellisel juhul puutuvad UBS [Kapitalikaitsega] [Finantsvõimendusega] [(Piirlaega)] Sertifikaatide Väärtpaberiomanikud kokku Füüsilise Alusvaraga seotud emitendi- ja väärtpaberispetsiifiliste riskidega, peaksid potentsiaalsed UBS [Kapitalikaitsega] [Finantsvõimendusega] [(Piirlaega)] Sertifikaatidesse investeerijad enne Sertifikaatide ostmist võimaliku üleandmisele kuuluva Füüsilise Alusvaraga tutvuma. Samuti ei tohiks investorid loota sellele, et nad Füüsilise Alusvara pärast Väärtpaberite tagasiostmist teatud kindla hinnaga suudavad ära müüa, eriti hinnaga, mis vastab Sertifikaatide omandamiseks investeeritud kapitalile. Vastaval arvul üleantud Füüsilisel Alusvaral võib teatud asjaoludel olla ka väga madal või lausa olematu väärtus. Sellisel juhul riskeerivad Väärtpaberiomanikud kogu UBS [Kapitalikaitsega] [Finantsvõimendusega] [(Piirlaega)] Sertifikaatide ostmiseks investeeritud kapitali (sealhulgas tehingukulude) kaotamisega. Potentsiaalsed UBS [Kapitalikaitsega] [Finantsvõimendusega] [(Piirlaega)] Sertifikaatidesse investeerijad peaksid samuti arvestama, et võimalikud kõikumised Füüsilise Alusvara hinnas Väärtpaberite tähtaja lõpu ja Füüsilise Alusvara tegeliku Arvelduspäeval toimuva üleandmise vahel jäävad Väärtpaberiomaniku kanda. Väärtpaberiomaniku kanda jääb kogu Füüsilise Alusvara väärtuse langus pärast Väärtpaberite tähtaja lõppu.]

40 [vahetuskursi riski korral lisage vajadusel järgmine tekst: Vahetuskursi riski olemasolu [Väärtpaberiomaniku õigus UBS [Kapitalikaitsega] [Finantsvõimendusega] [(Piirlaega)] Sertifikaatidele määratakse kindlaks valuuta põhjal, mis ei ole Arveldusvaluuta, valuutaühiku või arvestusühiku põhjal] [ning samuti] määratakse selles valuutas, mis ei ole Arveldusvaluuta, valuutaühikutes või arvestusühikutes [Alusvara] [[vajadusel märkida teine viide käesolevast Põhiprospektis sisalduvale Alusvarale [*]] [Väärtus] [väärtus]]. Seetõttu peaksid potentsiaalsed investorid teadma, et investeerimine antud Väärtpaberitesse võib endaga kaasa tuua kõikuvatest valuutakurssidest tulenevaid riske ning et kahjumi risk ei sõltu ainult [Alusvara] [[vajadusel märkida teine viide käesolevast Põhiprospektis sisalduvale Alusvarale [*]] väärtuse muutustest, vaid ka ebasoodsatest muutustest välisvaluuta, valuutaühiku või arvestusühiku väärtuses. Nimetatud muutused võivad veelgi suurendada Väärtpaberiomaniku kahjumiriske, sest vastava vahetuskursi muutumine ebasoodsas suunas võib vastavalt vähendada ostetud Sertifikaatide väärtust nende tähtaja jooksul või vastavalt asjaoludele Tagastussumma taset [füüsilise arveldamise korral lisage ka veel järgmine tekst: või vastavalt asjaoludele [[Suhtarvuna väljendatud arvul] [vastaval arvul] üleantava] Füüsilise Alusvara väärtust]]. Vahetuskursse mõjutavad nõudlus ja pakkumine rahvusvahelistel valuutavahetusturgudel, mida omakorda mõjutavad majanduslikud faktorid, spekulatsioonid ning valitsuste ja keskpankade meetmed (näiteks rahanduslik kontroll ja piirangud).] [Väärtpaberite puhul, mis on seotud vahetuskurssidega, toormega või väärismetallidega, lisage vajadusel järgmine tekst: [Vahetuskurssidel] [,] [toormel] [või] [väärismetallidel] põhinevate Sertifikaatide erisused Kui [Alusvarana] [[vajadusel märkida teine viide käesolevast Põhiprospektis sisalduvale Alusvarale [*]] kasutatakse [vahetuskursse] [,] [või vastavalt asjaoludele] [toormaterjale] [või vastavalt asjaoludele] [väärismetalle], tuleks arvestada, et väärtusi kaubeldakse Austraalia, Aasia, Euroopa ja Ameerika ajavööndites 24 tundi ööpäevas. Seetõttu on võimalik, et vastav Väärtpaberite tingimustes kirjeldatud [piir] [lävi] võidakse saavutada, ületada või et see jääb saavutamata väljaspool kohalikku tööaega või väljaspool Pakkuja tööaega. [Vahetuskursside] [,] [toorme] [või] [väärismetallide] vormis oleva [Alusvara] [[vajadusel märkida teine viide käesolevast Põhiprospektis sisalduvale Alusvarale [*]] Füüsiline Arveldamine on igal juhul välistatud.]

41 [kapitalikaitse korral lisage vajadusel järgmine tekst: Kapitalikaitse kehtib ainult Väärtpaberite tähtaja lõppedes Väärtpaberid on oma tähtaja lõppedes kaitstud kapitaliga [[vastava] Minimaalse Tagasimaksesumma määras] [Nominaalsumma määras] [(ilma Pakkumispreemiat arvestamata)], s.o investor saab tähtaja lõppedes olenemata [Alusvara] [[vajadusel märkida teine viide käesolevast Põhiprospektis sisalduvale Alusvarale [*]] tegelikust väärtuse muutumisest igal juhul [[vastava] Minimaalse Tagasimaksesumma] [Nominaalsumma]. Kui Investor omandab Väärtpaberid pärast emissiooni hinnaga, mis on kõrgem kui [[vastav] Minimaalne Tagasimaksesumma] [Nominaalsumma], siis peaks tulevane investor teadma, et [proportsionaalne] kapitalikaitse kehtib ainult madalamale [[vastavale] Minimaalsele Tagasimaksesummale] [Nominaalsummale]. Selles kontekstis tuleb arvestada, et kapitalikaitse kehtib ainult tähtaja lõppedes [, s.o tingimusel, et Väärtpabereid ei ole tühistatud]. Väärtpaberite ennetähtaegse tagasiostmise korral maksmisele kuuluv rahasumma [füüsilise arvelduse korral lisage ka veel järgmine tekst: või vastavalt asjaoludele [[Suhtarvuna väljendatud arvul] [vastaval arvul] üleantava] Füüsilise Alusvara väärtus] võib jääda tunduvalt alla selle summa, mis kuuluks minimaalselt väljamaksmisele Väärtpaberite tähtaja lõppedes, kui kehtib kapitalikaitse [[vastava] Minimaalse Tagasimaksesumma määras] [Nominaalsumma määras]. Potentsiaalsed Väärtpaberitesse investeerijad peaksid samuti aru saama, et vaatamata kapitalikaitsele [[vastava] Minimaalse Tagasimaksesumma määras] [Nominaalsumma määras] jääb investori kanda Emitendi finantssuutlikkusega seotud risk. Tulevased investorid peavad seetõttu olema valmis ja suutelised üle elama investeeritud kapitali osalise või ka täieliku kaotamise. Väärtpaberite ostjad peaksid igal juhul hindama oma finantsolukorda, et nad oleksid valmis kandma Väärtpaberitega seotud kahjumiriske.] [vajadusel lisage alternatiivsed või lisanduvad struktuurispetsiifilised riskifaktorid: [*].] Tühistamine ja Ennetähtaegne Tagasiostmine Emitendi valikul Potentsiaalsed Väärtpaberitesse investeerijad peaksid samuti teadma, et Emitendil on [Tühistamisjuhtumi korral] [või vastavalt asjaoludele teatud muude asjaolude korral] [mis tahes ajal, s.o ilma kindla tühistamisjuhtumita] vastavalt Tingimustele õigus Väärtpaberid tervikuna tühistada ja tagasi osta enne Lõpptähtpäeva. Juhul, kui Emitent tühistab ja ostab Väärtpaberid tagasi enne Lõpptähtpäeva, on Väärtpaberiomanikul õigus nõuda vastava ennetähtaegse tagasiostmisega seotud summa maksmist. Samas ei ole Väärtpaberiomanikul õigust nõuda mingeid muid makseid Sertifikaatidelt pärast Tühistamiskuupäeva [või vastaval asjaoludele pärast Maksu Lõpetamiskuupäeva (inglise keeles: Tax Termination Date)].]

42 Seega jääb Väärtpaberiomaniku kanda risk, mis on seotud mitte osalemisega [Alusvara] [[vajadusel märkida teine viide käesolevast Põhiprospektis sisalduvale Alusvarale [*]] väärtuse muutuses kuni oodatud tasemeni ning oodatud perioodi jooksul [ning seetõttu saab ta oma investeeritud kapitalist vähem tulu]. Väärtpaberite tühistamisel Emitendi poolt jääb Väärtpaberiomaniku kanda ka reinvesteerimisrisk, st investori kanda jääb risk, et ta peab Emitendi poolt makstud [Tühistamissumma] [või vastavalt asjaoludele Maksu Lõpetamissumma] tühistamise korral reinvesteerima turutingimustel, mis on vähem soodsad kui need, mis valitsesid Väärtpaberite omandamise ajal.] Väärtpaberiomanikel ei ole lõpetamisõigust Väärtpaberiomanikel ei ole lõpetamisõigust ning seega ei saa Väärtpaberiomanikud Väärtpabereid nende tähtajal tühistada. Enne Väärtpaberite (või nende osade) kustutamisaega on seega Väärtpaberite (või nende osade) olemasoleva majandusliku väärtuse realiseerimine võimalik ainult Väärtpaberite müümise läbi, kui ei toimu Emitendi-poolset tühistamist ja ennetähtaegset tagasiostmist. [Alusvara] [[vajadusel märkida teine viide käesolevast Põhiprospektis sisalduvale Alusvarale [*]] Hinna võimalik langus pärast Väärtpaberite tühistamist Juhul, kui Väärtpaberite tähtaeg lõpetatakse Emitendi poolt kooskõlas Väärtpaberite Tingimustega ennetähtaegselt, peaksid potentsiaalsed Väärtpaberitesse investeerijad arvestama, et Väärtpaberiomanike kanda jäävad kõik negatiivsed muutused [Alusvara Hinnas] [[vajadusel märkida teine viide käesolevast Põhiprospektis sisalduvale Alusvarale [*]], mis toimuvad perioodil, mis jääb Emitendi poolse tühistamise väljakuulutamise ja siis maksmisele kuuluva [Tühistamissumma] [või vastavalt asjaoludele Maksu Lõpetamissumma] arvutamiseks [Alusvara Hinna] [[vajadusel märkida teine viide käesolevast Põhiprospektis sisalduvale Alusvarale [*]] määramise vahele. Tagatisõiguse korrigeerimiste negatiivne mõju Potentsiaalse korrigeerimisjuhtumi korral on Emitendil õigus viia läbi Tingimustes sätestatud korrigeerimised. Nimetatud korrigeerimistel võib olla Väärtpaberite väärtusele negatiivne mõju. Lisakulude mõju Seoses Väärtpaberite ostu või müügiga kantud vahendustasud ja muud tehingukulud võivad endaga kaasa tuua kulutusi, eriti koos madala tellimusväärtusega, mis võivad oluliselt vähendada Väärtpaberite eest maksmisele kuuluvat arveldussummat [või vastavalt olukorrale

43 üleandmisele kuuluva Füüsilise Alusvara väärtust]. Enne Väärtpaberi omandamist peaksid tulevased investorid seega end kurssi viima kõigi kuludega, mis kaasnevad Väärtpaberi ostu või müügiga, sealhulgas nende depoopanga poolt Väärtpaberite ostmisel ja kustutuspäeval võetavate teenustasudega. Riski maandamiseks või piiramiseks tehtavad tehingud Tulevased Väärtpaberitesse investeerijad ei tohiks loota sellele, et nad saavad mis tahes ajal Väärtpaberite Tähtaja jooksul sõlmida tehinguid, mis võimaldavad neil vastavaid riske maandada või piirata. See sõltub turusituatsioonist ja valitsevatest tingimustest. Riskide maandamiseks või piiramiseks mõeldud tehingud võivad olla võimalikud ainult ebasoodsa turuhinnaga, mis toob endaga kaasa kahjumi investorite jaoks. Väärtpaberitega kauplemine / likviidsuse puudumine Ei ole võimalik ennustada seda, kas ja millisel määral Väärtpaberite järelturg võib areneda või millise hinnaga Väärtpaberitega järelturul kauplema hakatakse või kas selline turg saab olema likviidne või mittelikviidne. Seetõttu ei tohiks potentsiaalsed investorid loota sellele, et nad saavad Väärtpabereid müüa mingil kindlal ajal või kindla hinnaga. Väärtpaberite hinnakujundus Erinevalt enamusest teistest väärtpaberitest, ei põhine antud Väärtpaberite hinnakujundus regulaarselt Väärtpaberitega seotud nõudlusel ja pakkumisel, sest järelturu kauplejad võivad pakkuda sõltumatuid ostu- ja müügihindasid. Selline hinnaarvestus põhineb turul valitsevatel hinnaarvestusmudelitel, kusjuures Väärtpaberite teoreetiline väärtus määratakse põhimõtteliselt kindlaks [Alusvara] [[vajadusel märkida teine viide käesolevast Põhiprospektis sisalduvale Alusvarale [*]] väärtuse alusel ja muude Väärtpaberitega seotud erisuste väärtuse alusel, milliseid erisusi võib majanduslikus mõttes esindada mõni teine tuletisväärtpaber. Potentsiaalselt pakutavad hinnad ei pruugi tingimata vastata kaupleja poolt määratud Väärtpaberitele omasele väärtusele. Pakutavate ostu- ja müügihindade vahelise erinevuse suurenemine Erilistel turutingimustel, kui Emitent ei suuda üldse riskimaandamistehinguid sõlmida või kui selliseid tehinguid on väga raske sõlmida, võib pakutavate ostu- ja müügihindade vaheline erinevus ajutiselt suureneda, et piirata Emitendi majanduslikke riske. Seetõttu Väärtpaberiomanikud, kes soovivad oma Väärtpabereid müüa väärtpaberibörsi kaudu või vabaturul, võivad müüa märgatavalt madalama hinnaga kui oli tegelik Väärtpaberite hind nende müügi ajal.

44 Laenatud vahendid Kui Väärtpaberite ostu finantseeriti laenatud vahenditega ja investorite ootused ei ole veel täitunud, siis ei kanna nad mitte ainult Väärtpaberitest tulenevat kahjumit, vaid lisaks peavad nad maksma ka laenuintressi ning laenu tagasi maksma. See suurendab märkimisväärselt investorite kahjumiriski. Väärtpaberitesse investeerijad ei tohiks kunagi loota sellele, et nad suudavad laenu ja laenult makstava intressi tasa teenida Väärtpaberitega tehtavatelt tehingutelt saadava tulu arvel. Enne Väärtpaberi ostu finantseerimist laenatud vahendite arvel tuleks hinnata investorite finantsolukorda, et määrata kindlaks nende võime maksta intressi või laen viivitamatult tagastada isegi siis, kui nad saavad loodetud tulu asemel hoopis kahjumi osaliseks. Emitendi riskimaandamistehingute mõju Väärtpaberitele Emitent võib kasutada kogu või osa Väärtpaberite müügist saadud tulu Väärtpaberite emissiooniga kantud riskidega seotud riskimaandamistehingute sõlmimiseks. Sellisel juhul võib Emitent või mõni tema sidusettevõtjatest sõlmida tehinguid, mis vastavad Emitendi Väärtpaberitest tulenevatele kohustustele. Üldiselt sõlmitakse sellist tüüpi tehinguid enne Väärtpaberite Emissioonikuupäeva või nimetatud kuupäeval, kuigi selliseid tehinguid võib sõlmida ka pärast Väärtpaberite emiteerimist. Emitent või mõni tema sidusettevõtja võib mis tahes ajal astuda vajalikke samme, et riskimaandamistehingud lõpetada. Ei saa välistada, et need tehingud võivad teatud juhtudel mõjutada [Alusvara] [[vajadusel märkida teine viide käesolevast Põhiprospektis sisalduvale Alusvarale [*]] Hinda. Väärtpaberitega seotud maksude muutused Käesolevas Prospektis sätestatud Väärtpaberitega seotud maksusid puudutavad kaalutlused kajastavad Emitendi arvamust, mis põhineb Prospekti kuupäeva seisuga kehtival õiguslikul olukorral. Samas ei saa välistada teistsugust maksualast kohtlemist maksuhaldurite ja maksukohtute poolt. [vajadusel kirjutage siia informatsioon [Alusvaraga][Alusvaradega] seotud spetsiifiliste riskide kohta: [*]] Seetõttu soovitatakse kõigil potentsiaalsetel investoritel end kindlasti kurssi viia käesolevas Prospektis kirjeldatud tooteliigi spetsiifilise riskiprofiiliga ning samuti peaks kõik investorid küsima vajadusel nõu professionaalilt. Juhime potentsiaalsete investorite tähelepanu otseselt sellele, et Väärtpaberid kujutavad endast riskiinvesteeringut, mis võib endaga kaasa tuua investeeritud kapitali kaotuse. [Isegi kui Väärtpaberid on kustutusaja saabudes kapitalikaitsega [Nominaalsumma] [Minimaalse Tagasimaksesumma] ulatuses ning seetõttu on kahjumirisk algselt piiratud, jääb investori kanda Emitendi finantsolukorraga seotud risk.] Seetõttu peavad tulevased investorid olema valmis ja suutelised aktsepteerima investeeritud kapitali osalist või isegi täielikku kaotust. Kõik Väärtpaberite ostmisest huvitatud

45 investorid peaksid hindama oma finantsolukorda, et teha selgeks, kas nende olukord lubab neil kanda Väärtpaberitega seotud kahjumiriske.

Microsoft PowerPoint - Optsioonid(dets08) [Read-Only]

Microsoft PowerPoint - Optsioonid(dets08) [Read-Only] Alustame algusest: Optsioonid Ragnar Plees Tallinn, 02.12.2008 Optsioonid Optsioonide kauplemine reguleeritud turul nagu me seda täna tunneme algas 1973 aastal. Alates sellest ajast on optsioonide kauplemise

Rohkem

Komisjoni delegeeritud määrus (EL) nr 862/2012, 4. juuni 2012, millega muudetakse määrust (EÜ) nr 809/2004 seoses teabega nõusoleku kohta prospekti ka

Komisjoni delegeeritud määrus (EL) nr 862/2012, 4. juuni 2012, millega muudetakse määrust (EÜ) nr 809/2004 seoses teabega nõusoleku kohta prospekti ka L 256/4 Euroopa Liidu Teataja 22.9.2012 MÄÄRUSED KOMISJONI DELEGEERITUD MÄÄRUS (EL) nr 862/2012, 4. juuni 2012, millega muudetakse määrust (EÜ) nr 809/2004 seoses teabega nõusoleku kohta prospekti kasutamiseks,

Rohkem

Microsoft Word - tmp237F6E47-F6E D-5BAFD doc

Microsoft Word - tmp237F6E47-F6E D-5BAFD doc Käesolevad tingimused on algselt koostatud rootsi keeles. Juhul, kui esinevad erinevused rootsi- ja eestikeelsete tingimuste vahel, loetakse õigeks rootsikeelsed tingimused. VÕLAKIRJA TINGIMUSED Võlakiri

Rohkem

Microsoft Word a. I kvartali täiendavad aruanded.doc

Microsoft Word a. I kvartali täiendavad aruanded.doc AS SEB Pank Grupp 2009. a. I kvartali täiendavad aruanded (vastavalt Eesti Panga Presidendi 21.12.2007.a. määrusele nr. 20) Bilanss 31.03.09 1501 1. Raha ja nõuded keskpankadele 5809.7 5810.3 1503 2. Kauplemiseks

Rohkem

Tallinna lennujaam HEA ÜHINGUJUHTIMISE TAVA

Tallinna lennujaam HEA ÜHINGUJUHTIMISE TAVA Tallinna lennujaam HEA ÜHINGUJUHTIMISE TAVA KONTSERN TALLINNA LENNUJAAM TEGELEB ETTEVÕTTE HALDUSES OLEVATE LENNUJAAMADE KÄI- TAMISE JA ARENDAMISEGA; ÕHU- SÕIDUKITE, REISIJATE JA KAUBA MAAPEALSE TEENINDAMISEGA

Rohkem

VKE definitsioon

VKE definitsioon Väike- ja keskmise suurusega ettevõtete (VKE) definitsioon vastavalt Euroopa Komisjoni määruse 364/2004/EÜ Lisa 1-le. 1. Esiteks tuleb välja selgitada, kas tegemist on ettevõttega. Kõige pealt on VKE-na

Rohkem

(Microsoft PowerPoint - Investeerimishoius_Uus_Maailm_alusvara_\374levaadeToim.ppt)

(Microsoft PowerPoint - Investeerimishoius_Uus_Maailm_alusvara_\374levaadeToim.ppt) 02 6 Investeerimishoius Uus Maailm Aktsiainvesteeringu tootlus, hoiuse turvalisus 1 Investeerimishoius UUS MAAILM Müügiperiood 07.05.2008 02.06.2008 Hoiuperiood 03.06.2008 14.06.2011 Hoiuvaluuta Eesti

Rohkem

Microsoft Word ESMA CFD Renewal Decision (2) Notice_ET

Microsoft Word ESMA CFD Renewal Decision (2) Notice_ET ESMA35-43-1562 ESMA teade Teade hinnavahelepingutega seotud ESMA toodetesse sekkumise otsuse pikendamise kohta 23. jaanuaril 2019 võttis Euroopa Väärtpaberiturujärelevalve (ESMA) vastu määruse (EL) nr

Rohkem

Microsoft Word a. II kvartali täiendavad aruanded.doc

Microsoft Word a. II kvartali täiendavad aruanded.doc AS SEB Pank Grupp 2008. a. II kvartali täiendavad aruanded (vastavalt Eesti Panga Presidendi 21.12.2007.a. määrusele nr. 20) SEB Pank, bilanss 30.06.08 1501 1. Raha ja nõuded keskpankadele 5242.0 5242.0

Rohkem

Microsoft Word ESMA CFD Renewal Decision Notice_ET

Microsoft Word ESMA CFD Renewal Decision Notice_ET ESMA35-43-1397 ESMA teade Teade hinnavahelepingute seotud ESMA toodetesse sekkumise otsuse pikendamise kohta 23. oktoober 2018 võttis Euroopa Väärtpaberiturujärelevalve (ESMA) vastu määruse (EL) nr 600/2014

Rohkem

Krediidireiting

Krediidireiting Aastaaruande põhiaruanded 2015 Reg. kood: 00000000 Pärnu mnt 5 10148 Tallinn, Harjumaa Tel: 6000000 naidis@naidis.ee, www.naidis.ee > Põhinäitajad 2015 Müügitulu: sh eksport: Ärikasum: Puhaskasum /(-kahjum):

Rohkem

TEADE JÄRGMISTE FONDIDE OSAKUOMANIKELE: Nordea 1 Global Value Fund JA Nordea 1 Global Dividend Fund Fondide Nordea 1 Global Value Fund ja Nordea 1 Glo

TEADE JÄRGMISTE FONDIDE OSAKUOMANIKELE: Nordea 1 Global Value Fund JA Nordea 1 Global Dividend Fund Fondide Nordea 1 Global Value Fund ja Nordea 1 Glo TEADE JÄRGMISTE FONDIDE OSAKUOMANIKELE: JA Fondide ja osakuomanike tähelepanu juhitakse sellele, et fondi Nordea 1, SICAV juhatus (edaspidi juhatus ) on otsustanud ühendada allfondi (edaspidi ühendatav

Rohkem

Microsoft Word _Toorainesektor_Tingimused_Eesti.doc

Microsoft Word _Toorainesektor_Tingimused_Eesti.doc Käesolevad tingimused on algselt koostatud soome keeles. Juhul, kui esinevad erinevused soome- ja eestikeelsete tingimuste vahel, loetakse õigeks soomekeelsed tingimused. VÕLAKIRJA TINGIMUSED Võlakiri

Rohkem

AS KIT Finance Europe lõppenud poolaasta vahearuanne (auditeerimata) Aruandeperioodi algus: 01. jaanuar 2010 Aruandeperioodi lõpp: 30. juun

AS KIT Finance Europe lõppenud poolaasta vahearuanne (auditeerimata) Aruandeperioodi algus: 01. jaanuar 2010 Aruandeperioodi lõpp: 30. juun 30.06.2010 lõppenud poolaasta vahearuanne (auditeerimata) Aruandeperioodi algus: 01. jaanuar 2010 Aruandeperioodi lõpp: 30. juuni 2010 Äriregistri kood 11058103 Aadress: Roosikrantsi 11, Tallinn 10119

Rohkem

EUROOPA KESKPANGA OTSUS (EL) 2016/ 948, juuni 2016, - ettevõtlussektori varaostukava rakendamise kohta (EKP/ 2016/ 16)

EUROOPA  KESKPANGA  OTSUS  (EL)  2016/  948, juuni  2016,  -  ettevõtlussektori  varaostukava  rakendamise  kohta  (EKP/  2016/  16) L 157/28 EUROOPA KESKPANGA OTSUS (EL) 2016/948, 1. juuni 2016, ettevõtlussektori varaostukava rakendamise kohta (EKP/2016/16) EUROOPA KESKPANGA NÕUKOGU, võttes arvesse Euroopa Liidu toimimise lepingut,

Rohkem

INVESTEERIMISFONDI MAJANDUSAASTA ARUANNE Aruandeperioodi algus: Aruandeperioodi lõpp: Fondi nimetus: FB Opportunity Fund Fondiva

INVESTEERIMISFONDI MAJANDUSAASTA ARUANNE Aruandeperioodi algus: Aruandeperioodi lõpp: Fondi nimetus: FB Opportunity Fund Fondiva INVESTEERIMISFONDI MAJANDUSAASTA ARUANNE Aruandeperioodi algus: 01.01.2016 Aruandeperioodi lõpp: 31.12.2016 Fondi nimetus: Fondivalitseja nimetus: Registrikood: 12493634 FB Asset Management AS Tänava/talu

Rohkem

KOMISJONI MÄÄRUS (EL) 2019/ 316, veebruar 2019, - millega muudetakse määrust (EL) nr 1408/ 2013, milles käsitletakse Euroopa L

KOMISJONI  MÄÄRUS  (EL)  2019/  316, veebruar  2019,  -  millega  muudetakse  määrust  (EL)  nr 1408/  2013,  milles  käsitletakse  Euroopa  L 22.2.2019 L 51 I/1 II (Muud kui seadusandlikud aktid) MÄÄRUSED KOMISJONI MÄÄRUS (EL) 2019/316, 21. veebruar 2019, millega muudetakse määrust (EL) nr 1408/2013, milles käsitletakse Euroopa Liidu toimimise

Rohkem

Presentatsiooni pealkiri

Presentatsiooni pealkiri Võlakirjainvesteering kui alternatiiv aktsiatele Maarja Pärs analüütik, LHV Varahaldus Mõtteharjutus Oletame, et Sul on kaks valikuvõimalust raha teenida: A: Sulle antakse fikseeritud summa 500 000 EUR;

Rohkem

AKTSIASELTS SILVANO FASHION GROUP PÕHIKIRI 1. AKSIASELTSI ÄRINIMI JA ASUKOHT 1.1. Aktsiaseltsi ärinimi on Aktsiaselts Silvano Fashion Group, lühendatu

AKTSIASELTS SILVANO FASHION GROUP PÕHIKIRI 1. AKSIASELTSI ÄRINIMI JA ASUKOHT 1.1. Aktsiaseltsi ärinimi on Aktsiaselts Silvano Fashion Group, lühendatu AKTSIASELTS SILVANO FASHION GROUP PÕHIKIRI 1. AKSIASELTSI ÄRINIMI JA ASUKOHT 1.1. Aktsiaseltsi ärinimi on Aktsiaselts Silvano Fashion Group, lühendatult AS Silvano Fashion Group (edaspidi Aktsiaselts).

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Tartu_seminar_2008_1 [Read-Only]

Microsoft PowerPoint - Tartu_seminar_2008_1 [Read-Only] Fundamentaalne analüüs Sten Pisang Tartu 2008 Täna tuleb juttu Fundamentaalse analüüsi olemusest Erinevatest meetoditest Näidetest 2 www.lhv.ee Mis on fundamentaalne analüüs? Fundamentaalseks analüüsiks

Rohkem

Suunised Euroopa turu infrastruktuuri määruse (EMIR) kohaste kesksetele vastaspooltele suunatud protsüklilisusvastaste tagatismeetmete kohta 15/04/201

Suunised Euroopa turu infrastruktuuri määruse (EMIR) kohaste kesksetele vastaspooltele suunatud protsüklilisusvastaste tagatismeetmete kohta 15/04/201 Suunised Euroopa turu infrastruktuuri määruse (EMIR) kohaste kesksetele vastaspooltele suunatud protsüklilisusvastaste tagatismeetmete kohta 15/04/2019 ESMA70-151-1496 ET Sisukord I. Reguleerimisala...

Rohkem

MÄÄRUS nr 18 Välisvärbamise toetuse taotlemise ja kasutamise tingimused ning kord Määrus kehtestatakse riigieelarve seaduse 53 1 lõike 1 al

MÄÄRUS nr 18 Välisvärbamise toetuse taotlemise ja kasutamise tingimused ning kord Määrus kehtestatakse riigieelarve seaduse 53 1 lõike 1 al MÄÄRUS 19.04.2018 nr 18 Välisvärbamise toetuse taotlemise ja kasutamise tingimused ning kord Määrus kehtestatakse riigieelarve seaduse 53 1 lõike 1 alusel. 1. peatükk Üldsätted 1. Välisvärbamise toetuse

Rohkem

INVESTEERIMISFONDI POOLAASTA ARUANNE Aruandeperioodi algus: Aruandeperioodi lõpp: Fondi nimetus: FB Opportunity Fund Fondivalits

INVESTEERIMISFONDI POOLAASTA ARUANNE Aruandeperioodi algus: Aruandeperioodi lõpp: Fondi nimetus: FB Opportunity Fund Fondivalits INVESTEERIMISFONDI POOLAASTA ARUANNE Aruandeperioodi algus: 01.01.2017 Aruandeperioodi lõpp: 30.06.2017 Fondi nimetus: Fondivalitseja nimetus: Registrikood: 12493634 FB Asset Management AS Tänava/talu

Rohkem

Noteerimisnõuded

Noteerimisnõuded SISUKORD Üldsätted 2 Noteerimismenetlus 3 Noteerimistaotlus 9 Noteerimisprospekt 12 Üldnõuded väärtpaberite noteerimiseks 15 Erinõuded aktsiate noteerimiseks 18 Erinõuded võlakirjade noteerimiseks 22 Erinõuded

Rohkem

(Microsoft Word - Matsalu Veev\344rk AS aktsion\344ride leping \(Lisa D\) Valemid )

(Microsoft Word - Matsalu Veev\344rk AS aktsion\344ride leping \(Lisa D\) Valemid ) 1(6) 1. Vee- ja kanalisatsiooniteenuse hinna kujundamise põhimõtted Aktsiaselts tegevuskulude arvestuse aluseks on auditeeritud ja kinnitatud aastaaruanne. Hinnakujunduse analüüsis kasutatakse Aktsiaseltsi

Rohkem

EN

EN ET ET ET EUROOPA ÜHENDUSTE KOMISJON Ettepanek: Brüssel 23.9.2009 KOM(2009) 491 lõplik 2009/0132 (COD) EUROOPA PARLAMENDI JA NÕUKOGU DIREKTIIV, millega muudetakse direktiivi 2003/71/EÜ väärtpaberite üldsusele

Rohkem

C

C EUROOPA KOHTU OTSUS (kuues koda) 8. veebruar 1990 * Kuuenda käibemaksudirektiivi artikli 5 lõike 1 tõlgendamine Kinnisvara müük Majandusliku omandiõiguse üleminek Kohtuasjas C-320/88, mille esemeks on

Rohkem

Microsoft Word - Lisa 27.rtf

Microsoft Word - Lisa 27.rtf Maksu ja Tolliamet Rahandusministri 29. novembri 2010. a määruse nr 60 Tulumaksuseadusest, sotsiaalmaksuseadusest, kogumispensionide seadusest ja töötuskindlustuse seadusest tulenevate deklaratsioonide

Rohkem

(Microsoft Word - LHV Varahalduse fondide vara puhasv\344\344rtuse m\344\344ramise sisereeglid_010111)

(Microsoft Word - LHV Varahalduse fondide vara puhasv\344\344rtuse m\344\344ramise sisereeglid_010111) Kehtib alates 1. jaanuari 2011. a. AS-I LHV VARAHALDUS INVESTEERIMISFONDIDE VARA PUHASVÄÄRTUSE MÄÄRAMISE SISEMISED PROTSEDUURIREEGLID Käesolevad sisemised protseduurireeglid (edaspidi sisereeglid ) on

Rohkem

Microsoft PowerPoint - 378_Globaalsed_Titaanid_ylevaade [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - 378_Globaalsed_Titaanid_ylevaade [Compatibility Mode] Investeerimishoius Globaalsed Titaanid Hea alternatiiv, kui turud on rahutud Investeerimishoius Globaalsed Titaanid Investeerimishoius 378 Globaalsed Titaanid EUR Müügiperiood 02.07.2013 26.08.2013 Hoiustamisperiood

Rohkem

ET

ET ET LISA IFRSide 2010. 2012. aasta tsükli iga-aastased edasiarendused 1 1 Paljundamine on lubatud Euroopa Majanduspiirkonnas. Väljaspool EMPd on kõik olemasolevad õigused kaitstud, v.a õigus paljundada

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: ärinimi: Will Do OÜ registrikood: tänava/talu nimi, Haraka

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: ärinimi: Will Do OÜ registrikood: tänava/talu nimi, Haraka MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2017 aruandeaasta lõpp: 31.12.2017 ärinimi: registrikood: 12833490 tänava/talu nimi, Haraka tn 35 maja ja korteri number: linn: Pärnu linn vald: Pärnu linn

Rohkem

EKP/2007/4

EKP/2007/4 C 136/6 SOOVITUSED EUROOPA KESKPANK EUROOPA KESKPANGA SOOVITUS, 31. mai 2007, millega muudetakse soovitust EKP/2004/16 Euroopa Keskpanga statistikaaruandluse nõuete kohta maksebilansi ja rahvusvahelise

Rohkem

AS KIT Finance Europe lõppenud poolaasta vahearuanne (auditeerimata) Aruandeperioodi algus: 01. jaanuar 2011 Aruandeperioodi lõpp: 30. juun

AS KIT Finance Europe lõppenud poolaasta vahearuanne (auditeerimata) Aruandeperioodi algus: 01. jaanuar 2011 Aruandeperioodi lõpp: 30. juun 30.06.2011 lõppenud poolaasta vahearuanne (auditeerimata) Aruandeperioodi algus: 01. jaanuar 2011 Aruandeperioodi lõpp: 30. juuni 2011 Äriregistri kood 11058103 Aadress: Roosikrantsi 11, Tallinn 10119

Rohkem

Eesti Pank - blankett

Eesti Pank - blankett Eesti Panga presidendi 17. jaanuari 2017. a määruse nr 2 Riikliku programmi Eesti Panga tööde loetelu lisa Riikliku programmi EESTI PANGA STATISTIKATÖÖDE LOETELU 2017 2021 1/7 Eesti Panga seadus, 2 lg

Rohkem

Luminor Bank AS Ärinimi Luminor Bank AS Registrikood Aadress Liivalaia 45, Tallinn Telefon E-posti aadress

Luminor Bank AS Ärinimi Luminor Bank AS Registrikood Aadress Liivalaia 45, Tallinn Telefon E-posti aadress Luminor Bank AS Ärinimi Luminor Bank AS Registrikood 11315936 Aadress Liivalaia 45, 10145 Tallinn Telefon +372 628 3300 E-posti aadress info@luminor.ee Veebilehe aadress http://www.luminor.ee/ Kande tegemise

Rohkem

SUUNISED, MIS KÄSITLEVAD SELLISEID TESTE, LÄBIVAATAMISI VÕI TEGEVUSI, MIS VÕIVAD VIIA TOETUSMEETMETE RAKENDAMISENI EBA/GL/2014/ september 2014 S

SUUNISED, MIS KÄSITLEVAD SELLISEID TESTE, LÄBIVAATAMISI VÕI TEGEVUSI, MIS VÕIVAD VIIA TOETUSMEETMETE RAKENDAMISENI EBA/GL/2014/ september 2014 S EBA/GL/2014/09 22. september 2014 Suunised, mis käsitlevad selliseid teste, läbivaatamisi või tegevusi, mis võivad viia pankade finantsseisundi taastamise ja kriisilahenduse direktiivi artikli 32 lõike

Rohkem

Microsoft PowerPoint - LHV Trader 1

Microsoft PowerPoint - LHV Trader 1 LHV Trader I osa Ragnar Plees 1 www.lhv.ee Millest räägime LHV Traderi üldine tutvustus Allalaadimine ja sisselogimine Seadistamine Turuinfo lisamine Orderid (tüübid, kehtivus, tekitamine) Lisavõimalused

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Investeerimishoius PP.ppt [Kirjutuskaitstud]

Microsoft PowerPoint - Investeerimishoius PP.ppt [Kirjutuskaitstud] Investeerimishoius Põhjala Pangad Aktsiainvesteeringu tootlus, hoiuse turvalisus 1 1 Investeerimishoius PÕHJALA PANGAD Müügiperiood 05.03.2008-31.03.2008 Hoiuperiood 01.04.2008-21.03.2011 Hoiuvaluuta Eesti

Rohkem

European Small & Mid Cap Investeerimisportfelli tingimused, kehtivad alates 2014 Investeerimisportfelli üldinfo Investeerimisportfelli nimi: Mandatum

European Small & Mid Cap Investeerimisportfelli tingimused, kehtivad alates 2014 Investeerimisportfelli üldinfo Investeerimisportfelli nimi: Mandatum European Small & Mid Cap tingimused, kehtivad alates 2014 üldinfo nimi: Mandatum Life European Small & Mid Cap sihtturg: Euroopa väikeste ja keskmise suurusega ettevõtete aktsiad ja aktsiatega seotud väärtpaberid

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: sihtasutuse nimi: Sihtasutus AKADEEMIAKE registrikood: tän

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: sihtasutuse nimi: Sihtasutus AKADEEMIAKE registrikood: tän MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2015 aruandeaasta lõpp: 31.12.2015 sihtasutuse nimi: registrikood: 90008057 tänava nimi, maja ja korteri number: Vaksali 21-30 linn: Tartu maakond: Tartumaa

Rohkem

Aruanne_ _ pdf

Aruanne_ _ pdf MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2014 aruandeaasta lõpp: 31.12.2014 nimi: registrikood: 80004940 tänava/talu nimi, Paasiku tn 4-75 maja ja korteri number: linn: Tallinn maakond: Harju maakond

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Swedbank Eestis Swedbank avatud ja hooliv pank Meil on lihtsasti kasutatavad ja konkurentsivõimeliste hindadega finantsteenused: hoiukontod, hüpoteegid, kindlustus, krediitkaardid, laenud, pensionid ja

Rohkem

Eesti_Energia_avatud_turg_elektrimüük_2013_Omanike keskliit

Eesti_Energia_avatud_turg_elektrimüük_2013_Omanike keskliit Elektri ostmine avatud elektriturult Sten Argos müügi- ja teenindusdirektor Eesti Energia AS 25.09.12 Eesti Energia elektritooted (1) Pakett Kindel = täielik hinnakindlus Hind, mis sõltub kliendi tarbimisest*

Rohkem

Microsoft Word - vistremid.yhi.doc

Microsoft Word - vistremid.yhi.doc TARTU NOTAR TIINA TOMBERG BÜROO ASUKOHT TARTU SOOLA 8 Notariaalakt ametitoimingute raamatus 2003.a. nr Täna, üheteistkümnendal augustil kahetuhande kolmandal aastal (11.08.2003.a.) pöördus Ellen Tohvri,

Rohkem

bioenergia M Lisa 2.rtf

bioenergia M Lisa 2.rtf Põllumajandusministri 20. juuli 2010. a määruse nr 80 «Bioenergia tootmise investeeringutoetuse saamise nõuded, toetuse taotlemise ja taotluse menetlemise täpsem kord» lisa 2 Tabel 1 Taotleja andmed 1.1

Rohkem

VÕLAKIRJADE KOKKUVÕTE, SEERIA 2 Käesolev kokkuvõte on lühiülevaade informatsioonist, mis on avaldatud AS LHV Group (edaspidi Selts) põhiprospektis (ed

VÕLAKIRJADE KOKKUVÕTE, SEERIA 2 Käesolev kokkuvõte on lühiülevaade informatsioonist, mis on avaldatud AS LHV Group (edaspidi Selts) põhiprospektis (ed VÕLAKIRJADE KOKKUVÕTE, SEERIA 2 Käesolev kokkuvõte on lühiülevaade informatsioonist, mis on avaldatud AS LHV Group (edaspidi Selts) põhiprospektis (edaspidi Prospekt) seoses kavandatava võlakirjade avaliku

Rohkem

INBANK AS VAHEARUANNE 3 KUUD 2016

INBANK AS VAHEARUANNE 3 KUUD 2016 INBANK AS VAHEARUANNE 3 KUUD 2016 Inbank AS Üldine teave Ärinimi Inbank AS Aadress Niine 11, 10414 Tallinn Registreerimise kuupäev 5.10.2010 Registrikood 12001988 (EV äriregister) Juriidilise isiku identifikaator

Rohkem

Microsoft Word - Tegevusaruanne_ 2018_ EST.doc

Microsoft Word - Tegevusaruanne_ 2018_ EST.doc Ettevõtte tegevusaruanne 2017 1. Sissejuhatus AS Sillamäe-Veevärk tegeleb veevarustuse, heitvee ärajuhtimise ja puhastuse, maagaasi müügi ja jaotamise teenuste osutamisega Sillamäe linna elanikele, ettevõtetele

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: ärinimi: OÜ Kindlustusmaakler Tiina Naur registrikood: tän

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: ärinimi: OÜ Kindlustusmaakler Tiina Naur registrikood: tän MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2016 aruandeaasta lõpp: 31.12.2016 ärinimi: registrikood: 11529005 tänava/talu nimi, Juhkentali tn 52 maja ja korteri number: linn: Tallinn maakond: Harju

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Mittetulundusühing Hooandja registrikood: tänava nim

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Mittetulundusühing Hooandja registrikood: tänava nim MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2017 aruandeaasta lõpp: 31.12.2017 nimi: registrikood: 80341695 tänava nimi Telliskivi tn 60 linn: Tallinn maakond: Harju maakond postisihtnumber: 10412

Rohkem

Kohustuslik Pensionifond Sampo Pension 50

Kohustuslik Pensionifond Sampo Pension 50 Kohustuslik Pensionifond Danske Pension 50 TINGIMUSED I. Üldsätted Käesolevad tingimused (edaspidi Tingimused ) sätestavad Kohustusliku Pensionifondi Danske Pension 50 tegevuse alused ning osakuomanike

Rohkem

M16 Final Decision_Recalculation of MTR for EMT

M16 Final Decision_Recalculation of MTR for EMT 1 OTSUS Tallinn 22.juuni 2007 J.1-45/07/7 Mobiiltelefonivõrgus häälkõne lõpetamise hinnakohustuse kehtestamine AS EMT- le Sideameti 21. märtsi 2006. a otsusega nr J.1-50/06/2 tunnistati AS EMT (edaspidi

Rohkem

KONSOLIDEERITUD MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: ärinimi: Osaühing ABC Kindlustusmaaklerid registrik

KONSOLIDEERITUD MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: ärinimi: Osaühing ABC Kindlustusmaaklerid registrik KONSOLIDEERITUD MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2018 aruandeaasta lõpp: 31.12.2018 ärinimi: registrikood: 10590020 tänava nimi, Keemia tn 4 maja number: linn: Tallinn maakond: Harju maakond

Rohkem

Microsoft Word - AS Kawe Kapital 2007 aruanne.doc

Microsoft Word - AS Kawe Kapital 2007 aruanne.doc MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2007 aruandeaasta lõpp: 31.12.2007 ärinimi: AS KAWE KAPITAL registrikood: 10179365 tänava nimi/maja number: Pärnu mnt. 15 linn: Tallinn postisihtnumber:

Rohkem

EUROOPA KESKPANGA MÄÄRUS (EL) 2018/ 318, veebruar 2018, - millega muudetakse määrust (EL) nr 1011/ väärtpaberiosaluste sta

EUROOPA  KESKPANGA  MÄÄRUS  (EL)  2018/  318, veebruar  2018,  -  millega  muudetakse  määrust  (EL)  nr 1011/ väärtpaberiosaluste  sta L 62/4 5.3.2018 EUROOPA KESKPANGA MÄÄRUS (EL) 2018/318, 22. veebruar 2018, millega muudetakse määrust (EL) nr 1011/2012 väärtpaberiosaluste statistika kohta (EKP/2018/7) EUROOPA KESKPANGA NÕUKOGU, võttes

Rohkem

LHV Maailma Aktsiad Fond Majandusaasta aruanne 2018

LHV Maailma Aktsiad Fond Majandusaasta aruanne 2018 LHV Maailma Aktsiad Fond Majandusaasta aruanne 2018 LHV Maailma Aktsiad Fond Majandusaasta aruanne 01.01.2018 31.12.2018 Fondi nimi Fondi liik Fondijuht LHV Maailma Aktsiad Fond Lepinguline fond Mikk Taras

Rohkem

Hinnakiri Valuutaturul kauplemise hinnad ja tingimused... 2 Contract for Difference iga (CFD) kauplemise hinnad ja tingimused... 3 Indeksit järgivate

Hinnakiri Valuutaturul kauplemise hinnad ja tingimused... 2 Contract for Difference iga (CFD) kauplemise hinnad ja tingimused... 3 Indeksit järgivate Hinnakiri Valuutaturul kauplemise hinnad ja tingimused... 2 Contract for Difference iga (CFD) kauplemise hinnad ja tingimused... 3 Indeksit järgivate CFDdega kauplemise hinnad ja tingimused... 5 Aktsiatega

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: sihtasutuse nimi: Sihtasutus AKADEEMIAKE registrikood: tän

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: sihtasutuse nimi: Sihtasutus AKADEEMIAKE registrikood: tän MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2016 aruandeaasta lõpp: 31.12.2016 sihtasutuse nimi: registrikood: 90008057 tänava nimi, maja ja korteri number: Vaksali 21-30 linn: Tartu maakond: Tartumaa

Rohkem

EUROOPA KOMISJON Brüssel, C(2018) 7044 final KOMISJONI DELEGEERITUD MÄÄRUS (EL) /, , millega muudetakse delegeeritud määrust (EL)

EUROOPA KOMISJON Brüssel, C(2018) 7044 final KOMISJONI DELEGEERITUD MÄÄRUS (EL) /, , millega muudetakse delegeeritud määrust (EL) EUROOPA KOMISJON Brüssel, 30.10.2018 C(2018) 7044 final KOMISJONI DELEGEERITUD MÄÄRUS (EL) /, 30.10.2018, millega muudetakse delegeeritud määrust (EL) nr 807/2014, millega täiendatakse Euroopa Parlamendi

Rohkem

ERGO PENSIONIFOND 2P2 TINGIMUSED 1. ÜLDSÄTTED 1.1. Käesolev dokument (edaspidi "Tingimused") sätestab ERGO Pensionifond 2P2 tegevuse alused ning osaku

ERGO PENSIONIFOND 2P2 TINGIMUSED 1. ÜLDSÄTTED 1.1. Käesolev dokument (edaspidi Tingimused) sätestab ERGO Pensionifond 2P2 tegevuse alused ning osaku ERGO PENSIONIFOND 2P2 TINGIMUSED 1. ÜLDSÄTTED 1.1. Käesolev dokument (edaspidi "Tingimused") sätestab ERGO Pensionifond 2P2 tegevuse alused ning osakuomanike (edaspidi "Osakuomanik") suhted fondivalitsejaga.

Rohkem

CL2004D0003ET _cp 1..1

CL2004D0003ET _cp 1..1 2004D0003 ET 29.03.2015 002.001 1 Käesolev dokument on vaid dokumenteerimisvahend ja institutsioonid ei vastuta selle sisu eest B EUROOPA KESKPANGA OTSUS, 4. märts 2004, üldsuse juurdepääsu kohta Euroopa

Rohkem

Fondi_vara_väärtuse_arvestuse_kord_uuendatud_2017

Fondi_vara_väärtuse_arvestuse_kord_uuendatud_2017 KINNITATUD Juhatuse otsus 02.10.2017 EfTEN Capital AS FONDI NING FONDI VARA VÄÄRTUSE ARVESTAMISE KORD 1. MÕISTED Käesolevas korras kasutatakse mõisteid järgmises tähenduses: 1.1 Fondivalitseja on EfTEN

Rohkem

LHV Pensionifond XS Majandusaasta aruanne 2016

LHV Pensionifond XS Majandusaasta aruanne 2016 LHV Pensionifond XS Majandusaasta aruanne 2016 LHV Pensionifond XS Majandusaasta aruanne 01.01.2016 31.12.2016 Fondi nimi Fondi liik Fondijuht LHV Pensionifond XS Lepinguline fond Andres Viisemann Põhitegevusala

Rohkem

Panganduse tekkimine Loe läbi tekst lk Panganduse tekkimisest ja vasta järgmistele küsimustele: 1. Millisest itaaliakeelsest sõnast tul

Panganduse tekkimine Loe läbi tekst lk Panganduse tekkimisest ja vasta järgmistele küsimustele: 1. Millisest itaaliakeelsest sõnast tul 10.4.1 Panganduse tekkimine Loe läbi tekst lk 195 197 Panganduse tekkimisest ja vasta järgmistele küsimustele: 1. Millisest itaaliakeelsest sõnast tuleb sõna pank?... 2. Miks hoiustati kulda kullassepa

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Eesti Kutsehaigete liit registrikood: tänava/talu ni

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Eesti Kutsehaigete liit registrikood: tänava/talu ni MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2017 aruandeaasta lõpp: 31.12.2017 nimi: registrikood: 80012632 tänava/talu nimi, Rahu tn 8 maja ja korteri number: linn: Tartu linn vald: Tartu linn maakond:

Rohkem

Väljaandja: Raamatupidamise Toimkond Akti liik: otsus Teksti liik: algtekst Avaldamismärge: RTL 2000, 112, 1788 Juhendi «Segmendiaruandlus - raamatupi

Väljaandja: Raamatupidamise Toimkond Akti liik: otsus Teksti liik: algtekst Avaldamismärge: RTL 2000, 112, 1788 Juhendi «Segmendiaruandlus - raamatupi Väljaandja: Raamatupidamise Toimkond Akti liik: otsus Teksti liik: algtekst Avaldamismärge: RTL 2000, 112, 1788 Juhendi «Segmendiaruandlus - raamatupidamise aruandes kajastatud andmete esitamine äri- ja

Rohkem

ERGO PENSIONIFOND 2P1 TINGIMUSED 1. ÜLDSÄTTED 1.1. Käesolev dokument (edaspidi "Tingimused") sätestab ERGO Pensionifond 2P1 tegevuse alused ning osaku

ERGO PENSIONIFOND 2P1 TINGIMUSED 1. ÜLDSÄTTED 1.1. Käesolev dokument (edaspidi Tingimused) sätestab ERGO Pensionifond 2P1 tegevuse alused ning osaku ERGO PENSIONIFOND 2P1 TINGIMUSED 1. ÜLDSÄTTED 1.1. Käesolev dokument (edaspidi "Tingimused") sätestab ERGO Pensionifond 2P1 tegevuse alused ning osakuomanike (edaspidi "Osakuomanik") suhted fondivalitsejaga.

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Mittetulundusühing Eesti Pottsepad registrikood: tän

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Mittetulundusühing Eesti Pottsepad registrikood: tän MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2017 aruandeaasta lõpp: 31.12.2017 nimi: registrikood: 80275254 tänava/talu nimi, Tähe tn 127e maja ja korteri number: linn: Tartu linn vald: Tartu linn

Rohkem

Microsoft Word - Vorm_TSD_Lisa_1_juhend_2015

Microsoft Word - Vorm_TSD_Lisa_1_juhend_2015 TSD lisa 1 täitmise juhend Olulisemad muudatused deklareerimisel alates 01.01.2015 vorm TSD lisal 1. Alates 01.01.2015 muutus vorm TSD ja tema lisad. Deklaratsioonivorme muutmise peamine eesmärk oli tagada

Rohkem

EST_9M2018 [Compatibility Mode]

EST_9M2018 [Compatibility Mode] Harju Elekter Grupp Esitlus 1-9/2018 Koostöö kindlustab edu! Kinnistud tööstusparkides Eestis (Keilas, Harkus, Haapsalus), Soomes (Ulvila, Kerava, Kurikka) ja Leedus (Panevežys), kokku 46 ha Tootmis-,

Rohkem

TSD lisa 7 täitmise kord alates Sisukord I. osa Maksustatavad dividendid ja muud kasumieraldised, väljamaksed omakapitalist, varjatud kasum

TSD lisa 7 täitmise kord alates Sisukord I. osa Maksustatavad dividendid ja muud kasumieraldised, väljamaksed omakapitalist, varjatud kasum TSD lisa 7 täitmise kord alates 01.01.2019 Sisukord I. osa Maksustatavad dividendid ja muud kasumieraldised, väljamaksed omakapitalist, varjatud kasumieraldised, välismaiste kontrollitavate äriühingute

Rohkem

Microsoft Word - Vahearuanne 6 kuud 2017.docx

Microsoft Word - Vahearuanne 6 kuud 2017.docx Vahearuanne 6 kuud 2017 Sisukord TEGEVUSARUANNE... 3 Finantstulemuste kokkuvõte... 4 Kapitaliseeritus... 5 KONSOLIDEERITUD RAAMATUPIDAMISE VAHEARUANNE... 6 Konsolideeritud koondkasumi aruanne... 6 Konsolideeritud

Rohkem

m

m Teraviljafoorum 2017 Riskijuhtimine teraviljakasvatuses Raul Rosenberg Maaelu Edendamise Sihtasutus 21. märts 2017 Riskijuhtimine teraviljakasvatuses Riskijuhtimine on mitmetahuline Riskid ettevõtte välised

Rohkem

Microsoft Word - SEB_Progressiivne_Pensionifond_investeeringute_aruanne_jaanuar_2012.doc

Microsoft Word - SEB_Progressiivne_Pensionifond_investeeringute_aruanne_jaanuar_2012.doc SEB PROGRESSIIVNE PENSIONIFOND Investeeringute aruanne seisuga 3.0.202 SEB Progressiivse Pensionifondi Investeeringute aruanne seisuga 3.0.202 on kinnitatud AS SEB Varahalduse juhatuse poolt. Nimi Kuupäev

Rohkem

A5 kahjukindlustus

A5 kahjukindlustus Finantsinspektsioon I Kahjukindlustusest Mida peaks teadma enne kahjukindlustuse ostmist? Kindlustuslepingut sõlmides peab kindlustusvõtja (klient) olema: kannatlik ja läbi lugema kõik tingimused olema

Rohkem

AM_Ple_LegReport

AM_Ple_LegReport 21.2.2018 A8-0016/47 47 Caldentey, Martin Schirdewan, Kostadinka Kuneva, Merja Kyllönen, Kateřina Konečná, Jiří Maštálka, Rina Ronja Kari, Miguel Viegas, Javier Couso Permuy Artikkel 8aaa lõige 1 1. Iga

Rohkem

Euroopa Liidu Nõukogu Brüssel, 6. november /17 OJ CRP1 37 ESIALGNE PÄEVAKORD ALALISTE ESINDAJATE KOMITEE (COREPER I) Justus Lipsiuse hoone,

Euroopa Liidu Nõukogu Brüssel, 6. november /17 OJ CRP1 37 ESIALGNE PÄEVAKORD ALALISTE ESINDAJATE KOMITEE (COREPER I) Justus Lipsiuse hoone, Euroopa Liidu Nõukogu Brüssel, 6. november 2017 13939/17 OJ CRP1 37 ESIALGNE PÄEVAKORD ALALISTE ESINDAJATE KOMITEE (COREPER I) Justus Lipsiuse hoone, Brüssel 8. ja 10. november 2017 (10.00, 11.30) KOLMAPÄEV,

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: ärinimi: Osaühing Puka Vesi registrikood: tänava/talu nimi

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: ärinimi: Osaühing Puka Vesi registrikood: tänava/talu nimi MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2016 aruandeaasta lõpp: 31.12.2016 ärinimi: registrikood: 12548743 tänava/talu nimi, Kooli tn 6 maja ja korteri number: alevik: Puka alevik vald: Puka vald

Rohkem

Slaid 1

Slaid 1 Eesti kinnisvaraturg Mihkel Eliste Arco Vara kinnisvaraanalüütik 26.04.2019 Tartu Tänased teemad Eesti kui tervik Tallinn, Tartu, Pärnu ja ülejäänud Eesti Elukondliku kinnisvara turg Mõningal määral muud

Rohkem

EUROOPA KESKPANGA SUUNIS (EL) 2016/ 231, november 2015, - millega muudetakse suunist EKP/ 2011/ 23 Euroopa Keskpanga statisti

EUROOPA  KESKPANGA  SUUNIS  (EL)  2016/  231, november  2015,  -  millega  muudetakse  suunist  EKP/  2011/  23  Euroopa  Keskpanga  statisti L 41/28 18.2.2016 SUUNISED EUROOPA KESKPANGA SUUNIS (EL) 2016/231, 26. november 2015, millega muudetakse suunist EKP/2011/23 Euroopa Keskpanga statistikaaruandluse nõuete kohta välisstatistika valdkonnas

Rohkem

Microsoft Word - LHV Maailma Aktsiad Fond est.doc

Microsoft Word - LHV Maailma Aktsiad Fond est.doc LHV Maailma Aktsiad Fond Majandusaasta aruanne 2008 LHV Maailma Aktsiad Fond Majandusaasta aruanne 01.01.2008 31.12.2008 Fondi nimi Fondi liik Fondijuht LHV Maailma Aktsiad Fond Lepinguline fond Andres

Rohkem

Template_Sampo_YksinkertaistettuRahastoesite_2008

Template_Sampo_YksinkertaistettuRahastoesite_2008 V a b a t a h t l i k P e n s i o n i f o n d D a n s k e P e n s i o n I n t r e s s P l u s s Tingimused Vabatahtliku Pensionifondi Danske Pension Intress Pluss tingimused (edaspidi Tingimused) kehtivad

Rohkem

Juhatuse otsus

Juhatuse otsus JUHATUSE OTSUS Tallinn 17. oktoober 2014 nr. 4.1-1/55 ÜLDKORRALDUS Finantsinspektsiooni valikud lähtuvalt Euroopa Parlamendi ja nõukogu määrusest (EL) nr 575/2013 1. Õiguslik alus 1.1. Finantsinspektsiooni

Rohkem

PENSIONIFOND LHV MAAILMA AKTSIAD TINGIMUSED I Üldsätted Käesolev dokument (edaspidi "Tingimused") sätestab Pensionifondi LHV Maailma Aktsiad tegevuse

PENSIONIFOND LHV MAAILMA AKTSIAD TINGIMUSED I Üldsätted Käesolev dokument (edaspidi Tingimused) sätestab Pensionifondi LHV Maailma Aktsiad tegevuse PENSIONIFOND LHV MAAILMA AKTSIAD TINGIMUSED I Üldsätted Käesolev dokument (edaspidi "Tingimused") sätestab Pensionifondi LHV Maailma Aktsiad tegevuse alused ning osakuomanike suhted fondivalitsejaga. Pensionifond

Rohkem

Microsoft Word - DEVE_PA_2012_492570_ET.doc

Microsoft Word - DEVE_PA_2012_492570_ET.doc EUROOPA PARLAMENT 2009 2014 Arengukomisjon 2011/0177(APP) 2.7.2012 ARVAMUSE PROJEKT Esitaja: arengukomisjon Saaja: eelarvekomisjon Ettepanek võtta vastu nõukogu määrus, millega määratakse kindlaks mitmeaastane

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation AKTSIONÄRIDE ÜLDKOOSOLEK 23 MAI 2019 AKTSIONÄRIDE ÜLDKOOSOLEKU PÄEVAKORD 1. 2018 majandusaasta aruande kinnitamine 2. Kasumi jaotamise otsustamine 3. Põhikirja muutmine 4. Aktsiakapitali vähendamine 5.

Rohkem

Euroopa Liidu C 2 Teataja 62. aastakäik Eestikeelne väljaanne Teave ja teatised 4. jaanuar 2019 Sisukord IV Teave TEAVE EUROOPA LIIDU INSTITUTSIOONIDE

Euroopa Liidu C 2 Teataja 62. aastakäik Eestikeelne väljaanne Teave ja teatised 4. jaanuar 2019 Sisukord IV Teave TEAVE EUROOPA LIIDU INSTITUTSIOONIDE Euroopa Liidu C 2 Teataja 62. aastakäik Eestikeelne väljaanne Teave ja teatised 4. jaanuar 2019 Sisukord IV Teave TEAVE EUROOPA LIIDU INSTITUTSIOONIDELT, ORGANITELT JA ASUTUSTELT Euroopa Komisjon 2019/C

Rohkem

PR_COD_2am

PR_COD_2am EUROOPA PARLAMENT 2004 Tööhõive- ja sotsiaalkomisjon 2009 2004/0209(COD) 3.10.2008 ***II SOOVITUSE PROJEKT TEISELE LUGEMISELE eesmärgiga võtta vastu Euroopa Parlamendi ja nõukogu direktiiv, millega muudetakse

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: ärinimi: Tallinna Hoiu-Laenuühistu registrikood: tänava/ta

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: ärinimi: Tallinna Hoiu-Laenuühistu registrikood: tänava/ta MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2018 aruandeaasta lõpp: 31.12.2018 ärinimi: registrikood: 11961369 tänava/talu nimi, Narva mnt 2 maja ja korteri number: linn: Tallinn maakond: Harju maakond

Rohkem

AS BALTI INVESTEERINGUTE GRUPP VÕLAKIRJADE NOTEERIMISPROSPEKT Diskonteeritud võlakirjade emissioon mahus 45,000,000 EEKi lunastustähtajaga 28. juuli 2

AS BALTI INVESTEERINGUTE GRUPP VÕLAKIRJADE NOTEERIMISPROSPEKT Diskonteeritud võlakirjade emissioon mahus 45,000,000 EEKi lunastustähtajaga 28. juuli 2 AS BALTI INVESTEERINGUTE GRUPP VÕLAKIRJADE NOTEERIMISPROSPEKT Diskonteeritud võlakirjade emissioon mahus 45,000,000 EEKi lunastustähtajaga 28. juuli 2006. a. 450,000 võlakirja nimiväärtusega 100 EEK-i

Rohkem

Riigile kuuluvate äriühingute aasta lühikokkuvõte Sissejuhatus aasta lõpu seisuga kuulus riigile osalus 29 jätkuvalt tegutsevas äriühingus

Riigile kuuluvate äriühingute aasta lühikokkuvõte Sissejuhatus aasta lõpu seisuga kuulus riigile osalus 29 jätkuvalt tegutsevas äriühingus Riigile kuuluvate äriühingute 018. aasta lühikokkuvõte Sissejuhatus 018. aasta lõpu seisuga kuulus riigile osalus 9 jätkuvalt tegutsevas äriühingus, sealhulgas oli riik ainuomanik 5 äriühingus ning enamusosalus

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: ärinimi: Kinnisvarakeskkonna Ekspert OÜ registrikood: täna

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: ärinimi: Kinnisvarakeskkonna Ekspert OÜ registrikood: täna MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2018 aruandeaasta lõpp: 31.12.2018 ärinimi: registrikood: 12304194 tänava/talu nimi, Pärnu mnt 141 maja ja korteri number: linn: Tallinn maakond: Harju maakond

Rohkem

(Microsoft Word - \334levaade erakondade finantsseisust docx)

(Microsoft Word - \334levaade erakondade finantsseisust docx) Ülevaade erakondade finantsmajanduslikust olukorrast seisuga 31.12.2010 Ülevaate eesmärgiks on kirjeldada erakondade rahalist seisu, mis annab informatsiooni nende tugevusest või nõrkusest, mis omakorda

Rohkem

AS Eesti Post aasta III kvartali ja 9 kuu konsolideeritud vahearuanne (auditeerimata) Aruandeperioodi algus: Aruandeperioodi lõpp:

AS Eesti Post aasta III kvartali ja 9 kuu konsolideeritud vahearuanne (auditeerimata) Aruandeperioodi algus: Aruandeperioodi lõpp: 2018. aasta III kvartali ja 9 kuu konsolideeritud vahearuanne (auditeerimata) Aruandeperioodi algus: Aruandeperioodi lõpp: 01.01.2018 30.09.2018 Kontserni lühiiseloomustus ja kontaktandmed on rahvusvaheline

Rohkem

Komisjoni määrus (EÜ) nr 494/2009, 3. juuni 2009, millega muudetakse määrust (EÜ) nr 1126/2008 (millega võetakse vastu teatavad rahvusvahelised raamat

Komisjoni määrus (EÜ) nr 494/2009, 3. juuni 2009, millega muudetakse määrust (EÜ) nr 1126/2008 (millega võetakse vastu teatavad rahvusvahelised raamat L 149/6 Euroopa Liidu Teataja 12.6.2009 KOMISJONI MÄÄRUS (EÜ) nr 494/2009, 3. juuni 2009, millega muudetakse määrust (EÜ) nr 1126/2008 (millega võetakse vastu teatavad rahvusvahelised raamatupidamisstandardid

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: RÄLBY KÜLASELTS registrikood: tänava/talu nimi, Lill

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: RÄLBY KÜLASELTS registrikood: tänava/talu nimi, Lill MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2014 aruandeaasta lõpp: 31.12.2014 nimi: registrikood: 80188897 tänava/talu nimi, Lillgordi maja ja korteri number: küla: Rälby küla vald: Vormsi vald maakond:

Rohkem

LUMINOR-kontotingimused_A4-210x297mm_CMYK-EST

LUMINOR-kontotingimused_A4-210x297mm_CMYK-EST Kontolepingu tingimused Kehtivad alates 0.0.09 I Mõisted. Klient Konto Konto number Konto valuuta Kontoleping Makse autoriseerimine Maksejuhis Maksejuhise aktsepteerimine Maksetingimused Pank Üldtingimused

Rohkem

Microsoft Word - RM_ _17lisa2.rtf

Microsoft Word - RM_ _17lisa2.rtf Maksu- ja Tolliamet Maksukohustuslane Vorm KMD INF Nimi Registri- või isikukood A-osa ANDMED VÄLJASTATUD ARVETE KOHTA Esitatakse koos käibedeklaratsiooniga maksustamisperioodile järgneva kuu 20. kuupäevaks

Rohkem