Võistlusmäärused Käesolevad määrused kehtivad Eesti siseselt sooritatavate harjutuste kohta. Rahvusvahelistel võistlustel on kasutusel rahvusvahelised

Suurus: px
Alustada lehe näitamist:

Download "Võistlusmäärused Käesolevad määrused kehtivad Eesti siseselt sooritatavate harjutuste kohta. Rahvusvahelistel võistlustel on kasutusel rahvusvahelised"

Väljavõte

1 Võistlusmäärused Käesolevad määrused kehtivad Eesti siseselt sooritatavate harjutuste kohta. Rahvusvahelistel võistlustel on kasutusel rahvusvahelised määrused. Kombineeritud harjutus (KOMB) 1. Üldine Kombineeritud võistlus kujutab endast kahe laskeharjutuse vintrelvast seisvate ulukisiluettide (metssiga, metskits, mägikits/gemss, rebane) laskmist 100 meetrilt (VSS) ja haavlilaskmise jahikahevõistluse (JKV) Compak Sporting ning kaevik- või automaattrapi rajal (JKV) tulemuste kokkuarvestamist. 2. Võistluse korraldus 2.1. Võistlus vintrelvalaskmises (VSS) ning kahevõistluses (JKV) viiakse läbi nende alade võistlusmääruste alusel. 3. Tulemuste arvestamine 3.1 Kombineeritud harjutuse lõpptulemuse saamiseks liidetakse vintrelvaharjutuses saavutatud lasketulemus (max 200 või 400 silma) ning haavlilaskmise tulemus (max 50 või 100 tabamust), kusjuures haavlilaskmises võrdub tabamus nelja silmaga (maks 50x4=200, 100*4=400). Kombineeritud harjutuse maksimumtulemus on = 400 punkti või = 800 punkti. Võrdse tulemuse korral otsustab paremuse haavlilaskmises saavutatud tulemus. 4. Võistluse käigus tekkivad protestid ja vaidlused lahendab peakohtunik. Juhul kui protesteeritakse peakohtuniku otsuse vastu, lahendab küsimuse võistlejate hulgast valitud komisjon. Komisjon koosneb kolmest liikmest, kes valitakse vajadusel ja lihthäälteenamusega võistlejate poolt. Võistlusmäärused liikuva uluki Jooksev metssiga (VJM) ja Jooksev Põder (JP) laskmiseks 1 1. Üldine Varem kehtisid erinevatele liikuva silueti harjutustele iseseisvad võistlusmäärused. Arvestades laskerajatiste ning laskmiste sarnasust, rakendatakse liikuva ulukisilueti Laskmisel nii sileraudsest, väikekaliibrilisest kui ka täiskaliibrilisest vintrelvast ühtseid võistlusmäärusi. Loomulikult tuleb arvestada relvade käsitsemisest tingitud eripära. 2. Määrustes kasutatavad põhiterminid 1 Harjutused VVJM (jooksev metssiga väiksekaliibrilisest relvast, ÕJM jooksev Metssiga õhkrelvast, ning analoogiliselt VJP, ÕJP on samade harjutuste modifikatsioonid vastavalt väiksekaliibrilistest või õhkrelvadest laskmiseks. Üldmäärustik on sama, kuid relv harjutusele vastav ning laskedistants 50/10 m (samavõrra on vähendatud ka märklehte)

2 2.1 Jooks silueti liikumine laskerajal. 2.2 Aken ava märgijoone kaitsevallis, milles on näha silueti liikumine. 2.3 Siluett ulukit imiteeriv kujutis, millele on kinnitatud märkleht või märklehed. 2.4 Seeria harjutuses nõutav silueti (märklehe) liikumiste kogum. 3. Kohtunikud 3.1 Vastavalt võistluste klassile võib võistluste läbiviimiseks rakendada erinevat arvu kohtunikke. Iga võistluse läbiviimiseks on vaja määrata vähemalt kolm kohtunikku üldosas toodud põhiülesannete täitmiseks. Kohtunikekogu rakendab tööle peakohtunik. 4. Lasketiir ja varustus 4.1. Laskerajatis peab vastama võistlusmäärustele ning olema ehitatud Eestis kehtivate laskerajatise ehitamise ja ohutusnõuete kohaselt. 4.2 Laskekaugus. Laskmiseks sileraudsest relvast 35 m Laskmiseks vintrelvast 50 m ja 100 m. 4.3 Lasketiirus peavad olema: Laskekoht (tulejoon). Aken (märgiava) mägiava) m liikuva märgi liikumise nägemiseks. Seadeldis silueti liigutamiseks. Siluett tabamisalade (märklehtede) paigaldamiseks. Laskeraja teenindajate varjendid ja muud kaitsevahendid. 4.4 Laskekoht peab asetsema märgijoonega umbes samal kõrgusel ning tulejoon paralleelselt märgi liikumisejoonega. Lubatud kõrvalekalle märkide risttelgjoonest alla m 50 distantsilt laskmises on kuni 2 m horisontaalsuunas ja 1 m vertikaalsuunas, üle 50 m distantsilt laskmises vastavalt 4 mja 2 m. Laskekoha esiserva kaugus märgist võib olla ± 0,5 m. Laskekoht võib olla varustatud katusega. Laskekoha ees peab olema cm kõrgune ja 30 cm laiune alus püssi ja padrunite jaoks. On lubatud kasutada laskekohal tuulekaitseid. Laskekoha taga peab olema piisavalt ruumi kohtunikele. 4.5 Märgi ala koos ajamiga, mis võimaldab siluetti liigutada vasakule ja paremale ühtlase kiirusega. Märk peab 100 m laskmisel olema nähtav 23 m ning 35 ja 50 m Laskmises 10 m ulatuses. Märgiava (akna) laius arvestatakse valemiga, lähtudes märgi kaugusest aknast (kaitseseinast) (vt lisa 2.17). 4.6 Märgijoone aken liikuva metsseasilueti laskmiseks on ühtlaste vertikaalseintega ning nii kõrge, et täielikult varjab silueti liikumise enne aknasse ilmumist.

3 4.7 Liikuva põdrasilueti akna ava on kaheosaline, selle keskmise ca 23 m ava keskmiste külgpiirete kõrgus on 1,5 m, jätkub kahele poole 8 m ulatuses ning lõpeb vähemalt 0,5 m kõrgendusega. See on ala, milles on näha silueti sarvede liikumine enne laskeaknasse ilmumist. Silueti märklehe keskkoht peab liikuma akna keskel, s.o 0,75 cm akna üla/alaservast. 4.8 Siluett peab olema asetatud alusele liikumissuunaga pea poole. On lubatud nii kahe tabamisalaga (kahepealise) silueti kui ka kahepealise ühe tabamisalaga silueti kasutamist, kusjuures tulistatakse pea suunas liikuvat märki. Kahe tabamisalaga silueti korral peab tabamisalade (märklehtede) vahe olema vähemait 10 cm. Siluett peab akna läbima ühtlase kiirusega. 4.9 On lubatud kahe laskuri üheaegne laskude sooritamine kahte samal alusel liikuvasse siluetti. 5. Silueti liikumise kiirused Sileraudsest relvast 35 m laskmisel 4 m/s (10 m laiuse akna läbimise aeg 2,5 s). Vintrelvast 50 m laskmisel 4 m/s (10 m laiuse akna läbimise aeg 2,5 s). Vintrelvast 100 m laskmisel 5,23 m/s (23 m laiuse ava läbimise aeg 4,4 s, lubatud kõikumine +/- 0,2 s 6. Märklehed 6.1 Sileraudsest püssist 35 meetrilt metssea nn Eesti silueti Laskmiseks ringikujuline, 50 cm läbimõõduga viie tabamisalaga märkleht, mille tsenter asub silueti ninast mööda horisontaaljoont 60 cm tagapool. Tabamisalad keskosa(5)- 18 cm, tabamisalad 4, 3, 2, 1 laiusega 4 cm. Tabamisala 5 on valge. Ülejäänud alad tumedad heledate joontega. 6.2 Vintrelvast 50 m metssea nn Euroopa silueti laskmiseks viis tabamisala. Tabamisalad 10,9, 8 ringikujulised, tabamisalad 5 ja 3 siluetikujulised. Tabamisala keskkoht ninast 50 cm mööda horisontaali tagapool. Kõik tabamisalad siluetil on tumedad heledate joontega 6.3 Vintrelvast 100 m liikuva põdrasilueti laskmiseks (Soome siluett) märkleht ringikujuline, 100 cm läbimõõduga 10 võrdse tabamisalaga. Tabamisala keskkoht asub põdra loti tipust 2 cm kõrgemalt mööda horisontaali 55 cm tagapool. 6.4 Vintrelvast 50 m liikuva põdrasilueti laskmisel (Soome siluett) on siluett ja märkleht 50% 100 m siluetist. 7. Laskurid 7.1 Laskur peab võistlusel käituma Eesti seaduste, võistlusmääruste ja juhendi kohaselt. 7.2 Võistlusrajal on võistleja kohustatud jälgima võistlusmäärusi ning täitma kohtunike korraldusi, tagades ohutuse ning võistlusmääruste täitmise. 7.3 Relva käsitsemisel väljaspool tulejoont tekkinud süülisuse eest vastutab relva omanik. 7.4 Võistleja peab olema oma laskekohal võistluse korraldajate poolt määratud ajal ja kohas. Kui laskur ei ilmu võistluspaika peale kohtuniku kutset ühe minuti jooksul, loetakse ta puudujaks.

4 Hilinenud võistleja saab võistlust jätkata peakohtuniku eriloal, kusjuures tema lasketulemusest võidakse maha arvata 3 silma. 7.5 Kui avastatakse, et võistleja kasutab lubamatut relva või moona, siis ta kõrvaldatakse võistluselt ja tema tulemus annulleeritakse. 8. Relvad 8.1 Liikuva uluki silueti laskmiseks on jahipraktilistes harjutustes lubatud kasutada standardset, tehase konstruktsiooniga jahirelva või harjutusele sobivat sportrelva. Relval ei tohi olla laskmise ajal rihma. Relvale on kehtestatud normmõõdud (vt joonis 2.10) 8.2 Püssi kaal ilma padruniteta ei tohi olla üle 5,5 kg. 8.3 Päästiku tõmbetugevus peab vastama massile vähemalt 1 kg 8.4 Relva raua maksimaalne pikkus raua otsast kuni kinnise luku tagumise punktini ei tohi ületada 100 cm 8.4 Optilise sihiku suurendusel ei ole piiranguid. 8.5 Seisvaid ja liikuvaid märke tulistatakse ühest ja samast relvast, püssi parameetrite (lae põsetugi, lae õlatugi jms) muutmine on keelatud. 8.6 Minimaalselt lubatud kaliibrid: Siledaraudsest relvast laskmisel:cal 32 Vintraudsest relvast laskmisel (VVJM ja VVJP) 22LR Vintrelvast liikuva metssea silueti laskmisel 22Hornet (222 Rem) Vintrelvast liikuva põdrasilueti laskmisel 222 Rem 8.7 Sportlikul laskmisel kuuli kaalule piiranguid ei seata. 9. Laskeasend 9.1 Laskeasend seisvate märkide laskmisel seistes ilma kindla toeta (kepita, postita vms). Tugikätt ei või toetada vastu keha. 9.2 Lähteasend liikuva silueti laskmiseks püss peab olema suunatud laskemärkide suunas. Püssi lae ülemine serv vähemalt 25 cm allpool õlajoont ja laad peab puudutama keha. Laskmisel peab püss asetsema õlas. Laskeasendis ei või tugikäsi toetuda kehale. Relva võib õlga tõsta peale märgi ilmumist laskeavasse. 10. Laskmine 10.1 Seisva märgi tulistamine toimub silueti seisvasse märklehte. Kui kasutatakse ainult silueti keskosasid, tuleb seda teha kogu võistluse jooksul. Kui laskur on asunud tulejoonele, annab kohtunik käskluse valmistuda võistlusseeriaks. Laskudeks valmistumise aeg on kuni üks minut. Peale kohtuniku käsklust laadida võib seisva märgi laskmiseks püssi laadida nelja padruniga.

5 Peale kohtuniku küsimist võistlejad valmis? ja peale jaatava vastuse saamist järgneb käsklus tuld. Enne võistluslaskude sooritamist on laskuril õigus kahele proovilasule, milleks antakse aega 1 minut Seisvate märkide laskmiseks määratakse aeg. Harjutuste JM-1 nelja lasu sooritamiseks aega 2 minutit. VJM- 1, JP- 1 nelja seisva lasu sooritamiseks on aega üks minut kusjuures relva võib laadida nelja padruniga. Harjutuse JM-6 kümne lasu sooritamiseks antakse aega viis minutit. Kui lask sooritatakse peale lubatud aega või on sooritatud lubatust rohkem laske, arvestatakse maha parim tulemus Liikuva märgi Laskmist alustatakse peale kohtuniku teadet valmistuda liikuva märgi laskmiseks. Ettevalmistuseks on aega üks minut. Peale antud käsklust võib laskejärjekorras olev laskur relva laadida. Relva võib laadida ühe padruni kaupa. Peale kohtuniku küsimist võistleja valmis? ja võistleja vastust valmis annab kohtunik loa laskurile märki küsida. Laskur küsib esimest jooksu anna, mille peale pannakse siluett liikuma. Peale tulemuse teatamist/näitamist pannakse harjutuses JP siluett liikuma vastupidises suunas ilma laskuri küsimist ootamata niipea, kui laskur võtab sisse ooteasendi ja nii kuni seeria lõpuni. Harjutuste JM ja VJM pannakse siluett liikuma peale laskuri igakordset küsimist. Kahe jooksu vaheline minimaalne aeg on 8 s. Tulejoonel laskejärjekorda ootav laskur võib sooritada liikuvale märgile proovisihtimist. Kahe silueti kasutamise korral tegutsetakse esimesel laskekohal asuva laskuri märgi küsimise järgi Metsseasilueti laskmisel võib püssi tõsta õlga siis, kui siluett ilmub aknasse. Liikuva põdrasilueti laskmisel võib püssi tõsta õlga, kui eelavas ilmuvad nähtavale põdra sarved Vale lähteasendi puhul võib kohtunik laskurile teha märkuse. Teistkordsel eksimisel on kohtunik kohustatud tegema hoiatuse ning laskurit karistatakse võistlustulemusest kolme silma maha arvamisega. Kolmanda eksimuse korral lasu tulemus annulleeritakse. Edasisel rikkumisel laskur kõrvaldatakse tulejoonelt ning talle jääb sinnani saavutatud tulemus. Karistusi eksimuste eest (märkused, hoiatused) arvestatakse seeria piires välja arvatud võistlustelt kõrvaldamise juhul Kui märk on pandud liikuma enne võistleja valmisolekut, ei pea lasku soonitama. Kui võistleja aga lasu sooritas, siis läheb tulemus arvesse. Määrustepärase aja jooksul välja tulistamata lasud loetakse möödalaskudeks, välja arvatud tõrke korral Tõrkeks loetakse seda, kui päästmisel löögimehhanism töötas, kuid laeng ei süttinud, kuul ei ole väljunud rauast, padrun on pesas ning padruni sütikul on näha lööknõela jälg. Tõrke tõestamiseks peab võistleja esitama relva kohtunikule kontrollimiseks, ise enne lukumehhanismi ja kaitseriivi puudutamata Proovisihtimine (vedamine) väljaspool tulejoont on lubatud vaid lasketiirus selleks ettenähtud kohas Esimesele laskurile ning peale vaheaega alustavale laskurile antakse proovisihtimiseks neli tühijooksu.

6 11. Häired 11.1 Kui siluett on pandud liikuma valelt poolt või valepidi, annulleeritakse jooks ja korratakse ka siis, kui võistleja on lasu sooritanud Kohtunikul on õigus jooks katkestada käsklusega tuli seis. Kui katkestamise ajal toimus lask, siis on võistlejal õigus uuele jooksule (lasule). Peale käsklust sooritatud lasu puhul arvestatakse laskuri tulemusest maha parim tulemus Kui häiret on märganud laskur (ja kohtunik pole võistlust katkestanud), võib võistleja, kes pole ise häiret põhjustanud, tõsta käe ja teatada seis, mille puhul tuleb märk peatada. Kui kohtunik leiab, et peatamine on põhjendatud, tuleb toimida analoogselt p Põhjendamatu peatamise korral loetakse lask sooritatuks (tulemus 0 ) Tõrke korral peab laskur tõstma käe ja ütlema tõrge ning asetama püssi lauale. Edasi toimitakse vastavalt p 10.7 ja p 11.3 ettenähtule Ettevalmistus lasu sooritamiseks ei tohi kesta üle ühe minuti. Selle nõude rikkumisel loetaks lask sooritatuks ja arvestatakse maha parim tulemus Relvarikke kõrvaldamiseks antakse aega kuni 5 min. Kui see aeg ületatakse, tuleb laskuril laskekoht vabastada teistele laskuritele. Võistluse jätkamise mõnes teises vahetuses otsustab peakohtunik Karistused, mida laskurile rakendatakse, peavad olema kantud võistlusprotokolli Normaaltingimustes sooritamata jäänud lask loetakse möödalasuks (0) Lasketiirupoolse häire ja katkestuse korral jätkatakse võistlust katkestuse kohalt. 12. Tabamus ja tulemuste hindamine 12.1 Märgikohtunikud peavad kontrollima ja fikseerima iga lasu tulemuse Tabamust hinnatakse kuuli augu järgi. Kaliibrilist ümberhindamist ei teostata Lasketulemuste kohta peetakse arvestust nii tule- kui märgijoonel. Erinevuste ilmnemisel jääb otsustavaks märgijoone kohtuniku hinnang Tulejoone kohtunik peab jälgima, et seeria sooritamisel ei kasutataks ettenähtust rohkem padruneid. Kui märklehel on rohkem tabamisauke ja ei ole näha aukude märgistamise jälgi loetakse paremad lasud võistleja kasuks. Ebakõlade ja vaidluste ärahoidmiseks on soovitatav tabamused enne kinni kleepimist märgistada (läbi kriipsutada, märgistada värvi või kriidiga vms) Võrdse tulemuse korral määrab paremuse (kui juhend ei määra teisiti): Juhul, kui võistlusjuhendis ei ole märgitud teisiti, määratakse võrdse tulemuse korral esikolmiku paremusjärjestus ümberlaskmisega (lisaseeria), muul juhul seisvate märkide harjutuses kogu harjutuses enim kümneid, seejärel üheksaid, kaheksa jne saavutanu

7 liikuvate märkide harjutuses kogu harjutuses enam kümneid, üheksaid kaheksaid jne saavutanu kombineeritud harjutuses (seisvad ja liikuvad märgid) paremus liikuvate märkide seeria(te) laskmises, selle võrdsuse korral liikuvate märkide laskmises enam kümneid, üheksaid, kaheksaid jne saavutanu. 13. Protestide esitamine Võistluse käigus tekkivad protestid ja vaidlused lahendab peakohtunik. Juhul kui protesteeritakse peakohtuniku otsuse vastu, lahendab küsimuse võistlejate hulgast valitud komisjon. Komisjon koosneb kolmest liikmest, kes valitakse vajadusel ja lihthäälteenamusega võistlejate poolt. Võistlusmäärused vintrelvast seisvate ulukisiluettide laskmine 100/50 m distantsilt (VSS) 2 Üldine Harjutus on välja arendatud Saksamaa jahimeeste poolt. Seda harrastatakse kogu Euroopas ning on tuntud nimetuse all «Kesk-Euroopa harjutus seisvatele siluettidele». Lastakse nelja 100 m kaugusel seisvat ulukisiluetti: metssiga, metskits, mägikits ja rebane. Igale siluetile sooritatakse 5 lasku. Erinevaid siluette lastakse erinevatest laskeasenditest. Neid määrusi on võimalik rakendada (kohandada) ka teiste ulukisiluettide Laskmiseks erinevatelt distantsidelt. 1. Lasketiir ja varustus. 1.1 Laskerajatis peab vastama Eesti Vabariigis kehtivatele laskerajatiste ja nende ehitamise nõuetele. 1.2 Laskekaugus 100 m või 50 m (±0,5 m). 1.3 Märklehed peavad asetsema umbes samal kõrgusel ja ristteljel tulejoone suhtes. Lubatud kõrvalekalle nii horisontaal- kui vertikaalsuunas kuni 2 m. Lubatud on kasutada katuse ja tuulekaitsega laskekohti. Püstiasendist laskmisel peab laskuri ees olema alus padrunite jaoks. 1.4 Laskemärkideks laskmisel 100 m distantsilt on Kesk-Euroopa harjutuse märklehed (vt lisa 2.8), mis võivad olla väljalõigatuna siluetikujulistena või kompaktselt vähemalt 150x 150 cm alusel, paigutatuna ülemises reas metskits ja mägikits, alumises reas metssiga ja rebane. Vastavalt kokkuleppele võib kasutada muudetud mõõtmetega märklehti. 1.5 Märklehtede mõõtmed ja tabamisalad (DJV märklehtede alusel). 2 Harjutused VVSS ja ÕSS on vastava harjutuse samade harjutuste modifikatsioonid vastavalt väiksekaliibrilistest või õhkrelvadest laskmiseks. Üldmäärustik on sama, kuid relv harjutusele vastav ning laskedistants 50/10 m (samavõrra on vähendatud ka märklehte)

8 Metssiga (seisev) viie tabamisalaga. Tabamisalad ringikujulised, diameeter vastavalt 10cm, 17,5 cm ja 25,2 cm, tabamisalad väärtusega 5-3 erikujulised. Metskits (seisev) viie tabamisalaga. Tabamisalad ringikujulised, diameeter vastavalt 9,5 cm, 14,5 cm ja 19,5 cm, tabamisalad väärtusega 3-1 erikujulised. Metskits (seisev) viie tabamisalaga. Tabamisalad ringikujulised, diameeter vastavait 10cm, 16,5 cm ja 23cm, tabamisalad väärtusega 3-1 erikujulised. Rebane (istuv) viie tabamisalaga. Tabamisalad ringikujulised, diameeter vastavalt 9cm, 13 cm ja 17cm, tabamisalad väärtusega 3-1 erikujulised. 2. Relv 2.1 Harjutust võib sooritada kõikidest jahirelvana registreeritud vintrelvadest, mis peavad vastama alljärgnevatele nõuetele: Kõik relva tugiosad (laad, esitugi jne) peavad olema fikseeritud (mitte reguleeritavad võistluse ajal). Relva osade asendit ei ole lubatud harjutuste sooritamise ajal muuta. Relv peab olema ilma rihmata. Relva üldkaal (koos optikaga) ei tohi ületa 5 kg. Relva kaliiber ei tohi olla alla 22 Hornet. Lubatud on kasutada optilist sihikut vaba suurendusega Relva kogupikkuseks on lubatud kuni 125 cm. Päästiku tõmbetugevus on vaba. 3. Laskmise sooritamine ja tulemuste hindamine 3.1 Võistleja võib siluettide laskmise järjekorra vabalt valida. 3.2 Laskeharjutuse sooritamiseks antakse ühele laskurile (nelja silueti) Laskmiseks aega 20 min või ühe silueti laskmiseks 5 min. Enne võistlusseeria alustamist on lubatud sooritada kaks proovilasku proovilehte või sooritada proovilasud selleks ettenähtud kohas (koha olemasolul enne võistlusseeriat proovilaske ei lubata). Proovilaskudele kulutatud aega ei arvestata võistlusaja sisse. Proovilaskudeks antakse aega üks minut. Individuaalvõistluse läbiviimisel on lubatud lasta ühte märklehtede komplekti laskekohtade vahetamisega. Ka sellisel juhul määratakse ühe silueti laskmiseks aeg 5 minutit. Ajalimiidi lõppemisest teatab kohtunik neljandal minutil üks minut. Viienda lasu sooritamiseks laskeasendi võtnud laskur ajalimiidi lõppedes laskmist ei katkestata, vaid lubatakse tal lask sooritada juhul, kui ta ei välju laskeasendist.

9 Võistkondlike võistluste läbiviimisel võistkonna laskmisega ühte märklehtede komplekti laskekohtade vahetamisega vastavalt vabadele märklehtedele ühe silueti laskmiseks aega ei määrata, vaid lähtutakse üksnes võistkonnale eraldatud laskeajajuhendist (nt kuueliikmelise võistkonna puhul ajalimiit 45 min). 3.3 Relv laetakse ühe padruniga (kassetist ümberlaadimine ei ole lubatud). 3.4 Võistlejal ei ole lubatud kasutada kindaid. Pole ka lubatud kasutada paksendustega spetsiaalset laskuririietust. 3.5 Võistlejatel on lubatud peale proovilaskude sooritamist kasutada vaatetoru lasketulemuste kindlakstegemiseks. Võistluslaskude sooritamisel on kõrvaline abi ning vaatetoru kasutamine keelatud. 4. Laskeasendid Metssiga seistes vabalt, ilma toeta, käsi võib toetuda kehale. Metskits seistes, toetudes kindlale toele (postile). Gemss/mägilammas seistes, toetudes mägikepile (kepp toetub vabalt maale). Rebane lamades, käelt. Lamades asendis peab tugikäel nurk olema vähemait 30 kraadi lamamispinna suhtes. On lubatud kasutada kallakpinda, 2 m pikkuse sileda aluspinna puhul võib esiosa kõrgus olla kuni 10 cm. 5. Tabamuste hindamine 5.1 Tabamus määratakse kuuli augu järgi, st kaliibrilist korrigeerimist ei tehta. 5.2 Laskuri mittesüülise ülemäärase tabamuse korral arvestatakse maha väiksem tulemus. Märklehte lastud ülemäärase lasu korral arvestatakse maha parim tulemus. 5.3 Võrdse tulemuse korral arvestatakse paremusjärjestust alljärgnevas järjestuses. Võimalusel korraldatakse ümberlaskmine metssealaskmisel 5 lasu kaupa Paremus metssea laskmisel Paremus mägikitse laskmisel Paremus metskitse laskmisel Paremus rebase laskmisel Enim tabamusi 10, kõigi laskeasendite kokkuvõttes, seejärel vastavalt 9,8 jne. Absoluutselt võrdse tulemuse saavutamisel sooritatakse lisaseeria (5 lasku) metssea asendist. 6. Kohtunike tegevus

10 Kohtunikekogu komplekteeritakse vastavalt võistluse kategooriale, kusjuures igal võistlusel peab olema peakohtunik, tulejoonekohtunik ja märkidejoone kohtunik. Vastavalt võistluse kategooriale võib nende ülesandeid täita üks isik, kohustudes täitma kõiki vastavate kohtunike ülesandeid Kasutatakse laskevõistlustel üldkasutatavaid, selgelt kõlavaid käsklusi: võib laadida, võib tulistada ehk tuld, laskmise lõpp ehk tule lõpp jne vastavalt relvaseadusele Kohtunik peab olema kindel, et võistleja on käsklusest aru saanud ja alles seejärel lubama kasutada kuulmiskaitseid Vajaduse korral on kohtunikul õigus võistlus peatada. 7. Häired 7.1 Kohtunikul on õigus katkestada laskmine, kui mõni tulejoonel olevatest laskuritest rikub korda või häirib teisi laskureid. Korda rikkunud laskurile määrab karistuse kohtunik Teiste laskuritele võistlusajale lisatakse katkestuses kulunud aeg. 7.2 Võistlejal on lubatud taotleda võistluse katkestamist ohu tekkimise, relvarikke või kohtunikul märkamata jäänud määruste rikkumise korral. Teiste häirete puhul võistlust ei katkestata. 8. Protestid Võistluse käigus tekkivad protestid ja vaidlused lahendab peakohtunik. Juhul kui protesteeritakse peakohtuniku otsuse vastu, lahendab küsimuse võistlejate hulgast valitud komisjon. Komisjon koosneb kolmest liikmest, kes valitakse vajadusel ja lihthäälteenamusega võistlejate poolt.

KAITSELIIDU AASTA MEISTRIVÕISTLUSED SÕJALISES KOLMEVÕISTLUSES Eesmärk: JUHEND populariseerida sõjalis-sportlikku tegevust kaitseliitlastee hulga

KAITSELIIDU AASTA MEISTRIVÕISTLUSED SÕJALISES KOLMEVÕISTLUSES Eesmärk: JUHEND populariseerida sõjalis-sportlikku tegevust kaitseliitlastee hulga KAITSELIIDU 2019. AASTA MEISTRIVÕISTLUSED SÕJALISES KOLMEVÕISTLUSES Eesmärk: JUHEND populariseerida sõjalis-sportlikku tegevust kaitseliitlastee hulgas. selgitada välja Kaitseliidu 2019. aasta meistrid

Rohkem

Microsoft Word - EAL rahvasprindi võistlusmäärus 2019.doc

Microsoft Word - EAL rahvasprindi võistlusmäärus 2019.doc RAHVASPRINDI VÕISTLUSMÄÄRUS Kehtib alates 01.01.2019 1. MÄÄRANG Rahvasprint on kiirusvõistlus, mis viiakse läbi ralli lisakatsetele sarnastel, üldiseks liikluseks suletud teedel või territooriumidel. 2.

Rohkem

Bülletään nr

Bülletään nr EAL rahvasprindi karikavõistluste üldjuhend Kehtib alates 01.01.2016 1. KARIKAVÕISTLUSTE (KV) ÜLDKORRALDAJA 1.1. 2015. a KV üldkorraldaja on Eesti Autospordi Liit (EAL) koostöös spordiklubidega. 1.2. KV

Rohkem

ÕHUREVOLVER COLT SA ARMY 45 ANTIQUE KASUTUS- JA OHUTUSJUHEND 1 OHUTUS 2 HOOLDUS 3 KIRJELDUS 4

ÕHUREVOLVER COLT SA ARMY 45 ANTIQUE KASUTUS- JA OHUTUSJUHEND 1 OHUTUS 2 HOOLDUS 3 KIRJELDUS 4 ÕHUREVOLVER COLT SA ARMY 45 ANTIQUE KASUTUS- JA OHUTUSJUHEND 1 OHUTUS 2 HOOLDUS 3 KIRJELDUS 4 OHUTUS Enne mistahes relva kasutamist peate teadma nii ohutu käitumise reegleid kui tundma õigeid konkreetse

Rohkem

Tõstuksed Aiaväravad Tõkkepuud Automaatika KÄIGUUKSED Käiguuksed on paigaldatavad kõikidele sektsioonuste tüüpidele. Käiguukse saab varustada kas tava

Tõstuksed Aiaväravad Tõkkepuud Automaatika KÄIGUUKSED Käiguuksed on paigaldatavad kõikidele sektsioonuste tüüpidele. Käiguukse saab varustada kas tava KÄIGUUKSED Käiguuksed on paigaldatavad kõikidele sektsioonuste tüüpidele. Käiguukse saab varustada kas tavalise või madala lävepakuga. Soovitav on ukse tellimise ajal käiguukse vajadus ning ning lävepaku

Rohkem

efo03v2pkl.dvi

efo03v2pkl.dvi Eesti koolinoorte 50. füüsikaolümpiaad 1. veebruar 2003. a. Piirkondlik voor Põhikooli ülesannete lahendused NB! Käesoleval lahendustelehel on toodud iga ülesande üks õige lahenduskäik. Kõik alternatiivsed

Rohkem

6 tsooniga keskus WFHC MASTER RF 868MHz & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE RF KASUTUSJUHEND 6 tsooniga WFHC RF keskus & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE

6 tsooniga keskus WFHC MASTER RF 868MHz & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE RF KASUTUSJUHEND 6 tsooniga WFHC RF keskus & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE 6 tsooniga keskus WFHC MASTER RF 868MHz & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE RF KASUTUSJUHEND 6 tsooniga WFHC RF keskus & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE RF 868MHz 3-6 EE 1. KASUTUSJUHEND 6 tsooniga WFHC

Rohkem

JAHIPAUN AS ÕHUPÜSTOLITE KASUTUS - JA OHUTUSJUHEND MUDELITELE: P08 LUGER LEGENDS MAKAROV LEGENDS MAKAROV PM ULTRA UMAREX H

JAHIPAUN AS ÕHUPÜSTOLITE KASUTUS - JA OHUTUSJUHEND MUDELITELE: P08 LUGER LEGENDS MAKAROV LEGENDS MAKAROV PM ULTRA UMAREX H JAHIPAUN AS ÕHUPÜSTOLITE KASUTUS - JA OHUTUSJUHEND MUDELITELE: 5.8142 P08 LUGER LEGENDS 5.8152 MAKAROV LEGENDS 5.8137 MAKAROV PM ULTRA 5.8156 UMAREX HPP 5.8140 C96 LEGENDS 5.8096 COLT SPECIAL COMBAT CLASSIC

Rohkem

Sissejuhatus mehhatroonikasse MHK0120

Sissejuhatus mehhatroonikasse  MHK0120 Sissejuhatus mehhatroonikasse MHK0120 5. nädala loeng Raavo Josepson raavo.josepson@ttu.ee Pöördliikumine Kulgliikumine Kohavektor Ԧr Kiirus Ԧv = d Ԧr dt Kiirendus Ԧa = dv dt Pöördliikumine Pöördenurk

Rohkem

efo09v2pke.dvi

efo09v2pke.dvi Eesti koolinoorte 56. füüsikaolümpiaad 17. jaanuar 2009. a. Piirkondlik voor. Põhikooli ülesanded 1. (VÄRVITILGAD LAUAL) Ühtlaselt ja sirgjooneliselt liikuva horisontaalse laua kohal on kaks paigalseisvat

Rohkem

PAIGALDUSJUHEND DUŠINURK VESTA 1. Enne paigaldustööde alustamist veenduge, et elektrikaablid, veetorud vms ei jääks kruviaukude alla! 2. Puhastage sei

PAIGALDUSJUHEND DUŠINURK VESTA 1. Enne paigaldustööde alustamist veenduge, et elektrikaablid, veetorud vms ei jääks kruviaukude alla! 2. Puhastage sei PAIGALDUSJUHEND DUŠINURK VESTA 1. Enne paigaldustööde alustamist veenduge, et elektrikaablid, veetorud vms ei jääks kruviaukude alla! 2. Puhastage seinad ja põrand enne dušinurga paigaldamist! 3. Kasutage

Rohkem

ArcGIS Online Konto loomine Veebikaardi loomine Rakenduste tegemine - esitlus

ArcGIS Online Konto loomine Veebikaardi loomine Rakenduste tegemine - esitlus PILVI TAUER Tallinna Tehnikagümnaasium ArcGIS Online 1.Konto loomine 2.Veebikaardi loomine 3.Rakenduste tegemine - esitlus Avaliku konto loomine Ava ArcGIS Online keskkond http://www.arcgis.com/ ning logi

Rohkem

Võistlusülesanne Vastutuulelaev Finaal

Võistlusülesanne Vastutuulelaev Finaal Võistlusülesanne Vastutuulelaev Finaal CADrina 2016 võistlusülesannete näol on tegemist tekst-pilt ülesannetega, milliste lahendamiseks ei piisa ainult jooniste ülevaatamisest, vaid lisaks piltidele tuleb

Rohkem

Pimeda ajal sõitmine

Pimeda ajal sõitmine Sõidueksamitel tehtud vead www.mnt.ee 1 Vasakpöörde sooritamine Sõiduteel paiknemine. Enne vasak- või tagasipööret peab juht aegsasti suunduma sõidutee pärisuunavööndi vasaku ääre lähedale või selle pöörde

Rohkem

HCB_hinnakiri2017_kodukale

HCB_hinnakiri2017_kodukale Betooni baashinnakiri Hinnakiri kehtib alates 01.04.2016 Töödeldavus S3 Töödeldavus S4 / m 3 /m 3 km-ga / m 3 /m 3 km-ga C 8/10 69 83 71 85 C 12/15 73 88 75 90 C 16/20 75 90 77 92 C 20/25 78 94 80 96 C

Rohkem

2016. a võistluste kokkuvõte a võistlustest

2016. a võistluste kokkuvõte a võistlustest 2016. a võistluste kokkuvõte 2017. a võistlustest Andres Piibeleht EKJL Kohtunikekogu juhatuse esimees 12.11.2016 Millest juttu teeme Juhtumitest, mida saanuks teha paremini (kohtunikud aga ka treenerid

Rohkem

HCB_hinnakiri2018_kodukale

HCB_hinnakiri2018_kodukale Betooni baashinnakiri Hinnakiri kehtib alates 01.01.2018 Töödeldavus S3 Töödeldavus S4 / m 3 /m 3 km-ga / m 3 /m 3 km-ga C 8/10 73 87 75 89 C 12/15 77 92 79 94 C 16/20 79 94 81 96 C 20/25 82 98 84 100

Rohkem

Microsoft Word - 56ylesanded1415_lõppvoor

Microsoft Word - 56ylesanded1415_lõppvoor 1. 1) Iga tärnike tuleb asendada ühe numbriga nii, et tehe oleks õige. (Kolmekohaline arv on korrutatud ühekohalise arvuga ja tulemuseks on neljakohaline arv.) * * 3 * = 2 * 1 5 Kas on õige, et nii on

Rohkem

Microsoft Word - Eesti KV jäärajasõidus etapi juhend.docx

Microsoft Word - Eesti KV jäärajasõidus etapi juhend.docx Eesti KV jäärajasõidus 2019 1. etapp CONTINETALI KARIKATELE VÕISTLUSJUHEND Registreeritud EAL s nr 3/J Eesti KV jäärajasõidus 2019 1. etapp Continentali karikatele viiakse läbi vastavuses Eesti Autospordi

Rohkem

ELVA XXXII TRIATLON Sprint, laste ja noorte Eesti MV, EKV VIII Laupäeval, 17. augustil 2019 VÕISTLUSKESKUS Elvas Verevi järve ääres VANUSEKLASSID JA D

ELVA XXXII TRIATLON Sprint, laste ja noorte Eesti MV, EKV VIII Laupäeval, 17. augustil 2019 VÕISTLUSKESKUS Elvas Verevi järve ääres VANUSEKLASSID JA D ELVA XXXII TRIATLON Sprint, laste ja noorte Eesti MV, EKV VIII Laupäeval, 17. augustil 2019 VÕISTLUSKESKUS Elvas Verevi järve ääres VANUSEKLASSID JA DISTANTSID: I START kell 12:00, stardid on vanuste kaupa

Rohkem

SEPTIKU JA IMBVÄLAJKU KASUTUS-PAIGALDUS JUHEND 2017

SEPTIKU JA IMBVÄLAJKU KASUTUS-PAIGALDUS JUHEND 2017 SEPTIKU JA IMBVÄLAJKU KASUTUS-PAIGALDUS JUHEND 2017 Septiku ja imbväljaku tööprotsessi kirjeldus Üldine info ja asukoha valik: Septik on polüetüleenist (PE) rotovalu süsteemiga valmistatud mahuti, milles

Rohkem

(10. kl. I kursus, Teisendamine, kiirusega, kesk.kiirusega \374lesanded)

(10. kl. I kursus, Teisendamine, kiirusega, kesk.kiirusega  \374lesanded) TEISENDAMINE Koostanud: Janno Puks 1. Massiühikute teisendamine Eesmärk: vajalik osata teisendada tonne, kilogramme, gramme ja milligramme. Teisenda antud massiühikud etteantud ühikusse: a) 0,25 t = kg

Rohkem

SPORTident Air+

SPORTident Air+ Tarmo Klaar 2012-2013 Esimene koolitus Eestis 2012, Põlvas Ülevaade Uus riistvara Vana tarkvara Proovime kasutada, näited Põhineb hetkel teadaoleval funktsionaalsusel. Tootja ei ole veel lõplikku versiooni

Rohkem

B120_10 estonian.cdr

B120_10 estonian.cdr Alati seal, et teid aidata Registreerige oma toode ja otsige abi koduleheküljelt www.philips.com/welcome B120 Beebimonitor Küsimus? Kontakteeruge Philipsiga Eestikeelne kasutusjuhend 2 Valgussensor USB

Rohkem

DUŠINURK MILDA PAIGALDUSJUHEND 1. Enne paigaldustööde alustamist veenduge, et elektrikaablid, veetorud vms ei jääks kruviaukude alla! 2. Puhastage sei

DUŠINURK MILDA PAIGALDUSJUHEND 1. Enne paigaldustööde alustamist veenduge, et elektrikaablid, veetorud vms ei jääks kruviaukude alla! 2. Puhastage sei DUŠINURK MILDA PAIGALDUSJUHEND 1. Enne paigaldustööde alustamist veenduge, et elektrikaablid, veetorud vms ei jääks kruviaukude alla! 2. Puhastage seinad ja põrand enne dušinurga paigaldamist! 3. Kasutage

Rohkem

NOOR MEISTER Eesti Näituste Messikeskuse B, C, D ja E hallides VASTUVÕTU ADMINISTRAATOR/ HOTEL RECEPTIONIST VÕISTLUSJUHEND Individua

NOOR MEISTER Eesti Näituste Messikeskuse B, C, D ja E hallides VASTUVÕTU ADMINISTRAATOR/ HOTEL RECEPTIONIST VÕISTLUSJUHEND Individua NOOR MEISTER 2018 3.-4.05.2018 Eesti Näituste Messikeskuse B, C, D ja E hallides VASTUVÕTU ADMINISTRAATOR/ HOTEL RECEPTIONIST VÕISTLUSJUHEND Individuaalne võistlus kutseõppeasutuste õpilastele. Ühest koolist

Rohkem

Petangispordi ametlikud reeglid 2017

Petangispordi ametlikud reeglid 2017 Petangispordi ametlikud reeglid 2017 1. leht 8-st PETANGISPORDI AMETLIKUD REEGLID Kehtivad kõikidel FIPJP liikmeks olevate rahvuslike liitude territooriumidel. Reeglid on heaks kiidetud FIPJP Täitevkomitee

Rohkem

Tuustep

Tuustep TUUSTEPP Eesti tants segarühmale Tantsu on loonud Roland Landing 2011. a. Pärnus, kirjeldanud Erika Põlendik. Rahvalik muusika, esitab Väikeste Lõõtspillide Ühing (CD Kui on kuraasi ). Tantsus on käed

Rohkem

loogikaYL_netis_2018_NAIDISED.indd

loogikaYL_netis_2018_NAIDISED.indd . Lihtne nagu AB Igas reas ja veerus peavad tähed A, B ja esinema vaid korra. Väljaspool ruudustikku antud tähed näitavad, mis täht on selles suunas esimene. Vastuseks kirjutage ringidesse sattuvad tähed

Rohkem

KAARKASVUHOONE POLÜKARBONAADIGA 3X4M "KERTTU" 2,1m 3,0m min 4m Tehniline pass lk 2-9 Koostejuhend lk 10-31

KAARKASVUHOONE POLÜKARBONAADIGA 3X4M KERTTU 2,1m 3,0m min 4m Tehniline pass lk 2-9 Koostejuhend lk 10-31 KAARKASVUHOONE POLÜKARBONAADIGA 3X4M "KERTTU" 2,1m 3,0m min 4m Tehniline pass lk 2-9 Koostejuhend lk 10-31 TEHNILINE PASS/KASVUHOONE KERTTU! Kasvuhoone KERTTU kokkupanekul ja kasutamisel tuleb rangelt

Rohkem

EDL Liiga reeglid 1. ÜLDSÄTTED 1.1. EDL Liiga toimub individuaalse arvestuse alusel, kus mängijad on jagatud hooaja EDL Liiga tulemuste põhj

EDL Liiga reeglid 1. ÜLDSÄTTED 1.1. EDL Liiga toimub individuaalse arvestuse alusel, kus mängijad on jagatud hooaja EDL Liiga tulemuste põhj EDL Liiga reeglid 1. ÜLDSÄTTED 1.1. EDL Liiga toimub individuaalse arvestuse alusel, kus mängijad on jagatud hooaja 2017-2018 EDL Liiga tulemuste põhjal nelja liigasse. a. Premium Liiga (9 osalejat) b.

Rohkem

PIKSELOITS Täpsustused 15.oktoobri 2018 seisuga Tants on loodud 1985.aasta tantsupeoks Muusika Lepo Sumra Koreograafia Helju Mikkel koostöös Lille- As

PIKSELOITS Täpsustused 15.oktoobri 2018 seisuga Tants on loodud 1985.aasta tantsupeoks Muusika Lepo Sumra Koreograafia Helju Mikkel koostöös Lille- As PIKSELOITS Täpsustused 15.oktoobri 2018 seisuga Tants on loodud 1985.aasta tantsupeoks Muusika Lepo Sumra Koreograafia Helju Mikkel koostöös Lille- Astra Arraste ja "Sõlesepad" tantsurühma meestega. 2019.aasta

Rohkem

NOOR MEISTER 2019 Parim Ehitusviimistleja veebruar EHITUSVIIMISTLEJA VÕISTLUSJUHEND Individuaalne võistlus kutseõppeasutuste õpilastele. Ühest

NOOR MEISTER 2019 Parim Ehitusviimistleja veebruar EHITUSVIIMISTLEJA VÕISTLUSJUHEND Individuaalne võistlus kutseõppeasutuste õpilastele. Ühest NOOR MEISTER 2019 Parim Ehitusviimistleja 26. 27. veebruar EHITUSVIIMISTLEJA VÕISTLUSJUHEND Individuaalne võistlus kutseõppeasutuste õpilastele. Ühest koolist võib osaleda 1 võistleja. Ehitusviimistleja

Rohkem

Tants on loodud 1985.aasta tantsupeoks Muusika Lepo Sumra Koreograafia Helju Mikkel koostöös Lille- Astra Arraste ja "Sõlesepad" tantsurühma meestega.

Tants on loodud 1985.aasta tantsupeoks Muusika Lepo Sumra Koreograafia Helju Mikkel koostöös Lille- Astra Arraste ja Sõlesepad tantsurühma meestega. Tants on loodud 1985.aasta tantsupeoks Muusika Lepo Sumra Koreograafia Helju Mikkel koostöös Lille- Astra Arraste ja "Sõlesepad" tantsurühma meestega. 2019.aasta tantsupeoks täpsustused ja täiendused tehtud

Rohkem

Microsoft Word - XTOP026.doc

Microsoft Word - XTOP026.doc XTOP026 Enne seadme kasutamist lugege kasutusjuhend hoolikalt läbi ja järgige kõiki juhiseid. Hoidke juhend hilisemaks vajaduseks alles. MOOTORRATTA TÕSTUK Kasutusjuhend OLULINE! EST LUGEGE NEED JUHISED

Rohkem

FIDE reitingumäärus 1. juuli 2014 Kuremaa, Marek Kolk

FIDE reitingumäärus 1. juuli 2014 Kuremaa, Marek Kolk FIDE reitingumäärus 1. juuli 2014 Kuremaa, 2014. Marek Kolk Artikkel 0. Sissejuhatus Artikkel 0.2 (uus) Millal läheb partii FIDE reitinguarvestusse? Reitinguarvestusse minev turniir tuleb ette registreerida

Rohkem

1

1 1. Võistluse määrang ja korraldaja. 1.1 Maasturite kestvusvõistlus "MudEst 2019". 1.2 Võistlus toimub 04 06 oktoobril 2019. 1.3 Võistluse korraldab MTÜ MudEST Motosport vastavalt EAL Eesti 4x4 Off-Road

Rohkem

Microsoft Word - F3A_Reeglistik_2010.doc

Microsoft Word - F3A_Reeglistik_2010.doc Mudeliklassi F3A Eesti meistrivõistluste reeglistik (2010) Reeglid põhinevad Rahvusvahelise Lennuspordi Föderatsiooni (FAI) määrustel, kuid on mugandatud arvestades kohalike võistlejate lennuvahendeid

Rohkem

Saarde laskmine 2017 tulemused

Saarde laskmine 2017 tulemused Automaat AK-4 Koht Võistkond Nimi Lamades Põlvelt Püsti KOKKU 1 KL Nõmme Priit Avarmaa 97 92 69 258 2 Kristjan Pahk 92 87 73 252 3 Andres Laas 83 78 84 245 4 Peeter Paisuots 90 80 73 243 5 Mjölnir Leo

Rohkem

Microsoft Word - NM2018_vo?istlusjuhend_graafiline-disainer_draft.doc

Microsoft Word - NM2018_vo?istlusjuhend_graafiline-disainer_draft.doc NOOR MEISTER 2018 3.-4.05.2018 Eesti Näituste Messikeskuse B, C, D ja E hallides GRAAFILISE DISAINERI kutsemeistrivõistlus VÕISTLUSJUHEND Individuaalne võistlus kutseõppeasutuste õpilastele. Ühest koolist

Rohkem

DELTA kihtplastikuga kaetud kasvuhoone 2,2 м 2,5 м 2,2 м Tehniline leht lk. 2-5 Paigaldusjuhend lk ET

DELTA kihtplastikuga kaetud kasvuhoone 2,2 м 2,5 м 2,2 м Tehniline leht lk. 2-5 Paigaldusjuhend lk ET DELTA kihtplastikuga kaetud kasvuhoone 2,2 м 2,5 м 2,2 м Tehniline leht lk. 2-5 Paigaldusjuhend lk. 6-20 ET TEHNILINE LEHT/KASVUHOONE «DELTA»! Kasvuhoone paigaldamisel ja kasutamisel pidage rangelt kinni

Rohkem

M16 Final Decision_Recalculation of MTR for EMT

M16 Final Decision_Recalculation of MTR for EMT 1 OTSUS Tallinn 22.juuni 2007 J.1-45/07/7 Mobiiltelefonivõrgus häälkõne lõpetamise hinnakohustuse kehtestamine AS EMT- le Sideameti 21. märtsi 2006. a otsusega nr J.1-50/06/2 tunnistati AS EMT (edaspidi

Rohkem

laoriiulida1.ai

laoriiulida1.ai LAORIIULID LAORIIULID KAUBAALUSTE RIIULID , arhiiviriiulid - Lk.3 Liikuvad arhiiviriiulid - Lk.5 Laiad laoriiulid - Lk.11 Kaubaaluste riiulid - Lk.13 Drive-in riiulid - Lk.14 Konsool- ehk harudega riiulid

Rohkem

QUANTUM SPIN-OFF - Experiment UNIVERSITEIT ANTWERPEN

QUANTUM SPIN-OFF - Experiment UNIVERSITEIT ANTWERPEN 1 Kvantfüüsika Tillukeste asjade füüsika, millel on hiiglaslikud rakendusvõimalused 3. osa: PRAKTILISED TEGEVUSED Elektronide difraktsioon Projekti Quantum Spin-Off rahastab Euroopa Liit programmi LLP

Rohkem

Peugeot Boxer eriversioonid Hinnad ja varustused Diisel Mootor ja kere Käigukast Võimsus (kw/hj) Keskmine kütusekulu (l/100km) VARUSTUSTASE Varustusta

Peugeot Boxer eriversioonid Hinnad ja varustused Diisel Mootor ja kere Käigukast Võimsus (kw/hj) Keskmine kütusekulu (l/100km) VARUSTUSTASE Varustusta Peugeot Boxer eriversioonid Hinnad ja varustused Diisel Mootor ja kere Käigukast Võimsus (kw/hj) Keskmine kütusekulu (l/100km) VARUSTUSTASE Varustustaseeuro 3.5t BlueHDi 140 Chassis Double Cab L2 Pro 23

Rohkem

Suusatajate teekond PyeongChang’i

Suusatajate teekond PyeongChang’i Suusatajate keeruline teekond PyeongChang i Ettevalmistus 2017/2018 18 laagrit: 9 laagrit Eestis 9 välislaagrit 152 laagripäeva: 54 p. Eestis 98 p. Välislaagrid 79 päeva mägedes 73 päeva meretasapinnal

Rohkem

Caterpillar Inc. 100 NE Adams Street, Peoria, IL USA Meedianumber U9NE8460 Tegevusdokument Lisateave GRADE süsteemi komponentide nõuetele vastav

Caterpillar Inc. 100 NE Adams Street, Peoria, IL USA Meedianumber U9NE8460 Tegevusdokument Lisateave GRADE süsteemi komponentide nõuetele vastav Tegevusdokument Lisateave GRADE süsteemi komponentide nõuetele vastavuse teave 1 Sisukord lk Ohutusmärgid ja -sildid... 3 Ohutusteated... 4 Muud sildid... 5 Üldine ohuteave... 6 Edastamine... 6 Sissejuhatus...

Rohkem

TARTU ORIENTEERUMIS- NELJAPÄEVAKUD neljapäevak Tehvandi, 1. august Ajakava: Start avatud: Finiš suletakse: Asukoht: Võistlu

TARTU ORIENTEERUMIS- NELJAPÄEVAKUD neljapäevak Tehvandi, 1. august Ajakava: Start avatud: Finiš suletakse: Asukoht: Võistlu TARTU ORIENTEERUMIS- NELJAPÄEVAKUD 2019 16. neljapäevak Tehvandi, 1. august Ajakava: Start avatud: 16.00 19.00 Finiš suletakse: 19.30 Asukoht: Võistluskeskuse, parkimise ja kohalesõidu tähistuse asukohad:

Rohkem

SKV_V_etapp_2018_juhend

SKV_V_etapp_2018_juhend Võistlusjuhend 2018. a. Superkrossi karikavõistluste V etapp Auhinnapood karikatele 2018. a Krosskart karikavõistluste III etapp Pühapäeval, 27. mai 2018. a Raassilla krossirada, Vilimeeste küla, Tarvastu

Rohkem

OÜ Lemonsport Hummel spordivarustus Raplamaa JK õpilastele ja pereliikmetele Valik september Jalgpallikooli võistlus- ja treeningvarustus 20

OÜ Lemonsport Hummel spordivarustus Raplamaa JK õpilastele ja pereliikmetele Valik september Jalgpallikooli võistlus- ja treeningvarustus 20 OÜ Lemonsport Hummel spordivarustus Raplamaa JK õpilastele ja pereliikmetele Valik september 2016 -... Jalgpallikooli võistlus- ja treeningvarustus 2016/17 Jalgpallisärk 22.- 100% polüester Suurused 6/8,

Rohkem

EESTI MEISTRIVÕISTLUSED PONIDE TAKISTUSSÕIDUS 2005

EESTI MEISTRIVÕISTLUSED PONIDE TAKISTUSSÕIDUS 2005 Lagedi Treeningvõistlus ja Ülikerge Derby JUHEND Toimumise aeg ja koht: Harjumaa 30.07.2016 Lagedi Ratsaspordikooli võistlusväljak, Lagedi, Võistlustingimused: Võistlusväljak Parkuur nr. 1-4 - liivaplats;

Rohkem

Tehniline andmeleht Sadulventiilid (PN 16) VRG 2 2-tee ventiil, väliskeermega VRG 3 3-tee ventiil, väliskeermega Kirjeldus Ventiilid on kasutatavad ko

Tehniline andmeleht Sadulventiilid (PN 16) VRG 2 2-tee ventiil, väliskeermega VRG 3 3-tee ventiil, väliskeermega Kirjeldus Ventiilid on kasutatavad ko Tehniline andmeleht Sadulventiilid (PN 16) VRG 2 2-tee ventiil, väliskeermega VRG 3 3-tee ventiil, väliskeermega Kirjeldus Ventiilid on kasutatavad koos AMV(E) 335, AMV(E) 435 ja AMV(E) 438 SU täiturmootoritega.

Rohkem

Microsoft Word - EKV jäärajasõidus _2.etapp_Viljandi._Tarvastu_2019.docx

Microsoft Word - EKV jäärajasõidus _2.etapp_Viljandi._Tarvastu_2019.docx Eesti KV jäärajasõidus 2. etapp CONTINENTALI KARIKATELE Registreeritud EAL s nr 25/J VÕISTLUSJUHEND Eesti KV jäärajasõidus 2019 3. etapp Continetali karikatele viiakse läbi vastavuses Eesti Autospordi

Rohkem

VRB 2, VRB 3

VRB 2, VRB 3 Tehniline andmeleht Sadulventiilid (PN 6) VR - tee ventiil, sise- ja väliskeere 3-tee ventiil, sise- ja väliskeere Kirjeldus Omadused Mullikindel konstruktsioon Mehaaniline snepperühendus täiturmootoriga

Rohkem

Load Ehitise kasutusluba Ehitusseaduse kohaselt võib valminud ehitist või selle osa kasutada vaid ettenähtud otstarbel. Kasutamise

Load Ehitise kasutusluba Ehitusseaduse kohaselt võib valminud ehitist või selle osa kasutada vaid ettenähtud otstarbel. Kasutamise 3. 3. Ehitise kasutusluba Ehitusseaduse kohaselt võib valminud ehitist või selle osa kasutada vaid ettenähtud otstarbel. Kasutamise otstarve märgitakse kasutusloale. ehitise kasutusluba Erandlikult ei

Rohkem

Slide 1

Slide 1 Imetajate jäljed JÄLJED metssiga, metskits, põder Autorid: Külli Kalamees-Pani, Aivo Tamm, Veljo Runnel, 2011 Joonised: Veljo Runnel Fotod: Külli Kalamees-Pani, Aivo Tamm www.natmuseum.ut.ee Sõrgade jäljed

Rohkem

KUUM! OTSI POEST ja heade hindadega! 2 49 DRESSIPLUUS tüdrukutele, värvilise kirjaga, suurused: cm DRESSIPLUUS poistele, kirja ja pealetrükiga

KUUM! OTSI POEST ja heade hindadega! 2 49 DRESSIPLUUS tüdrukutele, värvilise kirjaga, suurused: cm DRESSIPLUUS poistele, kirja ja pealetrükiga KUUM! OTSI POEST ja heade hindadega! värvilise kirjaga, poistele, kirja ja pealetrükiga, DRESSIPÜKSID värvilise aplikatsiooni ja elastsete mansettidega, DRESSIPÜKSID poistele, ühevärvilised, elastsete

Rohkem

10 PEATUMINE, PARKIMINE, HÄDAPEATUMINE Lk Sõiduki peatamine ja parkimine. (7) Asulavälisel teel tuleb sõiduk peatada või parkida parempoolse

10 PEATUMINE, PARKIMINE, HÄDAPEATUMINE Lk Sõiduki peatamine ja parkimine. (7) Asulavälisel teel tuleb sõiduk peatada või parkida parempoolse 10 PEATUMINE, PARKIMINE, HÄDAPEATUMINE Lk 41 1. 20. Sõiduki peatamine ja parkimine. (7) Asulavälisel teel tuleb sõiduk peatada või parkida parempoolsel teepeenral. Kui seda nõuet ei ole võimalik täita,

Rohkem

Ülaveeris

Ülaveeris SÕIDUKI PILDISTAMISE JUHEND Sõiduki pildistamisel tuleb järgida allpool esitatud nõudeid. Nõutavate fotode näidised on juhendis. 1. Üldnõuded 1.1. Peale sõiduki tuleb fotol jäädvustada ka fotode saatmise

Rohkem

(Microsoft Word - MT\334 Viimsi Koer mitteametlike kuulekusv\365istluste v\365istlusjuhend)

(Microsoft Word - MT\334 Viimsi Koer mitteametlike kuulekusv\365istluste v\365istlusjuhend) MTÜ VIIMSI KOER MITTEAMETLIKE KUULEKUSVÕISTLUSTE VÕISTLUSJUHEND. KUTSIKAD. Kutsikate kuulekuskoolituse võistlustest võivad osa võtta kõik noored koerad, kes pole varem ühestki ametlikust kuulekuskoolituse

Rohkem

ANDMEKAITSE INSPEKTSIOON Valvame, et isikuandmete kasutamisel austatakse eraelu ning et riigi tegevus oleks läbipaistev ISIKUANDMETE KAITSE EEST VASTU

ANDMEKAITSE INSPEKTSIOON Valvame, et isikuandmete kasutamisel austatakse eraelu ning et riigi tegevus oleks läbipaistev ISIKUANDMETE KAITSE EEST VASTU ANDMEKAITSE INSPEKTSIOON Valvame, et isikuandmete kasutamisel austatakse eraelu ning et riigi tegevus oleks läbipaistev ISIKUANDMETE KAITSE EEST VASTUTAV ISIK Juhend kehtestatakse isikuandmete kaitse seaduse

Rohkem

Puitpõrandad

Puitpõrandad Vanajamaja koostöös Muinsuskaitseametiga Puitpõrandad Andres Uus ja Jan Varet Mooste 9 mai 2014 Puitpõrandad Talumajade põrandad toetuvad tihti otse kividele, liivale, kruusale. Vahed on täidetud kuiva

Rohkem

Saksa keele riigieksamit asendavate eksamite tulemuste lühianalüüs Ülevaade saksa keele riigieksamit asendavatest eksamitest Saksa keele riigi

Saksa keele riigieksamit asendavate eksamite tulemuste lühianalüüs Ülevaade saksa keele riigieksamit asendavatest eksamitest Saksa keele riigi Saksa keele riigieksamit asendavate eksamite tulemuste lühianalüüs 2014 1. Ülevaade saksa keele riigieksamit asendavatest eksamitest Saksa keele riigieksam on alates 2014. a asendatud Goethe-Zertifikat

Rohkem

DJI GOGGLES Kiirjuhend V1.0

DJI GOGGLES Kiirjuhend V1.0 DJI GOGGLES Kiirjuhend V1.0 DJI Goggles DJI Goggles on mugavad prillid, mis on disainitud mugavaks FPV lendamiseks DJI toodetega. Nad loovad ultra-kõrge kvaliteediga pildi, minimaalse viivitusega pikamaa

Rohkem

Microsoft Word - Qualitätskriterien 011 Frami+Zubehör.doc

Microsoft Word - Qualitätskriterien 011 Frami+Zubehör.doc 10/2002 Kvaliteedi kriteeriumid Doka rendiraketisele Doka seinapaneel Frami ja lisatarvikud 1 Sissejuhatus Järgnevad kvaliteedi kriteeriumid on Doka rendimaterjali väljastamise ja tagastamise aluseks.

Rohkem

Robomadin 2019 Sumo võistluse reeglid 1. Tutvustus Käesolev dokument sätestab reeglid Mini Sumo, LEGO Sumo ja mbot Sumo robotitele. Reeglid tulenevad

Robomadin 2019 Sumo võistluse reeglid 1. Tutvustus Käesolev dokument sätestab reeglid Mini Sumo, LEGO Sumo ja mbot Sumo robotitele. Reeglid tulenevad Robomadin 2019 Sumo võistluse reeglid 1. Tutvustus Käesolev dokument sätestab reeglid Mini Sumo, LEGO Sumo ja mbot Sumo robotitele. Reeglid tulenevad Robotexi reeglitest. 2. Robotite klassid Robomadin

Rohkem

Microsoft Word - Bose_SoundLink_around-ear_Kasutusjuhend.docx

Microsoft Word - Bose_SoundLink_around-ear_Kasutusjuhend.docx Bose SoundLink Around- ear II Kõrvaklapid ETTEVAATUSABINÕUD Pikaajaline vali heli võib kahjustada Teie kõrvakuulmist. Vältige kõrvaklappide kasutamist autoga sõitmise ajal. Kõrvaklappide ohutuimaks kasutamiseks

Rohkem

VRG 2, VRG 3

VRG 2, VRG 3 Tehniline andmeleht Sadulventiilid (PN 16) 2-tee ventiil, väliskeermega 3-tee ventiil, väliskeermega Kirjeldus Omadused Mullikindel konstruktsioon Mehhaaniline snepperühendus täiturmootoriga MV(E) 335,

Rohkem

NR-2.CDR

NR-2.CDR 2. Sõidutee on koht, kus sõidavad sõidukid. Jalakäija jaoks on kõnnitee. Kõnnitee paikneb tavaliselt mõlemal pool sõiduteed. Kõige ohutum on sõiduteed ületada seal, kus on jalakäijate tunnel, valgusfoor

Rohkem

Vstlusjuhend

Vstlusjuhend Võistlusjuhend Lyoness Vasalemma rahvasprint 2017 I laupäeval, 21. jaanuar 2017. a Harju maakonnas Vasalemma valla territooriumil. Kooskõlastatud Eesti Autospordi Liidu (EAL) Rahvaspordi Komitees Registreeritud

Rohkem

Kehaline Kasvatus Ainekava 6. kl. 2 h nädalas õpetaja: Siiri Sülla l trimester Kergejõustik Lähted, kiirendusjooks, süstikjooks, põlve- jala-, sääretõ

Kehaline Kasvatus Ainekava 6. kl. 2 h nädalas õpetaja: Siiri Sülla l trimester Kergejõustik Lähted, kiirendusjooks, süstikjooks, põlve- jala-, sääretõ Kehaline Kasvatus Ainekava 6. kl. 2 h nädalas Kergejõustik Lähted, kiirendusjooks, süstikjooks, põlve- jala-, sääretõste ja ristsammujooks. Jooks kurvis, tõkkejooks, ringteatejooks, täpsusjooks. Kaugushüpe-

Rohkem

Microsoft Word - Toetuste veebikaardi juhend

Microsoft Word - Toetuste veebikaardi juhend Toetuste veebikaardi juhend Toetuste veebikaardi ülesehitus Joonis 1 Toetuste veebikaardi vaade Toetuste veebikaardi vaade jaguneb tinglikult kaheks: 1) Statistika valikute osa 2) Kaardiaken Statistika

Rohkem

PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019

PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019 PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019 SISUKORD 1. SLAIDIESITLUS... 3 1.1. Esitlustarkvara... 3 1.2. Slaidiesitluse sisu... 3 1.3. Slaidiesitluse vormistamine... 4 1.3.1 Slaidid...

Rohkem

Vstlusjuhend

Vstlusjuhend Võistlusjuhend BTR Racing Jalgsema talvesprint 2019 laupäev, 09.märts 2019. a Kooskõlastatud Eesti Autospordi Liidu (EAL) Rahvaspordi Komitees Registreeritud Eesti Autospordi Liidus nr. 27/RS I peatükk

Rohkem

Praks 1

Praks 1 Biomeetria praks 6 Illustreeritud (mittetäielik) tööjuhend Eeltöö 1. Avage MS Excel is ankeedivastuseid sisaldav andmestik, 2. lisage uus tööleht, nimetage see ümber leheküljeks Praks6 ja 3. kopeerige

Rohkem

Microsoft Word - VOTA_dok_menetlemine_OIS_ doc

Microsoft Word - VOTA_dok_menetlemine_OIS_ doc Varasemate õpingute ja töökogemuse arvestamine (VÕTA ) dokumentide menetlemise protsess ÕISis Koostanud: Ele Hansen Ele Mägi Tartu 2012 1. Aine ülekandmine-õppekavajärgne aine Varasemalt sooritatud aine

Rohkem

Manuals Generator

Manuals Generator Sooritage asendamine järgnevas järjekorras: 1 Vahetage vedrud paarikaupa. Pingutage seisupiduri hooba. 2 3 Asetage tõkiskingad tagumiste rataste taha. Lõdvendage ratta kinnituspolte. 4 5 Tõstke esimest

Rohkem

Itella Estonia OÜ Uuendatud EXPRESS BUSINESS DAY BALTICS PAKKIDE JA ALUSTE TRANSPORT Express Business Day Baltics paki lubatud maksimaalsed

Itella Estonia OÜ Uuendatud EXPRESS BUSINESS DAY BALTICS PAKKIDE JA ALUSTE TRANSPORT Express Business Day Baltics paki lubatud maksimaalsed Itella Estonia OÜ Uuendatud 05.06.2019 EXPRESS BUSINESS DAY BALTICS PAKKIDE JA ALUSTE TRANSPORT Express Business Day Baltics paki lubatud maksimaalsed kaalud ja mõõdud Min. kaal 100 g Maks. kaal 35 kg

Rohkem

LITSENTSILEPING Jõustumise kuupäev: LITSENTSIANDJA Nimi: SinuLab OÜ Registrikood: Aadress: Telefon: E-post:

LITSENTSILEPING Jõustumise kuupäev: LITSENTSIANDJA Nimi: SinuLab OÜ Registrikood: Aadress: Telefon: E-post: LITSENTSILEPING Jõustumise kuupäev: 01.01.2017 1. LITSENTSIANDJA Nimi: SinuLab OÜ Registrikood: 12750143 Aadress: Telefon: 5210194 E-post: kontakt@sinulab.ee Esindaja: juhatuse liige Eesnimi Perekonnanimi

Rohkem

Mehaanilised seemnekülvikud Mehaanilised seemnekülvikud EcoLine, ProfiLine i ja MasterLine Moving agriculture ahead

Mehaanilised seemnekülvikud Mehaanilised seemnekülvikud EcoLine, ProfiLine i ja MasterLine Moving agriculture ahead Mehaanilised seemnekülvikud Mehaanilised seemnekülvikud EcoLine, ProfiLine i ja MasterLine Moving agriculture ahead EcoLine Kergekaaluline ja täpne Ideaalne tööriist väikese ja keskmise suurusega farmidele.

Rohkem

Remote Desktop Redirected Printer Doc

Remote Desktop Redirected Printer Doc VI OSA, 10. klass füüsika Ühtlaselt muutuv liikumine ja kiirendus Ühtlaselt muutuv liikumine on mitteühtlase liikumise eriliik. Ühtlaselt muutuv liikumine on selline liikumine, mille puhul keha kiirus

Rohkem

Kiekim mees kirjeldus.docx

Kiekim mees kirjeldus.docx KULLAKERA KANDJAD XII noorte tantsupeo ühitants Tantsu on loonud Margus Toomla ja Karmen Ong 2016. aasta detsembris 2017. aasta noorte tantsupeoks MINA JÄÄN, kirjeldanud Margus Toomla. Muusika ja sõnad

Rohkem

Microsoft Word - Lasketiiru_seletus_17.doc

Microsoft Word - Lasketiiru_seletus_17.doc Riia 35, Tartu 50410 Tel.: 7300 310 faks: 7300 315 kobras@kobras.ee Töö nr V 004 Objekti asukoht (L- Est 97): X = 6440100 Y = 677250 KADAJA LASKETIIRU DETAILPLANEERING Seletuskiri ja Joonised Objekti aadress:

Rohkem

I klassi õlipüüdur kasutusjuhend

I klassi õlipüüdur kasutusjuhend I-KLASSI ÕLIPÜÜDURITE PAIGALDUS- JA HOOLDUSJUHEND PÜÜDURI DEFINITSIOON JPR -i õlipüüdurite ülesandeks on sadevee või tööstusliku heitvee puhastamine heljumist ja õlijääkproduktidest. Püüduri ülesehitus

Rohkem

Kasutusjuhend Dragon Winch vintsile DWM, DWH, DWT seeria Sisukord Üldised ohutusnõuded... 3 Vintsimise ohutusnõuded... 3 Kasulik teada... 4 Vintsimise

Kasutusjuhend Dragon Winch vintsile DWM, DWH, DWT seeria Sisukord Üldised ohutusnõuded... 3 Vintsimise ohutusnõuded... 3 Kasulik teada... 4 Vintsimise Kasutusjuhend Dragon Winch vintsile DWM, DWH, DWT seeria Sisukord Üldised ohutusnõuded... 3 Vintsimise ohutusnõuded... 3 Kasulik teada... 4 Vintsimisel on hea teada... 5 Vintsi hooldus... 6 Garantii...

Rohkem

Taskuprinter KASUTUSJUHEND

Taskuprinter KASUTUSJUHEND Taskuprinter KASUTUSJUHEND Täname, et ostsite taskuprinteri Polaroid Mint. Käesoleva kasutusjuhendi eesmärk on anda teile juhiseid toote ohutuks kasutamiseks ja et see ei kujutaks endast kasutajale mingit

Rohkem

Microsoft Word - Vorm_TSD_Lisa_1_juhend_2015

Microsoft Word - Vorm_TSD_Lisa_1_juhend_2015 TSD lisa 1 täitmise juhend Olulisemad muudatused deklareerimisel alates 01.01.2015 vorm TSD lisal 1. Alates 01.01.2015 muutus vorm TSD ja tema lisad. Deklaratsioonivorme muutmise peamine eesmärk oli tagada

Rohkem

untitled

untitled et Raketise eksperdid. Kaarraketis Framax Xlife Raamraketis Framax Xlife Informatsioon kasutajale Instruktsioon paigaldamiseks ja kasutamiseks 9727-0-01 Sissejuhatus tus Sissejuha- by Doka Industrie GmbH,

Rohkem

MMM 2018 XII Mehaanikute Mitteametlikud Maailmameistrivõistlused ja nende sõprade üleriigilised meistrivõistlused VÕISTLUSJUHEND Eesmärk: MMM-i eesmär

MMM 2018 XII Mehaanikute Mitteametlikud Maailmameistrivõistlused ja nende sõprade üleriigilised meistrivõistlused VÕISTLUSJUHEND Eesmärk: MMM-i eesmär MMM 2018 XII Mehaanikute Mitteametlikud Maailmameistrivõistlused ja nende sõprade üleriigilised meistrivõistlused VÕISTLUSJUHEND Eesmärk: MMM-i eesmärk on pakkuda kord aastas motomehaanikutele ja teistele

Rohkem

VKE definitsioon

VKE definitsioon Väike- ja keskmise suurusega ettevõtete (VKE) definitsioon vastavalt Euroopa Komisjoni määruse 364/2004/EÜ Lisa 1-le. 1. Esiteks tuleb välja selgitada, kas tegemist on ettevõttega. Kõige pealt on VKE-na

Rohkem

Microsoft Word - P6_metsamasinate juhtimine ja seadistamine FOP kutsekeskharidus statsionaarne

Microsoft Word - P6_metsamasinate juhtimine ja seadistamine FOP kutsekeskharidus statsionaarne MOODULI RAKENDUSKAVA Sihtrühm: forvarderioperaatori 4. taseme kutsekeskhariduse taotlejad Õppevorm: statsionaarne Moodul nr 6 Mooduli vastutaja: Mooduli õpetajad: Metsamasinate juhtimine ja seadistamine

Rohkem

Tarbijamängu Saa Kinder Bueno fotomodelliks reeglid 1. TOODETE TURUSTAJA: Mobec AS, registrinumber , aadress: Kurekivi tee 6, Rae vald, Harjum

Tarbijamängu Saa Kinder Bueno fotomodelliks reeglid 1. TOODETE TURUSTAJA: Mobec AS, registrinumber , aadress: Kurekivi tee 6, Rae vald, Harjum Tarbijamängu Saa Kinder Bueno fotomodelliks reeglid 1. TOODETE TURUSTAJA: Mobec AS, registrinumber 10048462, aadress: Kurekivi tee 6, Rae vald, Harjumaa. 2. KAMPAANIA KORRALDAJA: Sensesest OÜ, registrinumber

Rohkem

Lisa 1 KINNITATUD direktori käskkirjaga nr 1-2/99 Võru Gümnaasiumi koolieksami eristuskiri 1. Eksami eesmärk saada ülevaade õppimise ja õpe

Lisa 1 KINNITATUD direktori käskkirjaga nr 1-2/99 Võru Gümnaasiumi koolieksami eristuskiri 1. Eksami eesmärk saada ülevaade õppimise ja õpe Lisa 1 KINNITATUD direktori 06.10.2017 käskkirjaga nr 1-2/99 Võru Gümnaasiumi koolieksami eristuskiri 1. Eksami eesmärk saada ülevaade õppimise ja õpetamise tulemuslikkusest koolis ning suunata eksami

Rohkem

EE-macbook-retina-12-early2015-qs.indd

EE-macbook-retina-12-early2015-qs.indd Kiirjuhend Tervita oma MacBooki. Alustame. Maci käivitamiseks vajuta toitenuppu ning rakendus Setup Assistant annab sulle mõned lihtsad juhised, kuidas arvuti töökorda seada. See aitab sul Wi-Fi võrku

Rohkem

BIOPUHASTI M-BOŠ BOX KASUTUS- JA PAIGALDUSJUHEND 2017

BIOPUHASTI M-BOŠ BOX KASUTUS- JA PAIGALDUSJUHEND 2017 BIOPUHASTI M-BOŠ BOX KASUTUS- JA PAIGALDUSJUHEND 2017 Biopuhasti tööprotsessi kirjeldus M-Bos biopuhastit kasutatakse puhastamaks reovett eramajades, koolides, hotellides ja teistes reovee puhastamist

Rohkem

Siseministri 21. veebruari 2005.a määruse nr 34 Siseministri 27. augusti 2004.a määruse nr 52 Schengen Facility vahendite kasutamise kord muutmine lis

Siseministri 21. veebruari 2005.a määruse nr 34 Siseministri 27. augusti 2004.a määruse nr 52 Schengen Facility vahendite kasutamise kord muutmine lis Siseministri 21. veebruari 2005.a määruse 34 Siseministri 27. augusti 2004.a määruse 52 Schengen Facility vahendite kasutamise kord muutmine lisa 1 Schengen Facility projekti lõpparuanne Projekti nimi:..

Rohkem