SC2004

Suurus: px
Alustada lehe näitamist:

Download "SC2004"

Väljavõte

1 SC2004

2

3 5

4

5 EESTI 6 LIETUVIŠKAI 29 LATVIEŠU 53 SC2004

6 6 EESTI Sisukord Sissejuhatus 7 Eelised 7 kodus kasutamiseks mõeldud intensiivsete valgusimpulsside (Intense Pulsed Light, IPL) tehnoloogia. 7 Karvade taaskasvamise ärahoidmine igapäevase sileduse tagamiseks 7 Õrn töötlemine, isegi tundlikes kehapiirkondades 7 Juhtmeta kasutamine tagab maksimaalse paindlikkuse ja liikumisvabaduse. 8 Kauakestev aku täielikuks keha töötlemiseks. 8 Varuosi ei lähe vaja, puuduvad varjatud kulud 8 Kuidas toimib Philipsi intensiivsete valgusimpulsside tehnoloogia? 8 Karvade kasvamine 8 Tööpõhimõte 8 Üldine kirjeldus 9 Tähtis 9 Oht 9 Hoiatus 10 Kahjustuste ärahoidmiseks: 10 Ettevaatust 10 Et mitte ohtu seada Philips Lumea tööiga, pidage meeles järgmist. 10 Kellele EI sobi Philips Lumea? 10 Vastunäidustused 11 Ärge kasutage seadet, kui olete rase või toidate last rinnaga. 11 Ärge kasutage seadet, kui teil on ebasobiv naha- ja/või karvade värvus, s.t: 11 Ärge kasutage seadet, kui teil esineb mõni allpool nimetatud haigustest, s.t: 11 Ärge kasutage seadet, kui võtate mõnda allpool nimetatud ravimitest, s.t: 11 Ärge kasutage seadet järgmistes piirkondades: 12 Ärge kasutage seadet päikesepõletuse saanud, hiljuti päevitunud (viimase 48 tunni jooksul) või võltspäevitunud nahal: 12 Elektromagnetväljad (EMF) 12 Laadimine 12 Kasutamiseks valmistumine 13 Töödeldavate piirkondade ettevalmistamine 13 Valgustugevuse seadistamine 14 Soovitatavad valgustugevused (1-5) 14 Tähtis 15 Päevitusnõuanne 15 Seadme kasutamine 16 Esmakordne kasutamine ja nahaproov 16 Järgnev kasutamine 17 Juhtnöörid töötlemiseks 19 Keskmine töötlemisaeg 19 Seadme kasutamine säärtel 19 Seadme kasutamine bikiinipiirkonnas 20 Seadme kasutamine kaenla all 20 Kuidas saavutada optimaalseid tulemusi 20 Hooldusetapp 20 Võimalikud kõrvaltoimed ja nahareaktsioonid 21

7 EESTI 7 Pärast kasutamist 21 Puhastamine ja hooldus 22 Hoiundamine 22 Keskkond 23 Aku eemaldamine 23 Garantii ja tugi 24 Tehniline spetsifikatsioon 24 Veaotsing 25 Sissejuhatus Õnnitleme ostu puhul ja tere tulemast kasutama Philipsit! Philipsi tootetoe paremaks kasutamiseks registreerige oma toode saidil welcome. Valguspõhine karvaeemaldus on üks tõhusamaid viise soovimatute karvade töötlemisel ning kauakestvamate tulemuste saamisel. See erineb praegustest kodustest karvaeemaldusmeetoditest selle poolest, et vähendab märgatavalt karvade taaskasvu. Philips on koos juhtivate dermatoloogidega uurinud seda meetodit üle 10 aasta. Nüüd võite seda uuenduslikku tehnoloogiat kasutada mugavalt ja privaatselt koduseinte vahel kõikjal ja igal ajal. Seade on spetsiaalselt välja töötatud ja optimeeritud kasutamiseks naistele, kuid seda võivad kasutada ka mehed. Philips Lumeaga saate töödelda soovimatuid karvu allpool kaela, kasutades spetsiaalset otsakut. Philips Lumea on mõeldud kasutamiseks vaid ühele inimesele. Philips Lumea kohta lisateabe saamiseks ja Lumea kasutamise kohta filmide vaatamiseks külastage veebilehte Uuenduste nägemiseks kontrollige meie kodulehte regulaarselt. Eelised See seade pakub järgmisi eeliseid: kodus kasutamiseks mõeldud intensiivsete valgusimpulsside (Intense Pulsed Light, IPL) tehnoloogia. Philips Lumea kasutab valguspõhist tehnoloogiat ehk intensiivseid valgusimpulsse (IPL). IPLi kasutatakse karvade eemaldamiseks ka professionaalsel iluturul ning see on olnud kasutusel viimased viisteist aastat. Nüüd toob Philips Lumea Precision Plus selle uuendusliku tehnoloogia teile kätte, et saaksite seda ohutult ja tõhusalt kodus kasutada. Karvade taaskasvamise ärahoidmine igapäevase sileduse tagamiseks See meetod hoiab kauakestvalt ära karvade taaskasvamise ja tagab siidsileda naha. Meie uuringutest nähtub, et karvad vähenevad märgatavalt juba pärast kahte töötlust. Parimad tulemused saavutati tavaliselt pärast nelja viit töötlust. Karvade tiheduse vähenemine on nähtav kord korralt. See, kui kiiresti on mõju näha ja kui kaua tulemused püsivad, on inimeseti erinev. Lisateabe saamiseks vaadake peatükis Seadme kasutamine jaotist Kuidas saavutada optimaalseid tulemusi?. Õrn töötlemine, isegi tundlikes kehapiirkondades Philips Lumea on välja töötatud tihedas koostöös juhtivate dermatoloogidega ning seda on katsetanud üle 2000 naise tõhusaks ja õrnaks töötlemiseks, isegi kõige tundlikumates kehapiirkondades ja näol.

8 8 EESTI Juhtmeta kasutamine tagab maksimaalse paindlikkuse ja liikumisvabaduse. Kuna seade töötab akupatareidel, on ta hõlpsalt kaasaskantav ja seda saab kasutada igal pool. Kauakestev aku täielikuks keha töötlemiseks. Täislaetud aku võimaldab keha ja näo täielikku töötlemist (ülahuul, kaenlaalused, bikiinipiirkond ja sääre alaosa) ühe korraga, ilma laadimispausideta.* * Lähtudes keskmistest töötlemisaegadest iga piirkonna jaoks ja soovitatavatest tugevustest ühe kasutaja jaoks. Varuosi ei lähe vaja, puuduvad varjatud kulud Philips Lumea on varustatud suure jõudlusega lambiga. See lamp võib tekitada üle sähvatuse ja peaks võimaldama teil püsivalt säilitada tulemusi kauem kui viie aasta jooksul,* säästes samal ajal raha kallite asenduslampide pealt. * Lähtudes keskmistest töötlemisaegadest iga piirkonna jaoks ja soovitatavatest tugevustest ühe kasutaja jaoks. Kuidas toimib Philipsi intensiivsete valgusimpulsside tehnoloogia? Karvade kasvamine Karvakasvu kiirus on igal inimesel erinev ning sõltub vanusest, ainevahetusest ja muudest teguritest. Tavaliselt kasvavad kõigi karvad kolmes etapis. 1 Kasvufaas (anageeni faas) Karvad kasvavad aktiivselt juurtest. Sel etapil on melaniini sisaldus suurim. Melaniin vastutab karvade pigmentatsiooni eest. Samuti määrab melaniini sisaldus selle meetodi tõhususe. Ainult kasvuetapil olevad karvad on valgusega töötlemisele vastuvõtlikud. 2 Taandarengu faas (katageeni faas) Karvakasv peatub ja juur tõmbub enne karva väljalangemist kokku. 3 Puhkefaas (telogeeni faas) Vanad karvad eralduvad karvanääpsust ja langevad välja. Karvanääps jääb puhkefaasi seni, kuni bioloogiline kell annab märku, millal jälle aktiivseks muutuda ja uus karv kasvatada. Tööpõhimõte Seade toimib nahaaluste karvade ja juurte kuumutamise teel. Karvas ja karvajuures olev melaniin absorbeerib tekitatud valgusimpulsid. Mida tumedam on karva värvus, seda suuremat valgust absorbeeritakse. Selle toiminguga stimuleeritakse karva puhkefaasi minekut. Töötluste vahel langevad karvad loomulikul teel välja ja karvakasv pidurdub. Karvade väljalangemiseks võib kuluda üks või kaks nädalat.

9 EESTI 9 Optimaalset karvaeemaldust ei ole võimalik saavutada ühe seansiga, sest valgusega töötlemisele on vastuvõtlikud vaid kasvufaasis olevad karvad. Tavaliselt on töötlemise ajal töödeldavas piirkonnas erinevas karvakasvu tsüklis olevad karvad. Kõikide karvade tõhusaks töötlemiseks peate töötlust paar korda kordama iga kahe nädala tagant. Sisseehitatud optiline filter tagab, et UV-kiirgus ei jõua nahale ja garanteerib, et seade on nahale ohutu. Üldine kirjeldus (Jn 5) 1 Integreeritud UV-filtriga valguskiirguse väljundaken 2 Kehakarvade eemaldamise tarvik (sobib kõigi kaelast allapoole jäävate kehapiirkondade jaoks) 3 Metallist raam seadme sees 4 Ohutussüsteem (kontaktlülititega ohutusrõngas) 5 Välguti nupp 6 Valgustugevuse märgutuled (1-5) 7 % Valgustugevuse suurendamise nupp 8 ^ Valgustugevuse vähendamise nupp 9 Laadimise märgutuli koos aku laetuse näidikuga 10 Nupp on/off (sisse/välja) 11 Seadme pesa 12 Välgutivalmiduse nupp 13 Õhuavad 14 Adapter 15 Väike pistik Tähtis Enne seadme kasutamist lugege seda kasutusjuhendit hoolikalt ja hoidke see edaspidiseks alles. Oht Vee ja elektriseadmete koos kasutamine on hädaohtlik! Ärge kasutage seadet niiskes keskkonnas (nt veega täidetud vanni või ujumisbasseini või voolava duši läheduses). Hoidke seade ja adapter kuivana. Kui seade on katki, ärge katsuge elektrilöögi vältimiseks ühtegi sisemist osa. Ärge sisestage seadmesse võõrkehi.

10 10 EESTI Hoiatus Seda seadet ei tohi kasutada füüsilise, meele- või vaimse häirega isikud (kaasa arvatud lapsed), välja arvatud juhul, kui nende ohutuse eest vastutav isik neid seadme kasutamise juures valvab või on neid selleks juhendanud. Lapsi tuleks jälgida, et nad ei mängiks seadmega. Seade pole mõeldud alla 15-aastastele lastele aastased teismelised võivad kasutada seadet lapsevanema või nende eest vanemliku vastutuse kandja nõusolekul ja/või abil. Täiskasvanud alates 19. eluaastast võivad seadet vabalt kasutada. Laadige seadet ainult kaasasoleva adapteriga. Ärge kasutage kahjustatud seadet või adapterit. Adapteris on muundur. Ärge lõigake adapterit ära, et asendada seda mõne teise pistikuga. See võib põhjustada ohtlikke olukordi. Kui adapter on kahjustatud, laske see ohu vältimiseks välja vahetada originaalvaruosa vastu. Ärge kasutage seadet kui valguskiirguse väljundakna UV-filter on katki. Kahjustuste ärahoidmiseks: veenduge, et õhuvool läbi ventilatsiooniavade poleks takistatud, ärge kunagi seadet kõvasti põrutage, raputage ega maha pillake. Seadme viimisel väga külmast keskkonnast väga sooja keskkonda või vastupidi oodake enne selle kasutamist umbes kolm tundi. Hoidke seadet tolmuvabas kohas, et see ei saaks tolmuseks. Ärge jätke sisselülitatud seadet järelvalveta. Pärast kasutamist lülitage seade alati välja. Ärge jätke seadet mitmeks tunniks otseste päikesekiirte või UV-kiirguse kätte. Ärge välgutage ühegi muu pinna vastu peale naha. See võib otsakut ja/või valguskiirguse väljundakent tõsiselt kahjustada. Välgutage ainult siis, kui seade on nahaga kontaktis. Ettevaatust Ärge kasutage seadet silmade ümbruses ega kulmude läheduses, et silmi ei kahjustataks. Kasutage seadet üksnes teie nahatüübile sobivate seadistustega. Soovitatust suuremate seadistuste kasutamine võib suurendada nahareaktsioonide ja kõrvaltoimete ohtu. Seade on ette nähtud kaelast allpool kasvavate soovimatute kehakarvade eemaldamiseks. Ärge kasutage seadet muul eesmärgil. Et mitte ohtu seada Philips Lumea tööiga, pidage meeles järgmist. Ärge kasutage seadet kohtades, kus õhutemperatuur on alla 15 C või üle 35 C. Seadmel on sisseehitatud ülekuumenemiskaitse. Kui seade on ülekuumenenud, siis selle välguti ei tööta. Ärge lülitage seadet välja, vaid laske enne protseduuri jätkamist sel umbes 15 minutit jahtuda. Kontrollimiseks või parandamiseks tuleb seade alati viia Philipsi volitatud hoolduskeskusesse. Väljaõppimata isiku poolt parandatud seade võib seadme kasutajat ohustada. Ärge kasutage seadet jaotises Vastunäidustused nimetatud juhtudel. Kellele EI sobi Philips Lumea? Philips Lumea ei ole mõeldud kõigile. Kui teie puhul peab paika mõni järgnevatest asjadest, siis ei sobi seade teile kasutamiseks!

11 EESTI 11 Vastunäidustused Ärge kasutage seadet, kui olete rase või toidate last rinnaga. Ärge kasutage seadet, kui teil on ebasobiv naha- ja/või karvade värvus, s.t: kui teie karvade loomulik värvus töödeldavas piirkonnas on heleblond, valge, hall või punane; kui teie nahatüüp on VI (teil esineb harva või peaaegu üldse mitte päikesepõletust ja te päevitute väga tõmmuks; teie naha värvus on pruunikasmust või tumedam). Sel juhul on teil Philips Lumea Precision Plusi kasutamisel suur oht selliste nahareaktsioonide nagu värvuse muutused, tugev punetus või põletus tekkeks. Vt ka peatüki Seadme kasutamine jaotist Võimalikud kõrvaltoimed ja nahareaktsioonid. Ärge kasutage seadet, kui teil esineb mõni allpool nimetatud haigustest, s.t: kui teil on nahahaigus, nt aktiivfaasis nahavähk, teil on esinenud nahavähki või muud lokaliseerunud vähki töödeldavas piirkonnas; kui teil on olnud vähieelseid kahjustusi või mitmeid ebatüüpilisi sünnimärke töödeldavas piirkonnas; kui teil on esinenud kollageensed häired, k.a keloidsed armistused või halvasti ravitud haavad; kui teil on olnud vaskulaarsed häired, nt töödeldavas piirkonnas on varikoossed veenid või veresoonte laiendid; kui teie nahk on valgusele tundlik ning tekib kergesti lööve või allergiline reaktsioon; kui teil on töödeldavas piirkonnas infektsioonid, ekseemid, põletused, karvanääpsupõletik, lahtised rebendid, marrastused, lihtherpesviirus, haavad või nahakahjustused ja hematoomid; kui teile on töödeldavas piirkonnas teostatud lõikus; kui põete välgutisähvatustele tundlikku epilepsiat; kui teil on diabeet, erütematoosne luupus, porfüüria või ummistumise tõttu tekkinud südamepuudulikkus; kui teil esineb hüübimishäireid; kui teil on esinenud immunosupressiivset haigust (sh HIV-nakkust või AIDSi). Ärge kasutage seadet, kui võtate mõnda allpool nimetatud ravimitest, s.t: kui teie nahka ravitakse praegu või on hiljuti ravitud alfahüdroksühapetega (AHA-d), beeta-hüdroksühapetega (BHA-d), paikse isotretinoiini ja aselaiinhappega; kui olete viimase kuue kuu jooksul manustanud isotretinoiini Accutane või Roaccutane mis taheks kujul. Selline ravi muudab naha vastuvõtlikumaks rebenditele, haavanditele ja ärritustele; kui kasutate valuvaigisteid, mis vähendavad naha kuumustundlikkust; kui võtate fotosensitiivsust põhjustavaid aineid või ravimeid, vaadake ravimi pakendivahelehte ja ärge kasutage seadet, kui on kirjas, et see võib põhjustada fotoallergilisi või fototoksilisi reaktsioone või et peate hoiduma päikese eest ravimi võtmise ajal; kui võtate vere hüübimisvastaseid ravimeid, k.a suures koguses aspiriini viisil, mis välistab töötlemiseelse 1-nädalase kehast eemaldumise vahemiku; kui võtate immunosupressiivseid ravimeid.

12 12 EESTI Ärge kasutage seadet järgmistes piirkondades: näol. nibudel, nibu ümbritseval tumedal alal, väikestel häbememokkadel, tupe ja päraku piirkonnas ning ninasõõrmete ja kõrvade sisemuses; mehed ei tohi seda kasutada munandikottidel ja näol; ükskõik millise kunstliku moodustise kohal, nt silikoonimplantaatide, stimulaatorite, nahaaluste süstimiskohtade (insuliinidosaatorite) või kehaaugustuste kohal; sünnimärkidel, tedretähnidel, suurtel soontel, tumedaks pigmenteerunud aladel, armidel, nahaanomaaliatel ilma arstiga nõu pidamata. See võib põhjustada põletusi ja nahavärvi muutusi, mis muudab võimalike nahahaiguste (nt nahavähk) kindlakstegemise raskemaks; tüügastel, tätoveeringutel või püsimeigil. See võib põhjustada põletusi ja nahavärvi muutusi (hüpopigmentatsiooni või hüperpigmentatsiooni); piirkondadel, kus kasutate pikatoimelisi deodorante. See võib tekitada nahareaktsioone. Vt peatükis Seadme kasutamine jaotist Võimalikud kõrvaltoimed ja nahareaktsioonid. Ärge kasutage seadet päikesepõletuse saanud, hiljuti päevitunud (viimase 48 tunni jooksul) või võltspäevitunud nahal: igasugune päevitamine võib mõjutada töötluse ohutust. See kehtib nii loomuliku päikesevalguse kui ka kunstpäevituse meetodite kohta, nt päevituspiimad, päevitusseadmed jne. Kui olete päevitunud või plaanite päevitada, vt peatükis Kasutamiseks valmistumine jaotist Päevitusnõuanne. Märkus. See loetelu pole ammendav. Kui te pole kindel, kas võite seadet kasutada, soovitame nõu pidada arstiga. Elektromagnetväljad (EMF) See Philipsi seade vastab kõikidele kokkupuudet elektromagnetiliste väljadega käsitlevatele kohaldatavatele standarditele ja õigusnormidele. Laadimine Enne esmakasutust ja pärast tühjenemist laadige aku täiesti täis. Aku täielikuks laadimiseks kulub kuni üks tund ja 40 minutit. Laadige seadet, kui laadimise märgutuli hakkab kasutamise ajal oranžilt põlema, andes märku sellest, et aku on tühjenemas ja saab varsti tühjaks. Täiesti täis akud võimaldavad vähemalt 370 välgutisähvatust valgustugevuse 5 juures. Laadige aku täis iga kolme-nelja kuu tagant, isegi siis, kui pole seda pikaaegselt kasutanud. Laadige seadet järgmisel viisil. 1 Lülitage seade välja.

13 EESTI 13 2 Sisestage seadme väike pistik seadme pistikupessa ja lükake adapter seinakontakti.,, Laadimise tähistamiseks vilgub laadimise ajal märgutuli roheliselt.,, Kui aku on täis laetud, hakkab laadimise märgutuli pidevalt roheliselt põlema. Märkused: Laadimise käigus lähevad adapter ja seade soojaks. See on normaalne. Seadet ei saa laadimise ajal kasutada. See seade on varustatud aku ülekuumenemiskaitsega ja laadimist ei toimu, kui toa temperatuur on üle 40 C. ärge kunagi katke seadet ega adapterit laadimise ajal kinni. 3 Eemaldage adapter pärast laadimist seinakontaktist ja tõmmake väike pistik seadmest välja. Kasutamiseks valmistumine Optimaalsete tulemuste ja suurima efektiivsuse saavutamiseks valmistage allkirjeldatud viisil ette piirkonnad, kus kavatsete seadet kasutada. Töödeldavate piirkondade ettevalmistamine 1 Raseerige töödeldavaid piirkondi nii kaua, kuni toimub karvade taaskasv. Märkus. Kui teie viimase epilatsioonimeetodiga kaasnes karvade eemaldamine juurtega (nt epileerimine, vahatamine jne), oodake enne Philips Lumea kasutamist, kuni on näha märgatavat karvade taaskasvu. Ärge kasutage raseerimise asemel depileerivaid kreeme. Juhime tähelepanu, et raseerimata või ebasobivalt raseeritud piirkondade töötlemisel esineb mitu soovimatut mõju: juhuslike karvade ja mustuse tõttu võivad valguskiirguse väljundaken ja otsak määrduda. Määrdunud valguskiirguse väljundaken ja otsakud võivad vähendada seadme tööiga ja tõhusust. Peale selle võivad määrdumise tõttu valguskiirguse väljundaknasse ja otsakule tekkinud põletustäpid ehk mustad laigud muuta töötlemise valulikuks või põhjustada nahareaktsioone, nt punetus ja värvuse muutus. Nahal olevad karvad võivad kõrbeda, millega võib kaasneda ebameeldiv lõhn. 2 Puhastage oma nahk ja veenduge, et see on karvutu, täiesti kuiv ning vaba õlistest ainetest (nt kosmeetikavahendites, nagu deodorantides, ihupiimades, parfüümides, pruunistavates kreemides ja päevituskreemides sisalduvatest ainetest). 3 Kontrollige, et seadmes, eriti valguskiirguse väljundaknas ja otsakul, ei oleks takerdunud karvu, tolmu ega kiude. Kui täheldate määrdumist, puhastage seade vastavalt peatükis Puhastamine ja hooldus toodud juhistele. Märkused: Kui raseerimisel tekivad haavad või nahakahjustused, võib nahk olla tundlikum ning valgustöötlus võib mõnikord tunduda ebamugav. Kui karvade taaskasv lakkab, mis tavaliselt juhtub pärast 4 5 seanssi, ei pea te end enam enne seadme kasutamist raseerima.

14 14 EESTI Valgustugevuse seadistamine Philips Lumea on seade, mis on välja töötatud tarbijatele kodus kasutamiseks, ja seetõttu ei saa seda valuaistingu suhtes võrrelda professionaalsete valguspõhiste seadmetega. Philips Lumea tekitatud valgusimpulsid on õrnemad kui professionaalsetel seadmetel ning seega võite eeldada, et töötlemine on mugav ja tõhus. Te peate seadistama valgustugevuse vastavalt oma naha ja kehakarvade värvusele ning tasemele, mis tundub olevat mugav. Alltoodud soovitatavate valgustugevustega tabel aitab teil kindlaks teha õiget valgustugevust. 1 Vaadake alltoodud tabelit oma naha ja kehakarvade värvusele kõige sobivama valgustugevuse kindlakstegemiseks ja kontrollimiseks, kas kirjeldatud meetod teile sobib (kui mitte, siis on see tabelis x-ga tähistatud). 2 Iga kehapiirkond ja võib-olla isegi selle osad võivad vajada erinevat sobivat valgustugevust vastavalt alltoodud soovitatavate valgustugevuste tabelile. Meetod on kõrgema tasemega valgustugevuste korral tõhusam, ent kui tunnete valu või ebamugavustunnet, peaksite valgustugevust vähendama. Märkus. Erinevate kehapiirkondade soovitatav valgustugevus võib erineva nahavärvuse tõttu olla erinev. Näiteks võib säärte alaosa nahk olla suurema päikesega kokkupuute tõttu tumedam kui kaenlaaluste nahk. tumedama nahaga inimestel on suurem nahaärrituse oht, sest nende nahk neelab rohkem valgust. Seega soovitatakse tumedama nahaga inimestele väiksemate valgustugevuste kasutamist. Valgusimpulss võib tunduda nahal soe või kuum, kuid ei tohiks kunagi olla valulik. Nahareaktsioonide ärahoidmise kohta vaadake teavet peatükis Seadme kasutamine jaotist Võimalikud kõrvaltoimed ja nahareaktsioonid. Soovitatavad valgustugevused (1-5) Alltoodud tabelis tähendab x seda, et teile seade ei sobi. Naha värvus ja omadused: Kehakarvade värvus: tumeblond / helepruun / pruun / tumepruun / must valge / hall / punane / heleblond valge (alati esinev päikesepõletus, ei päevitu), beež (kerge päikesepõletus, minimaalselt päevituv), helepruun (vahel esinev päikesepõletus, hästi päevituv), keskmiselt pruun (harvaesinev päikesepõletus, kiiresti ja hästi päevituv), tumepruun (harvaesinev päikesepõletus, väga hästi päevituv), 4/5 4/5 4/5 3/4 1/2/3 x x x x x x x pruunikasmust ja tumedam (päikesepõletust esineb harva või peaaegu üldse mitte, päevitub väga tõmmuks).

15 EESTI 15 Tähtis Selle kontrollimiseks, kas Philips Lumea teile sobib, vaadake peatükki Kellele Philips Lumea ei sobi?. Kui teie nahk on kokku puutunud loomuliku päikesevalgusega või kunstpäevituse meetodiga, võib see olla tumedam kui eelmise töötluse ajal. Vaadake eespool toodud tabelit, et kindlaks teha, millised seadistused sobivad teie naha värvusega. Päevitusnõuanne Kokkupuude päikesega enne töötlust Kui nahk on päevitunud, tehke töödeldavas piirkonnas nahaproov (vt peatükis Seadme kasutamine jaotist Esmakordne kasutamine ), et kindlaks teha sobiv valgustugevus. Selle tegemata jätmisel tekib oht nahareaktsioonide tekkeks pärast Philips Lumeaga töötlemist. Oodake enne seadme kasutamist vähemalt 48 tundi pärast päevitamist. Päevitamine võib põhjustada naha tumenemist (päevitumist) ja/või päikesepõletust (naha punetus). Nende 48 tunni möödudes kontrollige nahka, kas päikesepõletus on kadunud. Ärge kasutage Philips Lumead seni, kuni päikesepõletus püsib. Kui päikesepõletus on kadunud, tehke töödeldavas piirkonnas nahaproov (vt peatükis Seadme kasutamine jaotist Esmakordne kasutamine ), et kindlaks teha sobiv valgustugevus. Kokkupuude päikesega pärast töötlust Oodake vähemalt 24 tundi pärast töötlust, enne kui töödeldud piirkonnad päikesega kokku puutuvad. Isegi 24 tunni möödudes veenduge, et töödeldud nahal ei esine enam töötlusest tingitud punetust, enne kui lasete sel päikesega kokku puutuda. Välja päikese kätte minnes katke töödeldud piirkonnad kinni või kasutage kahe nädala jooksul pärast töötlust päikesekaitsekreemi (SPF 30+). Töödeldud piirkondade kokkupuude päikesevalgusega ilma kaitseta kohe pärast töötlust võib suurendada kahjulike kõrvaltoimete ja nahareaktsioonide ohtu. Vt peatükis Seadme kasutamine jaotist Võimalikud kõrvaltoimed ja nahareaktsioonid. Pruunistamine kunstvalguse käes Järgige eespool olevates punktides Kokkupuude päikesega enne töötlust ja Kokkupuude päikesega pärast töötlust toodud juhiseid. Pruunistamine kreemide abil Kui olete kasutanud pruunistavat ihupiima, oodake enne Philips Lumea kasutamist, kuni kunstpäevitus on täielikult kadunud. Märkus. Lisateavet soovimatute nahareaktsioonide kohta saate peatüki Seadme kasutamine jaotisest Võimalikud kõrvaltoimed ja nahareaktsioonid.

16 16 EESTI Seadme kasutamine Vaadake peatüki Kasutamiseks valmistumine jaotises Valgustugevuse seadistamine olevat soovitatavate valgustugevuste tabelit, et kindlaks teha, milline valgustugevus sobib teie naha ja kehakarvade värvusega kõige paremini. Kasutage seadet hästivalgustatud toas; see vähendab välgutisähvatuse tajutavat eredust. Raseerige enne seadme kasutamist töödeldav piirkond (vt peatükis Kasutamiseks valmistumine jaotist Töödeldavate piirkondade ettevalmistamine ). Kui töötlemine muutub mingil ajahetkel väljakannatamatult valusaks, vähendage valgustugevuse seadistust, kuni töötlus on jälle mugav. Kui märkate, et nahareaktsioonid on kergest punetusest tugevamad, lõpetage kohe töötlemine ja lugege käesoleva peatüki jaotist Võimalikud kõrvaltoimed ja nahareaktsioonid. Esmakordne kasutamine ja nahaproov 1 Kinnitage kehakarvade eemaldamise tarvik seadme külge. Kehaotsakut võib kasutada soovimatute kehakarvade töötlemiseks kõikides kaelast allapoole jäävates kehapiirkondades (erandite kohta lugege peatüki Tähtis jaotist Vastunäidustused ). 2 Valige töödeldavale piirkonnale lähedal olev piirkond. 3 Seadme sisselülitamiseks vajutage sisse-välja lülitamise nuppu.,, Seade alustab alati automaatselt madalaima seadistusega. 4 Rakendage üht välgutisähvatust oma nahatüübi jaoks madalaima soovitatava tugevuse juures (juhised selle kohta, kuidas välgutisähvatust vabastada, leiate käesoleva peatüki jaotise Järgnev kasutamine punktidest 6 9). 5 Niikaua, kui see tundub mugav (mitte valus), suurendage seadistust ühe taseme võrra teie nahatüübile soovitatava vahemiku piires ning rakendage üht välgutisähvatust iga seadistuse puhul. Ärge rakendage rohkem kui üht välgutisähvatust samasse kohta. 6 Nahaproovi järel oodake 24 tundi ja kontrollige, kas nahal ei tekkinud mingit reaktsiooni. Kui nahal tekib reaktsioon, valige järgnevaks kasutamiseks kõrgeim seadistus, millega ei kaasnenud ühtki nahareaktsiooni. Kui kasutate seadet esmakordselt, soovitame teostada nahaproovi töödeldaval piirkonnal, et kontrollida teie naha reaktsiooni töötlusele ning harjuda valguspõhise töötlemisega.

17 EESTI 17 Järgnev kasutamine 1 Puhastage enne iga töötlust Philips Lumea otsak, valguskiirguse väljundaken ja otsaku sees olev metallraam. Lisateavet leiate peatükist Puhastamine ja hooldus. 2 Seadme sisselülitamiseks vajutage sisse-välja nupule. Märkus. On normaalne, et seade ja otsak lähevad kasutamise ajal soojaks. 3 Iga töötluse alguses valige väga ettevaatlikult valgustugevus vastavalt oma naha tundlikkusele ja sellele, kui mugav töötlemine tundub. Teie nahk võib reageerida erinevatel päevadel / olukordades erinevalt mitmel põhjusel ja eriti pärast päevitamist. Vt lisateavet käesoleva peatüki jaotisest Võimalikud kõrvaltoimed ja nahareaktsioonid. 4 Valgustugevuse taseme suurendamiseks vajutage nuppu %. Valgustugevuse taseme vähendamiseks vajutage nuppu ^.,, Iga kord kui nuppu vajutate, hakkab vastava taseme valgustugevuse märgutuli vilkuma. Selleks kulub mõni sekund. 5 Asetage seade 90 nurga all nahale selliselt, et otsak ja ohutusrõngas oleksid nahaga kontaktis. 6 Vajutage ohutusrõngas kerge survega täielikult vastu nahka. Märkus. ohutusrõngal on kontaktlülitid, mis koos moodustavad seadme ohutussüsteemi. See ohutusrõngas hoiab nahast kaugemal hoides ära ettekavatsematud sähvatused.

18 18 EESTI,, Seadme tagaosas olev välgutivalmiduse nupp hakkab roheliselt põlema, kui kõik ohutusrõnga kontaktlülitid on nahaga kokkupuutes ja seade on laetud. Selleks võib kuluda mõni sekund. Nõuanne. kasutamise hõlbustamiseks pingutage töödeldava piirkonna nahka. Võimalik, et pehmema nahaga piirkondades peaksite kontaktlülitite allavajutamiseks rakendama seadmele suuremat survet. 7 Välgutamiseks vajutage välguti nuppu. Järgmise välgatuse tekitamiseks on teil kaks võimalust. A Hoidke välguti nuppu all edasi. Kuni ohutusrõngas on nahaga täielikus kontaktis, väljastab seade järjest välgatusi. Kohe pärast ühe välgatuse toimumist tuleb seade järgmisele alale libistada. Veenduge, et ohutusrõngas on täielikult vastu nahka surutud. See libista ja välguta režiim sobib eriti hästi suuremate alade, näiteks jalgade töötlemiseks. B Vabastage nupp iga välgatuse järel. Enne järgmist välgatust paigutage seade täpselt eelnevalt töödeldud koha kõrvale. Veenduge, et ohutusrõngas on täielikult vastu nahka surutud. See samm ja välgatus režiim tagab täpse töötlemise näiteks põlvede või pahkluude juures. Märkus. Mõne sekundiga on seade valmis uuesti välgutama, nii et liigutage see kohe pärast välgatust järgmisesse kohta. Ärge töödelge ühe seansi ajal sama kohta mitu korda. See ei paranda töötluse efektiivsust, aga suurendab nahareaktsioonide tekkevõimalust. Märkus. seadme tekitatud nähtav valgus on välgutisähvatuse peegeldus nahalt ja on silmadele kahjutu. Kasutamise ajal pole kaitseprillide kandmine kohustuslik. 8 Seadme asetamisel nahale veenduge, et töötlemata alade vältimiseks jääks eelnevalt töödeldud alaga alati väike ülekattuvus. Efektiivne välgutisähvatus väljub ainult valguskiirguse väljumise aknast. Veenduge, et välgutisähvatused tehtaks üksteise lähedale. 9 Pärast töötlemise lõpetamist lülitage seade välja. 10 Kontrollige, ega valguskiirguse väljundaknas ja otsakul pole karvu ja tolmu, ning puhastage seadet pärast kasutamist (vt ptk Puhastamine ja hooldus ).

19 EESTI 19 Juhtnöörid töötlemiseks Keskmine töötlemisaeg Piirkond Kaenlaalused Bikiinipiire Kogu bikiinipiirkond Ühe jala alumine osa Kogu jalg Ligikaudne töötlemisaeg 1 minut kaenlaaluse kohta 1 minut kummalgi poolel 4 minutit 8 minutit 14 minutit Märkus. Eespool toodud keskmisi töötlemisaegu on järgitud uuringute ja katsete käigus. Individuaalsed töötlemisajad võivad inimeseti olla erinevad. Märkus. Täielikult laetud akud teevad vähemalt 370 välgutisähvatust valgustugevuse 5 juures. Seda, kui kaua saate seadet kasutada, sõltub töödeldava piirkonna suurusest ja kasutatavast valgustugevuse seadistusest. Seadme kasutamine säärtel Vaadake peatüki Kasutamiseks valmistumine jaotises Valgustugevuse seadistamine olevat soovitatavate valgustugevuste tabelit, et kindlaks teha, millised seadistused sobivad teie säärtega. Võite liigutada seadet säärel üles ja alla või risti üle selle, kuidas iganes teile mugavam on. Märkus. Kondised piirkonnad, nt sääre- ja pahkluud, on tundlikumad kui muud kehapiirkonnad. Kui surute otsakut tugevalt nende piirkondade vastu, võib nahk olla vastuvõtlikum nahareaktsioonidele, nt nahaärritus ja punetus. Vt käesoleva peatüki jaotist Võimalikud kõrvaltoimed ja nahareaktsioonid. Vajutage otsak naha vastu vaid nii tugevalt, et süttiks välgutivalmiduse tuli, kuid mitte kõvemini. Nõuanne. Seade võib jätta töödeldavates piirkondades nahale jälgi. Need jäljed võivad näidata, kus saate töödeldavaid alasid üle katta. Kui kasutate seadet nii sääre ala- kui ka ülaosa töötlemiseks, peate seadet võib-olla töötlemise ajal uuesti laadima. See on normaalne. See, kui kaua saate seadet kasutada, sõltub töödeldava piirkonna suurusest ja kasutatavast valgustugevusest. Nõuanne. Paljud kasutajad kombineerivad säärte töötlemist muude koduste tegevustega, nt teleka vaatamise või muusika kuulamisega. Võite samuti proovida seda kogemust nauditavamaks ja lõõgastavamaks muuta.

20 20 EESTI Seadme kasutamine bikiinipiirkonnas Vaadake peatüki Kasutamiseks valmistumine jaotises Valgustugevuse seadistamine olevat soovitatavate valgustugevuste tabelit, et kindlaks teha, millised seadistused sobivad teie bikiinipiirkonnaga. Põhimõtteliselt on Philips Lumea piisavalt ohutu ja õrn kogu bikiinipiirkonna töötlemiseks (nt Brasiilia või Hollywoodi stiilis). Kasutage tumedamal pigmenteerunud, tundlikumal bikiinipiirkonna nahal madalat seadistust. Ärge kasutage seadet väikestel häbememokkadel, tupe ega päraku piirkonnas. Mehed, kes soovivad töödelda oma kubemepiirkonda, ei tohiks seadet kasutada munandikottidel. Märkus. Hügieenilistel põhjustel puhastage otsak alati enne muu kehapiirkonna töötlemist. Seadme kasutamine kaenla all Vaadake peatüki Kasutamiseks valmistumine jaotises Valgustugevuse seadistamine olevat soovitatavate valgustugevuste tabelit, et kindlaks teha, millised seadistused sobivad teie kaenlaalustega. Kindlasti eemaldage kaenlaalustelt enne töötlemist deodorant, lõhnaõli, kreem või muu nahahooldustoode. Nõuanne. Optimaalsete tulemuste saavutamiseks kaenlaalustel seiske peegli ees, et oleks hea vaade töödeldavale piirkonnale ja välgutivalmiduse märgutulele. Tõstke käsivars üles ja asetage käsi kaelale, et kaenlaaluste nahk oleks pingul. Sel viisil saab ohutusrõnga suruda lihtsamalt vastu nahka, mis lihtsustab töötlemist. Märkus. Peegeldunud valgus ei kahjusta teie silmi. Kui hajutatud valgus on ebameeldiv, sulgege välgutisähvatuse vabastamisel silmad. Kuidas saavutada optimaalseid tulemusi On normaalne, et karvad on pärast paari esimest töötlust ikka nähtavad (lisateavet leiate peatüki Sissejuhatus jaotisest Tööpõhimõte ). Kõikide karvade edukaks eemaldamiseks ning karvanääpsu taasaktiveerumise vältimiseks tuleb töötlusi esimesel kahel kuul iga kahe nädala tagant korrata. Seejärel peaks teie nahk olema sile. Jaotises Hooldusetapp saate teada, kuidas neid tulemusi hoida. Hooldusetapp Selle tagamiseks, et teie nahk püsib sile, soovitame töötlust korrata iga nelja kuni kaheksa nädala tagant. Töötluste vaheline aeg võib teie individuaalsest karvade tagasikasvust lähtuvalt ja ka erinevates kehapiirkondades erineda. Kui töötluste vahel kasvab tagasi liiga palju karvu, lihtsalt lühendage uuesti töötluste intervalli, kuid ärge töödelge ühtegi piirkonda sagedamini kui iga kahe nädala tagant.

21 EESTI 21 Kui kasutate seadet sagedamini kui soovitatud, ei paranda te tõhusust, vaid suurendate nahareaktsioonide ohtu. Võimalikud kõrvaltoimed ja nahareaktsioonid Levinud nahareaktsioonid: teie nahk võib veidi punetada ja/või kipitada, kiheleda või tunduda soojana. See reaktsioon on täiesti loomulik ja kaob varsti;. töödeldud piirkonnas võib esineda lühiajaliselt päikesepõletusele sarnanev nahareaktsioon. Kui see ei kao kolme päeva jooksul, soovitame konsulteerida arstiga; raseerimise ja kerge töötluse tõttu võib nahk muutuda kuivaks ja tekkida sügelus. See on ohutu ja kaob paari päeva jooksul. Võite piirkonda jääpakikese või märja käterätiga jahutada. Kui kuivus püsib, võite määrida töödeldud piirkonnale lõhnastamata niisutuskreemi 24 tundi pärast töötlust. Harvad kõrvaltoimed: põletused, liigne punetus ja paistetus: neid reaktsioone esineb väga harva. Need on tingitud teie naha värvusele liiga kõrge valgustugevuse kasutamisest. Kui need reaktsioonid ei kao kolme päeva jooksul, soovitame konsulteerida arstiga. Oodake järgmise töötlusega, kuni nahk on täielikult paranenud ja veenduge, et kasutate madalamat valgustugevust; nahavärvuse muutumine: seda esineb väga harva. Naha värvuse muutus avaldub ümbritsevast piirkonnast tumedama (hüperpigmentatsioon) või heledama laiguna (hüpopigmentatsioon). See on tingitud teie nahavärvusele liiga kõrge valgustugevuse kasutamisest. Kui värvuse muutus ei kao kahe nädala jooksul, soovitame konsulteerida arstiga. Ärge töödelge värvust muutnud piirkondi, kuni värvuse muutus on kadunud ja on taastunud naha normaalne värvus; nahainfektsioon ja -põletik: seda esineb väga harva ja seda võib põhjustada seadme kasutamine raseerimisest tingitud haavadel või sisselõigetel, juba olemasolevatel haavadel või sissekasvanud karvadel; liigne valu: seda võib esineda töötluse ajal või pärast seda, kui kasutasite seadet raseerimata nahal, kui kasutasite seadet teie nahavärvuse jaoks liiga kõrge valgustugevuse juures, kui rakendasite välgutisähvatust samas piirkonnas rohkem kui korra ja kui kasutasite seadet lahtistel haavadel, põletike ja infektsioonide piirkonnas, tätoveeringutel, põletushaavadel jne. Lisateavet saate peatüki Tähtis jaotisest Vastunäidustused. Pärast kasutamist Ärge kasutage lõhnastatud kosmeetikavahendeid töödeldud piirkondades kohe pärast töötlust. Ärge kasutage deodoranti kohe pärast kaenlaaluste töötlust. Oodake, kuni naha punetus on täielikult kadunud. Päikesega kokkupuute ja kunstpäevituse kohta leiate teavet peatüki Kasutuseks valmistumine jaotisest Päevitusnõuanne.

22 22 EESTI Puhastamine ja hooldus Optimaalsete tulemuste ja seadme pika tööea tagamiseks puhastage seadet enne ja pärast iga kasutuskorda ning vajaduse korral ka töötlemise ajal. Seadme tõhusus väheneb, kui seda ei puhastata korralikult. ärge kunagi puhastage seadet ja selle osasid kraani all või nõudepesumasinas. Ärge kunagi kasutage seadme puhastamiseks küürimiskäsnu, abrasiivseid puhastusvahendeid ega sööbivaid vedelikke, nagu bensiin või atsetoon. Ärge kriimustage valguskiirguse väljundakent või otsakute sees olevat metallraami. Märkus. Veenduge, et mustus ei ummistaks ohutusrõnga kontaktlüliteid. Märkus. Lõpetage seadme kasutamine, kui valguskiirguse väljundakent või otsakuid pole enam võimalik puhastada. Väljavahetamise kohta saate teavet peatükist Tarvikute tellimine. 1 Lülitage seade välja, tõmmake selle toitejuhe seinakontaktist välja ja laske sel jahtuda. Märkus. Valguskiirguse väljundaken läheb kasutamise ajal kuumaks. Laske sel kindlasti enne puhastamist jahtuda. 2 Otsaku eemaldamiseks asetage sõrmed üla- ja alaservas olevatesse süvenditesse ning tõmmake õrnalt. Otsak peaks lihtsalt ära tulema. 3 Niisutage seadmega kaasasolevat pehmet lappi väheses vees ja kasutage seda järgmiste osade puhastamiseks: valguskiirguse väljundaken; otsaku välispind; otsaku sees olev metallraam. Märkus. Kui vesi ei puhasta tõhusalt, kasutage paari tilka kanget alkoholi eespool nimetatud osade puhastamiseks. Märkus. Määrdunud valguskiirguse väljundaken ja/või otsak võivad välja näha nagu see pilt. Kindlasti puhastate seadet enne ja pärast iga kasutuskorda ning vajaduse korral ka töötlemise ajal vastavalt käesoleva jaotise juhistele. Nõuanne. Kui otsaku servasid ei ole enam võimalik kaasasoleva puhastuslapiga puhastada, kasutage selle asemel vatipulka. Veenduge, et otsakul või valguskiirguse väljundaknal poleks mingeid ebemeid ega kiude. 4 Vajaduse korral puhastage seadet väljastpoolt seadmega kaasasoleva kuiva pehme puhastuslapiga. Hoiundamine 1 Lülitage seade välja, tõmmake selle toitejuhe seinakontaktist ja laske seadmel jahtuda. 2 Enne hoiustamist puhastage seade. 3 Hoiustage seadet kuivas tolmuvabas kohas temperatuurivahemikus 0-60 C

23 EESTI 23 Keskkond Seadme kasutusaja lõppedes ärge visake seda minema tavalise olmeprügi hulgas, vaid viige see ringlussevõtuks ametlikku kogumispunkti. Nii toimides aitate hoida loodust. Seadmesse sisseehitatud laetavad akud võivad sisaldada keskkonda saastavaid aineid. Enne seadme kasutusest kõrvaldamist ja ametlikus kogumispunktis käitlemist peate alati akud seadmest eemaldama. Akud tuleb kasutusest kõrvaldada ametlikus akude kogumispunktis. Kui teil on akude eemaldamisega raskusi, võite seadme Philipsi hoolduskeskusesse viia. Keskuse personal võib akud teie eest eemaldada ja need keskkonda ohustamata kasutusest kõrvaldada. Aku eemaldamine Taaslaetava aku eemaldamisel peab see täiesti tühi (laadimata) olema. 1 Võtke adapter seadme küljest ära. 2 Laske seadmel töötada, kuni aku saab täiesti tühjaks. Lülitage seade sisse ja vabastage välgutisähvatusi, kuni te ei saa seadet enam sisse lülitada. 3 Sisestage naaskel või muu teravaotsaline tööriist seadme põhjakattesse ning kangutage see lahti. 4 Keerake kaks käepideme põhjaosas olevat kruvi kruvikeerajaga lahti. 5 Eemaldage käepideme põhjaosa ja lõigake läbi kaks juhet, mis ühendavad põhjaosa seadmega.

24 24 EESTI 6 Tõmmake patareipistikud pikamokaliste näpitsate abil patareiklemmide küljest lahti. 7 Tõmmake taaslaetavad patareid seadmest välja pikamokaliste näpitsate abil. 8 Lõigake kaks juhet läbi ükshaaval, tagamaks, et ei juhtuks võimalikust jääklaengust tingitud õnnetusi. Garantii ja tugi Kui vajate teavet või abi, külastage Philipsi veebilehte support või lugege läbi üleilmne garantiileht. Tehniline spetsifikatsioon Mudel SC2004 Nimipinge V Nimisagedus Hz Nimisisendvõimsus 7,5 W Elektrilöögikaitse Klass IIQ Kaitsetegur IP 30 (EN 60529) Kasutustingimused Temperatuur: +15 C kuni +35 C Suhteline niiskus: 25 95%

25 EESTI 25 Mudel SC2004 Hoiustamistingimused Temperatuur: 0 C kuni +60 C Suhteline niiskus: 5-95% Kehaotsaku spekter > 570 nm Liitium-ioon aku 2 x 3,7 volti, 1500 mah Veaotsing Probleem Võimalik põhjus Lahendus Selles peatükis võetakse kokku kõige levinumad probleemid, mis seadmega juhtuda võivad. Kui te ei suuda alljärgneva teabe abil ise probleemi lahendada, külastage veebilehte kus on loetelu korduma kippuvatest küsimustest, või võtke ühendust oma riigi klienditeeninduskeskusega. Seade ei tööta. Seade lülitub äkki välja. Adapter läheb laadimise ajal kuumaks. Laadimise märgutuli ei kustu, kui ma sisestan väikese pistiku seadme pessa. Laetav aku on tühjaks saanud. Seade on rikkis. Laetav aku on tühjaks saanud. See on normaalne. Te pole adapterit seinakontaktiga ühendanud. Seinakontaktis ei ole voolu. Adapter pole korralikult seinakontakti ja/või väike pistik pole korralikult seadme pessa sisestatud. Seade on rikkis. Laadige seade (vt pt Laadimine ). Võtke ühendust oma riigi klienditeeninduskeskusega, Philipsi edasimüüjaga või Philipsi hoolduskeskusega. Laadige seade (vt pt Laadimine ). Teha pole midagi vaja. Sisestage seadme väike pistik seadme pistikupessa ja lükake adapter seinakontakti. Ühendage muu seade seinakontakti, kontrollimaks, kas seal on voolu. Kui kontaktis on vool, kuid seade ikka ei hakka laadima, võtke ühendust oma riigi klienditeeninduskeskusega, Philipsi edasimüüjaga või Philipsi hoolduskeskusega. Veenduge, et adapter oleks korralikult seinakontakti ja/või väike pistik korralikult seadme pessa sisestatud. Võtke ühendust oma riigi klienditeeninduskeskusega, Philipsi edasimüüjaga või Philipsi hoolduskeskusega.

26 26 EESTI Probleem Võimalik põhjus Lahendus Ma lülitasin seadme sisse, kuid ei saa valgustugevust suurendada ega vähendada. Pannes seadme nahale, ei sütti välgutivalmiduse märgutuli põlema. Otsaku vastu nahka asetamisel ei hakka välgutivalmiduse märgutuli põlema, olgugi, et ventilaator töötab. Välgutivalmiduse märgutuli on roheline, kuid välguti nupule surudes ei tekita seade välgutisähvatust. Seade läheb kasutamise käigus soojaks. Seade ei näita sisselülitamisel valgustugevuse 1. taset. Seadmest tuleb imelikku lõhna. Seade on vaja lähtestada. Te pole otsakut ja ohutusrõngast korralikult vastu nahka pannud. Ohutusrõngas on must. Ülekuumenemise kaitse on aktiveeritud. Seade on vaja lähtestada. See on normaalne. Seade on vaja lähtestada. Otsak ja/või klaasfilter on määrdunud. Seadme lähtestamiseks lülitage seade välja ja seejärel uuesti sisse. Kui te ikka ei saa valgustugevust muuta, võtke ühendust oma riigi klienditeeninduskeskusega, Philipsi edasimüüjaga või Philipsi hoolduskeskusega. Pange seade 90 nurga all vastu nahka, nii et kõik kontaktlülitid oleks nahaga tihedas kontaktis. Seejärel kontrollige, kas välgutivalmiduse märgutuli põleb ja vajutage välguti nuppu. Kui see ei tööta, siis asetage seade vastu oma keha sellist osa, kus oleks kerge kindlaks teha, kas seade on nahaga täielikus kontaktis, nt käe alaosale. Seejärel kontrollige, kas välgutivalmiduse märgutuli põleb. Kui välgutivalmiduse märgutuli ikkagi ei hakka põlema, võtke ühendust oma riigi klienditeeninduskeskusega, Philipsi edasimüüjaga või Philipsi hoolduskeskusega. Puhastage ohutusrõngas hoolikalt. Kui te ei suuda ohutusrõngast korralikult puhtaks saada, võtke otsaku vahetamiseks ühendust oma riigi klienditeeninduskeskusega, Philipsi edasimüüjaga või Philipsi hoolduskeskusega. Kui ülekuumenemise kaitse on aktiveeritud, töötab ventilaator ikka. Ärge seadet välja lülitage ja laske enne kasutamise jätkamist seadmel umbes 15 minutit jahtuda. Kui pärast seadme vastu nahka asetamist välgutivalmiduse märgutuli ikka ei hakka põlema, võtke ühendust oma riigi klienditeeninduskeskusega, Philipsi edasimüüjaga või Philipsi hoolduskeskusega. Seadme lähtestamiseks lülitage seade välja ja seejärel uuesti sisse. Kui pärast seadme vastu nahka asetamist välgutivalmiduse märgutuli ikka ei hakka põlema, võtke ühendust oma riigi klienditeeninduskeskusega, Philipsi edasimüüjaga või Philipsi hoolduskeskusega. Teha pole midagi vaja. Seadme lähtestamiseks lülitage seade välja ja seejärel uuesti sisse. Kui seade ikka ei näita valgustugevuse 1. taset, võtke ühendust oma riigi klienditeeninduskeskusega, Philipsi edasimüüjaga või Philipsi hoolduskeskusega. Puhastage otsak hoolikalt. Kui te ei suuda otsakut korralikult puhtaks saada, võtke otsaku vahetamiseks ühendust oma riigi klienditeeninduskeskusega, Philipsi edasimüüjaga või Philipsi hoolduskeskusega.

27 EESTI 27 Probleem Võimalik põhjus Lahendus Nahk tundub töötlemise ajal tundlikum kui tavaliselt. Seadme kasutamisel tunnen ma talumatut valuaistingut. Pärast töötlemist muutuvad töödeldud alad punaseks. Te pole töödeldavat ala korralikult raseerinud. Olete seadme hoiustanud tolmusesse keskkonda. Valgustugevus, mida kasutate, on liiga kõrge. Te pole töödeldatavaid alasid raseerinud. Valguskiirguse väljundakna UVfilter on katki. Seade on rikkis. Te pole töödeldatavaid alasid raseerinud. Töötlete ala, mille jaoks seade ei sobi. Kasutasite valgustugevust, mis on teie jaoks liiga kõrge. Seade ei sobi te naha värvusega. Kerge punetus on ohutu ja tavaline ning kaob kiiresti. Kui töödeldavas piirkonnas on karvu, võivad need seadme kasutamisel ära kõrbeda. Seetõttu tunnete imelikku lõhna. Raseerige töödeldav ala enne seadme kasutamist korralikult. Kui raseerimine ärritab nahka, piirake karvad võimalikult lühikeseks ja kasutage mugavat seadistust. Imelik lõhn kaob pärast mõnda välgutisähvatust. Kontrollige, kas olete valinud õige valgustugevuse. Vajaduse korral seadistage valgustugevuse tase madalamaks. Raseerige enne seadme kasutamist töödeldavad piirkonnad. Kui raseerimine ärritab nahka, piirake karvad võimalikult lühikeseks ja kasutage mugavat seadistust. Kui valguskiirguse väljundakna UV-filter on katki, ärge seadet enam kasutage. Võtke ühendust oma riigi klienditeeninduskeskusega, Philipsi edasimüüjaga või Philipsi hoolduskeskusega. Võtke ühendust oma riigi klienditeeninduskeskusega, Philipsi edasimüüjaga või Philipsi hoolduskeskusega. Raseerige enne seadme kasutamist töödeldavad piirkonnad. Kui raseerimine ärritab nahka, piirake karvad võimalikult lühikeseks ja kasutage mugavat seadistust. Seadet ei tohi kasutada näol, väikestel häbememokkadel, tupe või päraku piirkonnas, nibudel, nibu ümbritseval tumedal alal, huultel, ninasõõrmete ja kõrvade sisemuses, silmade ja kulmude ümbruses. Mehed ei tohi seda kasutada näol ega munandikotil. Vähendage valgustugevus tasemeni, mis on teile mugav. Vt ptk Ettevalmistused kasutamiseks jaotist Valgustugevuse seadistamine. Ärge seadet kasutage, kui te nahk on väga tume. Ärge seadet ka siis kasutage, kui te kehakarvad on heleblondid, punased, hallid või valged. Teha pole midagi vaja.

28 28 EESTI Probleem Võimalik põhjus Lahendus Töötlemisjärgne naha reaktsioon kestab tavapärasest kauem. Karvade eemaldamise tulemus ei ole rahuldav. Karvad hakkavad uuesti kasvama mõnedes kohtades töödeldud piirkondades. Kasutasite valgustugevust, mis on teie jaoks liiga kõrge. Kasutasite valgustugevust, mis on teie jaoks liiga madal. Seadme kasutamisel polnud alade ülekattuvus piisav. Te ei kasuta seadet nii tihti kui soovitatud. Seade ei sobi te karvade või naha värvusega. Seadme kasutamisel polnud alade ülekattuvus piisav. Karvad hakkavad loomuliku karvakasvu tsükli osana uuesti kasvama. Valige järgmisel korral madalama tasemega valgustugevus. Vt ptk Ettevalmistused kasutamiseks jaotist Valgustugevuse seadistamine. Kui naha reaktsioon kestab pikemalt kui 3 päeva, pöörduge oma arsti poole. Valige järgmisel korral kõrgema tasemega valgustugevus. Karvaeemaldamise tulemuste parandamiseks peate seadme kasutamisel laskma aladel piisavalt üle kattuda. Vt ptk-i Seadme kasutamine jaotise Järgnev kasutamine sammu 9. Kõikide karvade edukaks eemaldamiseks ning karvajuure taasaktiveerumise vältimiseks tuleb töötlusi esimesel kahel kuul iga kahe nädala tagant korrata. Naha siledana püsimise tagamiseks soovitame korrata töötlusi iga nelja kuni kuue nädala tagant. Töötluste vaheline aeg võib teie individuaalsest karvade tagasikasvust lähtuvalt ja ka erinevates kehapiirkondades erineda. Kui töötluste vahel kasvab tagasi liiga palju karvu, lihtsalt lühendage uuesti töötluste intervalli, kuid ärge töödelge ühtegi piirkonda sagedamini kui iga kahe nädala tagant. Kui kasutate seadet sagedamini kui soovitatud, ei paranda te tõhusust, vaid suurendate nahareaktsioonide ohtu. Ärge seadet kasutage, kui kehakarvad on heleblondid, punased, hallid või valged. Ärge seadet ka siis kasutage, kui te nahk on väga tume. Karvaeemaldamise tulemuste parandamiseks peate seadme kasutamisel laskma aladel piisavalt üle kattuda. Vt ptk-i Seadme kasutamine jaotise Järgnev kasutamine sammu 9. See on normaalne. See on osa karvade loomuliku karvakasvu tsüklist, kui karvad hakkavad uuesti kasvama. Ent uuestikasvavad karvad on endistest pehmemad ja peenemad.

29 LIETUVIŠKAI 29 Turinys Įvadas 30 Nauda 30 Intensyvi impulsinės šviesos (angl. Intense Pulsed Light IPL) technologija, skirta naudoti namuose 30 Efektyvus plaukų ataugimo slopinimas kasdien švelni oda 30 Švelnus poveikis, net ir jautriose kūno vietose 31 Veikia neįjungus į elektros tinklą, todėl naudojant užtikrina laisvę ir lankstumą 31 Ilgai veikiančios baterijos pakanka visam kūnui 31 Nereikia keisti dalių, nėra netikėtų išlaidų 31 Kaip veikia Philips intensyvios impulsinės šviesos technologija 31 Plaukų augimas 31 Veikimo principas 31 Bendrasis aprašymas 32 Svarbu 32 Pavojus 32 Įspėjimas 32 Kad nesugadintumėte 33 Dėmesio 33 Atsiminkite, kad reikia vengti šių veiksmų, kad nesutrumpėtų jūsų Philips Lumea eksploatavimo laikas: 33 Kam NETINKA Philips Lumea? 33 Kontraindikacijos 34 Niekada nenaudokite prietaiso, jeigu esate nėščia arba maitinate krūtimi. 34 Niekada nenaudokite prietaiso, jeigu jūsų odos ir (arba) plaukų spalva netinkama, t. y.: 34 Niekada nenaudokite prietaiso, jeigu jums diagnozuotas kuris nors iš žemiau išvardytų sutrikimų, t. y.: 34 Niekada nenaudokite prietaiso, jeigu vartojate kuriuos nors iš žemiau išvardytų vaistų, t. y.: 34 Niekada nenaudokite prietaiso šiose kūno srityse: 35 Niekada nenaudokite prietaiso ant saulėje nudegusios odos, neseniai įdegusios odos (per pastarąsias 48 valandas) arba jeigu naudojote dirbtines įdegio priemones: 35 Elektromagnetiniai laukai (EML) 35 Įkrovimas 35 Paruošimas naudojimui 36 Procedūros sričių paruošimas 36 Šviesos stiprumo lygio nustatymas 37 Rekomenduojami šviesos intensyvumai (1 5) 38 Svarbu 38 Patarimai dėl įdegio 38 Prietaiso naudojimas 39 Pirmas naudojimas ir odos bandymas 39 Tolimesnis naudojimas 40 Procedūros nurodymai 42 Vidutinis procedūros laikas 42 Prietaiso naudojimas kojoms 42 Prietaiso naudojimas bikinio srityje 43 Prietaiso naudojimas pažastyse 43

30 30 LIETUVIŠKAI Kaip pasiekti geriausių rezultatų 43 Priežiūros fazė 44 Galimas šalutinis poveikis ir odos reakcija 44 Po naudojimo 44 Valymas ir priežiūra 45 Laikymas 46 Aplinka 46 Pakartotinai įkraunamų baterijų išėmimas 46 Garantija ir pagalba 47 Techninės specifikacijos 48 Trikčių diagnostika ir šalinimas 48 Įvadas Sveikiname įsigijus gaminį ir sveiki atvykę į Philips svetainę! Jei norite pasinaudoti Philips siūloma pagalba, savo gaminį užregistruokite adresu Šviesa paremtas plaukų šalinimas yra vienas veiksmingiausių būdų ilgam laikui atsikratyti nepageidaujamų kūno plaukų. Jis skiriasi nuo šiuo metu namuose naudojamų plaukų šalinimo būdų, nes smarkiai slopina plaukų ataugimą. Philips tyrinėjo šį būdą kartu su geriausiais dermatologais daugiau nei 10 metų. Dabar galite naudotis šia naujoviška technologija patogiai ir asmeniškai namuose, kada norite ir kur norite. Ši įranga buvo specialiai sukurta ir pritaikyta moterims, bet ją gali naudoti ir vyrai. Naudodami Philips Lumea su priderintu priedu galite šalinti nepageidaujamus plaukus žemiau kaklo. Philips Lumea gali naudoti tik vienas asmuo. Daugiau informacijos apie Philips Lumea ir Lumea naudojimo informacinius filmukus rasite apsilankę adresu Reguliariai peržiūrėkite mūsų puslapį, ar nėra naujienų. Nauda Ši įranga turi tokių privalumų: Intensyvi impulsinės šviesos (angl. Intense Pulsed Light IPL) technologija, skirta naudoti namuose Philips Lumea naudoja šviesa paremtą technologiją, vadinamą intensyvia impulsine šviesa (angl. Intense Pulsed Light IPL). Šalinant plaukus IPL jau penkiolika metų naudojama profesionaliuose grožio salonuose. Dabar Philips Lumea leidžia saugiai ir veiksmingai naudoti šią naujovišką technologiją savo namuose. Efektyvus plaukų ataugimo slopinimas kasdien švelni oda Šis būdas užtikrina, jog plaukai neataugs greitai, o oda išliks itin švelni. Mūsų tyrimai parodė, jog plaukuotumas smarkiai sumažėjo jau po dviejų procedūrų. Optimalių rezultatų paprastai pasiekiama po keturių ar penkių procedūrų. Plaukų tankumo sumažėjimas pastebimas po kiekvienos procedūros. Kaip greitai poveikis pasidaro matomas ir kiek laiko rezultatas išlieka, priklauso nuo žmonių. Jei reikia daugiau informacijos, žr. skyriaus Prietaiso naudojimas dalį Kaip pasiekti optimalių rezultatų.

Template-A5

Template-A5 SC2008, SC2006 5 EESTI 6 LIETUVIŠKAI 31 LATVIEŠU 57 SC2008, SC2006 6 EESTI Sisukord Sissejuhatus 7 Eelised 7 kodus kasutamiseks mõeldud intensiivsete valgusimpulsside (Intense Pulsed Light, IPL) tehnoloogia.

Rohkem

Taskuprinter KASUTUSJUHEND

Taskuprinter KASUTUSJUHEND Taskuprinter KASUTUSJUHEND Täname, et ostsite taskuprinteri Polaroid Mint. Käesoleva kasutusjuhendi eesmärk on anda teile juhiseid toote ohutuks kasutamiseks ja et see ei kujutaks endast kasutajale mingit

Rohkem

6 tsooniga keskus WFHC MASTER RF 868MHz & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE RF KASUTUSJUHEND 6 tsooniga WFHC RF keskus & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE

6 tsooniga keskus WFHC MASTER RF 868MHz & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE RF KASUTUSJUHEND 6 tsooniga WFHC RF keskus & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE 6 tsooniga keskus WFHC MASTER RF 868MHz & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE RF KASUTUSJUHEND 6 tsooniga WFHC RF keskus & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE RF 868MHz 3-6 EE 1. KASUTUSJUHEND 6 tsooniga WFHC

Rohkem

B120_10 estonian.cdr

B120_10 estonian.cdr Alati seal, et teid aidata Registreerige oma toode ja otsige abi koduleheküljelt www.philips.com/welcome B120 Beebimonitor Küsimus? Kontakteeruge Philipsiga Eestikeelne kasutusjuhend 2 Valgussensor USB

Rohkem

Microsoft Word - Bose_SoundLink_around-ear_Kasutusjuhend.docx

Microsoft Word - Bose_SoundLink_around-ear_Kasutusjuhend.docx Bose SoundLink Around- ear II Kõrvaklapid ETTEVAATUSABINÕUD Pikaajaline vali heli võib kahjustada Teie kõrvakuulmist. Vältige kõrvaklappide kasutamist autoga sõitmise ajal. Kõrvaklappide ohutuimaks kasutamiseks

Rohkem

遥控器使用说明书(ROHS) ALPA-CS349-R09D(E)-0301(内容)

遥控器使用说明书(ROHS) ALPA-CS349-R09D(E)-0301(内容) KASUTUSJUHEND SIIRDATAV KDITSIEER KAUGJUHTIMISPULDI KASUTUSJUHEND AM-5PR(N) Täname teid, et olete soetanud endale meie õhukonditsioneeri Palun lugege hoolikalt käesolevat kasutusjuhendit enne seadme kasutamist

Rohkem

P9_10 estonian.cdr

P9_10 estonian.cdr Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt www.philips.com/welcome P9/10 Eestikeelne kasutusjuhend 2 Ühendage P9 kõlar Bluetooth ühenduse kaudu oma Bluetooth seadmega, nagu näiteks ipadiga, iphone'iga,

Rohkem

FLORY

FLORY FLORY MASAAŽI- KABIINI FSR60470 PAIGALDUSJUHEND 1 2 3 Taustvalgustus Juhtpaneel Segisti Düüs Jalamassaaž Düüs Lamp Ventilaator Laedušš Kõlar 4 1. Ettevalmistused paigaldamiseks a. Enne massaažikabiini

Rohkem

Document number:

Document number: WNR Kiirpaigaldusjuhend Lisateavet, juhised ja uuendused saab leida internetist aadressil http://www.a-link.com Kiirpaigaldusjuhend Komplekt sisaldab: - WNR repiiter - Paigaldusjuhend Ühendused / Ports:

Rohkem

Solaariumisalongides UVseadmete kiiritustiheduse mõõtmine. Tallinn 2017

Solaariumisalongides UVseadmete kiiritustiheduse mõõtmine. Tallinn 2017 Solaariumisalongides UVseadmete kiiritustiheduse mõõtmine. Tallinn 2017 1. Sissejuhatus Solaariumides antakse päevitusseansse kunstliku ultraviolettkiirgusseadme (UV-seadme) abil. Ultraviolettkiirgus on

Rohkem

MINIPESUMASIN KASUTUSJUHEND XPM25 Täname teid selle toote ostmise eest. Villaste riiete väänamine on rangelt keelatud. Palun lugege juhendit hoolikalt

MINIPESUMASIN KASUTUSJUHEND XPM25 Täname teid selle toote ostmise eest. Villaste riiete väänamine on rangelt keelatud. Palun lugege juhendit hoolikalt MINIPESUMASIN KASUTUSJUHEND XPM25 Täname teid selle toote ostmise eest. Villaste riiete väänamine on rangelt keelatud. Palun lugege juhendit hoolikalt enne seadme kasutamist ja hoidke see juhend alles.

Rohkem

G TECTA 4G mitme gaasi detektor EE Lühijuhend

G TECTA 4G mitme gaasi detektor EE Lühijuhend G TECTA 4G mitme gaasi detektor Lühijuhend 2 Sisukord Ohutus- ning ettevaatusabinõud 2 Karbi sisu 3 Toote ülevaade 3 Toote omadused 3 Akude kontrollimine 4 Sisselülitamine 4 G-TECTA 4G käivitusprotsess

Rohkem

Ankrunaelapystol.indd

Ankrunaelapystol.indd ANKRUNAELAPÜSTOL Kasutusjuhend MC60-34 MC60-34 2009 by Senco Products, Inc. Senco Products, Inc. 8485 Broadwell Road Cincinnati, Ohio 45244 Questions? Comments? e-mail: toolprof@senco.com Visit our Website

Rohkem

Nokia Bluetooth-peakomplekt BH /1

Nokia Bluetooth-peakomplekt BH /1 Nokia Bluetooth-peakomplekt BH-213 1 2 4 3 5 7 6 9 11 8 10 9210874/1 VASTAVUSKINNITUS Käesolevaga kinnitab NOKIA CORPORATION seadme HS-127W vastavust direktiivi 1999/5/EÜ põhinõuetele ja nimetatud direktiivist

Rohkem

SINU UKS DIGITAALSESSE MAAILMA Ruuter Zyxel LTE3302 JUHEND INTERNETI ÜHENDAMISEKS

SINU UKS DIGITAALSESSE MAAILMA Ruuter Zyxel LTE3302 JUHEND INTERNETI ÜHENDAMISEKS SINU UKS DIGITAALSESSE MAAILMA Ruuter Zyxel LTE3302 JUHEND INTERNETI ÜHENDAMISEKS OLULINE TEAVE: LOE ENNE RUUTERI ÜHENDAMIST! Ruuter on sinu uks digitaalsesse maailma. Siit saavad alguse kõik Telia teenused

Rohkem

Mirage_de.book

Mirage_de.book Roya-6500- A5 3..03 Aknapuhastaja Kasutusjuhend 7 8 9 * 3 4 5 6 6 5 4 3 9 9 0 7 8 9 6 * 3 4 7 * 8 * 9 * 5 0 * lisaseade Ülevaade Täname! Meil on hea meel, et valisite välja meie toote! Loodame, et naudite

Rohkem

DJI GOGGLES Kiirjuhend V1.0

DJI GOGGLES Kiirjuhend V1.0 DJI GOGGLES Kiirjuhend V1.0 DJI Goggles DJI Goggles on mugavad prillid, mis on disainitud mugavaks FPV lendamiseks DJI toodetega. Nad loovad ultra-kõrge kvaliteediga pildi, minimaalse viivitusega pikamaa

Rohkem

AJ3123_12 estonian.cdr

AJ3123_12 estonian.cdr Registreerige oma toode ja saage tuge www.philips.com/welcome AJ3123 Külastage Philipsit internetis: http://www.philips.com Eestikeelne kasutusjuhend 8. ed Kõik muudatused ja modifikatsioonid, mis pole

Rohkem

Microsoft Word - MEG09_kayttoohje_EST.doc

Microsoft Word - MEG09_kayttoohje_EST.doc Enne seadme kasutamist loe tähelepanelikult läbi kasutusjuhend ning seadet kasutades järgi kõiki loetud juhiseid. Hoia kasutusjuhend hilisemaks vajaduseks alles. SOOJAPUHUR Kasutusjuhend Originaaljuhendi

Rohkem

Ace primax Kasutusjuhend

Ace primax Kasutusjuhend Ace primax Kasutusjuhend Sisu Tere tulemast! 4 Teie kuuldeaparaadid 5 Aparaadi tüüp 5 Kuuldeaparaatide tundmaõppimine 5 Osad ja nimetused 6 Juhtelemendid 8 Sätted 9 Patareid 10 Aku suurus ja käsitsemisnõuanded

Rohkem

Microsoft Word - TM70_SP-MG_kasutusjuhend.docx

Microsoft Word - TM70_SP-MG_kasutusjuhend.docx TM70 Touch-i kasutusjuhend Süsteemid: Magellan ja Spectra SP Põhiekraan Kuupäev/kellaaeg Välis-/sisetemperatuur Süsteemi olek Tsoonid Menüü Info OneScreen Monitoring SpotOn Locator Slaidiesitus Paanika-häire

Rohkem

Microsoft Word - XTOP026.doc

Microsoft Word - XTOP026.doc XTOP026 Enne seadme kasutamist lugege kasutusjuhend hoolikalt läbi ja järgige kõiki juhiseid. Hoidke juhend hilisemaks vajaduseks alles. MOOTORRATTA TÕSTUK Kasutusjuhend OLULINE! EST LUGEGE NEED JUHISED

Rohkem

Microsoft Word - EasyFit Touch_ET

Microsoft Word - EasyFit Touch_ET EasyFit Touch aktiivsusmonitor kasutusjuhend Puuteekraaniga aktiivsusmonitor - randmevõru Funktsioonid Kellaaeg Sammulugemine Läbitud vahemaa Kalorid Äratuskell Unejälgimise režiim Märguanne liikumiseks

Rohkem

Microsoft Word - HEOS 1 kasutusjuhend EST.docx

Microsoft Word - HEOS 1 kasutusjuhend EST.docx HEOS 1 Seadistamise kiirjuhend http://www.denon.ee/?op=body&id=169 http://www.tophifi.ee/ https://www.facebook.com/tophifi.ee ENNE, KUI ALUSTATE Veenduge, et kõik alljärgnev on töökorras: 1. SAMM: LAHTIPAKKIMINE

Rohkem

Flite SHB4805 Eestikeelne kasutusjuhend Kõrvaklapid Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt

Flite SHB4805 Eestikeelne kasutusjuhend Kõrvaklapid Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt Flite SHB4805 Eestikeelne kasutusjuhend Kõrvaklapid Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt www.philips.com/support 2 EE Sisukord 1 Olulised ohutusalased juhendid 4 Kuulamisohutus 4 Üldine informatsioon

Rohkem

RVT_ DC-Arctic, 1, en_GB

RVT_ DC-Arctic, 1, en_GB Kasutusjuhend RVT 64 DC, RVT 354 DC, RVT 54 DC, RVT 684 DC Kasutusjuhend Üldteave Siseseadet saab hõlpsalt kasutada infrapunakaugjuhtimispuldiga. Siseseade annab õigest andmeedastusest teada helisignaaliga.

Rohkem

Microsoft Word - Document in Unnamed

Microsoft Word - Document in Unnamed Pakendi infoleht: teave kasutajale Octenisept 1 mg/ 20 mg/ml, nahalahus Oktenidiindivesinikkloriid Fenoksüetanool Enne ravimi kasutamist lugege hoolikalt infolehte, sest siin on teile vajalikku teavet.

Rohkem

JABRA STYLE Kasutusjuhend jabra.com/style

JABRA STYLE Kasutusjuhend jabra.com/style Kasutusjuhend jabra.com/style SISUKORD 1. TERE TULEMAST... 3 2. PEAKOMPLEKT... 4 3. KANDMINE... 5 3.1 KUULARIKATETE VAHETAMINE 4. AKU LAADIMINE... 6 5. ÜHENDAMINE... 7 5.1 BLUETOOTH SEADMEGA ÜHENDAMINE

Rohkem

KIIRJUHEND Lugege kiirjuhend enne seadme kasutamist hoolikalt läbi. Kõik tärniga (*) märgitud juhised kehtivad WLAN + 3G mudelitele (Lenovo B6000-H(V)

KIIRJUHEND Lugege kiirjuhend enne seadme kasutamist hoolikalt läbi. Kõik tärniga (*) märgitud juhised kehtivad WLAN + 3G mudelitele (Lenovo B6000-H(V) KIIRJUHEND Lugege kiirjuhend enne seadme kasutamist hoolikalt läbi. Kõik tärniga (*) märgitud juhised kehtivad WLAN + 3G mudelitele (Lenovo B6000-H(V) / Lenovo B8000-H). Tehnilised andmed Mudeli nimetus

Rohkem

Microsoft Word - Document in Unnamed

Microsoft Word - Document in Unnamed Pakendi infoleht: teave kasutajale Betaserc 8 mg tabletid Betaserc 16 mg tabletid Betaserc 24 mg tabletid Beetahistiindivesinikkloriid Enne ravimi kasutamist lugege hoolikalt infolehte, sest siin on teile

Rohkem

Microsoft Word - Keypad-controller-manual-new_1.docx

Microsoft Word - Keypad-controller-manual-new_1.docx Eraldiseisev ühe ukse juurdepääsukontroller Kasutusjuhend Enne seadme paigaldamist ja kasutamist lugege tähelepanelikult seda juhendit 1. Pakkeleht Nimi Kogus Märkused Sõrmistik 1 Kasutusjuhend 1 Kruvikeeraja

Rohkem

Väärtusta oma vabadust. Eesti Yale Seifide Kasutusjuhend Mudelid: YSB/200/EB1 YSB/250/EB1 YSB/400/EB1 YLB/200/EB1 YSM/250/EG1 YSM/400/EG1 YSM/520/EG1

Väärtusta oma vabadust. Eesti Yale Seifide Kasutusjuhend Mudelid: YSB/200/EB1 YSB/250/EB1 YSB/400/EB1 YLB/200/EB1 YSM/250/EG1 YSM/400/EG1 YSM/520/EG1 Väärtusta oma vabadust. Eesti Yale Seifide Kasutusjuhend Mudelid: YSB/200/EB1 YSB/250/EB1 YSB/400/EB1 YLB/200/EB1 YSM/250/EG1 YSM/400/EG1 YSM/520/EG1 YLM/200/EG1 Soovitame selle kasutusjuhendi alles hoida.

Rohkem

Devilink PR Pistikuga relee Paigaldusjuhend EE

Devilink PR Pistikuga relee Paigaldusjuhend EE Devilink PR Pistikuga relee Paigaldusjuhend EE devireg 550 22.0 22.0 devireg 550 1. Kasutamine Devilink PR Devilink PR (Pistikuga relee) on seade kütteseadmete või muude elektriseadmete sisse/välja lülitamiseks

Rohkem

Kasutusjuhend Dragon Winch vintsile DWM, DWH, DWT seeria Sisukord Üldised ohutusnõuded... 3 Vintsimise ohutusnõuded... 3 Kasulik teada... 4 Vintsimise

Kasutusjuhend Dragon Winch vintsile DWM, DWH, DWT seeria Sisukord Üldised ohutusnõuded... 3 Vintsimise ohutusnõuded... 3 Kasulik teada... 4 Vintsimise Kasutusjuhend Dragon Winch vintsile DWM, DWH, DWT seeria Sisukord Üldised ohutusnõuded... 3 Vintsimise ohutusnõuded... 3 Kasulik teada... 4 Vintsimisel on hea teada... 5 Vintsi hooldus... 6 Garantii...

Rohkem

I klassi õlipüüdur kasutusjuhend

I klassi õlipüüdur kasutusjuhend I-KLASSI ÕLIPÜÜDURITE PAIGALDUS- JA HOOLDUSJUHEND PÜÜDURI DEFINITSIOON JPR -i õlipüüdurite ülesandeks on sadevee või tööstusliku heitvee puhastamine heljumist ja õlijääkproduktidest. Püüduri ülesehitus

Rohkem

Microsoft Word - Waterpik LT instrukcija ESRT galutinis

Microsoft Word - Waterpik LT instrukcija ESRT galutinis Waterpik Ultra Dental Water Jet www.waterpik.lt ÕNNITLUS Õnnitleme! Valides Waterpik UltraDental Water Jet, liigute õiges suunas Teie igemed hakkavad olema tervemad ja naeratus kaunim! Kliiniliselt testitud

Rohkem

(Estonian) DM-RBCS Edasimüüja juhend MAANTEE MTB Rändamine City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Kasseti ketiratas CS-HG400-9 CS-HG50-8

(Estonian) DM-RBCS Edasimüüja juhend MAANTEE MTB Rändamine City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Kasseti ketiratas CS-HG400-9 CS-HG50-8 (Estonian) DM-RBCS001-02 Edasimüüja juhend MAANTEE MTB Rändamine City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Kasseti ketiratas CS-HG400-9 CS-HG50-8 SISUKORD OLULINE MÄRKUS... 3 OHUTUSE TAGAMINE... 4

Rohkem

C-SEERIA JA VJATKA-SEERIA LÄBIVOOLUKUIVATID

C-SEERIA JA VJATKA-SEERIA LÄBIVOOLUKUIVATID C-SEERIA JA VJATKA-SEERIA LÄBIVOOLUKUIVATID C-SEERIA LÄBIVOOLUKUIVATID TÕHUSAKS JA ÜHTLASEKS VILJA KUIVATAMISEKS Mepu kõrgtehnoloogilised, pideva vooluga, sooja õhuga kuivatid kuivatavad vilja õrnalt,

Rohkem

Microsoft Word - Document in Unnamed

Microsoft Word - Document in Unnamed Pakendi infoleht: teave kasutajale OFTAQUIX 5 mg/ml silmatilgad, lahus Levofloksatsiin Enne ravimi kasutamist lugege hoolikalt infolehte, sest siin on teile vajalikku teavet. - Hoidke infoleht alles, et

Rohkem

Caterpillar Inc. 100 NE Adams Street, Peoria, IL USA Meedianumber U9NE8460 Tegevusdokument Lisateave GRADE süsteemi komponentide nõuetele vastav

Caterpillar Inc. 100 NE Adams Street, Peoria, IL USA Meedianumber U9NE8460 Tegevusdokument Lisateave GRADE süsteemi komponentide nõuetele vastav Tegevusdokument Lisateave GRADE süsteemi komponentide nõuetele vastavuse teave 1 Sisukord lk Ohutusmärgid ja -sildid... 3 Ohutusteated... 4 Muud sildid... 5 Üldine ohuteave... 6 Edastamine... 6 Sissejuhatus...

Rohkem

Microsoft Word - Suure thermori pass2.doc

Microsoft Word - Suure thermori pass2.doc PAIGALDAMINE KASUTAMINE HOOLDUS SUUREMAHULISED 500-3000 L VEEBOILERID Need on sukel-ja keraamilise küttekehaga elektrilised veesoojendid. Võimalikud on variandid kus täiendavalt küttekehale on ka kesküttesüsteemiga

Rohkem

B660 Kiirjuhend Märkus: Selles juhendis olevad joonised on ainult teabeks. Oma konkreetse mudeli kohta käivate üksikasjade teada saamiseks pöörduge om

B660 Kiirjuhend Märkus: Selles juhendis olevad joonised on ainult teabeks. Oma konkreetse mudeli kohta käivate üksikasjade teada saamiseks pöörduge om B660 Kiirjuhend Selles juhendis olevad joonised on ainult teabeks. Oma konkreetse mudeli kohta käivate üksikasjade teada saamiseks pöörduge oma teenusepakkuja poole. Seadet ostes kontrollige toote ja selle

Rohkem

KASUTUSJUHEND

KASUTUSJUHEND KASUTUSJUHEND Sissejuhatus Kui valvesüsteem on valvessepanekuks valmis ning puuduvad rikke- ning häireteated, kuvatakse sõrmistiku displeil kellaaeg, kuupäev ning tekst Enter Your Code sisestage kood Peale

Rohkem

Microsoft Word - Document in Unnamed

Microsoft Word - Document in Unnamed Pakendi infoleht: teave kasutajale (käsimüügiravim, plastikpudelis)* FLIXONASE AQUEOUS NASAL SPRAY 50 MCG, 50 mikrogrammi ninasprei, suspensioon flutikasoonpropionaat Enne ravimi kasutamist lugege hoolikalt

Rohkem

DS9000_10 estonian.cdr

DS9000_10 estonian.cdr Registreerige oma toode ja saage abi veebilehelt www.philips.com/welcome DS 9000 Külastage Philipsit internetis: http://www.philips.com Eestikeelne kasutusjuhend SISUKORD 1 Oluline...3 Turvalisus...3 Märkus...5

Rohkem

CPA4164 USB 2.0 kõrgekvaliteediline videoadapter KASUTUSJUHEND 1. PEATÜKK - Ülevaade 1.1 Tutvustus CPA4164 USB 2.0 videoadapter võimaldab teil arvutis

CPA4164 USB 2.0 kõrgekvaliteediline videoadapter KASUTUSJUHEND 1. PEATÜKK - Ülevaade 1.1 Tutvustus CPA4164 USB 2.0 videoadapter võimaldab teil arvutis CPA4164 USB 2.0 kõrgekvaliteediline videoadapter KASUTUSJUHEND 1. PEATÜKK - Ülevaade 1.1 Tutvustus CPA4164 USB 2.0 videoadapter võimaldab teil arvutisse laadida ja redigeerida erinevatest analoogvideo

Rohkem

Estonian_TBW-106UB(V1).cdr

Estonian_TBW-106UB(V1).cdr Lühike paigaldusjuhend TBW-106UB H/W: V1 Sisukord... 1 1. Enne alustamist... 1 2. Kuidas paigaldada... 3. Bluetooth adapteriseadistamine... 2 5 Tõrkeotsing... 7 Version 02.17.2009 1. Enne alustamist Pakendi

Rohkem

Microsoft Word - Document in Unnamed

Microsoft Word - Document in Unnamed Pakendi infoleht: informatsioon kasutajale Duphalac 667 mg/ml suukaudne lahus Lactulosum Enne ravimi võtmist lugege hoolikalt infolehte, sest siin on teile vajalikku teavet. Võtke seda ravimit alati täpselt

Rohkem

efo09v2pke.dvi

efo09v2pke.dvi Eesti koolinoorte 56. füüsikaolümpiaad 17. jaanuar 2009. a. Piirkondlik voor. Põhikooli ülesanded 1. (VÄRVITILGAD LAUAL) Ühtlaselt ja sirgjooneliselt liikuva horisontaalse laua kohal on kaks paigalseisvat

Rohkem

Iluteenused_A5.indd

Iluteenused_A5.indd Tarbija meelespea KASUTA TARGALT! KOSMEETIKATOODETE kasutamise eesmärk on inimese keha kaitsmine, muutmine, heas seisus hoidmine või lõhnastamine. Enne järjekordse kosmeetikatoote ostmist anname sulle

Rohkem

Microsoft Word - Document in Unnamed

Microsoft Word - Document in Unnamed Pakendi infoleht: teave kasutajale Duac Gel, 10 mg/g + 50 mg/g geel Klindamütsiin, bensoüülperoksiid Enne ravimi kasutamist lugege hoolikalt infolehte, sest siin on teile vajalikku teavet. Hoidke infoleht

Rohkem

Microsoft Word _08_D7_RU_ET--1530_kujundatud.doc

Microsoft Word _08_D7_RU_ET--1530_kujundatud.doc KASUTUSJUHEND TAIMERIGA JUHTSEADE JA ELEKTROONILISED SIDEMOODULID EST KIRJELDUS Termostaadid ja juhtseade on juhtmeta ühenduses, kasutades aktiivantenni. Tegevusraadius kinnises ruumis on umbes 50 m. Nädalaprogramm.

Rohkem

Microsoft Word - Document in Unnamed

Microsoft Word - Document in Unnamed RAVIMI OMADUSTE KOKKUVÕTE 1. RAVIMPREPARAADI NIMETUS Nizoral, 2% kreem 2. KVALITATIIVNE JA KVANTITATIIVNE KOOSTIS Üks gramm kreemi sisaldab 20 mg ketokonasooli. INN. Ketoconazolum Abiainete täielik loetelu

Rohkem

Microsoft Word - Document in Unnamed

Microsoft Word - Document in Unnamed Pakendi infoleht: teave patsiendile Voltaren Emulgel 11,6 mg/g (1,16%) geel Diklofenakdietüülamiin Enne ravimi kasutamist lugege hoolikalt infolehte, sest siin on teile vajalikku teavet. Kasutage seda

Rohkem

TAI_meta_99x148_EST.indd

TAI_meta_99x148_EST.indd METADOONASENDUSRAVI Narkootikumide süstimine seab Sind ohtu nakatuda HI- või hepatiidiviirusega, haigestuda südamehaigustesse (nt endokardiit) või põdeda muid haigusi. Kuna narkootikumide süstimine on

Rohkem

Alati valmis teid aitama Registreerige oma toode ja saate tootetuge saidilt Kas teil on küsimus? Võtke Philipsiga ühendust SHB

Alati valmis teid aitama Registreerige oma toode ja saate tootetuge saidilt   Kas teil on küsimus? Võtke Philipsiga ühendust SHB Alati valmis teid aitama Registreerige oma toode ja saate tootetuge saidilt www.philips.com/support Kas teil on küsimus? Võtke Philipsiga ühendust SHB7150 Kasutusjuhend Sisukord 1 Olulised ohutusjuhised

Rohkem

Microsoft Word - Document in Unnamed

Microsoft Word - Document in Unnamed Pakendi infoleht: teave kasutajale (retseptiravim, plastikpudelis)* Flixonase Aqueous Nasal Spray 50 MCG, 50 mikrogrammi/annuses, ninasprei, suspensioon Flutikasoonpropionaat Enne ravimi kasutamist lugege

Rohkem

Õppeprogramm „vesi-hoiame ja austame seda, mis meil on“

Õppeprogramm „vesi-hoiame ja austame seda, mis meil on“ ÕPPEPROGRAMM VESI-HOIAME JA AUSTAME SEDA, MIS MEIL ON PROGRAMMI LÄBIVIIJA AS TALLINNA VESI SPETSIALIST LIISI LIIVLAID; ESITUS JA FOTOD: ÕPPEALAJUHATAJA REELI SIMANSON 19.05.2016 ÕPPEPROGRAMMI RAHASTAS:

Rohkem

est_002575_DM-FC indd

est_002575_DM-FC indd (Estonian) DM-FC0001-00 Edasimüüja juhend FC-M820 / FC-M825 SM-BB71 / SM-CR82 OLULINE MÄRKUS See edasimüüja juhend on mõeldud eelkõige professionaalsetele jalgrattamehaanikutele. Kasutajad, kes ei ole

Rohkem

KEYTRUDA (pembrolizumab) teatmik Teave patsiendile Teave patsiendile Käesoleva ravimi suhtes kohaldatakse täiendavat järelevalvet, mis võimaldab kiire

KEYTRUDA (pembrolizumab) teatmik Teave patsiendile Teave patsiendile Käesoleva ravimi suhtes kohaldatakse täiendavat järelevalvet, mis võimaldab kiire KEYTRUDA (pembrolizumab) teatmik Teave patsiendile Teave patsiendile Käesoleva ravimi suhtes kohaldatakse täiendavat järelevalvet, mis võimaldab kiiresti tuvastada uut ohutusteavet. Te saate sellele kaasa

Rohkem

Juhend nutiterminali seadistamiseks ja kaardimaksete vastuvõtmiseks Ingenico Link/2500 ja icmp

Juhend nutiterminali seadistamiseks ja kaardimaksete vastuvõtmiseks Ingenico Link/2500 ja icmp Juhend nutiterminali seadistamiseks ja kaardimaksete vastuvõtmiseks Ingenico Link/2500 ja icmp Terminali seadistamine Lülita telefonis või tahvelarvutis (edaspidi telefonis) sisse Bluetooth. (1) 1 1 Mudel

Rohkem

Microsoft Word - requirements.doc

Microsoft Word - requirements.doc Dokumendi ajalugu: Versioon Kuupäev Tegevus Autor 1.0 04.03.2008 Dokumendi loomine Madis Abel 1.1 09.03.2008 Kasutuslugude loomine Madis Abel 1.2 12.03.2008 Kasutuslugude täiendused Andres Kalle 1.3 13.03.2008

Rohkem

Lasteendokrinoloogia aktuaalsed küsimused

Lasteendokrinoloogia aktuaalsed küsimused Haigusjuht nooruki androloogiast lasteendokrinoloogi pilgu läbi Aleksandr Peet SA TÜK Lastekliinik aleksandr.peet@kliinikum.ee Neuroloogi jälgimisel vanuseni 13 a. Esmakordselt visiidil vanuses 7a Elu

Rohkem

Microsoft Word - Karu 15 TERMO nr 527.doc

Microsoft Word - Karu 15 TERMO nr 527.doc Termoülevaatus nr.57 (57/1. Märts 8) Hoone andmed Aadress Lühikirjeldus Karu 15, Tallinn Termopildid Kuupäev 6.1.8 Tuule kiirus Õhutemperatuur -1,1 o C Tuule suund Osalesid Kaamera operaator Telefoni nr.

Rohkem

Microsoft Word - Document in Unnamed

Microsoft Word - Document in Unnamed PAKENDI INFOLEHT: INFORMATSIOON KASUTAJALE (käsimüügiravim*) IMODIUM, 2 mg kõvakapslid Loperamiidvesinikkloriid Lugege infolehte hoolikalt, sest siin on teile vajalikku teavet. Ehkki seda ravimit on võimalik

Rohkem

E-arvete juhend

E-arvete juhend E- arvete seadistamine ja saatmine Omniva kaudu Standard Books 7.2 põhjal Mai 2015 Sisukord Sissejuhatus... 3 Seadistamine... 3 Registreerimine... 4 E- arve konto... 5 Vastuvõtu eelistus... 5 Valik E-

Rohkem

ÕMBLUSMASIN BIRGITTA STANDARD / COMFORT KASUTUSJUHEND MUDEL: IP86654 MUDEL: IP86661 Palun lugege kasutusjuhend enne õmblusmasina kasutuselevõtmist põh

ÕMBLUSMASIN BIRGITTA STANDARD / COMFORT KASUTUSJUHEND MUDEL: IP86654 MUDEL: IP86661 Palun lugege kasutusjuhend enne õmblusmasina kasutuselevõtmist põh ÕMBLUSMASIN BIRGITTA STANDARD / COMFORT KASUTUSJUHEND MUDEL: IP86654 MUDEL: IP86661 Palun lugege kasutusjuhend enne õmblusmasina kasutuselevõtmist põhjalikult ja tähelepanelikult läbi. Palun hoidke kasutusjuhendit

Rohkem

Untitled-2

Untitled-2 Tervise Alkeemia Hiina meditsiin on aastatuhandete vanune tarkus sellest, mis on tervis ning kuidas seda luua ja hoida. Tervise Alkeemia keskuse eesmärgiks on aidata taastada harmoonia ja tasakaal inimese

Rohkem

M366.book

M366.book M6 Kasutusjuhend Roya-9 A4 07..0 Ohutusjuhised. Juhendi kirjeldus Tutvuge enne seadme kasutamist hoolikalt kasutusjuhendiga Hoidke kasutusjuhendit käepärases kohas. Seadme müümisel või edasi andmisel andke

Rohkem

Tallinna patsient valikute ristmikul

Tallinna patsient valikute ristmikul Tallinna patsient valikute ristmikul Dr. Vassili Novak Konverents õpitud abitus 27 märts 2013 kiirabi 20613 80787 muul viisil saabunud 60174 25,52% 74,48% LV1 LV2 LV3 LV4 EMO saal + isolaatorid IR saal

Rohkem

Microsoft Word - Document in Unnamed

Microsoft Word - Document in Unnamed Pakendi infoleht: teave kasutajale Actikerall 5 mg/100 mg/g nahalahus Fluorouratsiil/salitsüülhape Enne ravimi kasutamist lugege hoolikalt infolehte, sest siin on teile vajalikku teavet. - Hoidke infoleht

Rohkem

VOIP121 estonian.cdr

VOIP121 estonian.cdr USB ADAPTER VOIP121 Külastage Philipsit internetis: http://www.philips.com Eestikeelne kasutusjuhend MÄRKUSED MÄRKUSED SISUKORD 3 Sisukord 4 Oluline informatsioon 5 Mis on karbis kaasas 6 Teie telefoniadapter

Rohkem

II lisa Ravimi omaduste kokkuvõtte ja pakendi infolehe muudatused, esitatud Euroopa Ravimiameti poolt Käesolev ravimi omaduste kokkuvõte ja pakendi in

II lisa Ravimi omaduste kokkuvõtte ja pakendi infolehe muudatused, esitatud Euroopa Ravimiameti poolt Käesolev ravimi omaduste kokkuvõte ja pakendi in II lisa Ravimi omaduste kokkuvõtte ja pakendi infolehe muudatused, esitatud Euroopa Ravimiameti poolt Käesolev ravimi omaduste kokkuvõte ja pakendi infoleht on esildismenetluse tulemus. Vastavalt vajadusele

Rohkem

Microsoft Word - Toetuste veebikaardi juhend

Microsoft Word - Toetuste veebikaardi juhend Toetuste veebikaardi juhend Toetuste veebikaardi ülesehitus Joonis 1 Toetuste veebikaardi vaade Toetuste veebikaardi vaade jaguneb tinglikult kaheks: 1) Statistika valikute osa 2) Kaardiaken Statistika

Rohkem

Microsoft Word - XWS034.doc

Microsoft Word - XWS034.doc XWS034 ALUSEGA RULLVALTS PAIGALDUS- JA KASUTUSJUHEND Originaaljuhendi tõlge Selle kasutusjuhendi skeemid ei ole proportsionaalsed. Pideva arendustöö tõttu võib teie ostetud seade erineda joonisel kujutatust.

Rohkem

Microsoft Word - SCD38USB

Microsoft Word - SCD38USB SCD-38 USB KAASASKANTAV RAADIO/CD/MP3- MÄNGIJA USB-GA Kasutusjuhend Lenco soovitab lugeda juhendit hoolikalt enne seadme kasutamist. Rohkem informatsiooni www.lenco.eu Hea klient, Täname Teid,e t olete

Rohkem

Polar W.I.N.D. väntamissageduse andur kasutusjuhend

Polar W.I.N.D. väntamissageduse andur kasutusjuhend Polar W.I.N.D. väntamissageduse andur Kasutusjuhend A 1 B 2 3 C 4 max 4 mm / 0.16 Polari väntamissageduse andur Polar Cadence Sensor W.I.N.D. on mõeldud väntamissageduse ehk vändapöörete arvu minutis mõõtmiseks

Rohkem

NR-2.CDR

NR-2.CDR 2. Sõidutee on koht, kus sõidavad sõidukid. Jalakäija jaoks on kõnnitee. Kõnnitee paikneb tavaliselt mõlemal pool sõiduteed. Kõige ohutum on sõiduteed ületada seal, kus on jalakäijate tunnel, valgusfoor

Rohkem

Programmi AnimatorDV Simple+ lühike kasutajajuhend

Programmi AnimatorDV Simple+ lühike kasutajajuhend Programmi AnimatorDV Simple+ esmane kasutusjuhend Programm AnimatorDV Simple+ on mõeldud animatsioonide loomiseks. Tegemist on tasuta tarkvaraga, mis töötab videoseadmetega (videokaamera, veebikaamera).

Rohkem

Suira käitlemine

Suira käitlemine Teabepäeva korraldamist toetab Euroopa Liit Eesti mesindusprogrammi 2017-2019 kaudu Suira käitlemine Tarmo Teetlok Tallinn 14.11.2017 Mis on suir? Suir on mesilaste poolt ümbertöötatud õietolm. Suira valmistamiseks

Rohkem

ESL 4200LO ET NÕUDEPESUMASIN KASUTUSJUHEND

ESL 4200LO ET NÕUDEPESUMASIN KASUTUSJUHEND ESL 4200LO...... ET NÕUDEPESUMASIN KASUTUSJUHEND 2 www.electrolux.com SISUKORD 1. OHUTUSJUHISED..................................................................... 3 2. SEADME KIRJELDUS..................................................................

Rohkem

Microsoft Word - MEG80_kayttohje_FI_SE_EN (1)_est.docx

Microsoft Word - MEG80_kayttohje_FI_SE_EN (1)_est.docx Enne seadme kasutamist lugege kasutusjuhend hoolikalt läbi ning järgige kõiki kirjeldatud juhiseid. Hoidke juhend hilisemaks kasutamiseks alles. 30 t HÜDRAULILINE PRESS Kasutusjuhend Originaaljuhendi tõlge

Rohkem

PAIGALDUSJUHEND DUŠINURK VESTA 1. Enne paigaldustööde alustamist veenduge, et elektrikaablid, veetorud vms ei jääks kruviaukude alla! 2. Puhastage sei

PAIGALDUSJUHEND DUŠINURK VESTA 1. Enne paigaldustööde alustamist veenduge, et elektrikaablid, veetorud vms ei jääks kruviaukude alla! 2. Puhastage sei PAIGALDUSJUHEND DUŠINURK VESTA 1. Enne paigaldustööde alustamist veenduge, et elektrikaablid, veetorud vms ei jääks kruviaukude alla! 2. Puhastage seinad ja põrand enne dušinurga paigaldamist! 3. Kasutage

Rohkem

Kaupmehed ja ehitusmeistrid Selle laiendusega mängimiseks on vajalik Carcassonne põhimäng. Laiendit võib mängus kasutada täielikult või osaliselt ning

Kaupmehed ja ehitusmeistrid Selle laiendusega mängimiseks on vajalik Carcassonne põhimäng. Laiendit võib mängus kasutada täielikult või osaliselt ning Kaupmehed ja ehitusmeistrid Selle laiendusega mängimiseks on vajalik Carcassonne põhimäng. Laiendit võib mängus kasutada täielikult või osaliselt ning seda saab kombineerida teiste Carcassonne laiendustega.

Rohkem

Hoia oma arvuti turvaline ja kiire 1.Leia start nupust alustades Juhtpaneel 2.Juhtpaneeli aadressiribalt leia Kõik juhtpaneeli üksused 3.Avanenud tööa

Hoia oma arvuti turvaline ja kiire 1.Leia start nupust alustades Juhtpaneel 2.Juhtpaneeli aadressiribalt leia Kõik juhtpaneeli üksused 3.Avanenud tööa Hoia oma arvuti turvaline ja kiire 1.Leia start nupust alustades Juhtpaneel 2.Juhtpaneeli aadressiribalt leia Kõik juhtpaneeli üksused 3.Avanenud tööaknas leia Windows Update 4.Lase arvutil kontrollida

Rohkem

KUI PATSIENT VAJAB KODUÕDE

KUI PATSIENT VAJAB KODUÕDE KUI PATSIENT VAJAB KODUÕDE ILVE-TEISI REMMEL JUHATAJA OÜ KODUÕDE KODUÕENDUS (HOME NURSING CARE) - KVALIFITSEERITUD ÕENDUSTEENUS, MIDA OSUTATAKSE ÄGEDA HAIGUSE PARANEMISPERIOODIS OLEVA, KROONILIST HAIGUST

Rohkem

Polar Speed Sensor W.I.N.D. kasutusjuhend

Polar Speed Sensor W.I.N.D. kasutusjuhend Polar Speed Sensor W.I.N.D. Kasutusjuhend 1 A B 2 3 4 max 4 mm / 0.16 Polari kiiruseandur Polar Speed Sensor W.I.N.D. on mõeldud kiiruse ja läbitud vahemaa mõõtmiseks jalgrattasõidu ajal. Muud kasutamist

Rohkem

Microsoft Word - Vx610 EMV KASUTUSJUHEND.doc

Microsoft Word - Vx610 EMV KASUTUSJUHEND.doc MAKSETERMINALI KASUTUSJUHEND VERIFONE Vx610 GSM Kliendiabi: (0) 6711 444 (kõik nädalapäevad 24 h) Makseterminalide osakond: (0) 6711 411 (tööpäeviti kell 9.00 17.00) Faks: (0) 6711 420 Email: posgrupp@estcard.ee

Rohkem

AS851_10 estonian.cdr

AS851_10 estonian.cdr Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt www.philips.com/welcome AS851 Rohkem infot Philipsi toodete kohta saate aadressilt: http://www.philips.com Eestikeelne kasutusjuhend SISUKORD 7. PROBLEEMIDE

Rohkem

Microsoft Word - Document in Unnamed

Microsoft Word - Document in Unnamed Pakendi infoleht: teave kasutajale Pregnyl, 5000 RÜ/ml süstelahuse pulber ja lahusti Inimese kooriongonadotropiin Enne ravimi kasutamist lugege hoolikalt infolehte, sest siin on teile vajalikku teavet.

Rohkem

LFH0615_0625_0635_00 estonian...

LFH0615_0625_0635_00 estonian... Registreerige oma toode ning saage abi aadressilt www.philips.com/welcome Digitaalne diktofon LFH0615 LFH0625 LFH0635 Külastage Philipsit internetis: http://www.philips.com Eestikeelne kasutusjuhend SISUKORD

Rohkem

Fyysika 8(kodune).indd

Fyysika 8(kodune).indd Joonis 3.49. Nõgusläätses tekib esemest näiv kujutis Seega tekitab nõguslääts esemest kujutise, mis on näiv, samapidine, vähendatud. Ülesandeid 1. Kas nõgusläätsega saab seinale Päikese kujutist tekitada?

Rohkem

Microsoft Word - Mesi, kestvuskatsed, doc

Microsoft Word - Mesi, kestvuskatsed, doc MEEPROOVIDE KESTVUSKATSED Tallinn 2017 Töö nimetus: Meeproovide kestvuskatsed. Töö autorid: Anna Aunap Töö tellija: Eesti Mesinike Liit Töö teostaja: Marja 4D Tallinn, 10617 Tel. 6112 900 Fax. 6112 901

Rohkem

Non-pharmacological treatment

Non-pharmacological treatment Siinusrütmi säilitava ravimi valik Kliiniline küsimus Kas siinusrütmi säilitavaks raviks tuleks eelistada mõnd konkreetset ravimirühma/ravimit: BBL vs Ic vs III? Olulised tulemusnäitajad Surm, ajuinfarkt,

Rohkem

HD 13/12-4 ST Ruumisäästlikud, statsionaarsed kõrgsurvepesurid Kärcherilt, millel on kuni 6 varustuspunkti, mida saab vastavalt vajadusele individuaal

HD 13/12-4 ST Ruumisäästlikud, statsionaarsed kõrgsurvepesurid Kärcherilt, millel on kuni 6 varustuspunkti, mida saab vastavalt vajadusele individuaal Ruumisäästlikud, statsionaarsed kõrgsurvepesurid Kärcherilt, millel on kuni 6 varustuspunkti, mida saab vastavalt vajadusele individuaalselt konfigureerida, ning mis on äärmiselt kulumiskindlad. 1 2 3

Rohkem

Kom igang med Scratch

Kom igang med Scratch Alustame algusest Getting Started versioon 1.4 SCRATCH on uus programmeerimiskeel, mis lubab sul endal luua interaktiivseid annimatsioone, lugusid, mänge, muusikat, taieseid jm Scratch'i saab kasutada

Rohkem

Lenovo IdeaPad Kasutusjuhend Tutvuge enne arvuti kasutamist oluliste ohutus- ning kasutusjuhistega.

Lenovo IdeaPad Kasutusjuhend Tutvuge enne arvuti kasutamist oluliste ohutus- ning kasutusjuhistega. Lenovo IdeaPad Kasutusjuhend Tutvuge enne arvuti kasutamist oluliste ohutus- ning kasutusjuhistega. Eestvaade - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Rohkem

StandardBooks_versiooni_uuendusWin

StandardBooks_versiooni_uuendusWin Versiooni uuendamine Standard Books 7.2 põhjal Windows 7 või uuemale operatsioonisüsteemile SISUKORD 1. ÜKSIKKASUTAJA VERSIOONI INSTALLEERIMINE...lk 2 2. SERVER/MITMEKASUTAJA VERSIOONI INSTALLEERIMINE.lk

Rohkem

GSMG UK.indd

GSMG UK.indd GSMG kasutusjuhend Põrandakütte termostaat Fikseeritud paigaldusega relee-vastuvõtja Juhitav relee-pistikupesa Kiirühendusega termostaat Glamox 3001 seeria küttekehadele GSM-seade 1 Akulaadija 2 Toime

Rohkem

E6/12 Juhtmeta kõlarid ja subwoofer Eestikeelne kasutusjuhend Alati seal, et teid aidata Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt

E6/12 Juhtmeta kõlarid ja subwoofer Eestikeelne kasutusjuhend Alati seal, et teid aidata Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt E6/12 Juhtmeta kõlarid ja subwoofer Eestikeelne kasutusjuhend Alati seal, et teid aidata Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt www.philips.com/support Küsimus? Kontakteeruge Philipsiga Sisukord

Rohkem