Harjumaa süsinikneutraalne transport ja keskkonnasäästlik taristu. Joel Jesse

Suurus: px
Alustada lehe näitamist:

Download "Harjumaa süsinikneutraalne transport ja keskkonnasäästlik taristu. Joel Jesse"

Väljavõte

1 Harjumaa süsinikneutraalne transport ja keskkonnasäästlik taristu Joel Jesse 2020

2 Harju maakonna rahvaarv Statistikaameti rahvastikuprognoos 2045 Harju maakonna rahvaarv , mis moodustab siis juba 55,25% Eesti rahvastikust. Pindala 4338,34 km² Asustustihedus, elanikku km² 142, Rahvastikuregister Statistikaamet (2019 uuring)

3 Harju maakonna arengustrateegia visioon (2050) Harju maakond on Põhja-Euroopa targa majanduse süda, siin on suurepärane elukeskkond ning kiired ja mugavad ühendused kogu maailmaga. Harju maakonnast on kujunenud Põhja-Euroopa tõmbekeskus ning Tallinna ja Helsinki arengupotentsiaal on realiseerunud kaksiklinnana. Piirkonda iseloomustab teadmismahukas majandus, sh tark tootmine ja kõrge lisandväärtusega teenused. Harju maakonna elukeskkond on turvaline ja roheline, kaasaegsed ja kõrgel tasemel teenused on kättesaadavad kõigis piirkondades. Maakonnas on rahulolevad, uuendusmeelsed ja tegusad inimesed ning kodukohta ja kultuuri väärtustav kogukond. Harju maakonnal on kiired, keskkonnasõbralikud ja mugavad ühendused nii teiste riikidega, ülejäänud Eestiga kui ka maakonnasiseselt. Harju maakond on kogu Eesti arenguvedur. Harjumaal on hea!

4 Harju maakonna ees seisvatest väljakutsetest : kohanemine rahvastiku muudatustega, sh vananemisega, ja avalike teenuste korraldamine sellest lähtuvalt maakonna sisemiste sotsiaalmajanduslike erisuste vähendamine, mis aitab saavutada regionaalselt tasakaalustatumat arengut ja parandada avalike teenuste osutamist piirkondades. haridusinnovatsiooni, teadus- ja arendustegevuse kasv avalikus ja erasektoris, mis aitab kaasa erisuste vähendamisele Läänemere pealinnade piirkondadega, suurendades seeläbi Harjumaa ja kogu Eesti rahvusvahelist konkurentsivõimet kiirete ühenduste rajamine ja eri transpordiliikide integreerimine maakonna sisemise tasakaalustatuse ja rahvusvahelise konkurentsivõime parandamiseks (nt Helsinki Tallinna kaksiklinna potentsiaali arendamine) kasvuhoone- ja heitgaaside vähendamine energiamajanduses ja transpordis, mis aitab tagada säästlikku arengut.

5 Harju maakonna arengustrateegia ruumiline joonis (taristu) Indikaator Algtase Soovitud tase 2035 Taastuvenergia osakaal moodustab energia lõpptarbimises (Eurostat) Eesti 28,8%) (EL keskmine 17%, Soome 38,7%, Rootsi 53,8%, Läti 37,2%) Eesti 50% Rohelise linna indeks (The European Green City Index) Tallinn 23. koht (Stockholm 2., Helsinki 7., Riia 15.) Tallinna koht TOP 15. Siseriiklikud ja rahvusvahelised ühendused (sõiduaeg, ühenduste arv) Tallinn - Tartu 2 h (rong) Tallinn - Narva 2,5 h (rong) Tallinn - Peterburg 6 h (rong) Tallinn-Riia puudub Tallinn - Tartu ca 1h Tallinn - Narva ca 1h Tallinn - Peterburg ca 2 h Tallinn-Riia ca 2 h Indikaator Algtase Soovitud tase 2035 OECD parema elu indeks (Life satisfaction index) Eesti 33.koht (Läti 31., Soome 6., Rootsi 9.) Eesti koht TOP 15. Tallinn-Helsinki 2h (laev) Tallinna lennujaam 25 regulaarset sihtkohta Tallinn Helsinki 0,5 h (tunnel) 50 sihtkohta Elanike rahulolu kohalike avalike teenustega Algtase selgub uuringu läbiviimisel (prognoositav läbiviimise aeg 2019) Ühistranspordi (ÜT) osakaal töölkäijatest 22,8% ( ,6%) 50% Olukord võrreldes algtasemega on kriteeriumite lõikes paranenud

6 Tallinna ringraudtee vajadust on käsitletud: Harju maakonnaplaneeringus, mis oli kehtestatud Harju maavanema poolt (kehtis kuni ). Tallinna strateegia «Tallinn 2025», kinnitatud volikogu poolt Tallinna strateegia «Tallinn 2030», kinnitatud volikogu poolt Üleriigilises planeeringus 2030+, mis on kehtestatud Vabariigi Valitsuse poolt Harju maakonnaplaneeringus 2030+, mis on kehtestatud riigihalduse ministri poolt Harju maakonna arengustrateegias 2035+, mis jõustus vastavalt KOKS 37 4 lõike 6 kohaselt , mis tähendas strateegia heakskiitmist kohalike omavalitsuste volikogude poolt. Ümbersõiduraudtee on ära markeeritud ka Vabariigi Valitsuse poolt kinnitatud Avaliku raudteeinfrastruktuuri arendamist suunavas tegevuskavas aastateks Transpordi ja liikuvuse arengukava eelnõu (vt link) käsitleb Tallinna ringraudtee riigi eriplaneeringu vajadust (avalikustatud ) Tallinna ringraudtee vajadus ja sellega kaasnevad võimalused: Kaubarongiliikluse väljaviimine Tallinna kesklinnast ning toetab Kopli ja Ülemiste kaubajaamad likvideerimist; Kaubarongliikluse väljaviimine tulevasest rahvusvahelisest Rail Balticu reisiterminalist, millest kujuneb ühtlasi Eesti värav ja Ülemiste piirkonnast on kujunemas pealinna oluline äri- ja elupiirkond; Ringraudtee perspektiiv annab kindlustunde Paldiski sadamate operaatoritele ja teistele ettevõtjatele tegevuste laiendamiseks ja uute investeeringute tegemiseks, kuna idasuunaline kaubarongiliiklus läbi Tallinna ei ole jätkusuutlik; Regionaalrongiliikluse perspektiiv suunal Ülemiste-Paldiski/Turba (Haapsalu)-Ülemiste, mis võimaldab igapäevast kiiret, mugavat ja keskkonnasäästliku töörännet ning parandaks ühtlasi lennujaama, RB reisiterminali ja muude teenuste ja töökohtade kättesaadavust.

7 Energeetikasektor on suurim kasvuhoonegaaside allikas Eestis aastal pärines 88,8 protsenti Eesti kasvuhoonegaaside heitkogusest energeetika-valdkonnast. Energeetikasektori heide tekib kõigi kasutatud kütuste pealt. Sektor hõlmab nii elektri- ja soojatootmise, tööstuse, transpordi, äri- ja avaliku sektori, kodumajapidamiste kui ka põllumajanduse kütuste kasutust. Transpordisektor moodustab 13,2 protsenti energeetikasektori heitkogusest ja 11,7 protsenti Eesti koguheitest. Transpordisektori heide tekib valdavalt maanteetranspordist (2017. aastal 96 protsendi ulatuses).

8 Mis on selle trendi põhjus?

9 Tallinn ja Harjumaa 2018 : 5 miljardit km/aastas 1,5 miljardit /aastas 1,3 miljonit tonni CO2 aastas a: kasv 2,5 korda

10 Eeskuju: Helsingi Regiooni Transpordiamet (HSL) MKMi ja Tallinna LV vahel sõlmitud Tallinna regiooni liikuvuse koostöömemorandum on positiivne algatus, mis annab meile väga hea aluse ja võimaluse luua tulevikus konkurentsivõimeline ühistransport, ühtne piletisüsteem ja olukorra, kus erinevad ühistranspordiliigid ei konkureeri enam omavahel vaid täiendaksid üksteist, võib-olla saame rääkida Eesti oma HSL -st.

11 Tallinna regiooni liikuvuse koostöömemorandum 8. okt Tallinna linn ja MKM Ühine visioon: CO2 neutraalne ja roheline linnapiirkond ÜT kasutuse, rattasõidu ja jalgsi liikumise kasv Liiklusohutuse parandamine Atraktiivse multimodaalse liikuvusvõrgustiku arendamine Inimsõbralik linnaruum, ettevõtluse kasv Sundliikumiste ja isiklikust autost sõltuvuse vähendamine Parem riik-linn-regioon koostöö ja terviklik liikuvuse korraldamine. Ühtne piletisüsteem ja liinivõrgu korraldus (sh sõlmpunktid) Jätkusuutlik rahastamine Tallinna regiooni liikuvusnõukotta kuuluvad: MKM / Tallinn / Maanteeamet / Põhja-Eesti Ühistranspordikeskus / Harjumaa Omavalitsuste Liit / Raplamaa Omavalitsuste Liit / Eesti Liinirongid AS Harju ja Rapla maakonna kohalikele omavalitsustele saadeti Tallinna LV ja MKMi poolt kutse liituda Tallinna regiooni liikuvuse memorandumiga.

12 Tallinna regiooni liikuvuse ühendatud juhtimis, planeerimis- ja finantseerimislahenduse analüüs MIKS? tänane ühistranspordi struktuur on killustunud ning transpordiliikide ja halduspiiride põhine, mis ei vasta valdkonna arenguvajadustele; efektiivne korraldamine ja juhtimine konkurentsivõime ja kasutusmugavuse kasv arengukavad uuendamisel (MKM, TLN) ULATUS? Tallinna linn ja Harjumaa ning Põhja- Rapla omavalitsused hilisem skaleerimisvõimalus kogu Eestile

13 Planeeritavad uuringud MKMi eestvedamisel: I hange Liikuvuse mudeldamine (oktoober 2020 kevad 2021) planeerimislahendus - efektiivsuse mudeldamine, põhiliinid ja ettevedu ühtse tsoonipõhise piletisüsteemi lahendused ja võimalikud etapid ning hinnastamise põhimõtted II hange Juhtimis- ja finantseerimislahendus ning tsoneerimis- ja hinnastamisepõhimõtted (oktoober 2020 kevad 2021) juhtimislahendus millised osapooled ja nende õigused, kohustused, vastutus osapoolte vaheline õiglane ja jätkusuutlik rahastusmudel, sh hinnastamise finantsmudel uue struktuuri juriidiline vorm

14 8 MAAKONNA ÜHISPÖÖRDUMINE (20. mai 2020) riigisisese raudteevõrgu rekonstrueerimise ja kiire reisirongiliikluse arendamise toetuseks Pöördumise esitajad rõhutavad, et raudteid ja maanteid tuleb arendada kompleksselt, sest kiired, tihedad ja mugavad rongiühendused vähendavad põhimaanteede liikluskoormust ning suurendavad liiklusohutust. kiire, mugav ja turvaline reisirongiühendus aitab tegeleda maakondade sotsiaalmajanduslike, kultuuriliste, rahvastiku- ja turismialaste väljakutsetega; parem rongiühendus suurendab Eesti regioonide konkurentsivõimet, head liikumisvõimalused mitmekesistavad inimeste valikuid töö- ja elukohtade osas; puudub vajadus edasise autostumise suurendamiseks; elektrifitseerimata raudteede elektrifitseerimine on väga oluline ja positiivne suunis, aga mõistlik oleks elektrifitseerimise otsuse eelnevalt teha olemasoleva kaubaveo/reisijateveo diislilt elektrile/vesinikule/lng-le ülemineku teostatavuse ja tasuvuse analüüs, mis lisaks arvestab ka ökoloogilise jalajälje suurust. Eelneva põhjal pöördume ühiselt Riigikogu, Vabariigi Valitsuse, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi ning AS Eesti Raudtee poole järgmiste ettepanekutega: 1. Planeerida ja projekteerida raudteeliinide elektrifitseerimise ettevalmistamisega samaaegselt ka nende trassikoridoride geomeetria muudatused (s.h kurviraadiuste suurendamine), 2. Planeerida aegsasti ja piisavas mahus vahendid reisirongiliiklust korraldavale operaatorile (Eesti Liinirongid AS) elektrifitseeritud raudteel reisrongiliikluse käitamise korraldamiseks ja liiklusgraafikute tihendamiseks viisil, mis arvestab nii nõudluse kui ka liikumiskiiruste kasvuga.

15

16

17 Põlevkivist elekter Maagaasist/LNG-st H2 Maagaasist/LNG-st kütuseelemendiga elekter

18 Vesinikauto vs akudega elektriauto? Kõiki sõiduautosid kokku on Eesti registris ligikaudu kolmveerand miljonit, elektriautode osakaal küündib vaevu 0,2%-ni. Toyota Mirai Tesla Model aastal registreeriti Eestis uut sõiduautot ning aastal vastavalt uut sõiduautot, millest elektritoitel sõiduautosid oli aastal 77 (0,28%) ja aastal 81 (0,31%). SEI raport (2019) H2 autot Eestis aastal aasta alguses oli on Eestis registreeritud 1443 elektrisõidukit, nendest 541 on Mitsubishi I-MIEV, mis valdavalt sotsiaaltöötajate valduses. Järgneb Nissan, mida oli registris kokku 486 tükki, Teslasid 78, Volkswageni eri särtsumudeleid 49, Renault 22 ja BMW-sid 21. SEI raport (2019) elektriautot Eestis aastal Isegi kui CO 2 energia tootmisel võrreldav, siis jääb alati keskkonna osas küsimused: Kust võtta soovitud hulgal muldmetalle, mis on vajalikud maailma autopargi Li-ion akude tootmiseks ja kui keskkonnasõbralik on muldmetallide tootmine? Mida teha elektriautode vanade Li-ion akudega? täna ei ole keskkonnasõbralikku lahendust. Kui võimas peab olema elektrienergia ülekandevõrk ja mis see maksab, et tagada elektriautode kiirlaadimistaristu ja milline on selle rajamisel keskkonnamõju.

19 Eesti esimene vesinikutankla Keilasse! ŠKODA ENYAQ iv laadimisaeg s/hydrogen%20roadmap%20europe_report.pdf

20 Energiasalvestamine Autoaku 12V ja 74Ah Kaal 12.5 kg Salvestusmaht 0,888 kwh Energiatihedus 0,07 kwh/kg 475 X Vesinik Energiatihedus LHV 33,3 kwh/kg Ilma taarata Kindlasti tuleb mõelda kui suure osa moodustab elektriauto, -veoauto, - bussi või -praami registrimassist Li-ion akud, mida peab taarana kaasa vedama, st kulutame väärtuslikku energiat raskete akude vedamiseks ja mis on nende akude eluiga. 21

21 Vesiniku ressurss Eestis (Green hydrogen) = energiajulgeolek Tuul 6300 MW CF (1) 38% 21 TWh el /a Tuult on Eestis 35 korda rohkem kui päikest Biomass 12 TWh fuel Hüdro TWh/a Päike MW CF 11% 0.6 TWh el /a Taastuvelektrit 21.6 TWh el /a 80% Elektriturule 17 TWh el /a 20% Elektrolüüsi 70 % kasuteguriga 3 TWh H2 /a t/a) Põlevkiviõli rafineerimine 1.3 TWh H2 /a t/a Pelletieksport 1 miljon t/a alternatiiv tonni pürolüüsiõli Väärindada 2G transpordikütuseks Vesinikuvajadus 1.2 TWh H t H2 /a (1) CF - Capacity Factor eesti k. Kasutustegur Transpordikütus 1 buss tarbib aastas 300 MWh (9 tonni) vesinikku 1 sõiduato tarbib aastas 5 MWh (150 kg) vesinikku 1 reisirong tarbib aastas 3900 MWh (117 tonni) vesinikku 500 bussi autot + 18 Elroni rongi = 0.7 TWh ( t H2 /a) + kaubarongid etc. 22

22 Vesiniku tootmise alternatiivne võimalus Maagaas või biogaas > reformer > H2 Elektrolüüs: Otsene Ioonmembraan, pöördkütuseelement Termokeemiline tootmine Kõrgtemperatuurne, ~1000+ C Kesktemperatuurne, ~700C (4. põlvkonna tuumajaam - nö sulasoolajaamad) Kui Eesti rajaks sulasoolatuumajaama, siis lendaksime kesktemperatuurse keemiatööstuse tippu!

23 Toyota Mirai (2020)

24

25 20. jaanuar 2020 Norras -

26 Saksamaa SsoHQ6bN3WxEVz3mdPQ Rongidel ja trammidel puudub vajadus alajaamade ja kontaktvõrgu järgi. Holland YeIvLm6G64FgbrprMWp21TYhNEGfKQA Saksamaa hydrogen-trains-fromalstom/?fbclid=iwar3syixpenjpneshnp4br80emy452rss_gcj1pvlg3q2ckysnikqteca g7k Eestis elektrifitseerimata raudteede elektrifitseerimine on väga oluline ja positiivne suunis riigi poolt, aga enne lõpliku otsust tuleks ära teha olemasoleva kaubaveo/reisijateveo diislilt elektrile/vesinikule/lng-le ülemineku tasuvus- ja teostatavusanalüüs, mis lisaks arvestab ka ökoloogilise jalajälje suurust.

27 Keskkonnasäästlik taristu 2050 Millised on meie valikud taristu osas? Kas I klassi 2+2 maanteed vs kiired, mugavad, turvalised ja keskkonnasäästlikud raudteed ja 2+1 maanteed? Kiirus 6 kuud 110km/h (st +20 km/h) ja 6 kuud ikka 90km/h või aeglasemalt sõltuvalt ilmastiku oludest. Barjääriefekt 2-3x suurem, 100% tarastatud. Rajamisel vajab 3-4x rohkem ehitusmaavara. Soodustab autostumist. Sõidab 365 päeva aastas ette antud kiirusel km/h. Asustusest välja võib olla trass tarastamata (teh.lahendused). Vähendab aeg-ruumilisi vahemaid erinevate keskuste vahel. Soodustab jalgsi liikumist. Aitab inimestel säästa vahendeid, mis kuluvad isiklike sõiduautode peale. Eestis on alates uute rongide saabumisest rongireisijate arv kasvanud 2x ning kasvab jätkuvalt hoolimata tasuta maakonna ÜT-s. Maanteede ja raudteede arendamist tuleb vaadata kompleksselt - kiired, tihedad, mugavad ja turvalised rongiühendused aitavad vähendada põhimaanteede liikluskoormust ning suurendavad liiklusohutust. Kui riigil on rahalised vahendid piiratud, tuleb teha kaalutletud ja põhjendatud valikuid, mis omavad suuremat sotsiaalmajanduslikku kasu.

28 Tallinna ja Harjumaa kergrööbastranspordi teostatavus- ja tasuvusanalüüs (kiire ja mugav trammvõrk ning kvaliteetsem linnaruum vs laiemad teed, suuremad liiklussõlmed ja parklad ning rohkem autosid) Kas Haabersti uus liiklussõlm lahendas piirkonnas ummikud? EI, need nihkusid uude asukohta. Mitu analoogset liiklussõlme oleks meil Tallinna regiooni vaja? 20+ Kas me soovime neid liiklussõlmesid sellises koguses linnaruumi, kas need rikastavad linna? Tõenäoliselt mitte

29 Meretransport ja kaksiklinn Talisinki Täna 10 miljonit reisijat aastas 35 REISJAT (miljonites) Min Med Max

30 Milleks meile TALSINKI ja tunnel? Perifeeria või keskus? SUUR LINN = MOODSA MAJANDUSE MOOTOR Linnaline keskkond Toetavad teenused Koostööklastrid Tehnoloogiline Infrastruktuur Ärikeskkonna ja -võimaluste rohkus Suurem tööturg Talllinn ei ole atraktiivne globaalses ideede ja talentide konkurentsis

31 Hetkeolukord- reisiaja tsoonid: Reisiaeg Helsinki (Pasila) ja Tallinn) 2014 (0-2 tundi) Tampere 0:45 Riihimäki 2:00 T utr ku ur k u Lahti 1,7 milj. 0:30 Kouvola 1:20 Riihimäki Lappeenranta Lahti 0:40 Kouvola 0:40 1:00 Kotka Turku 0:30 1:00 Karjaa Kirkkonummi Salo Pasila Helsinki Pasila Karjaa Tallinn 1:10 Tapa 0,5 milj. 0,9 milj. Pärnu 2:10 1:50 Helsinki Kirkkonummi Tallinn Tallinn 1:45 1:00 Riihimäki 1:15 1:30 Salo 1:15 Hämeenlinna 2,7 M milj. Mikkeli 1:45 4,7 milj.t a m p e r e M 1:30 Hämeenlinna Hämeenlinna 1:00 2,9 M milj. Tulevikuvisioon reisiaja tsoonid Tapa Tapa 2,3 milj. M 2,3 Viljandi Viljandi Tartu 2:10 0:30 Pärnu 0:50 Viljandi Tartu 1:45 Tartu 1 h Helsinkist 4,5milj. M 4,5 2 h Helsinkist Riga Eeldatav aeg (rong) 1 h Tallinnast 2 Tallinnast Riga 1:55 Põhineb: Ratahallintokeskus Strategioita ja selvityksiä 1/2009 Tulevaisuuden henkilöliikenneselvitys Rail Baltica

32 TUNNELI MÕJU? Pole mastaapi Tallinn ja Helsinki ühendatud ühtsesse 2+ miljoni elanikuga metropoliregiooni. Kasvanud ärimastaap läbi turgude integreerimise. Pole metropoli Kapitali vähesus Puuduv ligipääs Helsinki ja Tallinna linnaline keskkond ühes kombineeritud atraktsioonidega (kultuur, meelelahutus, toit, teenused, kaubandus). Kasvav atraktiivsus toob jõukust piirkonda. Linnaline keskkond teeb palju lihtsamaks spetsialistide meelitamise Eestisse. Kasvav innovatsioonipotentsiaal. P.S. hõlpsam juurdepääs Soome kapitalile Üks parimaid lennuühendusi Euroopas - Helsinkis ja Tallinnas (30 min lennujaamade vahel). Eesti ja Soome ühendamine üleeuroopalisse kiirraudtee võrgustikku. Läänemere transpordiringi lõplik ühendamine.

33 Tallinn-Helsingi püsiühenduse teostatavus- ja tasuvusanalüüs kokkuvõte:

34 MINEVIK, OLEVIK ja TULEVIK

35 või on see meie TULEVIK?

36 Küsimused meie valikute osas: 1. Kas eelistame kiireid rongiühendusi 160+ km/h ja 2+1 maanteid või eelistame 2+2 maanteid, kus talvel sõidame ikkagi lähtuvalt ilmastikuoludes 90km/h või aeglasemalt ja rääkimata autoroolis ebaefektiivselt kulutatud ajast? 2. Kas toetame Rail Baltic raudtee rajamist, mis võimaldab nii kiireid regionaalühendusi kui ka rahvusvahelist reisirongiliiklust ning aitab suunata kaubaveod maanteelt raudteele? 3. Kas toetame Tallinn-Peterburi kiire rongiühenduse rajamist (sõiduaeg ca 2-3h), mis mõjuks positiivselt turismisektorile ja läbi selle muudele majandusharudele? 4. Kas toetame Tallinn-Helsingi püsiühenduse rajamist, mis tõstab oluliselt meie piirkonna konkurentsivõimet ja muudab Vantaa lennujaama meie teiseks kodulennujaamaks, 30 minutit rongiga Tallinnast. 5. Kas me eelistame pealinnas kiiret, mugavat ja keskkonnasäästliku kergrööbastransporti võrgustikku või soovime näha laiemaid tänavaid ja suuremaid liiklussõlmesid, mis soodustavad autostumist? 6. Kas peaksime eelistama transpordivaldkonnas üleminekut vesinikkütusele või toetame akudega elektriautosid, mis vajavad tootmisel suures koguses muldmetalle? 7. Kas toetame tasuta st 100% doteeritud ühistransporti või soovime, et nimetatud vahendid läheksid inimeste ootustele vastava ühistranspordi arendamisele? 8. Kas toetame vajadusel pealinna ummikumaksu ja/või riigis automaksu, kui nimetatud vahendid suunatakse kiire ja mugava ühistranspordivõrgu arendamiseks? Investeeringuid taristusse ei tohi võtta kuluna, vaid investeeringuna, millega riik loob eeldused ettevõtluse arendamiseks ja parema elukeskkonna kujundamiseks.

37 TÄNAN KUULAMAST! Joel Jesse Harjumaa Omavalitsuste Liidu tegevdirektor

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Tallinna piirkonna säästva linnaliikuvuse strateegia regionaalse koostöö väljakutsed 13.2.2018 Linnade ja valdade päevad 2019 Mari Jüssi, Tallinna linnaliikuvuskava ekspert, Maanteeamet Tallinna piirkonna

Rohkem

Microsoft PowerPoint - TEUK ettekanne pptx

Microsoft PowerPoint - TEUK ettekanne pptx Hinnanguliselt on võimalik rajada kaugkütte baasil koostootmisjaamu võimsusega 2...3 MW Viljandis, Kuressaares, Võrus, Haapsalus, Paides, Rakveres, Valgas, Jõgeval, Tartuskokku ca 20 MW Tööstusettevõtete

Rohkem

Biomassi kohaliku kasutamise tegevuskava - miks ja kuidas?

Biomassi kohaliku kasutamise tegevuskava - miks ja kuidas? Biomassi kohaliku kasutamise tegevuskava - miks ja kuidas? Biomassi kasutamise eelised ja võimalused Biomass on peamine Euroopa Liidus kasutatav taastuva energia allikas, moodustades ligikaudu 70% taastuvenergia

Rohkem

PowerPointi esitlus

PowerPointi esitlus Ühistranspordi korraldamine alates 01.01.2018 Kirke Williamson Maanteeamet 12.10.2017 Haldusreform ja ühistranspordi korraldamine 17.12.2015 toimus esimene arutelu ühistranspordi korralduse üle Aprill

Rohkem

Tallinn

Tallinn Tallinna linna tegevused Läänemere väljakutse võrgustikus initsiatiivi toetamisel Gennadi Gramberg Tallinna Keskkonnaamet Keskkonnaprojektide ja hariduse osakonna juhataja Tallinna osalemine Läänemere

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Kommunaalteenustega seotud veokite keskkonnamõju vähendamine Tallinnas Mari Jüssi SEI-Tallinn september 2011 Uuringu eesmärk Saada ülevaade: Tallinna transpordi CO 2 heite suundumustest ja jaotusest sõidukite

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Sugu, liikuvus ja linnaruum Planeerimiskonverents 2018 Mari Jüssi, Tallinna linnaliikuvuskava ekspert, Maanteeamet Kes me oleme? 1 h päevas Jalakäijad Ühistranspordiga liikujad Jalgrattaga liikujad Autoga

Rohkem

PowerPointi esitlus

PowerPointi esitlus Grupiarutelu: Energia- ja ressursitõhusus Timo Tatar Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium Eili Lepik Riigikantselei Keskkonnasõbralik majandus ja energeetika: Eesti2020 eesmärk Kasvuhoonegaaside heitkoguste

Rohkem

Pärnu Maavalitsus Akadeemia 2, Pärnu Tel Viljandi Maavalitsus Vabaduse plats 2, Viljandi Tel www

Pärnu Maavalitsus Akadeemia 2, Pärnu Tel Viljandi Maavalitsus Vabaduse plats 2, Viljandi Tel www Pärnu Maavalitsus Akadeemia 2, 80088 Pärnu Tel 4479733 www.parnu.maavalitsus.ee Viljandi Maavalitsus Vabaduse plats 2, 71020 Viljandi Tel 4330 400 www.viljandi.maavalitsus.ee Konsultant Ramboll Eesti AS

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation KINNISVARATURU ÜLEVAADE JUUNI 217 Allikad: Maa-amet, city24, Eesti Pank, Statistikaamet Indeksi muutused võrreldes : -kaalutud keskmise m² muutus hinnatipuga (detsember 216): -1% -kaalutud keskmise m²

Rohkem

Investment Agency

Investment Agency Taristuprojektide mõju Eesti majandusele ja ettevõtete väärtustele Illar Kaasik Investment Agency OÜ Sisukord Majanduskeskkonna stimulaatorid Valik suurematest Eesti taristuprojektidest Kokkuvõte Majanduskeskkonna

Rohkem

Säästva linnaliikuvuse toetusmeetmed EL struktuurivahenditest

Säästva linnaliikuvuse toetusmeetmed EL struktuurivahenditest Välisvahendite teabepäev Kultuuriministeeriumi haldusala asutustele Tallinn, 26.05.2014 Kavandatavad regionaalarengu meetmed EL struktuurivahendite perioodil 2014-2020 Regionaalpoliitika büroo Siseministeerium

Rohkem

TELLIJAD Riigikantselei Eesti Arengufond Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium KOOSTAJAD Olavi Grünvald / Finantsakadeemia OÜ Aivo Lokk / Väärtusi

TELLIJAD Riigikantselei Eesti Arengufond Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium KOOSTAJAD Olavi Grünvald / Finantsakadeemia OÜ Aivo Lokk / Väärtusi TELLIJAD Riigikantselei Eesti Arengufond Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium KOOSTAJAD Olavi Grünvald / Finantsakadeemia OÜ Aivo Lokk / Väärtusinsener OÜ Tallinnas 14.04.2014 Uuring Energiamajanduse

Rohkem

Project meeting Brussels, February 2013

Project meeting Brussels, February 2013 Jõgeva linna CO2 heitkoguste lähteinventuur ja SEAP 29.01.2014 Jaanus Uiga Tartu Regiooni Energiaagentuur Millest täna räägime? Linnapeade Paktist CO2-st Jõgeva linna energiakasutusest 2010 Võimalustest

Rohkem

PowerPointi esitlus

PowerPointi esitlus Sotsiaaltranspordi toetamise erinevad võimalused Kristiina Tuisk Hoolekande osakond Nõunik 12.10.2017 STT sihtgrupp Seaduse järgi Puudega isik, kellel puue takistab isikliku või ühissõiduki kasutamist

Rohkem

Ref. Ares(2018) /01/2018 Ш Republic of Estonia Ministry of Economic Affairs and Communications Mr Keir Fitch European Commission DG Mobility a

Ref. Ares(2018) /01/2018 Ш Republic of Estonia Ministry of Economic Affairs and Communications Mr Keir Fitch European Commission DG Mobility a Ref. Ares(2018)152596-10/01/2018 Ш Republic of Estonia Ministry of Economic Affairs and Communications Mr Keir Fitch European Commission DG Mobility and Transport Directorate C - Land B-1049, Brussels

Rohkem

Microsoft PowerPoint - MihkelServinski_rahvastikust.pptx

Microsoft PowerPoint - MihkelServinski_rahvastikust.pptx 25.06.2014 Esitluse või esitleja nimi Ida-Virumaa rahvastikust Mihkel Servinski peaanalüütik Statistikaamet Sultsi küla, Mulgimaa Edise, 17. juuni 2014 Rahvaarvu suhteline muutus, 31.03.2000-31.12.2011

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Jätkusuutliku tootmise edulood, programmid ja takistused Lauri Betlem 2017 SALVEST Salvest Alustas tegevust 1946. aastal riigi omandis oleva ettevõttena Ainuomanikuks hr Veljo Ipits Põhitoodanguks valmistoit

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Eurotoetused esitlus 2010.ppt

Microsoft PowerPoint - Eurotoetused esitlus 2010.ppt AVALIK ARVAMUS EUROOPA LIIDU STRUKTUURITOETUSEST !"!!!!!!! "!" #! "!! $!!% & '! " ## (((! )!!!*! "#!" " $%!&!" $#! + " $ Kas olete kursis, et Eesti saab toetust Euroopa Liidust? jah ei Ei oska öelda 010

Rohkem

Slaid 1

Slaid 1 Eesti kinnisvaraturg Mihkel Eliste Arco Vara kinnisvaraanalüütik 26.04.2019 Tartu Tänased teemad Eesti kui tervik Tallinn, Tartu, Pärnu ja ülejäänud Eesti Elukondliku kinnisvara turg Mõningal määral muud

Rohkem

Eesti Energia muutuvas keskkonnas Olavi Tammemäe Keskkonnajuht

Eesti Energia muutuvas keskkonnas Olavi Tammemäe Keskkonnajuht Eesti Energia muutuvas keskkonnas Olavi Tammemäe Keskkonnajuht 2 Keskkonnanõuete muutumine ajas Eesti saab EL liikmeks koos regulatsiooniga + leevendused LCPD nõuded peamistele suurtele käitistele NECD

Rohkem

Tootmise digitaliseerimine

Tootmise digitaliseerimine Pildi autor: Meelis Lokk Tootmise digitaliseerimise toetus Raimond Tamm, Tartu abilinnapea 20.03.2019 Tootmise digitaliseerimise toetus Eesti on avalike teenuste digitaliseerimise osas Euroopa liider Töötlevas

Rohkem

Tuuleenergeetika võimalikkusest Eestis

Tuuleenergeetika võimalikkusest Eestis Noppeid energeetikast 9.03.2011 Võimsus = = 3 MW 1500 x 2 kw 272727 x 11 W 1 MW=1000 kw=1 000 000 W Energia x = 2000 W 2h 4 kwh 1 kwh = 1,4 kg põlevkivi 1 kwh = 160 g šokolaadi Istudes ja õppides kulutate

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Horisont 2020 transport ja energia Tartu-Tallinn 11.-12.12.2013 Horisont 2020 struktuur Tipptasemel teadus Euroopa Teadusnõukogu (ERC) Tulevased ja kujunemisjärgus tehnoloogiad Marie Skladowska-Curie nimelised

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation MILLISES KESKKONNAS TAHAME VEETA 90% OMA AJAST EHK ÜLEVAADE MADALA ENERGIATARBEGA HOONETE NIMETUSTEST NING TRENDIDEST MADALA ENERGIATARBEGA EHITUSE OSAS Lauri Tammiste Eesti Arengufondi energia ja rohemajanduse

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Majandusarengud maailmas lähiaastatel Ülo Kaasik Eesti Panga asepresident Maailma majandusaktiivsus on vähenenud Probleemid on tööstuses, kus eksporditellimused on jätkuvalt vähenemas Majanduskasv püsib

Rohkem

Microsoft Word - Saku valla arengukava_I lugemine

Microsoft Word - Saku valla arengukava_I lugemine Kinnitatud Saku Vallavolikogu. määrusega nr. SAKU VALLA ARENGUKAVA 2035+ EELNÕU I LUGEMISELE Sisukord SISUKORD ------------------------------------------------------------------ 1 SISSEJUHATUS -----------------------------------------------------------

Rohkem

Lisa I_Müra modelleerimine

Lisa I_Müra modelleerimine LISA I MÜRA MODELLEERIMINE Lähteandmed ja metoodika Lähteandmetena kasutatakse AS K-Projekt poolt koostatud võimalikke eskiislahendusi (trassivariandid A ja B) ning liiklusprognoosi aastaks 2025. Kuna

Rohkem

Slide 1

Slide 1 Elektrituru avanemine 2013 Priit Värk Koduomanike Liit Ajalugu Euroopa Liidu elektriturg avanes täielikult 2007 juuli Ühtse siseturu põhimõte kaupade vaba liikumine; Turu avanemine tuleneb liitumislepingust

Rohkem

(Microsoft PowerPoint - okt 2005 infop\344ev p\344rt.ppt [Kirjutuskaitstud])

(Microsoft PowerPoint - okt 2005 infop\344ev p\344rt.ppt [Kirjutuskaitstud]) Ühtse piletisüsteemi pilootprojekt Viimsi vallas Pärt Põldemaa Harjumaa Ühistranspordikeskus 21.10.2005 Pilootala Pilootprojekt Hõlmab 2 KOV: Tallinn ja Viimsi 600 000 sõitjat aastas Plaanimisperiood märts-august

Rohkem

Tervise- ja tööministri a määrusega nr 41 kinnitatud Töölesaamist toetavad teenused lisa 1 vorm A Sihtasutus Innove Lõõtsa Tallinn

Tervise- ja tööministri a määrusega nr 41 kinnitatud Töölesaamist toetavad teenused lisa 1 vorm A Sihtasutus Innove Lõõtsa Tallinn Tervise- ja tööministri 11.09.2015. a määrusega nr 41 kinnitatud Töölesaamist toetavad teenused lisa 1 vorm A Sihtasutus Innove Lõõtsa 4 11415 Tallinn Meetme 3.2 Tööturuteenused tagamaks paremaid võimalusi

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Konjunktuur nr 3 (194) pressile marje .ppt

Microsoft PowerPoint - Konjunktuur nr 3 (194) pressile marje .ppt Konjunktuur 3 (194) 1. Majanduse üldolukord 2015. a septembris ja 6 kuu pärast (L. Kuum) 2. Konjunktuuribaromeetrid: september 2015 2.1. Tööstusbaromeeter (K. Martens) 2.2. Ehitusbaromeeter (A. Vanamölder)

Rohkem

Lisa 7.1. KINNITATUD juhatuse a otsusega nr 2 MTÜ Saarte Kalandus hindamiskriteeriumite määratlemine ja kirjeldused 0 nõrk e puudulik -

Lisa 7.1. KINNITATUD juhatuse a otsusega nr 2 MTÜ Saarte Kalandus hindamiskriteeriumite määratlemine ja kirjeldused 0 nõrk e puudulik - Lisa 7.1. KINNITATUD juhatuse 04. 01. 2018. a otsusega nr 2 MTÜ Saarte Kalandus hindamiskriteeriumite määratlemine ja kirjeldused 0 nõrk e puudulik - kriteerium ei ole täidetud (hindepunkti 0 saab rakendada

Rohkem

Euroopa Liidu Nõukogu Brüssel, 15. juuni 2015 (OR. en) 9236/15 MÄRKUS Saatja: Saaja: Nõukogu peasekretariaat Alaliste esindajate komitee / nõukogu UEM

Euroopa Liidu Nõukogu Brüssel, 15. juuni 2015 (OR. en) 9236/15 MÄRKUS Saatja: Saaja: Nõukogu peasekretariaat Alaliste esindajate komitee / nõukogu UEM Euroopa Liidu Nõukogu Brüssel, 15. juuni 2015 (OR. en) 9236/15 MÄRKUS Saatja: Saaja: Nõukogu peasekretariaat Alaliste esindajate komitee / nõukogu UEM 179 ECOFIN 384 SOC 346 COMP 257 ENV 339 EDUC 165 RECH

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Helpific MTÜ registrikood: tänava nimi, maja ja kort

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Helpific MTÜ registrikood: tänava nimi, maja ja kort MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: registrikood: 80380146 tänava nimi, maja ja korteri number: Rävala pst 7 linn: Tallinn maakond: Harju maakond postisihtnumber: 10143 telefon:

Rohkem

Majandus- ja taristuministri käskkirja nr 1.1-1/ Alternatiivkütuste taristu tegevuskava programmi kinnitamine Lisa Alternatiivkütuste

Majandus- ja taristuministri käskkirja nr 1.1-1/ Alternatiivkütuste taristu tegevuskava programmi kinnitamine Lisa Alternatiivkütuste Majandus- ja taristuministri 13.04.2017 käskkirja nr 1.1-1/17-078 Alternatiivkütuste taristu tegevuskava programmi kinnitamine Lisa Alternatiivkütuste taristu tegevuskava 1. Mõisted Käesolevas tegevuskavas

Rohkem

TUNNUSTATUD TURVALAHENDUS Esitaja: G4S Eesti AS, Alarmtec AS Automaatse numbrituvastussüsteemi paigaldamine keelatud piirikaubanduse vastu võitlemisek

TUNNUSTATUD TURVALAHENDUS Esitaja: G4S Eesti AS, Alarmtec AS Automaatse numbrituvastussüsteemi paigaldamine keelatud piirikaubanduse vastu võitlemisek TUNNUSTATUD TURVALAHENDUS Esitaja: G4S Eesti AS, Alarmtec AS Automaatse numbrituvastussüsteemi paigaldamine keelatud piirikaubanduse vastu võitlemiseks Tellija: Maksu- ja Tolliamet Teostaja: Alarmtec AS

Rohkem

Microsoft PowerPoint - EK TEUK ppt

Microsoft PowerPoint - EK TEUK ppt Eesti energiamajanduse riikliku arengukava aastani 2020 eelnõu Einari Kisel Energeetika asekantsler Jutupunktid Veidi statistikat Energiamajanduse arengu indikaatorid ja meetmed eesmärkide saavutamiseks

Rohkem

5_Aune_Past

5_Aune_Past Kuidas kohaturundus suurendab ettevõtte kasumit? Aune Past Past ja Partnerid Kommunikatsioonibüroo aune@suhtekorraldus.ee 1 Miks inimesed teevad seda, mida nad teevad? Kuidas panna inimesed tegema seda,

Rohkem

Keskkonnakaitse ja ruumilise planeerimise analüüsist Erik Puura Tartu Ülikooli arendusprorektor

Keskkonnakaitse ja ruumilise planeerimise analüüsist   Erik Puura   Tartu Ülikooli arendusprorektor Keskkonnakaitse ja ruumilise planeerimise analüüsist Erik Puura Tartu Ülikooli arendusprorektor Teemapüstitused eesmärkidena 1. Ruumiline suunamine ja planeerimine edukalt toimiv 2. Valikute tegemine konkureerivate

Rohkem

Maakogu ja maavalitsuse moodustamise alused,

Maakogu ja maavalitsuse moodustamise alused, REGIONAALHALDUSE REFORMI KONTSEPTSIOON Projekt Sissejuhatus Regionaalhalduse reformi eesmärk on kvaliteetsema avaliku teenuse pakkumine, regionaalse arengu tõhustamine maakonnas ja demokraatia suurenemine,

Rohkem

PowerPointi esitlus

PowerPointi esitlus Lühiülevaade Eesti teadus- ja arendustegevuse statistikast Haridus- ja Teadusministeerium Detsember 2014 Kulutused teadus- ja arendustegevusele mln eurot Eesti teadus- ja arendustegevuse investeeringute

Rohkem

Esialgsed tulemused

Esialgsed tulemused Eesti toiduainetööstuse plaanid konkurentsivõime tõstmiseks Toiduainetööstus Käive 1,7 miljardit - üks olulisemaid sektoreid Eesti tööstuses! Eksport 660 miljonit eurot ~14 500 töötajat 1 Kõrged tööjõukulud

Rohkem

Institutsioonide usaldusväärsuse uuring

Institutsioonide usaldusväärsuse uuring INSTITUTSIOONIDE USALDUSVÄÄRSUS Maksu- ja Tolliamet I kvartal 01 Liis Grünberg Pärnu mnt, 1 Tallinn +() 0 Liis@turu-uuringute.ee www.turu-uuringute.ee METOODIKA Tulemuste omandiõigus: kuulub Turu-uuringuta

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Raigo Iling, MKM

Microsoft PowerPoint - Raigo Iling, MKM Kiire interneti ühenduste ( viimase miili ) rajamise analüüs ja ettepanekud Raigo Iling Sideosakond / nõunik 1.04.2016 Eesti infoühiskonna arengukava 2020 eesmärgid 30 Mbit/s kiirusega interneti kättesaadavus

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Keskkonnamoju_rus.ppt

Microsoft PowerPoint - Keskkonnamoju_rus.ppt Keskkonnakonverents 07.01.2011 Keskkonnamõju hindamine ja keskkonnamõju strateegiline hindamine on avalik protsess kuidas osaleda? Elar Põldvere (keskkonnaekspert, Alkranel OÜ) Kõik, mis me õpime täna,

Rohkem

Eetika kui tulevikuvaluuta tarbimiskeskkonnas!? Dr. Mari Kooskora Dotsent, EBS Ärieetikakeskuse juhataja Pilt: Mari Kooskora Sügis

Eetika kui tulevikuvaluuta tarbimiskeskkonnas!? Dr. Mari Kooskora Dotsent, EBS Ärieetikakeskuse juhataja Pilt:   Mari Kooskora Sügis Eetika kui tulevikuvaluuta tarbimiskeskkonnas!? Dr. Mari Kooskora Dotsent, EBS Ärieetikakeskuse juhataja Pilt: www.aaii.com Mari Kooskora Sügis 2013 1 Pisut taustast (EPL, H. Mets, nov 2005) Mari Kooskora

Rohkem

(10. kl. I kursus, Teisendamine, kiirusega, kesk.kiirusega \374lesanded)

(10. kl. I kursus, Teisendamine, kiirusega, kesk.kiirusega  \374lesanded) TEISENDAMINE Koostanud: Janno Puks 1. Massiühikute teisendamine Eesmärk: vajalik osata teisendada tonne, kilogramme, gramme ja milligramme. Teisenda antud massiühikud etteantud ühikusse: a) 0,25 t = kg

Rohkem

vs11 7vs7 11vs11 7vs7 9vs9 7vs7 U13 miehet ikäkausimaajoukkueet urheilukoulu high school coach x0,5 x0,5 X5 # NUORISOSEURA U19 U19 U17 U17 U15

vs11 7vs7 11vs11 7vs7 9vs9 7vs7 U13 miehet ikäkausimaajoukkueet urheilukoulu high school coach x0,5 x0,5 X5 # NUORISOSEURA U19 U19 U17 U17 U15 2014 11vs11 7vs7 11vs11 7vs7 9vs9 7vs7 U13 miehet ikäkausimaajoukkueet urheilukoulu high school coach x0,5 x0,5 X5 # NUORISOSEURA U19 U19 U17 U17 U15 U15 U13 U11 U9 LIP MJ U19 U17 U15 UK HS 1-tas lisens

Rohkem

PowerPointi esitlus

PowerPointi esitlus Mõttemõlgutus alkoholi ja seaduste teemal Ülle Laasner Rapla Maavalitsus Eesti Tervisedenduse Ühing Rapla maakonna koolinoorte uimastikasutuse uuring 2013 Öise alkoholimüügi piiramise kulg Raplamaal

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Marek Alliksoo Export Sales Manager 01 November 2018 Targa linna lahendused linnaplaneerimises Tark linn Tark asjade internet (Tark Pilv) Tark automatiseeritus Tark energia Tark juhtimine Tark kodanik

Rohkem

Lääne-Harju Koostöökogu stateegia veebruar 2018 Kerli Lambing

Lääne-Harju Koostöökogu stateegia veebruar 2018 Kerli Lambing Lääne-Harju Koostöökogu stateegia 2014-2020 08. veebruar 2018 Kerli Lambing Mis see LEADER lähenemine on? Piirkonnapõhine lähenemine Altpoolt tulev algatus Avaliku ja erasektori partnerlus Uuenduslikkuse

Rohkem

Eesti_Energia_avatud_turg_elektrimüük_2013_Omanike keskliit

Eesti_Energia_avatud_turg_elektrimüük_2013_Omanike keskliit Elektri ostmine avatud elektriturult Sten Argos müügi- ja teenindusdirektor Eesti Energia AS 25.09.12 Eesti Energia elektritooted (1) Pakett Kindel = täielik hinnakindlus Hind, mis sõltub kliendi tarbimisest*

Rohkem

Slide 1

Slide 1 1 Linnatranspordi strateegiad Miks me mõtleme nii nagu me mõtleme? 1 Millised on Tallinna transpordisüsteemi peamised probleemid? Neli peamist puudust: Keskajal väljakujunenud tänavavõrk.... Selleks et

Rohkem

INIMESEÕPETUSE AINEKAVA ABJA GÜMNAASIUMIS Klass: 10. klass (35. tundi) Kursus: Perekonnaõpetus Perekond Õpitulemused: Kursuse lõpus õpilane: 1) mõista

INIMESEÕPETUSE AINEKAVA ABJA GÜMNAASIUMIS Klass: 10. klass (35. tundi) Kursus: Perekonnaõpetus Perekond Õpitulemused: Kursuse lõpus õpilane: 1) mõista INIMESEÕPETUSE AINEKAVA ABJA GÜMNAASIUMIS Klass: 10. klass (35. tundi) Kursus: Perekonnaõpetus Perekond : 1) mõistab, kuidas ühiskonnas toimuvad muutused avaldavad mõju perekonna ja peresuhetega seotud

Rohkem

Microsoft Word - DEVE_PA_2012_492570_ET.doc

Microsoft Word - DEVE_PA_2012_492570_ET.doc EUROOPA PARLAMENT 2009 2014 Arengukomisjon 2011/0177(APP) 2.7.2012 ARVAMUSE PROJEKT Esitaja: arengukomisjon Saaja: eelarvekomisjon Ettepanek võtta vastu nõukogu määrus, millega määratakse kindlaks mitmeaastane

Rohkem

PEALKIRI. Versioon 1

PEALKIRI. Versioon 1 Eesti Energia hetkeseis ja arengusuunad Hando Sutter, juhatuse esimees 16. mai 2018 Oleme Baltikumi kõige mitmekesisema tootmisportfelliga energiaettevõte TOODAME ENERGIAT: põlevkivist põlevkivigaasist

Rohkem

Institutsioonide usaldusväärsuse uuring

Institutsioonide usaldusväärsuse uuring INSTITUTSIOONIDE USALDUSVÄÄRSUS Maksu- ja Tolliamet I kvartal 0 Liis Grünberg Pärnu mnt, Tallinn +() 0 Liis@turu-uuringute.ee www.turu-uuringute.ee METOODIKA Tulemuste omandiõigus: kuulub Turu-uuringuta

Rohkem

Piima ja tooraine pakkumise tulevik kogu maailmas Erilise fookusega rasvadel ja proteiinidel Christophe Lafougere, CEO Gira Rakvere, 3rd of October 20

Piima ja tooraine pakkumise tulevik kogu maailmas Erilise fookusega rasvadel ja proteiinidel Christophe Lafougere, CEO Gira Rakvere, 3rd of October 20 Piima ja tooraine pakkumise tulevik kogu maailmas Erilise fookusega rasvadel ja proteiinidel Christophe Lafougere, CEO Gira Rakvere, 3rd of October 2018 clafougere@girafood.com Tel: +(33) 4 50 40 24 00

Rohkem

Infopäeva päevakava 1. Meetme väljatöötamise üldised põhimõtted (Rahandusministeerium, Tarmo Kivi) 2. Taotlemine (Rahandusministeerium, Siiri Saarmäe)

Infopäeva päevakava 1. Meetme väljatöötamise üldised põhimõtted (Rahandusministeerium, Tarmo Kivi) 2. Taotlemine (Rahandusministeerium, Siiri Saarmäe) Infopäeva päevakava 1. Meetme väljatöötamise üldised põhimõtted (Rahandusministeerium, Tarmo Kivi) 2. Taotlemine (Rahandusministeerium, Siiri Saarmäe) 3. Nõuded energiaauditile (Teet Tark) Energiatõhususe

Rohkem

Microsoft PowerPoint - MKarelson_TA_ ppt

Microsoft PowerPoint - MKarelson_TA_ ppt Teaduspoliitikast Eestis kus me asume maailmas Mati Karelson 5/18/2006 1 TEADMISTEPÕHINE EESTI TEADUS TEHNOLOOGIA INNOVATSIOON 5/18/2006 2 TEADUS INIMRESSURSS INFRASTRUKTUUR KVALITEET 5/18/2006 3 TEADUSARTIKLITE

Rohkem

Institutsioonide usaldusväärsuse uuring

Institutsioonide usaldusväärsuse uuring INSTITUTSIOONIDE USALDUSVÄÄRSUS Maksu- ja Tolliamet II kvartal 01 Liis Grünberg Pärnu mnt, 1 Tallinn +() 55 0 Liis@turu-uuringute.ee www.turu-uuringute.ee METOODIKA Tulemuste omandiõigus: kuulub Turu-uuringuta

Rohkem

Teema

Teema Veopakendi standardiseerimine ja keskkond 26.10.2018 Hannes Falten Teemad Veopakend ja veopakendi standardiseerimine Eestis ja meie lähimate kaubanduspartnerite juures Miks seda vaja on? Kuidas me seda

Rohkem

PowerPointi esitlus

PowerPointi esitlus INNOVATSIOONI TOETAVAD AVALIKU SEKTORI HANKED 16.03.2016 Sigrid Rajalo majandusarengu osakond MIKS? Edukas hangib nutikalt Riigi ostujõud: ca 8 12% SKPst ehk ca 2 miljardit eurot. Euroopa Liidus keskmiselt

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Tartu_seminar_2008_1 [Read-Only]

Microsoft PowerPoint - Tartu_seminar_2008_1 [Read-Only] Fundamentaalne analüüs Sten Pisang Tartu 2008 Täna tuleb juttu Fundamentaalse analüüsi olemusest Erinevatest meetoditest Näidetest 2 www.lhv.ee Mis on fundamentaalne analüüs? Fundamentaalseks analüüsiks

Rohkem

Slaid 1

Slaid 1 Kronoloogia Omavalitsuspäeva otsus Arenduskeskuse asutamise kohta 14.10.2002 Järvamaa Omavalitsuste Liidu Volikogu otsus Järvamaa Arenduskeskuse asutamise kohta 14.02.2003 Järvamaa Arenduskeskusega ühineb

Rohkem

(Microsoft PowerPoint - Roheline_Voti infop\344ev_kriteeriumid )

(Microsoft PowerPoint - Roheline_Voti infop\344ev_kriteeriumid ) Rohelise Võtme infopäev EAS turismiarenduskeskus Liina Värs Rohelise Võtme koordinaator 16.02.2012 6 sammu tunnustuse saamiseks 1. Tutvu põhjalikumalt Rohelise Võtme süsteemiga. 2. Kaardista ettevõtte

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Vork.ppt

Microsoft PowerPoint - Vork.ppt AS Tallinna Vee väljakutsed ilmastikuga viimasel kümnendil 23/03/2011 Tallinna Vesi Eesti suurim vee-ettevõte teenindab üle 430 000 elaniku Tallinnas ja lähiümbruses ca 22 000 klienti (sh Maardu) Ca 290

Rohkem

Slide 1

Slide 1 Tasuvus Euroopa statistika tegevusjuhise RAHVUSVAHELIN E STATISTIKA-AASTA Tuulikki Sillajõe Peadirektori asetäitja Statistikanõukogu koosolekul, : tasuvus Ressursse kasutatakse tulemuslikult. Inglise keeles

Rohkem

Põhja-Harju Koostöökogu HINDAMISKRITEERIUMID Kinnitatud üldkoosoleku otsusega p 2.2. Hindamiskriteeriumid I III MEEDE Osakaal % Hinne Selgi

Põhja-Harju Koostöökogu HINDAMISKRITEERIUMID Kinnitatud üldkoosoleku otsusega p 2.2. Hindamiskriteeriumid I III MEEDE Osakaal % Hinne Selgi Hindamiskriteeriumid I III MEEDE Osakaal % Hinne Selgitus Viide projektikirjeldusele Projekti ettevalmistuse ja elluviimise kvaliteediga seotud kriteeriumid (kokku 0%) 1. Projekti sidusus ja põhjendatus

Rohkem

Microsoft Word - KOV_uuringu_analyys.doc

Microsoft Word - KOV_uuringu_analyys.doc UURING OMAVALITSUSTE SENISEST PROJEKTIKOGEMUSEST, LÄHIAJA PLAANIDEST NING OOTUSTEST LOODAVALE MAAKONDLIKULE ARENGUKESKUSELE Küsitlus viid läbi 6.-12. maini 2003 EAS Regionaalarengu Agentuuri tellimisel

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Balti riikide majanduse ülevaade Mõõdukas kasv ja suuremad välised riskid Martins Abolins Ökonomist 2016 2017 2018 2019 2016 2017 2018 2019 2016 2017 2018 2019 2016 2017 2018 2019 2016 2017 2018 2019 2016

Rohkem

Riigile kuuluvate äriühingute aasta lühikokkuvõte Sissejuhatus aasta lõpu seisuga kuulus riigile osalus 29 jätkuvalt tegutsevas äriühingus

Riigile kuuluvate äriühingute aasta lühikokkuvõte Sissejuhatus aasta lõpu seisuga kuulus riigile osalus 29 jätkuvalt tegutsevas äriühingus Riigile kuuluvate äriühingute 018. aasta lühikokkuvõte Sissejuhatus 018. aasta lõpu seisuga kuulus riigile osalus 9 jätkuvalt tegutsevas äriühingus, sealhulgas oli riik ainuomanik 5 äriühingus ning enamusosalus

Rohkem

Eesti Energia arenguplaanidest Raine Pajo

Eesti Energia arenguplaanidest Raine Pajo Eesti Energia arenguplaanidest Raine Pajo Läänemere elektriturg 1 PWh 9 TWh 390 TWh NW Russia 150 TWh IE 420 TWh UK Baltics 25 TWh Russia 780 TWh 510 TWh Centrel 260 TWh 480 TWh UCTE Iberia 280 TWh 320

Rohkem

Pealkiri

Pealkiri Eesti kui reisisiht 2011-2013 Eesti kui reisisihi tuntuse suurendamise tegevuste eesmärk: Programmi üldeesmärgiks on suurendada teadlikkust Eesti turismivõimalustest prioriteetsetel välisturgudel ning

Rohkem

MINISTRI KÄSKKIRI Tallinn nr Ministri käskkirja nr 164 Autokaubaveo komisjoni moodustamine ja töökorra kinnitamine muutmin

MINISTRI KÄSKKIRI Tallinn nr Ministri käskkirja nr 164 Autokaubaveo komisjoni moodustamine ja töökorra kinnitamine muutmin MINISTRI KÄSKKIRI Tallinn 03.04.14 nr 14-0104 Ministri 25.09.2006 käskkirja nr 164 Autokaubaveo komisjoni moodustamine ja töökorra kinnitamine muutmine Vabariigi Valitsuse seaduse paragrahvi 46 lõike 6,

Rohkem

Esitatud a. 1 PROJEKTEERIMISTINGIMUSTE TAOTLUS DETAILPLANEERINGU OLEMASOLUL 1. Füüsilisest isikust taotluse esitaja 2 eesnimi perekonnanim

Esitatud a. 1 PROJEKTEERIMISTINGIMUSTE TAOTLUS DETAILPLANEERINGU OLEMASOLUL 1. Füüsilisest isikust taotluse esitaja 2 eesnimi perekonnanim Esitatud 19. 1. 2017 a. 1 PROJEKTEERIMISTINGIMUSTE TAOTLUS DETAILPLANEERINGU OLEMASOLUL 1. Füüsilisest isikust taotluse esitaja 2 eesnimi perekonnanimi isikukood riik isikukoodi puudumisel sünnipäev sünnikuu

Rohkem

Kuidas, kus ja milleks me kujundame poliitikaid Kuidas mõjutavad meid poliitikad ja instrumendid Euroopa Liidu ja riigi tasandil Heli Laarmann Sotsiaa

Kuidas, kus ja milleks me kujundame poliitikaid Kuidas mõjutavad meid poliitikad ja instrumendid Euroopa Liidu ja riigi tasandil Heli Laarmann Sotsiaa Kuidas, kus ja milleks me kujundame poliitikaid Kuidas mõjutavad meid poliitikad ja instrumendid Euroopa Liidu ja riigi tasandil Heli Laarmann Sotsiaalministeerium Rahvatervise osakond 15.06.2018 Mis on

Rohkem

Microsoft Word - Indikaatorid_tabel_

Microsoft Word - Indikaatorid_tabel_ 1 Üldeesmärk Ettevõtlusorganisatsioonide haldussuutlikkuse tõstmine ettevõtjate osaluse suurendamiseks riigi tasandi otsustusprotsessis ja poliitikate kujundamisel, et laiendada poliitiliste otsuste kandepinda

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Mis on EstWin.pptx

Microsoft PowerPoint - Mis on EstWin.pptx Mis on EstWin? Mis on EstWin Lairiba baasvõrgu ehitus asulatesse ja mobiili mastidesse, eesmärgiga luua sideettevõtetele võimalus tarbijatele kiire interneti pakkumiseks EstWin projekti käigus juurdepääsuvõrku

Rohkem

Lisa 2. Ettevõtlus ja turism Lisa 2. Ettevõtlus ja turism Ettevõtlus Elva vallas on kujunenud atraktiivne ettevõtluskeskkond, mis pakub töökohti mitte

Lisa 2. Ettevõtlus ja turism Lisa 2. Ettevõtlus ja turism Ettevõtlus Elva vallas on kujunenud atraktiivne ettevõtluskeskkond, mis pakub töökohti mitte Ettevõtlus Elva vallas on kujunenud atraktiivne ettevõtluskeskkond, mis pakub töökohti mitte ainult Elva valla elanikele, vaid ka laiemas ümbruskonnas elavatele inimestele. Enim arenenud ja töökohti pakkuvateks

Rohkem

Programme rules for the 2nd call

Programme rules for the 2nd call Programmi reeglid 5. taotlusvoor 7. märts 2019, Tartu 2. prioriteedi jaoks kokku 2,5 MEUR Toetatavad teemad Turism Veemajandus Keskkonnateadlikkus Turism Loodus- või kultuuripärandil põhineva turismitoote

Rohkem

KINNITATUD programmi nõukogu koosolekul Haridus ja Teadusministeeriumi teadus- ja arendustegevuse programmi Eesti keel ja kultuur digiajast

KINNITATUD programmi nõukogu koosolekul Haridus ja Teadusministeeriumi teadus- ja arendustegevuse programmi Eesti keel ja kultuur digiajast KINNITATUD programmi nõukogu koosolekul 28.06.2019 Haridus ja Teadusministeeriumi teadus- ja arendustegevuse programmi Eesti keel ja kultuur digiajastul 2019-2027 projekti- ja tegevustoetuste taotlemise

Rohkem

Microsoft Word - Järvamaa_KOVid_rahvastiku analüüs.doc

Microsoft Word - Järvamaa_KOVid_rahvastiku analüüs.doc Töömaterjal. Rivo Noorkõiv. Käesolev töö on koostatud Siseministeeriumi poolt osutatava kohalikeomavalitsuste ühinemist toetava konsultatsioonitöö raames. Järvamaa omavalitsuste rahvastiku arengu üldtrendid

Rohkem

Rehabilitatsiooniteenuste järjekord ja esimene vaba aeg seisuga (Lg 1), päringu aeg :36:14 Lg3 - Sihtgrupp 1: Puuetega inime

Rehabilitatsiooniteenuste järjekord ja esimene vaba aeg seisuga (Lg 1), päringu aeg :36:14 Lg3 - Sihtgrupp 1: Puuetega inime Rehabilitatsiooniteenuste järjekord ja esimene vaba aeg seisuga 01.02.2017 2 (Lg 1), päringu aeg 01.02.2017 13:36:14 Lg3 - Sihtgrupp 1: Puuetega inimeste sotsiaaltoetuste seaduse 2-1 lg 2 p 1 tähenduses

Rohkem

untitled

untitled IDA-VIRUMAA PÕLEVKIVI TÖÖSTUSSE SUHTUMISE UURINGU ARUANNE IDA-VIRUMAA ELANIKKONNA TELEFONIKÜSITLUS Oktoober 2006 www.saarpoll.ee SISUKORD 1. Sissejuhatus ja metoodika........... 3 2. Põhijäreldused....

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Eesti loomemajanduse olukorra uuring ja kaardistus Marje Josing mai 2018 Tellija: Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus Koostööpartner: Kultuuriministeerium EKI Eesti loomemajanduse kaardistused 2005. aastal

Rohkem

Heli Ainjärv

Heli Ainjärv Kohaliku omavalitsuse roll rahvusliku liiklusohutusprogrammi elluviimisel Heli Ainjärv Liiklusohutuse lektor Liiklusseadus 3. Liiklejate turvalisuse tagamine Kohalik omavalitsus korraldab liiklusohutusalase

Rohkem

Euroopa Liidu Nõukogu Brüssel, 19. juuli 2019 (OR. en) 11128/19 PV CONS 40 SOC 546 EMPL 417 SAN 343 CONSOM 203 PROTOKOLLI KAVAND EUROOPA LIIDU NÕUKOGU

Euroopa Liidu Nõukogu Brüssel, 19. juuli 2019 (OR. en) 11128/19 PV CONS 40 SOC 546 EMPL 417 SAN 343 CONSOM 203 PROTOKOLLI KAVAND EUROOPA LIIDU NÕUKOGU Euroopa Liidu Nõukogu Brüssel, 19. juuli 2019 (OR. en) 11128/19 PV CONS 40 SOC 546 EMPL 417 SAN 343 CONSOM 203 PROTOKOLLI KAVAND EUROOPA LIIDU NÕUKOGU (tööhõive, sotsiaalpoliitika, tervise- ja tarbijakaitseküsimused)

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Tiina Saar.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - Tiina Saar.ppt [Compatibility Mode] Tööõnn läbi mitmekülgse hariduse Tiina Saar, Äripäeva Tööjõuturg toimetaja ja karjäärinõustaja 15.10.2010 Tiina Saar - Aaretesaar.ee 1 Tähelepanekud kogemusest Ettevõtetes, kus ei keskenduta pehmetele

Rohkem

Tootmine_ja_tootlikkus

Tootmine_ja_tootlikkus TOOTMINE JA TOOTLIKKUS Juhan Lehepuu Leiame vastused küsimustele: Mis on sisemajanduse koguprodukt ja kuidas seda mõõdetakse? Kuidas mõjutavad sisemajanduse koguprodukti muutused elatustaset? Miks sõltub

Rohkem

Vabariigi Valitsuse 8. septembri a korraldus nr 301 Euroopa Regionaalarengu Fondi meetme 2.4 tegevuse Investeeringute toetamine esmatasand

Vabariigi Valitsuse 8. septembri a korraldus nr 301 Euroopa Regionaalarengu Fondi meetme 2.4 tegevuse Investeeringute toetamine esmatasand Vabariigi Valitsuse 8. septembri 2016. a korraldus nr 301 Euroopa Regionaalarengu Fondi meetme 2.4 tegevuse 2.4.2 Investeeringute toetamine te infrastruktuuri tõmbekeskustes, tagades kättesaadavad ja mitmekülgsed

Rohkem

Euroopa Liidu Nõukogu Brüssel, 6. november /17 OJ CRP1 37 ESIALGNE PÄEVAKORD ALALISTE ESINDAJATE KOMITEE (COREPER I) Justus Lipsiuse hoone,

Euroopa Liidu Nõukogu Brüssel, 6. november /17 OJ CRP1 37 ESIALGNE PÄEVAKORD ALALISTE ESINDAJATE KOMITEE (COREPER I) Justus Lipsiuse hoone, Euroopa Liidu Nõukogu Brüssel, 6. november 2017 13939/17 OJ CRP1 37 ESIALGNE PÄEVAKORD ALALISTE ESINDAJATE KOMITEE (COREPER I) Justus Lipsiuse hoone, Brüssel 8. ja 10. november 2017 (10.00, 11.30) KOLMAPÄEV,

Rohkem

Biometaani avalikud hüved aastas on 271 miljonit Ahto Oja, OÜ Mõnus Minek/Eesti Arengufond Peep Siitam, Eesti Arengufond Taastuvenergia konverents XV

Biometaani avalikud hüved aastas on 271 miljonit Ahto Oja, OÜ Mõnus Minek/Eesti Arengufond Peep Siitam, Eesti Arengufond Taastuvenergia konverents XV Biometaani avalikud hüved aastas on 271 miljonit Ahto Oja, OÜ Mõnus Minek/Eesti Arengufond Peep Siitam, Eesti Arengufond Taastuvenergia konverents XV Tartu 14.11.2013 Mis on mis? Biogaas - anaeroobsel

Rohkem

(Microsoft Word - \334levaade erakondade finantsseisust docx)

(Microsoft Word - \334levaade erakondade finantsseisust docx) Ülevaade erakondade finantsmajanduslikust olukorrast seisuga 31.12.2010 Ülevaate eesmärgiks on kirjeldada erakondade rahalist seisu, mis annab informatsiooni nende tugevusest või nõrkusest, mis omakorda

Rohkem

Kinnitatud Setomaa Liidu üldkoosolekul Setomaa edendüsfond 1. SEF eesmärk MTÜ Setomaa Liit juures asuv Setomaa edendüsfond (SEF) on loodud

Kinnitatud Setomaa Liidu üldkoosolekul Setomaa edendüsfond 1. SEF eesmärk MTÜ Setomaa Liit juures asuv Setomaa edendüsfond (SEF) on loodud Kinnitatud Setomaa Liidu üldkoosolekul 29.11.2018 Setomaa edendüsfond 1. SEF eesmärk MTÜ Setomaa Liit juures asuv Setomaa edendüsfond (SEF) on loodud rahaliste vahendite sihipärase kogumiseks ja sihtotstarbelise

Rohkem

Ühinenud kinnisvarakonsultandid ja Adaur Grupp OÜ alustasid koostööd

Ühinenud kinnisvarakonsultandid ja Adaur Grupp OÜ alustasid koostööd Ühinenud kinnisvarakonsultandid ja Adaur Grupp OÜ alustasid koostööd Alates 2011. a. kevadest on alustanud koostööd Ühinenud Kinnisvarakonsultandid OÜ ja Adaur Grupp OÜ. Ühinenud Kinnisvarakonsultandid

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Eesti pensionisüsteem võrdluses teiste Euroopa riikidega: olukord, väljakutsed ja kesksed valikud Lauri Leppik 7.06.2019 Pension kui vanadusea sissetulek Pension on ühiskondliku tööjaotuse kaasanne tekkis

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Maakondlike bussiliinidega rahulolu uuring Juuli 2018 2 Uuringu metoodika ja valim Uuringu läbiviimise meetodiks oli telefoniküsitlus. Küsitlusperiood 18. 25. nädal 2018. Uuringu üldkogumiks oli vähemalt

Rohkem

Dias nummer 1

Dias nummer 1 TEHNOLOOGIATE JA TARKVARA KASUTAMINE TÄPPISVILJELUSES Kristjan Ruusamäe, Haakeseadmete tootejuht, Baltic Agro Machinery OÜ TÄPPISVILJELUS 100 AASTAT TAGASI VS. TÄNAPÄEV PÕLLUMAJANDUSE ARENGUETAPID PÕLLUMAJANDUS

Rohkem