EESTI NSV. 1. Eesti NSV Ülemnõukogu Presiidiumi seadlused. Eesti NSV Ministrite Nõukogu Kutsehariduse Peavalitsuse

Suurus: px
Alustada lehe näitamist:

Download "EESTI NSV. 1. Eesti NSV Ülemnõukogu Presiidiumi seadlused. Eesti NSV Ministrite Nõukogu Kutsehariduse Peavalitsuse"

Väljavõte

1 час s~y StoQEMPLAR Kõigi maade proletaarlased, ühinege! EESTI NSV TEATAJA Nr august Eesti NSV Ülemnõukogu Presiidiumi seadlused 246. Eesti NSV Ministrite Nõukogu Kutsehariduse Peavalitsuse moodustamisest Sm. Aleksei Aleksei p. šiškini nimetamise kohta Eesti NSV Ministrite Nõukogu Kutsehariduse Peavalitsuse juhatajaks. il. Eestimaa Kommunistliku Partei Keskkomitee ja Eesti NSV Ministrite Nõukogu määrused 248. Iseteenindamise laiendamisest üldhariduslikes koolides, internaatkoolides, lastekodudes, kutsekoolides, kesk-eriõppeasutustes ja kõrgemates õppeasutustes Kutsehariduse juhtimise parandamisest Eesti NSV-s. I. 246» Eesti NSV Ülemnõukogu Presiidiumi seadlus Eesti NSV Ministrite Nõukogu Kutsehariduse Peavalitsuse moodustamisest Moodustada Eesti NSV Ministrite Nõukogu Kutsehariduse Peavalitsus. Eesti NSV Ülemnõukogu Presiidiumi esimees J. E i c h f e 1 d Eesti NSV Ülemnõukogu Presiidiumi sekretär A. Kründel Tallinn, 24. augustil 1959.

2 247. Eesti NSV Ülemnõukogu Presiidiumi seadlus sm. Aleksei Aleksei p. šiškini nimetamise kohta Eesti NSV Ministrite Nõukogu Kutsehariduse Peavalitsuse juhatajaks Nimetada sm. Aleksei Aleksei p. S i š к i n Eesti NSV Ministrite Nõukogu Kutsehariduse Peavalitsuse juhatajaks. Eesti NSV Ülemnõukogu Presiidiumi esimees J. E i c h f e 1 d Eesti NSV Ülemnõukogu Presiidiumi sekretär А. К r ü n d e 1 Tallinn, 24. augustil II Eestimaa Kommunistliku Partei Keskkomitee ja Eesti NSV Ministrite Nõukogu määrus iseteenindamise laiendamisest üldhariduslikes koolides, internaatkoolides, lastekodudes, kutsekoolides, kesk-eriõppeasutustes ja kõrgemates õppeasutustes Eestimaa KP Keskkomitee ja Eesti NSV Ministrite Nõukogu märgivad, et NLKP Keskkomitee ja NSVL Ministrite Nõukogu a. 2. juuni määruses nr. 603 märgitud puudused iseteenindamise korraldamisel õppeasutustes esinevad kä meie vabariigis. Kooli ja elu sidemete tugevdamise ülesannete edukaks lahendamiseks ning noorsoo töökasvatuse parandamiseks õn suur tähtsus koolide, kutsekoolide, tehnikumide ja kõrgemate õppeasutuste õpilaste iseteenindamisel, kui töökasvatuse ning õpilastele elus vajalike tööoskuste õpetamise algstaadiumil. Õpilaste töö iseteenindamisel arendab neis initsiatiivi ja iseseisvust, tõstab distsipliini, kasvatab vastutust saadud ülesande täitmise eest, hoolitsust kollektiivi eest, säästlikku suhtumist riigi varasse, lugupidamist töö ja töötajate vastu ning mõjutab positiivselt õpilaste käitumise kultuuri. Sellele tööle pole seni vaadatud kui noorsoo töökasvatuse algetapi koostisosale, iseteenindamise organiseerimine ei ole pedagoogiliselt läbi mõeldud ega täpsesse süsteemi viidud. Kä paljudes perekondades ei harjutata õpilasi iseseisvalt ja pidevalt tegema mitmesuguseid iseteenindamise alaseid töid. Seetõttu ei taha mõned õpilased ja üliõpilased ise endi eest hoolitseda ega austa füüsilist tööd. Õppiva noorsoo töökasvatuse parandamiseks Eestimaa KP Keskkomitee ja Eesti NSV Ministrite Nõukogu määravad: 1. Kiita heaks vabariigi koolide, lastekodude, kesk-eriõppeasutuste ja kõrgemate õppeasutuste algatus õpilaste ja üliõpilaste iseteenindamise organiseerimise alal ühiselamutes, sööklates, õppeja teistes ruumides.

3 Tõhustada tööd lastevanematega, laiendada selgitustööd ja pedagoogiliste teadmiste levitamist selleks, et rakendada õpilased ühiskondlikult kasulikule tööle ning iseteenindamisele nii koolis kui kä perekonnas. 2. Iseteenindamise korraldamisel koolides ja teistes õppeasutustes tuleb arvestada laste ja noorte vanust, sugu, füüsilisi võimeid, hügieeni ning tervishoiunorme ja -nõudeid. Alg- ja keskkoolide õpilased peavad osa võtma klassiruumide koristamisest, istutama ja kasvatama puid ning lilli, hoolitsema elavnurga eest, hoidma korras näitlikke õppevahendeid, köitma raamatuid, pidama korda einelaudades ja sööklates, valvama kooliõuede ja spordiväljakute puhtuse ja heakorra järele, võtma jõukohaselt osa mööbli ja koolimajade remontimisest. Ühiselamutes elavad kasvandikud peavad koristama magamisruume, osa võtma toidu valmistamisest ja lauakatmisest sööklas, parandama rõivaid ja pesema väiksemaid isiklikke asju. Kõrgemate õppeasutuste üliõpilasi tuleb laiaulatuslikult rakendada noorema teenindava personali kohuste täitmisele laboratooriumides, kliinikutes, õppekabinettides ja töökodades, nad peavad osa võtma põllumajanduslike õppemajandite ja õppe-metsamajandite teenindamisest, ühiselamute elutubade, õppe- ja puhkeruumide, klubide, staadioonide koristamisest ja puhtuses hoidmisest, samuti teostama iseteenindamise töid sööklates ja einelaudades ning olema korrapidajateks kõigis õpperuumides ja ühiselamutes. Ulatuslikumalt kaasa tõmmata õppivaid noori kä kartuli, köögivilja, marjade, puuvilja ja muude põllumajandussaaduste kasvatamisele kooliaedades ja abimajandites, luues sellega täiendavaid võimalusi õpilaste paremaks toitlustamiseks koolide ja muude õppeasutuste einelaudades ja sööklates. 3. Teha ülesandeks õppeasutusi omavatele ministeeriumidele ja keskasutustele, samuti kõrgematele koolidele koos tervishoiuorganitega välja töötada ja kinnitada töö organiseerimise kord iseteenindamisel, arvestades õppetöö vahetuslikkust, õpilaste vanust ja kohalikke tingimusi. 4. Kohustada ELKNÜ Keskkomiteed ja õppeasutusi omavaid ministeeriume ning keskasutus! seoses iseteenindamise laiendamisega tegema õpilaste ja lastevanemate hulgas selgitustööd. Õpetajaid ja kasvatajaid tuleb laialdasemalt kaasa tõmmata õpilaste iseteenindamise organiseerimisele. Iseteenindamist koolides ja õpilaste ettevalmistamist seda liiki tööks tuleb ühendada kodundustundidega, samuti õppetundidega koolide töökodades, õppe-katseaedaaes jne. Lastevanemaid tuleb aktiivsemalt kaasa tõmmata õpilaste iseteenindamise organiseerimisele, näiteks korrapidamisele einelaudades ja sööklates, koolihoonete remontimisele, kütte vedamisele, mööbli valmistamisele ja remontimisele jne. 5. Kohustada ENSV Riiklikku Plaanikomisjoni koos Haridusministeeriumi ja teiste ministeeriumidega võtma tarvitusele abinõud koolide, lastekodude, tehnikumide, kutsekoolide ja kõrge

4 mate õppeasutuste varustamiseks vajaliku inventariga ja majapidamismasinatega ruumide, tänavate ja õuede korrashoidmiseks, millised masinad kergendavad iseteenindamist, nähes sealjuures ette vajalike majapidamistarvete valmistamise õpilaste endi poolt õppeasutuste töökodades. 6. Teha ülesandeks ENSV Rahandusministeeriumile koos õppeasutusi omavate ministeeriumide ja keskasutustega k. a. 15. augustiks esitada koolide, lastekodude, õppeasutuste, kesk-eriõppeasutuste ja kõrgemate õppeasutuste teenindava personali uued tüüpkoosseisud ning töötasufondid, võttes arvesse nende vähendamist seoses õpilaste ja üliõpilaste iseteenindamisega. 7. Lubada koolide ja teiste õppeasutuste ning lastekodude direktoreil a. kasutada 70% iseteenindamise tõttu tekkinud töötasufondi kokkuhoiust iseteenindamiseks vajalike masinate ja mehhanismide, majandusinventari ja eririietuse muretsemiseks, samuti lastekodudes ja õppeasutustes elukondlike tingimuste ning massilise kultuuritöö parandamiseks. 8. Kohustada ENSV Haridusministeeriumi koostama ja kinnitama uued õpilasreeglid, täiendades neid iseteenindamise küsimustega. 9. Teha ülesandeks EKP linna- ja rajoonikomiteedele igati toetada ja levitada õpilaste iseteenindamise korraldamise väärtuslikke kogemusi, osutada koolide, lastekodude, õppeasutuste, keskeri- ja kõrgemate õppeasutuste kollektiividele vajalikku abi sellel tähtsal alal. EKP Keskkomitee ja ENSV Ministrite Nõukogu õn seisukohal, et õppiva noorsoo laialdane kaasatõmbamine iseteenindamisele omab suurt tähtsust tööalases kasvatuses ning soodustab õpilaste osavõttu füüsilisest tööst. Eestimaa KP Keskkomitee sekretär Eesti NSV Ministrite Nõukogu esimees L. Lentsman A. Müürisepp Tallinn, 12. augustil Nr !>. Eestimaa Kommunistliku Partei Keskkomitee ja Eesti NSV Ministrite Nõukogu määrus kutsehariduse juhtimise parandamisest Eesti NSV-s Väljavõte. Kutsehariduse süsteemi edasiarendamiseks vabariigis ja kooskõlas NLKP Keskkomitee ja NSV Liidu Ministrite Nõukogu a. 11. juuli määrusega nr. 844 «Kutsehariduse juhtimise parandamisest NSV Liidus» EKP Keskkomitee ja Eesti NSV Ministrite Nõukogu määravad:

5 1. Pidada otstarbekaks reorganiseerida NSV Liidu Ministrite Nõukogu juures asuva endise Tööjõureservide Peavalitsuse Eesti Vabariiklik Tööjõureservide Valitsus Eesti NSV Ministrite Nõukogu Kutsehariduse Peavalitsuseks. 2. Panna Eesti NSV Ministrite Nõukogu Kutsehariduse Peavalitsusele: a) õppe-metoodilise ja kasvatustöö ning majandusliku tegevuse juhtimine vabariigi kutsekoolides; b) vabariigi kutsekoolides kvalifitseeritud tööliste ettevalmistamise plaanide väljatöötamine ja esitamine kinnitamiseks kehtestatud korras ning neisse õppeasutustesse noorte vastuvõtmise organiseerimine; c) vabariigi kutsekoolides ettevalmistatud kvalifitseeritud tööliste jaotamine Rahvamajanduse Nõukogule, kohalikele töörahva saadikute nõukogudele, vabariiklikele, liiduvabariiklikele ja üleliidulistele ministeeriumidele, keskasutustele ja ettevõtetele vastavalt kinnitatud plaanile; d) pärast õpingute lõpetamist tööle suunatud noortööliste õige kasutamise kontrollimine; e) kutsekoolides kvalifitseeritud tööliste ettevalmistamine teistele liiduvabariikidele ja liidulise alluvusega ettevõtetele ning organisatsioonidele rahvamajandusplaanis kindlaksmääratud arvul; f) õppe-metoodilise kontrolli teostamine tööliskaadri ettevalmistamise seisundi üle käitistes; g) kutsekoolide finantseerimine ja materiaaltehniline varustamine, uute koolide asutamine vabariigi Ministrite Nõukogu määruste kohaselt, kutsekoolide ehituse plaanide koostamine ja täitmine. 3. Eesti NSV Ministrite Nõukogu Kutsehariduse Peavalitsusel võtta kahe nädala jooksul vastu endiselt NSV Liidu Ministrite Nõukogu juures asuvalt Tööjõureservide Peavalitsuselt õppeasutused vastavalt kinnitatud nimekirjale, Eesti Vabariikliku Tööjõureservide Valitsuse Laulu- ja Tantsuansambel, Leningradi Oblastivahelise Varustuskontori Eesti Vabariiklik Baas, materiaalse ja tehnilise varustuse fondid, assigneeringud kaadri ettevalmistamiseks ja kapitaalehituseks, tööjõülimiidid, töötasu ja personaalpalga lisandite fondid, mis olid määratud Eesti Vabariikliku Tööjõureservide Valitsuse töötajatele. 4. Anda üle Eesti NSV Ministrite Nõukogu Kutsehariduse Peavalitsusele Rahvamajanduse Nõukogu, ENSV Kultuuriministeeriumi ja ENSV Kaubandusministeeriumi vabrikukoolid ja kutsekoolid vastavalt kinnitatud nimekirjale. 5. Kohustada Rahvamajanduse Nõukogu ja ministeeriume, kes annavad üle vabrikukoolid ja kutsekoolid Eesti NSV Ministrite Nõukogu Kutsehariduse Peavalitsusele, kindlustama uued õppeasutused tootmisseadmetega õppetöökodade jaoks, tasuliste töökohtadega õpilaste tootmispraktikaks ettevõtetes, samuti looma tingimu

6 sed edukaks õppeprotsessiks ja uue tehnika, eesrindliku tehnoloogia ning suure tootlikkusega töömeetodite tundmaõppimiseks noorte poolt. 7. Teha Eesti NSV Ministrite Nõukogu Kutsehariduse Peavalitsusele ülesandeks ühe kuu jooksul ette valmistada ja esitada Eesti NSV Ministrite Nõukogule kinnitamiseks Kutsehariduse Peavalitsuse põhimääruse projekt. Eestimaa KP Keskkomitee sekretär Eesti NSV Ministrite Nõukogu esimees I. Käbin A. Müürisepp Tallinn, 25. augustil Nr ;

7 Пролетарии всех стран, соединяйтесь' ВЕДОМОСТИ ЭСТОНСКОЙ ССР JVo августа 1959 I. Указы Президиума Верховного Совета Эстонской ССР 246. Об образовании Главного управления профессиональнотехнического образования Совета Министров Эстонской ССР О назначении тов. Шишкина Алексея Алексеевича начальником Главного управления профессиональнотехнического образования Совета Министров Эстонской ССР. II. Постановления Центрального Комитета Коммунистической партии Эстонии и Совета Министров Эстонской ССР 248. О расширении самообслуживания в общеобразовательных школах, школах-интернатах, детских домах, профессионально-технических училищах, в средних специальных и высших учебных заведениях Об улучшении руководства профессионально-техническим образованием в Эстонской ССР Указ Президиума Верховного Совета Эстонской ССР об образовании Главного управления профессионально-технического образования Совета Министров Эстонской ССР Образовать Главное управление профессионально-технического образования Совета Министров Эстонской ССР. Председатель Президиума Верховного Совета Эстонской ССР И. Эйхфельд Секретарь Президиума Верховного Совета Эстонской ССР А. Крюндель Таллин, 24 августа 1959 г. I.

8 247. Указ Президиума Верховного Совета Эстонской ССР о назначении тов. Шишкина Алексея Алексеевича начальником Главного управления профессионально-технического образования Совета Министров Эстонской ССР Назначить тов. Шишкина Алексея Алексеевича начальником Главного управления профессионально-технического образования Совета Министров Эстонской ССР. Председатель Президиума Верховного Совета Эстонской ССР И. Эйхфельд Секретарь Президиума Верховного Совета Эстонской ССР А. Крюндель Таллин, 24 августа 1959 г. II Постановление Центрального Комитета Коммунистической партии Эстонии и Совета Министров Эстонской ССР о расширении самообслуживания в общеобразовательных школах, школах-интернатах, детских домах, профессионально-технических училищах, в средних специальных и высших учебных заведениях Центральный Комитет КП Эстонии и Совет Министров Эстонской ССР отмечают, что указанные в постановлении ЦК КПСС и Совета Министров Союза ССР от 2 июня 1959 г. 603 недостатки в деле организации самообслуживания в учебных заведениях имеют место и в нашей республике. В успешном решении задач укрепления связи школы с жизнью и улучшения трудового воспитания молодежи важное значение имеет работа учащихся школ, детских домов, училищ, техникумов и вузов по самообслуживанию, как начальная стадия трудового воспитания и развития у учащихся навыков, необходимых в жизни. Работа учащихся по самообслуживанию развивает инициативу и самостоятельность, повышает дисциплинированность, воспитывает ответственность за порученное дело, чувство заботы о коллективе, бережное отношение к государственному имуществу, уважение к труду и людям труда и оказывает положительное влияние на культуру поведения учащихся. Эта работа до сих пор не рассматривалась как составная часть начального этапа трудового воспитания и ее организация в педагогическом отношении не продумана и не приобрела четкой системы. Учащиеся не приучаются к самостоятельному и повседневному выполнению различных видов работ по самообслуживанию также и во многих семьях. Поэтому у некоторых учащихся и студентов развиты иждивенческие настроения и неуважение к физическому труду.

9 В целях улучшения трудового воспитания учащейся молодежи Центральный Комитет КП Эстонии и Совет Министров Эстонской ССР -постановляют: 1. Одобрить инициативу ряда школ, детских домов, средних специальных и высших учебных заведений республики по организации самообслуживания учащихся и студентов в общежитиях, столовых, учебных и других помещениях. Чтобы приобщить учащихся к общественно полезному труду, самообслуживанию как в школе, так и в семье, необходимо значительно улучшить работу с родителями, расширить разъяснительную работу по распространению педагогических знаний. 2. Работу по самообслуживанию в школах и других учебных заведениях следует проводить с учетом возраста, пола, физических возможностей детей и молодежи, норм и требований гигиены и охраны их здоровья. Учащиеся начальных и средних школ могут участвовать в уборке классов, сажать и выращивать деревья и цветы и ухаживать за живым уголком, следить за сохранностью учебно-наглядных пособий, переплетать книги, дежурить в буфетах и столовых, следить за чистотой и благоустройством дворов и спортивных площадок, посильно участвовать в ремонте мебели и школьных зданий. Воспитанники, проживающие в общежитиях, кроме того, должны проводить работу по уборке спален, участвовать в приготовлении и раздаче пищи в столовой, чинить одежду, стирать свои мелкие вещи. Студентов высших учебных заведений следует привлекать к выполнению обязанностей младшего обслуживающего персонала в лабораториях, клиниках, учебных кабинетах, мастерских, к участию в обслуживании сельскохозяйственных и лесных учебных хозяйств, к уборке и содержанию в чистоте жилых комнат общежитий, помещений для занятий и отдыха, клубов, стадионов, а также к выполнению работ по самообслуживанию в столовых и буфетах и проведению дежурств во всех учебных помещениях и общежитиях. Шире использовать труд учащейся молодежи в выращивании картофеля, овощей, ягод, фруктов и других сельскохозяйственных продуктов на пришкольных участках и в подсобных хозяйствах, создавая этим дополнительные возможности для улучшения питания учащихся в буфетах и столовых школ и других учебных заведений. 3. Поручить министерствам и ведомствам, в ведении которых находятся учебные заведения, а также, высшим школам совместно с органами здравоохранения разработать и утвердить порядок организации труда по самообслуживанию, с учетом сменности занятий, возраста учащихся и местных условий. 4. Обязать ЦК ЛКСМ Эстонии, министерства и ведомства, в ведении которых находятся учебные заведения, в связи с расширением самообслуживания развернуть разъяснительную работу среди учащихся и родителей. Шире привлекать учителей и воспитателей к организации труда учащихся по самообслуживанию. Самообслуживание в школах и подготовку учащихся к этому виду труда сочетать с уроками домоводства и занятиями в школьных мастерских, на учебно-опытных участках и т. п.

10 В школах следует более активно привлекать родителей к организации самообслуживания учащихся, в частности к дежурству в буфетах и столовых, к ремонту школьных зданий, заготовке топлива, ремонту и изготовлению мебели и т. д. 5. Обязать Государственную плановую комиссию Эстонской ССР совместно с Министерством просвещения и другими министерствами принять меры к обеспечению школ, детских домов, техникумов, училищ и вузов необходимым инвентарем и машинами по уборке помещений, улиц и дворов, облегчающими работу по самообслуживанию, предусмотрев изготовление необходимого хозяйственного инвентаря силами самих учащихся в мастерских учебных заведений. 6. Поручить Министерству финансов Эстонской ССР совместно с министерствами и ведомствами, в ведении которых находятся учебные заведения, представить к 15 августа текущего года на утверждение Совета Министров Эстонской ССР новые типовые штаты и фонды заработной платы обслуживающего персонала школ, детских домов, училищ, -средних специальных и высших учебных заведений, с учетом их сокращения в связи с расширением работы учащихся и студентов по самообслуживанию. 7. Разрешить в 1959 г. директорам школ, других учебных заведений и детских домов использовать до 70% экономии по фонду заработной платы, образующейся в связи с введением самообслуживания, на приобретение бытовых машин и механизмов, хозяйственного инвентаря и необходимой спецодежды для проведения самообслуживания, а также на улучшение бытовых условий и культурно-массовой работы в детских домах и учебных заведениях. 8. Обязать Министерство просвещения Эстонской ССР составить и утвердить новые «Правила для учащихся», дополнив их вопросами о самообслуживании. 9. Поручить горкомам и райкомам партии всемерно поддерживать и распространять ценный опыт по организации самообслуживания учащихся и оказывать коллективам школ, детских домов, училищ, средних специальных и высших учебных заведений необходимую помощь в этом важном деле. Центральный Комитет КП Эстонии и Совет Министров Эстонской ССР считают, что более широкое вовлечение учащейся молодежи в самообслуживание имеет важное значение в их трудовом воспитании и будет способствовать приобщению учащихся к физическому труду. Секретарь Центрального Председатель Совета Министров Комитета КП Эстонии Эстонской ССР Л. Ленцман А. Мюрисеп Таллин, 12 августа 1959 г. 323.

11 Выписка 249. Постановление Центрального Комитета Коммунистической партии Эстонии и Совета Министров Эстонской ССР об улушчении руководства профессионально-техническим образованием в Эстонской ССР В целях дальнейшего развития системы профессионально-технического образования в республике и в соответствии с постановлением Центрального Комитета КПСС и Совета Министров СССР от 11 июля 1959 года 844 «Об улучшении руководства профессиональнотехническим образованием в СССР» Центральный Комитет КП Эстонии и Совет Министров Эстонской ССР постановляют: 1. Считать целесообразным переобразовать Эстонское республиканское управление трудовых резервов бывшего Главного управления трудовых резервов при Совете Министров СССР в Главное управление профессионально-технического образования Совета Министров Эстонской ССР. 2. Возложить на Главное управление профессионально-технического образования Совета Министров Эстонской ССР: а) осуществление руководства учебно-методической и воспитательной работой, а также хозяйственной деятельностью профессионально-технических учебных заведений республики; б) разработку и представление на утверждение в установленном порядке планов подготовки квалифицированных рабочих в профессионально-технических училищах республики и организацию приема молодежи в эти учебные заведения; в) распределение по Совнархозу, местным Советам депутатов трудящихся, республиканским, союзно-республиканским и общесоюзным министерствам, ведомствам и предприятиям квалифицированных рабочих, подготовленных в профессионально-технических учебных заведениях республики, согласно утвержденному плану; г) осуществление контроля за правильным использованием молодых рабочих, направленных на работу после окончания обучения; д) организацию подготовки квалифицированных рабочих в профессионально-технических учебных заведениях для других союзных республик и предприятий и организаций союзного подчинения в количествах, определяемых народнохозяйственным планом; е) осуществление учебно-методического контроля за состоянием подготовки рабочих кадров на производстве; ж) осуществление финансирования и материально-технического снабжения профессионально-технических учебных заведений, организацию по постановлениям Совета Министров республики новых училищ, составление и осуществление планов строительства профессионально-технических училищ. 3. Главному управлению профессионально-технического образования Совета Министров Эстонской ССР принять в двухнедельный срок от бывшего Главного управления трудовых резервов при Совете

12 Министров СССР учебные заведения согласно утвержденному списку, Ансамбль песни и пляски Эстонского управления трудовых резервов, Эстонскую базу Ленинградской межобластной конторы снабжения, фонды на материально-техническое снабжение, ассигнования на подготовку кадров и капитальное строительство, лимиты по труду, фонды заработной платы и персональных надбавок к должностным окладам, установленные работникам Эстонского республиканского управления трудовых резервов. 4. Передать Главному управлению профессионально-технического образования Совета Министров Эстонской ССР школы ФЗУ и профессиональные учебные заведения Совнархоза, Министерства культуры и Министерства торговли Эстонской ССР согласно утвержденному списку. 5. Обязать Совнархоз и министерства, передающие школы ФЗУ и профессиональные учебные заведения Главному управлению профессионально-технического образования Совета Министров Эстонской ССР, обеспечивать эти учебные заведения производственным оборудованием для учебных мастерских, оплачиваемыми рабочими местами на предприятиях для производственной практики учащихся, а также создавать условия для успешного проведения^ учебного процесса и освоения молодежью новой техники, передовой технологии и высокопроизводительных способов труда. 7. Поручить Главному управлению профессионально-технического образования Совета Министров Эстонской ССР в месячный срок подготовить и представить на утверждение в Совет Министров Эстонской ССР проект Положения о Главном управлении профессионально-технического образования. Секретарь Центрального Председатель Совета Министров Комитета КП Эстонии Эстонской ССР И. Кэбин А. Мюрисеп Таллин, 25 августа 1959 г Väljaandja: Eesti NSV Ministrite Nõukogu Asjadevalitsus. Vastutav toimetaja L. Izmestjeva trükipoognat. Trükkimisele antud 28. augustil a. Tellimise nr ENSV MN Asjadevalitsuse Trükikoda, Tallinn. Издатель: Управление Делами Совета Министров Эстонской ССР. Ответ, редактор Л. Изместьева. 0,75 печ. листа. Сдано в печать 28 августа 1959 г. Заказ 524. Типография Управления Делами СМ ЭССР, Таллин. МВ EESTI Т ' г о? :г, X -SLfro ( RAHVUSRAAMATUКОС U дв 'j Raamatupaiat 59-' 4>3<su

Kõigi maade proletaarlased, ühinege! EESTI NÕUKOGUDE SOTSIALISTLIKU VABARIIGI ÜLEMNÕUKOGU JA VALITSUSE TEATAJA 14. august 1978 Nr. 27 (651) 13. aastak

Kõigi maade proletaarlased, ühinege! EESTI NÕUKOGUDE SOTSIALISTLIKU VABARIIGI ÜLEMNÕUKOGU JA VALITSUSE TEATAJA 14. august 1978 Nr. 27 (651) 13. aastak Kõigi maade proletaarlased, ühinege! EESTI NÕUKOGUDE SOTSIALISTLIKU VABARIIGI ÜLEMNÕUKOGU JA VALITSUSE TEATAJA 14. august 1978 Nr. 27 (651) 13. aastakäik SISUKORD i 319. Eesti NSV Ülemnõukogu Presiidiumi

Rohkem

Kõigi maade proletaarlased, ühinege! EESTI NÕUKOGUDE SOTSIALISTLIKU VABARIIGI ÜLEMNÕUKOGU JA VALITSUSE TEATAJA 11. oktoober 1968 Nr. 43 (156) 3. aasta

Kõigi maade proletaarlased, ühinege! EESTI NÕUKOGUDE SOTSIALISTLIKU VABARIIGI ÜLEMNÕUKOGU JA VALITSUSE TEATAJA 11. oktoober 1968 Nr. 43 (156) 3. aasta Kõigi maade proletaarlased, ühinege! EESTI NÕUKOGUDE SOTSIALISTLIKU VABARIIGI ÜLEMNÕUKOGU JA VALITSUSE TEATAJA 11. oktoober 1968 Nr. 43 (156) 3. aastakäik SISUKORD I 310. Eesti NSV Ülemnõukogu Presiidiumi

Rohkem

MINISTRI KÄSKKIRI Tallinn nr Ministri käskkirja nr 164 Autokaubaveo komisjoni moodustamine ja töökorra kinnitamine muutmin

MINISTRI KÄSKKIRI Tallinn nr Ministri käskkirja nr 164 Autokaubaveo komisjoni moodustamine ja töökorra kinnitamine muutmin MINISTRI KÄSKKIRI Tallinn 03.04.14 nr 14-0104 Ministri 25.09.2006 käskkirja nr 164 Autokaubaveo komisjoni moodustamine ja töökorra kinnitamine muutmine Vabariigi Valitsuse seaduse paragrahvi 46 lõike 6,

Rohkem

Väljaandja: Narva Linnavalitsus Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst Avaldamismärge: KO 2006, 40, 476 Narva linna koolide 1. ja 10. klassidesse vas

Väljaandja: Narva Linnavalitsus Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst Avaldamismärge: KO 2006, 40, 476 Narva linna koolide 1. ja 10. klassidesse vas Väljaandja: Narva Linnavalitsus Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst Avaldamismärge: KO 2006, 40, 476 Narva linna koolide 1. ja 10. klassidesse vastuvõtmise korra kinnitamine Vastu võetud 08.02.2006

Rohkem

Неофициальный перевод Проект НАРВСКОЕ ГОРОДСКОЕ СОБРАНИЕ ПОСТАНОВЛЕНИЕ Нарва 2019 Внесение изменений в бюджет города Нарвы на 2019 год Постановление п

Неофициальный перевод Проект НАРВСКОЕ ГОРОДСКОЕ СОБРАНИЕ ПОСТАНОВЛЕНИЕ Нарва 2019 Внесение изменений в бюджет города Нарвы на 2019 год Постановление п Неофициальный перевод Проект НАРВСКОЕ ГОРОДСКОЕ СОБРАНИЕ ПОСТАНОВЛЕНИЕ Нарва 2019 Внесение изменений в бюджет города Нарвы на 2019 год Постановление принимается на основании положений Закона о местном

Rohkem

NARVA LINNAVOLIKOGU

NARVA LINNAVOLIKOGU Неофициальный перевод НАРВСКОЕ ГОРОДСКОЕ СОБРАНИЕ ПОСТАНОВЛЕНИЕ Нарва 21.03..2013 г. 8 Внесение изменений в бюджет города Нарвы на 2013 год В соответствии с положениями Закона о местном самоуправлении,

Rohkem

KURITEOENNETUS KOHALIKUL TASANDIL EESTIS Lõpparuanne Aprill 2016 Jaanuar 2016

KURITEOENNETUS KOHALIKUL TASANDIL EESTIS Lõpparuanne Aprill 2016 Jaanuar 2016 KURITEOENNETUS KOHALIKUL TASANDIL EESTIS Lõpparuanne Aprill 2016 Jaanuar 2016 Uuring viidi läbi Justiitsministeeriumi tellimusel Euroopa Majanduspiirkonna toetuste programmi Riskilapsed ja -noored raames.

Rohkem

EELNÕU TÕRVA LINNAVOLIKOGU MÄÄRUS Tõrva 15.märts 2016 nr. Koduteenuste loetelu ning nende osutamise tingimused ja kord Määrus kehtestatakse kohaliku o

EELNÕU TÕRVA LINNAVOLIKOGU MÄÄRUS Tõrva 15.märts 2016 nr. Koduteenuste loetelu ning nende osutamise tingimused ja kord Määrus kehtestatakse kohaliku o EELNÕU TÕRVA LINNAVOLIKOGU MÄÄRUS Tõrva 15.märts 2016 nr. Koduteenuste loetelu ning nende osutamise tingimused ja kord Määrus kehtestatakse kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse 22 lg 1 p 5 ja sotsiaalhoolekande

Rohkem

KOHTLA-JÄRVE SLAAVI PÕHIKOOLI TÖÖPLAAN APRILL 2019 KUUPÄEV AEG TEGEVUS KOHT SIHTRÜHM VASTUTAJA KAASATUD Mälukingituste

KOHTLA-JÄRVE SLAAVI PÕHIKOOLI TÖÖPLAAN APRILL 2019 KUUPÄEV AEG TEGEVUS KOHT SIHTRÜHM VASTUTAJA KAASATUD Mälukingituste KOHTLA-JÄRVE SLAAVI PÕHIKOOLI TÖÖPLAAN APRILL 2019 KUUPÄEV AEG TEGEVUS KOHT SIHTRÜHM VASTUTAJA KAASATUD 01.- 19.04.2019 01.- 12.04.2019 Mälukingituste valmistamine 9.d klassi õpilastele Изготовление памятных

Rohkem

Sammel.A. TAI tegevused koolitoidu vallas

Sammel.A. TAI tegevused koolitoidu vallas Tervise Arengu Instituudi tegevused koolitoidu vallas Anneli Sammel Tervise Arengu Instituudi mittenakkushaiguste ennetamise osakonna juhataja Kool - tervislike toitumisharjumuste oluline kujundaja Koolitoit

Rohkem

Неофициальный перевод

Неофициальный перевод Неофициальный перевод НАРВСКОЕ ГОРОДСКОЕ СОБРАНИЕ ПОСТАНОВЛЕНИЕ Нарва 29.05.2014 г. 13 Внесение изменений в бюджет города Нарвы на 2014 год Постановление принимается на основании положений Закона о местном

Rohkem

Väljaandja: Vabariigi Valitsus Akti liik: määrus Teksti liik: terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: Redaktsiooni kehtivuse lõpp:

Väljaandja: Vabariigi Valitsus Akti liik: määrus Teksti liik: terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: Redaktsiooni kehtivuse lõpp: Väljaandja: Vabariigi Valitsus Akti liik: määrus Teksti liik: terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: 31.10.2002 Redaktsiooni kehtivuse lõpp: 25.12.2002 Avaldamismärge: Valitsusasutuste ja valitsusasutuste

Rohkem

_DCF6201_ET+RU.indd

_DCF6201_ET+RU.indd 372002-59 EST Originali instrukcija DCF6201 Eesti keel (Originaaljuhend) 5 Русский язык (Перевод с оригинала инструкции) 10 2 Joonis / Рисунок 1 b f g e c a d h Joonis / Рисунок 2 h g Joonis / Рисунок

Rohkem

Väljaandja: Vabariigi Valitsus Akti liik: määrus Teksti liik: terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: Redaktsiooni kehtivuse lõpp:

Väljaandja: Vabariigi Valitsus Akti liik: määrus Teksti liik: terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: Redaktsiooni kehtivuse lõpp: Väljaandja: Vabariigi Valitsus Akti liik: määrus Teksti liik: terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: 13.07.2002 Redaktsiooni kehtivuse lõpp: 30.10.2002 Avaldamismärge: Valitsusasutuste ja valitsusasutuste

Rohkem

KUUENDA KOOSSEISU MÄÄRUS Haapsalu, 22. veebruar 2013 nr 70 Haapsalu Põhikooli põhimäärus Määrus kehtestatakse kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse

KUUENDA KOOSSEISU MÄÄRUS Haapsalu, 22. veebruar 2013 nr 70 Haapsalu Põhikooli põhimäärus Määrus kehtestatakse kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse KUUENDA KOOSSEISU MÄÄRUS Haapsalu, 22. veebruar 2013 nr 70 Haapsalu Põhikooli põhimäärus Määrus kehtestatakse kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse 35 lg 2, põhikooli ja gümnaasiumiseaduse 66 lg 2 alusel.

Rohkem

KINNITATUD Tartu Ülikooli rektori 4. septembri a käskkirjaga nr 13 (jõustunud ) MUUDETUD Tartu Ülikooli rektori 27. novembri a k

KINNITATUD Tartu Ülikooli rektori 4. septembri a käskkirjaga nr 13 (jõustunud ) MUUDETUD Tartu Ülikooli rektori 27. novembri a k KINNITATUD Tartu Ülikooli rektori 4. septembri 2013. a käskkirjaga nr 13 (jõustunud 04.09.2013) MUUDETUD Tartu Ülikooli rektori 27. novembri 2014. a käskkirjaga nr 39 (jõustub 01.01.2015) Diplomite, residentuuri

Rohkem

Väljaandja: Vabariigi Valitsus Akti liik: välisleping Teksti liik: algtekst Jõustumise kp: Avaldamismärge: RT II 2002, 24, 105 Eesti Vabari

Väljaandja: Vabariigi Valitsus Akti liik: välisleping Teksti liik: algtekst Jõustumise kp: Avaldamismärge: RT II 2002, 24, 105 Eesti Vabari Väljaandja: Vabariigi Valitsus Akti liik: välisleping Teksti liik: algtekst Jõustumise kp: 06.08.2002 Avaldamismärge: RT II 2002, 24, 105 Eesti Vabariigi valitsuse ja Vene Föderatsiooni valitsuse vaheline

Rohkem

Tallinna Muhu Lasteaia tegevuskava õppeaasta Õppe- ja kasvatustöö eesmärgid õppeaastal 1. Laps väärtustab enda ja teiste tervi

Tallinna Muhu Lasteaia tegevuskava õppeaasta Õppe- ja kasvatustöö eesmärgid õppeaastal 1. Laps väärtustab enda ja teiste tervi Tallinna Muhu Lasteaia tegevuskava.-. Õppe- ja kasvatustöö eesmärgid.-. l 1. Laps väärtustab enda ja teiste tervist ning püüab käituda tervislikult ning ohutult. 2. Lapsel kujuneb terviklik ja positiivne

Rohkem

MÄRTS 2019 TEGEVUSKAVA Kuu teemad: 1. LEGO education 2. Projektid: Linnud, Hambad, Kevad puu 3. Teater (teatrikuu) Vene folkloori nädal ( )

MÄRTS 2019 TEGEVUSKAVA Kuu teemad: 1. LEGO education 2. Projektid: Linnud, Hambad, Kevad puu 3. Teater (teatrikuu) Vene folkloori nädal ( ) MÄRTS 2019 TEGEVUSKAVA Kuu teemad: 1. LEGO education 2. Projektid: Linnud, Hambad, Kevad puu 3. Teater (teatrikuu) Vene folkloori nädal (04.03 08.03) 4. Tutvumine eesti kirjandusega. Emakeelepäev (11.03

Rohkem

Väljaandja: Kohtla-Järve Linnavolikogu Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst Avaldamismärge: KO 2006, 76, 940 Kohtla-Järve Ühisgümnaasiumi põhimääru

Väljaandja: Kohtla-Järve Linnavolikogu Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst Avaldamismärge: KO 2006, 76, 940 Kohtla-Järve Ühisgümnaasiumi põhimääru Väljaandja: Kohtla-Järve Linnavolikogu Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst Avaldamismärge: KO 2006, 76, 940 Vastu võetud 29.03.2006 nr 25 Määrus kehtestatakse põhikooli ja gümnaasiumiseaduse 12 lg

Rohkem

_DWV901L_EST+RUS.indd

_DWV901L_EST+RUS.indd 372002-58 EST DWV901L Eesti keel (Originaaljuhend) 5 Русский язык (Перевод с оригинала инструкции) 14 2 Joonis / Рисунок 1 b a g k m d l e e c j f i p h n o d Joonis / Рисунок 2 Joonis / Рисунок 3 t j

Rohkem

Kinnitatud dir kk nr 1.3/27-k PUURMANI MÕISAKOOLI ÕPILASTE KOOLI VASTUVÕTMISE ÜLDISED TINGIMUSED JA KORD NING KOOLIST VÄLJAARVAMISE KORD 1.

Kinnitatud dir kk nr 1.3/27-k PUURMANI MÕISAKOOLI ÕPILASTE KOOLI VASTUVÕTMISE ÜLDISED TINGIMUSED JA KORD NING KOOLIST VÄLJAARVAMISE KORD 1. PUURMANI MÕISAKOOLI ÕPILASTE KOOLI VASTUVÕTMISE ÜLDISED TINGIMUSED JA KORD NING KOOLIST VÄLJAARVAMISE KORD 1. ÜLDSÄTTED 1.1. Kord kehtestatakse Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse, välja kuulutatud Vabariigi

Rohkem

ANDMEKAITSE INSPEKTSIOON Valvame, et isikuandmete kasutamisel austatakse eraelu ning et riigi tegevus oleks läbipaistev ISIKUANDMETE KAITSE EEST VASTU

ANDMEKAITSE INSPEKTSIOON Valvame, et isikuandmete kasutamisel austatakse eraelu ning et riigi tegevus oleks läbipaistev ISIKUANDMETE KAITSE EEST VASTU ANDMEKAITSE INSPEKTSIOON Valvame, et isikuandmete kasutamisel austatakse eraelu ning et riigi tegevus oleks läbipaistev ISIKUANDMETE KAITSE EEST VASTUTAV ISIK Juhend kehtestatakse isikuandmete kaitse seaduse

Rohkem

180104komisjon-ekilex.key

180104komisjon-ekilex.key Terminoloogiatöö tulevikutööriist Arvi Tavast Mis toimub EKILEX: koostamise keskkond EVE: lõppkasutajale TripleDev arendab, mina olen arendajapoolne tooteomanik 2017 august 2018 lõpp Üldised eesmärgid

Rohkem

Lisa 1 I Üldsätted 1. Riigihanke korraldamisel tuleb tagada rahaliste vahendite läbipaistev, otstarbekas ja säästlik kasutamine, isikute võrdne kohtle

Lisa 1 I Üldsätted 1. Riigihanke korraldamisel tuleb tagada rahaliste vahendite läbipaistev, otstarbekas ja säästlik kasutamine, isikute võrdne kohtle Lisa 1 I Üldsätted 1. korraldamisel tuleb tagada rahaliste vahendite läbipaistev, otstarbekas ja säästlik kasutamine, isikute võrdne kohtlemine ning olemasolevate konkurentsitingimuste efektiivne ärakasutamine.

Rohkem

Неофициальный перевод НАРВСКОЕ ГОРОДСКОЕ СОБРАНИЕ ПОСТАНОВЛЕНИЕ Нарва г. 41 Внесение изменений в бюджет города Нарвы на 2008 год (III допол

Неофициальный перевод НАРВСКОЕ ГОРОДСКОЕ СОБРАНИЕ ПОСТАНОВЛЕНИЕ Нарва г. 41 Внесение изменений в бюджет города Нарвы на 2008 год (III допол Неофициальный перевод НАРВСКОЕ ГОРОДСКОЕ СОБРАНИЕ ПОСТАНОВЛЕНИЕ Нарва 25.09.2008 г. 41 Внесение изменений в бюджет города Нарвы на 2008 год (III дополнительный бюджет) В соответствии с положениями Закона

Rohkem

_DWE6423_MULT.indd

_DWE6423_MULT.indd 372003-05 EST DWE6423 Eesti keel (Originaaljuhend) 5 Русский язык (Перевод с оригинала инструкции) 10 2 Joonis A / Рисунок А 7 2 1 4 3 5 6 8 Joonis B / Рисунок B Joonis C / Рисунок C 9 6 5 4 3 3 Joonis

Rohkem

SG kodukord

SG kodukord Saue Gümnaasium Koostaja: Robert Lippin Lk 1 / 5 KOOLI VASTUVÕTMISE JA VÄLJAARVAMISE TINGIMUSED JA KORD 1. ÜLDPÕHIMÕTTED 1.1. Põhikooli õpilaseks võetakse vastu kõik selleks soovi avaldavad koolikohustuslikud

Rohkem

m24-Lisa

m24-Lisa Lisa Viimsi Vallavalitsuse 22.12.2015 määrusele nr 24 Viimsi valla 2015.aasta lisaeelarve artiklite jaotus 1. Eelarve põhitegevuse tulude jaotus tululiikide lõikes: Suurendamine Vähendamine TULU NIMETUS

Rohkem

_DC385_ET.indd

_DC385_ET.indd 372001-39 EST DC385 Eesti keel (Originaaljuhend) 3 Русский язык (перевод с оригинала инструкции) 14 Joonis / Рисунок 1 a b c d g e f Joonis / Рисунок 2 j i f h d j 1 Joonis / Рисунок 3 k c Joonis / Рисунок

Rohkem

_GLC1423L_GLC1823L__MULT.indd

_GLC1423L_GLC1823L__MULT.indd 372001-59 EST www.blackanddecker.eu GLC1423L GLC1823L GLC1825L Eesti keel (originaaljuhend) 6 Русский язык (Перевод с оригинала инструкции) 13 2 3 G H I J K L 4 5 EESTI KEEL Kasutusotstarve Black & Deckeri

Rohkem

TALLINNA TEHNIKAÜLIKOOLI KÜBERNEETIKA INSTITUUDI

TALLINNA TEHNIKAÜLIKOOLI  KÜBERNEETIKA INSTITUUDI VASTU VÕETUD KINNITATUD TTÜ KübI nõukogu 08.02.2007. a TTÜ nõukogu 19.06.2007. a otsusega nr 112 otsusega nr 64 REDAKTSIOON TTÜ KübI nõukogu 31.05.2007. a otsusega nr 120 REDAKTSIOON TTÜ KübI teadusnõukogu

Rohkem

Microsoft Word - Narva Paju Kooli sisehindamise 2015.docx

Microsoft Word - Narva Paju Kooli sisehindamise 2015.docx Narva Paju Kooli sisehindamise 2015.-2016.õa aruanne. 1. Üldandmed õppeasutuse kohta 1.1 ÕPPEASUTUSE NIMETUS 1.1. Juht Ljudmila Smirnova 1.2. Õppeasutuse kontaktandmed aadress telefon e-post kodulehekülg

Rohkem

(Microsoft Word - Mihkli Kooli p\365hikiri 2015.doc)

(Microsoft Word - Mihkli Kooli p\365hikiri 2015.doc) Läbi arutatud õppenõukogu koosolekul 30.01.2015 nr.3 Läbi arutatud MTÜ Imastu Kooli Seltsi üldkoosolekul 23.03.2015 nr. 15 KEHTESTATUD MTÜ Imastu Kooli Seltsi juhatuse otsusega 23.03.2015 nr.54 Imastu

Rohkem

Euroopa Liidu Nõukogu Brüssel, 6. november /17 OJ CRP1 37 ESIALGNE PÄEVAKORD ALALISTE ESINDAJATE KOMITEE (COREPER I) Justus Lipsiuse hoone,

Euroopa Liidu Nõukogu Brüssel, 6. november /17 OJ CRP1 37 ESIALGNE PÄEVAKORD ALALISTE ESINDAJATE KOMITEE (COREPER I) Justus Lipsiuse hoone, Euroopa Liidu Nõukogu Brüssel, 6. november 2017 13939/17 OJ CRP1 37 ESIALGNE PÄEVAKORD ALALISTE ESINDAJATE KOMITEE (COREPER I) Justus Lipsiuse hoone, Brüssel 8. ja 10. november 2017 (10.00, 11.30) KOLMAPÄEV,

Rohkem

основана Нарвская художественная школа

основана Нарвская художественная школа NKK Narva Kunstikool ARENGUKAVA 2020-2023 Narva Sisukord 1. Sissejuhatus......3 1.1. Narva Kunstikooli ülevaade ajaloost ja arengust..3-4 1.2. Narva Kunstikooli üldandmed.......4-6 2. Narva Kunstikooli

Rohkem

Microsoft Word - 11_f20.doc

Microsoft Word - 11_f20.doc 11. PALUN 200 GRAMMI VORSTI. Пожалуйста, 200 граммов колбасы. Tööleht nr 11.1 Õpime ja saame teada. Учим и узнаём. Mida te soovite? Что желаете? Mida teile, palun? Что вам, пожалуйста. Kõigepealt ma tahan...

Rohkem

ESF VAHENDITEST RAHASTATAVA TÄISKASVANUTE TÄIENDUSKOOLITUSE ÕPPEKAVA 1. Üldandmed Õppeasutus: Õppekava nimetus: (venekeelsetel kursustel nii eesti kui

ESF VAHENDITEST RAHASTATAVA TÄISKASVANUTE TÄIENDUSKOOLITUSE ÕPPEKAVA 1. Üldandmed Õppeasutus: Õppekava nimetus: (venekeelsetel kursustel nii eesti kui ESF VAHENDITEST RAHASTATAVA TÄISKASVANUTE TÄIENDUSKOOLITUSE ÕPPEKAVA 1. Üldandmed Õppeasutus: Õppekava nimetus: (venekeelsetel kursustel nii eesti kui vene keeles): Õppekavarühm: (täienduskoolituse standardi

Rohkem

Euroopa Liidu Nõukogu Brüssel, 19. juuli 2019 (OR. en) 11128/19 PV CONS 40 SOC 546 EMPL 417 SAN 343 CONSOM 203 PROTOKOLLI KAVAND EUROOPA LIIDU NÕUKOGU

Euroopa Liidu Nõukogu Brüssel, 19. juuli 2019 (OR. en) 11128/19 PV CONS 40 SOC 546 EMPL 417 SAN 343 CONSOM 203 PROTOKOLLI KAVAND EUROOPA LIIDU NÕUKOGU Euroopa Liidu Nõukogu Brüssel, 19. juuli 2019 (OR. en) 11128/19 PV CONS 40 SOC 546 EMPL 417 SAN 343 CONSOM 203 PROTOKOLLI KAVAND EUROOPA LIIDU NÕUKOGU (tööhõive, sotsiaalpoliitika, tervise- ja tarbijakaitseküsimused)

Rohkem

Mustvee valla teataja lk1.indd

Mustvee valla teataja lk1.indd NR 6 (16) JUUNI 2019 Jõgevamaa aasta ema 2019 tiitel tuli meie valda aasta ema 2019 Jõgevamaal on annika Oras Pällu külast. Kui kusagil maapiirkonnas elu hästi käima on läinud, siis on sellises paigas

Rohkem

Стальной кубик находится под действием сил, создающих плоское напряженное состояние (одно из трех главных напряжений равно нул

Стальной кубик находится под действием сил, создающих плоское напряженное состояние (одно из трех главных напряжений равно нул Surutud varda abiisus (nõtke) Enamai varda otsad kinnitatakse ühe (Joon.1) näidatud neja viisi. Üejäänud kinnitusviiside puhu on kriitii jõudu võimaik määrata üdiatud Eueri vaemiga kp EImin, (1) kus -

Rohkem

Microsoft Word - KOV_uuringu_analyys.doc

Microsoft Word - KOV_uuringu_analyys.doc UURING OMAVALITSUSTE SENISEST PROJEKTIKOGEMUSEST, LÄHIAJA PLAANIDEST NING OOTUSTEST LOODAVALE MAAKONDLIKULE ARENGUKESKUSELE Küsitlus viid läbi 6.-12. maini 2003 EAS Regionaalarengu Agentuuri tellimisel

Rohkem

Tallinna Tehnikaülikool

Tallinna Tehnikaülikool TERVIKTEKST Vastu võetud Tallinna Tehnikaülikooli kuratooriumi 21.10.2016 määrusega nr 1 Kinnitatud Tallinna Tehnikaülikooli kuratooriumi 21.12.2016 otsusega nr 9 Muudetud Tallinna Tehnikaülikooli kuratooriumi

Rohkem

bioenergia M Lisa 2.rtf

bioenergia M Lisa 2.rtf Põllumajandusministri 20. juuli 2010. a määruse nr 80 «Bioenergia tootmise investeeringutoetuse saamise nõuded, toetuse taotlemise ja taotluse menetlemise täpsem kord» lisa 2 Tabel 1 Taotleja andmed 1.1

Rohkem

31. augustil muuseumi juures keskajalaager tegija lk 2 Keila nädalaleht Reede, Olle Rõuk Ultrajooksu Keilasse tooja. nr 30 (551) Päev algas

31. augustil muuseumi juures keskajalaager tegija lk 2 Keila nädalaleht Reede, Olle Rõuk Ultrajooksu Keilasse tooja. nr 30 (551) Päev algas 31. augustil muuseumi juures keskajalaager tegija lk 2 Keila nädalaleht Reede, 23.08.2019 Olle Rõuk Ultrajooksu Keilasse tooja. nr 30 (551) Päev algas lõbusa rongkäiguga lk 2 UUDIS uudised Rongkäiku, kus

Rohkem

Simuna Kooli

Simuna Kooli Kinnitatud Väike-Maarja Vallavolikogu 29.12.2011. määrusega nr. 27 Simuna Kool A R E N G U K A V A AASTATEKS 2012-2016 Milliseid väärtusi me noortele edasi anname, sellise tuleviku me saame. (Sari Sarkomaa)

Rohkem

Microsoft Word - Narva Soldino Gumnaasium,aruanne, doc

Microsoft Word - Narva Soldino Gumnaasium,aruanne, doc Gümnaasium Projektitegevus Aruanne 01.01.2007-01.06.2012 perioodi eest 1.Käesolev olukord Käesoleval ajal on projektitöö gümnaasiumis järgnevas olukorras: 1.1.Lõpetatud projektid-38 tk. Üldsumma -121 670,01

Rohkem

_DW745_MULT.indd

_DW745_MULT.indd 372001-20 EST DW745 Eesti keel (Originaaljuhend) 7 Русский язык (Перевод с оригинала инструкции) 19 2 Joonis / Рисунок 1 x d f g e k l o n c m y p w v a b r q Joonis / Рисунок 2 l h m n s t u i j v 3 Joonis

Rohkem

Tuleohutus_2012_plaan

Tuleohutus_2012_plaan Kinnitatud direktori 30.11.2012. a käskkirjaga nr 222 TARTU TAMME GÜMNAASIUM TULEKAHJU KORRAL TEGUTSEMISE PLAAN 1. Üldsätted 1.1. Tartu Tamme Gümnaasium asub aadressil Tamme puiestee 24a, Tamme puiestee,

Rohkem

KEHTNA KUTSEHARIDUSKESKUS KÄSKKIRI Kehtnas nr 2-1/8 Kehtna Kutsehariduskeskuse täiskasvanuhariduse ja täiendkoolituste läbiviimise eeskirja

KEHTNA KUTSEHARIDUSKESKUS KÄSKKIRI Kehtnas nr 2-1/8 Kehtna Kutsehariduskeskuse täiskasvanuhariduse ja täiendkoolituste läbiviimise eeskirja KEHTNA KUTSEHARIDUSKESKUS KÄSKKIRI Kehtnas nr 2-1/8 Kehtna Kutsehariduskeskuse täiskasvanuhariduse ja täiendkoolituste läbiviimise eeskirja kinnitamine 1. Kinnitan täiskasvanuhariduse ja täiendkoolituste

Rohkem

Microsoft Word - Mesi, kestvuskatsed, doc

Microsoft Word - Mesi, kestvuskatsed, doc MEEPROOVIDE KESTVUSKATSED Tallinn 2017 Töö nimetus: Meeproovide kestvuskatsed. Töö autorid: Anna Aunap Töö tellija: Eesti Mesinike Liit Töö teostaja: Marja 4D Tallinn, 10617 Tel. 6112 900 Fax. 6112 901

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Uut riigihangete valdkonnas Maire Vaske 11.10.1017 Riigihanke üldpõhimõtted Läbipaistvus, kontrollitavus, proportsionaalsus; Võrdne kohtlemine; Konkurentsi efektiivne ärakasutamine, seda kahjustava huvide

Rohkem

Tallinna Muhu Lasteaia arengukava

Tallinna Muhu Lasteaia arengukava Tallinna Muhu Lasteaia arengukava 2014-2016 2 Sisukord 1. Sissejuhatus...3 2. Olukorra kirjeldus...3 3. Visioon, missioon ja väärtused...4 4. Sisehindamise kokkuvõte...5 5. Prioriteetsed arenguvaldkonnad

Rohkem

KUI PATSIENT VAJAB KODUÕDE

KUI PATSIENT VAJAB KODUÕDE KUI PATSIENT VAJAB KODUÕDE ILVE-TEISI REMMEL JUHATAJA OÜ KODUÕDE KODUÕENDUS (HOME NURSING CARE) - KVALIFITSEERITUD ÕENDUSTEENUS, MIDA OSUTATAKSE ÄGEDA HAIGUSE PARANEMISPERIOODIS OLEVA, KROONILIST HAIGUST

Rohkem

Teadus- ja arendustegevuse korralise evalveerimise aasta hindamiskomisjoni moodustamine ja selle töökorra kinnitamine

Teadus- ja arendustegevuse korralise evalveerimise aasta hindamiskomisjoni moodustamine ja selle töökorra kinnitamine MINISTRI KÄSKKIRI 10.04.2017 nr 1.1-2/17/85 Teadus- ja arendustegevuse korralise evalveerimise 2017. aasta hindamiskomisjoni moodustamine ja selle töökorra kinnitamine Teadus- ja arendustegevuse korralduse

Rohkem

_DCP580_ET-RU

_DCP580_ET-RU 372003-09 EST DCP580 Eesti keel (Originaaljuhend) 6 Русский язык (перевод с оригинала инструкции) 19 2 Joonis 1 / Рисунок 1 B A C O L K N J D I H G F E CC DD D M N L G O N P 3 Joonis 2 / Рисунок 2 Joonis

Rohkem

_D27300_D27300T_EST+RUS.indd

_D27300_D27300T_EST+RUS.indd 372002-23 EST D27300 D27300T Eesti keel (Originaaljuhend) 10 Русский язык (Перевод с оригинала инструкции) 21 2 Joonis / Рисунок A1 6 7 8 2 5 66 4 3 1 36 XXXX XX XX Joonis / Рисунок A2 13 9 10 12 11 3

Rohkem

Siseministri 21. veebruari 2005.a määruse nr 34 Siseministri 27. augusti 2004.a määruse nr 52 Schengen Facility vahendite kasutamise kord muutmine lis

Siseministri 21. veebruari 2005.a määruse nr 34 Siseministri 27. augusti 2004.a määruse nr 52 Schengen Facility vahendite kasutamise kord muutmine lis Siseministri 21. veebruari 2005.a määruse 34 Siseministri 27. augusti 2004.a määruse 52 Schengen Facility vahendite kasutamise kord muutmine lisa 1 Schengen Facility projekti lõpparuanne Projekti nimi:..

Rohkem

Õnn ja haridus

Õnn ja haridus Prof. Margit Sutrop Tartu Ülikooli eetikakeskuse juhataja Õpetajate Liidu konverents Viimsis, 24. oktoobril 2012 Õnn tähendab elada head elu. Hea elu teooria seab 2 tingimust: Inimene on subjektiivselt

Rohkem

Järelkontrollkäik Tallinna Lastekodu Lasnamäe Keskusesse (1) Õiguskantsler korraldas järelkontrollkäigu Tallinna Lastekodu Lasnamäe Keskuse

Järelkontrollkäik Tallinna Lastekodu Lasnamäe Keskusesse (1) Õiguskantsler korraldas järelkontrollkäigu Tallinna Lastekodu Lasnamäe Keskuse Järelkontrollkäik Tallinna Lastekodu Lasnamäe Keskusesse (1) Õiguskantsler korraldas 24.09.2014 järelkontrollkäigu Tallinna Lastekodu Lasnamäe Keskusesse (edaspidi ka keskus), et saada ülevaadet 2013.

Rohkem

KINNITATUD Tallinna Ehituskooli direktori käskkirjaga nr 1-1/18 KOOSKÕLASTATUD Tallinna Ehituskooli nõukogu protokoll nr 10 Õppe

KINNITATUD Tallinna Ehituskooli direktori käskkirjaga nr 1-1/18 KOOSKÕLASTATUD Tallinna Ehituskooli nõukogu protokoll nr 10 Õppe KINNITATUD Tallinna Ehituskooli direktori 14.03.2017 käskkirjaga nr 1-1/18 KOOSKÕLASTATUD Tallinna Ehituskooli nõukogu 13.03.2017 protokoll nr 10 Õppekavarühm Õppekava nimetus Puitmaterjalide töötlus CNC

Rohkem

C

C EUROOPA KOHTU OTSUS (viies koda) 16. detsember 1993 Kohtuasjas C-334/92, mille esemeks on EMÜ asutamislepingu artikli 177 alusel Tribunal Superior de Justicia de Cataluña (Hispaania) esitatud taotlus,

Rohkem

VILJANDI VABA WALDORFKOOLI P Õ H I K I R I KINNITATUD Üldkogu otsusega nr 1-4.1/1 p 1 1. Üldsätted 1.1. Erakooli nimi on Viljandi Vaba Waldor

VILJANDI VABA WALDORFKOOLI P Õ H I K I R I KINNITATUD Üldkogu otsusega nr 1-4.1/1 p 1 1. Üldsätted 1.1. Erakooli nimi on Viljandi Vaba Waldor VILJANDI VABA WALDORFKOOLI P Õ H I K I R I KINNITATUD Üldkogu otsusega 12.02.19 nr 1-4.1/1 p 1 1. Üldsätted 1.1. Erakooli nimi on Viljandi Vaba Waldorfkool (edaspidi Kool ja/või VVWK). Erakooli nimi inglise

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: VALGA MOTOKLUBI registrikood: tänava/talu nimi, Kesk

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: VALGA MOTOKLUBI registrikood: tänava/talu nimi, Kesk MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2015 aruandeaasta lõpp: 31.12.2015 nimi: registrikood: 80139404 tänava/talu nimi, Kesk 6 maja ja korteri number: alevik: Laatre alevik vald: Tõlliste vald

Rohkem

_DWV902L_DWV902M_DW_MULT.indd

_DWV902L_DWV902M_DW_MULT.indd 372001-94 EST DWV902L DWV902M DWV902MT Eesti keel (Originaaljuhend) 6 Русский язык (Перевод с оригинала инструкции) 16 2 Joonis / Рисунок 1 Joonis / Рисунок 2 Joonis / Рисунок 3 Joonis / Рисунок 4 Joonis

Rohkem

_DW670_MULTI.indd

_DW670_MULTI.indd 372001-15 EST DW670 Eesti keel (Originaaljuhend) 7 Русский язык (Перевод с оригинала инструкции) 14 2 Joonis / Рисунок 1 a x x x b x c e f d g h i 3 Joonis / Рисунок 2 Joonis / Рисунок 3 b j k m l m k

Rohkem

Lisa 1 Kinnitatud Väike-Maarja Vallavolikogu määrusega nr 2 Simuna Kooli arengukava kinnitamine Simuna Kool A R E N G U K A V A AASTATEKS 2

Lisa 1 Kinnitatud Väike-Maarja Vallavolikogu määrusega nr 2 Simuna Kooli arengukava kinnitamine Simuna Kool A R E N G U K A V A AASTATEKS 2 Lisa 1 Kinnitatud Väike-Maarja Vallavolikogu 26.01.2017 määrusega nr 2 Simuna Kooli arengukava kinnitamine Simuna Kool A R E N G U K A V A AASTATEKS 2017 2021 Milliseid väärtusi me noortele edasi anname,

Rohkem

Tallinn

Tallinn Tallinna linna tegevused Läänemere väljakutse võrgustikus initsiatiivi toetamisel Gennadi Gramberg Tallinna Keskkonnaamet Keskkonnaprojektide ja hariduse osakonna juhataja Tallinna osalemine Läänemere

Rohkem

Haridus- ja Teadusministeeriumi seisukohad kurtide hariduse korraldamisel Kalle Küttis Koolivõrgu juht

Haridus- ja Teadusministeeriumi seisukohad kurtide hariduse korraldamisel Kalle Küttis Koolivõrgu juht Haridus- ja Teadusministeeriumi seisukohad kurtide hariduse korraldamisel Kalle Küttis Koolivõrgu juht 10.11.2016 Eesti elukestva õppe strateegia üldeesmärk kõigile Eesti inimestele on loodud nende vajadustele

Rohkem

Ppt [Read-Only]

Ppt [Read-Only] EL 2020 strateegia eesmärkidest, mis puudutab varajast koolist väljalangemist ja selle vähendamist EL 2020 strateegia eesmärkidest, mis puudutab madala haridustasemega noorte osakaalu vähendamist Madal

Rohkem

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia diplomite, akadeemiliste õiendite ja tunnistuste väljaandmise kord I Üldsätted 1. Käesolev eeskiri sätestab Eesti Mu

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia diplomite, akadeemiliste õiendite ja tunnistuste väljaandmise kord I Üldsätted 1. Käesolev eeskiri sätestab Eesti Mu Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia diplomite, akadeemiliste õiendite ja tunnistuste väljaandmise kord I Üldsätted 1. Käesolev eeskiri sätestab Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias (edaspidi akadeemia) diplomi,

Rohkem

Väljaandja: Põllumajandusminister Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst-terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: Redaktsiooni kehtivuse lõ

Väljaandja: Põllumajandusminister Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst-terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: Redaktsiooni kehtivuse lõ Väljaandja: Põllumajandusminister Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst-terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: 17.06.2011 Redaktsiooni kehtivuse lõpp: 17.05.2013 Avaldamismärge: RT I, 14.06.2011, 1

Rohkem

VME_Toimetuleku_piirmäärad

VME_Toimetuleku_piirmäärad Tapa TAPA VALLAVOLIKOGU MÄÄRUS EELNÕU 30. aprill 2015 nr Eluruumi alaliste kulude piirmäärade kehtestamine toimetulekutoetuse määramisel Määrus kehtestatakse kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse 22

Rohkem

Tartu Ülikool humanitaarteaduste ja kunstide valdkond ajaloo ja arheoloogia instituut Kohtla-Järve linnastu kujunemine Bakalaureuse töö Saskia Sadrak

Tartu Ülikool humanitaarteaduste ja kunstide valdkond ajaloo ja arheoloogia instituut Kohtla-Järve linnastu kujunemine Bakalaureuse töö Saskia Sadrak Tartu Ülikool humanitaarteaduste ja kunstide valdkond ajaloo ja arheoloogia instituut Kohtla-Järve linnastu kujunemine Bakalaureuse töö Saskia Sadrak Juhendaja: Olaf Mertelsmann Tartu 2016 Sisukord Sissejuhatus

Rohkem

HCB_hinnakiri2017_kodukale

HCB_hinnakiri2017_kodukale Betooni baashinnakiri Hinnakiri kehtib alates 01.04.2016 Töödeldavus S3 Töödeldavus S4 / m 3 /m 3 km-ga / m 3 /m 3 km-ga C 8/10 69 83 71 85 C 12/15 73 88 75 90 C 16/20 75 90 77 92 C 20/25 78 94 80 96 C

Rohkem

Arengukava

Arengukava Heaks kiidetud hoolekogu 29.09.2015 1-6/17 õppenõukogu 21.10.2015 1-4/14 Tallinna Kadaka Põhikool Sisukord Sissejuhatus... 3 Kooli üldiseloomustus... 4 Kooli missioon, visioon ja põhisuunad... 6 Kooli

Rohkem

TABASALU ÜHISGÜMNAASIUMI HOOLEKOGU PROTOKOLL Tabasalus Kuupäev: Hoolekogu koosolek algas kell 18:10 ja lõppes 19:45 Koosolekut juhtisid Tab

TABASALU ÜHISGÜMNAASIUMI HOOLEKOGU PROTOKOLL Tabasalus Kuupäev: Hoolekogu koosolek algas kell 18:10 ja lõppes 19:45 Koosolekut juhtisid Tab TABASALU ÜHISGÜMNAASIUMI HOOLEKOGU PROTOKOLL Tabasalus Kuupäev: 21.01.2019 Hoolekogu koosolek algas kell 18:10 ja lõppes 19:45 Koosolekut juhtisid Tabasalu Ühisgümnaasiumi direktor Martin Öövel ja hoolekogu

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation PAHKLA CAMPHILLI KÜLA Kaasav talupidamine 1992.aastast Pärnumaa Kutsehariduskeskus Go Green &Care projekti lõppseminar 30. 08. 2016 1 Camphill maailmas Ülemaailmselt on meie küla osa Camphilli liikumisest,

Rohkem

RKT Lisa.tabel

RKT Lisa.tabel Lisa KINNITATUD Haridus- ja teadusministri käskkirjaga Kutseõppe tasemeõppe riiklik koolitustellimus aastateks 2017-2019 Kutseõppe riiklik koolitustellimus aastateks 2017-2019 1 2017 sh HEV 2018 2019 Aiandus

Rohkem

Microsoft Word - Määrus nr 7 Puhja valla aasta lisaeelarve.doc

Microsoft Word - Määrus nr 7 Puhja valla aasta lisaeelarve.doc PUHJA VALLA 2015.a LISAEELARVE Lisa 1 Puhja Vallavolikogu 1. juuli 2015 määruse nr 7 juurde KOONDEELARVE 27.02.2015 LISA- EELARVE 01.07.2015 I osa PÕHITEGEVUSE TULUD 2 143 312 49 005 2 192 317 30 Maksutulud

Rohkem

Mustvee valla teataja lk1.indd

Mustvee valla teataja lk1.indd NR 5 (15) MAI 2019 Abiandjad igas valdkonnas kes muud kui sotsiaaltöötajad... Ei ole paremaid, halvemaid aegu, on ainult hetk, milles viibime praegu selle artur alliksaare motole tuginedes tegutsevad Mustvee

Rohkem

Tuhat tudengit ja sada seltsi välismaal ees2 keelt õppimas Katrin Maiste

Tuhat tudengit ja sada seltsi välismaal ees2 keelt õppimas Katrin Maiste Tuhat tudengit ja sada seltsi välismaal ees2 keelt õppimas Katrin Maiste Eesti keele ja kultuuri välisõpe Välisõppe kaks suunda: akadeemiline välisõpe rahvuskaaslased välismaal Ees$ keel välismaa ülikoolis

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Sutrop_Viljandi_Valikuvabadus_170312

Microsoft PowerPoint - Sutrop_Viljandi_Valikuvabadus_170312 VÄÄRTUSKASVATUS. EESTI KOOLI VALIKUD Prof. Margit Sutrop Tartu Ülikooli eetikakeskus Viljandi hariduskonverents, 17. 03. 2012 1 Eesti hariduse mõned murekohad Haridussüsteem kannatab ühiskonna edukultuse

Rohkem

Euroopa Keskpanga otsus, 22. jaanuar 2014, millega muudetakse otsust EKP/2004/2, millega võetakse vastu Euroopa Keskpanga kodukord (EKP/2014/1)

Euroopa Keskpanga otsus, 22. jaanuar 2014, millega muudetakse otsust EKP/2004/2, millega võetakse vastu Euroopa Keskpanga kodukord (EKP/2014/1) L 95/56 Euroopa Liidu Teataja 29.3.2014 EUROOPA KESKPANGA OTSUS, 22. jaanuar 2014, millega muudetakse otsust EKP/2004/2, millega võetakse vastu Euroopa Keskpanga kodukord (EKP/2014/1) (2014/179/EL) EUROOPA

Rohkem

keelenouanne soovitab 5.indd

keelenouanne soovitab 5.indd Kas algustäht oleneb asutusest? Maire Raadik Ajalugu On küsitud, mis ajast võib Tartu Ülikooli kirjutada ka väikese tähega, s.o Tartu ülikool. Vastus on: vähemalt eelmise sajandi kolmekümnendatest aastatest

Rohkem

MITTETULUNDUSÜHINGU ÖKULID P Õ H I K I R I I. ÜLDSÄTTED 1.1. Mittetulundusühing Ökulid (edaspidi: Selts) on vabatahtlikkuse alusel ühinenud füüsiliste

MITTETULUNDUSÜHINGU ÖKULID P Õ H I K I R I I. ÜLDSÄTTED 1.1. Mittetulundusühing Ökulid (edaspidi: Selts) on vabatahtlikkuse alusel ühinenud füüsiliste MITTETULUNDUSÜHINGU ÖKULID P Õ H I K I R I I. ÜLDSÄTTED 1.1. Mittetulundusühing Ökulid (edaspidi: Selts) on vabatahtlikkuse alusel ühinenud füüsiliste ja juriidiliste isikute iseseisev kasumit mitte taotlev

Rohkem

KAASAV ELU RÜHM “TAKTIILNE“

KAASAV ELU RÜHM “TAKTIILNE“ KAASAV ELU RÜHM HEV ÕPPEVAHEND 17.05.2018 Grupp: Terje Isok Gerli Mikk Veronika Vahi, Merit Roosna, Tallinna Tervishoiu Kõrgkool Juhendajad: Jana Kadastik ja Tiia Artla PROJEKTI EESMÄRK Luua õppetööd

Rohkem

(Microsoft Word - \334levaade erakondade finantsseisust docx)

(Microsoft Word - \334levaade erakondade finantsseisust docx) Ülevaade erakondade finantsmajanduslikust olukorrast seisuga 31.12.2010 Ülevaate eesmärgiks on kirjeldada erakondade rahalist seisu, mis annab informatsiooni nende tugevusest või nõrkusest, mis omakorda

Rohkem

Väljaandja: Vabariigi Valitsus Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst-terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: Redaktsiooni kehtivuse lõpp:

Väljaandja: Vabariigi Valitsus Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst-terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: Redaktsiooni kehtivuse lõpp: Väljaandja: Vabariigi Valitsus Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst-terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: 01.06.2002 Redaktsiooni kehtivuse lõpp: 22.06.2002 Avaldamismärge: RT I 2000, 49, 314 Meditsiinilisel

Rohkem

Tallinna Lauluväljaku hangete kordV2

Tallinna Lauluväljaku hangete kordV2 Tallinna Lauluväljak Sihtasutus riigihangete läbiviimise kord 1. Üldsätted (1) Tallinna Lauluväljaku SA (edaspidi TLSA) hankekorra (edaspidi kord) eesmärk on reguleerida riigihangete korraldamist TLSA.

Rohkem

november 2011 lk 2 Elektrihind ei tohi lõputult tõusta Urve Palo lk 4-5 Saa tuttavaks SDE Hiiumaa piirkonnaga lk 6 Noorsotside kampaania aitab lastel

november 2011 lk 2 Elektrihind ei tohi lõputult tõusta Urve Palo lk 4-5 Saa tuttavaks SDE Hiiumaa piirkonnaga lk 6 Noorsotside kampaania aitab lastel november 2011 lk 2 Elektrihind ei tohi lõputult tõusta Urve Palo lk 4-5 Saa tuttavaks SDE Hiiumaa piirkonnaga lk 6 Noorsotside kampaania aitab lastel loovust arendada Reili Rand Kahelapseline Eesti lk

Rohkem

KINNITATUD Tallinna Haridusameti juhataja käskkirjaga nr 1.-2/89 Haabersti Vene Gümnaasiumi vastuvõtu tingimused ja kord I. Üldsätted 1.1.

KINNITATUD Tallinna Haridusameti juhataja käskkirjaga nr 1.-2/89 Haabersti Vene Gümnaasiumi vastuvõtu tingimused ja kord I. Üldsätted 1.1. KINNITATUD 23.02.2017 Tallinna Haridusameti juhataja käskkirjaga nr 1.-2/89 vastuvõtu tingimused ja kord I. Üldsätted 1.1. õpilaste vastuvõtmise tingimused ja kord kehtestatakse Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse

Rohkem

Tootmine_ja_tootlikkus

Tootmine_ja_tootlikkus TOOTMINE JA TOOTLIKKUS Juhan Lehepuu Leiame vastused küsimustele: Mis on sisemajanduse koguprodukt ja kuidas seda mõõdetakse? Kuidas mõjutavad sisemajanduse koguprodukti muutused elatustaset? Miks sõltub

Rohkem

KAIU LASTEAED TRIINUTARE ARENGUKAVA

KAIU LASTEAED TRIINUTARE ARENGUKAVA KAIU LASTEAED TRIINUTARE ARENGUKAVA 2017-2019 Sisukord 1. Sissejuhatus... 2 2. Üldandmed, eripära ja ajalugu... 2 3. Lasteaia missioon, visioon ja põhiväärtused... 3 3.1 Missioon... 3 3.2. Visioon... 3

Rohkem

ESF VAHENDITEST RAHASTATAVA TÄISKASVANUTE TÄIENDUSKOOLITUSE ÕPPEKAVA 1. Üldandmed Õppeasutus: Õppekava nimetus: (venekeelsetel kursustel nii eesti kui

ESF VAHENDITEST RAHASTATAVA TÄISKASVANUTE TÄIENDUSKOOLITUSE ÕPPEKAVA 1. Üldandmed Õppeasutus: Õppekava nimetus: (venekeelsetel kursustel nii eesti kui ESF VAHENDITEST RAHASTATAVA TÄISKASVANUTE TÄIENDUSKOOLITUSE ÕPPEKAVA 1. Üldandmed Õppeasutus: Õppekava nimetus: (venekeelsetel kursustel nii eesti kui vene keeles): Õppekavarühm: (täienduskoolituse standardi

Rohkem

KINNITATUD Vasta Kooli direktori kk /01 VASTA KOOLI ÕPILASTE VASTUVÕTU NING KOOLIST VÄLJAARVAMISE TINGIMUSED JA KORD Alus: Haridus- ja

KINNITATUD Vasta Kooli direktori kk /01 VASTA KOOLI ÕPILASTE VASTUVÕTU NING KOOLIST VÄLJAARVAMISE TINGIMUSED JA KORD Alus: Haridus- ja KINNITATUD Vasta Kli direktri kk 26.06..2018 14-2/01 VASTA KOOLI ÕPILASTE VASTUVÕTU NING KOOLIST VÄLJAARVAMISE TINGIMUSED JA KORD Alus: Haridus- ja teadusministri 19. augusti 2010 määrus nr 43, mis kehtestati

Rohkem

Kõigi maade proletaarlased, ühinege! H EESTI NÕUKOGUDE SOTSIALISTLIKU VABARIIGI ÜLEMNÕUKOGU JA VALITSUSE TEATAJA 24, november 1975 Nr. 41 (515) 10. aa

Kõigi maade proletaarlased, ühinege! H EESTI NÕUKOGUDE SOTSIALISTLIKU VABARIIGI ÜLEMNÕUKOGU JA VALITSUSE TEATAJA 24, november 1975 Nr. 41 (515) 10. aa Kõigi maade proletaarlased, ühinege! H EESTI NÕUKOGUDE SOTSIALISTLIKU VABARIIGI ÜLEMNÕUKOGU JA VALITSUSE TEATAJA 24, november 1975 Nr. 41 (515) 10. aastakäik SISUKORD 476. Eesti NSV Ülemnõukogu Presiidiumi

Rohkem