EESTI NOORTE GP-SARJA JUHEND

Suurus: px
Alustada lehe näitamist:

Download "EESTI NOORTE GP-SARJA JUHEND"

Väljavõte

1 EESTI NOORTE GP-SARJA JUHEND A. ÜLDINE 1. Juhendi kehtivus Käesolev juhend kehtib kõigil Eesti Tennise Liidu (ETL) poolt aastal läbiviidavatel noorte GP-sarja turniiridel (lisaks Eesti Noorte Meistrivõistlustel, Eesti Noorte Karikavõistlustel ning Noorte Mastersil). Lisaks GP-sarja juhendile lähtutakse turniiride korraldamisel Rahvusvahelise Tenniseföderatsiooni (ITF-i) tennisemäärustest ja ETL-i käitumiskoodeksist. 2. GP-sarja nimi GP-sarja tiitelnimeks on aastal Eesti Noorte GP. 3. Osavõtjad GP-sarja turniiridest võivad osa võtta kõik ETL-i online-keskkonnas võistlusele registreerunud mängijad. Eesti Noorte Meistrivo istlustest võivad osa võtta ainult Eesti Vabariigi kodanikud. 4. Klubi määramine Kõik mängijad on kohustatud valima endale klubi, mida nad võistlustel esindavad. 5. Vanuseklassid a) GP-sarja turniirid peetakse järgmistes vanuseklassides: - Vanus 12, sündinud (poisid, tüdrukud) - Vanus 14, sündinud (poisid, tüdrukud) - Vanus 16, sündinud (poisid) - Vanus 18, sündinud (poisid) - Vanus 16/18, sündinud (tüdrukud) Vanemas vanuseklassis võib mängida järgnevalt: - U12 turniiridel võivad osaleda ka 2010 sündinud lapsed - U14 turniiridel võivad osaleda kõik U12 mängijad (2008 ja 2009 sündinud lapsed) - U16 ja U18 turniiridel võivad osaleda kõik U14 mängijad (2006 ja 2007 sündinud) b) Eesti Noorte Meistrivõistlusi, Eesti Karikavõistlusi ja Mastersit peetakse järgmistes vanuseklassides: - Vanus 12, sündinud (poisid, tüdrukud) - Vanus 14, sündinud (poisid, tüdrukud) - Vanus 16, sündinud (poisid, tüdrukud) - Vanus 18, sündinud (poisid, tüdrukud) Mängida võib oma või 1 vanus vanemas vanuseklassis. Vanus 14 mängija võib osaleda vanus 18 turniiril juhul, kui ta kuulub Vanus 14 edetabeli esimese 2 hulka, üldedetablis esimese 5 hulka või Tennis Europe edetabelis top 100 hulka. 6. Turniiride korraldamine ja koordineerimine GP-sarja turniire korraldavad tenniseklubid, v.a. Eesti Noorte Meistrivõistlused, Eesti Noorte Karikavõistlused ning Noorte Masters, mida korraldab ETL. Kogu GP-sarja läbiviimist koordineerib ETL-i sekretariaat.

2 7. Turniiri korraldaja kohustused a) Turniiri korraldaja peab järgima Eesti Noorte GP-sarja juhendit ja rahvusvahelisi tennisereegleid. b) Turniiri korraldaja peab olema teadlik Eesti Tenniseliidu mängija käitumiskoodeksist (Lisa 1). c) Turniiri läbiviimise kohas peab olema nähtavalt üles pandud ETL-i reklaambännerid. d) Turniiri korraldaja peab vähemalt 10 kalendripäeva enne turniiri algust vormistama turniiri infolehe võistluskeskkonnas Turniiri infolehele tuleb märkida peakohtuniku nimi ja kontaktandmed, osavõtumaks ning väljakukate. Turniiri korraldaja peab uuendama turniirile registreerinud mängijate nimekirja enne turniiri algust vähemalt 1 kord päevas. e) Turniiri tabelite loosimine on avalik. Tabelid loositakse ja avalikustatakse turniiri lehel 2 päeva enne turniiri algust, mitte varem kui kell ja mitte hiljem kui kell 20.00, ajakava peab olema saadaval mitte hiljem kui üks päev enne turniiri algust kell f) Korraldaja peab sisestama mängude tulemusi operatiivselt online-süsteemis ning mitte hiljem kui võistluspäeva lõpuks. g) Turniiri korraldajal on kohustus autasustada esimest nelja mängijat ja lohutusturniiri võitjat ja paarismängu finaliste meenega. h) Korraldaja peab saatma 3 päeva jooksul pärast turniiri lõppu turniiri raporti ETL-ile. i) Korraldaja kohustub 3 päeva jooksul pärast turniiri lõppu lisama online-süsteemi fotod võitjatest ETL-i logoga bänneri taustal või saatma need ETL-ile. j) Korraldajal on õigus muuta turniiri toimumise aega või turniir ära jätta ainult ETL-i nõusolekul ja teavitades sellest ette vähemalt 1 kuu enne turniiri algust. 8. ETL-i kohustused a) ETL on kohustatud avaldama võistluskalendri enne hooaja algust. b) ETL on kohustatud saatma turniiri korraldajale ETL-i reklaambännerid. c) ETL on kohustatud uuendama edetabeleid igal kolmapäeval. d) ETL on kohustatud toetama turniiri korraldavat klubi võistluspallidega. e) ETL kohustub kandma üle korraldustoetused, mis on kehtestatud ETL-i juhatuse poolt, 2 korda aastas - juunis ja detsembris. 9. Osavõtumaksud Osavõtumaks talvistel GP-sarja turniiridel võib olla maksimaalselt 35 EUR juhul kui turniiril peetakse nii üksik- kui paarismänguturniir ja 25 EUR juhul kui võisteldakse ainult üksikmängus ning suvistel 25 EUR mängija kohta (üksikmäng ja paarismäng). Ainult paarismänguturniiri osavõtutasu on 30 EUR paari peale. Segapaarismänguturniiri osavõtutasu on 30 EUR paari peale. Osavõtumaksud tasutakse kohapeal turniiri korraldajale enne esimese mängu algust. Osavõtumaksu võib tagasiulatuvalt turniirile mitteilmunud võistlejalt nõuda vaid siis, kui mängija ei ole turniiri peakohtunikule loobumisest teada andnud enne turniiri esimese mängu algust.

3 10. Turniiri kestvus ja mängude arv päevas Turniiri kestvuseks GP-sarja turniiridel on maksimaalselt 3 päeva. Juhul kui väliturniiri ilmaolud on halvad, on peakohtunikul lubatud turniiri pikendada ühe päeva võrra. Kui ilm on jätkuvalt halb ja mängudega ei saa endiselt edasi minna (puudub sisetingimustes mängimise võimalus), siis on peakohtunikul õigus turniir katkestada ning mängijad teenivad jõutud ringi kaotaja punktid. GP-turniirid, mis on 3-päevased on kohustatud korraldama ka paarismängu turniiri. Turniiri korraldajal on õigus planeerida turniirist osavõtjatele maksimaalselt 3 mängu päevas, näiteks 2 üksikmängu ja 1 paarismäng või 1 üksikmäng ja 2 paarismängu või 3 paarismängu. 3 täispika üksikmängu planeerimine ühele päevale ei ole lubatud. Eesti Noorte Meistrivõistlustel on ühele päevale lubatud planeerida 1 üksikmäng, 1 paarismäng ja 1 segapaarismäng (või 3 paarismängu). Erandkorras võib peakohtunik muuta mängude arvu päevas. Noorte turniiridel ei ole lubatud planeerida võistlusmängu algusaega hiljem kui Mängud, mis ei ole lõppenud keskööks, tuleb peatada ja edasi lükata järgmisse päeva. 11. Tabelite suurused GP-sarja turniiridel on üksikmängu põhitabeli suuruseks 32. GP-sarja turniiridel paarismängus on tabeli suuruseks 16 paari. Üksikmängu põhitabel suurusega tabeli suurusega turniirid kuulutatakse välja eraldi. Peetakse siis, kui registreeritud osalejate arv on suurem kui 23. Registreeritud osalejad jagatakse tabelitesse edetabeli alusel (esimesed 16 esimesse tabelisse ja ülejäänud teise tabelisse). Üksikmängu põhitabel suurusega tabeli suurusega turniirid kuulutatakse välja eraldi. Peetakse siis, kui registreeritud osalejate arv on suurem kui 39. Registreeritud osalejad jagatakse tabelitesse edetabeli alusel (esimesed 16 esimesse tabelisse, järgmised 16 teise tabelisse ning ülejäänud kolmandasse tabelisse). Juhul kui ning turniiridel peetakse 32-se tabeliga turniir, siis võib peakohtunik vajadusel turniiri pikendada ühe päeva. Juhul kui turniirile registreeritud mängijate arv on väiksem kui 25% põhitabeli suurusest, jääb turniir ära. Noorte GP-sarja turniiridel ei peeta kvalifikatsiooni võistlust. 12. Lohutusturniir Kõigil GP-sarja turniiridel on korraldajal kohustus pidada lohutusturniir. Juhul kui turniiril võisteldakse nii üksik- kui paarismängus võib lohutusturniiri pidada vaid üksikmängus. Juhul kui toimub ainult paarismängu turniir, siis on korraldajal kohustus pidada lohutusturniir. Lohutusturniirile peab/peavad mängija(d) end registreerima turniiri peakohtuniku juures. Lohutusturniiril saab/saavad osaleda mängija(d), kes on kaotanud oma esimese mängu.

4 Lohutusturniirile registreerumine lõpeb 30 minutit pärast viimase asjakohase mängu lõppemist (kui kõik mängijad on turniiril mänginud oma esimese mängu). Kui lohutusturniirile registreerumine on lõppenud, siis loosib turniiri peakohtunik lohutusturniiritabeli ja lisab lohtutusturniiri mängud päevakavasse. Lohutusturniiril on paigutatud mängijate arv vastavalt tabeli suurusele (8-ne tabel 2 mängijat, 16-ne tabel 4 mängijat). Peakohtunikul on õigus päevakava muuta, kui see võimaldab lohutusturniiri tabeli varasemat loosimist. Juhul, kui lohutusturniiri tabeli loosimist viivitav mäng on päevakavas märgitud vastava ringi mängudest kõige hilisemaks ning lohutusturniiri tabeli loosimine sõltub selle mängu tulemusest, on peakohtunikul õigus selle mängu toimumine viia teisele väljakule või alustada varem, tingimusel et mõlemad mängijad on võistluspaigas ning peakohtunik teavitab neid toimunud muutusest. Kõik lohutusturniiri kohtumised võib mängida profisetina, kiire lõppmäng seisul 8: Turniiridele ülesandmised, tabeli loosimise aeg ja päevakava Kõik mängijad (väljaarvatud Wild Card id) peavad olema võistlustele registreeritud kaks päeva enne võistluste algust kella ks. Registreerimine toimub ETL-i veebipõhises võistluskeskkonnas ( ). Tabeli loosimine peab olema avalik ja toimuma korraldavas klubis mitte enne kui kell ja mitte hiljem kui kell registreerimise lõppemise päeval. Loosimise jälgimisest huvitatutel tuleb ühendust võtta turniiri peakohtunikuga. Paarismänguturniirile registreeritakse koos paarilise nime ja Member ID-ga. Paarismängule registreerimine toimub turniiri esimesel päeval kuni kella Esimese võistluspäeva kava peab olema väljastatud pärast loosimise lõppu mitte hiljem kui 1 päev enne turniiri algust kell Iga järgneva võistluspäeva päevakava avaldatakse turniiri peakohtuniku poolt eelneval päeval võimalikult varakult, kuid mitte hiljem kui Ametlikult avaldatud päevakavas ei tohi teha enam muudatusi, välja arvatud juhul kui turniiri peakohtunik peab seda tungivalt vajalikuks ja/või asjakohaseks. 14. Wild Card id Turniiri korraldaja võib nimetada üksikmängu põhitabelisse 4 Wild Card i, ja paarismängu tabelisse 2 Wild Card i. Üksikmängu põhitabelisse suurusega võib korraldaja nimetada 2+2 Wild Card i. Üksikmängu põhitabelisse suurusega võib korraldaja nimetada Wild Card i. Wild Card id peavad olema nimetatud enne vastava tabeli loosimist. Wild Card võib olla paigutatud. 15. Turniirist loobumine Otse põhiturniirile pääsenud mängija peab oma loobumisest kirjalikult ( , SMS) teatama turniiri peakohtunikule enne tabeli loosimist. Hilisem mahavõtmine loetakse Hiliseks Mahavõtmiseks. Esimesed kolm (3) Hilist Mahavõtmist kalendriaasta jooksul vabandatakse, eeldusel, et mängija on oma loobumisest peakohtuniku teavitanud enne põhiturniiri esimese mängu algust. Iga järgneva Hilise Mahavõtmise eest karistatakse mängijat karistuspunktidega vastavalt juhendile.

5 16. Vabanenud kohad tabelis Põhitabelis vabanenud koha asendamine: juhul, kui esimese võistluspäeva ajakava on tehtud või loobub asetamata mängija, siis läheb vabanenud kohale turniirilt väljajäänud mängijate hulgast kõige kõrgemat GPsarja edetabelikohta omav mängija. juhul, kui esimese võistluspäeva ajakava ei ole tehtud, ja loobub asetatud mängija, siis muudetakse asetusi ning turniiritabelis saab asetuse kõrgeimat edetabelikohta omav asetamata mängija. Üksikmängu põhitabelis ning suurusega turniiril vabanenud koha asendamine: juhul, kui esimese võistluspäeva ajakava on tehtud, siis läheb vabanenud kohale turniirilt väljajäänud mängijate hulgast kõige kõrgemat GP-sarja edetabelikohta omav mängija. juhul, kui esimese võistluspäeva ajakava ei ole tehtud, siis läheb tabel/lähevad tabelid ümbertegemisele 17. Mitmel turniiril osalemine Samadel kuupäevadel ei tohi mängida mitut erinevat turniiri. Seda punkti rikkunud mängija diskvalifitseeritakse kõikidelt seotud turniiridelt, samuti kaotab ta kõik turniiridelt teenitud edetabelipunktid ning määratakse ka vastavad karistuspunktid käitumiskoodeksi rikkumise alusel. 18. Settide ja pallide arv mängus Kõik turniiride põhitabeli üksikmängukohtumised mängitakse parem 3-st kiire lõppmänguga setist. Paarismängu kohtumistes mängitakse seisul 40:40 otsustav punkt (No-Ad-süsteem) ja otsustava seti asemel on kiire lõppmäng kümne (10) punktini (match tie-break), mis otsustab mängu. Korraldajal on mõjuval põhjusel õigus muuta mängude formaati, kooskõlastades see eelnevalt ETL-ga. Korraldajal on kohustus anda igaks mänguks vähemalt 3 palli ja alates üksikmängu veerandfinaalidest ja paarismängu poolfinaalidest peavad pallid olema uued. 19. Turniiritulemuste teatamine ja korraldaja aruanne GP-sarja turniiri korraldaja on kohustatud hiljemalt 3 päeva jooksul pärast turniiri lõppu saatma ETL-i sekretariaati ( i aadressil tennis@tennis.ee) turniiri aruande, kus on märgitud Wild Card id ja turniiril toimunud ETL-i käitumiskoodeksi rikkumised. 20. Protestid Kõik protestid GP-sarja turniiridel toimunud intsidentide kohta tuleb esitada kirjalikult ETL-i sekretariaati hiljemalt 7 päeva pärast turniiri lõppu. Kõik protestid lähevad arutlusele ETL-i Treenerite Kogusse, kelle otsust on võimalik edasi kaevata distsiplinaarkomisjonile 7 päeva jooksul pärast Treenerite Kogu otsuse välja kuulutamist. Treenerite Kogu ja

6 distsiplinaarkomisjon kohustuvad protesti arutada 5 tööpäeva jooksul pärast selle esitamist. Distsiplinaarkonisjoni otsus on lõplik ja edasi kaebamisele ei kuulu. Distsiplinaarkomisjonile saab kaebuse esitada ETLi liikmesklubi. Kaebuse esitamise tasu on 100 eurot, mis tagastatakse juhul kui esitatud protest rahuldatakse.

7 B. PAIGUTUSED JA GP-SARJA PUNKTISÜSTEEM 1. Turniiridele pääsemine ja mängijate paigutamine GP-sarja turniiridele pääsevad ja paigutatakse mängijad GP-sarja edetabelikohtade järgi. Kui kahel või enamal mängijal on võrdne edetabelikoht, siis otsustab turniirile pääseva(d) mängija(d) peakohtuniku loos. Paarismängus saab kõrgema paigutuse paar, kelle GP-sarja edetabelikohad annavad kokku liites väiksema summa. Eelisjärjekorras pääsevad igal GPsarja turniiril otse põhiturniirile ja paigutatakse mängijad, kes omavad rahvusvahelist edetabelikohta ATP/WTA või ITF World Tennis Tour i edetabelis. Eesti Noorte GP-sarja edetabelid leiad SIIT. 2. Paigutuste arv ja tabeli loosimine Tabelid loositakse online-süsteemis. Selle võimaluse puudumisel järgitakse alljärgnevaid reegleid. Tabelite loosimisel peab turniiri korraldajal olema nummerdatud märgid või paberilipikud numbritega, nii et iga mängija saab enne tabeli loosimise algust endale numbri, mille järgi ta tabelisse loositakse. 8-ne tabel: Tabelisse paigutatakse 2 mängijat. 1. paigutus asetatakse tabeli 1. joonele 2. paigutus asetatakse tabeli 8. joonele ülejäänud mängijad loositakse järgmiselt: esimesena loositud mängija läheb tabeli ülevalt esimesele vabale joonele, teisena loositud mängija tabeli ülevalt järgmisele vabale joonele jne. toimitakse kõikide ülejäänud mängijatega, kuni tabeli kõik read on täidetud. 16-ne tabel: Tabelisse paigutatakse 4 mängijat. 1. paigutus asetatakse tabeli 1. joonele 2. paigutus asetatakse tabeli 16. joonele 3. ja 4. paigutus loositakse paarikaupa: esimesena loositud mängija läheb tabeli 5. joonele, teisena loositud mängija tabeli 12. joonele ülejäänud mängijad loositakse järgmiselt: esimesena loositud mängija läheb tabeli ülevalt esimesele vabale joonele, teisena loositud mängija tabeli ülevalt järgmisele vabale joonele jne. toimitakse kõikide ülejäänud mängijatega, kuni tabeli kõik read on täidetud. 32-ne tabel: Tabelisse paigutatakse 8 mängijat. 1. paigutus asetatakse tabeli 1. joonele 2. paigutus asetatakse tabeli 32. joonele 3. ja 4. paigutus loositakse paarikaupa: esimesena loositud mängija läheb tabeli 9. joonele, teisena loositud mängija tabeli 24. joonele 5. kuni 8. paigutus loositakse neljakaupa: esimesena loositud mängija läheb tabeli 8. joonele, teisena loositud mängija tabeli 16. joonele, kolmandana loositud mängija tabeli 17. joonele ja neljandana loositud mängija tabeli 25. joonele ülejäänud mängijad loositakse järgmiselt: esimesena loositud mängija läheb tabeli ülevalt esimesele vabale joonele, teisena loositud mängija tabeli ülevalt järgmisele vabale joonele jne. toimitakse kõikide ülejäänud mängijatega, kuni tabeli kõik read on

8 täidetud. Kui turniiril on vähem mängijaid kui tabelis kohti, on kõrgematel paigutustel esimene ring vaba. Kui paarismängutabeli loosimisel on mängijate edetabelikohtade summa võrdne, saab kõrgema asetuse kõrgemat edetabelikohta omava mängijaga paar. 3. GP-sarja punktisüsteem Rahvusvaheliste turniiride punkte arvutatakse GP-sarja edetabelisse juhul, kui mängija on sisestanud oma tulemused online-võistluskeskkonnas GP-sarja üksikmängu punktisüsteemi arvestusse lähevad 52 nädala jooksul mängitud alljärgnevate turniiride tulemused: 2 parimat rahvusvahelist tulemust, 2 parimat Noorte GPsarja tulemust, 4 järgmist parimat tulemust üksikmängus ja Masters-turniir. GP-sarja paarismängu punktisüsteemi arvestusse lähevad 52 nädala jooksul mängitud alljärgnevate turniiride tulemused: 2 parimat rahvusvahelist tulemust, 2 Noorte GP tulemust ja 2 järgmist tulemust paarismängus, koefitsendiga 0,5 üksikmängu punktidest. Vanemas vanuseklassis saadud tulemustest läheb arvesse maksimaalselt 3 parimat tulemust nii üksikkui ka paarismängu edetabelisse. Poiste punktitabel SIIN Tüdrukute punktitabel SIIN

9 C. PUHKUSED JA PAUSID 1. Puhkus kahe kohtumise vahel Samal päeval toimuvate kohtumiste vahel on mängijal õigus järgmisteks puhkusteks: eelmine kohtumine kestis alla 60 min puhkus kuni 30 min, eelmine kohtumine kestis min puhkus kuni 60 min, eelmine kohtumine kestis üle 90 min puhkus kuni 90 min. Kui sama(d) mängija(d) osaleb/osalevad üksik- ja paarismängu turniiri finaalides, mis on planeeritud toimuma üksteise järel, on mängijal õigus puhkuseks kuni 30 minutit. 2. Kohtumise katkestamine Juhul kui kohtumine katkestatakse vihma või mõne muu asjaolu tõttu, on mängijatel õigus uueks soojenduseks järgmiselt: katkestus 0 15 min uut soojendust ei ole, katkestus min 3 min soojendust, katkestus üle 30 min 5 min soojendust. Kui kohtumine katkestatakse pimeduse tõttu, peaks see toimuma pärast seti lõppu või pärast paaris arv mängitud geime käimasolevas setis. 3. Meditsiinilise abi paus Juhul kui mängija saab soojenduse või kohtumise jooksul meditsiinilise trauma, on mängijal õigus võtta selle vigastuse ravimiseks meditsiinilise abi pausi. Meditsiinilise abi pausi võtmiseks peab mängija saama turniiri peakohtuniku loa ja see peab toimuma poolte vahetusel või pärast setti. Juhul kui turniiri arst või peakohtunik otsustab, et mängija on saanud tõsise trauma, saab võtta meditsiinilise pausi koheselt. Juhul kui turniiril ametlikku arsti ei ole, võib mängija ennast ise ravida. Ühe ja sama vigastuse raviks saab mängija võtta vaid ühe meditsiinilise pausi, juhul kui sama vigastus ei ole kohtumise ajal tõsiselt süvenenud. Meditsiinilise abi paus on limiteeritud ajaliselt 3 minutiga, mida peakohtunik võib pikendada, kui ta peab seda põhjendatuks. Turniiri korraldaja peab tagama et, turniiri toimumiskohas on olemas esmaabikomplekt, mis peab kindlasti sisaldama elastiksidet, külmapihustit, külmageeli, desinfitseerimisvahendit, plaastreid. 4. WC- ja riiete vahetamise paus WC-pausi vo i riiete vahetuse pausi vo tmiseks peab ma ngija paluma luba peakohtunikult või abikohtunikelt (kui on turniiril olemas). Kui kohtunikku ei ole väljaku läheduses, siis minna iseseisvalt, eelnevalt loomulikult teavitada oma vastast/vastaseid. WC-paus peaks olema vo etud setipausi ajal. Riiete vahetuse paus peab olema vo etud setipausi ajal. Üksikma ngus on ma ngijal o igus u hele (1) pausile ma ngu jooksul. Paarismängus on mängijatel paari peale kaks (2) WC-pausi. Kui paarilised lähevad WCpausile koos, loetakse seda kui üht (1) neile ettenähtud WC-pausi. Iga WC-paus, mis on võetud pärast soojenduse algust, läheb arvesse, kui mängija üks (1) lubatud paus.

10 Mõlemal juhul peab mängija kasutama mänguväljakule kõige lähimat turniiripaiga WC-d ning riiete vahetamiseks peavad mängijal väljakul kaasas olema vajalikud vahetusriided. Lisa WC-pausid on lubatud, kuid mängijal on selleks pooltevahetuse ajal kuni 90 sekundit, vastasel juhul karistatakse teda vastavalt käitumiskoodeksile mängu viivitamise eest. WC- ja riiete vahetamise pausi ei tohi võtta teiste toimingute jaoks (näiteks näo pesemine, veepudeli täitmine). Seda punkti rikkunud mängijat karistatakse vastavalt käitumiskoodeksile ebasportliku käitumise eest. Samuti ei tohi mängija sel ajal suhelda treeneri ega lapsevanematega. Kui peakohtunik on näinud intsidenti, kus mängija läheb/tuleb WC-pausilt ja on kontaktis teiste isikutega, siis on peakohtunikul õigus mängijat karistada vastvalt käitumiskoodeksile õpetamise eest.

11 D. GP-SARJA PEAKOHTUNIK 1. Peakohtuniku aktsepteerimine GP-sarja turniiridele GP-sarja turniiride peakohtunikena võivad tegutseda ainult ETL-i kohtunike koolituse läbinud või ETL-i poolt aktsepteeritud isikud. 2. GP-sarja peakohtuniku kohustused GP-sarja peakohtunik on kohustatud: a. lahendama kõik olukorrad, mis tekivad turniiri ajal lähtudes käesolevast juhendist, ETL-i käitumiskoodeksist ning ITF-i tennisemäärustest; b. teavitama enne turniiri algust mängijaid kõikidest turniiri tingimustest (pallide arv, pallivahetus, profisetid ja muust mängijatele olulistest detailidest); c. loosima turniiritabelid järgides käesolevat juhendit; d. panema turniiri ajal iga päev kõigile nähtavasse kohta välja täidetud turniiritabelid ja järgmise päeva päevakava ning muu mängijatele vajaliku informatsiooni; e. määrama turniiri ajaks turniiri ametliku kella; f. jälgima, et väljakukatted, võrgud, võrgupostid, üksikmängupostid, pallid, väljakute tagafoonid jne on igaks kohtumiseks mängukõlbulikud; g. otsustama, kas mängijate riietus vastab käesoleva juhendi nõuetele; h. tagama, et kohtumised järgnevad igal väljakul ilma pausideta vastavalt päevakavale; i. jälgima, et kõik mängijad järgivad ETL-i käitumiskoodeksit ja vajadusel koodeksit rikkunud mängijat karistama; j. saviliiva väljaku puhul veenduma, et väljak on harjatud, jooned puhastatud ning väljak kastetud enne järgmise kohtumise algust; k. otsustama, kas kohtumine tuleb vihma, pimeduse või muu asjaolu tõttu katkestada või üle viia teisele väljakule; l. määrama võimaluse korral pukikohtunikud turniiri otsustavateks kohtumisteks; m. olema turniiri toimumispaigas kõigi kohtumiste ajal või nimetama enda asemele ETL-i poolt aksepteeritud asendaja; n. käituma turniiri ajal professionaalselt ning eetiliselt kõigi mängijate, treenerite, lapsevanemate ja pealtvaatajate suhtes; o. olema erapooletu kõigi mängijate suhtes; p. mitte tarbima alkohoolseid jooke, kui kohtumised veel käivad; q. mitte kihla vedama turniiri kohtumiste peale; r. kindlustama, et turniiri tabelid on täidetud ja turniiri raport koos käitumiskoodeksi rikkumiste kirjeldustega jõuavad ETL-i sekretariaati hiljemalt 3 päeva pärast turniiri lõppu.

12 Lisa 1 A. KEHTIVUS EESTI TENNISE LIIDU KÄITUMISKOODEKS Käesolev käitumiskoodeks kehtib kõikidel Eesti Tennise Liidu egiidi all toimuvatel turniiridel Eestis. B. VÕISTLUSPAIGAS JUHTUNUD KORRARIKKUMISED 1. Hilinemine Peakohtunik kuulutab välja kõik mängud vastavalt avalikule päevakavale. Mängija peab kohe pärast oma kohtumise väljakuulutamist olema valmis mängima. Kui mängija ei ole valmis mängima 15 minuti jooksul pärast tema kohtumise väljakuulutamist, on turniiri peakohtunikul õigus see mängija turniirilt maha võtta, juhul kui peakohtunik kõiki asjaolusid arvesse võttes ei otsusta teisiti. 2. Mängija riietus ja varustus Kõik mängijad on kohustatud ETL-i turniiride kohtumistel kandma korrektset ja puhast tenniseriietust. Ükski riideeseme valmistaja või kommertslik logo mängija riietusel ei tohi ületada mõistlikku suurust. Logode kinnikleepimine on keelatud. Ebakorrektse riietuse puhul on turniiri peakohtunikul õigus nõuda mängija riietuse ära vahetamist. Riiete vahetamine ei tohi kesta üle 15 minuti, vastasel korral on peakohtunikul õigus vastav mängija turniirilt maha võtta. Mängijal on õigus pooltevahetuse ajal ära vahetada märjad sokid ja jalatsid, kuid selleks ei tohi mängija väljakult lahkuda. Purunenud varustuse puhul on mängijal õigus oma varustust vahetama minna riietusruumi. Kohtumise ajal tohib pikki dresse kanda ainult peakohtuniku loal. Eesti Noorte Meistrivõistlustel ja Noorte Mastersil peab mängija riietus vastama ITF Junior i käitumiskoodeksi määrustele. 3. Ajalimiidi ületamine ja kohtumise viivitamine Kohtumine peab algama koheselt pärast 5-minutilist soojendust. Kohtumise ajal peab mäng olema pidev, ilma viivitusteta. Uue punkti peab servija mängu panema mitte hiljem kui 25 sekundit pärast eelmise punkti lõppu. Kui esimene serv on viga, peab teise servi lööma ilma viivituseta. Vastuvõtja peab mängima servija mõistlikus tempos (17-20 sekundit) ja olema valmis tõrjuma, kui servija hakkab servima. Kohtunik võib anda ajalimiidi ületamise eest hoiatuse, kui tõrjuja viivitab servija mõistlikku tempot. Pooltevahetuse kestvuseks on 90 sekundit ja seti lõppedes on paus 120 sekundit. Juhul kui mängija ületab ettenähtud aja, toob esimene eksimine selle reegli vastu endaga kaasa hoiatuse ja iga järgnev eksimine vastavalt siis servijale - viga ning tõrjujale - punkti karistus. Tahtliku viivitamise eest karistatakse mängijat karistuste süsteemi järgi iga sellise korrarikkumise puhul. 4. Ebatsensuursed väljendid Mängija ei tohi turniiri toimumise kohas kasutada ebatsensuurseid või solvavaid väljendeid. Kui mängija kasutab ebatsensuurseid või solvavaid väljendeid kohtumise ajal, karistatakse seda mängijat karistussüsteemi järgi. Ebatsensuurseteks või solvavateks peetakse väljendeid, mis on üldtuntud kui ropud, vanduvad või alandavad. 5. Ebatsensuursed žestid Mängija ei tohi turniiri toimumise kohas kasutada ebatsensuurseid või solvavaid žeste. Kui mängija kasutab ebatsensuurseid või solvavaid žeste kohtumise ajal, karistatakse seda mängijat karistussüsteemi järgi. Ebatsensuurseteks või solvavateks peetakse käte, reketi või pallidega tehtud žeste, mis on üldtuntud kui ropud või alandavad.

13 6. Sõimamine Mängija ei tohi sõimata kohtunikke, vastast/vastaseid, pealtvaatajaid ega teisi turniiripaigas viibivaid isikuid. Eksimine selle punkti vastu kohtumise ajal toob mängijale kaasa karistuse vastavalt karistussüsteemile iga sellise korrarikkumise puhul. 7. Füüsilise vägivalla kasutamine Mängija ei tohi kasutada füüsilist vägivalda kohtunike, vastaste või pealtvaatajate suhtes turniiri toimumise kohas. Eksimine selle punkti vastu kohtumise ajal toob mängijale kaasa karistuse vastavalt karistussüsteemile iga sellise korrarikkumise puhul. 8. Tennisepalli väärtarvitamine Välja arvatud punkti mõistlikul mängimisel, ei tohi mängija turniiri toimumise kohas vägivaldselt, ohtlikult ega vihaga tennisepalli visata ega reketi või jalaga lüüa. Eksimine selle punkti vastu kohtumise ajal toob mängijale kaasa karistuse vastavalt karistussüsteemile iga sellise korrarikkumise puhul. 9. Reketi ja varustuse väärtarvitamine Mängija ei tohi vägivaldselt, ohtlikult ega vihaga visata, peksta ega jalaga lüüa reketit või oma tennisevarustust turniiri toimumise kohas. Eksimine selle punkti vastu kohtumise ajal toob mängijale kaasa karistuse vastavalt karistussüsteemile iga sellise korrarikkumise puhul. 10. Treenerid ja lapsevanemad Mängija ei tohi kohtumise ajal saada õpetusi oma treenerilt või lapsevanemalt. Õpetusteks peetakse igasugust kommunikatsiooni (rääkimine, zestid) mängija ja tema treeneri või lapsevanema vahel. Lisaks peab mängija turniiri toimumise kohas oma treeneril ja lapsevanemal keelama: - kasutada ebatsensuurseid või solvavaid väljendeid; - teha ebatsensuurseid žeste; - otseselt solvata või sõimata kohtunikke, vastaseid või pealtvaatajaid; - kasutada füüsilist vägivalda kohtunike, vastase või pealtvaatajate vastu. Eksimine selle punkti vastu kohtumise ajal toob mängijale kaasa karistuse vastavalt karistussüsteemile iga sellise korrarikkumise puhul. Lisaks võib peakohtunik selle treeneri või lapsevanema väljaku äärest eemaldada. Kui see treener või lapsevanem peakohtuniku käsule ei allu, võib peakohtunik vastava mängija koheselt turniirilt maha võtta. 11. Ebasportlik käitumine Kogu turniiri vältel peavad kõik mängijad käituma sportlikult. Eksimine selle punkti vastu kohtumise ajal toob endaga kaasa karistuse vastavalt karistuse süsteemile. Ebasportlikuks peetakse käitumist, mis on selgelt sündsusetu, kuid ei lähe ühegi teise eelnevalt toodud punkti alla. 12. Oma parima andmine Mängija peab andma oma parima, et oma kohtumine võita. Selle punkti vastu eksinud mängijat karistatakse karistussüsteemi järgi iga sellise korrarikkumise puhul. 13. Loata väljakult lahkumine Kohtumise ajal ei ole mängijal lubatud väljakult omavoliliselt lahkuda. Selle punkti vastu eksinud mängijat karistatakse vastavalt karistuse süsteemile ning lisaks on peakohtunikul õigus see mängija turniirilt maha võtta. 14. Kohtumise lõpuni mängimine Mängija peab oma käimasoleva kohtumise lõpuni mängima, kui ei ole selgelt näha, et ta seda teha ei suuda. Selle punkti vastu eksinud mängija võib peakohtunik koheselt turniirilt maha võtta.

14 15. Turniirilt lahkumine Mängija, kes lahkub turniirilt enne, kui ta on välja langenud kõigist registreeritud mänguliikidest või loobub turniirist meditsiinilisel põhjusel aga ilma arstitõendita, jääb ilma kõigist sellel turniiril kogutud edetabeli punktidest ning samuti saab mängija karistuspunktid turniirilt lahkumise eest. 16. Pressikonverentsid ja autasustamistseremooniad Mängija on kohustatud ilmuma kohtumisjärgsele pressikonverentsile ja autasustamistseremooniale, välja arvatud juhtudel kui mängija ei ole mõjuvatel põhjustel selleks võimeline. 17. Karistussüsteem ESIMENE KORRARIKKUMINE TEINE KORRARIKKUMINE KOLMAS JA IGA JÄRGNEV KORRARIKKUMINE > HOIATUS > PUNKTI KARISTUS > GEIMI KARISTUS Pärast kolmandat korrarikkumist otsustab turniiri peakohtunik iga korrarikkumise puhul eraldi, kas mängijale kohaldada geimi karistust või ta turniirilt maha võtta. 18. Karistuspunktid Karistuse liik Karistuspunktid HILINE MAHAVÕTMINE 4 TURNIIRILE REGISTREERUNUD, KUID EI ILMU MÄNGULE 6 TURNIIRILT DISKVALIFITSEERIMINE MÄNGULE HILINEMISE TÕTTU 4 IGA RAPORTEERITUD HOIATUS TURNIIRI AJAL 1 HOIATUS + PUNKTI KARISTUS 2 HOIATUS + PUNKTI KARISTUS + GEIMI KARISTUS 3 IGA JÄRGNEV GEIMI KARISTUS (+)2 TURNIIRILT LAHKUMINE 5 TURNIIRILT DISKVALIFITSEERIMINE 10 Kohtunik võib kõiki asjaolusid arvesse võttes otsustada mitte teavitada ETLi üksikust hoiatusest, kuid ainult juhul kui mängija hoiatuste arv turniiril ei ületa kolme (3). Kui mängija on saanud kokku kümme (10) karistuspunkti, võetakse temalt õigus osaleda kõikidel ETL-i egiidi all korraldatavatel turniiridel 4 nädala jooksul kuid mitte vähem kui ühel karistusele järgneval oma vanuseklassi turniiril. Karistuspunktide eest saadud vo istluskeeld hakkab kehtima turniirile ja rgneval pa eval. Juhul kui ma ngija teavitamine vo istluskeelu kohta viibib mistahes po hjusel (kohtuniku raport hilineb, asjaolusid selgitatakse vms) ja kui ma ngija on jo udnud juba ja rgmisel turniiril osaleda, siis lu kkub karistuse arvestus ma ngitud turniirile ja rgnevasse pa eva. Pärast karistuse kandmist 10 punkti annuleeritakse ning kõik punktid, mis on üle 10-ne punkti, kantakse edasi järgmisse perioodi.

15 19. Altkäemaksu pakkumine Ükski mängija ega tema treener või lapsevanem ei tohi pakkuda ega vastu võtta altkäemaksu teiselt mängijalt, treenerilt või lapsevanemalt. 20. Turniirilt maha võtmine Peakohtunik võib mängija turniirilt maha võtta kas üheainsa eelpool toodud korrarikkumise pärast või vastavalt karistuste süsteemile. Turniirilt maha võetud mängija ei saa osaleda sama turniiri üheski teises mänguklassis, kui teda ei ole maha võetud hilinemise, riietuse või tema paarismängupartneri poolt põhjustatud korrarikkumise pärast.

16 JUHTNÖÖRE GP-SARJA PEAKOHTUNIKELE KOHTUMISED ILMA PUKIKOHTUNIKUTA ETL tunnistab, et enamik GP-sarja kohtumistest mängitakse ilma pukikohtunikuta. Käesolevad juhised on välja töötatud selleks, et kõikide GP-sarja turniiridel üle Eesti lahendaksid GP-sarja peakohtunikud tekkinud situatsioone sarnaselt. Juhtnööridega koos leiate kuulutuse mängijatele, mis seletab lahti osa situatsioone, mis võivad tekkida, kui mängitakse ilma pukikohtunikuta. Peakohtuniku kohustus on see kuulutus turniiri ajaks üles panna kõigile mängijatele nähtavasse kohta. Ilma pukikohtunikuta mängus võib tekkida palju igasuguseid situatsioone, seega on ülimalt tähtis, et peakohtunik liiguks väljakute ääres võimalikult palju. See teeb ka situatsioonide tekkimisel peakohtuniku väljakule kutsumise mängijale lihtsamaks. Peakohtunikud peaksid erinevate situatsioonide lahendamiseks kasutama järgmisi juhtnööre. 1. Vaidlused pallide lugemisel kõva kattega väljakutel Kui peakohtunik ei juhtunud kohtumist jälgima ja ta kutsutakse väljakule lahendama vaidlust palli lugemisel, peab peakohtunik küsima mängija käest, kes oma poolel palli auti hüüdis, et kas ta on oma otsuses täiesti kindel. Kui mängija ütleb, et ta on kindel, võidab punkti tema, vastasel juhul võidab punkti ta vastane. Kui teie arvates oleks parem kohtumist edasi mängida pukikohtunikuga, üritage ta leida ja selgitage mängijatele, et nüüdsest hetkest otsustab kõikide pallide üle pukikohtunik. Kui pukikohtunikku leida pole võimalik, üritage ise kohtumine väljaku peal lõpuni vaadata ja selgitage mängijatele, et teie parandate ainult mängijate selgelt valesid otsuseid. Kui peakohtunik näeb väljaku kõrvalt, et üks mängijatest luges palli selgelt valesti, peab peakohtunik minema väljakule ja ütlema sellele mängijale, et punkt tuleb ümber mängida, sest ta segas tahtmatult oma vastast. Samas peab peakohtunik selgitama mängijale, et iga järgnev selge viga pallide lugemisel toob endaga kaasa punkti kaotuse vastase tahtliku segamise eest. Lisaks on peakohtunikul õigus mängijat karistada ebasportlikus käitumises käitumiskoodeksi järgi, kui peakohtunik on veendunud, et mängija loeb meelega enda kasuks. Samas pole hea kui peakohtunik hakkab liiga palju kohtumisele vahele segama, nii et peakohtunik peab olema täiesti kindel, et üks mängija loeb meelega enda kasuks, enne kui ta vastase tahtliku segamise eest punkti kaotuse määrab või käitumiskoodeksi järgi mängijat karistab. 2. Vaidlused jälje lugemisel saviliiva väljakutel Kui peakohtunik kutsutakse väljakule jälge vaatama, peab peakohtunik kõigepealt välja uurima, kas mõlemad mängija on nõus, et just see on õige jälg. Kui mängijad on selles suhtes nõus, otsustab peakohtunik, kas jälg on sees või väljas. Kui mängijad näitavad erinevat jälge, tuleb mängijate käest järele uurida, milline löök see oli (serv, lõige, kõrge pall, kross, mööda joont jne.). Selline info võib peakohtunikul aidata otsustada, kumb jälg on õige. Kui saadud infost peakohtunikul abi ei ole, peab õiguse andma mängijale, kelle poolel jälg asetseb. 3. Vaidlused seisu lugemisel Kui peakohtunik kutsutakse väljakule lahendama vaidlust seisu lugemisel, tuleb uue seisu määramiseks arvestada vaid punkte ja geime, millega mõlemad mängijad on nõus.

17 Näide 1: Üks mängija väidab, et seis on 40:30, kuid teine mängija väidab, et seis on 30:40. Uurimise käigus selgub, et mõlemad mängijad arvavad, et just tema võitis esimese punkti selles geimis. Sellisel juhul tuleb edasi mängida seisult 30:30, sest mõlemad mängijad on nõus, et nad mõlemad on selles geimis võitnud 2 punkti. Näide 2: Üks mängija väidab, et tema juhib 4:3, kuid teine mängija väidab, et seis on 4:3 hoopis tema kasuks. Uurimise käigus selgub, et mõlemad mängijad arvavad, et just tema võitis esimese geimi selles setis. Sellisel juhul tuleb edasi mängida seisult 3:3, sest mõlemad mängijad on nõus, et nad on mõlemad võitnud selles setis 3 geimi. Järgmises geimis hakkab servima see mängija, kes eelmises geimis tõrjus. Pärast seisu lugemisel tekkinud vaidluse lahendamist tuleb mõlemale mängijale rõhutada, et servija kohus on enne igat uut punkti kõva häälega uus seis öelda, nii et vastane seda kuuleb. 4. Teised küsimused Kui vaidlus on mõne muu asja pärast (pall läks läbi võrgu, kaks põrget, mängija puudutas võrku, pall puudutas lage vms.), peab peakohtunik mängijate käest välja selgitama, mis täpselt juhtus. Kuuldu põhjal teeb peakohtunik oma otsuse, kas mängija otsus jääb jõusse või kuulub punkt ümbermängimisele. Mängijal ei ole õigust hüüda oma vastase jalavigu. Jalavigu võib hüüda ainult pukikohtunik või peakohtunik, kui ta seisab väljaku peal. Väljaku kõrvalt ei tohi peakohtunik jalavigu hüüda. Peakohtuniku kohustus on jälgida, et ühelegi mängijale ei anna treener, lapsevanem või keegi kolmas isik kohtumise ajal õpetusi. Seega on ülimalt tähtis, et peakohtunik jälgib väljakutel toimuvat võimalikult palju. Kõikide käitumiskoodeksi rikkumiste puhul ja kahe punkti vahel ajalimiiti ületanud mängijale karistuse tegemiseks peab peakohtunik minema väljakule.

18 KUULUTUS MÄNGIJATELE KOHTUMISED ILMA PUKIKOHTUNIKUTA Sellel turniiril mängitakse osa kohtumisi ilma pukikohtunikuta. Kõik mängijad peaksid olema teadlikud järgmistest põhimõtetest, mida sellistes kohtumistes järgida: - Iga mängija vastutab kõikide pallide lugemise eest omal poolel. - Kõik viga ja aut hüüded tuleb teha koheselt pärast palli maandumist selge häälega, et vastane seda kuuleb. - Kahtluse korral tuleb eelis anda oma vastasele. - Kui mängija hüüab palli auti ning siis saab aru, et pall oli tegelikult sees, kaotab ta selle punkti. - Servija kohus on öelda enne iga punkti algust selge häälega uus seis, et vastane seda kuuleb. - Kui mängija pole oma vastase pallide lugemisega rahul, on mängijal õigus kutsuda väljakule turniiri peakohtunik. Järgmised lisamärkused kehtivad ainult saviliiva väljakutel: - Jälge võib minna kontrollima äralöögi puhul või kui mängija peatab koheselt mängu (reflekslöök on lubatud). - Kui mängija ei ole oma vastase otsuses kindel, võib ta paluda oma vastast jälge näidata ning sel juhul võib mängija ise minna teisele poole võrku jälge vaatama. - Kui mängija kustutab jälje ära, on ta punkti kaotanud. - Kui mängijad pole jälje lugemisel ühel meelel, võivad nad väljakule kutsuda peakohtuniku, kelle otsus on lõplik. - Kui mängija hüüab palli auti, kuid jälje lugemisel selgub, et pall on sees, kaotab mängija selle punkti. Ülaltoodud punkte mitte täitnud mängijat võib peakohtunik vastase tahtliku segamise eest tunnistada punkti kaotajaks ja teda karistada ebasportliku käitumise eest vastavalt ETL-i käitumiskoodeksile. Kõik küsimused ülaltoodud punktide kohta palume esitada turniiri peakohtunikele.

EDL Liiga reeglid 1. ÜLDSÄTTED 1.1. EDL Liiga toimub individuaalse arvestuse alusel, kus mängijad on jagatud hooaja EDL Liiga tulemuste põhj

EDL Liiga reeglid 1. ÜLDSÄTTED 1.1. EDL Liiga toimub individuaalse arvestuse alusel, kus mängijad on jagatud hooaja EDL Liiga tulemuste põhj EDL Liiga reeglid 1. ÜLDSÄTTED 1.1. EDL Liiga toimub individuaalse arvestuse alusel, kus mängijad on jagatud hooaja 2017-2018 EDL Liiga tulemuste põhjal nelja liigasse. a. Premium Liiga (9 osalejat) b.

Rohkem

ELVA XXXII TRIATLON Sprint, laste ja noorte Eesti MV, EKV VIII Laupäeval, 17. augustil 2019 VÕISTLUSKESKUS Elvas Verevi järve ääres VANUSEKLASSID JA D

ELVA XXXII TRIATLON Sprint, laste ja noorte Eesti MV, EKV VIII Laupäeval, 17. augustil 2019 VÕISTLUSKESKUS Elvas Verevi järve ääres VANUSEKLASSID JA D ELVA XXXII TRIATLON Sprint, laste ja noorte Eesti MV, EKV VIII Laupäeval, 17. augustil 2019 VÕISTLUSKESKUS Elvas Verevi järve ääres VANUSEKLASSID JA DISTANTSID: I START kell 12:00, stardid on vanuste kaupa

Rohkem

FIDE reitingumäärus 1. juuli 2014 Kuremaa, Marek Kolk

FIDE reitingumäärus 1. juuli 2014 Kuremaa, Marek Kolk FIDE reitingumäärus 1. juuli 2014 Kuremaa, 2014. Marek Kolk Artikkel 0. Sissejuhatus Artikkel 0.2 (uus) Millal läheb partii FIDE reitinguarvestusse? Reitinguarvestusse minev turniir tuleb ette registreerida

Rohkem

Petangispordi ametlikud reeglid 2017

Petangispordi ametlikud reeglid 2017 Petangispordi ametlikud reeglid 2017 1. leht 8-st PETANGISPORDI AMETLIKUD REEGLID Kehtivad kõikidel FIPJP liikmeks olevate rahvuslike liitude territooriumidel. Reeglid on heaks kiidetud FIPJP Täitevkomitee

Rohkem

KAITSELIIDU AASTA MEISTRIVÕISTLUSED SÕJALISES KOLMEVÕISTLUSES Eesmärk: JUHEND populariseerida sõjalis-sportlikku tegevust kaitseliitlastee hulga

KAITSELIIDU AASTA MEISTRIVÕISTLUSED SÕJALISES KOLMEVÕISTLUSES Eesmärk: JUHEND populariseerida sõjalis-sportlikku tegevust kaitseliitlastee hulga KAITSELIIDU 2019. AASTA MEISTRIVÕISTLUSED SÕJALISES KOLMEVÕISTLUSES Eesmärk: JUHEND populariseerida sõjalis-sportlikku tegevust kaitseliitlastee hulgas. selgitada välja Kaitseliidu 2019. aasta meistrid

Rohkem

Tarbijamängu Saa Kinder Bueno fotomodelliks reeglid 1. TOODETE TURUSTAJA: Mobec AS, registrinumber , aadress: Kurekivi tee 6, Rae vald, Harjum

Tarbijamängu Saa Kinder Bueno fotomodelliks reeglid 1. TOODETE TURUSTAJA: Mobec AS, registrinumber , aadress: Kurekivi tee 6, Rae vald, Harjum Tarbijamängu Saa Kinder Bueno fotomodelliks reeglid 1. TOODETE TURUSTAJA: Mobec AS, registrinumber 10048462, aadress: Kurekivi tee 6, Rae vald, Harjumaa. 2. KAMPAANIA KORRALDAJA: Sensesest OÜ, registrinumber

Rohkem

SKV_V_etapp_2018_juhend

SKV_V_etapp_2018_juhend Võistlusjuhend 2018. a. Superkrossi karikavõistluste V etapp Auhinnapood karikatele 2018. a Krosskart karikavõistluste III etapp Pühapäeval, 27. mai 2018. a Raassilla krossirada, Vilimeeste küla, Tarvastu

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Kick-off 30.06.2014 Toetuse kasutamise leping Kadri Klaos 30.06.2014 Lepingu struktuur Eritingimused Üldtingimused Lisa I, Projekti sisukirjeldus Lisa II, Projekti eelarve Lisa III, Projekti rahastamis-

Rohkem

U12 ja U13 vanuseklasside juhend

U12 ja U13 vanuseklasside juhend Eesti 2019.a noorte klubidevaheliste võistluste juhend U12 ja U13 vanuseklassid Kinnitatud EJL-i juhatuse poolt 29.12.2018 SISUKORD Preambul... 4 I ÜLDSÄTTED... 4 Artikkel 1 Reguleerimisala... 4 Artikkel

Rohkem

2016. a võistluste kokkuvõte a võistlustest

2016. a võistluste kokkuvõte a võistlustest 2016. a võistluste kokkuvõte 2017. a võistlustest Andres Piibeleht EKJL Kohtunikekogu juhatuse esimees 12.11.2016 Millest juttu teeme Juhtumitest, mida saanuks teha paremini (kohtunikud aga ka treenerid

Rohkem

LITSENTSILEPING Jõustumise kuupäev: LITSENTSIANDJA Nimi: SinuLab OÜ Registrikood: Aadress: Telefon: E-post:

LITSENTSILEPING Jõustumise kuupäev: LITSENTSIANDJA Nimi: SinuLab OÜ Registrikood: Aadress: Telefon: E-post: LITSENTSILEPING Jõustumise kuupäev: 01.01.2017 1. LITSENTSIANDJA Nimi: SinuLab OÜ Registrikood: 12750143 Aadress: Telefon: 5210194 E-post: kontakt@sinulab.ee Esindaja: juhatuse liige Eesnimi Perekonnanimi

Rohkem

EESTI MEISTRIVÕISTLUSED PONIDE TAKISTUSSÕIDUS 2005

EESTI MEISTRIVÕISTLUSED PONIDE TAKISTUSSÕIDUS 2005 Lagedi Treeningvõistlus ja Ülikerge Derby JUHEND Toimumise aeg ja koht: Harjumaa 30.07.2016 Lagedi Ratsaspordikooli võistlusväljak, Lagedi, Võistlustingimused: Võistlusväljak Parkuur nr. 1-4 - liivaplats;

Rohkem

U12 ja U13 vanuseklasside juhend

U12 ja U13 vanuseklasside juhend Eesti 2017. a noorte klubidevaheliste võistluste juhend U12 ja U13 vanuseklassid Kinnitatud EJL-i juhatuse poolt 29.12.2016 SISUKORD Preambul... 4 I ÜLDSÄTTED... 4 Artikkel 1 Reguleerimisala... 4 Artikkel

Rohkem

Robomadin 2019 Sumo võistluse reeglid 1. Tutvustus Käesolev dokument sätestab reeglid Mini Sumo, LEGO Sumo ja mbot Sumo robotitele. Reeglid tulenevad

Robomadin 2019 Sumo võistluse reeglid 1. Tutvustus Käesolev dokument sätestab reeglid Mini Sumo, LEGO Sumo ja mbot Sumo robotitele. Reeglid tulenevad Robomadin 2019 Sumo võistluse reeglid 1. Tutvustus Käesolev dokument sätestab reeglid Mini Sumo, LEGO Sumo ja mbot Sumo robotitele. Reeglid tulenevad Robotexi reeglitest. 2. Robotite klassid Robomadin

Rohkem

Kinnitatud dir kk nr 1.3/27-k PUURMANI MÕISAKOOLI ÕPILASTE KOOLI VASTUVÕTMISE ÜLDISED TINGIMUSED JA KORD NING KOOLIST VÄLJAARVAMISE KORD 1.

Kinnitatud dir kk nr 1.3/27-k PUURMANI MÕISAKOOLI ÕPILASTE KOOLI VASTUVÕTMISE ÜLDISED TINGIMUSED JA KORD NING KOOLIST VÄLJAARVAMISE KORD 1. PUURMANI MÕISAKOOLI ÕPILASTE KOOLI VASTUVÕTMISE ÜLDISED TINGIMUSED JA KORD NING KOOLIST VÄLJAARVAMISE KORD 1. ÜLDSÄTTED 1.1. Kord kehtestatakse Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse, välja kuulutatud Vabariigi

Rohkem

Microsoft Word - Eesti KV jäärajasõidus etapi juhend.docx

Microsoft Word - Eesti KV jäärajasõidus etapi juhend.docx Eesti KV jäärajasõidus 2019 1. etapp CONTINETALI KARIKATELE VÕISTLUSJUHEND Registreeritud EAL s nr 3/J Eesti KV jäärajasõidus 2019 1. etapp Continentali karikatele viiakse läbi vastavuses Eesti Autospordi

Rohkem

Vstlusjuhend

Vstlusjuhend Võistlusjuhend Lyoness Vasalemma rahvasprint 2017 I laupäeval, 21. jaanuar 2017. a Harju maakonnas Vasalemma valla territooriumil. Kooskõlastatud Eesti Autospordi Liidu (EAL) Rahvaspordi Komitees Registreeritud

Rohkem

Vstlusjuhend

Vstlusjuhend Võistlusjuhend BTR Racing Jalgsema talvesprint 2019 laupäev, 09.märts 2019. a Kooskõlastatud Eesti Autospordi Liidu (EAL) Rahvaspordi Komitees Registreeritud Eesti Autospordi Liidus nr. 27/RS I peatükk

Rohkem

Microsoft Word - EKV jäärajasõidus _2.etapp_Viljandi._Tarvastu_2019.docx

Microsoft Word - EKV jäärajasõidus _2.etapp_Viljandi._Tarvastu_2019.docx Eesti KV jäärajasõidus 2. etapp CONTINENTALI KARIKATELE Registreeritud EAL s nr 25/J VÕISTLUSJUHEND Eesti KV jäärajasõidus 2019 3. etapp Continetali karikatele viiakse läbi vastavuses Eesti Autospordi

Rohkem

Microsoft Word - Orca Swim Club MTÜ üldtingimused_ docx

Microsoft Word - Orca Swim Club MTÜ üldtingimused_ docx ORCA SWIM CLUB MTÜ ÜLDTINGIMUSED 1. LEPING 1.1. Leping sõlmitakse ORCA SWIM CLUB MTÜ (edaspidi Ujumisklubi) ja täisealise Ujuja või alaealise Ujuja (edaspidi ühiselt nimetatud Ujuja) lapsevanema või muu

Rohkem

Bülletään nr

Bülletään nr EAL rahvasprindi karikavõistluste üldjuhend Kehtib alates 01.01.2016 1. KARIKAVÕISTLUSTE (KV) ÜLDKORRALDAJA 1.1. 2015. a KV üldkorraldaja on Eesti Autospordi Liit (EAL) koostöös spordiklubidega. 1.2. KV

Rohkem

Võistlusjuhend

Võistlusjuhend pühapäeval, 23. augustil 2015. a Läänemaal, Martna vallas Kasari rahvasprint 2015 Kooskõlastatud EAL Rahvaspordikomitees Registreeritud EAL-s nr. 82/RS I peatükk PROGRAMM Esmaspäeval, 03. augustil 2015.

Rohkem

MMM 2018 XII Mehaanikute Mitteametlikud Maailmameistrivõistlused ja nende sõprade üleriigilised meistrivõistlused VÕISTLUSJUHEND Eesmärk: MMM-i eesmär

MMM 2018 XII Mehaanikute Mitteametlikud Maailmameistrivõistlused ja nende sõprade üleriigilised meistrivõistlused VÕISTLUSJUHEND Eesmärk: MMM-i eesmär MMM 2018 XII Mehaanikute Mitteametlikud Maailmameistrivõistlused ja nende sõprade üleriigilised meistrivõistlused VÕISTLUSJUHEND Eesmärk: MMM-i eesmärk on pakkuda kord aastas motomehaanikutele ja teistele

Rohkem

Saalijalgpalli KV juhend

Saalijalgpalli KV juhend Eesti 2018/2019. a saalijalgpalli karikavõistluste ja Superkarika finaali juhend Kinnitatud EJL juhatuse poolt 1.08.2018. SISUKORD Preambul... 4 I ÜLDSÄTTED... 4 Artikkel 1 Reguleerimisala... 4 Artikkel

Rohkem

Ranna ML juhend

Ranna ML juhend Eesti 2019. a rannajalgpalli meistrivõistluste Meistriliiga juhend Kinnitatud EJL-i juhatuse poolt 15.04.2019 SISUKORD PREAMBUL... 4 I ÜLDSÄTTED... 4 Artikkel 1 Reguleerimisala... 4 Artikkel 2 Mõisted...

Rohkem

NOOR MEISTER Eesti Näituste Messikeskuse B, C, D ja E hallides VASTUVÕTU ADMINISTRAATOR/ HOTEL RECEPTIONIST VÕISTLUSJUHEND Individua

NOOR MEISTER Eesti Näituste Messikeskuse B, C, D ja E hallides VASTUVÕTU ADMINISTRAATOR/ HOTEL RECEPTIONIST VÕISTLUSJUHEND Individua NOOR MEISTER 2018 3.-4.05.2018 Eesti Näituste Messikeskuse B, C, D ja E hallides VASTUVÕTU ADMINISTRAATOR/ HOTEL RECEPTIONIST VÕISTLUSJUHEND Individuaalne võistlus kutseõppeasutuste õpilastele. Ühest koolist

Rohkem

Karikavõistluste ja Superkarika juhend

Karikavõistluste ja Superkarika juhend Eesti 2018/2019. a karikavõistluste ja Superkarika finaali juhend Kinnitatud EJL juhatuse poolt 13.04.2018 SISUKORD Preambul... 4 I ÜLDSÄTTED... 4 Artikkel 1 Reguleerimisala... 4 Artikkel 2 Mõisted...

Rohkem

EESTI KORVPALLILIIDU ÜLDJUHEND hooajaks 2018 / 2019 Kinnitatud:

EESTI KORVPALLILIIDU ÜLDJUHEND hooajaks 2018 / 2019 Kinnitatud: EESTI KORVPALLILIIDU ÜLDJUHEND hooajaks 2018 / 2019 Kinnitatud: 06.07.2018 lk 2 / 39 Sisukord I. Üldsätted II. III. IV. 1. Ülesanne ja eesmärk 2. Üldmõisted Võistluste korraldusega seonduv 3. Võistlused

Rohkem

1

1 1. Võistluse määrang ja korraldaja. 1.1 Maasturite kestvusvõistlus "MudEst 2019". 1.2 Võistlus toimub 04 06 oktoobril 2019. 1.3 Võistluse korraldab MTÜ MudEST Motosport vastavalt EAL Eesti 4x4 Off-Road

Rohkem

Rahulolu_uuring_2010.pdf

Rahulolu_uuring_2010.pdf Rahulolu raport Kuressaare Haigla SA Käesolev uuring viidi läbi 2010. aastal. Uuriti ambulatoorse ravi patsientide rahulolu raviteenusega. Ankeetide arv ja tagastusprotsent Struktuuriüksus Väljastatud

Rohkem

Orbiidile! hooaja info

Orbiidile! hooaja info Orbiidile! hooaja info FIRST LEGO League Eelarve 2018/2019 hooajal Robotimängu väljak 130 EUR + transport Platsi arve hiljemalt oktoobris, meeskonna arve detsembris Esimene meeskond Teise meeskonna registreerimistasu

Rohkem

Tallinna lennujaam HEA ÜHINGUJUHTIMISE TAVA

Tallinna lennujaam HEA ÜHINGUJUHTIMISE TAVA Tallinna lennujaam HEA ÜHINGUJUHTIMISE TAVA KONTSERN TALLINNA LENNUJAAM TEGELEB ETTEVÕTTE HALDUSES OLEVATE LENNUJAAMADE KÄI- TAMISE JA ARENDAMISEGA; ÕHU- SÕIDUKITE, REISIJATE JA KAUBA MAAPEALSE TEENINDAMISEGA

Rohkem

TARTU ORIENTEERUMIS- NELJAPÄEVAKUD neljapäevak Tehvandi, 1. august Ajakava: Start avatud: Finiš suletakse: Asukoht: Võistlu

TARTU ORIENTEERUMIS- NELJAPÄEVAKUD neljapäevak Tehvandi, 1. august Ajakava: Start avatud: Finiš suletakse: Asukoht: Võistlu TARTU ORIENTEERUMIS- NELJAPÄEVAKUD 2019 16. neljapäevak Tehvandi, 1. august Ajakava: Start avatud: 16.00 19.00 Finiš suletakse: 19.30 Asukoht: Võistluskeskuse, parkimise ja kohalesõidu tähistuse asukohad:

Rohkem

PR_COD_2am

PR_COD_2am EUROOPA PARLAMENT 2004 Tööhõive- ja sotsiaalkomisjon 2009 2004/0209(COD) 3.10.2008 ***II SOOVITUSE PROJEKT TEISELE LUGEMISELE eesmärgiga võtta vastu Euroopa Parlamendi ja nõukogu direktiiv, millega muudetakse

Rohkem

Võistlusjuhend

Võistlusjuhend laupäeval, 05. augustil 2017. a Läänemaal, Lihula vallas KR Racing Läänemaa rahvasprint 2017 Kooskõlastatud EAL Rahvaspordikomitees Registreeritud EAL-s nr. 86/RS I peatükk PROGRAMM Esmaspäeval, 17. juulil

Rohkem

MÄÄRUS nr 18 Välisvärbamise toetuse taotlemise ja kasutamise tingimused ning kord Määrus kehtestatakse riigieelarve seaduse 53 1 lõike 1 al

MÄÄRUS nr 18 Välisvärbamise toetuse taotlemise ja kasutamise tingimused ning kord Määrus kehtestatakse riigieelarve seaduse 53 1 lõike 1 al MÄÄRUS 19.04.2018 nr 18 Välisvärbamise toetuse taotlemise ja kasutamise tingimused ning kord Määrus kehtestatakse riigieelarve seaduse 53 1 lõike 1 alusel. 1. peatükk Üldsätted 1. Välisvärbamise toetuse

Rohkem

Microsoft Word - 2. Tokio kriteerium

Microsoft Word - 2. Tokio kriteerium EESTI OLÜMPIAKOMITEE ESINDAJATE KOGU KOOSOLEK Tallinn 11. detsember 2018.a. Päevakorrapunkt EOK kvalifikatsioonikriteeriumide kinnitamine 2020.a. olümpiamängudeks Tokios Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK)

Rohkem

Ülaveeris

Ülaveeris SÕIDUKI PILDISTAMISE JUHEND Sõiduki pildistamisel tuleb järgida allpool esitatud nõudeid. Nõutavate fotode näidised on juhendis. 1. Üldnõuded 1.1. Peale sõiduki tuleb fotol jäädvustada ka fotode saatmise

Rohkem

M16 Final Decision_Recalculation of MTR for EMT

M16 Final Decision_Recalculation of MTR for EMT 1 OTSUS Tallinn 22.juuni 2007 J.1-45/07/7 Mobiiltelefonivõrgus häälkõne lõpetamise hinnakohustuse kehtestamine AS EMT- le Sideameti 21. märtsi 2006. a otsusega nr J.1-50/06/2 tunnistati AS EMT (edaspidi

Rohkem

Tuustep

Tuustep TUUSTEPP Eesti tants segarühmale Tantsu on loonud Roland Landing 2011. a. Pärnus, kirjeldanud Erika Põlendik. Rahvalik muusika, esitab Väikeste Lõõtspillide Ühing (CD Kui on kuraasi ). Tantsus on käed

Rohkem

MINISTRI KÄSKKIRI Tallinn nr Ministri käskkirja nr 164 Autokaubaveo komisjoni moodustamine ja töökorra kinnitamine muutmin

MINISTRI KÄSKKIRI Tallinn nr Ministri käskkirja nr 164 Autokaubaveo komisjoni moodustamine ja töökorra kinnitamine muutmin MINISTRI KÄSKKIRI Tallinn 03.04.14 nr 14-0104 Ministri 25.09.2006 käskkirja nr 164 Autokaubaveo komisjoni moodustamine ja töökorra kinnitamine muutmine Vabariigi Valitsuse seaduse paragrahvi 46 lõike 6,

Rohkem

Voistlusjuhend 1plus1 Keila 2012

Voistlusjuhend 1plus1 Keila 2012 Võistlusjuhend Keila Rahvasprint 1+1 Kooskõlastatud EAL Rahvaspordikomitees Registreeritud EAL-s nr 65/RS "Keila Rahvasprint 2012" on EAL KV 3.etapp, Moskvich Liiga Sprindikarika 5 etapp ning Lääne Regiooni

Rohkem

Microsoft Word - EHR.docx

Microsoft Word - EHR.docx earvekeskus E-ARVE TELLIMUSTE JUHEND 1 Sisukord E-arvete tellimused... 3 Klientide tellimused... 3 E-arve tellimuse lisamine... 3 E-arve tellimuse muutmine... 9 Minu tellimused... 10 Minu tellimuse sisestamine...

Rohkem

HARIDUSLEPING NR. OÜ Garant Sport (Erakool Garant), registrikood , mida esindab juhatuse liige Yulia Lemberg (edaspidi: Erakool) ja lapse sead

HARIDUSLEPING NR. OÜ Garant Sport (Erakool Garant), registrikood , mida esindab juhatuse liige Yulia Lemberg (edaspidi: Erakool) ja lapse sead HARIDUSLEPING NR. OÜ Garant Sport (Erakool Garant), registrikood 11877858, mida esindab juhatuse liige Yulia Lemberg (edaspidi: Erakool) ja lapse seadusliku esindaja ees- ja perekonnanimi..., isikukood...

Rohkem

Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, a. Tallinna Jär

Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, a. Tallinna Jär Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, 2015. a. Töökirjeldus. Rühma vanus: 5-6 aastased lapsed. Peo teema: Vastlapäev.

Rohkem

Microsoft Word - RVLi juhend.doc

Microsoft Word - RVLi juhend.doc KINNITATUD peadirektori 23. mai 2008.a käskkirjaga nr 32 I. ÜLDSÄTTED EESTI RAHVUSRAAMATUKOGU RAAMATUKOGUDEVAHELISE LAENUTUSE JUHEND 1. Käesolev juhend sätestab raamatukogudevahelise laenutuse (edaspidi

Rohkem

Lisa 1 I Üldsätted 1. Riigihanke korraldamisel tuleb tagada rahaliste vahendite läbipaistev, otstarbekas ja säästlik kasutamine, isikute võrdne kohtle

Lisa 1 I Üldsätted 1. Riigihanke korraldamisel tuleb tagada rahaliste vahendite läbipaistev, otstarbekas ja säästlik kasutamine, isikute võrdne kohtle Lisa 1 I Üldsätted 1. korraldamisel tuleb tagada rahaliste vahendite läbipaistev, otstarbekas ja säästlik kasutamine, isikute võrdne kohtlemine ning olemasolevate konkurentsitingimuste efektiivne ärakasutamine.

Rohkem

Kuidas vahetada esimesi suspensiooni vedrusid autol VOLKSWAGEN TOURAN 1

Kuidas vahetada esimesi suspensiooni vedrusid autol VOLKSWAGEN TOURAN 1 Sooritage asendamine järgnevas järjekorras: 1 Vahetage Volkswagen Touran 1 vedrud paarikaupa. 2 Pingutage seisupiduri hooba. 3 Asetage tõkiskingad tagumiste rataste taha. Lõdvendage ratta kinnituspolte.

Rohkem

Taskuprinter KASUTUSJUHEND

Taskuprinter KASUTUSJUHEND Taskuprinter KASUTUSJUHEND Täname, et ostsite taskuprinteri Polaroid Mint. Käesoleva kasutusjuhendi eesmärk on anda teile juhiseid toote ohutuks kasutamiseks ja et see ei kujutaks endast kasutajale mingit

Rohkem

Load Ehitise kasutusluba Ehitusseaduse kohaselt võib valminud ehitist või selle osa kasutada vaid ettenähtud otstarbel. Kasutamise

Load Ehitise kasutusluba Ehitusseaduse kohaselt võib valminud ehitist või selle osa kasutada vaid ettenähtud otstarbel. Kasutamise 3. 3. Ehitise kasutusluba Ehitusseaduse kohaselt võib valminud ehitist või selle osa kasutada vaid ettenähtud otstarbel. Kasutamise otstarve märgitakse kasutusloale. ehitise kasutusluba Erandlikult ei

Rohkem

Manuals Generator

Manuals Generator Sooritage asendamine järgnevas järjekorras: 1 Vahetage vedrud paarikaupa. Pingutage seisupiduri hooba. 2 3 Asetage tõkiskingad tagumiste rataste taha. Lõdvendage ratta kinnituspolte. 4 5 Tõstke esimest

Rohkem

Väljaandja: Põllumajandusminister Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst-terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: Redaktsiooni kehtivuse lõ

Väljaandja: Põllumajandusminister Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst-terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: Redaktsiooni kehtivuse lõ Väljaandja: Põllumajandusminister Akti liik: määrus Teksti liik: algtekst-terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: 17.06.2011 Redaktsiooni kehtivuse lõpp: 17.05.2013 Avaldamismärge: RT I, 14.06.2011, 1

Rohkem

A5 kahjukindlustus

A5 kahjukindlustus Finantsinspektsioon I Kahjukindlustusest Mida peaks teadma enne kahjukindlustuse ostmist? Kindlustuslepingut sõlmides peab kindlustusvõtja (klient) olema: kannatlik ja läbi lugema kõik tingimused olema

Rohkem

Kodusünnitus Eestis miks, kuidas, millal? Siiri Põllumaa RM, MSc Eesti Ämmaemandate Ühing EAL, 3.aprill 2014

Kodusünnitus Eestis miks, kuidas, millal? Siiri Põllumaa RM, MSc Eesti Ämmaemandate Ühing EAL, 3.aprill 2014 Kodusünnitus Eestis miks, kuidas, millal? Siiri Põllumaa RM, MSc Eesti Ämmaemandate Ühing EAL, 3.aprill 2014 Teema on reguleerimata (13-aastane ajalugu) tundlik Propaganda, PR? Lubada või keelata? õigus

Rohkem

Microsoft Word - EAL rahvasprindi võistlusmäärus 2019.doc

Microsoft Word - EAL rahvasprindi võistlusmäärus 2019.doc RAHVASPRINDI VÕISTLUSMÄÄRUS Kehtib alates 01.01.2019 1. MÄÄRANG Rahvasprint on kiirusvõistlus, mis viiakse läbi ralli lisakatsetele sarnastel, üldiseks liikluseks suletud teedel või territooriumidel. 2.

Rohkem

MergedFile

MergedFile K O H T U M Ä Ä R U S Kohus Kohtunik Viru Maakohus Leanika Tamm Määruse tegemise päev ja koht Kohtuasja number 01. detsember 2014, Narva kohtumaja Kohtuasi Menetlustoiming Menetlusosalised ja nende esindajad

Rohkem

ANDMEKAITSE INSPEKTSIOON Valvame, et isikuandmete kasutamisel austatakse eraelu ning et riigi tegevus oleks läbipaistev ISIKUANDMETE KAITSE EEST VASTU

ANDMEKAITSE INSPEKTSIOON Valvame, et isikuandmete kasutamisel austatakse eraelu ning et riigi tegevus oleks läbipaistev ISIKUANDMETE KAITSE EEST VASTU ANDMEKAITSE INSPEKTSIOON Valvame, et isikuandmete kasutamisel austatakse eraelu ning et riigi tegevus oleks läbipaistev ISIKUANDMETE KAITSE EEST VASTUTAV ISIK Juhend kehtestatakse isikuandmete kaitse seaduse

Rohkem

SG kodukord

SG kodukord Saue Gümnaasium Koostaja: Robert Lippin Lk 1 / 5 KOOLI VASTUVÕTMISE JA VÄLJAARVAMISE TINGIMUSED JA KORD 1. ÜLDPÕHIMÕTTED 1.1. Põhikooli õpilaseks võetakse vastu kõik selleks soovi avaldavad koolikohustuslikud

Rohkem

Ülesanne #5: Käik objektile Kooli ümberkujundamist vajava koha analüüs. Ülesanne #5 juhatab sisse teise poole ülesandeid, mille käigus loovad õpilased

Ülesanne #5: Käik objektile Kooli ümberkujundamist vajava koha analüüs. Ülesanne #5 juhatab sisse teise poole ülesandeid, mille käigus loovad õpilased Ülesanne #5: Käik objektile Kooli ümberkujundamist vajava koha analüüs. Ülesanne #5 juhatab sisse teise poole ülesandeid, mille käigus loovad õpilased oma kujunduse ühele kohale koolis. 5.1 Kohavalik Tiimi

Rohkem

KOOLITUSTE HALDAMINE E-TÖÖTUKASSA KASUTAJAJUHEND 1

KOOLITUSTE HALDAMINE E-TÖÖTUKASSA KASUTAJAJUHEND 1 KOOLITUSTE HALDAMINE E-TÖÖTUKASSA KASUTAJAJUHEND 1 Sisukord E-TÖÖTUKASSASSE SISSE LOGIMINE JA MINU KOOLITUSED AVALEHT... 2 UUE KOOLITUSE LISAMINE... 5 MÄÄRAMATA TOIMUMISAJAGA KOOLITUSED... 9 REGISTREERIMISTEATE

Rohkem

Uurimistöö Sulgpall

Uurimistöö Sulgpall Uurimistöö Sulgpall Koostaja:Anna Martha Seer Juhendaja:Annely Seer Laagri Kool 5.s Sissejuhatus Valisin sulgpalli sellepärast,et... Tegelen ise sulgpalliga Sulgpall on huvitav Sulgpallis on palju erinevaid

Rohkem

Nissi Põhikooli isikuandmete töötlemise kord Kinnitatud direktori KK nr 1-2/10

Nissi Põhikooli isikuandmete töötlemise kord Kinnitatud direktori KK nr 1-2/10 Nissi Põhikooli isikuandmete töötlemise kord Kinnitatud direktori KK 14.03.2019 nr 1-2/10 1 Üldalused 1.1. Käesolev isikuandmete töötlemise kord (edaspidi kord) sätestab isikuandmete töötlemise põhimõtted,

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Erasmus+ KA1 ÜKT Avaseminar 09.06.2015 Toetuse kasutamise leping Kadri Klaos 09.06.2015 Lepingu struktuur Eritingimused Üldtingimused Lisa I, Projekti kirjeldus (taotlus) Lisa II, Projekti eelarve Lisa

Rohkem

PowerPointi esitlus

PowerPointi esitlus Ühistranspordi korraldamine alates 01.01.2018 Kirke Williamson Maanteeamet 12.10.2017 Haldusreform ja ühistranspordi korraldamine 17.12.2015 toimus esimene arutelu ühistranspordi korralduse üle Aprill

Rohkem

G OSA A VARIANT RESPONDENDILE ISE TÄITMISEKS

G OSA A VARIANT RESPONDENDILE ISE TÄITMISEKS G OSA A VARIANT RESPONDENDILE ISE TÄITMISEKS GS1 Järgnevalt on kirjeldatud lühidalt mõningaid inimesi. Palun lugege iga kirjeldust ja märkige igale reale, kuivõrd Teie see inimene on. Väga Minu Mõnevõrra

Rohkem

Võistlusjuhend

Võistlusjuhend laupäeval, 04. augustil 2018. a Pärnumaal, Lääneranna vallas Lääneranna 1+1 rahvasprint 2018 Kooskõlastatud EAL Rahvaspordikomitees Registreeritud EAL-s nr. 72/RHS I peatükk PROGRAMM Esmaspäeval, 09. juulil

Rohkem

Microsoft Word - EGL_RHCP_koosolek_

Microsoft Word - EGL_RHCP_koosolek_ EGL REEGLITE & HCP KOMITEE KOOSOLEKU PROTOKOLL Koosoleku toimumise aeg: 15. märts 2018. a. kl 16:00 Koosoleku toimumise koht: Fahle restoran, Tallinn Koosoleku algus: 16:00 Koosolekul osalesid: e-mail

Rohkem

ESL jõud spordikalender 2010.indd

ESL jõud spordikalender 2010.indd Eestimaa Spordiliit Jõud 2010 Võistluste tulemused KALENDERPLAAN 2011 Eestimaa Spordiliidu Jõud 2010./2011. aasta infoteatmik Koostajad: Tarmo Volt, Arvo Saal Kujundaja ja küljendaja: Riju Johanson Väljaandja:

Rohkem

LEPING, UUS

LEPING, UUS PÜSIKLIENDI KREDIIDILEPING NR -PM Tallinnas, kuupäev AS PUUMARKET, registrikoodiga 10363212, aadressiga Väike-Männiku 11, Tallinn 11216, juhatuse liige (isikukood ) isikus, kes tegutseb põhikirja alusel

Rohkem

Microsoft Word - TallinnLV_lihtsustatud_manual_asutuse_juhataja_ doc

Microsoft Word - TallinnLV_lihtsustatud_manual_asutuse_juhataja_ doc Tallinna Linnavalitsuse sõnumisaatja kasutusjuhend asutuse juhatajale Sisukord 1. Süsteemi sisenemine...2 2. Parooli lisamine ja vahetamine...2 3. Ametnike lisamine ametiasutuse juurde...2 4. Saatjanimede

Rohkem

10. peatükk Perevägivald See tund õpetab ära tundma perevägivalda, mille alla kuuluvad kõik füüsilise, seksuaalse, psühholoogilise või majandusliku vä

10. peatükk Perevägivald See tund õpetab ära tundma perevägivalda, mille alla kuuluvad kõik füüsilise, seksuaalse, psühholoogilise või majandusliku vä Perevägivald See tund õpetab ära tundma perevägivalda, mille alla kuuluvad kõik füüsilise, seksuaalse, psühholoogilise või majandusliku vägivalla aktid, mis leiavad aset perekonnas. Tunni eesmärgid Teada

Rohkem

KINNITATUD programmi nõukogu koosolekul Haridus ja Teadusministeeriumi teadus- ja arendustegevuse programmi Eesti keel ja kultuur digiajast

KINNITATUD programmi nõukogu koosolekul Haridus ja Teadusministeeriumi teadus- ja arendustegevuse programmi Eesti keel ja kultuur digiajast KINNITATUD programmi nõukogu koosolekul 28.06.2019 Haridus ja Teadusministeeriumi teadus- ja arendustegevuse programmi Eesti keel ja kultuur digiajastul 2019-2027 projekti- ja tegevustoetuste taotlemise

Rohkem

Kaupmehed ja ehitusmeistrid Selle laiendusega mängimiseks on vajalik Carcassonne põhimäng. Laiendit võib mängus kasutada täielikult või osaliselt ning

Kaupmehed ja ehitusmeistrid Selle laiendusega mängimiseks on vajalik Carcassonne põhimäng. Laiendit võib mängus kasutada täielikult või osaliselt ning Kaupmehed ja ehitusmeistrid Selle laiendusega mängimiseks on vajalik Carcassonne põhimäng. Laiendit võib mängus kasutada täielikult või osaliselt ning seda saab kombineerida teiste Carcassonne laiendustega.

Rohkem

KINNITATUD MTÜ Võrumaa Partnerluskogu juhatuse koosoleku otsusega nr a. MTÜ VÕRUMAA PARTNERLUSKOGU TOETUSMEETMETE TAOTLEMISE JA HINDAMISE

KINNITATUD MTÜ Võrumaa Partnerluskogu juhatuse koosoleku otsusega nr a. MTÜ VÕRUMAA PARTNERLUSKOGU TOETUSMEETMETE TAOTLEMISE JA HINDAMISE KINNITATUD MTÜ Võrumaa Partnerluskogu juhatuse koosoleku otsusega nr 7 22.03.2018.a. MTÜ VÕRUMAA PARTNERLUSKOGU TOETUSMEETMETE TAOTLEMISE JA HINDAMISE KORD 1. Toetusmeetmete taotlemise ja hindamise korra

Rohkem

KINNITATUD Tallinna Haridusameti juhataja käskkirjaga nr 1.-2/89 Haabersti Vene Gümnaasiumi vastuvõtu tingimused ja kord I. Üldsätted 1.1.

KINNITATUD Tallinna Haridusameti juhataja käskkirjaga nr 1.-2/89 Haabersti Vene Gümnaasiumi vastuvõtu tingimused ja kord I. Üldsätted 1.1. KINNITATUD 23.02.2017 Tallinna Haridusameti juhataja käskkirjaga nr 1.-2/89 vastuvõtu tingimused ja kord I. Üldsätted 1.1. õpilaste vastuvõtmise tingimused ja kord kehtestatakse Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse

Rohkem

Aktiivtöö. Kuri Muri Teema: viha ja agressiivsus. Toimetulek vihaga. Alateema: eneseanalüüs, vihapäevik. Õpitulemused. Õpilane: oskab ära tunda olukor

Aktiivtöö. Kuri Muri Teema: viha ja agressiivsus. Toimetulek vihaga. Alateema: eneseanalüüs, vihapäevik. Õpitulemused. Õpilane: oskab ära tunda olukor Aktiivtöö. Kuri Muri Teema: viha ja agressiivsus. Toimetulek vihaga. Alateema: eneseanalüüs, vihapäevik. Õpitulemused. Õpilane: oskab ära tunda olukorrad, mis tekitavad viha; oskab ära tunda kehalisi reaktsioone,

Rohkem

Õppeprogramm „vesi-hoiame ja austame seda, mis meil on“

Õppeprogramm „vesi-hoiame ja austame seda, mis meil on“ ÕPPEPROGRAMM VESI-HOIAME JA AUSTAME SEDA, MIS MEIL ON PROGRAMMI LÄBIVIIJA AS TALLINNA VESI SPETSIALIST LIISI LIIVLAID; ESITUS JA FOTOD: ÕPPEALAJUHATAJA REELI SIMANSON 19.05.2016 ÕPPEPROGRAMMI RAHASTAS:

Rohkem

Kiekim mees kirjeldus.docx

Kiekim mees kirjeldus.docx KULLAKERA KANDJAD XII noorte tantsupeo ühitants Tantsu on loonud Margus Toomla ja Karmen Ong 2016. aasta detsembris 2017. aasta noorte tantsupeoks MINA JÄÄN, kirjeldanud Margus Toomla. Muusika ja sõnad

Rohkem

KASUTUSJUHEND

KASUTUSJUHEND KASUTUSJUHEND Sissejuhatus Kui valvesüsteem on valvessepanekuks valmis ning puuduvad rikke- ning häireteated, kuvatakse sõrmistiku displeil kellaaeg, kuupäev ning tekst Enter Your Code sisestage kood Peale

Rohkem

2014. aasta Superkrossi karikavo istluste u ldjuhend 1. Üldkorraldus 1.1 Superkrossi Karikavõistlused (edaspidi SKV) on jää-, pinnas- ja asfaltkattega

2014. aasta Superkrossi karikavo istluste u ldjuhend 1. Üldkorraldus 1.1 Superkrossi Karikavõistlused (edaspidi SKV) on jää-, pinnas- ja asfaltkattega 2014. aasta Superkrossi karikavo istluste u ldjuhend 1. Üldkorraldus 1.1 Superkrossi Karikavõistlused (edaspidi SKV) on jää-, pinnas- ja asfaltkattega kinnistel radadel MTÜ Erki Sport poolt korraldatav

Rohkem

OÜ Lemonsport Hummel spordivarustus Raplamaa JK õpilastele ja pereliikmetele Valik september Jalgpallikooli võistlus- ja treeningvarustus 20

OÜ Lemonsport Hummel spordivarustus Raplamaa JK õpilastele ja pereliikmetele Valik september Jalgpallikooli võistlus- ja treeningvarustus 20 OÜ Lemonsport Hummel spordivarustus Raplamaa JK õpilastele ja pereliikmetele Valik september 2016 -... Jalgpallikooli võistlus- ja treeningvarustus 2016/17 Jalgpallisärk 22.- 100% polüester Suurused 6/8,

Rohkem

KUI PATSIENT VAJAB KODUÕDE

KUI PATSIENT VAJAB KODUÕDE KUI PATSIENT VAJAB KODUÕDE ILVE-TEISI REMMEL JUHATAJA OÜ KODUÕDE KODUÕENDUS (HOME NURSING CARE) - KVALIFITSEERITUD ÕENDUSTEENUS, MIDA OSUTATAKSE ÄGEDA HAIGUSE PARANEMISPERIOODIS OLEVA, KROONILIST HAIGUST

Rohkem

KINNITATUD Tartu Ülikooli rektori 4. septembri a käskkirjaga nr 13 (jõustunud ) MUUDETUD Tartu Ülikooli rektori 27. novembri a k

KINNITATUD Tartu Ülikooli rektori 4. septembri a käskkirjaga nr 13 (jõustunud ) MUUDETUD Tartu Ülikooli rektori 27. novembri a k KINNITATUD Tartu Ülikooli rektori 4. septembri 2013. a käskkirjaga nr 13 (jõustunud 04.09.2013) MUUDETUD Tartu Ülikooli rektori 27. novembri 2014. a käskkirjaga nr 39 (jõustub 01.01.2015) Diplomite, residentuuri

Rohkem

Microsoft Word - HEOS 1 kasutusjuhend EST.docx

Microsoft Word - HEOS 1 kasutusjuhend EST.docx HEOS 1 Seadistamise kiirjuhend http://www.denon.ee/?op=body&id=169 http://www.tophifi.ee/ https://www.facebook.com/tophifi.ee ENNE, KUI ALUSTATE Veenduge, et kõik alljärgnev on töökorras: 1. SAMM: LAHTIPAKKIMINE

Rohkem

Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse tingimused ja kord Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse korraldamise tingimused ja kord kehtestatakse Põhikooli- ja g

Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse tingimused ja kord Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse korraldamise tingimused ja kord kehtestatakse Põhikooli- ja g Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse tingimused ja kord Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse korraldamise tingimused ja kord kehtestatakse Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse 37 lg 5 alusel. Mäetaguse Põhikooli

Rohkem

Elisa Ring Elisa Ringi mobiilirakendus Versioon

Elisa Ring Elisa Ringi mobiilirakendus Versioon Elisa Ring Elisa Ringi mobiilirakendus Versioon 1.0.85 15.01.2019 1 Elisa Ring... 1 1. Ülevaade... 3 1.1. Kirjeldus... 3 1.2. Tehnilised tingimused... 3 1.3. Kasutuselevõtt ja sisselogimine... 3 2. Rakenduse

Rohkem

EUROOPA NÕUKOGU KONVENTSIOON NAISTEVASTASE- JA KODUVÄGIVALLA ENNETAMISE JA SELLE VASTU VÕITLEMISE KOHTA Istanbuli Konventsioon VABA HIRMUST VABA VÄGIV

EUROOPA NÕUKOGU KONVENTSIOON NAISTEVASTASE- JA KODUVÄGIVALLA ENNETAMISE JA SELLE VASTU VÕITLEMISE KOHTA Istanbuli Konventsioon VABA HIRMUST VABA VÄGIV EUROOPA NÕUKOGU KONVENTSIOON NAISTEVASTASE- JA KODUVÄGIVALLA ENNETAMISE JA SELLE VASTU VÕITLEMISE KOHTA Istanbuli Konventsioon VABA HIRMUST VABA VÄGIVALLAST MILLES SEISNEB NIMETATUD KONVENTSIOONI EESMÄRK?

Rohkem

Tervise- ja tööministri a määrusega nr 41 kinnitatud Töölesaamist toetavad teenused lisa 1 vorm A Sihtasutus Innove Lõõtsa Tallinn

Tervise- ja tööministri a määrusega nr 41 kinnitatud Töölesaamist toetavad teenused lisa 1 vorm A Sihtasutus Innove Lõõtsa Tallinn Tervise- ja tööministri 11.09.2015. a määrusega nr 41 kinnitatud Töölesaamist toetavad teenused lisa 1 vorm A Sihtasutus Innove Lõõtsa 4 11415 Tallinn Meetme 3.2 Tööturuteenused tagamaks paremaid võimalusi

Rohkem

Microsoft Word - KML juhend _loplik

Microsoft Word - KML juhend _loplik Eesti Korvpalliliit KORVPALLI MEISTRILIIGA VÕISTLUSJUHEND hooajaks 2014/2015 kinnitatud 27. juuni 2014 täiendatud 05.09.2014 Sisukord I. Üldsätted... 4 2. KML mõiste ja eesmärk... 4 3. Meistriliiga auhinnad...

Rohkem

Lisa 2 Kinnitatud Kambja Vallavalitsuse määrusega nr 11 PUUDEGA LAPSE HOOLDUS- JA SOTSIAALTEENUSTE VAJADUSE HINDAMISVAHEND Lapsevaema/hoold

Lisa 2 Kinnitatud Kambja Vallavalitsuse määrusega nr 11 PUUDEGA LAPSE HOOLDUS- JA SOTSIAALTEENUSTE VAJADUSE HINDAMISVAHEND Lapsevaema/hoold Lisa 2 Kinnitatud Kambja Vallavalitsuse 08.03.2018 määrusega nr 11 PUUDEGA LAPSE HOOLDUS- JA SOTSIAALTEENUSTE VAJADUSE HINDAMISVAHEND Lapsevaema/hooldaja/kontaktisiku üldandmed Ees ja perekonnanimi Isikukood

Rohkem

G4S poolt võetavad kohustused 1. G4S juurutab oma hinnastamispõhimõtetes käesolevale dokumendile lisatud hinnastamismaatriksi. Hinnastamismaatriks läh

G4S poolt võetavad kohustused 1. G4S juurutab oma hinnastamispõhimõtetes käesolevale dokumendile lisatud hinnastamismaatriksi. Hinnastamismaatriks läh G4S poolt võetavad kohustused 1. G4S juurutab oma hinnastamispõhimõtetes käesolevale dokumendile lisatud hinnastamismaatriksi. Hinnastamismaatriks lähtub järgmistest põhimõtetest. a. Hinnastamismaatriks

Rohkem

B120_10 estonian.cdr

B120_10 estonian.cdr Alati seal, et teid aidata Registreerige oma toode ja otsige abi koduleheküljelt www.philips.com/welcome B120 Beebimonitor Küsimus? Kontakteeruge Philipsiga Eestikeelne kasutusjuhend 2 Valgussensor USB

Rohkem

Pangalingi spetsifikatsioon Pocopay pangalingilt makse algatamiseks tuleb kasutada teenust Kaupmees teeb päringu Pocopayle aadressile

Pangalingi spetsifikatsioon Pocopay pangalingilt makse algatamiseks tuleb kasutada teenust Kaupmees teeb päringu Pocopayle aadressile Pangalingi spetsifikatsioon Pocopay pangalingilt makse algatamiseks tuleb kasutada teenust 1011. Kaupmees teeb päringu Pocopayle aadressile https://my.pocopay.com/banklink. Vastuspäring tehakse makse õnnestumise

Rohkem

Microsoft Word - NM2018_vo?istlusjuhend_graafiline-disainer_draft.doc

Microsoft Word - NM2018_vo?istlusjuhend_graafiline-disainer_draft.doc NOOR MEISTER 2018 3.-4.05.2018 Eesti Näituste Messikeskuse B, C, D ja E hallides GRAAFILISE DISAINERI kutsemeistrivõistlus VÕISTLUSJUHEND Individuaalne võistlus kutseõppeasutuste õpilastele. Ühest koolist

Rohkem

Justiitsministri määrus nr 10 Euroopa tõkendi tunnistuse vormi kehtestamine Lisa EUROOPA TÕKENDI TUNNISTUS 1 Viidatud nõukogu raamotsuse 20

Justiitsministri määrus nr 10 Euroopa tõkendi tunnistuse vormi kehtestamine Lisa EUROOPA TÕKENDI TUNNISTUS 1 Viidatud nõukogu raamotsuse 20 Justiitsministri 26.03.2015 määrus nr 10 Euroopa tõkendi tunnistuse vormi kehtestamine Lisa EUROOPA TÕKENDI TUNNISTUS 1 Viidatud nõukogu raamotsuse 2009/829/JSK artiklis 10 a) Taotlev riik: Täitev riik:

Rohkem

(Estonian) DM-RBCS Edasimüüja juhend MAANTEE MTB Rändamine City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Kasseti ketiratas CS-HG400-9 CS-HG50-8

(Estonian) DM-RBCS Edasimüüja juhend MAANTEE MTB Rändamine City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Kasseti ketiratas CS-HG400-9 CS-HG50-8 (Estonian) DM-RBCS001-02 Edasimüüja juhend MAANTEE MTB Rändamine City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Kasseti ketiratas CS-HG400-9 CS-HG50-8 SISUKORD OLULINE MÄRKUS... 3 OHUTUSE TAGAMINE... 4

Rohkem

Slaid 1

Slaid 1 Õnnetus ei hüüa tulles ehk operatiivkaart ja riskianalüüs Operatiivkaartide koostamine ja riskianalüüs Kuusalu pastoraadi peahoone (mälestis reg-nr 2877) sisevaade pärast 2014. aasta aprillis aset leidnud

Rohkem

ArcGIS Online Konto loomine Veebikaardi loomine Rakenduste tegemine - esitlus

ArcGIS Online Konto loomine Veebikaardi loomine Rakenduste tegemine - esitlus PILVI TAUER Tallinna Tehnikagümnaasium ArcGIS Online 1.Konto loomine 2.Veebikaardi loomine 3.Rakenduste tegemine - esitlus Avaliku konto loomine Ava ArcGIS Online keskkond http://www.arcgis.com/ ning logi

Rohkem