Testimine

Suurus: px
Alustada lehe näitamist:

Download "Testimine"

Väljavõte

1 Google Analytics vahend otsustamiseks Eve Keerus-Jusupov

2 Mida teeme? Sissejuhatus Google Analyticsisse Töölaua tegemine Goalid ehk eesmärkide seadistus Segmendid ja nende tegemine URL Builderiga märgistatud linkide jälgimine IP põhine enda liikluse välja filtreerimine Veebilehe otsingulahtri sidumine GA-ga Search Console millal ja mida sellega teha?

3 2018 tulemused/2019 plaanid Olukord 2018 Kirjuta enda andmed Plaanid 2019 Kirjuta enda andmed 2018 ettevõtte käive 2019 ettevõtte käive Käive veebilehe kaudu 2018 veebilehe külastuste arv keskmiselt kuus Käive veebilehe kaudu 2019 veebilehe külastuste arv keskmiselt kuus Veebilehe keskmine Conversion Rate Veebilehe keskmine Conversion Rate

4 Määra ettevõtte ja veebilehe eesmärgid Kuidas eesmärke saavutada? - Taktikad Otsimootoriturundus sh blogiturundus Sotsiaalmeediaturundus E-postiturundus Tasuline reklaam Videoturundus

5 Müügimudelid (KPI plaan+tegelikkus tulu/kulu) Turunduskanal Keskkond Pakkumine Tegevus Facebooki turundus Toote leht e-poes Allahinnatud Ost Google Adwords Maandumisleht Väärt info i andmine i list Teenuse leht Lahendus Hinnapäring Facebooki reklaam FB maandumisleht Piiratud kogus Broneering

6 Seadista eesmärgid GA eesmärk=kpi (nii palju kui võimalik) Uudiskirja listiga liitujad hinnapäringu tegijad kontaktivormi täitjad seminarile registreerujad teenuse tellijad

7 Makro ja mikro eesmärgid Veebilehe makroeesmärk (e-poe kaudu käive aastas) (teenuste kaudu käive aastas) Veebilehe mikroeesmärk (Mõõdikud tagasiside lugemine, hinnapäringu saatmine, video vaatamine, PDF alla laadimine)

8 Ostjad, otsijad, sirvijad 1. Ostja soovib põhjalikku infot veebilehel, fakte ja tooted. 2. Otsijad soovivad võrrelda infot ja tooteid nii lehe siseselt kui ka konkurentide vahel. 3. Sirvijad otsivad lihtsalt infot. Kas ja kui palju teevad sinu võtmelehtedel mikrotegevusi, enne kui nendest saavad ostjad? Selgita välja ning püüa leida numbritele arukad selgitused.

9

10 Assistendid ja skoorijad

11

12 Üldised numbrid 1 Google Analyticsi e-posti aadress = 100 GA kontot 1 GA konto = 50 veebilehte 1 veebileht = 25 vaadet 1 vaade = 20 eesmärki ja 100 segmenti ja 20 töölauda, igas töölauas 12 infoplokki ja piiramatu arv aruandeid

13 Külastajad ( Audience ) reaalajas toimuvaid külastusi, sündmusi ja eesmärgi täitjaid. valitud ajavahemiku kohta külastajate andmeid (geograafiline asukoht, uued ja tagasipöörduvad kliendid), sessioonide ehk külastuste sagedus ja hiljutisus ning nende kestus ja sügavus, veebisirvijaid, resolutsioone ja mobiilseid kasutajaid. Külastajate vanust, sugu ja huvialasid näed siis, kui nende andmete kogumine on sisse lülitatud, vaikimisi seda võimalust sul pole.

14 Liiklus ( Aquisition ) Mis kanalitest liiklus tuleb? Kui palju tuleb liikust orgaaniliste tulemuste kaudu (nt Google i otsingutulemuste kaudu, va reklaam); viidete abil; otseliiklusena; e-posti turunduse kaudu reklaami (Google Adwords), sotsiaalmeedia või kampaaniate kaudu, sh märgistatud lingid?

15 Tegevus veebilehel ( Behavior ) ehk mida külastajad teevad sisulehtede statistika, maandumislehtede statistika, lehe kiiruse statistika, veebilehe otsingu kasutamine ja analüüsimine, sündmuste analüüsimine (nt nupu või lingi klikkimine, video vaatamine või faili alla laadimine), testimine (50% külastajaid näeb sisulehest versiooni A ja 50% külastajaid näeb versiooni B kumma versiooni puhul tehti märgatavalt rohkem soovitud tegevust?).

16 Soovitud tegevused ( Conversions ) eesmärkide täitmise analüüs, sh müügitunnelid; e-poe plugina Ecommerce analüüs (e-poe pidajatele); plugin Multi-Channel Funnels, mis näitab, millised kanalid mõjutavad soovitud toimingute (ingl conversations) hulka. Eesmärgi (ingl goal) täitmine, nt ostu sooritamine e-poes, tähendab Google Analyticsis konversiooni ning see kanal, mille kaudu ta kodulehele saabus on konverteeriv kanal. Assisteerivad kanalid on need kanalid, mille kaudu külastaja on enne konverteerimist veebilehel käinud. Oluline on aru saada kõikide kanalite tähtsusest, kuna sinu kodulehe külastaja üldjuhul ei osta kohe esimesel külastusel ega kasuta ka ainult ühte kanalit sinu veebilehele jõudmiseks. Siinkohal tulebki appi Multi-Channel Funnels.

17 Töölauad Töölauad ehk dashboards võimaldavad sul luua erinevaid andmete kogumikke, millest oled kõige enam huvitatud. 1 töölaud = 12 andmeplokki 1 vaade = 20 töölauda

18 Näiteid töölaudadest: Külastaja töölaud Turundaja töölaud Adwordsi töölaud E-postiturunduse töölaud E-poe töölaud Tehniline töölaud Sotsiaalmeedia töölaud

19 Mõõdikute (metrics) definitsioonid Goal Value eesmärkide täitmisest saadud käive. Eelduseks on olemasolevad eesmärgid ja lisatud rahaline väärtus. Total Value tehingute ja eesmärkide käive kokku. Eelduseks on olemasolevad eesmärgid ja lisatud rahaline väärtus ning ecommerce tracking. Revenue e-poe tehingutelt saadud käive. Eelduseks on ecommerce tracking. Goal Completions mitu korda eesmärki on täidetud. Eelduseks on seadistatud eesmärgid. Pages/sessions mitut sisulehte on ühe külastuse jooksul vaadatud. Avg. Time on Page Lehel oldud keskmine aeg. Bounce Rate Tagasipõrke määr

20 Erinevad kanalid Direct otseliiklus sinu kodulehele. Organic Search veebilehe külastajad on saabunud otsingumootori kaudu, näiteks Google i otsinguga. Paid Search tasulisest reklaamist saabunud liiklus, näiteks Google AdWordsi kaudu. Referral külastaja on saabunud sinu kodulehele teiselt veebilehelt ehk viitajalt. Social sotsiaalmeedia kanalitest saabunud liiklus.

21 Töölaud - Üldinfo Esimese sammuna loome omale tühja töölaua. Selleks vali Google Analyticsi vasakpoolsest menüüst Customisation -> Dashboards Create töölaua tüübiks las jääda Blank Canvas lisa töölauale nimi ja kliki nupul Create Dashboard.

22 Kanalid ja käive

23 Milliseid otsuseid aitab kanalite ja käibe andmeplokk vastu võtta? Kas peaksid rohkem panustama kodulehe optimeerimisse, et saavutada paremaid tulemusi otsingumootoris. Ehk peaksid olema aktiivsem sotsiaalmeedias? Kas sinu valitud viitajad on õiged? Kas reklaamid töötavad?

24 Sotsiaalmeedia

25 Milliseid otsuseid aitab sotsiaalmeedia andmeplokk vastu võtta? Kas tasub jätkata tegevust valitud sotsiaalmeedia kanalis? Kui olemasolevatest kanalitest on liiklust vähe, siis võib ehk olla aeg proovida hoopis uut kanalit.

26 Populaarsed maandumislehed

27 Milliseid otsuseid aitab maandumislehtede andmeplokk vastu võtta? Nendele sisulehtedele saabutakse üldjuhul, kas mingi kampaania, jagatud lingi või otseliiklusega, sageli tulevad need lehed ka otsingumootoris hästi välja. Teades, millistele sisulehtedele kodulehe külastajad saabuvad, siis võiks lisada sinna vormi või nupu, mis suunab kontakti võtma või suunab teenuste/toodete lehele.

28 Kõige aeglasemad sisulehed

29 Milliseid otsuseid aitab aeglaste sisulehtede andmeplokk vastu võtta? Kui sisulehe laadimiskiirus on kõrge ning sa näed, et sellel lehel on palju külastusi, siis kindlasti vaata sisuleht üle. Kiirust võivad mõjutada näiteks liiga suured pildid või videod.

30 Veebilehitsejate kiirus

31 Milliseid otsuseid aitab veebilehitsejate andmeplokk vastu võtta? Kui näed, et mõne veebilehitseja puhul on kodulehe laadimise kiirus väga aeglane, siis võiksid uurida, mis võiks tehniliselt probleeme tekitada.

32 Seadmed ja tagasipõrkemäär

33 Milliseid otsuseid aitab seadmete andmeplokk vastu võtta? Kui mõne seadme puhul on tagasipõrkemäär liiga kõrge, siis see võib olla indikaatoriks, et selle seadmegrupiga on veebilehe kuvamisel probleemid. Seega tuleks veebilehte tehniliselt testida.

34 Google Analytics - eesmärgid Loo soovitud tegevuste turundusteekonnad (20) Admin View Goals lisa nimi Active goal destination loo tunnel

35 Segmendid Segmendid võimaldavad meil analüüsida mingite tingimustele vastavate külastajategruppide liikumist lehel. Segmendid on oma olemuselt filtrid me filtreerime valimit. Admin Segments New Segment (Enda loodud raportid, päringud)

36 Segmendid Sul on võimalik: kasutada Google Analyticsi sisseehitatud segmente; ise luua segmente (1 vaade = 100 segmenti); importida segmente Analytics Solution Gallery.

37 Segmendid Segmendi lisamiseks vali Add Segment süsteemisegmendi jaoks vali System, enda loodud segmendi jaoks Custom lisa märkeruut segmendi nime ette kliki nupul Apply

38 Eestimaalaste segment Segmendi loomiseks vali Add Segment kliki nupul +New Segment lisa segmendile nimi vali Demographics vali Country Location Country contains Estonia

39 Mida segmendid võimaldavad Kui palju inimesi ostab esimesel korral? Missugused erinevused on nende külastajate vahel, kes ostavad esimesel, teisel, kolmandal või seitsmendal korral? Kas külastaja, kes tuleb mitu korda tagasi, ostab rohkem? Missugune reklaam töötas kõige paremini? Kas mobiilne külastaja on hakanud rohkem ostma võrreldes eelmise aastaga?

40 Mida segmendid võimaldavad Hinnapäringu teinud inimeste segment Ostu/Goali sooritanud inimeste segment Vähemalt X eurot sooritanud inimeste segment Kes tuleb meie veebilehele? (veebiliikluste kanali segmendid, uued ja tagasipöörduvad külastajad, mobiilsed, tahvliga ja arvutiga külastajad) Kui sageli nad meie veebilehel käivad? (ühekordsed versus mitmekordsed külastajad) Kas nad jäävad või lahkuvad kohe? (tagasipõrkajad versus mitte tagasipõrkajad) Kas nad teevad soovitud tegevusi või mitte? (eesmärgi täitjad ja e-poest ostjad)

41 Olulise sisulehe segment Segmendi loomiseks vali Add Segment kliki nupul +New Segment lisa segmendile nimi vali Conditions vali Page contains /sisulehe aadress.

42 Olulise sisulehe segment

43 Kus kasutada sisulehe segmenti? Acquisition All Traffic Channels milliselt kanalilt nad saabusid sisulehte uurima. Behavior Site Content All Pages milliseid sisulehti nad veel vaatasid. Behavior Site Content Exit Pages millistelt lehtedelt nad lahkusid.

44 Kus kasutada kanalite segmente? Audience Overview - saad võrrelda erineva kanali puhul: mitut sisulehte uuritakse, milline on tagasipõrkemäär, kui kaua nad keskmiselt kodulehel viibisid. Behavior Site Content All pages - milliseid sisulehti näiteks tasulise reklaamiga saabujad uurisid.

45 Kus kasutada külastajate segmente? Acquisition All Traffic Channels - saad vaadata, millisest kanalist tulevad uued ja tagasipöörduvad külastajad. Behavior Site Content Exit Pages -millistelt lehtedelt lahkuvad uued külastajad kõige rohkem. Behavior Site search Search Terms ja Search Pages mida tagasipöörduvad/uued lehelt otsivad ja kus lehel neil otsinguvajadus tekib?

46 Soovitud tegevuse tegijad ja need, kes ei teinud soovitud tegevusi Converters (per user) külastajad, kes täitsid eesmärki või sooritasid ostu. Võib sisaldada mitut külastust. Non-Converters (per user) külastajad, kes ei täitnud eesmärki ega sooritanud ostu. Sessions with Conversions (per session) sessioonid, mille jooksul täideti eesmärk. Sessions with Transactions (per session) sessioonid, mille jooksul sooritati ost. Made a Purchase (per user) külastajad, kes sooritasid ostu. Võib sisaldada mitut külastust.

47 Kus kasutada eesmärgi (mitte) täitjate segmente? Behavior Site Content Exit Pages lisades Non-Converters segmendi saad uurida, millised on need sisulehed, kust lahkutakse kõige enim. Behavior Site Content All Pages ning lisades Sessions with Conversions segmendi, siis saad teada, milliseid sisulehti uurisid just need, kes tegid sinu poolt soovitud tegevust.

48 Seadmete segmendid Mobile and Tablet Traffic liiklus nutitelefonist ja tahvlist. Mobile Traffic liiklus nutitelefonidest. Tablet and Desktop Traffic liiklus tahvlitest ja arvutitest, sh sülearvutid. Tablet Traffic liiklus ainult tahvlist.

49 Kus kasutada seadmete segmente? Behavior Site Content Exit Pages - kontrolli seadmete lõikes neid lehti, kus on lahkutud. Conversions Goals Overview - vaata, millise seadmega tehakse enim sinu poolt soovitud tegevusi. Behavior Site Content All Pages - uuri, kas erinevate seadmetega loetakse erinevaid sisulehti.

50 Veel GA segmente Bounced Sessions veebilehe külastused, kus vaadati ainult ühte sisulehte ja seejärel lahkuti. Non-Bounce Sessions veebilehe külastused, kus vaadati rohkem, kui ühte sisulehte ehk keskendud pigem nendele, kes on näidanud suuremat huvi sinu veebilehe vastu. Single Session Users külastajad, kes on määratud ajaperioodi jooksul ainult ühe korra käinud sinu lehel.

51 Veel GA segmente Multi-session Users külastajad, kes on määratud ajaperioodil külastanud su kodulehte rohkem kui korra. Performed Site Search külastajad, kes kasutasid veebilehe otsingulahtrit. Eelduseks on Site Searchi sisselülitamine Google Analyticsis (Admin View Settings Site search Tracking ON lisa Query parameeter). All Users vaikimisi määratud segment, mis hõlmab kõiki kodulehe külastajaid. Summeerib Single Session Users ja Multi-session Users.

52 Google Analytics segmendid (1) Segment eesmärkide täitjad

53 Google Analytics segmendid (2) Segment eesmärkide täitjad Chrome

54 Google Analytics segmendid (3) Segment eesmärkide täitjad mobile

55 IP põhine enda liikluse välja filtreerimine Selleks, et enda külastused arvesse ei läheks vali Admin -> Filters -> New Filter -> pane filtrile pealkiri (näiteks Kodu eemaldus) -> vali Predefined filter -> Exclude Traffic from the IP addresses -> that are equal to -> siseta oma IP aadress -> Save on näiteks aadress, kust näed oma IP aadressi

56 Enda välja filtreerimine

57 Kas kasutate märgistatud URL e? Reklaami nimetus Külastust CR % Mitu korda? Käive Kui teed reklaami (FB, bänner) ja tood liikluse oma veebilehele, kas oled kasutanud märgistatud URL e?

58 Kas Google Search Console on sisse lülitatud (1)? Sisse lülitamiseks vali Admin -> Property -> Property Settings -> kliki nuppu Adjust Search Console.

59 Kas Google Search Console on sisse lülitatud (2)? Kliki linki Add -> avanevas Enable Search Console data in Google Analytics vahelehes kliki nuppu Add a site to Search Console.

60 Kas Google Search Console on sisse lülitatud (3)? Avanevas hüpikaknas kliki nuppu OK -> kliki nuppu Add a Property -> lisa oma veebilehe URL-aadress ning kliki nuppu Add.

61 Kas Google Search Console on sisse lülitatud (4)? Vali sakk Alternate methods -> vali Google Analytics ja kliki nuppu Verify.

62 Kas Google Search Console on sisse lülitatud (5)? Kui saad teate Congratulations, you have successfully verified your ownership of, siis oled edukalt sidunud oma veebilehe Search Console iga. Mine tagasi veebilehitseja vahelehele Enable Search Console data in Google Analytics ning värskenda lehte -> vali raadionupu abil oma veebilehe aadress -> kliki nuppu Save ning avanevas hüpikaknas vali OK.

63 Search Console milline raport? Vali Acquisition -> Search Console -> Queries. Aruandes näed andmeid võtmesõnade kohta, millega su veebileht Google otsingutulemustes välja tuleb. Samas raportis näed, mitu korda on sinu veebilehte näidatud otsingutulemustes (Impressions), mitu korda on sinu veebilehe URL il klikitud (Clicks) ning milline on sinu keskmine positsioon Google otsingutulemustes (Average Position) konkreetse võtmesõnaga.

64 Google Analytics - app What was the conversation rate last year? What is the average screen resolution? What is the most popular search word? What is the most sold product? What was the total conversion value last year? What was the total cost of cpc last year? What was the top channels last year?

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Koolituspäeva algus ja lõpp aeg 09.30 11.00 koolitus 11.00 11.10 paus 11.10 12.00 koolitus 12.00 12.30 lõuna 12.30 14.00 koolitus 14.00 14.10 paus 14.10 15.00 koolitus Lõunapaus ja lõuna asukoht Tualetid

Rohkem

ArcGIS Online Konto loomine Veebikaardi loomine Rakenduste tegemine - esitlus

ArcGIS Online Konto loomine Veebikaardi loomine Rakenduste tegemine - esitlus PILVI TAUER Tallinna Tehnikagümnaasium ArcGIS Online 1.Konto loomine 2.Veebikaardi loomine 3.Rakenduste tegemine - esitlus Avaliku konto loomine Ava ArcGIS Online keskkond http://www.arcgis.com/ ning logi

Rohkem

Outlookist dokumendi registreerimine Plugina seadistamine Dokumendi registreerimine Outlookist Vastusdokumendi registreerimine Outlookist Outlooki plu

Outlookist dokumendi registreerimine Plugina seadistamine Dokumendi registreerimine Outlookist Vastusdokumendi registreerimine Outlookist Outlooki plu Outlookist dokumendi registreerimine Plugina seadistamine Dokumendi registreerimine Outlookist Vastusdokumendi registreerimine Outlookist Outlooki plugina ikoon on kadunud Outlooki kasutajad saavad dokumente

Rohkem

EBSCO täistekstiandmebaaside kasutamine Otsingu sooritamiseks: 1. Logi sisse 2. Vali EBSCOhost Web 3. Seejärel vali andmebaas, milles soovid otsingut

EBSCO täistekstiandmebaaside kasutamine Otsingu sooritamiseks: 1. Logi sisse 2. Vali EBSCOhost Web 3. Seejärel vali andmebaas, milles soovid otsingut EBSCO täistekstiandmebaaside kasutamine Otsingu sooritamiseks: 1. Logi sisse 2. Vali EBSCOhost Web 3. Seejärel vali andmebaas, milles soovid otsingut sooritada. Andmebaasid on temaatilised. Koolitööde

Rohkem

Tiia Salm 2011 Online kirjastus CALAMÉO Calameo kujutab endast on-line kirjastust, mis võimaldab oma dokumente avaldada e-raamatuna tasuta. Failid (Pd

Tiia Salm 2011 Online kirjastus CALAMÉO Calameo kujutab endast on-line kirjastust, mis võimaldab oma dokumente avaldada e-raamatuna tasuta. Failid (Pd Online kirjastus CALAMÉO Calameo kujutab endast on-line kirjastust, mis võimaldab oma dokumente avaldada e-raamatuna tasuta. Failid (Pdf, Word, Excel, PowerPoint, Open Office) tuleb esmalt keskkonda üles

Rohkem

Juhend nutiterminali seadistamiseks ja kaardimaksete vastuvõtmiseks Ingenico Link/2500 ja icmp

Juhend nutiterminali seadistamiseks ja kaardimaksete vastuvõtmiseks Ingenico Link/2500 ja icmp Juhend nutiterminali seadistamiseks ja kaardimaksete vastuvõtmiseks Ingenico Link/2500 ja icmp Terminali seadistamine Lülita telefonis või tahvelarvutis (edaspidi telefonis) sisse Bluetooth. (1) 1 1 Mudel

Rohkem

E-arvete juhend

E-arvete juhend E- arvete seadistamine ja saatmine Omniva kaudu Standard Books 7.2 põhjal Mai 2015 Sisukord Sissejuhatus... 3 Seadistamine... 3 Registreerimine... 4 E- arve konto... 5 Vastuvõtu eelistus... 5 Valik E-

Rohkem

Microsoft Word - TallinnLV_lihtsustatud_manual_asutuse_juhataja_ doc

Microsoft Word - TallinnLV_lihtsustatud_manual_asutuse_juhataja_ doc Tallinna Linnavalitsuse sõnumisaatja kasutusjuhend asutuse juhatajale Sisukord 1. Süsteemi sisenemine...2 2. Parooli lisamine ja vahetamine...2 3. Ametnike lisamine ametiasutuse juurde...2 4. Saatjanimede

Rohkem

Microsoft Word - E-portfoolio-googlesites.docx

Microsoft Word - E-portfoolio-googlesites.docx Õpimapi ehk e-portfoolio loomine google sites keskkonnas Õpimapi loomise protsess I. Igapäevane õppetöö, mille õppeülesannete täitmise käigus loob õppija erinevaid materjale: klassitööd, kodutööd, esseed,

Rohkem

Microsoft Word - Toetuste veebikaardi juhend

Microsoft Word - Toetuste veebikaardi juhend Toetuste veebikaardi juhend Toetuste veebikaardi ülesehitus Joonis 1 Toetuste veebikaardi vaade Toetuste veebikaardi vaade jaguneb tinglikult kaheks: 1) Statistika valikute osa 2) Kaardiaken Statistika

Rohkem

Otsinguteavituse esitamine Kultuurimälestiste riiklikus registris 1. Mine aadressile: ja vajuta nuppu Kodanikule. 2. Sisene

Otsinguteavituse esitamine Kultuurimälestiste riiklikus registris 1. Mine aadressile:   ja vajuta nuppu Kodanikule. 2. Sisene Otsinguteavituse esitamine Kultuurimälestiste riiklikus registris 1. Mine aadressile: https://register.muinas.ee ja vajuta nuppu Kodanikule. 2. Sisene registrisse ID-kaardi, Mobiili-ID-ga. Kasutajakonto

Rohkem

EE-macbook-retina-12-early2015-qs.indd

EE-macbook-retina-12-early2015-qs.indd Kiirjuhend Tervita oma MacBooki. Alustame. Maci käivitamiseks vajuta toitenuppu ning rakendus Setup Assistant annab sulle mõned lihtsad juhised, kuidas arvuti töökorda seada. See aitab sul Wi-Fi võrku

Rohkem

JABRA STYLE Kasutusjuhend jabra.com/style

JABRA STYLE Kasutusjuhend jabra.com/style Kasutusjuhend jabra.com/style SISUKORD 1. TERE TULEMAST... 3 2. PEAKOMPLEKT... 4 3. KANDMINE... 5 3.1 KUULARIKATETE VAHETAMINE 4. AKU LAADIMINE... 6 5. ÜHENDAMINE... 7 5.1 BLUETOOTH SEADMEGA ÜHENDAMINE

Rohkem

FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND

FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND SISUKORD 1. Kuidas saan Freseniuse õppekeskuksesse? 03 2. Kuidas sisse logida? 04 3. Mida teha, kui ma ei mäleta oma parooli? 05 4. Mida leian kodulehelt pärast sisselogimist?

Rohkem

Microsoft Word - requirements.doc

Microsoft Word - requirements.doc Dokumendi ajalugu: Versioon Kuupäev Tegevus Autor 1.0 04.03.2008 Dokumendi loomine Madis Abel 1.1 09.03.2008 Kasutuslugude loomine Madis Abel 1.2 12.03.2008 Kasutuslugude täiendused Andres Kalle 1.3 13.03.2008

Rohkem

P9_10 estonian.cdr

P9_10 estonian.cdr Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt www.philips.com/welcome P9/10 Eestikeelne kasutusjuhend 2 Ühendage P9 kõlar Bluetooth ühenduse kaudu oma Bluetooth seadmega, nagu näiteks ipadiga, iphone'iga,

Rohkem

1. Üliõpilased 1.1 Tõendid Vali menüüst: Üliõpilased tõendid tõendite trükkimine. Avaneb vorm Tõendite trükkimine, vali tõendi liik Tõend õppim

1. Üliõpilased 1.1 Tõendid Vali menüüst: Üliõpilased tõendid tõendite trükkimine. Avaneb vorm Tõendite trükkimine, vali tõendi liik Tõend õppim 1. Üliõpilased 1.1 Tõendid Vali menüüst: Üliõpilased tõendid tõendite trükkimine. Avaneb vorm Tõendite trükkimine, vali tõendi liik. 1.1.1 Tõend õppimise kohta TLÜ-s Seda tõendiliiki saab väljastada ainult

Rohkem

Tartu Kutsehariduskeskus IKT osakond Merlis Karja-Kännaste ASUTUSE DOKUMENDIREGISTRI AVALIK VAADE Analüüs Juhendaja Mirjam-Merike Sõmer Tartu 2015

Tartu Kutsehariduskeskus IKT osakond Merlis Karja-Kännaste ASUTUSE DOKUMENDIREGISTRI AVALIK VAADE Analüüs Juhendaja Mirjam-Merike Sõmer Tartu 2015 Tartu Kutsehariduskeskus IKT osakond Merlis Karja-Kännaste ASUTUSE DOKUMENDIREGISTRI AVALIK VAADE Analüüs Juhendaja Mirjam-Merike Sõmer Tartu 2015 SISUKORD SISSEJUHATUS... 3 1. VILJANDI LINNAVALITSUSE

Rohkem

DJI GOGGLES Kiirjuhend V1.0

DJI GOGGLES Kiirjuhend V1.0 DJI GOGGLES Kiirjuhend V1.0 DJI Goggles DJI Goggles on mugavad prillid, mis on disainitud mugavaks FPV lendamiseks DJI toodetega. Nad loovad ultra-kõrge kvaliteediga pildi, minimaalse viivitusega pikamaa

Rohkem

Document number:

Document number: WNR Kiirpaigaldusjuhend Lisateavet, juhised ja uuendused saab leida internetist aadressil http://www.a-link.com Kiirpaigaldusjuhend Komplekt sisaldab: - WNR repiiter - Paigaldusjuhend Ühendused / Ports:

Rohkem

Microsoft Word - EHR.docx

Microsoft Word - EHR.docx earvekeskus E-ARVE TELLIMUSTE JUHEND 1 Sisukord E-arvete tellimused... 3 Klientide tellimused... 3 E-arve tellimuse lisamine... 3 E-arve tellimuse muutmine... 9 Minu tellimused... 10 Minu tellimuse sisestamine...

Rohkem

SAF 7 demo paigaldus. 1.Eeldused SAF 7 demo vajab 32- või 64-bitist Windows 7, Window 8, Windows 10, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012, Wind

SAF 7 demo paigaldus. 1.Eeldused SAF 7 demo vajab 32- või 64-bitist Windows 7, Window 8, Windows 10, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012, Wind SAF 7 demo paigaldus. 1.Eeldused SAF 7 demo vajab 32- või 64-bitist Windows 7, Window 8, Windows 10, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2, Windows Server 2016 või Windows

Rohkem

G aiasoft Programmi VERP ja Omniva Arvekeskuse liidese häälestamine ja arvete saatmine-lugemine VERP 6.3 ja VERP 6.3E Versioon ja hilisemad K

G aiasoft Programmi VERP ja Omniva Arvekeskuse liidese häälestamine ja arvete saatmine-lugemine VERP 6.3 ja VERP 6.3E Versioon ja hilisemad K Programmi VERP ja Omniva Arvekeskuse liidese häälestamine ja arvete saatmine-lugemine VERP 6.3 ja VERP 6.3E Versioon 6.3.1.51 ja hilisemad Kasutaja juhend 2016 Sisukord 1. Sissejuhatus...3 2. Liidese häälestus...3

Rohkem

Kiire Paigaldamine Otseühenduse Korral Lühi Manual DS-7000 Seeria NVR Salvestiste Jaoks

Kiire Paigaldamine Otseühenduse Korral Lühi Manual DS-7000 Seeria NVR Salvestiste Jaoks Kiire Paigaldamine Otseühenduse Korral Lühi Manual DS-7000 Seeria NVR Salvestiste Jaoks Sisukord Käivitamine ja Sulgemine... 3 Et, sulgeda NVR seade:... 3 Käivitamisel Wizadi kasutamine... 4 Setup Wizardi

Rohkem

KOOLITUSTE HALDAMINE E-TÖÖTUKASSA KASUTAJAJUHEND 1

KOOLITUSTE HALDAMINE E-TÖÖTUKASSA KASUTAJAJUHEND 1 KOOLITUSTE HALDAMINE E-TÖÖTUKASSA KASUTAJAJUHEND 1 Sisukord E-TÖÖTUKASSASSE SISSE LOGIMINE JA MINU KOOLITUSED AVALEHT... 2 UUE KOOLITUSE LISAMINE... 5 MÄÄRAMATA TOIMUMISAJAGA KOOLITUSED... 9 REGISTREERIMISTEATE

Rohkem

Estonian_TBW-106UB(V1).cdr

Estonian_TBW-106UB(V1).cdr Lühike paigaldusjuhend TBW-106UB H/W: V1 Sisukord... 1 1. Enne alustamist... 1 2. Kuidas paigaldada... 3. Bluetooth adapteriseadistamine... 2 5 Tõrkeotsing... 7 Version 02.17.2009 1. Enne alustamist Pakendi

Rohkem

Pintsli otsade juurde tegemine Esiteks Looge pilt suurusega 64x64 ja tema taustaks olgu läbipaistev kiht (Transparent). Teiseks Minge kihtide (Layers)

Pintsli otsade juurde tegemine Esiteks Looge pilt suurusega 64x64 ja tema taustaks olgu läbipaistev kiht (Transparent). Teiseks Minge kihtide (Layers) Pintsli otsade juurde tegemine Esiteks Looge pilt suurusega 64x64 ja tema taustaks olgu läbipaistev kiht (Transparent). Teiseks Minge kihtide (Layers) aknasse ja looge kaks läbipaistvat kihti juurde. Pange

Rohkem

Mascus - Jatiina esitlus 2017

Mascus - Jatiina esitlus 2017 Veebruar 2017 Kuidas müüa kasutatud tehnikat? Annika Amenberg Mascus Eesti Mis on Mascus? 2 Maailma suurim kasutatud rasketehnika portaal 30 esindust 58 veebilehte 42 keelt 3 Esindused Veebilehed Mascuse

Rohkem

SINU UKS DIGITAALSESSE MAAILMA Ruuter Zyxel LTE3302 JUHEND INTERNETI ÜHENDAMISEKS

SINU UKS DIGITAALSESSE MAAILMA Ruuter Zyxel LTE3302 JUHEND INTERNETI ÜHENDAMISEKS SINU UKS DIGITAALSESSE MAAILMA Ruuter Zyxel LTE3302 JUHEND INTERNETI ÜHENDAMISEKS OLULINE TEAVE: LOE ENNE RUUTERI ÜHENDAMIST! Ruuter on sinu uks digitaalsesse maailma. Siit saavad alguse kõik Telia teenused

Rohkem

Eve Keerus-Jusupov SISUKORD Sissejuhatus Veebilehe koostamiseks vajaminevad programmid (tarkvara) Enne veebi

Eve Keerus-Jusupov SISUKORD Sissejuhatus Veebilehe koostamiseks vajaminevad programmid (tarkvara) Enne veebi SISUKORD Sissejuhatus... 4 1 Veebilehe koostamiseks vajaminevad programmid (tarkvara)... 5 1.1 Enne veebilehe loomist... 5 2 Joomla üleslaadimine... 5 3 Joomla installeerimine... 6 4 Joomla eestistamine...

Rohkem

Operatsioonisüsteemi ülesanded

Operatsioonisüsteemi ülesanded Praktikum 3 GROUP POLICY JA ACTIVE DIRECTORY Group Policy Group Policy - vahend Active Directory arvutite ja kasutajate tsentraalseks haldamiseks. Group Policy abil on võimalik kontrollida süsteemi registri

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Lühijuhend Turvaline juurdepääs, ühiskasutus ja salvestusruum failide jaoks. Rohkem võimalusi olenemata sellest, kus te asute! Logige oma Office 365 tellimusse sisse ja valige rakendusekäiviti kaudu SharePoint.

Rohkem

GRUPI-SMS Veebirakenduse kasutamise juhend Rakendus Elisa grupi-smsi rakendus Väljaandja Elisa Eesti AS Juhendi koostamise kuupäev Versioon

GRUPI-SMS Veebirakenduse kasutamise juhend Rakendus Elisa grupi-smsi rakendus Väljaandja Elisa Eesti AS Juhendi koostamise kuupäev Versioon GRUPI-SMS Veebirakenduse kasutamise juhend Rakendus Elisa grupi-smsi rakendus Väljaandja Elisa Eesti AS Juhendi koostamise kuupäev 05.02.2018 Versiooni kuupäev 30.01.2018 1 SISUKORD 1. ÜLEVAADE... 3 1.1

Rohkem

Elisa Ring Elisa Ringi mobiilirakendus Versioon

Elisa Ring Elisa Ringi mobiilirakendus Versioon Elisa Ring Elisa Ringi mobiilirakendus Versioon 1.0.85 15.01.2019 1 Elisa Ring... 1 1. Ülevaade... 3 1.1. Kirjeldus... 3 1.2. Tehnilised tingimused... 3 1.3. Kasutuselevõtt ja sisselogimine... 3 2. Rakenduse

Rohkem

Hoia oma arvuti turvaline ja kiire 1.Leia start nupust alustades Juhtpaneel 2.Juhtpaneeli aadressiribalt leia Kõik juhtpaneeli üksused 3.Avanenud tööa

Hoia oma arvuti turvaline ja kiire 1.Leia start nupust alustades Juhtpaneel 2.Juhtpaneeli aadressiribalt leia Kõik juhtpaneeli üksused 3.Avanenud tööa Hoia oma arvuti turvaline ja kiire 1.Leia start nupust alustades Juhtpaneel 2.Juhtpaneeli aadressiribalt leia Kõik juhtpaneeli üksused 3.Avanenud tööaknas leia Windows Update 4.Lase arvutil kontrollida

Rohkem

Rühmatöö Moodle is Triin Marandi 2017 oktoober

Rühmatöö Moodle is Triin Marandi 2017 oktoober Rühmatöö Moodle is Triin Marandi 2017 oktoober Kes on kasutanud rühmatööd? Nutitelefonid välja ja hääletama! www.menti.com KOOD: 14 10 00 https://www.mentimeter.com/s/1c1250be4e6b7c4ec7608a4fa6d7d591/3e66049189e0

Rohkem

Müük (Microsoft Dynamics AX (Axapta) tarkvara) Paigaldusjuhend bifree.ee qlik.com

Müük (Microsoft Dynamics AX (Axapta) tarkvara) Paigaldusjuhend bifree.ee qlik.com Müük (Microsoft Dynamics AX (Axapta) tarkvara) Paigaldusjuhend bifree.ee qlik.com Microsoft Dynamics AX (Axapta) tarkvara 2 Seadistamise etapid 1. Laadige alla ja installeerige Qlik Sense Desktop. 2. Laadige

Rohkem

KOTKAS AVE kasutajakeskne juhend Loomise Muutmise kuupäev: kuupäev: Versioon: 2.0 Klient: Keskkonnaministeeriumi Infotehno

KOTKAS AVE kasutajakeskne juhend Loomise Muutmise kuupäev: kuupäev: Versioon: 2.0 Klient: Keskkonnaministeeriumi Infotehno Loomise 22.09.2015 Muutmise 10.10.2018 kuupäev: kuupäev: Versioon: 2.0 Klient: Keskkonnaministeeriumi Infotehnoloogiakeskus Projekt: Keskkonnaotsuste terviklik autonoomne süsteem (KOTKAS) Dokument: AVE

Rohkem

B120_10 estonian.cdr

B120_10 estonian.cdr Alati seal, et teid aidata Registreerige oma toode ja otsige abi koduleheküljelt www.philips.com/welcome B120 Beebimonitor Küsimus? Kontakteeruge Philipsiga Eestikeelne kasutusjuhend 2 Valgussensor USB

Rohkem

MINIMED 640G JA NIGHTSCOUT 640G pumbaga Nightscouti kasutamiseks on vaja: 1. Telefoni, mis töötaks info kogujana. Telefonil peab olema USB OTG ühendus

MINIMED 640G JA NIGHTSCOUT 640G pumbaga Nightscouti kasutamiseks on vaja: 1. Telefoni, mis töötaks info kogujana. Telefonil peab olema USB OTG ühendus MINIMED 640G JA NIGHTSCOUT 640G pumbaga Nightscouti kasutamiseks on vaja: 1. Telefoni, mis töötaks info kogujana. Telefonil peab olema USB OTG ühendus ja vähemalt Android 4.0.3 2. Contour Next Link 2.4

Rohkem

CPA4164 USB 2.0 kõrgekvaliteediline videoadapter KASUTUSJUHEND 1. PEATÜKK - Ülevaade 1.1 Tutvustus CPA4164 USB 2.0 videoadapter võimaldab teil arvutis

CPA4164 USB 2.0 kõrgekvaliteediline videoadapter KASUTUSJUHEND 1. PEATÜKK - Ülevaade 1.1 Tutvustus CPA4164 USB 2.0 videoadapter võimaldab teil arvutis CPA4164 USB 2.0 kõrgekvaliteediline videoadapter KASUTUSJUHEND 1. PEATÜKK - Ülevaade 1.1 Tutvustus CPA4164 USB 2.0 videoadapter võimaldab teil arvutisse laadida ja redigeerida erinevatest analoogvideo

Rohkem

(Microsoft PowerPoint - seminar_6_n\365uded-ainemudel tagasiside.ppt [Compatibility Mode])

(Microsoft PowerPoint - seminar_6_n\365uded-ainemudel tagasiside.ppt [Compatibility Mode]) Tarkvara projekt seminar VI Eelmise iteratsiooni tagasivaade, testimine, installatsioonijuhend, järgmise iteratsiooni näited. Karel Kravik Administratiivset:protestid Probleem: protestide hulk ja kvaliteet

Rohkem

Control no:

Control no: Smart Access Driftsprocedure A. Eeltingimused... 2 1. Nutitelefoni ühilduvus... 2 2. Kaabli valik... 2 a. Apple devices (Apple'i seadmed) (iphone 4/4S)... 2 b. Apple devices (Apple'i seadmed) (iphone 5/5c/5s)...

Rohkem

Õppematerjalide esitamine Moodle is (alustajatele) seminar sarjas Lõunatund e-õppega 12. septembril 2017 õppedisainerid Ly Sõõrd (LT valdkond) ja Dian

Õppematerjalide esitamine Moodle is (alustajatele) seminar sarjas Lõunatund e-õppega 12. septembril 2017 õppedisainerid Ly Sõõrd (LT valdkond) ja Dian Õppematerjalide esitamine Moodle is (alustajatele) seminar sarjas Lõunatund e-õppega 12. septembril 2017 õppedisainerid Ly Sõõrd (LT valdkond) ja Diana Lõvi (SV valdkond) Järgmised e-lõunad: 10. oktoober

Rohkem

RIQASNet

RIQASNet RIQASNet Kasutusjuhend Tutvustus RIQASNet on veebipõhine andmete sisestamise süsteem, mis võimaldab kasutajatel saata tulemusi ja meetodi muutusi RIQAS ele ning samas vaadata ka raporteid. RIQASNet võimaldab

Rohkem

Microsoft PowerPoint - EMCS13

Microsoft PowerPoint - EMCS13 EMCS piloot-projekt Raigo Veisberg Maksu- ja Tolliameti kaudsete maksude ja aktsiiside talitus TEEMAD Mis on EMCS EMCS käivitumine EMCS kasutamine ja selle võimalused E-saateleht Info edastamine EMCS infosüsteemi

Rohkem

Pangalingi spetsifikatsioon Pocopay pangalingilt makse algatamiseks tuleb kasutada teenust Kaupmees teeb päringu Pocopayle aadressile

Pangalingi spetsifikatsioon Pocopay pangalingilt makse algatamiseks tuleb kasutada teenust Kaupmees teeb päringu Pocopayle aadressile Pangalingi spetsifikatsioon Pocopay pangalingilt makse algatamiseks tuleb kasutada teenust 1011. Kaupmees teeb päringu Pocopayle aadressile https://my.pocopay.com/banklink. Vastuspäring tehakse makse õnnestumise

Rohkem

Hinnakiri kehtiv alates Täiendava maksekonto avamine (maksekonto avamine teises valuutas) Kontohaldustasu (kuu) * rakendatakse olukorras, k

Hinnakiri kehtiv alates Täiendava maksekonto avamine (maksekonto avamine teises valuutas) Kontohaldustasu (kuu) * rakendatakse olukorras, k Hinnakiri kehtiv alates 03.07.2019 Täiendava maksekonto avamine (maksekonto avamine teises valuutas) Kontohaldustasu (kuu) * rakendatakse olukorras, kui kuus tehakse vähem kui 10 väljaminevaid makseid

Rohkem

Ostmine e-poes Võlumaa e-pood pakub ilutooteid juustele ja kogu kehale, naistele ning meestele, tuntud kaubamärkidelt üle maailma. Kaupade valikul on

Ostmine e-poes Võlumaa e-pood pakub ilutooteid juustele ja kogu kehale, naistele ning meestele, tuntud kaubamärkidelt üle maailma. Kaupade valikul on Ostmine e-poes Võlumaa e-pood pakub ilutooteid juustele ja kogu kehale, naistele ning meestele, tuntud kaubamärkidelt üle maailma. Kaupade valikul on meie jaoks oluline ka põhimõte, et me omaksime mingit

Rohkem

Hinnakiri kehtiv alates Hinnakiri eraklientidele Tüüpiliste makseteenuste hinnakiri Kirjeldus C2 C3 Läbi iseteeninduse Maksekonto Maksekont

Hinnakiri kehtiv alates Hinnakiri eraklientidele Tüüpiliste makseteenuste hinnakiri Kirjeldus C2 C3 Läbi iseteeninduse Maksekonto Maksekont Hinnakiri kehtiv alates 03.07.2019 Hinnakiri eraklientidele Tüüpiliste makseteenuste hinnakiri Kirjeldus Läbi iseteeninduse Maksekonto Maksekonto avamiseks esitatud dokumentide analüüs/ Maksekonto avamine

Rohkem

Kasutajajuhend pakkuja esindajale Riigihangete register (RHR) Tellija: Rahandusministeerium Loodud: Kehtib kuni: Tähtajatult 1

Kasutajajuhend pakkuja esindajale Riigihangete register (RHR) Tellija: Rahandusministeerium Loodud: Kehtib kuni: Tähtajatult 1 Kasutajajuhend pakkuja esindajale Riigihangete register (RHR) Tellija: Rahandusministeerium Loodud: 22.10.2018 Kehtib kuni: Tähtajatult 1 Sisukord 1 Muudatuste ajalugu... 4 2 Sisselogimine... 5 3 Minu

Rohkem

Tartu Ülikool

Tartu Ülikool Tartu Ülikool Code coverage Referaat Koostaja: Rando Mihkelsaar Tartu 2005 Sissejuhatus Inglise keelne väljend Code coverage tähendab eesti keeles otse tõlgituna koodi kaetust. Lahti seletatuna näitab

Rohkem

Microsoft Word - 23jaan07.doc

Microsoft Word - 23jaan07.doc Õppijate haldamine hindamine, tulemuste vaatamine, tegevuste jälgimine jne. Aadress: http://webct6.e-uni.ee Disainerijuhend: http://portaal.e-uni.ee/webct6/webct6_disainerijuhend.pdf Kursuse ülekandmine

Rohkem

StandardBooks_versiooni_uuendusWin

StandardBooks_versiooni_uuendusWin Versiooni uuendamine Standard Books 7.2 põhjal Windows 7 või uuemale operatsioonisüsteemile SISUKORD 1. ÜKSIKKASUTAJA VERSIOONI INSTALLEERIMINE...lk 2 2. SERVER/MITMEKASUTAJA VERSIOONI INSTALLEERIMINE.lk

Rohkem

Monitooring

Monitooring IT infrastruktuuri teenused Monitooring Margus Ernits margus.ernits@itcollege.ee 1 Miks? Arvutisüsteemid töötavad tõrgetega Pole olemas 100% veakindlaid ja keerulisi arvutisüsteeme Tõrgetest võib teada

Rohkem

Kom igang med Scratch

Kom igang med Scratch Alustame algusest Getting Started versioon 1.4 SCRATCH on uus programmeerimiskeel, mis lubab sul endal luua interaktiivseid annimatsioone, lugusid, mänge, muusikat, taieseid jm Scratch'i saab kasutada

Rohkem

Müügiarvete juhend VEP_

Müügiarvete juhend VEP_ MÜÜGIARVETE KASUTUSJUHEND Sisukord earvekeskusesse sisenemine... 2 Ettevõtte seadete määramine... 3 Ettevõtte kontole ligipääsude volitamine... 5 Käibemaksu koodide seadistamine... 6 Müügiarve koostamine...

Rohkem

KIIRJUHEND Lugege kiirjuhend enne seadme kasutamist hoolikalt läbi. Kõik tärniga (*) märgitud juhised kehtivad WLAN + 3G mudelitele (Lenovo B6000-H(V)

KIIRJUHEND Lugege kiirjuhend enne seadme kasutamist hoolikalt läbi. Kõik tärniga (*) märgitud juhised kehtivad WLAN + 3G mudelitele (Lenovo B6000-H(V) KIIRJUHEND Lugege kiirjuhend enne seadme kasutamist hoolikalt läbi. Kõik tärniga (*) märgitud juhised kehtivad WLAN + 3G mudelitele (Lenovo B6000-H(V) / Lenovo B8000-H). Tehnilised andmed Mudeli nimetus

Rohkem

MS Word Sisukord Uue dokumendi loomine... 2 Dokumendi salvestamine... 3 Faili nimi... 4 Teksti sisestamine... 6 Klaviatuuril mitteleiduvat sümbolite l

MS Word Sisukord Uue dokumendi loomine... 2 Dokumendi salvestamine... 3 Faili nimi... 4 Teksti sisestamine... 6 Klaviatuuril mitteleiduvat sümbolite l MS Word Sisukord Uue dokumendi loomine... 2 Dokumendi salvestamine... 3 Faili nimi... 4 Teksti sisestamine... 6 Klaviatuuril mitteleiduvat sümbolite lisamine... 6 Uue dokumendi loomine Dokumendi salvestamine

Rohkem

Lenovo IdeaPad Kasutusjuhend Tutvuge enne arvuti kasutamist oluliste ohutus- ning kasutusjuhistega.

Lenovo IdeaPad Kasutusjuhend Tutvuge enne arvuti kasutamist oluliste ohutus- ning kasutusjuhistega. Lenovo IdeaPad Kasutusjuhend Tutvuge enne arvuti kasutamist oluliste ohutus- ning kasutusjuhistega. Eestvaade - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Rohkem

POSXML (POSTCP) Kaardimakseterminali seadistamine

POSXML (POSTCP) Kaardimakseterminali seadistamine 2019/07/23 13:26 1/2 POSXML (POSTCP) Kaardimakseterminali seadistamine Sisukord POSXML (POSTCP) Kaardimakseterminali seadistamine... 1 Directo seadistused... 1 Terminali seadistused... 1 Terminali IP aadressi

Rohkem

Võrguväljaanded ja veebiarhiveerimine

Võrguväljaanded ja veebiarhiveerimine e24.ee folklore.ee delfi.ee www.ut.ee www.delfi.ee ut.ee Teeme ISE: harilikud hoidised virtuaalsetest viljadest veebiarhiivi riiulil Jaanus Kõuts, Eesti Rahvusraamatukogu 17.09.2013 Kogemused http://archive.org

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation TeaMe programm 2009-2015 7. mai 2015 Eesmärgid Suurendada noorte huvi teaduse ja tehnoloogia ning nendega seotud elukutsete vastu Laiendada Eesti teadusmeedia arenguvõimalusi Levitada täppis- ja loodusteaduslikku

Rohkem

rp_ IS_3

rp_ IS_3 Page 1 of 5 Üldine informatsioon Kummelitee Exemption Flags Toote nimi Exempt from Artwork Exempt from NEP Reporting Country Lipton Brand Name CAMOMILE Product Name Legal Description Country Kummelitee

Rohkem

遥控器使用说明书(ROHS) ALPA-CS349-R09D(E)-0301(内容)

遥控器使用说明书(ROHS) ALPA-CS349-R09D(E)-0301(内容) KASUTUSJUHEND SIIRDATAV KDITSIEER KAUGJUHTIMISPULDI KASUTUSJUHEND AM-5PR(N) Täname teid, et olete soetanud endale meie õhukonditsioneeri Palun lugege hoolikalt käesolevat kasutusjuhendit enne seadme kasutamist

Rohkem

Microsoft Word - VOTA_dok_menetlemine_OIS_ doc

Microsoft Word - VOTA_dok_menetlemine_OIS_ doc Varasemate õpingute ja töökogemuse arvestamine (VÕTA ) dokumentide menetlemise protsess ÕISis Koostanud: Ele Hansen Ele Mägi Tartu 2012 1. Aine ülekandmine-õppekavajärgne aine Varasemalt sooritatud aine

Rohkem

Loeng03

Loeng03 Loeng 03 Failiõigused ja -manipulatsioon Operatsioonisüsteemide administreerimine ja sidumine I233 Katrin Loodus, Tallinn 2015 Failid ja kataloogid Mis on fail? Linuxi laadsetes süsteemides on kõik failid

Rohkem

Kasutajajuhend hankija esindajale Riigihangete register (RHR) Tellija: Rahandusministeerium Loodud: Kehtib kuni: Tähtajatult

Kasutajajuhend hankija esindajale Riigihangete register (RHR) Tellija: Rahandusministeerium Loodud: Kehtib kuni: Tähtajatult Kasutajajuhend hankija esindajale Riigihangete register (RHR) Tellija: Rahandusministeerium Loodud: 22.10.2018 Kehtib kuni: Tähtajatult Sisukord 1 Muudatuste ajalugu... 6 2 Mõisted ja lühendid... 7 3 Kasutajaks

Rohkem

P2P süsteemid

P2P süsteemid Gnutella Ajalugu Detsentraliseeritus Protokollist Paralleliseerimine Ujutamine Skaleeruvus Ultranoded Puuräsid DHT Muud MEELIS ROOS 1 Ajalugu Failivahetus P2P massidesse viija Napster tsentraalne süsteem

Rohkem

Uve Poom & Jaan Urb Copyright Rahastuse leidmine & annetuste kogumine

Uve Poom & Jaan Urb Copyright Rahastuse leidmine & annetuste kogumine Uve Poom & Jaan Urb Copyright Rahastuse leidmine & annetuste kogumine Uve Poom Uvel on mitme aasta jagu vabaühenduste juhtimiskogemusi nii Eestist kui Ukrainast. Tööalaselt on ta alati üht- või teistpidi

Rohkem

EID TARKVARA (v.1812 baasil)

EID TARKVARA (v.1812 baasil) EID tarkvara ülevaade V.18.12 baasil Dokumendi info Loomise aeg 21.01.2019 Tellija RIA Autor Urmas Vanem, OctoX Versioon 19.01 Versiooni info Kuupäev Versioon Muutused/märkused 21.01.2019 19.01/1 Avalik

Rohkem

MTAT Loeng 11 ( )

MTAT Loeng 11 ( ) Reageerimisaeg. Otsingud tekstis, andmebaasis ja multimeedias. Professionaalsed otsingu liidesed. Visualiseerimine (1/37) Reageerimisaeg (2/37) Reageerimisaeg ja selle mõjud Reageerimisaeg Sekundite arv,

Rohkem

Microsoft Word - installation-guide.doc

Microsoft Word - installation-guide.doc Dokumendi ajalugu: Versioon Kuupäev Tegevus Autor 1.0 12.04.2008 Dokumendi loomine Maris Aavik 1.1 13.04.2008 Täiendamine Maris Aavik 1.2 13.04.2008 Täiendamine Andres Kalle 1.3 12.05.2008 Täiendused Kerli

Rohkem

Taskuprinter KASUTUSJUHEND

Taskuprinter KASUTUSJUHEND Taskuprinter KASUTUSJUHEND Täname, et ostsite taskuprinteri Polaroid Mint. Käesoleva kasutusjuhendi eesmärk on anda teile juhiseid toote ohutuks kasutamiseks ja et see ei kujutaks endast kasutajale mingit

Rohkem

Pealkiri

Pealkiri Andmebaasid II praktikum Andmebaaside administreerimine Andmete sisestamine KESKKOND, KASUTAJAD, ÕIGUSED Mõisted Tabelid, vaated, trigerid, jpm on objektid Objektid on grupeeritud skeemi Skeemid moodustavad

Rohkem

Microsoft Word - Lisa 4_Kohtususteemide vordlus

Microsoft Word - Lisa 4_Kohtususteemide vordlus RIIGIKOHTU ESIMEHE 2011. A ETTEKANNE RIIGIKOGULE LISA 4 Eesti kohtusüsteem Euroopas Euroopa Nõukogu Ministrite Komitee on ellu kutsunud Tõhusa õigusemõistmise Euroopa komisjoni (CEPEJ), mis koosneb 47

Rohkem

Voodiagrammid.dft

Voodiagrammid.dft Avatud riigihange riigihangete keskkond Ostja väljastab hankelepingu Täpse paigaldusaja Hankeleping allkirjastatakse Transport, paigaldus, kasutajakoolitus Tagasisde tarnijale Books sissekanne Kas valikus

Rohkem

Microsoft Word - HOTSEC kasutusjuhend v1.900.docx

Microsoft Word - HOTSEC kasutusjuhend v1.900.docx HOTSEC Tarkvara kasutusjuhend v. 1.9 1 Sisukord Käivitamine:... 3 Programmi kasutamine... 4 Kasutajate lisamine ja eemaldamine:... 6 Jooksev logi:... 9 Häired:... 9 2 HOTSEC põhioperatsioonide kirjeldus

Rohkem

Microsoft Word - TM70_SP-MG_kasutusjuhend.docx

Microsoft Word - TM70_SP-MG_kasutusjuhend.docx TM70 Touch-i kasutusjuhend Süsteemid: Magellan ja Spectra SP Põhiekraan Kuupäev/kellaaeg Välis-/sisetemperatuur Süsteemi olek Tsoonid Menüü Info OneScreen Monitoring SpotOn Locator Slaidiesitus Paanika-häire

Rohkem

KASUTUSJUHEND

KASUTUSJUHEND KASUTUSJUHEND Sissejuhatus Kui valvesüsteem on valvessepanekuks valmis ning puuduvad rikke- ning häireteated, kuvatakse sõrmistiku displeil kellaaeg, kuupäev ning tekst Enter Your Code sisestage kood Peale

Rohkem

SPORTident Air+

SPORTident Air+ Tarmo Klaar 2012-2013 Esimene koolitus Eestis 2012, Põlvas Ülevaade Uus riistvara Vana tarkvara Proovime kasutada, näited Põhineb hetkel teadaoleval funktsionaalsusel. Tootja ei ole veel lõplikku versiooni

Rohkem

EST_QIG_TEW-424UB(V3.1.1).cdr

EST_QIG_TEW-424UB(V3.1.1).cdr Lühike paigaldusjuhend TEW-424UB Sisukord Eesti... 1 1. Enne alustamist... 1 2. Kuidas paigaldada... 2 3. WiFi seadistamine... 4 Tõrkeotsing... 6 Version 12.05.2007 1. Enne alustamist Pakendi sisu TEW-424UB

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Mahara võimalused Marju Piir Triin Marandi Tartu Ülikool 2016 E-portfoolio Kogumik õppija poolt loodud, valitud, järjestatud, reflekteeritud ja esitletud materjalidest, tõendamaks õpitust arusaamist ja

Rohkem

ArcGIS rakendused välitöödeks Raido Valdmaa AlphaGIS

ArcGIS rakendused välitöödeks Raido Valdmaa AlphaGIS ArcGIS rakendused välitöödeks Raido Valdmaa AlphaGIS Välitöö rakendused kasuta oma ruumiandmeid kõikjal Optimeeri välitöö tegevuste efektiivsust asukohapõhise teabega Survey123 Collector Navigator Planeeri

Rohkem

Directo ja Omniva arvekeskuse (endine EAK ehk Eesti E-arvete Keskus) liidestamine

Directo ja Omniva arvekeskuse (endine EAK ehk Eesti E-arvete Keskus) liidestamine 2019/02/17 11:26 1/2 Directo ja Omniva arvekeskuse (endine EAK ehk Eesti E-arvete Keskus) liidestamine Sisukord Directo ja Omniva arvekeskuse (endine EAK ehk Eesti E-arvete Keskus) liidestamine... 1 Definitsioonid...

Rohkem

Andmete turve Eraelu puutumatus on problemaatiline valdkond, millele isikuandmete töötlemise ja kasutamise käigus erilist tähelepanu pöörame. Seetõttu

Andmete turve Eraelu puutumatus on problemaatiline valdkond, millele isikuandmete töötlemise ja kasutamise käigus erilist tähelepanu pöörame. Seetõttu Andmete turve Eraelu puutumatus on problemaatiline valdkond, millele isikuandmete töötlemise ja kasutamise käigus erilist tähelepanu pöörame. Seetõttu on teie isikuandmete kaitse meie jaoks erakordselt

Rohkem

Programmi AnimatorDV Simple+ lühike kasutajajuhend

Programmi AnimatorDV Simple+ lühike kasutajajuhend Programmi AnimatorDV Simple+ esmane kasutusjuhend Programm AnimatorDV Simple+ on mõeldud animatsioonide loomiseks. Tegemist on tasuta tarkvaraga, mis töötab videoseadmetega (videokaamera, veebikaamera).

Rohkem

PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019

PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019 PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019 SISUKORD 1. SLAIDIESITLUS... 3 1.1. Esitlustarkvara... 3 1.2. Slaidiesitluse sisu... 3 1.3. Slaidiesitluse vormistamine... 4 1.3.1 Slaidid...

Rohkem

RK-2001AT2-ENG_AC22.kmd

RK-2001AT2-ENG_AC22.kmd KASUTUSJUHEND RK-2001AT2 TAHKEKÜTUSEL TÖÖTAVA KATLA TEMPERATUURIKONTROLLER Versioon AC22 Toote ajalugu: Kuupäev Versioon Muudatused 2010-08-03 A803 Suitsugaaside termostaat on vaid kütuse lõppemise tuvastamiseks

Rohkem

PRESENTATION HEADER IN GREY CAPITALS Subheader in orange Presented by Date Columbus is a part of the registered trademark Columbus IT

PRESENTATION HEADER IN GREY CAPITALS Subheader in orange Presented by Date Columbus is a part of the registered trademark Columbus IT PRESENTATION HEADER IN GREY CAPITALS Subheader in orange Presented by Date Columbus is a part of the registered trademark Columbus IT Täisautomatiseeritud ostujuhtimise lahenduse loomine Selveri näitel

Rohkem

Mida räägivad logid programmeerimisülesande lahendamise kohta? Heidi Meier

Mida räägivad logid programmeerimisülesande lahendamise kohta? Heidi Meier Mida räägivad logid programmeerimisülesande lahendamise kohta? Heidi Meier 09.02.2019 Miks on ülesannete lahendamise käigu kohta info kogumine oluline? Üha rohkem erinevas eas inimesi õpib programmeerimist.

Rohkem

Slide 1

Slide 1 Selver 2018 meediapindade hinnakiri Reklaam sissepääsuväravatel Reklaami suurus: 600x300mm, 600x430mm Kogus: 195 Hind: 1400 EUR+km Reklaam turvaväravatel sissepääsudel Reklaami suurus: 650x1400mm Kaupluste

Rohkem

Microsoft Word - Errata_Andmebaaside_projekteerimine_2013_06

Microsoft Word - Errata_Andmebaaside_projekteerimine_2013_06 Andmebaaside projekteerimine Erki Eessaar Esimene trükk Teadaolevate vigade nimekiri seisuga 24. juuni 2013 Lehekülg 37 (viimane lõik, teine lause). Korrektne lause on järgnev. Üheks tänapäeva infosüsteemide

Rohkem

RVT_ DC-Arctic, 1, en_GB

RVT_ DC-Arctic, 1, en_GB Kasutusjuhend RVT 64 DC, RVT 354 DC, RVT 54 DC, RVT 684 DC Kasutusjuhend Üldteave Siseseadet saab hõlpsalt kasutada infrapunakaugjuhtimispuldiga. Siseseade annab õigest andmeedastusest teada helisignaaliga.

Rohkem

Microsoft Word - EasyFit Touch_ET

Microsoft Word - EasyFit Touch_ET EasyFit Touch aktiivsusmonitor kasutusjuhend Puuteekraaniga aktiivsusmonitor - randmevõru Funktsioonid Kellaaeg Sammulugemine Läbitud vahemaa Kalorid Äratuskell Unejälgimise režiim Märguanne liikumiseks

Rohkem

KOVTP-2 kasutusjuhend Versioon 5.4 ( )

KOVTP-2 kasutusjuhend Versioon 5.4 ( ) KOVTP-2 kasutusjuhend Versioon 5.4 (04.12.2017) Versioon Autor Kuupäev Selgitus 0.1 Madis Tänava 05.12.2013 Kasutajate haldamise peatüki valmimine 0.2 Madis Tänava 11.12.2013 Üldine kujundus peatüki valmimine

Rohkem

Pealkiri

Pealkiri Andmebaasid (6EAP) I praktikum Mida praktikumides tehakse? Õpitakse SQL i Tehakse andmebaas ope (igas praktikumis natuke, kuni lõpuks saab valmis) Tehakse andmebaas edu (kui ope on valmis, tehakse edu,

Rohkem

Microsoft Word - RVLi juhend.doc

Microsoft Word - RVLi juhend.doc KINNITATUD peadirektori 23. mai 2008.a käskkirjaga nr 32 I. ÜLDSÄTTED EESTI RAHVUSRAAMATUKOGU RAAMATUKOGUDEVAHELISE LAENUTUSE JUHEND 1. Käesolev juhend sätestab raamatukogudevahelise laenutuse (edaspidi

Rohkem

Microsoft Word - Bose_SoundLink_around-ear_Kasutusjuhend.docx

Microsoft Word - Bose_SoundLink_around-ear_Kasutusjuhend.docx Bose SoundLink Around- ear II Kõrvaklapid ETTEVAATUSABINÕUD Pikaajaline vali heli võib kahjustada Teie kõrvakuulmist. Vältige kõrvaklappide kasutamist autoga sõitmise ajal. Kõrvaklappide ohutuimaks kasutamiseks

Rohkem

MAKSETERMINALI KASUTUSJUHEND

MAKSETERMINALI KASUTUSJUHEND MAKSETERMINALI KASUTUSJUHEND DESK/3200 Kliendiabi: 6711 444 (kõik nädalapäevad 24 h) Makseterminalide osakond: 6711 411 (tööpäeviti kell 9.00 17.00) Faks: 6 711 420 e-mail: posgrupp@estcard.ee N e t s

Rohkem