HARAKA LASTEAED MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID 2010

Suurus: px
Alustada lehe näitamist:

Download "HARAKA LASTEAED MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID 2010"

Väljavõte

1 HARAKA LASTEAED MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID 2010

2 ANDERI JA ARONI LEMMIKSALAT Meie pere tervislik toit, mis ka lastele maitseb, on salat. Koosis: hiinakapsas, tomat, värske kurk, mais. Natukene oliiviõli ja maitse järgi viie pipra segu. Kõik läbi segada ja ongi valmis.

3 ELIISE KANAFILEE - ODRARISOTO Kanafilee - odrarisoto, mis on mugandustega A. Kangi retseptikogust. Retsept on neljale. Ained: 400 gr kanafileed, 1 sl õli, 1 sibul, 3 dl odratangu, 6 dl puljongit, 1 dl apelsini mahla. Filee väikesteks tükkideks lõigata, sibul praadida. Lisada fileetükid, siis odratang, peale puljong ja mahl, segada. Hautada tulel kuni oder pehme. Meil gaasipliidil võtab see aega kuskil minutit. Võib veel lisada purustatud sarapuupähkleid (50gr). On valgu- ja b-vitamiini rikas toit. Pähklid sisaldavad a, d, e ning b1 ja b6 vitamiine.

4 ELYS ANETTE RETSEPTID

5

6 EMMA SUITSUKANA SUVIKÕRVITSA PASTA 4 inimesel on vaja: 300g makarone (farfallet, penne või mis iganes aga mitte spagette) oliiviõli 1 suur sibul 2 küüslauguküünt 4dl kohvikoort soola musta pipart 1 suvikõrvits 200 g tomateid 2 suitsukanakintsu või fileed värsket basiilikut Kõigepealt tuleb sibul ja küüslauk ära hakkida ning kuumutada õlis kergelt klaasjaks. Seejärel lisada tükeldatuna suvikõrvits, tomatid, suitsukana ja hakitud basiiliku lehed. Segada ning maitsestada soola ja pipraga, võib lisada natukene keedetud vett ja hautada kuni suvikõrvits on pehme. Seejärel lisada kohvikoor ning lasta korraks keema tõusta. Keeta pasta ja nõrutada ning kallata koorekastmesse ja segada. Serveerida kas riivitud juustuga või ilma.

7 MIA MARII JUUSTUKOOK KIRSSIDEGA 100 g võid Digestive küpsiseid Sulatada või, segada küpsistega, asetada koogivormi ja panna 20 min külmkappi 2 karpi Philadelphia toorjuustu (light) 4 muna Segada kokku. 1,5 kl suhkrut sidrunimahla (võib ka muud mahla) Vahustada mikseriga kõik 4 komponenti. Valada põhjale ja küpsetada 200 kraadises ahjus umbes 20 min. Kompotikirsid Lisada ülejäänud ainetele juurde koogivormile. 250 g hapukoort suhkrut mahla Segada, valada segu koogile ja lasta küpseda veel 5 min, jahutada ja kook külma asetada.

8 GRETE LIISI ÕUNAKOOK (allikas Õunakoogid L. Virkus, A. Kang, M Suitsu) Üldiselt arvatakse, et koogid ei käi kokku tervisliku toitumisega. Selle koogi kohta nii öelda ei saa kuna koogi peamiseks koostisaineks ongi õunad. Tänu suurele õunakogusele on kook mahlakas ka paari päeva pärast. Vähemalt korra kuus ütleb Grete Liis, et emme teema jälle seda õunatainast. See tähendab siis seda, et emme toob keldist oma koduõunad üles ja läheb jälle üheskoos küpsetamiseks. Koogi tegemine ei võta palju aega ega raha aga võib olla veidi ohtlik, sest koogi söömine võib keele alla viia Koostis: 1 ½ dl jahu 1 dl suhkrut 1 sl küpsetuspulbrit ¼ tl soola 1 tl vanillisuhkrut 3 tervisemuna 3 sl oliiviõli 1 dl kitsepiima 800 g kodumaiseid õunu Kata 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga. Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja vanillisuhkur. Lisa munad, õli ja piim.

9 Koori õunad, eemalda südamik ja lõika tükkideks. Sega õunaviilud taignasse ning vala segu koogivormi. Küpseta ahjus minutit. Soovi korral võib koogile teha ka katte: ¾ dl suhkrut, 1 tervisemuna ja 50 g võid. Sega omavahel suhkur, muna ja sulatatud või ning vala koogile. Küpseta veel 10 minutit. Jahuta vormis 10 minutit ja serveeri. Head isu ja tervist!

10 HENRIK JOHANNESE (TERVISLIKUD) MÜSLIMUFFINID 3dl puuvilja- või marjamüslit (või eelnevalt kergelt röstitud kaerahelbeid, lisades ise kuivatud puuvilju ja/või metsamarju vastavalt soovile) 3dl täisteranisujahu (soovitalt mahe põllumajandusest) 2dl suhkrut (soovitavalt rafineerimata roosuhkur) 2dl maitsestamata jogurtit (soovitavalt mahejogurt, näit. Saidafarmi) 100gr võid (võimalusel mahedat päritolu) 2 muna (ka siin võib võimaluse korral eelistada mahe põllumajanduse omi) 2tl küpsetuspulbrit Vahusta suhkur ja munad, mikserda parajalt kohevaks. Sulata ja jahuta või ning sega see munaseguga kokku. Lisa müsli (kaerahelbed) ja jahu, kuhu on segatud küpsetuspulber. Lõpuks lisa jogurt. Lase segul mõni hetk seista (5-10 min.) ja täida muffinivormid kuni 2/3 ulatuses seguga. Küpseta 200 kraadi juures ~20 minutit. Muffinid on mõnusaks vahepalaks näljakustutamisel, sobivad kiireks hommikusöögiks või väljasõidule kaasa võtta.

11 IRISE: 1. MUINASJUTULINE PÜREESUPP Kogume kokku kõikvõimalikud juurviljade jäägid, näiteks: 3 kartulit, 1 porgand, 1 brokoli kapsas, 1 mugulsibul. (Lisada võib ka kõrvitsat, tomatit, kaalikat, lillkapsast jne, aga oluline on, et oleks ka paar kartulit, mis supile tärklise tõttu mõnusama konsistentsi annab). Seejärel täidame kastruli veega selliselt, et juurikad on veega kaetud. Lisame pisut pipart ja soola. Paneme kastruli tulele. Kui juurviljad on pehmed (kahvliga katsuda), tõstan kastruli tulelt. Seejärel püreestan keedetud juurviljad ja keeduleeme saumikseriga ja lisan 1 spl rohelist pestot ning paki farmi toorjuustu või 200 g hapukoort. Peale raputame külmikust tilli, peterselli vms maitsetaimi, mida parajasti leidub. Serveerimisel võib veel törtsu hapukoort lisada. Lapsed armastavad sellega supile triipe sisse vedada :) See on supp, mida just väiksemad pereliikmed väga armastavad. 2. LIHTNE VITAMINISEERITUD JÄÄTIS Lapsed armastavad teadupärast väga jäätist. Meie külmikus leidub alati külmutatud marju ja vaniljejäätist. Võtame 0,5 l vaniljejäätist ja klaasitäie mustsõstraid. Laseme nii jäätisel kui ka marjadel 10 minutit toatemperatuuril olla. Seejärel segame need saumikseriga kokku. Tuleb mõnus tumeroosa marjakirju jäätis, mis taaskord lastele väga maitseb.

12 3 torukohupiima rosinatega 1 suur vahukoor 1 pk taluvõid maitse järgi suhkrut ja vanillisuhkrut ühe sidruni mahl marmelaad, pähklid, mandlid jms JOONATANI PASHA Või sulatada pliidil ja jahutada. Vahustada vahukoor ja segada kõik ained omavahel kokku. Siis sõela sisse marliriie ja segu sinna sisse valada, sõel omakorda kaussi ja panna selliselt külmkappi nõrguma vähemalt 24 h, parem kui pikemalt. Valmis pasha taldrikule panna ja šokolaadiga üle valada. Joonatanile väga maitseb!

13 JUHANI SALAT Juhan (kes avalikus kohas ühtegi salatit ei söö) sooviks lasteaia menüüs näha väga tervislikku salatit, mis sisaldab järgmist: suuremat sorti tomatitükid suuremat sorti toore lillkapsa tükid (tomatit natuke rohkem kui lillkapsast) väikesed (5mm x 5mm) juustukuubikud. Sobiks kõige tavalisem neutraalse maitsega juust, s.t. mitte mozzarella ega feta-tüüpi pehme ega mõni liiga kõva vänge maitsega juust. võib lisada ka natuke musti oliive hakkida sisse rohelist sibulat ja tilli maitseks natuke soola ja/või musta pipart Sorts õli. Kõige parem oleks viinamarjaseemneõli (kõige vähem õli maitset), aga loomulikult kõlbab ka tavaline oliivõli.

14 KARL ELMARI : 1. MUSTIKA-VAARIKA KOHUPIIM 250 g kohupiima (pastat) 2 dl mustikajogurtit 2 3 sl suhkrut 1 tl vaniljesuhkrut 1 dl müslit 2 3 dl vaarikaid ja/või mustikaid (värskeid või külmutatud)

15 2. KODUJUUSTU TOMATIPIRUKAS Põhi: 3 dl nisujahu 100 g võid 1 muna 1 sl külma vett näpuotsatäis soola Täidis: 2 muna 0,5 1 tl soola 5 sl hapukoort 350 g kodujuustu 500 g kirsstomateid 100 g riivitud juustu (soovitavalt mozzarellat) 1 tl punet või basiilikut veidi musta purustatud pipart oliivõli

16 3. VÄRSKE SALAT 1 pott rohelist salatit 1 pott rukolat 6 7 värsket šampinjoni 1 2 avokaadot 4 tomatit 1 värske kurk 1 sidrun 200 g feta juustu musta pipart Kaste: 5 sl oliivõli 1sp palsamiäädikat 1 tl soola 0,5 tl suhkrut 1. Lõika tomatid sektoriteks. Puhasta seened ja viiluta õhukeselt. 2. Sega omavahel kastmeained. 3. Pese salatid, rebi väiksemateks tükkideks ja laota vaagnale. Pane peale seeneviilud. 4. Poolita avokaadod, eemalda kivid ja koor. Lõika viljad pikuti õhukesteks viiludeks. Laota avakoodoviilud vaagnale ning pigista sidrunipoolikutest kohe mahla peale, et need ei tumeneks. 5. Laota salatile tomatisektorid ja suuremateks kuubikuteks lõigatud kurk. Tükelda ka fetajuust kuubikuteks ning jaga ühtlaselt salatile. 6. Nirista kõik kastmega üle ning jahvata veskist peale musta pipart.

17 KRISTI TUUNIKALAPIRUKAS g lehttainast / pärmi-lehttainast, 400 g tuunikala õlis (2-3karpi), 6 muna, 6 dl 10% rõõska koort või piimaga, 200 g riivitud juustu, soola, valget pipart, tilli Taigen rullida ja plaadile. Tuunikala laotada taignale. Segada muna, koor, sool, valge pipar ja till ning valada taignale. Riivitud juustu võid segada kas koore-muna segu hulka või raputada kala peale enne segu valamist või siis pärast segu peale raputada Küpsetada 225 kraadi juures 30 minutit ahju allosas. Sellest kogusest saab suure plaadi Head küpsetamist! LOVIISA: 1. LEIB Juuretis: 500 ml keefirit 3-4 viilu rukkileiba 200 g Veski Mati rukkijahu Kääritada rätiku all paar päeva, olenevalt, kui soojas ruumis juuretist hoida, vahepeal paar korda segada. Mass peab hakkama kihisema ja hapult lõhnama. Tainas: 500 ml käesooja vett Kanamunasuurune tomp juuretist (kui juuretis on vedel saanud, siis ca 4 spl)

18 Rukkijahu parasjagu nii palju, et tainas segades lurtsuma hakkab. Lasen 1 ööpäeva tainal veel hapneda, siis lisan soola, suhkrut, köömneid, linaseemneid ja päevalilleseemneid. Tainas peab olema kohev, tihedalt mulliauke täis. Valan võiga määritud vormi. Küpsetan ahjus 250 C juures 20 minutit, siis 40 minutit 180 C juures. Välja võttes piserdan koorikule vett peale ja jahutan rätiku all leiva maha. Sellise krõbeda koorikuga leib seisab räti all laual vähemalt nädal aega pehmena. 2. LAVAšIRULLID Lahtilaotatud lavašile määrin ja raputan erinevaid segusid. Kaks lemmikut: Kalatäidis 1 karp toorjuustu mädarõigast 1 karp punast Meremarja Pakike külmsuitsulõhet või lõheampse Segan toorjuustu mädarõikaga (poest saadav mädarõikaga Rama on tavaliselt lastele liiga kange), määrin lavašile, peale raputan lõhetükikesi ja meremarja. Rullin tihedalt kokku. Külmkapis peaks seisma 3-4 tundi, et lavaš korrailikult läbi imbuks. Lõigata ca 2 cm viiludeks. Kanatäidis 1 karp toorjuustu Paar suitsukanakintsu või koiba Rohelist sibulat või värsket kurki või hapukurki või paprikat. Kana ja roheline kraam tuleb hästi peeneks hakkida!

19 3. VAHEMERE AMPSUD 1 pakk Eestis toodetud mozzarellat 2 suurt tomatit Värske basiilik Balsamico kastet (balsamico äädika siirup) Igale mozzarellaviilule panna peale viil tomatit, paar tilka balsamico kastet ja leht basiilikut. Juurde sobib imehästi ciabatta sai, mille viilud või käega murtud tükid võib enne suhu pistmist külmpressitud oliivõlisse korraks kasta. 4. PEEDIAMPSUD 2 väiksemat toorest peeti Balsamico kastet (aga võib ka proovida muude kangete (magus)hapude kastmetega) Määrimiseks õli Toorjuustu või kodujuustu Soola Ürte (kuivatatud sobivad siia paremini) Kreeka pähkleid Lõigun peedid seibideks, laotan küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määrin õli ja kastmega ja grillin maksimumkuumuses. Tuleb pidevalt silma peal hoida, et ära ei kõrbeks kõik oleneb peediseibide paksusest ja peedi värskusest. Jahtunud seibidele määrin kergelt soolaga ja ürtidega maitsestatud juustu ja peale surun veel pähkli. Sellist peeti söövad tavaliselt isegi need, kes peeti suu sissegi ei pane.

20 5. BANAANIJÄÄTIS 2-3 banaani (1-2 tl sidrunimahla või külmutatud marju) Koorin banaanid, lõikan 2-3 cm juppideks ja panen külmutuskarbiga ööpäevaks sügavkülma. Siis sulatan ainult nii palju, et saaks tükke mikseriga purustada. Tulemuseks on banaanine külm kreem, millele võib mikserdamise käigus lisada marju või sidrunimahla. MARKUSE PUNANE HAPUKAPSABORš Komponendid: 500g hapukapsast, supikogu (lihakondid), 1 purk punast marineeritud peeti, külmutatud borši segu, 2 kartulit, tomatipastat. Valmistamine: supikogu (lihakondid) keeta ära, vedelik läheb pärast supipuljongiks. Hapukapsas panna keema puljongisse, samal ajal puhastada liha kontidelt ja tükeldada. Hapukapsast puljongis keeta 30 minutit, lisada kartul, keeta veel 15 minutit ja siis lisada külmutatud borši segu, marineeritud peet, tükeldatud liha, tomatipasta, soola pipart, keeta veel nii kaua, kui supp on ilusat punast tooni ja kõik komponendid supis ilusti pehmed... Head isu!

21 MARTA KOHUPIIMAPASHA KAMAPALLIDEGA 500 g kohupiimapastat 3 dl vahukoort 2 dl suhkrut 1 spl vanilliinsuhkrut 1 dl hakitud mandleid 1 dl rosinaid riivitud apelsini koort astelpaju marju Lisada kohupiimapastale ja segada omavahel suhkur, vanillisuhkur, hakitud mandlid, rosinad, riivitud apelsini koor ja astelpaju marjad. Vahukoor vahustada ja õrnalt lisada segule, peale kamapallid. Võib veel süüa moosiga ja kisselliga, variante on palju.

22 MIA: 1. VÄRVILINE KANAKASTE Meie oleme seda kastet söönud enamasti riisiga, aga see maitseb hästi ka keedetud kartuli või, nagu Miale meeldib, tatrapudruga. Kogused võivad varieeruda vastavalt juurviljade suurusele ja siin loetletutele võib vabalt lisada muid käepärast olevaid köögivilju. Ained: u 350 g kanafileed (tavalist või näiteks ürdi-jogurti marinaadis) 2-3 porgandit 1-2 sibulat 1-2 tomatit 1 paprika u 75 g murulauguga toorjuustu (näiteks Farmi oma, umbes pool topsi) 1/2 puljongikuubikut (näiteks puraviku) natuke karripulbrit praadimiseks õli Kuumuta õli pannil ja lisa parajateks suutäiteks hakitud kanafilee. Puista peale pool puljongikuubikut ja natuke karripulbrit. Prae, kuni kana roosa on kadunud, lisa hakitud sibul ja porgand ning lase väikesel kuumusel kaane all natuke haududa. Siis lisa tükeldatud tomat ja paprika ja natuke vett, kui vaja. Kui kõik on jõudnud pehmeneda, lisa lõpuks toorjuust ja sega, kuni kõik on kastmeks sulanud.

23 2. KERGE JOGURTIVAHT MARJADEGA Natuke pidulikum variant lihtsast ja heast jogurti-marja kombinatsioonist. Ained: 300 ml paksemat maasikajogurtit 100 ml piima 125 ml kannujoogist või muust siirupist kanget morssi 2 spl želatiini külmutatud või värskeid marju (näiteks aedmaasikaid ja mustsõstraid) 1spl demerara suhkrut Kui kasutad suuremaid maasikaid, tükelda need kõigepealt ja pane teiste marjade juurde, aga mõned marjad jäta kaunistuseks alles. Riputa marjasegule suhkur, lase pisut seista ja jaga siis kausikeste või pokaalide põhjale. Pane želatiin morsi sisse paisuma ja soojenda siis vesivannil, kuni kõik on sulanud. Tõsta tulelt, jahuta veidi ning sega hulka piima ja maasikajogurti segu. Mikserda jogurtisegu, kuni vaht juba natuke tiheneb, vala marjade peale ja tõsta külmkappi tarretuma. Enne söömist kaunista pealt marjadega. Maitseb kõigile :)

24 RAULI SUITSUKANA PIRUKAS Suitsukana pirukasse läheb: 500 g lehttainast 2 suurt suitsukana koiba 1 paprika 200g toorjuustu (küüslaugu) 200g riivitud juustu mõned basiiliku lehed Kana, paprika ja basiilik tükeldada ja segada juustuga. Täidis panna taina sisse ja küpsetada 200 kraadises ahjus. Juurde läheb salat lehtsalatist, tomatist ja kurgist maitseainetega. LAURA LISETTE: 1. FRIKADELLISUPP 3 porgandit 3-4 kartulit 1 sibul 3 küüslauguküünt 1 pakk frikadelle rohelisi herneid maitserohelist u 2 l vett * Pannile panna võid ja natuke õli, milles praadida tükeldatud porgand, sibul ja küüslauk. Keevasse vette lisada tükeldatud kartul, pannil praetud porgandid, sibul ja küüslauguküüned, lisada frikadellid ja rohelised herned, maitsestada soola ja pipraga, natuke lisada lihamaitseainet ja hakitud värsket maitserohelist.

25 2. KANAFILEERULLID KOOREKASTEMEGA 2 suurt kanafileed 1 suur porgand 100 g juustu 200 g türgi uba (rohelised kaunad) 2 dl hapukoort 1 dl majoneesi broilerimaitseainet 1 sibul küüslauku * Kanafilee viilutada, porgand ja juust lõigata "kangideks", sibul viilutada, küüslauk lõigata peeneks, hapukoor ja majonees segada. Keerata kanafileerullid -> sisse 1 kang porgandit ja juustu (kinnitada hambatikuga). Laduda ahjuvormi, peale sibul ja küüslauk, oakaunad üle valada koore ja majoneesi seguga. Küpsetada ahjus 200 C juures u 30 min. Sama retsepti võib teha ka n.ö laisas vormis - ahjuvormi laduda kanafileeribad, porgandikangid ja sibularattad, küüslauk, oakaunad valada peale hapukoor ja majonees, küpsetada 200 C juures u. 30 min Serveerida keedetud pastaga. 3. ÜHEPAJATOIT KANAFILEEGA 2 kanafileed 1 sibul 3 küüslauguküünt 4 porgandit 1 kaalikas 2 kartulit kapsast rohelisi herneid * Kanafilee ribatada ja praadida pannil koos sibula ja küüslauguga, lisada tükeldatud ja keedetud juurviljadele. Maitsestada soola, pipra, hakitud värske maitserohelisega.

26 Ligikaudu 6 portsjonit. 12 kana poolkoiba 5 dl keefiri 60 ml taimeõli 2 sl purustatud pipart 2 küüslauguküünt (muljutud) 1 sl meresoola 1 tl jahvatatud vürtsköömneid 1 sl vedelat mett REBEKA KANA KEEFIRIMARINAADIS (Allikas: toidutare.ee) Pane kana poolkoivad suurde kilekotti, lisa pett ja 60 ml õli. Lisa ka muljutud küüslauguküüned, purustatud pipraterad ja sool. Raputa juurde jahvatatud vürtsköömned, lisa lõpuks vahtrasiirup ja raputa kõik segamini, et marinaad seguneks ja kanatükid saaksid sellega kaetud. Võimaluse korral jäta poolkoivad ööseks külmkappi marineerima või hoia neid toasoojas vähemalt 30 minutit kuni 2 tundi. Kuumuta ahi 210 kraadini. Võta kanatükid kotist välja, pühi liigne marinaad ära ja säti tükid fooliumiga kaetud ahjupannile. Nirista peale ülejäänud 2 sl õli ja küpseta ahjus umbes 30 minutit või kuni kanatükid on pruunid, kohati ülikrõbedad ja mahlakalt läbi küpsenud.

27 2 banaani (mida pruunim seda parem) 175 g võid 1 dl suhkrut 3 muna 4 dl nisujahu 2 tl küpsetuspulbrit 2 tl vanillsuhkrut 0,5 tl kaneeli REBEKA BANAANIKEEKS (Allikas "Pereköögi kokaraamat") Püreesta banaanid kahvliga. Vahusta toasoe rasvaine suhkruga, lisa va hustamist jätkates üks haaval munad. Sega hulka küpsetuspulbri-jahusegu, vanillsuhkur ja kaneel. Viimaks sega hulka ka purustatud banaanid. Vala taigen võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi ning küpseta 180 C juures minutit.

28 KARLI LEMMIKUD: 1. LASTE SUSHI 6 inimesele pakk sushi riisi 1 suur värske kurk nori lehed (6 tk) 1 sidrun meresool, suhkur või mesi Valmistamine: Keeta vastavalt pakil olevale juhendile. Riisiäädika asemel lisada 1 sidruni mahl, 3-4 spl suhkrut ja 1 spl soola. Sushimati abil keerata kooritud kurgiribadega täidetud rullid, tükeldada suupäraseks. Süüa pulkadega, kui õnnestub. ;-)

29 2. BROKOLI PÜREESUPP 6 inimesele 1 suur brokoli 3 keskmist kartulit 3 porgandit 1 sibul 100 g maitsestamata toorjuustu näpuotsaga soola ja pipart oliivõli mahe köögiviljapuljongit (1 kuubik) Valmistamine: Oliivõlis hautada tükeldatud porgand, kartul, sibul. Lisada brokoliõisikud ja puljongit niipalju, et köögiviljad oleks kenasti vedeliku sees. Keeta pehmeks (ca 20 minutit). Lisada toorjuust. Saumikserdada ja lisada näpuotsatäis soola (võib ka ära jätta) ja pipart. Soovi korral kaunistada hapukoore, murulaugu ja pruunistatud peekoniga.

30 3. KOHUPIIMA KAMA KREEM 3-4 inimesele 1 tuub kohupiimapastat 100 g maitsestamata toorjuustu ½ tassi kohvikoort suhkrut ja kamajahu vastavalt maitsele Valmistamine: Segada kõik ained omavahel. Serveerida soovikorral külmutatud või värsketest maasikatest toormoosiga.

31 MARIBELI BANAANI-RUKKIKEEKS 1,5 dl rukkijahu 1,5 dl täistera nisujahu 3 suurt banaani 125 g võid 2,4 dl rafineerimata roosuhkrut 2 muna 1 tl vanillsuhkrut 2 tl küpsetuspulbrit 1 tl kaneeli sõrmeotsatäis soola 3 sl piima Ahi panna 180 kraadi juurde soojenema. Toasoe või vahustada suhkruga. Seejärel purustada banaanid kahvliga ning lisada või-suhkruvahule. Segada ja lisada ükshaaval munad. Teises kausis segada omavahel jahud, küpsetuspulber, sool, kaneel ja vanillsuhkur ning lisada võivahule. Viimaks lisada piim ja segada ühtlaseks. Tainas valada võitatud keeksivormi ja küpsetada 180 kraadi juures ca 50 minutit (või kuni tikk jääb keeksi torgates kuivaks). Eriti hästi maitseb ahjusoojana! PS. Tegemist on mõned aastad tagasi Pere ja Kodu retseptilisas Pereköök ilmunud retsepti tervislikumaks kohendatud versiooniga (nt tavaline nisujahu on asendatud poolenisti rukkijahu ja poolenisti täistera nisujahuga; valge suhkur on asendatud rafineerimata suhkruga jne).

32 LIISI TÄIDETUD PAPRIKAD (neljale) 4 suuremat paprikat 1 tl sidrunipipart 1 kotike pruuni riisi 2 kanafileed 1,5 tl karrit soola pipart hakitud peterselli soovi korral 200g ürdimaitselist toorjuustu Pealeraputamiseks: 1dl riivjuustu ja riivsaia segu Paprikakaunad lõigata pikuti pooleks, nii et ka vars poolitub. Puhastada seemnetest ja raputada sisse veidi sidrunipipart. Paprikapoolikud laduda tihedalt üksteise kõrvale väikesesse ahjuvormi ning küpsetada 200 kraadi juures ca 10 minutit. Riis keeta vähese soolaga maitsestatud vees. Tükeldatud kanafilee praadida kuumal pannil õlis koos karri ja veidikese soolapipraga 2-3 minutit, pidevalt segades. Lisada kuum riis ja hakitud petersell. Soovi korral lisada lusikatäite kaupa toorjuust (siis jääb segu mahlasem) ja segada hästi läbi. Segu jagada paprika laevukestesse ja raputada üle riivsaia-juustuseguga. Küpsetada 200 kraadi juures umbes 15 minutit.

33 OTI KALA MÕNUSALT KRÕBEDA KOORIKU ALL Valmistusaeg : u. 30 min u. 4 portsjonit Koostisained: 400 g luudeta ja nahata valget kala, võib kasutada ka külmutatud kala soola pipart (võib kasutada ka valget pipart) 1 pakk peekonit 2 sepiku viilu 1 sidruni riivitud koor punt peterselli 2 dl lahjat riivjuustu Maitsesta kalafileed soola ja pipraga ( Külmutatud kala korral maitsestada poolsulanud kala). Pane need rasvaga määritud ahjuvormi. Lõika peekoniviilud ribadeks. Prae need pannil omas rasvas. Pane peekoniribad köögipaberiga kaetud taldrikule jahtuma, et liigne rasv ära nõrguks. Murendada kaussi sepiku viilud. Lisada riivitud sidrunikoor, hakitud petersell, jahtunud peekoniribad ja riivijuust. Puista segu kalale. Küpseta kala ahjus 180 kraadi juures minuti. Serveeri kala juurde vastavalt maitsele kas keedu kartuleid või riisi ning rohelist salatit. Head isu!

34 MONA JA NORMANI MAASIKA VAHUKOORE TORT 1 TORDIPÕHI 400 ML VAHUKOORT 2 SPL SUHKRUT 1 KG MAASIKAID VÕI 2 PAKKI KÜLMUTATUD MAASIKAID 250 ML KODUST, KERGELT MAGUSAT POHLAMOOSI HAPUKAT MAHLA TORDIPÕHI VIILUTADA KOLMEKS KIHKS. VAHUKOOR VAHUSTADA SUHKRUGA. TORDIPÕHJA ALUMINE KIHT NIISUTADA MAHLAGA. KATTA ÕHUKESE POHLAMOOSI KIHIGA. KATTA ÕHUKESE VAHUKOORE KIHIGA. VAHUKOORE SISSE PANNA MAASIKALÕIKE. SAMA KORRATA TORDIPÕHJA TEISE KIHIGA. KOLMAS KIHT KÕIGE KATTEKS, NATUKE NIISUTADA. TORT KATTA VAHUKOOREGA. KAUNISTADA POOLITATUD MAASIKATEGA.

Tupperware Koogivorm Lahtikäivas koogivormis saab teha kõiki torte, kooke, tarretisi mis Päevalilles. Väga hea on selles koogivormis teha soolaseid ku

Tupperware Koogivorm Lahtikäivas koogivormis saab teha kõiki torte, kooke, tarretisi mis Päevalilles. Väga hea on selles koogivormis teha soolaseid ku Tupperware Koogivorm Lahtikäivas koogivormis saab teha kõiki torte, kooke, tarretisi mis Päevalilles. Väga hea on selles koogivormis teha soolaseid kui ka magusaid šarlotte kui ka võileivatorte. Enam ei

Rohkem

Haanja Kool 8. klass Leo Artur Skott ROOTSIKEELSE RAAMATU AASTA JAGU TOIDUNAUDINGUT TÕLKIMINE EESTI KEELDE Loovtöö Juhendajad: Katrin Planhof Skott Ke

Haanja Kool 8. klass Leo Artur Skott ROOTSIKEELSE RAAMATU AASTA JAGU TOIDUNAUDINGUT TÕLKIMINE EESTI KEELDE Loovtöö Juhendajad: Katrin Planhof Skott Ke Haanja Kool 8. klass Leo Artur Skott ROOTSIKEELSE RAAMATU AASTA JAGU TOIDUNAUDINGUT TÕLKIMINE EESTI KEELDE Loovtöö Juhendajad: Katrin Planhof Skott Kersti Leit Haanja 2015 Sisukord Sissejuhatus..3 Raamatu

Rohkem

PROJEKT: SA OLED SEE, MIDA SÖÖD Tallinna Luha Lasteaed Tallinn

PROJEKT: SA OLED SEE, MIDA SÖÖD Tallinna Luha Lasteaed Tallinn PROJEKT: SA OLED SEE, MIDA SÖÖD Tallinna Luha Lasteaed Tallinn 2016 2017 Sissejuhatus See dokument on koostatud Targa tarbija koolituse raames. Projekt sisaldab töö pealkirja, teema kirjeldust, eesmärke,

Rohkem

MUFFINID KOGU MAAILMAST Barcelona 36 muffinit Berliin 36 muffinit 1000 g Muffin Mix, küpsetussegu muffinite ja plaadikookide valmistamiseks 400 g vesi

MUFFINID KOGU MAAILMAST Barcelona 36 muffinit Berliin 36 muffinit 1000 g Muffin Mix, küpsetussegu muffinite ja plaadikookide valmistamiseks 400 g vesi MUFFINID KOGU MAAILMAST Barcelona Berliin 40 g Dessertpasta Apelsin Kõiki koostisosi segada aeglaselt 2-3 minutit. 360 g Fruttifine Limone, kasutusvalmis küpsetuskindel sidrunitäidis Apelsinikreem 1000

Rohkem

Foto: Hele-Mai Alamaa

Foto: Hele-Mai Alamaa Foto: Hele-Mai Alamaa Nami-Nami. Maailma maitsed sai alguse tegelikult juba ammuammu. Kui ma veel koolis käisin, oli üheks mu lemmikraamatuks Salme Masso Rahvaste toite. Mäletan, et lugesin põnevusega

Rohkem

Kompetents Hindamiskriteerium B.2.2 POOLTOODETE JA/VÕI KAUNISTUSMATERJALIDE VALMISTAMINE 2 1 Seadistab vajalikud tootmisseadmed vastavalt kasutusjuhen

Kompetents Hindamiskriteerium B.2.2 POOLTOODETE JA/VÕI KAUNISTUSMATERJALIDE VALMISTAMINE 2 1 Seadistab vajalikud tootmisseadmed vastavalt kasutusjuhen Kompetents Hindamiskriteerium B.2.2 POOLTOODETE JA/VÕI KAUNISTUSMATERJALIDE VALMISTAMINE 2 1 Seadistab vajalikud tootmisseadmed vastavalt kasutusjuhendile, arvestades valmistatavat toodet. Seadme kasutusjuhendi

Rohkem

Restoranu nedela_rudens_buklets_EST_Hanza web

Restoranu nedela_rudens_buklets_EST_Hanza web RESTORANIDE NÄDAL VALMIERAS 6.-12.November RĀTES VĀRTI VECPUISIS AGNESE VALMIERMUIŽA ÕLLEKÖÖK DIKĻI LOSSI RESTORAN visit.valmiera.lv Endised maitsed kaasaegses esituses! RĀTES VĀRTI Üllatus ja jook restorani

Rohkem

HEA MAHE LIHA MAHEPÕLLUMAJANDUS PUUST JA PUNASEKS. MIKS EELISTADA MAHELIHA? MAHELEMBENE KOKK TOOMAS LEEDU. LIHATOITUDE RETSEPTE KODUS KOKKAMISEKS. MAH

HEA MAHE LIHA MAHEPÕLLUMAJANDUS PUUST JA PUNASEKS. MIKS EELISTADA MAHELIHA? MAHELEMBENE KOKK TOOMAS LEEDU. LIHATOITUDE RETSEPTE KODUS KOKKAMISEKS. MAH HEA MAHE LIHA MAHEPÕLLUMAJANDUS PUUST JA PUNASEKS. MIKS EELISTADA MAHELIHA? MAHELEMBENE KOKK TOOMAS LEEDU. LIHATOITUDE RETSEPTE KODUS KOKKAMISEKS. MAHELIHA TOOTMINE MEIL JA MUJAL. SISUKORD Mahepõllumajandus

Rohkem

TOITUMISTERAAPIA Nr 3 juuni 2012 Toitumisteraapia KEHAKAAL KORDA! Põdrakanep kui toidu- ja ravimtaim Suvine toitumine Hiina traditsioonilises meditsii

TOITUMISTERAAPIA Nr 3 juuni 2012 Toitumisteraapia KEHAKAAL KORDA! Põdrakanep kui toidu- ja ravimtaim Suvine toitumine Hiina traditsioonilises meditsii Nr 3 juuni 2012 Toitumisteraapia KEHAKAAL KORDA! Põdrakanep kui toidu- ja ravimtaim Suvine toitumine Hiina traditsioonilises meditsiinis Edukas kaalulangetamine Erinevatest dieetidest Kiudained Hoia toit

Rohkem

VÄRSKE PIIM iga päev

VÄRSKE PIIM iga päev VÄRSKE PIIM iga päev VÄRSKE PIIM iga päev Tallinn 2010 VÄRSKE PIIM iga päev 4 Piimatootmine on Eesti põllumajanduse tähtsaim haru. Eestis toodetud piim jõuab inimeste toidulauale nii kodumaal kui ka piiri

Rohkem

Suira käitlemine

Suira käitlemine Teabepäeva korraldamist toetab Euroopa Liit Eesti mesindusprogrammi 2017-2019 kaudu Suira käitlemine Tarmo Teetlok Tallinn 14.11.2017 Mis on suir? Suir on mesilaste poolt ümbertöötatud õietolm. Suira valmistamiseks

Rohkem

Nr. 24 Tõravere lasteaia Tõruke uudisteleht Tõruleht Mai 2013 Karl Aksel Vaagen Nädalateemad mais Emme, kõige kallim 9. mai Emadepäeva üritus

Nr. 24 Tõravere lasteaia Tõruke uudisteleht Tõruleht Mai 2013 Karl Aksel Vaagen Nädalateemad mais Emme, kõige kallim 9. mai Emadepäeva üritus Nr. 24 Tõravere lasteaia Tõruke uudisteleht Tõruleht Mai 2013 Karl Aksel Vaagen Nädalateemad mais 06. 10. Emme, kõige kallim 9. mai Emadepäeva üritus 13. 17. Putukate mitmekesine maailm 20. 24. Metsas

Rohkem

Microsoft Word - Koolitoit Hallistes mercedes

Microsoft Word - Koolitoit Hallistes mercedes Kuidas toituda tasakaalukalt Loodus on loonud tervikliku toidu. Mercedes Merimaa Delfi Noorte hääl käis Tabasalu Ühisgümnaasiumis, mille koolisöökla pälvis toidumessi Tallinn FoodFest raames tiitli "Parim

Rohkem

Mare Kiisk Tartu Raatuse kool IGAPÄEVAELU TARKUSTE OTSIMISMÄNG 3. klassile Mängu koostas: Mare Kiisk, Tartu Raatuse kooli klassiõpetaja, 2018 VOSK Võt

Mare Kiisk Tartu Raatuse kool IGAPÄEVAELU TARKUSTE OTSIMISMÄNG 3. klassile Mängu koostas: Mare Kiisk, Tartu Raatuse kooli klassiõpetaja, 2018 VOSK Võt IGAPÄEVAELU TARKUSTE OTSIMISMÄNG 3. klassile Mängu koostas:, i klassiõpetaja, 2018 VOSK Võta Oma Seade Kaasa (nutiseadmete kasutamine), rühmades 2 3 liiget Eesmärgid Võimalus õppesisu abil lõimida inimeseõpetust,

Rohkem

Hiina traditsiooni järgi on väärtuslik teekingitus parim viis oluliste sündmuste puhul õnnitlemiseks. On sul vahel olnud rasle leida õiget komplimenti

Hiina traditsiooni järgi on väärtuslik teekingitus parim viis oluliste sündmuste puhul õnnitlemiseks. On sul vahel olnud rasle leida õiget komplimenti Hiina traditsiooni järgi on väärtuslik teekingitus parim viis oluliste sündmuste puhul õnnitlemiseks. On sul vahel olnud rasle leida õiget komplimenti? Enam ei pea otsima, Espechal on neid valikus mitmeid!

Rohkem

Diapositiva 1

Diapositiva 1 Pallini ajalugu 1875 Nicola Pallini asutas Antica Casa Pallini ja oli kõige tuntum kaupleja Abruzzos. Ta eksportis pähkeid, importis kivimeid Saksamaalt, oli pankur ja suurima poe omanik, valmistas veini

Rohkem

Õppeprogramm „vesi-hoiame ja austame seda, mis meil on“

Õppeprogramm „vesi-hoiame ja austame seda, mis meil on“ ÕPPEPROGRAMM VESI-HOIAME JA AUSTAME SEDA, MIS MEIL ON PROGRAMMI LÄBIVIIJA AS TALLINNA VESI SPETSIALIST LIISI LIIVLAID; ESITUS JA FOTOD: ÕPPEALAJUHATAJA REELI SIMANSON 19.05.2016 ÕPPEPROGRAMMI RAHASTAS:

Rohkem

Microsoft Word - 11_f20.doc

Microsoft Word - 11_f20.doc 11. PALUN 200 GRAMMI VORSTI. Пожалуйста, 200 граммов колбасы. Tööleht nr 11.1 Õpime ja saame teada. Учим и узнаём. Mida te soovite? Что желаете? Mida teile, palun? Что вам, пожалуйста. Kõigepealt ma tahan...

Rohkem

Valik harjutusi eesti keele postkaartide jaoks Tervitused ja hüvastijätud Grupp töötab paarides, harjutab fraase ja täiendab kaardil olevat veel omapo

Valik harjutusi eesti keele postkaartide jaoks Tervitused ja hüvastijätud Grupp töötab paarides, harjutab fraase ja täiendab kaardil olevat veel omapo Valik harjutusi eesti keele postkaartide jaoks Tervitused ja hüvastijätud Grupp töötab paarides, harjutab fraase ja täiendab kaardil olevat veel omapoolsete tervitus- ja hüvastijätufraasidega. Saab arutleda,

Rohkem

Konguta Kool LÕIKELILLEDE SÄILITAMISEKS KASUTATAVAD NIPID Uurimistöö Autorid: Sten-Martin Aart Lisette Holter Karolin Ilp Kerli Kalpus Mariliis Paal 1

Konguta Kool LÕIKELILLEDE SÄILITAMISEKS KASUTATAVAD NIPID Uurimistöö Autorid: Sten-Martin Aart Lisette Holter Karolin Ilp Kerli Kalpus Mariliis Paal 1 Konguta Kool LÕIKELILLEDE SÄILITAMISEKS KASUTATAVAD NIPID Uurimistöö Autorid: Sten-Martin Aart Lisette Holter Karolin Ilp Kerli Kalpus Mariliis Paal 1. klass Juhendaja: Astrid Külaots Konguta 2015 Sissejuhatus

Rohkem

Slaid 1

Slaid 1 1730 aastal Louis XV valitsemisajal asutasid vennad Jaques-Loiuis ja Jean-Baptiste Chanoine šampanjamaja, mille nimeks sai Chanoine Féres. Chanoine Féres on vanuselt teine šampanjamaja Champagne piirkonnas.

Rohkem

1

1 1 ENO RAUD PILDID JOONISTANUD EDGAR VALTER 3 Kujundanud Dan Mikkin Illustreerinud Edgar Valter Küljendanud Villu Koskaru Eno Raud Illustratsioonid Edgar Valter Autoriõiguste pärija Külli Leppik Tänapäev,

Rohkem

MergedFile

MergedFile Hill s kampaaniad, kevad 2019 METABOLIC+URINARY (kaal+kuseteedele) HILLS PD KOERA TÄISSÖÖT METAB.URINARY 2KG -50% hind = 8,29 (aegumine 31.05.19) HILLS PD KOERA TÄISSÖÖT METAB.URINARY 12KG -50% hind =

Rohkem

2016 KÜLMUTATUD TOODETE KATALOOG Magusad tooted 1

2016 KÜLMUTATUD TOODETE KATALOOG Magusad tooted 1 206 KÜLMUTATUD TOODETE KATALOOG Magusad tooted Säilivusaeg külmutatud tootel Magusad tooted 6 Sulatamine Kergitamine Soolased tooted 0 Küpsetamise temperatuur Küpsetamise aeg Kaal enne küpsetamist Kaal

Rohkem

PDF

PDF Renault cognac 25aastane Charente i ärimees Jean Antonin Renault lõi Renault konjaki 1835. aastal Cognaci linnas. Täiusliku konjaki valmistamisel on tähtsaim osa segamine. Eri aastaköikudest ja istandustest

Rohkem

Slide 1

Slide 1 Hiiumaa Mesinike Seltsing Mesilasperede talvitumine, soojusrežiim ja ainevahetus talvel Uku Pihlak Tänast üritust toetab Euroopa Liit Eesti Mesindusprogrammi raames Täna räägime: Natuke füüsikast ja keemiast

Rohkem

Loovtööd ja nende korraldus Lääne-Virumaal Roela koolis

Loovtööd ja nende korraldus Lääne-Virumaal Roela koolis Loovtööd ja nende korraldus Lääne-Virumaal Roela koolis Anne Maalman Roela kool Roela kool asub Rakvere-Mustvee mnt 26. kilomeetril Kooliga ühes majas asuvad lasteaed, raamatukogu ja osavalla kontor Meie

Rohkem

Taskuprinter KASUTUSJUHEND

Taskuprinter KASUTUSJUHEND Taskuprinter KASUTUSJUHEND Täname, et ostsite taskuprinteri Polaroid Mint. Käesoleva kasutusjuhendi eesmärk on anda teile juhiseid toote ohutuks kasutamiseks ja et see ei kujutaks endast kasutajale mingit

Rohkem

Eesti toidukaupade positsioon siseturul (mai 2005)

Eesti toidukaupade positsioon siseturul (mai 2005) EESTI KONJUNKTUURIINSTITUUT ESTONIAN INSTITUTE OF ECONOMIC RESEARCH Rävala 6, 19080 Tallinn, tel. (0) 681 4650, faks (0) 667 8399, e-post eki@ki.ee EESTI TOIDUKAUPADE POSITSIOON SISETURUL (kodumaiste ja

Rohkem

Microsoft PowerPoint - 01_maheaed.ppt

Microsoft PowerPoint - 01_maheaed.ppt Köögivili maheaias Priit Põldma EMÜ, aianduse osakond Kui palju peaks köögivilja sööma Tervislikku toitumist silmas pidades peaks ¼ toiduratsioonist moodustama puu- ja köögiviljad. Tarbimisnorm 1 inimese

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Meisterdused metsa teemal

Microsoft PowerPoint - Meisterdused metsa teemal 17.Jaanuar 2012.a. Kohtla-Järve Lasteaed Kirju-Mirju Projekti: Keskkonnahariduslikud õppepäevad aktiivõppemeetoditest Kohtla-Järve ja Pärnu lasteaedade õpetajatele avaseminar Vahendid: papptaldrik, niit

Rohkem

NAUTIGE ROHKEM MUGAVUST MONDIAL - FILTREERITUD KUUMA VEE SEGISTI

NAUTIGE ROHKEM MUGAVUST MONDIAL - FILTREERITUD KUUMA VEE SEGISTI NAUTIGE ROHKEM MUGAVUST MONDIAL - FILTREERITUD KUUMA VEE SEGISTI Lõpetage ootamine! Kuigi köök peaks olema kohtumispaik maitsvate roogade rahulikuks ettevalmistamiseks, on mõnikord ka kiire. Näiteks, kui

Rohkem

Hea praktika näide tervisliku toitumise edendamisest lasteaias 1. Töö pealkiri: nädalateema Kuidas maitseb vikerkaar. 2. Koostaja/koostajad: Tartu Las

Hea praktika näide tervisliku toitumise edendamisest lasteaias 1. Töö pealkiri: nädalateema Kuidas maitseb vikerkaar. 2. Koostaja/koostajad: Tartu Las Hea praktika näide tervisliku toitumise edendamisest lasteaias 1. Töö pealkiri: nädalateema Kuidas maitseb vikerkaar. 2. Koostaja/koostajad: Tartu Lasteaed Klaabu Õpetajad Eda Tereping ja Katrin Eomõis

Rohkem

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm 4-6 kl tr\374kkimiseks.doc)

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm 4-6 kl tr\374kkimiseks.doc) 4-6 KLASS 1 Minu nimi on Ma olen praegu Täna on 1. KÄRNERIMAJA JA LILLED Kirjuta või joonista siia kolm kärneri tööriista Kirjuta siia selle taime nimi, 1. TÖÖRIIST 2. TÖÖRIIST 3. TÖÖRIIST mida istutasid

Rohkem

Mee kvaliteet

Mee kvaliteet Milline peab olema hea mesi. Meekvaliteedi näitajad ja kuidas neid saavutada. 09.03.2019 Haapsalu Anna Aunap anna.aunap@gmail.com Mesinduskursuse korraldamist toetab Euroopa Liit Mesindusprogrammi 2017-2019

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation PAHKLA CAMPHILLI KÜLA Kaasav talupidamine 1992.aastast Pärnumaa Kutsehariduskeskus Go Green &Care projekti lõppseminar 30. 08. 2016 1 Camphill maailmas Ülemaailmselt on meie küla osa Camphilli liikumisest,

Rohkem

ESF programm "Kutsete süsteemi arendamine" KUTSESTANDARD Pagar, tase 4 Pagar, tase 4 kutsestandard on aluseks kutsekeskhariduse ja täiendusõppe õppeka

ESF programm Kutsete süsteemi arendamine KUTSESTANDARD Pagar, tase 4 Pagar, tase 4 kutsestandard on aluseks kutsekeskhariduse ja täiendusõppe õppeka KUTSESTANDARD Pagar, tase 4 Pagar, tase 4 kutsestandard on aluseks kutsekeskhariduse ja täiendusõppe õppekavade koostamisele ning isikute kompetentsuse hindamisele kutse andmisel. Selle kutsestandardi

Rohkem

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm algklassilastele tr\374kk 2.doc)

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm algklassilastele tr\374kk 2.doc) ALGKLASSILAPSED 1 MINU NIMI ON MINA OLEN PRAEGU TÄNA ON 1. KÄRNERIMAJA JA LILLED KIRJUTA VÕI JOONISTA SIIA KAKS KÄRNERI TÖÖRIISTA KIRJUTA SIIA SELLE TAIME 1. TÖÖRIIST 2. TÖÖRIIST NIMI MIDA ISTUTASID MÕISTA,

Rohkem

SEPTIKU JA IMBVÄLAJKU KASUTUS-PAIGALDUS JUHEND 2017

SEPTIKU JA IMBVÄLAJKU KASUTUS-PAIGALDUS JUHEND 2017 SEPTIKU JA IMBVÄLAJKU KASUTUS-PAIGALDUS JUHEND 2017 Septiku ja imbväljaku tööprotsessi kirjeldus Üldine info ja asukoha valik: Septik on polüetüleenist (PE) rotovalu süsteemiga valmistatud mahuti, milles

Rohkem

EESTI TOIDUAINETÖÖSTUSTE TOOTEARENDUSPÄEV I TERVISLIK TOITUMINE JA TOOTEARENDUSE UUED SUUNAD

EESTI TOIDUAINETÖÖSTUSTE TOOTEARENDUSPÄEV I TERVISLIK TOITUMINE JA TOOTEARENDUSE UUED SUUNAD EESTI TOIDUAINETÖÖSTUSTE TOOTEARENDUSPÄEV I TERVISLIK TOITUMINE JA TOOTEARENDUSE UUED SUUNAD 20.09.2012 Päeva programm 9.30-10.00 Registreerimine ja hommikukohv. 10.00-10.15 Sissejuhatus Tootearenduspäevale.

Rohkem

Eesti piimatöötlemise sektori aasta 6 kuu ülevaade

Eesti piimatöötlemise sektori aasta 6 kuu ülevaade Eesti piimatöötlemise sektori 2016. aasta 6 kuu ülevaade Lühikokkuvõte Vaatamata turuolukorda tugevasti muutnud sündmustele on suurematel piimaturgudel täheldatav olnud elavnemine impordi osas ja positiivsed

Rohkem

MAPAX toiduainete kvaliteetseks säilitamiseks. MAPAX pakendamine pikendab toiduainete säilivusaega looduslikul moel. MAPAX YOUR CONCEPT FOR QUALITY FO

MAPAX toiduainete kvaliteetseks säilitamiseks. MAPAX pakendamine pikendab toiduainete säilivusaega looduslikul moel. MAPAX YOUR CONCEPT FOR QUALITY FO MAPAX toiduainete kvaliteetseks säilitamiseks. MAPAX pakendamine pikendab toiduainete säilivusaega looduslikul moel. MAPAX YOUR CONCEPT FOR QUALITY FOOD AGA 2 Toiduainete säilitamine MAPAX pakendamisega.

Rohkem

Tartu Kutsehariduskeskus

Tartu Kutsehariduskeskus Tartu Kutsehariduskeskus Toiduainete tehnoloogia osakond Projekt VOTEPREN Stažeerimine Saksamaal Aruanne Koostas: Riina Liiva Juhendaja: Michael Wagner 2011 Sisukord Sisukord... 2 Stažeerimine Saksamaal...

Rohkem

KURESSAARE AMETIKOOL PAGAR KINNITATUD direktori kk nr 1-9/ KOOSKÕLASTATUD koolinõukogu protokoll nr 1-2/

KURESSAARE AMETIKOOL PAGAR KINNITATUD direktori kk nr 1-9/ KOOSKÕLASTATUD koolinõukogu protokoll nr 1-2/ KURESSAARE AMETIKOOL PAGAR KINNITATUD direktori kk nr 1-9/60 09.06.2014 KOOSKÕLASTATUD koolinõukogu protokoll nr 1-2/8 09.06.2014 KOOLI ÕPPEKAVA Õppekavarühm Õppekava nimetus PAGAR BAKER, LEVEL 4 ПЕКАРЬ

Rohkem

KAMADO JOE GRILLI KASUTUSJUHEND JUHISED KAMADO JOE GA KÜPSETAMISEKS

KAMADO JOE GRILLI KASUTUSJUHEND JUHISED KAMADO JOE GA KÜPSETAMISEKS KAMADO JOE GRILLI KASUTUSJUHEND JUHISED KAMADO JOE GA KÜPSETAMISEKS Sädeme leidmine Seda, mida elav tuli toiduga teeb, on keeruline kirjeldada. Maagiline tuli toob toidus välja selle magususe, tugevdab

Rohkem

Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, a. Tallinna Jär

Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, a. Tallinna Jär Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, 2015. a. Töökirjeldus. Rühma vanus: 5-6 aastased lapsed. Peo teema: Vastlapäev.

Rohkem

Projekt: Sööbik ja Pisik Tartu Lasteaed Piilupesa Koostajad: Merelle Uusrand ja Ülle Rahv Sihtgrupp: 4 5aastased lapsed Periood: veebruar märts 2017 P

Projekt: Sööbik ja Pisik Tartu Lasteaed Piilupesa Koostajad: Merelle Uusrand ja Ülle Rahv Sihtgrupp: 4 5aastased lapsed Periood: veebruar märts 2017 P Projekt: Sööbik ja Pisik Tartu Lasteaed Piilupesa Koostajad: Merelle Uusrand ja Ülle Rahv Sihtgrupp: 4 5aastased lapsed Periood: veebruar märts 2017 Projekti eesmärk 1. Laps saab teadmisi tervislikest

Rohkem

Hinnainfo mai 2015

Hinnainfo mai 2015 HINNAINFO MAI 2015 Uuringu eri etappides osalesid ja olid vastutavad: Claudia Meriküla, Katrin Männaste, Aivar Voog Tellijapoolne kontaktisik: Aleksander Vukkert AS Emor Tammsaare Ärikeskus A. H. Tammsaare

Rohkem

Untitled-2

Untitled-2 Tervise Alkeemia Hiina meditsiin on aastatuhandete vanune tarkus sellest, mis on tervis ning kuidas seda luua ja hoida. Tervise Alkeemia keskuse eesmärgiks on aidata taastada harmoonia ja tasakaal inimese

Rohkem

Tervislik toitumine ja tootearenduse uued suunad TAP Sirje Potisepp

Tervislik toitumine ja tootearenduse uued suunad TAP Sirje Potisepp Tervislik toitumine ja tootearenduse uued suunad TAP-1 20.09.2012 Sirje Potisepp 21.09.2012 93% vastajate jaoks on toit tervislik, kui see on Eesti päritolu Tervislikkuse tähendus protsentides vastajatest,

Rohkem

Jamie Ambrose toredat tegevust õues Proovi järele! Inglise keelest tõlkinud Piret Frey ja Laura Valli

Jamie Ambrose toredat tegevust õues Proovi järele! Inglise keelest tõlkinud Piret Frey ja Laura Valli Jamie Ambrose toredat tegevust õues Proovi järele! Inglise keelest tõlkinud Piret Frey ja Laura Valli Kuidas raamatut kasutada See raamat on täis lõbusaid ja põnevaid tegevusi, alustades koopa ehitamisest

Rohkem

Sisukord 7 Jaanid Eestis 10 Vanapiiga 13 Pidulik kukeseenesupp 15 Sealiha maasikamarinaadis 17 Värvikad kanavardad 19 Lihaveise antrekoot 20 Päris van

Sisukord 7 Jaanid Eestis 10 Vanapiiga 13 Pidulik kukeseenesupp 15 Sealiha maasikamarinaadis 17 Värvikad kanavardad 19 Lihaveise antrekoot 20 Päris van Sisukord 7 Jaanid Eestis 10 Vanapiiga 13 Pidulik kukeseenesupp 15 Sealiha maasikamarinaadis 17 Värvikad kanavardad 19 Lihaveise antrekoot 20 Päris vanaaegne seašašlõkk 23 Grillvorstikestega pikitud kanamaks

Rohkem

(10. kl. I kursus, Teisendamine, kiirusega, kesk.kiirusega \374lesanded)

(10. kl. I kursus, Teisendamine, kiirusega, kesk.kiirusega  \374lesanded) TEISENDAMINE Koostanud: Janno Puks 1. Massiühikute teisendamine Eesmärk: vajalik osata teisendada tonne, kilogramme, gramme ja milligramme. Teisenda antud massiühikud etteantud ühikusse: a) 0,25 t = kg

Rohkem

1. klassi eesti keele tasemetöö Nimi: Kuupäev:. 1. Leia lause lõppu harjutuse alt veel üks sõna! Lõpeta lause! Lapsed mängivad... Polla närib... Õde r

1. klassi eesti keele tasemetöö Nimi: Kuupäev:. 1. Leia lause lõppu harjutuse alt veel üks sõna! Lõpeta lause! Lapsed mängivad... Polla närib... Õde r 1 klassi eesti keele tasemetöö Nimi: Kuupäev: 1 Leia lause lõppu harjutuse alt veel üks sõna! Lõpeta lause! Lapsed mängivad Polla närib Õde riputab Lilled lõhnavad Päike rõõmustab ( pesu, õues, peenral,

Rohkem

TT Electrolux integreeritava tehnika pakkumine

TT Electrolux integreeritava tehnika pakkumine EON 33100 X + EHC 60040 X Pliit: 4 highlight 1 muutuv suurus raam Ahi: 7 reziimi Jaehind 9 490.- EON 63100 X + EHC 60060 P Pliit: 4 highlight, 2 muutuvat suurust ilma raamita Ahi: 8 reziimi Jaehind 10

Rohkem

Kui sa, Puhh, hommikul üles ärkad, mida sa siis kõigepealt endale ütled? küsis Notsu viimaks. Mis hommikusöögiks on? vastas Puhh. Aga mida sina, Notsu

Kui sa, Puhh, hommikul üles ärkad, mida sa siis kõigepealt endale ütled? küsis Notsu viimaks. Mis hommikusöögiks on? vastas Puhh. Aga mida sina, Notsu Kui sa, Puhh, hommikul üles ärkad, mida sa siis kõigepealt endale ütled? küsis Notsu viimaks. Mis hommikusöögiks on? vastas Puhh. Aga mida sina, Notsu, ütled? Mina ütlen: ei tea, kas täna ka midagi põnevat

Rohkem

rp_ IS_3

rp_ IS_3 Page 1 of 5 Üldine informatsioon Kummelitee Exemption Flags Toote nimi Exempt from Artwork Exempt from NEP Reporting Country Lipton Brand Name CAMOMILE Product Name Legal Description Country Kummelitee

Rohkem

KUUM! OTSI POEST ja heade hindadega! 2 49 DRESSIPLUUS tüdrukutele, värvilise kirjaga, suurused: cm DRESSIPLUUS poistele, kirja ja pealetrükiga

KUUM! OTSI POEST ja heade hindadega! 2 49 DRESSIPLUUS tüdrukutele, värvilise kirjaga, suurused: cm DRESSIPLUUS poistele, kirja ja pealetrükiga KUUM! OTSI POEST ja heade hindadega! värvilise kirjaga, poistele, kirja ja pealetrükiga, DRESSIPÜKSID värvilise aplikatsiooni ja elastsete mansettidega, DRESSIPÜKSID poistele, ühevärvilised, elastsete

Rohkem

BIOPUHASTI M-BOŠ BOX KASUTUS- JA PAIGALDUSJUHEND 2017

BIOPUHASTI M-BOŠ BOX KASUTUS- JA PAIGALDUSJUHEND 2017 BIOPUHASTI M-BOŠ BOX KASUTUS- JA PAIGALDUSJUHEND 2017 Biopuhasti tööprotsessi kirjeldus M-Bos biopuhastit kasutatakse puhastamaks reovett eramajades, koolides, hotellides ja teistes reovee puhastamist

Rohkem

ELUPUU Eestikeelne nimi Harilik elupuu, levinud ka hiigelelupuu Ladinakeelne nimi Thuja occidentalis ja thuja plicata Rahvapärased nimed Ilmapuu, tule

ELUPUU Eestikeelne nimi Harilik elupuu, levinud ka hiigelelupuu Ladinakeelne nimi Thuja occidentalis ja thuja plicata Rahvapärased nimed Ilmapuu, tule ELUPUU Eestikeelne nimi Harilik elupuu, levinud ka hiigelelupuu Ladinakeelne nimi Thuja occidentalis ja thuja plicata Rahvapärased nimed Ilmapuu, tulelaps Süstemaatiline kuuluvus Puittaimede perekond,

Rohkem

Microsoft Word - 16inch tabletop kamado manual _est.doc

Microsoft Word - 16inch tabletop kamado manual _est.doc Kamado lauagrill Kasutusjuhend hoidke edaspidiseks alles Kasutusjuhend hoidke edaspidiseks alles TÄHTIS Enne seadme kasutamist eemaldage kogu pakkematerjal, aga hoidke ohutusjuhised alles. Need juhised

Rohkem

Slaid 1

Slaid 1 on tuntuim Lõuna-Itaalia suurkooperatiiv, mis asub Puglia veinipiirkonna keskel Salentos ning tegutseb aastast 1989. 2007, 2009 ja 2014 aastatel sai Vinitalyl parima Itaalia veinimaja tiitli. 2005, 2006

Rohkem

Microsoft Word - Mesi, kestvuskatsed, doc

Microsoft Word - Mesi, kestvuskatsed, doc MEEPROOVIDE KESTVUSKATSED Tallinn 2017 Töö nimetus: Meeproovide kestvuskatsed. Töö autorid: Anna Aunap Töö tellija: Eesti Mesinike Liit Töö teostaja: Marja 4D Tallinn, 10617 Tel. 6112 900 Fax. 6112 901

Rohkem

HARMONY Aroma Handcraft Collection 1

HARMONY Aroma Handcraft Collection 1 HARMONY Aroma Handcraft Collection 1 2 Sarja dōterra Harmony Collection kuulub kolm ainulaadset eeterlikku õli: Green Mandarin, Pink Pepper ja Star Anise. Kombineerige õlisid enam kui 30 retsepti järgi

Rohkem

1. Õppekava Õppekavas tuleb täpselt välja tuua koolituse moodulid (sh teemad) koos tundide mahu, sisu lühikirjelduste ja õpiväljunditega ning õpitulem

1. Õppekava Õppekavas tuleb täpselt välja tuua koolituse moodulid (sh teemad) koos tundide mahu, sisu lühikirjelduste ja õpiväljunditega ning õpitulem 1. Õppekava Õppekavas tuleb täpselt välja tuua koolituse moodulid (sh teemad) koos tundide mahu, sisu lühikirjelduste ja õpiväljunditega ning õpitulemuste hindamise viis. Õppekavas märgitakse reaalselt

Rohkem

I klassi õlipüüdur kasutusjuhend

I klassi õlipüüdur kasutusjuhend I-KLASSI ÕLIPÜÜDURITE PAIGALDUS- JA HOOLDUSJUHEND PÜÜDURI DEFINITSIOON JPR -i õlipüüdurite ülesandeks on sadevee või tööstusliku heitvee puhastamine heljumist ja õlijääkproduktidest. Püüduri ülesehitus

Rohkem

Tuuleenergeetika võimalikkusest Eestis

Tuuleenergeetika võimalikkusest Eestis Noppeid energeetikast 9.03.2011 Võimsus = = 3 MW 1500 x 2 kw 272727 x 11 W 1 MW=1000 kw=1 000 000 W Energia x = 2000 W 2h 4 kwh 1 kwh = 1,4 kg põlevkivi 1 kwh = 160 g šokolaadi Istudes ja õppides kulutate

Rohkem

Microsoft Word - 56ylesanded1415_lõppvoor

Microsoft Word - 56ylesanded1415_lõppvoor 1. 1) Iga tärnike tuleb asendada ühe numbriga nii, et tehe oleks õige. (Kolmekohaline arv on korrutatud ühekohalise arvuga ja tulemuseks on neljakohaline arv.) * * 3 * = 2 * 1 5 Kas on õige, et nii on

Rohkem

Buffeemenuu_Valkla Rand_092018

Buffeemenuu_Valkla Rand_092018 Buffeemenüü 35-100-le inimesele, serveeritakse vaagnatega (kuni 50 in) või marmiidis. Külm buffee srveeritakse laudadele kuni 50-le inimesele, 50+ inimesele serveeritakse külm buffee buffeelauale. Hinnad

Rohkem

VÄHEMA EEST ROHKEM...IGA PÄEV Riided, millesse armud, hindadega, mis sulle meeldivad Pakkumised kehtivad KAUPA ON PIIRATUD KOGUSES. ku

VÄHEMA EEST ROHKEM...IGA PÄEV Riided, millesse armud, hindadega, mis sulle meeldivad Pakkumised kehtivad KAUPA ON PIIRATUD KOGUSES. ku VÄHEMA EEST ROHKEM...IGA PÄEV Riided, millesse armud, hindadega, mis sulle meeldivad Pakkumised kehtivad 9.05 15.05 2019 KAUPA ON PIIRATUD KOGUSES. kuum! 1 29 BODI puuvillane, beebidele, pealetrükiga,

Rohkem

Ahi ET KASUTUSJUHEND

Ahi ET KASUTUSJUHEND Ahi KASUTUSJUHEND 1/ SEADME KIRJELDUS AHJU TUTVUSTUS Programmija Ooterežiimist väljumise nupp Lamp Traadist riiulitoed Grillvarda ava 2 1/ SEADME KIRJELDUS PROGRAMMIJA TUTVUSTUS Klaviatuuri lukustuse sümbol

Rohkem

Mitteloomse toidu töötlemisettevõtted+ametnikud

Mitteloomse toidu töötlemisettevõtted+ametnikud Tunnustatud mitteloomset toitu käitlevad ning kombineeritud tegevusega ettevõtted Viimati uuendatud: 22.08.2011 Jrk.nr Ettevõtte nimi Käitlemisettevõtte nimi Ettevõtte aadress Maakond 1 Airo Catering Services

Rohkem

Pintsli otsade juurde tegemine Esiteks Looge pilt suurusega 64x64 ja tema taustaks olgu läbipaistev kiht (Transparent). Teiseks Minge kihtide (Layers)

Pintsli otsade juurde tegemine Esiteks Looge pilt suurusega 64x64 ja tema taustaks olgu läbipaistev kiht (Transparent). Teiseks Minge kihtide (Layers) Pintsli otsade juurde tegemine Esiteks Looge pilt suurusega 64x64 ja tema taustaks olgu läbipaistev kiht (Transparent). Teiseks Minge kihtide (Layers) aknasse ja looge kaks läbipaistvat kihti juurde. Pange

Rohkem

Microsoft Word - Tiivustame lapsi liikuma.doc

Microsoft Word - Tiivustame lapsi liikuma.doc Linaliugu, pikka kiudu... Hõissa vastlad Traditsioonilist vastlapäeva tähistamist alustasime kõigepealt üritusega saalis, kus läbi lavastuse tutvustasime lastele vastlakombeid. Kuna meie selle aasta nimikangelased

Rohkem

2012 Harku valla meistrivõistlused ujumises. Vabalt 2004 ja nooremad tüdrukud 25 vabalt. 1. Mari Liis Maas ,38 2. Hanna Kübard ,30 3. Cr

2012 Harku valla meistrivõistlused ujumises. Vabalt 2004 ja nooremad tüdrukud 25 vabalt. 1. Mari Liis Maas ,38 2. Hanna Kübard ,30 3. Cr 2012 Harku valla meistrivõistlused ujumises. Vabalt 2004 ja nooremad tüdrukud 25 vabalt. 1. Mari Liis Maas 2004 18,38 2. Hanna Kübard 2004 25,30 3. Cris Jette Piht 2004 30,78 4. Inge Liis Rannapalu 2004

Rohkem

Starter VITELLO TONATO EHK LUGU SELLEST KUIDAS VASIKAS KOHTUS TUUNIKALAGA Vasikafilee tuunikala kastmega serveeritult krõbeda leiva ja rukolaman

Starter VITELLO TONATO EHK LUGU SELLEST KUIDAS VASIKAS KOHTUS TUUNIKALAGA Vasikafilee tuunikala kastmega serveeritult krõbeda leiva ja rukolaman Starter VITELLO TONATO EHK LUGU SELLEST KUIDAS VASIKAS KOHTUS TUUNIKALAGA Vasikafilee tuunikala kastmega serveeritult krõbeda leiva ja rukolamangoldi salatiga / VITELLO TONNATO OR THE STORY OF HOW A CALF

Rohkem

A5_tegevus

A5_tegevus AVATUD MÄNGUVÄLJAD 2017 TEGELUSKAARDID VÄIKELASTELE Kaardid on mõeldud kohapeal kasutamiseks. Kaardi võib lasta lapsel pakist loosiga tõmmata ja mängida nii mitu kaarti nagu parasjagu aega ja jaksu on.

Rohkem

(Microsoft PowerPoint - Keskkonnas\365bralik toidutootmine_loplik.pptx)

(Microsoft PowerPoint - Keskkonnas\365bralik toidutootmine_loplik.pptx) Keskkonnasõbralik toidutootmine ja tarbimine Rahvaarvu eeldatav kasv aastani 2050 Doktorant Mariana Maante Magistrant Jorma Kütt Foto: L. Talgre https://et.wikipedia.org/ Haritav maa per capita Toitumine

Rohkem

Puitpõrandad

Puitpõrandad Vanajamaja koostöös Muinsuskaitseametiga Puitpõrandad Andres Uus ja Jan Varet Mooste 9 mai 2014 Puitpõrandad Talumajade põrandad toetuvad tihti otse kividele, liivale, kruusale. Vahed on täidetud kuiva

Rohkem

MINIPESUMASIN KASUTUSJUHEND XPM25 Täname teid selle toote ostmise eest. Villaste riiete väänamine on rangelt keelatud. Palun lugege juhendit hoolikalt

MINIPESUMASIN KASUTUSJUHEND XPM25 Täname teid selle toote ostmise eest. Villaste riiete väänamine on rangelt keelatud. Palun lugege juhendit hoolikalt MINIPESUMASIN KASUTUSJUHEND XPM25 Täname teid selle toote ostmise eest. Villaste riiete väänamine on rangelt keelatud. Palun lugege juhendit hoolikalt enne seadme kasutamist ja hoidke see juhend alles.

Rohkem

Elanike toitumisharjumused ja toidukaupade ostueelistused

Elanike toitumisharjumused ja toidukaupade ostueelistused EESTI KONJUNKTUURIINSTITUUT ESTONIAN INSTITUTE OF ECONOMIC RESEARCH Rävala 6 19080 Tallinn Estonia tel +372 681 4650 fax +372 667 8399 E-mail eki@ki.ee Elanike toitumisharjumused ja toidukaupade ostueelistused

Rohkem

Tehniline tooteinformatsioon looduslik soojustus tervislik elu AKTIIVVILT absorbeerib õhus leiduvaid kahjulikke aineid, nt formaldehüüdi 100% lambavil

Tehniline tooteinformatsioon looduslik soojustus tervislik elu AKTIIVVILT absorbeerib õhus leiduvaid kahjulikke aineid, nt formaldehüüdi 100% lambavil AKTIIVVILT absorbeerib õhus leiduvaid kahjulikke aineid, nt formaldehüüdi 100% lambavillast soojustusvill rullis tihedalt nõeltöödeldud lambavillavilt 55 kg/m³ heli summutav Ripplagede soojustamine. Ripplagede

Rohkem

Pagaritööstuse aasta 9 kuu ülevaade

Pagaritööstuse aasta 9 kuu ülevaade 13.01.2016 turu arendamise büroo Marje Mäger Lühikokkuvõte Konkurentsivõime ja kasumlikkuse säilitamiseks otsustas Fazer konsolideerida oma tegevuse Baltikumis. Sellest tulenevalt lõpetas ettevõte aprillis

Rohkem

JUUKSUR

JUUKSUR JUUKSUR VÄRVIMINE: järelkasv 30 ml 20.- lühike juus 40 ml 23.- poolpikk juus 50 ml 60 ml 26 29.- pikk juus 70 ml 80 ml 32-35.- 90 ml 100 ml 38 42.- 110 ml ja rohkem 45.-. TRIIBUD: lühike juus või järelkasv

Rohkem

Eesti keele võõrkeelena olümpiaadi lõppvoor 2013 Kõik ülesanded on siin lühendatult. Valikus on küsimusi mõlema vanuserühma töödest. Ülesanne 1. Kirju

Eesti keele võõrkeelena olümpiaadi lõppvoor 2013 Kõik ülesanded on siin lühendatult. Valikus on küsimusi mõlema vanuserühma töödest. Ülesanne 1. Kirju Eesti keele võõrkeelena olümpiaadi lõppvoor 2013 Kõik ülesanded on siin lühendatult. Valikus on küsimusi mõlema vanuserühma töödest. Ülesanne 1. Kirjuta sõna vastandsõna ehk antonüüm, nii et sõna tüvi

Rohkem

Septik

Septik Septik Ecolife 2000 paigaldusjuhend 1. ASUKOHT Septiku asukoha valikul tuleb arvestada järgmiste asjaoludega: pinnase liik, pinnavormid, põhjavee tase, krundi piirid ja vahemaad veekogudeni. Asukoha valikul

Rohkem

Eesti toidusektori ekspordivõimekus (jätku-uuring 2017)

Eesti toidusektori ekspordivõimekus (jätku-uuring 2017) Eesti toidusektori ekspordivõimekus (jätku-uuring 217) Tallinn Detsember 217 Töö tellija: Maaeluministeerium Projektis osalevad: Albert Hansa, Evelin Ahermaa, Aet Vanamölder, Katrin Nittim, Maris Viileberg

Rohkem

George i Imeline Arstirohi Illustreerinud Quentin Blake Tõlkinud Elise ja Viktor Nikonov Värsid tõlkinud Leelo Märjamaa DRAAKON & KUU

George i Imeline Arstirohi Illustreerinud Quentin Blake Tõlkinud Elise ja Viktor Nikonov Värsid tõlkinud Leelo Märjamaa DRAAKON & KUU George i Imeline Arstirohi Illustreerinud Quentin Blake Tõlkinud Elise ja Viktor Nikonov Värsid tõlkinud Leelo Märjamaa DRAAKON & KUU George s Marvellous Medicine Text Copyright Roald Dahl Nominee Ltd,

Rohkem

ESF programm "Kutsete süsteemi arendamine" KUTSESTANDARD Abipagar, tase 3 Abipagar, tase 3 kutsestandard on aluseks kutsehariduse ja täiendusõppe õppe

ESF programm Kutsete süsteemi arendamine KUTSESTANDARD Abipagar, tase 3 Abipagar, tase 3 kutsestandard on aluseks kutsehariduse ja täiendusõppe õppe KUTSESTANDARD Abipagar, tase 3 Abipagar, tase 3 kutsestandard on aluseks kutsehariduse ja täiendusõppe õppekavade koostamisele ning isikute kompetentsuse hindamisele kutse andmisel. Kutsenimetus Eesti

Rohkem

Microsoft Word - Best Bread Production Handbook - EST.docx

Microsoft Word - Best Bread Production Handbook - EST.docx Leivatootmise käsiraamat 2018 1 Sisukord 1. Uus vana lugu - lühike sissejuhatus pagaritoodete tootmisesse 4 1.1 Traditsiooniline küpsetamine - asjad, mida meeles pidada 5 1.2 Küpsetamine tänapäeval - uued

Rohkem

EKSS-i 1 ühendverbide loetelu alla ajama alla andma alla heitma alla hindama alla jätma alla jääma alla keerama alla kirjutama alla kiskuma alla kriip

EKSS-i 1 ühendverbide loetelu alla ajama alla andma alla heitma alla hindama alla jätma alla jääma alla keerama alla kirjutama alla kiskuma alla kriip EKSS-i 1 ühendverbide loetelu alla ajama alla andma alla heitma alla hindama alla jätma alla jääma alla keerama alla kirjutama alla kiskuma alla kriipsutama alla käima alla laadima alla laskma alla lendama

Rohkem

Kraaks! Oktoober 2013 Oru Põhikooli õpilasleht Nr 13 Selles numbris: lk 2 - Bente lk 3 - Direktor lk 4 - Ajud kärssavad! lk 5 - Õpetajate versus lk 6

Kraaks! Oktoober 2013 Oru Põhikooli õpilasleht Nr 13 Selles numbris: lk 2 - Bente lk 3 - Direktor lk 4 - Ajud kärssavad! lk 5 - Õpetajate versus lk 6 Kraaks! Oru Põhikooli õpilasleht Nr 13 Selles numbris: lk 2 - Bente lk 3 - Direktor lk 4 - Ajud kärssavad! lk 5 - Õpetajate versus lk 6 - Lapsesuu ei valeta Kas kiri Jõulumehele on juba valmis? ka valimiste

Rohkem

Slide 1

Slide 1 Euroopa laste rasvumise seire Eesti uuring 2015/16. õa Childhood Obesity Surveillance Initiative COSI Eha Nurk COSI WHO Euroopa Regionaalbüroo algatus Eesmärk tõkestada kasvavat rasvumise epideemiat 6

Rohkem

Kasutatava põllumajandusmaa klassifikaator

Kasutatava põllumajandusmaa klassifikaator ÕLLUMAJANDUSULTUURIDE LOETELU õllumajanduskultuur Maakasutustüübid Märkus Otstarve* Teravili talinisu uiva tera saamiseks, haljalt koristamiseks talinisu allakülviga uiva tera saamiseks, haljalt koristamiseks

Rohkem

TARTU ORIENTEERUMIS- NELJAPÄEVAKUD neljapäevak Tehvandi, 1. august Ajakava: Start avatud: Finiš suletakse: Asukoht: Võistlu

TARTU ORIENTEERUMIS- NELJAPÄEVAKUD neljapäevak Tehvandi, 1. august Ajakava: Start avatud: Finiš suletakse: Asukoht: Võistlu TARTU ORIENTEERUMIS- NELJAPÄEVAKUD 2019 16. neljapäevak Tehvandi, 1. august Ajakava: Start avatud: 16.00 19.00 Finiš suletakse: 19.30 Asukoht: Võistluskeskuse, parkimise ja kohalesõidu tähistuse asukohad:

Rohkem

6 tsooniga keskus WFHC MASTER RF 868MHz & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE RF KASUTUSJUHEND 6 tsooniga WFHC RF keskus & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE

6 tsooniga keskus WFHC MASTER RF 868MHz & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE RF KASUTUSJUHEND 6 tsooniga WFHC RF keskus & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE 6 tsooniga keskus WFHC MASTER RF 868MHz & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE RF KASUTUSJUHEND 6 tsooniga WFHC RF keskus & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE RF 868MHz 3-6 EE 1. KASUTUSJUHEND 6 tsooniga WFHC

Rohkem

Otepää lahtised meistrivõistlused ilu- ja rühmvõimlemises Otepää, Otepää Spordihoone, Mäe 23 A Rotation 1 RG 2010B(2010) / A AGG miniklass noorem(2011

Otepää lahtised meistrivõistlused ilu- ja rühmvõimlemises Otepää, Otepää Spordihoone, Mäe 23 A Rotation 1 RG 2010B(2010) / A AGG miniklass noorem(2011 Otepää lahtised meistrivõistlused ilu- ja rühmvõimlemises Otepää, Otepää Spordihoone, Mäe 23 A Rotation 1 RG 2010B(2010) / A AGG miniklass noorem(2011, 2010) / B AGG miniklass B-grupp(2010, 2009, 2008)

Rohkem

Tallinna Saksa Gümnaasiumi teatejooksupäeva tulemused 6. september 2017.a. Pendelteatejooks: 2.klassid: 20 x 60 meetrit 1. koht 2a klass 4.10,5 2. koh

Tallinna Saksa Gümnaasiumi teatejooksupäeva tulemused 6. september 2017.a. Pendelteatejooks: 2.klassid: 20 x 60 meetrit 1. koht 2a klass 4.10,5 2. koh Tallinna Saksa Gümnaasiumi teatejooksupäeva tulemused 6. september 2017.a. Pendelteatejooks: 2.klassid: 20 x 60 meetrit 1. koht 2a klass 4.10,5 2. koht 2c klass 4.24,2 3. koht 2b klass 4.26,8 3.klassid:

Rohkem

ET Euroopa Liidu Teataja L 60/1 I (Aktid, mille avaldamine on kohustuslik) KOMISJONI MÄÄRUS (EÜ) nr 317/2006, 22. detsember 2005, mille aluse

ET Euroopa Liidu Teataja L 60/1 I (Aktid, mille avaldamine on kohustuslik) KOMISJONI MÄÄRUS (EÜ) nr 317/2006, 22. detsember 2005, mille aluse 1.3.2006 ET Euroopa Liidu Teataja L 60/1 I (Aktid, mille avaldamine on kohustuslik) KOMIJONI MÄÄRU (EÜ) nr 317/2006, 22. detsember 2005, mille alusel koostatakse nõukogu määrusega (EMÜ) nr 3924/91 sätestatud

Rohkem