' m. F ^ «

Suurus: px
Alustada lehe näitamist:

Download "' m. F ^ «"

Väljavõte

1 ' m. F ^ «

2 01

3 AVD ehl esfimeme luggemisfe!«lirjotamisfe varnal. «bdeghijllmn ABDEGHIKLMN» p r s f st t u w. O P R S T U W. A a aa ä ää äe äi ae ai au E e ee ea eä ei J i ii ia iu O o oo ö öö oö oe oi öi on, i? U II u uu u uu Ut. ENSV TA Kirjandus muus «urni Arhiivraamatukogu

4 m rf> ib ob ub äb öb üb. Ba be bi bo bu M bu bu. Du de di do du dä dö du. Ad ed id od ud äd iid üd. Ga ge 9* go gu il aj. ««eg og 'lg?8 üg. ba he hi Ho hu hä hö hü. Äh eh ih h uh sh öh üh. Ka lo li to tu la lö lü. Al cl il ol ul al öl ül. La le li lo lu la lii lü. 'Al el il oi ul al öl ÜI. Ma me mi mo mu mä mo mü. Am nn im om niit am om MM. Na ne ni no uu nä nõ nä. An en in on uu än on uu. Pa pe pi po pu Pä pu pu. Ap ep ip op up ap öp up. Ra re ri lo ru m rü rü. Al er il or ur är ör iil. Sa st si f su fä sü sü. As es is os us äs ös us. Ta te ti to tu ta to tu. At et it ot ut ät õt üt. Wa we wi wo wu wa wö wü. Aw ew iw ow uw aw õw üw. Aast, <wiv, aeg, ai$, al, alg, alt, aun, äi. Ees- ehk, eks, eit, ern, et. Aaw, hal, halp, hiir, hoop, hulk. Ja, jalg, jaht, ilm, jut, juust. Kaar, kael, ka, käsk, kaks, kesk, kiik, king, koht, koorm, kuiw, külm, kuk. Laast, laew, laud, lehm, leib, lep, lip, lint, luk. Ma, mäng, märs, meel, mets, moöt, muhk, müür, mut, müts, must.

5 3 Naer, nahk, niin, nööp, noor, nõud, nurk, nut. Oh, öhk, õits, oks, org, ots. Paas, pael, pak, pärg, part, piim, pilw, pitk, poeg, põud, püs. Raam, rät, rähk, raud, roog, rihm, ruut. Saad, sääsk, särk, selg, sild, silm, sõlg, suits, surm. Taat, täht, tahk, te, tilk, tõrs, toht, torm, tuul. Üks, uks, umb, urb, us, usk, uul, uus. Waen, wärw, weiks, wend, wihk, wõlg, worst. Ab-bi, ad-der, ah-hi, ak-ken, al-lew, ar-ro. Eh-te, el-law, em-ma, em-mis, es-malt. Häb-bi, häd-da, hai-ge, ham-mas, hir-mus. Iäl-le, jän-nes, ih-ho, in-gel, iw-wa. Kad-de, kam-ber, ker-ge, kib-be, king-sep, kop-pel, kur-jus. Lad-do, lais-kus, laul-ma, lei-kus, lih-ha, lo-jus, lub-ba, lüh-ter. Mad-dal, mag-gus, mes-si, met-sis, möl-der, moist-lik, mok-kad, mun-na. Nae-ne, näg-go, neel-ma, nöd-der, nut-ma. Od-da, öh-to, ö-kuk, oh-hak, or-ras, ot-fus. Pad-da, päh-kel, pah-mas, pal-we, pes-fa, peig-mees, pid-do, pör-sas, proh-wet, pu-fep. Rat-fep, raud-sep, ra-mat, ri-ded, roi-gas, rum-mal. Sad-dul, säd-de, seis-ma, sig-ga, söb-ber, süd-da, su-rus. Tae-was, tär-ras, tak-jas, tal-lo, ter-wis, tig-ge, töb-bi, toi-dus, tü-druk, tüt-tar. Ub-ba, uh-kus, üm-ber, un-ni, usk-ma. Wae-ne, wäh-hi, wag-ga, wal-lo, wal-mis, wals-kus, wap-per, was-tus.

6 4 Äas-ta-ma, äb-ba-nk, ah-he-lad, as-fu-ma, ar-mas-tus, ars-ti-ma. Eest-kost-ja, eest-pal-we, ek-fi-ma, el-la-jas, e-le-want, el-la-ma, es-mas-pääw. Hak-ka-ma, hal-las-tus, hei-na-ma, hin-ga-ma, hob-bo-ne, hulku-ma. Iag-ga-ma, ih-ho-lik, im-me-täht, jöh-wi-kas, juh-tu-ma, ju-ri-kas. Kcl-lo-ke, kip-pu-ma, käe-rus-tik, köh-hi-ma, köw-we-rus, kog-gudus, kur-was-tus. Mad-da-lus, mae-nit-stts, mäl-les-tus, mag-ga-ma, möl-la-ma, inu-la-kad. Näg-ge-ma, nae-ra-ma, nok-ki-ma, nül-gi-ma, nur-ja-to. Ob-ba-dus, öi-e-ke, öh-he-lik, ot-sa-ta. Pär-ri-ma, pal-lis-tus, peks-mm-ne, pol-le-ma, pim-mc-dus, puh-has-tus. Nab-ban-dus, reb-ba-ne, rist-min-ne, rö-mus-tus, rus-si-kas. Sal-ga-ma, fa-kra-ment, sip-pel-gas, söt-ku-ma, suit-se-ma. Tän-na-ma, tig-ge-dus, to-min-gas, tös-si-dus, tor-ro-pil, tugge-wus. Üh-hek-sa, un-ni-ne, up-pu-ma. Wab-ba-dik, wag-ga-dus, wal-le-lik, wid-de-wik, wig-ga-dus, woit-le-ma. Ab-bi-ka-sa, ar-mo-lin-ne, äh-war-da-min-ne, an-deks-and-min-ne. E-wan-ge-li-um, em-ma-ken-ne. Häb-be-ne-ma, ham-mus-ta-ma, he-a-teg-gi-a, he-a-teg-ge-min-ne. Iär-res-tik-ko, juh-ha-ta-ja, jum-ma-la-kart-lik. Kah-het-se-ma, ke-le-kand-ja, ku-lu-ta-ma. Lah-hu-ta-ma, le-o-ken-ne, lüh-hen-da-ma, la-e-ne-ta-min-ne. 3Nai-a-lin-ne, mes-si-lan-ne, mäd-da-rei-kas, mür-ris-ta-min-ne. Näg-ge-min-ne, näp-pis-ta-ma, nur-ris-se-ma. Öh-ka-min-ne, ön-nis-ta-ma, öp-pe-ta-min-ne. Pär-ri-mtn-ne, pal-lo-ken-ne, pras-si-min-ne, pit-ka-me-le-lin-ue. Rö-mo-lin-ne, ris-ti-ta-ma, rum-ma-las-te. Se-men-da-min-ne, soi-ma-min-ne. Täh-he-ken-ne, tag-ge-ne-ma, teg-ge-min-ne, ter-re-ta-min-ne. Üh-hen-da-ma, us-si-ken-ne, u-en-da-min-ne. Wab-ban-da-ma, wär-ri-se-ma, wäl-jas-pid-di-ne.

7 Ann, Adel, Ado, Anno, Anton. Elts, Ello, Enok, Erik, Estcr. Hans, Härm, Hedwi, Hinrik. Jaan, Jaak, Ingel, Josep, Juhan, Jula. Kai, Käsper, Karel, Kottard, Kristian. Laur, Liso, Lotta, Lowisa, Ludwik. Mai, Madle, Maddis, Mik, Miua, Mani. Nedo, Netta, Niggolas, Nikodemus. Otto, Obadjas, Oskar, Olga, Oswald. Pirit, Prido, Petrus, Pertel. Rein, Reinolt, Rebekka, Roman. Simo, Samuel, Salomon. Tönnis, Truto, Trino, Tehwan. Ulrik, Walpur, Wolmar, Willem. Mul on wan-ne-mad: Is-fa ja em-ma. Mul on wennad: Mih-kel ja An-dres. Mul on öed: Mad-le, Ewa ja Liso. Ma au-us-tan om-ma is-sa, ma ar-mas-tan om-ma em-ma. Ma ku-len nen-de san-na ja ol-len ar-mas nen-de me-lest. Au-us-ta om-ma is-sa ja em-ma, se on es-si-men-ne kasfo-san-na to-o-tus-se-ga, et so käs-si häs-ti käib ja sin-na kau-a el-lad ma pe-al. Ön-nis on se is-sa ja em-ma, kes om-mist lap-sist rö-mo nä-wad. ön-sad on need lap-sed, kel-le jär-rel wan-ne-mi-te ön-nista-mis-fed käi-wad. Kes is-sa ja em-ma au-us-tab, se lep-pi-tab pat-tud är-ra; ja kes om-ma em-ma an-ns-tab, on sel-le sar-na-ne, kes en-nesel war-ran-dust tal-le-le pan-neb.

8 6 Mul on wiis meelt. Ma nään om-ma sil-ma-ga. Ma ku-len om-ma kör-wa-ga. Ma mait-sen om-ma ke-le-ga. Ma hai-sen om-ma nin-na-ga. Ma tun-nen kei-ge ih-ho-ga. Nägge-min-ne, kuul-mm-ne, maits-min-ne, haist-min-ne, tund-min-ne. Ke-le-ga ma wõin ül-les-rä-ki-da keik mis ma möt-len, sowin, ku-len, nä-än, mait-sen, tun-nen, hai-sen, sed-da üks-ki mu loom ei wõi, et tem-mal kül keel suus. Pim-me-dad ei wõi näh-ha, kur-did ei wõi kuul-da, ke-letu-mad ei wõi rä-ki-da. Ma tän-nan sind se pär-rast et ma ni im-me-lik-kult ol-len teh-tud, et eh-ma-tus pe-ä-le tul-leb; im-me-lik-kud on sin-no te-ud, ja mo hing te-ab sed-da häs-ti kül. Au, ki-tust, tän-no, laul-des ma Oh Ium-mal, pak-kun sul-le! Sest sin-no ar-mo mär-giks ka Sa an-nud el-lo mul-le. Mo ih-ho, siu-nust wal-mis-tud, Mo me-led, sin-nust kin-ki-tud, So su-rust tun-nis-ta-wad. Kes ai-ab werd mo soon-te sees? Kes pan-neb süd-dant peks-ma? Kes teeb et jou-an hin-ga-des Mo el-lo kin-ni-ta-da? Se keik, oh Ium-mal, sin-no to! Sest kiit-ko sind se in-ni-me, Kus i-al tem-ma li-gnb., Is-saud, mci-e Ium-mal, on üks ai-nus Is-fand. He-a on Ie-ho-wa kei-ki-de was-to, ja tem-ma hal-las-tus käib keik ül-le tem-ina teg-gu-de. Kiit-ko ted-da ta-c-was ja Ma, mer-ri ja keik mis se-äl sees li-gub. Se on Ium-ma-la ar-mas-tus et mei-e tem-ma käs-so sannad pe-a-me, ja tem-ma käs-so-san-nad ei ol-le mit-te ras-ked.

9 7 Mei-e ris-ti-öp-pe-tus-se wiis Pe» tüt li. Gs-fi-«t«:ne Pe-ll-tül. Ämn-ma-lll Küm-nest Kiis-suft. Es-si-mm-ne käsk. Sul ei pe-a mit-te tei-si Ium-ma-laid ol-le-ma min-no kör-was. Tei-ne käsk. Sin-na ei pe-a mit-te Iunl-ma-la om-ma Is-sali-da liiuwiie il-ma as-ja-ta suh-ho wöt-ma, sest Is-sand ei jät-ta ted-da nuht-le-mat-ta, kes tem-ma nim-me kur-jas-te pru-gib. Kol-mas käsk. Sin-na pe-ad püh-ha-pä-wa püh-hit-se-ina. Ncl-jas käsk. Sin-na pe-ad om-ma is-sa ja om-ma em-ma au-us-ta-ma, ci sin-no käs-si häs-ti käib, ning sin-na kan-a el-lad Ma peäl. Wi-es käsk. Sin-na ei pe-a mit-te tap-ma. Ku-es käsk. Sin-na ei pe-a lnit-te ab-bi-el-lo är-ra-rik-ku-ma. Seits-mes käsk. Sin-na ei pe-a mit-te war-ras-ta-ma. Kah-hek-sas käsk. Sin-na ei pe-a mit-te ül-le-koh-to tun-nisita-ma om-ma liq gi-mis-se was-to. Üh-hek-sas käsk. Sin-na ei pe-a mit-te him-mus-ta-ma om-ma lig-gi-mes-sc kod-da. Küm-ncs käsk. Sin-na ei pe-a mit-te him-mus-ta-ma om-ma liss-gi-mes-sc naest, sul-last, ünl-niar-da-jat, weik-sid eg-ga muud, mis temma pär-ralt on. Mis üt-leb nmid Ium-mal kci-kist neist siu-nat-sist käs-ku-dest? Tem-ma üt-leb nen-da: Min-na se Is-sand sin-no Ium-mal ol-len üks wag-ga wih-ha-ne Ium-mal, kes wan-ne-mat-te pal to nuht-leb las-te kät-te kol-man-da-mast ning nel-jan-da-maft pöl-west sa-dik, kes mind wih-ka-wad; ag-ga nei-le, kes mind ar-mas-ta-wad ning lllin-no kas-snd pe-a-wad teen mill-na he-ad tuh-han-dest pöl-west sa-dik.

10 8 Tei-ne Pe-a-tüt. Mh-haft Nis-tl lu-ftyh Gs-si-men-ne Op-pe-ws: Lo-mis-sest. Min-na us-suli Ium-ma>la se Is-sa kei-ge wvg-ge-wa-ma tae>wa ja Ma Lo-ja sis-se. Tei-ne Op-pe-tus: Är-ra-lun-nas-ta-mis-scst. Min>na us-sun Ie-sus-se Kris-tus-se Ium-ma-la ai-no Po-ia mei-e Is-san-da sis-se kes on sa-dud pnh-hast wai-innst, il-ma-le to-dud neit-fist Mci-ri-ajt, fan-na-ta-mib Pont-si-us-se Pi-la-tus-se al, ris-ti pe-ä-le po-dud, sur-nud ning mah-ha mae-tud, al-fa läi-nud pör-go-hau-da, kol-man-da-inal pä-wal jäl-le ül-les töus-nud sur-nuist, ül-les läi-nud tae-wa, is-tub Ium»ma-la om-ma kei-ge wäg-ge-wa-lna Is-fa par»re»mal kä-el se-ält tcni-rna tul-leb koh-hut moist-ma el-la-wat-te ja sur-nu-te peä-le. Kol-mas Öp-pe-tus: Püh-hit-se-mis-sest. Min-na us-sun püh-ha Wai-mo fis-se nht piih-ha ris-ti kog>gu»dust, püh-ha-de os-sa-sa-mist, pat-tu-de an-deks and-lnist. lih-ha iil-les-tous-mist ja ig-ga-west el-lo. A-men. Kol-mas Pe-a tük. Püh-haft Äs-fa mei-e pal-weft. Is-fa mei-e, kes sa ol-led tae-was, püh-hit-fe-tud fa-go sin-no nim-mi, tul-go mei-le sin-no riik, sin-no taht-min-ne st'lnd-ko kui tae-was uen-da ka Ma peäl, mei-e ig-ga-pä-wast lei-ba an-na mei-le tern-na pääw, ja an-na mei-le an-deks inei-e wöl-lad, kni mei-e an-deks an-ua-me om-ina wölg-las-te-le, ja är-ra sa-da meid mit-te kiu-sa-tus-se sis-se, waid peäs-ta meid är-ra sest kur-jast; sest sin-no pär-ralt on se riik, ja se wäg-gi ja se au ig-ga-wes-te. A-men!

11 Wcl jae Pe-lltnt. Püh-hast Rift-mis-seft. Mis on rist-mm-ne? Nist-min-ne ep ol-ie rnit-te pal-jas wes-si, roaio ni-fug-gu-iu wes-fi, mis Ium-ma-la kas-sus on fe-ä-tuo, ja Ium-ma-la san-lta-ga üh-te-pan-dud. Mis Ium-ma-la san^na on se? Kui meie Is-sand Ie-sus Kris-tus üt-leb Mat-te-us-se ramato wiim-ses pe-a-tük-kis: Min-ge ja öp-pe-ta-ge keik rahwast, ja ris-ti-ge neid Ium-ma-la Is-sa, ja Poi-a, ja püh-ha Wai-mo uim-mel. Mark. 10, Ja nemmad töid lapsokessi temma jure, et ta ueisse piddi putuma; agga temma jüngrid sõitlesid neid, kes neid temma jure töid. Agga kui Jesus sedda näggi, sai temma meel wägga haigeks ja ütles neile: Laske need lapsukessed minno jure tulla, ja ärge keelge ueid mitte, sest uisugguste pärralt on Jummala riik. Toest minna ütlen teile: Kes InlNluala rigi wasto ei wõtta kui lapsuke, se ei sa mitte senna sisse. Ja temma wõttis neid sülle, ja panni kassi nende peäle, ja öllnistas neid. Wi-es Pe-ll-tük. Püh-haft %1-ta-tl saa-kra-men-tist. Mis on Al-ta-ri Saa-kra-ment? Se on mei-e Is-san-da Ie-sus-se Kris-tus-se tös-si-ne ihho ja wer-ri, lei-wa ja wi-na al mei-le ris-ti-rah-wa-le sü-a ja ju-a Kris-tus-sest en-ne-sest se-ä-tud. Kus se on kir-jo-tud? Nen-da kir-jo-ta-wad püh-had E-wan-ge-lis-tid: Mat-te-us, Mar-kus, Lu-kas ja püh-ha Pau-lus: Mei-e Is-sand Ie-sus Kris-tus sel ö-sel, mil ted-da är-raan-ti, wöt-tis lei-wa, tän-nas, mur-dis ja an-dis om-ma Iungri-te-le ja üt-les: wöt-ke, sö-ge, se on min-no ih-ho, mis tei-e eest an-tat-se, sed-da teh-ke min-no mäl-les-tus-seks.

12 10 Sel-sam-mal kom-bel wöt-tis tem-ma ka kar-ri-ka pärrast öh-to sö-ma-ae-ga, tän-nas ja an>dis orn-rna Iüng-ri-te-le ja üt-les: xobt-h, jo-ge keik se-ält seest, se fro-na-ne kar-ri-kas on se uus fe-a-ou3 rain-no wer-re sees, mis tei-e jo mit-me eest är>ra>wal>la>tak>se pat-tu-de an-deks-and-mis-feks; fec-oa teh-ke ni mit-to kor-da kui tei-e sest jo>te, min-no mäl-les-tus-seks. I.Kor. 11, Sest ni mittokõrd, kui teie ial sedda leiba söte, ja sest karruast jote, siis kulutage Issanda surma, senni kui temma tulleb. Sepärrast kes ial sedda leiba sööb, ehk Issanda karrika seest joob kölwutamal wisil, sel on Issanda ihhust ja werrest süüd. Agga innimenne katsugo isseeuuast läbbi, ja nenda sögo temma sest leiwast, ja jogo se karrika seest. Sest kes kõlwato sööb ja joob, se sööb ja joob isseennesele nuhtlust, sest ek temma ei te wahhet Issanda ihho wahhel. Laul 51, 19. Jummala melepärralissed ohwrid on üks röhhutud waim; üht röhhutud ja russuks pekstud füddaut ei laida fa mitte, Jummal! Matt. 5, Sepärrast kui siuua omma ande altari peäle tood, ja seäl so mele tulleb et sinuo wennal middagi on sinno wasto; siis jätta senna omma andi altari ette, ja minne, ja leppi ärra omma wennaga ja siis tulle ja to omma anne..'sececcioccoc**' 1 --" ' ' Palwed. 1. Hommiko Palwe. r ~ Kui sa hommiko üllestõuseb, siis pead sa pühha risti tähhega ennast õnnistama ja pölweli maas wõi ka püsti seistes nenda palluma: Önnistago mind Jummal, Issa, Poeg ja Pühha Waim. Amen. Minna tännan sind, minno armas taewane Issa, Iesusse Kristusse sinno armsa Pöia meie Issanda läbbi, et sinna mind minnewel ösel olled armolikult hoiduud ja kaitsenud keige ihho ja hinge kahjo eest. Minna pallun sind, anna mulle armo, et minna wõiksin ommad pattud süddamest tnnda, kahhetseda ja mahhajätta; kaitse ja hoia mind selsinnatsel päwal, keige patto, kurja ja kahjo eest, et keik minno mõtte, sanna, teggo ja ello wõiks sinno mele pärrast olla. Sest minna annan omma ihho

13 I l ja hinge, minno issa ja emma, minno keisri Herra, minno üllemad ja wannemad, öppetajad, suggulasfed, waenlasfed, keik ristirahwast, keik innimesfed ja keik mis mul on, sinno holeks: Sinno pühha Waim wallitfego mind, finno pühha Ingel olgo minno jures, et turri waenlane ühtegi melewalda minno peale ei fa. Amen. 2. Pallve enne föma aega. Sa pead käed kokko pannema ja laua ette astudes palluma: Keikide silmad lodawad, Issand, finno peale ja sinna annad neile nende röga ommal aial. Sinna teed lahti ommad helded ja rohked käed, ja täidad keik, mis ellab, hea melega. Issand Iummal, taewane Issa, õnnista meid ja neidfinnatfid finno annid, mis meie finno rohkest armust wasto wöttame, Iesusse Kristusse meie Issanda läbbi. Amen. 3. Pallve parrast söma aega. Parrast söma aega pead sa nendasommoti teggema, käed kokkopannema ja luggema. Tännage Issandat, sest temma on helde ja temma heldus kestab iggaweste. Meie tänname sind, Issand Iummal taewane Issa, Iesusse Kristusse meie Issanda läbbi, keige finno ande ja heateggemisse eest, kes finna ellad ja wallitsed iggaweste. Amen. 4. Ohto Palwc. Õhtul, kui sa tahhad mahha heita, pead sa ennast pühha risti tähhega õnnistama ja pölweli maas woi ka püsti seistes luggema: Önnistago mind Iummal Issa, Poeg ja pühha Waim. Amen. Minna tännan sind, minno armas taewane Issa Iesusse Kristusse finno armsa Pöia, meie Issanda läbbi, et finna mind minnewal päwal õlled armolikkult hoidnud ja kaitsnud keige ihho ja hinge kahjo eest, minna pallun sind, anna mulle andeks keik minno pattud ja eksitussed, misga minna sind ollen wihhastannd; kaitse ja hoia mind selfinnatsel ösel armolikkult; sest minna annan omma ihho ja hinge, minno issa ja emma, min-

14 12 no Keisri Herra ja keik muud üllemad, minno wannemad, oppetajad, suggulassed, keik ristirahwast, keik innimessed ja keik, mis mul on, sinno holeks, sinno pühha Waim wallitsego mind, sinno pühha Ingel olgo minno jures, et kurri waenlane ühtegi melewalda minno peäle ei sa. Amen. Pärrast sedda loe Issa meie palwe ja siis heida rõõmsaste maggama. <^^~FZz 242&<2ž?rS<š*>- Kirjutamisse tähhed. a i d e a A l i to lm n o A t J d> Jl a w a o a ai ia aa ad aa aa Aa aa toa ato ia ai ma om/ wa OM Aa aa Ja aõ> ca al wa aw ei ie de ed ae ea Ae ea toe eto ie ei me em ne en Ae ea te ei Je eö> le ei we ew tk dt, td Al m too' vto Ali mo lm ni m Ai, la tt> li J ld> lo oi wo ow oi w do od ao oa Ao oa too ox> to oi mo om no on Ao oa to oi Jo oo* lo oi wo otv ai ito da ad au ua Au aa tou> ato ia ai.ma nm na rm Aa aa la ai Aa aö> ia al wa mo

15 "/ /" A»/ "» /" *>1 /» "/ A tj av va, fia aa oa aa wa an> toa am ta al mv mn nv vn A/õ ÕA to vt iv vö> tv vt wv vw at dä aa ml ia ma nit Aa ui la urn (Ta/ ai& ai aia a/t aan m ee& eüit emi> taia iim i>a/at toaei tcanä miim K>ai> ieiv ie/i iam ma meei metõ> mvvt maim mata mau nwi nvad now> nat VK>6 via vtö> Aaei Aado Aivm Jiiifc Avea Avad laad Umt ieia> iiid Jwm te toim taai omi aaö> a>aen u/et/k>d> uwlit amt addei an>i>en eiiaw wvma em/mtö- eö>mait AammaA tännab avata midde mvmvel mnaiea iaiöd>aö> iaaima ivtaõ> iaiia ieift>aö> moxidai manava naene neeima natma vdda vtiaö Aaada Aaiive bomaiea iaddai ieiäma i&w tauoaa taimõ> taüv tvuiaö> tõttab aiia anni amm/a aawaä waene waiämiö> waimta waiiaeb usaötaö, axmv axzaaa

16 14 aöjwma eemaatwe ewuma euajao> etetvcml ellama Maföföama Aatmö^ö> foemama tbmtmma AuMwma maaama tmrtnežafu weu&fce JeMwma woaauawö' maaaamö maaaama vwaaema naeaama otwamtä otfarfa AauMuö' rwwema fe4>mrneait>6 lavc>anau6 Jmaama JmAeCaao> JuMenia üaaeauö> twaaettwö' wmme ujmnma tmaaaauõ> wtüuema iwacletviw zjföaam. zjycnno. (wtfo-. z^)mün>. ^awov. <i($wõ>iaw. al ei. ^z,ipo. ^y/qpmse/. ölfetio. u/llo. xärftet,. c/ftma/m. (Žstmm. ct/imw. kjk/no. fflmem. <dfflvwmeea adö^ama J auavufojc atatfiäavv. (ydvvaajfc ee/momta e4juücö>. ewjitaä ewajaö. cifcsm^, fwhaft>aõ>. 7 v Aeaauõ> fwvwwse fitmwwma. <^/ä&6ü(,ö>. taimni', nne. iõmt/mad ; maiwna. iafvauluö' iimwma. t>mmema. <u%)aa= aasaö> waatieaaörj waewama fcalme&te weljama. wewwaae muma. wiiilema fcmfama. tooacümito. fcouvato. Ka&Kwma. KX4/Uoa4lu,ö>. <^amiaaö> iaemmia. {awfcteta zamwma. iei ama / fomvma ; ucaaeja. tyfl(aaaaiwõ>. ntozemmuö> ;

17 15 mtinmma m&ttema mwuume. zffläaaenia, näimima. virul. <t/( >afr(kmau<& tmfrfccmia. <Žs<i(wlama Juaamvu^. Juwcme. JiiWeiw. J<utM&iitõ>. kycmname tttwj%i,ma> let= ttfo. wckuö4mö> wa/{t,mwd> watacwimt4> woiuenm. Januar ehl Neäri-lu. Webmar ehk Küünla-lu. Märts ehk Paasto-ku. April ehk Iürri-ku. Mai ehk Lehhe-lu. Juni ehl Iani-lu. Iuli ehl Heinaku. August ehk Leikusfe-ku. September ehl Mhkli-lu. Oltober ehl Wina-lu. Nowember ehl Talwe-lu. Deetfember ehk Ioulo-ku. Pühhapääw, Esmaspääw, Teisipääw, Kefwäddal, Neljapääw, Rede, Laupääw. Ni kui isse olled sa, nenda otsid seltsi ka. Igga lind tunnukse ommast sulgest. Ärra kida isseennast, lasse muud kita. Te tööd to aial, aia jutto jutto aial. Mis noordus kokkopanneb, se wannadus leiab. Ei olle tühjad sinno käed, Kui ussin olled, waewa näad.

18 16 N u m r i d k nul. Uks. kaks. kolm. nelli. 10 kümme 11 üksteist ehk üksteistkümmend. 12 kaksteist ehk kaksteistkümmend. 13 kolmteist ehk kolmteistkümmend. 14 nelliteistehk nelliteistkümmend. ja nenda: ükskolmat, ükskolmatkümmend kakskümmend üks. 22 kakskolmat, kakskolmatkümmend, kakskümmend kaks. ja nenda: kolmkümmend. 31 üksneljat, üksneljatkümmend, kolmkümmend üks. ja.nenda: Gwes. 6, wiis. kuus. seitse, kahheksa, ühheksa. 40 nellikümmend. 41 üks wiet, nellikümmend üks. 45 poolwietkümmend. 50 wiiskümmend. 51 üks wiet. 60 kuuskümmend. 61 üksseitsmeskümmend. 70 seitsekümmend. 71 üks kaheksakümmend, fdtfe* kümmendüks. 80 kahhekfakümmend. 81 üks ühheksakümmend. 90 ühheksakümmend. 91 ühheksazümmend ja üks. 92 ühheksakümmend ja kaks. 100 sadda tuhhat üks tuhhat wiis sadda ehk poolteisttuhhat. Lapsed, kuulge omma wannematte sanna Issanda fees: sest se on oige. Auusta omma issa ja emma (se on essimenne kässosanna töutussega). Et sinno kassi hästi käib, ja sinna kaua ellad Ma peäl. Gegm dcn Druck dcs vorstchmdm ABC-Buchcs ist Scitcus dcs St. Pctersburgischcn Evangelisch-Luthcrischm Cousistorli nichts ml;nwmdcn. St. Petcrsburg, dni 22. ssevruar Im Nämm und uon wcgen Consiftörii Wcltlicher Bcisitzcr A. Schröder. JN» 559. A. Fabriciüs, Sccr. Zu druckcn erlaubt. Narva den 27. Juni Cmw Fr. Eberhard. Trükkiwd Johann Pachmanni kirjadega. Narwa linnas

19 zj m

my_lauluema

my_lauluema Lauluema Lehiste toomisel A. Annisti tekst rahvaluule õhjal Ester Mägi (1983) Soran Alt q = 144 Oh se da ke na ke va de ta, ae ga i lust üü ri kes ta! üü ri kes ta! 3 Ju ba on leh tis lei na kas ke, hal

Rohkem

J? If, v# c

J? If, v# c J? If, v# c i V ENSV TA Kirjandusmuuseumi Arhiivraamatukogu A V D mjk! 1 " 1 "äikenne Luggemisse ramat. Tarto marahwa tullus. (Tartun, trükkitu nink müwwa H. Laakmanni man.) Ramato-tähhe. Waikesse kirja-tähhe:

Rohkem

untitled

untitled detsember 2018 / nr. 11 (210) 2 Kih nu pi dut ses ma ja PUAEK KÕR GÕ, VAL GÕ NA GU JUÕES, NÄÜ TÄB KÄ DE, KUS OND KUÕES. LAE VAD, ET KÕIK JÕ VAKS RAN DA PAE LU NÄIN, KÕIK TULN TAL KAN DA! Män ni El me Vee

Rohkem

untitled

untitled Nr. 2 (175) / veebruar 2011 Tõstamaa valla 2011. aasta vapimärgi kavalerid Eili Oks tub li ja töö kas va nae ma, kes on suu re pa nu se and nud seits me oo tama tult va ne mad kao ta nud lap se lap se

Rohkem

untitled

untitled TÄNA LEHES Kih nu tu letorn saab ka su tus loa Viiu li fes ti va li raa mes toi mub gur mee nä dal Va na Rand ma ajal oli nii! Mee leo lu kas reis folk loo rifes ti va li le Kree kas se Eve lin Il ves

Rohkem

untitled

untitled VÄLJAANDJA KIHNU VALLAVALITSUS detsember 2012 nr. 10 (143) TÄNA LEHES Lõp pev aas ta val la ma ja poolt vaa da tes Kih nu uus pe rearst Kat rin Sih ver teeks mee lel di väi ke lae va - kap te ni pa be

Rohkem

untitled

untitled VÄLJAANDJA KIHNU VALLAVALITSUS mai 2019 nr. 5 (215) TÄNA LEHES Meenesaak oli muljetavaldav Eakate kodu eskiisprojekt sai kaante vahele Kihnu Keretäüs kostitab külalisi Tuuleroos näitas head taset Silvia

Rohkem

untitled

untitled NR 3 2019 (305) Nr 3/4 (116) 2019 Ajakiri Meremees on Eesti Mereakadeemia, merendusettevõtete ja -organisatsioonide toel ilmuv ajakiri. Sisukord Meremees on Eesti merendusajakiri, mida antakse välja 1989.

Rohkem

weikenne luggemisse ramat Tallina ma rahwa tulluks. Namato kirja weikesed tahhed. abdegyijllmn oprmuw Heälega tahhed. a e i o u Kahhe heälega tähhedx^

weikenne luggemisse ramat Tallina ma rahwa tulluks. Namato kirja weikesed tahhed. abdegyijllmn oprmuw Heälega tahhed. a e i o u Kahhe heälega tähhedx^ weikenne luggemisse ramat Tallina ma rahwa tulluks. Namato kirja weikesed tahhed. abdegyijllmn oprmuw Heälega tahhed. a e i o u Kahhe heälega tähhedx^''' A A t(: Heäleta tahhed. bpdtjahklmnrssw Ramato

Rohkem

untitled

untitled VÄLJAANDJA KIHNU VALLAVALITSUS juuni 2015 nr. 6 (170) Õpe ta ja Er le Oad ja tä na vu sed lõ pe ta ja jad Lo vii sa Laa rents, Me ri lin Saa re, Kel li Mä tas, Car men Laos, Ar let Tam mik, San der Saa

Rohkem

untitled

untitled VÄLJAANDJA KIHNU VALLAVALITSUS märts 2011 nr. 3 (125) TÄNA LEHES Kihnlased, tulge üldkogule Saare preemia sai Reene Leas Pillilaagris alustati lõõtsaõppega Kihnu on taas meretagune maa Muuseumis koolitati

Rohkem

untitled

untitled VÄLJAANDJA KIHNU VALLAVALITSUS september 2015 nr. 8 (172) Oh kooliaeg, oh kooliaeg... Kihnu Kooli 1. klassis alustab tänavu kuus koolilast: Rasmus Reier, Mattias Laos, Marten Vesik, Mia Vesik, Anna- Liidia

Rohkem

untitled

untitled VÄLJAANDJA KIHNU VALLAVALITSUS juuni 2011 nr. 5 (127) TÄNA LEHES Üks õige ja hää tradistioon sai loodud Pillilapsed kesk Kaunase festivalimelu Kihnu Jõnn jäi Pärnu jahtklubisse ankrusse Laulupeole ja II

Rohkem

untitled

untitled VÄLJAANDJA KIHNU VALLAVALITSUS detsember 2017 nr. 11 (199) Tai vi Ve sik, abi val la va nem Mi da põ ne vat tõi lõp pev Kih nu kul tuu ri ka lend ri kohta ar mas tan öel da, et see on kir ju na gu Kih

Rohkem

untitled

untitled TÄNA LEHES Pat riarh üt les kõi gi le kihn las te le ter vi tus toos ti Koo li juht rää gib uue koo liaas ta oo tus test Pil liõ pe on pai su nud pä ri muskoo liks Suiaeg sai lä bi Ter vi se - kes ku ses

Rohkem

untitled

untitled VÄLJAANDJA KIHNU VALLAVALITSUS aprill 2019 nr. 4 (214) Käib töö ja naer koos! Met sa maa pä ri mus talus pee ti ap ril li viima sel nä da la va hetu sel ku du mis fes ti va li, kus paar küm mend kä si

Rohkem

untitled

untitled VÄLJAANDJA KIHNU VALLAVALITSUS oktoober 2011 nr. 9 (131) TÄNA LEHES Pil di võist lu se Kih nu aas ta rin pa re mi kust sai sü dam lik ka len der Val la va nem sel gi tab pi ka le ve ni nud tee dee hi tu

Rohkem

untitled

untitled 20 aastat Tõstamaa valda ERI Nr. 5 (187) / juuni 2012 Armastatud koduvallale mõeldes juu nil 2012 möö dub 20 aas tat Tõs ta maa 17. val la oma va lit sus liku staa tu se taas kehtes ta mi sest. Aja loos

Rohkem

untitled

untitled VÄLJAANDJA KIHNU VALLAVALITSUS veebruar 2019 nr. 2 (212) Kih nu tä nab ja tun nus tab VAL LA AU KO DA NIK - Maa ja Va di Aus tu sa val du se na Kih nu val la le osuta tud väl ja paist va te tee ne te eest

Rohkem

untitled

untitled VÄLJAANDJA KIHNU VALLAVALITSUS aprill 2015 nr. 4 (168) TÄNA LEHES Arstid ootavad kihnlasi vastuvõtule Raske teekond karikani Sadamasse viiv tee saab korda Kellele kuulub kalapüügiõigus? Mihklikuuks korstnad

Rohkem

b Лг

b Лг b Лг J/F't. ^» ** ABD - Ramat. Tallinnas. 4837 Aastal. Trükkitud Lind worse kirjadega. ^ oprssstlllw> AB DEG H IKL MNOPHSTUW. A. a, aa, a, aa, ae, ai, ae, ay au C. e, ee, ca, ca, ei J. i, ii, ia, iu. >.

Rohkem

untitled

untitled Nr. 3 (176) / märts 2011 Palju õnne, lauluvõistlus! 18. märt sil toimus Tõs ta maa rah va ma jas to re juu be li hõn guli ne 15. val la noor te so listi de kon kurss Muu si ka meid kõi ki seob... Laul

Rohkem

flrrotegijemtnnc #? kuida Crtlljnitii Pea-Mli Koggüdusse v &* la WbiKoggoduste läbbi pühhad kirjad meie armsa Ma-rahwale on jaggatud Ühheksas j

flrrotegijemtnnc #? kuida Crtlljnitii Pea-Mli Koggüdusse v &* la WbiKoggoduste läbbi pühhad kirjad meie armsa Ma-rahwale on jaggatud Ühheksas j flrrotegijemtnnc #? kuida Crtlljnitii Pea-Mli Koggüdusse v &* la WbiKoggoduste läbbi pühhad kirjad meie armsa Ma-rahwale on jaggatud. 1867. Ühheksas jaggo. Tallinnas. Trükkitud J. H. Gresseli kirjadega.

Rohkem

untitled

untitled Nr. 12 (142) / Detsember 2007 TÄNA LEHES: Juhtkiri lk 2 Vallavanema mõtisklus lk 2 Muuseumi sünnipäev lk 3 Kadrikarnevalist lk 4 Uus kord prügimajanduses lk 5 Lasteaiast lk 6 Vana pilt lk 8 Eakate jõulupidu

Rohkem

FÖv *** *uf«vt* i Ued Paradisi Littekessed^ ehk 25 uut waimolikka * laulo. Issanda kitusseks, süddame ärratamisseks ja usso rõmuks. IV<9 I/ö Kurresare

FÖv *** *uf«vt* i Ued Paradisi Littekessed^ ehk 25 uut waimolikka * laulo. Issanda kitusseks, süddame ärratamisseks ja usso rõmuks. IV<9 I/ö Kurresare FÖv *** *uf«vt* i Ued Paradisi Littekessed^ ehk 25 uut waimolikka * laulo. Issanda kitusseks, süddame ärratamisseks ja usso rõmuks. IV

Rohkem

VA

VA VA 9 / * * &. Uus ABD-Ramat. (Wändra öppetaja kirjotud.) D!>!i!!'??'!!!i!?l!l!!!!!!!!!!!M!V Pernus, 1833. Trükkitud >a müa W. Pormi jurea. Der Druck dieser Schrift wird unrcr der Bedingung gestaicet,

Rohkem

1. klassi eesti keele tasemetöö Nimi: Kuupäev:. 1. Leia lause lõppu harjutuse alt veel üks sõna! Lõpeta lause! Lapsed mängivad... Polla närib... Õde r

1. klassi eesti keele tasemetöö Nimi: Kuupäev:. 1. Leia lause lõppu harjutuse alt veel üks sõna! Lõpeta lause! Lapsed mängivad... Polla närib... Õde r 1 klassi eesti keele tasemetöö Nimi: Kuupäev: 1 Leia lause lõppu harjutuse alt veel üks sõna! Lõpeta lause! Lapsed mängivad Polla närib Õde riputab Lilled lõhnavad Päike rõõmustab ( pesu, õues, peenral,

Rohkem

~vf B/ :-. h^7\< : \

~vf B/ :-. h^7\< : \ ~vf B/ :-. h^7\< : \ Rm-ite^u kink lyjw ABD- W i» HiViife luggemisse vamat. mmmmmmmmm mmm!: iül Peenus, 1S65. Trüttitud ja müa W. Pormi jures. ENSV TA Kirjandusmuuseumi Arhiivraamatukogu igi 55" abdeg

Rohkem

Ö2

Ö2 Ö2 TrüMtub Undworsft Kirjadega. Msi Eesti-Ma Rahwa Kale n d e r, >t> ii: (p 1782 Utöta peäle, pärrast meie WOMl ZWW WWW Sundimlsi. K7S Pärrast sidda lallist IEsusse Kristusst ^Andimist,on tannawo fe *782*

Rohkem

Gsti-Ma Rahwa ehk ^'- ^^- 17^2. Aasta peäle pärrast meie ">^"> Sündimist. «?> «i?, «!?>«?> «5> «^ «?» ^B» «5» Tallinnas trükkis Joan Köler.

Gsti-Ma Rahwa ehk ^'- ^^- 17^2. Aasta peäle pärrast meie >^> Sündimist. «?> «i?, «!?>«?> «5> «^ «?» ^B» «5» Tallinnas trükkis Joan Köler. Gsti-Ma Rahwa ehk ^'- ^^- 17^2. Aasta peäle pärrast meie ">^"> Sündimist. «?> «i?, «!?>«?> «5> «^ «?» ^B» «5» Tallinnas trükkis Joan Köler. Nende Märkide ftlletammm Pärrast ma ilmalomist Pärrast wee upputamni

Rohkem

yv//

yv// yv// M5.6 $$tuwlä Rahwa Kalender ehk. ; Trükkitud, iindforöse Kirjadega. 17 8 9* v ^ ^ Aasta peäle, pärrast meie Issanda 3C Sündimist. Pärrast sedda ÜiMst 9 fu$fc ÜWÄitfft sündimlll, «m tännawo se 178*

Rohkem

J7U.

J7U. J7U. Ecsti-Ma Rahwa alender, eht cht- 174 inat Aast«peäle pärrast lnele Islanda IEstlSfe IlristuSse Sündimist. ^?> «^> «*?> ''S* W5^

Rohkem

Microsoft Word - 03_ausus lisaylesanded.doc

Microsoft Word - 03_ausus lisaylesanded.doc ÕPL LS 3 LSÜLSNDD USUS ML eemat usus (sh teisi teemasid) saab sisse juhatada ka HHK- (H HLB KSULK) meetodil. Näiteks: Miks on ausus hea? Miks on ausus halb? Miks on ausus kasulik? H: Hoiab ära segadused

Rohkem

Märkide stlletaminne. O Noor ku. 3 Essimenne werslldel. Täis ku. Wiimne Werendel. Hea aadrit lasta. Hea kuppo lasta..*. Hea arstimisse rohto wõtta. #

Märkide stlletaminne. O Noor ku. 3 Essimenne werslldel. Täis ku. Wiimne Werendel. Hea aadrit lasta. Hea kuppo lasta..*. Hea arstimisse rohto wõtta. # Märkide stlletaminne. O Noor ku. 3 Essimenne werslldel. Täis ku. Wiimne Werendel. Hea aadrit lasta. Hea kuppo lasta..*. Hea arstimisse rohto wõtta. # Hea külwada ning istutada. Hea lapsi woörutada. x Sedda,

Rohkem

tatwa tee peäl, ehti Pllraiili LilleKessei. kolmas jaggo. 40 uut urnüuofiftfto laulo, Issanda kiwsseks, süddame arratauiisseks ja usso rõmuks.? Л Л І

tatwa tee peäl, ehti Pllraiili LilleKessei. kolmas jaggo. 40 uut urnüuofiftfto laulo, Issanda kiwsseks, süddame arratauiisseks ja usso rõmuks.? Л Л І tatwa tee peäl, ehti Pllraiili LilleKessei. kolmas jaggo. 40 uut urnüuofiftfto laulo, Issanda kiwsseks, süddame arratauiisseks ja usso rõmuks.? Л Л І 1. Л Л С Tallinnas, 1871. Triittitnt» J. H. Gresseli

Rohkem

A rlicv^ 241

A rlicv^ 241 A rlicv^ 241 w A B D nink weikenne luggemisse ramat Tarto ma rahwa tullus Keiscrlikko Tarto sure koli, ramato kohto lubbaga. Halega tähhe «t t a e i o u ao Häleta tähhe bpdtjgkhlmnrswz Ramato kirja weikesse

Rohkem

gtmuwlä Mahlm L ehe M. f*9z 7 I Aasta peält parrast meie Wfanda IEfnsft Krls Sündimist. trfpl % * y& \& \Or> vy-j,^m» i&i i^, v^v \0\ -ffi, t^l Tallin

gtmuwlä Mahlm L ehe M. f*9z 7 I Aasta peält parrast meie Wfanda IEfnsft Krls Sündimist. trfpl % * y& \& \Or> vy-j,^m» i&i i^, v^v \0\ -ffi, t^l Tallin gtmuwlä Mahlm L ehe M. f*9z 7 I Aasta peält parrast meie Wfanda IEfnsft Krls Sündimist. trfpl % * y& \& \Or> vy-j,^m» i&i i^, v^v \0\ -ffi, t^l Tallinnas Trükkis Joan Köler. mistawa ITfusst Kr Pärrast

Rohkem

//?/.

//?/. //?/. M s Eesel«Ma Rahw«Kalender Tght-Ramat Aasta peäle, pärrast mek *f Sundimist. Trükkitud Undworsse Kirjadega. kallist Mmsie Kr:stnS< Pärrast ma-ilma lomisi 573 ' Parrast Lutterusse oige Usso ülleswõtmist

Rohkem

Väljaandja: Keskkonnaminister Akti liik: määrus Teksti liik: terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: Redaktsiooni kehtivuse lõpp:

Väljaandja: Keskkonnaminister Akti liik: määrus Teksti liik: terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: Redaktsiooni kehtivuse lõpp: Väljaandja: Keskkonnaminister Akti liik: määrus Teksti liik: terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: 0.02.2009 Redaktsiooni kehtivuse lõpp: 3.0.206 Avaldamismärge: Kiirgustegevuses tekkinud radioaktiivsete

Rohkem

< ' ; /.

< ' ; /. < ' ; /. Ä '*? A^4 / %/ A B nink iikenne luggemisse ramat o taxto ma ral>wa tullus Keiferlikko Tarto sure k ramato kohto lubbaga. Halcga tähhe a e i o u ab Häleta tähhe vpdtjgkhlmnrswz Ramato kirja wäikesse

Rohkem

-*» * Pf а І 1 Taskutu«ig-, hommiku ja õhtu, sööma ja tõigi suuttc pühade laulud ja palwed on ülesse paudud. Hind5 lop. Lriitinib raamatul, P. lätte t

-*» * Pf а І 1 Taskutu«ig-, hommiku ja õhtu, sööma ja tõigi suuttc pühade laulud ja palwed on ülesse paudud. Hind5 lop. Lriitinib raamatul, P. lätte t -*» * Pf а І 1 Taskutu«ig-, hommiku ja õhtu, sööma ja tõigi suuttc pühade laulud ja palwed on ülesse paudud. Hind5 lop. Lriitinib raamatul, P. lätte tuluga, 1891. i:.v.i..1 «i ' "''»."" VasKu lus iga hommiku

Rohkem

/y?8.

/y?8. /y?8. MiMa Rahwa e Ht WülMt l?48. 9Ja&a peäle pärrast mele Issanda IEfusst Kristusfe ÜnbiMist. *&* *T> uff\ *6*>

Rohkem

sander.indd

sander.indd Simmaniduo ja Kandlemees Sander LAULIK 43 laulu sünnipäevadeks, pulmadeks ja muudeks pidudeks 2016 ISMN 979-0-54002-301-0 Kirjastaja: RAFIKO Kirjastus OÜ, 2016 Postiaadress: Staadioni 38, 51008 Tartu www.rafiko.ee;

Rohkem

/ /

/ / / / MS Eesti-^MaRahwa ehk v i 1799. Aasta peäle, parrast mcie sanda IEstt Sündimist. -istu'< minna*., ^.rükkitud Lindworsfe Kirjadega. Päwast sedda kallist Parrast ma-ilma lomist - - 5748 Pärrast Luterusse

Rohkem

V/3>>& ^ / * >

V/3>>& ^ / * > V/3>>& ^ / * > J&s 3ssti-Ma Rahwa ^al end eht Taht 1796. Wsta peäle, pärrast mtfc^ - Zsülnda IEfusfe Kr istusse. Sündimist. *Š-rtM trükkitud Lindworsse Kirjadega. Parrast sedda sündlmizl, on ta«aasta.

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Tartu_seminar_2008_1 [Read-Only]

Microsoft PowerPoint - Tartu_seminar_2008_1 [Read-Only] Fundamentaalne analüüs Sten Pisang Tartu 2008 Täna tuleb juttu Fundamentaalse analüüsi olemusest Erinevatest meetoditest Näidetest 2 www.lhv.ee Mis on fundamentaalne analüüs? Fundamentaalseks analüüsiks

Rohkem

Relatsiooniline andmebaaside teooria II. 6. Loeng

Relatsiooniline andmebaaside teooria II. 6. Loeng Relatsiooniline andmebaaside teooria II. 5. Loeng Anne Villems ATI Loengu plaan Sõltuvuste pere Relatsiooni dekompositsioon Kadudeta ühendi omadus Sõltuvuste pere säilitamine Kui jõuame, siis ka normaalkujud

Rohkem

am wultl prophilofopho non habe nt eum,$«;/*. td qni dtcendafdcit. Verum in hislatiusexpatiai j lifrus, quod quondam dixit JLamentius Pignoтітлтрлпет

am wultl prophilofopho non habe nt eum,$«;/*. td qni dtcendafdcit. Verum in hislatiusexpatiai j lifrus, quod quondam dixit JLamentius Pignoтітлтрлпет am wultl prophilofopho non habe nt eum,$«;/*. td qni dtcendafdcit. Verum in hislatiusexpatiai j lifrus, quod quondam dixit JLamentius Pignoтітлтрлпет U»du ejfe, tempefitvi nun urn rollere de conveniens

Rohkem

*v

*v *v / M a^ ,A B D E G H^ze^ M'!N O P R S T U W. [&. aa, ä, ää, äe, äi, ae, ai, au. E. ee, ea, ea, ei. I.n,m. 0* oo, ö, öö, oo, öe, oi, oi, w: Utt ü üü ui ^lbdeohiklmnoprvtuw. Ab, eb, ib, ob, ub. da, be,

Rohkem

Print\A4\LMergeQualify.PMT

Print\A4\LMergeQualify.PMT Sorted on Best Lap time WD NOORED - AJAD PEALE KOLMANDAT VOORU 0 Joonas PALMISTO Tom ADAMSON Andri KUTSAR Romet REISIN Karl-Kenneth NEUHAUS Marten PÕDER Sten IVANOV Oliver KURG Henri KUTSAR R. Best Tm

Rohkem

Eesti-Ma Rahwa <šm Tv nr>? Wainat Aaota peäle pärrast uuk Issanda IEsusst Kr Sündimi, W> WP\ y&\ VP* 10> U7> V7> Vf

Eesti-Ma Rahwa <šm Tv nr>? Wainat Aaota peäle pärrast uuk Issanda IEsusst Kr Sündimi, W> WP\ y&\ VP* 10> U7> V7> Vf Eesti-Ma Rahwa ? Wainat Aaota peäle pärrast uuk Issanda IEsusst Kr Sündimi, W> WP\ y&\ VP* 10> U7> V7> Vf sekrisku *' se 1745.

Rohkem

untitled

untitled Nr. 5 (196) / juuli 2013 Suveteatri tegemised lk 6-7 Juhtkiri lk 2 Vallavolikogu istungil lk 2 Seliste külapäev lk 3 Mis ime loom see töövõimetus on? lk 4-5 Lõuka-Ermistu 4. külapäev lk 6 Maria talu peremehe

Rohkem

Ecsti-Ma Rahwa ehk J.429*>. abt - Nama * Aasta peäle pärrast meie-,. Issanda IEsusst Kristusst Sündimist. %0i */?> ^», < *> >^t v^. «^.JP' vi?i <y> v^

Ecsti-Ma Rahwa ehk J.429*>. abt - Nama * Aasta peäle pärrast meie-,. Issanda IEsusst Kristusst Sündimist. %0i */?> ^», < *> >^t v^. «^.JP' vi?i <y> v^ Ecsti-Ma Rahwa ehk J.429*>. abt - Nama * Aasta peäle pärrast meie-,. Issanda IEsusst Kristusst Sündimist. %0i */?> ^», < *> >^t v^. «^.JP' vi?i v^> i&\ ygs Tallinnas Trükkis Ickb Joan Köler. Parrast

Rohkem

Lääne-Virumaa noorte kergejõustiku lõppvõistlus Jõuluvõistlus Rakveres Tulemused Tüdrukud m Koht Nimi Sünniaeg Kool Tulemus 1 Laura O

Lääne-Virumaa noorte kergejõustiku lõppvõistlus Jõuluvõistlus Rakveres Tulemused Tüdrukud m Koht Nimi Sünniaeg Kool Tulemus 1 Laura O Lääne-Virumaa noorte kergejõustiku lõppvõistlus Jõuluvõistlus 13.12.13 Rakveres Tulemused Tüdrukud 2000 1 Laura Ong 8.4.00 RRG 8,60 2 Kirke Külmhallik 5.1.00 Kadrina KK 8,66 3 Elisabeth Eiche 22.2.00 RRG

Rohkem

Print\A4\RaceLandscape.pmt

Print\A4\RaceLandscape.pmt Heat laps. start //9 : Race ( ) started at :: th Last Tm rd Last Tm nd Last Tm Last Tm Joker Start Comment Mihhail SIMONOV RUS Peugeot TT Motorsport :.,..9. Arnis ODINS Lada Samara TT Motorsport :..,9

Rohkem

RAPLA MAAKONNA MEISTRIVÕISTLUSED MK JUHAN LAHTISED MEISTRIVÕISTLUSED Kivi-Vigala, 14. märts a sündinud ja nooremad 2004a sündinud ja nooremad

RAPLA MAAKONNA MEISTRIVÕISTLUSED MK JUHAN LAHTISED MEISTRIVÕISTLUSED Kivi-Vigala, 14. märts a sündinud ja nooremad 2004a sündinud ja nooremad RAPLA MAAKONNA MEISTRIVÕISTLUSED MK JUHAN LAHTISED MEISTRIVÕISTLUSED Kivi-Vigala, 1. märts 215 199a sündinud ja nooremad 2a sündinud ja nooremad 27a sündinud ja nooremad 3kg 3kg 22kg 1 Kaarel Tamm (SK

Rohkem

David the King Part 1 Estonian CB

David the King Part 1 Estonian CB Piibel Lastele Esindab Kuningas Taavet (1. osa) Kirjutatud: Edward Hughes Joonistused: Lazarus Muudatud: Ruth Klassen Tõlkitud: Jaan Ranne Tekitatud: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Rohkem

Sumo EMV Rakvere PU Olavi REILENT, Põltsamaa SK Nipi Competitors: 6 A 5. Aron AUN, MK Juhan 1 AUN AUN B 7. ALEKSEI ALEK

Sumo EMV Rakvere PU Olavi REILENT, Põltsamaa SK Nipi Competitors: 6 A 5. Aron AUN, MK Juhan 1 AUN AUN B 7. ALEKSEI ALEK Sumo EMV.09.8 Rakvere PU+0. Olavi REILENT, Põltsamaa SK Nipi : A. Aron AUN, MK Juhan AUN 00-0 AUN 0-00 B. ALEKSEI ALEKSANDROV, Buffen-do ALEKSANDROV. VERNER PAJULA, SK TAPA LIISMA 00-0 C. Rasmus LIISMA,

Rohkem

Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, a. Tallinna Jär

Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, a. Tallinna Jär Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, 2015. a. Töökirjeldus. Rühma vanus: 5-6 aastased lapsed. Peo teema: Vastlapäev.

Rohkem

ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU

ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU ACU000003 ACU000005 ACU000006 ACU000012 ACU000014 ACU000016 ACU000017 ACU000019 ACU000020 ACU000024 ACU000025 ACU000026 ACU000028 ACU000029 ACU000035 ACU000037 ACU000038 ACU000040 ACU000041 ACU000043 ACU000046

Rohkem

Print\A4\RaceLandscape.pmt

Print\A4\RaceLandscape.pmt Heat laps. start.. : Race ( ) started at :: Start Janno LIGUR Škoda Fabia :....97.97 Arvo KASK Ford Ka :....79..9 Arnis ODINŠ TT Motorsport :7.. 7.99 7..9. Martin JUGA CUEKS Racing :..7 7..9.9 9. Romet

Rohkem

2009a ja hiljem sündinud 38 kg 1 ANDREI BOJETSKI Kuldkaru 20 kg 2 SANDER LOIT Tulevik 1 ERYK KRAWCZYK Kuldkaru 3 OLIVER VARIS Tulevik 2 THRISTAN KIIPU

2009a ja hiljem sündinud 38 kg 1 ANDREI BOJETSKI Kuldkaru 20 kg 2 SANDER LOIT Tulevik 1 ERYK KRAWCZYK Kuldkaru 3 OLIVER VARIS Tulevik 2 THRISTAN KIIPU 009a ja hiljem sündinud 8 kg ANDREI BOJETSKI Kuldkaru 0 kg SANDER LOIT Tulevik ERYK KRAWCZYK Kuldkaru OLIVER VARIS Tulevik THRISTAN KIIPUS Tulevik ROBERT SPILIK Lapiti KRISTAPS SUNCELIS Cesis 5 KASPAR

Rohkem

Lastevõistlus 6. juuni a., Tartu Ülikooli staadion Nimi Sünniaeg Klubi Tulemus TE 60m jooks 1. Elsa Puu 2005 TÜ ASK 10,0 2. Petra Räbin 2005 TÜ

Lastevõistlus 6. juuni a., Tartu Ülikooli staadion Nimi Sünniaeg Klubi Tulemus TE 60m jooks 1. Elsa Puu 2005 TÜ ASK 10,0 2. Petra Räbin 2005 TÜ Lastevõistlus 6. juuni 2014. a., Tartu Ülikooli staadion Nimi Sünniaeg Klubi Tulemus TE 60m jooks 1. Elsa Puu 2005 TÜ ASK 10,0 2. Petra Räbin 2005 TÜ ASK 10,1 3. Karmen Tugedam 2006 TÜ ASK 10,2 4. Maia

Rohkem

Sumo EMV Rakvere PU16+95 Competitors Competitors: 3 # Name Grade Club Caspar TURU? MK Juhan 2 EERIK PANK? RJK Leola 10 3 XSANDER SOLB

Sumo EMV Rakvere PU16+95 Competitors Competitors: 3 # Name Grade Club Caspar TURU? MK Juhan 2 EERIK PANK? RJK Leola 10 3 XSANDER SOLB Sumo EMV.09.8 Rakvere PU+9 : # Grade Club Caspar TURU? MK Juhan EERIK PANK? RJK Leola XSANDER SOLBAJA? SK SUMOTORI 0 0 0 Caspar TURU EERIK PANK 00-0:0 Caspar TURU XSANDER SOLBAJA 00-0:0 EERIK PANK XSANDER

Rohkem

DescendantReport

DescendantReport Descendants of Jaan Kuusmann Generation 1 1. JAAN 1 KUUSMANN was born on 15 May 1791 in Kurna. He died in 1845. He married WÄLJA TOOMA TÜTAR TIIU on 03 Dec 1811, daughter of Wälja Toomas and Madle. She

Rohkem

EPOK MV Haapsalu.xls

EPOK MV Haapsalu.xls EPOK MV ujumises 2011 Page 1 of 5 50 vabalt Neiud 1. Anette Remmelg S8-10 Meduus 0.47,55 2. Laura Ubei-Kon S8-10 Meduus 0.50,74 1. Elisabeth Egel S11-13 Meduus 0.51,22 2. Marilin Salström S11-13 Meduus

Rohkem

/ / ^ t

/ / ^ t / / ^ t ABD-Ramat. abdeghi jklmnop rsssttuw. ABDGGHIKL MNOPRSTUW. Tähhed, mis Kixjotajad prukiwad: a n i * A / m n a v u e 6 o p r 4 e & M j 1 tv-. ä, & ü. zr % \m Jteü. Tallinnas, ^^1M^Ä\ trükkitud Gresseli

Rohkem

Kuldkaruke Kohtla-Järve 20kg 23kg 26kg 29kg 32kg 35kg 1 Tristan Kiipus, Tulevik 2 Eryk Krawczyk, Kuldkaru 3 Ivan Chykhlin, Kuldkaru 4

Kuldkaruke Kohtla-Järve 20kg 23kg 26kg 29kg 32kg 35kg 1 Tristan Kiipus, Tulevik 2 Eryk Krawczyk, Kuldkaru 3 Ivan Chykhlin, Kuldkaru 4 Kohtla-Järve kg kg 6kg 9kg kg kg Tristan Kiipus, Tulevik Eryk Krawczyk, Kuldkaru Ivan Chykhlin, Kuldkaru Krsitaps Suncelis, Real Andrei Lapin, Kuldkaru Reigo Lain, Tapa VSK Reigo Koov, Tulevik Raian Romantšuk,

Rohkem

Saaremaa Sügis '97

Saaremaa Sügis '97 3x20 lasku 29/Sep/2018 Põlvelt Lamades Püsti Sünd. Klubi I II I II I II Kl. 1. Tuuli KÜBARSEPP 1994 Elva LK 97 94 191 97 98 195 88 95 183 569 M 2. Sigrit JUHKAM 2000 KL MäLK 93 88 181 96 98 194 94 96 190

Rohkem

ReportS412

ReportS412 Lessentabel opleiding 1GL bi Biologie Ja Ja Nee 2,00 2,00 2,00 2,00 2,00 ckv CKV Ja Ja Nee 0,50 0,50 0,50 0,50 0,50 en Engels Ja Ja Nee 3,00 3,00 3,00 3,00 3,00 fa Frans Ja Ja Nee 3,00 3,00 3,00 3,00 3,00

Rohkem

Mida me teame? Margus Niitsoo

Mida me teame? Margus Niitsoo Mida me teame? Margus Niitsoo Tänased teemad Tagasisidest Õppimisest TÜ informaatika esmakursuslased Väljalangevusest Üle kogu Ülikooli TÜ informaatika + IT Kokkuvõte Tagasisidest NB! Tagasiside Tagasiside

Rohkem

SK-3MD

SK-3MD SK-MD KENWOOD CORPORATION COMPACT DIGITAL AUDIO TEXT B60-57-0 0 MA (J) FE 00 JA 57/0-/JA** Page.07.00, :6 amadobe PageMaker 6.5J/PPC JA JA 6 5 5 6 8 55 56 58 60 6 6 66 67 68 69 69 7 7 76 0 5 8 0 7 8 5

Rohkem

1/ Lüliti REVAL BULB 230V, IR puldiga 300W IP20 Tootekood Jaehind 23,32+KM Soodushind 10,00+KM Bränd REVAL BULB Toide 230V Võimsus

1/ Lüliti REVAL BULB 230V, IR puldiga 300W IP20 Tootekood Jaehind 23,32+KM Soodushind 10,00+KM Bränd REVAL BULB Toide 230V Võimsus 1/32 Lüliti REVAL BULB 230V, IR puldiga 300W IP20 Tootekood 13231 Jaehind 23,32+KM Soodushind 10,00+KM Bränd REVAL BULB Võimsus 300W Kõrgus 87mm Laius 87mm Kaal 174g 0-100% LED dimmer LED Riba 2835 60LED

Rohkem

MergedFile

MergedFile spordihingeks juba noorelt eesti viimase kuue aasta parimas poiste korvpalliklubis - BC Tartu korvpallikoolis - treenib igapäevaselt 12 treeneri käe all üle 300 lapse vanuses 5-19 aastat. hooajal 2016/2017

Rohkem

Tartu MV mitmevõistluses (U14, U16, U18, U20 ja täiskasvanud) , Tartu I päev P U14 60m 1 Egert Tohvre Tartu SS Kalev 8,69 719

Tartu MV mitmevõistluses (U14, U16, U18, U20 ja täiskasvanud) , Tartu I päev P U14 60m 1 Egert Tohvre Tartu SS Kalev 8,69 719 Tartu MV mitmevõistluses (U14, U16, U18, U20 ja täiskasvanud) 13.-14.03.2019, Tartu I päev P U14 60m 1 Egert Tohvre 02.03.2006 Tartu SS Kalev 8,69 719 2 Kert Alekand 29.06.2007 TÜ ASK 8,90 662 3 Hardi

Rohkem

Botniaring Grand Race ja Endurance Cup Sorted on Laps Kaikki kilpailijat BTC1/TC/BMW R1 Botniaring 4,014 km :20 Race started at 12:31:23 P

Botniaring Grand Race ja Endurance Cup Sorted on Laps Kaikki kilpailijat BTC1/TC/BMW R1 Botniaring 4,014 km :20 Race started at 12:31:23 P /TC/BMW R 5..0 :0 Race started at :: Julius Skirmantas 0 :5.0 :58. Honda civic 88 Marius Miskunas 0 8. 0:.5 :5.5 Civic TypeR Andrius Keblys 0. 0:. :00.0 Honda Civic Type-R 5 5 Sari's racing team 5 0 :.5

Rohkem

Dok reg

Dok reg 2017-2018 Regist. Kuidas saabus, Juurdepääsu Dok. liik Dok. number Kellelt, kellele Lühikokkuvõte väljastati meetod kuupäev 01.09.2017 kiri 2-7/1 Võru Vallavalitsus e-post taotlus 04.09.2017 ettepanek

Rohkem

loeng2

loeng2 Automaadid, keeled, translaatorid Kompilaatori struktuur Leksiline analüüs Regulaaravaldised Leksiline analüüs Süntaks analüüs Semantiline analüüs Analüüs Masinkoodi genereerimine Teisendamine (opt, registrid)

Rohkem

VRB 2, VRB 3

VRB 2, VRB 3 Tehniline andmeleht Sadulventiilid (PN 6) VR - tee ventiil, sise- ja väliskeere 3-tee ventiil, sise- ja väliskeere Kirjeldus Omadused Mullikindel konstruktsioon Mehaaniline snepperühendus täiturmootoriga

Rohkem

Lisa 2 KÕRGE ÕPIMOTIVATSIOONIGA ÕPILASTE VÄIKERÜHMADE GRAAFIK I poolaasta 2018/2019 Rühm Õpetaja Tunni toimu mi-se aeg Ruum Rüh mas osale va õpilas e

Lisa 2 KÕRGE ÕPIMOTIVATSIOONIGA ÕPILASTE VÄIKERÜHMADE GRAAFIK I poolaasta 2018/2019 Rühm Õpetaja Tunni toimu mi-se aeg Ruum Rüh mas osale va õpilas e Lisa 2 KÕRGE ÕPIMOTIVATSIOONIGA ÕPILASTE VÄIKERÜHMADE GRAAFIK I poolaasta 2018/2019 Rühm Õpetaja Tunni toimu mi-se aeg Ruum Rüh mas osale va õpilas e klass Millise tunni arvelt Märkused IV kooliaste Inglise

Rohkem

Liin nr 31 PÄÄRDU TEENUSE VÄLJUMIS VÄLJUMIS E AEG PEATUSE NIMI E AEG VÄLJUMIS E AEG VÄLJUMISE AEG KIRIKUVÄRAV A 67,8 6:48 16:13 8:

Liin nr 31 PÄÄRDU TEENUSE VÄLJUMIS VÄLJUMIS E AEG PEATUSE NIMI E AEG VÄLJUMIS E AEG VÄLJUMISE AEG KIRIKUVÄRAV A 67,8 6:48 16:13 8: Liin nr 31 PÄÄRDU TEENUSE 3101 3102 3103 3104 PEATUSE NIMI KIRIKUVÄRAV A 67,8 6:48 16:13 8:58 18:13 0,0 0,0 9:00 18:15 0,9 0,9 MÄRJAMAA 66,9 6:47 16:12 9:02 18:17 7 0,8 LEMMIKU 66,1 6:46 16:11 9:05 18:20

Rohkem

esl-2018.xlsx

esl-2018.xlsx Kuld Hõbe Pronks VÕISTKONDLIK PAREMUSJÄRJESTUS Individuaalsete punktide jaotus Osalejaid Koht Maakonnad Kokku Arvesse läheb 10 paremat Mehi Naisi Kokku Võite Medaleid 1 I-Viru 93 10 10 10 10 9 9 9 9 9

Rohkem

^ /fin. wl^i^gmsiti^ea^^^r^^asggg» MD-taamat I I IM 11 li 1 I Täjelitu weerimizte ja peatükive seletustega.^ Ä 'ft Tartus, 18H P. Kangur'! kulu! ^3>Ä!

^ /fin. wl^i^gmsiti^ea^^^r^^asggg» MD-taamat I I IM 11 li 1 I Täjelitu weerimizte ja peatükive seletustega.^ Ä 'ft Tartus, 18H P. Kangur'! kulu! ^3>Ä! ^ /fin. wl^i^gmsiti^ea^^^r^^asggg» MD-taamat I I IM 11 li 1 I Täjelitu weerimizte ja peatükive seletustega.^ Ä 'ft Tartus, 18H P. Kangur'! kulu! ^3>Ä!itu> K. Mi>ttiefm'i jvih NfeöSsfiÄi^žšisKSii?"?» «S»?.

Rohkem

Microsoft Word - polkaudio 2010 hinnakiri

Microsoft Word - polkaudio 2010 hinnakiri polkaudio 2010 hinnakiri HINNAKIRI 2010 Kirjeldus Viimistlus Hinna Hind EEK Hind ühik 20%km 20%km naturaalne LSi SEEERIA spoon LSi 15 Põrandakõlar või kirss tk. 11344 725 LSi 9 Riiulikõlar või kirss paar

Rohkem

Slide 1

Slide 1 Koolist väljalangenute endi vaatenurk (...) see et ma ei viitsind õppida. (...) oli raskusi midagi tunnis teha ka, kui keegi seal seljataga midagi möliseb Sul seal. Helen Toming Et jah kui klassiga nagu

Rohkem