Veebianalüütika seminar

Suurus: px
Alustada lehe näitamist:

Download "Veebianalüütika seminar"

Väljavõte

1 Blogi checklist

2 1. Kas sa pead blogi? Kas sa postitad blogisse regulaarselt? Blogi eesmärgiks on teenida raha!

3 5 sammu, kuidas blogiga raha teenida Alusta blogi pidamist. Kirjuta sisu, mis tooks palju liiklust. Muuda külastajad uudiskirjaga liitujateks. Saada uudiskirjas sisu, mis suurendab sinu usaldusväärsust. Müü neile tooteid või teenuseid, mida nad soovivad.

4 Miks kõik blogijad pole teeninud miljoneid? Eduka blogi jaoks on vaja: teha palju tööd; teada ja uurida palju; postitada õiget sisu õigele sihtgrupile; seda tuleb teha järjepidevalt.

5 Miks järjepidevus on oluline? Uue sisu lisandumisel indekseerib Google sinu lehte tihedamini. Sinu blogi järgijad hakkavad samuti ootama uusi postitusi.

6 Blogi edulood Näiteks Smartblogger on välja öelnud, et nemad teenivad keskmiselt $ kuus. Mallukas kirjutas a, et küsib ühe artikli eest Rahageenius kirjutas 2018.a, et Instagrami postituse eest küsitakse

7 KoduleheKoolitused blogi on orgaanilise liiklusega meie kodulehele saabunud 68% - 78% külastustest, kes on sisse toonud 45-48% veebilehe kogutulust. Siinjuures me hindame, et blogi moodustab 90% orgaanilisest liiklusest.

8 Soovitus/nõuanne Kui sul pole veel äriblogi, siis oleks aeg alustada sellega.

9 2. Kas sul on olemas sisuturundusplaan? Blogi puhul on oluline järjepidevus. Sisuturundusplaan tegelikult distsiplineerib meid panustama oma aega ja energiat, et saavutada ettevõtte blogi ärilist eesmärki.

10 Sisuturundusplaan aitab paika panna: (1) Esialgse postituse pealkirja ehk põhifookuse. Täpsemad teemad ja märksõnad, millest kirjutad. Kellele kirjutad ehk määratleda postituse sihtgruppi? Kes postituse kirjutamise eest vastutab?

11 Sisuturundusplaan aitab paika panna: (2) Millal postituse avaldad? Millised on postituse SEO märksõnad, tiitel ja sildid? Mis on postituse eesmärk? Milline on postituse pakkumine ja/või üleskutse?

12 Kui sul endal pole veel sisuturundusplaani, siis võid kasutada ka meie sisuturunduse tegevusplaani malli.

13 3. Kas kasutad postitustes asjakohast pildimaterjali? Kas teate kui kiiresti suudab meie aju pildist aru saada? MIT järgi kulub pildist arusaamiseks 13 millisekundit.

14 Allikas:

15 Veel mõned faktid Jakob Nielseni uuringust selgub, et: 79% veebilehe külastajatest kõigepealt skaneerivad uut sisu. Vaid 16% loevad kõike sõna-sõnalt.

16 Piltide autorikaitse Piltide puhul tuleb arvestada autorikaitsega ehk ALATI tuleb viidata allikmaterjalile. Isegi Google ütleb oma pildiotsingu kohta, et enne pildi kasutamist kontrolli kasutusõigust.

17 Soovitus/nõuanne Kasuta pilte pildipankadest.

18 Tasulised pildipangad: Shutterstock - istock - BillionPhotos

19 Tasuta pildipangad: Negative Space - Pixabay - StockSnap.io -

20 4. Kas postituse sisu on lõhutud? Kas kasutad alapealkirju ja loetelusid?

21 5. Kas postituste font on loetav? Rõhuta olulist infot. Kasuta fonti, mida on külastajal kerge haarata. Veebitekst olgu taustaga kontrastne.

22 6. Kas postituse pealkiri on meeldejääv või tähelepanu äratav? Pealkirja valem: Number või tegevusele kutsuv sõna + omadussõna + võtmesõna + lubadus Näide: Kuidas kahekordselt suurendada oma veebipõhist käivet 31 päevaga?

23 7. Kas postitusele on lisatud autor?

24 8. Kas kirjutad külalispostitusi? Kas lubad külalispostitusi?

25 E-poe checklist

26 1. Kas sinu tooteleht kutsub ostma? Tootelehed on sinu e-poes kõige olulisemad sisulehed. Millised nüansid muudavad tootelehe külastaja jaoks atraktiivsemaks ja kutsuvad ostma?

27 Allikas: Kas tootelehelt tuleb selgelt välja hind, pilt ja tegevusele suunav nupp?

28 Kas kasutad ühes stiilis ja mõõdus kvaliteetseid tootepilte, mis on ka mahult vähendatud? Allikas:

29 Allikas: Kumb tootepilt kutsub rohkem ostma?

30 Kas tootekirjeldus on kirjutatud emotsionaalset kasu rõhutavalt? Tootekirjeldus ei ole ainult tehnilised näitajad ja hind.

31 Kas tootekirjeldus on vastavuses hinnaga? Allikas: p/sky-madratsikomplekt-5134 Allikas:

32 Kas näitad külastajale seotud tooteid? Seotud tooted võivad anda kliendile idee, mida ta võiks veel soovida. Allikas:

33 2. Kas e-pood on kliendi jaoks usaldusväärne, et sooritada ost? Üle 65% ostjatest ei usalda ebaprofessionaalset kodulehte (emarketer). Kas sinu koduleht ja e-pood on usaldusväärsed ning vastavad ka seadusest tulenevatele nõuetele?

34 Kohustuslik kirjandus! Tarbijakaitseameti juhend e-kaubandusega tegelevatele ettevõtjatele Andmekaitse Inspektsiooni väljatöötatud juhend Turvaline e-pood E-kaubanduse Liidu info alustavale e kauplejale

35 Kas e-poes on olemas sinu kontaktandmed? Allikas: Minimaalselt peab olema veebilehel välja toodud: ärinimi (või nimi); registrikood; teenuse osutaja aadress; elektronposti aadress.

36 Kas ostu sooritamise protsess on kliendi jaoks selgelt välja toodud? Klient peab väga täpselt aru saama ostuprotsessist. Allikas:

37 Kas oled selgelt välja toonud, et e-poes kehtib 14-päevane tagastusõigus? Vastavalt Võlaõigusseadusele tuleb sul teavitada klienti 14-päevasest tagastusõigusest. Kui sa seda pole teinud, siis on kliendil õigus toode tagastada 12 kuu jooksul. Allikas:

38 Tagajärjed ettevõtjale tarbija 14-päevasest taganemiseõigusest mitteteavitamisel Kui ettevõtja jätab tarbija teavitamata 14- päevasest taganemisõigusest, on tarbijal õigus kasutada asja aasta aega ning kaup seejärel ettevõtjale tagastada. Selle tagajärjel on tarbijal õigus saada tagasi kauba kättetoimetamise kulud, kauba eest makstud tasu ning ta ei vastuta kauba väärtuse vähenemise eest. (VÕS 56 2 lg 4)

39 Kas tarneinfo on selgelt välja toodud? Kliendile tuleb esitada kõik tellimusega seonduvad kulud ning arusaadav peab olema tellimuse täitmise kord ning tarneaeg.

40 Kas oled seadistanud tasuta transpordi tingimused? Tasuta transpordi pakkumine võib suurendada läbimüüki.

41 Kas tagastamise protsess on arusaadav? Tagastamise puhul peab olema selgelt välja toodud, mis tingimustel on võimalik toodet tagastada ja kes maksab tagastamisega seotud kulud. Juhul, kui tootel puudub tagastusõigus, siis tuleb sellest eelnevalt teavitada.

42 Kas oled lisanud usaldusmärke? Usaldusmärgid suurendavad sinu e poe usaldusväärsust, näiteks E kaubanduse Liidu Turvaline ostukoht.

43 Kas oled lisanud usaldusmärke? Usaldusmärgisteks on ka näiteks maksevõimaluste ja tarneviiside logod. Ka inimese pilt, kes vastab kirjadele, on usaldusmärk.

44 Kas e-poes on arusaadav, et hinnad sisaldavad käibemaksu? Vastavalt Võlaõigusseadusele tuleb esitada kauba koguhind koos maksudega.

45 Peame kahjuks teatama, et Teie tellitud kaup on meil laost otsas. Vabandame tekkinud ebameeldivuste pärast. Kas võime asenduseks pakkuda Kas e-poest ostetavad tooted on kõik laos olemas? Kliendina eeldan, et minu tellitud ja makstud kaup jõuab ka minuni.

46 Kas e-poes on võimalik kliendil anda tootele tagasisidet? Uuringud ütlevad, et kuni 92% kodulehe külastajatest loevad klientide tagasisidet ning 40% külastajatest otsustavad ühe kuni kolme tagasiside põhjal, kas osta või mitte. Samas 44% külastajate jaoks on oluline, et tagasiside poleks vanem kui kuu aega. Allikas:

47 Kas kassa lehel küsid ainult vajalikke andmeid? Isikuandmete kaitse seadus ütleb, et isikuandmeid võib koguda vaid ulatuses, mis on vajalik määratletud eesmärkide saavutamiseks.

48 Kas oled selgelt väljendanud, kuidas töödeldakse isikuandmeid? Isikuandmete kaitse seadusest tulenevalt on vaja selgelt teavitada, kuidas ja millistel eesmärkidel kasutatakse isikuandmeid, milline on töödeldavate isikuandmete koosseis ning kas isikuandmeid edastatakse kolmandatele isikutele.

49 Privaatsustingimused Privaatsuspoliitika eesmärk Isikuandmete töötleja Isikuandmete töötlemise eesmärgid ja õiguslikud alused Töödeldavad isikuandmed Andmesubjektide õigused Isikuandmete turvalisus, jagamine, kasutamine ja säilitamine Küpsiste (cookies) kogumine ja nende eesmärk

50 Küpsised Veebilehe haldajad on kohustatud veebilehel esitama selge ja arusaadava teabe, millist tüüpi küpsiseid nende veebileht kasutab ja mis eesmärgil. Kujunduse seaded/ginger EU Cookie Law Küpsiste keelamine

51 Nõusolek + link Kontaktivormid (Gravity Forms) WooCommerce privaatsus- ja müügitingimused Kasutajakonto Tootearvustus Kommentaar

52 Mida veel? Veebilehel ja eriti e-poes kehtib andmete minimaalsuse printsiip. Kui klient on palunud oma andmed kustutada, nt on lahkunud uudiskirjast, siis ei tohi talle enam pakkumisi saata. Andmesubjekt peab ise linnukese märkeruutu lisama. Eeltäidetud märkeruuduga andmete küsimine on õigustühine.

53 3. Kas tegeled püsikliendi hoidmisega? Püsikliendi hoidmine on kokkuvõttes lihtsam ja odavam kui uue leidmine.

54 Kas lubad kasutajal kasutada kuponge? Kas kasutajale jagad kupongikoode?

55 Kas saadad kasutajale pakis üllatuskingitusi?

56 Kas sinu tootepakend erineb konkurendist? Kas pakend on meeldejääv? Kas pakend on kvaliteetne ja kaitseb toodet?

57 Kodulehe tehnilise tervise ja turvalisuse checklist

58 1. Kas veebileht on skaleeruv ja töötab erinevate veebisirvijate ning seadmetega? Allikas:

59 Statistikat Eesti kohta a jooksul ostid veebist teenuseid ja tooteid 68% aastastest internetikasutajatest. Mobiilset internetti omavad üle 81% eestlastest.

60 Statistikat Eesti kohta aastal kulutati enamasti 100 kuni 499 eurot e-kaubanduses.

61 Fakte Ameerikast 79% nutitelefoni omanikest on ostnud veebist tooteid ja teenuseid poole aasta jooksul. 80% ostlejatest on kasutanud nutitelefoni poes, et võrrelda tootehinda ja leida alternatiivne ostukoht.

62 KoduleheKoolitused näitajad Võrreldes eelmise aastaga on meie kodulehel mobiiltelefonide kasutamine suurenenud 13% ning tahvlite kasutamine vähenenud 9% võrra.

63 visitestonia.com näitajad EAS-i turismiarenduskeskuse direktor Margus Samel: Tänapäeva inimene on emotsionaalne, infot otsitakse mobiilist, kolmandik broneeringutestki visitestonia.com veebileheküljel on mobiiltelefonist tehtud ja see osakaal kasvab.

64 Soovitus/nõuanne Testi oma veebilehte erinevate seadmete ja veebilehitsejatega. Kontrolli, kas kõik lingid töötavad - Vaata, kas koduleht on nutisõbralik. Seda saad teha Google i Mobile-Friendly tööriistaga -

65 2. Kas veebileht laetakse külastajale alla 3 sekundi? John Mueller Google ist on soovitanud, et veebileht peaks laadima alla 2-3 sekundi, nimelt on veebilehe kiirus ka üheks Google i otsingumootori tulemuste reastamise kriteeriumitest.

66 Taas veidi statistikat (1) KISSmetrics on välja toonud erinevate uuringute põhjal, et: 40% veebilehe külastajatest lahkuvad lehelt kui lehte laetakse üle 3 sekundi. 79% ostjatest ei osta samalt veebilehelt uuesti, kui nad ei olnud lehe toimimisega rahul.

67 Taas veidi statistikat (2) 1 sekundiline viivitus lehe laadimisel (või 3 sekundiline ooteaeg) vähendab külastaja rahulolu 16% võrra ning soovitud tegevuste arvu 7% võrra. Kasutades nutitelefoni ollakse kannatlikumad, ca 30% on nõus ootama 6-10 sekundit ning üle 10 sekundi on nõus ootama 51% külastajatest.

68 Soovitus/nõuanne Mõõda oma lehe kiirust: Pingdom - GTmetrix -

69 Kasuta oma kodulehel vähendatud mõõdus ja mahus pilte.

70 Soovitus/nõuanne Gimp ja IrfanView Veebipõhiselt saad pilte mahult vähendada Optimizilla või TinyPNG abil. Kasuta kiirendamise pluginat. Populaarseimad kiirendamise pluginad on - WP Rocket, WP Super Cache, W3 Total Cache.

71 3. Kas kodulehele on lisatud mingi veebilehe arendus ehk custom lahendus?

72 Kas sul on olemas koopia töötavast mallist ja/või funktsiooni failist enne muudatuste tegemist? Originaalfail aitab sul kiiresti ja lihtsalt taastada algset olukorda.

73 Kas kasutad child theme i ehk alamteemat enda kirjutatud funktsioonide lisamiseks ja/või mallide muutmiseks? Selleks, et muudetud mallid ja funktsioonid ei kustuks peale uuendamist tuleks nad lisada alamteemasse.

74 Kas lisad funktsioone FTP kaudu? Koduleht võib välja näha ka selline!

75 Kas enda lisatud CSS kood muudab vaid soovitud elemente? Kasuta ainult vajalikke klasse CSS koodi kirjutamisel. Vajadusel ja võimalusel lisa juurde lehe malli klass, näiteks single-product.

76 Kas on olemas 404 leht ning kas oled seda kujundanud?

77 Kas on olemas 404 leht ning kas oled seda kujundanud? 404 lehe mõte on selles, et teavitada külastajat, et ta on jõudnud lehele, mida ei eksisteeri ning samal ajal suunata ta lugema mõnda teist sisulehte. 404 lehtede kohta võid teha Google Analyticsis kohandatud aruande, mis näitab sulle, millised sinu lehe lingid on katki.

78 404 leht võiks demonstreerida kodulehe isikupära ning olla ka veidi humoorikas

79

80

81

82 Kas WordPressiga loodud koduleht on turvaline?

83 1. Kas kasutad vaid usaldusväärseid pluginaid ja kujundusi? Lisa pluginaid ja kujundusi oma lehele usaldusväärsetest allikatest, näiteks WordPressi repositooriumist või ThemeForesti lehelt. Kontrolli, millal on kujundust/pluginat viimati uuendatud, millised on kommentaarid ja hinnangud.

84 2. Kas uuendad regulaarselt pluginaid, kujundust ja WordPressi?

85 3. Kas oled kustutanud kasutamata ja mittevajalikud pluginad?

86 4. Kas sul on olemas varundus, mis on vähem kui kuu aega vana? Varunda oma kodulehte enne uuendamist kui ka peale mahukat sisu lisamist. Hoia alles 2-3 varundust.

87 5. Kas kasutad tugevat ja erinevat parooli iga keskkonna jaoks? kaspersky.com/ pwned.com/

88 6. Kas kodulehele sisse logimiseks on kasutusel kahe-astmeline autentimine? Erinevad andmelekke juhtumid. Kaksikautentimine muudab sisenemise meie kontole häkkerile keerulisemaks. Kui kaksikautentimist ei soovi veebilehel kasutada, siis sisselogimise lehel aitab automatiseeritud rünnakute vastu isegi Captcha kasutamine.

89 7. Kas su veebileht on üle viidud https protokollile?

90 8. Kas oled veebilehe administraatori kontol vältinud sellist kasutajanime nagu admin või oma nime/ettevõtte nime? Site Lockout Notification A lockdown event has occurred due to too many failed login attempts or invalid username: Username: admin IP Address: IP Range: * Log into your site's WordPress administration panel to see the duration of the lockout or to unlock the user.

91 Postituse lisaja olgu näiteks autori õigustes. E-poe toodete lisaja olgu ainult e-poe halduri õigustes. 9. Kas ettevõttes on määratud vajalikud õigused ja rollid igale kasutajale?

92 10. Kas kasutad usaldusväärset teenusepakkujat?

93 11. Kas kasutad turvalisuse pluginat? Wordfence võimaldab sul skaneerida oma veebilehte (pahavara, tagauksed, failide sisu). Aitab kaitsta brute force rünnakute vastu. Lisada IP blokeeringuid.

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Koolituspäeva algus ja lõpp aeg 09.30 11.00 koolitus 11.00 11.10 paus 11.10 12.00 koolitus 12.00 12.30 lõuna 12.30 14.00 koolitus 14.00 14.10 paus 14.10 15.00 koolitus Lõunapaus ja lõuna asukoht Tualetid

Rohkem

ArcGIS Online Konto loomine Veebikaardi loomine Rakenduste tegemine - esitlus

ArcGIS Online Konto loomine Veebikaardi loomine Rakenduste tegemine - esitlus PILVI TAUER Tallinna Tehnikagümnaasium ArcGIS Online 1.Konto loomine 2.Veebikaardi loomine 3.Rakenduste tegemine - esitlus Avaliku konto loomine Ava ArcGIS Online keskkond http://www.arcgis.com/ ning logi

Rohkem

Microsoft Word - TallinnLV_lihtsustatud_manual_asutuse_juhataja_ doc

Microsoft Word - TallinnLV_lihtsustatud_manual_asutuse_juhataja_ doc Tallinna Linnavalitsuse sõnumisaatja kasutusjuhend asutuse juhatajale Sisukord 1. Süsteemi sisenemine...2 2. Parooli lisamine ja vahetamine...2 3. Ametnike lisamine ametiasutuse juurde...2 4. Saatjanimede

Rohkem

Ostmine e-poes Võlumaa e-pood pakub ilutooteid juustele ja kogu kehale, naistele ning meestele, tuntud kaubamärkidelt üle maailma. Kaupade valikul on

Ostmine e-poes Võlumaa e-pood pakub ilutooteid juustele ja kogu kehale, naistele ning meestele, tuntud kaubamärkidelt üle maailma. Kaupade valikul on Ostmine e-poes Võlumaa e-pood pakub ilutooteid juustele ja kogu kehale, naistele ning meestele, tuntud kaubamärkidelt üle maailma. Kaupade valikul on meie jaoks oluline ka põhimõte, et me omaksime mingit

Rohkem

ANDMEKAITSE INSPEKTSIOON Valvame, et isikuandmete kasutamisel austatakse eraelu ning et riigi tegevus oleks läbipaistev ISIKUANDMETE KAITSE EEST VASTU

ANDMEKAITSE INSPEKTSIOON Valvame, et isikuandmete kasutamisel austatakse eraelu ning et riigi tegevus oleks läbipaistev ISIKUANDMETE KAITSE EEST VASTU ANDMEKAITSE INSPEKTSIOON Valvame, et isikuandmete kasutamisel austatakse eraelu ning et riigi tegevus oleks läbipaistev ISIKUANDMETE KAITSE EEST VASTUTAV ISIK Juhend kehtestatakse isikuandmete kaitse seaduse

Rohkem

Nissi Põhikooli isikuandmete töötlemise kord Kinnitatud direktori KK nr 1-2/10

Nissi Põhikooli isikuandmete töötlemise kord Kinnitatud direktori KK nr 1-2/10 Nissi Põhikooli isikuandmete töötlemise kord Kinnitatud direktori KK 14.03.2019 nr 1-2/10 1 Üldalused 1.1. Käesolev isikuandmete töötlemise kord (edaspidi kord) sätestab isikuandmete töötlemise põhimõtted,

Rohkem

Microsoft Word - Document1

Microsoft Word - Document1 E-poe kasutustingimused 1. Üldsätted 1.1. E-poe tingimused kehtivad ostjatele, kes kasutavad veebilehte www.k-rauta.ee (edaspidi nimetatud e-pood) ning ostavad e-poest kaupu. E-poe omanik ja müügilepingu

Rohkem

Koduekstra OÜ Kehtiv alates KODUEKSTRA E-POE KASUTUSTINGIMUSED Koduekstra OÜ, registrikoodiga , aadress Pärnu mnt. 356, Talli

Koduekstra OÜ Kehtiv alates KODUEKSTRA E-POE KASUTUSTINGIMUSED Koduekstra OÜ, registrikoodiga , aadress Pärnu mnt. 356, Talli KODUEKSTRA E-POE KASUTUSTINGIMUSED, registrikoodiga 10328204, aadress Pärnu mnt. 356, 11612 Tallinn (edaspidi Teenuse osutaja või Pool) ja klient, kes vormistab Koduekstra e-poes tellimuse ja identifitseerib

Rohkem

Tiia Salm 2011 Online kirjastus CALAMÉO Calameo kujutab endast on-line kirjastust, mis võimaldab oma dokumente avaldada e-raamatuna tasuta. Failid (Pd

Tiia Salm 2011 Online kirjastus CALAMÉO Calameo kujutab endast on-line kirjastust, mis võimaldab oma dokumente avaldada e-raamatuna tasuta. Failid (Pd Online kirjastus CALAMÉO Calameo kujutab endast on-line kirjastust, mis võimaldab oma dokumente avaldada e-raamatuna tasuta. Failid (Pdf, Word, Excel, PowerPoint, Open Office) tuleb esmalt keskkonda üles

Rohkem

TEENUSE OSUTAMISE LEPING /kuupäev digikonteineris/ Kooli nimi, Registrikood (edaspidi Asutus), mida esindab amet Eesnimi Perekonnanimi, ja Hariduse In

TEENUSE OSUTAMISE LEPING /kuupäev digikonteineris/ Kooli nimi, Registrikood (edaspidi Asutus), mida esindab amet Eesnimi Perekonnanimi, ja Hariduse In TEENUSE OSUTAMISE LEPING /kuupäev digikonteineris/ Kooli nimi, Registrikood (edaspidi Asutus), mida esindab amet Eesnimi Perekonnanimi, ja Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus, registrikood 90005872 (edaspidi

Rohkem

Microsoft Word - requirements.doc

Microsoft Word - requirements.doc Dokumendi ajalugu: Versioon Kuupäev Tegevus Autor 1.0 04.03.2008 Dokumendi loomine Madis Abel 1.1 09.03.2008 Kasutuslugude loomine Madis Abel 1.2 12.03.2008 Kasutuslugude täiendused Andres Kalle 1.3 13.03.2008

Rohkem

MÜÜGITINGIMUSED e-poes arlee.ee 1. Müügitingimuste kehtivus 1) Müügitingimused kehtivad Arlee.ee veebipoest ostja (edaspidi Tarbija) ja ettevõtja Avil

MÜÜGITINGIMUSED e-poes arlee.ee 1. Müügitingimuste kehtivus 1) Müügitingimused kehtivad Arlee.ee veebipoest ostja (edaspidi Tarbija) ja ettevõtja Avil MÜÜGITINGIMUSED e-poes arlee.ee 1. Müügitingimuste kehtivus 1) Müügitingimused kehtivad Arlee.ee veebipoest ostja (edaspidi Tarbija) ja ettevõtja Avilet OÜ (registrikood 12998127, edaspidi ka Müüja) vahel

Rohkem

PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019

PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019 PÄRNU TÄISKASVANUTE GÜMNAASIUM ESITLUSE KOOSTAMISE JUHEND Pärnu 2019 SISUKORD 1. SLAIDIESITLUS... 3 1.1. Esitlustarkvara... 3 1.2. Slaidiesitluse sisu... 3 1.3. Slaidiesitluse vormistamine... 4 1.3.1 Slaidid...

Rohkem

FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND

FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND SISUKORD 1. Kuidas saan Freseniuse õppekeskuksesse? 03 2. Kuidas sisse logida? 04 3. Mida teha, kui ma ei mäleta oma parooli? 05 4. Mida leian kodulehelt pärast sisselogimist?

Rohkem

Kinnitatud Setomaa Liidu üldkoosolekul Setomaa edendüsfond 1. SEF eesmärk MTÜ Setomaa Liit juures asuv Setomaa edendüsfond (SEF) on loodud

Kinnitatud Setomaa Liidu üldkoosolekul Setomaa edendüsfond 1. SEF eesmärk MTÜ Setomaa Liit juures asuv Setomaa edendüsfond (SEF) on loodud Kinnitatud Setomaa Liidu üldkoosolekul 29.11.2018 Setomaa edendüsfond 1. SEF eesmärk MTÜ Setomaa Liit juures asuv Setomaa edendüsfond (SEF) on loodud rahaliste vahendite sihipärase kogumiseks ja sihtotstarbelise

Rohkem

Elisa Ring Elisa Ringi mobiilirakendus Versioon

Elisa Ring Elisa Ringi mobiilirakendus Versioon Elisa Ring Elisa Ringi mobiilirakendus Versioon 1.0.85 15.01.2019 1 Elisa Ring... 1 1. Ülevaade... 3 1.1. Kirjeldus... 3 1.2. Tehnilised tingimused... 3 1.3. Kasutuselevõtt ja sisselogimine... 3 2. Rakenduse

Rohkem

KASUTUSTINGIMUSED Kasutustingimused on uuendatud ÜLDINE 1.1. Käesolevad kasutustingimused reguleerivad AS Baltika, registrikood

KASUTUSTINGIMUSED Kasutustingimused on uuendatud ÜLDINE 1.1. Käesolevad kasutustingimused reguleerivad AS Baltika, registrikood KASUTUSTINGIMUSED Kasutustingimused on uuendatud 21.02.2018 1. ÜLDINE 1.1. Käesolevad kasutustingimused reguleerivad AS Baltika, registrikood 10144415, Veerenni tn 24, Tallinn (Ettevõtja) ja ostu sooritanud

Rohkem

struktuuriüksus

struktuuriüksus Haigla Tähis THA/46 Viide KHA/2 Versioon 1 TEAVIK Klienditeeninduse standard lisa 8 SA VILJANDI HAIGLA ISIKUANDMETE TÖÖTLEMISE PÕHIMÕTTED SISSEJUHATUS Sihtasutus Viljandi Haigla (registrikood 90004585,

Rohkem

Andmete turve Eraelu puutumatus on problemaatiline valdkond, millele isikuandmete töötlemise ja kasutamise käigus erilist tähelepanu pöörame. Seetõttu

Andmete turve Eraelu puutumatus on problemaatiline valdkond, millele isikuandmete töötlemise ja kasutamise käigus erilist tähelepanu pöörame. Seetõttu Andmete turve Eraelu puutumatus on problemaatiline valdkond, millele isikuandmete töötlemise ja kasutamise käigus erilist tähelepanu pöörame. Seetõttu on teie isikuandmete kaitse meie jaoks erakordselt

Rohkem

Testimine

Testimine Google Analytics vahend otsustamiseks Eve Keerus-Jusupov eve@kodulehekoolitused.ee Mida teeme? Sissejuhatus Google Analyticsisse Töölaua tegemine Goalid ehk eesmärkide seadistus Segmendid ja nende tegemine

Rohkem

Rühmatöö Moodle is Triin Marandi 2017 oktoober

Rühmatöö Moodle is Triin Marandi 2017 oktoober Rühmatöö Moodle is Triin Marandi 2017 oktoober Kes on kasutanud rühmatööd? Nutitelefonid välja ja hääletama! www.menti.com KOOD: 14 10 00 https://www.mentimeter.com/s/1c1250be4e6b7c4ec7608a4fa6d7d591/3e66049189e0

Rohkem

Eve Keerus-Jusupov SISUKORD Sissejuhatus Veebilehe koostamiseks vajaminevad programmid (tarkvara) Enne veebi

Eve Keerus-Jusupov SISUKORD Sissejuhatus Veebilehe koostamiseks vajaminevad programmid (tarkvara) Enne veebi SISUKORD Sissejuhatus... 4 1 Veebilehe koostamiseks vajaminevad programmid (tarkvara)... 5 1.1 Enne veebilehe loomist... 5 2 Joomla üleslaadimine... 5 3 Joomla installeerimine... 6 4 Joomla eestistamine...

Rohkem

1 (7) Isikuandmete puutumatust käsitlev teadaanne - Stora Enso tarnija ja osaniku register 1 Eesmärk Käesoleva isikuandmete puutumatust käsitleva tead

1 (7) Isikuandmete puutumatust käsitlev teadaanne - Stora Enso tarnija ja osaniku register 1 Eesmärk Käesoleva isikuandmete puutumatust käsitleva tead 1 (7) Isikuandmete puutumatust käsitlev teadaanne - Stora Enso tarnija ja osaniku register 1 Eesmärk Käesoleva isikuandmete puutumatust käsitleva teadaande eesmärk on anda isikutele, kes suhtlevad Stora

Rohkem

KOOLITUSTE HALDAMINE E-TÖÖTUKASSA KASUTAJAJUHEND 1

KOOLITUSTE HALDAMINE E-TÖÖTUKASSA KASUTAJAJUHEND 1 KOOLITUSTE HALDAMINE E-TÖÖTUKASSA KASUTAJAJUHEND 1 Sisukord E-TÖÖTUKASSASSE SISSE LOGIMINE JA MINU KOOLITUSED AVALEHT... 2 UUE KOOLITUSE LISAMINE... 5 MÄÄRAMATA TOIMUMISAJAGA KOOLITUSED... 9 REGISTREERIMISTEATE

Rohkem

Microsoft Word - E-portfoolio-googlesites.docx

Microsoft Word - E-portfoolio-googlesites.docx Õpimapi ehk e-portfoolio loomine google sites keskkonnas Õpimapi loomise protsess I. Igapäevane õppetöö, mille õppeülesannete täitmise käigus loob õppija erinevaid materjale: klassitööd, kodutööd, esseed,

Rohkem

Müük (Microsoft Dynamics AX (Axapta) tarkvara) Paigaldusjuhend bifree.ee qlik.com

Müük (Microsoft Dynamics AX (Axapta) tarkvara) Paigaldusjuhend bifree.ee qlik.com Müük (Microsoft Dynamics AX (Axapta) tarkvara) Paigaldusjuhend bifree.ee qlik.com Microsoft Dynamics AX (Axapta) tarkvara 2 Seadistamise etapid 1. Laadige alla ja installeerige Qlik Sense Desktop. 2. Laadige

Rohkem

1. Üliõpilased 1.1 Tõendid Vali menüüst: Üliõpilased tõendid tõendite trükkimine. Avaneb vorm Tõendite trükkimine, vali tõendi liik Tõend õppim

1. Üliõpilased 1.1 Tõendid Vali menüüst: Üliõpilased tõendid tõendite trükkimine. Avaneb vorm Tõendite trükkimine, vali tõendi liik Tõend õppim 1. Üliõpilased 1.1 Tõendid Vali menüüst: Üliõpilased tõendid tõendite trükkimine. Avaneb vorm Tõendite trükkimine, vali tõendi liik. 1.1.1 Tõend õppimise kohta TLÜ-s Seda tõendiliiki saab väljastada ainult

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Lühijuhend Turvaline juurdepääs, ühiskasutus ja salvestusruum failide jaoks. Rohkem võimalusi olenemata sellest, kus te asute! Logige oma Office 365 tellimusse sisse ja valige rakendusekäiviti kaudu SharePoint.

Rohkem

AG informaatika ainekava PK

AG informaatika ainekava PK INFORMAATIKA AINEKAVA PÕHIKOOLIS Õppe- ja kasvatuseesmärgid Põhikooli informaatikaõpetusega taotletakse, et õpilane: 1) valdab peamisi töövõtteid arvutil igapäevases õppetöös eelkõige infot otsides, töödeldes

Rohkem

Juhend nutiterminali seadistamiseks ja kaardimaksete vastuvõtmiseks Ingenico Link/2500 ja icmp

Juhend nutiterminali seadistamiseks ja kaardimaksete vastuvõtmiseks Ingenico Link/2500 ja icmp Juhend nutiterminali seadistamiseks ja kaardimaksete vastuvõtmiseks Ingenico Link/2500 ja icmp Terminali seadistamine Lülita telefonis või tahvelarvutis (edaspidi telefonis) sisse Bluetooth. (1) 1 1 Mudel

Rohkem

PÕHIKOOL (7. 9. KLASS) JA GÜMNAASIUM TEADLIK TARBIJA Ühiskonnaõpetus, majandusõpe (integreeritult ka teised õppeained) Õppe eesmärk: Omandada teadmise

PÕHIKOOL (7. 9. KLASS) JA GÜMNAASIUM TEADLIK TARBIJA Ühiskonnaõpetus, majandusõpe (integreeritult ka teised õppeained) Õppe eesmärk: Omandada teadmise PÕHIKOOL (7. 9. KLASS) JA GÜMNAASIUM TEADLIK TARBIJA Ühiskonnaõpetus, majandusõpe (integreeritult ka teised õppeained) Õppe eesmärk: Omandada teadmised tarbija õigustest ja kohustustest. Arendada õpilaste

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Mahara võimalused Marju Piir Triin Marandi Tartu Ülikool 2016 E-portfoolio Kogumik õppija poolt loodud, valitud, järjestatud, reflekteeritud ja esitletud materjalidest, tõendamaks õpitust arusaamist ja

Rohkem

Otsinguteavituse esitamine Kultuurimälestiste riiklikus registris 1. Mine aadressile: ja vajuta nuppu Kodanikule. 2. Sisene

Otsinguteavituse esitamine Kultuurimälestiste riiklikus registris 1. Mine aadressile:   ja vajuta nuppu Kodanikule. 2. Sisene Otsinguteavituse esitamine Kultuurimälestiste riiklikus registris 1. Mine aadressile: https://register.muinas.ee ja vajuta nuppu Kodanikule. 2. Sisene registrisse ID-kaardi, Mobiili-ID-ga. Kasutajakonto

Rohkem

Microsoft Word - Toetuste veebikaardi juhend

Microsoft Word - Toetuste veebikaardi juhend Toetuste veebikaardi juhend Toetuste veebikaardi ülesehitus Joonis 1 Toetuste veebikaardi vaade Toetuste veebikaardi vaade jaguneb tinglikult kaheks: 1) Statistika valikute osa 2) Kaardiaken Statistika

Rohkem

Ajaveeb-veebileht.pptx

Ajaveeb-veebileht.pptx Inoftehnoloogia ja koostöö Ajaveeb ehk blog Ka veebipäevik, weblog - sisaldab perioodiliselt lisatavaid postitusi, mis on pööratud kronoloogilises järjekorras Ajaveeb võib olla avalik (nähtav kõigile lugejatele)või

Rohkem

EBSCO täistekstiandmebaaside kasutamine Otsingu sooritamiseks: 1. Logi sisse 2. Vali EBSCOhost Web 3. Seejärel vali andmebaas, milles soovid otsingut

EBSCO täistekstiandmebaaside kasutamine Otsingu sooritamiseks: 1. Logi sisse 2. Vali EBSCOhost Web 3. Seejärel vali andmebaas, milles soovid otsingut EBSCO täistekstiandmebaaside kasutamine Otsingu sooritamiseks: 1. Logi sisse 2. Vali EBSCOhost Web 3. Seejärel vali andmebaas, milles soovid otsingut sooritada. Andmebaasid on temaatilised. Koolitööde

Rohkem

Privacy Policy_Estonia_

Privacy Policy_Estonia_ ISIKUANDMETE KAITSE JA KÜPSISTE POLIITIKA Veebisait www.zara.com on online-ostuportaal (edaspidi portaal või veebisait), mida haldavad ITX MERKEN, B.V. (edaspidi ITX MERKEN), Inditex Group'ile kuuluv ettevõte,

Rohkem

Microsoft Word - EHR.docx

Microsoft Word - EHR.docx earvekeskus E-ARVE TELLIMUSTE JUHEND 1 Sisukord E-arvete tellimused... 3 Klientide tellimused... 3 E-arve tellimuse lisamine... 3 E-arve tellimuse muutmine... 9 Minu tellimused... 10 Minu tellimuse sisestamine...

Rohkem

Hinnakiri kehtiv alates Täiendava maksekonto avamine (maksekonto avamine teises valuutas) Kontohaldustasu (kuu) * rakendatakse olukorras, k

Hinnakiri kehtiv alates Täiendava maksekonto avamine (maksekonto avamine teises valuutas) Kontohaldustasu (kuu) * rakendatakse olukorras, k Hinnakiri kehtiv alates 03.07.2019 Täiendava maksekonto avamine (maksekonto avamine teises valuutas) Kontohaldustasu (kuu) * rakendatakse olukorras, kui kuus tehakse vähem kui 10 väljaminevaid makseid

Rohkem

Mascus - Jatiina esitlus 2017

Mascus - Jatiina esitlus 2017 Veebruar 2017 Kuidas müüa kasutatud tehnikat? Annika Amenberg Mascus Eesti Mis on Mascus? 2 Maailma suurim kasutatud rasketehnika portaal 30 esindust 58 veebilehte 42 keelt 3 Esindused Veebilehed Mascuse

Rohkem

Outlookist dokumendi registreerimine Plugina seadistamine Dokumendi registreerimine Outlookist Vastusdokumendi registreerimine Outlookist Outlooki plu

Outlookist dokumendi registreerimine Plugina seadistamine Dokumendi registreerimine Outlookist Vastusdokumendi registreerimine Outlookist Outlooki plu Outlookist dokumendi registreerimine Plugina seadistamine Dokumendi registreerimine Outlookist Vastusdokumendi registreerimine Outlookist Outlooki plugina ikoon on kadunud Outlooki kasutajad saavad dokumente

Rohkem

Microsoft Word - Kurtna koolitöötajate rahulolu 2012

Microsoft Word - Kurtna koolitöötajate rahulolu 2012 KURTNA KOOLITÖÖTAJATE RAHULOLU-UURINGU TULEMUSED Koostaja: Kadri Pohlak Kurtna 212 Sisukord Sissejuhatus... 3 Rahulolu juhtimisega... 4 Rahulolu töötingimustega... 5 Rahulolu info liikumisega... 6 Rahulolu

Rohkem

Hinnakiri kehtiv alates Hinnakiri eraklientidele Tüüpiliste makseteenuste hinnakiri Kirjeldus C2 C3 Läbi iseteeninduse Maksekonto Maksekont

Hinnakiri kehtiv alates Hinnakiri eraklientidele Tüüpiliste makseteenuste hinnakiri Kirjeldus C2 C3 Läbi iseteeninduse Maksekonto Maksekont Hinnakiri kehtiv alates 03.07.2019 Hinnakiri eraklientidele Tüüpiliste makseteenuste hinnakiri Kirjeldus Läbi iseteeninduse Maksekonto Maksekonto avamiseks esitatud dokumentide analüüs/ Maksekonto avamine

Rohkem

Pealkiri

Pealkiri Elanike hinnangud arstiabile 2014, peamised arengud ja edasised tegevused Tanel Ross Haigekassa juhatuse esimees Üldised järeldused elanike hinnangutest Hinnangud Eesti tervishoiusüsteemile on püsinud

Rohkem

LITSENTSILEPING Jõustumise kuupäev: LITSENTSIANDJA Nimi: SinuLab OÜ Registrikood: Aadress: Telefon: E-post:

LITSENTSILEPING Jõustumise kuupäev: LITSENTSIANDJA Nimi: SinuLab OÜ Registrikood: Aadress: Telefon: E-post: LITSENTSILEPING Jõustumise kuupäev: 01.01.2017 1. LITSENTSIANDJA Nimi: SinuLab OÜ Registrikood: 12750143 Aadress: Telefon: 5210194 E-post: kontakt@sinulab.ee Esindaja: juhatuse liige Eesnimi Perekonnanimi

Rohkem

Microsoft Word - Orca Swim Club MTÜ üldtingimused_ docx

Microsoft Word - Orca Swim Club MTÜ üldtingimused_ docx ORCA SWIM CLUB MTÜ ÜLDTINGIMUSED 1. LEPING 1.1. Leping sõlmitakse ORCA SWIM CLUB MTÜ (edaspidi Ujumisklubi) ja täisealise Ujuja või alaealise Ujuja (edaspidi ühiselt nimetatud Ujuja) lapsevanema või muu

Rohkem

Õppematerjalide esitamine Moodle is (alustajatele) seminar sarjas Lõunatund e-õppega 12. septembril 2017 õppedisainerid Ly Sõõrd (LT valdkond) ja Dian

Õppematerjalide esitamine Moodle is (alustajatele) seminar sarjas Lõunatund e-õppega 12. septembril 2017 õppedisainerid Ly Sõõrd (LT valdkond) ja Dian Õppematerjalide esitamine Moodle is (alustajatele) seminar sarjas Lõunatund e-õppega 12. septembril 2017 õppedisainerid Ly Sõõrd (LT valdkond) ja Diana Lõvi (SV valdkond) Järgmised e-lõunad: 10. oktoober

Rohkem

Microsoft Word - Tegevusaruanne_ 2018_ EST.doc

Microsoft Word - Tegevusaruanne_ 2018_ EST.doc Ettevõtte tegevusaruanne 2017 1. Sissejuhatus AS Sillamäe-Veevärk tegeleb veevarustuse, heitvee ärajuhtimise ja puhastuse, maagaasi müügi ja jaotamise teenuste osutamisega Sillamäe linna elanikele, ettevõtetele

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Mis on EstWin.pptx

Microsoft PowerPoint - Mis on EstWin.pptx Mis on EstWin? Mis on EstWin Lairiba baasvõrgu ehitus asulatesse ja mobiili mastidesse, eesmärgiga luua sideettevõtetele võimalus tarbijatele kiire interneti pakkumiseks EstWin projekti käigus juurdepääsuvõrku

Rohkem

Document number:

Document number: WNR Kiirpaigaldusjuhend Lisateavet, juhised ja uuendused saab leida internetist aadressil http://www.a-link.com Kiirpaigaldusjuhend Komplekt sisaldab: - WNR repiiter - Paigaldusjuhend Ühendused / Ports:

Rohkem

Bild 1

Bild 1 Archives Portal Europe APEnet ja APEx Mäluasutuste talveseminar Otepää, 06.03.2012 Kuldar Aas, Rahvusarhiiv APEnet (I) Projekti rahastus econtentplus raames Projekti kestvus: 15.01.2009 15.01.2012 Partnerid

Rohkem

Arvamus nr 3/2019 seoses küsimuste ja vastustega kliiniliste uuringute määruse ja isikuandmete kaitse üldmääruse koosmõju kohta (artikli 70 lõike 1 pu

Arvamus nr 3/2019 seoses küsimuste ja vastustega kliiniliste uuringute määruse ja isikuandmete kaitse üldmääruse koosmõju kohta (artikli 70 lõike 1 pu Arvamus nr 3/2019 seoses küsimuste ja vastustega kliiniliste uuringute määruse ja isikuandmete kaitse üldmääruse koosmõju kohta (artikli 70 lõike 1 punkt b) Vastu võetud 23. jaanuaril 2019 1 Sisukord 1

Rohkem

The EOLABEL CATALOGUE

The EOLABEL CATALOGUE ECAT_Admin Litsentsiomaniku käsiraamat ELi ökomärgise kasutajatugi viimati ajakohastanud: jaanuar 2015 Sisukord Sissejuhatus... 2 1. peatükk. Põhietapid... 3 1.1 Konto loomine ECAT_Admin-süsteemis (esmakordne

Rohkem

SINU UKS DIGITAALSESSE MAAILMA Ruuter Zyxel LTE3302 JUHEND INTERNETI ÜHENDAMISEKS

SINU UKS DIGITAALSESSE MAAILMA Ruuter Zyxel LTE3302 JUHEND INTERNETI ÜHENDAMISEKS SINU UKS DIGITAALSESSE MAAILMA Ruuter Zyxel LTE3302 JUHEND INTERNETI ÜHENDAMISEKS OLULINE TEAVE: LOE ENNE RUUTERI ÜHENDAMIST! Ruuter on sinu uks digitaalsesse maailma. Siit saavad alguse kõik Telia teenused

Rohkem

ERAELU KAITSE JA RIIGI LÄBIPAISTVUSE EEST VAIDEOTSUS avaliku teabe asjas nr /18/2778 Otsuse tegija Otsuse tegemise aeg ja koht Andmekaitse Inspe

ERAELU KAITSE JA RIIGI LÄBIPAISTVUSE EEST VAIDEOTSUS avaliku teabe asjas nr /18/2778 Otsuse tegija Otsuse tegemise aeg ja koht Andmekaitse Inspe ERAELU KAITSE JA RIIGI LÄBIPAISTVUSE EEST VAIDEOTSUS avaliku teabe asjas nr 2.1.-3/18/2778 Otsuse tegija Otsuse tegemise aeg ja koht Andmekaitse Inspektsiooni peainspektor Elve Adamson 06.11.2018 Tallinnas

Rohkem

Microsoft PowerPoint - EMCS13

Microsoft PowerPoint - EMCS13 EMCS piloot-projekt Raigo Veisberg Maksu- ja Tolliameti kaudsete maksude ja aktsiiside talitus TEEMAD Mis on EMCS EMCS käivitumine EMCS kasutamine ja selle võimalused E-saateleht Info edastamine EMCS infosüsteemi

Rohkem

(Microsoft PowerPoint - seminar_6_n\365uded-ainemudel tagasiside.ppt [Compatibility Mode])

(Microsoft PowerPoint - seminar_6_n\365uded-ainemudel tagasiside.ppt [Compatibility Mode]) Tarkvara projekt seminar VI Eelmise iteratsiooni tagasivaade, testimine, installatsioonijuhend, järgmise iteratsiooni näited. Karel Kravik Administratiivset:protestid Probleem: protestide hulk ja kvaliteet

Rohkem

Slide 1

Slide 1 Maksukäitumine, mille tulemusel saavad petta tarbija, ettevõtja ja riik Marek Helm maksu- ja tolliameti peadirektor Levinumad petuskeemid» Levinumad pettused kasutatud sõidukite turul on:» fiktiivsed komisjonimüügid»

Rohkem

Abiarstide tagasiside 2016 Küsimustikule vastas 137 tudengit, kellest 81 (60%) olid V kursuse ning 56 (40%) VI kursuse tudengid. Abiarstina olid vasta

Abiarstide tagasiside 2016 Küsimustikule vastas 137 tudengit, kellest 81 (60%) olid V kursuse ning 56 (40%) VI kursuse tudengid. Abiarstina olid vasta Abiarstide tagasiside 2016 Küsimustikule vastas 137 tudengit, kellest 81 (60%) olid V kursuse ning 56 (40%) VI kursuse tudengid. Abiarstina olid vastanutest töötanud 87 tudengit ehk 64%, kellest 79 (91%)

Rohkem

Valik harjutusi eesti keele postkaartide jaoks Tervitused ja hüvastijätud Grupp töötab paarides, harjutab fraase ja täiendab kaardil olevat veel omapo

Valik harjutusi eesti keele postkaartide jaoks Tervitused ja hüvastijätud Grupp töötab paarides, harjutab fraase ja täiendab kaardil olevat veel omapo Valik harjutusi eesti keele postkaartide jaoks Tervitused ja hüvastijätud Grupp töötab paarides, harjutab fraase ja täiendab kaardil olevat veel omapoolsete tervitus- ja hüvastijätufraasidega. Saab arutleda,

Rohkem

MergedFile

MergedFile Ettevõtlustulu lihtsustatud maksustamine - ettevõtluskonto Eha Kütt maksude osakonna peaspetsialist Seaduse eesmärk Mikroettevõtluse soodustamine ja väikeettevõtja maksukäitumise parandamine Füüsilise

Rohkem

ERAELU KAITSE JA RIIGI LÄBIPAISTVUSE EEST VAIDEOTSUS avaliku teabe asjas nr 2.1-3/17/316 Otsuse tegija Otsuse tegemise aeg ja koht Andmekaitse Inspekt

ERAELU KAITSE JA RIIGI LÄBIPAISTVUSE EEST VAIDEOTSUS avaliku teabe asjas nr 2.1-3/17/316 Otsuse tegija Otsuse tegemise aeg ja koht Andmekaitse Inspekt ERAELU KAITSE JA RIIGI LÄBIPAISTVUSE EEST VAIDEOTSUS avaliku teabe asjas nr 2.1-3/17/316 Otsuse tegija Otsuse tegemise aeg ja koht Andmekaitse Inspektsiooni peainspektor Elve Adamson 22.03.2017 Tallinnas

Rohkem

Monitooring

Monitooring IT infrastruktuuri teenused Monitooring Margus Ernits margus.ernits@itcollege.ee 1 Miks? Arvutisüsteemid töötavad tõrgetega Pole olemas 100% veakindlaid ja keerulisi arvutisüsteeme Tõrgetest võib teada

Rohkem

StandardBooks_versiooni_uuendusWin

StandardBooks_versiooni_uuendusWin Versiooni uuendamine Standard Books 7.2 põhjal Windows 7 või uuemale operatsioonisüsteemile SISUKORD 1. ÜKSIKKASUTAJA VERSIOONI INSTALLEERIMINE...lk 2 2. SERVER/MITMEKASUTAJA VERSIOONI INSTALLEERIMINE.lk

Rohkem

KIIRJUHEND Lugege kiirjuhend enne seadme kasutamist hoolikalt läbi. Kõik tärniga (*) märgitud juhised kehtivad WLAN + 3G mudelitele (Lenovo B6000-H(V)

KIIRJUHEND Lugege kiirjuhend enne seadme kasutamist hoolikalt läbi. Kõik tärniga (*) märgitud juhised kehtivad WLAN + 3G mudelitele (Lenovo B6000-H(V) KIIRJUHEND Lugege kiirjuhend enne seadme kasutamist hoolikalt läbi. Kõik tärniga (*) märgitud juhised kehtivad WLAN + 3G mudelitele (Lenovo B6000-H(V) / Lenovo B8000-H). Tehnilised andmed Mudeli nimetus

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Lisa 5 koolituse materjalid

Microsoft PowerPoint - Lisa 5 koolituse materjalid 03. detsember, 2009 Piirangutest vabaks IT-ga või IT-ta? Heiti Mering Heiti.mering@ee.fujitsu.com Eero Elenurm eero@elenurm.net Piirangud või võimalused? Millised on meie oskused? Millised on meie teadmised?

Rohkem

P2P süsteemid

P2P süsteemid Gnutella Ajalugu Detsentraliseeritus Protokollist Paralleliseerimine Ujutamine Skaleeruvus Ultranoded Puuräsid DHT Muud MEELIS ROOS 1 Ajalugu Failivahetus P2P massidesse viija Napster tsentraalne süsteem

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: mittetulundusühing Pärmivabriku Töökoda registrikood:

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: mittetulundusühing Pärmivabriku Töökoda registrikood: MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2014 aruandeaasta lõpp: 31.12.2014 nimi: registrikood: 80266953 tänava/talu nimi, Tähtvere 11-7 maja ja korteri number: linn: Tartu linn maakond: Tartu maakond

Rohkem

Itella Estonia OÜ Uuendatud EXPRESS BUSINESS DAY BALTICS PAKKIDE JA ALUSTE TRANSPORT Express Business Day Baltics paki lubatud maksimaalsed

Itella Estonia OÜ Uuendatud EXPRESS BUSINESS DAY BALTICS PAKKIDE JA ALUSTE TRANSPORT Express Business Day Baltics paki lubatud maksimaalsed Itella Estonia OÜ Uuendatud 05.06.2019 EXPRESS BUSINESS DAY BALTICS PAKKIDE JA ALUSTE TRANSPORT Express Business Day Baltics paki lubatud maksimaalsed kaalud ja mõõdud Min. kaal 100 g Maks. kaal 35 kg

Rohkem

Tartu Ülikool

Tartu Ülikool Tartu Ülikool Code coverage Referaat Koostaja: Rando Mihkelsaar Tartu 2005 Sissejuhatus Inglise keelne väljend Code coverage tähendab eesti keeles otse tõlgituna koodi kaetust. Lahti seletatuna näitab

Rohkem

Kliendid

Kliendid 2019/07/27 08:36 1/2 Kliendid Sisukord Kliendid... 1 Klientide register... 1 Kliendi kaart... 2 Üldinfo... 2 Transport... 4 Üld... 4 Edastuskanal... 5 Väljuvad dokumendid... 5 Omniva / RIK / EAK e-arve...

Rohkem

TELLIMISTINGIMUSED 1. Tellimistingimuste kehtivus 1.1. Käesolevad tellimistingimused (edaspidi Tingimused ) kehtivad müügilepingutele (edaspidi Leping

TELLIMISTINGIMUSED 1. Tellimistingimuste kehtivus 1.1. Käesolevad tellimistingimused (edaspidi Tingimused ) kehtivad müügilepingutele (edaspidi Leping TELLIMISTINGIMUSED 1. Tellimistingimuste kehtivus 1.1. Käesolevad tellimistingimused (edaspidi Tingimused ) kehtivad müügilepingutele (edaspidi Leping ), mis sõlmitakse tellimuse alusel internetis aadressil

Rohkem

Eritingimused - (isiku)andmete töötlemine seoses HW teenuste osutamisega Vastavalt EL isikuandmete kaitse üldmäärusele (2016/679) toimub isikuandmete

Eritingimused - (isiku)andmete töötlemine seoses HW teenuste osutamisega Vastavalt EL isikuandmete kaitse üldmäärusele (2016/679) toimub isikuandmete Eritingimused - (isiku)andmete töötlemine seoses HW teenuste osutamisega Vastavalt EL isikuandmete kaitse üldmäärusele (2016/679) toimub isikuandmete töötlemine töötlejate vahel sõlmitud lepingu alusel.

Rohkem

Microsoft Word - RVLi juhend.doc

Microsoft Word - RVLi juhend.doc KINNITATUD peadirektori 23. mai 2008.a käskkirjaga nr 32 I. ÜLDSÄTTED EESTI RAHVUSRAAMATUKOGU RAAMATUKOGUDEVAHELISE LAENUTUSE JUHEND 1. Käesolev juhend sätestab raamatukogudevahelise laenutuse (edaspidi

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Avaandmed Urmas Sinisalu Mis on avaandmed? Alus vs. Kohustus Avaandmed on kõigile vabalt ja avalikult kasutamiseks antud masinloetaval kujul andmed, millel puuduvad kasutamist ning levitamist takistavad

Rohkem

Tootmise digitaliseerimine

Tootmise digitaliseerimine Pildi autor: Meelis Lokk Tootmise digitaliseerimise toetus Raimond Tamm, Tartu abilinnapea 20.03.2019 Tootmise digitaliseerimise toetus Eesti on avalike teenuste digitaliseerimise osas Euroopa liider Töötlevas

Rohkem

bioenergia M Lisa 2.rtf

bioenergia M Lisa 2.rtf Põllumajandusministri 20. juuli 2010. a määruse nr 80 «Bioenergia tootmise investeeringutoetuse saamise nõuded, toetuse taotlemise ja taotluse menetlemise täpsem kord» lisa 2 Tabel 1 Taotleja andmed 1.1

Rohkem

IDA-TALLINNA KESKHAIGLA Statsionaarsete patsientide rahulolu uuring

IDA-TALLINNA KESKHAIGLA Statsionaarsete patsientide rahulolu uuring IDA-TALLINNA KESKHAIGLA Statsionaarsete patsientide rahulolu uuring 2015 2015 Sisukord: Statsionaarsete patsientide rahulolu uuring 2015... 1 1. Uuringu läbiviimise metoodika... 3 2. Andmete analüüs...

Rohkem

Esialgsed tulemused

Esialgsed tulemused Eesti toiduainetööstuse plaanid konkurentsivõime tõstmiseks Toiduainetööstus Käive 1,7 miljardit - üks olulisemaid sektoreid Eesti tööstuses! Eksport 660 miljonit eurot ~14 500 töötajat 1 Kõrged tööjõukulud

Rohkem

P9_10 estonian.cdr

P9_10 estonian.cdr Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt www.philips.com/welcome P9/10 Eestikeelne kasutusjuhend 2 Ühendage P9 kõlar Bluetooth ühenduse kaudu oma Bluetooth seadmega, nagu näiteks ipadiga, iphone'iga,

Rohkem

Avalike teenuste nõukogu koosoleku protokoll ( ) Tallinn nr 26-6/ /2283 Algus: Lõpp: Juhatas: Helena Lepp Protok

Avalike teenuste nõukogu koosoleku protokoll ( ) Tallinn nr 26-6/ /2283 Algus: Lõpp: Juhatas: Helena Lepp Protok Avalike teenuste nõukogu koosoleku protokoll (12.03.2019) Tallinn 19.03.2019 nr 26-6/19-0137/2283 Algus: 14.30 Lõpp: 16.10 Juhatas: Helena Lepp Protokollis: Alar Teras ja Helena Kõrge Võtsid osa: Puudusid:

Rohkem

Kasutajajuhend pakkuja esindajale Riigihangete register (RHR) Tellija: Rahandusministeerium Loodud: Kehtib kuni: Tähtajatult 1

Kasutajajuhend pakkuja esindajale Riigihangete register (RHR) Tellija: Rahandusministeerium Loodud: Kehtib kuni: Tähtajatult 1 Kasutajajuhend pakkuja esindajale Riigihangete register (RHR) Tellija: Rahandusministeerium Loodud: 22.10.2018 Kehtib kuni: Tähtajatult 1 Sisukord 1 Muudatuste ajalugu... 4 2 Sisselogimine... 5 3 Minu

Rohkem

Siseministri 21. veebruari 2005.a määruse nr 34 Siseministri 27. augusti 2004.a määruse nr 52 Schengen Facility vahendite kasutamise kord muutmine lis

Siseministri 21. veebruari 2005.a määruse nr 34 Siseministri 27. augusti 2004.a määruse nr 52 Schengen Facility vahendite kasutamise kord muutmine lis Siseministri 21. veebruari 2005.a määruse 34 Siseministri 27. augusti 2004.a määruse 52 Schengen Facility vahendite kasutamise kord muutmine lisa 1 Schengen Facility projekti lõpparuanne Projekti nimi:..

Rohkem

AASTAARUANNE

AASTAARUANNE 2014. 2018. aasta statistikatööde loetelu kinnitamisel juunis 2014 andis Vabariigi Valitsus Statistikaametile ja Rahandusle korralduse (valitsuse istungi protokolliline otsus) vaadata koostöös dega üle

Rohkem

E-arvete juhend

E-arvete juhend E- arvete seadistamine ja saatmine Omniva kaudu Standard Books 7.2 põhjal Mai 2015 Sisukord Sissejuhatus... 3 Seadistamine... 3 Registreerimine... 4 E- arve konto... 5 Vastuvõtu eelistus... 5 Valik E-

Rohkem

MS Word Sisukord Uue dokumendi loomine... 2 Dokumendi salvestamine... 3 Faili nimi... 4 Teksti sisestamine... 6 Klaviatuuril mitteleiduvat sümbolite l

MS Word Sisukord Uue dokumendi loomine... 2 Dokumendi salvestamine... 3 Faili nimi... 4 Teksti sisestamine... 6 Klaviatuuril mitteleiduvat sümbolite l MS Word Sisukord Uue dokumendi loomine... 2 Dokumendi salvestamine... 3 Faili nimi... 4 Teksti sisestamine... 6 Klaviatuuril mitteleiduvat sümbolite lisamine... 6 Uue dokumendi loomine Dokumendi salvestamine

Rohkem

Euroopa andmekaitseinspektori arvamus ettepaneku kohta võtta vastu nõukogu määrus, millega luuakse ühenduse kontrollisüsteem ühise kalanduspoliitika e

Euroopa andmekaitseinspektori arvamus ettepaneku kohta võtta vastu nõukogu määrus, millega luuakse ühenduse kontrollisüsteem ühise kalanduspoliitika e 3.7.2009 Euroopa Liidu Teataja C 151/11 ARVAMUSED EUROOPA ANDMEKAITSEINSPEKTOR Euroopa andmekaitseinspektori arvamus ettepaneku kohta võtta vastu nõukogu määrus, millega luuakse ühenduse kontrollisüsteem

Rohkem

EE-macbook-retina-12-early2015-qs.indd

EE-macbook-retina-12-early2015-qs.indd Kiirjuhend Tervita oma MacBooki. Alustame. Maci käivitamiseks vajuta toitenuppu ning rakendus Setup Assistant annab sulle mõned lihtsad juhised, kuidas arvuti töökorda seada. See aitab sul Wi-Fi võrku

Rohkem

(Microsoft Word - seminarit\366\366-roman_german-internetiturunduse_strateegiad.doc)

(Microsoft Word - seminarit\366\366-roman_german-internetiturunduse_strateegiad.doc) TALLINNA ÜLIKOOL Informaatika Instituut Roman German INTERNETITURUNDUSE STRATEEGIAD Seminaritöö Juhendaja: dotsent Kaido Kikkas Tallinn 2008 Sisukord Sissejuhatus...3 1 Mis on turundus?...4 1.1 Mis on

Rohkem

Krediidipoliitika turu-uuring 2013 Krediidiinfo AS

Krediidipoliitika turu-uuring 2013 Krediidiinfo AS Krediidipoliitika turu-uuring 18.02. Kokkuvõte Krediidipoliitika turu-uuring viidi läbi ajavahemikul 05.02. 08.02. Valimisse valiti juhuvaliku teel 5000 Eestis registreeritud ja tegutsevat ettevõtet Tulemustest

Rohkem

Tartu Kutsehariduskeskus IKT osakond Merlis Karja-Kännaste ASUTUSE DOKUMENDIREGISTRI AVALIK VAADE Analüüs Juhendaja Mirjam-Merike Sõmer Tartu 2015

Tartu Kutsehariduskeskus IKT osakond Merlis Karja-Kännaste ASUTUSE DOKUMENDIREGISTRI AVALIK VAADE Analüüs Juhendaja Mirjam-Merike Sõmer Tartu 2015 Tartu Kutsehariduskeskus IKT osakond Merlis Karja-Kännaste ASUTUSE DOKUMENDIREGISTRI AVALIK VAADE Analüüs Juhendaja Mirjam-Merike Sõmer Tartu 2015 SISUKORD SISSEJUHATUS... 3 1. VILJANDI LINNAVALITSUSE

Rohkem

Pangalingi spetsifikatsioon Pocopay pangalingilt makse algatamiseks tuleb kasutada teenust Kaupmees teeb päringu Pocopayle aadressile

Pangalingi spetsifikatsioon Pocopay pangalingilt makse algatamiseks tuleb kasutada teenust Kaupmees teeb päringu Pocopayle aadressile Pangalingi spetsifikatsioon Pocopay pangalingilt makse algatamiseks tuleb kasutada teenust 1011. Kaupmees teeb päringu Pocopayle aadressile https://my.pocopay.com/banklink. Vastuspäring tehakse makse õnnestumise

Rohkem

Microsoft Word - 12-AP cgu_EST2.doc

Microsoft Word - 12-AP cgu_EST2.doc VEEBILEHE KASUTAMISE ÜLDTINGIMUSED JUURDEPÄÄSUKS ÜKSNES AUTONDUSE VALDKONNA PROFESSIONAALIDELE, MITTE AGA ERAISIKUTELE SUUNATUD TEHNILISELE TEABELE Veebileht http://public.servicebox.peugeot.com on veebileht,

Rohkem

KEHTNA KUTSEHARIDUSKESKUS KÄSKKIRI Kehtnas nr 2-1/8 Kehtna Kutsehariduskeskuse täiskasvanuhariduse ja täiendkoolituste läbiviimise eeskirja

KEHTNA KUTSEHARIDUSKESKUS KÄSKKIRI Kehtnas nr 2-1/8 Kehtna Kutsehariduskeskuse täiskasvanuhariduse ja täiendkoolituste läbiviimise eeskirja KEHTNA KUTSEHARIDUSKESKUS KÄSKKIRI Kehtnas nr 2-1/8 Kehtna Kutsehariduskeskuse täiskasvanuhariduse ja täiendkoolituste läbiviimise eeskirja kinnitamine 1. Kinnitan täiskasvanuhariduse ja täiendkoolituste

Rohkem

Microsoft Word - Kliendiandmete töötlemise põhimõtted

Microsoft Word - Kliendiandmete töötlemise põhimõtted Kliendiandmete töötlemise kord Kehtiv alates 25.05.2018. a 1. Mõisted Klient on füüsiline isik, kes kasutab, on kasutanud või plaanib kasutada Panga poolt osutatavaid teenuseid. Kliendiandmed on kõik Pangale

Rohkem

PRESENTATION HEADER IN GREY CAPITALS Subheader in orange Presented by Date Columbus is a part of the registered trademark Columbus IT

PRESENTATION HEADER IN GREY CAPITALS Subheader in orange Presented by Date Columbus is a part of the registered trademark Columbus IT PRESENTATION HEADER IN GREY CAPITALS Subheader in orange Presented by Date Columbus is a part of the registered trademark Columbus IT Täisautomatiseeritud ostujuhtimise lahenduse loomine Selveri näitel

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Teave, mis on avalikustatud mis tahes üldtajutaval kujul, tasu eest või tasuta, teenuse osutamise või kauba müügi suurendamise, ürituse edendamise või isiku käitumise avalikes huvides suunamise eesmärgil.

Rohkem

Microsoft Word - Bose_SoundLink_around-ear_Kasutusjuhend.docx

Microsoft Word - Bose_SoundLink_around-ear_Kasutusjuhend.docx Bose SoundLink Around- ear II Kõrvaklapid ETTEVAATUSABINÕUD Pikaajaline vali heli võib kahjustada Teie kõrvakuulmist. Vältige kõrvaklappide kasutamist autoga sõitmise ajal. Kõrvaklappide ohutuimaks kasutamiseks

Rohkem

Voodiagrammid.dft

Voodiagrammid.dft Avatud riigihange riigihangete keskkond Ostja väljastab hankelepingu Täpse paigaldusaja Hankeleping allkirjastatakse Transport, paigaldus, kasutajakoolitus Tagasisde tarnijale Books sissekanne Kas valikus

Rohkem

Microsoft Word - Praesidiad_cookies_EST.docx

Microsoft Word - Praesidiad_cookies_EST.docx Praesidiad on ettevõtteid ühendav grupp, kuhu kuuluvad muu hulgas Hesco, Betafence ja Guardiar Praesidiadi küpsiste põhimõtted Viimati uuendatud: 25. mail 2018 Need küpsiste põhimõtted (edaspidi: Küpsiste

Rohkem