Euroopa Investeerimiskava ET #investeu

Suurus: px
Alustada lehe näitamist:

Download "Euroopa Investeerimiskava ET #investeu"

Väljavõte

1 Euroopa Investeerimiskava ET #investeu

2 #investeu

3 Euroopa investeerimiskava hoogustab kasvu kogu ELis Euroopa investeerimiskava eesmärk on julgustada investeerimist ning luua seeläbi töökohti, hoogustada kasvu ja konkurentsivõimet, vastata pikaajalistele majandusvajadustele ning tugevdada Euroopa tootmisvõimekust ja -taristut. Selleks toetatakse investeerimiskavaga reaalmajandusse investeerimist ELi-põhiste projektide kaudu, luuakse investeerimist takistavaid tegureid kaotades investeerimist soodustav keskkond ning kaasatakse avaliku ja erasektori ressursse. Selle viimase osa põhielement on Euroopa Strateegiliste Investeeringute Fond (EFSI), millega julgustatakse investeerimist taristuprojektidesse ning väikestesse ja keskmise suurusega ettevõtetesse (VKEd). Eesmärgiga ergutada täiendavate investeeringute tegemist vähemalt 315 miljardi euro ulatuses kolme aasta jooksul, annab Euroopa Strateegiliste Investeeringute Fond ettevõtlus- ja taristuprojektidele kokku 21 miljardi euro suuruse garantii, millest 16 miljardit tuleb ELi eelarvest ja 5 miljardit Euroopa Investeerimispangalt aasta novembri seisuga oli EFSI rahastuse abil võimalik kaasata 251,6 miljardit eurot ehk 79,8% sellest sihtsummast. Algatus toob jätkuvalt märkimisväärset majanduslikku kasu. EFSI VKEdele mõeldud investeeringutest saab eeldatavalt kasu ligikaudu väiksemat ettevõtet. Need arvud rõhutavad lisandväärtust, mida EFSI toob ELi majandusele nii praegu kui tulevastel aastatel. 673 TEHINGUT, MIS ON 28 LIIKMESRIIGIS JUBA HEAKS KIIDETUD Digitaalvaldkond 11% Teadus- ja arendustegevus ning innovatsioon EFSI INVESTEERINGUD TEGEVUSVALDKONDADE KAUPA Keskkond ja ressursitõhusus Transport 9% 21% Sellest 32 mld on allkirjastatud HEAKSKIIDETUD EFSI FINANTSEERINGUD* 4% 4% Sotsiaalne taristu * EIP heakskiidetud: EUR 38 mld EIF heakskiidetud: EUR 11,6 mld 21% 30% Energeetika Väiksemad ettevõtted EIP + EIF EIP + EIF EFSI HEAKSKIITUDEGA SEOTUD KOGUINVESTEERINGUD 49,6 mld 251,6 mld 79,8% 315 mld

4 EFSI TARISTU MAISMAATUULEPARK Asukoht: Sweden Tegevusvaldkond: Taastuvenergia, taristu EFSI rahastus: EUR 12 million Euroopa investeerimiskava hoogustab tuuleparkide arendamist Euroopa investeerimiskava kaudu antav toetus tuulepargi ehitamiseks aitab kaasa taastuvenergia tootmise ja CO2-heite vähendamisele Eestis ja Rootsis. Euroopa Investeerimispank (EIP) investeerib koos fondiga Mirova Eurofideme 3 ja tuuleenergeetika arendaja Eolusega Langmarkeni maismaatuulepargi ehitusse Värmlandi maakonnas Rootsis. Ehitus algas aasta jaanuaris ja tuulepargi võimsuseks on kavandatud 23,1 megavatti (MW). Projekti raames paigaldatakse tuuleparki kuus 3,3 MW tuulegeneraatorit ning lisaks hankisid Malmö linn ja Kalmari maakonnanõukogu veel kaks generaatorit. Tuulepark ühendatakse kohaliku alajaama kaudu riikliku elektrivõrguga. See investeering on EIP esimene tegevus kaasinvesteerimisprogrammi raames ning esimene EFSI toetusega EIP projekt Rootsis.

5 EFSI TARISTU ESMATASANDI ARSTIABI KESKUSED Asukoht: Iirimaa Tegevusvaldkond: Tervishoid, taristu EFSI rahastus: 70 miljonit eurot ELi toetus parandab Iirimaa piirkondade tervist 14 uue tervishoiukeskuse ehitamine Iirimaal hõlbustab juurdepääsu esmatasandi arstiabile ja sotsiaalteenustele, muudab teenused kulutõhusamaks ning parandab tervishoiuasutuste tingimusi. Kõigis neis keskustes toimub perearstide vastuvõtt, pakutakse tegevusteraapiat, osutatakse sotsiaalteenuseid ja antakse toitumisnõu. Mõned keskused hõlmavad ka vaimse tervise, hambaarsti- ja sõltuvusravi teenuseid, varase sekkumise meeskondade ja valvearsti teenuseid ning kiirabibaasi. Lisaks sellele, et see projekt aitab luua uusi töökohti ning võimaldab kasutada uusi teenuste osutamise mudeleid, paraneb ka nii haigla- kui ka ambulatoorsetele patsientidele osutatavate teenuste tase. Ühtlasi vähendab keskuste energiatõhusus kulusid. Kavaga toetatakse üleminekut haiglapõhiselt hoolduselt kogukonnapõhisele hooldusele, mis on lähemal nii patsientidele kui nende peredele. Keskused rajatakse Galwaysse, Limericki, Mayosse, Roscommonisse ja Sligosse Lääne-Iirimaal, Tipperarysse, Waterfordi ja Wexfordi Lõuna-Iirimaal ning Dublinisse ja Kildare i. See on esimene kord, kui Euroopa investeerimiskavaga toetatakse esmatasandi arstiabi Euroopas.

6 EFSI INNOVATSIOON GRIFOLS BIOSCIENCE TEA DUS Asukoht: Hispaania Tegevusvaldkond: Teadus, tervishoid, teadusuuringud EFSI rahastus: 100 miljonit eurot Töökohad ja kasv ettevõtetele, elukvaliteet patsientidele Euroopa investeerimiskava tagatud laen aitab Hispaania ettevõttel Grifols läbi viia teadusuuringuid Alzheimeri tõve ning südame-veresoonkonnahaiguste uuteks raviviisideks. Grifols asutati aastal ning ettevõte töötab välja plasmaravimeid, haiglas kasutatavaid ravimeid ning kliiniliseks kasutuseks mõeldud diagnostikatehnoloogiat. Ettevõte annab tööd peaaegu inimesele ja on üks esimesi Euroopa investeerimiskava kaudu laenu saanud Euroopa ettevõtteid. Rahasüstiga toetatakse Grifolsi pikaajalist teadus- ja arendustegevust, mille eesmärk on leida uusi rakendusi plasmavalkudele, sealhulgas Alzheimeri tõve ning veresoonkonna haiguste ja arteriaalse tromboosi ravis, aga ka südame-veresoonkonna kirurgias. Ettevõte on oma tootmisrajatisi laiendanud ning teeb Euroopa olemasolevates keskustes kliinilisi katseid uue raviviisiga plasmaekstraktsiooniga Alzheimeri tõve stabiliseerimiseks. See teadusuuring tugevdab Grifolsi konkurentsivõimet ning võimaldab kasvada ja luua töökohti, parandades samas patsientide tervist ja elukvaliteeti.

7 EFSI INNOVATSIOON CRETA FARMS Asukoht: Kreeka Tegevusvaldkond: Põllumajandus, innovatsioon EFSI rahastus: 15 miljonit eurot Tervistav süst Kreeka toiduainete eksporti Rahastamine Euroopa investeeringukava alusel aitab delikatesslihatootjal Creta Farms hoogustada innovatsiooni ja luua oma kodusaarel Kreetal töökohti. Creta Farms asutati aastal seafarmina ning nüüd panustab ettevõte sarnastest ettevõtetest viis korda rohkem raha innovatiivsetesse tervislikuma liha tootmise viisidesse. Ettevõttes töötati välja patenditud tehnoloogia, mida nimetatakse oliivimiseks: küllastunud rasv eemaldatakse lihast ja lihasse süstitakse küllastumata rasva sisaldavat ekstraneitsioliiviõli. See muudab liha tervislikumaks, vähendades halva kolesterooli sisaldust, kuid säilitades maitse. Tänu sellele tehnoloogiale on Creta Farmsist saanud suurim jahutatud lihalõikude tootja Kreekas ning see on ettevõttel siseneda välisturgudele, muuhulgas näiteks Austraalia turule. Nüüd soovib ettevõte rakendada oliivimist ka näkside tootmises. Selle jaoks kavatsetakse palgata veel 100 inimest. EFSI 15 miljoni euro suurune rahastus aitab Creta Farmsil rahastada tehnoloogia arendamist ja jätkata rahvusvahelist laienemist.

8 EFSI KOOS STRUKTUURIFONDIDEGA INVESTEERIMISFOND IF TRI Asukoht: Prantsusmaa Tegevusvaldkond: Puhas energia, vähese CO2-heitega majandus EFSI rahastus: 20 miljonit eurot Uus tööstusrevolutsioon Põhja-Prantsusmaal Euroopa investeerimiskava kaudu ja Euroopa Investeerimispanga toetusel loodud investeerimisfond toetab Prantsusmaa Nord-Pas-de-Calais piirkonna liikumist vähese CO2-heitega majanduse poole, eesmärgiga viia lõpule kolmas tööstusrevolutsioon. Kolmas tööstusrevolutsioon tähendab digitaaltehnoloogia ja säästva energeetika lähenemist. Fond aitab sellele kaasa, toetades projekte, millega kavatsetakse katta Nord-Pas-de-Calais energiavajadus taastuvatest allikatest. Fondi tegevuse tulemusena peaks piirkonna CO2-heide olema aastaks null ning ühtlasi aitab see luua uusi töökohti ja elavdada majandusarengut. Fondi asutamiseks avati kõigepealt hoiuarve, millele koguti üldsuselt kolmanda tööstusrevolutsiooniga seotud projektide rahastamiseks üle 8,5 miljoni euro, ning seejärel asutasid Nord-Pas-de-Calais piirkonnanõukogu ning Põhja-Prantsusmaa kaubandus-tööstuskoda fondi, mille eesmärk on kaasata investeeringuid erinevatelt osalejatelt.

9 EFSI KOOS STRUKTUURIFONDIDEGA MAANTEE D4R7 Asukoht: Slovakkia Tegevusvaldkond: Transport, taristu EFSI rahastus: 427 miljonit eurot TRANS PORT Avalikud teed ümber Bratislava Uus 27-kilomeetrine maantee D4 lõik, mis moodustab Bratislava ringtee lõunaosa, vähendab ummikuid, viies liikluse linnasisestelt teedelt välja ning parandades juurdepääsu Slovakkia maanteedele. Planeeritud tee on üleeuroopalise transpordivõrgustiku osa ning liitub kavandatava kiirteega R7, luues ühenduse Lääne- ja Ida-Slovakkia ning olemasolevate maanteede D1 ja D2 vahel. See on enamjaolt kahesuunalise liiklusega tee, mille mõned lõigud on kolme sõidurajaga. Uus lõik suurendab Bratislava ja ümbritsevate piirkondade transpordi läbilaskevõimet, tugevdab kohalikke ja rahvusvahelisi maanteeühendusi, parandab ohutust, lühendab sõiduaega ja toob kasu keskkonnale. Projekt on osa avaliku ja erasektori partnerlusest, mis hõlmab maantee R7 ehitamist, samuti 30-aastast käitamist ja hooldamist. See on seni suurim Euroopa investeerimiskava projekt Kesk- ja Ida-Euroopas ning esimene Slovakkias.

10 EFSI VKED PRESTO STAL Asukoht: Poola Tegevusvaldkond: Tööstus, terase hulgimüük Poola hulgimüüja kavatseb teraskindlalt laieneda Rahastus, mida toetatakse ELi programmi COSME (ettevõtete ja VKEde konkurentsivõime programm, millega edendatakse kasvu riskantsemates väikestes ja keskmise suurusega ettevõtetes) raames, on aidanud Poola terase hulgimüüjal Presto Stal pakkuda uusi teenuseid. Põhja-Poolas Klawkowos asuva Presto Stali ärimudel keskendub kohalikule kliendibaasile. Firma kliendisuhete strateegia põhiaspektid on paindlik hinnakujundus ning erinõudmiste rahuldamine. Hiljuti otsis Presto Stal võimalusi laiendada teenuste valikut ja lisada valikusse sepatööd ning metallesemete keevitamine ja värvimine. See hõlmas ka maa ostmist uue peakorteri ja töökoja jaoks. Firma vajas suurt investeeringut, mida võimaldas COSME. ELi garanteeritud laenuga tagati kogu laienemisprojekti ajal ettevõtte rahaline stabiilsus ja nüüd rajatakse uute ehitiste vundamente. Tulemus: Presto Stal on palganud uusi töötajaid ning aastal ulatub ettevõtte töötajate arv eeldatavalt kümneni.

11 EFSI VKED KÜSTENOPTIK AUREL Asukoht: Saksamaa Tegevusvaldkond: optomeetria Asukoht: Itaalia Tegevusvaldkond: Elektroonika, digitaaltehnoloogia Teravapilguline äriplaan sai ELi toetuse COSME (ettevõtete ja VKEde konkurentsivõime programm, millega edendatakse kasvu riskantsemates väikestes ja keskmise suurusega ettevõtetes) kaudu saadud laen aitas Saksa optometristil võtta üle praksise, mida ta juhatas. Jürgen Jimmy Imholt oli lapsena sageli käinud Saksamaa Läänemere rannikul ning pärast ülikooli lõpetamist koliski sinna. Optometristi haridusega Jimmy leidis kohe oma erialal tööd ja sai ühe aastaga kaupluse juhatajaks. Mõne aasta pärast asus ta juhatama oma ülemuse teist kauplust, tehes muudatusi ettevõtte töötavades. Kui ülemus otsustas kauplused müüa, näis Jimmy olevat äri ülevõtmiseks kõige sobivam, aga selleks vajas ta laenu. Kuigi tal kulus taotluse täitmiseks üle kahe kuu, tasus tema äriplaani uurimine ja kontrollimine ära. Pärast Jimmy taotluse läbivaatamist andis esimene pank, kelle poole Jimmy pöördus, talle ELi garanteeritud laenu. Praegu teeb Jimmy kauplus järjekindlaid edusamme ja Jimmy tunneb end tuleviku suhtes kindlalt. Innovatsioonile pühendumine on Aureli puhul end ära tasunud Programmiga InnovFin ELi rahastamisalgatus novaatoritele (ELi programm, mis on mõeldud teadus- ja arendus- ning innovatsioonipotentsiaaliga VKEdele ja väikestele või keskmise kapitalisatsiooniga ettevõtetele) toetatud rahastamine on aidanud Itaalia elektronlülituste tootjal Aurel investeerida teadus- ja arendustegevustesse ning innovatsiooni aastal asutatud Aurel toodab paksu kile ja muud liiki tehnoloogiate abil elektronlülitusi ning pakub parimaid paksu kile tehnoloogia kasutusviise kõigis tootmisprotsessi etappides. Ettevõtte tootevalikusse kuuluvad ka keraamilistel ja metallpindadel kasutatavad andurid ning lamineerimis- ja printimisseadmed. Emilia-Romagnas töötab m² suurustes tööruumides 70 inimest. Ettevõte on pühendunud innovatsioonile, mis on olnud ka üks nende arengu peamisi põhjuseid. See aitas Aurelil tagada ELi garantiiga laenu tänu, millele sai ettevõte hankida uued seadmed ning palgata rohkem tehnika- ja keemiaspetsialiste. Samuti võimaldas laen Aurelil jätkata edasisi uuringuid muu hulgas sellistes valdkondades nagu valgusallikad ja takistid.

12 EUROOPA INVESTEERIMISKAVA Euroopa investeerimiskava on kollektiivne ja ELi tasandil kooskõlastatud jõupingutus. Sellega julgustatakse investeerimist reaalmajandusse, et: hoogustada töökohtade loomist ja majanduskasvu; vastata majanduse pikaajalistele vajadustele ning suurendada konkurentsivõimet; aidata tugevdada ELi tootmisvõimekust ja taristut. Investeerimiskeskkonna parandamine Investeerimiskava oluline ja ülekaalukas eesmärk on parandada investeerimiskeskkonda nii Euroopa tasandil kui ka üksikute liikmesriikide tasandil. Juba töötatakse tõkete kaotamise kallal nii ELi kui ühtse turu mõõtme puhul ning ka õigusnormidest tulenevate ja muude investeerimisprobleemide lahendamise nimel. EUROOPA STRATEEGILISTE INVESTEERINGUTE FOND (EFSI) Investeerimiskava keskmes on Euroopa Strateegiliste Investeeringute Fond (EFSI), millega toetatakse innovatiivseid projekte, mis võivad vajada riskide katmist. EFSI, mis on Euroopa Komisjoni ja Euroopa Investeerimispanga (EIP) ühisalgatus, aitab meelitada erasektori investeeringuid. TEGEVUSVALDKONNAD Keskkond ja ressursitõhusus Transport Digitaalvaldkond Energeetika KES SAAVAD TAOTLEDA? Mistahes suurusega ettevõtted Kommunaalettevõtted Avaliku sektori asutused EFSIst toetuse saamiseks peavad projektid: 3 Co olema äriliselt põhjendatud ning majanduslikult ja tehniliselt teostatavad 3 aitama kaasa ELi eesmärkidele ning jätkusuutlikule kasvule ja tööhõivele 3 olema pankadele esitamiseks piisavalt valmis 3 olema hinnaga, mis vastab võetud riskile KUIDAS TAOTLEDA? Teadusuuringud ja innovatsioon Sotsiaalne taristu Väiksemad ja keskmise kapitalisatsiooniga ettevõtted Riiklikud tugipangad või muud pangad, mis annavad vahendatud laene Eriotstarbelised investeerimisplatvormid Mahukate taristu- ja innovatsiooniprojektide elluviijad avalikust või erasektorist saavad laenu taotleda Euroopa Investeerimispanga kaudu. VKEd ja keskmise kapitalisatsiooniga ettevõtted leiavad oma projektidele finantseeringu riiklike tugipankade ning kohalike finantsvahendajate kaudu. EUROOPA INVESTEERIMISNÕUSTAMISE KESKUS (EIAH) Euroopa Investeerimisnõustamise Keskus (EIAH) on Euroopa Komisjoni ja EIP algatus investeeringute hoogustamiseks ning selle kaudu pääseb nii projektide kui investeeringute puhul ühest kohast juurde suurele valikule toetustele kõigis projektitsükli etappides. Nõustamisteenused on muu hulgas järgmised: 3 tehniline tugi projektide ettevalmistamisel ja rakendamisel 3 finantsinstrumentides ELi vahendite kasutamise soodustamine 3 toetus suutlikkuse suurendamisele 3 poliitika, programmide ja projektidega seotud toetus avaliku ja erasektori partnerlustele 3 innovatsiooniprojektide juurdepääs rahastamisele Lisateavet saate aadressilt EUROOPA INVESTEERIMISPROJEKTIDE PORTAAL (EIPP) Euroopa investeerimisprojektide portaal on veebiportaal, mis võimaldab ELis asuvatel avaliku või erasektori projektide elluviijatel jõuda võimalike investoriteni kogu maailmas. Portaali haldab ja majutab Euroopa Komisjon ning see on osa Euroopa investeerimiskavast. Lisateavet saate aadressilt ÜHINEGE PROGRAMMIGA INVEST EU Ajakohast teavet Euroopa investeerimiskava kohta leiate aadressilt: EIP kohalike büroode kontaktandmed: Finantsvahendajate kontaktandmed: Teie läheduses rakendatava EFSI projekti leiate aadressilt: Teavet teiste ELi algatuste kaudu saadaoleva rahastuse kohta leiate aadressilt:

13 EUROOPA INVESTEERIMISKAVA Açores Paneme Euroopa investeerima töökohtadesse ja majanduskasvu. #investeu Madeira Canarias Guyane Guadeloupe Martinique Mayotte La Réunion Vaata lisaks ec.europa.eu/invest-eu eib.europa.eu/invest-eu

Selgitavad märkused, mis on lisatud üldise grupierandi määruse sihtotstarbelist läbivaatamist puudutavale ettepanekule Käesoleva dokumendi eesmärk on

Selgitavad märkused, mis on lisatud üldise grupierandi määruse sihtotstarbelist läbivaatamist puudutavale ettepanekule Käesoleva dokumendi eesmärk on Selgitavad märkused, mis on lisatud üldise grupierandi määruse sihtotstarbelist läbivaatamist puudutavale ettepanekule Käesoleva dokumendi eesmärk on selgitada üldise grupierandi määruse läbivaatamist

Rohkem

Pealkiri

Pealkiri Elanike hinnangud arstiabile 2014, peamised arengud ja edasised tegevused Tanel Ross Haigekassa juhatuse esimees Üldised järeldused elanike hinnangutest Hinnangud Eesti tervishoiusüsteemile on püsinud

Rohkem

Euroopa Liidu Nõukogu Brüssel, 15. juuni 2015 (OR. en) 9236/15 MÄRKUS Saatja: Saaja: Nõukogu peasekretariaat Alaliste esindajate komitee / nõukogu UEM

Euroopa Liidu Nõukogu Brüssel, 15. juuni 2015 (OR. en) 9236/15 MÄRKUS Saatja: Saaja: Nõukogu peasekretariaat Alaliste esindajate komitee / nõukogu UEM Euroopa Liidu Nõukogu Brüssel, 15. juuni 2015 (OR. en) 9236/15 MÄRKUS Saatja: Saaja: Nõukogu peasekretariaat Alaliste esindajate komitee / nõukogu UEM 179 ECOFIN 384 SOC 346 COMP 257 ENV 339 EDUC 165 RECH

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Eurotoetused esitlus 2010.ppt

Microsoft PowerPoint - Eurotoetused esitlus 2010.ppt AVALIK ARVAMUS EUROOPA LIIDU STRUKTUURITOETUSEST !"!!!!!!! "!" #! "!! $!!% & '! " ## (((! )!!!*! "#!" " $%!&!" $#! + " $ Kas olete kursis, et Eesti saab toetust Euroopa Liidust? jah ei Ei oska öelda 010

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Konjunktuur nr 3 (194) pressile marje .ppt

Microsoft PowerPoint - Konjunktuur nr 3 (194) pressile marje .ppt Konjunktuur 3 (194) 1. Majanduse üldolukord 2015. a septembris ja 6 kuu pärast (L. Kuum) 2. Konjunktuuribaromeetrid: september 2015 2.1. Tööstusbaromeeter (K. Martens) 2.2. Ehitusbaromeeter (A. Vanamölder)

Rohkem

Esialgsed tulemused

Esialgsed tulemused Eesti toiduainetööstuse plaanid konkurentsivõime tõstmiseks Toiduainetööstus Käive 1,7 miljardit - üks olulisemaid sektoreid Eesti tööstuses! Eksport 660 miljonit eurot ~14 500 töötajat 1 Kõrged tööjõukulud

Rohkem

EUROOPA KOMISJON Brüssel, C(2018) 7044 final KOMISJONI DELEGEERITUD MÄÄRUS (EL) /, , millega muudetakse delegeeritud määrust (EL)

EUROOPA KOMISJON Brüssel, C(2018) 7044 final KOMISJONI DELEGEERITUD MÄÄRUS (EL) /, , millega muudetakse delegeeritud määrust (EL) EUROOPA KOMISJON Brüssel, 30.10.2018 C(2018) 7044 final KOMISJONI DELEGEERITUD MÄÄRUS (EL) /, 30.10.2018, millega muudetakse delegeeritud määrust (EL) nr 807/2014, millega täiendatakse Euroopa Parlamendi

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Majandusarengud maailmas lähiaastatel Ülo Kaasik Eesti Panga asepresident Maailma majandusaktiivsus on vähenenud Probleemid on tööstuses, kus eksporditellimused on jätkuvalt vähenemas Majanduskasv püsib

Rohkem

Bild 1

Bild 1 Archives Portal Europe APEnet ja APEx Mäluasutuste talveseminar Otepää, 06.03.2012 Kuldar Aas, Rahvusarhiiv APEnet (I) Projekti rahastus econtentplus raames Projekti kestvus: 15.01.2009 15.01.2012 Partnerid

Rohkem

Microsoft Word - KOV_uuringu_analyys.doc

Microsoft Word - KOV_uuringu_analyys.doc UURING OMAVALITSUSTE SENISEST PROJEKTIKOGEMUSEST, LÄHIAJA PLAANIDEST NING OOTUSTEST LOODAVALE MAAKONDLIKULE ARENGUKESKUSELE Küsitlus viid läbi 6.-12. maini 2003 EAS Regionaalarengu Agentuuri tellimisel

Rohkem

T&A tegevus Keskkonnaministeeriumis Liina Eek, Jüri Truusa Keskkonnaministeerium 27. veebruar 2014

T&A tegevus Keskkonnaministeeriumis Liina Eek, Jüri Truusa Keskkonnaministeerium 27. veebruar 2014 T&A tegevus Keskkonnaministeeriumis Liina Eek, Jüri Truusa Keskkonnaministeerium 27. veebruar 2014 Taustast Euroopa Liit on seadnud eesmärgiks saavutada kõrge konkurentsivõime, hea majanduskav ja luua

Rohkem

Tervise- ja tööministri a määrusega nr 41 kinnitatud Töölesaamist toetavad teenused lisa 1 vorm A Sihtasutus Innove Lõõtsa Tallinn

Tervise- ja tööministri a määrusega nr 41 kinnitatud Töölesaamist toetavad teenused lisa 1 vorm A Sihtasutus Innove Lõõtsa Tallinn Tervise- ja tööministri 11.09.2015. a määrusega nr 41 kinnitatud Töölesaamist toetavad teenused lisa 1 vorm A Sihtasutus Innove Lõõtsa 4 11415 Tallinn Meetme 3.2 Tööturuteenused tagamaks paremaid võimalusi

Rohkem

Microsoft Word - L_5_2018_docx.docx

Microsoft Word - L_5_2018_docx.docx Maaeluministri 0.0.07 määrus nr 4 Põllumajandusettevõtja tulemuslikkuse parandamise investeeringutoetus Lisa (maaeluministri. novembri 08 määruse nr 6 sõnastuses) Teravilja, õliseemnete ja valgurikaste

Rohkem

Title H1

Title H1 Programm LIFE 2014-2020 Üldine tutvustus 6. juuli 2015 Tiina Pedak Keskkonnaministeerium LIFE LIFE 1992-2013: enam kui 3100 projekti loodus ja bioloogiline mitmekesisus teised keskkonnavaldkonnad ja haldus

Rohkem

Säästva linnaliikuvuse toetusmeetmed EL struktuurivahenditest

Säästva linnaliikuvuse toetusmeetmed EL struktuurivahenditest Välisvahendite teabepäev Kultuuriministeeriumi haldusala asutustele Tallinn, 26.05.2014 Kavandatavad regionaalarengu meetmed EL struktuurivahendite perioodil 2014-2020 Regionaalpoliitika büroo Siseministeerium

Rohkem

KOMISJONI MÄÄRUS (EL) 2019/ 316, veebruar 2019, - millega muudetakse määrust (EL) nr 1408/ 2013, milles käsitletakse Euroopa L

KOMISJONI  MÄÄRUS  (EL)  2019/  316, veebruar  2019,  -  millega  muudetakse  määrust  (EL)  nr 1408/  2013,  milles  käsitletakse  Euroopa  L 22.2.2019 L 51 I/1 II (Muud kui seadusandlikud aktid) MÄÄRUSED KOMISJONI MÄÄRUS (EL) 2019/316, 21. veebruar 2019, millega muudetakse määrust (EL) nr 1408/2013, milles käsitletakse Euroopa Liidu toimimise

Rohkem

COM(2017)472/F1 - ET

COM(2017)472/F1 - ET EUROOPA KOMISJON Brüssel, 13.9.2017 COM(2017) 472 final Soovitus: NÕUKOGU OTSUS, millega antakse luba alustada läbirääkimisi Austraaliaga vabakaubanduslepingu sõlmimise üle {SWD(2017) 292} {SWD(2017) 293}

Rohkem

Investment Agency

Investment Agency Taristuprojektide mõju Eesti majandusele ja ettevõtete väärtustele Illar Kaasik Investment Agency OÜ Sisukord Majanduskeskkonna stimulaatorid Valik suurematest Eesti taristuprojektidest Kokkuvõte Majanduskeskkonna

Rohkem

PowerPointi esitlus

PowerPointi esitlus Lühiülevaade Eesti teadus- ja arendustegevuse statistikast Haridus- ja Teadusministeerium Detsember 2014 Kulutused teadus- ja arendustegevusele mln eurot Eesti teadus- ja arendustegevuse investeeringute

Rohkem

Microsoft PowerPoint - TEUK ettekanne pptx

Microsoft PowerPoint - TEUK ettekanne pptx Hinnanguliselt on võimalik rajada kaugkütte baasil koostootmisjaamu võimsusega 2...3 MW Viljandis, Kuressaares, Võrus, Haapsalus, Paides, Rakveres, Valgas, Jõgeval, Tartuskokku ca 20 MW Tööstusettevõtete

Rohkem

KUI PATSIENT VAJAB KODUÕDE

KUI PATSIENT VAJAB KODUÕDE KUI PATSIENT VAJAB KODUÕDE ILVE-TEISI REMMEL JUHATAJA OÜ KODUÕDE KODUÕENDUS (HOME NURSING CARE) - KVALIFITSEERITUD ÕENDUSTEENUS, MIDA OSUTATAKSE ÄGEDA HAIGUSE PARANEMISPERIOODIS OLEVA, KROONILIST HAIGUST

Rohkem

Microsoft PowerPoint - VKP_VÜFdial_J_AnnikaUettekanne_VKP_ _taiendatudMU.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - VKP_VÜFdial_J_AnnikaUettekanne_VKP_ _taiendatudMU.ppt [Compatibility Mode] Kuidas arendada kohalikke avalikke teenuseid omavalitsuste ja kodanikuühenduste koostöös? Annika Uudelepp Praxise juhatuse liige, Valitsemise ja kodanikeühiskonna programmi direktor 16.09.2009 Tallinnas

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Mis on EstWin.pptx

Microsoft PowerPoint - Mis on EstWin.pptx Mis on EstWin? Mis on EstWin Lairiba baasvõrgu ehitus asulatesse ja mobiili mastidesse, eesmärgiga luua sideettevõtetele võimalus tarbijatele kiire interneti pakkumiseks EstWin projekti käigus juurdepääsuvõrku

Rohkem

5_Aune_Past

5_Aune_Past Kuidas kohaturundus suurendab ettevõtte kasumit? Aune Past Past ja Partnerid Kommunikatsioonibüroo aune@suhtekorraldus.ee 1 Miks inimesed teevad seda, mida nad teevad? Kuidas panna inimesed tegema seda,

Rohkem

Mascus - Jatiina esitlus 2017

Mascus - Jatiina esitlus 2017 Veebruar 2017 Kuidas müüa kasutatud tehnikat? Annika Amenberg Mascus Eesti Mis on Mascus? 2 Maailma suurim kasutatud rasketehnika portaal 30 esindust 58 veebilehte 42 keelt 3 Esindused Veebilehed Mascuse

Rohkem

Microsoft Word - L_5_2017_teravili (1).docx

Microsoft Word - L_5_2017_teravili (1).docx Maaeluministri.0.07 määrus nr 4 Põllumajandusettevõtja tulemuslikkuse parandamise investeeringutoetus Lisa (maaeluministri. oktoobri 07 määruse nr 70 sõnastuses) Teravilja, õliseemnete valgurikaste taimede

Rohkem

PowerPointi esitlus

PowerPointi esitlus INNOVATSIOONI TOETAVAD AVALIKU SEKTORI HANKED 16.03.2016 Sigrid Rajalo majandusarengu osakond MIKS? Edukas hangib nutikalt Riigi ostujõud: ca 8 12% SKPst ehk ca 2 miljardit eurot. Euroopa Liidus keskmiselt

Rohkem

KINNITATUD programmi nõukogu koosolekul Haridus ja Teadusministeeriumi teadus- ja arendustegevuse programmi Eesti keel ja kultuur digiajast

KINNITATUD programmi nõukogu koosolekul Haridus ja Teadusministeeriumi teadus- ja arendustegevuse programmi Eesti keel ja kultuur digiajast KINNITATUD programmi nõukogu koosolekul 28.06.2019 Haridus ja Teadusministeeriumi teadus- ja arendustegevuse programmi Eesti keel ja kultuur digiajastul 2019-2027 projekti- ja tegevustoetuste taotlemise

Rohkem

Euroopa Ülemkogu Brüssel, 22. märts 2019 (OR. en) EUCO 1/19 CO EUR 1 CONCL 1 MÄRKUS Saatja: Nõukogu peasekretariaat Saaja: Delegatsioonid Teema: Euroo

Euroopa Ülemkogu Brüssel, 22. märts 2019 (OR. en) EUCO 1/19 CO EUR 1 CONCL 1 MÄRKUS Saatja: Nõukogu peasekretariaat Saaja: Delegatsioonid Teema: Euroo Euroopa Ülemkogu Brüssel, 22. märts 2019 (OR. en) EUCO 1/19 CO EUR 1 CONCL 1 MÄRKUS Saatja: Nõukogu peasekretariaat Saaja: Delegatsioonid Teema: Euroopa Ülemkogu kohtumine (21. ja 22. märts 2019) Järeldused

Rohkem

EUROOPA ÜHENDUSTE KOMISJON Brüssel KOM(2005) 539 lõplik 2005/0215 (CNB) Ettepanek NÕUKOGU MÄÄRUS millega sätestatakse nõukogu määruse (EÜ) n

EUROOPA ÜHENDUSTE KOMISJON Brüssel KOM(2005) 539 lõplik 2005/0215 (CNB) Ettepanek NÕUKOGU MÄÄRUS millega sätestatakse nõukogu määruse (EÜ) n EUROOPA ÜHENDUSTE KOMISJON Brüssel 17.2.26 KOM(25) 539 lõplik 25/215 (CNB) Ettepanek NÕUKOGU MÄÄRUS millega sätestatakse nõukogu määruse (EÜ) nr 2494/95 üksikasjalikud rakenduseeskirjad seoses hinnateabe

Rohkem

KINNITATUD Kõrgkooli nõukogu a otsusega nr 18.1 Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli teadus-, arendus- ja loometöö rahastamisstrateegia 1. Strate

KINNITATUD Kõrgkooli nõukogu a otsusega nr 18.1 Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli teadus-, arendus- ja loometöö rahastamisstrateegia 1. Strate KINNITATUD Kõrgkooli nõukogu 12.06.2012. a otsusega nr 18.1 Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli teadus-, arendus- ja loometöö rahastamisstrateegia 1. Strateegia vajalikkuse põhjendus Tallinna Tervishoiu Kõrgkool

Rohkem

Microsoft PowerPoint - MKarelson_TA_ ppt

Microsoft PowerPoint - MKarelson_TA_ ppt Teaduspoliitikast Eestis kus me asume maailmas Mati Karelson 5/18/2006 1 TEADMISTEPÕHINE EESTI TEADUS TEHNOLOOGIA INNOVATSIOON 5/18/2006 2 TEADUS INIMRESSURSS INFRASTRUKTUUR KVALITEET 5/18/2006 3 TEADUSARTIKLITE

Rohkem

Euroopa Liidu Nõukogu Brüssel, 19. juuli 2019 (OR. en) 11128/19 PV CONS 40 SOC 546 EMPL 417 SAN 343 CONSOM 203 PROTOKOLLI KAVAND EUROOPA LIIDU NÕUKOGU

Euroopa Liidu Nõukogu Brüssel, 19. juuli 2019 (OR. en) 11128/19 PV CONS 40 SOC 546 EMPL 417 SAN 343 CONSOM 203 PROTOKOLLI KAVAND EUROOPA LIIDU NÕUKOGU Euroopa Liidu Nõukogu Brüssel, 19. juuli 2019 (OR. en) 11128/19 PV CONS 40 SOC 546 EMPL 417 SAN 343 CONSOM 203 PROTOKOLLI KAVAND EUROOPA LIIDU NÕUKOGU (tööhõive, sotsiaalpoliitika, tervise- ja tarbijakaitseküsimused)

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Horisont 2020 Ettevõtted (sh VKEd) Horisont 2020-s Riskikapitali kättesaadavus Margit Ilves 2017 Horizon 2020 struktuur Tegevuste tüübid tööprogrammides Põhifookus: 1. Teadusprojektid 2. Innovatsiooniprojektid

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Swedbank Eestis Swedbank avatud ja hooliv pank Meil on lihtsasti kasutatavad ja konkurentsivõimeliste hindadega finantsteenused: hoiukontod, hüpoteegid, kindlustus, krediitkaardid, laenud, pensionid ja

Rohkem

Tootmine_ja_tootlikkus

Tootmine_ja_tootlikkus TOOTMINE JA TOOTLIKKUS Juhan Lehepuu Leiame vastused küsimustele: Mis on sisemajanduse koguprodukt ja kuidas seda mõõdetakse? Kuidas mõjutavad sisemajanduse koguprodukti muutused elatustaset? Miks sõltub

Rohkem

Kinnitatud Setomaa Liidu üldkoosolekul Setomaa edendüsfond 1. SEF eesmärk MTÜ Setomaa Liit juures asuv Setomaa edendüsfond (SEF) on loodud

Kinnitatud Setomaa Liidu üldkoosolekul Setomaa edendüsfond 1. SEF eesmärk MTÜ Setomaa Liit juures asuv Setomaa edendüsfond (SEF) on loodud Kinnitatud Setomaa Liidu üldkoosolekul 29.11.2018 Setomaa edendüsfond 1. SEF eesmärk MTÜ Setomaa Liit juures asuv Setomaa edendüsfond (SEF) on loodud rahaliste vahendite sihipärase kogumiseks ja sihtotstarbelise

Rohkem

Lisa 7.1. KINNITATUD juhatuse a otsusega nr 2 MTÜ Saarte Kalandus hindamiskriteeriumite määratlemine ja kirjeldused 0 nõrk e puudulik -

Lisa 7.1. KINNITATUD juhatuse a otsusega nr 2 MTÜ Saarte Kalandus hindamiskriteeriumite määratlemine ja kirjeldused 0 nõrk e puudulik - Lisa 7.1. KINNITATUD juhatuse 04. 01. 2018. a otsusega nr 2 MTÜ Saarte Kalandus hindamiskriteeriumite määratlemine ja kirjeldused 0 nõrk e puudulik - kriteerium ei ole täidetud (hindepunkti 0 saab rakendada

Rohkem

Euroopa Liidu Nõukogu Brüssel, 20. juuni 2019 (OR. en) 10545/19 ENER 383 CLIMA 187 COMPET 542 RECH 378 AGRI 337 ENV 646 SAATEMÄRKUSED Saatja: Kättesaa

Euroopa Liidu Nõukogu Brüssel, 20. juuni 2019 (OR. en) 10545/19 ENER 383 CLIMA 187 COMPET 542 RECH 378 AGRI 337 ENV 646 SAATEMÄRKUSED Saatja: Kättesaa Euroopa Liidu Nõukogu Brüssel, 20. juuni 2019 (OR. en) 10545/19 ENER 383 CLIMA 187 COMPET 542 RECH 378 AGRI 337 ENV 646 SAATEMÄRKUSED Saatja: Kättesaamise kuupäev: Saaja: Komisjoni dok nr: Teema: Euroopa

Rohkem

Euroopa Liidu Nõukogu Brüssel, 6. november /17 OJ CRP1 37 ESIALGNE PÄEVAKORD ALALISTE ESINDAJATE KOMITEE (COREPER I) Justus Lipsiuse hoone,

Euroopa Liidu Nõukogu Brüssel, 6. november /17 OJ CRP1 37 ESIALGNE PÄEVAKORD ALALISTE ESINDAJATE KOMITEE (COREPER I) Justus Lipsiuse hoone, Euroopa Liidu Nõukogu Brüssel, 6. november 2017 13939/17 OJ CRP1 37 ESIALGNE PÄEVAKORD ALALISTE ESINDAJATE KOMITEE (COREPER I) Justus Lipsiuse hoone, Brüssel 8. ja 10. november 2017 (10.00, 11.30) KOLMAPÄEV,

Rohkem

Kuidas, kus ja milleks me kujundame poliitikaid Kuidas mõjutavad meid poliitikad ja instrumendid Euroopa Liidu ja riigi tasandil Heli Laarmann Sotsiaa

Kuidas, kus ja milleks me kujundame poliitikaid Kuidas mõjutavad meid poliitikad ja instrumendid Euroopa Liidu ja riigi tasandil Heli Laarmann Sotsiaa Kuidas, kus ja milleks me kujundame poliitikaid Kuidas mõjutavad meid poliitikad ja instrumendid Euroopa Liidu ja riigi tasandil Heli Laarmann Sotsiaalministeerium Rahvatervise osakond 15.06.2018 Mis on

Rohkem

Sotsiaalministri 17. septembri a määrus nr 53 Tervise infosüsteemi edastatavate dokumentide andmekoosseisud ning nende säilitamise tingimused ja

Sotsiaalministri 17. septembri a määrus nr 53 Tervise infosüsteemi edastatavate dokumentide andmekoosseisud ning nende säilitamise tingimused ja Sotsiaalministri 17. septembri 2008. a määrus nr 53 Tervise infosüsteemi edastatavate dokumentide andmekoosseisud ning nende säilitamise tingimused ja kord Lisa 2 Statsionaarse epikriisi andmekoosseis

Rohkem

Microsoft Word - DEVE_PA_2012_492570_ET.doc

Microsoft Word - DEVE_PA_2012_492570_ET.doc EUROOPA PARLAMENT 2009 2014 Arengukomisjon 2011/0177(APP) 2.7.2012 ARVAMUSE PROJEKT Esitaja: arengukomisjon Saaja: eelarvekomisjon Ettepanek võtta vastu nõukogu määrus, millega määratakse kindlaks mitmeaastane

Rohkem

TELLIJAD Riigikantselei Eesti Arengufond Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium KOOSTAJAD Olavi Grünvald / Finantsakadeemia OÜ Aivo Lokk / Väärtusi

TELLIJAD Riigikantselei Eesti Arengufond Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium KOOSTAJAD Olavi Grünvald / Finantsakadeemia OÜ Aivo Lokk / Väärtusi TELLIJAD Riigikantselei Eesti Arengufond Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium KOOSTAJAD Olavi Grünvald / Finantsakadeemia OÜ Aivo Lokk / Väärtusinsener OÜ Tallinnas 14.04.2014 Uuring Energiamajanduse

Rohkem

Biomassi kohaliku kasutamise tegevuskava - miks ja kuidas?

Biomassi kohaliku kasutamise tegevuskava - miks ja kuidas? Biomassi kohaliku kasutamise tegevuskava - miks ja kuidas? Biomassi kasutamise eelised ja võimalused Biomass on peamine Euroopa Liidus kasutatav taastuva energia allikas, moodustades ligikaudu 70% taastuvenergia

Rohkem

AM_Com_LegReport

AM_Com_LegReport Euroopa Parlament 2014-2019 Siseturu- ja tarbijakaitsekomisjon 2018/0254(COD) 11.10.2018 MUUDATUSTEPANEKUD 36 200 Raporti projekt Antonio López-Istúriz White (PE627.566v01-00) Ettepanek võtta vastu Euroopa

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Jätkusuutliku tootmise edulood, programmid ja takistused Lauri Betlem 2017 SALVEST Salvest Alustas tegevust 1946. aastal riigi omandis oleva ettevõttena Ainuomanikuks hr Veljo Ipits Põhitoodanguks valmistoit

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Kliiniliste auditite kogemused [Read-Only] [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - Kliiniliste auditite kogemused [Read-Only] [Compatibility Mode] Anneli Rätsep TÜ Peremeditsiini õppetool vanemteadur 25.04.2013 Alates 2002. aastast "Haigete ravi pikkuse põhjendatus sisehaiguste profiiliga osakondades 3-5 auditit aastas Müokardiinfarkti haige käsitlus

Rohkem

PowerPointi esitlus

PowerPointi esitlus Grupiarutelu: Energia- ja ressursitõhusus Timo Tatar Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium Eili Lepik Riigikantselei Keskkonnasõbralik majandus ja energeetika: Eesti2020 eesmärk Kasvuhoonegaaside heitkoguste

Rohkem

Euroopa Ülemkogu Brüssel, 23. oktoober 2014 (OR. en) SN 79/14 MÄRKUS Teema: Euroopa Ülemkogu ( oktoober 2014) Kliima- ja energiapoliitika raami

Euroopa Ülemkogu Brüssel, 23. oktoober 2014 (OR. en) SN 79/14 MÄRKUS Teema: Euroopa Ülemkogu ( oktoober 2014) Kliima- ja energiapoliitika raami Euroopa Ülemkogu Brüssel, 23. oktoober 2014 (OR. en) SN 79/14 MÄRKUS Teema: Euroopa Ülemkogu (23. 24. oktoober 2014) Kliima- ja energiapoliitika raamistik 2030 I. KLIIMA- JA EERGIAPOLIITIKA RAAMISTIK 2030

Rohkem

AM_Ple_LegReport

AM_Ple_LegReport 21.2.2018 A8-0016/47 47 Caldentey, Martin Schirdewan, Kostadinka Kuneva, Merja Kyllönen, Kateřina Konečná, Jiří Maštálka, Rina Ronja Kari, Miguel Viegas, Javier Couso Permuy Artikkel 8aaa lõige 1 1. Iga

Rohkem

TA

TA 8.3.2019 A8-0009/ 001-024 MUUDATUSTEPANEKUD 001-024 Transpordi- ja turismikomisjon Raport Karima Delli A8-0009/2019 Ettepanek võtta vastu Euroopa Parlamendi ja nõukogu määrus, millega muudetakse määrust

Rohkem

Rahulolu_uuring_2010.pdf

Rahulolu_uuring_2010.pdf Rahulolu raport Kuressaare Haigla SA Käesolev uuring viidi läbi 2010. aastal. Uuriti ambulatoorse ravi patsientide rahulolu raviteenusega. Ankeetide arv ja tagastusprotsent Struktuuriüksus Väljastatud

Rohkem

TAI programm „Tervem ja kainem Eesti“ SA PERH Psühhiaatriakliinikus

TAI programm „Tervem ja kainem Eesti“ SA PERH Psühhiaatriakliinikus Kainem ja tervem Eesti (KTE) programm SA PERH psühhiaatriakliinikus Eerik Kesküla Teenusele pöördumine Saatekirjata Registreerumine tel 6172545 ja e-mail KTE@regionaalhaigla.ee Esmane hindamine 3 tööpäeva

Rohkem

Aastaaruanne Tegevusaruanne

Aastaaruanne Tegevusaruanne Tegevusaruanne 2012 Teadus- ja arendustegevus Rootsi kõrgtehnoloogilises masinatööstuskontsernis Sandvik aitab tugevdada Euroopa tööstustehnoloogia liidripositsiooni. EIP toetab innovatsiooni kui kestliku

Rohkem

D vanuserühm

D vanuserühm Nimi Raja läbimise aeg Raja läbimise kontrollaeg on 2 tundi 30 min. Iga hilinenud minuti eest kaotab võistleja 0,5 punkti. Mobiiltelefoni ei tohi maastikuvõistlusel kaasas olla! Hea, kui saad rajale kaasa

Rohkem

Lääne-Harju Koostöökogu stateegia veebruar 2018 Kerli Lambing

Lääne-Harju Koostöökogu stateegia veebruar 2018 Kerli Lambing Lääne-Harju Koostöökogu stateegia 2014-2020 08. veebruar 2018 Kerli Lambing Mis see LEADER lähenemine on? Piirkonnapõhine lähenemine Altpoolt tulev algatus Avaliku ja erasektori partnerlus Uuenduslikkuse

Rohkem

Euroopa Liidu Nõukogu Brüssel, 20. juuli 2015 (OR. en) 10173/15 ADD 1 PV/CONS 36 ECOFIN 531 PROTOKOLLI KAVAND Teema: Euroopa Liidu Nõukogu istun

Euroopa Liidu Nõukogu Brüssel, 20. juuli 2015 (OR. en) 10173/15 ADD 1 PV/CONS 36 ECOFIN 531 PROTOKOLLI KAVAND Teema: Euroopa Liidu Nõukogu istun Euroopa Liidu Nõukogu Brüssel, 20. juuli 2015 (OR. en) 10173/15 ADD 1 PV/CONS 36 ECOFIN 531 PROTOKOLLI KAVAND Teema: Euroopa Liidu Nõukogu 3399. istung (MAJANDUS- JA RAHANDUSKÜSIMUSED) 19. juunil 2015

Rohkem

Pärnu Maavalitsus Akadeemia 2, Pärnu Tel Viljandi Maavalitsus Vabaduse plats 2, Viljandi Tel www

Pärnu Maavalitsus Akadeemia 2, Pärnu Tel Viljandi Maavalitsus Vabaduse plats 2, Viljandi Tel www Pärnu Maavalitsus Akadeemia 2, 80088 Pärnu Tel 4479733 www.parnu.maavalitsus.ee Viljandi Maavalitsus Vabaduse plats 2, 71020 Viljandi Tel 4330 400 www.viljandi.maavalitsus.ee Konsultant Ramboll Eesti AS

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Strateegilise koostöö projekti eelarve Katriin Ranniku 17.02.2016 Millest tuleb juttu? Mis reguleerib Erasmus+ programmist rahastatavaid projekte? Millised on Erasmus+ strateegilise koostöö projekti eelarveread?

Rohkem

CDT

CDT Turukuritarvituse suunised määruse Kaubatuletisinstrumentide turgude või seotud hetketurgudega seonduvaid kaubatuletisinstrumente käsitleva siseteabe määratlemise teave 17/01/2017 ESMA/2016/1480 ET Sisukord

Rohkem

II lisa Ravimi omaduste kokkuvõtte ja pakendi infolehe muudatused, esitatud Euroopa Ravimiameti poolt Käesolev ravimi omaduste kokkuvõte ja pakendi in

II lisa Ravimi omaduste kokkuvõtte ja pakendi infolehe muudatused, esitatud Euroopa Ravimiameti poolt Käesolev ravimi omaduste kokkuvõte ja pakendi in II lisa Ravimi omaduste kokkuvõtte ja pakendi infolehe muudatused, esitatud Euroopa Ravimiameti poolt Käesolev ravimi omaduste kokkuvõte ja pakendi infoleht on esildismenetluse tulemus. Vastavalt vajadusele

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Kommunaalteenustega seotud veokite keskkonnamõju vähendamine Tallinnas Mari Jüssi SEI-Tallinn september 2011 Uuringu eesmärk Saada ülevaade: Tallinna transpordi CO 2 heite suundumustest ja jaotusest sõidukite

Rohkem

Eesti Energia muutuvas keskkonnas Olavi Tammemäe Keskkonnajuht

Eesti Energia muutuvas keskkonnas Olavi Tammemäe Keskkonnajuht Eesti Energia muutuvas keskkonnas Olavi Tammemäe Keskkonnajuht 2 Keskkonnanõuete muutumine ajas Eesti saab EL liikmeks koos regulatsiooniga + leevendused LCPD nõuded peamistele suurtele käitistele NECD

Rohkem

MÄÄRUS nr 18 Välisvärbamise toetuse taotlemise ja kasutamise tingimused ning kord Määrus kehtestatakse riigieelarve seaduse 53 1 lõike 1 al

MÄÄRUS nr 18 Välisvärbamise toetuse taotlemise ja kasutamise tingimused ning kord Määrus kehtestatakse riigieelarve seaduse 53 1 lõike 1 al MÄÄRUS 19.04.2018 nr 18 Välisvärbamise toetuse taotlemise ja kasutamise tingimused ning kord Määrus kehtestatakse riigieelarve seaduse 53 1 lõike 1 alusel. 1. peatükk Üldsätted 1. Välisvärbamise toetuse

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Allan Hani RKAS korrashoiuhanked - EKKL

Microsoft PowerPoint - Allan Hani RKAS korrashoiuhanked - EKKL RKAS korrashoiu hanked Keskkonna- ja tehnilise toe osakond Osakonna juhataja Allan Hani 2019 Riigi Kinnisvara AS Kinnisvarahalduse ja arenduse ettevõte Asutatud 2001. a riigi kinnisvara senisest tõhusamaks

Rohkem

EUROOPA KOMISJON Brüssel, COM(2015) 563 final KOMISJONI ARUANNE EUROOPA PARLAMENDILE JA NÕUKOGULE liikmesriikides aastal püügivõimsus

EUROOPA KOMISJON Brüssel, COM(2015) 563 final KOMISJONI ARUANNE EUROOPA PARLAMENDILE JA NÕUKOGULE liikmesriikides aastal püügivõimsus EUROOPA KOMISJON Brüssel, 11.11.2015 COM(2015) 563 final KOMISJONI ARUANNE EUROOPA PARLAMENDILE JA NÕUKOGULE liikmesriikides 2013. aastal püügivõimsuse ja kalapüügivõimaluste vahel püsiva tasakaalu saavutamiseks

Rohkem

VKE definitsioon

VKE definitsioon Väike- ja keskmise suurusega ettevõtete (VKE) definitsioon vastavalt Euroopa Komisjoni määruse 364/2004/EÜ Lisa 1-le. 1. Esiteks tuleb välja selgitada, kas tegemist on ettevõttega. Kõige pealt on VKE-na

Rohkem

EUROOPA LIIDU POLIITIKA LAHTISELETATUNA Ettevõtlus Uus tööstusrevolutsioon Euroopa peab hakkama taas uskuma oma võimesse leiutada, lükata käima uusi e

EUROOPA LIIDU POLIITIKA LAHTISELETATUNA Ettevõtlus Uus tööstusrevolutsioon Euroopa peab hakkama taas uskuma oma võimesse leiutada, lükata käima uusi e EUROOPA LIIDU POLIITIKA LAHTISELETATUNA Ettevõtlus Uus tööstusrevolutsioon Euroopa peab hakkama taas uskuma oma võimesse leiutada, lükata käima uusi ettevõtmisi, teha uuendusi ja kasvada. Seepärast peaks

Rohkem

Erasmus+ EESKUJUD ÜHISTE VÄÄRTUSTE EDENDAMINE

Erasmus+ EESKUJUD ÜHISTE VÄÄRTUSTE EDENDAMINE Erasmus+ EESKUJUD ÜHISTE VÄÄRTUSTE EDENDAMINE LÖÖGE KAASA > kui olete õpetaja või sotsiaaltöötaja ja sooviksite korraldada oma kogukonnas üritust, kus osaleb mõni eeskujuks olev inimene > kui soovite osaleda

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Helpific MTÜ registrikood: tänava nimi, maja ja kort

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Helpific MTÜ registrikood: tänava nimi, maja ja kort MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: registrikood: 80380146 tänava nimi, maja ja korteri number: Rävala pst 7 linn: Tallinn maakond: Harju maakond postisihtnumber: 10143 telefon:

Rohkem

Lisa 2 Kinnitatud Kambja Vallavalitsuse määrusega nr 11 PUUDEGA LAPSE HOOLDUS- JA SOTSIAALTEENUSTE VAJADUSE HINDAMISVAHEND Lapsevaema/hoold

Lisa 2 Kinnitatud Kambja Vallavalitsuse määrusega nr 11 PUUDEGA LAPSE HOOLDUS- JA SOTSIAALTEENUSTE VAJADUSE HINDAMISVAHEND Lapsevaema/hoold Lisa 2 Kinnitatud Kambja Vallavalitsuse 08.03.2018 määrusega nr 11 PUUDEGA LAPSE HOOLDUS- JA SOTSIAALTEENUSTE VAJADUSE HINDAMISVAHEND Lapsevaema/hooldaja/kontaktisiku üldandmed Ees ja perekonnanimi Isikukood

Rohkem

Ühinenud kinnisvarakonsultandid ja Adaur Grupp OÜ alustasid koostööd

Ühinenud kinnisvarakonsultandid ja Adaur Grupp OÜ alustasid koostööd Ühinenud kinnisvarakonsultandid ja Adaur Grupp OÜ alustasid koostööd Alates 2011. a. kevadest on alustanud koostööd Ühinenud Kinnisvarakonsultandid OÜ ja Adaur Grupp OÜ. Ühinenud Kinnisvarakonsultandid

Rohkem

Seletuskiri

Seletuskiri SELETUSKIRI Perioodi 2014 2020 struktuuritoetuse seaduse alusel kehtestatud haridus- ja teadusministri määruste muutmise eelnõu juurde I. SISSEJUHATUS Määrust muudetakse perioodi 2014 2020 struktuuritoetuse

Rohkem

Infopäeva päevakava 1. Meetme väljatöötamise üldised põhimõtted (Rahandusministeerium, Tarmo Kivi) 2. Taotlemine (Rahandusministeerium, Siiri Saarmäe)

Infopäeva päevakava 1. Meetme väljatöötamise üldised põhimõtted (Rahandusministeerium, Tarmo Kivi) 2. Taotlemine (Rahandusministeerium, Siiri Saarmäe) Infopäeva päevakava 1. Meetme väljatöötamise üldised põhimõtted (Rahandusministeerium, Tarmo Kivi) 2. Taotlemine (Rahandusministeerium, Siiri Saarmäe) 3. Nõuded energiaauditile (Teet Tark) Energiatõhususe

Rohkem

EST_9M2018 [Compatibility Mode]

EST_9M2018 [Compatibility Mode] Harju Elekter Grupp Esitlus 1-9/2018 Koostöö kindlustab edu! Kinnistud tööstusparkides Eestis (Keilas, Harkus, Haapsalus), Soomes (Ulvila, Kerava, Kurikka) ja Leedus (Panevežys), kokku 46 ha Tootmis-,

Rohkem

Piima ja tooraine pakkumise tulevik kogu maailmas Erilise fookusega rasvadel ja proteiinidel Christophe Lafougere, CEO Gira Rakvere, 3rd of October 20

Piima ja tooraine pakkumise tulevik kogu maailmas Erilise fookusega rasvadel ja proteiinidel Christophe Lafougere, CEO Gira Rakvere, 3rd of October 20 Piima ja tooraine pakkumise tulevik kogu maailmas Erilise fookusega rasvadel ja proteiinidel Christophe Lafougere, CEO Gira Rakvere, 3rd of October 2018 clafougere@girafood.com Tel: +(33) 4 50 40 24 00

Rohkem

EUROOPA LIIDU NÕUKOGU Brüssel, 15. mai 2008 (22.05) (OR. en) 9192/08 Institutsioonidevaheline dokument: 2008/0096 (CNB) UEM 110 ECOFIN 166 SAATEMÄRKUS

EUROOPA LIIDU NÕUKOGU Brüssel, 15. mai 2008 (22.05) (OR. en) 9192/08 Institutsioonidevaheline dokument: 2008/0096 (CNB) UEM 110 ECOFIN 166 SAATEMÄRKUS EUROOPA LIIDU NÕUKOGU Brüssel, 15. mai 2008 (22.05) (OR. en) 9192/08 Institutsioonidevaheline dokument: 2008/0096 (CNB) UEM 110 ECOFIN 166 SAATEMÄRKUSED Saatja: Euroopa Komisjoni peasekretär, allkirjastanud

Rohkem

m

m Teraviljafoorum 2017 Riskijuhtimine teraviljakasvatuses Raul Rosenberg Maaelu Edendamise Sihtasutus 21. märts 2017 Riskijuhtimine teraviljakasvatuses Riskijuhtimine on mitmetahuline Riskid ettevõtte välised

Rohkem

Project meeting Brussels, February 2013

Project meeting Brussels, February 2013 Jõgeva linna CO2 heitkoguste lähteinventuur ja SEAP 29.01.2014 Jaanus Uiga Tartu Regiooni Energiaagentuur Millest täna räägime? Linnapeade Paktist CO2-st Jõgeva linna energiakasutusest 2010 Võimalustest

Rohkem

Markina

Markina EUROOPA NOORTE ALKOHOLITARBIMISE PREVENTSIOONI PRAKTIKAD JA SEKKUMISED Anna Markina Tartu Ülikool Meie ülesanne on: Tuvastada ja välja valida erinevaid programme ja sekkumist, mida on hinnatud ja mille

Rohkem

Slaid 1

Slaid 1 Kronoloogia Omavalitsuspäeva otsus Arenduskeskuse asutamise kohta 14.10.2002 Järvamaa Omavalitsuste Liidu Volikogu otsus Järvamaa Arenduskeskuse asutamise kohta 14.02.2003 Järvamaa Arenduskeskusega ühineb

Rohkem

Pagaritööstuse aasta 9 kuu ülevaade

Pagaritööstuse aasta 9 kuu ülevaade 13.01.2016 turu arendamise büroo Marje Mäger Lühikokkuvõte Konkurentsivõime ja kasumlikkuse säilitamiseks otsustas Fazer konsolideerida oma tegevuse Baltikumis. Sellest tulenevalt lõpetas ettevõte aprillis

Rohkem

KV.EE kinnisvaraturu ülevaade IV kvartal 2011 Koostaja: Tõnu Toompark, Adaur Grupp OÜ,

KV.EE kinnisvaraturu ülevaade IV kvartal 2011 Koostaja: Tõnu Toompark, Adaur Grupp OÜ, KV.EE kinnisvaraturu ülevaade IV kvartal 11 Koostaja: Tõnu Toompark, Adaur Grupp OÜ, www.adaur.ee Sisukord Haabersti (LK 1) Kesklinn (LK 11) Kristiine (LK ) Lasnamäe (LK 1) Mustamäe (LK 1) Nõmme (LK 1)

Rohkem

Panganduse tekkimine Loe läbi tekst lk Panganduse tekkimisest ja vasta järgmistele küsimustele: 1. Millisest itaaliakeelsest sõnast tul

Panganduse tekkimine Loe läbi tekst lk Panganduse tekkimisest ja vasta järgmistele küsimustele: 1. Millisest itaaliakeelsest sõnast tul 10.4.1 Panganduse tekkimine Loe läbi tekst lk 195 197 Panganduse tekkimisest ja vasta järgmistele küsimustele: 1. Millisest itaaliakeelsest sõnast tuleb sõna pank?... 2. Miks hoiustati kulda kullassepa

Rohkem

Tallinna patsient valikute ristmikul

Tallinna patsient valikute ristmikul Tallinna patsient valikute ristmikul Dr. Vassili Novak Konverents õpitud abitus 27 märts 2013 kiirabi 20613 80787 muul viisil saabunud 60174 25,52% 74,48% LV1 LV2 LV3 LV4 EMO saal + isolaatorid IR saal

Rohkem

Tuhat tudengit ja sada seltsi välismaal ees2 keelt õppimas Katrin Maiste

Tuhat tudengit ja sada seltsi välismaal ees2 keelt õppimas Katrin Maiste Tuhat tudengit ja sada seltsi välismaal ees2 keelt õppimas Katrin Maiste Eesti keele ja kultuuri välisõpe Välisõppe kaks suunda: akadeemiline välisõpe rahvuskaaslased välismaal Ees$ keel välismaa ülikoolis

Rohkem

Title of the presentation

Title of the presentation PREservation FORMAts for culture information/e-archives PREFORMA Tuleviku säilitus standardid Projektist PREFORMA on turunduseelse hanke projekt, mis on kaas rahastatud Euroopa komisioni poolt FP7-ICT

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Erasmus+ õpirände projektide avaseminar Projekti elukaar 30.06.14 Tallinn Raja Lõssenko raja.lossenko@archimedes.ee Õpirände projekti elukaar PROJEKTI ELUKAAR: LEPING Enne lepingu sõlmimist: 1. Osalejaportaali

Rohkem

RKT Lisa.tabel

RKT Lisa.tabel Lisa KINNITATUD Haridus- ja teadusministri käskkirjaga Kutseõppe tasemeõppe riiklik koolitustellimus aastateks 2017-2019 Kutseõppe riiklik koolitustellimus aastateks 2017-2019 1 2017 sh HEV 2018 2019 Aiandus

Rohkem

Microsoft Word - f_cdr _bro_et.doc

Microsoft Word - f_cdr _bro_et.doc EUROOPA LIIT Regioonide Komitee Konsultatsioon Teie arvamus Euroopa 2020. aasta strateegia kohta Lõpparuanne Juuni 2010 EUROOPA LIIT Regioonide Komitee Rue Belliard/Belliardstraat, 101_1040 Bruxelles/Brussel

Rohkem

EELNÕU TÕRVA LINNAVOLIKOGU MÄÄRUS Tõrva 15.märts 2016 nr. Koduteenuste loetelu ning nende osutamise tingimused ja kord Määrus kehtestatakse kohaliku o

EELNÕU TÕRVA LINNAVOLIKOGU MÄÄRUS Tõrva 15.märts 2016 nr. Koduteenuste loetelu ning nende osutamise tingimused ja kord Määrus kehtestatakse kohaliku o EELNÕU TÕRVA LINNAVOLIKOGU MÄÄRUS Tõrva 15.märts 2016 nr. Koduteenuste loetelu ning nende osutamise tingimused ja kord Määrus kehtestatakse kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse 22 lg 1 p 5 ja sotsiaalhoolekande

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Balti riikide majanduse ülevaade Mõõdukas kasv ja suuremad välised riskid Martins Abolins Ökonomist 2016 2017 2018 2019 2016 2017 2018 2019 2016 2017 2018 2019 2016 2017 2018 2019 2016 2017 2018 2019 2016

Rohkem

Tallinna lennujaam HEA ÜHINGUJUHTIMISE TAVA

Tallinna lennujaam HEA ÜHINGUJUHTIMISE TAVA Tallinna lennujaam HEA ÜHINGUJUHTIMISE TAVA KONTSERN TALLINNA LENNUJAAM TEGELEB ETTEVÕTTE HALDUSES OLEVATE LENNUJAAMADE KÄI- TAMISE JA ARENDAMISEGA; ÕHU- SÕIDUKITE, REISIJATE JA KAUBA MAAPEALSE TEENINDAMISEGA

Rohkem

Arstiüliõpilaste visioonid tulevikust aastatel ja 2016.

Arstiüliõpilaste visioonid tulevikust aastatel ja 2016. Arstiüliõpilaste visioonid tulevikust aastatel 1990. ja 2016. Siim Rinken ja Ivo Valter Stud. med V ja Stud. med XXX Tulevikust minevikus 1988-1990 fosforiit, muinsuskaitse, öölaulupidu, EV aegsete seltside

Rohkem

Pealkiri

Pealkiri Eesti e-varamu ja kogude säilitamine (esimene etapp): Eesti teaduse infrastruktuuride teekaardi objekt Andres Kollist 05.10.2015 Tartus Eesti e-varamu ja kogude säilitamine Eesti e-varamu on u htne e-keskkond,

Rohkem

Bild 1

Bild 1 Makro Eesti majandusest Renoveerimislaenu kogemused Rakvere 05.02.2019 Janis Pugri Swedbank Korteriühistute valdkonnajuht Swedbank Laenud ja hoiused 2002-2018 hoiused kollane, laenud oranš, hall joon laenude

Rohkem

Microsoft Word - Lisa 4_Kohtususteemide vordlus

Microsoft Word - Lisa 4_Kohtususteemide vordlus RIIGIKOHTU ESIMEHE 2011. A ETTEKANNE RIIGIKOGULE LISA 4 Eesti kohtusüsteem Euroopas Euroopa Nõukogu Ministrite Komitee on ellu kutsunud Tõhusa õigusemõistmise Euroopa komisjoni (CEPEJ), mis koosneb 47

Rohkem

ITK - suitsuvaba haigla 2014

ITK  - suitsuvaba haigla 2014 Tubakavaba haigla Sally Maripuu Töökeskkonnateenistuse juhataja Ida- Tallinna Keskhaigla AS Asutatud aastal 2001 6 erineva tervishoiuasutuse ühendamise teel 2011 liideti juurde diagnostikakeskus 1012 Loksa

Rohkem

PowerPointi esitlus

PowerPointi esitlus Ühistranspordi korraldamine alates 01.01.2018 Kirke Williamson Maanteeamet 12.10.2017 Haldusreform ja ühistranspordi korraldamine 17.12.2015 toimus esimene arutelu ühistranspordi korralduse üle Aprill

Rohkem