Title

Suurus: px
Alustada lehe näitamist:

Download "Title"

Väljavõte

1 EWW1476WD ET Pesumasin-kuivati Kasutusjuhend 2 PL Pralko-suszarka Instrukcja obsługi 33

2 2 SISUKORD 1. OHUTUSINFO OHUTUSJUHISED TOOTE KIRJELDUS JUHTPANEEL PROGRAMMID TARBIMISVÄÄRTUSED VALIKUD SEADED ENNE ESIMEST KASUTAMIST IGAPÄEVANE KASUTAMINE AINULT PESEMINE IGAPÄEVANE KASUTAMINE AINULT KUIVATAMINE IGAPÄEVANE KASUTAMINE PESEMINE JA KUIVATAMINE VIHJEID JA NÄPUNÄITEID PUHASTUS JA HOOLDUS VEAOTSING UKSE AVAMINE AVARIIOLUKORRAS TEHNILISED ANDMED SULLE MÕELDES Täname teid selle Electroluxi seadme ostmise eest. Olete valinud toote, mille loomisel on rakendatud pikaaegset asjatundlikku kogemust ja uuenduslikkust. Nutika ja stiilse disaini kõrval ei ole unustatud ka teid. Ükskõik, millal te seda ka ei kasuta suurepärastes tulemustes võite te alati kindel olla. Teretulemast Electroluxi. Külastage meie veebisaiti: KLIENDITEENINDUS Kasutusnõuanded, brošüürid, veaotsing, teenindusinfo: Registreerige oma toode parema teeninduse saamiseks: Ostke lisaseadmeid, tarvikuid ja originaalvaruosi: Soovitame alati kasutada originaalvaruosi. Teenindusse pöördumisel peaksid teil olema varuks järgmised andmed: Mudel, tootenumber (PNC), seerianumber. Andmed leiate andmesildilt. Hoiatus / oluline ohutusinfo Üldine informatsioon ja nõuanded Keskkonnateave Jäetakse õigus teha muutusi.

3 1. OHUTUSINFO Enne seadme paigaldamist ja kasutamist lugege kaasasolev juhend tähelepanelikult läbi. Tootja ei võta endale vastutust vigastuste või varalise kahju eest, mis on tingitud paigaldusnõuete eiramisest või väärast kasutusest. Hoidke kasutusjuhend kindlas kohas alles, et saaksite seda vajadusel vaadata. 1.1 Laste ja ohustatud inimeste turvalisus HOIATUS! Lämbumise, vigastuse või püsiva kahjustuse oht! Üle 8-aastased lapsed ning füüsilise, sensoorse või vaimse erivajadusega või oskuste ja teadmisteta inimesed võivad seda seadet kasutada vaid järelvalve olemasolul ja juhul, kui neid on õpetatud seadet turvaliselt kasutama ning nad mõistavad seadme kasutamisega kaasnevaid ohte. Lapsed vanuses 3 kuni 8 aastat ning raske või keerulise puudega isikud tuleks hoida seadmest eemal, kui neil ei saa pidevalt silma peal hoida. Alla 3-aastased lapsed tohivad olla seadme läheduses ainult siis, kui täiskasvanu nende tegevust jälgib. Ärge lubage lastel seadmega mängida. Hoidke pakendimaterjal lastele kättesaamatus kohas ja kõrvaldage see nõuetekohaselt. Hoidke pesuained lastele kättesaamatuna. Hoidke lapsed ja väikesed koduloomad seadmest eemal, kui selle uks on lahti. Kui seadmel on olemas laste ohutusseade, tuleks see sisse lülitada. Ilma järelvalveta ei tohi lapsed seadet puhastada ega hooldustoiminguid läbi viia. 1.2 Üldine ohutus Ärge muutke seadme tehnilisi omadusi. EESTI 3

4 4 Seadme saab paigaldada kas eraldiseisvana või köögi tööpinna alla, kui mõõtmed seda võimaldavad. Ärge paigutage seadet lukustatava ukse taha, liugukse taha ega sellise ukse taha, mille hinged on seadme hingede suhtes vastasküljel, sest nii ei pruugi uks täielikult avaneda. Ühendage toitepistik seinakontakti alles pärast seda, kui paigaldamine on lõpetatud. Veenduge, et toitepistikule pääseb pärast paigaldamist ligi. Põhjal olevaid ventilatsiooniavasid ei tohi vaipkatte, mati või muu taolise materjaliga tõkestada. HOIATUS! Seadet ei tohi kasutada välise lülitusseadme kaudu (nt taimer) ega ühendada vooluvõrku, mis regulaarselt sisse ja välja lülitub. Jälgige, et paigaldatavas ruumis oleks tagatud korralik ventilatsioon, mis takistaks sinna gaasi, muu kütuse või lahtise leegi põlemise tagajärjel tekkivate ebasoovitatavate gaaside imbumist. Väljastatavat õhku ei tohi suunata lõõri, mida kasutatakse gaasi või teisi kütuseid põletavate seadmete heitgaaside väljastamiseks. Kasutatav veesurve veevarustuse ühenduskoha sisenemispunktis peab olema vahemikus 0,5 baari (0,05 MPa) kuni 8 baari (0,8 MPa). Ärge ületage maksimumkogust 7 kg (vt jaotist "Programmitabel"). Seadme veevarustusega ühendamisel tuleb kasutada uusi kaasasolevaid voolikukomplekte või volitatud hoolduskeskusest saadud uusi voolikukomplekte. Vanu voolikukomplekte kasutada ei tohi. Kui toitejuhe on vigastatud, laske see elektriohutuse tagamiseks välja vahetada tootja, selle volitatud hooldekeskuse või vastavat kvalifikatsiooni omava isiku poolt. Pühkige ära pakendipraht, mis on seadme ümber kogunenud.

5 Esemed, mis on määrdunud toidu- või mineraalõli, atsetooni, alkoholi, bensiini, petrooleumi, plekieemaldaja, tärpentini, vaha või vahaeemaldajaga, tuleb enne pesumasin-kuivatis kuivatamist suurema pesuainekogusega eraldi puhtaks pesta. Ärge kasutage seadet, kui tegu on tööstuslike kemikaalidega määrdunud riietega. Ärge kuivatage pesumasin-kuivatis pesemata riideid. Vahtkummist (lateksvahust) esemeid, vannimütse, veekindlaid riideesemeid, kummist ega vahtkummist detailidega esemeid või patju ei tohi pesumasinkuivatis kuivatada. Kangapehmendajaid või muid sarnaseid vahendeid tuleb kasutada vastavalt tootja juhistele. Eemaldage esemetelt kõik objektid, mis võivad olla süttimisallikaks, näiteks välgumihklid või tikud. Ärge kunagi peatage pesumasin-kuivatit enne kuivatustsükli lõppu; kui te seda teete, tuleb kiiresti kõik riided välja võtta ja need jääkkuumuse eemaldamiseks laiali laotada. Pesumasin-kuivati viimane kuivatustsükli osa ei kasuta kuumust (jahutustsükkel), tagamaks sellist temperatuuri, mis hoiab ära esemete kahjustamise. Ärge kasutage seadme puhastamiseks survestatud vee- ega aurupihustit. Puhastage seadet niiske lapiga. Kasutage ainult neutraalseid pesuaineid. Ärge kasutage abrasiivseid tooteid, küürimisšvamme, lahusteid ega metallist esemeid. Enne mis tahes hooldust lülitage seade alati välja ja eemaldage toitepistik pistikupesast. 2. OHUTUSJUHISED 2.1 Paigaldamine Paigaldamine peab vastama kehtivatele asjakohastele regulatsioonidele. EESTI 5 Järgige seadmega kaasasolevaid paigaldusjuhiseid. Ärge paigutage seadet kohta, kus temperatuur jääb alla 0 C või kohta, kus see puutub kokku välisõhuga.

6 6 Seadme liigutamisel tuleb seda alati hoida vertikaalasendis. Veenduge, et seadme ja põranda vahel oleks tagatud õhuringlus. Eemaldage pakend ja transpordipoldid. Seadme alla jääv põrand peab olema sile, stabiilne, kuumakindel ja puhas. Pange transpordipoldid kindlasse kohta hoiule. Kui seadet tahetakse teise kohta viia, tuleb transpordipolte kasutada trumli paigalekinnitamiseks, et vältida seadme kahjustamist. Kuna seade on raske, olge selle liigutamisel ettevaatlik. Kasutage töökindaid ja kinnisi jalanõusid. Kahjustatud seadet ei tohi paigaldada ega kasutada. Ärge paigaldage seadet kohta, kus selle ust ei saa täielikult avada. Reguleerige jalgu, et seadme ja põrandakatte vahele jääks piisavalt ruumi. Kui te seadme püsivalt oma kohale asetate, jälgige loodi kasutades, et see oleks täiesti rõhtsalt. Vastasel juhul tõstke või langetage tugijalgu. 2.2 Elektriühendus HOIATUS! Tulekahju- ja elektrilöögioht! Seade peab olema maandatud. Kasutage alati nõuetekohaselt paigaldatud ohutut pistikupesa. Ärge kasutage mitmikpistikuid ega pikenduskaableid. Seadet välja lülitades ärge tõmmake toitekaablist. Hoidke alati kinni toitepistikust. Ärge katsuge toitejuhet ega toitepistikut märgade kätega. See seade vastab EÜ direktiividele. 2.3 Veeühendus Vältige veevoolikute kahjustamist. Enne ühendamist uute või pikalt kasutamata torudega või pärast parandustöid või uute seadeldiste (nt veemõõdikute) paigaldamist laske veel mõnda aega voolata, kuni see on puhas ja selge. Seadme esmakordsel kasutamisel ja pärast seda kontrollige, ega kuskil pole lekkeid. 2.4 Kasutamine HOIATUS! Vigastuse, elektrilöögi, tulekahju, põletuste või seadme kahjustamise oht! See seade on ette nähtud ainult koduseks kasutamiseks. Ärge pange süttivaid või süttiva ainega määrdunud esemeid seadmesse, selle lähedusse või peale. Küpsetusprogrammi töösoleku ajal ärge klaasust puudutage. Klaas võib minna kuumaks. Ärge kuivatage masinas katkisi (rebenenud, kulunud) esemeid, mis sisaldavad vatiini või täitematerjali. Kui olete pesemisel kasutanud plekieemaldit, teostage enne kuivatustsüklit täiendav loputamine. Kõik metallist esemed peavad olema riiete küljest eemaldatud. Kuivatage pesumasin-kuivatis ainult selleks ette nähtud riideesemeid. Järgige iga eseme etiketil olevaid juhiseid. Plastesemed ei ole kuumakindlad. Pesupalli kasutamisel tuleb see enne kuivatusprogrammi käivitamist eemaldada. Katkestuseta programmi valides ärge pesupalli kasutage. HOIATUS! Seadme vigastamise või kahjustamise oht! Ärge avatud uksel istuge ega seiske. Ärge kuivatage trummelkuivatis läbimärga pesu. 2.5 Jäätmekäitlus Eemaldage seade vooluvõrgust ja veevarustusest. Lõigake elektrijuhe seadme lähedalt läbi ja visake ära. Eemaldage uksekäepide, et vältida laste või lemmikloomade trumlisse lõksujäämist.

7 EESTI 7 Seadme äraviskamisel tuleb järgida elektri- ja elektrooniliste jäätmete 3. TOOTE KIRJELDUS 3.1 Seadme ülevaade kõrvaldamise (WEEE) kohalikke eeskirju Tööpind 2 Pesuaine jaotur 3 Juhtpaneel 4 Ukse käepide 5 Andmesilt 6 Tühjenduspumba filter 7 Jalad seadme loodimiseks Lapseluku sisselülitamine Nii hoiate ära võimaluse, et lapsed või lemmikloomad trumlisse kinni jäävad. Keerake seadist päripäeva, kuni soon on horisontaalselt. Te ei saa ust avada. Ukse sulgemiseks keerake seadist vastupäeva, kuni soon on vertikaalselt. 3.3 Kinnitusplaadikomplekt ( ) Saadaval volitatud edasimüüjalt. Kui paigaldate seadme soklile, kinnitage see spetsiaalsete kinnitusplaatide abil. Lugege tähelepanelikult tarvikuga kaasasolevaid juhiseid.

8 JUHTPANEEL 4.1 Juhtpaneeli kirjeldus Sisse/välja-nupp (On/Off) 2 Programminupp 3 Pöörlemiskiiruse vähendamise puutenupp (Tsentrifuugimine) 4 Temperatuuri puutenupp (Temperatuur) 5 Ekraan 6 Kuivatusaja puutenupp (Kuivatusaeg) 8 Eelpesu puutenupp (Eelpesu) 9 Kuivatustaseme puutenupp (Kuivusaste) 10 Start/paus-puutenupp (Start/ paus) 11 Ajahalduri puutenupp (Time Manager) 7 Viitkäivituse puutenupp ( ) (Viitkäivitus) 4.2 Ekraan A B C K J I D E F H G A. Temperatuuriala: : temperatuuri indikaator : külma vee indikaator B. : ajahalduri indikaator.

9 EESTI 9 C. Aja ala: : programmi kestus : viitkäivitus : veakoodid : veateade : programm on lõppenud. D. : kuivatusfaas. E. : aurufaas. F. : lisaloputuse püsivalik. G.,, : kuivusastmete indikaatorid. H. Tsentrifuugimisala: : pöörlemiskiiruse indikaator : tsentrifuugimiseta valiku indikaator : loputusvee hoidmise indikaator I. : pesufaas. J. : lapseluku indikaator. K. : ukseluku indikaator 5. PROGRAMMID 5.1 Programmitabel Programm Temperatuurivahemik Pesuprogrammid Puuvill 90 C - külm Puuvillase ökonoomne 1) 60 C - 40 C Pesu ja kuivatus 60 min 40 C - 30 C Tehiskiud 60 C - külm Õrn materjal 40 C - külm Siid 30 C Maksimumkogus Maksimaalne pöörlemiskiirus 7 kg 1400 p/min 7 kg 1400 p/min 1 kg 1200 p/min 3,5 kg 1200 p/min 3,5 kg 1200 p/min 1 kg 1000 p/min Programmi kirjeldus (Pesu ja määrdumise tüüp) Valge puuvillane ja värviline puuvillane. Tavaline ja kerge määrdumine. Valge puuvillane ja värvikindel puuvillane. Tavaline määrdumisaste. Energiatarve väheneb ja pesuprogrammi aeg pikeneb. Täielik programm koosneb pesemistsüklist ja kuivatustsüklist, väikesele masinatäiele erinevast materjalist esemetele (puuvillased ja tehiskiust). Tehiskiust või segakiust esemed. Tavaline määrdumisaste. Õrnad kangad nagu akrüül, viskoos, polüester ja muud õrnpesu eeldavad segakangad. Tavaline määrdumisaste. Eriprogramm siidist ja sega-tehiskiust esemetele.

10 10 Programm Temperatuurivahemik Villane/käsitsipesu 40 C - külm Tekid 60 C - külm Tsentrifuugimine/tühjendus 3) Loputus Külm Maksimumkogus Maksimaalne pöörlemiskiirus 1,5 kg 1200 p/min 2 kg 800 p/min 7 kg 1400 p/min 7 kg 1400 p/min Programmi kirjeldus (Pesu ja määrdumise tüüp) Masinpestav villane, käsitsipestav villane ja õrnad kangad, millel on "käsitsipestava" eseme sümbol 2) Spetsiaalne programm ühele tehiskiust tekile, voodikattele, tepitud tekile jne. Pesu tsentrifuugimiseks ning trumli veest tühjendamiseks. Kõik materjalid, välja arvatud villased ja õrnad kangad. Pesu loputamiseks ja tsentrifuugimiseks. Kõik materjalid, välja arvatud villased ja väga õrnad kangad. Vähendage pöörlemiskiirust vastavalt pestava pesu tüübile. Kuivatusprogrammid Villase kuivatamine Tehiskiudude kuivatamine Puuvillase kuivatamine 1 kg Kuivatusprogramm villastele. 2 kg Kuivatusprogramm tehiskiust esemetele. 4 kg Kuivatusprogramm puuvillastele esemetele. Auruprogrammid 4) Auru võib kasutada kuivanud, pestud või üks kord kantud esemete puhul. Need programmid vähendavad kortse ja lõhnu ning teevad pesu pehmemaks. Ärge kasutage mingit pesuainet. Vajadusel eemaldage plekid pestes või kasutage plekieemaldusvahendit. Auruprogrammid ei sisalda hügieenitsüklit. Ärge valige auruprogrammi järgmist tüüpi esemete puhul: rõivad, mille pesemistemperatuur on alla 40 C. rõivad, mille hooldusetiketile ei ole märgitud eseme sobivust trummelkuivatuseks. Kõik esemed, millel on plastist, metallist, puidust vms osi.

11 EESTI 11 Programm Temperatuurivahemik Aur Maksimumkogus Maksimaalne pöörlemiskiirus Programmi kirjeldus (Pesu ja määrdumise tüüp) 1,5 kg Auruprogramm puuvillaste ja tehiskiust esemete silumiseks või värskendamiseks. Vajutage Time Manager-nuppe, et valida üks saadaolevatest tsüklitest: Kortsumisvastane (programmi vaikekestus ) Värskendus (lühike programmikestus ) 1) Puuvillase energiasäästuprogramm. See programm 60 ºC juures kogusega 7 kg on programm, mille põhjal on vastavalt EMÜ 92/75 standardile toodud andmed energiamärgisel. Valige see programm, kui soovite häid pesutulemusi ja energiat kokku hoida. Pesuprogrammi aeg on pikem. 2) Õrna pesu tagamiseks pöörleb trummel selle tsükli ajal aeglaselt. Võib tunduda, et trummel ei pöörlegi või ei pöörle õigesti. 3) Valige pöörlemiskiirus. Jälgige, et see sobiks pestavate esemete materjaliga. Tsentrifuugimiseta funktsiooni puhul saate kasutada ainult tühjendusfaasi. 4) Kui valite kuivatatava pesu jaoks auruprogrammi, on tsükli lõpus pesu veidi niiske. Riideid on soovitatav hoida 10 minutit värske õhu käes, et niiskus kaoks. Kui programm on lõppenud, võtke pesu masinast kiiresti välja. Pärast aurutsüklit tuleb riideid vahel triikida, aga see on märksa kergem. Programmivalikute ühilduvus Programm Puuvill Puuvillase ökonoomne Pesu ja kuivatus 60 min Tehiskiud Õrn materjal Siid Villane/käsitsipesu Tekid Tsentrifuugimine/tühjendus 1) Loputus 1) Valige pöörlemiskiirus. Jälgige, et see sobiks pestavate esemete materjaliga. Tsentrifuugimiseta funktsiooni puhul saate kasutada ainult tühjendusfaasi.

12 Automaatne kuivatus Kuivusaste Kanga tüüp Kogus Eriti kuiv Froteeriidest esemed Kapikuiv 1) Hoiule pandavad esemed Triikimiskuiv Sobiv triikimiseks Puuvillane ja linane (hommikumantlid, vannilinad jms) Puuvillane ja linane (hommikumantlid, vannilinad jms) Tehiskiud ja segakangad (džemprid, pluusid, aluspesu, kodutekstiil ja voodipesu) Siidist esemed (pluusid, särgid jm..) Villased esemed (villased džemprid) Puuvillane ja linane (linad, laudlinad, särgid jms) kuni 4 kg kuni 4 kg kuni 2 kg kuni 1 kg kuni 1 kg kuni 4 kg 1) Märkused testimisasutustele Standardiga EN kooskõlas olev testkuivatus tuleb ESIMESEL korral läbi viia maksimaalses lubatud koguses pesuga (pesu koostis vastavalt standardile EN61121), valides programmi Puuvillase ökonoomne valikuks AUTOMAATNE KAPIKUIV. TEINE testkuivatus ülejäänud pesuga tuleb läbi viia programmi Puuvillase ökonoomne valikuga AUTOMAATNE KAPIKUIV. 5.3 Ajastatud kuivatus Kuivusaste Kanga tüüp Kogus (kg) Eriti kuiv Froteeriidest esemed Kapikuiv Hoiule pandavad esemed Puuvillane ja linane (hommikumantlid, vannilinad jms) Puuvillane ja linane (hommikumantlid, vannilinad jms) Pöörlemiskiirus (p/ min) Pakutav kestus (min)

13 EESTI 13 Kuivusaste Kanga tüüp Kogus (kg) Kapikuiv Hoiule pandavad esemed Triikimiskuiv Sobiv triikimiseks Tehiskiud ja segakangad (džemprid, pluusid, aluspesu, kodutekstiil ja voodipesu) Villane (villased džemprid) Siid (pluusid, särgid jm) Puuvillane ja linane (linad, laudlinad, särgid jms) Pöörlemiskiirus (p/ min) Pakutav kestus (min) Woolmark Apparel Care - sinine Selle pesumasina villapesu on saanud The Woolmark Company heakskiidu, millega lubatakse pesta villaseid "käsitsipesu" tähisega tooteid 6. TARBIMISVÄÄRTUSED tingimusel, et esemeid pestakse vastavalt hooldussildil olevatele juhistele ning käesoleva pesumasina tootja soovituste kohaselt. M1380 Selle masina villakuivatustsükli on testinud ja heaks kiitnud ettevõte The Woolmark Company. Tsükliga saab kuivatada käsipesuna märgistatud villaseid rõivaid, juhul kui neid pesta ettevõtte Woolmark poolt heaks kiidetud käsipesu tsükliga ja kuivatada vastavalt tootja antud juhistele. M1381 Ühendkuningriigis, Iirimaal, Hong Kongis ja Indias on Woolmarki sümbol sertifitseeritud kaubamärk. Toodud väärtused on saadud laboritingimustes vastavaid standardeid järgides. Andmeid võivad muuta erinevad asjaolud: pesu kogus ja tüüp ja ümbritsev temperatuur. Programmi kestust võivad mõjutada ka veesurve, toitepinge ja veevarustusest tuleva vee temperatuur. Toote kvaliteedi parandamiseks võidakse tehnilisi näitajaid ilma ette teatamata muuta.

14 14 Programmi käivitumisel kuvatakse näidikul programmi kestus maksimaalse pesukoguse puhul. Pesufaasi ajal arvutatakse programmi kestus automaatselt ning seda vähendatakse juhul, kui pesukogus jääb maksimaalsest kogusest väiksemaks (nt Puuvillase 60 C programmi puhul, kui maksimaalne pesukogus on7 kg, ületab programmi kestus 2 tundi; kui pesukogus on 1 kg, jääb programmi kestus alla 1 tunni). Kui masin arvutab programmi tegelikku kestust, vilgub näidikul täpp. Programmid Kogus (kg) Energiatarve (kwh) Veetarve (liitrid) Programmi ligikaudne kestus (minutid) Puuvillane 60 C Puuvillase ökonoomne Puuvillase pesu 60 C energiasäästuprogramm 1) Puuvillane 40 C Tehiskiud 40 C 3, Õrn pesu 40 C 3, Villane/käsipesu 30 C 1, ) "Puuvillase pesu energiasäästuprogramm" 60 C juures kogusega 7kg on EMÜ standardi 92/75 kohaselt energiasildil sisestatud andmete alusprogrammiks. 7. VALIKUD 7.1 Temperatuur Vaiketemperatuuri muutmiseks valige see funktsioon. Indikaator = külm vesi. Ekraanil kuvatakse valitud temperatuur. 7.2 Tsentrifuugimine Selle valikuga saate vähendada pöörlemiskiiruse vaikeväärtust. Ekraanil kuvatakse valitud kiiruse indikaator. Täiendavad tsentrifuugimisvalikud: Tsentrifuugimiseta Valige see funktsioon, kui soovite tsentrifuugimisfaasid välja lülitada. Valige see funktsioon väga õrnade kangaste puhul. Loputusfaas kasutab mõne pesuprogrammi puhul rohkem vett. Ekraanil kuvatakse indikaator. Loputusvee hoidmine Valige see funktsioon, et vältida pesu kortsumist. Pesuprogrammi lõpus jääb vesi trumlisse. Trummel pöörleb regulaarselt, et takistada pesu kortsumist. Uks on lukustatud. Ukse lukust vabastamiseks tuleb seadmest vesi välja lasta. Ekraanil kuvatakse indikaator. Vee väljalaskmiseks vt jaotist "Pesuprogrammi lõpus".

15 EESTI Kuivatusaeg Selle funktsiooniga võite määrata esemete kuivatamise aja. Ekraanil kuvatakse määratud väärtus. Igakordsel puutenupu vajutamisel suureneb aeg 5 minuti võrra. Erinevat tüüpi riietele ei saa kõiki aegu valida. 7.4 Viitkäivitus Vajutage seda nuppu, et viivitada programmi käivitamisega 30 minutit kuni 20 tundi. Ekraanil kuvatakse vastav indikaator. 7.5 Eelpesu Selle valikuga saate lisada pesuprogrammile eelpesu tsükli. Kasutage seda funktsiooni tugeva määrdumise puhul. Selle funktsiooni valimisel suureneb programmi kestus. Süttib vastav indikaator. 7.6 Kuivusaste Selle funktsiooniga võite valida pesu automaatse kuivustaseme. Ekraanil kuvatakse valitud taseme sümbol. Eriti kuiv tase puuvillastele esemetele Kapikuiv tase puuvillastele, tehiskiust, siidist ja villast esemetele Triikimiskuiv tase puuvillastele esemetele 7.7 Ajahaldur Pesuprogrammi valimisel kuvatakse ekraanil selle vaikekestus. 8. SEADED 8.1 Lapselukk Selle valikuga saate takistada lastel juhtpaneeliga mängimist. Programmi pikendamiseks või lühendamiseks vajutage või. Ajahaldur on saadaval ainult tabelis toodud programmidega. Indikaator 1) Puuvillase ökonoomne 2) 3) 3) 4) 3) 3) 5) 1) Lühim: pesu värskendamiseks. 2) Pesu värskendamiseks sobiv programmi kestus. 3) Programmi vaikekestus. 4) Pikim: Programmi kestuse järk-järguline pikendamine vähendab energiatarvet. Optimeeritud kuumutusfaas säästab energiat ja pikem kestus tagab samad pesutulemused (tavalise määrdumisega pesu puhul). 5) Pesu silumiseks sobiv programmi vaikekestus. Selle valiku aktiveerimiseks/ deaktiveerimiseks vajutage samaaegselt ja, kuni indikaator süttib/kustub.

16 16 Selle funktsiooni saate aktiveerida: Enne vajutamist: valikute ja programmi nupud on lukustatud. Enne vajutamist: seadet ei saa sisse lülitada. 8.2 Püsiv lisaloputus Selle valikuga jääb uue programmi valimisel lisaloputus alati valituks. Selle valiku aktiveerimiseks/ deaktiveerimiseks vajutage samaaegselt ja, kuni indikaator süttib/kustub. 9. ENNE ESIMEST KASUTAMIST 1. Ühendage toitepistik pistikupessa. 2. Keerake veekraan lahti. 3. Kallake väike kogus pesuainet pesufaasi lahtrisse. 4. Valige ja käivitage kõrgeima temperatuuriga programm puuvillasele ilma pesuta. 8.3 Helisignaalid Helisignaalid kõlavad: Programmi lõppemisel. Kui seadmel on tõrge. Helisignaalide deaktiveerimiseks/ aktiveerimiseks vajutage samaaegselt ja 6 sekundi vältel. Helisignaalide väljalülitamisel töötavad need ikka, kui seadmel on rike. See eemaldab kõikvõimaliku mustuse trumlist ja paagist. 10. IGAPÄEVANE KASUTAMINE AINULT PESEMINE HOIATUS! Vt ohutust käsitlevaid peatükke Pesu panemine masinasse 1. Avage seadme uks. 2. Raputage esemeid enne seadmesse asetamist. 3. Asetage pesuesemed ükshaaval trumlisse. Jälgige, et te ei paneks liiga palju pesu trumlisse. 4. Sulgege uks korralikult. ETTEVAATUST! Veenduge, et pesu ei jääks ukse ja tihendi vahele. Vastasel juhul tekib vee lekkimise ja pesu kahjustamise oht. Väga õliste või rasvaste riiete pesemine pesumasinas võib kahjustada seadme kummist osi.

17 10.2 Pesuaine ja lisandite kasutamine 1. Mõõtke välja vajalik kogus pesuainet ja kanga pehmendajat. 2. Pange pesuaine ja kangapehmendaja sektsioonidesse. 3. Sulgege pesuaine sahtel ettevaatlikult. EESTI Pesuainelahtrid ETTEVAATUST! Kasutage ainult pesumasina jaoks mõeldud pesuainet. Järgige alati pesuaine valmistajate pakenditel olevaid juhiseid. Pesuainelahter eelpesufaasi jaoks. Pesuainelahter pesufaasi jaoks. Lahter vedelate lisandite (pesupehmendaja, tärgeldusvahendi) jaoks. Klapp pesupulbri või vedela pesuaine jaoks Vedel pesuaine või pesupulber A 1. 2.

18 18 B Asend A pesupulbri jaoks (tehaseseade). Asend B vedela pesuaine jaoks. Kui kasutate vedelat pesuainet: Ärge kasutage želatiinitaolist või paksu vedelat pesuainet. Ärge pange maksimumtasemest rohkem vedelat pesuainet. Ärge valige eelpesutsüklit. Ärge valige viitkäivituse funktsiooni Seadme sisselülitamine Seadme sisse- või väljalülitamiseks vajutage nuppu. Kui seade välja lülitatakse, kostab helisignaal Programmi valimine 1. Keerake programminuppu ja valige pesuprogramm: Süttib valitud programmi indikaator. -indikaator vilgub. Ekraanil kuvatakse ajahalduri tase, programmi kestus ja programmi faaside indikaatorid. 2. Vajadusel muutke temperatuuri, pöörlemiskiirust, tsükli kestust või lisage saadaolevaid valikuid. Funktsiooni aktiveerimisel süttib vastava funktsiooni indikaator. Kui teie valikus on viga, kuvatakse ekraanil teade Programmi käivitamine ilma viitkäivituseta Vajutage. Indikaator lõpetab vilkumise ja jääb põlema. Indikaator hakkab ekraanil vilkuma. Programm käivitub, uks lukustub ja ekraanil kuvatakse indikaator. Kui seade veega täitub, võib tühjenduspump lühiajaliselt töötada. Umbes 15 minutit pärast programmi algust: Seade kohandab programmi kestuse automaatselt pestava pesu kogusega. Ekraanil kuvatakse uus näit Programmi käivitamine viitkäivitusega 1. Vajutage korduvalt, kuni ekraanil kuvatakse soovitud viitkäivitusaeg. Süttib vastav indikaator. 2. Vajutage : Seade alustab pöördloendust. Uks lukustub, ekraanil kuvatakse indikaator.

19 EESTI 19 Kui pöördloendus on lõppenud, käivitub programm automaatselt. Valitud viitkäivitust saab tühistada või muuta, vajutades. Viitkäivituse tühistamine: Vajutage, et peatada seade. Vajutage, kuni ekraanil kuvatakse '. Vajutage uuesti, et programm kohe käivitada Programmi katkestamine ja seadete muutmine Enne töölehakkamist saate muuta vaid mõnda funktsiooni. 1. Vajutage. Indikaator vilgub. 2. Muutke valikuid. 3. Vajutage uuesti. Pesuprogramm jätkab tööd Töötava programmi tühistamine 1. Vajutage mõni sekund nuppu, et tühistada programm ning seade välja lülitada. 2. Vajutage uuesti sama nuppu, et seade sisse lülitada. Nüüd võite valida uue pesuprogrammi. Enne uue programmi käivitamist võis seade tühjenda veest. Sel juhul kontrollige, kas pesuaine on pesuainelahtris olemas; kui mitte, täitke see uuesti Ukse avamine ETTEVAATUST! Kui trumlis oleva vee temperatuur ja tase on liiga kõrged ja trummel pöörleb, ei saa te ust avada. Programmi või pöördloenduse ajal on seadme uks lukustatud ja ekraanil on indikaator. Pöördloenduse ajal seadme ukse avamiseks: 1. Seadme väljalülitamiseks vajutage. 2. Oodake, kuni ukseluku indikaator kustub. 3. Avage uks. 4. Sulgege uks ja vajutage uuesti. Programm või pöördloendus jätkab Programmi lõpus Seade peatab automaatselt töö. Kõlab helisignaal (kui see on aktiveeritud). Ekraanil kuvatakse. - indikaator kustub. Ukseluku indikaator kustub. Te võite ukse avada. Eemaldage seadmest pesu. Veenduge, et trummel on tühi. Sulgege veekraan. Seadme väljalülitamiseks vajutage paar sekundit nuppu. Hallituse ja ebameeldiva lõhna vältimiseks hoidke ust paokil. Pesuprogramm on lõppenud, kuid trumlis on vesi: Trummel pöörleb regulaarselt, et takistada pesu kortsumist. Ukseluku indikaator põleb. Uks jääb lukustatuks. Ukse avamiseks tuleb seadmest vesi välja lasta. Seadme veest tühjendamiseks: 1. Vajutage. Seade tühjeneb veest ja tsentrifuugib. 2. Kui soovite ainult vee väljalaskmist, valige. Vajadusel vähendage pöörlemiskiirust. 3. Kui programm on lõppenud ja ukseluku indikaator kustub, saate avada ukse. 4. Seadme väljalülitamiseks vajutage paar sekundit nuppu.

20 20 Seade tühjeneb veest ja tsentrifuugib automaatselt umbes 18 tunni pärast (välja arvatud villase pesu programm) Automaatne ooterežiimvalik Funktsioon Automaatne ooterežiim lülitab seadme automaatselt välja, et katkestada energiatarbimine, kui: Seadet ei kasutata 5 minuti jooksul enne nupu vajutamist. Seadme uuesti sisselülitamiseks vajutage nuppu. Pärast 5 minuti möödumist pesuprogrammi lõpust. Seadme uuesti sisselülitamiseks 11. IGAPÄEVANE KASUTAMINE AINULT KUIVATAMINE HOIATUS! Vt ohutust käsitlevaid peatükke. See seade on automaatne pesumasin-kuivati Kuivustaseme valimine HOIATUS! Veenduge, et veekraan on lahti. 1. Seadme sisselülitamiseks vajutage paar sekundit nuppu On/Off. 2. Pange esemed ükshaaval sisse. 3. Keerake programmi valikunupp kuivatatavatele esemetele sobivale programmile. Ekraanile ilmub kuivatusindikaator. Heade kuivatustulemuste saamiseks ärge ületage kasutusjuhendis toodud maksimaalset kuivatuskogust. Ärge valige madalamat tsentrifuugimiskiirust, kui valitud programmil automaatselt seatud kiirus. vajutage nuppu. Ekraanil kuvatakse viimati valitud pesuprogrammi aeg. Keerake programminuppu uue tsükli valimiseks. Kui olete valinud programmi või valiku, mille lõppedes jääb vesi trumlisse, siis funktsioon Automaatne ooterežiim seadet välja ei lülita, et teil oleks meeles vesi seadmest ise välja lasta Kuivatamine automaatsetel tasemetel Pesu saab kuivatada eelnevalt määratud kuivustasemetel: 1. Vajutage järjest, kuni ekraanil kuvatakse üks kuivusastmete indikaatoritest: : puuvillaste esemete TRIIKIMISKUIV tase : puuvillaste, tehiskiust, siidist ja villaste esemete KAPIKUIV tase : puuvillaste esemete ERITI KUIV tase Ekraanil kuvatakse aeg, mida arvutatakse vaikimisi määratud pesukoguse järgi. Kui teie pesukogus on vaikimisi määratud kogusega enamvähem sama, arvutab seade automaatselt uue ajakulu pesutsükli ajal. 2. Vajutage, et programm käivitada. Ekraanil kuvatakse lukustatud ukse indikaator. Kuivatusindikaator hakkab vilkuma. Igasuguse pesu puhul ei saa kõiki tasemeid valida.

21 11.3 Ajastatud kuivatus Pesu saab kuivatada ka käsitsi valitava ajastatud kuivatusega: 1. Vajutage järjest, et valida ajaväärtus (vt tabelit "Kuivatusprogramm"). Ekraanil kuvatakse 10 minutit. Igakordsel puutenupu vajutamisel suureneb aeg 5 minuti võrra. Ekraanil on valitud aja väärtus: näiteks. Mõne sekundi pärast kuvatakse ekraanil uus väärtus:. Seade arvutab ka kortsumisvastase- ja jahutustsükli kestuse. 2. Vajutage, et programm käivitada. Ekraanil kuvatakse regulaarselt uus aeg. Kuivatusindikaator hakkab vilkuma. Ekraanil kuvatakse lukustatud ukse indikaator. Kui kuivatuse kestuseks on määratud 10 minutit, teostab seade ainult jahutusfaasi. Kui pesu pole piisavalt kuiv, valige veelkord lühike kuivatusaeg Kuivatusprogrammi lõpp Seade peatab automaatselt töö. Kõlavad helisignaalid (kui need on aktiveeritud). Ekraanil kuvatakse. Indikaator kustub. Kuivatustsükli viimastel minutitel viiakse läbi jahutus- ja kortsumisvastane faas. Uks on ikka lukustatud. Kui lukustatud ukse sümbol võite ukse avada. kustub, 1. Seadme väljalülitamiseks vajutage paar sekundit nuppu. Mõni minut pärast programmi lõppu lülitab energiasäästu funktsioon seadme automaatselt välja. 2. Eemaldage seadmest pesu. Veenduge, et trummel on tühi. 3. Niiskuse ja lõhnade vältimiseks hoidke ust paokil. 4. Sulgege veekraan. 12. IGAPÄEVANE KASUTAMINE PESEMINE JA KUIVATAMINE EESTI 21 HOIATUS! Vt ohutust käsitlevaid peatükke. See seade on automaatne pesumasin-kuivati Peatusteta programm 1. Seadme sisselülitamiseks vajutage paar sekundit nuppu On/Off. 2. Pange esemed ükshaaval sisse. Heade kuivatustulemuste saamiseks ärge ületage kasutusjuhendis toodud maksimaalset kuivatuskogust. Ärge valige madalamat tsentrifuugimiskiirust, kui valitud programmil automaatselt seatud kiirus. 3. Lisage õigetesse lahtritesse pesuaine ja lisandid. 4. Keerake programminupp pesuprogrammi kohale. Ekraanil kuvatakse erinevate pesufaaside indikaatorid. 5. Valige saadaolevad valikud.

22 Pesu ja automaatne kuivatamine 1. Vajutage järjest, kuni ekraanil kuvatakse üks kuivusastmete indikaatoritest: : puuvillaste esemete TRIIKIMISKUIV tase : puuvillaste, tehiskiust, siidist ja villaste esemete KAPIKUIV tase : puuvillaste esemete ERITI KUIV tase Ekraanil kuvatakse indikaator. Ekraanil kuvatav ajaväärtus on pesu- ja kuivatustsüklite kestus, mida arvutatakse vaikimisi määratud pesukoguse järgi. Heade kuivatustulemuste saamiseks ei luba masin teil pestavate ja kuivatatavate esemete jaoks valida liiga väikest pöörlemiskiirust. 2. Vajutage, et programm käivitada. Ekraanil jääb põlema valitud kuivusastme indikaator. Lukustatud ukse indikaator süttib. Ekraanil kuvatakse regulaarselt uus aeg. Kuivatuse viimastel minutitel teostab masin kortsumisvastase ja jahutustsükli Pesu ja ajastatud kuivatus Heade kuivatustulemuste saamiseks ei luba masin teil pestavate ja kuivatatavate esemete jaoks valida liiga väikest pöörlemiskiirust. 1. Kuivatusaja valimiseks vajutage. Ekraanil kuvatakse 10 minutit. Ekraanile ilmub indikaator. Ekraanil kuvatakse valitud kuivatuse aeg. näiteks. Mõne sekundi pärast ilmub ekraanile lõplik ajaväärtus, mis on pesu- ja kuivatustsüklite kogukestus (pesemine + kuivatamine + kortsumisvastane + jahutusfaas). Kui valite pärast pesu teostatava kuivatuse kestuseks ainult 10 minutit, arvutab seade ka kortsumisvastase ja jahutusfaasi kestuse. 2. Vajutage, et programm käivitada. Ekraanile ilmub indikaator. Uks on avatud. Ekraanil kuvatakse regulaarselt uus aeg Programmi lõpp Seade peatab automaatselt töö. Kõlavad helisignaalid (kui need on aktiveeritud). Lisateavet leiate eelmise peatüki jaotisest "Kuivatusprogrammi lõpus". 1. Eemaldage seadmest pesu. Veenduge, et trummel on tühi. 2. Niiskuse ja lõhnade vältimiseks hoidke ust paokil. 3. Sulgege veekraan Ebemed riietel Pesemis- ja/või kuivatusfaasi ajal võivad mõnda tüüpi kangad, (kohevad või villased materjalid, dressid) eraldada ebemeid. Need ebemed võivad järgmise tsükli käigus järgmiste esemete külge kinni jääda. Ebemete vältimiseks soovitame: Ärge peske tumedaid riideid pärast heledate esemete (eriti uute kohevate kangaste, villa või dresside) pesemist ja kuivatamist ja vastupidi. Pärast selliste riiete esimest pesemist tuleks need õhu käes kuivatada. Puhastage tühjendusfiltrit. Pärast kuivatusfaasi puhastage trumlit, tihendit ja ust märja lapiga Kuidas eemaldada riietelt ebemeid Trumlist ebemete eemaldamiseks valige spetsiaalne programm: 1. Trumli tühjendamine. 2. Puhastage trummel, tihend ja uks märja lapiga. 3. Valige loputusprogramm.

23 EESTI Puhastusfunktsiooni aktiveerimiseks vajutage korraga ja, kuni näidikule ilmub CLE. 13. VIHJEID JA NÄPUNÄITEID HOIATUS! Vt ohutust käsitlevaid peatükke Pesu asetamine masinasse Jaotage pesu: valge, värviline, sünteetiline, õrn pesu ja villane pesu. Järgige pesemisjuhiseid, mis on riiete hooldussiltidel. Ärge peske korraga valgeid ja värvilisi esemeid. Mõned värvilised esemed võivad esmasel pesul oma värvi kaotada. Soovitame esimestel kordadel neid esemeid pesta eraldi. Nööpige kinni padjapüürid, sulgege lukud, haagid ja trukid. Pange kinni rihmad. Tühjendage taskud ja voltige riided lahti. Keerake pahupidi mitmekihilised riided, villased ja värvitud riided. Eemaldage tugevad plekid plekieemaldiga. Peske ja töödelge tugevaid plekke enne määrdunud esemete trumlisse panekut. Olge kardinatega ettevaatlikud. Eemaldage kardinatelt klambrid või asetage need pesukotti või padjapüüri. Ärge peske masinas palistusteta või õmblemata servadega rõivaid. Peske väikesi esemeid (tugikaartega rinnahoidjaid, vöösid, sukkpükse) pesukotis. Väike pesukogus võib tekitada probleeme masina tasakaaluga väänamisfaasis. Kui see juhtub, kohendage käsitsi esemeid trumlis ning käivitage tsentrifuugimistsükkel uuesti. 5. Vajutage, et programm käivitada Raskestieemaldatavad plekid Mõnele plekile ei piisa ainult veest ja pesuainest. Soovitame neid plekke töödelda enne esemete masinasse panemist. Saadaval on spetsiaalsed plekieemaldajad. Kasutage plekieemaldajat, mis vastab pleki tüübile ja kangale Pesuained ja lisandid Kasutage ainult pesumasinate jaoks valmistatud pesuaineid ja lisandeid: pesupulbrid kõigile kangatüüpidele, pesupulbrid õrnale pesule (maks. 40 C) ja villastele esemetele, vedelad pesuained, soovitatavalt madalal temperatuuril pestavate (60 C maks.) kõigi kangatüüpide või spetsiaalselt villaste esemete jaoks. Ärge segage erinevaid pesuaineid. Looduse säästmiseks ärge kasutage pesuainet rohkem, kui ette nähtud. Järgige toodete pakenditel olevaid juhiseid. Kasutage kanga tüübile ja värvile, programmi temperatuurile ja määrdumisastmele vastavaid tooteid. Kui seadmel ei ole klapiga pesuaine dosaatorit, lisage vedel pesuaine doseerimiskuuliga (saadaval pesuaine tootjalt) Ökoloogilised näpunäited Valige ilma eelpesuta programm, et pesta tavalise määrdumisastmega pesu. Programmi käivitamisel sisestage alati maksimaalne lubatud kogus pesu. Vajadusel kasutage madala temperatuuriga pestes plekieemaldajat.

24 24 Õige pesuaine koguse kasutamiseks kontrollige oma kodust veekaredust. Vt jaotist "Vee karedus" Vee karedus Kui vee karedus teie piirkonnas on kõrge või keskmine, soovitame pesumasinates kasutada veepehmendajat. Madala veekaredusega piirkondades ei ole tarvis veepehmendajat kasutada. Veekareduse väljauurimiseks võtke ühendust kohaliku vee-ettevõttega. Kasutage õiges koguses veepehmendajat. Järgige toodete valmistajate pakenditel olevaid juhiseid Näpunäiteid kuivatamiseks Kuivatustsükli ettevalmistamine Keerake veekraan lahti. Kontrollige, kas tühjendusvoolik on õigesti ühendatud. Täiendavat teavet vt paigalduspeatükist. Kuivatusprogrammide maksimaalseid pesukoguseid vt kuivatusprogrammide tabelist Millised esemed ei sobi kuivatamiseks Ärge kuivatage järgnevat liiki pesu: Tehiskiust kardinad. Metallosadega riideesemed. Nailonsukad. Vatitekid. Voodikatted. Suletekid. Tuulepluusid. Magamiskotid. Kangad, millel on juukselaki-, küünelakieemaldi- vms jäätmeid. Vahtkummiga või sellele sarnase materjaliga riideesemed Rõivaetiketid Pesu kuivatades järgige juhiseid tootjate etikettidel: 14. PUHASTUS JA HOOLDUS = rõivaeset võib trumlis kuivatada = kuivatustsükkel toimub kõrgel temperatuuril = kuivatustsükkel toimub alandatud temperatuuril = rõivaeset ei tohi trumlis kuivatada 13.9 Kuivatustsükli kestus Kuivatusaeg sõltub järgnevatest asjaoludest: viimase tsentrifuugimise kiirusest; kuivusastmest; pesuliigist; pesu kaalust Täiendav kuivatamine Kui kuivatusprogrammi lõppedes on pesu endiselt niiske, siis valige uuesti lühike kuivatustsükkel. HOIATUS! Kortsumise ja kokkutõmbumise vältimiseks hoiduge pesu ülekuivatamisest Üldisi nõuandeid Keskmisi kuivatusaegu vt tabelist "Kuivatusprogrammid". Kogemused aitavad teil oma pesu paremini kuivatada. Jätke meelde eelmised kuivatustsüklite kestused. Staatilise elektri vältimiseks kuivatustsükli lõpus: 1. Kasutage pesutsükli ajal kanga pehmendajat. 2. Kasutage just trummelkuivatitele mõeldud kangapehmendajat. Kuivatusprogrammi lõppedes tuleb pesu masinast kohe välja võtta. HOIATUS! Vt ohutust käsitlevaid peatükke.

25 14.1 Välispinna puhastamine Puhastage seadet ainult seebi ja sooja veega. Kuivatage täielikult kõik pinnad. ETTEVAATUST! Ärge kasutage alkoholi, lahusteid ega keemilisi aineid Katlakivi eemaldamine Kui vee karedus teie piirkonnas on kõrge või keskmine, soovitame pesumasinates kasutada veepehmendajat. Kontrollige regulaarselt trumlit, et vältida katlakivi- ja roostejääke. Roosteplekkide eemaldamiseks kasutage ainult pesumasinatele ette nähtud tooteid. Ärge tehke seda koos pesupesemisega. Järgige alati toodete valmistajate pakenditel olevaid juhiseid Hoolduspesu Madalate temperatuuridega programmide puhul on võimalik, et osa pesuainest jääb trumlisse. Teostage hoolduspesu regulaarselt. Selleks toimige järgmiselt: Eemaldage trumlist kõik esemed. Valige puuvillase pesu programm kõrgeima temperatuuriga ning väikese koguse pesuainega Uksetihend EESTI 25 Kontrollige regulaarselt uksetihendit ja eemaldage kõik objektid siseosalt Pesuaine jaoturi puhastamine

26 Tühjendusfiltri puhastamine Ärge puhastage tühjendusfiltrit, kui vesi seadmes on kuum. Kontrollige regulaarselt tühjenduspumba filtrit ning veenduge selle puhtuses. Korrake samme 2 ja 3, kuni vett enam välja ei valgu

27 EESTI Väljavalgunud vee eemaldamiseks hoidke lappi käepärast. Veenduge, et pumba tiivik pöörleb. Kui see ei pöörle, pöörduge teeninduskeskusse. Lekete vältimiseks keerake filter kindlasti korralikult kinni Sissevõtuvooliku ja klapi filtri puhastamine

28 Vee tühjendamine eriolukorras Rikke tõttu ei tühjene seade veest. Sellisel juhul teostage jaotises "Tühjendusfiltri puhastamine" kirjeldatud sammud (1) kuni (8). Vajadusel puhastage pumpa. Kui te sooritate avariitühjenduse, peate tühjendussüsteemi uuesti aktiveerima: 1. Pange 2 liitrit vett pesuaine jaoturi põhipesu lahtrisse. 2. Käivitage programm vee tühjendamiseks Abinõud külmumise vastu Kui seade on paigaldatud kohta, kus temperatuur võib langeda alla 0 C, eemaldage allesjäänud vesi sissevõtuvoolikust ja tühjenduspumbast. 1. Ühendage toitepistik pistikupesast lahti. 2. Sulgege veekraan. 3. Asetage sissevõtuvooliku otsad anumasse ja laske veel voolikust välja voolata. 4. Tühjendage tühjenduspump. Vt hädaolukorras vee tühjendamise toimingut. 5. Kui tühjenduspump on tühi, paigaldage sissevõtuvoolik uuesti. HOIATUS! Enne seadme uuesti kasutamist veenduge, et temperatuur oleks üle 0 C. Tootja ei vastuta madalatest temperatuuridest tingitud kahjude eest. 15. VEAOTSING HOIATUS! Vt ohutust käsitlevaid peatükke Sissejuhatus Seade ei käivitu või seiskub töö käigus. Püüdke esmalt leida probleemi lahendus (vt tabelit). Kui probleem ei kao, pöörduge hoolduskeskusse. Mõne probleemi puhul kõlab helisignaal ning ekraanil kuvatakse veateade: - Seade ei täitu korralikult veega. Käivitage seade uuesti, vajutades nuppu Start/paus. Uks avaneb pärast 10 sekundit. - Seade ei tühjene veest. - Seadme uks on lahti või ei ole korralikult suletud. Kontrollige ust! - Elektrivarustus on kõikuv. Oodake, kuni elektrivarustus on taas püsiv. - Elektrooniliste osade ja seadme vahel puudub ühendus. Lülitage välja ja siis uuesti sisse. Programm ei lõppenud õigesti või peatati seadme töö liiga vara. Kui veakood kuvatakse uuesti, pöörduge volitatud hoolduskeskusse. HOIATUS! Enne kontrollima asumist lülitage seade välja.

29 15.2 Võimalikud rikked EESTI 29 Probleem Programm ei käivitu. Seade ei täitu korralikult veega. Seade ei täitu veega ja tühjeneb koheselt. Seade ei tühjene veest. Seade ei tsentrifuugi või kestab pesutsükkel kauem kui tavaliselt. Võimalik lahendus Veenduge, et pistik on pistikupesasse ühendatud. Veenduge, et seadme uks on suletud. Veenduge, et kaitsmekapis ei ole kaitse läbi läinud. Veenduge, et Start/paus-nuppu on vajutatud. Kui olete valinud viitkäivituse, siis tühistage see või oodake pöördloenduse lõppemiseni. Lülitage lapseluku funktsioon välja, kui see on sees. Veenduge, et veekraan on lahti. Veenduge, et veevarustuse surve ei ole liiga väike. Selle teabe saamiseks pöörduge kohaliku vee-ettevõtte poole. Veenduge, et veekraan ei ole ummistunud. Veenduge, et vee sisselaskevooliku ja klapi filtrid ei ole ummistunud. Vt jaotist "Puhastus ja hooldus". Veenduge, et sisselaskevoolik ei oleks muljutud ega väänatud. Veenduge, et vee sisselaskevooliku ühendus oleks õige. Veenduge, et vee sisselaskevoolikute ühendused oleksid õiged. Veenduge, et tühjendusvoolik on õiges asendis. Voolik võib olla liiga madalal. Vt jaotist "Paigaldamine". Veenduge, et valamu äravool ei ole ummistunud. Veenduge, et tühjendusvoolik ei ole muljutud ega väänatud. Veenduge, et tühjendusvooliku ühendus oleks õige. Valige tühjendusprogramm, kui olete valinud programmi ilma tühjendamisfaasita. Valige tühjendusprogramm, kui olete valinud programmi, mille lõpus jääb vesi trumlisse. Veenduge, et tühjendusfilter ei ole ummistunud. Vajadusel puhastage filter. Vt jaotist "Puhastus ja hooldus". Kui probleem ei kao, pöörduge volitatud hoolduskeskusse. Valige tsentrifuugimine. Valige tühjendusprogramm, kui olete valinud programmi, mille lõpus jääb vesi trumlisse. Veenduge, et tühjendusfilter ei ole ummistunud. Vajadusel puhastage filter. Vt jaotist "Puhastus ja hooldus". Kohendage esemeid trumlis ning käivitage uuesti tsentrifuugimistsükkel. Probleem võib tekkida, kui seade on tasakaalust väljas.

30 30 Probleem Põrandal on vett. Seadme ust ei saa avada. Seade teeb imelikku häält. Tsükkel on lühem kui ekraanil kuvatud aeg. Tsükkel on pikem kui ekraanil kuvatud aeg. Pesutulemused on ebarahuldavad. Funktsiooni valimine ei õnnestu. Seade ei kuivata või ei kuivata korralikult. Pesul on rohkesti eri värvi ebemeid. Võimalik lahendus Veenduge, et veevoolikute ühendused on tihedad ning et vesi kuskilt ei leki. Veenduge, et vee sisselaske- ega tühjendusvoolikul ei oleks vigastusi. Veenduge, et kasutate õiget pesuvahendit ning sobilikku kogust. Veenduge, et pesuprogramm on lõppenud. Kui trumlis on vett, valige tühjendus- või tsentrifuugimisprogramm. Kasutage avariitühjendust. Vt "Ettevaatusabinõud külmumise vastu" (jaotis "Puhastus ja hooldus"). Veenduge, et seade saab elektritoidet. See probleem võib olla põhjustatud seadme rikkest. Pöörduge volitatud hoolduskeskusse. Kui teil on vaja kaant avada, lugege tähelepanelikult lõiku "Ukse avamine avariiolukorras". Veenduge, et seade on korralikult tasakaalus. Vt jaotist "Paigaldamine". Veenduge, et pakend ja/või transpordipoldid on eemaldatud. Vt jaotist "Paigaldamine". Lisage veel pesu trumlisse. Pesukogus võib olla liiga väike. Seade arvutab uue aja vastavalt pesu kogusele. Vt jaotist "Tarbimisväärtused". Ebaühtlaselt jaotunud pesu pikendab tsükli kestust. Tegemist on seadme normaalse tööga. Suurendage pesuaine kogust või kasutage teist pesuainet. Enne pesu pesemist eemaldage spetsiaalsete toodetega tugevamad plekid. Veenduge, et valisite õige temperatuuri. Vähendage pesukogust. Veenduge, et te vajutate ainult vajalikke puutenuppe. Lülitage veekraan sisse. Veenduge, et tühjendusfilter pole ummistunud. Vähendage pesukogust. Veenduge, et valisite õige tsükli. Vajadusel valige veelkord lühike kuivatusaeg. Eelmise pesutsükli käigus pestud esemetelt eraldus teist värvi ebemeid: Kuivatusfaas aitab ebemeid osaliselt eemaldada. Puhastage riided ebeme-eemaldajaga. Kui trumlisse on jäänud liiga palju ebemeid, käivitage nende eemaldamiseks spetsiaalne programm (täpsemalt vt jaotist "Ebemed riietel").

31 EESTI 31 Pärast kontrollimist lülitage seade sisse. Programm jätkub kohast, kus see katkes. Kui rike ilmneb uuesti, pöörduge hoolduskeskusse. Kui ekraanil on teised veakoodid. Lülitage seade välja ja uuesti sisse. Kui rike ilmneb uuesti, pöörduge hoolduskeskusse. 16. UKSE AVAMINE AVARIIOLUKORRAS Elektrikatkestuse või seadme rikke korral jääb seadme uks lukustatuks. Pesuprogramm jätkub, kui elektrivarustus taastub. Kui uks jääb lukustatuks seadme rikke korral, saab selle avada avariiolukorra avamisfunktsiooni abil. Enne ukse avamist: ETTEVAATUST! Veenduge, et vesi ja pesu ei oleks liiga kuumad. Vajadusel laske veel veidi jahtuda. Ukse avamiseks toimige järgmiselt: 1. Seadme väljalülitamiseks vajutage nuppu On/Off. 2. Ühendage toitepistik pistikupesast lahti. 3. Avage filtriklapp. 4. Hoidke avariiolukorra avamispäästikut allavajutatuna ja avage samal ajal uks. ETTEVAATUST! Veenduge, et trummel ei pöörleks. Vajadusel oodake, kuni trummel lõpetab pöörlemise. Veenduge, et trumlis oleva vee tase ei oleks liiga kõrge. Vajadusel kasutage avariiolukorra tühjendust (vt peatüki "Puhastus ja hooldus" jaotist "Tühjendus avariiolukorras"). 5. Võtke pesu välja ja sulgege siis seadme uks. 6. Sulgege filtriklapp. 17. TEHNILISED ANDMED Mõõtmed Elektriühendus Laius/ kõrgus/ sügavus/ kogusügavus Pinge Üldvõimsus Kaitse Sagedus Kaitsekate hoiab ära tahkete osakeste ja niiskuse juurdepääsu, välja arvatud kohtades, kus madalpingeseadmel puudub kaitse niiskuse eest Veevarustus 1) 600 mm/ 850 mm/ 522 mm/ 555 mm 230 V 2200 W 10 A 50 Hz IPX4 Külm vesi

32 32 Veesurve Maksimaalne pesukogus Maksimaalne kuiva pesu kogus Minimaalne Maksimaalne Puuvillane Puuvillane Tehiskiud 0,5 bar (0,05 MPa) 8 bar (0,8 MPa) 7 kg 4 kg 2 kg Tsentrifuugi kiirus Maksimaalne 1400 p/min 1) Ühendage vee sisselaskevoolik 3/4'' keermega kraani külge. 18. JÄÄTMEKÄITLUS Sümboliga tähistatud materjalid võib ringlusse suunata. Selleks viige pakendid vastavatesse konteineritesse. Aidake hoida keskkonda ja inimeste tervist ja suunake elektri- ja elektroonilised jäätmed ringlusse. Ärge visake sümboliga tähistatud seadmeid muude majapidamisjäätmete hulka. Viige seade kohalikku ringluspunkti või pöörduge abi saamiseks kohalikku omavalitsusse.

33 POLSKI 33 SPIS TREŚCI 1. INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA OPIS URZĄDZENIA PANEL STEROWANIA PROGRAMY PARAMETRY EKSPLOATACYJNE OPCJE USTAWIENIA PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM CODZIENNA EKSPLOATACJA TYLKO PRANIE CODZIENNA EKSPLOATACJA TYLKO SUSZENIE CODZIENNA EKSPLOATACJA PRANIE I SUSZENIE WSKAZÓWKI I PORADY KONSERWACJA I CZYSZCZENIE ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW AWARYJNE OTWIERANIE DRZWI DANE TECHNICZNE...67 Z MYŚLĄ O TOBIE Dziękujemy za zakup urządzenia Electrolux. Jest ono owocem dziesięcioleci doświadczeń i innowacji. To pomysłowe i stylowe urządzenie zostało zaprojektowane z myślą o Tobie. Użytkując je, możesz mieć zawsze pewność uzyskania wspaniałych efektów. Witamy w świecie marki Electrolux! Zapraszamy na naszą witrynę internetową, aby: OBSŁUGA KLIENTA Otrzymać wskazówki dotyczące użytkowania, broszury, pomoc w rozwiązywaniu problemów oraz informacje dotyczące serwisu: Zarejestrować swój produkt i uprościć jego obsługę serwisową: Nabyć akcesoria, materiały eksploatacyjne i oryginalne części zamienne do swojego urządzenia: Zalecamy stosowanie oryginalnych części zamiennych. Kontaktując się z autoryzowanym centrum serwisowym, należy przygotować poniższe dane: informacje o modelu, numer produktu, numer seryjny. Stosowne informacje można znaleźć na tabliczce znamionowej. Ostrzeżenie/przestroga informacje dotyczące bezpieczeństwa Ogólne informacje i wskazówki Informacje dotyczące środowiska naturalnego Producent zastrzega sobie możliwość wprowadzenia zmian bez wcześniejszego powiadomienia.

34 INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA Przed przystąpieniem do instalacji i rozpoczęciem eksploatacji urządzenia należy uważnie zapoznać się z załączoną instrukcją obsługi. Producent nie odpowiada za obrażenia ciała ani szkody spowodowane nieprawidłową instalacją lub eksploatacją urządzenia. Należy zachować instrukcję obsługi w bezpiecznym i łatwo dostępnym miejscu do wykorzystania w przyszłości. 1.1 Bezpieczeństwo dzieci i osób o ograniczonych zdolnościach ruchowych, sensorycznych lub umysłowych OSTRZEŻENIE! Zagrożenie uduszeniem lub odniesieniem obrażeń mogących skutkować trwałym kalectwem. Urządzenie mogą obsługiwać dzieci po ukończeniu ósmego roku życia oraz osoby o ograniczonych zdolnościach fizycznych, sensorycznych lub umysłowych, a także nieposiadające odpowiedniej wiedzy lub doświadczenia, jeśli będą one nadzorowane lub zostaną poinstruowane w zakresie bezpiecznego korzystania z urządzenia i będą świadome związanych z tym zagrożeń. Dzieci w wieku od 3 do 8 lat i osoby o znacznym stopniu niepełnosprawności nie powinny zbliżać się urządzenia, jeśli nie znajdują się pod stałym nadzorem. Dzieci poniżej 3 roku życia nie powinny zbliżać się do urządzenia, jeśli nie znajdują się pod stałym nadzorem. Nie pozwalać dzieciom bawić się urządzeniem. Przechowywać opakowanie w miejscu niedostępnym dla dzieci lub pozbyć się go w odpowiedni sposób. Przechowywać detergenty poza zasięgiem dzieci.

Title

Title EW7W368SI ET Pesumasin-kuivati Kasutusjuhend 2 www.electrolux.com SISUKORD 1. OHUTUSINFO.... 3 2. OHUTUSJUHISED... 6 3. PAIGALDAMINE.... 7 4. TOOTE KIRJELDUS.... 16 5. JUHTPANEEL... 17 6. VALIKUKETAS JA

Rohkem

MINIPESUMASIN KASUTUSJUHEND XPM25 Täname teid selle toote ostmise eest. Villaste riiete väänamine on rangelt keelatud. Palun lugege juhendit hoolikalt

MINIPESUMASIN KASUTUSJUHEND XPM25 Täname teid selle toote ostmise eest. Villaste riiete väänamine on rangelt keelatud. Palun lugege juhendit hoolikalt MINIPESUMASIN KASUTUSJUHEND XPM25 Täname teid selle toote ostmise eest. Villaste riiete väänamine on rangelt keelatud. Palun lugege juhendit hoolikalt enne seadme kasutamist ja hoidke see juhend alles.

Rohkem

ESL 4200LO ET NÕUDEPESUMASIN KASUTUSJUHEND

ESL 4200LO ET NÕUDEPESUMASIN KASUTUSJUHEND ESL 4200LO...... ET NÕUDEPESUMASIN KASUTUSJUHEND 2 www.electrolux.com SISUKORD 1. OHUTUSJUHISED..................................................................... 3 2. SEADME KIRJELDUS..................................................................

Rohkem

遥控器使用说明书(ROHS) ALPA-CS349-R09D(E)-0301(内容)

遥控器使用说明书(ROHS) ALPA-CS349-R09D(E)-0301(内容) KASUTUSJUHEND SIIRDATAV KDITSIEER KAUGJUHTIMISPULDI KASUTUSJUHEND AM-5PR(N) Täname teid, et olete soetanud endale meie õhukonditsioneeri Palun lugege hoolikalt käesolevat kasutusjuhendit enne seadme kasutamist

Rohkem

FLORY

FLORY FLORY MASAAŽI- KABIINI FSR60470 PAIGALDUSJUHEND 1 2 3 Taustvalgustus Juhtpaneel Segisti Düüs Jalamassaaž Düüs Lamp Ventilaator Laedušš Kõlar 4 1. Ettevalmistused paigaldamiseks a. Enne massaažikabiini

Rohkem

Taskuprinter KASUTUSJUHEND

Taskuprinter KASUTUSJUHEND Taskuprinter KASUTUSJUHEND Täname, et ostsite taskuprinteri Polaroid Mint. Käesoleva kasutusjuhendi eesmärk on anda teile juhiseid toote ohutuks kasutamiseks ja et see ei kujutaks endast kasutajale mingit

Rohkem

Microsoft Word - XTOP026.doc

Microsoft Word - XTOP026.doc XTOP026 Enne seadme kasutamist lugege kasutusjuhend hoolikalt läbi ja järgige kõiki juhiseid. Hoidke juhend hilisemaks vajaduseks alles. MOOTORRATTA TÕSTUK Kasutusjuhend OLULINE! EST LUGEGE NEED JUHISED

Rohkem

RVT_ DC-Arctic, 1, en_GB

RVT_ DC-Arctic, 1, en_GB Kasutusjuhend RVT 64 DC, RVT 354 DC, RVT 54 DC, RVT 684 DC Kasutusjuhend Üldteave Siseseadet saab hõlpsalt kasutada infrapunakaugjuhtimispuldiga. Siseseade annab õigest andmeedastusest teada helisignaaliga.

Rohkem

Mirage_de.book

Mirage_de.book Roya-6500- A5 3..03 Aknapuhastaja Kasutusjuhend 7 8 9 * 3 4 5 6 6 5 4 3 9 9 0 7 8 9 6 * 3 4 7 * 8 * 9 * 5 0 * lisaseade Ülevaade Täname! Meil on hea meel, et valisite välja meie toote! Loodame, et naudite

Rohkem

6 tsooniga keskus WFHC MASTER RF 868MHz & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE RF KASUTUSJUHEND 6 tsooniga WFHC RF keskus & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE

6 tsooniga keskus WFHC MASTER RF 868MHz & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE RF KASUTUSJUHEND 6 tsooniga WFHC RF keskus & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE 6 tsooniga keskus WFHC MASTER RF 868MHz & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE RF KASUTUSJUHEND 6 tsooniga WFHC RF keskus & 4 või 6 tsooniga alaseade SLAVE RF 868MHz 3-6 EE 1. KASUTUSJUHEND 6 tsooniga WFHC

Rohkem

Väärtusta oma vabadust. Eesti Yale Seifide Kasutusjuhend Mudelid: YSB/200/EB1 YSB/250/EB1 YSB/400/EB1 YLB/200/EB1 YSM/250/EG1 YSM/400/EG1 YSM/520/EG1

Väärtusta oma vabadust. Eesti Yale Seifide Kasutusjuhend Mudelid: YSB/200/EB1 YSB/250/EB1 YSB/400/EB1 YLB/200/EB1 YSM/250/EG1 YSM/400/EG1 YSM/520/EG1 Väärtusta oma vabadust. Eesti Yale Seifide Kasutusjuhend Mudelid: YSB/200/EB1 YSB/250/EB1 YSB/400/EB1 YLB/200/EB1 YSM/250/EG1 YSM/400/EG1 YSM/520/EG1 YLM/200/EG1 Soovitame selle kasutusjuhendi alles hoida.

Rohkem

Microsoft Word - Suure thermori pass2.doc

Microsoft Word - Suure thermori pass2.doc PAIGALDAMINE KASUTAMINE HOOLDUS SUUREMAHULISED 500-3000 L VEEBOILERID Need on sukel-ja keraamilise küttekehaga elektrilised veesoojendid. Võimalikud on variandid kus täiendavalt küttekehale on ka kesküttesüsteemiga

Rohkem

Microsoft Word - MEG09_kayttoohje_EST.doc

Microsoft Word - MEG09_kayttoohje_EST.doc Enne seadme kasutamist loe tähelepanelikult läbi kasutusjuhend ning seadet kasutades järgi kõiki loetud juhiseid. Hoia kasutusjuhend hilisemaks vajaduseks alles. SOOJAPUHUR Kasutusjuhend Originaaljuhendi

Rohkem

UMS02

UMS02 Täname, et valisite Candy pesumasina. Oleme kindlad, et see on teile lojaalne igapäevane abiline, pestes turvaliselt ka kõige õrnemaid riideesemeid. Soovitame teil registreerida oma toote aadressil www.registercandy.com.

Rohkem

G TECTA 4G mitme gaasi detektor EE Lühijuhend

G TECTA 4G mitme gaasi detektor EE Lühijuhend G TECTA 4G mitme gaasi detektor Lühijuhend 2 Sisukord Ohutus- ning ettevaatusabinõud 2 Karbi sisu 3 Toote ülevaade 3 Toote omadused 3 Akude kontrollimine 4 Sisselülitamine 4 G-TECTA 4G käivitusprotsess

Rohkem

KASUTUSJUHEND

KASUTUSJUHEND KASUTUSJUHEND Sissejuhatus Kui valvesüsteem on valvessepanekuks valmis ning puuduvad rikke- ning häireteated, kuvatakse sõrmistiku displeil kellaaeg, kuupäev ning tekst Enter Your Code sisestage kood Peale

Rohkem

I klassi õlipüüdur kasutusjuhend

I klassi õlipüüdur kasutusjuhend I-KLASSI ÕLIPÜÜDURITE PAIGALDUS- JA HOOLDUSJUHEND PÜÜDURI DEFINITSIOON JPR -i õlipüüdurite ülesandeks on sadevee või tööstusliku heitvee puhastamine heljumist ja õlijääkproduktidest. Püüduri ülesehitus

Rohkem

Microsoft Word - Bose_SoundLink_around-ear_Kasutusjuhend.docx

Microsoft Word - Bose_SoundLink_around-ear_Kasutusjuhend.docx Bose SoundLink Around- ear II Kõrvaklapid ETTEVAATUSABINÕUD Pikaajaline vali heli võib kahjustada Teie kõrvakuulmist. Vältige kõrvaklappide kasutamist autoga sõitmise ajal. Kõrvaklappide ohutuimaks kasutamiseks

Rohkem

P9_10 estonian.cdr

P9_10 estonian.cdr Registreerige oma toode ja saage abi kodulehelt www.philips.com/welcome P9/10 Eestikeelne kasutusjuhend 2 Ühendage P9 kõlar Bluetooth ühenduse kaudu oma Bluetooth seadmega, nagu näiteks ipadiga, iphone'iga,

Rohkem

DJI GOGGLES Kiirjuhend V1.0

DJI GOGGLES Kiirjuhend V1.0 DJI GOGGLES Kiirjuhend V1.0 DJI Goggles DJI Goggles on mugavad prillid, mis on disainitud mugavaks FPV lendamiseks DJI toodetega. Nad loovad ultra-kõrge kvaliteediga pildi, minimaalse viivitusega pikamaa

Rohkem

KIIRJUHEND Lugege kiirjuhend enne seadme kasutamist hoolikalt läbi. Kõik tärniga (*) märgitud juhised kehtivad WLAN + 3G mudelitele (Lenovo B6000-H(V)

KIIRJUHEND Lugege kiirjuhend enne seadme kasutamist hoolikalt läbi. Kõik tärniga (*) märgitud juhised kehtivad WLAN + 3G mudelitele (Lenovo B6000-H(V) KIIRJUHEND Lugege kiirjuhend enne seadme kasutamist hoolikalt läbi. Kõik tärniga (*) märgitud juhised kehtivad WLAN + 3G mudelitele (Lenovo B6000-H(V) / Lenovo B8000-H). Tehnilised andmed Mudeli nimetus

Rohkem

Ace primax Kasutusjuhend

Ace primax Kasutusjuhend Ace primax Kasutusjuhend Sisu Tere tulemast! 4 Teie kuuldeaparaadid 5 Aparaadi tüüp 5 Kuuldeaparaatide tundmaõppimine 5 Osad ja nimetused 6 Juhtelemendid 8 Sätted 9 Patareid 10 Aku suurus ja käsitsemisnõuanded

Rohkem

PAIGALDUSJUHEND DUŠINURK VESTA 1. Enne paigaldustööde alustamist veenduge, et elektrikaablid, veetorud vms ei jääks kruviaukude alla! 2. Puhastage sei

PAIGALDUSJUHEND DUŠINURK VESTA 1. Enne paigaldustööde alustamist veenduge, et elektrikaablid, veetorud vms ei jääks kruviaukude alla! 2. Puhastage sei PAIGALDUSJUHEND DUŠINURK VESTA 1. Enne paigaldustööde alustamist veenduge, et elektrikaablid, veetorud vms ei jääks kruviaukude alla! 2. Puhastage seinad ja põrand enne dušinurga paigaldamist! 3. Kasutage

Rohkem

Õppeprogramm „vesi-hoiame ja austame seda, mis meil on“

Õppeprogramm „vesi-hoiame ja austame seda, mis meil on“ ÕPPEPROGRAMM VESI-HOIAME JA AUSTAME SEDA, MIS MEIL ON PROGRAMMI LÄBIVIIJA AS TALLINNA VESI SPETSIALIST LIISI LIIVLAID; ESITUS JA FOTOD: ÕPPEALAJUHATAJA REELI SIMANSON 19.05.2016 ÕPPEPROGRAMMI RAHASTAS:

Rohkem

JABRA STYLE Kasutusjuhend jabra.com/style

JABRA STYLE Kasutusjuhend jabra.com/style Kasutusjuhend jabra.com/style SISUKORD 1. TERE TULEMAST... 3 2. PEAKOMPLEKT... 4 3. KANDMINE... 5 3.1 KUULARIKATETE VAHETAMINE 4. AKU LAADIMINE... 6 5. ÜHENDAMINE... 7 5.1 BLUETOOTH SEADMEGA ÜHENDAMINE

Rohkem

Juhend nutiterminali seadistamiseks ja kaardimaksete vastuvõtmiseks Ingenico Link/2500 ja icmp

Juhend nutiterminali seadistamiseks ja kaardimaksete vastuvõtmiseks Ingenico Link/2500 ja icmp Juhend nutiterminali seadistamiseks ja kaardimaksete vastuvõtmiseks Ingenico Link/2500 ja icmp Terminali seadistamine Lülita telefonis või tahvelarvutis (edaspidi telefonis) sisse Bluetooth. (1) 1 1 Mudel

Rohkem

DUŠINURK MILDA PAIGALDUSJUHEND 1. Enne paigaldustööde alustamist veenduge, et elektrikaablid, veetorud vms ei jääks kruviaukude alla! 2. Puhastage sei

DUŠINURK MILDA PAIGALDUSJUHEND 1. Enne paigaldustööde alustamist veenduge, et elektrikaablid, veetorud vms ei jääks kruviaukude alla! 2. Puhastage sei DUŠINURK MILDA PAIGALDUSJUHEND 1. Enne paigaldustööde alustamist veenduge, et elektrikaablid, veetorud vms ei jääks kruviaukude alla! 2. Puhastage seinad ja põrand enne dušinurga paigaldamist! 3. Kasutage

Rohkem

C-SEERIA JA VJATKA-SEERIA LÄBIVOOLUKUIVATID

C-SEERIA JA VJATKA-SEERIA LÄBIVOOLUKUIVATID C-SEERIA JA VJATKA-SEERIA LÄBIVOOLUKUIVATID C-SEERIA LÄBIVOOLUKUIVATID TÕHUSAKS JA ÜHTLASEKS VILJA KUIVATAMISEKS Mepu kõrgtehnoloogilised, pideva vooluga, sooja õhuga kuivatid kuivatavad vilja õrnalt,

Rohkem

Kasutusjuhend Dragon Winch vintsile DWM, DWH, DWT seeria Sisukord Üldised ohutusnõuded... 3 Vintsimise ohutusnõuded... 3 Kasulik teada... 4 Vintsimise

Kasutusjuhend Dragon Winch vintsile DWM, DWH, DWT seeria Sisukord Üldised ohutusnõuded... 3 Vintsimise ohutusnõuded... 3 Kasulik teada... 4 Vintsimise Kasutusjuhend Dragon Winch vintsile DWM, DWH, DWT seeria Sisukord Üldised ohutusnõuded... 3 Vintsimise ohutusnõuded... 3 Kasulik teada... 4 Vintsimisel on hea teada... 5 Vintsi hooldus... 6 Garantii...

Rohkem

Document number:

Document number: WNR Kiirpaigaldusjuhend Lisateavet, juhised ja uuendused saab leida internetist aadressil http://www.a-link.com Kiirpaigaldusjuhend Komplekt sisaldab: - WNR repiiter - Paigaldusjuhend Ühendused / Ports:

Rohkem

Manuals Generator

Manuals Generator Sooritage asendamine järgnevas järjekorras: 1 Vahetage vedrud paarikaupa. Pingutage seisupiduri hooba. 2 3 Asetage tõkiskingad tagumiste rataste taha. Lõdvendage ratta kinnituspolte. 4 5 Tõstke esimest

Rohkem

Title

Title EOB5454AAX EOB5454AOX ET Ahi Kasutusjuhend 2 PL Piekarnik Instrukcja obsługi 32 2 www.electrolux.com SISUKORD 1. OHUTUSINFO... 3 2. OHUTUSJUHISED... 4 3. TOOTE KIRJELDUS...6 4. JUHTPANEEL... 7 5. ENNE

Rohkem

B120_10 estonian.cdr

B120_10 estonian.cdr Alati seal, et teid aidata Registreerige oma toode ja otsige abi koduleheküljelt www.philips.com/welcome B120 Beebimonitor Küsimus? Kontakteeruge Philipsiga Eestikeelne kasutusjuhend 2 Valgussensor USB

Rohkem

SINU UKS DIGITAALSESSE MAAILMA Ruuter Zyxel LTE3302 JUHEND INTERNETI ÜHENDAMISEKS

SINU UKS DIGITAALSESSE MAAILMA Ruuter Zyxel LTE3302 JUHEND INTERNETI ÜHENDAMISEKS SINU UKS DIGITAALSESSE MAAILMA Ruuter Zyxel LTE3302 JUHEND INTERNETI ÜHENDAMISEKS OLULINE TEAVE: LOE ENNE RUUTERI ÜHENDAMIST! Ruuter on sinu uks digitaalsesse maailma. Siit saavad alguse kõik Telia teenused

Rohkem

Ankrunaelapystol.indd

Ankrunaelapystol.indd ANKRUNAELAPÜSTOL Kasutusjuhend MC60-34 MC60-34 2009 by Senco Products, Inc. Senco Products, Inc. 8485 Broadwell Road Cincinnati, Ohio 45244 Questions? Comments? e-mail: toolprof@senco.com Visit our Website

Rohkem

Kuidas vahetada esimesi suspensiooni vedrusid autol VOLKSWAGEN TOURAN 1

Kuidas vahetada esimesi suspensiooni vedrusid autol VOLKSWAGEN TOURAN 1 Sooritage asendamine järgnevas järjekorras: 1 Vahetage Volkswagen Touran 1 vedrud paarikaupa. 2 Pingutage seisupiduri hooba. 3 Asetage tõkiskingad tagumiste rataste taha. Lõdvendage ratta kinnituspolte.

Rohkem

Septik

Septik Septik Ecolife 2000 paigaldusjuhend 1. ASUKOHT Septiku asukoha valikul tuleb arvestada järgmiste asjaoludega: pinnase liik, pinnavormid, põhjavee tase, krundi piirid ja vahemaad veekogudeni. Asukoha valikul

Rohkem

Microsoft Word - TM70_SP-MG_kasutusjuhend.docx

Microsoft Word - TM70_SP-MG_kasutusjuhend.docx TM70 Touch-i kasutusjuhend Süsteemid: Magellan ja Spectra SP Põhiekraan Kuupäev/kellaaeg Välis-/sisetemperatuur Süsteemi olek Tsoonid Menüü Info OneScreen Monitoring SpotOn Locator Slaidiesitus Paanika-häire

Rohkem

(Estonian) DM-RBCS Edasimüüja juhend MAANTEE MTB Rändamine City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Kasseti ketiratas CS-HG400-9 CS-HG50-8

(Estonian) DM-RBCS Edasimüüja juhend MAANTEE MTB Rändamine City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Kasseti ketiratas CS-HG400-9 CS-HG50-8 (Estonian) DM-RBCS001-02 Edasimüüja juhend MAANTEE MTB Rändamine City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Kasseti ketiratas CS-HG400-9 CS-HG50-8 SISUKORD OLULINE MÄRKUS... 3 OHUTUSE TAGAMINE... 4

Rohkem

Devilink PR Pistikuga relee Paigaldusjuhend EE

Devilink PR Pistikuga relee Paigaldusjuhend EE Devilink PR Pistikuga relee Paigaldusjuhend EE devireg 550 22.0 22.0 devireg 550 1. Kasutamine Devilink PR Devilink PR (Pistikuga relee) on seade kütteseadmete või muude elektriseadmete sisse/välja lülitamiseks

Rohkem

Estonian_TBW-106UB(V1).cdr

Estonian_TBW-106UB(V1).cdr Lühike paigaldusjuhend TBW-106UB H/W: V1 Sisukord... 1 1. Enne alustamist... 1 2. Kuidas paigaldada... 3. Bluetooth adapteriseadistamine... 2 5 Tõrkeotsing... 7 Version 02.17.2009 1. Enne alustamist Pakendi

Rohkem

Caterpillar Inc. 100 NE Adams Street, Peoria, IL USA Meedianumber U9NE8460 Tegevusdokument Lisateave GRADE süsteemi komponentide nõuetele vastav

Caterpillar Inc. 100 NE Adams Street, Peoria, IL USA Meedianumber U9NE8460 Tegevusdokument Lisateave GRADE süsteemi komponentide nõuetele vastav Tegevusdokument Lisateave GRADE süsteemi komponentide nõuetele vastavuse teave 1 Sisukord lk Ohutusmärgid ja -sildid... 3 Ohutusteated... 4 Muud sildid... 5 Üldine ohuteave... 6 Edastamine... 6 Sissejuhatus...

Rohkem

Polar W.I.N.D. väntamissageduse andur kasutusjuhend

Polar W.I.N.D. väntamissageduse andur kasutusjuhend Polar W.I.N.D. väntamissageduse andur Kasutusjuhend A 1 B 2 3 C 4 max 4 mm / 0.16 Polari väntamissageduse andur Polar Cadence Sensor W.I.N.D. on mõeldud väntamissageduse ehk vändapöörete arvu minutis mõõtmiseks

Rohkem

Microsoft Word - Vx610 EMV KASUTUSJUHEND.doc

Microsoft Word - Vx610 EMV KASUTUSJUHEND.doc MAKSETERMINALI KASUTUSJUHEND VERIFONE Vx610 GSM Kliendiabi: (0) 6711 444 (kõik nädalapäevad 24 h) Makseterminalide osakond: (0) 6711 411 (tööpäeviti kell 9.00 17.00) Faks: (0) 6711 420 Email: posgrupp@estcard.ee

Rohkem

Control no:

Control no: Smart Access Driftsprocedure A. Eeltingimused... 2 1. Nutitelefoni ühilduvus... 2 2. Kaabli valik... 2 a. Apple devices (Apple'i seadmed) (iphone 4/4S)... 2 b. Apple devices (Apple'i seadmed) (iphone 5/5c/5s)...

Rohkem

Microsoft Word - Keypad-controller-manual-new_1.docx

Microsoft Word - Keypad-controller-manual-new_1.docx Eraldiseisev ühe ukse juurdepääsukontroller Kasutusjuhend Enne seadme paigaldamist ja kasutamist lugege tähelepanelikult seda juhendit 1. Pakkeleht Nimi Kogus Märkused Sõrmistik 1 Kasutusjuhend 1 Kruvikeeraja

Rohkem

Microsoft Word - HEOS 1 kasutusjuhend EST.docx

Microsoft Word - HEOS 1 kasutusjuhend EST.docx HEOS 1 Seadistamise kiirjuhend http://www.denon.ee/?op=body&id=169 http://www.tophifi.ee/ https://www.facebook.com/tophifi.ee ENNE, KUI ALUSTATE Veenduge, et kõik alljärgnev on töökorras: 1. SAMM: LAHTIPAKKIMINE

Rohkem

HD 13/12-4 ST Ruumisäästlikud, statsionaarsed kõrgsurvepesurid Kärcherilt, millel on kuni 6 varustuspunkti, mida saab vastavalt vajadusele individuaal

HD 13/12-4 ST Ruumisäästlikud, statsionaarsed kõrgsurvepesurid Kärcherilt, millel on kuni 6 varustuspunkti, mida saab vastavalt vajadusele individuaal Ruumisäästlikud, statsionaarsed kõrgsurvepesurid Kärcherilt, millel on kuni 6 varustuspunkti, mida saab vastavalt vajadusele individuaalselt konfigureerida, ning mis on äärmiselt kulumiskindlad. 1 2 3

Rohkem

AJ3123_12 estonian.cdr

AJ3123_12 estonian.cdr Registreerige oma toode ja saage tuge www.philips.com/welcome AJ3123 Külastage Philipsit internetis: http://www.philips.com Eestikeelne kasutusjuhend 8. ed Kõik muudatused ja modifikatsioonid, mis pole

Rohkem

SAF 7 demo paigaldus. 1.Eeldused SAF 7 demo vajab 32- või 64-bitist Windows 7, Window 8, Windows 10, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012, Wind

SAF 7 demo paigaldus. 1.Eeldused SAF 7 demo vajab 32- või 64-bitist Windows 7, Window 8, Windows 10, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012, Wind SAF 7 demo paigaldus. 1.Eeldused SAF 7 demo vajab 32- või 64-bitist Windows 7, Window 8, Windows 10, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2, Windows Server 2016 või Windows

Rohkem

M366.book

M366.book M6 Kasutusjuhend Roya-9 A4 07..0 Ohutusjuhised. Juhendi kirjeldus Tutvuge enne seadme kasutamist hoolikalt kasutusjuhendiga Hoidke kasutusjuhendit käepärases kohas. Seadme müümisel või edasi andmisel andke

Rohkem

Microsoft Word - EHR.docx

Microsoft Word - EHR.docx earvekeskus E-ARVE TELLIMUSTE JUHEND 1 Sisukord E-arvete tellimused... 3 Klientide tellimused... 3 E-arve tellimuse lisamine... 3 E-arve tellimuse muutmine... 9 Minu tellimused... 10 Minu tellimuse sisestamine...

Rohkem

B660 Kiirjuhend Märkus: Selles juhendis olevad joonised on ainult teabeks. Oma konkreetse mudeli kohta käivate üksikasjade teada saamiseks pöörduge om

B660 Kiirjuhend Märkus: Selles juhendis olevad joonised on ainult teabeks. Oma konkreetse mudeli kohta käivate üksikasjade teada saamiseks pöörduge om B660 Kiirjuhend Selles juhendis olevad joonised on ainult teabeks. Oma konkreetse mudeli kohta käivate üksikasjade teada saamiseks pöörduge oma teenusepakkuja poole. Seadet ostes kontrollige toote ja selle

Rohkem

R4BP 3 Print out

R4BP 3 Print out Biotsiidi omaduste kokkuvõte Biotsiidi nimi: Dismate PE Biotsiidi liik (liigid): Tooteliik 9 - Repellendid ja atraktandid (kahjuritõrje) Loa number: UK-06-08 Biotsiidiregistri (R4BP 3) kande viitenumber:

Rohkem

DELTA kihtplastikuga kaetud kasvuhoone 2,2 м 2,5 м 2,2 м Tehniline leht lk. 2-5 Paigaldusjuhend lk ET

DELTA kihtplastikuga kaetud kasvuhoone 2,2 м 2,5 м 2,2 м Tehniline leht lk. 2-5 Paigaldusjuhend lk ET DELTA kihtplastikuga kaetud kasvuhoone 2,2 м 2,5 м 2,2 м Tehniline leht lk. 2-5 Paigaldusjuhend lk. 6-20 ET TEHNILINE LEHT/KASVUHOONE «DELTA»! Kasvuhoone paigaldamisel ja kasutamisel pidage rangelt kinni

Rohkem

IGAPÄEVANE KASUTUS JUHEND TÄNAME, ET OSTSITE WHIRLPOOL TOOTE. Täielikuma tugiteenuse saamiseks registreerige oma seade aadressil:

IGAPÄEVANE KASUTUS JUHEND TÄNAME, ET OSTSITE WHIRLPOOL TOOTE. Täielikuma tugiteenuse saamiseks registreerige oma seade aadressil: IGAPÄEVANE KASUTUS JUHEND TÄNAME, ET OSTSITE WHIRLPOOL TOOTE. Täielikuma tugiteenuse saamiseks registreerige oma seade aadressil: www.whirlpool.eu/register Ohutusjuhised ja kasutus ning hooldusjuhendi

Rohkem

Välisahjuga kümblustünn Kasutus- ja hooldusjuhend Koriks-Fiiber OÜ 2018

Välisahjuga kümblustünn Kasutus- ja hooldusjuhend Koriks-Fiiber OÜ 2018 Välisahjuga kümblustünn Kasutus- ja hooldusjuhend Koriks-Fiiber OÜ 2018 Sisukord 1 Üldine informatsioon... 3 1.1 Sümbolid... 3 1.2 Mõisted... 4 1.3 Hoiatused... 4 1.4 Tootja informatsioon... 5 2 Kasutusala...

Rohkem

E-arvete juhend

E-arvete juhend E- arvete seadistamine ja saatmine Omniva kaudu Standard Books 7.2 põhjal Mai 2015 Sisukord Sissejuhatus... 3 Seadistamine... 3 Registreerimine... 4 E- arve konto... 5 Vastuvõtu eelistus... 5 Valik E-

Rohkem

Microsoft Word - TallinnLV_lihtsustatud_manual_asutuse_juhataja_ doc

Microsoft Word - TallinnLV_lihtsustatud_manual_asutuse_juhataja_ doc Tallinna Linnavalitsuse sõnumisaatja kasutusjuhend asutuse juhatajale Sisukord 1. Süsteemi sisenemine...2 2. Parooli lisamine ja vahetamine...2 3. Ametnike lisamine ametiasutuse juurde...2 4. Saatjanimede

Rohkem

ins_selftec_est_1104_CC.cdr

ins_selftec_est_1104_CC.cdr E ELEKTRA SelfTec külmumisvastane süsteem ELEKTRA isereguleeruvad küttekaablid: kaablitel on Poola Elektriinseneride Ühingu B-ohutuskategooria märgistus kaablid toodetakse vastavalt ISO 9001 kvaliteedikinnituse

Rohkem

Microsoft Word _08_D7_RU_ET--1530_kujundatud.doc

Microsoft Word _08_D7_RU_ET--1530_kujundatud.doc KASUTUSJUHEND TAIMERIGA JUHTSEADE JA ELEKTROONILISED SIDEMOODULID EST KIRJELDUS Termostaadid ja juhtseade on juhtmeta ühenduses, kasutades aktiivantenni. Tegevusraadius kinnises ruumis on umbes 50 m. Nädalaprogramm.

Rohkem

SEPTIKU JA IMBVÄLAJKU KASUTUS-PAIGALDUS JUHEND 2017

SEPTIKU JA IMBVÄLAJKU KASUTUS-PAIGALDUS JUHEND 2017 SEPTIKU JA IMBVÄLAJKU KASUTUS-PAIGALDUS JUHEND 2017 Septiku ja imbväljaku tööprotsessi kirjeldus Üldine info ja asukoha valik: Septik on polüetüleenist (PE) rotovalu süsteemiga valmistatud mahuti, milles

Rohkem

CPA4164 USB 2.0 kõrgekvaliteediline videoadapter KASUTUSJUHEND 1. PEATÜKK - Ülevaade 1.1 Tutvustus CPA4164 USB 2.0 videoadapter võimaldab teil arvutis

CPA4164 USB 2.0 kõrgekvaliteediline videoadapter KASUTUSJUHEND 1. PEATÜKK - Ülevaade 1.1 Tutvustus CPA4164 USB 2.0 videoadapter võimaldab teil arvutis CPA4164 USB 2.0 kõrgekvaliteediline videoadapter KASUTUSJUHEND 1. PEATÜKK - Ülevaade 1.1 Tutvustus CPA4164 USB 2.0 videoadapter võimaldab teil arvutisse laadida ja redigeerida erinevatest analoogvideo

Rohkem

4. Kuumaveeboilerid ja akumulatsioonipaagid STORACELL Kuumaveeboilerid STORACELL ST 120-2E, ST 160-2E...88 STORACELL SKB 160, STORACELL SK 12

4. Kuumaveeboilerid ja akumulatsioonipaagid STORACELL Kuumaveeboilerid STORACELL ST 120-2E, ST 160-2E...88 STORACELL SKB 160, STORACELL SK 12 4. Kuumaveeboilerid ja akumulatsioonipaagid STORACELL Kuumaveeboilerid STORACELL ST 120-2E, ST 160-2E...88 STORACELL SKB 160, 200...89 STORACELL SK 120-5ZB, SK 160-5ZB, SK 200-5ZB...90 STORACELL SK 300-5ZB,

Rohkem

BIOPUHASTI M-BOŠ BOX KASUTUS- JA PAIGALDUSJUHEND 2017

BIOPUHASTI M-BOŠ BOX KASUTUS- JA PAIGALDUSJUHEND 2017 BIOPUHASTI M-BOŠ BOX KASUTUS- JA PAIGALDUSJUHEND 2017 Biopuhasti tööprotsessi kirjeldus M-Bos biopuhastit kasutatakse puhastamaks reovett eramajades, koolides, hotellides ja teistes reovee puhastamist

Rohkem

Title

Title LTX6G271E ET Kasutusjuhend 2 Pesumasin EL Οδηγίες Χρήσης 28 Πλυντήριο ρούχων USER MANUAL 2 www.aeg.com SISUKORD 1. OHUTUSINFO... 3 2. OHUTUSJUHISED...4 3. TOOTE KIRJELDUS...5 4. JUHTPANEEL...6 5. PROGRAMMITABEL...

Rohkem

Microsoft Word - HOTSEC kasutusjuhend v1.900.docx

Microsoft Word - HOTSEC kasutusjuhend v1.900.docx HOTSEC Tarkvara kasutusjuhend v. 1.9 1 Sisukord Käivitamine:... 3 Programmi kasutamine... 4 Kasutajate lisamine ja eemaldamine:... 6 Jooksev logi:... 9 Häired:... 9 2 HOTSEC põhioperatsioonide kirjeldus

Rohkem

HD8828_HD8834_dfu_EE.cdr

HD8828_HD8834_dfu_EE.cdr Täisautomaatne kohvimasin 3100 seeria EESTIKEELNE KASUTUSJUHEND Enne masina kasutuselevõttu lugege seda kasutusjuhendit hoolikalt. HD8828 HD8834 Registreerige oma toode ning saage abi aadressilt www.philips.com/welcome

Rohkem

Microsoft Word - EasyFit Touch_ET

Microsoft Word - EasyFit Touch_ET EasyFit Touch aktiivsusmonitor kasutusjuhend Puuteekraaniga aktiivsusmonitor - randmevõru Funktsioonid Kellaaeg Sammulugemine Läbitud vahemaa Kalorid Äratuskell Unejälgimise režiim Märguanne liikumiseks

Rohkem

Materjaliõpetuse ja keemia lõimimine õppetöös.

Materjaliõpetuse ja keemia lõimimine õppetöös. Materjaliõpetuse ja keemia lõimimine õppetöös. Moonika Ints, Jelena Vill Tallinna Tööstushariduskeskus Õpiväljund Tunneb tekstiilkiudude liike, omadusi ja struktuuritüüpe ning tekstiilmaterjalide tootmisprotsessi.

Rohkem

Polar Speed Sensor W.I.N.D. kasutusjuhend

Polar Speed Sensor W.I.N.D. kasutusjuhend Polar Speed Sensor W.I.N.D. Kasutusjuhend 1 A B 2 3 4 max 4 mm / 0.16 Polari kiiruseandur Polar Speed Sensor W.I.N.D. on mõeldud kiiruse ja läbitud vahemaa mõõtmiseks jalgrattasõidu ajal. Muud kasutamist

Rohkem

KUUM! OTSI POEST ja heade hindadega! 2 49 DRESSIPLUUS tüdrukutele, värvilise kirjaga, suurused: cm DRESSIPLUUS poistele, kirja ja pealetrükiga

KUUM! OTSI POEST ja heade hindadega! 2 49 DRESSIPLUUS tüdrukutele, värvilise kirjaga, suurused: cm DRESSIPLUUS poistele, kirja ja pealetrükiga KUUM! OTSI POEST ja heade hindadega! värvilise kirjaga, poistele, kirja ja pealetrükiga, DRESSIPÜKSID värvilise aplikatsiooni ja elastsete mansettidega, DRESSIPÜKSID poistele, ühevärvilised, elastsete

Rohkem

Lenovo IdeaPad Kasutusjuhend Tutvuge enne arvuti kasutamist oluliste ohutus- ning kasutusjuhistega.

Lenovo IdeaPad Kasutusjuhend Tutvuge enne arvuti kasutamist oluliste ohutus- ning kasutusjuhistega. Lenovo IdeaPad Kasutusjuhend Tutvuge enne arvuti kasutamist oluliste ohutus- ning kasutusjuhistega. Eestvaade - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Rohkem

ArcGIS Online Konto loomine Veebikaardi loomine Rakenduste tegemine - esitlus

ArcGIS Online Konto loomine Veebikaardi loomine Rakenduste tegemine - esitlus PILVI TAUER Tallinna Tehnikagümnaasium ArcGIS Online 1.Konto loomine 2.Veebikaardi loomine 3.Rakenduste tegemine - esitlus Avaliku konto loomine Ava ArcGIS Online keskkond http://www.arcgis.com/ ning logi

Rohkem

FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND

FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND FRESENIUS ÕPPEKESKUS KIIRJUHEND SISUKORD 1. Kuidas saan Freseniuse õppekeskuksesse? 03 2. Kuidas sisse logida? 04 3. Mida teha, kui ma ei mäleta oma parooli? 05 4. Mida leian kodulehelt pärast sisselogimist?

Rohkem

KOOLITUSTE HALDAMINE E-TÖÖTUKASSA KASUTAJAJUHEND 1

KOOLITUSTE HALDAMINE E-TÖÖTUKASSA KASUTAJAJUHEND 1 KOOLITUSTE HALDAMINE E-TÖÖTUKASSA KASUTAJAJUHEND 1 Sisukord E-TÖÖTUKASSASSE SISSE LOGIMINE JA MINU KOOLITUSED AVALEHT... 2 UUE KOOLITUSE LISAMINE... 5 MÄÄRAMATA TOIMUMISAJAGA KOOLITUSED... 9 REGISTREERIMISTEATE

Rohkem

RK-2001AT2-ENG_AC22.kmd

RK-2001AT2-ENG_AC22.kmd KASUTUSJUHEND RK-2001AT2 TAHKEKÜTUSEL TÖÖTAVA KATLA TEMPERATUURIKONTROLLER Versioon AC22 Toote ajalugu: Kuupäev Versioon Muudatused 2010-08-03 A803 Suitsugaaside termostaat on vaid kütuse lõppemise tuvastamiseks

Rohkem

NAUTIGE ROHKEM MUGAVUST MONDIAL - FILTREERITUD KUUMA VEE SEGISTI

NAUTIGE ROHKEM MUGAVUST MONDIAL - FILTREERITUD KUUMA VEE SEGISTI NAUTIGE ROHKEM MUGAVUST MONDIAL - FILTREERITUD KUUMA VEE SEGISTI Lõpetage ootamine! Kuigi köök peaks olema kohtumispaik maitsvate roogade rahulikuks ettevalmistamiseks, on mõnikord ka kiire. Näiteks, kui

Rohkem

MS Word Sisukord Uue dokumendi loomine... 2 Dokumendi salvestamine... 3 Faili nimi... 4 Teksti sisestamine... 6 Klaviatuuril mitteleiduvat sümbolite l

MS Word Sisukord Uue dokumendi loomine... 2 Dokumendi salvestamine... 3 Faili nimi... 4 Teksti sisestamine... 6 Klaviatuuril mitteleiduvat sümbolite l MS Word Sisukord Uue dokumendi loomine... 2 Dokumendi salvestamine... 3 Faili nimi... 4 Teksti sisestamine... 6 Klaviatuuril mitteleiduvat sümbolite lisamine... 6 Uue dokumendi loomine Dokumendi salvestamine

Rohkem

Microsoft Word - Platin mahuti paigaldusjuhend.doc

Microsoft Word - Platin mahuti paigaldusjuhend.doc Mahuti PLATIN paigaldusjuhend Puhastid OÜ www.puhastid.ee +37253225822 1. Üldinformatsioon 1.1 Turvalisus Kogu töö käigus tuleb järgida BGV C22 kooskõlas olevaid asjakohaseid õnnetusjuhtumite vältimise

Rohkem

Microsoft PowerPoint - EMCS13

Microsoft PowerPoint - EMCS13 EMCS piloot-projekt Raigo Veisberg Maksu- ja Tolliameti kaudsete maksude ja aktsiiside talitus TEEMAD Mis on EMCS EMCS käivitumine EMCS kasutamine ja selle võimalused E-saateleht Info edastamine EMCS infosüsteemi

Rohkem

est_002575_DM-FC indd

est_002575_DM-FC indd (Estonian) DM-FC0001-00 Edasimüüja juhend FC-M820 / FC-M825 SM-BB71 / SM-CR82 OLULINE MÄRKUS See edasimüüja juhend on mõeldud eelkõige professionaalsetele jalgrattamehaanikutele. Kasutajad, kes ei ole

Rohkem

EESTI EESTIKEELNE KASUTUSJUHEND Enne masina kasutuselevõttu lugege seda kasutusjuhendit hoolikalt. Mudel HD Registreerige oma toode ning saage

EESTI EESTIKEELNE KASUTUSJUHEND Enne masina kasutuselevõttu lugege seda kasutusjuhendit hoolikalt. Mudel HD Registreerige oma toode ning saage EESTI EESTIKEELNE KASUTUSJUHEND Enne masina kasutuselevõttu lugege seda kasutusjuhendit hoolikalt. Mudel HD9712 02 Registreerige oma toode ning saage abi aadressilt www.saeco.com/welcome 2 EESTI TÄHTSAD

Rohkem

Microsoft Word - Waterpik LT instrukcija ESRT galutinis

Microsoft Word - Waterpik LT instrukcija ESRT galutinis Waterpik Ultra Dental Water Jet www.waterpik.lt ÕNNITLUS Õnnitleme! Valides Waterpik UltraDental Water Jet, liigute õiges suunas Teie igemed hakkavad olema tervemad ja naeratus kaunim! Kliiniliselt testitud

Rohkem

ÕMBLUSMASIN BIRGITTA STANDARD / COMFORT KASUTUSJUHEND MUDEL: IP86654 MUDEL: IP86661 Palun lugege kasutusjuhend enne õmblusmasina kasutuselevõtmist põh

ÕMBLUSMASIN BIRGITTA STANDARD / COMFORT KASUTUSJUHEND MUDEL: IP86654 MUDEL: IP86661 Palun lugege kasutusjuhend enne õmblusmasina kasutuselevõtmist põh ÕMBLUSMASIN BIRGITTA STANDARD / COMFORT KASUTUSJUHEND MUDEL: IP86654 MUDEL: IP86661 Palun lugege kasutusjuhend enne õmblusmasina kasutuselevõtmist põhjalikult ja tähelepanelikult läbi. Palun hoidke kasutusjuhendit

Rohkem

Microsoft Word - XWS034.doc

Microsoft Word - XWS034.doc XWS034 ALUSEGA RULLVALTS PAIGALDUS- JA KASUTUSJUHEND Originaaljuhendi tõlge Selle kasutusjuhendi skeemid ei ole proportsionaalsed. Pideva arendustöö tõttu võib teie ostetud seade erineda joonisel kujutatust.

Rohkem

Vulkan Lokring kliimasüsteemi remondi tarvikud. Liitmik alumiiniumtoru jätkamiseks. Liitmik alumiiniumtoru jätkamiseks. Liitmik vooliku jätkamiseks. L

Vulkan Lokring kliimasüsteemi remondi tarvikud. Liitmik alumiiniumtoru jätkamiseks. Liitmik alumiiniumtoru jätkamiseks. Liitmik vooliku jätkamiseks. L Vulkan Lokring kliimasüsteemi remondi tarvikud. Liitmik alumiiniumtoru jätkamiseks. Liitmik alumiiniumtoru jätkamiseks. Liitmik vooliku jätkamiseks. L13001393 Ø 8 mm 7.- L13001443 Ø 9,53 8 mm 7.- L13004219

Rohkem

P-PIPE Basic universaalne survetihend Üks kõigile rakendustele. Eelistest lühidalt nüüd saadaval nitriilkummist (NBR) ja roostevabast terasest S316 ta

P-PIPE Basic universaalne survetihend Üks kõigile rakendustele. Eelistest lühidalt nüüd saadaval nitriilkummist (NBR) ja roostevabast terasest S316 ta universaalne survetihend Üks kõigile rakendustele. Eelistest lühidalt nüüd saadaval nitriilkummist (NBR) ja roostevabast terasest S316 tavaliselt lahtikäiv visuaalne pöördemomendi kontrollimine universaalselt

Rohkem

Microsoft Word - SCD38USB

Microsoft Word - SCD38USB SCD-38 USB KAASASKANTAV RAADIO/CD/MP3- MÄNGIJA USB-GA Kasutusjuhend Lenco soovitab lugeda juhendit hoolikalt enne seadme kasutamist. Rohkem informatsiooni www.lenco.eu Hea klient, Täname Teid,e t olete

Rohkem

Suira käitlemine

Suira käitlemine Teabepäeva korraldamist toetab Euroopa Liit Eesti mesindusprogrammi 2017-2019 kaudu Suira käitlemine Tarmo Teetlok Tallinn 14.11.2017 Mis on suir? Suir on mesilaste poolt ümbertöötatud õietolm. Suira valmistamiseks

Rohkem

(Microsoft PowerPoint - Roheline_Voti infop\344ev_kriteeriumid )

(Microsoft PowerPoint - Roheline_Voti infop\344ev_kriteeriumid ) Rohelise Võtme infopäev EAS turismiarenduskeskus Liina Värs Rohelise Võtme koordinaator 16.02.2012 6 sammu tunnustuse saamiseks 1. Tutvu põhjalikumalt Rohelise Võtme süsteemiga. 2. Kaardista ettevõtte

Rohkem

MAKSETERMINALI KASUTUSJUHEND

MAKSETERMINALI KASUTUSJUHEND MAKSETERMINALI KASUTUSJUHEND DESK/3200 Kliendiabi: 6711 444 (kõik nädalapäevad 24 h) Makseterminalide osakond: 6711 411 (tööpäeviti kell 9.00 17.00) Faks: 6 711 420 e-mail: posgrupp@estcard.ee N e t s

Rohkem

VOIP121 estonian.cdr

VOIP121 estonian.cdr USB ADAPTER VOIP121 Külastage Philipsit internetis: http://www.philips.com Eestikeelne kasutusjuhend MÄRKUSED MÄRKUSED SISUKORD 3 Sisukord 4 Oluline informatsioon 5 Mis on karbis kaasas 6 Teie telefoniadapter

Rohkem

Programmi AnimatorDV Simple+ lühike kasutajajuhend

Programmi AnimatorDV Simple+ lühike kasutajajuhend Programmi AnimatorDV Simple+ esmane kasutusjuhend Programm AnimatorDV Simple+ on mõeldud animatsioonide loomiseks. Tegemist on tasuta tarkvaraga, mis töötab videoseadmetega (videokaamera, veebikaamera).

Rohkem

UUS ALUSPESU VÄHEMA EEST ROHKEM...IGA PÄEV KOLLEKTSIOON hinnaga, mis sind üllatab! kuum! 2 49 RINNAHOIDJA tõstva efektiga, polsterdatud, elastse pitsi

UUS ALUSPESU VÄHEMA EEST ROHKEM...IGA PÄEV KOLLEKTSIOON hinnaga, mis sind üllatab! kuum! 2 49 RINNAHOIDJA tõstva efektiga, polsterdatud, elastse pitsi UUS ALUSPESU VÄHEMA EEST ROHKEM...IGA PÄEV KOLLEKTSIOON hinnaga, mis sind üllatab! kuum! tõstva efektiga, polsterdatud, elastse pitsiga, saadaval värvides: suurused: 70B-85C IDEAALNE SÜGAVA DEKOLTEEGA

Rohkem

EESTIKEELNE KASUTUSJUHEND Enne masina kasutuselevõttu lugege seda kasutusjuhendit hoolikalt. EESTI Mudelid HD8969 HD8975 HD8977 HD8978 Vaid mudelitele

EESTIKEELNE KASUTUSJUHEND Enne masina kasutuselevõttu lugege seda kasutusjuhendit hoolikalt. EESTI Mudelid HD8969 HD8975 HD8977 HD8978 Vaid mudelitele EESTIKEELNE KASUTUSJUHEND Enne masina kasutuselevõttu lugege seda kasutusjuhendit hoolikalt. EESTI Mudelid HD8969 HD8975 HD8977 HD8978 Vaid mudelitele HD8969, HD8977 ja HD8978 0051 Tahvelarvuti ei kuulu

Rohkem

VRB 2, VRB 3

VRB 2, VRB 3 Tehniline andmeleht Sadulventiilid (PN 6) VR - tee ventiil, sise- ja väliskeere 3-tee ventiil, sise- ja väliskeere Kirjeldus Omadused Mullikindel konstruktsioon Mehaaniline snepperühendus täiturmootoriga

Rohkem

Microsoft Word - Toetuste veebikaardi juhend

Microsoft Word - Toetuste veebikaardi juhend Toetuste veebikaardi juhend Toetuste veebikaardi ülesehitus Joonis 1 Toetuste veebikaardi vaade Toetuste veebikaardi vaade jaguneb tinglikult kaheks: 1) Statistika valikute osa 2) Kaardiaken Statistika

Rohkem

Microsoft Word - DB2_TECEfloor Raumthermostat Analog_EN_est

Microsoft Word - DB2_TECEfloor Raumthermostat Analog_EN_est 1 TECEfloori toatermostaat Analog (RT-A ja RT-A HK) TECEfloori toatermostaat Analog on kvaliteetne toatermostaat ruumi temperatuuri registreerimiseks ja muuutmiseks ning pakub maksimaalset kasutusmugavust.

Rohkem