Programmi Noortekohtumised eraldatud toetused 2018 I taotlusvoor Taotluse Projekti kirjeldus Jrk Taotleja Projekti nimi MTÜ Vesiroosi Kool Ettev

Suurus: px
Alustada lehe näitamist:

Download "Programmi Noortekohtumised eraldatud toetused 2018 I taotlusvoor Taotluse Projekti kirjeldus Jrk Taotleja Projekti nimi MTÜ Vesiroosi Kool Ettev"

Väljavõte

1 Programmi Noortekohtumised eraldatud toetused 2018 I taotlusvoor Taotluse Projekti kirjeldus Jrk Taotleja Projekti nimi MTÜ Vesiroosi Kool Ettevõtlikud Viimsi Noored Tapa vene põhikooli aktiivsed noored "Lõimumislaager "Esivanemate jälgedes"" "Viimsi ja Narva kohtuvad harva " Выбирая профессию» Valides ametit " summa Meie projekt : Lõimumislaager Esivanemate jälgedes on ellu kutsutud Narva Soldino gümnaasiumi ja Rapla Vesiroosi Gümnaasiumi noorte poolt ja projekti viib ellu MTÜ Vesiroosi Kool koostöös Narva Soldino Gümnaasiumiga (kes on projekti partnerid). Projekti eesmärgiks on tolereeriv suhtumine erinevatesse kultuuridesse ja nende traditsioonidesse, keeleline ja sotsiaalne lõimumine-oskuslik keelekasutus ja uued 4186 teadmised-oskused elus hakkama saamiseks ja eneses loovuse äratamine-avastamine. Projekti eesmärk on Eesti ajaloo õppimine ja tutvustamine läbi arhitektuuri ning kultuuriteadmiste vahetamine. Kohtumiste käigus käsitletakse erinevaid ajaloo etappe ja sündmuseid nendega seotud hoonete ja ehitiste juures. Samuti toimub eesti kultuuri ja vene õigeusu kultuuriteadmiste tutvustamine. Õpitakse nii ajaloolise kultuuri kohta, kui ka seda, mis on 7774 tänapäeva eesti ja vene noorte kultuuri osa. Projektikohtumiste käigus saadakse teada, kui sarnased või erinevad me tegelikult oleme Antud projekti eesmärgiks on tutvustada osalejatele huvitavaid elukutseid/ameteid selleks, et nendel oleks tulevikus kergem teha oma valikuid, lähtudes oma huvialadest ja oskustest. Projekt viiakse ellu veel ka selle tõttu, et motiveerida kohtumises osalejaid teadlikumalt õppima, kuna tegevus ja tulemus on otseselt omavahel seotud. Kohtumise käigus saavad osalejad 5980 tutvuda erinevate elualade/ametitega, kohtuvad oma ala profidega, saavad ka praktiliselt elada ametis e. katsetada ametit.

2 4 Spordiklubi EDU-DO MTÜ Põhiline projekti teema on Sport, kultuur ja noored. Erinevate rahvuste kultuuri edendamine läbi noorte spordi. Projekti põhiline "Sport, kultuur ja noored. eesmärk on aidata luua usaldusväärseid suhteid noorte vahel. Erinevate rahvuste kultuuride Eesmärk seisneb ka selles, et vähendada erinevate kultuuridega koostöö läbi noorte spordi." 3312 noorte omavahelist isoleeritust ja distantseerumist Rõuge põhikool Mittetulundusühing VitaTiim Projektis osalevad aastased noored Rõuge Põhikoolist ja Narva Paju koolist, kellel on ühised huvid tervislikuma elustiili ja puhtama elukeskkonna vastu. Kokku osaleb projektis 16 noort Tervislik elukeskkond- (8+8). Projekti raames toimub 2 kohtumist: elukeskkonna muutmine Narvas ja Rõuges. mikrotasandil 4140 Noortekohtumiste põhiteemadeks, millega soovime tegeleda ja millele noorte tähelepanu pöörata: Tervislik toitumine, tervislik elukeskkond, sport tervise heaks, kultuuridevaheline suhtlemine. Откройся мне 7176 Youth Club Active "Take peer to volunteer" 3542 Молодёжная встреча «откройся мне», главной темой которой является открытие себя будет проводится в 2-ух городах : Нарва и Тарту.Возраст участников будет лет.время проведения летом, и Тема сподвигает молодёжь задуматься о себе, о своих проблемах чтобы суметь рассказать о них или же суметь их убрать. Внутренней идеей которой является создание идеи на примере молодёжной встречи. Meie Noortekohtumise teema on - vabatahtliku tegevus. Meie eesmärk on informeerida noori vanuses a.v. vabatahtliku tegevusest ja anta võimalust proovida end vabatahtliku rollis. Anda ülevaade kes on vabatahtlik, millised võimalused on vabatahtlikutel nii Eestis, kui ka välismaal, kes tegeleb Eestis vabatahtliku tegevustega. Kahe kohtumise jooksul noored saavad nii teooria osa, kui ka saavad proovida oma saavutatud teadmised praktikal. Lõppus noored valmistavad ZIN, kuhu nad kirjutavad info vabatahtliku tegevusest, oma lood jne.

3 8 9 Tähe Noorteklubi MTÜ "Loodus, Sport ja Tervis" 5980 Lasnamäe noortekeskus Valisime järgmised projektiteemad:matkamine, sport, aktiivne ja tervislik eluviis. Teemade abil saame vähendada telefonis istumise aega, asendades selle huvitegevuste- ja suhtlemisega. Et mõnest huvitegevusest saada endale mõni uus hobi, millega ka pärast projekti tegeleda. Ehk näitame teistele ja õpime ise, milliseid alternatiivseid ja huvitavaid tegevusi saab koos teha, et mitte arvutis/telefonis istuda. Projekt on mõeldud aastastele erinevate emakeeltega noortele. Kuna nutiseadmed mängivad suurt rolli meie elus, meie projekt on vajalik kõigile noortele, kuid valisime selle vanuserühma. Projekti raamides toimub kaks kohtumist suveajal ( ja ), esimene toimub Tartus ja teine Narva-Jõesuu mereääres. Noortekohtumine "Time 2 Focus" (est. Aja fokuseerimiseks) on noortevahetus, mis toimub Lasnamae noortekeskuses 1. juunist kuni 3. juunini Peamine töökeel on inglise keel, kuigi osalejatel on võimalus rääkida (arendada) eesti keelt tegevuste ajal ja neile pakutakse keelepraktikat teiste osalejate ja grupijuhtide poolt. Projekti "Time 2 Focus" eesmärk on edendada "Time 2 Focus (Time to focus: ja arendada 21.sajandi oskusi (suhtlus, koostöö, kriitiline 4C - skills)" 2070 mõtlemine, loovus), kasutades mitteformaalseid õppimismeetodeid. Need oskused suurendavad noorte võimalusi töö leidmiseks, tänapäeva tööturul on nad väga nõudlikud. 10 Xploreworld Projekt eesmärgiks on arendada infotehnoloogia kasutamise "Помощь гаджетов в oskuseid orienteerumaks endale tundamtus keskkonnas. незнакомой окружающей Kohtumise teiseks oluliseks eesmärgiks on suhtelmine ja tutvumine Kihnu saarel elavate eakaaslastega, nende среде" 2760 traditsioonde ja kultuuriga. Noortekohtumise programm sisaldab erinevaid tegevusi, mis arendavad kultuuride vahelist mõistmist ning lõimumist.

4 Kurtna Noortekeskus Optimum Semper OÜ/Huvikool Optimum Semper Iisaku Gümnaasiumi Õpilasesindus "Jääda ellu!" " Noored Eesti Vabariigis: Noorte koostöö ja sõprussidemete tugevdamine läbi tegevuste. " Metsik loodus: ohud ja võimalused " Noortekohtumise nimetus on Jääda ellu!. Planeeritud on üks kohtumine, mis toimub a. Osaleb 24 noort Narvast, Emmastest ja Illukalt vanuses aastat. Osalejateks on Kurtna (Illuka) ja Narva Noortekeskus ning Emmaste Vaba Aja Keskus. Meie tähtsaimaks eesmärgiks on ühendada kahte erinevat keelt kõnelevaid noori, nende negatiivsed eelarvamused muuta positiivseks, läbi erinevate aktuaalsete teemade kaudu, nagu näiteks metsas käimine. Meie seas muutub aina populaarsemaks metsas käimine ja meie soov oleks noortele näidata kui huvitav see tegelikult on, et ka nemad saaksid oma kogemust oma sõprade ja perekonnaga jagada, et sisendada neile soovi rohkem aega metsas veeta. Noortekohtumise teemaks on Noored Eesti Vabariigis: Noorte koostöö ja sõprussidemete tugevdamine läbi tegevuste. Osalejate arv: 24 noort ja 2 juhendajat. Partnerid: Huvikool Optimum Semper ja Illuka mõisakool. Toimumisaeg ja -koht: Tallinn ja Taevaskoja. Peamised tegevused: Töötuba: Noorte unistused ja tulevik. Ajurünnak Räägime, mis on inseneeria ning kes on leidur. Kuidas teevad Eesti leidurid oma elu mugavaks ja lõbusamaks Tutvumine Taevaskoja külaga: täringumäng Taevaskoja, õppekäik, Meeskonnatöö Mis ameteid peavad pargi töötajad? Kelle tööd ma märkasin eile. Ettekanded Kas tuleviku Eestis leiab tööd...? (metsavaht, piletimüüja, vetelpäästja, turvamees jms). Projekti teema on Metsik loodus: ohud ja võimalused. Projekti eesmärk on tekitada projektis osalevates noortes huvi looduse ja looduses liikumise vastu ning anda projektis osalevatele noortele oskusi ja teadmisi toimetulekuks looduskeskkonnas. Projekti käigus tutvustatakse noortele nii eesti kui ka vene kultuuri. Projektis osalevad kaheksa noort igast partnergrupist- Iisakust, Kehrast ning Kohtla- Järve Tammiku Põhikoolist. Kokku osaleb projektis 24 eesti ja vene kodukeelega noort (pooled eesti ning pooled vene kodukeelega noored).noortekohtumise peamised tegevused on töölehtede koostamine ning täitmine kohtumisel õpitud teadmiste põhjal.

5 MTÜ Rägavere Valla Huviklubi Meie soov on, et ühes riigis olevad eritaustaga noored õpiksid teineteist paremini tundma, mõistaksid teineteise rahvusliku eripära ja suureneks sallivus. Parim võimalus eesmärkide täitmiseks on noored kokku liita läbi muusika, tantsu ja " Tants, muusika ja laul aitab toidukultuuri. Osalejad on 10 noort Vinni vallast ja 10 noort meil leida ühise keele " 2484 Narvast. Projekt toimub august Mõedaku puhkebaasis, mis ümbritsetud kaunist ürgsest loodusest. Vastseliina Noortekeskus " Tegutsedes virtuaalmaailmast välja " Hullud Tlna elevandid " Meeled vabaks " 2484 Vastseliina ja Kohtla-Järve noored saavad kokku Vastseliinas. Tegevuste käigus kogevad noored, kui suur probleem on nutitelefonide kasutamine. Nutitelefonide kasutamine tekitab ärevust, keskendumishäireid ja pidevat tunnustuse otsimist. Noored õpivad läbi grupitööde ja praktiliste tegevuste paremini keskenduma, teisi noori tunnustama. Noored mõtlevad läbi oma igapäevase päeva plaani ning planeerivad edaspidiseks paremaid tegevusi, et nad oleksid õnnelikumad. Noored õpetavad üksteisele vanu päriselu mänge, tantse ja muid huvitegevusi, mis 2530 aitab asedada liigset nutitelefonis olemist. Ühiselt mõeldakse välja jätkutegevusi, mida pärast noortekohtumist oma piirkonnas teha, et teised noored saaksid sama kogemuse. Projekti ideeks on tekitada parem omavaheline mõistmine erivajadustega noorte ja tavanoorte vahel mitmesuguste ühistegevuste ning töötubade kaudu. Loome turvalise, integreeriva ja arendava keskkonna, mis toetab tava- ja erivajadustega noorte omavahelist koostööd, täites samal ajal ka kohtumise põhieesmärke: kaasata erivajadustega noored noorsootöösse ning saada rohkem teada erivajadustest ja nende kohta levinud väärarvamustest. Kohtumiste jooksul toimuvad mitmed töötoad (loovmaalimine, lõhnatöötuba, pimesi kõndimisening usaldusmängud jms), mis panevad proovile noorte meeled ning õpetavad maailma teistmoodi nägema ja tajuma.

6 Meie projektis Pärandus peamiseks eesmärgiks on noortel silmapiiride laiendamine teemal Eesti rahvа pärandus, ning noortele õpimis ja kogemuse vahetamise tingimuste loomine eesti rahva päranduse suunas. Projektis osaleb 16 noorikud kahest linnast: Narva (Laste Loomemaja) ja Pärnu (Paikuse Põhikool). Toimub 1 noortekohtumine: suvel Kihnu saarel Kohtumisel me arutame ja õpime eesti Narva Laste Loomemaja gr. «Kodundus» " «Наследие» /Pärand rahva päranduse, vaatame ja õpime tundma erinevate rahvuste 2484 kultuuri. Me oleme kindel, et see projekt paneb noori mõtlema eesti pärandusest ja samuti oma rahva ja perekonna pärandusest. See projekt näitab missuguses kenas riigis me elame ja kuidas inimesed oskavad traditsiooni ja tänapäevase elu kooskõlastada. Projekti Avasta, suhtle, ela idee on arendada noorte loomingulisust eneseväljendust ja suhtlemisoskusi läbi draamaõppe, sh foorumteater, impromängud, rollimängud. Projektis osaevad 12 noort Valge Karp MTÜ-st ja 12 noort Karu Klubi MTÜ-st. Projekt kestab , toiub kaks kohtumist. Projekti eesmärk on tõsta aastaste noorte loomingulise eneseväljenduse võimekust ja suhtlemisoskusi läbi draamaõppe meetodite. Projekti tulemusena on noorte Valge Karp MTÜ " Avasta, suhtle, ela " suhtelemisoskused paranenud ning nad väljedavad end loomingulisemalt ja enesekindlamalt, noored oskavad paremini 7176 analüüsida oma õppimist ja selleks kasutatavaid meetodeid. Valminud on jagatavad töötoa töölehed ja postkaardid, mille kaudu jõuda laiema publikuni. Organiseerida eesti- ja vene noorte kohtumisi, et aidata neil üle saada omavahel suhtlemise hirmu ja ebakindlust, luua sõnastiku kõige tihedamini kasutatavate sõnade, väljendit, slängiga jne Eesmärgid: 1. Tutvustada projekti osalejaid mitteformaalsete keeleõppemeetoditega (mängud, arutelud, debatid jt) 2. Äratada huvi keelte õppimise vastu projekti osalejates: näidata, et Lasnamäe keeleõpe võib olla huvitav, kasulik ja meeldiv.3. Hävitada keelenoortekond Говори свободно 2070 ja mentaalseid barjääre, aidata neil üle saada hirmu ja ebakindlust suhtlemises omavahel teistes keeltes4. Luua kontakti vene emakeelega ja eesti emakeelga noorte vahel

7 Mitteformaalne grupp Meremäe kooli noored " Loome oma ruumi: äratame ellu Meremäe kooliaia ning Narva linnaruumi " 5980 Emmaste Vaba Aja Keskus " Meretagune elamus" 3105 Sakala Keskus "Keelebarjäär või meelebarjäär?" 2070 KOKKU Projekti eesmärgid on: Korrastada Meremäe kooli aed. Kujundada uus aed vastavalt meie oskustele ja võimalustele: teha seda nii, et seal oleks kohta kus aega veeta ning samas kui tahame, saame seal ka taimi või marju kasvatada. Aia valmissaamise puhul tahaksime korraldada külaelanikele ja sõpradele aia avamispeo, kus saame tutvustada seal aja viitmist ning näidata, et meie noored tahavad oma küla elu paremaks muuta. Meie projekt on vajalik, sest selle läbi viimine on küllaltki pikaajaline projekt, mis muudab meie kooli- ja kodukoha kaunimaks ja annab võimaluse veeta aega oma sõpradega. Ja mitte ainult sõpradega, kooliaed peaks lahti olema kõigile külaelanikele, kellel on lapsed, kes tahaksid seal mängida või kes tahaks seal niisama olla Sügisvaheajal toimub noortekohtumise laager Emmastes, kus osaleb 24 noort. Laagris teemadeks on keeleõpe ning ohutus ja turvalisus. Partneriteks on Emmaste Vaba Aja Keskus, Kurtna Noortekeskus, Narva Noortekeskus. Projektis Keelebarjäär või meelebarjäär? osalevad oktoober ühisel noortekohtumisel Narva Pähklimäe Gümnaasiumi ja Viljandi Gümnaasiumi 16 noort. Projekti kõige olulisemateks eesmärkideks on luua Eestis elavate erineva kultuurilise taustaga noorte vahel ühtsuse tunne ning lükata ümber noorte väärarvamused seoses stereotüüpide ning eelarvamustega eri rahvustest noorte osas. Kavas on erinevad aruteluringid, koostööd ja meeskonnatööd arendavad mängud, ning noortele olulise sõnumiga video loomine. Tähtsal kohal on ka osalejate motiveerimine ja nende väärtushinnangute kujunemisprotsessile kaasaaitamine.

8 Programmi Noortekohtumised eraldatud toetused 2018 I I taotlusvoor Taotluse Projekti kirjeldus Jrk Taotleja Projekti nimi Noortegrupp Ahtme noored Noortegrupp Ahtme noored MTÜ TIMkool summa Projekti teema on kultuur, avalik esinemine ja vlogimine. Eesmärgiks on eesti ja vene noorte omavaheliste suhete loomine, erinevate eesti paikade kultuuri ja ajaloo kohta õppimine ja infotehnoloogiliste pädevuste õppimine läbi videoblogi tegemise. Osalejaid on kokku 16-8 noort Ahtmest ja 8 noort Märjamaalt. Ahtmes tegelevad noored nii erinevate paikade avastamise ja kui ka sketšide tegemise ja etendamisega, et harjutada avalikku "Jah kultuur 3312 esinemist. Lisaks on planeeritud ka palju suhtlusmänge ja keelelisi tegevusi. Märjamaal avastavad noored kohalikku elu ja tutvuvad sealse kultuuriga. "Projekt X "Õpime loodusega! Noortekohtumise: Projekt X teema on filmindus ja ülikool. Selle kohtumise eesmärgiks on anda noortele võimalus jagada üksteisega oma teadmisi filminduse erialal ning õppida juurde uusi võtteid. Noored on ka väga motiveeritud minema õppima edasi Eesti ülikoolidesse, aga tunnevad, et nad teavad liiga vähe informatsiooni selle kohta. Eesmärk on kutsuda külla 3312 külalislektoreid, kes vastaksid kõikidele nende küsimustele seoses ülikooli elu ja sisseastumisega Eestis. Kokku on noori 16 8 Viljandist ja 8 Ahtmest. Esimene Noortekohtumine toimub jaanuaris Viljandis ning teine kohtumine märtsis Ahtmes. Peamisteks tegevusteks on filmimine ning monteerimine ja kohaliku kultuuri avastamine läbi põnevate meeskonna ja loomingulisust ärgitavate tegevuste. Projekti teema - Õpime loodusega. Meie eesmärk on julgeks ja 3036 kindlaks iseendas saada looduse austamise meister-klasside läbiviimise abil. Projektis on 20 osalejad, partnerid on Kanuti ja FollowMe. kohtumise aeg on 6-11 veebruar 2019 aastal, toimumiskoht on Kanuti Maja. Kõik koos me teeme Kanuti pargi koristamise.

9 Jõhvi Noortekeskus Narva Meriskaudid "Jõhvi noored koostöö loovad Скаут друг всем и брат всякому другому скауту Kuressaare Avatud Mina, mina ise ja ma Noortekeskus Noortejaam Narva Pähklimäe Gümnaasium "Õpilasesindus: õpilase roll koolis" Projekti teema on koostöö loomine. Oluliseim eesmärk on saavutada koostöö Jõhvi eesti ja vene põhikoolide vahel. Peamisteks tegevusteks koosviibimistel on meeskonnamängud, kultuure tutvustavad õhtud, orienteerumine, flashmobid ja 3726 ümarlauad, kus arutatakse edaspidise koostöö tegemist. Läbi ühistegevuste õpivad noored vastavalt eesti ja vene keelt, tutvuvad teineteisega ja leiavad edaspidiseid koostöö võimalusi. В результате молодежной встречи будет преодолен языковой барьер у молодежи из разных регионов стран, которые имели разные мнения по отношению к друг другу. До проекта оно было порой ошибочным. Во время молодёжной встречи, мы поможем 3312 молодёжи общаться друг с другом без стереотипов и барьеров. Мы осуществим желание ребят общаться с другими ребятами и представителями других культур, развиваться физически, интеллектуально и духовно. Noortekohtumise projekt Mina, mina ise ja ma toob kokku noored, kes on huvitatud vaimsest tervisest ja seda toetavast füüsilisest tervisest. Eesmärk on teadvustad enda hirme, ettevõtmisi takistavad tegureid, sõltuvust teiste arvamusest. Selle tulemusena peaksid grupis olema enesekindlamad ja eneseteadlikumad noored. Eekõige õppides üksteiselt ja 3312 üskteisega, saadakse tuge ka spetsialistidelt ning püüame aidata seda infot teadvustada ka teistel- sõpradel, vanematel, õpetajatel, noorsootöötajatel Teema: õpilasesindus: õpilase roll koolis. Projekti osalejad: 8 noori Narva Pähklimäe gümnaasiumi õpilasesindusest ja 8 noori Paide riigigümnaasiumi õpilasesindusest. 1 kohtumine: Narvas, 2 kohtumine: Paides. Projekti eesmärk: arenadada ja toetada meie kooli õpilasesindust, õe aktiivne tegevus,õe roll koolis, tutvuda noorteorganisatsioonidega ja noortekoguga, mis tegelevad noorteosalusega ja kaasamisega, oma kogemuse ja ideed noorsootöö valdkonnas läbi rääkimine, tutvume Narva ja Paide noorsootööga, noored teevad materjaleid, mis aitavad õe tegevuses.

10 MTÜ Selts Raeküla "Eesti ja Vene toidukultuur erinevused ja ühisjooned" Ehte Humanitaargümnaasium Lasnamäe Noortekeskuse noored 1656 "Секрет здоровой жизни 5980 "Teisest pilgust (est) - Со второго взгляда (рус) " 9315 Projekti teemaks on toidu- ja teeninduskultuur ehk soovime noori harida nii sõnavara, etiketi, silmaringi kui ka kultuuridevahelisest dimensioonist. Projekti vältel tutvume teemakohase sõnavaraga, Pärnu söögikohtadega, küsitleme linnaelanike ning käime Villa Ammendes etiketikoolitusel. Samuti saame tuttavaks nii eesti kui vene rahvustoitude ja kommetega. Projektis osaleb 16 noort ehk 8 noort MTÜ Selts Raeküla poolt ja 8 MTÜ Together Estoniast. Projekt toimub , sh noortekohtumine Pärnus. Projekt Telefonist huvitegevustesse toimub Ehte Humanitaargümnaasiumi ja Leisi Keskkooli 7.-8.klassi õpilaste koostöös. Projektis osaleb 12 vene emakeelega ja 12 eesti emakeelega noort Mitteformaalse õppimise meetodeid kasutades õpivad osalejad kuidas pidada tervisliku eluviisi. Projekti tulemusena korraldavad osalejad koolidevahelise ürituse. Teisest pilgust projekti teema on stereotüüpiline mõtlemine, millised faktorid seda mõjutavad, ja mida teha, et meie arvamus oleks sõltumatu. Projekti eesmärk on selline: noortekohtumiste jooksul arendame osalejatele kriitilise mõtlemise oskust teiste inimeste ja nähtuste suhtes läbi mitteformaalse õppimise.

11 MTÜ Mõõgavennad "Mängiks ennast õige targaks" 7452 Projekti tegevuseks on ajalooteemaliste harivate lauamängude valmistamine rühmatööna, mida saaksid ajaloo õppmiseks ja õpetamiseks kasutada nii õpilased iseseisvalt kui õpetajad koolitunnis. Projekti eesmärgiks on osalevatele noortele läbi ühise töö suhtlemis- ja võõrkeeleoskuste, erinevate materjalide töötlemise oskuste ja ajalooteadmiste arendamine. Projet Huvid koolidesse on kahe Tallinna kooli 5. klassi: Ehte Humanitaargümnaasiumi ja Püha Johannese kooli poolt algatatud projekt, mille eesmärk on parandada suhtlemist ja suhtete Ehte kvaliteeti oma kooli õpilaste vahel. Projektikohtumiste vältel Humanitaargümnaasium "Huvid koolidesse 5980 valmistatakse ette vähemalt 3 üritust või töötuba mõlema kooli teistele õpilastele eesmärgiga, et kõigil koolilastel oleks toredam koolis käia. Projekti teisel kohtumisel jagatakse kogemusi ja valmistatakse ette kogemuse esitlused lapsevanematele ja 6. klassidele, et nemadki näeks, kui lihtne ja kasulik on aktiivne olla! MTÜ Shokkin Grupp " Stories of a Generation " 1518 Projekti Stories of a Generation teemadeks on lugude vestmine, loovus, eneseväljendus ning meeskonnatöö. Noortekohtumise üldeesmärgiks on arendada kodus erinevat keelt rääkivate noorte omavahelist suhtlemist, teineteisemõistmist ja arengut jutuvestmise kaudu. Alaeesmärkide alla kuuluvad ka uute ja pikaajaliste tutvuste loomine teist emakeelt kõnelevate noortega, meeskonnatööoskuste arendamine ning eneseväljenduse arendamine inglise keeles.

12 MTÜ Vesiroosi Kool " Oleme ühe päikese kiired " 5658 Meie projekt : Noortekohtumine Oleme ühe päikese kiired on ellu kutsutud Narva Soldino gümnaasiumi ja Rapla Vesiroosi Kooli noorte poolt ja projekti viib ellu MTÜ Vesiroosi Kool koostöös Narva Soldino Gümnaasiumiga (kes on projekti partnerid). Soovime aidata kaasa vene rahvusest noorte lõimumisprotsessile meie eesti ühiskonda, samuti nii eesti kui vene laste mõtteviisi arendamisele teiste kultuuride aktsepteerimise-austamise suhtes. MTÜ Vesiroosi Kool " Esivanemate jälgedes " Meie projekt : Noortekohtumine Esivanemate jälgedes on ellu kutsutud Narva Soldino gümnaasiumi ja Rapla Vesiroosi Kooli noorte poolt ja projekti viib ellu MTÜ Vesiroosi Kool koostöös 6118 Narva Soldino Gümnaasiumiga (kes on projekti partnerid). Soovime aidata kaasa vene rahvusest noorte lõimumisprotsessile meie eesti ühiskonda, samuti nii eesti kui vene laste mõtteviisi arendamisele teiste kultuuride aktsepteerimise-austamise suhtes. MTÜ Nõva Koolikogukond " Huvid reaalsesse ellu " 6210 Projekti teema on Huvid reaalsesse ellu. Projekti eesmärk on vähendada projektis osalevates noortes läbi hobide reaalsesse ellu toomise nutiseadmete liigkasutamist. ning anda projektis osalevatele noortele oskusi ja teadmisi erinevates huvialades. Projekti käigus tutvustatakse noortele nii eesti kui ka vene kultuuri.

13 17 Mäetaguse Põhikool "Väärtuskasvatus läbi mängude 4048 Mäetaguse Põhikooli ja Mustvee kooli vahel toimub ühisprojekt Väärtuskasvatus läbi mängu. Projektis osaleb 10 eesti ja 10 vene keelt kõnelevat 6. ja 7.klassi õpilast. Noortekohtumiste projekti raames saavad õpilased kokku kahel kohtumisel, millest üks toimub Mäetaguse vallas ja teine Mustvees. Projekti eesmärk on juhtida õpilaste tähelepanu erinevatele väärtustele, emotsioonidele, eneseväljendusele, suurt tähelepanu pööratakse just noorte enese avastamisele ja tundma õppimisele ning seejärel selle õigele väljendamisele nii verbaalselt kui ka mitte verbaalselt. Esimene kohtumine toimub Mäetagusel aprillil ning teine kohtumine Mustvees 05. juuni.-8. juuni aastal Rõuge Põhikool " Saan Looduses hakkama " 4140 Projekti motiveeris kirjutama just noorte teadmatus, kuidas looduses ilma erivahenditeta hakkama saada. Projekti käigus saavad noored konkreetseid teadmisi ja omandavaid oskusi, kuidas hakkama saada erinevates situatsioonides, mis võivad ette tulla matkadel, looduses eksimise korral, kui juhtub õnnetus. Noortekohtumisel Minu karjäär algab täna! osalevad Narva Kesklinna Gümnaasiumi 6D klassi ja Laulasmaa Kooli 6. klasside õpilased, 12 inimest igast koolist. Noortekohtumine toimub Rakveres Kuue päeva jooksul töötame ja õpime koos, uurime, mis on meie tugevad küljed ja anded, mida me saame oma tulevikukarjääris kasutada. Samuti tutvume erinevate Narva Kesklinna erialade eripäradega. Koos proovime erinevaid tegevusi ja otsime Gümnaasium Minu karjäär algab täna 3588 seda, mida meile tõesti meeldib (pildistamine, videotöötlemine, kokandus, käsitöö, hoolitsemine, jne.). KOKKU 84985

No Slide Title

No Slide Title Ülevaade vanematekogu sisendist arengukavale ja arengukava tutvustus Karmen Paul sotsiaalselt toimetulev st on lugupidav ehk väärtustab ennast ja teisi saab hakkama erinevate suhetega vastutab on koostöine

Rohkem

Eesti elanike arv KOV-de lõikes seisuga KOV Kokku 112 Aegviidu vald Anija vald Harku vald Jõelähtme vald

Eesti elanike arv KOV-de lõikes seisuga KOV Kokku 112 Aegviidu vald Anija vald Harku vald Jõelähtme vald Eesti elanike arv KOV-de lõikes seisuga 01.01.2017 KOV Kokku 112 Aegviidu vald 716 140 Anija vald 5624 198 Harku vald 13966 245 Jõelähtme vald 6341 295 Keila vald 4906 296 Keila linn 9861 297 Kernu vald

Rohkem

Projekt Kõik võib olla muusika

Projekt Kõik võib olla muusika Õpikäsitus ja projektiõpe Evelin Sarapuu Ülenurme lasteaed Pedagoog-metoodik TÜ Haridusteadused MA 7.märts 2018 Põlva Õpikäsitus... arusaam õppimise olemusest, eesmärkidest, meetoditest, erinevate osapoolte

Rohkem

Lugu sellest, kuidas me „Murdepunktini“ jõudsime ja mis edasi sai Anne Õuemaa, Eesti ANK projektijuht

Lugu sellest, kuidas me „Murdepunktini“  jõudsime ja mis edasi sai Anne Õuemaa, Eesti ANK projektijuht Lugu sellest, kuidas me Murdepunktini jõudsime ja mis edasi sai Anne Õuemaa, Eesti ANK projektijuht Elu enne Murdepunkti Mõjutusvahendid vähetulemuslikud (Riigikontroll 2010) Programmide nappus alaealiste

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Helpific MTÜ registrikood: tänava nimi, maja ja kort

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Helpific MTÜ registrikood: tänava nimi, maja ja kort MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: registrikood: 80380146 tänava nimi, maja ja korteri number: Rävala pst 7 linn: Tallinn maakond: Harju maakond postisihtnumber: 10143 telefon:

Rohkem

Erasmus+ EESKUJUD ÜHISTE VÄÄRTUSTE EDENDAMINE

Erasmus+ EESKUJUD ÜHISTE VÄÄRTUSTE EDENDAMINE Erasmus+ EESKUJUD ÜHISTE VÄÄRTUSTE EDENDAMINE LÖÖGE KAASA > kui olete õpetaja või sotsiaaltöötaja ja sooviksite korraldada oma kogukonnas üritust, kus osaleb mõni eeskujuks olev inimene > kui soovite osaleda

Rohkem

Tallinna Ülikool/ Haridusteaduste instituut/ Üliõpilase eneseanalüüsi vorm õpetajakutse taotlemiseks (tase 7) ÜLIÕPILASE PÄDEVUSPÕHINE ENESEANALÜÜS Ül

Tallinna Ülikool/ Haridusteaduste instituut/ Üliõpilase eneseanalüüsi vorm õpetajakutse taotlemiseks (tase 7) ÜLIÕPILASE PÄDEVUSPÕHINE ENESEANALÜÜS Ül ÜLIÕPILASE PÄDEVUSPÕHINE ENESEANALÜÜS Üliõpilase nimi: Kuupäev: Pädevus Hindamiskriteerium Eneseanalüüs koos näidetega (sh vajadusel viited teoreetilistel ainekursustel tehtule) B.2.1 Õpi- ja õpetamistegevuse

Rohkem

Miksikese_e_tanukiri_2017_sugissprint_klassid_2

Miksikese_e_tanukiri_2017_sugissprint_klassid_2 Narva Soldino Gümnaasiumi 2.c klassi võistkond osales edukalt Miksikese online võistluses Осенний Спринт 2017 ja saavutas 2. klasside arvestuses I. koha Miksikese õppekeskkond tänab 2.c klassi õpetajat!

Rohkem

Erasmus+: Euroopa Noored eraldatud toetused 2015 KA1 NOORTE JA NOORSOOTÖÖTAJATE ÕPIRÄNNE NOORTEVAHETUSED R1 1. taotlusvoor Taotleja Taotluse pealkiri

Erasmus+: Euroopa Noored eraldatud toetused 2015 KA1 NOORTE JA NOORSOOTÖÖTAJATE ÕPIRÄNNE NOORTEVAHETUSED R1 1. taotlusvoor Taotleja Taotluse pealkiri Erasmus+: Euroopa Noored eraldatud toetused 2015 KA1 NOORTE JA NOORSOOTÖÖTAJATE ÕPIRÄNNE NOORTEVAHETUSED Loomade Nimel Baltic Animal Rights Gathering 2015 13270 Xploreworld Health in Action 20682 Ahtme

Rohkem

Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, a. Tallinna Jär

Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, a. Tallinna Jär Tallinna Järveotsa Lasteaed Peokava Tere, Vastlapäev! Autor: Olga Carjova, Tallinna Järveotsa Lasteaia muusikaõpetaja 1 Tallinn, 2015. a. Töökirjeldus. Rühma vanus: 5-6 aastased lapsed. Peo teema: Vastlapäev.

Rohkem

Õpetajate täiendkoolituse põhiküsimused

Õpetajate täiendkoolituse põhiküsimused Õpetajate täienduskoolituse vajadus ja põhimõtted Meedi Neeme Rocca al Mare Seminar 2010 Hariduse eesmärk on õpilase areng Olulised märksõnad: TEADMISED,ARUKUS,ELUTARKUS,ISIKUPÄ- RASUS, ENESEKINDLUS JA

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Keskkonnamoju_rus.ppt

Microsoft PowerPoint - Keskkonnamoju_rus.ppt Keskkonnakonverents 07.01.2011 Keskkonnamõju hindamine ja keskkonnamõju strateegiline hindamine on avalik protsess kuidas osaleda? Elar Põldvere (keskkonnaekspert, Alkranel OÜ) Kõik, mis me õpime täna,

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation KINNISVARATURU ÜLEVAADE JUUNI 217 Allikad: Maa-amet, city24, Eesti Pank, Statistikaamet Indeksi muutused võrreldes : -kaalutud keskmise m² muutus hinnatipuga (detsember 216): -1% -kaalutud keskmise m²

Rohkem

Õppimine Anne Villems, Margus Niitsoo ja Konstantin Tretjakov

Õppimine Anne Villems, Margus Niitsoo ja Konstantin Tretjakov Õppimine Anne Villems, Margus Niitsoo ja Konstantin Tretjakov Kava Kuulame Annet Essed ja Felder Õppimise teooriad 5 Eduka õppe reeglit 5 Olulisemat oskust Anne Loeng Mida uut saite teada andmebaasidest?

Rohkem

(Microsoft Word - Lisa5_L\344bivad teemad kooliastmeti.docx)

(Microsoft Word - Lisa5_L\344bivad teemad kooliastmeti.docx) Läbivate teemade käsitlemine kooliastmeti Elukestev õpe ja karjääri planeerimine Õppimisse positiivse hoiaku Esmaste õpioskuste omandamine. Iseenda tundma õppimine. Lähiümbruse töömaailma tundma õppimine.

Rohkem

INIMESEÕPETUSE AINEKAVA ABJA GÜMNAASIUMIS Klass: 10. klass (35. tundi) Kursus: Perekonnaõpetus Perekond Õpitulemused: Kursuse lõpus õpilane: 1) mõista

INIMESEÕPETUSE AINEKAVA ABJA GÜMNAASIUMIS Klass: 10. klass (35. tundi) Kursus: Perekonnaõpetus Perekond Õpitulemused: Kursuse lõpus õpilane: 1) mõista INIMESEÕPETUSE AINEKAVA ABJA GÜMNAASIUMIS Klass: 10. klass (35. tundi) Kursus: Perekonnaõpetus Perekond : 1) mõistab, kuidas ühiskonnas toimuvad muutused avaldavad mõju perekonna ja peresuhetega seotud

Rohkem

Abiarstide tagasiside 2016 Küsimustikule vastas 137 tudengit, kellest 81 (60%) olid V kursuse ning 56 (40%) VI kursuse tudengid. Abiarstina olid vasta

Abiarstide tagasiside 2016 Küsimustikule vastas 137 tudengit, kellest 81 (60%) olid V kursuse ning 56 (40%) VI kursuse tudengid. Abiarstina olid vasta Abiarstide tagasiside 2016 Küsimustikule vastas 137 tudengit, kellest 81 (60%) olid V kursuse ning 56 (40%) VI kursuse tudengid. Abiarstina olid vastanutest töötanud 87 tudengit ehk 64%, kellest 79 (91%)

Rohkem

Valik harjutusi eesti keele postkaartide jaoks Tervitused ja hüvastijätud Grupp töötab paarides, harjutab fraase ja täiendab kaardil olevat veel omapo

Valik harjutusi eesti keele postkaartide jaoks Tervitused ja hüvastijätud Grupp töötab paarides, harjutab fraase ja täiendab kaardil olevat veel omapo Valik harjutusi eesti keele postkaartide jaoks Tervitused ja hüvastijätud Grupp töötab paarides, harjutab fraase ja täiendab kaardil olevat veel omapoolsete tervitus- ja hüvastijätufraasidega. Saab arutleda,

Rohkem

Õnn ja haridus

Õnn ja haridus Prof. Margit Sutrop Tartu Ülikooli eetikakeskuse juhataja Õpetajate Liidu konverents Viimsis, 24. oktoobril 2012 Õnn tähendab elada head elu. Hea elu teooria seab 2 tingimust: Inimene on subjektiivselt

Rohkem

SEPTEMBER 3.09 Kooliasta alguse pidulikud aktused ( klass) Lastevanemate koosolek (eelkool) kell kooli aulas Tervisepäev (

SEPTEMBER 3.09 Kooliasta alguse pidulikud aktused ( klass) Lastevanemate koosolek (eelkool) kell kooli aulas Tervisepäev ( SEPTEMBER 3.09 Kooliasta alguse pidulikud aktused (1.-12. klass). 04.09. Lastevanemate koosolek (eelkool) kell 17.00 kooli aulas. 07.09. Tervisepäev (1.-12. klass). 10.-14.09 Lastevanemate üldkoosolekud

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Alameede 1.1.7.6 Põhikooli ja gümnaasiumi riiklikele õppekavadele vastav üldharidus Projekt Tehnoloogiaõpetuse õpetajate täienduskoolitus, Moodul A1 Ainevaldkond Tehnoloogia Marko Reedik, MSc füüsikas

Rohkem

VIRUMAA KOLLEDŽ HARIDUSVALDKOND ARENGUFOORUM: IDA-VIRU Mare Roosileht, TalTech Virumaa kolledži arendusdirektor

VIRUMAA KOLLEDŽ HARIDUSVALDKOND ARENGUFOORUM: IDA-VIRU Mare Roosileht, TalTech Virumaa kolledži arendusdirektor VIRUMAA KOLLEDŽ HARIDUSVALDKOND ARENGUFOORUM: IDA-VIRU 2030+ Mare Roosileht, TalTech Virumaa kolledži arendusdirektor 22.11.2018 ÜLEVAADE HARIDUSASUTUSTEST* Haridusvaldkond Haridusasutus Arv Märkused Alusharidus

Rohkem

Vilistlaste esindajate koosolek

Vilistlaste esindajate koosolek 13.04.2012 VILISTLASKOGU ÜLDKOGU ÕPILASTE KÜSITLUSE TULEMUSTEST UURING Uuringus osalesid 8 kooli 8. ja 9.klasside õpilased: Räpina ÜG, Mikitamäe, Mehikoorma, Kauksi, Ruusa, Orava, Viluste, Värska Küsimustiku

Rohkem

Pakiautomaatide tühjendamise kellaajad Pakiautomaat Tühjendamine E R Tühjendamine L Ahtme Grossi pakiautomaat 17:00 17:00 Antsla Konsumi pakiautomaat

Pakiautomaatide tühjendamise kellaajad Pakiautomaat Tühjendamine E R Tühjendamine L Ahtme Grossi pakiautomaat 17:00 17:00 Antsla Konsumi pakiautomaat Pakiautomaat Tühjendamine E R Tühjendamine L Ahtme Grossi pakiautomaat 17:00 17:00 Antsla Konsumi pakiautomaat 14:00 11:00 Aruküla Konsumi pakiautomaat 18:00 14:00 Aseri Grossi pakiautomaat 10:00 10:00

Rohkem

Slide 1

Slide 1 Eesti Vabariik 100 EV 100 korraldustoimkond, Riigikantselei Eesti Vabariik 100 programmi ülesehitus ja korraldus Eesti Vabariik 100 2018 mõõdetakse välja 100 aastat Eesti riigi loomisest. EV 100 tähistamiseks:

Rohkem

Projekt: Sööbik ja Pisik Tartu Lasteaed Piilupesa Koostajad: Merelle Uusrand ja Ülle Rahv Sihtgrupp: 4 5aastased lapsed Periood: veebruar märts 2017 P

Projekt: Sööbik ja Pisik Tartu Lasteaed Piilupesa Koostajad: Merelle Uusrand ja Ülle Rahv Sihtgrupp: 4 5aastased lapsed Periood: veebruar märts 2017 P Projekt: Sööbik ja Pisik Tartu Lasteaed Piilupesa Koostajad: Merelle Uusrand ja Ülle Rahv Sihtgrupp: 4 5aastased lapsed Periood: veebruar märts 2017 Projekti eesmärk 1. Laps saab teadmisi tervislikest

Rohkem

Kuidas coaching aitab juhil tiimiliikmeid aktiivsemalt tööprotsessi kaasata?

Kuidas coaching aitab juhil tiimiliikmeid aktiivsemalt tööprotsessi kaasata? Kuidas coaching aitab juhil tiimiliikmeid aktiivsemalt tööprotsessi kaasata? Tiina Merkuljeva superviisor coach, ISCI juhataja tiina.merkuljeva@isci.ee www.isci.ee Töötajate kaasamispraktika areng Inspireeriv

Rohkem

DIPLOM Miina Härma Gümnaasiumi 8.b klassi õpilane Oliver Tennisberg saavutas Pranglimise eelvõistluse I etapil 7954 punktiga 8. klassi arvestuses 1. k

DIPLOM Miina Härma Gümnaasiumi 8.b klassi õpilane Oliver Tennisberg saavutas Pranglimise eelvõistluse I etapil 7954 punktiga 8. klassi arvestuses 1. k Miina Härma Gümnaasiumi 8.b klassi õpilane Oliver Tennisberg 7954 punktiga 1. koha Pärnu Mai Kooli 8.b klassi õpilane Krethel Tiits 7443 punktiga 2. koha Kilingi-Nõmme Gümnaasiumi 8.b klassi õpilane Marie

Rohkem

untitled

untitled IDA-VIRUMAA PÕLEVKIVI TÖÖSTUSSE SUHTUMISE UURINGU ARUANNE IDA-VIRUMAA ELANIKKONNA TELEFONIKÜSITLUS Oktoober 2006 www.saarpoll.ee SISUKORD 1. Sissejuhatus ja metoodika........... 3 2. Põhijäreldused....

Rohkem

Pärnu-Jaagupi Gümnaasium

Pärnu-Jaagupi Gümnaasium Õpetaja: Eva Palk Õppeaine: Perekonnaõpetus Tundide arv: 1 nädalatund, 35 tundi õppeaastas Õpetaja töökava Tun Peateemad dide arv 5 PEREKOND Perekonna minevik, olevik ja tulevik. Kooseluvormid. Perekonna

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Ott Ojaveer.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - Ott Ojaveer.ppt [Compatibility Mode] "Kooliolümpiamängud kooli identiteedi kandjana kõrvalseisja seisukohalt." Kool täna vastuvõtt katsete tulemuste põhjal õpilasi 541 noormehi 225 neide 316 töötjid54 töötajaid õpetajaid 45 Kuulsamad vilistlased

Rohkem

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Ühendus Loov Nõmme registrikood: tänava/talu nimi, T

MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: aruandeaasta lõpp: nimi: Ühendus Loov Nõmme registrikood: tänava/talu nimi, T MAJANDUSAASTA ARUANNE aruandeaasta algus: 01.01.2016 aruandeaasta lõpp: 31.12.2016 nimi: registrikood: 80326129 tänava/talu nimi, Trummi tn 7 maja ja korteri number: linn: Tallinn maakond: Harju maakond

Rohkem

Rehabilitatsiooniteenuste järjekord ja esimene vaba aeg seisuga (Lg 1), päringu aeg :36:14 Lg3 - Sihtgrupp 1: Puuetega inime

Rehabilitatsiooniteenuste järjekord ja esimene vaba aeg seisuga (Lg 1), päringu aeg :36:14 Lg3 - Sihtgrupp 1: Puuetega inime Rehabilitatsiooniteenuste järjekord ja esimene vaba aeg seisuga 01.02.2017 2 (Lg 1), päringu aeg 01.02.2017 13:36:14 Lg3 - Sihtgrupp 1: Puuetega inimeste sotsiaaltoetuste seaduse 2-1 lg 2 p 1 tähenduses

Rohkem

Microsoft Word - Kurtna koolitöötajate rahulolu 2012

Microsoft Word - Kurtna koolitöötajate rahulolu 2012 KURTNA KOOLITÖÖTAJATE RAHULOLU-UURINGU TULEMUSED Koostaja: Kadri Pohlak Kurtna 212 Sisukord Sissejuhatus... 3 Rahulolu juhtimisega... 4 Rahulolu töötingimustega... 5 Rahulolu info liikumisega... 6 Rahulolu

Rohkem

MTÜ Iseseisev Elu tugikeskuste tegevused

MTÜ Iseseisev Elu tugikeskuste tegevused MTÜ Iseseisev Elu päevakeskuste tegevused 1. TARTU HEA PÄEVA KESKUS Jr k Päev Kellaaeg Tegevus Tegevuse lühikirjeldus Juhendaja 1. E-R 9:15-9:45 Tere hommikust! 2. E-N 10:00-12:00 Toidugrupp 3. E-R 13:00-14:00

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation PAHKLA CAMPHILLI KÜLA Kaasav talupidamine 1992.aastast Pärnumaa Kutsehariduskeskus Go Green &Care projekti lõppseminar 30. 08. 2016 1 Camphill maailmas Ülemaailmselt on meie küla osa Camphilli liikumisest,

Rohkem

Haridus- ja Teadusministeeriumi seisukohad kurtide hariduse korraldamisel Kalle Küttis Koolivõrgu juht

Haridus- ja Teadusministeeriumi seisukohad kurtide hariduse korraldamisel Kalle Küttis Koolivõrgu juht Haridus- ja Teadusministeeriumi seisukohad kurtide hariduse korraldamisel Kalle Küttis Koolivõrgu juht 10.11.2016 Eesti elukestva õppe strateegia üldeesmärk kõigile Eesti inimestele on loodud nende vajadustele

Rohkem

2016 aasta märtsi tulumaksu laekumine omavalitsustele See ei olnud ette arvatav Tõesti ei olnud, seda pole juhtunud juba tükk aega. Graafikult näeme,

2016 aasta märtsi tulumaksu laekumine omavalitsustele See ei olnud ette arvatav Tõesti ei olnud, seda pole juhtunud juba tükk aega. Graafikult näeme, 2016 märtsi tulumaksu laekumine omavalitsustele See ei olnud ette arvatav Tõesti ei olnud, seda pole juhtunud juba tükk aega. Graafikult näeme, et märtsis laekus tulumaksu eelmise märtsist vähem ka 2009

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Erasmus+ õpirände projektide avaseminar Projekti elukaar 30.06.14 Tallinn Raja Lõssenko raja.lossenko@archimedes.ee Õpirände projekti elukaar PROJEKTI ELUKAAR: LEPING Enne lepingu sõlmimist: 1. Osalejaportaali

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Strateegilise koostöö projekti eelarve Katriin Ranniku 17.02.2016 Millest tuleb juttu? Mis reguleerib Erasmus+ programmist rahastatavaid projekte? Millised on Erasmus+ strateegilise koostöö projekti eelarveread?

Rohkem

Erasmus+: Euroopa Noored eraldatud toetused 2014 KA1 NOORTE JA NOORSOOTÖÖTAJATE ÕPIRÄNNE EUROOPA VABATAHTLIK TEENISTUS (KA1) R1 1. taotlusvoor Projekt

Erasmus+: Euroopa Noored eraldatud toetused 2014 KA1 NOORTE JA NOORSOOTÖÖTAJATE ÕPIRÄNNE EUROOPA VABATAHTLIK TEENISTUS (KA1) R1 1. taotlusvoor Projekt Erasmus+: Euroopa Noored eraldatud toetused 2014 KA1 NOORTE JA NOORSOOTÖÖTAJATE ÕPIRÄNNE EUROOPA VABATAHTLIK TEENISTUS (KA1) R1 1. taotlusvoor Projekti nimi Learning for a Sustainable Future Together towards

Rohkem

Väljaandja: Vabariigi Valitsus Akti liik: korraldus Teksti liik: terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: Redaktsiooni kehtivuse lõpp: Avald

Väljaandja: Vabariigi Valitsus Akti liik: korraldus Teksti liik: terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: Redaktsiooni kehtivuse lõpp: Avald Väljaandja: Vabariigi Valitsus Akti liik: korraldus Teksti liik: terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: 18.02.2003 Redaktsiooni kehtivuse lõpp: Avaldamismärge: Eesti Energia Aktsiaseltsi aktsiakapitali

Rohkem

Tervise- ja tööministri a määrusega nr 41 kinnitatud Töölesaamist toetavad teenused lisa 1 vorm A Sihtasutus Innove Lõõtsa Tallinn

Tervise- ja tööministri a määrusega nr 41 kinnitatud Töölesaamist toetavad teenused lisa 1 vorm A Sihtasutus Innove Lõõtsa Tallinn Tervise- ja tööministri 11.09.2015. a määrusega nr 41 kinnitatud Töölesaamist toetavad teenused lisa 1 vorm A Sihtasutus Innove Lõõtsa 4 11415 Tallinn Meetme 3.2 Tööturuteenused tagamaks paremaid võimalusi

Rohkem

Microsoft Word - Island.docx

Microsoft Word - Island.docx Islandi õppevisiidi kokkuvõte Eesti ANK delegatsioon (8 esindajat) külastas 16-20. novembril 2015 Islandi noorteklubide ja noortekeskuste katusühendust Samfes. Samfes tähistab detsembris oma 30. sünnipäeva.

Rohkem

Käimasolevad KOV-ide ühinemismenetlused ja piiride muutmise ettepanekud ( ) Ülevaade ühinemismenetluste, piiride muutmise ja konsultatsioonid

Käimasolevad KOV-ide ühinemismenetlused ja piiride muutmise ettepanekud ( ) Ülevaade ühinemismenetluste, piiride muutmise ja konsultatsioonid Käimasolevad KOV-ide ühinemismenetlused ja piiride muutmise ettepanekud (26.08.2016) Ülevaade ühinemismenetluste, piiride muutmise ja konsultatsioonide algatamistest ja keeldumistest, mille osas on tehtud

Rohkem

ARENGUVESTLUSED COACHINGU PRINTSIIPE SILMAS PIDADES Arendava vestluste printsiibid: Eneseanalüüs, keskendumine tugevustele, julgustamine, motiveeriv e

ARENGUVESTLUSED COACHINGU PRINTSIIPE SILMAS PIDADES Arendava vestluste printsiibid: Eneseanalüüs, keskendumine tugevustele, julgustamine, motiveeriv e ARENGUVESTLUSED COACHINGU PRINTSIIPE SILMAS PIDADES Arendava vestluste printsiibid: Eneseanalüüs, keskendumine tugevustele, julgustamine, motiveeriv eesmärk Vestluse skeem vestluse läbiviijale Millel tähelepanu

Rohkem

INGLISE KEELE ÕPPEKAVA põhikooli 6.klassile 1. Õpieesmärgid. 6. klassis inglise keele õpetamisega taotletakse, et õpilane: võõrkeeled avardavad inimes

INGLISE KEELE ÕPPEKAVA põhikooli 6.klassile 1. Õpieesmärgid. 6. klassis inglise keele õpetamisega taotletakse, et õpilane: võõrkeeled avardavad inimes INGLISE KEELE ÕPPEKAVA põhikooli 6.klassile 1. Õpieesmärgid. 6. klassis inglise keele õpetamisega taotletakse, et õpilane: võõrkeeled avardavad inimese tunnetusvõimalusi ning suutlikkust mõista ja väärtustada

Rohkem

AJAKAVA Reede, 6. märts :00 Üleriigilise vokaalansamblite konkursi avamine 13:30 Lõunasöök 14:30 I kontsert IV V kl 1 Erahuvialakool Meero Muus

AJAKAVA Reede, 6. märts :00 Üleriigilise vokaalansamblite konkursi avamine 13:30 Lõunasöök 14:30 I kontsert IV V kl 1 Erahuvialakool Meero Muus AJAKAVA Reede, 6. märts 2015 13:00 Üleriigilise vokaalansamblite konkursi avamine 13:30 Lõunasöök 14:30 I kontsert IV V kl 1 Erahuvialakool Meero Muusik NELJAD-VIIED juhendaja Anu Lõhmus 2 Kuressaare Gümnaasiumi

Rohkem

ERASMUS+ PROJECT, KA219 Autistic child in a mainstream class: resources for school staff to promote fully inclusive learning process ACIMC:RFSSTEFLPAI

ERASMUS+ PROJECT, KA219 Autistic child in a mainstream class: resources for school staff to promote fully inclusive learning process ACIMC:RFSSTEFLPAI TPM MEETING IN ESTONIA 2017-1LV01-KA219-035479_5 TUESDAY 29 th January 2019 28/01/2019-01/02/2019 9.50 Projekti partnerid: Leikskolinn Solborg (Island), Tallinn-Paide liinibuss Vaivaru pamatskola (Läti),

Rohkem

Loovtööd ja nende korraldus Lääne-Virumaal Roela koolis

Loovtööd ja nende korraldus Lääne-Virumaal Roela koolis Loovtööd ja nende korraldus Lääne-Virumaal Roela koolis Anne Maalman Roela kool Roela kool asub Rakvere-Mustvee mnt 26. kilomeetril Kooliga ühes majas asuvad lasteaed, raamatukogu ja osavalla kontor Meie

Rohkem

5_Aune_Past

5_Aune_Past Kuidas kohaturundus suurendab ettevõtte kasumit? Aune Past Past ja Partnerid Kommunikatsioonibüroo aune@suhtekorraldus.ee 1 Miks inimesed teevad seda, mida nad teevad? Kuidas panna inimesed tegema seda,

Rohkem

Lisa 2 Kinnitatud Kambja Vallavalitsuse määrusega nr 11 PUUDEGA LAPSE HOOLDUS- JA SOTSIAALTEENUSTE VAJADUSE HINDAMISVAHEND Lapsevaema/hoold

Lisa 2 Kinnitatud Kambja Vallavalitsuse määrusega nr 11 PUUDEGA LAPSE HOOLDUS- JA SOTSIAALTEENUSTE VAJADUSE HINDAMISVAHEND Lapsevaema/hoold Lisa 2 Kinnitatud Kambja Vallavalitsuse 08.03.2018 määrusega nr 11 PUUDEGA LAPSE HOOLDUS- JA SOTSIAALTEENUSTE VAJADUSE HINDAMISVAHEND Lapsevaema/hooldaja/kontaktisiku üldandmed Ees ja perekonnanimi Isikukood

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation HARIDUS 2006-2009 Tallinna Ülikool, organisatsioonikäitumine, magistrantuur Karjääri planeerimise seos karjäärialase tunnetatud võimekuse, töökontrollikeskme ja otsustusstiilidega Tallinna Tehnikakõrgkooli

Rohkem

Koolitus Täiskasvanud õppija õpioskuste arendamine Haridus- ja Teadusministeerium koostöös Tartu Rahvaülikooli koolituskeskusega (Tartu Rahvaülikool S

Koolitus Täiskasvanud õppija õpioskuste arendamine Haridus- ja Teadusministeerium koostöös Tartu Rahvaülikooli koolituskeskusega (Tartu Rahvaülikool S Koolitus Täiskasvanud õppija õpioskuste arendamine Haridus- ja Teadusministeerium koostöös Tartu Rahvaülikooli koolituskeskusega (Tartu Rahvaülikool SA) korraldab koolituse "Täiskasvanud õppija õpioskuste

Rohkem

Vabariigi Valitsuse 8. septembri a korraldus nr 301 Euroopa Regionaalarengu Fondi meetme 2.4 tegevuse Investeeringute toetamine esmatasand

Vabariigi Valitsuse 8. septembri a korraldus nr 301 Euroopa Regionaalarengu Fondi meetme 2.4 tegevuse Investeeringute toetamine esmatasand Vabariigi Valitsuse 8. septembri 2016. a korraldus nr 301 Euroopa Regionaalarengu Fondi meetme 2.4 tegevuse 2.4.2 Investeeringute toetamine te infrastruktuuri tõmbekeskustes, tagades kättesaadavad ja mitmekülgsed

Rohkem

Kuidas kehtestada N&M

Kuidas kehtestada N&M Kehtestav suhtlemine Kuidas ennast kehtestada, kui Su alluv on naine/mees? Tauri Tallermaa 15. mai 2019 Suhtlemine Kui inimene suhtleb teise inimesega keele vahendusel, leiab aset miski, mida me mujal

Rohkem

Microsoft PowerPoint - Tiina Saar.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - Tiina Saar.ppt [Compatibility Mode] Tööõnn läbi mitmekülgse hariduse Tiina Saar, Äripäeva Tööjõuturg toimetaja ja karjäärinõustaja 15.10.2010 Tiina Saar - Aaretesaar.ee 1 Tähelepanekud kogemusest Ettevõtetes, kus ei keskenduta pehmetele

Rohkem

EVANGEELIUMI JAGAMINE MIKS JA KUIDAS RÄÄKIDA JEESUSEST TEISTELE? Kas Sa oled kunagi kellelegi rääkinud Jumalast/Jeesusest? Inimestele Jeesuse

EVANGEELIUMI JAGAMINE MIKS JA KUIDAS RÄÄKIDA JEESUSEST TEISTELE? Kas Sa oled kunagi kellelegi rääkinud Jumalast/Jeesusest? Inimestele Jeesuse EVANGEELIUMI JAGAMINE MIKS JA KUIDAS RÄÄKIDA JEESUSEST TEISTELE? Kas Sa oled kunagi kellelegi rääkinud Jumalast/Jeesusest? Inimestele Jeesuse pakutavast päästest rääkimine ongi see, mida nimetatakse evangeeliumi

Rohkem

Õppekava arendus

Õppekava arendus Õppekava arendus Ülle Liiber Õppekava kui kokkulepe ja ajastu peegeldus Riiklik õppekava on peegeldus sellest ajast, milles see on koostatud ja kirjutatud valitsevast mõtteviisist ja inimkäsitusest, pedagoogilistest

Rohkem

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm algklassilastele tr\374kk 2.doc)

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm algklassilastele tr\374kk 2.doc) ALGKLASSILAPSED 1 MINU NIMI ON MINA OLEN PRAEGU TÄNA ON 1. KÄRNERIMAJA JA LILLED KIRJUTA VÕI JOONISTA SIIA KAKS KÄRNERI TÖÖRIISTA KIRJUTA SIIA SELLE TAIME 1. TÖÖRIIST 2. TÖÖRIIST NIMI MIDA ISTUTASID MÕISTA,

Rohkem

NOORED JA NOORSOOTÖÖ - KUIDAS SELLE KÕIGEGA TOIME TULLA

NOORED JA NOORSOOTÖÖ - KUIDAS SELLE KÕIGEGA TOIME TULLA NOORED JA NOORSOOTÖÖ KUIDAS SELLE KÕIGEGA TOIME TULLA LINNADE JA VALDADE PÄEVAD 13.02.2019 TALLINN KAVA 12.30-12.40 12.40-13.00 13.00-13.20 13.20-13.40 13.40-14.00 14.00-14.40 14.40-15.00 Sissejuhatus

Rohkem

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm 4-6 kl tr\374kkimiseks.doc)

(Microsoft Word - T\366\366leht m\365isaprogramm 4-6 kl tr\374kkimiseks.doc) 4-6 KLASS 1 Minu nimi on Ma olen praegu Täna on 1. KÄRNERIMAJA JA LILLED Kirjuta või joonista siia kolm kärneri tööriista Kirjuta siia selle taime nimi, 1. TÖÖRIIST 2. TÖÖRIIST 3. TÖÖRIIST mida istutasid

Rohkem

TEGEVUSARUANNE 2017 MTÜ Mõõgavennad asutati üldkoosolekul 5. veebruaril 2017, kui kinnitati MTÜ põhikiri. IDEE märtsini osalesid Randel Saar,

TEGEVUSARUANNE 2017 MTÜ Mõõgavennad asutati üldkoosolekul 5. veebruaril 2017, kui kinnitati MTÜ põhikiri. IDEE märtsini osalesid Randel Saar, TEGEVUSARUANNE 2017 MTÜ Mõõgavennad asutati üldkoosolekul 5. veebruaril 2017, kui kinnitati MTÜ põhikiri. IDEE45 3. 5. märtsini osalesid Randel Saar, Johanna Otsman ja Joonas Talvik SA Archimedes noortekohtumiste

Rohkem

PROJEKTIKONKURSS PickUp- Briti Eri! NOORTE KOGUKONDLIKE IDEEDE PROJEKTIFOND Konkursijuhend 2019

PROJEKTIKONKURSS PickUp- Briti Eri! NOORTE KOGUKONDLIKE IDEEDE PROJEKTIFOND Konkursijuhend 2019 PROJEKTIKONKURSS PickUp- Briti Eri! NOORTE KOGUKONDLIKE IDEEDE PROJEKTIFOND Konkursijuhend 2019 SISUKORD SISSEJUHATUS... 3 1. PROJEKTI ÜLDNÕUDED... 4 2. PROJEKTI TINGIMUSED... 5 2.1. TAOTLEJA SOBIVUS...

Rohkem

RAKVERE AMETIKOOLI ÕPPEKAVA Õppekavarühm Õppekava nimetus Logistika Logistiku abi Logistic assistant Õppekava kood EHIS-es ESMAÕPPE ÕPPEKAVA EK

RAKVERE AMETIKOOLI ÕPPEKAVA Õppekavarühm Õppekava nimetus Logistika Logistiku abi Logistic assistant Õppekava kood EHIS-es ESMAÕPPE ÕPPEKAVA EK RAKVERE AMETIKOOLI ÕPPEKAVA Õppekavarühm Õppekava nimetus Logistika Logistiku abi Logistic assistant Õppekava kood EHIS-es 140918 ESMAÕPPE ÕPPEKAVA EKR 2 EKR 3 EKR 4 kutsekeskharidus Õppekava maht: 180

Rohkem

Vaba aja sisustamise ümbermõtestamine?

Vaba aja sisustamise ümbermõtestamine? Vaba aja sisustamise ümbermõtestamine? EGGA teabepäev Tallinnas, 21. mail 2019 Reeli Sirotkina Alustuseks Meeste Garaaž https://www.youtube.com/watch?v=ulyghzh 2WlM&list=PLBoPPphClj7l05PQWJQklXpATfd8 D_Vki&index=2&fbclid=IwAR1_QO2DVxE59E1

Rohkem

OTSUS nr 8-4/ Tegevusloa andmine, tegevusloa kõrvaltingimuste kehtestamine ja tüüptingimuste kooskõlastamine 1. Haldusmenetluse alu

OTSUS nr 8-4/ Tegevusloa andmine, tegevusloa kõrvaltingimuste kehtestamine ja tüüptingimuste kooskõlastamine 1. Haldusmenetluse alu OTSUS 09.09.2019 nr 8-4/2019-005 Tegevusloa andmine, tegevusloa kõrvaltingimuste kehtestamine ja tüüptingimuste kooskõlastamine 1. Haldusmenetluse alustamine AS Eesti Post (edaspidi Eesti Post) omab kehtivat

Rohkem

DIPLOM Narva Keeltelütseumi 2.d klassi õpilane Marija Maskova saavutas Pranglimise eelvõistluse II etapil 9363 punktiga Ida-Virumaa 2. KLASSI arvestus

DIPLOM Narva Keeltelütseumi 2.d klassi õpilane Marija Maskova saavutas Pranglimise eelvõistluse II etapil 9363 punktiga Ida-Virumaa 2. KLASSI arvestus Narva Keeltelütseumi 2.d klassi õpilane Marija Maskova 9363 punktiga 1. koha Narva Keeltelütseumi 2.d klassi õpilane Sergei Golubev 6098 punktiga 2. koha Narva Soldino Gümnaasiumi 2.a klassi õpilane Jegor

Rohkem

Eesti keele võõrkeelena olümpiaadi lõppvoor 2013 Kõik ülesanded on siin lühendatult. Valikus on küsimusi mõlema vanuserühma töödest. Ülesanne 1. Kirju

Eesti keele võõrkeelena olümpiaadi lõppvoor 2013 Kõik ülesanded on siin lühendatult. Valikus on küsimusi mõlema vanuserühma töödest. Ülesanne 1. Kirju Eesti keele võõrkeelena olümpiaadi lõppvoor 2013 Kõik ülesanded on siin lühendatult. Valikus on küsimusi mõlema vanuserühma töödest. Ülesanne 1. Kirjuta sõna vastandsõna ehk antonüüm, nii et sõna tüvi

Rohkem

Powerpointi kasutamine

Powerpointi kasutamine RMK IDA-VIRUMAA KÜLASTUSALA KÜLASTUSKORRALDUSLIKUD TÖÖD ALUTAGUSE RAHVUSPARGIS TÖÖRÜHMA KOHTUMINE Heinar Juuse 13. veebruar 2019 Iisaku Külastuskorralduse ja loodushariduse tegevusvaldkonna eesmärgiks

Rohkem

Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse tingimused ja kord Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse korraldamise tingimused ja kord kehtestatakse Põhikooli- ja g

Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse tingimused ja kord Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse korraldamise tingimused ja kord kehtestatakse Põhikooli- ja g Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse tingimused ja kord Mäetaguse Põhikooli arenguvestluse korraldamise tingimused ja kord kehtestatakse Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse 37 lg 5 alusel. Mäetaguse Põhikooli

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation TeaMe programm 2009-2015 7. mai 2015 Eesmärgid Suurendada noorte huvi teaduse ja tehnoloogia ning nendega seotud elukutsete vastu Laiendada Eesti teadusmeedia arenguvõimalusi Levitada täppis- ja loodusteaduslikku

Rohkem

KURSUS Hispaania keel 4 KLASS 11 TUNDIDE ARV 35 AINE SISU Plaanide tegemine ja kohtumiste kokkuleppimine. Kestev olevik. Reeglipärased ja sagedasemad

KURSUS Hispaania keel 4 KLASS 11 TUNDIDE ARV 35 AINE SISU Plaanide tegemine ja kohtumiste kokkuleppimine. Kestev olevik. Reeglipärased ja sagedasemad KURSUS Hispaania keel 4 KLASS 11 TUNDIDE ARV 35 AINE SISU Plaanide tegemine ja kohtumiste kokkuleppimine. Kestev olevik. Reeglipärased ja sagedasemad ebareeglipärased verbid ning enesekohased tegusõnad.

Rohkem

Lääne-Harju Koostöökogu stateegia veebruar 2018 Kerli Lambing

Lääne-Harju Koostöökogu stateegia veebruar 2018 Kerli Lambing Lääne-Harju Koostöökogu stateegia 2014-2020 08. veebruar 2018 Kerli Lambing Mis see LEADER lähenemine on? Piirkonnapõhine lähenemine Altpoolt tulev algatus Avaliku ja erasektori partnerlus Uuenduslikkuse

Rohkem

DIPLOM Rapla Ühisgümnaasiumi 10. klassi õpilane Kristin Düüna osales edukalt Pranglimise Eesti MV 2017 II etapis ja saavutas punktiga NEIDUDE ar

DIPLOM Rapla Ühisgümnaasiumi 10. klassi õpilane Kristin Düüna osales edukalt Pranglimise Eesti MV 2017 II etapis ja saavutas punktiga NEIDUDE ar Rapla Ühisgümnaasiumi 10. klassi õpilane Kristin Düüna saavutas 15825 punktiga 1. koha Hugo Treffneri Gümnaasiumi 11.a klassi õpilane Maret Sõmer saavutas 15094 punktiga 2. koha Kilingi-Nõmme Gümnaasiumi

Rohkem

Microsoft Word - Narva Soldino Gumnaasium,aruanne, doc

Microsoft Word - Narva Soldino Gumnaasium,aruanne, doc Gümnaasium Projektitegevus Aruanne 01.01.2007-01.06.2012 perioodi eest 1.Käesolev olukord Käesoleval ajal on projektitöö gümnaasiumis järgnevas olukorras: 1.1.Lõpetatud projektid-38 tk. Üldsumma -121 670,01

Rohkem

Inglise keele ainekava 9.klassile Kuu Õpitulemused Õppesisu Kohustuslik hindamine September 1. Kasutab Present Simple, Present Mina ja teised. Inimese

Inglise keele ainekava 9.klassile Kuu Õpitulemused Õppesisu Kohustuslik hindamine September 1. Kasutab Present Simple, Present Mina ja teised. Inimese Inglise keele ainekava 9.klassile Kuu Õpitulemused Õppesisu Kohustuslik hindamine September 1. Kasutab Present Simple, Present Mina ja teised. Inimesed Continuous küsimustes, jaatavas ja Adventure eitavas

Rohkem

RKT Lisa.tabel

RKT Lisa.tabel Lisa KINNITATUD Haridus- ja teadusministri käskkirjaga Kutseõppe tasemeõppe riiklik koolitustellimus aastateks 2017-2019 Kutseõppe riiklik koolitustellimus aastateks 2017-2019 1 2017 sh HEV 2018 2019 Aiandus

Rohkem

PowerPointi esitlus

PowerPointi esitlus Mõttemõlgutus alkoholi ja seaduste teemal Ülle Laasner Rapla Maavalitsus Eesti Tervisedenduse Ühing Rapla maakonna koolinoorte uimastikasutuse uuring 2013 Öise alkoholimüügi piiramise kulg Raplamaal

Rohkem

Tallinn

Tallinn Tallinna linna tegevused Läänemere väljakutse võrgustikus initsiatiivi toetamisel Gennadi Gramberg Tallinna Keskkonnaamet Keskkonnaprojektide ja hariduse osakonna juhataja Tallinna osalemine Läänemere

Rohkem

Untitled-2

Untitled-2 Tervise Alkeemia Hiina meditsiin on aastatuhandete vanune tarkus sellest, mis on tervis ning kuidas seda luua ja hoida. Tervise Alkeemia keskuse eesmärgiks on aidata taastada harmoonia ja tasakaal inimese

Rohkem

Noorte arv ning võimaluste arv huvihariduses ja huvitegevuses seisuga Omavalitsus Noorte arv aastased aastased aastase

Noorte arv ning võimaluste arv huvihariduses ja huvitegevuses seisuga Omavalitsus Noorte arv aastased aastased aastase Noorte arv ning võimaluste arv huvihariduses ja huvitegevuses seisuga 01.07.2017 Omavalitsus Noorte arv 7.-12.aastased 13.-19.aastased 20.-26. aastased 7.-26. aastasta sed KOKKU Huvihariduses ja huvitegevustes

Rohkem

Kuidas ärgitada loovust?

Kuidas ärgitada loovust? Harjumaa ettevõtluspäev äriideed : elluviimine : edulood : turundus : eksport Äriideede genereerimine Harald Lepisk OPPORTUNITYISNOWHERE Ideed on nagu lapsed Kas tead kedagi, kelle vastsündinud laps on

Rohkem

Bild 1

Bild 1 Archives Portal Europe APEnet ja APEx Mäluasutuste talveseminar Otepää, 06.03.2012 Kuldar Aas, Rahvusarhiiv APEnet (I) Projekti rahastus econtentplus raames Projekti kestvus: 15.01.2009 15.01.2012 Partnerid

Rohkem

1 Vabariigi Valitsuse korraldus Euroopa Regionaalarengu Fondi meetme 2.5 Hoolekande taristu arendamine, keskkonna kohandamine puuetega inimeste vajadu

1 Vabariigi Valitsuse korraldus Euroopa Regionaalarengu Fondi meetme 2.5 Hoolekande taristu arendamine, keskkonna kohandamine puuetega inimeste vajadu 1 Vabariigi Valitsuse korraldus Fondi meetme 2.5 Hoolekande taristu arendamine, keskkonna kohandamine puuetega inimeste vajadustele vastavaks tegevuse 2.5.1 Erihoolekandeasutuste investeeringute kava kinnitamine

Rohkem

Individuaalne õppekava ja selle koostamine I. ÜLDSÄTTED Kehtestatud dir kk nr 32/ Individuaalse õppekava koostamise aluseks on 1.

Individuaalne õppekava ja selle koostamine I. ÜLDSÄTTED Kehtestatud dir kk nr 32/ Individuaalse õppekava koostamise aluseks on 1. Individuaalne õppekava ja selle koostamine I. ÜLDSÄTTED Kehtestatud dir kk 20.11.2012 nr 32/1.1-6 1.1. Individuaalse õppekava koostamise aluseks on 1.1.1. Põhikooli ja gümnaasiumiseadus 18. Vastu võetud

Rohkem

Microsoft PowerPoint - nema_linnud_KKM

Microsoft PowerPoint - nema_linnud_KKM NEMA merel peatuvate veelindudega seonduvad tegevused ja ajalooline ülevaade Leho Luigujõe rändepeatus, pesitsusala, rändepeatus ja talvitusala talvitusala,, Ida-Atlandi rändetee, Merealade linnustiku

Rohkem

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Kas mehed ja naised juhivad erinevalt? Kuidas kaasata mitmekesiseid meeskondi? Ester Eomois, EBSi õppejõud, doktorand Organisatsioonide juhtimistreener Minu tänased mõtted Kas naised ja mehed on juhtidena

Rohkem

EUROOPA NÕUKOGU KONVENTSIOON NAISTEVASTASE- JA KODUVÄGIVALLA ENNETAMISE JA SELLE VASTU VÕITLEMISE KOHTA Istanbuli Konventsioon VABA HIRMUST VABA VÄGIV

EUROOPA NÕUKOGU KONVENTSIOON NAISTEVASTASE- JA KODUVÄGIVALLA ENNETAMISE JA SELLE VASTU VÕITLEMISE KOHTA Istanbuli Konventsioon VABA HIRMUST VABA VÄGIV EUROOPA NÕUKOGU KONVENTSIOON NAISTEVASTASE- JA KODUVÄGIVALLA ENNETAMISE JA SELLE VASTU VÕITLEMISE KOHTA Istanbuli Konventsioon VABA HIRMUST VABA VÄGIVALLAST MILLES SEISNEB NIMETATUD KONVENTSIOONI EESMÄRK?

Rohkem

VASTSELIINA GÜMNAASIUMI HOOLEKOGU KOOSOLEK Protokoll nr Koosoleku toimumise aeg: 5. detsember 2016, algus kell 17.15, lõpp Kooso

VASTSELIINA GÜMNAASIUMI HOOLEKOGU KOOSOLEK Protokoll nr Koosoleku toimumise aeg: 5. detsember 2016, algus kell 17.15, lõpp Kooso VASTSELIINA GÜMNAASIUMI HOOLEKOGU KOOSOLEK Protokoll nr. 12 05.12.2016. Koosoleku toimumise aeg: 5. detsember 2016, algus kell 17.15, lõpp 18.50 Koosoleku toimumise koht: Vastseliina Gümnaasium Koosoleku

Rohkem

ÜLERIIGILISE TÖÖÕPETUSE ÕPILASKONKURSI JUHEND

ÜLERIIGILISE TÖÖÕPETUSE ÕPILASKONKURSI JUHEND ÜLERIIGILISE KÄSITÖÖ, KODUNDUSE JA TEHNOLOOGIAÕPETUSE ÕPILASKONKURSI JUHEND 2014/2015. õ.-a. 17. aprillil 2015.a. korraldab Tallinna Ülikooli Tööõpetuse kond üldhariduskoolide õpilastele üleriigilise käsitöö-,

Rohkem

Vastuvõtt 10.klassidesse 2016/2017

Vastuvõtt 10.klassidesse 2016/2017 VASTUVÕTT 10. KLASSIDESSE 2019/2020 Jüri Gümnaasium 20. veebruaril 2019 Maria Tiro, direktor Tänased teemad Õppesuunad, sarnasused ja erisused Õppekorraldus Sisseastumiskatsed, tulemused Dokumentide esitamine

Rohkem

TAI programm „Tervem ja kainem Eesti“ SA PERH Psühhiaatriakliinikus

TAI programm „Tervem ja kainem Eesti“ SA PERH Psühhiaatriakliinikus Kainem ja tervem Eesti (KTE) programm SA PERH psühhiaatriakliinikus Eerik Kesküla Teenusele pöördumine Saatekirjata Registreerumine tel 6172545 ja e-mail KTE@regionaalhaigla.ee Esmane hindamine 3 tööpäeva

Rohkem

G OSA A VARIANT RESPONDENDILE ISE TÄITMISEKS

G OSA A VARIANT RESPONDENDILE ISE TÄITMISEKS G OSA A VARIANT RESPONDENDILE ISE TÄITMISEKS GS1 Järgnevalt on kirjeldatud lühidalt mõningaid inimesi. Palun lugege iga kirjeldust ja märkige igale reale, kuivõrd Teie see inimene on. Väga Minu Mõnevõrra

Rohkem

ДЕЛОВОЕ ОБЩЕНИЕ

ДЕЛОВОЕ ОБЩЕНИЕ Tõhusa ja kaasahaarava õppe korraldamine kõrgkoolis 1. Teema aktuaalsus 2. Probleemid 3. Küsitlusleht vastustega 4. Kämmal 5. Õppimise püramiid 6. Kuidas edasi? 7. Allikad 1. Vene keele omandamine on

Rohkem

Page 1 of 6 Otsid teistmoodi eluviisi? Kommuun - uued energiasäästlikud ridaelamud Tabasalu parkmetsas! Kuigi Tallinn ja Harjumaa on uusarenduste ülek

Page 1 of 6 Otsid teistmoodi eluviisi? Kommuun - uued energiasäästlikud ridaelamud Tabasalu parkmetsas! Kuigi Tallinn ja Harjumaa on uusarenduste ülek Page 1 of 6 Otsid teistmoodi eluviisi? Kommuun - uued energiasäästlikud ridaelamud Tabasalu parkmetsas! Kuigi Tallinn ja Harjumaa on uusarenduste ülekülluses, ei ole Te leidnud veel seda OMA KODU! Meil

Rohkem

August Pulsti Õpistu PÄRIMUSMUUSIKA TUTVUSTAMINE LASTEAIAS 5-7a KURSUSETÖÖ ANNIKA LOODUS Lasteaed Mängupesa õpetaja Viljandi 2010 Õpetajate eri: Sisse

August Pulsti Õpistu PÄRIMUSMUUSIKA TUTVUSTAMINE LASTEAIAS 5-7a KURSUSETÖÖ ANNIKA LOODUS Lasteaed Mängupesa õpetaja Viljandi 2010 Õpetajate eri: Sisse August Pulsti Õpistu PÄRIMUSMUUSIKA TUTVUSTAMINE LASTEAIAS 5-7a KURSUSETÖÖ ANNIKA LOODUS Lasteaed Mängupesa õpetaja Viljandi 2010 Õpetajate eri: Sissejuhatus pärimusmuusikasse Sissejuhatus Rahvamängud

Rohkem

Microsoft Word - essee_CVE ___KASVANDIK_MARKKO.docx

Microsoft Word - essee_CVE ___KASVANDIK_MARKKO.docx Tartu Ülikool CVE-2013-7040 Referaat aines Andmeturve Autor: Markko Kasvandik Juhendaja : Meelis Roos Tartu 2015 1.CVE 2013 7040 olemus. CVE 2013 7040 sisu seisneb krüptograafilises nõrkuses. Turvaaugu

Rohkem

Microsoft Word - 11_f20.doc

Microsoft Word - 11_f20.doc 11. PALUN 200 GRAMMI VORSTI. Пожалуйста, 200 граммов колбасы. Tööleht nr 11.1 Õpime ja saame teada. Учим и узнаём. Mida te soovite? Что желаете? Mida teile, palun? Что вам, пожалуйста. Kõigepealt ma tahan...

Rohkem

AG informaatika ainekava PK

AG informaatika ainekava PK INFORMAATIKA AINEKAVA PÕHIKOOLIS Õppe- ja kasvatuseesmärgid Põhikooli informaatikaõpetusega taotletakse, et õpilane: 1) valdab peamisi töövõtteid arvutil igapäevases õppetöös eelkõige infot otsides, töödeldes

Rohkem